PDA

View Full Version : Bejzbol - opći topic

stranice : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

WHUFC
08.05.2009., 14:23
Jel se priznaje udaracu ako udari lopticu koju bacac krivo baci? Ako mu se broji promasaj kad zamahne na takvu lopticu.

L.Nimoy
08.05.2009., 14:25
Jel se priznaje udaracu ako udari lopticu koju bacac krivo baci? Ako mu se broji promasaj kad zamahne na takvu lopticu.

kako mislis krivo, izvan zone? Ako udari ball uvjetno rečeno i udari base hit? naravno da se priznaje. :)

Osim ako si mislio na nešto drugo? :D

the smoke
08.05.2009., 14:26

Kod udarene loptice je svejedno gdj je bila bacena. Isto tako kod zamaha i promasaja. "Krivo" bacena loptica, odosno loptica bacena izvan zone se broji samo ako udarac ima "dobro oko" i ne zamahne.

"Dobro oko" kao Bengie Molina, npr :rofl: AVG .310 / OBP .308 :rofl:

Tywin
08.05.2009., 14:33
2. mannyu nisu pronađeni steroidi nego tvar koja se uzima po završetku ciklusa. manny je pao na doping testu, ali nema dokaza da je uzimao steroide.

Da, ali ta tvar ima dvije svrhe:

1) liječenje ženske neplodnosti
2) "normalizacija" tijela nakon ciklusa uzimanja steroida

S obzirom da Manny nije žena, a nije ni neplodan (ima tri sina od čega se dva zovu Manny :s ), mislim da se ovdje radi o vrlo čvrstom neposrednom dokazu da je trošio steroide.

L.Nimoy
08.05.2009., 14:38
ima tri sina od čega se dva zovu Manny:s )

Kriste :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

možda je htio još jednog Mannyja napravit a nije išlo? :D

WHUFC
08.05.2009., 14:44
kako mislis krivo, izvan zone? Ako udari ball uvjetno rečeno i udari base hit? naravno da se priznaje. :)

Osim ako si mislio na nešto drugo? :D

na to sam mislio. ako mu se racuna promasaj kad zamahne na takvu lopticu, palo mi na opamet dal mu se priznaje ako ju pogodi. malo sam citao pravila, a baseball ne gledam nikad, pa u glavi slazem situacije:D

L.Nimoy
08.05.2009., 14:55
na to sam mislio. ako mu se racuna promasaj kad zamahne na takvu lopticu, palo mi na opamet dal mu se priznaje ako ju pogodi. malo sam citao pravila, a baseball ne gledam nikad, pa u glavi slazem situacije:D

shvatio bi puno bolje da pogledaš par tekmi, odmah bi skužio poantu, ja sam se isto svojedobno mučio oko ovih malo kompliciranijih pravila dok nisam počeo ekšueli gledat prije 4-5 godina. :D

WHUFC
08.05.2009., 15:18
shvatio bi puno bolje da pogledaš par tekmi, odmah bi skužio poantu, ja sam se isto svojedobno mučio oko ovih malo kompliciranijih pravila dok nisam počeo ekšueli gledat prije 4-5 godina. :D

ma skuzio sam osnove( bar mislim). skuzio sam bodovanje i osnovna pravila(osvajanje baza i to). sad vjerojatno postoje stvari koje poloviš tek kad gledaš baseball.

electro cute
08.05.2009., 15:33
Da, ali ta tvar ima dvije svrhe:

1) liječenje ženske neplodnosti
2) "normalizacija" tijela nakon ciklusa uzimanja steroida

S obzirom da Manny nije žena, a nije ni neplodan (ima tri sina od čega se dva zovu Manny :s ), mislim da se ovdje radi o vrlo čvrstom neposrednom dokazu da je trošio steroide.

jedini čvrsti dokaz je kad mu nađu steroide u tijelu. sve drugo su indicije.

moje osobno mišljenje bazirano na ovom je da je trošio, ali moje mišljenje nije nikakav dokaz.

the smoke
08.05.2009., 21:42
Stephen Strasburg, to je onaj štićenik Scotta Borasa jelda?:D

Nije Borasu lako ovih dana. :zubo:

Stephen Strasburg dominira Division I College Baseball, kao sto ovaj jos nije bio dominiran. U 78 Inninga ima stotinu strikeoutova vise nego sto je dozvolio base hitova (147/48). Stabilno gradjen (1.93m/100kg), fastball mu je redovito troznamenkast (jednom mjeren i na 104mph), baca i dobar curveball u visokim 80-ima, i slider s 90+. Bacao je i na medjunarodnoj sceni, one-hitter protiv Nizozemaca (Sharnol!) i 4IP/2ER protiv Kube kao novopeceni dvadesotogisnjak na OI u Pekingu.

Bacio je protiv vrlo solidnog Utaha prosle godine 23 K. Na zalost nije se potrefilo da ga vidim uzivo kad sam bio dolje, ali zato sam vidio dvojac ASU-a Leake/Spence od kojih bi Leake mogao imati vrlo solidnu buducnost u MLB-u.

Strasburg (Boras) ce traziti (i dobiti) $40 - $60 mil, 4-6 godina, slicno kao Matsuzaka. Veci riziko, ali i visi plafon.

L.Nimoy
09.05.2009., 04:51
Hvala na informacijama. Btw, danas čačkam po netu i sjetim se one sjajne sezone Liriana (sutra baca protiv 'mojih', pa reko da provjerim).

Pazi brojke:

Liriano 2006: 16 startova, 12-3, 2.16 ERA, 32 BB, 144 SO, 121 IP, 89 H, 29 ER.

Strahota. Šteta što su ga ozljede izjebale, jer tad je imao 23 godine a perspektiva mu je bila fenomenalna. Nadam se da će se vratit u ta izdanja.

electro cute
10.05.2009., 12:19
greinke izgubio prvu tekmu u sezoni. razbili ga angelsi 1-0 :rofl: momak je jebeno sjajan. 6-1, era 0.51 2 shutouta, 4 cg-a, whip 0.79 k/9 10.02, k/bb 7.38 :eek:
šta su ovo, dvadesete?

Tywin
10.05.2009., 17:52
Drago mi je za Greinkea, čovjek se prije nekoliko godina liječio od ozbiljnih psihičkih problema (asocijalnosti i depresije, čini mi se) i bilo je veliko pitanje hoće li se uopće vratiti baseballu.

electro cute
10.05.2009., 18:57
iskreno se nadam da će ubost cy younga, samo me strah da mu momčad ne pukne.

L.Nimoy
10.05.2009., 19:35
Drago mi je za Greinkea, čovjek se prije nekoliko godina liječio od ozbiljnih psihičkih problema (asocijalnosti i depresije, čini mi se) i bilo je veliko pitanje hoće li se uopće vratiti baseballu.

da, socijalna anksioznost. Koma stvar inače, vidjeh neke primjere. Jebenica je s tim borit totalno.

electro cute
10.05.2009., 19:44
pogotovo koma stvar za nekog ko igra pred milijunskim auditorijem i čiji se rezultati seciraju do najmanjih detalja... nadam se da će mu uspjeh pomoć u borbi protiv te bolesti.

r.kO
10.05.2009., 21:06

:s:s

Valjda neće puknut.Izgleda odlično,naravno na terenu.

L.Nimoy
11.05.2009., 01:18
:s:s

Valjda neće puknut.Izgleda odlično,naravno na terenu.

gdje gledaš tekme?

Swedish
11.05.2009., 01:21
Trebao sam poslusat nimojevu napomenu na CTG-u danas...odigrao sam under na WAS@ARI :D

L.Nimoy
11.05.2009., 15:17
Trebao sam poslusat nimojevu napomenu na CTG-u danas...odigrao sam under na WAS@ARI :D

ja sam prekjučer bio na underu, jučer me prestrašilo to što su Snakesi počeli udarat.

Swedish
11.05.2009., 15:25
Imao si pravo kad si spomenuo onih 16 LOB,al sam mislio da ce nastavit tako,pa jos price sa LHP...Trebam jos puno graha jest :D

Danas cu probat CIN-ARI over...

Medou
12.05.2009., 13:35
Molio bih da mi netko odgovori na sljedeće pitanje. Uvijek me zanimalo koliko igrači u američkim sportovima, bejzbol među njima, imaju vremena trenirati s obzirom na to da su im utakmice svaki dan? Nadam se da nije pitanje glupo jer kad imaš utakmice svaki dan( više-manje), kada uopće stigneš trenirati u klasičnom smislu? Puno hvala

electro cute
12.05.2009., 14:06
kolko sam ja skužio trening se radi na dan tekme - dođeš ranije, odradiš zagrijavanje i istezanje, pa udaranje, pa obranu, pa kajaznam. komentatori uvijek spominju da je neki igrač imao dobar batting practice prije tekme :ne zna: baseball je nešto drugačiji od drugih sportova zato jer nema uvježbavanja akcija i sličnih stvari - ofkors, treba znat situacije - npr tko pokriva koju bazu ovisno o tome gdje su igrači i kamo je loptica udarena, ali kako mi se čini nije to košarka ili football pa da imaš 100 playeva koje moraš uigrat. sve u svemu to je osmosatni posao, kad uključiš tekme od tri sata, teretanu i trening :zubo:

the smoke
12.05.2009., 20:38
Trening je u proljece, mjesec dana u Floridi ili Arizoni.

Za vrijeme sezone se field, odnosno obrana trenira obicno samo ako ima potrebe, tipa povratak od ozljede, promjena pozicije i slicno. To su onda uglavnom individualni treninzi. Grupni treninzi obrane su najcesci na slobodnim danima na kojima se ne mora putovati, znaci najcesce ponedjeljak ili cetvrtak.

Udaranje je sastavni dio zagrijavanja za utakmicu i svaki ce udarac dobiti svojih 20, 30 zamaha. Ako im je udaranje slabo, onda ce biti i dodatnih porcija, gdje ce prije podne s instruktorom udaranja ciljano raditi na zamahu, mijenjati stav ili uklanjati manje mehanicke pogreske. Najvise je kod toga u pitanju psiha odnosno vracanje samopouzdanja.

Bacaci su posebna vrsta, narocito starteri. S obzirom da bacaju najcesce svaki peti dan, njihov je ritam drugaciji. Na dan kad startaju su mali bogovi, tetosi ih se, biraju muziku u svlacioni, cesto i koje dresove se oblaci. Kad ne startaju su pak sluge, moraju skupljati loptice na zagrijavanju i slicno. Obicno ce treci dan nakon starta baciti oko 50 loptica s mounda, a na ostalim danima su istezanja, long-toss (bacanje na ravnom s nekih cetrdesetak metara) i teretana.

Medou
12.05.2009., 21:30
hvala vam na odgovorima :top:

electro cute
15.05.2009., 03:19
užasan poraz bostona u extrasima od angelsa 5-4.
34 LOB :eek: od toga ortiz 12, 17 team LOB, team RISP: 3 od 22. katastrofa.

L.Nimoy
16.05.2009., 01:11
Big Papi je u megakrizi. Gledao sam ih jučer, frajer je totalno puko. Naivno ispada, ima .208 BA, 0 HR, koma brojke.

Jučer slušam što govore o njegovoj situaciji, kažu da je to bilo koji drugi klub i da im ovo nije legenda kao što Big Papi je u Bostonu, da bi već bio otpisan. Ovako će mu dat do sredine ljeta, ako se ne popravi morat će nać alternativno rješenje.

Trenutno je Ortiz automatic out, tako ga uostalom tretiraju i pitcheri.

electro cute
17.05.2009., 15:19
Big Papi je u megakrizi. Gledao sam ih jučer, frajer je totalno puko. Naivno ispada, ima .208 BA, 0 HR, koma brojke.

Jučer slušam što govore o njegovoj situaciji, kažu da je to bilo koji drugi klub i da im ovo nije legenda kao što Big Papi je u Bostonu, da bi već bio otpisan. Ovako će mu dat do sredine ljeta, ako se ne popravi morat će nać alternativno rješenje.

Trenutno je Ortiz automatic out, tako ga uostalom tretiraju i pitcheri.

šibnuo ga je terry na klupu. otkad su počeli upražnjavat onaj ekstremni shift na papiju tip nije bio sav svoj. svi spominju mannya, ali ispada da i youk (koji je bio sjajan do ozljede) i pogotovo bay (10hr, 40rbi) mogu ga definitivno štitit.
naravno, po forumima kolaju priče o dopingu, ali mi se to ne čini vjerojatno...
mislim da mu je sve u glavi (a možda nešto u zglobovima ;) ).

sinoć sam gledao angelse i texas i moram priznat da mi se rangersi jako sviđaju... lackey bacio dva pitcha i odmah je izbačen :rofl: svaki put kad gledam angelse scioscia raspravlja sa sucima :lol:

L.Nimoy
17.05.2009., 22:49
gledao sam ih i ja, navodno im se (Rangersima) pitching poboljšao kad je brat Grega Madduxa došao za pitching coacha. Ne znam gdje sam pročitao to ali negdje jesam.

A lineup im je sjajan. Fora momčad.

electro cute
17.05.2009., 23:12
kinsler je vjerojatno najbolji 2b u ligi (uz pedroiu, a bogami i onaj hill iz blue jaysa igra dobro, a hamilton mi je drag zbog citave te price i sto je konacno dosa sebi... infield im je odlican s youngom i rookijem andrusom + imaju dva super mlada catchera. rotation im je upitan, al meni su svejedno fora.

Swedish
18.05.2009., 23:56
Ovi kmetovi iz Raysa napravili zajeb sinoc i ispao Longoria. Dobro da je sve super zavrsilo i da je Sonnanstine obavio svoj posao (i vise od toga). Ne znam sto da ocekujem protiv A's-a...

papirlova
19.05.2009., 23:30
hoće li se gledati taj bejzbol veceras :zubo:

electro cute
20.05.2009., 00:38
ja ću vjerojatno gledat soxe dok ne počne košarka, iako ujutro radim pa možda ipak odem spavat :)

L.Nimoy
20.05.2009., 01:06
hoće li se gledati taj bejzbol veceras :zubo:

naravno.

papirlova
20.05.2009., 01:07
naravno.

moze msn adresa na na pm pa da se tako cujemo ak nije problem, koja se tekma gleda?

electro cute
21.05.2009., 03:42
udario ga je! fala kurcu! big papi :s

L.Nimoy
21.05.2009., 04:51
da, vidio sam :D Ali ostavio je Cito predugo malog unutra, pogotovo jer se ozlijedio mali bio, zdrman je bio vidno. Popušio 5 homera for Christ's sake :D

L.Nimoy
21.05.2009., 15:04
http://a323.yahoofs.com/ymg/ept_sports_fantasy_experts__12/ept_sports_fantasy_experts-235417714-1242830472.jpg?ymIqaSBDbrElE1zS

:s :s :s :s :s

electro cute
21.05.2009., 15:49
kako mi je drago zbog tog momka, ne mogu opisat. isto kako mi je bilo drago kad je lester nakon raka odbacao no hitter :s

electro cute
21.05.2009., 15:53
da, vidio sam :D Ali ostavio je Cito predugo malog unutra, pogotovo jer se ozlijedio mali bio, zdrman je bio vidno. Popušio 5 homera for Christ's sake :D

ovaj tip koji mijenja jerrya remmya na nesn-u je taman to komentirao, kako je cito sjebao maloga i da će ovaj mali to pamtit čitav život i da mu je sad kasno za kajanje :rofl: tip je inače stoput bolji komentator od remmya jer je duhovit, priča sto na sat i uvijek postavlja pitanja :rofl: gušt mi ga je bilo slušat zadnje dvije tekme.

L.Nimoy
21.05.2009., 21:40
ovaj tip koji mijenja jerrya remmya na nesn-u je taman to komentirao, kako je cito sjebao maloga i da će ovaj mali to pamtit čitav život i da mu je sad kasno za kajanje tip je inače stoput bolji komentator od remmya jer je duhovit, priča sto na sat i uvijek postavlja pitanja :rofl: gušt mi ga je bilo slušat zadnje dvije tekme.

je, bio je sjajan komentator jučer :D

btw, jesi gledao Dodgerse ikad doma? :D njihov legendarni komentator, ne znam kako se zove. Frajer jednolično priča, bez interpunkcija, samo priča :D

stari neki tip, ali ono užasno star :D

pun je informacija, jako pravovremen, pametan, nije dosadan, ali priča bez interpunkcija.

Prejebeno :rofl: :s

Inače fenomenalno mi je gledat bejzbol kad su dva komentatora, pričaju, smiju se, ponekad zajebavaju, pa trivia, pa zanimljivi statsi, pa insajderske informacije, vrh vrhova :s

nemaš pojma frende kako me to opušta. Dođem doma s nekog posla u gradu ili nešto, uzmem si sok ili pivu, sjednem u fotelju ili za komp i gledam. Smiruje me to masu.

electro cute
21.05.2009., 21:54

btw, jesi gledao Dodgerse ikad doma? :D njihov legendarni komentator, ne znam kako se zove. Frajer jednolično priča, bez interpunkcija, samo priča :D

stari neki tip, ali ono užasno star :D

pun je informacija, jako pravovremen, pametan, nije dosadan, ali priča bez interpunkcija.

Prejebeno :rofl: :s

Inače fenomenalno mi je gledat bejzbol kad su dva komentatora, pričaju, smiju se, ponekad zajebavaju, pa trivia, pa zanimljivi statsi, pa insajderske informacije, vrh vrhova :s

nemaš pojma frende kako me to opušta. Dođem doma s nekog posla u gradu ili nešto, uzmem si sok ili pivu, sjednem u fotelju ili za komp i gledam. Smiruje me to masu.

jesam, gledao sam dodgerse jednom, uspio sam zdurat 15 min. iskreno rečeno, baseball bi trebalo gledat u društvu jer ima praznog hoda (koji igru čini napetim u osmom i devetom, ali od početka...), ak ak već nemaš društvo onda su tu komentatori. kad sam skužio da je ovaj jedan i tak monotono priča (baš ko neki old school komentator) samo sam išao tražit neku drugu tekmu.

mene baseball isto opušta, prije dok sam služio vojni rok došao bi doma, našao neku tekmu i sam fino gledao i zaboravio na to da gubim osam mjeseci života na ništa ;)

electro cute
21.05.2009., 23:43
greinke imao solidan outing protiv tribea, 8 hitova, ali samo 2ER u 6 inninga. ovo mu je jedan od lošijih startova u sezoni, a kc je svejedno vodio 3:2 kad je izašao iz igre. sad gubi 4:3...
twinsi razvalili cws. za sad je 20:0 u osmom.

electro cute
21.05.2009., 23:46

ali je sasvim jasno da je heidi watney najbolji dio nesn-ove ekipe :mig:

L.Nimoy
22.05.2009., 01:27
ali je sasvim jasno da je heidi watney najbolji dio nesn-ove ekipe :mig:

:cerek:

o da :D.

electro cute
22.05.2009., 03:33
opet gledam soxe i blue jayse i eckersley opet briljira. kaće on orsillu: "man, we should find you a song. for when you come in the booth", i tak neš pričaju i onda eck kaže: "i know a song for you. how bout 'here she comes'." :rofl: tip je skoro bolji komentator nego šta je bio pitcher, a tek sam danas otkrio da to on priča :lol:

Tywin
22.05.2009., 15:23
Komentator iz Los Angelesa se zove Vin Scully, rođen je 1927. a utakmice Dodgersa komentira od 1950! Čovjek je božanstvo američkog sportskog novinarstva, neki od najupečatljivijih trenutaka u povijesti baseballa su podcrtani njegovim komentarima: prva titula Dodgersa 1955., Larsenov perfect game u World Series 1956., Hank Aaronov 715. HR, Bucknerov error 1986. itd.

Meni su još od komentatora dobri ekipa koja radi prijenose Metsa, pogotovo Keith Hernandez sa svojim cugerskim pričicama tipa "I'm half-Irish half-Hispanic, so it means I'll drink til 3 a.m. and then sleep til 3 p.m." "I was a low-ball hitter and a high-ball drinker" (high-ball=koktel) i sl. :lol:

electro cute
22.05.2009., 15:28
Komentator iz Los Angelesa se zove Vin Scully, rođen je 1927. a utakmice Dodgersa komentira od 1950! Čovjek je božanstvo američkog sportskog novinarstva, neki od najupečatljivijih trenutaka u povijesti baseballa su podcrtani njegovim komentarima: prva titula Dodgersa 1955., Larsenov perfect game u World Series 1956., Hank Aaronov 715. HR, Bucknerov error 1986. itd.

Meni su još od komentatora dobri ekipa koja radi prijenose Metsa, pogotovo Keith Hernandez sa svojim cugerskim pričicama tipa "I'm half-Irish half-Hispanic, so it means I'll drink til 3 a.m. and then sleep til 3 p.m." "I was a low-ball hitter and a high-ball drinker" (high-ball=koktel) i sl. :lol:

uz metse je vezana jedna od mojih prvih baseball uspomena. keith hernandez (kojeg sam znao iz seindfelda) i ova dva komentatora metsa sjede u boothu za vrijeme spring traininga i žderu pureće batake. i komentiraju kak su bataci super, al da nema šanse da zamijene hot dog na stadionima :rofl:

electro cute
22.05.2009., 15:29
Hank Aaronov 715. HR, Bucknerov error 1986. itd.

si siguran da je to taj tip? na tim snimkama zvuči uzbuđeno :lol::lol::lol: :mig:

L.Nimoy
23.05.2009., 02:07
auu sad idem gledat Santanu na Fenwayu, Dice-K se vraća s DL-a.

Santani je Fenway najgori park za sad, ima najgore brojke baš tamo. :D

Bit će jebenica od tekme.

electro cute
23.05.2009., 02:18
i ja gledam, matsuzaka dobro počeo :) ajmo soxi! očekujem jako dobru tekmu, šteta što neće bit gotova do košarke, pa ne znam šta ću gledat... najvjerojatnije cavse kad krene utakmica.

electro cute
23.05.2009., 02:24
uh, da nema ortiza boston bi imao najbolje otvaranje lineupa u čitavoj ligi. ellsbury je odličan, pedroia jako dobar, a youk i bay imaju mvp godine za sad (s tim da je youk ipak bio ozlijeđen dva tjedna pa ima manje at batova).

electro cute
23.05.2009., 02:48
koji sam ja kreten, cijeli tjedan nisam stavio variteka u fantasy ekipu, a on ima najbolji tjedan u čitavoj ligi :s

L.Nimoy
23.05.2009., 02:53
yep, sad je pisalo, 4 HR, 6 RBI zadnjih 6 tekmi :zubo: a šesta je tek počela. :D

L.Nimoy
23.05.2009., 02:54
i ja gledam, matsuzaka dobro počeo :) ajmo soxi! očekujem jako dobru tekmu, šteta što neće bit gotova do košarke, pa ne znam šta ću gledat... najvjerojatnije cavse kad krene utakmica.

ja ću stavit Cavse na atdhe dole a nastavit gledat MLB u nexdefu :cerek: :D

gledam Tigerse i Red Soxe simultano :D.

Jackson566
24.05.2009., 18:25
Pozdrav svim ljubiteljima bejzbola. Oprostite na offtopicu, ali zanima kupuje li tko od vas bejzbol karte( kao sličice). Vidim da ih ima i na interentu (prvenstveno od toppza na e-bayu i njihovoj stranici). Ima li tko iskustvo s tim? HvalaJa skupljam baseball kartice,imam ih oko 700 uglavnom novih igraca i nesto malo igraca iz devedesetih i od legenda imam babe rutha,di maggia,mantle-a i munsona.Kupija sam ih preko redskins bloga http://redskinsfan.blog.hr/ i vecinu sam dobija od trenera.Jel imas mozda kartice od igraca Exposa?

r.kO
24.05.2009., 20:33
Imal itko ikakav stream?

Tywin
24.05.2009., 21:04
Imam ja (ako misliš na Mets@Red Sox) ali jebiga rain delay. Inače myp2p.eu je majka za MLB streamove, ko da imaš MLB TV samo sa žnj kvalitetom slike :D

r.kO
24.05.2009., 21:06
Imam ja (ako misliš na Mets@Red Sox) ali jebiga rain delay. Inače myp2p.eu je majka za MLB streamove, ko da imaš MLB TV samo sa žnj kvalitetom slike :D

Kako preko tog gleat?:zubo:

Koji player treba?

Tywin
24.05.2009., 21:10
Instaliraj ovaj program:

http://tvants.en.softonic.com/download

Upravo gledam stream Yankeesa i Phile s tajvanskim komentatorom :lol:

the smoke
25.05.2009., 17:52

Vin Scully je legenda - sto se play-by-play komentatora tice nema mu premca.

Keith je OK, dok ne pocne pisati knjige - njegov Pure Baseball je valjda jedina baseball knjiga koju nisam procitao do kraja. A inace, ako nije bas Joe Morgan ili nepodnosljiva White Sox banda s zivcanom pilom Hawk Harrelsonom na celu, onda ih se moze vecinu poslusati.

Medou
27.05.2009., 00:24
Ja skupljam baseball kartice,imam ih oko 700 uglavnom novih igraca i nesto malo igraca iz devedesetih i od legenda imam babe rutha,di maggia,mantle-a i munsona.Kupija sam ih preko redskins bloga http://redskinsfan.blog.hr/ i vecinu sam dobija od trenera.Jel imas mozda kartice od igraca Exposa?

Ja nemam nijednu nažalost, zato sam htio kontaktirat nekog. Čujemo se preko pm da ne kvarimo topic. :top:

electro cute
27.05.2009., 01:05
upravo pogledao jučerašnju tampu i cleveland, koji comeback indiansa nakon 10-0 :eek: 7 runova u 9. ininngu! prestrašno!

electro cute
27.05.2009., 11:35
greinke :s peti CG od početka sezone, jedan run, 6 hitova, 8k i 0 bb :s

Swedish
27.05.2009., 13:16
upravo pogledao jučerašnju tampu i cleveland, koji comeback indiansa nakon 10-0 :eek: 7 runova u 9. ininngu! prestrašno!

I Price je debitirao na toj tekmi,ne bas uspjesno,al tek su ga aktivirali iz AAA...

Bullpen je pokazao kako je mocan...

marq.fcb
27.05.2009., 13:32
na koga se danas isplati stavit?

electro cute
27.05.2009., 15:46
I Price je debitirao na toj tekmi,ne bas uspjesno,al tek su ga aktivirali iz AAA...

Bullpen je pokazao kako je mocan...

tampa je dobra kako su počeli, to je daleko najneizvjesnija divizija, iako yanksi polako dolaze na svoje, a soxi osciliraju nakon surgea. no toronto i tampa još uvijek mogu zakomplicirat stvari iako se vidi da blue jaysi ne mogu držat taj tempo s tako mladom rotacijom, a bit će zanimljivo gledat i baltimore kad wieters počne karijeru...

r.kO
27.05.2009., 19:33
na koga se danas isplati stavit?

Nema para dok ne zaradiš:)

the smoke
28.05.2009., 14:27
Baseball expert
A guy and his dog walk into a bar. Guy tells the bartender, “Look buddy, I’m broke. But, see, this here’s a talking dog. And if you’ll give me free drinks. we’ll give you and your customers some free entertainments.”

Bartender says: “Talking dog, huh? Well, you’ll need to prove that.”

Guy nods, turns to his dog and says, “OK, buddy, tell me, what’s on top of this here bar?”

Dog says, “Ruff.”

Guy says, “Roof, right, there’s a roof on top.”

Bartender stares at the guy and says, “OK, very funny. But really, I’m a very busy man. You can leave now.”

Guy goes, “What? The dog said roof. OK, hey, I’ll give you another one. Buddy, tell me, if a surface is not smooth, what is it?”

Dog says: “Ruff.”

Guy says, “Rough. That’s right. It ain’t smooth, it’s rough.”

Bartender shakes his head and says, “OK pally, you’ve had your fun. Why don’t you and your mutt here get out now before I have my boys here throw you both out.”

Guy goes, “Wait, you mean you’re still not convinced? OK, fine, one more, give us one more chance, we’ll give you the best part of the act. You ready? OK, buddy, here’s the big question: Who is the greatest baseball player in baseball history?”

Dog says: “Ruff.”

Guy says, “That’s right. Ruth! Babe Ruth! The ol’ Bambino. The Sultan of Swat. The best there ever was …”

And before he could even finish, two men grab him, one more grabs the dog and in one motion they both get thrown out on the sidewalk outside. The man is cut up, bleeding, exhausted. The dog walks over and nudges the guy with his nose.

And the dog goes: “Well, I coulda said Willie Mays, but I was going by OPS+.”

L.Nimoy
29.05.2009., 05:07
Gledam Cubse i Dodgerse, i evo nam poznatog lica :D

William Petersen, mnogima poznatiji kao Gil Grissom vodi 'take me out to the ballgame' :D.
http://img41.imageshack.us/img41/2210/grissomcubs.png

the smoke
29.05.2009., 09:23
Gledam Cubse i Dodgerse, i evo nam poznatog lica :D

William Petersen, mnogima poznatiji kao Gil Grissom vodi 'take me out to the ballgame' :D.

Dok nije Ditka, dobro je :)

electro cute
29.05.2009., 11:03
šta imaš protiv ditke?! :mad: :zubo:

@nimoy - morao sam guglati grissoma, ne gledam csi :o

the smoke
29.05.2009., 11:22
šta imaš protiv ditke?! :mad: :zubo:

Ma nista, zapravo sam mu zahvalan. Njegovom zaslugom ne pjevam najgore na svijetu :D

electro cute
29.05.2009., 11:58
Ma nista, zapravo sam mu zahvalan. Njegovom zaslugom ne pjevam najgore na svijetu :D

utakmice cubsa i mene su uvjerili u to da su moje glasovne sposobnosti u najmanju ruku prosječne :mig: čuo sam možda 10 dobro otpjevanih take me out to the ballgame, većinom su ljudi užasni :rofl:

Swedish
29.05.2009., 12:51
A Mr. T neki dan :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=A30IRoQykdU&feature=related

L.Nimoy
30.05.2009., 15:07
Dobar članak (http://sports.espn.go.com/mlb/columns/story?columnist=stark_jayson&page=rumblings090528). Obratite pažnju na dio o Big Papiju

Big Papi
The easy part of David Ortiz's story is to tell you where he's been. From 2004-07, he was the only player in the entire American League to average 40 homers, a .300 batting average, a .400 on-base percentage and a .600 slugging percentage. But that's not all he was.
He had a presence larger than his numbers, a magnetic attraction to the big moment and a charisma that transformed his franchise.

[+] Enlarge
Jim Rogash/Getty Images
Due to his struggles at the plate, David Ortiz has been dropped to sixth in the Red Sox's lineup.
So what does a manager do when he wakes up on Memorial Day and finds a guy like that who ranks 86th (out of 88) among AL qualifiers in batting average (.195), has a lower slugging percentage (.299) than Endy Chavez and has fewer homers (one) than Yovani Gallardo?

papirlova
30.05.2009., 15:16
Dobar članak (http://sports.espn.go.com/mlb/columns/story?columnist=stark_jayson&page=rumblings090528). Obratite pažnju na dio o Big Papiju

a rastežu me u svim novinama i web portalima :)

L.Nimoy
31.05.2009., 04:08
Texas igra fenomenalno ove sezone, Mike Maddux stvarno radi sjajan posao s pitcherima, ljudi imaju 82 homera u sezoni do sada, bolji su u obrani nego ikad, sjajna sjajna momčad.

Nadam se da će daleko.

Sad Blalock i Byrd back to back homeri.

L.Nimoy
31.05.2009., 04:36
Što rade ovi Rangersi jebate...10:1, i to nakon što su ih jučer namlatili u doubleheaderu.

electro cute
31.05.2009., 18:55
pa i lani su imali najbolji offense, ako se ne varam.

electro cute
31.05.2009., 18:58
btw papija više i od zglobova i od nedostatka mannya (kojeg su bay i youk sasvim pristojno zamijenili) jebe ovaj extreme shift. tip je udario bar 15 loptica koje su trebali bit singlovi, ali je 2b igrao na travi izvan infielda u rupi između 1b i 2b... to doduše ne objašnjava nedostatak powera, tipu uvijek fali par metara da prebaci ogradu.

L.Nimoy
31.05.2009., 20:22
pa i lani su imali najbolji offense, ako se ne varam.

da, ali prošle godine nisu imali 30-19 nakon 49 tekmi i nisu imali ovakav pitching rotation.

Swedish
31.05.2009., 20:37
Ovo nece zavrsit dobro po yankse...a ni po moj dzep

r.kO
31.05.2009., 23:13
Toliko o offensive statsima Rangersa.:kava:

L.Nimoy
01.06.2009., 09:13
Toliko o offensive statsima Rangersa.:kava:

jedna utakmica? Daj ne donosi zaključke na temelju jedne utakmice, tim više jer su već dobili seriju. Oladi s one linerima i kurčevitim kavama jer je već postalo naporno.

Uostalom ovo su činjenice:

On-base plus slugging (OPS): .820 (2. u majorsima, samo Yankeesi imaju više (.841))
HR: 83 (1. u majorsima)

Tywin
01.06.2009., 21:08
Ključ boljih rezultata Rangersa ove godine je bolja igra u obrani, pogotovo u infieldu gdje je Michael Young (ultraprecijenjen igrač po meni) napokon pomaknut na treću a mladi Elvis Andrus stavljen na shorta. Imaju šanse u dosta slaboj diviziji, ali mislim da im je pitching ipak preslab za značajne rezultate u playoffu. Iz godine u godinu osvajaju ekipe koje imaju bar jednog izvandrednog startera a takvog u Texasu ne vidim.

the smoke
01.06.2009., 21:22
Ključ boljih rezultata Rangersa ove godine je bolja igra u obrani, pogotovo u infieldu gdje je Michael Young (ultraprecijenjen igrač po meni) napokon pomaknut na treću a mladi Elvis Andrus stavljen na shorta. Imaju šanse u dosta slaboj diviziji, ali mislim da im je pitching ipak preslab za značajne rezultate u playoffu. Iz godine u godinu osvajaju ekipe koje imaju bar jednog izvandrednog startera a takvog u Texasu ne vidim.

Trebaju oni prvo doc do play-offa i prezivit ljeto u Texasu :)

Tywin
01.06.2009., 21:39
Pa s obzirom da će Marinersi i Oakland vjerojatno u rasprodaju, jedina prava konkurencija su im Angelsi. Tako da su im šanse čisto solidne, i želim im puno uspjeha... Radije gledam power-hitting ekipu nego debelog Mikea Šošu i njegov smallball.

L.Nimoy
01.06.2009., 22:48
Meni su Angelsi dragi, i ne smeta mi small ball, dapače, samo mi ide nakuratz big game mentality koji im je, unazad par godina, nikakav. Ono što su Angelsi uspjeli prokockat valjda u svakoj tekmi protiv Red Soxa, i što su uspjeli sjebat, što idiotskim sac buntovima što tupavim baserunningom (by Vlad) protiv Soxa, ono pas s maslom ne bi pojeo. Sjećam se jako dobro jer sam pratio te tekme s Electrom, velikim fanom Red Soxa (i Cubsa :D).

Ove godine ih žalim i to big time. Prvo im se ozlijedi Lackey, pa Kelvim Escobar, pa Ervin Santana, pa mali Adenhart pogine i to dan nakon što je startao, da ne govorimo da je u offseasonu K-Rod otišao u Metse, pa ovaj pen kojeg su imali počne bacat koma (izuzev Arredonda valjda), pa ni to nije dosta nego se ozlijedi i Vlad.

Ali dobro kaže Tywin, nemaju neke konkurencije. Angelsi nisu više ekipa koja može dobit 100 tekmi, čudio bih se da dobiju 85, Marinersi nemaju lineup, izuzev Ichira i još par njuški ostalo je slabo (znam, simpatiziram Marinerse :D), Oakland je najslabija ekipa u AL-u trenutno, jebiga, Texas stvarno ima otvoren put, ako ostanu zdravi.

Naravno da im to ništa ne garantira u doigravanju, ako tamo i dođu, po meni bi bili fenomenalna ekipa da imaju dva franchise building pitchera, tipa, sad iz glave govorim, Felixa Hernandeza i Jeremyja Guthrieja. Dakle nisam rekao Greinkea i Johana, nego ono, čisto SP iz gornjeg echelona.

Ovako će bit ranjivi kad im taj napad stane, što je uvijek moguće kod ekipa koje žive i umiru s long ballom. Bit će zabavna sezona da ga jebeš.

the smoke
01.06.2009., 22:50
Iz godine u godinu osvajaju ekipe koje imaju bar jednog izvandrednog startera a takvog u Texasu ne vidim.

Ali sada ozbiljnije - slazem se da je MY i po obrani i po udaranju vec godinama precijenjen.

Tvrdnja o tome da WS osvajaju ekipe koje imaju barem jednog izvanrednog startera ovisi donekle o tome kako definiras "izvanrednog".

Prvi na pamet padaju Whitesoxi, koji su 2005 osvojili s rotacijom Buehrle, Garcia, El Duque, Garland i Contreras. Buehrle je imao vrlo dobru godinu 2005, ali ne znam da li bih ga ja osobnu opisao kao "izvanrednog". Puno vise je Chicago bio primjer izjednacene 4-man rotaion u play-offu.

Jos bolji su primjer Angelsi iz 2002, jer bi malo tko opisao ikoga iz grupe "Washburn, Ortiz, Appier, Sele, Schoeneweiss/Lackey" kao izvanrednog. Anaheim je osvojio na temelju jakog bullpena.

Yankees su 2000. osvojili WS sa po svemu osim po imenima vrlo slabom rotacijom - Pettitte, Clemens, Cone, El Duque, Neagle/Gooden. Slicno i '99 sa Irabuom umjesto Goodena odnosno Neaglea.

Marlinsi su 2003. imali vise vrlo dobrih pitchera (D-Train, Beckett, Pavano, Penny) iako su svima statistike bile donekle prenapuhane zbog vrlo "pitcher firendly" stadiona. Red Soxi 2004 (Schilling) i 2007 (Beckett), Philadelphia prosle (Hamels), St. Louis donekle 2006 (Carp), Arizona 2001 apsolutno (Big Unit, Schilling) -- oni su svi imali tog (barem jednog) "izvanrednog" bacaca.

Sve u svemu, od posljednjih 10 prvaka, barem 4 su bila bez dominantnog pitchera.

Ili jedan drugi, zanimljiv podatak - u posljednjih 20 godina, samo dva puta se desilo da ekipa sa Cy Young pitcherom osvoji World Series ('95, Atlanta-Maddux; '01, Arizona - Johnson)

L.Nimoy
01.06.2009., 23:05
Smoke, sve stoji, super analiza, ali nije li Texas po SP rotaciji ipak za malu nijansu slabiji od svih navedenih ekipa?

Aaron Sele ako se ne varam nije bio nešto impresivan, osim jedne sezone kad je startao sa koliko ono, 8-0 čini mi se, ali recimo White Soxi, nisu bili izvanredni ali imali su nekoliko big game pitchera. Tko će od Rangersa u velikoj tekmi napravit razliku, Millwood?

McCarthy? Kažu da je Scott Feldman ok potencijal, ali definitivno sam zabrinut za Padillu pa i Millwooda. Reci ti što misliš. Vrlo je moguće da sam recimo White Soxe gledao iz perspektive zadnjih par sezona, nisam tada pratio detaljno.

Što misliš tko bi mogao osvojit, tko bi mogao biti dark dog, možda ne za osvajanje ali recimo za uspon u sljedećih nekoliko sezona?

Čini mi se da bi možda Baltimore mogao napravit korak naprijed s malim Wietersom, ali ne toliko zbog njega, koliko zbog činjenice da neki mlađi dečki tipa Adam Jones i Luke Scott trenutno trgaju loptu. Jones udara .344, ima 23 godine, Scott ima 30 ali ubija u zadnje vrijeme, Roberts .300, Markakis .298, sve igrači oko 30 ili manje. Još imaju Huffa i Moru.

SP rotacija im je upitna, čak i Guthrie je prosječan ove godine, pitanje je što i koliko mogu Uehara, Bergesen i može li se Rich Hill dignut iz čemera. :D

Uglavnom, ajmo malo oživit topic. :D

the smoke
01.06.2009., 23:06
Pa s obzirom da će Marinersi i Oakland vjerojatno u rasprodaju, jedina prava konkurencija su im Angelsi. Tako da su im šanse čisto solidne, i želim im puno uspjeha... Radije gledam power-hitting ekipu nego debelog Mikea Šošu i njegov smallball.

Ove godine ih žalim i to big time. Prvo im se ozlijedi Lackey, pa Kelvim Escobar, pa Ervin Santana, pa mali Adenhart pogine i to dan nakon što je startao, da ne govorimo da je u offseasonu K-Rod otišao u Metse, pa ovaj pen kojeg su imali počne bacat koma (izuzev Arredonda valjda), pa ni to nije dosta nego se ozlijedi i Vlad.

Sciosciu i njegovo cmizdranje ne mogu ni ja podnijeti. Osim toga, navijaci Angelsa organski idu na zivce, gotovo da nema ekipe ciji me navijaci na tekmama cesce izivciraju. Ali simpatije su jedno, a snaga ekipe drugo, i sanse Angelsa u odnosu na Texas nisu lose. Ne treba zaboraviti da su Angelsi do sada u principu igrali bez kompletne pocetne rotacije i da je Texas u tom razdoblju uspio stvoriti prednost od samo 4 pobjede. Ok Adenhart se na zalost ne vraca, Johan Santana II baca trenutno ocajno (izgleda da je lakat jos uvijek problem), a ni Lackey nije puno bolji. Medjutim, ako se donekle oporave, uz dodatak Kelvima Escobara (bacio odlicno u cetvrtak za Rancho Cucamonga), biti ce barem ravnopravni suparnik Texasu, a po meni i jaci.

Tywin
01.06.2009., 23:19
Buehrle je 2005. definitivno bio izvanredan... 236 2/3 inninga, ERA+ 144, WHIP 1.18, to su definitivno vrlo jake brojke. Iako je u playoffu cijela rotacija iznijela svoj dio tereta, inače naravno ne bi protutnjali do naslova sa skorom 11-1. Ubrajali se on inače među ponajbolje bacače je diskutabilno, ja bih rekao da je dosta podcijenjen, s obzirom da nema puno strikeoutova. Ali ipak ima bolji career ERA+ od npr. C.C.-a. To je samo jedan statistički pokazatelj, ali interesantan.

Inače, MLB pratim od kad imam wireless znači nekih 5-6 godina, tako da sam prije svega govorio o svom dojmu iz tog perioda.

Tywin
01.06.2009., 23:31
Čini mi se da bi možda Baltimore mogao napravit korak naprijed s malim Wietersom, ali ne toliko zbog njega, koliko zbog činjenice da neki mlađi dečki tipa Adam Jones i Luke Scott trenutno trgaju loptu. Jones udara .344, ima 23 godine, Scott ima 30 ali ubija u zadnje vrijeme, Roberts .300, Markakis .298, sve igrači oko 30 ili manje. Još imaju Huffa i Moru.

SP rotacija im je upitna, čak i Guthrie je prosječan ove godine, pitanje je što i koliko mogu Uehara, Bergesen i može li se Rich Hill dignut iz čemera. :D

Meni je Baltimore simpatičan zbog dvije super serije smještene u tom gradu Homicide i The Wire. U ovoj prvoj je jednom bio slučaj gdje je fan Oriolesa ubio fana Yankeesa na Camden Yardsu :lol:

Markakis-Jones-Wieters je prejeben core mladih igrača i ovih nekoliko veterana je isto OK, ali rotacija im je neprelazan problem, bar ove godine. Njihov maler je da se natječu u najjačoj diviziji u cijeloj ligi.

the smoke
01.06.2009., 23:58
Smoke, sve stoji, super analiza, ali nije li Texas po SP rotaciji ipak za malu nijansu slabiji od svih navedenih ekipa?

Je, slabiji je. Nisam time htio usporediti rotaciju Texasa s navedenima, vec vise analizirati tvrdnju da samo ekipe s vrhunskim "Asom" osvajaju WS. Neke to zaista i cine, druge vise na osnovu jake cijele rotacije, neke po bullpenu, neke po udaranju. Texasova rotacija je sve u svemu u najmanju ruku upitna. Nisam veliki pobornik "clutcha", "big game pitchera" i slicnih kategorija, ali cinjenica je da texas nema pretjerano dobre pitchere, bilo to "big game" ili "small game".

Najveci talenti su McCarthy i Holland, s time da ovaj prvi vec polako mora nauciti koristiti taj talent, a potonji ima 22 godine, i ako je Texas pametan bit ce na pitch countu za sezonu. Osim toga 22-godisnjaci u principu nemaju dobre prve sezone u MLB, s vrlo malo iznimaka.

Millwood u ovoj fazi kraijere (unatoc dobrom pocetku sezone), Padilla, Harrison i Feldman nisu nista vise nego back of the rotation starters i manje vise dobri Innings-eateri, koji mogu drzati tekmu otvorenu i nadati se da ce udaraci nabiti kakvih 6-7 runova.

Aaron Sele ako se ne varam nije bio nešto impresivan, osim jedne sezone kad je startao sa koliko ono, 8-0

Sele je uvijek bio vise manje zivuca definicija za "replacement level pitcher" :). Odnosno drugim rijecima uvijek los, ali ne dovoljno ocajan da se ne bi nasao netko tko bi mu dao posao.

Što misliš tko bi mogao osvojit, tko bi mogao biti dark dog, možda ne za osvajanje ali recimo za uspon u sljedećih nekoliko sezona?

Uglavnom, ajmo malo oživit topic. :D

Prvo, ne znam zasto ti je Guthrie tako zapeo za srce :) Cak sam vidio da si ga u drugom postu stavio u istu recenicu s King Felixom. Felix Hernandez je jedan od najvecih pitching talenata u AL, ljudi cesto zaborave da mu je tek 23. Njegov potencijal je veci od Greinkea i bolji je pitcher nego sto je Zack bio s 23. S druge strane Guthrie je poprilicno prosjecan pitcher, i njegova 2009 je puno bolji pokazatelj njegove stvarne vrijednosti nego 2007 i '08. Njegov plafon je Nr. 3 Starter.

Sto ne znaci da Baltimore nema hrpu mladih talenata. Adam Jones, kao sto kazes, je ogroman talent i potvrda da je Bavasi bio jedan od najvecih GM idiota. Adam Jones za Bedarda se ne mijenja ni jedan za jedan, a puno manje se uz to pakiraju i Sherill i Tillman. Pa Jones je kao 21 godisnjak za Tacoma Rainiers (AAA!) imao OPS od skoro tisucu. To je "Franchise player", oko takvog igraca se gradi buducnost, ali Seattle je vec godinama jedan od najglupljih momcadi (koliko god mi dragi bili) kad su u pitanju trades i FA.

Nick Markakis je vec godinama jedan od najvecih talenata u outfieldu, i ako se uzme i obrana u obzir (nevjerojatno baca, jednom sam ga vidio na treningu kada je bacio 95m line drive strike direktno u rukavicu), on i Jones su vjerojatno najjaci OF duo AL-a, odnosno cak i MLB-a. I to sa 23, odnosno 25 godina. Luke Scott nije u toj kategoriji, ali je vrlo dobar udarac i Baltimore je (s pravom) na njemu inzistirao u tradu kad su se pozdravili s Tejadom.

Matt Wieters ce se vrlo vjerojatno dokazati kao udarac (iako od ove sezone ne treba ocekivati previse). Moje sumnje zu vise vezane za obranu - cijele godine nije bio catcher 3 utakmice za redom, vec bi nakon dvije uvijek odigrao jednu za DH-om. Mislim da je njegova budcnost mozda ipak prva baza, sto mu onda naravno znatno smanjuje vrijednost. Ili slicno kao s Mauerom, svako malo ga DH-ati.

Tu je jos i Felix Pie od talentiranih, ali slicno kao i kod Texasa, slab pitching. David Hernandez ima solidan potencijal, ali osim njega nitko ciji plafon projicira "top of the rotation"

the smoke
02.06.2009., 00:23
Buehrle je 2005. definitivno bio izvanredan... 236 2/3 inninga, ERA+ 144, WHIP 1.18, to su definitivno vrlo jake brojke. Iako je u playoffu cijela rotacija iznijela svoj dio tereta, inače naravno ne bi protutnjali do naslova sa skorom 11-1. Ubrajali se on inače među ponajbolje bacače je diskutabilno, ja bih rekao da je dosta podcijenjen, s obzirom da nema puno strikeoutova. Ali ipak ima bolji career ERA+ od npr. C.C.-a. To je samo jedan statistički pokazatelj, ali interesantan.

Inače, MLB pratim od kad imam wireless znači nekih 5-6 godina, tako da sam prije svega govorio o svom dojmu iz tog perioda.

Da li je Buehrle 2005. bio "vrlo dobar" ili "izvanredan" ne zelim sporiti, prije svega sto to, kao sto sam rekao, ovisi o osobnoj definiciji pojma "izvanredan". Da li je to jedan od 2-3 najbolja, jedan od desetak najboljih, itd. svatko moze definirati sam za sebe.

Njegov ERA i WHIP iz 2005 su donekle i rezultat srece i prikazuju ga u nesto boljem svjetlu nego sto bi trebali. Ako usporedis njegove periferalne statistike iz 2004. i 2005., vidjet ces da su gotovo identicne, s time da je ERA 2004. bio 3.89, a 2005. 3.12.

Njegov xFIP (expected fielding independent era, normalizacija ERA, kada se izbace faktori srece odnosno peha) je iznimno slicna za godine 2004, 2005 i 2008 . ERA u tim godinama je 3.89, 3.12 i 3.79. Ono sto je bilo razlicito 2005. nije bilo da je on bolje bacao, vec da su udarene loptice natprosjecno cesto udarene "na covjeka" ili umrle na warning tracku. Za pitchera koji nije pretjeran groundball pitcher (1.32 GO/AO za karijeru, 1.30 2005. ) imao je jednostavno vise srece nego u drugim godinama.

Ponovno, time ne zelim osporiti ni da je on opcenito dobar pitcher, niti da je 2005. imao vrlo dobru godinu. Uz sve njegove kvalitete (racionalan pitcher s prosjekom karijere od nekih 15, 16 pitcheva po inningu), on za mene nije izvanredan pitcher, ali mogu shvatiti da za nekoga je.

L.Nimoy
02.06.2009., 02:36
smoke,

umoran sam pa samo da se osvrnem na Guthrieja, nisam ga mislio strpat u istu ladicu s Felixom, Felix je ace material, nego čisto što bi recimo Texas mogao s takva dva SP-a, imali bi potencijal za World Series, a nije da sam rekao Johana Santanu nego ono, Felixa, koji ove sezone ima svojih problema s ozljedama, i Guthrieja, koji je ono, solidan SP, ali to je to. Na to sam mislio uglavnom. :D sutra se osvrnem na neka druga razmišljanja i ove sabermetricse koje si spomenuo, zanimljive su te vrijednosti koje pokazuju beyond klasičnog ERA ili čak i WHIP-a.

Do sutra. :w

electro cute
02.06.2009., 04:55
izvrstan comeback piratesa protiv metsa kod kuće, zanimljiva tekma.

electro cute
02.06.2009., 05:09
sjajan catch morgana, pogledajte highlitse :s :s

the smoke
02.06.2009., 11:01
sjajan catch morgana, pogledajte highlitse :s :s

ma catch je OK, puno vaznije je da je napokon opet ukrao bazu, imam ga u fantasy ekipi :D

the smoke
02.06.2009., 13:30
Ali ipak ima bolji career ERA+ od npr. C.C.-a. To je samo jedan statistički pokazatelj, ali interesantan.

Je, zanimljiv je (iako je 123 vs. 121 prakticki nerijeseno), ali da bi se usporedili njih dvojica potrebno je jos par podataka.

Prvi je da je Buehrle ubacen u rotaciju Chicaga kao netom napunjen 22-godisnjak i to nakon sto je godinu dana prije bacio 50-ak inninga iz bullpena, dok je Sabathia usao u MLB kao 20-godisnjak i direktno postao SP. To je jako velika razlika, jer pitcheri u to doba jos sazrijevaju i uce.

Ako se usporede njihove statistike od 22. godine do danas ERA+ je opet na strani Sabathie.

-- Zapravo je jednostavnije usporedjivati ih po ERA nego po ERA+, s obzirom da su bacali (s izuzetkom pola godine Sabathie u Milwaukeeu) u isto doba u istoj ligi. One su za karijeru isto prakticki nerijesene: Buehrle 3.76; Sabathia 3.65. Medjutim ERA se da lakse analizirati nego ERA+ pa cu se zadrzati na njoj. Osim toga, necu dijeliti statistike na Home/Away, jer Sabathia ima u dlaku iste a Buehrle nesto bolje "domace"statistike", znaci opet nebitne razlike.

Pa idemo:

Carreer ERA:
Sabathia 3.65
Buehrle 3.76

ERA od godine u kojoj su napunili 22:
Sabathia 3.44
Buehrle 3.75

To je vec osjetnija razlika.

Drugi podatak su unearned runs. U obrani se (apsolutno ispravno) vise ni ne spominju errors i fielding percentage, jer su jedna od najglupljih statistika, bazirana na osobnom misljenju scorera. Medjutim, jos uvijek imaju veliki utjecaj na ERA. Dobar primjer je tekma na Dan Mladosti ove godine (Hou @ Cin) u kojoj je Taverasu prvo dodijeljen hit, koji je naknadno promijenjen u error Tejade. Razlika? 5 runova Wandy Rodrigueza su tako postali unearned i nestali iz njegovog ERA. Da je scorer ostao prvi prvotnoj procijeni, njegov ERA ove godine bi bio 2.92 umjesto 2.26 - poprilicna razlika.

Kada se usporede njihovi RA (Run Average) razlika je jos veca:

Sabathia 3.75
Buehrle 4.21

Pola runa po 9 inninga - to je vec gotovo cijela klasa razlike.

Necu sada ulaziti u detalje FIP-a i xFIPa, koji uzimaju u obzir stadione, GO/AO, BB/K, srecu, efikasnost obrane i slicno, ali evo posljednje 4 godine, ukljucujuci i navedenu 2005. za obojicu:

xFIP (2005,2006,2007,2008)
Sabathia: 3.88, 3.85, 3.63, 3.51*
Buehrle: 3.95, 5.01, 4.60, 4.10
* samo AL

Sto ova statistika (koju se moze vrednovati, a ne mora, kako tko zeli) pokazuje, je koliko bi runova po devet inninga svaki pitcher dopustio da igra na istom stadionu, protiv istih protivnika, s istom obranom iza sebe i s istom srecom. A po njoj je razlika cak .7 R/9, odnosno u jednoj sezoni preko 15 Runova sto je velika razlika. OK, nadam se da nisu svi zaspali s ovoliko statistike :)

electro cute
02.06.2009., 14:22
ma catch je OK, puno vaznije je da je napokon opet ukrao bazu, imam ga u fantasy ekipi :D

i ja isto ;) iako mi je ekipa definitivno ošla u kurac, imam mannya i vottoa :(

L.Nimoy
02.06.2009., 16:33
Zanimljivo si to izanalizirao. Sabathia je u svakom slučaju klasa iznad, ali ono što je kod Buehrlea možda utjecalo da ga neki promatraju kao elite pitchera (ili barem blizu tome statusu) je možda run support. Pazi, on iako nema top class brojke, ima career W/L 128-88, što je fenomenalno, i najčešće rezervirano samo za najbolje. Činjenica je da ekipa s njim pobjeđuje, pa onda i tih pola runa razlike ili ponekad upper 3.00 ERA ne bode oči toliko.

Inače jučer sam zaboravio Piea spomenuti, makar koliko sam čuo od komentatora Oriolesa, fali mu malo taj power aspekt, ipak je prvenstveno fenomenalan u obrani.

Kako si ti dosta iskusniji kad je bejzbol u pitanju zanima me što misliš o teorijama koje kažu da je Johan toliko dominantan jer osim što ima nekoliko out pitcheva uspio je eliminirati razliku u deliveryju između njih, pa je često gotovo nečitljiv. Jer gledajući Johana imam dojam da on s tolikim samopouzdanjem i lakoćom baca, rijetko koji SP trenutno ima takav confidence, možda upravo zbog toga, što ti misliš?

Drugo pitanje, jel se slažeš da je Tim Lincecum top 3 SP talent/ostvareni potencijal u majorsima trenutno kad je pitching u pitanju? Meni je recimo sjajna stvar da se uspio tako fenomenalno vratit nakon prvih nekoliko startova u kojima su ga izudarali. Dodaj tome 1.19 WHIP i 84:19 SO: BB ratio, dečko je stvarno impresivan.

Inače, opet nova tema. :D

Gledao sam Wanga u par relief inninga protiv Indiansa neki dan, i bio je sjajan. Opet se vratio onaj stari Wang koji drži loptu nisko i praktički je unhittable kad je in the zone. Mislim da bi Jenkiji puno dobili s njim zdravim i spremnim za igru, a taj dan je izgleda jako blizu, iščekuje se trenutak kad će se vratit u rotaciju. ERA mu je i dalje oko 16.00 :D.

Medou
02.06.2009., 17:34
Vi koji igrate fantasy baseball, na kojim stranicama igrate? Rotowire, espn, fox, mlb.com?

electro cute
02.06.2009., 19:10
Zanimljivo si to izanalizirao. Sabathia je u svakom slučaju klasa iznad, ali ono što je kod Buehrlea možda utjecalo da ga neki promatraju kao elite pitchera (ili barem blizu tome statusu) je možda run support. Pazi, on iako nema top class brojke, ima career W/L 128-88, što je fenomenalno, i najčešće rezervirano samo za najbolje. Činjenica je da ekipa s njim pobjeđuje, pa onda i tih pola runa razlike ili ponekad upper 3.00 ERA ne bode oči toliko.

Inače jučer sam zaboravio Piea spomenuti, makar koliko sam čuo od komentatora Oriolesa, fali mu malo taj power aspekt, ipak je prvenstveno fenomenalan u obrani.

Kako si ti dosta iskusniji kad je bejzbol u pitanju zanima me što misliš o teorijama koje kažu da je Johan toliko dominantan jer osim što ima nekoliko out pitcheva uspio je eliminirati razliku u deliveryju između njih, pa je često gotovo nečitljiv. Jer gledajući Johana imam dojam da on s tolikim samopouzdanjem i lakoćom baca, rijetko koji SP trenutno ima takav confidence, možda upravo zbog toga, što ti misliš?

Drugo pitanje, jel se slažeš da je Tim Lincecum top 3 SP talent/ostvareni potencijal u majorsima trenutno kad je pitching u pitanju? Meni je recimo sjajna stvar da se uspio tako fenomenalno vratit nakon prvih nekoliko startova u kojima su ga izudarali. Dodaj tome 1.19 WHIP i 84:19 SO: BB ratio, dečko je stvarno impresivan.

Inače, opet nova tema. :D

Gledao sam Wanga u par relief inninga protiv Indiansa neki dan, i bio je sjajan. Opet se vratio onaj stari Wang koji drži loptu nisko i praktički je unhittable kad je in the zone. Mislim da bi Jenkiji puno dobili s njim zdravim i spremnim za igru, a taj dan je izgleda jako blizu, iščekuje se trenutak kad će se vratit u rotaciju. ERA mu je i dalje oko 16.00 :D.

sumnjam da će yanksi nešto mijenjat s obzirom da ih sjajno ide. ok, offense im je vjerojatno malo precijenjen s obzirom na homer-happy stadion, ali konsolidirali su se u obrani, nisu imali error već kolko 17-18 tekmi. wang je definitivno tip za kojeg u ovoj rotaciji ima mjesta, no sumnjam da će ga tako skoro vraćati u nju ali - živi bili pa vidili.

što se pie-a tiče gledao sam ga dosta u cubsima (kolko je igrao) i moram priznat da mi se jako svidio. udaranje mu nije bogzna šta, ali tip je jako brz i dobar u obrani. baserunning mu je upitan budući da je ukrao samo 12 baza u tri godine, no treba uzet u obzir i da su ga samo 3 puta uhvatili i da je imao manje od 350 ab-ova. bio sam iznenađen kad su ga cubsi pustili budući da mislim da dečko ima potencijala, iako bi se sa 24 godine trebao početi dokazivati...

electro cute
02.06.2009., 19:11
Vi koji igrate fantasy baseball, na kojim stranicama igrate? Rotowire, espn, fox, mlb.com?

ja igram na yahoou, i mlb i nfl, igrao sam i basket, ali je glupo kad nemaš ekipu koju znaš pa polovica odustane nakon tjedan dana.

the smoke
02.06.2009., 19:14

Johan Santana I, da ga ne bi pomijesali s Johanom Santanom II, aka Ervinom :) baca tri pitcha - fastball, slider i changeup. Eksperimentirao je nesto 2002-2004 i sa curveballom i sa cutterom ali bacio ih je svega nekoliko i onda ostavio.

Osim sto ima kontrolu sa sva tri i moze ih baciti za strike, baca ih i iz istog "arm slota" odnosno kuta ruke, tako da ih se po tome ne moze razlikovati. Brzina ruke mu je takodjer ista, sto je posebno kod changeupa vrlo vazno, jer ako kao udarac "nanjusis" da je ruka malo sporija, ostanes dulje na zadnjoj nozi i sjedis na changeu, cime su sanse za dobrim udarcem znatno vece.

Ali jedna od najvecih snaga Santane je razlika u brzini izmedju fastballa i changeupa, koja u prosjeku za karijeru iznosi vise od 11 mph (91.9 - 80.6). [Za usporedbu, dvojica koju smo analizirali prije su tu losiji - Sabathia s 9.6 mph jos vrlo dobar, dok Buehrle zbog samo 7.6 mph razlike i ne postize puno strikeoutova]. U slicnoj brzinskoj kategoriji mu je i slider (prosjek 83.2 mph), sto daljnje otezava udaranje. Moras mu respektirati fastball s 92 milje i sjediti na njemu, a ako nije, onda imas 50/50 da li loptica skrece direktno u tebe (za desnjake udarace) ili pada dolje vani.

Svakako. Lincecuma obozavam gledati. Najbolje je bilo kada njega i Caina prije dvije godine nisu pustili na stadion Metsa, jer im nitko nije vjerovao da su igraci :D Ima vrlo neortodoksan delivery, kojeg je pokupio od tate. Vrijem ce pokazati koliko su te kretnje (manje ili vise) stetne za rame i lakat, ali za sada funkcionira odlicno.

Slicno kao i Santana, on je predominantno 3-pitch pitcher (obicno tko ima fastball s kontrolom preko 90 ne razvija cesto cetvrti pitch osim kao show pitch), s tim da je njegov treci pitch plus curveball. Brzine (i razlike) su odlicne: FB 93.9, CH 83.8, CB 79.6. Ove godine je poceo bacati nesto vise (oko 4% svih pitcheva) i slider, kojeg baca istom brzinom kao i changeup, ali mislim da ce ga, ako ce ga ozbiljnije bacati, vjerojatno biti kasnije u 85-86 mph podrucju.

Vrlo dobro mijesa pitcheve. Baca FB oko 65% svih pitcheva, sto je za njegovu brzinu idealno. Santana baca oko 60% FB, Buehrle npr. oko 50%, koliko je i u redu za nekog s 85/86 mph.) On jos moze kontrolu popraviti i smanjiti malo BB, ali to je vec picajzliranje :)

the smoke
02.06.2009., 19:16

ja sam godinam igrao na sportingnews.com i mogu ga samo toplo preporuciti. ove godine smo preselili ligu na fanball.com jer sportingnews ne podrzava aukcijski draft i FAAB i oni su losiji.

L.Nimoy
02.06.2009., 19:31
svaka čast smoke, stvarno si tata za baze. :D :s Masu ovih stvari (recimo razlike u brzini) nisam znao.

Ajmo malo o današnjim tekmama:
Danas recimo od zanimljivijih tekmi valja izdvojit Porcella protiv Matsuzake,
Jaysi protiv Angelsa, Halladay protiv Saundersa. Ovaj potonji je, kažu neki, luckiest pitcher in the AL, sudeći po tome da konstantno baca u kontakt, ima samo 33 strikeouta u 66 inninga, i čak 19 šetnji. Zanimljivo, usprkos tome ima WHIP od samo 1.19, ERA od samo 3.26 i 6-3. Naravno uz katastrofalan K/9 i SO/BB koji mu je ispod 2.00 konstantno. Je li to nešto što definitivno čeka korekciju ili Saunders može ovako iznijeti sezonu? Sličan problem ima recimo Joel Pineiro, samo 25 strikeoutova u 65 inninga, 73 udaraca, no samo 2 HR-a i 3.86 ERA.

Btw, Saundersov BABIP je .248 ove sezone.

Radi li se u ova dva slučaja recimo o onome o čemu si pričao ranije, 'lucky' sezoni, loptice koje 'umru' na warning tracku ili koje gađaju obranu?

Jedna zanimljivost. Dečko osebujnog imena Antonio Bastardo (http://scores.espn.go.com/mlb/players/profile?playerId=30105) danas debitira za Philu i to protiv Peavyja na PETCO-u.

Dobar bi trebao biti i dvoboj Dodgersa (Wolf) i Snakesa (Haren), a svakako ću bacit oko na Lincecuma u Washingtonu, barem par inninga.

Btw, zašto je Ervin "Johan II"? :D

L.Nimoy
02.06.2009., 19:42
Zanimale su me još neke stvari.

Ajmo primjer uzet: Dan Haren. Odličan SP, ima sjajne peripheralse, 71:9 SO: BB, 0.90 WHIP, i onda imaš slučaj gdje ga jedna ekipa u ne toliko malo AB-ova udara svjetski.

http://scores.espn.go.com/mlb/players/bvsp?playerId=5565

.326, 62 for 190, 13 extra base hits, .373 OBP. Naravno ne može dečko sve ownat, ali svejedno je zanimljivo kako neke ekipe masovno udaraju jednog pitchera iako je čovjek kvalitetan, radi li se tu čisto o pristupu na plateu (nekakvog instinktivnom šemom) ili dobrom skautiranju određenih ekipa u odnosu na udarača?

the smoke
02.06.2009., 19:55
Radi li se u ova dva slučaja recimo o onome o čemu si pričao ranije, 'lucky' sezoni, loptice koje 'umru' na warning tracku ili koje gađaju obranu?

Saundersa ceka korekcija - do sada je 21% svih udarenih loptica u 2009. infield fly, odnosno pop-up, a samo 11% line drive. Kad se to vrati u "njegovu normalu", a to znaci nekih 7-8% IF i nekih 17% LD, podici ce se i ERA i WHIP.

Kod Pineira je situacija malo kompliciranija. Za sada je uspio pretvoriti se u 2009. u jakog groundball pitchera (odnos GO/AO 2.55, au karijeri do sada 1.46). Baca vise fastballa nego normalno, ali sporijih i to uglavnom 2-seamera sa sinkom, znaci on je stvarno nesto promijenio. Pitanje je koliko ce dugo potrajati, da se liga prilagodi.

Jedna zanimljivost. Dečko osebujnog imena Antonio Bastardo (http://scores.espn.go.com/mlb/players/profile?playerId=30105) danas debitira za Philu i to protiv Peavyja na PETCO-u.

Dobar je Bastardo. Ako Philadelphia ne tradea za startera (Lee, Bedard, Peavy, etc.) mogao bi ostati u rotaciji, potencijala ima, vidjet cemo kakvi su zivci. Popizdio sam jer sam saznao prosli tjedan da ce ga pozvati iz AAA tyocno 10 minuta nakon sto je proslo vrijeme da polazemo bideve za free agents u nasoj fantasy ligi. Mogao sam ga imati za dolar. Sad ako bude imao dobar start, morat cu platiti 10-15.

Btw, zašto je Ervin "Johan II"? :D
Zato sto se Ervin Santana isto zove Johan Santana. Promijenio je ime u Ervin da ga ne bi mijesali s pr(a)vim Johanom

the smoke
02.06.2009., 20:09
Zanimale su me još neke stvari.

Ajmo primjer uzet: Dan Haren. Odličan SP, ima sjajne peripheralse, 71:9 SO: BB, 0.90 WHIP, i onda imaš slučaj gdje ga jedna ekipa u ne toliko malo AB-ova udara svjetski.

http://scores.espn.go.com/mlb/players/bvsp?playerId=5565

.326, 62 for 190, 13 extra base hits, .373 OBP. Naravno ne može dečko sve ownat, ali svejedno je zanimljivo kako neke ekipe masovno udaraju jednog pitchera iako je čovjek kvalitetan, radi li se tu čisto o pristupu na plateu (nekakvog instinktivnom šemom) ili dobrom skautiranju određenih ekipa u odnosu na udarača?

Zanimljivo. Medjutim to nema puno veze s Dodgersima, vecina tih AB je iz AL, dok je Haren bio s Oaklandom, Blake s Clevelandom, Manny s Bostonom, Mientkiewicz s KC i Yankeesema, Loretta s Bostonom itd. Splet slucajnosti.

L.Nimoy
02.06.2009., 20:29
Nisam znao za Ervina. :D Zašto jednostavno nije uzeo middle name i ostao Ramon? :D

Zanimljivo. Medjutim to nema puno veze s Dodgersima, vecina tih AB je iz AL, dok je Haren bio s Oaklandom, Blake s Clevelandom, Manny s Bostonom, Mientkiewicz s KC i Yankeesema, Loretta s Bostonom itd. Splet slucajnosti.

moguće, ali evo gledam prošlu sezonu, Haren v LAD
2-3, 5.21 ERA, 27.2 IP, 35 H, 16 ER, .304 BAA.

Bit će zanimljivo gledat tekmu u svakom slučaju.

the smoke
02.06.2009., 21:07
Nisam znao za Ervina. :D Zašto jednostavno nije uzeo middle name i ostao Ramon? :D

moguće, ali evo gledam prošlu sezonu, Haren v LAD
2-3, 5.21 ERA, 27.2 IP, 35 H, 16 ER, .304 BAA.

Bit će zanimljivo gledat tekmu u svakom slučaju.

Ne znam, ne da mi se sad gledati, moguce je da je Haren protiv Dodgersa bacao vecinom poslije ASB, on je tradicionalno skroz drugi pitcher u drugoj polovici

electro cute
02.06.2009., 22:22
mene zanima ovaj faktor sreće o kojem govoriš, taj xfip ili kak se zove, posebno zbog toga što smatram da u sportu ne postoji sreća - samo fizika. nije li malo nepošteno da se vrijednost pitchera procjenjuje po nečem što se nije dogodilo, dok se taj faktor sreće ne računa za battere. da se te loptice koje su umrle na warning tracku računaju u korist batter big papi bi imao bar sedam osam homera i average od 290 ove sezone...

btw smoke, da li je ikad postojao pitcher koji je imao era viši od prosjeka lige i velik broj pobjeda po sezoni kroz karijeru? ono što me zanima je to da li postoji pitcher koji nije bio bogznakaj, ali je bio dobar situacijski pitcher i znao je držat utakmicu neizvjesnom iako bi redovno predao 4.5 - 5 runova. znam da se to može dogodit kroz sezonu, ak imaš dobar lineup iza sebe, al me zanima dal je postojao takav kroz čitavu karijeru.

electro cute
02.06.2009., 22:23
večeras ću vjerojatno pogledat soxe, jučer sam za promjenu gledao metse. one condenesed games na mlb-u su pravo otkriće, nije ko gledanje tekme, al je bolje od highlitsa ;)

L.Nimoy
02.06.2009., 23:12
EC, smoke će ti vjerojatno bolje objasnit, ali ako Saunders baca na kontakt, i to dosta kontakta, a nije SO pitcher, nije ni groundball pitcher, znači većinom te lopte lete all over the place a svejedno ih obrana redovno lovi i sprema 'u mirovinu :D', onda je očito da je faktor sreće odnosno bolje rečeno random sekvenci na njegovoj strani. A to ne može biti stalno. Ne može on sa svojih 30 SO-ova u 65 inninga imat istu učinkovitost i isti ERA kao i Johan ili Lincecum koji su umirovili po 80-90 udarača u istom periodu.

Tako da mislim da se tu ne aludira na pravu sreću, već na jednostavno splet okolnosti koji je omogućio da on ima takve brojke iako drugi statsi upućuju da se ne radi o "pravim", održivim vrijednostima.

the smoke
02.06.2009., 23:22
mene zanima ovaj faktor sreće o kojem govoriš, taj xfip ili kak se zove, posebno zbog toga što smatram da u sportu ne postoji sreća - samo fizika. nije li malo nepošteno da se vrijednost pitchera procjenjuje po nečem što se nije dogodilo, dok se taj faktor sreće ne računa za battere. da se te loptice koje su umrle na warning tracku računaju u korist batter big papi bi imao bar sedam osam homera i average od 290 ove sezone...

btw smoke, da li je ikad postojao pitcher koji je imao era viši od prosjeka lige i velik broj pobjeda po sezoni kroz karijeru? ono što me zanima je to da li postoji pitcher koji nije bio bogznakaj, ali je bio dobar situacijski pitcher i znao je držat utakmicu neizvjesnom iako bi redovno predao 4.5 - 5 runova. znam da se to može dogodit kroz sezonu, ak imaš dobar lineup iza sebe, al me zanima dal je postojao takav kroz čitavu karijeru.

Kao pitcher mozes kontrolirati direktno (uz battera, naravno) tri stvari: K, BB(HBP) i HR. Donekle indirektno i GO/AO. Sve ostalo vise ne ovisi o tebi, nego o kvaliteti tvoje obrane i o sreci, koja postoji u sportu. Ako ti je lijevi vanjski Carl Crawford dopustit ces u prosjeku po sezoni 6-7 runova manje nego ako ti je lijevi vanjski Manny Ramirez. Imat ces bolji ERA, bez ikakve vlastite zasluge. Ako bacas domace tekme u San Diegu dozvolit ces 30-40% manje HR nego ako bacas u Phoenixu. Opet, da li to znaci da si bolji pitcher? Ne. Ali znaci bolji ERA.

Faktor srece se gleda i za udarace, tu je jedan od najboljih pokazatelja BABIP. Ortiz ima i peha u 2009., ali njegovi problemi su da je izniman pull hitter s nogama od olova, kao i da dratamticno gubi power - 2009 samo 1.5% njegovih fly balls budu HR, nakon 26% u 2006, 18% u 2007 i 15% u 2008, trend poprilicno tipican za ostarjele sluggere.

A sto se pitchera tice, koji su imali velik broj Wins usprkos visokom ERA, bilo ih je, medjutim to ne znaci da su oni znali drzati svoju ekipu u igri bolje od onih istih takvih pitchera koji su bacali jednako kvalitetno ili bolje za slabe offensice ekipe, nego jednostavno da su imali srece igrati za jake udarace. Win je statistika koja pripada cijelom klubu, a ne pitcheru.

the smoke
02.06.2009., 23:23
EC, smoke će ti vjerojatno bolje objasnit, ali ako Saunders baca na kontakt, i to dosta kontakta, a nije SO pitcher, nije ni groundball pitcher, znači većinom te lopte lete all over the place a svejedno ih obrana redovno lovi i sprema 'u mirovinu :D', onda je očito da je faktor sreće odnosno bolje rečeno random sekvenci na njegovoj strani. A to ne može biti stalno. Ne može on sa svojih 30 SO-ova u 65 inninga imat istu učinkovitost i isti ERA kao i Johan ili Lincecum koji su umirovili po 80-90 udarača u istom periodu.

Tako da mislim da se tu ne aludira na pravu sreću, već na jednostavno splet okolnosti koji je omogućio da on ima takve brojke iako drugi statsi upućuju da se ne radi o "pravim", održivim vrijednostima.

solidno objasnjeno :D

the smoke
02.06.2009., 23:31
Vidim, fino se rasplamsala diskusije, drago mi je to.

Evo dva pitanja, da vidimo tko ce znati odgovoriti.

Prvo (jednostavno, jer se moze googlati):

Kada jedan pitcher dobiva Save?

Drugo, teze:

Pitcher ulazi u igru u devetom inningu, pri vodstvu svoje momcadi od jednog runa. Baca scoreless inning i utakmica zavrsava pobjedom njegove momcadi. On je posljednji pitcher u utakmici, ali ne dobiva Save. Kako je to moguce?

Navalite :)

L.Nimoy
02.06.2009., 23:54
Nisam 100%, ali da nije možda zato jer je netko prije njega već zaslužan za taj save, pa iako je on zadnji pitcher u utakmici, nije upisao save.

Reci ako sam blizu. :D

L.Nimoy
02.06.2009., 23:57
Ne, brijem da sam u krivu, nije to. Nemam pojma. :D

Ne postoji li ono pravilo o tying runu on base, at the plate or on deck? :D Pa ako je 1 run lead...onda definitivno zadovoljava taj kriterij. Leading home team ne udara bottom 9th pa nisu mogli uvaljat veću razliku da on bude winning pitcher umjesto savea, što onda? :ne zna:

Reci. :D

Ili on je nekako winning pitcher? Nije, sumnjam. Razbijam glavu sad. :D Reci. :rofl:

electro cute
03.06.2009., 00:22
Kao pitcher mozes kontrolirati direktno (uz battera, naravno) tri stvari: K, BB(HBP) i HR. Donekle indirektno i GO/AO. Sve ostalo vise ne ovisi o tebi, nego o kvaliteti tvoje obrane i o sreci, koja postoji u sportu. Ako ti je lijevi vanjski Carl Crawford dopustit ces u prosjeku po sezoni 6-7 runova manje nego ako ti je lijevi vanjski Manny Ramirez. Imat ces bolji ERA, bez ikakve vlastite zasluge. Ako bacas domace tekme u San Diegu dozvolit ces 30-40% manje HR nego ako bacas u Phoenixu. Opet, da li to znaci da si bolji pitcher? Ne. Ali znaci bolji ERA.

Faktor srece se gleda i za udarace, tu je jedan od najboljih pokazatelja BABIP. Ortiz ima i peha u 2009., ali njegovi problemi su da je izniman pull hitter s nogama od olova, kao i da dratamticno gubi power - 2009 samo 1.5% njegovih fly balls budu HR, nakon 26% u 2006, 18% u 2007 i 15% u 2008, trend poprilicno tipican za ostarjele sluggere.

A sto se pitchera tice, koji su imali velik broj Wins usprkos visokom ERA, bilo ih je, medjutim to ne znaci da su oni znali drzati svoju ekipu u igri bolje od onih istih takvih pitchera koji su bacali jednako kvalitetno ili bolje za slabe offensice ekipe, nego jednostavno da su imali srece igrati za jake udarace. Win je statistika koja pripada cijelom klubu, a ne pitcheru.

ali ako ti je lijevi vanjski carl crawford, a ne manny onda je sasvim jasno da to nije sreća nego da imaš dobar outfield. uglavnom, moj point je da je
eranedovoljno dobra statistika za procjenjivanje kvalitete pitchera jer donekle ovisi o kvaliteti momčadi, što ovaj primjer s crawfordom i mannyem zorno prikazuje.
ne kao win za koji se apsolutno slažem da pripada čitavoj momčadi i u baseballu je najvažniji za procjenu kvalitete momčadi koja je ipak nešto više od sum of all it's parts (no potpuno nebitna u procjeni individualne kvalitete pitchera), ali je svejedno nedovoljno dobra. zato me i zanima šta ta xfip statistika sve ubraja.

@nimoy - al šta ako mu se statistika ne korigira? mislim, i ja se slažem da će se to vjerojatno dogoditi, posebno ako nije groundball pitcher, al što ako se ne dogodi?
uglavnom, postoji tako puno parametara za procjenu individualne kvalitete da me glava od svega toga zaboli... :mig:

papirlova
03.06.2009., 00:24
Ne, brijem da sam u krivu, nije to. Nemam pojma. :D

Ne postoji li ono pravilo o tying runu on base, at the plate or on deck? :D Pa ako je 1 run lead...onda definitivno zadovoljava taj kriterij. Leading home team ne udara bottom 9th pa nisu mogli uvaljat veću razliku da on bude winning pitcher umjesto savea, što onda? :ne zna:

Reci. :D

Ili on je nekako winning pitcher? Nije, sumnjam. Razbijam glavu sad. :D Reci. :rofl:

:rofl::rofl:

ja bi te ostavio da jos razbijas glavu da sam na njegovom mjestu...
ajde još jedan edit...
a znam taj osjecaj razbijanja glave :D
:rofl:

electro cute
03.06.2009., 00:32
ni meni nije jasno:
1. nije winning pitcher
2. otpitchao je više od 1/3 inninga
3. zadnji je pitcher na tekmi
4. ušao je s vodstvom manjim od jednog runa
5. tying run je on the plate ili on base (nije precizirano)
6. baca scorless inning

:ne zna: svi uvjeti za save su tu.
+ rekao si da pitcher ulazi u igru u devetom? po prvi put? jer teoretski je moguće da otpitcha sedam inninga, kvalificira se za win, ode igrati u polju i na kraju se vrati na mound - u tom bi slučaju dobio win, a ne save.

papirlova
03.06.2009., 00:34
dajte malo raspravljajte, zeljan sam znanja, tek sam poceo sa baseballom.

the smoke
03.06.2009., 01:38
ni meni nije jasno:
1. nije winning pitcher
2. otpitchao je više od 1/3 inninga
3. zadnji je pitcher na tekmi
4. ušao je s vodstvom manjim od jednog runa
5. tying run je on the plate ili on base (nije precizirano)
6. baca scorless inning

:ne zna: svi uvjeti za save su tu.
+ rekao si da pitcher ulazi u igru u devetom? po prvi put? jer teoretski je moguće da otpitcha sedam inninga, kvalificira se za win, ode igrati u polju i na kraju se vrati na mound - u tom bi slučaju dobio win, a ne save.

pitcher po prvi puta ulazi u devetom, nije pitchao prije. zadnji je pitcher u tekmi (i to ukupno zadnji, ne samo zadnji svoje momcadi).

Odnosno preciznije, tekma Tampa Baya i Baltimora u Tampi. Nakon 8 1/2 inninga Baltimore vodi sa 6:5. Pocinje domaci dio devetog inninga i ulazi closer Chris Ray. (Tying run je nebitan, kada je razlika manja od 4 runa). baca perfektan 1-2-3 Inning i utakmica zavrsava 6:5 za Baltimore. Chris ray ne dobiva save.

Ajde razmisljajte ili googlajte jos malo, ja odoh spavati - rjesenje u toku srijede ;)

electro cute
03.06.2009., 02:18
zaato jer ga statističari ne vole? zato jer je iz tampe pa nije bilo u redu? googlam i nemrem nać ;) fakat nemam pojma.

electro cute
03.06.2009., 02:20
hm. možda je bio najefikasniji reliver pa je dobio win jer je SP odbacao manje od 4 inninga?

L.Nimoy
03.06.2009., 04:12
ok napamet bez guglanja, čisto da probam. :D

Nije dobio save zato jer je reliever prije njega ušao u situaciji sa 2 on, 0 out, i on je taj koji je dobio save. :)

Ne? :D Ne, jel tako, ne bi on dobio save. Ne znam onda. :D

Timmy upravo izašao u Washingtonu. Nisam gledao sve, spavao sam, samo zadnja 2 inninga, dopustio im je više nego što sam mislio, pogotovo jer im je lineup koma sad bez Floresa, Younga i ekipe. Ušao Affeldt, SF vodi 5:4.

electro cute
03.06.2009., 04:56
ja gledam tigerse i soxe, dice-k je opet odbacao svoju uobičajenu tekmu, ali ga ovaj put nisu nalupali, soxi vode 5-1 u osmom.

ovaj tvoj reliver nimoy bi trebao dobit hold :ne zna:

btw mauer šibnuo dvanaesti hr sezone. lani u 536 AB-ova udario 9 hr-a, ove u 101 udario 12 :s slg 838, avg 414, obp 500. ono, svaka čast.

electro cute
03.06.2009., 05:13
o jonathane :azdaja: :tuctuc: 5:1 za soxe, papelbon napunio baze bez outa u devetom :(

edit: i onda tri strikeouta :s 500. pobjeda za franconu na klupi soxa :s

the smoke
03.06.2009., 09:24
"Zato jer ga statisticari ne vole" - dobar :)

Ali na dobrom ste tragu, EC barem. Starter je odbacao 7.2 inninga, ali Chris Ray je ipak dobio Win, a ne Save.

Evo i Boxscore (http://mlb.mlb.com/news/boxscore.jsp?gid=2006_04_13_balmlb_tbamlb_1), sad bi terbalo biti lakse - pa neka mi netko kaze zasto je dobio Win, a ne Save iako je usao pri vodstvu.

A evo i novo pitanje, lakse. Ryan Madson je jucer dobio Save, iako je Philadelphia pobijedila Washington s 10:5 i on je bacio jedan jedini pitch! Kako to? :)

the smoke
03.06.2009., 09:46
...Saunders...usprkos tome ima WHIP od samo 1.19, ERA od samo 3.26 i 6-3.

Update (nakon sinoc): ERA = 3.77 :mig:

L.Nimoy
03.06.2009., 10:10

Ali na dobrom ste tragu, EC barem. Starter je odbacao 7.2 inninga, ali Chris Ray je ipak dobio Win, a ne Save.

Evo i Boxscore (http://mlb.mlb.com/news/boxscore.jsp?gid=2006_04_13_balmlb_tbamlb_1), sad bi terbalo biti lakse - pa neka mi netko kaze zasto je dobio Win, a ne Save iako je usao pri vodstvu.

A evo i novo pitanje, lakse. Ryan Madson je jucer dobio Save, iako je Philadelphia pobijedila Washington s 10:5 i on je bacio jedan jedini pitch! Kako to? :)
bio sam na dobrom trag jučer što se tijeka misli tiče (napisao sam nešto drugo, ovo samo spomenuo), mislio sam na run support kojeg je dobio, no nisam obrnuo situaciju (mislio sam na home team u 9. inningu, koji ukoliko vodi ne udara. Nisam se sjetio away teama. Uglavnom, konfuzija mi je bila u glavi :rofl:)

Reci ako je ovo točno: dobio je win jer je ekipa u 9. inningu zabila 3 runa i onda ih on nije čuvao (iako teoretski jest) već se računa kao da je aktivno sudjelovao u pobjedi, zato win a ne save. Jer su dobili "behind him", iako je on zapravo još bio u bullpenu dok su oni zabijali ta 3 runa. :D

Na tom tragu je i tekma jučer, Dodgersi protiv Arizone.

http://scores.espn.go.com/mlb/boxscore?gameId=290602119

Win je dobio Jeff Weaver jer je on bacao u 8. inningu a upravo u 8. su Dodgersi napravili rally i dobili.

Broxton je ušao u 9. i "sačuvao" vodstvo.

Ako ovo nije točno a jebiga. :D

L.Nimoy
03.06.2009., 10:15
Bastardo jučer sjajan, pogotovo za debi. 6 inninga, 4 hita, 1 ER, 1 BB, 5 SO. Fenomenalno. Peavy napustio igru u drugom inningu navodno zbog gripe.

Smoke, Madson je dobio save, jel to možda ono "tying run on base, at the plate OR on deck".

Malo sam varao i provjerio play by play, pa kaže ovako:

C Floyd hit for C Meredith. 10 5
C Floyd popped out to first. 10 5
T Gwynn struck out swinging. 10 5
E Gonzalez reached on infield single to shortstop. 10 5
E Gonzalez to second on fielder's indifference. 10 5
A Gonzalez walked. 10 5
C Headley walked, E Gonzalez to third, A Gonzalez to second. 10 5
R Madson relieved C Durbin. 10 5
K Kouzmanoff grounded into fielder's choice to third, C Headley out at second. 10 5

Znači Madson je ušao u situaciji kada je tying run bio na decku.

Reci slobodno ako brijem :D.

L.Nimoy
03.06.2009., 10:30
ja gledam tigerse i soxe, dice-k je opet odbacao svoju uobičajenu tekmu, ali ga ovaj put nisu nalupali, soxi vode 5-1 u osmom.

ovaj tvoj reliver nimoy bi trebao dobit hold :ne zna:

btw mauer šibnuo dvanaesti hr sezone. lani u 536 AB-ova udario 9 hr-a, ove u 101 udario 12 :s slg 838, avg 414, obp 500. ono, svaka čast.

Mauer i Morneau su stvarno jedan od najboljih puncheva u bejzbolu. Netko bi rekao "i sve što vrijedi u Twinsima", ja se ne bih složio ali dobro, jedini su oni All star potencijal trenutno, uz Sloweyja (i Nathana). Pritom ne mislim na Sloweyja zbog pobjeda (8-1, 3.97 ERA, 1.35 WHIP, 7 BB, 49 SO) već zbog sljedećeg (brojke iz 5. mjeseca: .308 GB, .185 FB, .810 LD

Trenutno mu je GB na .328 btw, ako gledamo cijelu sezonu, pa zapravo te brojke (3.97 ERA i 1.35 WHIP) očekuju daljnje poboljšanje!

Evo jednog 'notea' sa ESPN-a: From ESPN.com's Adam Madison: "It was only a matter of time before Slowey's ERA decreased; his marvelous strikeout-to-walk rate and his inflated batting average on balls in play suggested regression. He has been impressive, nonetheless, with two runs or fewer allowed in four consecutive starts while facing the Yankees (1st in OPS) and Red Sox (3rd) along the way.

Evo jednog članka (http://sports.espn.go.com/fantasy/baseball/flb/story?id=4224198) o kojem možemo prodiskutirati a radi se o onome što je EC jučer spominjao, lucky/unlucky hitteri (i pitcheri).

Mauer i Morneau su pri vrhu 'lucky' liste, Big Papi naravno na onoj drugoj.

Tywin
03.06.2009., 10:46

Though Jim Brower was throwing when the Orioles' took the lead for the first and final time, he'd only faced one batter, so closer Chris Ray, his successor, earned the win.

"I'd rather have a save" Ray said after admitting he'd never heard of the rule which gave him the win.

E sad, ja se jasno sjećam jedne utakmice Metsa i Philliesa prošle godine na Shea Stadiumu gdje je Jorge Sosa ušao u 12. ili 13. inningu kod dva outa, bacio 1 pitch kojim je izbacio udarača na groundout ili flyout, nebitno sad i onda dobio pobjedu kad su Metsi postigli run u donjem dijelu inninga. Jel to neka nekonzistentnost u pravilima?

L.Nimoy
03.06.2009., 11:12
Tywin,

vidi ovaj (http://www.covers.com/pageLoader/pageLoader.aspx?page=/data/mlb/results/2008/boxscore288165.html) primjer.

Pedro Feliciano je odbacao 0.1 IP, 6 pitcheva, i dobio win. Smoke će me ispravit ako griješim, ali razlog tomu je što su Metsi u njegovom inningu od 3:4 poveli 6:4 (kasnije i dobili 9:4).

Bacali su Feliciano (0.1 IP) i Joe Smith (0.2 IP) no Smith je ostavio runnera na bazi za Feliciana, koji je zabio run, no taj ER je kreditiran Smithu, jer ga je on ostavio na bazi, Feliciano je sljedećeg umirovio i dobio win.

Btw, potražio sam unatrag 2 sezone (i 2007.) i ne mogu nać tu tekmu sa 12-13 inninga o kojoj pričaš.
Možda mi je promakla, evo baci ti oko.
http://www.covers.com/pageLoader/pageLoader.aspx?page=/data/mlb/teams/pastresults/2008/team2958.html

Tywin
03.06.2009., 11:17
http://toronto.bluejays.mlb.com/news/wrap.jsp?ymd=20080410&content_id=2512707&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&team=home&c_id=nym

Ovo je link na utakmicu o kojoj sam govorio, ali i ovaj tvoj primjer je dobar. Ako su Feliciano i Sosa mogli dobiti W za 0.1 IP i 1 batter faced, zašto nije mogao onaj iz Oriolesa?

L.Nimoy
03.06.2009., 11:18
Pa dobio je, Chris Ray iz smokeovog primjera. Dobio je win, zato nije dobio save :D.

Tywin
03.06.2009., 11:19
Ma ne Ray, nego ovaj Brower koji je dovršio 8. inning.

the smoke
03.06.2009., 11:31
Tywin,

vidi ovaj primjer.

Pedro Feliciano je odbacao 0.1 IP, 6 pitcheva, i dobio win. Smoke će me ispravit ako griješim, ali razlog tomu je što su Metsi u njegovom inningu od 3:4 poveli 6:4 (kasnije i dobili 9:4).

Though Jim Brower was throwing when the Orioles' took the lead for the first and final time, he'd only faced one batter, so closer Chris Ray, his successor, earned the win.

"I'd rather have a save" Ray said after admitting he'd never heard of the rule which gave him the win.

E sad, ja se jasno sjećam jedne utakmice Metsa i Philliesa prošle godine na Shea Stadiumu gdje je Jorge Sosa ušao u 12. ili 13. inningu kod dva outa, bacio 1 pitch kojim je izbacio udarača na groundout ili flyout, nebitno sad i onda dobio pobjedu kad su Metsi postigli run u donjem dijelu inninga. Jel to neka nekonzistentnost u pravilima?

Feliciano i Sosa su dobili Win na temelju pravila 10.19 (4)
The winning relief pitcher shall be the one who is the pitcher of record when his team assumes the lead and maintains it to the finish of the game.

Na temelju toga pravila, Win bi bio dobio i Brower, a onda bi automatski Save dobio Ray. Medjutim postoji dodatak Pravilu 10.19 (4) koji kaze:

EXCEPTION: Do not credit a victory to a relief pitcher who is ineffective in a brief appearance, when a succeeding relief pitcher pitches effectively in helping his team maintain the lead. In such cases, credit the succeeding relief pitcher with the victory.

Brower je bio u igri 0.1 IP. medjutim nije aktivno doprinijeo nicemu, naprotiv. Dozvolio je RBI single jedinom udaracu kojem je bacao (Jonny(sic!) Gomes). Na sljedecem pitchu Gomes je probao ukrasti drugu bazu, catcher ga je izbacio i to je bilo to. Oficial scorer je bio (ispravnog) misljenja da je to primjer za iznimku pravilu 10.19 (4) i dodijelio je pobjedu Rayu.

the smoke
03.06.2009., 11:35
Bastardo jučer sjajan, pogotovo za debi. 6 inninga, 4 hita, 1 ER, 1 BB, 5 SO. Fenomenalno. Peavy napustio igru u drugom inningu navodno zbog gripe.

Smoke, Madson je dobio save, jel to možda ono "tying run on base, at the plate OR on deck".

Malo sam varao i provjerio play by play, pa kaže ovako:

C Floyd hit for C Meredith. 10 5
C Floyd popped out to first. 10 5
T Gwynn struck out swinging. 10 5
E Gonzalez reached on infield single to shortstop. 10 5
E Gonzalez to second on fielder's indifference. 10 5
A Gonzalez walked. 10 5
C Headley walked, E Gonzalez to third, A Gonzalez to second. 10 5
R Madson relieved C Durbin. 10 5
K Kouzmanoff grounded into fielder's choice to third, C Headley out at second. 10 5

Znači Madson je ušao u situaciji kada je tying run bio na decku.

Reci slobodno ako brijem :D.

Tocno

L.Nimoy
03.06.2009., 11:46
btw, što misliš o onoj teoriji da se baze kradu pitcheru a ne catcheru? Čuo sam više različitih schools of thought po tom pitanju, neki kažu da je stvar u catcheru da pročita runnera i situaciju i da o njegovom throwu na 2. ovisi steal, dok drugi kažu da je stvar u vremenu deliveryja kod pitchera, ako ima predug delivery da je catcher bespomoćan. Treći pak kažu kombinacija navedenog, što je meni najlogičnije, no čemu onda ove prve dvije teorije ako je tako lako?

the smoke
03.06.2009., 12:43
btw, što misliš o onoj teoriji da se baze kradu pitcheru a ne catcheru? Čuo sam više različitih schools of thought po tom pitanju, neki kažu da je stvar u catcheru da pročita runnera i situaciju i da o njegovom throwu na 2. ovisi steal, dok drugi kažu da je stvar u vremenu deliveryja kod pitchera, ako ima predug delivery da je catcher bespomoćan. Treći pak kažu kombinacija navedenog, što je meni najlogičnije, no čemu onda ove prve dvije teorije ako je tako lako?

To je princip najslabije karike. Ja sam ukrao preko 250 baza do sada u karijeri i od situacije do situacije sam ih krao razlicito - ili na pitchera ili na catchera.

Ako vidis, odnosno znas iz iskustva, da je catcher slab, onda ne moras toliko riskirati ni sa leadom od prve baze, ni sa timingom. Odes lijepo shuffle, shuffle, cekas dok nisi siguran da nije pick-off i trcis.

Druga stvar sto cesto znaju zajebati losiji catcheri, je da ne skrivaju dobro znakove pitcheru. Obicno kad je samo runner na prvoj bazi ne ulaze u sekvencu odnosno pokazuju samo pravi znak (bez laznjaka). Ako ne stisnu dobro koljena i ne drze ruku skroz unazad onda im mogu s pristojnim odmakom od prve citati znakove. To je uvijek malo rizik, jer moras brzo mijenjati pogled s catchera na pitchera da te ne pokupi s prve dok ti citas znakove, ali ako si dobro koncentriran moze se. Onda naravno da si izaberem change-up ili curveball pa trcim na njih.

To sve vazi za kradju druge baze. Treca se krade iskljucivo na pitchera, jer u principu ne postoji catcher koji te nece izbaciti na trecoj ako te pitcher dobro drzao. Isto kao kad krades drugu na pitchera pazis na par stvari.

- Koliko mu je dobar pick-off? Nekad namjerno uzmes (pre)veliki lead da isforsiras bacanje na prvu.
- Da li ima stalni sistem? Da li uvijek dodje u Set, pogleda jednom runnera i onda baca? Ako je tako, onda mozes krenuti cim skrene pogled s tebe. Ako mijenja, moras biti pazljiviji.
- Da li baca uvijek isto, ili mijesa slide step i high kick? Ja kod ljevaka koji bacaju s visokim leg-kickom cesto znam krasti drugu bazi "on first movement". Ako baca pitch, 100% safe, ali i ako je pick-off su brzima dobre sanse. Dok on zavrsi pokret i baci lopticu igracu prve baze, dok se ovaj makne metar dva u stranu da dobije kut za drugu bazu vec si u dobroj poziciji da budes safe.
- I naravno, najveca manjka pitchera je spor delivery. Tu onda ne pomaze ni Yadier Molina.

L.Nimoy
03.06.2009., 12:57
A gdje igraš ako se smije znat? :)

Super analiza iz runnerovog kuta.

the smoke
03.06.2009., 13:19
Igram u njemackoj ligi. U Hrvatskoj sam igrao u onoj generaciji Zagreba koja je '93 i '96 bila prvak.

L.Nimoy
03.06.2009., 13:42
spomenuo si znakove pitcheru, nemaju li oni šemu mijenjanja tih znakova (seta znakova) svako toliko, možda na taj način zajebu runnera dodatno. Makar mora bit velika razlika bacat s runnerima na bazama ili s praznim bazama, pritisak je drukčiji. Super diskusija :top: :D.

the smoke
03.06.2009., 14:13
Znakovi za pitcheve su u principu uvijek isti, znaci npr. kaziprst fastball, kaziprst i srednjak curveball, plesanje sa sva cetiri prsta change-up, saka pick-off, ili nesto slicno. To se vrlo rijetko mijenja, ponekad jedino ako misle da runner na drugoj bazi skida dobro znakove i salje ih bacacu onda se odsece catcher do pitchera dogovore fastball unutra i daju znak za curveball. Pa se batter unese u pitch, ceka kad ce se slomiti i onda skuzi da mu ide u tijelo.

Cim je runner na drugoj bazi moraju ici u sekvencu, jer taj runner vidi sve sto i pitcher, tu ne moze catcher nista. Najcesci sistem je npr. Outs + 2. To znaci da je bez outova pravi znak onaj drugi, s jednim outom treci i s dva cetvrti. To se moze brzo promijeniti, ako postoji sumnja da runner na drugoj dobro cita i cesto se mijenja i bez razgovora. Npr. catcher se dotakne po shinguardu i od tog trenutka je Outs +1 ili slicno.

electro cute
03.06.2009., 14:57
konačno da je ova tema oživjela :top:

L.Nimoy
03.06.2009., 15:06
Znakovi za pitcheve su u principu uvijek isti, znaci npr. kaziprst fastball, kaziprst i srednjak curveball, plesanje sa sva cetiri prsta change-up, saka pick-off, ili nesto slicno. To se vrlo rijetko mijenja, ponekad jedino ako misle da runner na drugoj bazi skida dobro znakove i salje ih bacacu onda se odsece catcher do pitchera dogovore fastball unutra i daju znak za curveball. Pa se batter unese u pitch, ceka kad ce se slomiti i onda skuzi da mu ide u tijelo.

Cim je runner na drugoj bazi moraju ici u sekvencu, jer taj runner vidi sve sto i pitcher, tu ne moze catcher nista. Najcesci sistem je npr. Outs + 2. To znaci da je bez outova pravi znak onaj drugi, s jednim outom treci i s dva cetvrti. To se moze brzo promijeniti, ako postoji sumnja da runner na drugoj dobro cita i cesto se mijenja i bez razgovora. Npr. catcher se dotakne po shinguardu i od tog trenutka je Outs +1 ili slicno.
zakon :s :s :s

ovo je jače od NFL znakovlja :D

the smoke
03.06.2009., 15:28
Promjena teme, idemo na draft :)

Zagrijavam se opasno za sljedeci utorak i drzim fige deckima iz ASU, posebno Mike Leaku i Jasonu Kipnisu, da sto vise ulete (Leake bi morao biti first-rounder, Kipnis 2-3).

Prvi pick je Stephen Strasburg, tu nema dvojbe, iako ce Boras traziti oko 50 mil.

Opet mali kviz - od kada postoji June-First-Year Player draft 1965. koliko je pitchera koji su izabrani prvi overall imalo prosjecan ERA nizi od 3.90 s barem 100 IP u MLB?

electro cute
03.06.2009., 15:36
nešto slično je bilo nedavno na mlb.com, znam da ih je samo 13 izabrano first overall, i da su samo četvorica prešla 100 pobjeda s tim da su svi imali era oko 4.0. uglavnom, pitcheri su poprilično nepopularni kao first round pickovi... uglavnom, moj odgovor je nula :zubo: s tim da je jedan tip imao 3.91 ako se dobro sjećam.

the smoke
03.06.2009., 15:57
Naravno da je jedan* s 3.91, inace ne bih bio postavio granicu na 3.90 :D

I odgovor je nula. OK, draft je uvijek vracanje (mozda napisem popodne kako je jedan jedini savrseni draft mogao od Royalsa napraviti najbolju ekipu u MLB-u), ali razlike izmedju first-overall-pickova, kada su u pitanju pitcheri i position players su ipak nevjerojatne.

Niti jedan jedini izvanredan pitcher (opet taj pojam), a kod udaraca ipak Ken Griffey Jr., Chipper Jones, Adrian Gonzalez, Alex Rodriguez, Josh Hamilton, Joe Mauer, Darryl Strawberry, Harold Baines...

*To je inace bio Ben McDonald, sjecam se da sam zivio u US kada je potpisao za Oriolese i hype je bio jos veci nego sada za Strasburga.

electro cute
03.06.2009., 16:07
Mauer i Morneau su stvarno jedan od najboljih puncheva u bejzbolu. Netko bi rekao "i sve što vrijedi u Twinsima", ja se ne bih složio

meni su gomez, span i young sasvim dobar trio outfieldera. em su mladi, em su brzi. ok gomez je loš batter, young ima puno lošiju godinu nego lani, ali span igra sasvim solidno.

the smoke
03.06.2009., 17:20
barem znam da ce 2011 prvi pick biti position player ;)

electro cute
03.06.2009., 23:20
*To je inace bio Ben McDonald, sjecam se da sam zivio u US kada je potpisao za Oriolese i hype je bio jos veci nego sada za Strasburga.

btw usa today je baš danas objavila priču o benu mcdonaldu (http://www.usatoday.com/sports/baseball/2009-06-02-ben-mcdonald-cover_N.htm)

electro cute
04.06.2009., 03:01
opet gledam soxe, papi maznuo jednu lopticu ravno u centar na comerici i umrla na warning tracku, pola metra od zida :ne zna:

L.Nimoy
04.06.2009., 05:51
Cute (http://sports.espn.go.com/mlb/news/story?id=4228742)

:mirko: :rofl: :zubo:

electro cute
04.06.2009., 11:11
svaka im čast, sad kad opet nabije era od 86 :rofl: baš me zanima kako će ovo proć ;)

the smoke
04.06.2009., 12:10
Atlanta je bila busy nocas.

Jedan super potez - Trade za Nate McLoutha, za kojeg nisu dali previse. McLouth je odlican all-round igrac, super obrana, power, brzina (uz Beltrana najbolji postotci ukradenih baza u posljednjim godinama), mlad.

Za Pittsburgh nazalost tipican potez - McLouth je imao ugovor za jos najmanje 12 Mil. kojeg u potpunosti preuzima Atlanta. Sad cemo brze saznati sta moze McCutchen.

Drugi potez je s poprilicno nedostatka stila i klase. Nakon sto je Glavine prosao kroz vrlo, vrlo mukotrpan rehab i nakon sto je trebao startati za vikend, Atlanta ga je otpustila. S jedne strane, otvara se prilika za Tommya Hansona, ali to su mogli i prije tri tjedna napraviti, a ne sada kad je Glavine bacio 13 shutout inninga u minorsima. Glavine je imao ugovor koji mu je garantirao 1 mil ako odbaca barem jedan start u MLB i Atlanta je odlucila na pogresnom mjestu sparati. To se jednostavno ne radi nekome tko je ekipi donio 244 pobjede.

electro cute
04.06.2009., 12:22
užasno za glavinea, nadam se da će ga netko pokupiti, iako je njemu vjerojatno pun kurac svega. možda oakland? a piratesi su se u dvije godine riješili tri sjajnja igrača - baya koji je jako dobar u soxima i drugi je u ligi po rbi-ma, nadya koji je nešto lošiji u yanksima nego je bio u piratesima i sad su izgubili mcloutha... a doumit im je ionak ozljeđen. šteta.

the smoke
04.06.2009., 14:51
Pittsburgh, kao vecina small market ekipa, daje ugovore koji su vrlo "back loaded", odnosno s visokim placama u kasnijim godinama ugovora.

Jason Bay je 2006 potpisao s Pittsburghom na cetiri godine.

2006 je dobio $750,000, to je platio jos Pittsburgh
2007 je presao u Boston i Boston je preuzeo njegove place za sljedece tri godine:
2007 - $3,250,000
2008 - $5,750,000
2009 - $7,500,000

electro cute
04.06.2009., 15:55
ček, pa bay je lani prešao u soxe, mislim krajem šestog mjeseca, znači 2008. godine :ne zna:

the smoke
04.06.2009., 16:26
ček, pa bay je lani prešao u soxe, mislim krajem šestog mjeseca, znači 2008. godine :ne zna:

naravno - imao sam bazu podataka na skracenom zapisu, pa sam od 07/08 procitao 2007. Kad prebacim na pravi pise July-31st-2008 :D

electro cute
04.06.2009., 16:29
:)
btw zanimljiv članak o papiju (http://sports.espn.go.com/espnmag/story?id=4223584), ovaj put iz perspektive navijača.

the smoke
04.06.2009., 18:19
barem znam da ce 2011 prvi pick biti position player ;)

a propos prvog picka 2011 - u sljedecem broju sports illustrateda ce izaci clanak o njemu. samo da ga ne stave na cover, steta bi bilo... :D

L.Nimoy
04.06.2009., 20:52
Bryce Harper? Ako si na njega mislio, too late :D.

http://mlb.mlb.com/images/2009/06/04/QJpZswIi.jpg

L.Nimoy
04.06.2009., 20:53
Evo i članka :D

Bryce Harper is bigger than the NBA Finals this week. He's bigger than the Stanley Cup.

Bryce Harper shows off his smooth lefty swing. (Sports Illustrated)

The image of the Las Vegas High School sensation with the desert mountains of Nevada serving as his playground graces the June 8 cover of Sports Illustrated on newsstands today in a tribute fitting of the nation's newest and youngest baseball star.

In large bold black letters, the magazine proclaims Harper as "Baseball's Chosen One." The cover features his biggest numbers: 570-foot home runs, 96 mph fastballs and his age, 16. He is hailed on the cover as the most exciting prodigy since LeBron James and his central placement on the magazine is fit for a king. In the top right corner of the cover, there's a small mention of the NBA Finals. In top left corner, the tease to the Stanley Cup Finals floats as if it has just been hit by Harper's left-handed swing.

The next seven days in the magazine's spotlight belong to the sophomore, but those who know the teenager best say this Thursday is no different for him than last Thursday or the Thursday before that.
Yes, he's Harper the national cover boy, but he's also the same old Bryce. He always has been.

"I've watched him in his freshman and sophomore years and it seems to me that everybody knows what a big deal he is but him," Las Vegas High School principal Debbie Brockett said. "He comes from an amazing grounded and humble family and we appreciate that. The kids treat him the same, like their friend, even though he's in the spotlight."
Brockett was on hand when Harper, who pitches and plays catcher, received the team's Most Valuable Offensive Player Award from Wildcats head coach Sam Thomas during the annual baseball banquet Wednesday night. The guests dined on catered Mexican food and watched a touching slideshow of the season in the school cafeteria. Three Most Improved Player Awards were handed out and surprisingly, no awards were given for Most Valuable Player, Outstanding Player or Defensive standout for a Wildcats team that was eliminated in the Regional Championship by Valley High School.
It didn't matter. Everybody in the room was in a great mood and everybody knew who the biggest star of the evening was. The 6-foot-3, 205-pound Harper stood out from the pack even if he didn't want to.

"I saved him for last," Thomas said. "I am very proud to have him in our program. We are lucky he's around and we appreciate everything he has done."
Harper hit .626 with 14 home runs and 55 RBIs in 115 at-bats for the Wildcats this season. He hit 22 doubles, nine triples and stole 36 bases. He only struck out five times.
In the Sports Illustrated cover story, writer Tom Verducci chronicles the story of how Harper evolved from a 3 year old that used to play T-Ball against 6 year olds into a travel team player and 16-year-old wonder that hit the longest home run in the history of Tropicana Field in St. Petersburg, Fla.
Verducci writes about Harper's performance at the Area Code Games, a 570-ft home run, and makes reference to other young baseball phenoms like Justin Upton, Alex Rodriguez, and Ken Griffey Jr. in the piece appropriately titled, Baseball's LeBron.
The magazine article also reveals that Harper's parents, Ron and Sheri, are looking for ways to make their son eligible for the draft next year instead of 2011 and that one of the teenager's advisers is Scott Boras. Harper told Verducci that he hopes to play in the Major Leagues when he's 18 or 19.

"I'm going to play against you the way Pete Rose did," Harper told Verducci. "I'm going to try to rip your head off. That's just the way I am. Old school. If I could play for a guy like Lou Piniella or Larry Bowa, I'd love it."
Harper is a natural. He might play like Rose but he talks like the fictional baseball star Roy Hobbs. The teen's goals are what movies are made of.
"Be in the Hall of Fame, definitely. Play in Yankee Stadium. Play in the pinstripes. Be considered the greatest baseball player who ever lived. I can't wait," he told Verducci.
So when Thomas says he is not ruling out any possibility for his star player, he's not kidding. The Wildcats coach said the first time he saw Harper the boy was a big, fun-loving kid and was already better skilled than the other players at the baseball camp.
Harper was 6.
"I didn't see him again until he was 10 when he played against my son in club ball game and he was so far superior to everybody else on the field that it was amazing to me," Thomas said. "There is still no comparison. He has every tool that there is to play the game."

Thomas has an eye for talent. He's been a coach Las Vegas High School for 11 years and estimates he has coached 30 players that have gone on to play college baseball. Sean Kazmar, currently at Triple-A in the San Diego organization, is a 2002 graduate of Las Vegas High School.
Thomas also played catcher for University of Nevada-Reno but his claim to fame dates back to high school. Thomas graduated from Valley High School in 1983 and played on the same team as future Hall of Fame pitcher Greg Maddux, who was one year his junior.
Thomas says he can see some of Maddux in Harper.

"Both are the consummate competitor and they want to win more than anybody else," Thomas said. "Greg had a tremendous work ethic. I say Bryce's is second to none. Looking back, Greg was always working on things. Bryce does that."
Baseball matters, but the importance of school work is not lost on the young star or his family. The Harpers arranged a Friday afternoon press conference to accommodate the numerous interview requests but primarily put the press conference together so the teenager could concentrate on his final exams. They also want their son to enjoy his last day of school Thursday just like every other student not on the cover of Sports Illustrated. "He isn't as giddy or as excited as other people are and it's kind of weird," Thomas said. "Either it hasn't sunk in or he's handling like an everyday deal. Me, I'm excited because the kid deserves it and to see your high school uniform on a national publication is fantastic."

L.Nimoy
04.06.2009., 21:00
Evo hajlajtsa

http://www.youtube.com/watch?v=jQQ5cZD8PgU&eurl=http://sports.yahoo.com/mlb/blog/big_league_stew/post/Bryce-Harper-punches-his-ticket-to-Cooperstown-a%3Furn%3Dmlb,167844&feature=player_embedded

Tywin
04.06.2009., 22:32
Atlanta je bila busy nocas.

Jedan super potez - Trade za Nate McLoutha, za kojeg nisu dali previse. McLouth je odlican all-round igrac, super obrana, power, brzina (uz Beltrana najbolji postotci ukradenih baza u posljednjim godinama), mlad.

Za Pittsburgh nazalost tipican potez - McLouth je imao ugovor za jos najmanje 12 Mil. kojeg u potpunosti preuzima Atlanta. Sad cemo brze saznati sta moze McCutchen.

Drugi potez je s poprilicno nedostatka stila i klase. Nakon sto je Glavine prosao kroz vrlo, vrlo mukotrpan rehab i nakon sto je trebao startati za vikend, Atlanta ga je otpustila. S jedne strane, otvara se prilika za Tommya Hansona, ali to su mogli i prije tri tjedna napraviti, a ne sada kad je Glavine bacio 13 shutout inninga u minorsima. Glavine je imao ugovor koji mu je garantirao 1 mil ako odbaca barem jedan start u MLB i Atlanta je odlucila na pogresnom mjestu sparati. To se jednostavno ne radi nekome tko je ekipi donio 244 pobjede.

Pa šta nije McLouth zapravo grozan obrambeni CF? Sjećam se da su sabermetričari izrugivali s njegovom Gold Glove.

Što se tiče Glavinea, da to se sad čini prilično okrutno, ali objektivno mislim da je to najbolje za klub. Zapravo, bolje bi bilo da su mu se lijepo zahvalili prije sezone i pustili ga kao Smoltza.

electro cute
04.06.2009., 22:39
prestao sam čitati kod play in the pinstripes...

Medou
04.06.2009., 22:52
Kad ste već stavili naslovnicu i članak od SI-a, zanima me kolika je pokrivenost u RH stranim sportskim časopisima? Bio sam u Algoritmu, Tisak Media i nula bodova. :rolleyes:
Ne volim članke na internetu, pa me zanima me postoje li časopise koji bi se mogli nabaviti? Čuo sam jedino za Baseball Diggest od onih koji su specijaliziranih za baseball.

L.Nimoy
04.06.2009., 22:56
Gordon Beckham je debitirao, solidan debi, makar ništa posebno. Gledam tekmu i nenormalno je što Soxi rade i kako si pucaju u nogu svaki inning.

electro cute
04.06.2009., 23:40
Cute (http://sports.espn.go.com/mlb/news/story?id=4228742)

:mirko: :rofl: :zubo:

evo, dobro je počeo, 5 er u 4 2/3 inninga :rofl: i opet su uspjeli pobjedit, đubrad pinstrajpasta! :mad:

L.Nimoy
05.06.2009., 00:34
Da, Teixeira je bio questionable uoči tekme, na kraju je on presudio jebiga :D.

stoneisland
05.06.2009., 00:49
bolestan topic, svaka cast svima.
maj kvescn iz - imamo dosta ljudi nase dijaspore u nhl-u, a jos vise u minor ligama ahl, echl, chl...imamo i u nfl-u, kak to stoji u baseballu?

electro cute
05.06.2009., 02:23
u nfl-u baš i nemamo hrvata budući da su većini preci došli u 19 stoljeću u sad, a kolko ja znam samo je diehl svjestan toga da ima hrvatske korijene :)

u baseballu imaš dvije legende - rogera marisa koji se kao klinac prezivao maras, i johnnya peskya koji se prezivao pavesković.

vikipedija ima popis poznatih hrvatskih sportaša po sportovima (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Croatian_sportspeople).

the smoke
05.06.2009., 09:26
Pa šta nije McLouth zapravo grozan obrambeni CF? Sjećam se da su sabermetričari izrugivali s njegovom Gold Glove.

Što se tiče Glavinea, da to se sad čini prilično okrutno, ali objektivno mislim da je to najbolje za klub. Zapravo, bolje bi bilo da su mu se lijepo zahvalili prije sezone i pustili ga kao Smoltza.

McLouth je po razlicitim pokazateljima bio izmedju jako dobar i los. Piratesi su vrlo sabermetrics-friendly i koristili su dosta tih podataka i uocili izmedju ostalog da je McLouth kod dosta udaraca bio krivo pozicioniran, cime je onda njegov zone range naravno patio. Ali, ima dobar prvi korak, brzinu iovako ionako i solidnu ruku.

Slazem se, da su ga pustili prije pocetka sezone nikom nista. Ali ne ovako, nakon sto se vukao po raznim A i AA ekipama i napokon poceo bacati dobro, svejedno koja mu je bila max. brzina na fastballu (sluzbeni razlog zasto su ga pustili).

the smoke
05.06.2009., 09:37
Bryce Harper? Ako si na njega mislio, too late :D.

http://mlb.mlb.com/images/2009/06/04/QJpZswIi.jpg

Ma najbolji dio clanka fali. Kad je otisao kao 12-godisnjak igrati na turniru koji se igrao na terenima s ogradom na 75 metara. Pa se vrati doma i mama ga pita kak je proso. A on veli, "pa OK". Onda popodne zove trener i pita mamu je li mali kaj reko. Ispadne da je udario 12/12 s 11 HR i jednim doubleom :D

the smoke
05.06.2009., 09:45
bolestan topic, svaka cast svima.
maj kvescn iz - imamo dosta ljudi nase dijaspore u nhl-u, a jos vise u minor ligama ahl, echl, chl...imamo i u nfl-u, kak to stoji u baseballu?

Jedini kojeg sam ja vidio igrati je bio Paul Spoljaric iz Blue Jaysa, ali on ne igra vec nekih 10 godina.

Pretpostavljam da mislis ionako samo na drugu, trecu generaciju, jer je ukupno jedini pravi Europljanin u MLB Nizozemac Rick Van den Hurk. Nivo ponajboljih igraca iz Europe je Rookie ili Single A liga, vrlo malo ih je igralo vise od toga.

stoneisland
05.06.2009., 10:20
Jedini kojeg sam ja vidio igrati je bio Paul Spoljaric iz Blue Jaysa, ali on ne igra vec nekih 10 godina.

Pretpostavljam da mislis ionako samo na drugu, trecu generaciju, jer je ukupno jedini pravi Europljanin u MLB Nizozemac Rick Van den Hurk. Nivo ponajboljih igraca iz Europe je Rookie ili Single A liga, vrlo malo ih je igralo vise od toga.

da, mislio sam na iseljenike. kad bi potrosio dan-dva na googlanje, vjerojatno bi se naslo bejzbolasa iz dijaspore.

znam da nema sanse da ovak neko doleti ni u neku minor ligu. kolko pratim nasa repka ide do kansasa na pripreme. sjecam se da su igrali protiv div3 sveucilista i zesce na*ebali

electro cute - to na wikipediji treba jos dosta dopunit. naravno da sam mislio na ljude ciji su djedovi, pradjedovi itd. otisli trbuhom za kruhom...

the smoke
05.06.2009., 11:32
znam da nema sanse da ovak neko doleti ni u neku minor ligu. kolko pratim nasa repka ide do kansasa na pripreme. sjecam se da su igrali protiv div3 sveucilista i zesce na*ebali

Da, to Kruno organizira jer su Karlovac i Kansas City pobratimljeni gradovi. A, nisu bas "zesce najebali protiv D3". U zadnjoj tekmi priprema i manje vise jedinoj koju su igrali u najjacem sastavu su zgubili 8:0, ali protiv KU, koji nisu D3 nego D1 i konstantno medju 20-30 najjacih Collega u USA.

the smoke
05.06.2009., 11:59
A propos D1, danas pocinju super regionalsi i najkasnije u ponedjeljak se zna tko putuje za Omahu. Go ASU! :D

the smoke
05.06.2009., 12:09

Imas pravo - I stand corrected. Pregledao sam jos jednom sve metricse i McLouth je odlican LF, ali kao CF brojke definitivno nisu na njegovoj strani. Zapravo su Piratesi trebali drzati Nyjera u CF-u, a McLoutha u LF.

stoneisland
05.06.2009., 13:05
Da, to Kruno organizira jer su Karlovac i Kansas City pobratimljeni gradovi. A, nisu bas "zesce najebali protiv D3". U zadnjoj tekmi priprema i manje vise jedinoj koju su igrali u najjacem sastavu su zgubili 8:0, ali protiv KU, koji nisu D3 nego D1 i konstantno medju 20-30 najjacih Collega u USA.

my bad. sjecam se da sam citao komentare nekih amera i da je bilo da su igrali s rezervama bla bla.
nema veze, u hokeju smo spusili od ceske repke s igracima iz europskih liga samo s 10-0 :)

stoneisland
05.06.2009., 13:09
A propos D1, danas pocinju super regionalsi i najkasnije u ponedjeljak se zna tko putuje za Omahu. Go ASU! :D

a propos europe, kolko love dodje po sezoni, pitcher veneculeanac, portorikanac ili vec koji latino koji bi radio razliku na starom kontinentu, recimo hrvatskoj. cisto da znam ako dobijem na lotu da pomognem nase klubove

the smoke
05.06.2009., 15:17
a propos europe, kolko love dodje po sezoni, pitcher veneculeanac, portorikanac ili vec koji latino koji bi radio razliku na starom kontinentu, recimo hrvatskoj. cisto da znam ako dobijem na lotu da pomognem nase klubove

vise znam amere, oni pocinju (barem za njemacku ligu) s avionskom kartom, smjestajem i minimumom od nekih 500/600 eura mjesecno. naravno sto bolji to skuplji.

imas cak i neke agencije (npr. coach Stephen Johnson i njegov University Scouts USA) koje nude igrace ali traze nebuloznih $2500 po dealu.

the smoke
05.06.2009., 17:11
Napokon jedna objektivna analiza Greinkea :D

http://www.theonion.com/content/files/images/Grienke.jpg

the smoke
05.06.2009., 17:44
Kad smo vec kod Kansas Citya i kod nadolazeceg drafta, evo obecanog primjera kako je baseball draft nepredvidljiv i neusporedivo tezi za procijeniti nego u ostalim velikim sportovima.

Ova analiza je na bazi KC-a (hvala, Joe) , ali gotovo identicna bi se mogla primijeniti na svaki drugi klub u MLB.
First Year Draft 1999.

KC Pick Broj(Overall Pick Broj) Izabran Igrac (Igrac koji je u tom trenutku jos bio slobodan)

1.(7.) P Kyle Snyder (P Ben Sheets)
2.(25.) P Mike McDougal (SS Bryan Roberts)
3.(32.) P Jay Gehrke (OF Carl Crawford)
4.(43.) P Jimmy Gobble (P John Lackey)
5.(54.) P Brian Sanches (INF Brandon Phillips)
6.(58.) P Wes Obermueller (1B Justin Morneau)
7.(91.) P Kiki Bengochea (3B Hank Blalock)
8.(121.) SS Mackel Rodgers (P J.J. Putz)
9.(151.) 1B Ken Harvey (P Aaron Harang)
10.(181.) P Ryan Baerlocher (P Erik Bedard)
11.(211.) C James McAuley (OF Coco Crisp)
12.(241.) 2B Eric Nelson (P Jake Peavy)
13.(271.) SS Mark Ellis (2B Mark Ellis :D)
14.(301.) P Jesse Kurz Nicholl (OF Marlon Byrd)
15.(331.) P Edwin Franco (1B Lyle Overbay)
16.(361.) P Tony Cogan (OF Lew Ford)
17.(391.) 3B Greg Raymundo (3B Albert Pujols, koji je btw. u KC isao u srednju)

Naravno da je iluzorno ocekivata da bilo koja momcad ima savrsen draft, ili da pogodi pri izboru cesce nego sto fula, ali ovo je odlican prikaz kako su sve, apsolutno sve ekipe u '99. pogresno procijenile talent.

KC (ili bilo tko drugi) je sa teoretskim savrsenim draftom mogao imati ovu rotaciju:

SP Peavy
SP Lackey
SP Sheets
SP Bedard
SP Haarang

CL Putz

C - (-) ali bez problema se moglo nabaviti jednog u tradeu
1B - Pujols
2B - Roberts
SS - Phillips
3B - Blalock
OF - Crawford / Crisp / Byrd
DH - Morneau
Bench - Ford / Ellis

Kad se zna da su u to doba vec imali jedan od najboljih mladih outfielda svih vremena, s Damonom, Beltranom i Dyem, mogli su s jednim jedinim draftom postati najjaca ekipa u MLB za dugo dugo vremena.

Ali naravno, to je sve utopija i pokazatelj zasto je baseball draft nesto posebno...

electro cute
05.06.2009., 19:38
ali tak je npr i u nfl-u u kojem imaš sedam rundi drafta. raidersi su mogli imat superstar momčad, no kita... s tim da u nfl-u nemaju luksuz razvijat 100 igrača par godina i radit selekciju. draft je uvijek lutrija.

stoneisland
05.06.2009., 21:34
vise znam amere, oni pocinju (barem za njemacku ligu) s avionskom kartom, smjestajem i minimumom od nekih 500/600 eura mjesecno. naravno sto bolji to skuplji.

imas cak i neke agencije (npr. coach Stephen Johnson i njegov University Scouts USA) koje nude igrace ali traze nebuloznih $2500 po dealu.

cek, to su likovi koji igraju A minor lige? koliko se tamo zaradjuje u minor ligama?
to je ono ekipa kojoj je ovo odlicna prilika da proputuju svijetom, malo se zajebavaju i dalje igraju bejzbol?
pretpostavljam da je AA cistiliste, igraci koji kroz sezonu-dve ne prodju dalje mogu zaboravit na ikakvu profi karijeru?

u hokeju, AA je nesto sto moras igrati ako se nadas icemu u karijeri, barem nekakvoj prilici u europi. samo kaj je s ove strane bare na ledu jaca konkurencija nego u bejzbolu. za 500 eura mozes dobiti samo pijanog vozaca rolbe iz slovacke. igrac koji i u ligama poput hrvatske i srbije vrijedi biti angaziran ko stranac dodje duplo vise.

the smoke
05.06.2009., 22:05
cek, to su likovi koji igraju A minor lige? koliko se tamo zaradjuje u minor ligama?
to je ono ekipa kojoj je ovo odlicna prilika da proputuju svijetom, malo se zajebavaju i dalje igraju bejzbol?
pretpostavljam da je AA cistiliste, igraci koji kroz sezonu-dve ne prodju dalje mogu zaboravit na ikakvu profi karijeru?

u hokeju, AA je nesto sto moras igrati ako se nadas icemu u karijeri, barem nekakvoj prilici u europi. samo kaj je s ove strane bare na ledu jaca konkurencija nego u bejzbolu. za 500 eura mozes dobiti samo pijanog vozaca rolbe iz slovacke. igrac koji i u ligama poput hrvatske i srbije vrijedi biti angaziran ko stranac dodje duplo vise.

naravno da ne. ti za 500-600 su oni koji nisu draftirani i koji obicno nisu igrali na nekom dobrom collegu.

L.Nimoy
06.06.2009., 00:29
Ajmo malo diskutirat. :D

1. tema :D

Justin Verlander. Frajer je opet megadominantan, u 5. mjesecu 1.52 ERA (41.1 IP, 26 H, 7 ER, 11 BB, 56 SO, ukupno SO: BB 90:20 :rofl:). Čuo sam od nekolicine ljudi da ovo što je Verlander radio u petom mjesecu da tako nešto možemo očekivati od Strasburga, ako bude onako dobar i u majorsima, da je to taj tip pitchera.

Danas će bit jako zanimljivo jer Verlander baca protiv ekipe koja mu ne odgovara (protiv LAA .319 BAA, 30 for 94) iako je to ništa prema onome kako ga White Soxi pandrče (protiv njih ima 2-9, 5.90 ERA, protiv Clevelanda 6.69 ERA nakon 80.2 IP).

Angelsi su se digli s obzirom na sve nesreće koje su ih snašle, po meni fenomenalno. Imaju 27 pobjeda i 25 poraza a moglo je bit daleko gore s obzirom na sljedeće informacije:

Na početku sezone nisu mogli računati na Santanu, Lackeyja i Escobara.

Santana se vratio, jebu ga ligamenti u laktu, zadnja dva starta je u 8 inninga posisao 19 hiteva i 15 earned runova. Santana bi se mogao vratit u formu, već je pokazao da može protiv Seattlea i Bostona, no ako nastavi bacat poluozlijeđen, nema teorije.

Lackey se vratio i prvo nakon 2 pitcha izbačen iz utakmice, da bi sada nakon 5 tekmi (26.1 IP), imao ERA od 5.13.

Escobar je još ozlijeđen.

mali Nick Adenhart je poginuo i to dan nakon tekme u kojoj je startao.
K-Rod je potpisao za Metse
Tex je otišao u Yankeese
Vlad se ozlijedio
došao je Brian Fuentes koji ima ERA od 5.03 i totalno se nije snašao u AL-u, za sada.
bullpen im je u teškoj komi, Jose Arredondo ima ERA od 5.09, WHIP od 1.65, Darren Oliver jedini koliko toliko siguran sa 3.18 ERA.

Usprkos svemu tome oni imaju 27-25. Možete ih ne voljet, mogu vam bit dosadni sa small ballom i endless at batsima, ali mislim da je sjajno kako su se oduprijeli svim tim pizdarijama.

Danas igraju protiv Detroita koji je opet od svog uobičajenog "hit or miss" u "miss" modu. U zadnjih 8 utakmica u prosjeku zabijaju 2,6 runova po utakmici, a osim toga danas im fali Miggy Cabrera.

Inače, pitam se što je s Magglio Ordonezom, frajer koji je career .311 hitter sada udara .275 sa 2 homera. Ipak, vjerujem da će se probudit, slično kao Vlad prošle sezone.

D-Train je inače opet puknuo neki dan i to žešće, a pitam se kada će se Joel Zumaya unormalizirat, možda ove sezone? Prošle je ako se ne varam imao par freak ozljeda, prvo se ozlijedio igrajuć Guitar Hero :rofl: a kasnije je u javnosti plijenio pozornost sa 'keg standom', iako nije bio potpuno zaliječen navodno, još je bio na DL-u.

Evo taj kako ga zovu "103 mph keg stand "
http://drunkathlete.com/wp-content/uploads/2008/09/joel_zumaya_drunk21.jpg
http://drunkathlete.com/wp-content/uploads/2008/09/joel_zumaya_drunk1-400x304.jpg
http://drunkathlete.com/wp-content/uploads/2008/09/joel_zumaya_drunk3-400x300.jpg

Inače Zumaya je jedan od rijetkih koji postiže takve brzine konzistentno, no eto, jebu ga ozljede.

Eto, čisto da bacimo malo oko na neke zanimljivosti, pa ako netko hoće komentirat. :D

Ako se sjetim još neke zanimljive stvari koju bi mogli prodiskutirat napišem. :D

L.Nimoy
06.06.2009., 00:38
Danas sam se baš napenalio da gledam Sabathiju protiv Davida Pricea, koji je protiv Twinsa izbacio 11 udarača, no kiša je spriječila odigravanje tog lefty/lefty matchupa.

Ono što je zanimljivo je što su se Raysi taman digli (5-1 zadnjih 6) no valja naglasiti da im fale Iwamura, Bartlett, Burrell i vjerojatno Longoria, da se danas igrala tekma, i da su jučer s desetkovanim lineupom jedva dobili Royalse koji na dobar dan zabiju 2 runa.

S druge strane, iako vidim na ovom topicu nema prevelike ljubavi prema pinstripesima (nema je ni s moje strane :D), jedna statistika je neumoljiva: Yankeesi od početka 2008. naovamo imaju (sa A-Rodom u lineupu) kod kuće protiv ljevaka omjer od 18 pobjeda i samo 2 poraza. Zanimalo bi me strašno kako bi se Price obračunao s ekipom koja (pogotovo doma) melje ljevake.

Inače jel mi može netko objasnit ZAŠTO Raysi igraju u domeu? Nije li Tampa, Florida idealno vrijeme za bejzbol većinu godine? Bar tamo nema magluština, hladnoća i koječega čega recimo ima u Minnesoti. Nije mi to jasno moram priznat.

Btw, evo još jedne dubioze. Pročitah na jednom forumu intrigantan post za kojeg bi volio čuti mišljenja. Naime, neki Phillies fanovi kažu da je sada vrijeme za trejdanje Hamelsa, moguće za Halladaya recimo, u jednom adjusted dealu.

Evo posta u cijelosti. Nemam običaj prenositi cijele postove ali ne da mi se parafrazirat i prepričavat pa evo te teorije.

but being a good general manager is about seeing things that the rest of the sports world doesnt. Johan Santana was unprotected in the Rule 5 draft when the twins snagged him. Hes a HOFer. Pat Gillick pulled Jayson Werth off the scrap heap and he is the starting RF on a WS champion and a potential dynasty team.

I am an absolute phillies nut. I watch almost every game and when I dont, I read the box scores. I scout players, their pitch speeds, their swings. I know thier minor leaguers. As someone who is generally very good at predicting things, I am VERY nervous about Cole. I do not think he is going to be an ace for 10 years. I understand the city of Phila and most of MLB fans who watched the WS last year fell in love with him due to his postseason performance. As a fan, I am forever indebted to him for bringing us the WS title.

However, you dont live in the past in sports, you live in the future. I see a guy who

a. his value is at an all time high.

b. he has been very injury prone since HS

c. he is a breaking ball specialist who needs a good fastball for those breaking pitches to be effective

d. his fastball is losing velocity, and with every injury he endures he could lose more.

I just see 100% Zito in his case. I hope that I am so wrong here, and I will eat my words if I am, but even if he comes back and wins 16 games this year, I do not see him having much longevity in the league as a superstar. If we could pull off some sick deal involving him, I would not be opposed. In the end of the day, this is a business, and this is a pure "sell high" situation, because I really don't see a superstar when I watch him pitch anymore.

I hope hes just taking a few starts to regain his strength after being hurt, but if at the all star break hes only hitting 89 with his fastball, this could be the beginning of a very rough patch.

but who am i to say this? i thought ibanez was an awful signing in the offseason

L.Nimoy
06.06.2009., 00:41
Još jedno pitanje za smokea, ali i ostale:

Koliku točno ulogu pitcheru ima promjena catchera? Recimo Rockiesima danas fale dvojica regularnih startera, Torrealba i Ianetta, i hvatat će ili Bellorin ili Phillips. Jedan ima 7 career utakmica i 1 ove sezone, a drugi ima 32 godine i 67 tekmi u karijeri i većinom je minor leaguer koliko čitam.

Ono što me zanima je koliko je bitna ta kemija na relaciji P-C.

Ajde dosta za sada, iako bih mogao do sutra, gledam neviđeno puno bejzbola ove sezone. :rofl:

stoneisland
06.06.2009., 00:52
Inače jel mi može netko objasnit ZAŠTO Raysi igraju u domeu? Nije li Tampa, Florida idealno vrijeme za bejzbol većinu godine? Bar tamo nema magluština, hladnoća i koječega čega recimo ima u Minnesoti. Nije mi to jasno moram priznat.

na floridi sam skoro svako popodne dozivio pljusak. mozda zato

L.Nimoy
06.06.2009., 01:38
Marlinsi igraju na otvorenom :D.

stoneisland
06.06.2009., 01:47
Marlinsi igraju na otvorenom :D.

tampa je blize meksickom zaljevu, tropskim olujama, munjama i slicnim sranjima. :D
vis jbte, stvarno igraju na otvorenom. bio sam na marlins-cardinals kad se mark mcguire sa sosom naganjao u homerunovima.

electro cute
06.06.2009., 01:59
domeove treba zabranit u baseballu :amen: a tropicana je najružniji stadion ikad.

"Ultimately, it was decided that a stadium with a fixed permanent dome was necessary for a prospective major league team to be viable in the area, due to its hot, humid summers and frequent thunderstorms", kaže vikipedija.

ja sam ove godine pogledao brat bratu 70 utakmica, što u kompletnoj snimci, što izravno. većina toga su doduše tekme red soxa, mislim da nisam pogledao dvije ili tri :zubo: večeras ću ih opet gledat kontra texasa, nadam se ofanzivnoj utakmici.
meni se čini da je p-c veza jako bitna, da pitcher mora imat povjerenja u tipa koji mu hvata loptice, a osim toga catcher je tu da vodi igru i smiruje pitchere kad treba. zato sam i želio da soxi potpišu variteka u offseasonu iako je lani bio očajan u napadu - tip razumije svoje pitchere i odlično se snalazi s njima.

btw da li je netko od vas gledao ken burns baseball? ja ga planiram opet pogledat, predivan serijal o povijesti igre u sad-u.

L.Nimoy
06.06.2009., 04:48
Ervin odbacao sjajnu tekmu, zajebao je tek kod 2 outa u 9. :D, tu je Magglio lupio RBI za 2:1, onda je usao Fuentes i na kraju je Chone Figgins hvatao pop out u publici za kraj tekme. :rofl:

Tigersi opet meda nisu napravili u napadu, makar je Verlander bio dobar.

L.Nimoy
06.06.2009., 04:54
Jebote Cody Ross je u sjajnoj formi kao CF, ima nekoliko fenomenalnih catcheva u zadnjih par dana.

Makar ne znam koji je gušt igrat pred praznim tribinama :rofl:

electro cute
06.06.2009., 04:55
nalupalo greinkea, soxi gube doma od texasa, a priceova utakmica je odgođena :(

r.kO
06.06.2009., 11:40
Greinke:(
Pukli mu prvi HR u 111 1/3 inningu.
8 uzaredom poraz Royalsa.

L.Nimoy
07.06.2009., 01:42
Što reći više o ovom čovjeku osim :s :s

http://cacophonycafe.files.wordpress.com/2007/08/ichiro.jpg

Za sada Ichiro show na Safecu.

Inače moji su danas Marinerosi, kao svojevrsni hommage latinoameričkim igračima. :)

http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/2008/05/29/2004446928.jpg

Swedish
07.06.2009., 03:34
Tampa :lux:

Iako nisam gledao cijelu tekmu, nego zadnjih par inninga, veseli me da lupaju i bez vaznijih igraca...Price danas ok,makar je prosetao 5,al samo 2 runa...

electro cute
07.06.2009., 04:01
lester bacao perfect game kroz 6 inninga, 10 strikeoutova u 6 inninga, sad je 8-0 za soxe tako da ću vjerojatno u krpe, al svaka čast momku, večeras je bio nevjerojatan.

edit: e da, big papi je udario home run :)

electro cute
08.06.2009., 03:28
zanimljiv članak (http://www.slate.com/id/2218733/?gt1=38001) i zanimljiva, kako izgleda, knjiga - smrt u baseballu.

L.Nimoy
08.06.2009., 03:36
There's the amateur shortstop who, in 1902, caught a bad hop in the throat and used his last moments to throw out the runner at first.

Ovo je baš tužno. :(

the smoke
08.06.2009., 18:41
ASU is in, yuhuuu!

the smoke
08.06.2009., 18:41
Inače moji su danas Marinerosi, kao svojevrsni hommage latinoameričkim igračima. :)

http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/2008/05/29/2004446928.jpg

Ja imam majicu "Cervezeros" :)

L.Nimoy
09.06.2009., 06:46
Prekjučer je u 18 inning tekmi Padresa i Arizone loss upisao Josh Wilson (http://scores.espn.go.com/mlb/players/profile?playerId=6429).

Što je tu čudno, shvatit ćete kad kliknete na link :D.

L.Nimoy
09.06.2009., 06:48
Ja imam majicu "Cervezeros" :)

pivopije? :D

the smoke
09.06.2009., 10:02
pivopije? :D

:) ne, cerveceros = brewers = pivari

http://ak.buy.com/db_assets/prod_lrg_images/055/205483055.jpg

electro cute
09.06.2009., 11:47
večeras počinje nova red sox - yankees serija, bit će napeto :D yankeesi za sad vode za jednu tekmu...

the smoke
09.06.2009., 12:19
večeras počinje nova red sox - yankees serija, bit će napeto :D yankeesi za sad vode za jednu tekmu...

to najvise mrzim kad igraju yankees-red sox -- nemres se ni nadat da ce taj dan i jedni i drugi izgubiti :D

L.Nimoy
09.06.2009., 14:56
Nešto smješnije nisam dugo vidio. :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=uu43lbTrvOQ

electro cute
09.06.2009., 16:16
Nešto smješnije nisam dugo vidio. :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=uu43lbTrvOQ

vidio sam to prije sto godina. ah, soxi su 2004. godine sami sebe zvali the band of idiots, ali tek je 2007. to došlo do potpunog izražaja :zubo:

kolja51
10.06.2009., 00:25
ASU is in, yuhuuu!

Go Sun Devils! U nedilju igraju u 7 po nasem vremenu protiv UNC. Valjda ce biti na myp2p.eu

the smoke
10.06.2009., 01:03
Go Sun Devils! U nedilju igraju u 7 po nasem vremenu protiv UNC. Valjda ce biti na myp2p.eu

U 8 igraju. Prenose ESPN i ESPN America. Leake vs. White, Ackley vs. Kipnis. Pivo je vec osigurano, ekipa dogoverna, samo jos moram odluciti koju ASU majicu cu obuci :)

the smoke
10.06.2009., 01:16
Strasburg No.1 - let the negotiations begin...

the smoke
10.06.2009., 01:51
a hebiga, ode leaker u cincinnatti - nadao sam se da ce ostati do 13 runde za oakland...

electro cute
10.06.2009., 03:26
big papi udario još jednog i to protiv yankeesa :s

kakav je ovaj fuentes kojeg su soxi uzeli, čitam da je sličan beltranu i da mu je rođak?

the smoke
10.06.2009., 09:32
kakav je ovaj fuentes kojeg su soxi uzeli, čitam da je sličan beltranu i da mu je rođak?

Je, necak mu je, ali nije slican tip igraca - njegova projekcija je vise tipa Ellsbury.

Zapravo su Bostonova sljedeca dva picka igraci s vecim potencijalom, oba zapravo first-round talent. Alex Wilson ima vrlo dobru fastball/slider kombinaciju i projicira kao dobar closer/setup guy. Renfroe je pitcher/shortstop, medjutim kod njega je problem da ima ponudu biti QB za Ole Miss i vjerojatno ce traziti "over the slot money", znaci vise nego sto je preporuceno za 107. pick. Zato ga je i pokupila ekipa koja ima love.

electro cute
11.06.2009., 03:25
eto nimoy, isplatila se yankeesima kocka s wangom... užasan outing večeras, nije sve upropašteno za yankse, ali 4 runa u 2 2/3 inninga :flop:

electro cute
12.06.2009., 06:00
sweep :lux: yanksi su nam blizu, ali koji gušt je imati 8-0 u sezoni, ah :zubo:

L.Nimoy
12.06.2009., 06:57
eto nimoy, isplatila se yankeesima kocka s wangom... užasan outing večeras, nije sve upropašteno za yankse, ali 4 runa u 2 2/3 inninga :flop:

dobro ja nisam rekao da će im se isplatit, rekao sam samo da će to napravit. :D Ti si rekao da neće :D.

Meni je bilo logično iskreno rečeno. Wang im je trebao biti 2-3 starter, 5 milijuna dolara da radi što, bude u bullpenu do kraja sezone? :D

Odbacao je par dobrih inninga, vratio se svojim groundball inducing metodama :D i bio je zreo za povratak, kako je izgledalo tada.

Ma prika jebe se meni za Jenkije, ne volim ih i nadam se da neće još 10 godina uzet 27. naslov :D.

Moji Marinersi se digli lately. :cerek:

Ichiro je opet u bullet time modu. :D

L.Nimoy
12.06.2009., 06:59

je, velika stvar je 8-0 da ga jebeš. Nisam očekivao da će ih sweepat ali jebiga, fakat su clutch pun kurac, čak i s ovakvim Papijem.

the smoke
12.06.2009., 12:39

cestitam, nisam znao da si potpisao za boston :D

L.Nimoy
12.06.2009., 13:24
To on šalta "nam" sa Cubsa na Boston, po potrebi :D.

electro cute
16.06.2009., 16:09
To on šalta "nam" sa Cubsa na Boston, po potrebi :D.

cubsi su mi postali nebitni :ne zna: samo boston gledam.

L.Nimoy
16.06.2009., 22:16
Forum je bio down. :D

Uglavnom, mislim da je untitled dobar naslov, i da nakon ovoga nemamo što pričat o bejzbolu kad su proteklih par dana u pitanju. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Y5xjQUMhN9Y

:s :s

r.kO
16.06.2009., 22:20

Uglavnom, mislim da je untitled dobar naslov, i da nakon ovoga nemamo što pričat o bejzbolu kad su proteklih par dana u pitanju. :D

Đe si Leo,kućo stara:s

Komentator svršava:s

pogle tek komentara:rofl:

Inače,nek su Yankeesi pobijedili,nek je ovom lopta ispala,ma da ne volim niti Yankese,al ni Metse:rigo:

Phillies:cheer:

Tywin
16.06.2009., 22:36
Njemu ispala lopta, meni 500 kuna. Nadoknadi mi to debeli, s obzirom da te Minaya potpisao za 24 fakin milijuna.

the smoke
17.06.2009., 11:05

Neka, neka - bar je K-Rod onda popusio priliku za opet glumit majmuna...

the smoke
17.06.2009., 11:09
U 8 igraju. Prenose ESPN i ESPN America. Leake vs. White, Ackley vs. Kipnis. Pivo je vec osigurano, ekipa dogoverna, samo jos moram odluciti koju ASU majicu cu obuci :)

Aj, tekma je bila savrsena - Josh "Mate" Spence je bacao k'o car. Ni jedan pitch brzi od 78, ali zato ni jedan ravniji od baskijskih autoputeva. White je bio jos bolji, i drzao Arizonu 9 Inninga u sahu, ali deseti vise nije mogao bacati. Za college baseball nevjerojatno da tekma u Omahi nakon 9 inninga bude 1:1.

Inace super sahovski potez ASU, krenuti sa Spencom protiv NC, koja ima puno ljevaka i ostavit Leaka za drugu rundu. Isplatio se do pola - pobjeda protiv NC, ali zato Leake gubi nocas protiv Texasa i to nakon sto su vodili 6:0. Steta, sad ponovo protiv NC.

L.Nimoy
17.06.2009., 12:25
Neka, neka - bar je K-Rod onda popusio priliku za opet glumit majmuna...

zato je jučer objeručke prihvatio priliku. :D:kava:

electro cute
17.06.2009., 12:52
papi udario još jednog, i to ga je pullao, sad ih već ima pet... još par i možda se vrati na treće mjesto, a ellsbury na prvo u lineupu.

L.Nimoy
17.06.2009., 23:49
sad gledam Giantse i Angelse, Vlad nije u lineupu, ali evo ga na pregameu :D.

http://img5.imageshack.us/img5/2249/vladsuperman.png

Kaže komentator: not many guys can pull the whole superman thing off, but Vlad surely can...

:D

r.kO
18.06.2009., 11:18
Opa,Greinke....

Kao što sam i očekivao,izgleda da ga onaj debakl prošlog tjedna pravo sjebo.
A mora se past u formi,kad tad.

Swedish
24.06.2009., 23:10
Zanimljivo...http://www.hardballtimes.com/main/shysterball/article/comment-of-the-day11/

Tywin
25.06.2009., 01:36
Obolio sam od nesanice, ima tko kakav savjet što gledati večeras? Ne volim ovaj interleague šugavi...

electro cute
25.06.2009., 02:39
ja se vratio s inmusica, taman na nationals - red sox
meni nije problem izabrat što gledati :D a interleague mi je okej.

Tywin
25.06.2009., 02:53
Eh, ja sam relativno neutralan u MLB-u pa mi je uvijek problem izabrati. Gledam Phillies@TB u jednom prozoru i Cards@Mets u drugom, bogati ovim Metsima nema Reyesa, Beltrana, Delgada, Sheffielda... IL ne volim jer su mi većina tih matchupa nezanimljivi i još k tome je cijeli sistem malo nefer jer ne igraju svi protiv iste konkurencije.

electro cute
25.06.2009., 03:10
ortiz - šesti hr u šestom mjesecu :s konačno je proradio...

L.Nimoy
25.06.2009., 03:10
Big Papi je popizdio :s :s :s

http://img81.imageshack.us/img81/8452/bigpapiresurrection.png
A pazi, ovo je bez ovog zadnjeg homera, to je bilo uoči tog at bata. Kako se dignuo Papi, sjajno.

3 run homer upravo sad prije par minuta.

L.Nimoy
25.06.2009., 03:11
hahaha gledamo u isto vrijeme :D

L.Nimoy
25.06.2009., 03:12
EC, jesi čuo da se Vlad ošišao? :D

roknut ću par screenshotova, čekam tu tekmu večeras kao main course. :D

Ajmo Angelsi :s

L.Nimoy
25.06.2009., 03:15
Btw, nisam Red Sox fan ali Lestera uvijek podržavam, i podržavao bi ga i da ode u Jenkije :D. Dečko je borac i fenomenalan je pitcher i počeo sam ga pratit čim je ušao u majorse i ovo kako je pobijedio bolest je velika inspiracija, tako da ako nekome u Soxima želim pobjede to je on.

Inače, sutra starta Smoltz, nakon 20 godina u Atlanti...