View Full Version : PMF - Matematika
stranice :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
pilsner
26.04.2010., 21:23
ma super, bolje za mene heehehehe... nije navala u osijeku hehe...
eh, ti ćeš s mojom frendicom iz raza studirat, a možda i sa mnom :D vjerujem da je lako upast u osijeku, na probnoj sam bila među prvih 10, a imala sam 30ak posto iz matke xD
Odlično hvala! Kak to ide za prosjek iz škole?
zbrojiš prosjeke svih razreda, npr. 4.5 + 4.6 + 4.4 + 4.7, to je 18.2, zatim podijeliš s 4, dobiješ 4.55. podijeliš to s najvećim mogućim prosjekom, tj. 5.0, dobiješ 0.91, i onda to pomnožiš s 600, ako ocjene nose 60% bodova :) iii ukupan broj bodova je 546 :D
Magy 91
26.04.2010., 22:11
[QUOTE=pilsner;26345189]eh, ti ćeš s mojom frendicom iz raza studirat, a možda i sa mnom :D vjerujem da je lako upast u osijeku, na probnoj sam bila među prvih 10, a imala sam 30ak posto iz matke xD
ozbiljno? imala si 30%, a bila si deseta? sada bi to trebalo biti bolje kod sviju, vjerujem, ali opet, nadam se dobrom rezultatu... drago mi je ako ću ići s tvojom prijateljicom, ili s tobom :), a hoće li ona matematiku (preddiplomski) ili mat i inf (nastavnički)? a ti? :)
pilsner
26.04.2010., 22:13
pa da, ne točno 30%, ali 30ak xD i možda sad mislite: šta ti tražiš na matematici :D ali ide mi matka, nego kod nas ja malo ljudi riješavalo test, svi su riješili prvi dio, drugi prelistali i takoo :) nisam sigurna jesam bila 5. ili 8. xD zato sam napisala među prvih 10 ;)
obje planiramo matematiku, ali negdje niže na popisu je i matematika informatika :) samo eto, ja bi radije u zagreb, ali vidjet ćemo :)
Magy 91
26.04.2010., 22:18
aha, pa dobro, tu je to oko 30 % hehe... a nisam ništa pomislila... to je bila probna, ja to tako shvaćam, zato sam napisala da sada očekujem bolje rezultate od sviju, znači više konkurencije hehehehe... ja sam stavila mat i inf kao prvi izbor, a mat kao drugi... sad se sigurno ovdje svi pitaju kako baš mat i inf 1. izbor... hehe vidim da svi pričaju o inžinjerskom smjeru, ali moj veliki san je da budem profesorica.... iako nije baš isplativo, ali to stvarno volim... :-)
pilsner
26.04.2010., 22:27
jesi stavila to i na probnoj? :)
eto, možda ćemo se i upoznati za nekih 6 mjeseci :P
Magy 91
26.04.2010., 22:29
nisam bila na probnoj, nisam iz Hrvatske... hehehe ... eto, možda, bilo bi super hehe
pilsner
26.04.2010., 22:40
aha :) btw, vi koji želite u osijeku, jeste pisali informatiku?
California
26.04.2010., 23:17
Magy- si se prijavila kao strani državljanin ili hrvatski samo? Ako si kao strani, onda si garant upala jer ih primaju 20, a sumnjam da se ta kvota popouni
Magy 91
27.04.2010., 14:52
ja jesam pisala informatiku, i dobila sam 5 :-) ja sam se prijavila kao strani državljanin... pa sad? jel to mijenja nešto?
Mijenja jer onda ne upadaš u kvotu za hrvatske državljane nego za strane.
Stranih svugdje primaju jako malo, al` još ih se manje prijavi :D
California
27.04.2010., 20:34
Da onda upadaš bez pol frke. Samo ne znam je li ta fora sa strancima ide i s BiH Hrvatima s dvojinm državljanstvom. No u svakom slučaju, upadaš jer su kvote veće nego što ih se prijavi. Imam prijatelja koji će upasti na arhitekturu na temelju strane putovnice. Da se prijavljivao kao Hrvat teško bi mu bilo.
California
27.04.2010., 22:48
Što mislite koliko će bodova biti potrebno za upis? Kada se preko neta upišemo, koji je daljni postupak?
California
01.05.2010., 10:27
kaj nitko ne zna? dobila sam samo jedan odgovor, plizzz any1? :D
p.s. kada počinje pmf za brucoše?
Svi smjerovi osim matematike počinju 1.10.
Matematičari su specijalni. :) Oni počinju 1.9.
A za upis ti ne znam reći :O upisujem paralelno, hence nemam nikakve veze s drž maturom, jej! ;D
California
01.05.2010., 14:31
moooolim? 1.9.? zakaj počinjemo mjesec prije svih?
Magy 91
01.05.2010., 18:06
jel to svugdje tako?
btw. sad čitam prethodne postove... jesam li ja to napisala da sam se prijavila kao strani državljanin????? stvarno mi nije jasno na što sam mislila tada... hahahahahaha mislim, kad sam to pisala... jer ja sam se prijavila kao hrv.državljanin, ustvari sam to htjela napisat... hahahahahaha, ne mogu vjerovat...
Svi smjerovi osim matematike počinju 1.10.
Matematičari su specijalni. :) Oni počinju 1.9.
A za upis ti ne znam reći :O upisujem paralelno, hence nemam nikakve veze s drž maturom, jej! ;D
:eek::eek::eek: da ziher. nije fer xD
A ono. Čudni ste.
:S Ali s druge strane, onda su predavanja gotova u svibnju. :o ...što UOPĆE nije loše.
Ne znam je li tako svugdje. Sumnjam though.
California
02.05.2010., 00:27
evo taman sam trazila po netu i prosle god je nastava pocela 14.9. jel 1.9. siguran ili josnie potvrden
mgrci43
02.05.2010., 08:52
evo taman sam trazila po netu i prosle god je nastava pocela 14.9. jel 1.9. siguran ili josnie potvrden
Pa šta te to toliko zabrinjava, prvo trebaš odlično napisati matematiku na DM, upisati se, biti će datum na njihovoj stranici.:mig:
Brucošima počne ranije. :/ ne znam sigurno za matematiku, nitko od frendova nije upisao ove godine, ali na svim ostalim faksevima su brucoši počeli nekih tjedan dana prije ostalih. Doduše, možda sam u krivu, ali znam da matematičari uvijek imaju ispite ravno mjesec dana prije nas.
Ako ti je zbog nečega bitno, sigurno piše na njihovom sajtu... negdje - prezbunjen im je sajt za moj ukus. :S A možeš i nazvati tete u referadi ako je hitno..
California
02.05.2010., 15:05
nije hitno, hvala. i meni je site zbunjujući pa zato rađe tu postavim pitanje.
Pričalo se da bi vjerojatno nastava počela 1.9.
Brucošima ne počme ranije; kad sam ja bila 1. godina onda su u neki petak brucoši imali uvodno predavanje (ne znam baš što tamo pričaju; nisam bila, al mislim da je više priča o faksu općenito, al nikakva šteta ako se propusti jer je ionako valjda malo dosdnjikavo), a onda je u pon svima počimala nastava.
Ne znam jesu ove godine čak imali uvodno u pon kad je svim godinama počimala nastava ili sam pomiješala s nekim drugim faksom (brat je brucoš pa mi se miješaju priče njegove ekipe :zubo: ).
U svakom slučaju, brucošima na PMF-MO-u ne počima tjedan dana ranije nego ostalima.
koliko ja znam, a dosta sam dugo na faksu, matematičarima faks počinje kao i svim drugima
pilsner
02.05.2010., 16:40
hoće mi tko reći, jel istina to da na matematici imate samo jedan ispitni rok?? nekako mi to zvuči prerigorozno, padneš ispit i nemaš priliku za popravkom :S
California
03.05.2010., 20:32
hoće mi tko reći, jel istina to da na matematici imate samo jedan ispitni rok?? nekako mi to zvuči prerigorozno, padneš ispit i nemaš priliku za popravkom :S
baci pogled na prethodnu stranicu. pmf-ovci su već spominjali to ;)
pilsner
03.05.2010., 21:51
Ako na kolokvijima nisi skupila dovoljno bodova za usmeni/završni/prolaz imaš popravni. Koji je iza drugih kolokvija u vrijeme kad ćeš imat usmene/završne iz drugih kolegija.
nisam pažljivo čitala, evo našla sam sad :$
to je okej :)
California
05.05.2010., 19:04
ej gledala sam da imate squash za tjelesni. kak to funkcionaira? jel si sami možemo odabrati termin ili?
@ Maisie, znas li sta je sa diplomskima? Kvote, upis i tako? Oce bit 2 roka u 9mj? :D
@ Maisie, znas li sta je sa diplomskima? Kvote, upis i tako? Oce bit 2 roka u 9mj? :D
Zatišje je po tom pitanju.
Linkan tu kad dođe neka službena obavijest ;)
California
16.05.2010., 17:22
Tema nam je malo propala. Evo ocjene mi zaključene, izračunala broj bodova. Samo još matka i to je to :)
Idete na norijadu?
Dragi moji matematičari :)
Imam nekoliko pitanja pa vas molim, ako itko zna, da mi pomogne ...
Radi se o zakrivljenosti ravninske krivulje zadane eksplicitnom jednadžbom, a trebala bih:
1. Koordinate središta zakrivljenosti ravninske krivulje zadane eksplicitnom jednadžbom - formule
2. zakrivljenost zadane krivulje - po kojoj formuli se računa?
Napomena: literatura (do koje sam uspjela doći) i nije nešto pomogla! :confused:
Unaprijed zahvaljujem ;)
Magy 91
19.05.2010., 20:40
Dragi moji matematičari :)
Imam nekoliko pitanja pa vas molim, ako itko zna, da mi pomogne ...
Radi se o zakrivljenosti ravninske krivulje zadane eksplicitnom jednadžbom, a trebala bih:
1. Koordinate središta zakrivljenosti ravninske krivulje zadane eksplicitnom jednadžbom - formule
2. zakrivljenost zadane krivulje - po kojoj formuli se računa?
Napomena: literatura (do koje sam uspjela doći) i nije nešto pomogla! :confused:
Unaprijed zahvaljujem ;)
11101
11102
možda ovo može pomoći???
molija bi sve koji znaju nesto o mogucnostima zaposljavanja poslin faksa, placi nakon faksa i nesto o upisu na sami faks da mi se ajve na PM
fala svima...
Mario rocketman
24.05.2010., 15:06
Pozdrav svima, ovo mi je prvi post. . .jej!
Ukratko, matematika je u biti jedina stvar koju zelim studirati, nemam interes ni za koji drugi faks. No postoji jedan problem. Naime, ja sam se zadnjih pet godina zajebavao, pio sam, jebao te nista pod milim bogom nisam radio pa necu bas dobiti brdo bodova na ocjenama, a i sumnjam da cu briljirati na ispitu drzavne mature. . .E sad slijedi pitanje mog zivota. . .molim da ga odgovorite iskreno i samo ako imate validnih informacija te ste sigurni u tocnost svoje tvrdnje:
Je li se dogodilo u posljednjih nekoliko godina da se na PMF-u u Zagrebu popunila kvota za upis na matematiku (ne nastavnicku)?
Unaprijed hvala.
Magy 91
24.05.2010., 15:46
ja ti ne znam odgovor na to pitanje, jer sam i ja osoba koja ne želi studirati ništa drugo osim matematike i muči me isto pitanje kao i tebe... pa nadam se da će nam netko odgovorit...
a sad što se tiče državne, upravo sam htjela pitati ovdje gdje su pmf-ovci... vježba li se ta matematika za državnu...? hehe... očito svi samo vježbaju, nemaju vremena doći na forum hahaha... a ja budala... hehehe
a ne brini se ti, samo se ti dobro spremi za matematiku, jer pretpostavljam da ti to nije velik problem, rekao si da želiš to studirat...? a ostalo kako uradiš, neće ti gledat toliko ostale ispite koliko matematiku... i nadat ćemo se najboljem :-)
kvikigric
24.05.2010., 19:25
Trebao bi mi završni, diplomski ili neki seminar iz matemtičke analize.
Pomagajte!
tomislavperkovic.sk@gmail.com
California
24.05.2010., 19:58
Ukratko, matematika je u biti jedina stvar koju zelim studirati, nemam interes ni za koji drugi faks. No postoji jedan problem. Naime, ja sam se zadnjih pet godina zajebavao, pio sam, jebao te nista pod milim bogom nisam radio pa necu bas dobiti brdo bodova na ocjenama, a i sumnjam da cu briljirati na ispitu drzavne mature. . .E sad slijedi pitanje mog zivota. . .molim da ga odgovorite iskreno i samo ako imate validnih informacija te ste sigurni u tocnost svoje tvrdnje:
Je li se dogodilo u posljednjih nekoliko godina da se na PMF-u u Zagrebu popunila kvota za upis na matematiku (ne nastavnicku)?
Unaprijed hvala.
a gle, odi na nastavnicki pa se prebaci. većinom ostane mjesta no to je prije odabira ovih 10 faxova di će ljudi vjerojatno rađe upisati matematiku nego ostati neupisani.
Trilli@n
26.05.2010., 00:08
Vec se zadnjih 4, 5 godina popuni kvota za upis na prvom roku s tim da su se prije upisali svi koji su presli prag, a nisam sigurna da li je i zadnje dvije godine bilo tako. Za nastavnicki smjer nisam sigurna, ali mislim da tamo ipak ostane mjesta. Pa upises profesorski i onda se prebacis na drugoj godini(naravno, uz polaganje razlike ispita).
mops0807
26.05.2010., 17:45
molila bi ako netko ima neki link ili da mi posalje mailom(stvarno je hitno:mig:) Mile Mršević: Zbirka rješenih zadataka iz topologije?
bila bi zahvalna do groba:cerek:
Unaprijed hvala.
upisi se u splitu,gdje ostane i po 50 slobodnih mjesta:cerek: i prebaci se u zg:mig:
kako ste napisali matematiku? ja nisam zadovoljna. :/
jackall
27.05.2010., 17:11
Nisam ni ja. ffs. :facepalm:
Totalno me uljuljkao onaj ogledni. Tak mi i treba kad idem noć prije učit.
Kolko misliš da ćeš imat?
cat deluxe
27.05.2010., 19:26
Daj vi sa PMF matematike daj te neki dobar udžbenik iz matematike da spremim istu za jesene...za DM..imala sam lošu profesoricu užasno lošu ...a i da upadnem na ljetnom roku , ispravit ću matematiku na jesen. Daj pomozite po kojoj knjizi da je spremim...onak da ima postupak i da su teži zadaci...pomagajte hoću učiti po ljetu...znojiti i rješavati matematiku...
pilsner
27.05.2010., 21:32
nisam nimalo zadovoljna. grr.
mrvicaa
27.05.2010., 22:18
bok ljudi! =)
koliko bi,otprilike, bilo bodova dovoljno za upis na matišu?
otprilike ću imat 800 bodova (od 1000)...puno se ljudi prijavilo pa je malo bed ak su svi super napisali..=)
pa plizzz javite ak znate kako su ostali napisali matišu...
ja sam užasno nezadovoljna, imat ću između 80-90% ali sve radi brzopletosti =S
pozz
Tenacity
27.05.2010., 23:48
Bez brige, nećeš imati problema, pogotovo ako ti je prosjek ocjena iz srednje preko 4.6, 4.7, i tako to.
Meni je prosjek 4.95, a što zbog nervoze i neispavanosti, što zbog relativnog nedostatka vremena, imat ću samo 76-81% (po mojim predviđanjima), ali svejedno očekujem upad na PMF.
California
28.05.2010., 12:52
ja zadovoljna, očekujem odličan sve ispod je neuspjeh (za mene i kolko sam truda uložila). na pmf nikada nije navala, ali vidjeti ćemo. ove godine brijem da bu
ljudi radije upisalo pmf pa se eventualno prebacili nego da ostanu neupisani.
mrvicaa
28.05.2010., 13:07
najgore je to kad neš zezneš samo zbog treme...=S znam kakav je to osjećaj...
aj, nadam se da ćemo upasti i da se vidimo =)
btw, kako je prošao hrvatski? znam da nam ne treba za upis al eto=) znatiželjna sam...
Tenacity
28.05.2010., 19:57
Meni bolje od matematike. :| Predviđam 82-85%.
Što je najžalosnije, matematiku sam se spremao preko tjedan dana (ne računajući one 4 godine redovitog učenja) i znao praktički sve (naravno, samo kod kuće xD) osim što sam slab s parabolama i hiperbolama, a hrvatski sat vremena. Mislim, koja ujednačenost težine, zar ne? :rofl:
Magy 91
28.05.2010., 21:42
ja ću iz matematike imat 90%... nadam se da će to bit dovoljno, ali nisam zadovoljna baš.... s obzirom na to koliko sam se pripremala trebala sam više imati... ali inače uvijek imam tremu na ispitima... i to je problem...
hrvatski nisam skoro ni učila i imam 89%... dobro, učila sam redovno u ove 4 godine... pa zato...
Tenacity
28.05.2010., 22:22
Bit će ti zasigurno dovoljno. Ali da, znam na što misliš kad kažeš da nisi zadovoljna. Znaš da možeš i da si mogao/la bolje i onda ti bude žao iz nekog principa i osobnog ponosa. Bar ćeš upisati faks.
Magy 91
28.05.2010., 22:32
da... stvar je najviše principa i ponosa... kad samo zamislim da sam prešla 8 zbirki... i na kraju znam riješit neke teže stvari, a one lakše zabrljam... još se sad bojim koliko će mi dati u zadnjem bodova... vidim da po forumu prognoziraju 90% za 5, a meni ovisi o tom zadnjem hoće li bit 90% ili 89%....
nadam se da ću upisat... :-) gdje ćeš ti? zagreb?
Tenacity
29.05.2010., 00:35
Zagreb u svakom slučaju. Ili FER računarstvo, ili PMF matematika pa diplomski računarstvo, ili jezici na FFZG. Čudna kombinacija, znam.
Nego, nije Zagreb majka svega, već eto jer je tamo FER i jer mi je tamo brat i dosta rodbine.
mah ja ak upadnem na pmf svaka mi čast. sve sam zabrljala i osječam se užasno glupo. imat ću oko 60 %
-.-
baš sam razočarana... xD mučim se ko konj, vježbam, ispunim 3 bilježnice i onda ovak loše napišem... a fkt nije bilo toliko teško. a ne znam :/
nadam se da nije neka navala.
cat deluxe
29.05.2010., 08:59
Zagreb u svakom slučaju. Ili FER računarstvo, ili PMF matematika pa diplomski računarstvo, ili jezici na FFZG. Čudna kombinacija, znam.
Nego, nije Zagreb majka svega, već eto jer je tamo FER i jer mi je tamo brat i dosta rodbine.
Dečko FER, brat FER sestra pravo..
Kad su mi brat i dečko gledali zadatke iz matematike , smijali su se kako je lako a viša razina. I naravno da su me zezali ako sam loše napisala, a jesam, ali ja ću na jesen ispravak matematike jer me je sram kako sam zabrljala. Ovo s matematikom i fizikom je zadnje u životu što sam zbrljavila kao zadnji idiot.
pa bilo je lako al ono.. ja sam bila pod stresom. nisam spavat uopće mogla i trbuh me bolio od muke i onda dođem na test i naravno sve sjebem, brzopleta sam >< a i bilo mi je premalo vremena...
Tenacity
29.05.2010., 10:28
E a je li itko od vas zna mogu li ja ispravljat ocjene s kojim nisam zadovoljan ako već u 7. mjesecu upišem FER? Htio bih da mi jednostavno stoji 5 ako ništa iz matematike, ako ne već hrvatskog, a pauzirat radi toga baš i ne bih.
Magy 91
29.05.2010., 10:33
a dobro... ja se nekako tješim jer svi pričate o zagrebu... heheh ja želim u osijek, pa nadam se da nije neka navala... a benjii i ja sam 3 bilježnice ispisala... ali jednostavno... imala sam tremu, nisam spavala... i eto...
cat deluxe
29.05.2010., 10:49
E a je li itko od vas zna mogu li ja ispravljat ocjene s kojim nisam zadovoljan ako već u 7. mjesecu upišem FER? Htio bih da mi jednostavno stoji 5 ako ništa iz matematike, ako ne već hrvatskog, a pauzirat radi toga baš i ne bih.
Naravno, moj cilj je stomatologija definitivno. I da upadnem sad na ljeto, a iz matematike 3 iili 4, idem na ispravak ocjene na 5. Zašto da mi stoji loša ocjena? Barem imamo pravo na ispravak...
a dobro... ja se nekako tješim jer svi pričate o zagrebu... heheh ja želim u osijek, pa nadam se da nije neka navala... a benjii i ja sam 3 bilježnice ispisala... ali jednostavno... imala sam tremu, nisam spavala... i eto...
tak i ja. nisam opće mogla spavat -.- i onda dođem na test i počnem se trest od muke. a da nisam toliko vježbala mislim da bi bolje napisala -.-' i sad ću dobit 3 isto kao i na probnoj. -.-
Magy 91
29.05.2010., 10:57
a ja ne znam kako sam mogla na nekim glupostima griješit... nije mi jasno...? neke stvari koje su bile teže sam uradila a uvjete zaboravim pisat, i rješenje nije dobro, postotke zafrkam... zaokružim pogrešno i slično... čini mi se da ja tu uopće nisam bila prisutna hahahah
ajme i ja uvijete kod logaritamske nejednadžbe zaboravila postavit. ma jaoo :/ onda kod one kugle ja izračunala polumjer a nisam vidla da se traži promjer. kod prikaza kompleksnog broja u trigon obliku meni je 2/0= 2 -.-'
a najviše me muči to što ja sve zadatke znam riješit!
onda kod grafa sam krivo izračunala ekstreme i nacrtala krivo graf. zadnji zadatak sam isto neš sjebala.
iskoristila sam krivu jedn za geom sredinu. itd itd. da ne pričam
jedino te postotke nisam znala riješit. al nisam ni imala vremena pokušat....
ma ne znam. na probnoj maturi sam dobila 3 iz mat i "upala sam". možda i ove god budem takve sreće...
Tenacity
29.05.2010., 11:20
Ma ja sam čak zeznuo i nalaženje nul točaka u onom 10-bodovnom zadatku sa deriviranjem. :|
Iz nekog razloga mi nije uopće palo na pamet samo nać slučajeve kad su zagrade jednake 0, već sam nešto pametovao i našao samo dvije, a zbog toga i krivo nacrtao. Nego najgluplje je na tako banalnim stvarima griješiti...
Magy 91
29.05.2010., 11:44
a znam... pogotovo je glupo kad znaš da sve to jednostavno odlično znaš...
a nadam se da ćemo svi upast... :-)
Tenacity
29.05.2010., 13:48
Ma ja bih svejedno trebao ako mi matematika bude čak i minimalnih 71% - imam u tom slučaju 840 bodova, što ako nije dosta onda me stvarno više nije briga. :P
Ma ja bih svejedno trebao ako mi matematika bude čak i minimalnih 71% - imam u tom slučaju 840 bodova, što ako nije dosta onda me stvarno više nije briga. :P
super ti je to. ja imam 600/1000 -.-'
jackall
29.05.2010., 14:03
super ti je to. ja imam 600/1000 -.-'
Neću ni ja imat puno više. I možda i manje za prvi izbor, jer nisam ni izašla na fiziku. Jbg kad smo briljirali u srednjoj :ne zna:
Neću ni ja imat puno više. I možda i manje za prvi izbor, jer nisam ni izašla na fiziku. Jbg kad smo briljirali u srednjoj :ne zna:
ni ja nisam fiziku pisala. sad još učim pig pa ak dobijem 5( a ne vjerujem xD) možda dobim 20 bodova na tome. i još 10 ili 20 bodova iz hrv i isto tak iz eng ovisi o tome koliko dobim. znači max 650/ 1000. a jbga eto mi sad kad sam se zajebavala cijelu srednju
a ne znam. nadam se da ima i lošijih od nas xD tj sigurno ima!
California
29.05.2010., 15:36
kak ste već izračunali bodove? ja sam samo za ocjene iz šk kada ne znam ocjene iz mature =S
jackall
29.05.2010., 15:48
kak ste već izračunali bodove? ja sam samo za ocjene iz šk kada ne znam ocjene iz mature =S
Pa znaš valjda kako si napisala. Ima "rješenja" tamo na podforumu, skineš test sa ncvvoa, otprilike odrediš postotak. Ne znam ni ja baš točno.
Tenacity
29.05.2010., 16:14
Imaš sva rješenja od svih do sada pisanih ispita na NCVVO pod "Provedeni ispiti". Tamo vidiš okvirno koliko bi trebao/la imati i onda sve računaš.
mrvicaa
29.05.2010., 16:37
ja ne znam mislim li samo ja tako al za matematiku se i ne mora spremati i puno učiti za nju...ako netko stvarno kuži matematiku, potrebno je samo da se malo podsjeti nekih caka i to je to...:D
...možda su oni koji su puno učili zabrljali baš zbog toga...
...ja sam isto nezadovoljna jer me trema prala :eek: i zabrljala sam na glupostima ali me tješi to što sam sve znala riješiti a nisam baš puno učila...išla sam samo na pripreme al doma nisam sama vježbala...
...e da vas pitam neš, kako ste se vi odlučili baš za matematiku? ja sam čula da je teško na faksu i da je potpuno drugačije od srednje škole...ja se,iskreno, bojim jel kaj ak na faksu skužim da ja ne znam matematiku onolko koliko sam ja mislila da znam??? :confused:
jackall
29.05.2010., 17:01
ja ne znam mislim li samo ja tako al za matematiku se i ne mora spremati i puno učiti za nju...ako netko stvarno kuži matematiku, potrebno je samo da se malo podsjeti nekih caka i to je to...:D
...ja sam isto nezadovoljna jer me trema prala :eek: i zabrljala sam na glupostima ali me tješi to što sam sve znala riješiti a nisam baš puno učila...išla sam samo na pripreme al doma nisam sama vježbala...
...e da vas pitam neš, kako ste se vi odlučili baš za matematiku? ja sam čula da je teško na faksu i da je potpuno drugačije od srednje škole...ja se,iskreno, bojim jel kaj ak na faksu skužim da ja ne znam matematiku onolko koliko sam ja mislila da znam??? :confused:
Nisam ja zeznula matematiku (tolko, moglo je i bolje), nego su mi ocjene užas. :ne zna:
Pa i ne znaš. :p Nekako čisto sumnjam da ćeš odjednom na faksu skužit da nemaš sposobnost logičkog razmišljanja i da ti matematika uopće ne ide. Više mislim da su eventualni fuck ups rezultat manjka truda, podcjenjivanja predmeta kad vidiš da je prvih par tjedana uglavnom ponavljanje, neefektivne radne navike ili neke ne baš sjajne okolnosti.
Navodno je ovo (http://gigle.ws/how%20to%20think%20like%20a%20mathematician%20a%20 companion%20to%20undergraduate%20mathematics.38930 9.html)odlična knjiga, pa ju budem pogledala kad se vratim s odmora.
ja nisam učila neg sam vježbala... npr ja sam totalno zaboravila kaj smo radili u 1 razredu i moram se nekak prisjetit. za neke zadatke fkt trebaš znat postupke pa sam zato toliko i vježbala...al da baš zbog toga sam toliko loše napisala vjerovatno. nije da ja ne znam matematiku al fkt ne znam kaj je bilo
ja sam se odlučila za pmf mat zato kaj me zanima mat i uživam u riješavanju tih zadataka. i ono kad neznam neš riješit ne odustanem odmah neg se trudim....
i ta mat na pmfu je puno drugačija neg u školi. i teža je. i nije stvar u tome koliko ti znaš mat neg koliko se trudiš...bez truda nema ništa :P
Nisam ja zeznula matematiku (tolko, moglo je i bolje), nego su mi ocjene užas. :ne zna:
Pa i ne znaš. :p Nekako čisto sumnjam da ćeš odjednom na faksu skužit da nemaš sposobnost logičkog razmišljanja i da ti matematika uopće ne ide. Više mislim da su eventualni fuck ups rezultat manjka truda, podcjenjivanja predmeta kad vidiš da je prvih par tjedana uglavnom ponavljanje, neefektivne radne navike ili neke ne baš sjajne okolnosti.
Navodno je ovo (http://gigle.ws/how%20to%20think%20like%20a%20mathematician%20a%20 companion%20to%20undergraduate%20mathematics.38930 9.html)odlična knjiga, pa ju budem pogledala kad se vratim s odmora.
hoho. i ja :mig:
California
29.05.2010., 18:04
Hvala na linku!
California
29.05.2010., 19:12
Hvala na linku!
ja se,iskreno, bojim jel kaj ak na faksu skužim da ja ne znam matematiku onolko koliko sam ja mislila da znam??? :confused:
Nakon 3 godine studiranja se pitam kako mi je ona glupa, prazna, bezvezna osnovnoškolska i srednjoškolska matematika mogla bit tako zakon.
Ovaj, ispiti su sad i to. Učim kao.
Nije da mi je superkulzakon sjedit i vježbat savijanje leđa nad knjigom, i uvijek za vrijeme ispita zamrzim matematiku :D al` kad malo bolje razmislim meni je ona tako krasna :cerek:
Magy 91
29.05.2010., 21:53
a super onda...
po tvom postu sam skužila da još uvijek voliš mat :-)
znači da ipak nije tako strašno...
mrvicaa
30.05.2010., 10:02
jooj nadam se da će sve proći ok, i na upisima i da na faksu neću poluditi :D
eee, a jel istina da prve godine pmf-a nema uopće računanja zadataka nego samo teoremi i tak to? :ne zna:
i koji se sve sportovi mogu igrat na pmf-u? i jel ima neka opcija plesa? :confused: vjerojtno ne al moram pitat.. :(
Magy 91
30.05.2010., 10:15
eto ako netko odgovori bit će super... i mene ovo zanima... :-)
SolidSeph
30.05.2010., 11:43
jooj nadam se da će sve proći ok, i na upisima i da na faksu neću poluditi :D
eee, a jel istina da prve godine pmf-a nema uopće računanja zadataka nego samo teoremi i tak to? :ne zna:
i koji se sve sportovi mogu igrat na pmf-u? i jel ima neka opcija plesa? :confused: vjerojtno ne al moram pitat.. :(
Koliko ja znam, rješavanja zadataka ima, samo ne znam baš što točno misliš pod time. :ne zna: Ovako bi otprilike mogao izgledati jedan od prvih kolokvija: http://web.math.hr/nastava/em/EM1/kolokviji/0910em1kol1.pdf
Teorija se naravno ispituje na usmenima.
A za sportove ne znam, samo znam da je tjelesni obvezan predmet (jao mene :rofl:)
Nakon 3 godine studiranja se pitam kako mi je ona glupa, prazna, bezvezna osnovnoškolska i srednjoškolska matematika mogla bit tako zakon.
Ovaj, ispiti su sad i to. Učim kao.
Nije da mi je superkulzakon sjedit i vježbat savijanje leđa nad knjigom, i uvijek za vrijeme ispita zamrzim matematiku :D al` kad malo bolje razmislim meni je ona tako krasna :cerek:
Hahahhha, da :D
U ispitnom roku itekako ju zamrzim, al inace ne bi mogla zamislit da nesto drugo studiram :cerek:
Nakon prve godine nema to vise veze sa onom srednjoskolskom matematikom.. :mig:
E inače, ne znam koliko će ti značit...
Diplomski:
Prijava: 15. i 16.7.
Rang lista: 19.7.
Upisi: 20. - 22.7.
Smanjuje se kvota za Financijsku za 10 mjesta, a povećava za Primijenjenu (10 komada).
To je rečeno na Završnom predavanju.
Nisam bila.
Prenosim info s foruma.
Ne kažu ništa za 2. rok.
E inače, ne znam koliko će ti značit:
Diplomski:
Prijava: 15. i 16.7.
Rang lista: 19.7.
Upisi: 20. - 22.7.
Smanjuje se kvota za Financijsku za 10 mjesta, a povećava za Primijenjenu (10 komada).
To je rečeno na završnom predavanju.
Nisam bila.
Prenosim info s foruma.
Ne kažu ništa za 2. rok.
Ej, hvala puno :) Al prijava 15.7. vec?? Mila majko, ubit ce me ovaj faks :(
Statistika ostaje ista kvota? Nekako me vise to vuce nego financijska :D
Super, bar nesto :mig:
Al ipak, vama rokovi zavrsavaju 2.7. a nama 16.7. i to tek ljetni ispitni rok. Nema sanse da stignem :(
A na drugom roku nece vise bit mjesta :(
California
31.05.2010., 13:09
http://www.pmf.hr/tzk/tzk.htm
mrvicaa
31.05.2010., 15:31
fala na linku :D
Jel se popune mjesta za financijsku matematiku? Zasto su smanjili kvotu?
zna možda koliko geometrije ima na inžinjerskom smjeru? nisam baš neki fan pa me zanima. xD
analitička geometrija mi je okej. al planimetrija i stereometrija baš i ne :/
Jel se popune mjesta za financijsku matematiku? Zasto su smanjili kvotu?
Popune.
Bila je neka priča da previše financijaša izlazi na tržište.
Dodatni razlog je što na Statistici i Financijskog predaje dosta istih profesora pa su malo pretrpani.
zna možda koliko geometrije ima na inžinjerskom smjeru? nisam baš neki fan pa me zanima. xD
analitička geometrija mi je okej. al planimetrija i stereometrija baš i ne :/
Ima je nešto na Elementarnoj 2 čini mi se. Inače ne.
Ima na 3. godini izborni Uvod u diferencijalnu geometriju. I mislim da ima još neka izborna geometrija, al` ne sjećam se baš jer sam znala koji izborni hoću pa druge nisam gledala jer nisu iz tog područja :D
California
03.06.2010., 10:46
@Maisie
Znam da smo o tome već pričali, no je li računarstvo samo po sebi teško kao diplomski studij?
Mario rocketman
03.06.2010., 16:46
Pozdrav,
imam jedno pitanje...
Nisam bas briljirao na drzavnoj maturi pa se bojim da necu upasti na matematiku. Jedan prijatelj mi je savjetovao da upisem nastavnicku matisu pa da se prebacim prvom prilikom.
E sad, koliko sam se informirao(vidio na stranici pmf-a), nastavnicka i "obicna" matisa ne dijele skoro niti jedan predmet pa me zanima koliku bi razliku morao polagati?
Unaprijed hvala!
@Maisie
Znam da smo o tome već pričali, no je li računarstvo samo po sebi teško kao diplomski studij?
Daj, smiri se :rofl: ;)
Dok dođeš do 4. godine ćeš preko nekoliko puta promijenit mišljenje i prije upisa na diplomski opet bit u dilemi na koji otić :D
Mislim da svatko tko završi preddiplomski može završit i bilo koji diplomski.
Ne znam, nisam čula da netko ne bi išao na neki diplomski jer je težak.
Ok, nešto slovi kao lakše, nešto kao teže, al` ne znam da l` šta slovi ko baš nešto teško.
Čak i da slovi, mislim da se totalno ne isplati radi toga to ne studirat.
Ipak su to 2 godine pa i da ih produžiš opet ne ispadne puno.
Pozdrav,
imam jedno pitanje...
Nisam bas briljirao na drzavnoj maturi pa se bojim da necu upasti na matematiku. Jedan prijatelj mi je savjetovao da upisem nastavnicku matisu pa da se prebacim prvom prilikom.
E sad, koliko sam se informirao(vidio na stranici pmf-a), nastavnicka i "obicna" matisa ne dijele skoro niti jedan predmet pa me zanima koliku bi razliku morao polagati?
Unaprijed hvala!
ee tak i ja. mislim, fkt se nadam da ću upast jer ne želim na nastavnički smjer. al ak ne upadnem otići ću pa se prebacit.
i baš sam gledala to neki dan pa i mene zanima :))
dal je bolje da odem na nastavnički pa se prebacim? ili da pauziram godinu i pokušam sljedeće opet.
i btw kaj misliš kolko ćeš dobit iz matematike i koliko će ti bit ukupan broj bodova za upis?
Uf, taj vas rok 15.7.!! :mad: Kostat ce me zivaca, i mislim da opet necu uspit stic :(
Blago vama, nemate topologiju :mad::mad: mrzim to cudo od predmeta!!
California
03.06.2010., 22:38
Daj, smiri se :rofl: ;)
Dok dođeš do 4. godine ćeš preko nekoliko puta promijenit mišljenje i prije upisa na diplomski opet bit u dilemi na koji otić :D
Mislim da svatko tko završi preddiplomski može završit i bilo koji diplomski.
Ne znam, nisam čula da netko ne bi išao na neki diplomski jer je težak.
Ok, nešto slovi kao lakše, nešto kao teže, al` ne znam da l` šta slovi ko baš nešto teško.
Čak i da slovi, mislim da se totalno ne isplati radi toga to ne studirat.
Ipak su to 2 godine pa i da ih produžiš opet ne ispadne puno.
haha u biti ne pitam to zbog sebe, u potpunosti sam svjesna toga nego imam prijatelja na fer-u pa dosta često serka po pmf-ovskom računarstvu pa me to zanimalo iz prve ruke :D
Uf, taj vas rok 15.7.!! :mad: Kostat ce me zivaca, i mislim da opet necu uspit stic :(
Blago vama, nemate topologiju :mad::mad: mrzim to cudo od predmeta!!
Nemate vi Mjeru i koješta prije toga :D
Sritno ;)
Nemate vi Mjeru i koješta prije toga :D
Sritno ;)
A imamo u sklopu vjerojatnosti :mig:
Nije nama toliko problem samog predmeta i njegove tezine koliko cijenjene profesorice :D
Hvala, takodjer :)
JINGIZU
12.06.2010., 00:19
Zamolio bih ljude kojiidu ili su išli na Pmf da mi kažu svoje mišljenje. Meni ide matematika i fizika, ali matiša puno bolje, i sad se dvoumim koji faks da upišem Fer ili Pmf. Zanima me, ako uzmem pmf-matematiku, koji smjerovi imaju i što ja mogu s time raditi jer ne želim u prosvjetu. Gledao sam malo na stranici ali se nisam tamo mogao snaći, pa ako je netko ima slično iskustvo i problem da mi kaže svoje mišljenje.
Hvala
California
12.06.2010., 13:30
Ne želim zvučiti bahato, ali s poprilično visokim prosjekom od više od 4.7 i extra 20 bodova za državno natjecanje, moj plasman je tek 545? o.o'
EDIT: Valja imati na umu da još nisu ocijenjeni obvezni ispiti državne mature, što znači da je plasman na rang-listi načinjen na temelju ocjena srednje škole, izbornih predmeta i rezultata dodatnih provjera koje su do sada unijela visoka učilišta. Plasman služi samo za orijentaciju i uključuje sve kandidate koji su prijavili studij bez obzira na postojanje preduvjeta. Cjelokupne orijentacijske rang liste bit će vidljive sljedeći tjedan.
Magy 91
12.06.2010., 14:23
evo, s obzirom na ove rang liste, upala sam u osijek :-)... vidjet ćemo kako će bit na kraju... sa matišom...
Blluica♥
12.06.2010., 16:10
Ne želim zvučiti bahato, ali s poprilično visokim prosjekom od više od 4.7 i extra 20 bodova za državno natjecanje, moj plasman je tek 545? o.o'
EDIT: Valja imati na umu da još nisu ocijenjeni obvezni ispiti državne mature, što znači da je plasman na rang-listi načinjen na temelju ocjena srednje škole, izbornih predmeta i rezultata dodatnih provjera koje su do sada unijela visoka učilišta. Plasman služi samo za orijentaciju i uključuje sve kandidate koji su prijavili studij bez obzira na postojanje preduvjeta. Cjelokupne orijentacijske rang liste bit će vidljive sljedeći tjedan.
Isuse, ne mogu vjerovati. :eek:Jesi sigurna da su to točne rang liste? Ja sam mislila da s tim prosjekom i dodatnim bodovima moraš biti bar u prvih 50.:flop:
Al` imaš i dosta 5.0 ekipe kojima je Matematika rezerva ;)
Štajaznam, od ljudi iz moje škole koji su se prijavili na PMF-MO, ja sam imala najlošiji prosjek, a na kraju se valjda nitko od njih nije ni pojavio na prijemnom.
A kasnije na jesenskom roku su Matematiku upisale još 2 cure iz škole koje su isto imale bolji prosjek, al` im dotad Matematika nije bila u igri :D
Polako ;)
very_confused1
12.06.2010., 17:23
ja imam isto 4.7, 5% iz fizike, nikakvih dodatnih bodova i 204 sam :ne zna:
California
12.06.2010., 18:13
imam malo manje od 310 bid. 4.77 prosjek i jos nesro sitno za sudjelovanje na drzavnom. ti?
ja sam 1175. HAHAHAHAHA prestrašnooo xD kolko ljudi je prijavilo pmf matišu onda wtf. -.-
California
12.06.2010., 20:41
ja sam 1175. HAHAHAHAHA prestrašnooo xD kolko ljudi je prijavilo pmf matišu onda wtf. -.-
gle ovo:
nemam pojma,ja imam prosjek 4.98 i uračunata mi ona četvorka iz fizike,znaš što dodatno daju neke bodove i isto sam tek 256.
gle ovo:
meni je to tak sve nekak čudno ://
meni je to tak sve nekak čudno ://
čudno je,al to su meni ispravili,nisam više 256,zaboravili su mi uračunat i peticu iz biologije tako da sam sad 135. skupa s time i imam 358,80 bodova..
California
13.06.2010., 19:55
lol ja sam pala i na inžinjerskom i nastavničkom za par mjesta.
lol ja sam pala i na inžinjerskom i nastavničkom za par mjesta.
ja sam se pomaknula na 134.sad,a na nastavničkom sam isto pala za jedno mjesto i sad sam 15...
mrvicaa
13.06.2010., 21:42
aaaa...ja se sad tako bojim!!!!!...vi svi imate super prosjek i na punoo višem mjestu ste od mene...ja sam 1030 a upadaju 200!! imam prosjek 4,37 i nikakvih bodova...:confused:
ne znam kaj ću ako ne upadnem...:confused:
mislim, matišu sam malo zeznula al ću imat oko 90%...:mad:
aaaa...ja se sad tako bojim!!!!!...vi svi imate super prosjek i na punoo višem mjestu ste od mene...ja sam 1030 a upadaju 200!! imam prosjek 4,37 i nikakvih bodova...:confused:
ne znam kaj ću ako ne upadnem...:confused:
mislim, matišu sam malo zeznula al ću imat oko 90%...:mad:
ma ja mislim da će to biti dosta,ima nas puno kojima nije prvi izbor,a i puno je ljudi zeznulo prilično više nego ti,ja ću matku imat 75% vjerojatno tako da ne brini,jako jako puno ćeš se pomaknut..
very_confused1
14.06.2010., 00:39
imam malo manje od 310 bid. 4.77 prosjek i jos nesro sitno za sudjelovanje na drzavnom. ti?
345. ja imam prosjek malo manji od tebe :ne zna:
California
14.06.2010., 09:21
345. ja imam prosjek malo manji od tebe :ne zna:
dodatni bodovi iz fizike?
mrvicaa
14.06.2010., 21:43
sad mi je žao kaj nisam učila fiziku za tih 5%...sad bi bila za groo mjesta gore...h:mad: :(
valjda nije tolika navala na PMF-MO
jel zna tko koliko se ljudi sveukupno prijavilo na matišu??:ne zna:
Magy 91
14.06.2010., 22:04
u koji grad? ja znam za osijek...
very_confused1
14.06.2010., 22:36
dobila 5
mrvicaa
14.06.2010., 23:08
a mislila sam za zagreb(oba smjera)...
a koliko se u osijeku prijavilo?
Magy 91
15.06.2010., 11:29
ne znam za zagreb, a u osijeku je 250, mada mi je ženska rekla da se taj broj stalno mijenja jer se još moglo prijavit...
Magy 91
16.06.2010., 07:58
i PMF-ovci???? kakvo je stanje na rang listama?
Tenacity
16.06.2010., 08:42
368 200
Matematiku sam imao 75% pa zato. Ali zato sam već upao na FER, mwahah. Svi bodovi uračunati i 500. sam.
Ali mislim da upadam i matematiku nakon što to ljudi potvrde i tako to.
Magy 91
16.06.2010., 08:53
a ja sam u zagrebu 328/200... ja sam već upala na svoj prvi izbor... tako da ću i ja oslobodit to mjesto hehe
Vjerovali ili ne, bolje sam rangiran na FER-u nego na PMF-MAT. Istina, nisam slao one dodatne bodove jer ne mislim studirati mat, pa zato, ali svejedno, unusual :)
i PMF-ovci???? kakvo je stanje na rang listama?
loše loše. hahah nadam se da će dosta ljudi to maknut inače neću upast. matišu sam dobila 60 %
:/
jel ti se popravio plasman sad nakon matke?
ja kak sam i rekla,palaaa ko kruška,sa 135. na dalje od 400.-og
ludacha193
16.06.2010., 13:17
ja sam trenutno 145/100 na nastavničkom...nadam se da ću upast..kaj mislite???
i 665/200 na znanstvenom, al nastavnički mi je 1.
ja sam trenutno 145/100 na nastavničkom...nadam se da ću upast..kaj mislite???
i 665/200 na znanstvenom, al nastavnički mi je 1.
joj ja sam 332 i mislim da ima nade za mene.. na nastavnički mislim da nitko ni ne želi.
California
16.06.2010., 15:46
jel ti se popravio plasman sad nakon matke?
ja kak sam i rekla,palaaa ko kruška,sa 135. na dalje od 400.-og
upala taman negdje naknap :D
upala taman negdje naknap :D
super,ma i pomaknut će se hrpetina ljudi,na kraju će ovi kaj su sad jedva bit među prvih 50 sigurno..ja sam upala na nastavnički..
još bi trebala dobit 30 bodova za županijska natjecanja ono..
koliko ti bodova imaš,mislim ako želiš reć naravno :)
Martina_Tina
16.06.2010., 16:37
ja sam 199.-a, a primaju ih 200, sad će me eng uništiti, al tak i tak ne mislim na matišu...
eto-što-samvruč
16.06.2010., 17:05
Jel moguce da se makne osamsto ljudi s matematike (znanstveni smjer)? :(
Nadam se da ih bude pola otislo na FER ili medicinu, ma bilokaj.
baš 800?moje mišljenje je da bude jako puno otišlo na FER i tak to,al ovo je ipak malo puno..
*Maryana*
16.06.2010., 17:30
ja sam na matiši 559 s tim da neam državnu maturu jer sam prošle godine maturirala xD nekak se nadam da to ljudi neće htjet ići (nastavnički) jer mogu komotno sjediti doma još godinu dana :kava:
eto-što-samvruč
16.06.2010., 17:45
jooj...a jel znate mozda, ako upadnem u Osijek ili Split, dal se mogu sljedece godine prebacit u Zagreb?
jooj...a jel znate mozda, ako upadnem u Osijek ili Split, dal se mogu sljedece godine prebacit u Zagreb?
Sta se tice Splita, jako tesko. Makar u St polozila sve predmete na prvoj godini pri prebacivanju ce te opet vratit na prvu god. Vjeruj mi, znam iz iskustva. Mozes u St upisat i onda nakon 3. godine u Zg na diplomski :mig:
To ja upravo radim :D Ako neuskladjenost fakulteta ne odgodi to na iducu godinu :(
uff da ih se barem makne toliko !
MrSandman
16.06.2010., 21:43
uff da ih se barem makne toliko !
Pa 800 baš i ne, ali 400 ljudi bi se bez problema moglo maknut.
eto-što-samvruč
16.06.2010., 22:10
Malo me podigel engleski sad..molim Boga da ih se sad 600 makne ispred mene. :/ nek odu na Fer, pa zakaj bi neko uopce htio studirat matematiku? :D :D
SolidSeph
17.06.2010., 10:48
289/200 na pmf-u, a 165/640 na feru :o. Mislio sam da je fer popularniji. :ne zna: Uglavnom, što mislite koliko će ljudi odustati od pmfa?
e ja sam 340 na nastavničkom smjeru. fakat se nadam da ću upast na taj jer nema šanse da upadnem na inž. tamo sam 1075.al mislim da postoji mogućnost da upadnem na nastavnički, nadam se, inače fkt ne znam kaj ću. čudi me što se toliko puno ljudi prijavilo na pmf. mislim na probnoj se prijavilo 670-.- oh jebena matura :/ prije se max 400 ljudi prijavljivalo :/
eto-što-samvruč
17.06.2010., 11:32
benjii, mislim da ces upast na nastavnicki, tak se nekak i ja nadam.. :)
Magy 91
17.06.2010., 14:09
eto ja ću vam jedno mjesto oslobodit, ja sam tu upala, ali neću to studirat... mislim, hoću, ali ne u zagrebu...
eto-što-samvruč
17.06.2010., 14:16
bog te blagoslovio. :D
eto ja ću vam jedno mjesto oslobodit, ja sam tu upala, ali neću to studirat... mislim, hoću, ali ne u zagrebu...
čestitam :))
ludacha193
17.06.2010., 16:39
:s :s :s
Magy 91
18.06.2010., 08:04
eto-što-samvruč i ludacha193 - jeste vi pisali izborne? i jeste li prijavili u osijeku matematiku?
eto-što-samvruč
18.06.2010., 12:21
ja sam pisala samo politiku. i to neuspješno. :/ u osijeku sam tek 95.
Magy 91
18.06.2010., 12:37
aha, a mislila sam fiziku ili informatiku... a što si prijavila u osijeku, nastavnički ili preddiplomski matematiku?
eto-što-samvruč
18.06.2010., 12:43
preddipomski, a ti?
Magy 91
18.06.2010., 12:47
ja sam stavila i jedno i drugo, a prvi izbor mi je nastavnički...
mrvicaa
20.06.2010., 01:59
i ljudi, jeste "upali" po ovoj novoj rang listi gdje piše koliko će se pomaknuti mjesta? :cerek:
Magy 91
20.06.2010., 09:36
i prije sam bila, a sad je odličan rezultat... :-)
Filip_k9
22.06.2010., 00:56
Zamolio bih ljude kojiidu ili su išli na Pmf da mi kažu svoje mišljenje. Meni ide matematika i fizika, ali matiša puno bolje, i sad se dvoumim koji faks da upišem Fer ili Pmf. Zanima me, ako uzmem pmf-matematiku, koji smjerovi imaju i što ja mogu s time raditi jer ne želim u prosvjetu. Gledao sam malo na stranici ali se nisam tamo mogao snaći, pa ako je netko ima slično iskustvo i problem da mi kaže svoje mišljenje.
Hvala
Dal bi ovo netko mogao odgovorit? potpuno istu dvojbu imam ja, a upao sam na oba fakulteta....
California
22.06.2010., 01:11
kaj te vise zanima
Filip_k9
22.06.2010., 01:33
kaj te vise zanima
najviše me zanima informatika, gotovo sve vezano uz nju, pa me zanima kaj mogu radit iz informatike ako idem na pmf
MrSandman
22.06.2010., 01:38
najviše me zanima informatika, gotovo sve vezano uz nju, pa me zanima kaj mogu radit iz informatike ako idem na pmf
Pa koliko ja znam, gotovo sve što možeš i s FER-om, samo što bi s PMF-om mogao raditi još i kao profesor informatike u školama.
Ako si siguran da želiš informatiku, onda je pametniji izbor PMF jer ćeš izbjeći nepotrebnu i zahtjevnu elektrotehniku.
Međutim, s FER-om bi ostavio otvorena vrata i drugim zanimanjima, jer tamo ima i dosta zanimljivih i daleko unosnijih smjerova od informatike i programiranja, što nas opet vraća na početak: ako si siguran da hoćeš upravo informatiku, odi na PMF.
Trilli@n
22.06.2010., 11:03
Dal bi ovo netko mogao odgovorit? potpuno istu dvojbu imam ja, a upao sam na oba fakulteta....
Vidjela sam na fakultetu dosta ljudi koji su htjeli studirati racunarstvo, ali nisu upali na FER pa su upisali matematiku. Jako puno ih je pozalilo. Po njihovim rijecima, tu je puno previse matematike, a malo racunarstva, ali ako volis matematiku, to ti ne bi trebao biti problem. Mozda na FER-u imas po godini vise racunarskih predmeta nego na matematici. Na matematici moras proci 3 godine matematike(jako malo racunarskih predmeta po godini) da bi dosao do 2 godine diplomskog studija racunarstva dok je na FER-u vec od druge godine sve dosta orjentirano na racunarstvo. Sve ovisi o tvojim afinitetima. Mozes birati izmedu 3 godine matematike i malo racunarstva i 3 godine svega po malo(fizika, elektrotehnika, matematika,...) i vise racunarstva. Sto se tice trazenja posla, na kraju se sve svodi na to kolko ti znas i koliko si dobar. Nisam primijetila da kolege sa FER-a imaju prednost.
I jos nesto, ja se bas ne razumijem previse u razlike izmedu informatike i racunarstva, ali znam da razlike ima i nekako mi se cini da ovi studiji nemaju bas previse veze s informatikom, to je bas studij racunarstva. Mozda je to malo puno nepotrebne muke za nekoga tko se zeli baviti informatikom (osim mozda ako studiras za profesora matematike i informatike). Na matematici je veliki naglasak na programiranje, a to bas i nije informatika. Koliko ja vidim, velika je razlika u predmetima na PMF-u i FER-u i na studijima informatike (FOI, TVZ). No, u ovo se ne razumijem previse tako da to mozda i ne treba uzeti u obzir.
California
22.06.2010., 11:18
trillian ti je to odlicno lijepo objasnila. prakticki na pmf-u bus se trebao strpiti do diplomskog da se potpuno posvetis racunarstvu dok za fer to ide ipak na pocetku. nadalje, mislim da ces s oba fakulteta relativno lako naci posao tako da se oko toga ne trebas uopce brinuti. spomenuo si da volis fiziku koju na matematici nemas osim ako ju ne uzmes kao izborni. usporedi kurikulume oba faxa i odi na ono kaj ti se vise svida
justdoit
22.06.2010., 12:02
kolika je razlika između matematike nastavničke i ing?????
Trilli@n
22.06.2010., 12:11
Nastavnicka je laksa i s njom mozes raditi samo u skoli. Mozda si prije i mogao raditi negdje drugdje, ali danas se vec i sa inzinjerskim smjerom malo teze nalazi posao tako da se bojim da sa nastavnisckim nemas sanse konkurirati za ista mjesta. Isto tako su to prije bili slicniji studiji, a po bolonji su ih skroz odvojili i nastavnicki je olaksan jer kao nema potrebe da se sva ta komplicirana matematika uci za rad u skoli(to mi je rekao jedan profesor), a uvedeno je vise pedagoskih predmeta.
mrvicaa
22.06.2010., 12:24
mislim da bi ti bilo bolje onda FER zbog informatike...al naravno, to je tvoja odluka, razmisli i sam odluči...držimo ti fige da odlučiš ispravno i da budeš poslije sretan sa svojom odlukom :top:
Filip_k9
22.06.2010., 14:24
hvala puno svima na preporukama i odvojenom vremenu... malo sam dobio u uvid razlike koje me zanimaju, te ću definitivno na fer... nadam se samo da glasine nisu istinite pa da ne ću morat 0-24 bit za knjigom...
mrvicaa
22.06.2010., 14:36
hvala puno svima na preporukama i odvojenom vremenu... malo sam dobio u uvid razlike koje me zanimaju, te ću definitivno na fer... nadam se samo da glasine nisu istinite pa da ću morat 0-24 bit za knjigom...
:D na svakom faxu je teško pa tak i na FER-u...ako ti voliš ono što studiraš onda ti neće biti toliki problem...a sigurna sam da ćeš imati vremena za sebe, samo trebaš si organizirat vrijeme :D druga stvar da odeš na nešto što te ni malo ne zanima... :mig:
Filip_k9
22.06.2010., 15:50
:D na svakom faxu je teško pa tak i na FER-u...ako ti voliš ono što studiraš onda ti neće biti toliki problem...a sigurna sam da ćeš imati vremena za sebe, samo trebaš si organizirat vrijeme :D druga stvar da odeš na nešto što te ni malo ne zanima... :mig:
ma valjda će to sve bit ok nakraju ;)
ako ne, drugu godinu se prebacim na pmf :D
California
22.06.2010., 18:58
hvala puno svima na preporukama i odvojenom vremenu... malo sam dobio u uvid razlike koje me zanimaju, te ću definitivno na fer... nadam se samo da glasine nisu istinite pa da ne ću morat 0-24 bit za knjigom...
ma ne brini se. moji ferovci imaju ok ocjene i dosta vremena za sebe. uci redovito i nije bed ;)
justdoit
22.06.2010., 23:42
sorry, nisam dobro postavila pitanje...
kad se prebacuje s nastavničkog smjera na ing- smjer, kolika je razlika predmeta????
Trilli@n
23.06.2010., 09:58
sorry, nisam dobro postavila pitanje...
kad se prebacuje s nastavničkog smjera na ing- smjer, kolika je razlika predmeta????
Prebacuje se u vrijeme upisa, a mislim da ti je to upravo sada. Za razlike moras pitati voditelja studija na koji se mislis prebaciti. Mislim da trebas napisati molbu i onda on donese rjesenje i razliku predmeta koju treba poloziti. U referadi pitas koja je procedura.
ludacha193
23.06.2010., 12:31
eto-što-samvruč i ludacha193 - jeste vi pisali izborne? i jeste li prijavili u osijeku matematiku?
sory, odsutnost :D
nisam pisala izborne...i nisam prijavila osijek..prijavila sam zg nastavnički i ing, i rijeku...s ovim pomakom sam 13. u zg/nastavnički...i zadovoljna sam...a na ing sam oko 100. (s pomakom)...al to me ne zanima previše..
mrvicaa
23.06.2010., 16:43
sory, odsutnost :D
nisam pisala izborne...i nisam prijavila osijek..prijavila sam zg nastavnički i ing, i rijeku...s ovim pomakom sam 13. u zg/nastavnički...i zadovoljna sam...a na ing sam oko 100. (s pomakom)...al to me ne zanima previše..
tako sam i ja...(s pomakom) :cerek: nadam se da će se stvarno pomaknut kako su napisali..:D
Magy 91
23.06.2010., 17:53
aha, ma hoće vjerojatno... ne brinite kolege :-)
ludacha193
23.06.2010., 22:17
aha, ma hoće vjerojatno... ne brinite kolege :-)
kolege :D...čekaj još malo da ne bi bilo nismo znali...s DM nikad ne znaš :lol:
Magy 91
24.06.2010., 09:43
kolege :D...čekaj još malo da ne bi bilo nismo znali...s DM nikad ne znaš :lol:
:D pa da... a vidjet ćeš... baš sam optimistična što se ovog tiče... :)
a misliš da netko jedva čeka studirat matematiku, ako ju je i stavio na listu... hm... upast će na nešto drugo sigurno :D:D:D:D
Emily25
24.06.2010., 15:45
Ima li netko ko je završio Primjenjenu matematiku?Trebala bih pomoć oko nekog programa sa kolegija Znanstveno računanje2....riječ je o rubnim problemima...ako ima netko kome je to u malom prstu,neka mi se javi na pm...hvala!
A hoće meni više itko reći čemu služi studij Primijenjene matematike i što se s time kasnije može raditi? Evo ja već treću godinu na faksu, a nitko mi to do sada nije uspio objasniti. :ne zna: Molim bez c/panja sa stranice, to znam i sama pročitati. :p
pa zakaj bi neko uopce htio studirat matematiku? :D :D
a misliš da netko jedva čeka studirat matematiku, ako ju je i stavio na listu... hm... upast će na nešto drugo sigurno :D:D:D:D
:eek:
da, ima ljudi koje zaista zanima matematika, i to teorijska matematika, nikakva informatika ili primjenjena matematika... vjerovali ili ne
California
25.06.2010., 12:14
A hoće meni više itko reći čemu služi studij Primijenjene matematike i što se s time kasnije može raditi? Evo ja već treću godinu na faksu, a nitko mi to do sada nije uspio objasniti. :ne zna: Molim bez c/panja sa stranice, to znam i sama pročitati. :p
Tu ti vecinom dolaze buduci matematicari pa mislim da bi bilo bolje da se raspitas na faxu kod prfoesora i studenata primjenje matematike.
jel ima ko ovdje da je polagao razliku predmeta jer se želio prebacit s nastavničkog smjera?? :/
California
27.06.2010., 15:29
jel ima ko ovdje da je polagao razliku predmeta jer se želio prebacit s nastavničkog smjera?? :/
nazovi referadu, oni najbolje znaju odgovor.
nazovi referadu, oni najbolje znaju odgovor.
ma zanima me više koliko je to teško. jer nema šanse da upadnem na inžinjerski smjer. a ne namjeravam završit nastavnički smjer i zaposlit se u školi jer to nije posao za mene. tak da ću se prebacit pa me zanima koliko ću se morat namučit za to,da se odmah pripremim XD
Honda fan
28.06.2010., 13:40
Postavio sam novu temu, jer nisam vidio odmah ovu temu, pa da ponovim ovdje svoje pitanje...
Evo c/p
Htio bih ćuti vaša iskustva ili saznanja oko studija fizike na pmf-u. Ove godine upisujem fakultet, i iako sam odmah bio siguran da želim na FER, u zadnje vrijeme se u meni javlja sve više dilema! Slušam sa raznih strana kako je FER nakon bologne postao višestruko lakši i neprofesionalniji, a samim time i necjenjeniji na tržištu rada.... S druge strane pak, za fiziku kažu da je jedan od najtežih studija, a mogućnost zaposlenja kasnije je dosta manja nego za diplomom FER-a.... Kakvo je vađe mišljenje o tome svemu??? Što bih trebao upisati?? Postoji li mogućnost prepisivanja sa jednog fakulteta na drugi, i koji su uvjeti pri tome?? ( u slučaju da nebudem zadovoljan upisanim)
Što se tiće mojih afiniteta, obožavam fiziku, ali i programiranje i gotovo sve vezano uz računala... E sada, tražim neki kompromis između jednog i drugog...
California
28.06.2010., 13:43
Oba faxa su dobra, no postotak prolaznosti na fizici je puno manji nego na fer-u, navodno sam cula da ih je prosle godine oko 20 diplomiralo, a od tih 20 samo 2-3 ostalo u HR jer je fizicarima tesko naci posao u struci. nadalje, usporedi programe oba faxa te vidi je li ima izbornog programiranja na fizici te koliko ima fizike na fer-u pa vidi sto te vise zanima. sretno!
"plavuša"
28.06.2010., 14:34
molim da mi netko odgovori... zanima me zašto se na stranici PMF nalazi obavijest o participaciji za 2010./2011.god...pa zar ministar nije rekao da je prva godina za sve besplatna???
još jedno pitanje...je li za upis na PMF možemo odabrati bilo koji datum od 08.07. do 23.07. ili se upisujemo po abecedi kao što to vrijedi za upis na višu godinu studija..? Iiii što sve treba donijet na upis...??
HVALA
...Luciferka...
28.06.2010., 14:59
Upis na visu god nejde po abecedi!! Tako idu samo diplomski.
Znaci, odaberes bilo koji datum - bolje sto kasnije jer budu velike guzve
California
28.06.2010., 18:52
molim da mi netko odgovori... zanima me zašto se na stranici PMF nalazi obavijest o participaciji za 2010./2011.god...pa zar ministar nije rekao da je prva godina za sve besplatna???
još jedno pitanje...je li za upis na PMF možemo odabrati bilo koji datum od 08.07. do 23.07. ili se upisujemo po abecedi kao što to vrijedi za upis na višu godinu studija..? Iiii što sve treba donijet na upis...??
HVALA
to bu ti sve bilo na webu, a za placanje fkt nikaj ne znam. ako netk ziher nekaj zna, bilo bi super da to podijeli tu!mozda je to za diplomski. ajde molim te daj lik jer mi ne otvara stranicu pmf-a. :confused:
ja mislim da je to za druge studente to kaj trebaju platit. bar koliko sam ja skužila.
btw kaj mislite koliko je onaj pomak točan i koliko će se to ostvarit??
mrvicaa
29.06.2010., 22:50
ja mislim da je to za druge studente to kaj trebaju platit. bar koliko sam ja skužila.
btw kaj mislite koliko je onaj pomak točan i koliko će se to ostvarit??
iskreno, ja mislim da je taj pomak prilično točan...čitala sam kako su to računali i brijem da će tako nešto i biti...makar se ja nadam da ću se pomaknut za više mjesta nego kaj piše, za svaki slučaj ako se bude plaćalo da upadnem bez plaćanja :D
držim ti fige da ipak upadneš :top:
a koji si ti s pomakom(na oba smjera)? jel ti puno fali? :confused:
iskreno, ja mislim da je taj pomak prilično točan...čitala sam kako su to računali i brijem da će tako nešto i biti...makar se ja nadam da ću se pomaknut za više mjesta nego kaj piše, za svaki slučaj ako se bude plaćalo da upadnem bez plaćanja :D
držim ti fige da ipak upadneš :top:
a koji si ti s pomakom(na oba smjera)? jel ti puno fali? :confused:
na nastavničkom sam 34. a na znanstvenom sam 197(nadam se da ću se tu još pomaknut xD)
i gle nema šanse da mi plačamo, pa obečali su da je 1.godina bez plačanja. al iskreno nebi se čudila da je to sad neš novo xD
ugl. ovo kaj sam ja pročitala shvatila sam to kao da studenti koji se upisuju na višu godinu to moraju platit a ne mi.(da mi moramo plačat brijem da bi pisalo tam pod ono "Što nakon konačne potvrde namjere upisa?"
Filip_k9
30.06.2010., 11:34
dal neko zna dal je ovo točno? ''Studenti se upisuju 5. i 6. srpnja 2010. god.''(za pmf matka)
mi tek 5.7 dobivamo rezultate, tj. vidimo dal smo negde upali u 1. krugu... naime, svaka 2 dana se to obnavlja i vrlo vjerojatno da ne ćemo upast u 1. krugu, nego tek 2,3... ne moguće je da se upisuje 5. i 6. jer recimo ja koji sam iz podravine nema šanse da stignem na upise u 11(ako upadnem u 1. krugu) jer ko zna kad ću moč vidjet rezultate jer kao što smo se već svi uvjerili, sustav im je katastrofa spor!
dal neko zna dal je ovo točno? ''Studenti se upisuju 5. i 6. srpnja 2010. god.''(za pmf matka)
mi tek 5.7 dobivamo rezultate, tj. vidimo dal smo negde upali u 1. krugu... naime, svaka 2 dana se to obnavlja i vrlo vjerojatno da ne ćemo upast u 1. krugu, nego tek 2,3... ne moguće je da se upisuje 5. i 6. jer recimo ja koji sam iz podravine nema šanse da stignem na upise u 11(ako upadnem u 1. krugu) jer ko zna kad ću moč vidjet rezultate jer kao što smo se već svi uvjerili, sustav im je katastrofa spor!
od 8.7 pa do 23.7 su upisi
"plavuša"
30.06.2010., 14:06
5.i 6.srpnja su upisi u višu godinu a za nas je od 8.7.do 23.7...
Filip_k9
30.06.2010., 16:16
aham :D ok, thx ;) :top:
California
30.06.2010., 17:32
e ljudi, a da mi kada se upisemo napravimo neku cugu/izlazak za brucose matke pa da se usput i malo upoznamo :D
e ljudi, a da mi kada se upisemo napravimo neku cugu/izlazak za brucose matke pa da se usput i malo upoznamo :D
dada, zvuči dobro :))
California
30.06.2010., 20:44
dada, zvuči dobro :))
hehe odlicno :top:
bas me zanima di buduci matematicari izlaze. nekak imam percepciju rokera/metalaca? :D
Filip_k9
30.06.2010., 22:30
e jedno ptanjce, možda ima neko isti slučaj ko ja ^^
žalio sam se na matku na jedan zadatak i uvažena mi je žalba, međutim već nakon tjedan i pol nisam dobio taj bod tamo gdje pišu bodovi i ocjene. dal se je neko isto žalio i dobio taj bod/dva..?
mrvicaa
01.07.2010., 00:14
e jedno ptanjce, možda ima neko isti slučaj ko ja ^^
žalio sam se na matku na jedan zadatak i uvažena mi je žalba, međutim već nakon tjedan i pol nisam dobio taj bod tamo gdje pišu bodovi i ocjene. dal se je neko isto žalio i dobio taj bod/dva..?
moja frendica se žalila, priznali su joj žalbu i isto nije dobila bod ( al njoj je to zaj*b jer joj je falio taj bod da dobije 2...i ona isto već živčani jer joj i dalje piše da je pala maturu :( )
mrvicaa
01.07.2010., 00:19
bas me zanima di buduci matematicari izlaze. nekak imam percepciju rokera/metalaca? :D
super, ja sam za da se nađemo... :cerek:
al ja slušam baš suprotno-sve osim metala/roka... :(
nadam se da neću biti puno izopćena iz društva :D
i nadam se da vi ekipo volite izlazit :cerek:
čak i ako svi slušamo različito, da napravimo neki kompromis i izađemo negdje... :D
Filip_k9
01.07.2010., 00:59
moja frendica se žalila, priznali su joj žalbu i isto nije dobila bod ( al njoj je to zaj*b jer joj je falio taj bod da dobije 2...i ona isto već živčani jer joj i dalje piše da je pala maturu :( )
meni taj bod fali do 5 pa sam isto živčan jer me zanima koliko ću se mjesta pomaknut =)
hahha. ja to slušam ali ne izlazim baš na takva mjesta. najčešće sam u aquariusus i pirahni XD
čak i ako svi slušamo različito, da napravimo neki kompromis i izađemo negdje... :D
hhahaha, ma ja se družim sa svima. mislim da je to najmanji problem xD
California
01.07.2010., 10:01
hahah dobro je, nisam jedina :D dobila sam tak neki dojam gore da su svi fizicari i vecina matematicara neki alternativci kaj meni osobno nimalo ne smeta jer ipak ovisno o raspolozenju izlazim tak da mogu izaci u purgeraj, boogaloo, shamballu i na istocnjacke stvari :D
California
01.07.2010., 10:02
hhahaha, ma ja se družim sa svima. mislim da je to najmanji problem xD
definitivno se slazem! :top:
hahaha taman kada pisem ovaj post se vrti reklama za g'n'r kajd olaze u zg 24.9. pa si razmisljam dal da idem ili ne.
mrvicaa
01.07.2010., 10:02
hahha. ja to slušam ali ne izlazim baš na takva mjesta. najčešće sam u aquariusus i pirahni XD
aaa, baš super :D
što se mene tiče, aquarius i pirahna su zakon :cerek:
mrvicaa
01.07.2010., 10:05
meni taj bod fali do 5 pa sam isto živčan jer me zanima koliko ću se mjesta pomaknut =)
a jel si upao ovako bez tog boda? :confused:
mrvicaa
01.07.2010., 10:09
:Dhahah dobro je, nisam jedina :D dobila sam tak neki dojam gore da su svi fizicari i vecina matematicara neki alternativci kaj meni osobno nimalo ne smeta jer ipak ovisno o raspolozenju izlazim tak da mogu izaci u purgeraj, boogaloo, shamballu i na istocnjacke stvari :D
super :cerek:
ma tako sam i ja mislala...a najviše sam se bojala da matematičari ne vole izlazit...al dobro, sad sam happy :D
:D
super :cerek:
ma tako sam i ja mislala...a najviše sam se bojala da matematičari ne vole izlazit...al dobro, sad sam happy :D
hhahaha. da tak i ja razmišljam. al ne znam zašto. zamišljam si pmf kao mjesto di je jedina tema razgovora matematika i di su svi opsjednuti njome. nedajbože:rofl:
California
01.07.2010., 11:29
hhahaha. da tak i ja razmišljam. al ne znam zašto. zamišljam si pmf kao mjesto di je jedina tema razgovora matematika i di su svi opsjednuti njome. nedajbože:rofl:
hahahah onda smo se nas tri nasle :D
hahahah onda smo se nas tri nasle :D
:D:D:D imate fejs da vas dodam :P
California
01.07.2010., 12:23
PP! Mrvica ak si za, posalji na pp face. ;D
California
01.07.2010., 12:35
haha cudno, imamo samo jednog zajednickog frenda.
mrvicaa
01.07.2010., 12:59
PP! Mrvica ak si za, posalji na pp face. ;D
evo=) pa me vi dodate :D
California
01.07.2010., 13:12
:)
ljudi tko je za upoznavanje, samo se javite ;D
Hahahahhahahahhahahahahah :D :D
Vjerujte imat cete tako glupih baza sta se matematike tice, hahah.. Jos ste normalni :D Cekajte da prodje godina-dvije onda ce vam sve bit jasno :rofl:
Hahahahhahahahhahahahahah :D :D
Vjerujte imat cete tako glupih baza sta se matematike tice, hahah.. Jos ste normalni :D Cekajte da prodje godina-dvije onda ce vam sve bit jasno :rofl:
Na koncertu pita cura s faksa jednu drugu kao di je wc. "Ideš gore pa za pi pola pozitivno orjentirano" :rofl:
Šta više studiram, više se matematički izražavam. Bilo totalno nesvjesno u normalnom razgovoru, bilo baš ciljano u zajebanciji :facepalm:
Na koncertu pita cura s faksa jednu drugu kao di je wc. "Ideš gore pa za pi pola pozitivno orjentirano" :rofl:
Šta više studiram, više se matematički izražavam. Bilo totalno nesvjesno u normalnom razgovoru, bilo baš ciljano u zajebanciji :facepalm:
Hahahhahahaha, poznato :D Najgore je kad se na kavama svi okupimo pa pocnemo mlit, svega bude :lol:
Strasno nesto :rofl:
Btw, jel se zna ista novo u vezi diplomskog? Koliko je vas na 3.god? Cca?
Filip_k9
01.07.2010., 15:40
a jel si upao ovako bez tog boda? :confused:
jesam s onim pomakom... oko 70. mjesto je s pomakom, a bez oko 400. :D
na matki računam da ću bit u prvih 90, a na feru se nadam ispod 400. :D onaj bod me na feru diže za oko 50 mjesta :D :D:eek:
A zadnji tračevi su da bi prijave bile sad 15.-16.7., a upisi u 9. mjesecu jer još nema natječaja od sveučilišta.
Ne znam. Živcira me sad to već.
Jer praktički ne znam kad idem iz Zg-a, kad se trebam vraćat.
Evo konkretno, gotovi su mi ispiti i imam nekog posla po Zg-u.
I lako moguće da bi oko 10.7. mogla ić ća.
Al` ako će prijave bit 15-og, a upisi tamo 20 i nekog, onda bi to značilo svaki tjedan putovat :rolleyes:
Ne znam je l` mi se to da, puno mi je para, a opet, ako bi bila u Zg-u bi isto potrošila hrpu para jer bi mi bilo dosadno i stalno bi negdje išla, plus menze rade do 15.7.
I sad ne mogu ništa pošteno planirat nit reć svojima kolko će mi para trebat ovaj mjesec.
A koliko nas ima, nemam pojma.
Ne znam ni koliko ljudi naše generacije koja je prije 3 godine upisala sad redovno završava.
+ oni koji su upisali godinu-dvije-tri prije nas i nešto su popadali pa će ove godine završit.
Kaos.
A zadnji tračevi su da bi prijave bile sad 15.-16.7., a upisi u 9. mjesecu jer još nema natječaja od sveučilišta.
Ne znam. Živcira me sad to već.
Jer praktički ne znam kad idem iz Zg-a, kad se trebam vraćat.
Evo konkretno, gotovi su mi ispiti i imam nekog posla po Zg-u.
I lako moguće da bi oko 10.7. mogla ić ća.
Al` ako će prijave bit 15-og, a upisi tamo 20 i nekog, onda bi to značilo svaki tjedan putovat :rolleyes:
Ne znam je l` mi se to da, puno mi je para, a opet, ako bi bila u Zg-u bi isto potrošila hrpu para jer bi mi bilo dosadno i stalno bi negdje išla, plus menze rade do 15.7.
I sad ne mogu ništa pošteno planirat nit reć svojima kolko će mi para trebat ovaj mjesec.
A koliko nas ima, nemam pojma.
Ne znam ni koliko ljudi naše generacije koja je prije 3 godine upisala sad redovno završava.
+ oni koji su upisali godinu-dvije-tri prije nas i nešto su popadali pa će ove godine završit.
Kaos.
Da, cula sam na forumu te informacije o upisu u 9mj. Al cemu to, ako se mora prijavit u 7mj? Osim ako se bude moglo prijavit i u 9mj :ne zna:
Zbilja kaos, vjerujem tek kako je vama u ZG koji ne zivite tu. Al btw, cestitam na polozenoj godini :top: Blago ti se. Meni definitivno ostaje jedan usmeni u 9mj za polozit plus zavrsni.
Bas kaos, sta meni na ovom neograniziranom faksu i njihovoj kvazi bolonji sta kaos na vasem. Zbilja divno :rolleyes:
Tnx ;)
Ma tko zna šta će bit.
Jer pazi, na webu faksa nema službena obavijest da su prijave sad u 7. mjesecu.
Šta će mi stavit obavijest 24 sata prije prijava? :confused:
California
01.07.2010., 17:07
Mislim da bumo na kraju ipak placali fax. --> http://www.math.hr/Default.aspx?art=3226&sec=405
Mislim da bumo na kraju ipak placali fax. --> http://www.math.hr/Default.aspx?art=3226&sec=405
a fkt su govna. ne mogu tako -.-
daj di se može provjerit jer se plača prva godine ili ne? :/
California
01.07.2010., 20:23
a fkt su govna. ne mogu tako -.-
daj di se može provjerit jer se plača prva godine ili ne? :/
slazem se. brijem da mozemo zvati za drzavnu maturu info pa njih pitati.
EDIT: posala sam im mail pa vam javim kada odg.
slazem se. brijem da mozemo zvati za drzavnu maturu info pa njih pitati.
EDIT: posala sam im mail pa vam javim kada odg.
ako odgovore xD
California
01.07.2010., 21:53
ako odgovore xD
hahahha ak ne, onda ih slijedi bombardiranje pozivima :D
hahahha ak ne, onda ih slijedi bombardiranje pozivima :D
HAHHHA. bit će oni bombardirani kad nam kažu da ćemo morat plačat prvu godinu xD
Filip_k9
02.07.2010., 00:09
ma to su stvarno gamad nad gamadi... prvo u 1. su mi svi profesori govorili da se ne moramo opterečivat s prosjekom ocjena jer neće uopće biti važan( a sad vidim da sam imao i 1% bolje ocjene da bi se pomakao kojih 20tak mjesta na nekim fakultetima), pa kažu u 2009. da će kalendar za slijedeću godinu biti jako dobro napravljen( a znate i sami kakav je bio) i onda kažu da će sigurno 1. godina biti besplatna( pa se ja nisam recimo jako trudio oko fizike nego samo oko matke jer sam smatrao da će mi bit recimo na feru svejedno dal sam 100-ti ili 640-ti)... NCVVO i cijela država nam je u velikom k**** i gade mi se sva njihova obečanja!!! može ih samo sram biti( AKO MOŽE)!
EDIT: ako ništa drugo bar su mi bod sad dostavili!
Još bi samo htio napomenuti s kakvim gadovima mi imamo posla! Ako se ispravlja test iz matematike, onda to valjda moraju ispravljat matematičare a ne prof. povijesti jer sudeči po ovom kaj se meni desilo ništa drugo ne mogu zaključiti. Evo pa se sami uvjerite:
U zadatku 28.3. dobio sam 0 bodova. Rješenje zadatka je
t=(K - 20 000) / ( 80 000 - K), a ja sam napisao t= - (K - 20 000) / ( K- 80 000).
I nek meni netko kaže da su oni normalni!
darky.maiden
02.07.2010., 01:17
a šta mislite o smjeru matematika - fizika (prof. smjer)????
nije da mi se baš da raditi u školi :(
na ing matematika mislim da nemam šanse...
a mislim da ću na mat-fiz ako slučajno ne upadnem na foi pa me zanimaju mišljenja :)
i jel ću baš moooooooooooorat radit u školi??? hhihihihih :D
ma to su stvarno gamad nad gamadi... prvo u 1. su mi svi profesori govorili da se ne moramo opterečivat s prosjekom ocjena jer neće uopće biti važan( a sad vidim da sam imao i 1% bolje ocjene da bi se pomakao kojih 20tak mjesta na nekim fakultetima), pa kažu u 2009. da će kalendar za slijedeću godinu biti jako dobro napravljen( a znate i sami kakav je bio) i onda kažu da će sigurno 1. godina biti besplatna( pa se ja nisam recimo jako trudio oko fizike nego samo oko matke jer sam smatrao da će mi bit recimo na feru svejedno dal sam 100-ti ili 640-ti)... NCVVO i cijela država nam je u velikom k**** i gade mi se sva njihova obečanja!!! može ih samo sram biti( AKO MOŽE)!
EDIT: ako ništa drugo bar su mi bod sad dostavili!
Još bi samo htio napomenuti s kakvim gadovima mi imamo posla! Ako se ispravlja test iz matematike, onda to valjda moraju ispravljat matematičare a ne prof. povijesti jer sudeči po ovom kaj se meni desilo ništa drugo ne mogu zaključiti. Evo pa se sami uvjerite:
U zadatku 28.3. dobio sam 0 bodova. Rješenje zadatka je
t=(K - 20 000) / ( 80 000 - K), a ja sam napisao t= - (K - 20 000) / ( K- 80 000).
I nek meni netko kaže da su oni normalni!
točno to- i ja ću sad bit među zadnjima i vjerovatno ću punu školarinu morat platit :/
ah to mi je tak kad sam lijena :/
mrvicaa
02.07.2010., 10:16
točno to- i ja ću sad bit među zadnjima i vjerovatno ću punu školarinu morat platit :/
ah to mi je tak kad sam lijena :/
ja neću bit među zadnjima al negdje oko 115 :mad: (cca 1600kn)
isto sam računala da trebam samo upast i nisam fiziku NIMALO radila, falilo mi je par boda do 4 (glupa sam jer samo da sam pročitala mogla sam dobiti 4) sad bi mi tih 4% toliko pomogao....ma da samo 1% dobijem bila bi unutar tih 100 besplatnih... :mad:
da ne kažem da sam imala hrv 120 bodova i taman mi je falio 1 bod da dobijem 4 i nisu mi priznali žalbu iako su trebali (prof hrv mi je rekao da se žalim)... :mad:
baš su kreteni...što se mene tiče, trebamo se svi žalit, ne mogu se oni tako ponašati, svaki dan nova priča...prva smo generacija koju su zasra** sa tom maturom i onda ni sami ne znaju kaj da nam kažu :eek:
uostalom, nisu oni ni rekli da se plaća, to piše na str pmf-a...mogli su barem reći ako su već napravili glupost a ne da mi još uvijek ne znamo sa sigurnošću plaća li se ili ne... :mad:
ja neću bit među zadnjima al negdje oko 115 :mad: (cca 1600kn)
isto sam računala da trebam samo upast i nisam fiziku NIMALO radila, falilo mi je par boda do 4 (glupa sam jer samo da sam pročitala mogla sam dobiti 4) sad bi mi tih 4% toliko pomogao....ma da samo 1% dobijem bila bi unutar tih 100 besplatnih... :mad:
da ne kažem da sam imala hrv 120 bodova i taman mi je falio 1 bod da dobijem 4 i nisu mi priznali žalbu iako su trebali (prof hrv mi je rekao da se žalim)... :mad:
baš su kreteni...što se mene tiče, trebamo se svi žalit, ne mogu se oni tako ponašati, svaki dan nova priča...prva smo generacija koju su zasra** sa tom maturom i onda ni sami ne znaju kaj da nam kažu :eek:
uostalom, nisu oni ni rekli da se plaća, to piše na str pmf-a...mogli su barem reći ako su već napravili glupost a ne da mi još uvijek ne znamo sa sigurnošću plaća li se ili ne... :mad:
gledala sam ja i na stranicama od drugih faksova. svugdje piše da se plača
brijem da budem na kraju završila na nastavničkom smjeru jer prema pomaku ne bi niš trebala plačat. bogme 5500 kn nedam XDD
prebacim se na 2. godini na znanstveni smjer. samo ne znam kako će se onda gledat koliko plačam. -.-
fkt se trebamo žalit :/
Filip_k9
02.07.2010., 12:28
brijem da budem na kraju završila na nastavničkom smjeru jer prema pomaku ne bi niš trebala plačat. bogme 5500 kn nedam XDD
prebacim se na 2. godini na znanstveni smjer. samo ne znam kako će se onda gledat koliko plačam. -.-
ma možemo se žalit samo upravi za vodovod =)
ja čekam samo da ostali fakulteti još objave to s plačanjima pa da vidim dal će bit 2soma ili 3soma za platit :mad:
mrvicaa
02.07.2010., 13:11
e to sam i ja mislila, upala bi ko 11 na nastavničkom :D ...al još ću razmisliti, bojim se da se neću moć prebacit :confused: ...a opet, moje je puno manje od tvog plaćanja...ne znam...totalno su me zbunili sad...
a potrudit ću se da imam dobar prosjek pa da drugu god ne trebam plaćati...a jel zna netko koliki taj projek treba biti da se nebi plaćalo?? :ne zna:
mrvicaa
02.07.2010., 13:15
a šta mislite o smjeru matematika - fizika (prof. smjer)????
nije da mi se baš da raditi u školi :(
na ing matematika mislim da nemam šanse...
a mislim da ću na mat-fiz ako slučajno ne upadnem na foi pa me zanimaju mišljenja :)
i jel ću baš moooooooooooorat radit u školi??? hhihihihih :D
rado bih ti pomogla al stvarno ne znam...:ne zna: i ja sam to stavila za svaki slucaj da ne upadnem na matišu... :confused:
Na Pmf-u smjer matematika sam 213 s pomakom, a primaju 200.
Jel ima ikakve sanse da prime malo preko crte, tj. jel imam ikakve sanse da su upisem?
e to sam i ja mislila, upala bi ko 11 na nastavničkom :D ...al još ću razmisliti, bojim se da se neću moć prebacit :confused: ...a opet, moje je puno manje od tvog plaćanja...ne znam...totalno su me zbunili sad...
a potrudit ću se da imam dobar prosjek pa da drugu god ne trebam plaćati...a jel zna netko koliki taj projek treba biti da se nebi plaćalo?? :ne zna:
a zašto misliš da se ne bi moglo prebacit? moji su si dobri s jednim profesorom na pmfu i reko je on da se može prebacit.
a mislim nije ni moje tolko puno....al ono
Na Pmf-u smjer matematika sam 213 s pomakom, a primaju 200.
Jel ima ikakve sanse da prime malo preko crte, tj. jel imam ikakve sanse da su upisem?
ja sam bila 201 do nedavno. sad sam 196. imaš još šanse. sve ovisi o drugima.
mozda nas prime malo preko 200 jer ima ih dosta s izravnim upisom, bar se nadam.
mozda nas prime malo preko 200 jer ima ih dosta s izravnim upisom, bar se nadam.
u bilo bi lijepo al ne vjerujem da će povečat sada kvotu. trebali su već.
Kvota se neće povećavat. Nema to veze s brojem onih koji direktno upadaju.
California
02.07.2010., 18:24
Nemrem nigdje naci, no kolki je minimalni postotak za 4, tj. 5 na DM-u iz matke?
mrvicaa
02.07.2010., 19:38
Nemrem nigdje naci, no kolki je minimalni postotak za 4, tj. 5 na DM-u iz matke?
http://dokumenti.ncvvo.hr/SS/2010-06-15/odluka_mat_a.pdf
hyacintha
02.07.2010., 20:55
e ljudi kakva vam je kantina i kad radi ? tnx :mig:
California
02.07.2010., 21:25
http://dokumenti.ncvvo.hr/SS/2010-06-15/odluka_mat_a.pdf
Merci :cerek:
e ljudi kakva vam je kantina i kad radi ? tnx :mig:
bolje bi im bilo da je dobra kantina. jedva čekam xicu :cerek::cerek::cerek::cerek: hahahahha
Filip_k9
03.07.2010., 01:50
OFFT... može li mi neko dati ime admina da mu pošaljem PM jer moja tema ''FER-plačanje prve godine'' je izbrisana bez ikakvog upozorenja ili objašnjenja... ne vidim razlog zašto bi se brisala jer ovo ne zanima samo mene nego i 3000 ljudi koji su prijavili FER. Ako mi može netko bilo kako dati ime admina(jer ja nemogu nač nigdje pošto ne zalazim ovdje često) pa da vidim u čemu je problem. btw brišem ovaj post radi spama odmah dok dobijem bilo čije ime ili odgovor. hvala lijepa :kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.