PDA

View Full Version : Studij uz rad

plavva
30.06.2006., 16:12
je li to po bologni uopce moguce? ako je, koji faksovi? znam da puno pitam, ali jako se tesko snalazim u ovim novim pravilima, a moj index vise ne vrijedi:(

Nikolina
28.07.2006., 17:29
je li to po bologni uopce moguce? ako je, koji faksovi? znam da puno pitam, ali jako se tesko snalazim u ovim novim pravilima, a moj index vise ne vrijedi:(
Nisam skontala što te točno zanima

KAd si se upisala na faks . Što ti indeks ne vrijedi :confused:

Maisie
28.07.2006., 18:05
meni se pari da misliš radit priko tuđeg indeksa pa te zanima jel se može radit ako je taj student po bolonji :zvrko:

alexxx
28.07.2006., 22:58
na nekom od onih papira koje sam ispunjavala kad sam se upisivala sam trebala zaokružit jel studiram uz rad il sam student-parazit, a to je bilo sad nekidan, daklem po bolonji, pa se valjda može. :)

a lani je sa mnom engleski slušao jedan dečko koji je radio ko noćni čuvar il tako nešto i studirao prvu godinu. a lani je već bila bolonja.

Morgana
28.07.2006., 23:47
na nekom od onih papira koje sam ispunjavala kad sam se upisivala sam trebala zaokružit jel studiram uz rad il sam student-parazit, a to je bilo sad nekidan, daklem po bolonji, pa se valjda može. :)

a lani je sa mnom engleski slušao jedan dečko koji je radio ko noćni čuvar il tako nešto i studirao prvu godinu. a lani je već bila bolonja.

što god da si htjela reći, svejedno, može.... posao i faks teško, ali može. sve zavisi od čovjeka i njegovih razloga i motiva... a tek onda i sposobnosti

alexxx
28.07.2006., 23:49
mislim da plavvu zanima dal uopće postoji ta mogućnost, a ne dal se to da uskladit. :)

Silajn
30.07.2006., 12:46
Pa mora postojati mogućnost, vani nije uobičajeno da studenti doma lade jaja za vrijeme studija.
Samo, na arhitekturi nije moguće :zubo:

Azaleja
30.07.2006., 20:59
Koliko znam, moguće je na ovim fakultetima, uglavnom društveno-humanističkih , ak nešto nisam pobrkala: ekonomija, pravo, prometni, fakultet političkih znanosti, učiteljska, tehničko veleučilište, a za ostalo ne znam.

atlantis
31.07.2006., 20:15
graficki ima SUR po bolonji

teichy
02.08.2006., 10:40
valjda možeš radit ako si izvanredni studij, teško da možeš kad si redovnijer imaš obavezu ić na predavanja...

lacerta
02.08.2006., 11:33
Pozdrav!

Situacija je sljedeca:

ako si izvanredni, mos izvadit radnu knjizicu.
i sve super radi. :cerek:

ako si redovni, moras ukrast papire s referade :o
pod izlikom da ti za nesto trebaju,
otic izvadit radnu knjizicu i vratit
papire na referadu.
po svoj ce ti prilici upalit, samo ne mos
na burzu.

ali: ako si redovni, a ne treba ti
radna knjizica za tvoj posao
(nego, npr. mos radit i preko
student servisa - zavisi o onom tko
te zaposlio - st. servis im uglavnom pase
jer ne moraju oplacat zdravstveno i jos
tko zna koliko poreza i kojecega)
tada lijepo radis i nitko te
nista ne pita, ukoliko, naravno,
dolazis redovito na nastavu.

problem s bolonjom nastaje ukoliko ti
se radno vrijeme podudara s nastavom
na faxu.
tada moras kumit i molit asistente i
profesore da ti progledaju kroz prste,
jer bolonja, iz meni neobjasnjivog
razloga, vjeruje da student moze
svladati gradivo jedino ako
ga slusa redovito na predavanjima. :mudri:

ocito bolonjci nikada nisu bili na tim
nasim predavanjima ... :zubo:

ovo govorim iz vlastitog dugogodisnjeg
iskustva studiranja uz rad. :amen:

plavva
02.08.2006., 12:24
dugo nije bilo odgovora pa sam prestala gledat:D

dakle, situacija je sljedeca: imam 29 godina i sljakam redovno (prijava i sve). prije 11:zubo: godina sam upisala jednopredmetnu kroatistiku na FF. u medjuvremenu je taj smjer ukinut te ja ne mogu nastaviti studij ni na koji nacin.
sad me zanima: koji fakulteti (ako je moguce humanistickog smjera) uopce dopustaju izvanredni studij? FF? hrvatski studiji? nije da nisam pitala i tamo, al ne biste vjerovali, to ne znaju ni asistenti:D

Murron
02.08.2006., 13:46
Jesi završila koju godinicu na ff-u? Ako si, recimo, završila prve dvije najbolje ti je otići na novinarstvo (nekak mi se čini da si ti u novinarskim vodama, nadam se da se ne varam) i tamo se upisati na onaj neki dodatni studij novinarstva (ne, ne mislim na paralelni):) koji je predviđen upravo za ljude koji rade u medijima a prije su nešto studirali pa onda zašlampavili i nikad diplomirali:zubo:

plavva
02.08.2006., 13:57
Jesi završila koju godinicu na ff-u? Ako si, recimo, završila prve dvije najbolje ti je otići na novinarstvo (nekak mi se čini da si ti u novinarskim vodama, nadam se da se ne varam) i tamo se upisati na onaj neki dodatni studij novinarstva (ne, ne mislim na paralelni):) koji je predviđen upravo za ljude koji rade u medijima a prije su nešto studirali pa onda zašlampavili i nikad diplomirali:zubo:

a jel se to onda racuna kao VSS?

edit: zavrsila sam 3 godine na ff:zubo:

Murron
02.08.2006., 14:35
a jel se to onda racuna kao VSS?

edit: zavrsila sam 3 godine na ff:zubo:

Da, računa se, imaš normalnu diplomu i sve koliko sam shvatila:)
Hehehehe, Kuljiš se na to bio upisao i još neka slična ekipa:zubo:
Raspitaj se na fpz-u;) Možda čak imaju i upis tek na jesen...
Nemam baš friške informacije, bila sam se zanimala za to prije par godina kad sam savjetovala frendu da se tamo upiše... Ali nije bio očistio drugu godinu na pravu pa niš od svega...

52X32X52
02.08.2006., 14:37
kod mene na bolonji (matematika) likovi masovno rade uz studij, predavanja su sve samo ne obavezna, a na vježbama se čak moraš i pojaviti koji put :eek:
ako bog da možda i ja uskoro uletim u neki poslić :s

Murron
02.08.2006., 14:42
Sve skupa imaš 10-tak ispita položiti tako da vjerujem da bi ti to bila najbolje rješenje;) Inače možeš i na izvanredni "normalni" studij novinarstva...

Murron
02.08.2006., 14:43
DVOGODIŠNJI STUDIJ NOVINARSTVA
U školskoj godini 2001/02 uveden je na temelju odobrenja Sveučilišta i Ministarstva znanosti novi, dvogodišnji studij novinarstva na 3. i 4. godini.
Studij upisuju studenti koji su završili dvije godine nekog studija, a na 3. i 4. godini studiraju stručne novinarske predmete i stječu zvanje diplomirani novinar.
Plan dvogodišnjeg studija identičan je planu paralelnog studija novinarstva.
Za upis potrebna je potvrda o 3 god. iskustva na novinarskim poslovima ili odnosima s javnošću kao obavezan uvjet za upisivanje dvogodišnjeg programa doškolovanja.

Troškovi školarine za dvogodišnji studij novinarstva - doškolovanje iznose:8.500,00 kn godišnje.
Školarina se može platiti u 2 rate:

prva kod upisa: (4.250,00 kn),
a druga do 28.02.2006.
Troškovi upisa i školarine uplaćuju se na žiro-račun Fakulteta političkih znanosti broj: 2360000-1101217644 kod Zagrebačke banke, model 12 i upisati JMBG kandidata za upis.

Popis kolegija

Upis u III. godinu studija akad. god. 2005./2006.

Komunikologija
Uvod u novinarstvo
Hrvatski jezik i novinarska stilistika
Tisak
Radio
Televizija
Uvod u političku znanost
Suvremena politička povijest
Teorija ekonomske politike
Politička sociologija
Statistika*
Studenti upisuje u indeks i upisni list sve predmete godine.
*Predmet Statistika upisuju samo oni studenti koji u prve dvije godine matičnog studija nisu položili taj predmet.

To ti je sa sajta:)

plavva
02.08.2006., 14:49
je, to sam vidjela. ne izgleda lose, al mozda nije lose ni probati izvanredni studij, vidjela sam politologiju na popisu.

bema
02.08.2006., 15:00
dugo nije bilo odgovora pa sam prestala gledat:D

dakle, situacija je sljedeca: imam 29 godina i sljakam redovno (prijava i sve). prije 11:zubo: godina sam upisala jednopredmetnu kroatistiku na FF. u medjuvremenu je taj smjer ukinut te ja ne mogu nastaviti studij ni na koji nacin.
sad me zanima: koji fakulteti (ako je moguce humanistickog smjera) uopce dopustaju izvanredni studij? FF? hrvatski studiji? nije da nisam pitala i tamo, al ne biste vjerovali, to ne znaju ni asistenti:D

Jedini fakulteti koji imaju poseban program za izvanredni studij po Bologni su Učiteljska i Politologija. To znam jer imam frendicu koja bi radila i studirala i raspitivala se. Shema je kao imaš 2 tjedna non stop tj po cijeli dan predavanja, a onda si free mjesec-dva...tako nešto.

JP krostistika je opet uvedena, prošle il pretprošle godine.

veks_7
24.06.2007., 15:18
Ej, imam jedno pitanje, tj. molbu. Treabala bih neke informacije o komunikologiji na hrv. studijima! Ako netko tko studira ili zna nešto o tome, da m kaže što se točno traži na prijemnom i nešto više o tome!! Bila bih vam jako zahvalna!!

gondomirka
14.06.2009., 11:15
[QUOTE=bema;5829532]Jedini fakulteti koji imaju poseban program za izvanredni studij po Bologni su Učiteljska i Politologija. To znam jer imam frendicu koja bi radila i studirala i raspitivala se. Shema je kao imaš 2 tjedna non stop tj po cijeli dan predavanja, a onda si free mjesec-dva...tako nešto.QUOTE]

ima li netko iskustva s ovakvom vrstom studiranja na politologiji? kako ovo djeluje u praksi?