PDA

View Full Version : Bejzbol - opći topic

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

electro cute
06.01.2010., 03:00
holliday u cardsima - 7 godina za 20-ak milijuna godišnje. oćel imat dovoljno love za pujolsa?

the smoke
06.01.2010., 13:29
holliday u cardsima - 7 godina za 20-ak milijuna godišnje. oćel imat dovoljno love za pujolsa?

17mm/yr da budemo tocniji, ali ipak previse. doduse, opet puno bolje nego metsi za baya...

malchik
06.01.2010., 20:04
Brojke cesto govore toliko, koliko covjek zna cuti.

A primjer Cliff Leea je los na puno razlicitih razina. Prvo je sto se radi o samo 12 utakmica koje je odigrao u NL, odnosno statisticki gledano o nebitnom uzorku. Drugo je da je on 2009. one bitne pitching brojke imao bolje u Philadelphiji nego u Clevelandu. No dobro, nije to bitno.

Je bitno jer ti se možeš samo na brojke pozivati, a vidiš kako ih je lako krivo prikazati. No dobro, ako je tebi dovoljno samo iz brojki tvrditi nešto o vremenu kojem nisi bio svjedok u redu, ali shvati mene kad ti kažem da mi to nije dovoljno. Jebiga ateist od glave do pete:D

Inače, Soxi potpisali Beltrea na jednu godinu i tako skrpali jednu od najboljih obrana lige. Tragično je jedino što će obrambeno najslabija karika biti catcher.

the smoke
06.01.2010., 21:20
i jedan i drugi primjer (babe ruth i cliff lee) su zasnovani na brojkama. razlika je u tome kako ti interpretiras te brojke, a kako ja, odnosno koliko je brojki svakome od nas poznato.

ne moze se s jedne strane pozivati na brojke (715 hr) a s druge strane ignorirati brojke (negro leagues, barnstorming, itd.), jerbo su one iz jednog doba prije naseg postojanja.

ali, dosta filozofiranja.

ovo je dobar ugovor za soxe. steta, za tu lovu su ga mogli i athleticsi potpisati, no na zalost u posljednje vrijeme moraju nuditi preko trzisne cijene da dobiju igrace, mozda jos uspiju sa chapmanom. sto se moze, boston i new york po starom, the rich get richer...

electro cute
06.01.2010., 21:36
pa ne znam baš, soxi se ne mogu nositi s yanksima u napadu, iako imaju podjednako dobru rotaciju, nešto bolji bullpen i bolju obranu.
ukoliko uzmemo u obzir da bi ortizova produkcija mogla nastaviti s opadanjem zbog godina/eventualnog steroid backlasha :zubo:, da se ne zna što se može očekivati od j.d. drewa, da cameron nikako ne može zamijeniti bayovu palicu (koja je, doduše, ponešto precijenjena, naročito kad uzmemo u obzir ugovor s metsima), ja ne vidim kako će soxi u playoff, a kamoli do prvog mjesta u diviziji. osim toga, sad imaju ogromnu gužvu na cornerima i moraju se riješiti bar jednog igrača - youk je siguran starter, a beltre, lowell i kotchman imaju svoje prednosti i mane i sigurno će sva trojica zahtijevati da igraju. uzmemo li u obzir i to da će martinez sigurno odigrati 15-20 tekmi na prvoj ta gužva postaje još veća...

electro cute
06.01.2010., 21:55
aha, sad sam vidio da se rješavaju kotchmana u zamjenu za billa halla.

the smoke
06.01.2010., 22:44
aha, sad sam vidio da se rješavaju kotchmana u zamjenu za billa halla.

to ima smisla - hall je igrao manje vise sve pozicije u karijeri

malchik
07.01.2010., 13:15
Mislim da su Soxi imali prilično dobar offseason. Lackey, Cameron, Beltre, Hermida, Scutaro su dobri dodaci. Ništa ekstra, ali obrana je stvarno vrhunska. Teško je bilo očekivati da će dovesti Hollidaya, ali napadački svejedno ne bi trebalo biti tako loše. Nema igrača koji će opaliti 40 HR, ali Pedroia, Youk, Martinez, Ortiz, Drew, Beltre su tipovi koji mogu imati 20+ sezonu. Još se ne zna šta će biti s Lowellom, cijena na tržištu mu je pala i ako ga se buda trejdalo neće prije spring traininga, no čak i ako ostane njegova palica je uvijek dobrodošla.

the smoke
07.01.2010., 13:18
Mislim da su Soxi imali prilično dobar offseason. Lackey, Cameron, Beltre, Hermida, Scutaro su dobri dodaci. Ništa ekstra, ali obrana je stvarno vrhunska. Teško je bilo očekivati da će dovesti Hollidaya, ali napadački svejedno ne bi trebalo biti tako loše. Nema igrača koji će opaliti 40 HR, ali Pedroia, Youk, Martinez, Ortiz, Drew, Beltre su tipovi koji mogu imati 20+ sezonu. Još se ne zna šta će biti s Lowellom, cijena na tržištu mu je pala i ako ga se buda trejdalo neće prije spring traininga, no čak i ako ostane njegova palica je uvijek dobrodošla.

Ako ce uspjeti trejdati Lowela, to ce biti samo ako pojedu dobar dio njegove place.

malchik
07.01.2010., 13:46
Ili ako se nekome tokom ST-a ozlijedi igrač na 3B, a Lowell pokaže da je operacije bila uspješna i još može igrati, ali da u principu 12M po sezoni je puno za njega.

electro cute
07.01.2010., 21:14
Ako ce uspjeti trejdati Lowela, to ce biti samo ako pojedu dobar dio njegove place.

pa to je u principu bila prva ponuda soxa, mislim da su u onom propalom tradeu pristali uzeti 9 milijuna dolara :rolleyes:

the smoke
07.01.2010., 22:23
pa to je u principu bila prva ponuda soxa, mislim da su u onom propalom tradeu pristali uzeti 9 milijuna dolara :rolleyes:

da, to je prilicno realno. i istovremeno zalosno da neke ekipe imaju novaca placati jednog 3rd basemana 9 mil da igra, a drugog da ne igra.

electro cute
08.01.2010., 00:18
da, to je prilicno realno. i istovremeno zalosno da neke ekipe imaju novaca placati jednog 3rd basemana 9 mil da igra, a drugog da ne igra.

sallary cap, sallary cap... jedino rješenje.

malchik
10.01.2010., 17:22
Vlad Guerrero potpisao sa Rangersima na godinu dana za 5M s opcijom za 2011. Rangersi nakon Hardena doveli još jednog zdravstveno vrlo upitnog igrača.
Inače, i Dice-K Matsuzaka je progovorio o svojim zdravstvenim problemima prošle godine te otkrio kako je dugo vremena skrivao ozljedu od Red Soxa i unatoč njoj otišao na WBC.
Link: http://www.boston.com/sports/baseball/redsox/extras/extra_bases/2010/01/matsuzaka_admit.html

electro cute
11.01.2010., 22:57
priznao mcgwire (http://sports.espn.go.com/mlb/news/story?id=4816607). ko da nismo znali.

Ceky013
24.01.2010., 21:31
Mozda je njemu sad lakše...

Marco Pantani
27.01.2010., 19:26
Evo Sheets potpisao na godinu dana za Oakland 10 mil. , pa čemo vidjet dal će biti onaj stari nakon ozlijede
a najdraži red sox-i Hermidu iako nije garantiran ugovor za 2010 (nadam se da bude,jer je sjajan outfilder samo 1E u cijeloj sezoni) dobar backup za drew-a a 2007. imao 18HR preko 30 posto BA

r.kO
27.01.2010., 19:35
@Pantani,
primijetio sam već i na NHL-u da pratiš američke sportove.Za koga navijaš u MLB-u?:D
Čiji si klon,i tako to:raspa::D

Marco Pantani
27.01.2010., 21:17
Red Sox počeo sam pratit 2003 tek, od sezone dok ih je Boone-e u finalu ALCS-a HR izbacio baš prigodno hehe
al od onda bejzbol i od prije NHL obožavam, vrtim se oko Bostona sox-i i Bruinsi, al jedva čekam još par mjeseci da mlb počne, osječam da će nam ovo bit dobra sezona, Lackey, Beckett, Lester,zdrav Matsuzaka,Buchholz -Wakefield , će biti strašna petorka i papelbon ak ih ozljede zaobiđu, a i prije nego su Beltre-a potpisali sam navijao da ga uzmu, sjajan je branič na 3 bazi, no žao mi je što je Bay otišao fino je igrao, navijao sam i da Halladay dođe al ipak ne isplati se davat mlade igrače, al opet će Yankeesi bacat milione i naslove novcem kupovat zbilja treba uvest salary cap :-)

Marco Pantani
28.01.2010., 15:04
Yankeesi potpisali Randy Winn-a (pending physical) al to je rješeno,a od prije potpisani Granderson (CF) i time se umanjuju šanse da će "izdajica" Damon ostat u Yankeesima, baš me zanima gdi će sad završit, neznam koji klub će dat 13 mil. za jednu godinu koliko je prošle sezone dobio

oskorusko
30.01.2010., 14:17
Bejzbol ce u Evropi napredovati sve vise i vise

r.kO
30.01.2010., 18:06
na temelju čega zaključuješ?:)

Marco Pantani
30.01.2010., 20:37
Po onom kaj sam gledao ove godine na svetskom europske reprezent. su jaaako daleko od ostatka tj. japan, sad,dominikanska repub. i itd., pa Velika britanija reprezentacija se sastoji od kanađana i amerikanaca "uvezenih" možda jedan englez, ajd nizozemci solidni Andrew Jones... i prije pijanica S. Ponson, alkohol ga u startu karijere uništavat počeo, nešt talijani,a ostalo hmm loše i miljama daleko, nema para u bejzbolu ko u nogometu u europi

the smoke
31.01.2010., 18:11
ajd nizozemci solidni Andrew Jones... i prije pijanica S. Ponson...

ta dvojica nemaju nikakve veze (a nikad nisu ni imali osim dodirne na prvom WBC-u) s nizozemskom repkom, koja je budi receno puno vise nego solidna (i puno bolja od te britanske koju spominjes)

Marco Pantani
31.01.2010., 18:19
Pa nisam ni rekao da je Velika britanija jača, samo sam primjetio da im večina vuče podrijetlo iz sad-a i kanade, a kolko ja znam Andrew Jones je igrao 2006 na WBC za Nizozemsku, a Ponson je igrao 2009 i bacao je dok su pobjedili Dominikansku republiku što je bilo iznenađenje, i protiv venezuele izgubio...tak da nemoj mene učit, molim te

Tywin
31.01.2010., 21:34
Pa nisam ni rekao da je Velika britanija jača, samo sam primjetio da im večina vuče podrijetlo iz sad-a i kanade, a kolko ja znam Andrew Jones je igrao 2006 na WBC za Nizozemsku, a Ponson je igrao 2009 i bacao je dok su pobjedili Dominikansku republiku što je bilo iznenađenje, i protiv venezuele izgubio...tak da nemoj mene učit, molim te

Jones i Ponson su sa Nizozemskih Antila i Arube, dakle Nizozemci koliko je Abalo potomak Luja XVI. S tim da ovi Nizozemsku vjerojatno nisu vidjeli ni na razglednici. A na WBC-u je sve moguće, pa npr. Italoamerikanci tipa Denorfije i Catalanotta igraju za Italiju i sl. jer je to više revijalno natjecanje.

Što se tiče pravih europskih igrača, mislim da je trenutno najbolji Rick Van Den Hurk iz Marlinsa, Twinsi koliko mi se čini imaju nekog mladog Nijemca u minorsima koji je navodno najveći europski talent momentalno.

Inače, što se tiče smokea, može te on jako puno naučiti, vjeruj mi :mig:

Marco Pantani
31.01.2010., 23:14
ma sve u redu, nisam mislio ništ loše, a ponson je igrao a da nitko od ovak da zaustaviš ljude na cesti u nizozemskoj nije imao pojma tko je on, bio je solidan u Baltimoreu dok nije ovo s alkoholom počelo bit izraženije u cardsima pa u yankeesima, ak se ne varam čak su da na WBC uhvatili da koristi nedopuštene supstance, a on kao da je za mršavljenje uzimao preparate, a ko će ga znat

the smoke
01.02.2010., 11:12

wbc je showtime, i kao sto ti je tywin napisao cesto nema nikakve veze s pravim reprezentacijama.

nizozemska reprezentacija ima istu okosnicu vec desetak godina, mjesavinu igraca rodjenih u nizozemskoj (sidney de jong, cordemans, bergman, i mladji smit, van den hurk...) i u antilima (legito, kingsale, statia...). to je repka ciji igraci gotovo svi igraju u nizozemskoj ligi po ljetu i cesto winter league u karibima, a mladji su po raznim milb farmama. ponson i jones su dodani repki za wbc da bi prosjecan fan u americi prepoznao neko ime, ali pravi dio repke nisu i nikad nisu bili. ni na europskim, ni na svjetskim prvenstvima.

malchik
08.02.2010., 14:32
Freddy Garcia na fanfestu White Soxa:
http://deadspin.com/5465320/not+completely+sober-freddy-garcia-has-some-profane-words-for-the-cubs

Fok da Cobs motherfoker:lol:

Marco Pantani
08.02.2010., 17:22
Pijan je ko majka :-)

Marco Pantani
08.02.2010., 17:27
Uz Ozzie Guillena u W Sox-ima nije nikad dosadno

http://www.youtube.com/watch?v=m7mOiMvb7Ds

r.kO
05.03.2010., 17:54
Šta nitko ne komentira da je počeo Spring Training.:ne zna:

the smoke
05.03.2010., 17:58
Šta nitko ne komentira da je počeo Spring Training.:ne zna:

pa kad je nelogicno - kako mogu biti istovremeno Spring Training i Winter Olympic Games??? :rofl:

r.kO
05.03.2010., 18:09
Dobro,pripremne utakmice.:D

zoom-zoom
07.03.2010., 21:38
jel probao tko mlb 2k10?

dojmovi? :confused:

electro cute
08.03.2010., 18:03
evo ja ga taman skinuo, nema classic hittinga :( izgleda da će se čekat patch, što me baš ne veseli jerbo patch za nba 2k10 još nije izišao. btw jedva čekam sezonu da ovaj prostor malo zaživi, veselim se smokeovim odličnim postovima i nimoyevim analizama i jednoj finoj diskusiji :lux:

Silvercat
09.03.2010., 14:17
Ne znam gdje bih pitao pa ću ovdje...jel moguće da ovi jazavci iz 2K Sportsa ne rade PAL verziju Mlb 2k10 za xbox...:ne zna:

Otišao pogledati na ebay (čak bih kupio original) ali su sve samo ntsc verzije...:ne zna:

the smoke
09.03.2010., 14:22
Ne znam gdje bih pitao pa ću ovdje...jel moguće da ovi jazavci iz 2K Sportsa ne rade PAL verziju Mlb 2k10 za xbox...:ne zna:

Otišao pogledati na ebay (čak bih kupio original) ali su sve samo ntsc verzije...:ne zna:

mjesto je vjerojatno dobro - ali ja osobno nemam pojma :)

nadam se da se ec bolje kuzi u tematiku :)

electro cute
09.03.2010., 15:23
nema ti pal verzije, ljudi su već lani pizdili na njihovom forumu zbog toga. nema ni classic hittinga na pc verziji (iz nekog nepoznatog razloga, jer bar to nije teško implementirat) pa mi prst otpada od udaranja s gljivom ;) ništa, nabavi pc verziju ako ti je stroj može pogonit, jer xbox, koliko sam vidio, nema za europu. 2k se tako još jednom pokazala kao hohštaplerska firma...

Silvercat
09.03.2010., 15:48
Kakvi debili...:facepalm:

A niš, hvala na odgovoru, pc it is then...samo se nadam da nije puna bugova kao ona lani i da ćemo patch čekati nešto kraće...classic hitting me ne smeta jer sam se lani naviknuo na ovu foru s gljivom, al sam se nadao da ću 2k10 igrati u dnevnom boravku na 107 ekranu...:D

Ako može na pm gdje si skidao...hvala...:)

r.kO
09.03.2010., 16:10
Ako može na pm gdje si skidao...hvala...:)

također.

L.Nimoy
09.03.2010., 16:15
jedva čekam sezonu :lux:

r.kO
09.03.2010., 16:17
još kad bi se nekad u skorije vrijeme uveo salary cap:s

the smoke
09.03.2010., 17:39
još kad bi se nekad u skorije vrijeme uveo salary cap:s

ideja sama po sebi nije losa, ali u baseballu ima jako puno nacina da bogate ekipe iskoriste financijsku prednost. signing bonus na primjer, sto je posebno kod ugovora s igracima izvan usa najveci dio troskova. matsuzaka, chapman, ynoa itd.

kod draftanja igraca takodjer, bogate ekipe mogu racunati na to mogu potpisati igrace "over the slot" na racun bonusa, koji ne ulaze u salary cap (bolje reci "payroll cap", jer to bolje opisuje stvarnu situaciju).

tesko ce se doci do sporazuma sa samim igracima jer oni time sigurno gube novac. sigurno ce biti tema sljedeceg cba (collective bargaining agreement) izmedju vlasnika i sindikata igraca, ali igraci to sigurno nece podrzati.

jedna vrsta salary capa u baseballu vec postoji, s takozvanim mekanim granicama - luxury tax i revenue sharing, medjutim ni to nije crno bijelo. koliko mi je god s jedne strane drago kad na primjer steinbrenner mora placati "porez" zbog previsokih placa, zgadi mi se kad znam da ti novci idu marlinsima, odnosno lorii, koji ce ih staviti sebi u dzep, a ne potrositi na igrace.

nije to tako jednostavno pitanje...

electro cute
09.03.2010., 18:29
smoke, kakve su tebi prognoze za mlb? mislim, nba bi uskoro mogao krenuti na gore zbog koncentracije talenta koja nije bila veća od 1993. godine, ali jebe ih mogući lockout sljedeće sezone (naravno, zbog cba) i trvdoglavost vlasnika po pitanju prilagođavanja cijena ekonomskoj situaciji. nfl je i dalje jak, iako i njih čeka cba cirkus, hokej polako raste... svi ovi sportovi su televizičniji od baseballa koji je pastoralan sport sa specifičnim ritmom pa me zanima koliko se može nosit s ovim agresivnijim i televizičnijim sportovima. ono, najveća prednost mu je tradicija i što je daleko najbolji sport za stat-freakove. a i igra se na otvorenom, što je uvijek plus :)

the smoke
09.03.2010., 20:30
tradicija i schedule :D

cinjenica je da je najmanje televizican od velika cetiri i da su utakmice preduge. koliko se god liga trudila ubrzati ih, ne uspijeva.

s druge strane, baseball ima veliku prednost pred ostalima, a to je da im je prihod od ulaznica puno znacajnija stavka. dok u nba, nhl i nfl najposjecenije momcade skupe nekih 700 tisuca gledatelja godisnje, najmanje gledani baseball klubovi skupe duplo, a oni popularni i peterostruko toliko.

daljnje gledano, i minor league affiliates su vec dugo profitabilni. prosle godine je milb ponovo prodao preko 40 milijuna ulaznica, otprilike toliko koliko nfl, nhl i nba zajedno. naravno, ne po istoj cijeni, ali to je ono sto se kaze "on top".

sporost baseballa i dugi ritam sa silnim ininzima su mozda minus kada je u pitanju televizija, ali plus za prodaju pica i hrane, tako da i po tom pitanju ulazi znacajno vise novaca u kasu, nego kod konkurencije.

cak i kod televizije, iako su ako se usporedjuje utakmica za utakmicu, nesto manje atraktivni, baseball klubovi imaju onu staru prednost - fata je fata, al' dvaput je dvaput, te opet s vecim brojem utakmica sasvim solidno zaradjuju.

znaci ukratko, financijski je baseball na jako dobrim nogama.

e, sad - izazovi. popularizacija medju mladima je prioritet broj jedan i ujedno jedina velika opasnost za buducnost. velika briga mlb-a je padajuca popularnost baseballa kod mladih afro-americkih klinaca. kod bijelaca i hispano-amerikanaca su brojke jos ok, ali mladi crnci u americi se sve manje primaju baseballa.

s druge strane, mlb je internacionalniji no ikada i nije slucajno da se forsira wbc, iako kratkorocno kreira vise troskova no prihoda.

sama igra ce prezivjeti, iako je lako moguce da se opet malo promijeni stil igre, s manje steroida, manje hr, a vise ukradenih baza i tripleova. kroz sve to je baseball vec vise puta prosao, deadball era, dizanje mounda, live ball, i tako dalje. ja ostajem optimist :)