View Full Version : Cleranase???
Ljudi,koliko dodju Cleranase u hrvatskoj?Ja tu kod sebe imam Claritin-D 24 sata djelovanja(Loratadine 10 mg i Pseudoephedrine sulfate 240mg) pet tableta (pet dana) za 10$.Zanima me kako se cijene krecu kod nas i da li mi se isplati to nosit iz hrvatske a ne tu trosit tolike novce.Izgleda da jedino to djeluje protiv peludnih alergija.
LaPerla
27.06.2003., 18:13
Rita,
ja sam koristila Claritin dugo vremena dok je jos bio na ljecnicki recept zeljela bih da ti predlozim Zyrtec to je najnoviji lergijski lijek ide na 12 h treba ti recept ali toplo preporucujem.
Mozes li napisati vise o tom Zyrtecu?
Ups,zanimljivo.JA inace nisam nis pila za alergije ali sad mi je fakat prevrsilo svaku mjeru.Razdrazljiva sam,neispavana a kad si par noci za redom naspricam nos Afrinom ,sluznica mi je tako osjetljiva ,da to vise ne ide.Zato sam eto sad tri dana na ovim Claritinima ali ni to mi bas nije nesto drago.Benadrilli su OK ali boja (florescentno roza) mi je jako antipaticna i moram ih puno pit da djeluju.Usput te i jako uspavaju sto po danu bas i ne funkcionira.Posto sam cesto u Zagrebu,mislim da bi mi se vise isplatilo kupit tak nesto tamo,jer su tu bezobrazno skupi.Nazalost jos mi nitko nije rekao koliko kostaju u HR.:(
mala_slatka
28.06.2003., 08:09
kod mene (u Canadi) 25 komada u kutiji$14.99 ja ga koristim vec 5 godina ,probala sam i druge ali nisu mi nesto.
Rita kaže:
Ups,zanimljivo.JA inace nisam nis pila za alergije ali sad mi je fakat prevrsilo svaku mjeru.Razdrazljiva sam,neispavana a kad si par noci za redom naspricam nos Afrinom ,sluznica mi je tako osjetljiva ,da to vise ne ide.Zato sam eto sad tri dana na ovim Claritinima ali ni to mi bas nije nesto drago.Benadrilli su OK ali boja (florescentno roza) mi je jako antipaticna i moram ih puno pit da djeluju.Usput te i jako uspavaju sto po danu bas i ne funkcionira.Posto sam cesto u Zagrebu,mislim da bi mi se vise isplatilo kupit tak nesto tamo,jer su tu bezobrazno skupi.Nazalost jos mi nitko nije rekao koliko kostaju u HR.:(
Claritine SCHERING- PLOUGH, loratadin >> Antihistaminici za sustavnu primjenu
Partic. Oblik ATK Cijena
50% sirup 120 ml (1mg/ml) R06AX13 362 (26.22 Kn)
50% tbl.10x10mg R06AX13 161 (20.74 Kn)
50% tbl.30x10mg R06AX13 162 (59.00 Kn)
Link za Plivu u kojoj mozete naci vise imformacija o svemu ,kao i pitanja i odgovori lijecnicima:
kliknite na:
PLIVA ZDRAVLJE: (http://www.plivazdravlje.hr/?section=qa2)
pozdrav,
:) ;) :cool:
lahor kaže:
Mozes li napisati vise o tom Zyrtecu?
Antialergni lijekovi (http://www.mayoclinic.com/invoke.cfm?objectid=1DB2C6F9-E53C-48A8-896449E74FDECCD6)
:) ;) :cool:
LaPerla
29.06.2003., 05:22
Lahor,
Sastoji se od :
ZYRTEC-D 12 HOUR™ (cetirizine hydrochloride 5 mg and pseudoephedrine hydrochloride 120 mg) Extended Release Tablets for oral administration contain 5 mg of cetirizine hydrochloride for immediate release and 120 mg of seudoephedrine hydrochloride for extended release in a bilayer tablet. Tablets also contain as inactive ingredients: colloidal silicon dioxide, croscarmellose sodium, hydroxypropyl
methylcellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate, microcrystalline cellulose.
Koristi se za sinusna zacepljenja i alergije. Osobno imam osjecaj "pritiska" u predjelu sinusa ponekad pracen laganim bolom i zato ga koristim. Ne preporucuje se trudnicama i majkama koje doje,djeca od 12 + mogu koristiti.
Moguce kontraindikacije kao i kod vecine ljekova su vrtoglavica, suhoca usta i sl.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.