View Full Version : Operacija nosa - devijacija septuma
placebo
13.10.2003., 23:21
je li tko od vas to operirao?
meni je nos konstatno začepljen, iako nemam nikakvog sekreta.. samo ne mogu normalno disati kroz njega...
doktor kaže da imam alergijski rinitis i totalno skršen septum (udarila licem u stup u sedmom osnovne, do tada sam bila jako pametna) i kaže da neće biti sreće dok to ne operiram... drugi nije bio za operaciju, nego mi prepisao neke terapiju koja je nakratko ublažila problem. Ali sad je opet došla jesen i moj nos se aktivirao, pa moram kod doktora... budu li me nagovarali na operaciju interesira me kakva ste vi imali iskustva.. gdje ste operirali, ako niste u bolnici koliko je koštalo, je li boljelo, koliko ste se dugo oporavljali i je li vam nos otečen nakon toga?
Moj frend je to operirao, u Zg na Shalati. Isto je imao i devijaciju septuma i alergijski rinitis i nije mu nista bolje poslije operacije.
xiola bleu
14.10.2003., 08:40
Hm, ja znam za par poznatih (Ronnie Wood-Rolling Stones, Francis Rossi iz Status Quo) koji su operirali septum jer ga zapravo vise nisu ni imali (too much cocaine): ugradili im bili plasticni (ili skin graft) novi septum! :eek: Ali sada se barem mogu pojaviti u javnosti bez da ih netko blijedo gleda...
Djete Kreten
14.10.2003., 18:26
Ja sam operirao '96 na ORLu u Merkuru.
Imao sam fizički uže nosne kanale pa mi je disanje bilo otežano, a tek kad bi došla neka prehlada totalno sam bio u banani.
Poslije operacije mi je puno bolje, jednostavno, lakše se diše, razmeš me :)
Operacija se radi pod općom anestezijom, poslije ostaneš još par dana u bolnici, no sve gledaš kad ćeš prije doma jer je razina higijene tamo :bljak: , a bolnička hrana :bljak: :bljak: . Jedino su sestre :cool:
Ne znam jel' se štogod promijenilo ovih godina.
Kad se probudiš iz kome malo boli, no prolazi. Dišeš na usta jer ti je nos natamponiran.
Ako imaš sve skršeno unutra, nije mi jasno kakvu terapiju ti mogu prepisati? To se treba mehanički srediti, čekić i dlijeto i problem riješen. Zaista se to rješava tim alatima, ja nisam mogao vjerovat. Dobro da sam bio ukomiran.
Moj decko, brat i frendica su operirali devijaciju septuma kod doktora Ožegovića u Dubravi, sve je super proslo kod svih troje.
Lavica kaže:
Moj decko, brat i frendica su operirali devijaciju septuma kod doktora Ožegovića u Dubravi, sve je super proslo kod svih troje.
Jel ti to dobijaš po veleprodajnoj cijeni pa guraš sve svoje bližnje tamo? ;)
Čuo sam od prijatelja da je taj dr. Ožegović vrlo dobar.
Dr. Lukšić je također vrlo vrlo dobar, ali on je specijaliziran za estetske zahvate na licu.
placebo
16.10.2003., 17:12
Djete Kreten kaže:
Ako imaš sve skršeno unutra, nije mi jasno kakvu terapiju ti mogu prepisati? To se treba mehanički srediti, čekić i dlijeto i problem riješen. Zaista se to rješava tim alatima, ja nisam mogao vjerovat. Dobro da sam bio ukomiran.
dobila sam tablete protiv alergije i Flixonase.. i uspjela sam u par tjedana postati ovisna o tom spreju, jer sam nakon dugo vremena na neko vrijeme uspjela disati punim nosnicama..
blago ti se.. nadam se da će i meni pomoći operacija.. :)
placebo
16.10.2003., 17:14
404 kaže:
Čuo sam od prijatelja da je taj dr. Ožegović vrlo dobar.
Dr. Lukšić je također vrlo vrlo dobar, ali on je specijaliziran za estetske zahvate na licu.
znači, Ožegović i Lukšić.. to su sve neki moji Dalmatinci, evo čim ozdravim idem ih potražiti.. obojica u Dubravi?
Sandra October
16.10.2003., 17:59
Placebo moja draga, kan' se ćorava posla. Imala sam i ja dijagnozu devijacija septuma sa unutarnje lijeve strane. I budala poslušala i otišla na operaciju.
Operacija umjesto pol sata trajala 3,5 sata jer sam im prokrvarila malkicu previše.. imala one jebene tampone u nosu, čelu, glavi jebeno 10 (:horor: ) dana (zbog tog produženog krvarenja), e ..koji ti se vakum u glavi od te sukrvice i tampona napravi ...takve glavobolje u životu nisam imala, pa onda ono krvoločno čupanje istih vani :eek: :eek: (da sam znala prije kako to izgleda i danas bi furala te tampone u glavi :D
i nakon sve te muke- danas imam jednake probleme.
E da, for the record- operirao me valjda (svi tvrde) najbolji ORL specijalist u Zagrebu dr.sci.ovono Ranko Mladina ..
al svejedno .. rezultat - čista nula :(
placebo kaže:
znači, Ožegović i Lukšić.. to su sve neki moji Dalmatinci, evo čim ozdravim idem ih potražiti.. obojica u Dubravi?
Da. Dr. Lukšić je izvrstan kirurg, uz to je izuzetno prijazan čovjek, doista imam pozitivna iskustva sa njime.
moja majka je operirala septum, ne znam ime lijecnika, znam jedino da je operacija bila u zajcevoj.
rekla je da je tri poroda zajedno nisu toliko boljela, a i izgledala je nateceno dobrih mjesec dana.
placebo
17.10.2003., 17:36
Sandra October kaže:
Placebo moja draga, kan' se ćorava posla. Imala sam i ja dijagnozu devijacija septuma sa unutarnje lijeve strane. I budala poslušala i otišla na operaciju.
Operacija umjesto pol sata trajala 3,5 sata jer sam im prokrvarila malkicu previše.. imala one jebene tampone u nosu, čelu, glavi jebeno 10 (:horor: ) dana (zbog tog produženog krvarenja), e ..koji ti se vakum u glavi od te sukrvice i tampona napravi ...takve glavobolje u životu nisam imala, pa onda ono krvoločno čupanje istih vani :eek: :eek: (da sam znala prije kako to izgleda i danas bi furala te tampone u glavi :D
i nakon sve te muke- danas imam jednake probleme.
E da, for the record- operirao me valjda (svi tvrde) najbolji ORL specijalist u Zagrebu dr.sci.ovono Ranko Mladina ..
al svejedno .. rezultat - čista nula :(
evo ovako je meni cijelo vrijeme.. taman kad se zareda dvoje s dobrim iskustvima, čujem ovako nešto.. :(
i nije ti baš ništa bolje? i dalje ne možeš disati kroz nos? sad sam opet na početku, nikako se odlučiti.. :(
placebo
17.10.2003., 17:38
plavva kaže:
moja majka je operirala septum, ne znam ime lijecnika, znam jedino da je operacija bila u zajcevoj.
rekla je da je tri poroda zajedno nisu toliko boljela, a i izgledala je nateceno dobrih mjesec dana.
a je li sad barem može disati kroz nos?
Sandra October
19.10.2003., 21:45
placebo kaže:
evo ovako je meni cijelo vrijeme.. taman kad se zareda dvoje s dobrim iskustvima, čujem ovako nešto.. :(
i nije ti baš ništa bolje? i dalje ne možeš disati kroz nos? sad sam opet na početku, nikako se odlučiti.. :(
ma pusti mene, ja sam prirodni talent da stvari krenu naopačke :D oli nisi vidjela posvetu na Murhpy-evoj knjizi ''dedicated to sandra october''? :D
e da, i ovo što plavva veli, jedno mjesec dana sam izgledala ko da me netko dobro izboksao:D
gle, meni ništa bolje, a iskreno, ni jedan slučaj iz RL ne znam da je bilo bolje.. šta ja znam, a da ipak slušaš ove pozitivce?:)
placebo kaže:
a je li sad barem može disati kroz nos?
ona kaze da joj je sad super i stvarno je veliko poboljsanje. jedino joj je nos ostao iste metraze:D
pretpostavljam da koristi od operacije ovise od slucaja do slucaja. isto tako znam ljude koji su operirali septum i usput napravili plasticnu korekciju nosa a da im je oporavak bio ultra brz i lagan. tebi drzim fige da bude bas tak:top:
placebo kaže:
dobila sam tablete protiv alergije i Flixonase.. i uspjela sam u par tjedana postati ovisna o tom spreju, jer sam nakon dugo vremena na neko vrijeme uspjela disati punim nosnicama..
blago ti se.. nadam se da će i meni pomoći operacija.. :)
Kakav je to sprej, placebo?
Ja sam isto operirala devijaciju septuma dok sam bila mlada 16 god. Mislim da mi nije nista pomoglo. A jos uvijek znam sanjati da ne mogu disati i one odvratne tampone u nosu.
Sinusi mi se i dalje svake jeseni upale, stalno imam problema sa disanjem i ne osjecam mirise dok se sve ne upali pa mi daju sumamed.
Najvise mi pomazu oni sprejevi tipa Aqua maris ili slično,
koji navlaze sluznicu, pa mogu normalno nocu spavati u centralnom grijanju.
christy
30.10.2003., 14:46
Ja sam čula od par ljudi koji su bili na operaciji da im nije baš pomoglo. Kažu da se isplati samo ako stvarno ne možeš disati na nos.
Koristi i dalje terapiju, splasnut će ti natečena sluznica nosa pa ćeš lakše disati :D
A ako to ne pomogne (ali pričekaj bar 6 mjeseci) onda pod nož :rolleyes:
placebo
30.10.2003., 14:51
Navi kaže:
Kakav je to sprej, placebo?
ajme oprosti.. zaboravila sam na vlastitu muku.. .to ti je sprej, dosad najdjelotvorniji koji sam probala, mislim da se zapravo radi o kortikosteroidima... u svakom slučaju nije ga preporučljivo koristiti duže vrijeme.. kao ni ostale sprejeve, uostalom, osim nekih fizioloških otopina ili morske vode (Aqua Maris i dr.)...
ali nakon što prvi put nakon dugo vremena osjetiš kako je lijepo disati kroz nos, teško se s njega skinuti.. :(
ako imaš alergijski rinitis, obično ti uz Flixonase prepišu još i Claritine oralno..
placebo
30.10.2003., 14:58
Bubili kaže:
Ja sam isto operirala devijaciju septuma dok sam bila mlada 16 god. Mislim da mi nije nista pomoglo. A jos uvijek znam sanjati da ne mogu disati i one odvratne tampone u nosu.
Sinusi mi se i dalje svake jeseni upale, stalno imam problema sa disanjem i ne osjecam mirise dok se sve ne upali pa mi daju sumamed.
Najvise mi pomazu oni sprejevi tipa Aqua maris ili slično,
koji navlaze sluznicu, pa mogu normalno nocu spavati u centralnom grijanju.
meni aqua maris pomaže samo kad nije upaljeno...
problem je u tome što sam svjesna da je septum samo dio problema, jer alergijski rinitis je nevezan uz oblik kanala.. ali ubija me sekret kojega ne mogu ispuhati kroz nos, da mi se toga nekako riješiti spasila bih se..
allegra
30.10.2003., 15:38
Placebo
ako je u podlozi alergijski rinitis, operacija septuma ce ti samo biti jedna velika tlaka, a bez prave pomoci. To je moje misljenje.
Naime i nakon operacije ces morati upotrebljavati kortikosteroidne sprejeve za nos.
Reci mi da li uz redovitu upotrebu Flixonaze spraya imas isto problema s ispuhivanjem nosa, ili se to javlja kad prekines terapiju.
Ako je uz spray u redu, onda za operaciju bas i nema potrebe, barem po mom misljenju.
allegra
30.10.2003., 15:41
i jos nesto ... istina je da kortikosteroidni sprejevi imaju i svojih nuspojava, ali boljeg rjesenja kod alergije nema
placebo
30.10.2003., 15:50
allegra kaže:
Placebo
ako je u podlozi alergijski rinitis, operacija septuma ce ti samo biti jedna velika tlaka, a bez prave pomoci. To je moje misljenje.
Naime i nakon operacije ces morati upotrebljavati kortikosteroidne sprejeve za nos.
Reci mi da li uz redovitu upotrebu Flixonaze spraya imas isto problema s ispuhivanjem nosa, ili se to javlja kad prekines terapiju.
Ako je uz spray u redu, onda za operaciju bas i nema potrebe, barem po mom misljenju.
ovako su to meni objasnili: zbog alergijskog rinitisa, prirodno, dolazi do pojačanog lučenja sekreta.. da je moj septum pravilan, onda bi se taj sekret lučio kroz nos, a ja bih svakako morala uzimati terapiju da smirim tu upalu.. međutim, budući da imam devijaciju septuma, stvar se dodatno komplicira jer se sekret sliva niz grlo... dakle, radi se o zapravo dva problema, međutim iskrivljeni septum sigurno ne pomaže.. osim toga, tijekom čitave godine, a ne samo u "sezoni" alergijskog rinitisa, otežano dišem kroz nos.. ja sam se nadala da bih operacijom mogla riješiti: lakše disanje kroz nos tijekom čitave godine i za vrijeme upale problem tog sekreta koji me izluđuje i zbog kojeg već danima imam podražaj na povraćanje :(
e, vidiš... to uvijek zaboravim pitati... ima li netko od vas alergijski rinitis, a da normalno ispuhuje sekret kroz nos? meni je i u vrijeme najveće prehlade nos uvijek gotovo potpuno suh ..
allegra
30.10.2003., 16:29
Ne znam kakva je kod tebe situacija, ali vjeruj mi, kod alergijskog rinitisa sekret se slijeva niz straznji zid zdrijela zato jer sluznica nabubri i zacepi nosne hodnike, pa se ne moze normalno cijediti tamo gdje treba. Iste probleme imaju ljudi s potpuno normalnim i ravnim septumom kada je sluznica otečena.
Zato te i pitam kako funkcionira kad uzimas Flixonaze. Ako je tada sve u redu, onda nema potrebe za operacijom.
Naime, devijacija septuma ne znaci obavezno da je nos neprohodan (u normalnim uvjetima). Bez obzira na devijaciju, u nosnim hodnicima ima dovoljno mjesta za strujanje zraka. Ja imam jaku devijaciju septuma, ali nemam alergijski rinitis i normalno disem, osim kad dobijem hunjavicu. Za razliku od mene, moj sin ima potpuno pravilan septum nosa, ali ima alergijski rinitis i kad ga uhvati ima iste simptome kao i ti ... slijeva mu se obilje sekreta niz zdrijelo, kaslje, promijeni glas i slicno.
Mala opaska: ne zaboravi da su otorinolaringolozi kirurzi. Svaka cast kirurzima, ali oni bi sve operirali da mogu :D
Ajd' ti malo jos potrazi drugo (trece, cetvrto) misljenje ... po mogucnosti od nekirurskih struka ... napr. nadji nekog pametnog alergologa, pulmologa i slicno ... ima togau Splitu, bez brige.
Pa da cujes sto ce oni reci.
Moju shogoricu su nagovorili otorinci na operaciju septuma ... napatila se 6 mjeseci s postoperativnim glavoboljama. Rezultat : prije operacije nije mogla disati na desnu nosnicu, a sad ne moze na lijevu :bonk:
Ja sam vec pitala na temi o alergijama, ali pitat cu i ovdje ponovno. Jel ima netko iskustva sa Singulair tabletama? Ili da zna nesto vise o njima, cijenu i sl?
MilkyWay
30.10.2003., 19:57
Jedan poznanik je to operirao, ali mu nije bilo ništa bolje. Na jednu nosnicu koliko-toliko, a na drugu ništa. :flop:
placebo
30.10.2003., 20:54
allegra kaže:
Ne znam kakva je kod tebe situacija, ali vjeruj mi, kod alergijskog rinitisa sekret se slijeva niz straznji zid zdrijela zato jer sluznica nabubri i zacepi nosne hodnike, pa se ne moze normalno cijediti tamo gdje treba. Iste probleme imaju ljudi s potpuno normalnim i ravnim septumom kada je sluznica otečena.
Zato te i pitam kako funkcionira kad uzimas Flixonaze. Ako je tada sve u redu, onda nema potrebe za operacijom.
Naime, devijacija septuma ne znaci obavezno da je nos neprohodan (u normalnim uvjetima). Bez obzira na devijaciju, u nosnim hodnicima ima dovoljno mjesta za strujanje zraka. Ja imam jaku devijaciju septuma, ali nemam alergijski rinitis i normalno disem, osim kad dobijem hunjavicu. Za razliku od mene, moj sin ima potpuno pravilan septum nosa, ali ima alergijski rinitis i kad ga uhvati ima iste simptome kao i ti ... slijeva mu se obilje sekreta niz zdrijelo, kaslje, promijeni glas i slicno.
Mala opaska: ne zaboravi da su otorinolaringolozi kirurzi. Svaka cast kirurzima, ali oni bi sve operirali da mogu :D
Ajd' ti malo jos potrazi drugo (trece, cetvrto) misljenje ... po mogucnosti od nekirurskih struka ... napr. nadji nekog pametnog alergologa, pulmologa i slicno ... ima togau Splitu, bez brige.
Pa da cujes sto ce oni reci.
Moju shogoricu su nagovorili otorinci na operaciju septuma ... napatila se 6 mjeseci s postoperativnim glavoboljama. Rezultat : prije operacije nije mogla disati na desnu nosnicu, a sad ne moze na lijevu :bonk:
hvala ti, allegra, hvala ti ko sestri :)
pa u tome i je problem s doktorima - svaki ima svoje mišljenje :D bila sam kod nekoliko ORL specijalista od kojih je jedan rekao da se to sve može riješiti lijekovima, a drugi mi je odmah zakazao termin kad ću se operirati :rolleyes:
doduše, bila sam i kod pulmologa i kod ovog, kako se zove.. alergičara :D nisu pronašli na što sam alergična, ali su mi poslije rekli da nije ni čudo jer imaju samo osnovne alergene, pa ako nisi alergičan na perje, prašinu i sl., ništa od rezultata..
ma ja mislim da je to meni sve od nedostatka seksa :D
allegra
30.10.2003., 23:30
placebo kaže:
ma ja mislim da je to meni sve od nedostatka seksa :D
pa da ... za vrijeme seksa se nos uglavnom otcepi ... cisto fizioloska reakcija ... ali poslije seksa se obicno jos jace zacepi :(
pitam se koliko bi to tebi seksa trebalo da ti nos bude bar 8 sati dnevno otcepljen :p :no:
allegra
30.10.2003., 23:41
lahor kaže:
Ja sam vec pitala na temi o alergijama, ali pitat cu i ovdje ponovno. Jel ima netko iskustva sa Singulair tabletama? Ili da zna nesto vise o njima, cijenu i sl?
Evo mog iskustva
Singulair je opcenito efikasniji kod izoliranog rinitisa nego kod onog udruzenog s astmom.
Nije ga pametno uvoditi u pogorsanju bolesti, tada je bolje poceti s kortikosteroidnim sprejem jer on efikasno otcepi nos. Medjutim, nakon toga ako se uvede Singulair, onda se obicno doza kortikosteroida moze sniziti, a s vremenom cak i potpuo izostaviti.
Ima jos jednu prednost, a ta je da se uz njega vraca osjet mirisa (sto se s kortikosteroidima i ne moze bas uvijek postici, barem ne na dulje vrijeme).
Dobar se pokazao kod polipoze nosa i tome udružene astme (to je tzv. "aspirinska astma").
Ipak, nije toliko efikasan kao koritkosteroidi, nego ga više treba upotrebljavati kao dodatnu terapiju ... nuspojave su rjedje nego kod kortikosteroida, ali isto nisu sasvim bezazlene.
Ne znam točno cijenu, ali dosta je visoka a placa se participacija 50% cijene. Mislim da se ne placa nista ako imas dopunsko osiguranje, ali nisam sigurna (mogu se raspitati).
Ne moras se raspitati, ja sam na lijekovima ionako nekih 1-1.5 mjesec kroz godinu, pa mi nije bitna toliko cijena.
Do sada sam bila na Claritinu koji se bas nije pokazao ucinkovit, pogotovo ove godine kad me od ambrozije pocela i astma muciti. Pa sam mislila probati ovo, mozda mi bude nesto bolje. A mozda pobjegnem na kraj svijeta iduce godine u 9. mjesecu :D
A ove sprejice - a ne bih ja to. Nije mi bas toliko lose. To skupljam po ladicama :D
placebo kaže:
doduše, bila sam i kod pulmologa i kod ovog, kako se zove.. alergičara :D nisu pronašli na što sam alergična, ali su mi poslije rekli da nije ni čudo jer imaju samo osnovne
Za to nisi morala ići kod doktora jer je jasno da si alergična na
neke članove DK-a;) Kao i oni na tebe:D
...devijacija septuma nasi je fiziološka pojava, tj. svi je imamo...nekome je veca, nekome manja...meni, recimo septum ide malo udesno...:)...probajte, vidjet cete da ni vas nije sasvim ravan...:)
...kod nekih uzrokuje simptome i to najcesce kod onih koji imaju neku drugu predispoziciju, najcesce neku alergiju koja dodatno smanjuje protok zraka kroz nos...
...operacija je indikacija samo kod onih koji imaju konstantne simptome zacepljenog nosa a inace se to kirurski ne korigira...
Zanima me je li netko od vas imao iskustva s estetskom korekcijom nosa. Nisam previše Googlo po stranim siteovima jer bi zahvat ionako trebao napravit u HR, a ono što se može naći sa našim stranicama, samo su neke opće informacije. Prvo ime koje mi padne na pamet je dr. Siniša Glumičić jer je najeksponiraniji u medijima (a to naravno ne mora značit da je ujedno i najbolji). Dakle, je li itko podvrgnuo zahvatu kod dotičnog gospodina? Ili kod bilo kojeg drugog kirurga? Budući da je najrazvikaniji, pretpostavljam da je i među skupljima. Ja nemam apsolutno nikakvog uvida u cijene takvih zahvata i jasno mi je da je svaki zahvat individualan, ali zanima me zna li itko kolika je cijena jednog prosječnog zahvata? Ustvari, bilo kakvo iskustvo ili saznanje je dobrodošlo. Hvala!
Štrikalica
12.09.2004., 09:38
ja sam malo sumnjičava po pitanju Glumičića...s jedne strane, definitivno je najrazvikaniji i, pretpostavljam, najbolji u Hrvatskoj..s druge pak, čula sam dosta kuloarskih priča o pacijenticama koje je gadno zajebo..
moj ti je prijedlog - obiđi što više ordinacija i obavi preliminarne razgovore i dogovore i onda otiđi kod onoga za kojeg ti osjećaj govori da će ti to najbolje napraviti..i koji ti je uspio uliti najviše povjerenja.
sretno :)
Leona81
12.09.2004., 11:23
...relativna je stvar da li je netko dobar ili los...meni Glumicic recimo moze biti super, nekome drugome malo manje super....ni jedan kirurg ne moze reci da ce operacija biti 100% uspjesna jer svaki organizam reagira drukcije...
...definitivno prvo otici na vise mjesta, objasniti sto zelis i cut ces sto mozes ocekivati....cak ni fotka nosa kakvog bi otprilike zelio nije losa stvar..cijena plasticne operacije nosa kod nas je oko 7 000 kn
...sto bi ti mjenjao na nosu ak se smije znati?:)
Hvala na komentarima shree_kali & Leona81!
ja sam malo sumnjičava po pitanju Glumičića...s jedne strane, definitivno je najrazvikaniji i, pretpostavljam, najbolji u Hrvatskoj..s druge pak, čula sam dosta kuloarskih priča o pacijenticama koje je gadno zajebo..
Upravo su te kuloarske priče i moja urođena sumnjičavost bile razlog mog pitanja pa pomislih da bi možda neko mogao imat informaciju iz prve ruke - jer taj se čovjek uvijek spominje kad je riječ o estetskoj kirurgiji. Inače, ne smatram da je najrazvikanije ujedno i najbolje. Nos je osjetljivo (i vidljivo) područje i volio bi da eventualnu operaciju napravi neko u koga zbilja mogu bit siguran.
...relativna je stvar da li je netko dobar ili los...meni Glumicic recimo moze biti super, nekome drugome malo manje super....ni jedan kirurg ne moze reci da ce operacija biti 100% uspjesna jer svaki organizam reagira drukcije...
...definitivno prvo otici na vise mjesta, objasniti sto zelis i cut ces sto mozes ocekivati....cak ni fotka nosa kakvog bi otprilike zelio nije losa stvar..cijena plasticne operacije nosa kod nas je oko 7 000 kn
Slažem se u potpunosti! Pretpostavljam da danas svaka malo bolja ordinacija ima mogućnost kompjuterske simulacije promijenjenog nosa. Radi se o zadebljanju koje bi želio suzit - ako je to moguće. Hvala i za informaciju o cijeni!
Pretpostavljam da je dr S.G. imao priličan broj operacija pa se povećava i broj onih koji su bili nezadovoljni. Btw. nisam time želio reći ništa afirmativno ili negativno o njemu - pokušavam si samo racionalno objasnit razloge za i protiv.
imala sam veci broj operacija nosa. rodjena sam sa rascjepom usne. anyway, moje iskustvo je pokazalo da je najbolji, a njega ce ti vjerojatno preporuciti i vecina iz medicinske struke, dr.marijo bagatin. potrazi njegovu web stranicu na google-u.
bagatin je bio inace profesor glumicicu i sam nema preveliko misljenje o njemu koliko sam cula. e, sad koliko je to relevantno... bagatin dobro radi, vrlo je ljubazan i drag kao osoba, poliklinika mu je u kneza mislava.
Daemona
18.09.2004., 19:11
eh..o glumicicu ne znam..ali recimo dok su ostojica popljuvali u latinici cula sam da je odlican kirurg
ako ti nije bed radit izvan zagreba imas u opatiji Zgaljardica..kojeg ti mogu preporucit po isto tako odlicnog kirurga..za cijenu bi ti se mogla raspitat..ako hoces adresu i detalje posalji pm
Naravno! Uopće nije problem u Zagrebu, Rijeci ili negdje drugdje jer to ionako ne radiš svaki dan, a za dobrog sam kirurga spreman putovat. Svaka informacija je bitna, a cijena je nešto što će ti rijetko ko reći dok ne dožeš do pred sam čin. Svi će uglavnom okolišat oko toga. Ako ti nije bed, pošalji mi informacije na PM. TNX.
koan kaže:
Naravno! Uopće nije problem u Zagrebu, Rijeci ili negdje drugdje jer to ionako ne radiš svaki dan, a za dobrog sam kirurga spreman putovat. Svaka informacija je bitna, a cijena je nešto što će ti rijetko ko reći dok ne dožeš do pred sam čin. Svi će uglavnom okolišat oko toga. Ako ti nije bed, pošalji mi informacije na PM. TNX.
Iskreno, cini mi se malo sludo ozbiljno se raspititvat prek neta. Misim, pazi, moras ako hoces neke ozbiljne inofrmacije nazvati svakoga, kod nekoga mozes porazgovarati s njim na telefon, naruciti se (u vecni slucajeva pregled ti je 100 kuna).
Pa kad se narucis kod nekoga pogledaj slike prijasnjih pacijenata, kak je to izgledalo prije i poslje... kajjaznam. Cijena? Mislim da je oko 7000-8000 kuna. I po mogucnosti se raspitaj (obavezno) o mogucnim nuspojavama koje nisu za zanemariti, a i mogucnostima "kaj ak dobro ne ispadne".
Ja nisam rezala nos, al sam napuhavala usta, tako da imam (neka) iskustava s vecinom zagrebackih plasticara. Meni su neki otpali vec pri samom razgovoru jer su mlatili gluparije tipa Bagatin i jedan iz Zelinske, ubi me zaboravih mu ime, s nekima sam se zajebala (tj oni su zajebali mene) pa su mi morali vratiti lovu tipa Glumicic i Boric... tak da, sve price koje cujes ili ti neko kaze su u biti rekla-kazala, jer svako je imao razlicito iskustvo. Evo i na ovoj temi ima ljudi koji vele da im je neki xy okej, meni nije bio. Relativno. Ipak preporucam ti da Glumicica i Borica preskocis. Opako. :D
Evo, jedna moja je rezala nos kod Toncica i rekla je da je tip katastrofa. To je sve sto znam o rezanju nosa.
samo nemoj ko ona stara striptizeta koja je bila sanjin gost, ona koja je samo htjela mali prcasti nos.. :D
sori, znam da je offtopic, al bilo je jace od mene.
alexxx kaže:
samo nemoj ko ona stara striptizeta koja je bila sanjin gost, ona koja je samo htjela mali prcasti nos.. :D
sori, znam da je offtopic, al bilo je jace od mene.
A i ti pizdarije gledas :rolleyes: :D
samo nemoj ko ona stara striptizeta koja je bila sanjin gost, ona koja je samo htjela mali prcasti nos..
Ma ustvari meni ti je Jackson uzor :D
Iskreno, cini mi se malo sludo ozbiljno se raspititvat prek neta.
Znam da na forumu može biti puno toga rekla-kazala, ali već sam i ovako dobio neke informacije koje nisam imao do postavljanja ovog topica. Jer nemam nikog u blizini ko je iz bilo kojeg razloga posjećivo plastičara/e. Pokušavam samo suzit krug potencijalnih.
Lako je otić na web i na njihovim stranicama pročitat da je sve divno, ali iskustva ljudi se baš i ne moraju poklapat s tim. Ovaj forum broji puno korisnika i logično je bilo pretpostavit da su ljudi imali iskustva s plastičnom kirurgijom. Hvala vam svima.
dora kaže:
A i ti pizdarije gledas :rolleyes: :D sanja je nasa ervacka ikona, ona, ona.. ona. VRIJEDJAS MI SANJU!!!!
Moja je frendica bila na estetskoj operaciji kod dr. Kinčla u ZGB i malo je reći da niej zadovoljna. Nakon operacije su se pojavili problemi s konstantnim curenjem nosa odnosno frajer je nešto zaribal tako da je kasnije imala gdih problema sa sinusima, te je morala na još jednu operaciju - naravno ne kod njega.
Budući da mu se već nakon nepunih mjesec dana požalila na probleme koje ranije nije imala, a tip ju lagano odjebo kao to nema veze s njim, ona je fino odjebaus njega te mu nije platila zadnju trećinu iznosa. Bilo je to prije par godina, a danas tog tipa vidim često u novinama kak'ti napravil je nove cice pevaljki iz ET-a i Šuputici...:rolleyes:
Nemoj bit luda ić kod Glumičića. On je samo osoba s najboljim marketingom i PR-om. Oim toga on je maksilofacijalac koji operira guzice i cice. Pa di tog ima??? Frajer nabroji brdo članstava u nekim udrugama u svijetu u kojima postaješ član samim tim što uplatiš 100 dolara i na tu foru maže oči ljudima.
Znam više ljudi koje je zeznuo, a što se tiče onih slika prije i poslije, pa nisi valjda tako naivna da misliš da će ti pokazati fotke pacijenata koje je zbrčkao.
dm310888
26.06.2005., 00:39
Evo razmisljam o tome,konkretno kod.dr.Glumičića buduci je on najpoznatiji i najbolji u Hrvatskoj,pa ako netko ima kakva iskustva sa estetskom operacijom nosa bio bih jako zahvalan ako moze napisat nesto o tome (pogotovo oni koji su bili kod Glumicica)... HVALA
Najpoznatiji da, najbolji nikako. Nemam osobno iskustvo, ali imam iskustvo dvije bliske osobe kod drugog estetskog kirurga i jos niz preporuka koje su dobile za njega prije nego su otisle na operaciju. Ako si na podrucju izmedu Splita i Dubrovnika i zainteresiran si, reci pa ti saljem podatke na PM.
dm310888
26.06.2005., 17:14
jel me moze bar onda netko savjetovati kod kojeg je estetskog kirurga najbolje izvesti taj zahvat? inace razlog je taj sto sam prije par godina slomio nos na nogometu i sad mi taj krivi nos sve vise smeta...
jedini bed je sto navodno slijedecih 6 mj ne smijes nositi naocale, niti kihnuti..
al ako je tvoj razlog cist medicinski, onda ok
Leona81
27.06.2005., 09:47
[QUOTE]Taroth kaže:
[B]jedini bed je sto navodno slijedecih 6 mj ne smijes nositi naocale, niti kihnuti..
..joj, porfavor..ajde ovo je totalna glupost..ko ti je to rekao?
..naocale se mogu nositi vec nakon 4 mjeseca, sad ovisi od osobe do osobe dal ce ih nositi.. a kihnut tak i tak nemres prvih tjedan dana zbog tampona, poslije onak sto lakse..mislim ova je fora za pet..:rolleyes:
..prije ti preporucujem razgovore sa vise kirurga i odaberes si onog koji ti se cini najbolji..Glumicic jest razvikan, nije najbolji, al nije ni los ja vjerujem..svatko ima drugacija ocekivanja tak da nisu svi zadovoljni, al definitivno i oni znaju pogrijesiti..
..kaj ti bi samo plasticnu ili imas problema i s disanjem od udarca?
dm310888 kaže:
Evo razmisljam o tome,konkretno kod.dr.Glumičića buduci je on najpoznatiji i najbolji u Hrvatskoj,
A po čemu bi on to bio nabolji? Po tome šta je stavljo Ivani banfić silikone u sise!? :D
Inače, koliko ja znam u struci za gurua estatske kirurgije u Hrvata slovi prof. dr. Stanec iz KB Dubrava.
Musatom
27.06.2005., 10:59
te@ kaže:
A po čemu bi on to bio nabolji? Po tome šta je stavljo Ivani banfić silikone u sise!? :D
Inače, koliko ja znam u struci za gurua estatske kirurgije u Hrvata slovi prof. dr. Stanec iz KB Dubrava.
Imaš i u Vinogradskoj, u sobi preko puta moje je bilo par trebica koje su estetski operirale nos, jest da nekolicina, subjektivno, nepotrebno al....
bio je i jedan izbacivać kojem je netko polomio nos (namještali mu pod lokalnom - ne preugodnu iskustvo), a i meni su uz sinuse skužili i deformaciju septuma pa namjestili usput, poslije detamponizacije malo zateže gornju usnicu, što zbog tampona, što zbog same operacije a sama kost je bolila na dodir jedno mjesec dana (vrh nosa) :zubo:
Musatom kaže:
Imaš i u Vinogradskoj, u sobi preko puta moje je bilo par trebica koje su estetski operirale nos, jest da nekolicina, subjektivno, nepotrebno al....
bio je i jedan izbacivać kojem je netko polomio nos (namještali mu pod lokalnom - ne preugodnu iskustvo), a i meni su uz sinuse skužili i deformaciju septuma pa namjestili usput, poslije detamponizacije malo zateže gornju usnicu, što zbog tampona, što zbog same operacije a sama kost je bolila na dodir jedno mjesec dana (vrh nosa) :zubo:
Moj buraz mora na jesen baš na tu operaciju nosnog septuma. A jadan mislio da će se izvuć samo s operacijom krajnika s kojima je imao grdih problema.
Na kraju ga poslali na CT i skužili da mu te bakterije na krajnike sjedaju baš zbog tog iskrivljenog septuma. I još da će na kraju možda fasovat obje operacije (septum plus krajnici). :(
Al ide tam na maksiofacijalnu kirurgiju u Dubravi i imaj jako dobrog liječnika, pa ono - bar nešto.
dm310888
28.06.2005., 21:40
Nemam problema sa disanjem,samo estetske je prirode.inace odmah nakon loma namjestali su mi nos ali svejedno je ostao krivi...
crosstown spinner
05.09.2005., 15:05
te@ kaže:
Moj buraz mora na jesen baš na tu operaciju nosnog septuma. A jadan mislio da će se izvuć samo s operacijom krajnika s kojima je imao grdih problema.
Na kraju ga poslali na CT i skužili da mu te bakterije na krajnike sjedaju baš zbog tog iskrivljenog septuma. I još da će na kraju možda fasovat obje operacije (septum plus krajnici). :(
Al ide tam na maksiofacijalnu kirurgiju u Dubravi i imaj jako dobrog liječnika, pa ono - bar nešto.
jel buraz bio na operaciji? živo me zanima jer sam dobio par puta po surli a imam problema s krajnicima, pa me ovo sad malo zabrinulo:confused:
burazer operiran ima par dana, pa me zanima da li će
to riješiti njegove tegobe ili je sve bilo uzalud?
naime, on godinama ima problema s gnojnom upalom krajnika
pa mu je nakon svih pretraga, uključujući i ct nosa
utvrđeno da mu je jedna nosnica jedva prohodna i da je ona
razlog bakterijama koje se gomilaju i sjedaju mu
na krajnike.
sad - nije isključeno ni da mu krajnike neće morat vadit
ali me zanima jel ima netko tko je imao ovakav zahvat i
kakva su iskustva?
zahvaljujem.
Hajde napiši što su mu i kako radili.
Meni su prije 5 godina diagnsoticirali deviaciju septuma nazi (seljački napisano), odnosno prohodnost desne nosnice smanjena mi je za 80%.
Ja sav osokoljen došao do najboljeg ORL-a. u županiji, još preko neke preporuke. Kaže on postupak ti je 5 + 5 dana. 5 u bolnici, 5 doma. OK, reko,... vi to ono laparaskopski, endoskopski, kamerice bla,bla...
Kaže čovjek, ma jok, sve klasično. Rez iznad usnice, rez ispod nosnice, nos preklopim, temajzle i pročistim. Rekoh, hvala ako se ikad odlučim dolazim.
Znam nekoliko ljudi koji su tom operacijom pojačali ili dobili trajne migrene, unjeli bakterijice kojih se nisu nikad riješili, povećali prehlade i dobili alergije ( znam 4 osobe).
I, ... ?
Enchantress
23.11.2005., 23:14
Ja imam devijaciju u desnoj nozdrvi i već duže vreme me doktorka nagovara da je operišem. Inače, kako mi je objašnjeno, operacija se može vršiti pod lokalnom ili totalnom anestezijom. U oba slučaja vrši se kroz nozdrvu, znači, ne seče se sluzokoža iznad usana i ispod nosa kao za klasičnu operaciju nosa. Ali je postoperativni tok bolan. Inače, imam povremene "alergijske" kijavice (koje to u biti i nisu, jer nisam alergična ni na šta), tačnije pojačano lučenje sekreta iz nosa i usled toga mi se dešava oticanje sluzokože u desnoj nozdrvi što dovodi do zapušenja nozdrve. To upsešno otklanjam Olynth kapima za nos (stavim kap ili dve povremeno), mada mi doktorka kaže da će se to pogoršavati sa godinama i da bi trebalo da operišem nozdrvu. Ja se prilično dvoumim. Tim pre što sam čula i sama za slučajeve osoba koje su to uradile, pa im se stanje ništa nije promenilo.
nobrainatall
28.11.2005., 01:24
Nymph kaže:
. Ali je postoperativni tok bolan. Inače, imam povremene "alergijske" kijavice (koje to u biti i nisu, jer nisam alergična ni na šta), tačnije pojačano lučenje sekreta iz nosa i usled toga mi se dešava oticanje sluzokože u desnoj nozdrvi što dovodi do zapušenja nozdrve. To upsešno otklanjam Olynth kapima za nos (stavim kap ili dve povremeno), mada mi doktorka kaže da će se to pogoršavati sa godinama i da bi trebalo da operišem nozdrvu. Ja se prilično dvoumim. Tim pre što sam čula i sama za slučajeve osoba koje su to uradile, pa im se stanje ništa nije promenilo.
imam isti problem i trujem se operil kapima vec godinama tj. od kada sam imao upalu sinusa. Ali šta ću , jednostavno kad legnem u krevet nos mi se zaštopa i nemogu dihati i onda kapam , i kapam... Ali već polako osječam kako gubim njuh i to me brine i razmisljam o toj operaciji iako sam i ja kao i svi vi o njoj čuo samo negativne reakcije pacijenata koji su na njij bili...
nobrainatall
28.11.2005., 01:28
Nymph kaže:
Ali je postoperativni tok bolan. Inače, imam povremene "alergijske" kijavice (koje to u biti i nisu, jer nisam alergična ni na šta), tačnije pojačano lučenje sekreta iz nosa i usled toga mi se dešava oticanje sluzokože u desnoj nozdrvi što dovodi do zapušenja nozdrve. .
e da pošto meni to već duže traje , probao sam svašta i te kihavice , koje su meni bile katastrofalne(znao sam kihnuti preko 15 puta zaredom ,više puta na dan) , uspješno je riješila doktorica homeopat. Eto toliko...
nobrainatall kaže:
imam isti problem i trujem se operil kapima vec godinama tj. od kada sam imao upalu sinusa. Ali šta ću , jednostavno kad legnem u krevet nos mi se zaštopa i nemogu dihati i onda kapam , i kapam... Ali već polako osječam kako gubim njuh i to me brine i razmisljam o toj operaciji iako sam i ja kao i svi vi o njoj čuo samo negativne reakcije pacijenata koji su na njij bili...
Nemoj se zajebavati s kapima za nos! Ja sam ih koristio svakodnevno tijekom nekih 3 mjeseca jer su mi se nos i sinusi toliko zacepili da nisam mogao niti misliti (ono, totalno drugaciji tlak u cijelog glavi). Posljedica: slabije osjecam mirise - osjecam samo one jako intenzivne i hrana mi ima slabi okus - to je naprosto grozno.
Pazi: moras prekinuti s kapljicama! Moras! Kad ih jednom pocnes koristiti, vise ih se neces samo tako rijesiti - jednostavno moras prekinuti jer ces si unistiti sluznicu, kao ja, ako vec nisi. Ako nisi bio na alergoloskom testiranju, obavezno idi!
Ja sam imao devijantni septum (i operirao ga), ali glavni problem su mi bile alergije - nakon sto sam neko vrijeme isao na hiposenzibilizaciju, alergije su nesto oslabile. Operacija septuma je dosla kasnije, kirurg je zajebo stvar jer mi je lijevu nosnicu napravio prohodnijom, a desnu ostavio neprohodnijom. Inace, cesto znam imati alergijske reakcije (npr. na cigaretni dim) i onda mi se dogodi da mi otece, pa cak i prokrvari sluznica u desnoj nosnici zbog cega jedva da mogu vuci zrak kroz nju (ili uopce ne mogu), a lijeva je prohodnija ili skoro posve prohodna (inace, ni jedna nije prohodna koliko bi trebala biti) - takva neravnoteza je vrlo neugodna. Mislim da cu na jos jednu operaciju, nadam se da ce ovaj put biti napravljeno kako spada. Mada, isao bih iz estetskih razloga, a kirurg veli da mi on ne bi dirao unutrasnjost... Ne znam sto cemo u konacnici dogovoriti, ali ako cu ici na estetsku korekciju, onda cu obavezno napraviti i septoplastiku jer ne idem na estetsku bez septoplastike.
nobrainatall
29.11.2005., 00:32
E pa i meni se mirisi počinju lagano gubiti i to je ono što me straši!
Ali kad god legnem u ležeći položaj nos mi se začepi. Na trbuhu nisam sapavao već 2 godine! Kužim i ja da to nije dobro , ali opet mrzim kad ne mogu zaspati. Bio sam kod raznih doktora i sada sam kod homeopata i tu se tek vidi neki napredak , ali jako sporo to ide za sada... kišem od laka za kosu:)
nobrainatall kaže:
Ali kad god legnem u ležeći položaj nos mi se začepi. Na trbuhu nisam sapavao već 2 godine! Kužim i ja da to nije dobro , ali opet mrzim kad ne mogu zaspati. Bio sam kod raznih doktora i sada sam kod homeopata i tu se tek vidi neki napredak , ali jako sporo to ide za sada... kišem od laka za kosu:)
Bila je ista stvar sa mnom. Ja ni sad bas ne mogu spavati na trbuhu. Pazi - toliko koliko si dosad miris izgubio, ti ti je najvjerojatnije trajno - dakle, vise nikad neces osjecati mirise kao prije. Nastavis li s kapljicama, mozda vise uopce neces osjecati mirise! Jesi li bio na alergoloskom testiranju? Inace, alergije jako moze pojacati psiha...
Enchantress
29.11.2005., 22:08
nobrainatall kaže:
imam isti problem i trujem se operil kapima vec godinama tj. od kada sam imao upalu sinusa.
Moji su sinusi sasvim zdravi i prohodni, tako da to nije u pitanju.
Ali već polako osječam kako gubim njuh i to me brine i razmisljam o toj operaciji iako sam i ja kao i svi vi o njoj čuo samo negativne reakcije pacijenata koji su na njij bili...
Nedavno sam razgovarala sa jednom curom koja ju je obavila i rekla mi je da i dalje ima pojačano lučenje sekreta iz nosa - to se nije nimalo promenilo.
e da pošto meni to već duže traje , probao sam svašta i te kihavice , koje su meni bile katastrofalne(znao sam kihnuti preko 15 puta zaredom ,više puta na dan) , uspješno je riješila doktorica homeopat. Eto toliko...
I ja sam se rešila kijavice istrajnim lečenjem (ranije sam kijala na svaki jači miris). Pila sam lekove protiv alergija nekoliko meseci tako što mi je doktorka menjala lekove svakih 10 dana. I zaista je pomoglo. Sad mi je mnogo bolje, ali i dalje nije idealno. Zbog devijacije u desnoj nozdrvi nikad i neće biti. Kad bih se barem rešila tog pojačanog lučenja sekreta iz nosa, mada je i on promenljiv. Nekad mi kapi malte ne nisu potrebne, a nekad je užasno. :( Doktorka mi je, između ostalog, savetovala da se selim na more. Kao da je to jednostavno! :rolleyes: Idućeg leta ću provesti 2 meseca na moru, pa ću videti hoće li mi intenzivno udisanje morskog vazduha pomoći...
Enchantress
29.11.2005., 22:14
nobrainatall kaže:
Vodi računa o tome koju vrsu kapi za nos koristiš. Meni su lekari preporučili "Olynth" (Xylometazolin) kao kapi koje ne stvaraju ovisnost i ne uništavaju sluzokožu. I ja sam njima zadovoljna. :) Naravno, treba ih koristiti umereno i izbegavati koliko god možeš. ;)
Nymph kaže:
Nedavno sam razgovarala sa jednom curom koja ju je obavila i rekla mi je da i dalje ima pojačano lučenje sekreta iz nosa - to se nije nimalo promenilo.
Ni meni se to nije promijenilo, ali nakon operacije sve je bilo protocnije, odnosno manje sluzi se zadrzavalo u sinusima i nosnoj supljini ili gdje vec.
Nymph kaže:
Vodi računa o tome koju vrsu kapi za nos koristiš. Meni su lekari preporučili "Olynth" (Xylometazolin) kao kapi koje ne stvaraju ovisnost i ne uništavaju sluzokožu. I ja sam njima zadovoljna. :) Naravno, treba ih koristiti umereno i izbegavati koliko god možeš. ;)
Hm... Nekako sam skeptican prema tome da ne stvaraju ovisnost i ne unistavaju sluzokozu... Koliko cesto ih koristis?
BTW problem je kod alergija jer ih ne mozes umjereno koristiti vec ih moras ili stalno koristiti ili uopce ne koristiti.
BTW2 Operil kapi su stvarno gadne. One su meni unistile sluznicu. Istina, koristio sam ih SVAKI dan tijekom nekih 2-3 mjeseca, obavezno prije spavanja, a povremeno i tijekom dana.
Enchantress
30.11.2005., 19:37
MaxB kaže:
Hm... Nekako sam skeptican prema tome da ne stvaraju ovisnost i ne unistavaju sluzokozu... Koliko cesto ih koristis?
Godinama. No, često stavim samo jednu kap u desnu nozdrvu (onu što je manje prohodna), a uveče kad legnem stavim po jednu kap u obe. Kod mene je to mnogo promenljivo. Ponekad mi kapi skoro uopšte nisu potrebne, a ponekad baš jesu.
BTW problem je kod alergija jer ih ne mozes umjereno koristiti vec ih moras ili stalno koristiti ili uopce ne koristiti.
Kod mene nije u pitanju alergija. Bila sam na proverama i nisam alergična ni na šta. Osim toga uz dugotrajno lečenje dosta sam poboljšala opšte stanje. Međutim, povremeno pojačano lučenje sekreta je i dalje tu. :(
Enchantress
30.11.2005., 19:46
MaxB kaže:
Ni meni se to nije promijenilo, ali nakon operacije sve je bilo protocnije, odnosno manje sluzi se zadrzavalo u sinusima i nosnoj supljini ili gdje vec.
Mene zapravo najviše brine uho. Letos mi se javilo neko čudno bubnjanje u desnom uhu i doktorka mi je rekla da je moguće da to ima veze sa desnom nozdrvom, jer se zbog neprohodnosti sekret u njoj zadržava. Upotrebom nekih kapi i lekova to se smirilo, ali se brinem da se opet ne javi i vremenom ne pogorša. :(
slronhill
01.12.2005., 13:57
1.kapi:kod alergija flixonase ali ne trajno koristit.nestvara ovisnost nego organizam otupi,ne djeluje više na njega.
kod svih ostalih stanjai upale sinusa:grijanje,inhalac.morske vode(može i po seljački-bez selidbe,ugrijati toplu vodu,dodati MORSKU SOL BEZ DODATNIH BOJA,MIRISA......i inhalirati),i korištenje kapljica za nos(nistatin,aqua maris,marimer-dosta jako šprica pa ne davat djeci)iako ne pomažu kod začepa i sl.ali održavaju higijenu nosa.
2.devijacija septuma:svakako vrijedi napraviti.OBAVEZNO RADITI U OPĆOJ ANESTEZIJI(MOJA PREPORUKA).poboljšat hoće koliko nitko nezna.boli kad se tupferi(gaze)-koje ostaju u nosu iza op.tri dana radi tamponade nosa,vade,moguće blaže krvarenje.NIPOŠTO DIRATI,ČUPKATI I VADITI SAMI!!!!!!!!!
-da li netko zna koliko dode jedna takva operacija,tj estetska korekcija nosa ?
supersonični majstor
02.01.2006., 12:17
Naime,zanima me jel se tko od forumaša podvrgnuo estetskoj korekciji nosa...:zubo:
Još sam u fazi premišljanja pa bi svaki savjet i eventualno iskustvo bili dragocijeni :D :D
Kako se kreću cijene, koliko je oporavak, mogući problemi...
Cijene od 1000-1500 eura - samo estetska operacija, ako imas devijantni septum onda je valjda jos pesto eura gore (ili kako kod kojeg kirurga). Oporavak nije dugacak - ako je samo estetska nakon tjedan dana kao da se nista nije dogodilo. Problemi? Kao i kod svake druge operacije, ali daleko manje opasno jer ti ne dira unutarnje organe. Uglavnom, nista strasno - moguci pozitivni efekt uvelike nadmasuje potencijalne rizike. A ako sj*be, je*iga... Mozes ic ponovno, mozda nekom drugom kirurgu koji ce sreditis tvar kako treba.
Glede odabira kirurga - s njim se tocno dogovori sto ti on moze napraviti, a sto ne. Takodjer, obavezno trazi da ti pokaze svoje "radove". Ne znam kakav nos imas, ali ako imas vecu bazu nosa (ne znam kako se to tocno naziva - tamo gdje su rupe :D) pitaj ga tocno sto ti tu moze napraviti, za koliko moze smanjiti-skratiti. Ovo ti je jako bitno jer neki imaju tendenciju samo izravnati most ako imas grbu, a bazu nosa ti ostave kakvu jest. Uz sve to, nekad ne suze nos pa to onda ne izgleda dobro. Inace, znaju imati zrcala u kojima se ne vidi dubina pa se fizicki nedostatak ne vidi onakvim kakav stvarno jest.
jennifer
05.01.2006., 10:48
Naime,zanima me jel se tko od forumaša podvrgnuo estetskoj korekciji nosa...:zubo:
Još sam u fazi premišljanja pa bi svaki savjet i eventualno iskustvo bili dragocijeni :D :D
Kako se kreću cijene, koliko je oporavak, mogući problemi...
ja sam bila na operaciji prije dvije godine i nisam požalila.
uglavnom nije ništa strašno, niti ne boli. zapravo ništa ni ne osjetiš. najgori dio je stavljanje i vađenje tampona a to traje 30 sekundi.
2 tjedna poslije operacije već sam išla van. :)
supersonični majstor
07.01.2006., 10:48
ja sam bila na operaciji prije dvije godine i nisam požalila.
uglavnom nije ništa strašno, niti ne boli. zapravo ništa ni ne osjetiš. najgori dio je stavljanje i vađenje tampona a to traje 30 sekundi.
2 tjedna poslije operacije već sam išla van. :)
hej, a kako naći "dobrog" kirurga? ono, da znam da me neće unakaziti?
onda sljedeće, uporno me neki uvjeravaju da je nos onda "ranjiviji", da se mogu pojaviti problemi sa disanjem i sinusima...?:confused: :(
Također me neki ljudi uvjeravaju da ne operaciji oni ustvari "štemaju" nos...; slome ga i opet slože... ali po mojoj logici onda oporavak ne bio bio tako brz...?
ne znam, na sto sam muka, ja sam za, moji starci ne:( :flop: ....
ambasadorica
07.01.2006., 10:56
kolko ja znam-ne slome nos i opet ga namjeste. to su bapske priče.
rade rezove na hrskavici.
gle,ak fakat želiš to,ak ti je sadašnji nos problem (i ak imaš para),ja ti mogu reć jedino-odi.
nemaoj se uzrujavat sranjima o komplexima,nezadovoljstvu iznutra i sl...to vrijedi za one kaj naprave 28 operacija.
ja da imam love,odmah bi si otišla napunit usta. a nemam apsolutno nikakvih komplexa oko njih nego bih samo voljela kad bi bila malo veća. nema niš loše u tome.
ja znam nekoliko ljudi kaj su uši operirali i svi su sad puno sretniji. nitko nije nastavio sa operacijama niti požalio.
ocemo dobit slike prije i poslje :zubo:
supersonični majstor
07.01.2006., 13:35
ako to sredim, viđat ćeš me na naslovnicama... :E
Preporuka doktora? Čitam danas u jutarnjem da se to izvodi i u općim bolnicama, e sad pretpostvljam da je i kvaliteta usluge manja...?:rolleyes:
Oću novi nos!!:mama: I kako uvjerit starce da sam duboko u sebi iskompleksiran i da me ne tješe činjenice da "ljudi koji gledaju tvoju vanjštinu nisu vrijedni tvog društva"?
Ja to oću radi sebe, boli me **** za druge!
jennifer
09.01.2006., 08:11
ako to sredim, viđat ćeš me na naslovnicama... :E
Preporuka doktora? Čitam danas u jutarnjem da se to izvodi i u općim bolnicama, e sad pretpostvljam da je i kvaliteta usluge manja...?:rolleyes:
Oću novi nos!!:mama: I kako uvjerit starce da sam duboko u sebi iskompleksiran i da me ne tješe činjenice da "ljudi koji gledaju tvoju vanjštinu nisu vrijedni tvog društva"?
Ja to oću radi sebe, boli me **** za druge!
ja sam išla kod dr. Duje Ostojića i zadovoljna sam.
prvo sam htjela ići u bolnicu da ne moram platiti ali sva sreća da nisam. uglavnom 6 mjeseci sam dogovarala tu operaciju i kad mi je bilo već stvarno dosta, nazvala sam Ostojića i dogovorila operaciju za 4 dana.
ak te brine ono ravnanje kosti, ja sam imala dosta veliki nos :zubo: i već sam ti napisala da uopće nije bolilo i nisam ništa osjetila. i sad nemam nikakvih problema.
ja uopće nisam požalila, jedino mi je žao kaj nisam to napravila puno prije jer sam isto bila užasno iskompleksirana.
Cijene od 1000-1500 eura - samo estetska operacija, ako imas devijantni septum onda je valjda jos pesto eura gore (ili kako kod kojeg kirurga).
E, ja imam "devijantni septum" (meni to smijesno zvuci, ko da se radi o necem iz popravnog doma :)
To se i vidi, kao malo grbav nos. Htio bih to rijesiti, jer mi je jedna nosnica u principu 90% zacepljena. E sad, je li to dovoljno medicinski opravdano da ide preko HZZO-a, ili bih morao platiti bas kao da je rijec o cistoj estetskoj kirurgiji?
ambasadorica
09.01.2006., 12:45
E, ja imam "devijantni septum" (meni to smijesno zvuci, ko da se radi o necem iz popravnog doma :)
To se i vidi, kao malo grbav nos. Htio bih to rijesiti, jer mi je jedna nosnica u principu 90% zacepljena. E sad, je li to dovoljno medicinski opravdano da ide preko HZZO-a, ili bih morao platiti bas kao da je rijec o cistoj estetskoj kirurgiji?
mislim da da ide prek hzzo-a.
znam curu kaj je isto imala to pa je operirala (na trošak hzzo-a)
kajbrijes
09.01.2006., 23:06
tam danas u jutarnjem da se to izvodi i u općim bolnicama, e sad pretpostvljam da je i kvaliteta usluge manja
ovako, znam cca.5ljudi tj.zena koje su operirale nos..i svima je sve ok ispalo..izgledaju bolje i sebi i vecini dugih i nisu pozalile...:)
...sve su isle u opce bolnice..i tamo je sigurno bolje nego kod privatnika..dr. u bolnici imaju dobro iskustvo i paze na svoj ugled i sigurno te nece zeznut jer ne rade to za veliku lovu...
preporucam dubravu! dr.stanec ako je moguce ikako...covjek je vrhunski profesionalac:top:
chrissy
09.01.2006., 23:34
Ide prek hzzo-a, bar je tak bilo prije 5 godina kad je moja cimerica operirala nos...
Einherjer
10.01.2006., 09:04
Razmisli dvaput i pitaj malo vise ljudi. Ja sam operirala nos u 16-oj i zauvijek ce mi biti zao. Bio je velik i sad je, samo sto je jos dodatno grbav i nepravilan. A lijepo su me upozoravali na vrijeme, ali ne... ja sam tada radje slusala ove kao Jennifer.
Uostalom, uvijek je pametnije najprije pitati nekog od struke. Uspijeh operacije ovosi o mnogo cemu, recimo o obliku tvog nosa, tvojoj dobi, sto zapravo zelis postici... ne oslanjaj se na pausalne savjete forumskih veleumnika.
Ipanema
10.01.2006., 09:12
Razmisli dvaput i pitaj malo vise ljudi. Ja sam operirala nos u 16-oj i zauvijek ce mi biti zao. Bio je velik i sad je, samo sto je jos dodatno grbav i nepravilan.
Pa nije ni cudo da ti je nepravilan kad si ga isla "sredjivat" dok je jos rasao :rolleyes:
A sta ga onda sad kao odrasla ne ides sredit kako valja?
Razmisli dvaput i pitaj malo vise ljudi. Ja sam operirala nos u 16-oj i zauvijek ce mi biti zao. Bio je velik i sad je, samo sto je jos dodatno grbav i nepravilan. A lijepo su me upozoravali na vrijeme, ali ne... ja sam tada radje slusala ove kao Jennifer.
Uostalom, uvijek je pametnije najprije pitati nekog od struke. Uspijeh operacije ovosi o mnogo cemu, recimo o obliku tvog nosa, tvojoj dobi, sto zapravo zelis postici... ne oslanjaj se na pausalne savjete forumskih veleumnika.
Tebe ziher neki veleumnik operirao, pa sa 16 godina se takve operacije ne rade, osim kod nekih mesara:E
Einherjer
10.01.2006., 09:22
Nos raste do kraja zivota :P
Enivej: bila jos jednom nekoliko godina iza toga. Ali ne mozes to vise srediti.
Sad vise ne idem, kakav je takav je, moj je.
Ipanema
10.01.2006., 09:23
Sad vise ne idem, kakav je takav je, moj je.
Tvoj je?? :D
Ne bih rekla :D :p
Einherjer
10.01.2006., 09:24
Tebe ziher neki veleumnik operirao, pa sa 16 godina se takve operacije ne rade, osim kod nekih mesara:E
A vidim i ti se puno razumijes :) . Pa najvise operacija nosa rade klinci u teen dobi. Poslije se opamete.
Einherjer
10.01.2006., 09:26
Tvoj je?? :D
Ne bih rekla :D :p
Nego ciji?
Ipanema
10.01.2006., 09:26
ovako, znam cca.5ljudi tj.zena koje su operirale nos..i svima je sve ok ispalo..izgledaju bolje i sebi i vecini dugih i nisu pozalile...:)
...sve su isle u opce bolnice..i tamo je sigurno bolje nego kod privatnika..dr. u bolnici imaju dobro iskustvo i paze na svoj ugled i sigurno te nece zeznut jer ne rade to za veliku lovu...
preporucam dubravu! dr.stanec ako je moguce ikako...covjek je vrhunski profesionalac:top:
A sta, dodjes u bolnicu i kazes: "ja bi da mi ovu kvrgu na nosu ispilite"?
Jesu li te tvoje poznanice isle estetski ili zdravstveno, su dobile uputnice i ako je estetski, na kojoj osnovi su ih dobile?
Su platile? Koliko?
Ipanema
10.01.2006., 09:28
Nego ciji?
Dijelo kirurga :p
Einherjer
10.01.2006., 09:29
Dijelo kirurga :p
Pa ne nosi ga on, ergo ne odlucuje ni sto ce dalje. Imas ti kakav point ili cemo se dalje preganjati bezveze?
A vidim i ti se puno razumijes :) . Pa najvise operacija nosa rade klinci u teen dobi. Poslije se opamete.
Znam da rade, ali to nije dobro, i svaki savjestan liječnik će to odbiti.
Rade se i abići u petom mjesecu:E
Einherjer
10.01.2006., 09:33
Znam da rade, ali to nije dobro, i svaki savjestan liječnik će to odbiti.
Dobro, a sad se vrati gore i pitaj Jennifer koliko ima godina.
Dobro, a sad se vrati gore i pitaj Jennifer koliko ima godina.
Đenifer:rofl: , kolko imaš godina?
Supersonični
Ako imaš 16 pričekaj još koju godinu, a do tada se tješi da je unutarnja ljepota najvažnija, a fizička prolazna i da se svi na kraju pretvorimo u prah. Nemoj ić na operaciju dok se još razvijaš jer češ imat problema ko Ajnherjer, al poslje možeš, samo odi kod nekog kvalitetnog kirurga, malo se raspitaj:top:
Ipanema
10.01.2006., 09:44
Klikom na Jenniferin profil možemo vidjeti kada je rodjena i da nos nije operirala sa 16 ako je to bilo prije 2 godine :p
Einherjer
10.01.2006., 09:44
Tako otprilike, samo probaj citati postove.
Point je bio u tome da bi mogao/la otkriti da se radi takodjer o teenagerici.
Einherjer
10.01.2006., 09:47
Klikom na Jenniferin profil možemo vidjeti kada je rodjena i da nos nije operirala sa 16 ako je to bilo prije 2 godine :p
Ajd' dobro, mozda i nije. Kad sam ja bila na operaciji, bilo smo 4 u sobi i ja sam bila najstarija.
Ne pricati ofrljativno o iznimkama.
Ipanema
10.01.2006., 09:52
Kad sam ja bila na operaciji, bilo smo 4 u sobi i ja sam bila najstarija.
Ocito ne i najpametnija :rolleyes:
Einherjer
10.01.2006., 10:00
Ocito ne i najpametnija :rolleyes:
Pa dobro, nakon veceg broja postova dosli smo do tocke kad i ti shvacas. Naime to i ja pisem u svom prvom postu u ovom threadu :klap:
Ipanema
10.01.2006., 10:07
Pa dobro, nakon veceg broja postova dosli smo do tocke kad i ti shvacas. Naime to i ja pisem u svom prvom postu u ovom threadu :klap:
Valjda mi je teško otprve povjerovati u toliku količinu bedastoće.
Over and out :w
Einherjer
10.01.2006., 10:10
Nema frke, evo ja rado objasnim dvaput potrebitima. I drugi put, sunce :w
Leona81
10.01.2006., 11:00
..vako ide storija..
..ako je pretragama ustanovi da postoji devijacija septuma operaciju placa HZZO, s tim da u bolnici takoder pitaju da li pacijent zeli da mu se popravi i izgled nosa, kad se vec stema, da se postema sve kaj treba..prije operacije razgovara se sa kirurgom i dogovori se sve..
..ne garantiram ovo, al moze se i pokusati sam pronaci kirurga u nekoj bolnici..sad dal ce te primiti ili ne ne znam..al nis ne kosta probati..
..nema kvalitetnijeg ili boljeg kirurga ni u krugu onih razvikanih, niti u krugu onih koji to nisu..kirurg je samo covjek i takoder mu se moze desiti greska, sto zbog njegove nepaznje, sto zbog nemogucnosti da pretpostavi kako ce tijelo reagirati na neku promjenu..grijese svi, to se cesto moze cuti i citati po novinama..
..operacija je rizik koji mora preuzeti osoba koja ide na istu..raspitati se o svim mogucnostima, dobro razmisliti o svemu..meni je nevjerojatno da se dopusti curi od 16 god da ide na plasticnu operaciju ako ona ne prethodi nekom nesrecom nakon koje je neizbjezna..ne velim da covjek u tim godinama ne moze biti dovoljno zreo, al ipak rijetkost su takvi..jennifer je primjer da je uranila s odlukom..
..i da..ako operirani-operirana nema nekih tezih psihickih problema operacija ga-ju nece promjeniti, ak sve, a uglavnom sve i ispadne dobro covjek se osjeca bolje u svom tijelu..zasto bi trebao netko prihvatiti svoj nos il klempava vuheka ili poveci madez, i godinama o tome razmisljati kad se to moze postemati i svi sretni i zadovoljni
..cica mica gotova je prica:zubo:
jennifer
10.01.2006., 12:32
Tako otprilike, samo probaj citati postove.
Point je bio u tome da bi mogao/la otkriti da se radi takodjer o teenagerici.
nego daj mi samo reci zakaj mislis da sam teenagerica? :zubo:
ja nisam nikoga nagovarala ili ne znam kaj pricala. lijepo je pitao da li je tko bio na operaciji i napisala sam svoje iskustvo. :)
jennifer
10.01.2006., 12:37
....jennifer je primjer da je uranila s odlukom..
..
stvarno ne znam zakaj su svi zaključili da sam klinka :zubo:
imala sam skoro 22 god. i sama sam platila operaciju. nisam trebala ničije dopuštenje. :rolleyes: :D :D :D
Leona81
10.01.2006., 14:22
stvarno ne znam zakaj su svi zaključili da sam klinka :zubo:
imala sam skoro 22 god. i sama sam platila operaciju. nisam trebala ničije dopuštenje. :rolleyes: :D :D :D
...mejbi sam fulala, spominjalo se nekih 16 godinica..mozda to nisi bila ti onda, sorry, nisam dovoljno pozorno citala sve..:top:
supersonični majstor
10.01.2006., 17:11
Supersonični
Ako imaš 16 pričekaj još koju godinu, a do tada se tješi da je unutarnja ljepota najvažnija, a fizička prolazna i da se svi na kraju pretvorimo u prah. Nemoj ić na operaciju dok se još razvijaš jer češ imat problema ko Ajnherjer, al poslje možeš, samo odi kod nekog kvalitetnog kirurga, malo se raspitaj:top:
imam 20 godina... vidim da se ova tema pretvorila u jednu sasvim nepotrebnu raspravu, vezanu za godine... Naime - upitno je da li ću JA ići pod nož... :rofl: mislim da sam prerastao tu fazu hirova, i da ako ću napraviti tako nešto, mi je možda sada i najbolje vrijeme za to. Ne znam, još važem...:( nekako sam za sada ipak skloniji privatnim specijalistima. ipak moraju pazit na svoj ugled, dok ovi u bolnicama - ak sjebe, a jebiga, dešava se.:mad:
Leona81
10.01.2006., 18:41
imam 20 godina... vidim da se ova tema pretvorila u jednu sasvim nepotrebnu raspravu, vezanu za godine... Naime - upitno je da li ću JA ići pod nož... :rofl: mislim da sam prerastao tu fazu hirova, i da ako ću napraviti tako nešto, mi je možda sada i najbolje vrijeme za to. Ne znam, još važem...:( nekako sam za sada ipak skloniji privatnim specijalistima. ipak moraju pazit na svoj ugled, dok ovi u bolnicama - ak sjebe, a jebiga, dešava se.:mad:
..ak si odlucio superiska...stoj iza svoje odluke, potrudi se da nades najboljeg za sebe, al ak nisi 100% siguran jos, pricekaj malo..novi nos nikam nece pobjeci..
...cuvaju privatnici svoj ugled, ocito dobro s obzirom da ne znas koliko grijese..moj savjet ti je da probas prvo u bolnici, al kod nekoga za koga se barem malo culo.. a ne bi vjerovao ima ih i koji rade u bolnici, a u fusu kod privatnika..ti tak i tak pajkis i pojima nemas tko te operira..:)
supersonični majstor
10.01.2006., 22:27
..moj savjet ti je da probas prvo u bolnici, ..... ....ti tak i tak pajkis i pojima nemas tko te operira..:)
piše lokalna anestezija... uspavat će mi samo nos...:zubo:
i ja ne mislim ić na 10 operacija ko michael jackskon, ja bi jednom i gotovo :D
jennifer
11.01.2006., 07:43
zaboravila sam napisati da kod privatnog doktora isti dan ideš doma a u bolnici su mi rekli da bi trebala ostati 7 dana. :)
Leona81
11.01.2006., 10:29
piše lokalna anestezija... uspavat će mi samo nos...:zubo:
i ja ne mislim ić na 10 operacija ko michael jackskon, ja bi jednom i gotovo :D
..gdje si procitao lokalna anestezija?
..opca je, a i da je lokalna kad bi vidio sta ti rade, opal bi u nesvjest...na tv-u vidjeh da je lokalna za presadivanje kose..
..pa nitko ne ide s mislju da ce morati opet na operaciju, to se desi il ne desi..lutrija..:zubo:
Leona81
11.01.2006., 10:33
zaboravila sam napisati da kod privatnog doktora isti dan ideš doma a u bolnici su mi rekli da bi trebala ostati 7 dana. :)
..noup, u bolnicu dodes dan prije operacije i ostajes jos dva dana nakon, treci dan ujutro izvade tampone ako je rijec samo o plasticnoj operaciji i ides doma..
..u bolnici se ostaje u slucaju da dode do bilo kakvih komplikacija sto je po meni sasvim ok, jer sumnjas da svaku neobicnu bol, onda mogucnost da ti temperatura poraste...
jennifer
12.01.2006., 07:25
..noup, u bolnicu dodes dan prije operacije i ostajes jos dva dana nakon, treci dan ujutro izvade tampone ako je rijec samo o plasticnoj operaciji i ides doma..
..u bolnici se ostaje u slucaju da dode do bilo kakvih komplikacija sto je po meni sasvim ok, jer sumnjas da svaku neobicnu bol, onda mogucnost da ti temperatura poraste...
ok, al kad sam ja išla rekli su mi 7 dana.
a i meni su tampone izvadili odmah drugi dan. sva sreća jer je stvarno grozan osjećaj.
Bok, zanima me da li je netko od vas operirao nosni septum ili pozna nekog tko je i iskustva.
papa štrumf
14.06.2006., 23:41
Operirali prije koji mjesec devijaciju septuma, žali bože vremena. Nemaju pojma.
Kupi Operil u spreju i špricaj, i ja ga nakon operacije koristim.
wardancer
15.06.2006., 11:25
Operirala ja prije 2-3 god i napokon prodisala na nos. Gnjavaža dok imaš tampone u nosu jer se grlo sasuši da je muka, ali to traje samo koji dan. Operil izaziva ovisnost i uništava sluznicu nosa kod duljeg korištenja, pa ne bih preporučila.
papa štrumf
15.06.2006., 16:20
Operirala ja prije 2-3 god i napokon prodisala na nos. Gnjavaža dok imaš tampone u nosu jer se grlo sasuši da je muka, ali to traje samo koji dan. Operil izaziva ovisnost i uništava sluznicu nosa kod duljeg korištenja, pa ne bih preporučila.
I već ti je 2-3 godine ok?
Gnjavaža je i kad se probudiš na operaciji dok ti majmun nabija u nos neki kujac :mad:
Ajoj papa štrumf, pa zar tebi nije bolje nakon operacije?
Meni je dr reko da loše dišem zbog toga i da će se to srediti posle operacije. Meni su ti tamponi najveća frka, jer nemogu disati samo na usta.
wardancer hvala ti na odgovoru, tebi je kako sam skužila bolje sada i to me malo ohrabruje. Čula sam da stave nekakvu cjevčicu u nos za disanje ..... šta se može disati kroz to?
papa štrumf
18.06.2006., 17:24
Nije bolje. Poslije operacije sam čuo da je 50% šanse da bude bolje. To doktori nisu spominjali. http://www.forum.hr/showthread.php?t=138313
Za cjevčicu za disanje nisam nikad čuo, ali mislio sam već o tome, bilo bi najbolje nešta takvo ugraditi u nos i bude mir.
Ipanema
18.07.2006., 09:09
Ma sigurna sam da vec negdje postoji topic, ali nemrem ga nac :visi:
Jucer sam otisla na pregled na otorinu, zato jer cijeli zivot zapravo imam gadnih problema sa disanjem na nos, zacepljenim nosom, previse "preradjujucim" nosom, previse "curecim" nosom itd.
Cim sam sjela jucer u ordinaciju, doktor mi je rekao da sam kandidat za operaciju, da mi nos kompletno ide na jednu stranu i da ce mi se pogorsat disanje i da mi je krajnje vrijeme i da nek dodjem vec u rujnu.
Sad molim sve koji su to prosli da napisu sve sto jedna osoba koja ce ici na tu operaciju treba znati :D
Koliko traje operacija, koliko se ostaje u bolnici, koliko traje oporavak, kak zgledas poslije, kako ispadnu rutinske operacije (dakle neestetske ) u bolnicama a la Salata, lokalna ili opca anestezija (za i protiv) itd.
Moguce da ces posli operacije imati jos koji problem.
Za svaki slucaj pitaj nekog ko je to imao, bilo da je prosao dobro ili slabo , pa zbroji ++ ----
Imao. Dosta pomoglo ali ne sasvim. Disanje je olaksano, medjutim doktor je rekao da ce trebati jos jedna jer sam imao lom. U svakom slucaju operacija nije teska. 10-ak dana ces hodati sa tamponima u nosu tako da znas. Nakon toga stavljat neke preparate i bice ti dobro. Promjene temperature ce izazivati zacepljenje nosa tako da se navikni da nosis maramice sa sobom ;) Sama operacija ne utjece na vanjski izgled nosa niti bilo cega ...
Ja sam kandidat koji je u rukama držao uputnice ali sam se ohladio od toga i guram kako ide. Desna nosnica mi je sužena za 70% i uvijek u nosu imam osjećaj lagane začepljenosti pa bezveze šmrcam iako nemam zbog čega šmrcati. Isto su rekli 10 dana, no rekli su klasična operacija, štemajzli i to. Ništa kamerice, ništa endoskopski. 5 dana u bolnici, 5 dana doma. Načuo sam i ne znam koliko je provjerena informacija no nakon toga samo pogoršaš (kod mene ionako loše) sinuse, učestališ upalice, povećaš alergijske reakcije i sl.
Zato sam se ja odlučio ovako gurati koliko se bude moglo i ne vidim da mi nešto ozbiljnije smeta. Nos je inače pravilan, a devijacija septuma se vidi tek kad mi sa onim papagajskim kliještima zaviri u nos.
cijeli život nisam mogao trčati bez disanja na usta. tek sa 25 godina sam saznao da imam devijaciju septuma. Ne pada mi na pamet operacija, odlučio sam gurati kako ide. i ne trčim više :zubo:
Ipanema
19.07.2006., 18:57
...Promjene temperature ce izazivati zacepljenje nosa tako da se navikni da nosis maramice sa sobom ;) ...
Pa to mi je sada situacija :confused:
...Sama operacija ne utjece na vanjski izgled nosa niti bilo cega ...
?
Ako mi je nos poprilicno "nastran" :D i trebam ga ici srediti jer se i izvana vidi da nije pravilan, a kamoli ne iznutra, to znaci da ga oni obradjuju samo iznutra, a vani ostane kakav je bio?
Ipanema
19.07.2006., 19:00
Isto su rekli 10 dana, no rekli su klasična operacija, štemajzli i to. Ništa kamerice, ništa endoskopski. 5 dana u bolnici, 5 dana doma
Nisam ni znala da postoji nešto što se radi kamerom i endoskopski. Ja već zamišljam štemajzle :D
Načuo sam i ne znam koliko je provjerena informacija no nakon toga samo pogoršaš (kod mene ionako loše) sinuse, učestališ upalice, povećaš alergijske reakcije i sl.
Nekako sumnjam da mi može biti gore nego sad.
Ipanema
19.07.2006., 19:02
cijeli život nisam mogao trčati bez disanja na usta. tek sa 25 godina sam saznao da imam devijaciju septuma. Ne pada mi na pamet operacija, odlučio sam gurati kako ide. i ne trčim više :zubo:
Ček, ček...
dok hodaš dišeš na nos, a kad trčiš onda možeš samo na usta?
OK je gurati dokle ide ako ne dođeš u fazu ludila od nedisanja na nos, začepljenosti i curenja... tj.korištenja paketa do dva maramica dnevno, a disati na nos mošes jedino svakodnevnim ukapavanjem kapi za nos ;)
pa ja sam i govorio o sebi, ne o tebi ;) naravno da bih se operirao da ne mogu normalno živjeti bez toga. nego, jesi sigurna da nije alergija u pitanju?
Teško je vidjeti razliku između alergije i kronične upale sluznice... mislim da su simptomatski gotovo identični.
Evo ja baš provjeravam, na lijevu nosnicu dišem OK no kad je začepim na desnu ne bi mogao disati. Priznajem, ja sam si sluznicu dodatno sredio prije nekih 8 godina kad sam pošteno povukao par udaha iznad kiseline za jetkanje bakrenih pločica za elektroniku. Poslije toga sam ostao bez finog osjeta udaljenijih i slabijih mirisa. Ne osjetim na 50m pokošenu travu, cvijet pomirišem samo ako ga gurnem duboko pd nos i dobro povučem udisaj, i sl, i sl...
Znam par ljudi koji su to riješavali endoskopski u lokalnoj anasteziji, od toga je jedan (prije 2 tjedna) na kraju završio na klasičnoj operaciji sa rezanjem ispod usnice i sl.
Fora je što tjedan dana sa onim cjevčicama izgledaš kao da te je asimilirao Borg :D
Enchantress
19.07.2006., 21:56
I ja sam jedan od kandidata za tu operaciju. :D Kod mene je devijacija samo u desnoj nozdrvi i na nju slabije dišem nego na levu. Doktorka mi je detaljno opisala operaciju i postoperativni tok i ja sam rekla: "Hvala, ali ne hvala, dokle god budem mogla da izdržim". :rofl: Operacija septuma se može vršiti pod lokalnom ili pod totalnom anestezijom i radi se kroz nozdrvu. Ako želiš i da promeniš oblik nosa, onda se radi pod totalnom anestezijom i tada se seče koža ispod usne i povlači preko nosa. Kažu da je bolje vršiti operaciju pod totalnom anestezijom, ako ti nedostaje hrabrosti. Postoperativni tok se sastoji od 5 dana ležanja u bolnici sa gazom i tamponima u nosu, tako da možeš disati samo na usta. Sve vreme se primaju injekcije protiv bolova, jer su bolovi dosta jaki. Razgovarala sam sa nekoliko ljudi koji su to uradili - oni su zadovoljni rezultatima. Ja takođe imam alergijske kijavice i sumnjam da bi one same od sebe prošle zahvaljujući toj operaciji, možda bi mi eventualno bilo olakšano disanje kroz desnu nozdrvu. Moja lekarka kaže da se stanje pogoršava sa godinama i da se operacija mora uraditi kad-tad. Ja se zavaravam da ću možda biti izuzetak od pravila. :D
Ipanema
20.07.2006., 13:39
pa ja sam i govorio o sebi, ne o tebi ;) naravno da bih se operirao da ne mogu normalno živjeti bez toga. nego, jesi sigurna da nije alergija u pitanju?
Da, sigurna sam.
Ipanema
20.07.2006., 13:44
...Moja lekarka kaže da se stanje pogoršava sa godinama i da se operacija mora uraditi kad-tad. Ja se zavaravam da ću možda biti izuzetak od pravila. :D
Ovo je i meni rekao doktor.
No recimo moja cimerica je morala ići na operaciju jer je postojala šansa da ogluši ako ne operira devijaciju septuma pod hitno.
Zaključak bi bio - što prije, to bolje.
BRUNCIKA
20.07.2006., 13:52
Ma sigurna sam da vec negdje postoji topic, ali nemrem ga nac :visi:
Jucer sam otisla na pregled na otorinu, zato jer cijeli zivot zapravo imam gadnih problema sa disanjem na nos, zacepljenim nosom, previse "preradjujucim" nosom, previse "curecim" nosom itd.
Cim sam sjela jucer u ordinaciju, doktor mi je rekao da sam kandidat za operaciju, da mi nos kompletno ide na jednu stranu i da ce mi se pogorsat disanje i da mi je krajnje vrijeme i da nek dodjem vec u rujnu.
Sad molim sve koji su to prosli da napisu sve sto jedna osoba koja ce ici na tu operaciju treba znati :D
Koliko traje operacija, koliko se ostaje u bolnici, koliko traje oporavak, kak zgledas poslije, kako ispadnu rutinske operacije (dakle neestetske ) u bolnicama a la Salata, lokalna ili opca anestezija (za i protiv) itd.
Supruga mi je imala sličan problem, odvažila se i rješila to u par dana. Ja bih ti preporučio dr. POJE sa Šalate, frajer je legenda i što je najbitnije stručnjak (suprugu sam vozio na kontrolu i u nedjelju poslije podne, a on je dolazio samo radi nje da je pregleda). Idi njemu na pregled, radi srijedom ambulantu, dogovori operaciju (on će ti sigurno predložiti što je najbolje), napravi sve preglede prije, riješiš to u dva dana, držiš tampone par dana i konačno možeš normalno DISATI.
Pa to mi je sada situacija :confused:
?
Ako mi je nos poprilicno "nastran" :D i trebam ga ici srediti jer se i izvana vidi da nije pravilan, a kamoli ne iznutra, to znaci da ga oni obradjuju samo iznutra, a vani ostane kakav je bio?
Ja nisam mogao disati na nos gotovo uopste. Sada mogu normalno, u vecini slucajeva, medjutim desi se da se zacepi ako su nagle promjene temperature.
A izgled se ne mjenja kod klasicne operacije, mozes odradit plasticnu op. zajedno sa ispravljanjem devijacije ...
papa štrumf
20.07.2006., 23:24
Supruga mi je imala sličan problem, odvažila se i rješila to u par dana. Ja bih ti preporučio dr. POJE sa Šalate, frajer je legenda i što je najbitnije stručnjak (suprugu sam vozio na kontrolu i u nedjelju poslije podne, a on je dolazio samo radi nje da je pregleda). Idi njemu na pregled, radi srijedom ambulantu, dogovori operaciju (on će ti sigurno predložiti što je najbolje), napravi sve preglede prije, riješiš to u dva dana, držiš tampone par dana i konačno možeš normalno DISATI.
Vrlo optimističan opis, da su tebe "štemali" vjerujem da nebi tako lijepo govorio o tom iskustvu.
Super je kad se probudiš na stolu dok ti ovaj nabija krpe u nos prilikom operacije, uživancija prava. Pa kad ti vade tampone nakon tjedan/dva, nakon vađenja procedura je da legneš, onda se zna kak to boli, sve ti se vrti.
A dal će biti bolje nakon operacije, ko to zna. Šanse su valjda 50%.
Procedura traje inače godinu dana(zauzeti doktori godinu dana unaprijed.), ako nije neki sudar u pitanju ili slično.
Enchantress
21.07.2006., 00:01
Ovo je i meni rekao doktor.
No recimo moja cimerica je morala ići na operaciju jer je postojala šansa da ogluši ako ne operira devijaciju septuma pod hitno.
Zaključak bi bio - što prije, to bolje.
Meni se već nekoliko puta dogodilo da mi desno uho (sa desne strane mi je i devijacija nosa) čudno šuška. :( No, držimo alergijsku kijavicu pod kontrolom, pa za sad nije strašno...
Sve ja to znam, ali treba izdržati 5 dana disanja na usta, osećaja da ćeš se ugušiti, nespavanja, pijenja po gutljaj-dva vode, pa ona gaza u nosu, vađenje, bolovi... :cry:
aspirin
21.07.2006., 10:45
ja isto kontam to rjesit u dogledno vrijeme... meni je problem nosa pogodovao razvoju problema u usima... nos zacepljen a usi sam maltretirao redovitim nosenjem vokmena i jedno vrijeme redovitim partijima... sada slabije cujem pa kontam rjesti nos da se stvar ne pogorsa...
prijatelj mi je napravio tu operaciju i vrlo je zadovoljan, prica mi da od tad vise nema upale angina (koje je imao redovito dvije svake zime), osjetio je poboljsanje u kondiciji i kaze da se opcenito bolje osjecao kada je napokon prodisao na nos kako treba...
isto tako kaze da je bol poslje operacije nevjerovatna i ti tamponi u nosu te sprjecavaju da spavas normalno tih 10tak dana... ali da se isplati...
Ipanema
22.07.2006., 09:40
No dobro, za one koji su bili... lokalna ili opća anestezija?
pitanjce, ja već skoro dvije godine imam identične simptome kao i ti a i nos mi je vidljivo isrivljen.
1) jel ti doktor rekao da si kandidat za operaciju samo na temelju iskrivljenog nosa ili tek nakon što si mu rekla simptome?
2) jesi bila kod privatnika ili u ambulantu?
doktorica mi uporno govori da je to alergija al pošto traje konstano neovisno o godišnjim dobima i sl svi kažu da je to čudno, možda je ista stvar kao i kod tebe :misli:
Ipanema
25.07.2006., 08:56
pitanjce, ja već skoro dvije godine imam identične simptome kao i ti a i nos mi je vidljivo isrivljen.
1) jel ti doktor rekao da si kandidat za operaciju samo na temelju iskrivljenog nosa ili tek nakon što si mu rekla simptome?
2) jesi bila kod privatnika ili u ambulantu?
doktorica mi uporno govori da je to alergija al pošto traje konstano neovisno o godišnjim dobima i sl svi kažu da je to čudno, možda je ista stvar kao i kod tebe :misli:
1) oba razloga, ali prvo je pitao šta me muči, a tek onda vidio moj nos
2) na Šalati, dakle nichts privatnik
Ovako, napravi sve ove preglede pa ćeš i sama nešto zaključiti, ako već doktorica ne zna:
1. Testiranje na alergije (ja sam to išla kao mala na Srebrnjak, a nedavno ponovo u Polikliniku za dišne puteve u Baruna Filipovića).
Ako ti doktorica uporno tvrdi da je alergija, to je odavno mogla i ustanoviti tako da ti ispiše jednu pišljivu uputnicu kojom odeš na testiranje i za pol sata vidiš da li si alergična i na što i koliko.
Prvo to riješi, ako se ona nije sjetila, ti joj reci da želiš na testiranje pa ćeš i sama vidjeti.
2. Bris nosa i ždrijela radi provjere bakterija (prošla i ja, nemam bakterija)
3. RTG glave (ništa posebno mi nije pokazalo osim kako mi fakat izgleda nos :eek: :zubo: )
4. Pregled kod otorinolaringologa (što mi je rekao, zna se...)
Ovo su ti 4 uputnice pa ajde u nabavku :)
thunderstorm
28.07.2006., 16:49
Evo ja ću ti napisati svoje iskustvo od prije 15-ak godina.
Ja sam operirao na svetom duhu kod Kerekovića koji je slovio kao nabolji kirurg na tom području.
Operacija je bila pod narkozom i trajala je oko 2 sata.
Nakon šivanja u svaku nosnicu sam dobio tuljce od 2 metra gaze i gore gips.
Drugi dan sam dobio hematome ispod očiju i oba oka su mi se zatvorila s time da sam na jedno malo mogao vidjeti no to nije bio najveći problem.
Problem je taj što nikako ne možeš disati na nos pa su ti usta stalno suha, moraš piti puno tekućine, a po noći ne možeš zaspati i daju ti injekciju tekućih apaurina da bi zaspao no niti to baš ne pomaže.
Naročito je teško ako je ljeto i vrućina jer te nos jako svrbi od znojenja a ne smiješ se počešati.
Nakon 3-4 dana hematomi su splasnuli ali pojavilo se crvenilo na bjeloočnicama što je produžilo moj boravak u bolnici.
Tjedan dana nakon operacije i neprospavanih noći izvadili su mi spomenute tuljce što je isto vrlo neugodno iskustvo jer ti ih ne izvade odjednom nego ih razmotavaju komad po komad (ne bih u detalje), no nakon toga sam barem donekle mogao normalno disati.
Zanimljivo je da jedan duži period nakon operacije imaš smanjeni osjet mirisa.
Nakon otprilike 10 dana od operacije skinuli su mi gips.
Hematomi ispod očiju su skroz splasnuli i ostale su samo ljubičaste fleke koje su počele mijenjati boju u žutu, no bjeloočnice su i dalje bile crvene boje zbog čega me nisu puštali iz bolnice.
Točno 15 dana od operacije su me pustili iz bolnice, fleke su nestale ali bjeloočnice su i dalje bile krvave.
Istu večer nacugao sam se sa ekipom u kvartu i drugi dan su bjeloočnice bile normalne boje :D
Da nije bilo dobre ekipe u bolnici i mladih medicinskih sestara na praksi ;) rekao bih da je to bilo odvratno iskustvo.
Ovako to ne mogu reći :D
Druga stvar je ta da mi se godinama nakon operacije opet pojavila devijacija
te bih trebao ponoviti operaciju, a bilo mi je i rečeno da su potrebne 3-4 operacije da bi se tajno riješio problem.
Još se nisam odlučio za operaciju, ali vjerujem da ću ovaj puta otići kod privatnika da se ako je to moguće riješim toga jednom za svagda.
thunderstorm
28.07.2006., 17:07
No dobro, za one koji su bili... lokalna ili opća anestezija?
Opća, definitivno.
Buraz mi je bio na lokalnoj i rekao je da je odvratno, čuješ kako ti pucaju kosti :eek:
Ipanema
28.07.2006., 19:34
Opća, definitivno.
Buraz mi je bio na lokalnoj i rekao je da je odvratno, čuješ kako ti pucaju kosti :eek:
super i u detalje :D
Hvala :)
scripta elegans fe
28.07.2006., 19:37
... u fazu ludila od nedisanja na nos, začepljenosti i curenja...
ovo je bio problem kod mene... samo sto su mene hebali sinusi... jel ti doc rekao sta za njih?
ne preporucam lokalnu... :D
Ipanema
28.07.2006., 19:44
ovo je bio problem kod mene... samo sto su mene hebali sinusi... jel ti doc rekao sta za njih?
ne preporucam lokalnu... :D
Sinusi vrlo rijetko, skoro nikad.
Nasrecu :D
Nista mi doc nije rekao za sinuse.
ipanema thx :)
zna li netko: pošto je septum nosna pregrada a meni cijeli nos ide u krivo (vidi se izvana) da li se pod operacijiom podrazumijeva da će mi se 'ispravit' nos ili samo pregradit septum??
Leona81
30.07.2006., 13:22
...jojte kak vi sve na crnjaka napisala..bila sam ja i unatoc tome sto mi se sve zakompliciralo isla bi opet..ipak sam ja baksuz :rofl:
..prvo treba naci kirurga i porazgovarati s njim..
..naprave se pretrage i dode u bolnicu dan prije operacije..jos te tamo preispitaju i treba reci sve i recimo to sto ja nisam da sam bila kronicno iscrpljena od posla..sto se kasnije pokazalo jelte bitnim jer me nisu mogli probuditi iz narkoze..veli mi sestra poslije da sam joj zivot skratila :D
..al opet to je moj problem..mislim govoriti da se probudis usred operacije :rolleyes: pa daju ti narkozu po tvojoj tezini il tak nekak..a i anesteziolog je kraj tebe tokom cijele operacije i prati ti puls..to su jedinstveni slucajevi i ne desava se to svaki dan..
..onda da nastavim..:) ..dan prije operacije nema bas klopice, a na dan operacije netom prije..meni bilo prekasno dobije se tabletica za hrabrost..nekaj za smirenje
..dopeljaju te u salu..skines gornji dio pidzame..(to mi je bila najveca trauma..desetero ljudi s maskama na licu su mi vidjeli grud):rofl: ..(e da..preporucujem neku s gumbima da se lakse skida preko glave)..onda ti pocne prpa, al svi pricaju s tobom..dobijes pikicu u ruku i zacas zaspis...onda bude mrak..i iduce je budenje u sobi..boli malo grlo zbog vadenja cijevcice..meni je evo najgore bilo to sto jel ne mozes disati na nos pa se javlja nervoza kad bi spavao, pa ti se zatvore usta i opet budenje..grr..boli kolko boli,moze se traziti tableta protiv bolova..mene to nije prevec mucilo..podljevi tak i tak produ zacas i to je individualno..mislim da sam jos dva dana bila u bolnici..na izlasku skinuli su mi tampon iz zdrave nosnice, a drugi ostane..e sad..bol kod vadenja tampona..pocupaju se dlacice i malo kaj se krv posusila..a neka neizdrziva bol i nije bas..imala sam jaci filing topline u glavi i to je sve..onda na kratko legnes i ides domeka.
..doma se fino lezi i odmara i mantra..uglavnom sam lezala na ledima jer me gip tiskao..i da opet nervoza zbog nespavanja..to pamtim ko traumu :rofl:
..nakon kolko vec dana treba vadi se drugi tampon i skida gips..e to me bolilo malo dok je odljepljivao, jer vuce nos, al opet..izdrzljivo..
..problem svraba ispod gipsa rijesila sam pletacom iglom koja mi je postala naj frendica..
..ne mogu se sad vise nicega sjetiti..pitaj kaj te zanima :kiss:
..i da..nemre se bas klopati..ili jako usitnjeno ili tekuce..ima jedan fini sokek..budem ti napisala kak se zove kad pogledam u ducanu..spasavao me..gusti i fino pase za grlo i nezaobilazni pudinzi..valjda sam ih sto pojela :)
..netko je pitao dal rade i plastiku..meni jesu..to se dogovoris s kirurgom,iako su mene i u Vinogradskoj pitali..ja bila na Rebru..obicno kod devijacije postoji iskrivljenje, ja sam imala kvrzicu koja je sprecavala disanje..nije me sram reci, ja sam trazila da mi i vrh smanje..i sad je milina..
..potpuni oporavak traje ovisno o svakome individualno..meni se cini da mi jos nije skroz sve splasnulo..vrsak mi je jos mrvu tvrd..
..ne vjerujem kak se svi boje te operacije..ja bila presretna kad sam saznala da cu ici..da onak zivim cijeli zivot..krvarenja iz nosa nicim izazvana u svakoj mogucoj zivotnoj situaciji, sad disem ko velka..:cerek:
..netko je pitao dal rade i plastiku..meni jesu..to se dogovoris s kirurgom,iako su mene i u Vinogradskoj pitali..ja bila na Rebru..obicno kod devijacije postoji iskrivljenje, ja sam imala kvrzicu koja je sprecavala disanje..nije me sram reci, ja sam trazila da mi i vrh smanje..i sad je milina..
koliko dođe (otprilike) nadoplata za taj estetski dio?
ja bi da mi isprave cijeli nos a ne samo pregradu ako već moram na operaciju :D
Leona81
30.07.2006., 20:46
koliko dođe (otprilike) nadoplata za taj estetski dio?
ja bi da mi isprave cijeli nos a ne samo pregradu ako već moram na operaciju :D
..tak sam si i ja nekak razmisljala :)
..nista se ne placa..barem ja nisam..mene je jos u Vinogradskoj gdje sam radila sve pretrage doktor koji je ustanovio da moram na operaciju pitao da li zelim da mi postemaju i nos malo :D
..e onda sam se zamislila i odlucila naci nekog kirurga za kojeg se culo i za kojeg ljudi pozitivno pricaju..cist onak da budem mirnija..jer ne znam tko bi me dobio u ruke ovako
..ti imas dijagnozu znaci jelda?
..tak sam si i ja nekak razmisljala :)
..nista se ne placa..barem ja nisam..mene je jos u Vinogradskoj gdje sam radila sve pretrage doktor koji je ustanovio da moram na operaciju pitao da li zelim da mi postemaju i nos malo :D
..e onda sam se zamislila i odlucila naci nekog kirurga za kojeg se culo i za kojeg ljudi pozitivno pricaju..cist onak da budem mirnija..jer ne znam tko bi me dobio u ruke ovako
..ti imas dijagnozu znaci jelda?
nemam pojma, odustajem od svega :tuzni: nakon toliko narućivanja i čekanja imam dijagnozu devijacije septuma u desno ali kako mi doktor kaže ako mi sprejevi protiv alergije ne dijeluju nemože mi se nikako pomoć. napominjem na mi septum ide u desno a da mi alergija nikad nije dijagnosticrana. kad financijski stanem na svoje noge idem privatniku, možda mi on neće reć 'moraš brisat nos svakih 15min cijeli život' :tuzni: i imat knedlu u grlu
Leona81
02.08.2006., 13:24
nemam pojma, odustajem od svega :tuzni: nakon toliko narućivanja i čekanja imam dijagnozu devijacije septuma u desno ali kako mi doktor kaže ako mi sprejevi protiv alergije ne dijeluju nemože mi se nikako pomoć. napominjem na mi septum ide u desno a da mi alergija nikad nije dijagnosticrana. kad financijski stanem na svoje noge idem privatniku, možda mi on neće reć 'moraš brisat nos svakih 15min cijeli život' :tuzni: i imat knedlu u grlu
..a nemoj odustati ak te stvarno muci to..nije da muljas,jel tak?:)
..cist informativno ja sam setala od doktora do doktora od 9-2 mjeseca svaki tjedan dok napokon nije naisao jedan normalan i rekao kaj mi je stvarno i dao uputnicu..najgore je dok te netko kome nabrojani simptomi nisu bitni jer ti se bas pred njima taj cas ne desi krvarenje..kao muljas ti..frustrirajuce poprilicno, al se nisam dala..:rolleyes:
..nema potrebe da placas privatnike ako imas pravo na uputnicu..ne placamo bezveze zdravstveno cijeli zivot..
..znam kak ti je..ja se sjecam da sam pazila kak cu disati, nisam smjela smrckati uopce dok sam negdje jer bi krv samo krenula, a zaustaviti ju je bilo nemoguce..jednom tj. taj zadnji put prije nego sam krenula doktorima isla mi je punih 45 minuta..vec mi je tijelo pocelo trnuti..i na hitnoj ujutro cekala sat i pol prije nego su me primili..onda mi se probudio inat i evo uspjela nakon gro nerviranja..i sad sam happy :top:
... imam dijagnozu devijacije septuma u desno ali kako mi doktor kaže ako mi sprejevi protiv alergije ne dijeluju nemože mi se nikako pomoć...
čekaj, koji doktor ti je to rekao? opće prakse? ne kuzim kakve veze imaju sprejevi protiv alergije sa septumom...:confused:
uglavnom, slazem se s leonom, ako te nesto stvarno muči, imas pravo rijesiti to. ako ti je ovo gore rekao otorinac (sto sumnjam), odi kod drugog. budi uporna i sretno!
..cist informativno ja sam setala od doktora do doktora od 9-2 mjeseca svaki tjedan dok napokon nije naisao jedan normalan i rekao kaj mi je stvarno i dao uputnicu..najgore je dok te netko kome nabrojani simptomi nisu bitni jer ti se bas pred njima taj cas ne desi krvarenje..kao muljas ti..frustrirajuce poprilicno, al se nisam dala..:rolleyes:
..nema potrebe da placas privatnike ako imas pravo na uputnicu..ne placamo bezveze zdravstveno cijeli zivot..
toliko dugo im treba? :eek: ja vidim samo naznake krvi i ne uvijek, ali je kao što kažeš frustrirajuće ipak on je doktor i na temelju ćega da mu kažem da nije u pravu :confused: :confused: kod doktora za uho grlo nos, gledao me možda niti pola minute i rekao mi je da ako mi sprejevi protiv alergije ne pomažu da mi nema pomoći, moram s pomirit s problemima. točka. hm.. da opet naglasim alergija mi nije dijagnosticirana.
čekaj, koji doktor ti je to rekao? opće prakse? ne kuzim kakve veze imaju sprejevi protiv alergije sa septumom...
uglavnom, slazem se s leonom, ako te nesto stvarno muči, imas pravo rijesiti to. ako ti je ovo gore rekao otorinac (sto sumnjam), odi kod drugog. budi uporna i sretno!
kod alergije koja se javlja na gornjim dišnim putovima simptomi su isti, stalno šmrcanje i sl ali razlika je što se na duže staze alergija jenjava pa opet javlja (po godišnjim dobima i sl), dok ovo ne prestaje.
Begemotica
02.08.2006., 17:28
Zna li tko, ima li kakvog dobrog liječnika u Istre?
Leona81
02.08.2006., 19:15
..pa velim ti, presetavaju se po bolnici i uopce im se neda raditi..al budi uporna, jer se isplati..rizik operacije uvijek postoji, al razmisljas pozitivno i sve bu fajn..:kiss:
Leona81
03.08.2006., 19:47
..molim i drugi put..obavjestavaj nas o tijeku procesa dobivanja uputnice :top:
toliko dugo im treba? :eek: ja vidim samo naznake krvi i ne uvijek, ali je kao što kažeš frustrirajuće ipak on je doktor i na temelju ćega da mu kažem da nije u pravu :confused: :confused: kod doktora za uho grlo nos, gledao me možda niti pola minute i rekao mi je da ako mi sprejevi protiv alergije ne pomažu da mi nema pomoći, moram s pomirit s problemima. točka. hm.. da opet naglasim alergija mi nije dijagnosticirana.
kod alergije koja se javlja na gornjim dišnim putovima simptomi su isti, stalno šmrcanje i sl ali razlika je što se na duže staze alergija jenjava pa opet javlja (po godišnjim dobima i sl), dok ovo ne prestaje.
probaj kod drugog doktora. mislim, ako ti je dijagnosticirao devijaciju septuma, onda ti ne mogu pomoći sprejevi (nece oni ispravit septum). kod kojeg si doktora isla (ili bar u koju bolnicu)?
što se tiče alergija, inače, ne ovise ti samo o godišnjim dobima, jer ako si npr. alergična na grinje ili prasinu, tog imas cijele godine. kuzim da ti nisi alergična, samo kazem.
Enchantress
04.08.2006., 12:16
gledao me možda niti pola minute i rekao mi je da ako mi sprejevi protiv alergije ne pomažu da mi nema pomoći, moram s pomirit s problemima. točka. hm.. da opet naglasim alergija mi nije dijagnosticirana.
Postoje i lekovi - nisu sprejovi jedini lekovi potiv alergija. Ima antihistaminika u ogromnom broju, a danas se prave i neki koji nemaju baš nikakvih nuspojava (poput pospanosti i slično). Kod mene je isti slučaj, kao i kod tebe. Išla sam na provere i nisam alergična ni na šta, ali alergijska kijavica je gotovo pa stalno tu - u manjoj ili većoj meri. Može se prilično držati pod kontrolom, ali je lečenje dugotrajno - vrši se terapija lekovima i sprejovima, koji se često menjaju i tako više meseci. Inače, takvi problemi najčešće nastaju na psihičkoj bazi, tako da ih je prilično nezgodo lečiti. Pod stresom u organizmu popušta ono najslabije, a kod nekih se javljaju 'alergijske' reakcije. A kad imaš devijaciju septuma utoliko ti je teže, jer sluzokoža otiče od kijavice, pa je prohodnost nozdrve još slabija. Promeni lekara - idi kod nekog ko će ti prepisati terapije i dugotrajno te lečiti.
probaj kod drugog doktora. mislim, ako ti je dijagnosticirao devijaciju septuma, onda ti ne mogu pomoći sprejevi (nece oni ispravit septum). kod kojeg si doktora isla (ili bar u koju bolnicu)?
što se tiče alergija, inače, ne ovise ti samo o godišnjim dobima, jer ako si npr. alergična na grinje ili prasinu, tog imas cijele godine. kuzim da ti nisi alergična, samo kazem.
bila sam u st-u na firulama. doktorica opće prakse kaže da se svaki dan javlja toliko novih spojeva da je gotovo nemoguće na njihovom standardnom testu otkriti ako sam alergićna na takvo nešto pa mi odbija iti napisati uputnicu za testiranje! tako da sam ja još više zbunjena :confused: ja laićki :o :o sam uvijerena da nije alergija jer nikad ne kišem a i simptomi su stalno konstantni ćak i da odem na par dana u drugu sredinu.. a i doktorica mi nije sigurna. al uputnicu za testiranje mi ne da..
Musatom
07.08.2006., 16:10
bila sam u st-u na firulama. doktorica opće prakse kaže da se svaki dan javlja toliko novih spojeva da je gotovo nemoguće na njihovom standardnom testu otkriti ako sam alergićna na takvo nešto pa mi odbija iti napisati uputnicu za testiranje! tako da sam ja još više zbunjena :confused: ja laićki :o :o sam uvijerena da nije alergija jer nikad ne kišem a i simptomi su stalno konstantni ćak i da odem na par dana u drugu sredinu.. a i doktorica mi nije sigurna. al uputnicu za testiranje mi ne da..
eh kako mrzim doktore....
Meni je nakon pola godine i xy progutanih tabli konjskih 1g antibiotika, jer sam došao kod doktorice i rekao da kašljem, imam pritisak u plučima, zaštopan i curi mi nos konstanto, slapovi, ne osjećam miris... ustanovljeno, pazi sad, polipaze na sinusima, bronhitis i astma kao posljedica alergije na trave i korove.
Prije godinu i pol operirao sinuse, usput našli polomljeni septum (sa 25 saznao da sam pao ko klinac), bio tjedan dana u bolnici i izgubio 10 kila jer je hrana na nivou komprimiranog zraka :D
Bronhitis i astma su bili alergijski uzrokovani kao posljedica curenja sinusa u dušnik a polipaze kao reakcija na alergiju.
Danas, nakon konstantog uzimanja flixotida i flixonaza pluća OK, nos je u banani i dalje. Normalno dišem ali zna procurit, obična prozirna voda, i daljnja dijagnoza mi je subakutni rinitis i nastavak terapije kao i do sada.
Traži uputnicu za otorinolaringologa i neka obrati pažnju na sinuse i na izgled sluznice, ne može curit bzvz, ako ti kuja ne da pošalji je u kurac i traži karton i prebaci se kod neke druge. Mene je moja pola godine kljukala antibioticima bez ikakvog razloga.
Otorinac koji ti je rekao da ti ako antihistaminici ne pomažu nema pomoći je retard, a opet pola ih je takvih.
Meni je retardiranost doktorice opće prakse dalo 'subakutni' rinitis i vjerojatno vječno konzumiranje flixonaza kako se polipi ne bi vratili, te gubitak 99% osjeta mirisa :mad: :tuzni:
Enchantress
09.08.2006., 09:54
Traži uputnicu za otorinolaringologa i neka obrati pažnju na sinuse i na izgled sluznice, ne može curit bzvz, ako ti kuja ne da pošalji je u kurac i traži karton i prebaci se kod neke druge. Mene je moja pola godine kljukala antibioticima bez ikakvog razloga.
Ili - još bolje - raspitaj se za otorinolaringologa koji ima dobru reputaciju i idi pravo njemu. Ja sam tako učinila kad mi se pojavila prva jaka kijavica i nisam požalila. :)
Ipanema
09.08.2006., 11:02
Meni je retardiranost doktorice opće prakse dalo 'subakutni' rinitis i vjerojatno vječno konzumiranje flixonaza kako se polipi ne bi vratili, te gubitak 99% osjeta mirisa :mad: :tuzni:
Ja bi ovo na sud :mad:
Musatom
09.08.2006., 11:45
Ja bi ovo na sud :mad:
Da baš, pogotovo u Hrvatskoj, onom klincu sa Raba bi morali vječno pare isplaćivati za onu stravu koju su mu napravili, a i ne mogu jer će navest da mi je sad ugodnija vožnja tramvajem i sl. stvari :D
Da mi je neko pričao ne bi vjerovao koliko doživljaj okus hrane ovisi i o mirisu :tuzni:
Ipanema
09.08.2006., 16:20
Da mi je neko pričao ne bi vjerovao koliko doživljaj okus hrane ovisi i o mirisu :tuzni:
Da, upravo uživamo u hranu jer nam to nos dopušta, a ne okusni pupoljci na jeziku.
Grozno :(
allegra
09.08.2006., 18:12
eh kako mrzim doktore....
Meni je nakon pola godine i xy progutanih tabli konjskih 1g antibiotika, jer sam došao kod doktorice i rekao da kašljem, imam pritisak u plučima, zaštopan i curi mi nos konstanto, slapovi, ne osjećam miris... ustanovljeno, pazi sad, polipaze na sinusima, bronhitis i astma kao posljedica alergije na trave i korove.
Prije godinu i pol operirao sinuse, usput našli polomljeni septum (sa 25 saznao da sam pao ko klinac), bio tjedan dana u bolnici i izgubio 10 kila jer je hrana na nivou komprimiranog zraka :D
Bronhitis i astma su bili alergijski uzrokovani kao posljedica curenja sinusa u dušnik a polipaze kao reakcija na alergiju.
Danas, nakon konstantog uzimanja flixotida i flixonaza pluća OK, nos je u banani i dalje. Normalno dišem ali zna procurit, obična prozirna voda, i daljnja dijagnoza mi je subakutni rinitis i nastavak terapije kao i do sada.
Otorinac koji ti je rekao da ti ako antihistaminici ne pomažu nema pomoći je retard, a opet pola ih je takvih.
Sad ja ne znam zašto misliš da je tvoja doktorica pogriješila, jer ako je dijagnosticirala alergijski rinitis i astmu, onda te s flixonazeom i flixotideom sasvim pravilno liječi.
Nosna polipoza je posljedica kroničnog (a ne subakutnog kao što ti je netko rekao) rinitisa, a on je pak posljedica alergije. Postoji još jedan (puno rijeđi) uzrok polipoze nosa koji nije vezan za alergiju nego poremećaj metabolizma leukotriena, ali neću sad o tome
U svakom slučaju kortikosteroidni sprejevi (Flixonaze i sl.) su jedini učinkoviti način liječenja i prevencije nosne polipoze. Bez toga polipi će ti se stalno opet stvarati, možeš ih operirati svakih 6 mjeseci, ali oni će opet nastati. A sa začepljenim nosom u paketu idu i upale sinusa, pa je valjda bolje držati rinitis pod kontrolom nego ići svako malo na drenažu ili operacije sinusa.
Nosni polipi su ustvari duplikature nosne sluznice koji nastaju zbog kronične podraženosti sluznice. Slikovito rečeno, operacija polipa ti je kao kad nabor na zgužvanoj tkanini odrežeš, umjesto da ga ispeglaš (peglanje bi bio ekvivalent kortikosteroidnom spreju).
Osim toga imaš zamjenu teze. Nije alergija posljedica curenja sekreta iz nosa u dušnik, nego upravo obratno: alergija dovodi do otekline sluznice nosa i onda se sekret iz začepljenog nosa cijedi na grlo i u dušnik (to je takozvani sinobronhijalni sindrom i najčešći je razlog nadražajnom kašlju i hrapavom glasu).
I nije ti doktorica kriva za alergiju .... alergija je kronična bolest, nerijetko postoji nasljedna sklonost tome ... budući da je kronična, potrebno je i kronično, dakle doživotno liječenje. Gubitak njuha je također dugotrajna posljedica alergije, a ne liječenja... dapače uglavnom nastaje ako je liječenje kasno započelo, ili se provodi neredovito ... kod nekih ljudi se osjet mirisa bar za neko vrijeme može vratiti dodatnom upotrebom antileukotrienskih lijekova (kod nas je to singulair) ali o tome se trebaš posavjetovati sa liječnicom jer i taskvi lijekovi imaju potencijalne nuspojave
allegra
09.08.2006., 18:37
Inače za Ipanemu i društvo još jedan dodatak.
Devijacija nosnog septuma je toliko česta da je ima većina ljudi ... i ona sama za sebe uglavnom nije uzrok rinitisu i njegovim posljedicama kao što su upala sinusa i upala srednjeg uha. Za takve komplikacije uvijek je uzrok zadebljana (otečena) sluznica nosa, odnosno rinitis. Akutni rinitis može biti virusni (liječi se efedrinskim kapima za nos), bakterijski (kapi + antibiotik) i vrlo rijetko gljivični (ali to je obično posljedica nekih drugih težih bolesti).
Puno veći problem je kronični rinitis koji muči vjerojatno i tebe. Najčešći uzrok kroničnog rinitisa je alergija i bez antialergijskog liječenja operacija ti neće ništa pomoć, samo će ti biti dodatna tlaka. Jesi li sigurna da je alergija u potpunosti isključena? Jesi li radila RIST (ukupni IgE u krvi)?
Puno rjeđe je uzrok kroničnom rinitisu leukotrienski metabolički poremećaj. Simptomi rinitisa (s posljedičnom nosnom polipozom) počnu se javljati obično između 20-te i 30-te godine, a nakon 30-te pojavljuje se i astma. Karakteristično za taj poremećaj je da uzimanje aspirina (andola) i ostalih nesteroidnih analgetika i antireumatika (voltaren, brufen i slično) dovodi do teških, čak po život opasnih astmatičkih napada ... zato se ovaj poremećaj naziva još i "aspirinska astma". Ustvari, kod svakog mlađeg čovjeka s kroničnim (nealergijskim) rinitisom i polipozom bi trebalo posumnjati da će se nakon nekog vremena razviti taj oblik astme pa bi trebalo izbjegavati aspirin i slične stvari za glavobolje (što je često kod začepljenog nosa) i skidanje temperature ... u tom slučaju se preporučuje paracetamol jer on ne izaziva takvu reakciju.
Dakle devijacija sama po sebi ne bi trebala biti problem za disanje na nos ... prije operacije bi još dobro trebalo vidjeti postoji li kakav razlog za rinitis, jer ukoliko se on ne liječi, rezultati operacije će biti razočaravajući
Musatom
10.08.2006., 09:00
Sad ja ne znam zašto misliš da je tvoja doktorica pogriješila, jer ako je dijagnosticirala alergijski rinitis i astmu, onda te s flixonazeom i flixotideom sasvim pravilno liječi.
Probaj čitat malo.
Nije ona dijagnosticirala to nego Dr. Grgić, otorinolaringolog u Vinogradskoj, a prvi na to posumnjao jedan pulmolog na Jordanovcu, za koje sam JA tražio uputnicu a čudnim li čudom ona je htjela nastavi liječenje antibioticima!?!
U svakom slučaju kortikosteroidni sprejevi (Flixonaze i sl.) su jedini učinkoviti način liječenja i prevencije nosne polipoze. Bez toga polipi će ti se stalno opet stvarati, možeš ih operirati svakih 6 mjeseci, ali oni će opet nastati. A sa začepljenim nosom u paketu idu i upale sinusa, pa je valjda bolje držati rinitis pod kontrolom nego ići svako malo na drenažu ili operacije sinusa.
Znam za to. Sad ima neka nova metoda gdje se ne mora ni toliko čekat. Nadam se da će bit pod kontrolom pa se ne bi treblao ponovo pojavljivat.
Doktori preporučaju povremeno 'odmaranje' od flixonaza valjda kako bi i dalje održavale potreban efekt.
Osim toga imaš zamjenu teze. Nije alergija posljedica curenja sekreta iz nosa u dušnik, nego upravo obratno: alergija dovodi do otekline sluznice nosa i onda se sekret iz začepljenog nosa cijedi na grlo i u dušnik (to je takozvani sinobronhijalni sindrom i najčešći je razlog nadražajnom kašlju i hrapavom glasu).
Osim toga ne čitaš, opet.
I nije ti doktorica kriva za alergiju .... alergija je kronična bolest, nerijetko postoji nasljedna sklonost tome ... budući da je kronična, potrebno je i kronično, dakle doživotno liječenje. Gubitak njuha je također dugotrajna posljedica alergije, a ne liječenja... dapače uglavnom nastaje ako je liječenje kasno započelo, ili se provodi neredovito ... kod nekih ljudi se osjet mirisa bar za neko vrijeme može vratiti dodatnom upotrebom antileukotrienskih lijekova (kod nas je to singulair) ali o tome se trebaš posavjetovati sa liječnicom jer i taskvi lijekovi imaju potencijalne nuspojave
Nije kriva za alergiju al za boldano je sa dodatkom neprikladno. Koliko je dugotrajno?
Mislim da će savjetovanje bit sa Dr. Grgićem jer bi mi ova mogla propisat voltaren umjesto singulaira :D
Ipanema
10.08.2006., 10:32
Akutni rinitis može biti virusni (liječi se efedrinskim kapima za nos), bakterijski (kapi + antibiotik) i vrlo rijetko gljivični (ali to je obično posljedica nekih drugih težih bolesti).
Imam problema s nosom, a niti virusni, bakterijski ili gljivični rinitis.
Puno veći problem je kronični rinitis koji muči vjerojatno i tebe. Najčešći uzrok kroničnog rinitisa je alergija i bez antialergijskog liječenja operacija ti neće ništa pomoć, samo će ti biti dodatna tlaka. Jesi li sigurna da je alergija u potpunosti isključena? Jesi li radila RIST (ukupni IgE u krvi)?
Ja se cijeli život liječim od alergije :) Čak sam izliječila 2 od 4 alergena. A problem je sve veći što se tiče nosa.
Simptomi rinitisa (s posljedičnom nosnom polipozom) počnu se javljati obično između 20-te i 30-te godine, a nakon 30-te pojavljuje se i astma.
Imam i astmu cijeli život.
Dakle devijacija sama po sebi ne bi trebala biti problem za disanje na nos ... prije operacije bi još dobro trebalo vidjeti postoji li kakav razlog za rinitis, jer ukoliko se on ne liječi, rezultati operacije će biti razočaravajući Idem na "drugo mišljenje", ali već sam prošla svakakva mišljenja, pa...
Ja sam operisala devijaciju prije 15 dana. U lokalnoj anesteziji. Preporučujem ti opštu anesteziju ILI da se psihički pripremiš za blago rečeno neugodnost operacije. Postoji jedan dio gdje se čekićem lomi taj valjda koštani dio, ja sam par puta čula "kvrc..." Nisam imala bolova nakon operacije, jedino me malo glava bolila u predjelu čela, pa sam popila jedan analgin i to je sve što sam popila za bolove. Nakon 4 dana su mi izvadili tampone, nije me nešto bolilo, i posle sam par dana sipala kapi za nos i pila antibiotike. Nakon što sam prestala da sipam kapi za nos, kroz desnu nozdrvu super dišem ( ona je prije bila veoma neprohodna) tako da mi je to super osjećaj , ALI sad mi je lijeva manje više stalno polu zatvorena. Ne znam da li je to zato što mi se rane na mjestu reza u nosu još nisu sasvim zamirile - iz lijeve mi još viri končić i čvor na končiću :rolleyes:
Zanima me kakav je bio postoperativni period kod Vas koji ste prošli ovu operaciju ?
Nakon vađenja tampona, koliko ste dugo kapali kapi za nos, i kada ste mogli da dišete na obje nosnice ?
Sad sam zabrinuta da li će se ova lijeva nosnica normalizovati ... iako mi je doktor rekao da je operacija dobro urađena i da ne brinem , da je normalno da ne mognem disati na nos sledećih mjesec dana ( da ce se nos zatvoriti odmah nakon vađenja tampona) ... ali eto ipak da cujem kakva su vaša iskustva ...
Musatom
10.08.2006., 16:14
Zanima me kakav je bio postoperativni period kod Vas koji ste prošli ovu operaciju ?
Nakon vađenja tampona, koliko ste dugo kapali kapi za nos, i kada ste mogli da dišete na obje nosnice ?
Sad sam zabrinuta da li će se ova lijeva nosnica normalizovati ... iako mi je doktor rekao da je operacija dobro urađena i da ne brinem , da je normalno da ne mognem disati na nos sledećih mjesec dana ( da ce se nos zatvoriti odmah nakon vađenja tampona) ... ali eto ipak da cujem kakva su vaša iskustva ...
Dobio sam kapi za nos sa mentolom, otorinac mi je pri otpustu rekao da kupim fiziološku i neki sprej tipa aquamaris al da se može punit i onda u to točit fiziološku otopinu i time svako malo vlažit sluznicu nosa.
Meni nisu ništa rezali al me dio iznad gornje usne i vrh nosa malo bolio i 2 mjeseca nakon operacije.
Ipanema
10.08.2006., 17:21
... iz lijeve mi još viri končić i čvor na končiću :rolleyes: ...
Nosić, u nosiću tampončić, te vireći končić... kužiš poveznicu? :lol:
I bet you look seksi :zubo:
Majo se žekam ;)
promijeni doktoricu opće prakse. ni ja nisam kihala, ali me moja doktorica ipak poslala na ispitivanje (iako sam bila uvjerena da nisam alergična) i ispalo je da sam alergična na grinje.
Naomi: reci joj neka ti izvoli dati uputnicu za testiranje ili da odnosis karton. Ona pusi glavarinu za svakog pacijenta koji ode, pa da vidimo je li coolerica. Ti si u pravu, a mozes je i financijski osteti.
allegra
10.08.2006., 19:16
Ja se cijeli život liječim od alergije :) Čak sam izliječila 2 od 4 alergena. A problem je sve veći što se tiče nosa.
Imam i astmu cijeli život.
čini mi se da si na prvoj stranici ovog topica odgovorila nekom da nije alergija u pitanju ... ili se radi o dvostrukoj negaciji pa je ispalo nejasno
ako imaš alergiju, onda je jasan uzrok rinitisu. Reci jel koristiš Flixonaze ili Nasonex ili slične sprayeve? Ako kosristiš, kako ti je s njima?
Mislim, ako je alergijski rinitis u pitanju, te lijekove ćeš morati koristiti i nakon operacije, tako da ne znam baš što s operacijom (koja i nije baš nešto ugodna) dobivaš. Nemaš valjda nos kao boksač, da ti septum poprečno stoji ;) :D
Ovo mi baš ne izgleda uvjerljivo da si 2 alergena izlječila ... btw. koja 4 alergena su u pitanju?
allegra
10.08.2006., 19:27
Probaj čitat malo.
Nije ona dijagnosticirala to nego Dr. Grgić, otorinolaringolog u Vinogradskoj, a prvi na to posumnjao jedan pulmolog na Jordanovcu, za koje sam JA tražio uputnicu a čudnim li čudom ona je htjela nastavi liječenje antibioticima!?!
čitam ja pažljivo :D ... ali u prvom postu nisi ovo napisao pa sam stekla dojam da ti je žena dijagnosticirala bolest i sasvim te korektno liječila ... osim toga prva rečenica ti je bila da mrziš doktore, pa je bilo za pretpostaviti da drugima nisi ni išao :D
Doktori preporučaju povremeno 'odmaranje' od flixonaza valjda kako bi i dalje održavale potreban efekt.
da, to bi bilo idealno, ali nerijetko nije moguće ... ti si navodno alergičan na trave i korove (čitam što pišeš) ... to znači da bi tijekom jeseni i zime trebao biti bez simptoma i da ti tada ne bi trebao Flixonaze ... ako imaš simptome tijekom cijele godine, onda vjerojatno postoji alergija na još neki ubikvitarni alergen, ili možda ipak postoji i leukotrienski poremećaj o kojem sam ranije pisala (koliko godina imaš sada, a koliko si imao kad su se simptomi javili? kako podnosiš aspirin?)
Ipanema
10.08.2006., 21:34
čini mi se da si na prvoj stranici ovog topica odgovorila nekom da nije alergija u pitanju ... ili se radi o dvostrukoj negaciji pa je ispalo nejasno
ako imaš alergiju, onda je jasan uzrok rinitisu. Reci jel koristiš Flixonaze ili Nasonex ili slične sprayeve? Ako kosristiš, kako ti je s njima?
Mislim, ako je alergijski rinitis u pitanju, te lijekove ćeš morati koristiti i nakon operacije, tako da ne znam baš što s operacijom (koja i nije baš nešto ugodna) dobivaš. Nemaš valjda nos kao boksač, da ti septum poprečno stoji ;) :D
Ovo mi baš ne izgleda uvjerljivo da si 2 alergena izlječila ... btw. koja 4 alergena su u pitanju?
Nije alergija u pitanju se odnosilo na to da mi je to rekao doktor na Šalati.
Koristim cijeli život kapi za nos, no jedino mi paše Operil :D, a zadnja 2 mj. koristim Tafen. OK je disanje i biti će OK ako do kraja života nastavim sa Operilom i Tafenom.
To mi baš i nije cilj :)
Čuj, meni je operacija preporučena od doktora, tj. citiram "Vi ste kandidat za operaciju jer imate devijaciju septuma". Kaj da ti drugo velim? :D
Inače, imam blago krivi nos, ako ćemo o nosevima :zubo:
Bila sam alergična od djetinjstva na prašinu, perje, pelud i životinjsku dlaku, a sada sam na prašinu i pelud - upola manje nego u djetinjstvu (5 mm umjesto 10 mm reakcije na alergen).
Musatom
10.08.2006., 23:26
čitam ja pažljivo :D ... ali u prvom postu nisi ovo napisao pa sam stekla dojam da ti je žena dijagnosticirala bolest i sasvim te korektno liječila ... osim toga prva rečenica ti je bila da mrziš doktore, pa je bilo za pretpostaviti da drugima nisi ni išao :D [/QOUTE]
Napisah da me kljukala antibioticima, ne čitaš :p :D
Doktori su mi se zamjerili kod primanja pokojnog mi djeda u bolnicu '96(mito i korupcija), kod sjebavanja blizanaca koje je nosila bratićeva žena '04(apsolutna nestručnost), nemara i ofrlje napravljene kiretaže kod frendice koja je imala spontani '06....
[QUOTE]da, to bi bilo idealno, ali nerijetko nije moguće ... ti si navodno alergičan na trave i korove (čitam što pišeš) ... to znači da bi tijekom jeseni i zime trebao biti bez simptoma i da ti tada ne bi trebao Flixonaze ... ako imaš simptome tijekom cijele godine, onda vjerojatno postoji alergija na još neki ubikvitarni alergen, ili možda ipak postoji i leukotrienski poremećaj o kojem sam ranije pisala (koliko godina imaš sada, a koliko si imao kad su se simptomi javili? kako podnosiš aspirin?)
Sezona im je od 5. do 10. mjeseca. Sad mi je 25. Operirao polipe u veljači 2005. dijagnoza u studenom 2004. Po zimi nema tok vodenastog iscjedka iz nosa i ne koristim flixonaze u količinama ko sad i mogu radit pauze bez problema. Al primjetih da su mi sad gorni sinusi osjetljivij na hladnoću i po zimi mi je često pritisak u njima i odgovarajuća glavobolja, naravno.
Ne znam dali je 'subakutni' rinitis sada uopće toliko povezan sa alergijom ali činjenica je da mi nos samo smeta na faci trenutno :D
Za leukotrienski poremećaj sam sad prvi put saznao, sve lijekove mogu uzimat bez problema.
Dobio sam kapi za nos sa mentolom, otorinac mi je pri otpustu rekao da kupim fiziološku i neki sprej tipa aquamaris al da se može punit i onda u to točit fiziološku otopinu i time svako malo vlažit sluznicu nosa.
E hvala ti ! Baš sam se pitala da li da kupim aquamaris ili nešto tako, jer mi je doktor zaboravio da kaže, a otišao je na godišnji odmor. Mislila sam se da li bi aquamaris možda škodio zbog slanoće pa zato ipak nisam ništa dok se malo ne raspitam.
Znači ipak najbolje samo fiziološku. Hvala ! :top:
Hi ljudi! I ja bih trebala obavit ovu operaciju,jos prije par godina su mi rekli da bih trebala ali sam tek sad pocela osjecati da mi smeta i da nemogu disati normalno vise. Zanima me koliko se dugo ceka na operaciju nakon pregleda.
Ljudi moji,ja stvarno zelim operirati nos ali ne znam jos kod koga pa vas molim da mi povjerite svoja iskustva sa nekima od nasih plasticara.I moram priznat da me panika od tog hvata,ali opet mislim da se isplati malo pretrpjeti za bolji izgled.Ako netko moze neka mi posalje slike prije i poslije na privatni,hvala svima!
darkNess(ie)
20.01.2007., 14:26
nope.. sto je sredio Melaniu Knauss Trump
october
25.01.2007., 11:15
operacija nosa-gdje obavit,koliko dode,jel boli,ima li netko iskustva?
october
25.01.2007., 12:53
nitko nema nikakva saznanja?
nemam iz osobnog iskustva, ali znam par ljudi koji su sredjivali one devijacije septuma ili kak se to vec zove i jednu osobu kojoj je doktor usput i malo poravnao nos,
tak da ne znam cijenu, ali iz druge ruke znam da je oporavak pomalo neugodan, ali ne i bolan, ovisi o tome kolika je korekcija, mozes poslije izgledati ko da te netko tukao, a moze se desiti i da se nista ne vidi izvana,
jedino je muka vadjenje one gaze i savova nakon par dana, to su svi rekli
isto tako koliko znam ugodnije je bilo ovima koji su bili uspavani jer je jako cudan osjecaj onog struganja kosti
eto vise od toga ne znam
Ivan M.
25.01.2007., 14:38
moji kum i kuma su to radili, u državnim bolnicama, oporavak je dosta bolan i neugodan, ali kao i poslije većine operacija.. moraš disat na usta i tak..
october
25.01.2007., 14:57
nemam iz osobnog iskustva, ali znam par ljudi koji su sredjivali one devijacije septuma ili kak se to vec zove i jednu osobu kojoj je doktor usput i malo poravnao nos,
tak da ne znam cijenu, ali iz druge ruke znam da je oporavak pomalo neugodan, ali ne i bolan, ovisi o tome kolika je korekcija, mozes poslije izgledati ko da te netko tukao, a moze se desiti i da se nista ne vidi izvana,
jedino je muka vadjenje one gaze i savova nakon par dana, to su svi rekli
isto tako koliko znam ugodnije je bilo ovima koji su bili uspavani jer je jako cudan osjecaj onog struganja kosti
eto vise od toga ne znam
ma nije problem oporavak,zanima me cijena ako mozes saznat i gdje se to obavlja
evo, ja se spremam na operaciju isto a ti mogu dati neke okvirne informacije-koliko sam ja mogla naći na internetu cijene su oko 7-8 tisuća kuna za korekciju a za korekciju i ispravljanje nosnog septuma nešto sitno preko 10 tisuća.cijene jesu malo :eek: al ako radiš i jako želiš to-naći će se;)
A.D.R.I.S.
26.01.2007., 20:43
Dečko mi je bio prošli tjedan u KB Dubrava, sa uputnom dijagnozom devijacija septuma. Dogovor sa doktorom je bio da će mu primarno to riješiti, a usput i malo korigirati nos. Bez plaćanja:)
http://www.estetskakirurgija.com/ pa si pogledaj
Dečko mi je bio prošli tjedan u KB Dubrava, sa uputnom dijagnozom devijacija septuma. Dogovor sa doktorom je bio da će mu primarno to riješiti, a usput i malo korigirati nos. Bez plaćanja:)
hi,mene zanima posto sam iz osijeka,ako netko zna jer ima dobar estetski kirurg u osijeku:confused: ,jer nebi htjela ici u zg ak nemoram,lakse mi je zbog posla da obavim operaciju u os,ja moram poravnati nos,i smanjit i kakve su cijene?hvala.:top:
papa štrumf
26.01.2007., 21:12
evo, ja se spremam na operaciju isto a ti mogu dati neke okvirne informacije-koliko sam ja mogla naći na internetu cijene su oko 7-8 tisuća kuna za korekciju a za korekciju i ispravljanje nosnog septuma nešto sitno preko 10 tisuća.cijene jesu malo :eek: al ako radiš i jako želiš to-naći će se;)
Gdje se to može obaviti? Koliko košta samo ispravljanje septuma?
darkNess(ie)
27.01.2007., 12:15
bio je o tome topic, malo potrazi po forumu
october
27.01.2007., 14:38
ok...a sta je ta devijacija septuma?:confused:
Ivanicapeca
27.01.2007., 16:56
dr. Mladen Dobrović
http://www.ordinacija-dobrovic-zg.hr/
Rockatansky
27.01.2007., 17:02
Gdje se to može obaviti? Koliko košta samo ispravljanje septuma?
Pa zar to ne bi trebalo biti besplatno :misli:
Ja sam to operirao u 11. mjesec i nisam ništa platio.
Ivanicapeca
27.01.2007., 17:02
Pa zar to ne bi trebalo biti besplatno :misli:
Ja sam to operirao u 11. mjesec i nisam ništa platio.
Je, ali ako ti se žuri, odeš privatno to riješiti.
papa štrumf
27.01.2007., 20:30
Je, ali ako ti se žuri, odeš privatno to riješiti.Ili ako želiš da se to dobro napravi. Bio na besplatnoj operaciji kod onih mesara.
Puknuchu
27.01.2007., 23:01
hm....ja sam dvajst godina kuburila sa sinusima, gutala antibiotike, inhalirala, ždrokala voltarene zbog migrena...
svaki rendgen je pokazao neznatnu devijaciju i nitko nije predlagao operaciju...onda sam došla do profesora Uglešića u KB Dubrava na Čeljusnoj (ne ORL!) i čovjek me lijepo poslao na CT sinusa gdje je otkrivena tzv, krista koja mi je urastala u čeonu kost (prije 27 godina sam pala niz stepenice i iz te mikrofrakture koju nikad nitko nije otkrio, naraslo je čudovište :D)...lijepo me naručio za dva tjedna, ja došla u petak ujutro, čovjek mi operirao nos (i frenulum, :p), nit me šta bolilo, nit sam imala tampone (nego plastifikatore), nit sam bila podlivena...u subotu išla doma, u ponedjeljak došla na kontrolu, u srijedu mi izvadio plastifikatore...
ja se preporodila, za glavobolju više ne znam...ljubim ga u desno oko :cerek:
ima tko iskustva sa korekcijom nosa ?
darkNess(ie)
03.02.2007., 21:08
hi,mene zanima posto sam iz osijeka,ako netko zna jer ima dobar estetski kirurg u osijeku:confused: ,jer nebi htjela ici u zg ak nemoram,lakse mi je zbog posla da obavim operaciju u os,ja moram poravnati nos,i smanjit i kakve su cijene?hvala.:top:
nemoj u osijek, nikako.. odi u zagreb radije na rebro
ivaiva999
08.02.2007., 17:58
dr.Žgaljardić
www.zgaljardic.net
Bila, probala, napravila...odlično mi je.sve bezbolno, 7 dana gips i to je to
Sinusiproblem
10.02.2007., 09:26
Zamolio bih sve dobre duše a koje su iskusile ili imaju bilo kavu informaciju u vezi gore navedenog Naslova. Naime, imam problema zbog nekakve deformacije u nosu, te kako nemam dobru ventilaciju u nosu, zadesila me zla sudba kronićne upale sinusa. I kako to vućem godinama, to su problemi sve teži i ja se odlučio na operaciju. Ali problem je što sada ne znam kome, tko je tu gazda. Naime, netko mi savjetuje dr. Lajtman iz Merkura, zatim netko dr. Stanec iz KB Dubrava...
Znaći bilo kavkvu informaciju o navedenom problemu, jer moram donijeti konačnu ocijeni kome se dati pod nož...hvala unaprijed svima koji nađu trenutak vremena i osdvoje ga za mene :s :s :s :s
ivaiva999
10.02.2007., 11:15
Ja sam operirala nos i sasvim sam zadovoljna svime...od kirurga, samog postupka, postoperativnog tijeka i rezultata...ako te zanimaju detalji pošalji na privatno pa u ti detaljnije opisat šta te zanima...
Inače, s obzirom da se ne znamo, pa ti moje mišljenje ne mora niti treba išta značiti, moj savijet ti je da obiđeš nekoliko kirurga prije nego se za nekog odlučiš i vidiš sam koji ti od njih ulijeva najviše povjerenja jer ti je to ipak najbitnije, a s obzirom da se ipak radi o nosu koji je na sredini lica, važno ti je i da ti to poslije operacije lijepo izgleda, da ti se nešto u estetskom dojmu ne pokvari pa ti možda nije loše pitat operatera da ti pokaže slike od prijašnjih operacija...
Ja sam operirala nos i sasvim sam zadovoljna svime...od kirurga, samog postupka, postoperativnog tijeka i rezultata...ako te zanimaju detalji pošalji na privatno pa u ti detaljnije opisat šta te zanima...
Inače, s obzirom da se ne znamo, pa ti moje mišljenje ne mora niti treba išta značiti, moj savijet ti je da obiđeš nekoliko kirurga prije nego se za nekog odlučiš i vidiš sam koji ti od njih ulijeva najviše povjerenja jer ti je to ipak najbitnije, a s obzirom da se ipak radi o nosu koji je na sredini lica, važno ti je i da ti to poslije operacije lijepo izgleda, da ti se nešto u estetskom dojmu ne pokvari pa ti možda nije loše pitat operatera da ti pokaže slike od prijašnjih operacija...
koliko otprilike dodje operacija nosa?:confused:
ivaiva999
10.02.2007., 18:50
ovisno dal radiš u općoj ili lokalnoj od 1000 do 1500-1800 eura
Ipanema
19.02.2007., 12:34
Ja sam operirala nos u studenom prošle godine i sve 5.
Em nije bilo bolno, em imam kompletno novi dovod zraka :zubo:
Jedina iritantna stvar je 5 danja disanja na usta zbog tampona u nosu, to mi je stvarno bilo za podivljat.
Otkad sam operirala nos (Vinogradska), dišem kako spada, ne koristim kapi za nos, nos je stalno prohodan itd.
The best thing I did :)
Ipanema
19.02.2007., 19:48
Pardon, nisam operirala nos vec devijaciju septuma i prosirila sinuse :)
Goachild
19.02.2007., 20:13
heh i mene to ceka ...ae budi srce pa reci kolko si bila u bolnici, bolovanju ...
i tako jos neke vazne detalje :)
Ipanema
20.02.2007., 09:33
heh i mene to ceka ...ae budi srce pa reci kolko si bila u bolnici, bolovanju ...
i tako jos neke vazne detalje :)
Bolnica tjedan dana, pa jos tjedan dana doma odmora i dolazenja k sebi (da ne bi bilo da te netko opali po nosu jer je jako bolan nakon sto se izvade tamponi).
Operacija traje oko pol sata, sat.
Mene je uzasno boljelo i peklo grlo od intubacije pa sam jedva jela.
Imala sam feeling ko da sam grlo operirala, a ne nos.
Sta te jos zanima?
Goachild
20.02.2007., 14:32
pa koliko si se pazila recimo ne vani dok pada kisa ...dok je hladno ...
dal si mogla birat novi nos :)
gdje si to obavila s obzirom da si zadovoljna to mi vec dovoljna preporuka :)
znaci ceh je 5 dana tampona 2 tj bolovanja pa to i nije tako strasno... jer cuo sam price ljudi koji su to radili po zimi i 40 dana nakon operacije nisu smjeli ici van zbog hladnoce ???
Ipanema
20.02.2007., 14:44
pa koliko si se pazila recimo ne vani dok pada kisa ...dok je hladno ...
dal si mogla birat novi nos :)
gdje si to obavila s obzirom da si zadovoljna to mi vec dovoljna preporuka :)
znaci ceh je 5 dana tampona 2 tj bolovanja pa to i nije tako strasno... jer cuo sam price ljudi koji su to radili po zimi i 40 dana nakon operacije nisu smjeli ici van zbog hladnoce ???
Pa nisam nista pazila na nos u tom smislu, pazila sam samo da se ne maznem ili da me netko ne mazne :D
Mislim, logicno je da si neces dopustiti sjediti gol i bos vani na hladnoci, ono pazi se koliko mozes.
Mislim da se novi nos moze birati, ali ja tu temu nisam dotakla, nazalost.
Meni su rekli da ce mi se nos izravnati kad se devijacija izravna. To se naravno nije dogodilo :D
Operacija bila u Vinogradskoj.
5 dana tampona JE strasno zato jer ces podivljat koliko ce ti to smeta.
Sto se tice hladnoce, ne znam... nije hladno ove zime, a niti me itko na hladnocu upozoravao da ju trebam izbjegavati.
Goachild
20.02.2007., 15:48
mda jasno mi je to za cuvanje ...
al kakve sam srece znam da cu dobit po nosu na bilo kakav nacin :)
da vjerujem za tampone da je strasno .... morat cu neku opaku radnju odvracanja paznje izmislit
jer bi mogo u vrapcu zavrsit poznavajuci sebe :)
vinogradska tamo i idem
a nos ne znam jer bi mjenjo nije deformiran osim sto je malo malo kriv i ide u jednu stranu al ipak s njim zivim cijeli zivot ...
tnx za info :kiss:
Ipanema
20.02.2007., 15:52
a nos ne znam jer bi mjenjo nije deformiran osim sto je malo malo kriv i ide u jednu stranu al ipak s njim zivim cijeli zivot ...
Isto i kod mene :D
Tako da mi nije pretesko palo sto je ostao isti :zubo:
Eto i ja sam jednom davno imala problema s nosom i disanjem. Nisam uopće mogla disati na jednu nosnicu, a i estetski mi je nos malo zanosio na jednu stranu. Sve sam ja to trpila dok mi se jednom od silnih upala nisu začepile i uši i upalile glasnice. Bila sam skoro ko Tomy samo ne tako dobra u fliperu.
Sve u svemu vrag odnio šalu i poslali me na hitnu operaciju u Vinogradsku. Sama operacija mi je bila GROOOZNA :eek: jer sam se u sred postupka štemanja probudila iz narkoze. Možeš si zamislit osjećaj da si vezanih ruku na operacionom stolu, a netko ti klještima i štemajzlom kopa po mozgu. Bol je bila neopisiva, a vjeruj mi da sam vrlo tolerantna na bol. Ne kažem da će tako i tebi biti, ali to je moje iskustvo. Nakon operacije su mi šiknuli injekciju analgina, pa je nakon nekog vremena popustilo. Nosila sam kilometre tampona u nosu nekih 5 dana i za to vrijeme mi je lice promijenilo sve dugine boje, a oteklina mi se selila gore - dolje. Ipak ti oni pri zahvatu moraju napraviti rez sa unutarnje strane nosnice i podići kožu s nosa. Jedno 18 dana nisam baš bila normalnog izgleda.
Sve u svemu ono poslije nije bilo ništa strašno, jer sam na činjenicu da ne mogu disati na nos već bila navikla, a i vađenje tampona nije bilo bolno samo neugodno.
Od onda nemam nikakvih problema s disanjem na nos, a i estetka strana mi se popravila, ali da me sad pitaš da li bi ponovila - sumnjam, jer sam to zapamtila kao nešto stvarno bolno.
Akote stvarno muči i ako se radi o alergiji, probaj nabaviti ionizator ili pročiščivač zraka i postavi ga u spavaću sobu, pa ćeš vidjeti da li pomaže. Znam da ima dobre efekte upravo kod takvih problema.
Sretno! :top:
Goachild
22.02.2007., 14:46
ma nema tog ionizatora koji ce moju devijaciju ispraviti idem na operaciju i tocka
neda mi se vise zajebavaat s tim !
ima i gorih stvari
Shokata!
25.02.2007., 17:11
hej ljudi, recite mi koliko se plaća u državnim bolnicama operacija nosa ako je u pitanju samo estetski izgled uključujući to da si izrugivan od okoline i to ti stvara kompleks? koliko se čeka u bolnici?btw.pala sam kao klinac.
Bijeli Zec
26.02.2007., 00:02
Evo jos jednog clana s problemima s nosom. Ovako je...nakon bezbrojnih pregleda nosa nista nije utvrdjeno. Meni se nos puni sekretom od malena od kad znam za sebe. Alergican sam malo na kucnu prasinu ali ne toliko da bi to bio uzrok zastopavanja nosa. Doktori su rekli da je septum malo zavinut ali ne toliko da bi ga trebalo operirat. Znaci osudjen sam na dozivotno stanje punog nosa. Dok legnem u krevet zna mi se pocet nos punit, dok je presuhi zrak ili dok je sparno. Dok pada kisa skoro, da nemam problema.
Sad sam zavrsio fax. Bio sam 5 godina u Zagrebu i vec svih 5 godina koristim kapljice Tyzine. To je nesto genijalno i neznam zasto jos netko kupuje operil. Od operila me pekao nos i samo mi se jos vise zacepljivao i nisam osjecao mirise. Evo vec 5 godina koristim kapljice tyzine i nema apsolutno nikakvih nuspojava. Nos mi je uvijek prohodan posle tyzinea, mozes ga koristit i pretjerano i nece te peci sluznica poslije toga jer radi na nekom cudnom principu, sav sekret se pretvara u nekakvu gumu koju samo ispuhnes van a same kapljice nisu tekucina nego nekakvo ulje. Mirise osjecam savrseno, osjetim mirise koje ni drugi ponekad ne osjete. Stoga ako imate problema koji su nerjesivi sta se tice nosa, tyzine ce vam uvelike olaksat zivot. Dovoljna je jedna kapljica u potpuno zacepljen nos da odcepi nos, izbaci sav sekret van i drzi nos prohodnim na dulje vrijeme.
I meni govore da odem na operaciju septuma, al nabijem ih... Citao sam po raznim svjetskim forumima o toj operaciji i oko 90% njih ima poslije problema s tim. Il ih boli il imaju glavobolje iznenadne ili im se stanje pogorsa umjesto da se popravi i stalno im curi krv iz nosa. Radije cu koristit te kapi za nos bez nuspojava nego poslije operacije plivadone za glavobolju koji imaju ogromne nuspojave nakon cesceg koristenja.
Goachild
26.02.2007., 04:41
tizinke su super i bolje su od operila nemjerljivo
ali isto nebi reko da su zdrave za sluznicu
neznam
zanm da su onako masnije pa mozda i oblazu sluznicu
ali svaki lijek nakon dugo vremena ili nije ucinkovit ili postaje stetan
ah da to me i najvise brine kod operacije sto moze bit sve ok dozivotno a moze se vratit na staro za recimo 2 god
Bijeli Zec
26.02.2007., 11:40
tizinke su super i bolje su od operila nemjerljivo
ali isto nebi reko da su zdrave za sluznicu
neznam
zanm da su onako masnije pa mozda i oblazu sluznicu
ali svaki lijek nakon dugo vremena ili nije ucinkovit ili postaje stetan
ah da to me i najvise brine kod operacije sto moze bit sve ok dozivotno a moze se vratit na staro za recimo 2 god
Kazem ti ja sam vec strucnjak za te kapljice. Citao sam po internetu za sve stetne ucinke kapljica i kod sebe redovito kontroliram stanje i fakat nema promjena.
Osjecam mirise odlicno i okuse, sluznica mi nije crvena i upaljena i ne pece dok zakapam tyzine-a, tlak mi je normalan, krvna slika normalna...kazem ti, nema apsolutno nikakvih promjena od tih kapljica. Jedina promjena je prohodan i cist nos.
Pozdrav i od kluba devijaticara iz Crne Gore :D
Dugo vec citam ovat topic ali nijesam do sad nista pisao. Ja imam 16 godina i
kao mnogi od vas imam devijaciju nosnog septuma, za koju sam saznao tek
ljetos, jer sam u toku prehlade otisao do doktora jer mi je nos bio skroz
blokiran. On je odma cim mi je pogledao u nos rekao da imam devijaciju, a na
moje pitanje sto da radim s tim, rekao je da bi trebalo operisat jer se samo ne
moze ispravit.
I tako ja odlucim da trazim po netu i citam forume kako bih sto vise saznao o
ovome problemu, pa tako naidjoh i na vas forum ;) Ja sam za sad ipak odlucio
da ne operisem nos, jer znam dosta ljudi kojima operacija nije pomogla...
A evo i topica o ovome na forumu CafeMontenegro, nadam se da ce jos nekome
pomoc ;)
http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?t=22925
Shokata!
07.03.2007., 18:04
:confused:
maya_zg
27.03.2007., 15:20
evo da i ja iznesem svoje iskustvo sto se tice operacije...mozda nekome pomogne...
u 9 mj. 06 napokon sam otisla na pregled u vinogradsku bolnicu jer sam godinu i pol koristila kapljice za nos jer mi se konstantno svaki dan po par puta zastopavao i to me vec pocelo jakooooo nervirati...operil kapi su mi postale nezaobilazni predmet koji sam nosila sa sobom gdje god isla...
tamo su mi dijagnosticirali devijaciju septuma...i rekli da je jedino rjesenje operacija....odmah sam pitala dali ce mi se izgled nosa promjeniti nakon toga ali rekli su da nece....kako sam ja vec nacula da po zelji i koregiraju nos pitala sam da li bi mi ga izravnali (bio mi je nepravilan...imala sam kvrgu) i dobila sam potvrdan odgovor...posto bi mi ravnanje bilo kao dodatna oprema uz operaciju takodjer bi islo preko socijalnog....
termin za operaciju sam dobila tek krajem 2 mj. (evo neki dan mi je bilo mjesec dana od operacije)....
u bolnicu sam zaprimljena dan prije samo operacije....od ponoci nisam smjela nista piti ni jesti....slijedeci dan oko podneva dali su mi inekciju za smirenje i poceli me voziti u salu...magu vam reci da pozelite da taj osjecaj (poslije inekcije) traje i traje....ja sam takve gluposti pricala da mi je bilo poslije neugodno...cista droga...nakon sto su mi stavili ono sranje na usta, dva puta sam udahnula i zaspala....probudila sam se u trenutku dok su mi vadili onu cijev iz grla...malo me zapeklo i zakasljala sam se i to je to....cim sam stigla u sobu (5 min nakon budjenja) jedva sam oci otvorila, dobila inekciju protiv oteklina (svaki dan jednu dok sam bila u bolnici...znaci 3 komada...malo je pekla), primila odmah mob u ruke i zvala mamu da je sve proslo ok, slikala se i svima slala mms...do kraja dana nista me nije bolilo....slijedeci dan takodjer....jedino sto te zivcira ali jako zivcira to sto nemozes na nos udahnut pa nemres spavat....treci dan ujutro doktor mi je izvadio tampone (jako neugodan osjecaj...skoro sam se srusila...ko da vam mozak cupaju kroz nos) i pustena sam doma....cetvrti dan vec sam isla van sa gipsom na nosu, savovima i gazom na nosnicama jer jos sukrvica curi....ljudi su me bljedo gledali al mene je bolilo briga...sedmi dan sam vadila savove i gips....savovi malo cupaju ali nista strasno...i stavili su mi flastere...za 14 dana skinuli i flastere...u medjuvremenu ja i na moru bila i nista to ne smeta...
e da zaboravila sam reci da bilokakvih masnica, podlijeva ili oteklina nisam imala...nitko na mom odjelu, mozda su one inekcije protiv oteklina stvarno imale neki ucinak....poslije skidanja flastera jos mi je nos tjedan dana bio malo natecen...nista strasno....
sve u svemu sad je proslo mjesec dana od svega toga a ja sam ko nova...ravan nos...disat mogu, makar mi se jos tu i tamo nekad zastopa ali milsim da je to na pocetku normalno...
samo da znate da ako sam ja to prezivjela BEZ PROBLEMA a jedva su me natjerali da odem krv izvaditi jer me je strah onda to moze svatko...
ukupni dojmovi: :top: :top: :top: :top: :top:
i zahvaljujem dr. Vagicu na uspjesno obavljenom poslu :)
florenca
28.03.2007., 02:03
moj dragi je operirao devijaciju nosnog seputma nekoliko puta:flop:
i ljudi moji nema tu kruha , kome ne pomegne prvi put nek neide više jer neće bit bolje niti tej drugi put
onima kojim aje to nakon prvog puta sve ok bilo ti su sretnici i sigurno su imali blagi oblik koji se mogalo lijepo sanirati
ali ovako kako je proša moj dragi , a joj..:o
još kao klinac on 11-12 god 1 put je operiran , bilo mu je ok nekih mjesec -dva--međutim poslije se oprt počelo to okoštavati ( hrskavica)
i tako je išao dr.put i tako je išao i treći put prije nekih par godina(2-3) i isto mu je bilo ok mjesec - dva , nosio ne nakon opreracije kilometrarski zavoj u nosu , natopljuenu s jodom , koji predivno smrdi, malo boli , a kada ga skinu tj. odmotaju , onaj prvi udah je jako bolan, zato vi svi koji idete , kad će vam skinut te komprese iz nosa nemoje nadobudno ,,,, i hajdemo vidjet kako je to kada udahnem kroz nos, jer ćete završiti kao moj dragi, zato polagano udahnite;)
operiran je u merkuru kod super doktora, ali i doktor kaže da nema tou baš pomoći , jer on ima vrlo uski kanal, pa tu kost baš i nemogu onak malo otpilit žešće:rolleyes:
eto tako vam je to u njegovom slučaju
na moru udiše morsku vodu pa mu bude palo prohodnije:eek:
kiklop0
09.04.2007., 01:49
Vidim dosta vas ima problema sa nosevima. I ja sam jedan od vas i to rodjenjem postao. E sad ovako, ja sam proslog ljeta imao operaciju devijacije septuma i sve je dosta dobro proslo, bez ikakvih problema i nuspojava. Jedino je losa stvar sto mi nitko nije rekao da sam imao pravo na besplatnu estetsku. I tako prilikom odlaska na kontrolu svom kirurgu priupitao ja za estetsku i on mi kaze da sam to mogao odmah napravit ali eto ja nisam znao da imam pravo i odmah mi je upisao za ovo ljeto i naravno rekao je da je besplatno. E sad zanima me sto se sve smatra pod "operacijom piramide nosa" sto je on napisao? tj da li je to samo ravnanje nosa ili to ukljucuje i eventualno skracivanje duzine nosa, posto je malo duzi, i isto tako vezano sa time i podizanje vrha jer je dosta spusten? Pa bih volio ako netko zna nesto o tome da odgovori!
Dragi moji forumaši : Jučer kasno predvečer operirao samnos u Opatij. Operacija je trajala sat i pol i prošlo je sve u najboljem redu . Kao što je netko već prije napisao nos me kasnije nije bolio niti najmanje ali zato grlo je peckalo cijelu noć .
Ujutro u osam sati došli su po mene i otišao doma . Imam malo problema a gutanjem ali uz pomoć propolisa i onih tabletica crvenih za cuclanje i to prolzi.
Tampone bi trebao izvaditi drugi tjedan pa do onda uzeti ću si obvezu da Vas redovno obavještavam .
Pozdrav
Ipanema
11.04.2007., 21:33
Dragi moji forumaši : Jučer kasno predvečer operirao samnos u Opatij. Operacija je trajala sat i pol i prošlo je sve u najboljem redu . Kao što je netko već prije napisao nos me kasnije nije bolio niti najmanje ali zato grlo je peckalo cijelu noć .
Ujutro u osam sati došli su po mene i otišao doma . Imam malo problema a gutanjem ali uz pomoć propolisa i onih tabletica crvenih za cuclanje i to prolzi.
Tampone bi trebao izvaditi drugi tjedan pa do onda uzeti ću si obvezu da Vas redovno obavještavam .
Pozdrav
Pustili su te nakon jednog dana doma?
A sta sam ja koji k... gljivila u bolnici 7 dana :confused: :D
girlnextdoor
11.04.2007., 21:39
ja sam bila u novoj bolnici..ništa me nije boljelo, ni grlo..bila 5 dana u bolnici, 5 dan izvadili tampone, i išla doma bez ikakvih zavoja..preporodila sam se!!!!!!!!sad će 1 godina i ja sam samo jednom bla prehlađena, tj gripa me pukla, ali upale i antibiotike od tada, netrebam..
Nova bolnica-zakon..
succorosso
11.04.2007., 21:49
Pustili su te nakon jednog dana doma?
A sta sam ja koji k... gljivila u bolnici 7 dana :confused: :D
Pomagala si bolnici da zaracuna 7 dana lezarine HZZO-u. Na lezarini se zaradi puno bolje nego na operaciji, tako da bolnice cesto zadrzavaju pacijente predugo iz cisto ekonomskih razloga: totalno nehumano prema pacijentu, ali prakticno za njihov proracun.
Naravno, oni ce se braniti da su te zadrzali na promatranju da bi bili sigurni, imali te pod nadzorom, bla, bla, truc. Prakticki: ako nemas komplikacija mogla bi doma slijedeci dan.
Ipanema
11.04.2007., 21:52
Pomagala si bolnici da zaracuna 7 dana lezarine HZZO-u. Na lezarini se zaradi puno bolje nego na operaciji, tako da bolnice cesto zadrzavaju pacijente predugo iz cisto ekonomskih razloga: totalno nehumano prema pacijentu, ali prakticno za njihov proracun.
Naravno, oni ce se braniti da su te zadrzali na promatranju da bi bili sigurni, imali te pod nadzorom, bla, bla, truc. Prakticki: ako nemas komplikacija mogla bi doma slijedeci dan.
Maderfakers :azdaja:
Kad se sjetim one bolnicke hrane, zlo mi bude.
A tek djecurlije... jerbo su me stavili na djecji odjel zbog pomanjkanja kreveta... :mad: :zubo:
Maderfakers :azdaja:
Kad se sjetim one bolnicke hrane, zlo mi bude.
A tek djecurlije... jerbo su me stavili na djecji odjel zbog pomanjkanja kreveta... :mad: :zubo:
ne arslanu vjerovat :mig:
on hrvatske bolnice vjerojatno nije ni vidio, a bome ni tvog nosa :)
Noćas sam slabo spavao pošto dišem samo na usta a grlo me i dalje boli . Jutros sam opet uzeo NEO ANGIN za cuclati i malo mljeka pa sada mislim da mi se grlo opet popravlja . Jedva čekam taj dan kad će mi skinuti tampone iz nosa da normalno mogu prodisti.....
ja sam bila u novoj bolnici..ništa me nije boljelo, ni grlo..bila 5 dana u bolnici, 5 dan izvadili tampone, i išla doma bez ikakvih zavoja..preporodila sam se!!!!!!!!sad će 1 godina i ja sam samo jednom bla prehlađena, tj gripa me pukla, ali upale i antibiotike od tada, netrebam..
Nova bolnica-zakon..
Zanima me kada si vadila tampone da li je to boljelo?
Jučer popodne , treči dan od operacije vadio sam tampone iz nosa te konačno prodisao. Očekivao sam da će boljeti vađenje istih ali ama baš ništa . Osiječaj koji sam tada osjetio mislio sam da više to nepostoji da čovijek može disati na obije nosnice . Fantastično....Iduću srijedu iden skinuti gipisić , pa se onda čujemo.....
Noćas sam slabo spavao pošto dišem samo na usta a grlo me i dalje boli . Jutros sam opet uzeo NEO ANGIN za cuclati i malo mljeka pa sada mislim da mi se grlo opet popravlja . Jedva čekam taj dan kad će mi skinuti tampone iz nosa da normalno mogu prodisti.....
Jadan ti ako ti je Žgaljadrić radio. Bit će tu svašta još. Al daj bože da tebi bude ok...Poznat je po tome da svaku operaciju za....bar nešto
ne arslanu vjerovat :mig:
on hrvatske bolnice vjerojatno nije ni vidio, a bome ni tvog nosa :)
:lol: :D :lol: :D :lol:
poz ljudi!
e ovakoc procitamo samo dosta toga sto se tice
o operaciji nosa, naime ja bih ga htio isto
operirat. slomio sam ga prije otprilike 6mj ..
bavim se sportom kojem je potreban primitak
jako velike kolicine kisika a uz to treba
biti pravila izdisaj i udisaj a posto mi se
nos malo strgal onda to nejde!!
jel bi mi mozda netko mogao preporucit
nekog lijecnika za to i jel mi moze netko reci
kako sto oko toga?!
ja sam iz slavonije pa ako netko zna nekog doktora
sto tamo to radi! ak ga slucajno nema, nije ni problem
otic u zg.sam da operiram nos!
i jel mi moze netko posavijetovat oko toga mislim na one
koji su to operirali koliko to DODE taj operativni zahvat kake
su poslije poslijedice jel imam glavobolja curenja krvi sto???????!
helpajete peoply....
Jučer popodne , treči dan od operacije vadio sam tampone iz nosa te konačno prodisao. Očekivao sam da će boljeti vađenje istih ali ama baš ništa . Osiječaj koji sam tada osjetio mislio sam da više to nepostoji da čovijek može disati na obije nosnice . Fantastično....Iduću srijedu iden skinuti gipisić , pa se onda čujemo.....
e poz man!
daj ja sam sada ostavio poust daj procitja
pa mi nesto napisi ako mozes!
fala i da unapred!!
kiklop0
07.05.2007., 20:40
Ja sam imao devijaciju septuma i operirao sam proslo ljeto i sad mi je super!
E sad imam problem, tj nisam siguran da li se placa estetska ili ne! Bio sam kod kirurga i on mi je rekao da je besplatno i da su mi to odmah mogli napravit pa mi je upisao za ovo ljeto operciju piramide nosa, pa me zanima jel netko sta zna o tome, i jel se pod tim misli samo ravnanje nosa ili i smanjivanje po potrebi? I naravno jel to doista besplatno kako mi je to kirurg rekao, buduci da bi trebalo biti za ljude koji imaju ili su imali funkcionalnih problema?
Seljo_ZG
08.05.2007., 15:01
Imam 16 godina i prije tocno 6 mjeseci sam skrsio nos:bonk:
Prije par dana sam bio u zajcevoj na pregledu.
Doktor mi je ugovorio operaciju za 9 mjesec.
Zanima me ima li netko od vas da je operiran na u KB merkur
(operirat će me doktor Ivica Rak) i kakvi su mu dojmovi?
kiklop0
08.05.2007., 17:10
Samo da te upozorim da sam cuo da se nos ne bi smio operirati prije 20. g. jer kosti jos nisu formirane, tj jos rastu...
ivaiva999
08.05.2007., 18:24
Po literaturi i preporukama liječnika kirurga nos se smije operirat iza 16. godine
Musatom
09.05.2007., 15:17
Ja sam imao devijaciju septuma i operirao sam proslo ljeto i sad mi je super!
E sad imam problem, tj nisam siguran da li se placa estetska ili ne! Bio sam kod kirurga i on mi je rekao da je besplatno i da su mi to odmah mogli napravit pa mi je upisao za ovo ljeto operciju piramide nosa, pa me zanima jel netko sta zna o tome, i jel se pod tim misli samo ravnanje nosa ili i smanjivanje po potrebi? I naravno jel to doista besplatno kako mi je to kirurg rekao, buduci da bi trebalo biti za ljude koji imaju ili su imali funkcionalnih problema?
Džabe je koliko i bilo koja operacija nosa na uputnicu, bila je neka klinka kad sam ja operirao i ona je doslovno namolila doktora da je pošalje na operaciju samo radi estetike, mala je stvarno imala kljuku al nikakvih problema sa njom osim što je velika i što nema para, ovaj joj se valjda nakon 20ak mailova/poziva/tko zna šta već smilovao...
Seljo_ZG
09.05.2007., 15:28
Samo da te upozorim da sam cuo da se nos ne bi smio operirati prije 20. g. jer kosti jos nisu formirane, tj jos rastu...
To mi je doktor rekao, ali kaze da ce bit sranja s disanjem ako ne operiram sto prije i to vise nego sto ce ih bit ako operiram.
Jasno mi je da moram operirat i vec sam odlucio da budem, samo me zanima kakva iskustva drugi imaju s doktorom i bolnicom gdje ce me operirat.
kiklop0
09.05.2007., 18:31
Da i ja sam tako pretpostavio, ali bolje je kad netko to potvrdi. Pretpostavljam da osim oblika nosa, da se moze i skratit duzina, nadam se da sam u pravu?!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.