PDA

View Full Version : Muke s muhama

Babaloo
26.06.2006., 12:03
Nisam siguran da li sam temu postavio na dobro mjesto,pa nek moderator premjesti ako ocijeni da nisam...

Dakle,ekhem...dolaskom toplijih dana pojavili su se (meni osobno) najgadniji nametnici - muhe. Nemam problema s njima u stanu, ali ih je zato cjelo jato isped ulaznih vrata, jer su mi ulazna vrata na otvorenom (živim u prizemlju), ali zaklonjena u kut sa zidom iznad i nasuprot njih. Da li netko ima kakav prijedlog, kako da se rješim tog roja? Da li da pošpricam zidove s nečim što odbija muhe, kupim biljku muholovku, nešto treće? Samo da bude što efikasnije. I da napomenem, da nema nikakvog smeća ispred vrata i sl. da ne bi mislili da se zato skupljaju ili nešto slično...:zubo:

sunce
26.06.2006., 12:47
ja mimam micu-macu koja je veliki lovac i samu sebe dozivljava najblaze receno kao tigra :zubo:
nemamo ni muha ni nocnih leptira ni skakavaca, sve to ona uredno polovi :)

sretnodijete
27.06.2006., 14:19
Nabaviš kup stajskog gnoja i istreseš ga kojih 150 m od svoga doma-garant će taj kup privuć tvoje muhe i gotov problem:D (šala!)

Mreže na prozore i vrata,ili one zavjese u obliku traka,onda one ljepljive trake na koje se uhvate muhice.Možda čak postoji i rastjerivač insekata(kad ima za glodavce i ptice,možda,možda....)
Znam da je protiv komaraca prilično efektno imati posađene stabljike paradajza na prozorima,ali za muhe.....

Kamena
27.06.2009., 12:48
Pozdrav! Jel zna netko gdje bih mogla nabaviti ljepljive trake za muhe ? Kao da su isparile iz dućana...

Kamena
27.06.2009., 14:57
Kaj nitko nema problema s muhama ??

demosten
27.06.2009., 15:20
Ne znam za obične muhe ali znam za muhe kod uzgoja oraha.

Napravi ovako. Uzmi žutu, intenzivno žutu podlogu (papir karton dasku) te na nju stavi ljepilo koje koristiš za uloviti štakora. Ljepilo rastegni dobro svuda ali pazi da i nekaj drugo ne zakeljiš pogotovo jer to ljepilo ima tendenciju postati ultra vodeno i ja se sam zaljepim.

I tako ostavi da se ulove muhe. SAMO PAZI DA SE TI NE ZALJEPIŠ!

scripta elegans fe
27.06.2009., 16:25
ja mimam micu-macu koja je veliki lovac i samu sebe dozivljava najblaze receno kao tigra :zubo:
nemamo ni muha ni nocnih leptira ni skakavaca, sve to ona uredno polovi :)

:amen:

najbolje rjesenje od kad postoji macka :zubo: