View Full Version : Prodaja aplikacija
kolibri
25.07.2006., 11:08
Razvijam nekakvu database aplikaciju (onak, za po doma, fuš) u razvojnom alatu koji nije baš čest/uobičajen na ovim našim područjima. Ako tako razvijenu aplikaciju prodam nekome, zanima me što se događa u slučaju dolaska ninđa-revizora ilitiga inspekcije koja provjerava da li firma ima licenciran software.
Da li bi firma mogla biti kažnjena zato što ima aplikaciju razvijenu u nelicenciranom SW-u i da li i koliko bih ja mogao biti kažnjen.
To pitam zato jer čujem da inspekcija iz BSA provjerava većinom licnece Microsoftovih proizvoda (naravno, u dogovoru sa Microsoftom).
Thanx
red_shrike
26.07.2006., 15:59
Koristi besplatne alate ili investiraj. Sumnjam da bu ti se isplatilo ako te ćope. Jedino ako prodaš na crno i svi šutite.
Lord Yuro
26.07.2006., 21:11
Hvala Bogu da danas imaš vrlo kvalitetne OpenSource alternative za skoro sve.
Razvijam nekakvu database aplikaciju (onak, za po doma, fuš) u razvojnom alatu koji nije baš čest/uobičajen na ovim našim područjima. Ako tako razvijenu aplikaciju prodam nekome, zanima me što se događa u slučaju dolaska ninđa-revizora ilitiga inspekcije koja provjerava da li firma ima licenciran software.
Da li bi firma mogla biti kažnjena zato što ima aplikaciju razvijenu u nelicenciranom SW-u i da li i koliko bih ja mogao biti kažnjen.
To pitam zato jer čujem da inspekcija iz BSA provjerava većinom licnece Microsoftovih proizvoda (naravno, u dogovoru sa Microsoftom).
Thanx
Da, mozes gadno nastradat, kao i ako te ulove da komercijalno koristis windowse, ili ako komercijalno radis stranice u flashu i dreamweaweru, naravno ako nisu originali, a originali kostaju :flop:
Lord Yuro
28.07.2006., 23:22
Onda treba na jednom kompu sve radit na piratskom sovtferu pa copy-pasteat u opensource alternativu na drugom kompu. :D
pa... da :) al mislim da te ipako mogu sjebat nekako, cuvaj back :D
ma taj bsa za developere je skroz imbecilan i nedefinisana stvar.
bsa gonja masovne korisnike softvera, kao banke i druge velike firme.
što se tiče developera, dovoljno je da u gradu [ili čak i šire] postoji jedna jedina licenca, kao što neko kaže, razvoj uradiš na svojoj piratskoj verziji, a konačno kompiliraš na toj jednoj legalnoj licenci, i sve čisto.
Lord Yuro
30.07.2006., 18:16
Da, oni ti nemaju nikakvo pravo gledat kaj imaš na privatnom kompu.
Prži, krekaj i boli te ubergesshtrangl. :kava:
kolibri
31.07.2006., 12:41
Hvala na odgovorima.
Ma ne bi ja nikakve velike biznise radil.
Često me netko pita za nekakvi pomoćni programčić, raznorazne evidencije i sl.
Najčešće su to obrtnici. Hebi ga rulja pokupovala kompove a sad ne zna kaj bi s njima. Meni najviše paše da stvar napravim u Accessu (eventualno MySql kao alternativa Accessovoj jednokorisničkoj bazi).
Hvala na odgovorima.
Ma ne bi ja nikakve velike biznise radil.
Često me netko pita za nekakvi pomoćni programčić, raznorazne evidencije i sl.
Najčešće su to obrtnici. Hebi ga rulja pokupovala kompove a sad ne zna kaj bi s njima. Meni najviše paše da stvar napravim u Accessu (eventualno MySql kao alternativa Accessovoj jednokorisničkoj bazi).
...ili FireBird koji je potpuno besplatan za razliku od mySQL-a
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.