View Full Version : phpAdsNew - kako napraviti statistiku posjecenosti nekog bannera
neznalica9
15.07.2006., 22:00
htio bi na stranicu staviti banner (placeni) za jednog oglasivaca. On trazi statistiku posjecenosti, tj. da vidi koliko je puta netko kliknuo na njegov banner i otisao na tu stranicu.
moze pomoc. instalirao sam phpAdsNew ali ga ne znam povezati s bannerom na odredjenoj stranici. sto da napravim.
help mi.
pa ne povezuješ phpAdsNew sa bannerom, već u njemu kreiraš (uplodaš) banner. Prvo kreiraš korisnika (daš mu password i/ili pustiš nek phpads sam šalje tjedno izvješće) i njegovu kampanju, a u kampanju dodaš novi banner. Prije svega, kreiraš "zone" na stranici i ubaciš html kod koji phpads nudi na predviđena mjesta na stranici, tako da baner možeš dodjeliti određenoj zoni.
Da ne prepričavam, sve to piše u onom debelom .pdf priručniku što ide uz instalaciju!
neznalica9
19.07.2006., 13:07
a kak s odreduju te zone. da ja to znam ne bi postavljao pitanje ovdje.
a kak s odreduju te zone. da ja to znam ne bi postavljao pitanje ovdje.
Imaš dvije opcije...
1. phpAdsNew/misc/documentation/administrator-guide.pdf
2. Nagađaš nekom logikom
Klik na Publishers & Zones, Add new publisher (ako ga nemaš - kreiraš ga po svom imenu), klikneš na tog novo kreiranog publishera, Zone Overview, Add New Zone.
Poanta zona je da kasnije možeš birati gdje će se pojavljivati određeni baneri, npr.
Naslovnica Header, Naslovnica Mali, Forum...
Ako zadaš točnu dimenziju banera u zoni, onda u nju mogu ići isključivo toliki banneri, ako je samo pixel manji ili veći neće se pokazati (što kasnije zna uzrokovati čuđenje zašto se ne prikazuje, ako ne znaš taj detalj).
Kad imaš zonu kreiranu klikneš na Invocationcode i to copy-paste u svoju html stranicu.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.