View Full Version : Bejzbol - opći topic
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zanima me zna li netko za link na kojemu se mogu naći objašnjena pravila baseballa na hrvatskom, mislim na sistem bodovanja, izmjene i ostala pravila. Linkovi na engleskom mi nisu od koristi jer je previše terminologije za koju ne znam što znači.
bluntman
04.09.2003., 20:19
Feyd kaže:
Zanima me zna li netko za link na kojemu se mogu naći objašnjena pravila baseballa na hrvatskom, mislim na sistem bodovanja, izmjene i ostala pravila. Linkovi na engleskom mi nisu od koristi jer je previše terminologije za koju ne znam što znači.
Nemoj se truditi, igra je za qurac, jedino glupi Ameri mogu uživati u njoj...:D
Black onyx
06.09.2003., 00:12
baseball pravila (http://www.baseball-cro.hr/pravila.htm)
Koliko god ga gledao na TV-u taj sport nikad neču skužit :(
$Ivan_Ivan$
06.09.2003., 21:44
Pa šta tu imaš skužit:
- imaš bacača koji baca balun
- imaš udarača koji udara taj isti balun
- svi oni ostali na terenu igraju za momčad bacača, i vataju onaj balun kojeg je, ako ga je udarač udria
- udarač mora udrit balun kako kod zna, i optrčat sve 4 baze, nakon, i ako je udria balun...
Ovo je naravno, ugrubo :D :top: :p
bluntman
06.09.2003., 21:59
$Ivan_Ivan$ kaže:
Pa šta tu imaš skužit:
- imaš bacača koji baca balun
- imaš udarača koji udara taj isti balun
- svi oni ostali na terenu igraju za momčad bacača, i vataju onaj balun kojeg je, ako ga je udarač udria
- udarač mora udrit balun kako kod zna, i optrčat sve 4 baze, nakon, i ako je udria balun...
A to je to!!:eek:
:D
Iskreno, nisam se bas ni potrudio proucit pravila ali kad vidim da neki specijalac sutne lopticu pa pocne trcat pa se neki tamo dodavaju s lopticom... drazi mi je nogomet :p
Sarmageddon
07.09.2003., 03:26
Evo ja se bavim bejzbolom.
mozes posetiti: www.baseball.org.yu
pravila ukratko: http://solair.eunet.yu/~roknics/pravila.htm
a mozes skoknuti i na moj sajt ako znas cirilicu :)
Sarmageddon
07.09.2003., 03:28
zaboravih na
www.bcvojvodina.org.yu :top:
robybaggio
07.09.2003., 13:22
Pratio sam to dok sam bio u Americi. U regularnoj sezoni svaki MLB klub odigra 162 utakmice (dakle svaki dan) a svaka utakmica traje najmanje 2 do 2 i pol sata. Prvaila su jednostavna, ali ima i nekih koje laici poput vas ni ne primjecuju. Sve u svemu, ne znam zasto je Amerima tako zanimliv. Jedini razlog moze biti cinjenica da je to sport bogomdan za statisticare, ali opet izgleda da se i ljudima svidja. Wrigley Field u Chicagu je tog ljeta bio rasprodan svaki dan. Koji nogometni klub bi mogao privuci 40.000 ljudi svaki dan na stadion?
Icepick
07.09.2003., 16:11
Iz iskustva znam da je baseball pravila nemoguće objasniti nekome ovako riječima, ili čak na papiru.
Najbolja ti je filozofija da odeš s nekim na baseball utakmicu (netko tko se kuži ;) ) i da ti on objašnjava play-by-play jer se jako puno toga događa na polju.
Inače baseball obožavam i stvarno mi je žao što se u HR ne može pratiti MLB, a o HR ligama isto nema ništa.
Još smo kao klinci, kad nam je bio p.k. nogometa i košarke znali nabaciti neku našu inačicu baseballa. Ono sa ogromnim palicama i teniskom lopticama. :D Bio je zabavno. :top:
Jedno od najljepših iskustva vezana uz sport bile su 2 baseball utakmice na kojima sam bio. MLB naravno.
Baltimore Orioles vs. Seatle Mariners - Balimore izgubio. :(
Baltimore Orioles vs. Milwakee Brewers - Baltimore dobio. :):lux:
Zahvaljujem se svima, sad mi je malo jasnije. Ja sam basseball počeo pratiti kad sam se počeo kladiti. Mislio sam, dobri koeficijenti, nema x-a, ne mogu izgubiti.
Sad mislim malo drugačije:D
Arizona koja je prošle godine bila u playoffu je započela sezonu sa 12, čini mi se poraza. Sva sreća pa nisam umnožavao ulog. Da stvar bude gora, na prvu utakmicu koju se nisam okladio nakone te serije, Arizona je dobila.
Da je njihov menadžer to znao mogao mi je plaćati da se ne kladim na njih, jer kakve sam sreće, da sam se stalno kladio na njih, sad bi imali 120 poraza i niti jednu dobijenu.
Nevjerojatno je kako sam kadar promašiti samo dva para (toliko sam stavljao na listić) 7 slovima (sedam) puta za redom.
Samo je 4 moguće kombinacije. Dvije jedinice, dvije dvojke, jedinica i dvojka ili dvojka i jednica. Pa da si ne znam kako nesposoban pogodio bi jednom od sedam puta, ali ne ja, ja to nisam uspio napraviti.
Što je najgora stvar ono što sam promašio su bili koeficijenti od 2,40-2,70 da sam znao mogao sam biti milijunaš sa sto kuna.
Takav je život, kako neko od forumaša reče, prvo te izjebe a poslije još moraš za to platiti.
U potpisu: tip koji ne može pogoditi dva para baseballa od jebenih petnaest.
$Ivan_Ivan$
07.09.2003., 22:26
Pa da, to je zajeb sa baseball-om....utakmica ovisi o jednom čovjeku, pitcheru. Ako on podbaci, ili ne zaigra pitcher koji je treba svi tvoji proračuni padaju u vodu..:flop:
robybaggio
07.09.2003., 22:56
Moras pratiti koji su pitcheri dobri. Znam da je prije Randy Johnson bio nenadjebiv, a i Atlanta je imala 2,3 dobra bacaca u ekipi (Madux, Glavine...). Kad su ti bacali tesko su gubili utakmice.
Paranoid
25.05.2004., 14:48
young.but.dead kaže:
jel netko prati MLB?
ja nemam pojma o baseballu, pratim rezultate povremeneo (pogotovo playoff) ali nisam nikad gledao mlb utakmicu?
koliko je baseball sad popularan u americi u usporedbi sa nfl, nba i nhl? igraju 162 tekme u ligi + playoff, ponekad 2 dnevno :eek:
koji igrači su sad glavne zvijezde....?
Koliko nemaš pojma, da neznaš igraće, standingse itd, ili neznaš i pravila??
Što se tiće popularnosti mislim da nije popularniji od NBA-a, ali znam da je popularniji od NHL-a, koji se jedva drži. NFL im je i dalje no. 1. sport.
Što se tiće igraća, ja znam da su dobri recimo Manny Ramirez iz Bostona, Puyols iz Cardinalsa itd, sjetit ću se još.:W
dr.kronja
27.05.2004., 21:24
okani se pederskih sportova kako mi se gade stalno su na tv:bljak:
Paranoid
28.05.2004., 00:51
dr.kronja kaže:
okani se pederskih sportova kako mi se gade stalno su na tv:bljak:
Ti si glup :p
dr.kronja
29.05.2004., 18:24
paranoid sta se palis glavonjo ako sam rekao da je za mene to pederski sport ne znam kako sam te uvrijedio mozda si ti gay pa te je to malo dirnulo pod pederski sport mislim igra za pickice i za macho pedere americki football :bljak:
L.Nimoy
20.06.2004., 23:10
Baseball mi nije medju top 5 najdrazih sportova, ali je sigurno zanimljiv.
Pratim ga oko 2, 3 godine.(MLB)
Znam osnovna pravila, sve najbolje pitchere i battere u ligi...
Inace, MLB momcad ima oko 40tak igraca, i kad se igraju 2 utakmice u istom danu, ne igra ISTA momcad, nego dvije razlicite postave, s razlicitim linijama...
Najdraza momcad su mi Seattle Mariners i Texas Rangers...
BillGatesMustDie
21.06.2004., 00:15
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
... i Texas Rangers...
Neki poseban razlog? :D ('cos in the eyes...)
L.Nimoy
21.06.2004., 01:28
BillGatesMustDie kaže:
Inace, poceo sam ih pratiti kad su uzeli Alex Rodrigueza, tada najskupljeg sportasa na svijetu(sada je u NY Yankeesima), a i inace sam veliki fan San Antonio Spursa(od '95) a u NHLu volim Dallas Stars, pa mi je Texas nekako prirastao srcu.
Inace, Ranger Walker je TOTALNA bolestina...
:D
michael_jackass
05.07.2004., 17:23
BillGatesMustDie kaže:
molio bi da se barem nauce rijeci kak spada.
'Cause the eyes of the ranger are upon you
When you are in texas look behind you
'Cause that's where the ranger's gonna be.
L.Nimoy
05.07.2004., 17:55
michael_jackass kaže:
molio bi da se barem nauce rijeci kak spada.
'Cause the eyes of the ranger are upon you
When you are in texas look behind you
'Cause that's where the ranger's gonna be.
Hah' KRIVO! :D
AND the eyes of the ranger are upon you
Any wrong you do, he's gonna seeeeeeeee
When you re in Texas, look behind youuuuuuuuu,
'Cause that's where the ranger's gonna beeeeeeee..
trn trn ntr r...trallalalala....
michael_jackass
05.07.2004., 18:45
a jebemu vidi, zaboravil sam jedan stih. maj apolodjiz. nimoy je u pravu a ja u krivu.
Urpanus
06.07.2004., 09:53
Znam sva pravila , znam i par glavnih igrača po klubovima , i redovno otresem na kladionici. Zaključak - glup sport.
Pinockio
06.07.2004., 16:32
Dosadan sport gledat na stadionu. 4 sata traje i dok se mjenjaju oni sto udaraju vuku se ko puzevi dok dodje na mjesto. Bio 2 puta i zaspao 2 puta.
Kad se ode na stadio najmanje se gleda utakmica, gledas okolo reklame, hodas po stadionu iz dosade. Odes hodas i nakon pola sata onaj jos udara.
Puno bolje gledat na TV-u.
L.Nimoy
06.07.2004., 21:44
Urpanus kaže:
Znam sva pravila ,
Sorry, ali moram te obavijestiti::>
Ne znas SVA pravila...:D
Paranoid
07.07.2004., 02:47
Urpanus kaže:
Zaključak - glup sport.
Ti si glup, jebote glavno da je nogomet dobar... ma.... :flop:
Ja gledam i zanima me samo kad moj muz igra ili kad je neka bas jako vazna tekma. Za nikog posebno ne navijamali od slejdece godine i ja igram(softball) u musko-zenskoj ekipi. Vidli me kak pichim loptu(nemrem fulat) a i brza sam pa me hoce. KAj mogu:D:D
E ljudi kad bi netko od vas teoreticara probao opalit tu loptu koja dolazi jako brzo i jos tome opalit je da ide u odredjeni dio terena. Ili ju onak ulovit u zraku pa bacit milimetarski tocno direkt u ruku na jednu od baza ili short stoperu,bas me zanima kak bi onda gledali na taj sport.Puno price iz fotelje :rolleyes: :B
L.Nimoy
07.07.2004., 20:52
Rita kaže:
Ja gledam i zanima me samo kad moj muz igra ili kad je neka bas jako vazna tekma. Za nikog posebno ne navijamali od slejdece godine i ja igram(softball) u musko-zenskoj ekipi. Vidli me kak pichim loptu(nemrem fulat) a i brza sam pa me hoce. KAj mogu:D:D
E ljudi kad bi netko od vas teoreticara probao opalit tu loptu koja dolazi jako brzo i jos tome opalit je da ide u odredjeni dio terena. Ili ju onak ulovit u zraku pa bacit milimetarski tocno direkt u ruku na jednu od baza ili short stoperu,bas me zanima kak bi onda gledali na taj sport.Puno price iz fotelje :rolleyes: :B
Amen. ;) :top:
Ed Wood
08.07.2004., 15:20
Neko sam vrijeme proveo u SAD-u i imao (ne)sreću naučiti nešto o baseballu(igrali smo zapravo softball).
Uvjerljivo, ali uvjerljivo najdosadniji sport (ja ga nakon svojih iskustava niti ne smatram sportom, nego igrom- nešto kao šah).
Nekoliko smo tjedana redovito igrali po liga sustavu mečeve u softballu, a nakon toga sam ja, isfrustriran glupošću i besmislenosti ovog sporta, odustao.
I zakleo se sam sebi da više nikada, niti u kakvim okolnostima neću zaigrati nikakve varijante baseballa.
Dakle, mrzim baseball, mislim da je užasno glup i ne smatram ga sportom.
Imam ja i kratki elaborat o tome zašto ne smatram baseball sportom ali me mrzi sada izlagati ga i trošiti slova na tako glupu izmišljotinu kao što je baseball.
BTW. američki nogomet- superzanimljiv.(mi igrali tzv. flag football).
Da slažem se Baseball je užasno dosadan. Još uvijek ne kužim kako nekome to može zanimljivo al u redu .
Dok NFL je ludnica.
L.Nimoy
04.04.2006., 05:56
Jučer je počela nova sezona u jednoj od omiljenih zanimacija amerikanaca, bejzbolu :).
Ovdje možemo komentirati sva događanja vezana uz MLB ali i situaciju u bejzbolaškom sportu u HR, Europi, itd...
službena stranica (s highlightsima svakog dana) www.mlb.com
grifone
04.04.2006., 11:17
Zanimljiv sport, ponekad znam pogledati na satelitu. Ali ne kužim previše pravila, inače navijam za Metse otkad je George Costanza bio njihov direktor. :lol: Toliko od mene. :)
L.Nimoy
04.04.2006., 13:52
Zanimljiv sport, ponekad znam pogledati na satelitu. Ali ne kužim previše pravila, inače navijam za Metse otkad je George Costanza bio njihov direktor. :lol: Toliko od mene. :)
Costanza je bio u Yankeesima :) Jedino ako je kasnije prešao u Metse, ali sumnjam. :misli:
inače, pravila su dosta komplicirana, ostavit ću link kasnije, i objasniti sve što nije jasno :)
Paranoid
04.04.2006., 17:03
...Ali ne kužim previše pravila...
nije preteško skužiti, objasnit ćemo ti mi ovdje ako očeš :)
inače kolko sam vidio, Johnny Damon je prešao u Yankeese, Jim Thome u White Soxe... to je ono kaj sam ja polovio dosad :)
supersonični majstor
04.04.2006., 19:21
oj, čika Satyre!! kako je? pitanje- koliko je pametno danas staviti na CWS? vidim po svim forumima da ih ljudi forsiraju kao favorite, al reko ipak ću vjerovati istinskom majstoru.... dakle? :cool:
L.Nimoy
04.04.2006., 19:59
oj, čika Satyre!! kako je? pitanje- koliko je pametno danas staviti na CWS? vidim po svim forumima da ih ljudi forsiraju kao favorite, al reko ipak ću vjerovati istinskom majstoru.... dakle? :cool:
oj :)
a eto, danas sam uzeo White Sox + Yankees double, i Seattle na singlu protiv Halosa.
Vidjet ćemo. Ah nikako da se vratim na forume full time, spremam ispite i u strci sam. :(
ajd uživaj :w
Paranoid
04.04.2006., 21:00
ja sam isto igrao na white soxe danas
također i na Bravese i Angelse
kolja51
04.04.2006., 21:41
Napokon je pocelo, ta zima vjecno traje, pari mi se da je proslo par godina od World Seriesa. Inace sam navijac Angelsa, ali imam i soft spot za D'backse jer su mi nekad bili home team.
A sta se favorita tice, White Soxi su dobili Jim Thomea koji bi mogao biti comeback player of the year, ali ove godine su favoriti i svi ce se nabrijati na njih pa mislim da ce tesko ponoviti. Indiansi su svake godine sve jaci i jaci ali CC Sabathia je isa na DL sta znaci malo slabiji start Clevelanda. U american league Yankeese sa Damonom, Red Soxi sa Crispom i Angelsi ce se boriti yza naslov. U National league po meninajveci favorit je St. Louis zato jer vec par godina igra u istom sastavu i Pujols bi trebao biti MVP lige. Red je da Metsi prekinu 16 godina dominacije Bravesa u NL East, dok Dodgersi i Giantsi ce se boriti ko ce sa zapada popuniti mjesto u play offu.
A zasto nebi svak napisa svoje favorite u ovom formatu pa cemo na kraju sezone viditi ko je bija u pravu:
AL East: Yankees
AL Central: White Sox
AL West: Angels
WC: Indians
NL East: Mets
NL Central: Cards
NL West: Dodgers
WC: Braves
AL Champion: Yankees
NL Champions: Cardinals
WS Champions: Cardinals
MVP: Pujols i Sheffield
Cy Young:Oswalt i Santana
grifone
05.04.2006., 08:32
nije preteško skužiti, objasnit ćemo ti mi ovdje ako očeš :)
Hvala. :) Za početak, znam da bacač mora baciti lopticu unutar određenog prostora gdje je udarač može opaliti. Doduše nikad ne znam što je strike a što je ball. I koliko puta smije baciti van zone, 3 ili 4? Ni to ne mogu zapamtiti. :zubo: Osim toga, nekad utakmica završi npr. 2:0 a nekad 9:5. Kako se to boduje?
grifone
05.04.2006., 08:43
Costanza je bio u Yankeesima :) Jedino ako je kasnije prešao u Metse, ali sumnjam. :misli:
Imaš pravo, ipak su bili Yankees u pitanju. Iako je Georgeu ponuđeno mjesto u Metsima pa je na sve moguće načine nastojao dobiti otkaz ali nije uspio. :lol: Ali se Seinfeld dao nagovoriti da uzme kabelsku preko pirata kad mu je Kramer rekao da prenose sve utakmice Metsa. ;)
Paranoid
05.04.2006., 14:29
Hvala. :) Za početak, znam da bacač mora baciti lopticu unutar određenog prostora gdje je udarač može opaliti. Doduše nikad ne znam što je strike a što je ball. I koliko puta smije baciti van zone, 3 ili 4? Ni to ne mogu zapamtiti. :zubo:
Ajdemo prvo riješiti batting :)
Da, mora bacati unutar određenog prostora gdje je udarač može udariti, to bi bilo vertikalno između udaračevog koljena i lakta, samo zbog te strike zone se iza njega nalazi sudac (onaj u štitnicima) koji prati samo to.
Ovako, strike se dogodi kad bacaš uspješno baci loptu kroz strike zonu bez da ju udarač pogodi ili ako bacač baci loptu van strike zone, a da udarač zamahne i naravno ne pogodi. 3 puta strike = out
Ball se važi kad bacaš baci loptu van strike zone, a udarač ne zamahnuje, 4 puta ball i udarač dobiva prvu bazu.
Kod udaranja postoji još i faul, kad udarač pogodi lopticu al ona izađe van igrališta iza udarača ili skroz lijevo ili skroz desno, faul se računa kao strike, i to samo prva dva puta, treči put se ne računa jer se faulom igrača ne može izbaciti.
E sad što se tiće udaranja još malo, kad udarač uspješno pogodi lopticu, on trči i pokušava osvojiti neku od baza, ako loptu uhvati neki igrač obrane prije nego padne na zemlju, udarač je out, ako lopta padne na zemlju igrači obrane ju moraju vratiti na neku neosvojenu bazu prije nego ju udarač osvoji.
Recimo situacija:
udarač je pogodio loptu i trči prema prvoj bazi, za to vrijeme lopta je pala na sredinu igrališta, srednji vanjski hvata loptu na podu, udarač vidi da će stići do druge baze, trči na drugu, srednji vanjski baca loptu prema drugoj bazi (da ju zaštiti), obrambeni igrač na drugoj bazi hvata loptu prije nego je udarač stigao na tu bazu, i izbacuje udarača...... naravno da je udarač uspio doći na drugu bazu prije lopte on bi osvojio tu bazu i tu bi ostao dok bi na red došao sljedeći udarač.
malo kasnije ćemo objasniti i bodovanje :top:
nimoy, mogao bi i neki pick bacit ovdje svako tolko :mig:
mwah, meni je paranoid objasnjavao pravila valjda 2 dana :rofl:
Paranoid
05.04.2006., 18:33
mwah, meni je paranoid objasnjavao pravila valjda 2 dana :rofl:
je, al si na kraju skužio i sad znaš, i hope so ;)
je, al si na kraju skužio i sad znaš, i hope so ;)
bolje od amerikanaca ;)
Paranoid
05.04.2006., 19:16
...Osim toga, nekad utakmica završi npr. 2:0 a nekad 9:5. Kako se to boduje?
ok idemo dalje.
Osvajati poene ekipa može samo dok je u napadu, znači dok udaraju i osvajaju baze.
Jedan bod ekipa osvoji kad jedan udarač pretrči cijeli teren, prođe sve baze i vrati se doma. Evo ispod sam sredio jedan dijagram da lakše pokažem.
http://img313.imageshack.us/img313/4762/field5bp.jpg
Žutim su označeni igrači obrane, na ovom dijagramu tri fale, to su desni vanjski, srednji vanjski i lijevi vanjski. Uglavnom P je pitcher, on baca loptu centru C, na svakoj od baza igra po jedan obrambeni igrač, 1B, 2B i 3B. ovaj gore SS, to je igrač koji povezuje vanjske igrače s ovima na bazama, recimo ako je srednji vanjski predaleko da baci direktno loptu na prvu bazu ili na home plate (k centru), on baca loptu prvo SS-u koji onda baca loptu na tu bazu.
Napad je ovdje označen crvenim, imaj na umu da je ovo samo situacijski prikaz, ovdje je prikazana situacija gdje igrači napada imaju već zauzete prvu i drugu bazu. Igrači napada osvajaju poene tako da se vrate opet na home plate, tj. da naprave krug. Jedan igrač = 1 bod.
Recimo da sad ovaj batter koji udara pogodi homerun njegova momčad će u ovoj situaciji (sad osvojene dvije baze) osvojiti tri boda, sa osvojene tri baze 4 boda itd.
Isto tako može biti situacija da ekipa u napadu ima osvojenu samo treću bazu, udarač udari loptu u lijevi dio terena, obrana se mući s loptom, za to vrijeme igrač na trećoj bazi osvaja poen (trći s treće na home plate), a udarač koji je pogodio lopticu recimo osvoji prvu bazu. On ostaje na toj bazi opet, a na njegovo mjesto dolazi novi udarač. Tako se osvajaju bodovi.
još neke sitnice slijede, o izmjenama...
Paranoid
05.04.2006., 20:05
btw, ako ćemo stavljati tipove :)
ja sam dana igrao:
Chicago Cubs - Cincinnati reds 2
Chicago White Sox - Cleveland Indians 1
L.Nimoy
05.04.2006., 20:43
bravo Paranoid za entuzijazam i objašnjenja, pridružit ću se uskoro kad nadjem nešto vremena pa dodati nešto svoje :)
do tada, evo par pickova za danas:
White Sox (1.80)
Pittsburgh(1.95)
btw, ako ćemo stavljati tipove :)
ja sam dana igrao:
Chicago Cubs - Cincinnati reds 2
Chicago White Sox - Cleveland Indians 1
redsi vode 7:2 :) i igraju doma :)
Paranoid
05.04.2006., 21:09
ok još za kraj, malo o izmjenama, kao što znate baseball se ne igra na vrijeme, igra se na inninge (izmjene), u jednoj utakmici igra se 9 izmjena, jedna izmjena je kad jedna momčad izmjeni napad i obranu, tj. kada jedna i druga momčad odigraju napad. 9 takvih izmjena i kraj je utakmice, osim ako je nerješeno, onda se igra do prve pobjeđene izmjene :)
Još malo možda o izbacivanju, obrana može izbaciti udarače na ove načine:
* 3 strikeouta
* ako obrana uhvati loptu prije nego padne na tlo
* ako obrana uhvati loptu koja je pala na tlo i onda ju baci na određenu bazu, prije nego je udarač dotrčao do te baze, naravno ovisi o tome koju bazu žele zaštititi, recimo ako igrač trči s prve na drugu, normalno bacit će na drugu, ako trći s druge na treću, zaštitit će treću.
Isto tako treba znati da postoje i double playevi, gdje obrana u jednoj akciji može izbaciti i po dva igrača, recimo ako je batter dosta loše udario lopticu (blizu), obrana može dodati na drugu bazu prije nego igrač s prve stigne na drugu, i onda ovaj igrač na drugoj može dodati brzo na prvu prije nego je ovaj koji je udario loptu došao do prve.
i da, još nešto što se tiće same strike zone, ispod sam stavio sliku na kojoj je grafički prikazano što je točno strike zona :)
http://mlb.mlb.com/mlb/images/strike_zone.gif
Ako nije što jasno pitajte :)
Paranoid
05.04.2006., 21:11
redsi vode 7:2 :) i igraju doma :)
da, da, zajebo sam se malo, al glavno da vodi momčad na koju sam stavio lovu, btw, sad je 7:4 :(
L.Nimoy
05.04.2006., 21:18
izgleda da se Jose Contreras nikad neće vratiti u negdašnju formu, nakon prošlogodišnje, prošarane ozljedama, ova je počela loše, šeće Indianse i još je dobro što je samo 1-0, moglo je i više.
Ajmo još jedan SO :mad:
bases loaded, 2-0-2 count :(
L.Nimoy
05.04.2006., 21:21
by the way, jedan od najboljih udarača današnjice Alex Rodriguez (NYY) još uvijek odrađuje postojeći ugovor (252 milijuna USD) Prešao je prije nekoliko godina iz Rangersa (otkuda je došao iz "mojih" Marinersa) i situacija izgleda ovako, ovo je brojač koji označava koliko je od početka ugovora do sada zaradio. Brojač se miče svake sekunde. :eek:
http://www.heraldnet.com/payrod/
L.Nimoy
05.04.2006., 21:24
* ako obrana uhvati loptu prije nego padne na tlo
sjećaš se one situacije u playoffu prije nekoliko godina, kad je neki navijač Cubsa ulovio loptu ispred (čini mi se) Abreua (nisam siguran ako je on bio), i sjebo im utakmicu. Igrač je imao loptu na ruci ali navijač je ulovivši upisao suparničkoj momčadi home run. Sjećam se da je Prior bacao :)
L.Nimoy
05.04.2006., 21:25
da vidimo što može Jim Thome nova akvizicija aktualnih šampiona White Soxa.
Tko hoće neka se pridruži praćenju ovdje:
http://www.sportsline.com/mlb/gamecenter/live/MLB_20060405_CLE@CHW
za objašnjenja i lakše praćenje slobodno pitajte :)
Paranoid
05.04.2006., 21:44
sjećaš se one situacije u playoffu prije nekoliko godina, kad je neki navijač Cubsa ulovio loptu ispred (čini mi se) Abreua (nisam siguran ako je on bio), i sjebo im utakmicu. Igrač je imao loptu na ruci ali navijač je ulovivši upisao suparničkoj momčadi home run. Sjećam se da je Prior bacao :)
yep, znam za to, cubsi nisu uspjeli skinuti prokletstvo sa sebe :zubo:
da vidimo što može Jim Thome nova akvizicija aktualnih šampiona White Soxa.
Tko hoće neka se pridruži praćenju ovdje:
http://www.sportsline.com/mlb/gamecenter/live/MLB_20060405_CLE@CHW
za objašnjenja i lakše praćenje slobodno pitajte :)
ja pratim :) čini se da soxi nisu najbolje započeli
L.Nimoy
05.04.2006., 21:49
ajmo sad
Slijede Ozuna, Anderson i Podsednik, pa nije valjda Lee unhittable (1 H protiv njega danas :confused: )
ajmo Soxi
grifone
05.04.2006., 21:49
Svaka čast Paranoid, sad mi još samo treba nekoliko sati slobodnog vremena da proučim. :) U međuvremenu još jedan upit: koliki postotak igrača su hispanskog porijekla? Meni se čini jako velik.
Paranoid
05.04.2006., 21:51
Svaka čast Paranoid, sad mi još samo treba nekoliko sati slobodnog vremena da proučim. :) U međuvremenu još jedan upit: koliki postotak igrača su hispanskog porijekla? Meni se čini jako velik.
e to ti nek nimoy odgovori, siguran sam da on to bolje zna :)
al da, kolko ja znam, dosta je velik postotak, i neki od najboljih igrača svijeta su hispanskog porijetla. Puyols, Guerrero, Rodriguez, Ramirez. :)
Ljudi ovdje možete pronađ PRAVILA BASEBALLA http://www.superdobitak.com/forum/index.php?showtopic=739 :top:
Paranoid
05.04.2006., 21:55
ajmo sad
Slijede Ozuna, Anderson i Podsednik, pa nije valjda Lee unhittable (1 H protiv njega danas :confused: )
ajmo Soxi
računaj homera za Thomea na njegovom sljedećem at battu :)
Paranoid
05.04.2006., 22:02
he he, ipak nije... idem gledat ligu prvaka, vidimo se poslije :):)
L.Nimoy
05.04.2006., 22:41
runneri na 1. i 2., 0 outs. Konerko na plateu :)
ajmo Sox
Paranoid
05.04.2006., 22:49
runneri na 1. i 2., 0 outs. Konerko na plateu :)
ajmo Sox
thome scored, izjednačeno :tulum:
L.Nimoy
05.04.2006., 22:54
e al pazi :D
Pierzynski hit by pitch, Thome scored, Konerko to third, Mackowiak to second.
:rofl:
inače AJ Pierzynski mi je prošle godine donio odličnu lovu i to u zadnjem inningu, oko 5000 kn je bilo u pitanju, bio mi je na avataru (ne na ovom forumu :D ) tjedan dana :rofl:
Ajmo White Soxi još :lux:
još uvijek baze pune :)
Paranoid
05.04.2006., 23:33
jebemu, 3:3, jedan listić sam već popušio na juventusu, samo da mi sad ovo prođe, ajmo soxi, ajmo
Paranoid
06.04.2006., 00:01
evo ga, imaju posednik, iguchi i thome šansu da u zadnjem napadu riješe utakmicu :)
Paranoid
06.04.2006., 01:03
pa ja nemogu vjerovati, white soxi su popušili :(
imali su pobjedu u rukama, i onda ovako popušili, ma nemogu vjerovati :(
Paranoid
06.04.2006., 17:03
a vidim nimoy da je i pittsburgh popušio :(
kolja51
06.04.2006., 21:43
Ajde nadam se da cete nakon 3 dana sezone odustati od kladjenja na baseball. Pa ajmo logicki. Na kraju sezone najbolja ekipa ima oko 60% pobjeda dok najgora ekipa ima oko 35-40% pobjeda. U kojoj to lizi jos ima? Dalje, nama je mozda iznenadjenje kad Tampa Bay dodje u NY i sweep Yankees dok to u americi ni ne dodje na naslovnicu Tampa Heralda. Je, znam gledaju se pitcheri, al daj ti meni tenis u kladaru, mozda i balun i NHL al nikad baseball. Triba li reci da sam tamo zvija 6 godina i da jos uvik igram baseball, da sam tamo igra baseball i radija za Diamondbackse godinu dana, jel mogu imat vise baseball iskustva, al svejedno, nikad na baseball!!!
L.Nimoy
06.04.2006., 23:07
Ajde nadam se da cete nakon 3 dana sezone odustati od kladjenja na baseball.
zasto ? :confused: prosle sezone sam imao +45 unita, nista presenzacionalno ali dalo se dignut lovu. Većinom igram američki sport, NBA, NHL, MLB(sva 3 i pokrivam) dok za NFL slušam savjete drugih, jer ne pratim.
Pa ajmo logicki. Na kraju sezone najbolja ekipa ima oko 60% pobjeda dok najgora ekipa ima oko 35-40% pobjeda. U kojoj to lizi jos ima?
zašto misliš da mi to ne znamo?
Dalje, nama je mozda iznenadjenje kad Tampa Bay dodje u NY i sweep Yankees dok to u americi ni ne dodje na naslovnicu Tampa Heralda.
naravno,ništa čudno. Zato se i ne ložim na neke velike favorite. Prošle godine mi je Tampa baš protiv NYY donijela lijepu lovicu par puta. Scott Kazmir mi je jedan od omiljenih mladih pitchera.
Je, znam gledaju se pitcheri, al daj ti meni tenis u kladaru, mozda i balun i NHL al nikad baseball. Triba li reci da sam tamo zvija 6 godina i da jos uvik igram baseball, da sam tamo igra baseball i radija za Diamondbackse godinu dana, jel mogu imat vise baseball iskustva, al svejedno, nikad na baseball!!!
svaka čast. Svejedno igram MLB i da se dignut lova, samo treba pustit par tjedana/mjesec da se uigraju i da se formiraju trendovi i forme.
baci oko na diskusije na Triple Threat Sportsu (777), Covers.com forumu ili bettingadvice.com forumu.
kasnije ću copy/pasteat svoje analize/predviđanja i betove, pa možeš pratit kako će mi ići, da ne bi ispalo da te mažem ovdje :D
L.Nimoy
06.04.2006., 23:09
imaš pravo, velik je. Stvar je u tome da baseball igraju dosta južnoameričkih i država centralne amerike. Ne znam postotak ali ima ih dosta.
Vladdy Guerrero :s
stoneisland
08.04.2006., 19:20
2 dana je proslo i dalje cekam pickove :zubo:
ajde piz.....ac
kolja, check pm
Paranoid
08.04.2006., 21:56
2 dana je proslo i dalje cekam pickove :zubo:
ajde piz.....ac
kolja, check pm
posjeti bettingadvice forum (http://forum.bettingadvice.com), tamo stavljamo tipove :)
stoneisland
08.04.2006., 22:07
posjeti bettingadvice forum (http://forum.bettingadvice.com), tamo stavljamo tipove :)
a to je onaj forum u kojem u signatureu imam kako je shaq zakucao u zadnjoj sekundi i nas dragi l.nimoy/s...r popljugao karton piva u okladi z menom:rofl:
L.Nimoy
08.04.2006., 23:27
vratio sam taj karton piva na cibona-efes :) ajde ajde ;)
iako bi vise volio da je Cibona dobila tu tekmu a da ja nisam dobio okladu :( jer bi dobio onu vazniju okladu, Cibona me sjebala za 2 i pol iljade :mad:
L.Nimoy
08.04.2006., 23:33
ajmo Brewersi :lux:
Paranoid
09.04.2006., 13:03
pobjedili Brewersi, a pobjedili i Angelsi :lux:
I'm two for two on bettingadvice :lux:
L.Nimoy
09.04.2006., 13:56
bravo :) mali Ervin Santana je faca, Angelsi su mi jedna od omiljenih ekipa, poslije Marinersa.
Vladdy Guerrero :s
john_smith
09.04.2006., 20:38
...baci oko na diskusije na Triple Threat Sportsu (777)...
Znam da ovo nije bilo namijenjeno meni,ali probao sam upisati u Google i nije mi izbacilo taj forum.L.Nimoy,molim te ako može direktan link...Hvala:s
L.Nimoy
10.04.2006., 02:21
http://www.triplethreatsports777.com/forum/index.php
:w
L.Nimoy
05.05.2006., 15:57
za one koji prate MLB evo jednog zanimljivog članka o momku kojeg sam još početkom prošle sezone proglasio talentom koji samo čeka da eksplodira i čije je odlične nastupe konstatno sjebavao bullpen Devil Raysa.
Scott Kazmir (Tampa Bay)
http://images.tsn.ca/images/stories/20050927/kazmir_82221.jpg
http://www.covers.com/articles/articles.aspx?theArt=78479&tid=24&t=1
L.Nimoy
27.05.2006., 06:00
Evo vidim da ima interesa za bejzbol pravila pa da dignem topic. Danas sam išao 4/4 btw, da se malo pohvalim .
Twins, Rangers, Snakes, Tigers :)
L.Nimoy
27.05.2006., 06:03
inače najbolje bejzbol analize koje možete naći na netu: Buffetgambler
s TTS 777.
http://www.triplethreatsports777.com/forum/showthread.php?p=25211#post25211
L.Nimoy
27.05.2006., 23:40
http://img97.imageshack.us/img97/6571/bondscopy3fm.png
Barry Bonds i obilježavanje 714tog HR-a.
http://img503.imageshack.us/img503/4268/glausfarmerbobsigjpeg1bh.jpg
Troy Glaus(Toronto Blue Jays)
http://s5.exoload.com/506/1147649407.gif
Atlanta Braves
vljubej
05.08.2006., 00:44
Ako ima netko tko se razumije u ovu problematiku, slobodno neka nešto ovdje napiše.
U čemu je problem?
Zanima me malo više o tom sportu, zanima me zašto pitcheri (bacači) ne igraju uvijek isti u svakoj utakmici, zašto ne nastupaju uvijek najbolji.
Ono, bilo kaj kaj može pomoći početniku.
Hvala.
L.Nimoy
12.08.2006., 04:57
Zanima me malo više o tom sportu, zanima me zašto pitcheri (bacači) ne igraju uvijek isti u svakoj utakmici, zašto ne nastupaju uvijek najbolji.
starting pitcheri ne nastupaju svaku utakmicu jer bi to jednostavno bilo preiscrpljujuće. Dok su fielderi/hitteri odmarani u pravilu jednom tjedno (za više niti nema potrebe jer iako je fielding zahtjevan, za designated hittere (recimo Ortiza iz Red Soxa) se očekuje da svaki drugi inning (u prosjeku, jer zapravo kad na njih dođe red) imaju "AT BAT" ili suočavanje s pitcherom, od SP-a(starting pitchera) se očekuje da odbacaju 6,7 inninga, što je često i preko 100 pitcheva. I sad zamisli čovjeku ruku nakon 100 pitcheva (svejedno jel knuckleball,fastball,slider ili curveball, 100 pitcheva je dosta) a pošto su starting pitcheri još od ranije dobi smatrani talentima i "odgajani" da bi bili zvijezde i "nosili ekipu" onda ih se normalno i čuva. A druga je stvar što pitching rotation ima kojih 5,6 pitchera (STARTNIH) plus bullpen(relieveri/closeri) koji zatvaraju utakmicu/mijenjaju startera, i ne traju više od 1-2 inninga svaki, jer su često power pitcheri, i imaju fastball na repertoaru, pa im ruka uz takav način bacanja ni ne može više izdržat od 1-2 inninga. Najbolji par reliever-closera u ligi (za 8.i 9.inning) imaju Red Soxi : Timlin(Seanez) - i 25-godišnji Jonathan Papelbon koji je danas najveći talent među closerima, kontrolira fastball i do 95MILJA na sat, poznat po changeupu i sliderima, čovjek koji ima samo 0.94 ERA (Earned Run Average) odnosno u prosjeku prima manje od jednog runa svakih 9 inninga.
Najbolji pitcheri u ligi ove sezone su dvojac Twinsa rookie Fransicso Liriano i J.Santana, nadolazeća nada iz Tampe Scott Kazmir, John Lackey iz Angelsa, Curt Schilling iz Red Soxa, imamo neke odlične rookieje, Jered Weaver, Saunders, Lester, itd...
Znam da ti ovo vjerojatno zvuči komplicirano ali vjeruj, ja 2003. nisam imao pojma o bejzbolu i ovo mi je treća godina praćenja, gledam tekme na mlb.tv-u, i ima fantastičnih tekmi, pogotovo playoff kad počne. :)
Uff kad se sjetim prošle godine serije Angels-Yankees. :s :s
prije sam mislio da je bejzbol pizdarija ali daleko od toga, sport je jako zanimljiv i općenito zahvalan za praćenje.
Ako te zanima za klađenje, a početnik si, zaboravi. Pratio sam godinu i pol dana prije nego sam prvi put uložio, a i to uz pomoć savjeta s raznih američkih foruma, danas pratim dosta i polako ulazim u tu problematiku.
inače za daljnju diskusiju možeš nastavit ovdje s raspravom :).
http://www.forum.hr/showthread.php?t=138568
L.Nimoy
12.08.2006., 05:01
alo nemojte mi reć da nitko ne prati :D
evo jednog zanimljivog pitanja:
Tko bi po vama trebao biti AL MVP ove sezone, i zašto :)?
Odgovorit ću nakon par dana, da ne sugeriram previše ovako :D.
robybaggio
12.08.2006., 14:20
Ja sam Cubse pratio cijelo ljeto 1999., gledao sam jedno 50 utakmica i sve što imam reći je - najdosadniji sport na svijetu. Taj sport živi od tradicije i statistike.
L.Nimoy
12.08.2006., 19:43
možda tebi, ali postoje milijuni fanova koji kažu drukčije. Ne samo u SAD-u. Meni je sport postao genijalan nakon par godina praćenja.
Dwarf980
13.08.2006., 03:43
I ja mislio da je to ubitacno dosadan sport al se zaljubih makar jos neznam ni sva pravila i tek dvije sezone aktivnije pratim....al mi je sport postao jebeno zanimljiv.....pogotovo zato kaj je jebeno nepredvidljiv.....dinamican je......i hebeno mi se svidja.....stim da cu ja ove sezone se na mlb.tv ukljucit kad starta play off.....
+ ima jos toliko stvari kaj me zanima uz taj sport pa i svakim danom sve vise friskih infoa pokupim koje me jos vise zagriju za taj specifican i napocetku dosta tezak sport za skuzit..al kad ti udje pod kozu ne izlazi....:top: :top:
Dwarf980
13.08.2006., 03:46
Roger Clemens :zubo: :zubo:
Zakaj a pa zato kaj jos u penziju nije oso i trebalo mu pol sezone da se odluci dal bu igro ili ne.....:zubo: :zubo:
L.Nimoy
13.08.2006., 04:59
drago mi je da se bar neko javio jer u Hrvatskoj za ovaj sport ne postoji interes :D
ali
1)Roger Clemens igra u National Ligi, ja sam pitao za American ligu :D
2)Ove sezone nije loš, otkad se vratio nakon lakše ozljede, ali ekipa (iz razno raznih razloga :D) mu ne osigurava nikakav run support. Al ono, mizerija zabijaju s njim na moundu.
L.Nimoy
13.08.2006., 05:06
moj izbor za AL : Manny Ramirez, iako je prva misao naravno "Big Papi" David Ortiz.
Čovjeku je middle name CLUTCH jebote. :D taj udara kad treba, zabija kad treba, izvlači ekipu iz mrtvih. Ali ne igra u polju, i to je taj minus, a djelomično je za ovosezonski rezultat (41 HR, 110 RBI) i zaslužna činjenica što ga pitcheri ne mogu šetat jer je iza njega Ramirez na redu :D
kandidati su još: Derek Jeter(NYY), Johan Santana(MIN)(178 strikeouts),Vladdy Guerrero (LAA), Jason Giambi (NYY), Jermaine Dye (CWS), Jim Thome (CWS), dosta ovisi i o tome tko će u playoff...
robybaggio
13.08.2006., 15:31
možda tebi, ali postoje milijuni fanova koji kažu drukčije. Ne samo u SAD-u. Meni je sport postao genijalan nakon par godina praćenja.
To je Americi zadnji od 4 velika sporta. Preko tjedna (pon-pet) na pola stadiona nema preko 5 tisuća ljudi. Utakmica traju po dva i pol sata. Daj molim te... Isplati se vidjeti sažetke na vijestima i to je sve.
L.Nimoy
13.08.2006., 23:16
To je Americi zadnji od 4 velika sporta. Preko tjedna (pon-pet) na pola stadiona nema preko 5 tisuća ljudi. Utakmica traju po dva i pol sata. Daj molim te... Isplati se vidjeti sažetke na vijestima i to je sve.
ne bih rekao. Fanova ima jako puno, u sport se puno ulaže a ukoliko ga shvaćaš i "sjedne ti" jako je zanimljiv za pratit. Tebi možda nije, ali ne mora značit da možeš izmišljat brojke.
evo uzeo sam za primjer utakmice od prošle srijede, dakle sredina tjedna.
Toronto - Baltimore: Att: 34,199 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601015&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Atlanta - Philadelphia : Att: 27,222. (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1600892&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Oakland - Texas: Att: 30,127 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601093&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Seattle - Tampa Bay: Att: 39,856 (pazi, Tampa je jedna od najgorih ekipa u ligi a na Safeco Fieldu u Seattleu ih dođe gledat 40 000 ljudi). (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601160&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Cleveland - Los Angeles Of Anaheim: Att: 18,804. (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601697&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Washington - Florida Att: 21,390 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1602122&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Detroit - Minnesota: Att: 36,339. (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601434&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
NY Mets - San Diego Att: 49,979 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601441&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Cincinnati - St Louis Att: 41,649 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601741&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Milwaukee - Chicago Cubs Att: 36,012 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1600809&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Chicago White Sox - NY Yankees Att: 39,406 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1600809&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Houston - Pittsburgh Att: 31,077 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1600809&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Kansas City - Boston Att: 21,928 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1601582&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Arizona - San Francisco Att: 23,782 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060809&content_id=1602310&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
LA Dodgers - Colorado Att: 46,643 (http://mlb.mlb.com/NASApp/mlb/news/wrap.jsp?ymd=20060810&content_id=1602370&vkey=wrapup2005&fext=.jsp&c_id=mlb)
Sam si rekao, to je
1)usred radnog tjedna
2)regularna sezona, dakle nije playoff.
A i sam znaš da Serie A ima gledanost od 20 000 ljudi po susretu, Premiership 34 000, Bundesliga oko 28 000, što zapravo želiš dokazati?
njima gledanost dižu veliki klubovi, dok stadioni manjih stvarno imaju baš tih 5,6 000 ljudi po susretu.
Gdje je tu u MLBu tih 5,6 000 koje spominješ? Promašio si peterostruko.
Pomiri se s tim da nemaš "ARGUMENATA" kojima bi dokazao da je ovaj sport pizdarija, možeš reći svoje mišljenje koje je samo to: tvoje mišljenje. Ali ne znam koji kurac stalno oćeš nešto dokazat, nema tu dokazivanja, istina je jednostavna.
bejzbol je popularan sport, u Americi pogotovo ali ne samo u Americi.
Gledanosti su visoke, plaće igrača još više, zanimanje za sport golemo.
Samo jebiga, Trevisu neće na stadion doći 30 000 ljudi, Tampa Bay Devil Raysima hoće.
robybaggio
14.08.2006., 00:29
Samo jebiga, Trevisu neće na stadion doći 30 000 ljudi, Tampa Bay Devil Raysima hoće.
Slušaj, kad sam ga je gledao samo je u New Yorku i Chicagu bilo puno gledatelja i bilo je situacija kada su stadioni bili skoro prazni. Sada više ne pratim toliko jer je sport živa dosada za gledati, a za klađenje je neupotrebljiv iz vrlo jasnih razloga. A uspoređivati Treviso i Tampa Bay je smiješno. Treviso je ko Velika Gorica.
L.Nimoy
14.08.2006., 02:09
što se klađenja tiče donio mi je više love nego nogomet (ne koliko i NBA ipak), tako da tu nisi u pravu.
Tampa Bay i Treviso sam usporedio čisto zbog pozicije na tablici, pa jebote Juventusu nije pun stadion protiv Bayerna, o čemu mi pričamo.
A ovih 5-6000 ljudi možeš nekom drugom prodavat, "kad sam ja gledao bili su prazni".
:rofl:
Paranoid
14.08.2006., 04:55
na forumu će uvijek biti ovakvih balkanaca koji su spremni u nedogled blatiti svaki sport koji nije nogomet, ili da kažem sve što je američko, neke stvari se nikad ne mijenjaju
L.Nimoy
14.08.2006., 05:04
ma lakrdija.
Inače slobodno se pridruži diskusijama sad kad si se vratio, da čovjeku odgovorimo na pitanje, naime htio bi više saznat o ovom sportu :). Ja sam mu napisao nešto, ali to je samo dio naravno.
volej_iz_lakta
14.08.2006., 11:24
ovo obozavam kad ovakvi tudumi nesto provale...momak nemoj pokusavat ispasti pametan jer si sad na kraju ispao jako glup...ajde odi na onu temu pecanje...5000 :rofl: :rofl: :rofl: :top:
Paranoid
16.08.2006., 02:24
ma lakrdija.
Inače slobodno se pridruži diskusijama sad kad si se vratio, da čovjeku odgovorimo na pitanje, naime htio bi više saznat o ovom sportu :). Ja sam mu napisao nešto, ali to je samo dio naravno.
Bilo je tu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=138568) već puno diskusije o baseballu, neznam zašto tu nije prvo pogledao, sve osnove tog sporta su tu objašnjene :)
Mary Bellows
19.08.2006., 00:28
evo da i ja dam komentar, (ako mogu, ipak nisam stučnjak) od sva 4 američka sporta jedino postoji MLB-TV, ostali sportovi nemaju live prijenos....
eto, ovaj moj prati MLB intezivno zadnjih 4-5 godina, pa sam i ja prešla u noćnu smjenu :misli: e, i nadam se da će Detroit osvojit play-off ove godine :top: ako ne oni onda Boston :top:
L.Nimoy
19.08.2006., 02:49
ajde ima još ljudi u HR koji prate :D :).
meni su fav team Marinersi, poslije njih Angelsi.
Caveman
19.08.2006., 16:01
bok,
kad vec razgovarate o baseballu...ja igram baseball u Sloveniji. Cujem da je u Hrvatskoj jaca liga i baseball kao sport puno bolje razvijen.
Moze li mi neko rec, ima li neka web stranica, gdje se mogu pratit rezultati tekmi u Hrvatskoj?
puno hvala
Mary Bellows
19.08.2006., 17:11
http://www.baseball-cro.hr/
Caveman
19.08.2006., 19:12
:s hvala
Emericzy
24.08.2006., 22:10
Meni nije jasno zašto je u Hrvatskoj Karlovac prijestolnica baseballa, a u Splitu, gdje je započeo, praktički je uginuo. Što je to u Karlovcu što ljude tjera prema baseballu? Zrak? Voda? Posebna lokalna hrana? Tajna zaliha američkih gena u 'poolu'?
Mary Bellows
12.10.2006., 00:27
evo malo dižem, playoff se igra, NL: Metsi i St. Louis i AL: Detroit i Oakland.
navijam za finale Detroit i Metsi
i da danas je Lidle udrija avionom u neboder u NY (http://www.sportsline.com/mlb/story/9721382)
L.Nimoy
12.10.2006., 15:31
Prebolesno, jadan čovjek. Nisam mogo vjerovat, frend mi šalje poruku da je Lidle poginuo, jebote koma. RIP.
SandManSat
22.10.2006., 03:53
Intelsat 901 (18.0°W)
10987 - Pol: H - SR: 5632 - FEC: 3/4
Detroit -St. Louis
Game 1
Nadam se da ce sve prenosit. Uzivajmo!:top:
baš nedavno počeo trenirat bejzbol u jednom zagrebačkom klubu. i en bi se složio da je baš u karlovcu najviše bejzbolaša, istina ima ih dosta i karlovac je popularan ali ipak mislim da zg prednjači.
btw još ne znam pravila i sve, sport mi se sviđa zato što je relativno nepopularan, lagan za treniranje (iako se sad u predsezoni ne bi s time složio :D ), ali volim ga baš zato. nema puno trčanja, kad ga skužih lagan je za praćenje nema puno strke u igri i sve kul
jel trenira još netko?
beaver - ne znam tocne brojke, ali ako uzmemo u obzir da je Karlovac jedno dvadeset puta manji od Zagreba, a da je bejzbolasa u najmanju ruku jednako (premda sam prilicno siguran da ih je u Karlovcu vise, jer baseball trenira doista ogroman broj klinaca) onda je ipak jasno tko prednjaci ;) o titulama ne treba ni pricat :)
Emericzy - splet okolnosti rekao bih. Split je zapoceo baseball tradiciju, no i u Karlovcu je jako duga, gotovo jednako, Split i Karlovac su redovito igrali i u prvoj YU ligi. nadalje, u Karlovcu sport vode vrlo agilni i sposobni ljudi, izgradjen je najbolji stadion u Hrvatskoj, ostvareni su kontakti sa svjetskim baseball vrhom, a klub ima i ogromne uspjehe (ove godine osvajac Kupa CEB, baseball ekvivalenta Kupa UEFA recimo), redovito je domacin velikih medjunarodnih natjecanja, a ove godine su se MLB kampovi recimo odrzali u Amsterdamu, Parizu, Barceloni, Rimu...i Karlovcu.
inace, za ljubitelje baseballa (malobrojne, ali ima ih sve vise, u Karlovcu je u finalu "B" skupine Europskog prvenstva Hrvatska-Madjarska bilo skoro 1.500 gledatelja), ovog ljeta, od 13. do 17. lipnja u Karlovcu i Zagrebu igra se zavrsni turnir europskog Kupa CEB. Kako je Karlovac prosle godine osvojio kup, Hrvatska ima dva predstavnika, Karlovac i Zagreb. Karlovac je u grupi s Barcelonom, Beogradom i ceskom Tehnikom, nisam siguran za Zagrepcane. Jos se ne zna kako ce se igrati, jedna grupa u Karlovcu jedna u Zagrebu, ili tri utakmice u Karlovcu, a jedna u Zagrebu (zbog daleko boljih uvjeta u KA).
dobro. ako tako uzmeš istina. ;)
dinamo_zg
27.01.2007., 03:29
nema puno trčanja, kad ga skužih lagan je za praćenje nema puno strke u igri i sve kul
jel trenira još netko?
Ja treniram. U kojem si klubu?
Vjeruj mi nakupi se umor u 4 sata provedenih na terenu. Trenirao sam kosarku 11 godina i sad treniram baseball. I mogu ti reci da sam umorniji i strganiji nakon baseball tekmi.
Sto se tice Karlovca. Netko je dobro objasnio ranije. Vode ga jako sposobni ljudi sa puno volje i kontakata. I uspjeli su taj baseball, koliko sam cuo, u progam osnovnih skoli. Imaju jako puno klinaca, a stariji im ostaju u sportu nakon zavrsetka karijere. A stadion je MRAK!
http://img65.imageshack.us/img65/6352/userbar273202wo5.gif
http://img207.imageshack.us/img207/7776/userbar292632eq3.gif
L.Nimoy
27.01.2007., 03:37
vidim da za Metse navijaš, kako komentiraš letdown u playoffu? Prošle sezone ste imali fieldere/hittere za poludit, Wright, Lo Duca, Beltran, Delgado, Reyes, Valentin...
rotaciju spremnu da ih Pedro odvede do raja, kad ono raspalo se sve, Glavine pokazao znakove starenja, Pedro se raspao potpuno, a El Duque je općenito bio loš, kako god okreneš. Ajd bar za Marinerse ne navijaš. Richie fuckin Sexson :rofl: :s :lux:
uff al Angelsi će bit jaki ove godine :).
volej_iz_lakta
27.01.2007., 12:07
vidim da za Metse navijaš, kako komentiraš letdown u playoffu? Prošle sezone ste imali fieldere/hittere za poludit, Wright, Lo Duca, Beltran, Delgado, Reyes, Valentin...
rotaciju spremnu da ih Pedro odvede do raja, kad ono raspalo se sve, Glavine pokazao znakove starenja, Pedro se raspao potpuno, a El Duque je općenito bio loš, kako god okreneš. Ajd bar za Marinerse ne navijaš. Richie fuckin Sexson :rofl: :s :lux:
burazer jesi ti u hrvatskoj ili sad-u?vidim da se kuzis u bejzbol pa posto par frendova osniva klub brijem da bi im mogao mozda nekako i pomoci ili ako bi zelio igrati...jedini je bed sto ta ekipa koja sad novi klub osniva sa starim jos nije ubiljezila nijednu pobjedu u povijesti kluba koji je trajao 4 godine...:zubo:
L.Nimoy
27.01.2007., 13:18
igrao ne bih, pošto živim u Rijeci a ne da mi se putovat na tekme, a pomoć bi mogo, samo kako :D? ako dignem sutra 100 hiljada na kladioni mogo bi financijski inače teško :D :rofl:
nick i cut ti je :s :rofl:
Black onyx
27.01.2007., 13:27
burazer jesi ti u hrvatskoj ili sad-u?vidim da se kuzis u bejzbol pa posto par frendova osniva klub brijem da bi im mogao mozda nekako i pomoci ili ako bi zelio igrati...jedini je bed sto ta ekipa koja sad novi klub osniva sa starim jos nije ubiljezila nijednu pobjedu u povijesti kluba koji je trajao 4 godine...:zubo:
Gdje ti frendovi osnivaju klub? Ako je u Zagrebu ili okolici slobodno mi se javi...šteta mi je gledat kopačke i rukavicu kako trunu u ormaru...
Black onyx
27.01.2007., 13:43
Puno toga će ovisiti o tome da li im pitcheri mogu ponoviti lanjsku sezonu. Ipak su Santana i Weaver tek početnici, a kod takvih nikad ne znaš. Baš me zanima i Bartolo Colon iduće sezone...prošla mu je bila očajna ( ono malo što je bacao...).
Ja ću ipak više bacit oko na Cubse ove godine...da vidim kako će se Soriano uklopiti...još da im pitcheri konačno prežive jednu sezonu bez ozljeda...iako kad gledam roster čini mi se kao da im kronično fali closer...ne vjerujem da će Dempster dugo izdržat...
L.Nimoy
27.01.2007., 13:48
sNajbolji par reliever-closera u ligi (za 8.i 9.inning) imaju Red Soxi : Timlin(Seanez) - i 25-godišnji Jonathan Papelbon koji je danas najveći talent među closerima, kontrolira fastball i do 95MILJA na sat, poznat po changeupu i sliderima, čovjek koji ima samo 0.94 ERA (Earned Run Average) odnosno u prosjeku prima manje od jednog runa svakih 9 inninga.
Jonathan Papelbon je promoted u starting pitchera, uff al će bit zanimljivo ove sezone :s :s :lux:
Inače nadam se da se Jon Lester oporavlja od opake bolesti :(. U pičku klinac a bolestan, još i talentiran. :(
Black onyx
27.01.2007., 14:15
Jonathan Papelbon je promoted u starting pitchera, uff al će bit zanimljivo ove sezone :s :s :lux:
Još kad bi se i Roger Clemens odlučio završiti karijeru tamo gdje je sve i počelo...:moli:
L.Nimoy
27.01.2007., 14:22
Puno toga će ovisiti o tome da li im pitcheri mogu ponoviti lanjsku sezonu. Ipak su Santana i Weaver tek početnici, a kod takvih nikad ne znaš. Baš me zanima i Bartolo Colon iduće sezone...prošla mu je bila očajna ( ono malo što je bacao...).
Ja ću ipak više bacit oko na Cubse ove godine...da vidim kako će se Soriano uklopiti...još da im pitcheri konačno prežive jednu sezonu bez ozljeda...iako kad gledam roster čini mi se kao da im kronično fali closer...ne vjerujem da će Dempster dugo izdržat...
Santana ipak baca sad već 3.sezonu, pa nije baš početnik. Weaver jest, ali pokazao je mali da je čvrst, vrlo malo je griješio. Colon je bio na DL skoro cijelu sezonu, igrao je manje od 10 tekmi ako se ne varam. Cubsi su poznati chokeri :D.
Angelsi su doveli Shea Hillenbranda, što je dobar potez ako mene pitate, iako Hillenbrand ima 31 godinu. Prošle sezone je igrao za Blue Jayse i Giantse je udarao jako dobro: .277 BA, career-high 21 home runova i 68 RBI u 141 utakmici. Na kraju 73 runova i 27 doublova.
Dobra stvar je što je Hillenbrand prilagodljiv, pa ga Scioscia može koristiti na 1B, 3B ili kao designated hittera.
ne bi me čudilo da na kraju bude DH. Inače Angelsi imaju nekoliko najboljih base runnera u AL-u, Chone Figgins, Maicer Izturis, Howie Kendrick....
Makar mi nije jasno dovođenje Matthews Jr-a, čovjek je imao solidnu sezonu ali u Texasu, Arlington je poznati hitters park, u Angelsima će to bit dosta drukčije. Ajde u obrani bi mogao biti pojačanje. Ma glavno je da Vladdy Guerrero ostane u klubu (2006: 33 HR, 116 RBI, .329 BA) :s :s
A ima trejdova zanimljivih kolko hoćeš, Big Unit se vratio u pustinju Arizone, jebiga on je gotov, da je ostao u Yankeesima bio bi most overrated pitcher i ove sezone. Izgubio je puno na preciznosti, brzini, sve u svemu trebao bi objesit kopačke o klin. Yankeesi su doveli odnosno vratili Andya Pettittea. Koliko će to bit dobar potez, tek ćemo vidjeti.
Gary Sheffield je otišao u Detroit, nakon sezone u kojoj je vrlo malo igrao, ili skoro ništa.
Giantsi su napravili zanimljiv posao:
Zito je prešao u Giantse za 126 milijuna $ u 7 godina (6. najveći ugovor svih vremena, isto je dobio Vernon Wells za produženje ugovora s Blue Jaysima), apsolutno loš trejd za obje ekipe. Prvo Zito je bio free agent, i iako će u National League vjerojatno spustiti ERA i dominirat doma, svejedno je ovo PREGOLEMA lova za platit igrača koji je u padu već nekoliko sezona. Zito je legenda, ali je preplaćen. Ako Zito vrijedi 18 milijuna po sezoni, koliko vrijedi Johan Santana onda, bojim se i pomislit.
Neću reći da me ovaj Zitov prelazak podsjeća na izvjesnog Mikea Hamptona (svojedobno u Rockiese u kojima je ostvario 53-48 record), ali nije ni daleko. :p
Opet, kad pogledam s druge strane, nije ni loša ta rotacija Giantsa:
Matt Cain (rookie) je imao odličnu sezonu, Noah Lowry je jedan od boljih ljevaka u NL, a Matt Morris je solidan, iako zna imati teške krize. Schmidt je otišao u Dodgerse.
Zito je napravio odličan potez za svoju karijeru: 1)potpisao je golem ugovor 2)prešao je u NL gdje bi trebao biti glavni baja protiv koga god igrao. U Oaklandu je prošle godine imao 16-10, 3.83 ERA, očekuje se povratak na njegov career-average ~3.50, barem (iako se očekuje i ispod 3.00 za OVOLIKU LOVU!) uz puno bolji W/L ratio.
Za ilustraciju, Zito je prošle sezone bio tek 10. u AL i 23. u MLB-u po ERA. Nedovoljno.
Kad sam spomenuo lovu, samo ovi igrači su plaćeniji od Zita trenutno:
Alex Rodriguez ($252 million), Derek Jeter ($189 million), Manny Ramirez ($160 million), Todd Helton ($141.5 million), Alfonso Soriano ($136 million)
Za koga ja ovo pišem uopće. :zubo: Ajd Black Onyx je tu pa imam sugovornika :s :lux:
Black onyx
27.01.2007., 16:50
A ima trejdova zanimljivih kolko hoćeš, Big Unit se vratio u pustinju Arizone, jebiga on je gotov, da je ostao u Yankeesima bio bi most overrated pitcher i ove sezone. Izgubio je puno na preciznosti, brzini, sve u svemu trebao bi objesit kopačke o klin.
Neću reći da me ovaj Zitov prelazak podsjeća na izvjesnog Mikea Hamptona (svojedobno u Rockiese u kojima je ostvario 53-48 record), ali nije ni daleko. :p
Da, iako score 17-11 ne izgleda loše na prvi pogled ipak je imao ERA od 5.00, čak je i jedan Chien-Ming Wang nakupio 19 pobjeda, što zapravo i nije tako teško uz onakav line up Yankeesa.
Ali mislim da povratak Big unita u Arizonu i nije tako loš potez. Topla klima mogla bi mu dati još par solidnih sezona. Nekako imam osjećaj da će se ove godine opet približiti brojci od 300 K.
Zadnje godine njegove karijere sve me više podsjećaju na Nolana Ryana. Kad se sjetim zadnje sezone kad je bio u D`backsima uvijek mi padne na pamet ona večer na Turner fieldu i njegov perfect game.
Hmm, nisam se trebao toga sjetit, sad ću provesti popodne u potrazi za tom tekmom na netu :zubo:
Sjećam se kad je Hampton potpisao za Rockiese. I to kao jedan od boljih pitchera u tom momentu. Malo je reći da se baš i nije snašao u Denveru, ali s druge strane, na Coors fieldu bi možda i J. Santana izgledao loše!
Kad smo već kod Rockiesa, evo baš čitam glasinu da će možda trejdat Todda Heltona, što me baš i ne čudi. Ipak im njegov ugovor zauzme dobar dio salary cupa.
Vidim da je J. D. Drew konačno potpisao za Red soxe i najavljen je kao peti u batting orderu. Već ga imam zacrtano kao outfieldera za svoje fantasy baseball ekipe...mogao bi i preko 130 RBI ove sezone.
Paranoid
27.01.2007., 17:30
samo vi pišite, zanimljivo mi je čitat ko ide kamo igrat i to, a neda mi se tražit po netu :)
L.Nimoy
27.01.2007., 18:58
Onyx imaš pravo, Coors je tad kad je Hampton prešao bio totalno hitters friendly park (danas više i nije toliko) ali i tad je NL bio nešto slabiji ako se ne varam, a znamo koliko bolnih prijelaza pitchera je bilo iz NL u AL. Obrnuto puno manje ;).
igrao ne bih, pošto živim u Rijeci a ne da mi se putovat na tekme, a pomoć bi mogo, samo kako :D? ako dignem sutra 100 hiljada na kladioni mogo bi financijski inače teško :D :rofl:
nick i cut ti je :s :rofl:
pa osnuj nesto u Rijeci! ;) Savezu je stalo da se baseball siri i dobili bi nekakvu pomoc sigurno, a osim u Zagrebu, Karlovcu i Splitu, baseballa ima i u Varazdinu, Zadru, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru, Sibeniku...ima i u Puli ali oni trenutno stagniraju, nesto se pokrece u Osijeku koliko cujem...Rijeka je velik grad, mogla bi imat klub :)
ono sto se tice ZG klubova, sto netko spominje klubove koji nisu zabiljezili nijednu pobjedu, problem je sto ih u ZG ima dosta :) hocu rec, mogao bi se osnovat barem jos jedan solidan klub, ne bas na razini BK Zagreb, ali jedan klub koji bi mogao igrat prvu ligu, a ovako ima hrpa klubova koji ne mogu ozbiljno igrat s najjacima (Medvednica, Gajnice, Purger, "Novi Zagreb" je nesto bolji, ali isto se ne moze mjerit sa Zagrebom, Splitom i Karlovcem).
skroz je u redu da svi ti klubovi ostanu zbog decki koji igraju iz gusta, ali moze se paralelno osnovat jedan jaci klub s najboljima iz svakog kluba.
L.Nimoy
27.01.2007., 19:51
dobra ti je inicijativa ali nemam vremena trenutno, fax, posao itd, ne ostavljaju baš previše vremena za zajebanciju, a ovog bi se trebalo ozbiljno uhvatit. Uostalom ja samo gledam bejzbol i to tek 3,4 sezone, nikad igrao :D.
dinamo_zg
27.01.2007., 20:04
Ma Metsi su imali problema sa ozljedama pitchera u playoffu iako si daleko stigli, no mnogi su ih vidjeli u World Series. Ma, nakon par koma sezoni (od Subway Seriesa 2000.), ova je bila napokon jedna dobra. Nekaj je pisalo na CNNu za Metse i nekog.. dal je dosao tko novi?! Inace, gledao sam ih uzivo na 2 tekme na Shea Stadiumu (protiv Yankeesa i Philliesa) i njihovu AAA momcad, Norfolk Tides, jedno 40ak puta uzivo. Preko njih sam i poceo voliti Metse (prije sam nekako bio za Blue Jayse), jer kad svaki dan gledas tekmu Metsa na lokalnoj TV, moras ih poceti voljeti, pogotovo kad je Mike Piazza bio u najboljim godinama.
Inace stvarno je steta da Rijeka nema nekakav klub. Tesko je klubovima poceti koji su daleko od Zagreba (u kojem su najcesce tekme jer ima skoro 10 klubova (sto baseball sto softball) jer je ne igra nikakva liga po regijama vec Hrvatska liga pa treba love za putovanja okolo+ lova za poceti trenirati (nabavka palica, rukavica i sl.) No mislim da bi savez pomogao ako bi se javila takva ideja. Slicna situacija je i u Osijeku gdje ima ljudi koji treniraju, ali nemaju love za ligu. Za Pulu i Sibenik prvi put cujem, bilo bi mi drago da se i tam nekaj pojavi. Drago mi je da Split igra redovito iako je najdalje te da je i poceo odigravati Zadar kompletnu sezonu bez ikakvih problema.
dinamo_zg
27.01.2007., 20:07
Decki iz Velike Gorice?! :p
Paranoid
27.01.2007., 20:17
nemojte mi zamjeriti, nisam pratio prošlu sezonu, kako sad stoje stvari, koji pitcher je najbolji, koji udarači, ja sam još pratio kad je sammy sosa igrao :)
L.Nimoy
27.01.2007., 21:30
Najbolji pitcheri su bili duo iz Twinsa Liriano (prije ozljede), Johan Santana (1. po SO i po ERA), a od hittera Big Papi :D David Ortiz iz Bostona. Zvjerski je odigrao i Derek Jeter, najbolji u Yankeesima prošle sezone, Vladdy Guerrero (LAA), Detroit je imao dosta deep lineup, oni su lupali homere kako su stigli, šteta što nisu uzeli i World Series na kraju :(. Nisam neki fan Tigersa ali Cardse pak ne podnosim.
U NL je najbolji udarač bio Albert Pujols (STL). Ne da mi se provjeravat po netu, ovo sve pišem iz glave :D sigurno sam pun kurac toga zaboravio.
Black onyx
27.01.2007., 21:58
Najbolji pitcheri su bili duo iz Twinsa Liriano (prije ozljede), Johan Santana (1. po SO i po ERA), a od hittera Big Papi :D David Ortiz iz Bostona. Zvjerski je odigrao i Derek Jeter, najbolji u Yankeesima prošle sezone, Vladdy Guerrero (LAA), Detroit je imao dosta deep lineup, oni su lupali homere kako su stigli, šteta što nisu uzeli i World Series na kraju :(. Nisam neki fan Tigersa ali Cardse pak ne podnosim.
U NL je najbolji udarač bio Albert Pujols (STL). Ne da mi se provjeravat po netu, ovo sve pišem iz glave :D sigurno sam pun kurac toga zaboravio.
Možda bi samo nadopunio s pitcherima iz National league...iako je teško nekoga izdvojiti, prošla sezona baš i nije bila u znaku NL pitchera...rekao bih Brandon Webb i možda Roy Oswalt.
Nimoy, što se udarača tiče zaboravio si novog monstruma iz Philliesa...Ryan Howard, 58 homera i 150 RBI, ako se dobro sjećam. Možda ove godine doživimo i novi home run chase između njega i Pujolsa...
L.Nimoy
27.01.2007., 22:20
reko sam da cu nesto sigurno zaboravit :D. I Webb je bio odlican da.
dobra ti je inicijativa ali nemam vremena trenutno, fax, posao itd, ne ostavljaju baš previše vremena za zajebanciju, a ovog bi se trebalo ozbiljno uhvatit. Uostalom ja samo gledam bejzbol i to tek 3,4 sezone, nikad igrao :D.
ma to bi ti bio problem u prvoj ligi jer je to vec pravi baseball (pravi u europskim okvirima). u drugoj ligi u kojoj je igrao i BK Baza iz Sibenika sa situacijama poput one u kojoj dva igraca stoje na istoj bazi :zubo: nema problema jesi li nekad igrao ili ne ;)
Paranoid
27.01.2007., 22:48
odlično, nadam se da ćete davati dobre tipove kad počne sezone :)
dinamo_zg
28.01.2007., 22:11
ma to bi ti bio problem u prvoj ligi jer je to vec pravi baseball (pravi u europskim okvirima). u drugoj ligi u kojoj je igrao i BK Baza iz Sibenika sa situacijama poput one u kojoj dva igraca stoje na istoj bazi :zubo: nema problema jesi li nekad igrao ili ne ;)
Ako nisi gledao tekme u drugoj ligi zadnjih par godina, iznenadio bi se koliko je i tu skocila kvaliteta. No, naravno, jos uvijek nije ni blizu velikoj cetvorci.
znam da je skocila, ali na pola :) ima Karlovac klub i u drugoj ligi, BK Grabrik, pa ih pogledam nekad i ima sasvim solidnih klubova.
ali jos uvijek ima i smijesnih, pa samim tim novi klub ne bi bas od svih gubio 35:1 i slicno.
btw, Sibencani vise ne igraju jel?
dinamo_zg
29.01.2007., 18:43
btw, Sibencani vise ne igraju jel?
Prosle godine nisu igrali. Klubovi koji su igrali 2. ligu su bili: Gajnice ZG, Kaptol ZG, Medvednica ZG, Donat Zadar, Grabrik Karlovac, Sisak, Novi Zagreb, Samobor, Velika Gorica. To ti je i konacni poredak. Inace klinci iz Grabrika ce vam biti mrak! Na njima se vidi da vec kao klinci imaju iskustva igranja po Europi i US. To je ono sto Karlovac cini br.1 kod nas. E super gledaju lopticu, odmah raspoznaju brze od frkanih loptica i cak ih ni jaci pitcheri ne mogu izbaciti na strike out. U obrani naravno funkconiraju savrseno za svoje godine. I za par godina kad dobiju masu bit ce super. Vec su sad, sto je sezona isla blize kraju, bili toliko bolji nego na pocetku da bi se mogli boriti za prvaka te lige.
a da, ti klinci minimalno jednom godisnje, a ponekad i dva puta, odlaze u Ameriku. I tamo igraju sasvim ravnopravno sa svojim vrsnjacima sto je svojevrsno cudo buduci tamo klinci za prvi rodjendan dobiju rukavicu, palicu i lopticu. Kasnije se nazalost pojavi golema razlika.
inace, bila neki dan baseball pressica pa rekose da bi Sibenik mozda poceo opet ove sezone.
a zna se i sve o Kupu CEB (dakle, za neupucene, nesto kao Kup UEFA u nogometu, samo sto je sustav "hokejaski"; odnosno po jakosnim skupinama, a hrvatski predstavnici su u najjacoj - ove godine dva predstavnika jer je Karlovac prosle godine osvojio taj kup)
igra se od 13. do 17. 6. u Karlovcu i Zagrebu.
Grupa A (Karlovac)
Kelteks Karlovac
Barcelona (Španjolska)
Beograd 96 (Srbija)
Tehnika Brno (Češka)
Grupa B (Zagreb)
Zagreb
Toulouse (Francuska)
Heidenheim (Njemačka)
Dinamo Bukurešt (Rumunjska)
po jedno polufinale u Zagrebu i Karlovcu, s tim da ce se gledati da u svakom slucaju nasi predstavnici igraju na svom terenu ako se plasiraju u polufinale. Plasiraju li se obje momcadi i igraju medjusobno, onda je taj susret na terenu momcadi koja je bila prva u skupini.
Finale u Karlovcu 17. lipnja.
volej_iz_lakta
06.02.2007., 12:43
Gdje ti frendovi osnivaju klub? Ako je u Zagrebu ili okolici slobodno mi se javi...šteta mi je gledat kopačke i rukavicu kako trunu u ormaru...
velika gorica ti odgovara?ako hoces dat cu ti broj pa nazovi frenda i dogovori se..
samo budi svjestan da nemate nablistaviju buducnost,osim ako ti nisi neki genije.
L.Nimoy
06.02.2007., 14:02
novi Cy Young otkriven na području Hrvatske :s :s
Black onyx
08.02.2007., 19:36
velika gorica ti odgovara?ako hoces dat cu ti broj pa nazovi frenda i dogovori se..
Je, odgovara mi Velika Gorica. Šalji broj na PM.
dinamo_zg
09.02.2007., 01:55
a zna se i sve o Kupu CEB (dakle, za neupucene, nesto kao Kup UEFA u nogometu, samo sto je sustav "hokejaski"; odnosno po jakosnim skupinama, a hrvatski predstavnici su u najjacoj - ove godine dva predstavnika jer je Karlovac prosle godine osvojio taj kup)
igra se od 13. do 17. 6. u Karlovcu i Zagrebu.
Grupa A (Karlovac)
Kelteks Karlovac
Barcelona (Španjolska)
Beograd 96 (Srbija)
Tehnika Brno (Češka)
Grupa B (Zagreb)
Zagreb
Toulouse (Francuska)
Heidenheim (Njemačka)
Dinamo Bukurešt (Rumunjska)
po jedno polufinale u Zagrebu i Karlovcu, s tim da ce se gledati da u svakom slucaju nasi predstavnici igraju na svom terenu ako se plasiraju u polufinale. Plasiraju li se obje momcadi i igraju medjusobno, onda je taj susret na terenu momcadi koja je bila prva u skupini.
Finale u Karlovcu 17. lipnja.
E tek sam sad vidio ovo. Nisam znao da se igra u Zagrebu i Karlovcu!! Ajde, jedva ceka. Inace prije par godina smo i mi igrali protiv Tehnike Brno i ubili su nas. I gledao sam ih prosle godine jednu tekmu u Ceskoj. Stvarno dobra momcad.. Ma cijela Ceska je na super nivou u baseballu i muskom softballu!
Sto se tice Sibenika, ne vidim ih na popisu za slijedecu godinu u drugoj ligi: BK N.Zagreb, BK Medvednica, BK Gorica, BK Vindi Iso-Sport, BK Gajnice, BK Kaptol, BK Zadar, BK Grabrik, BK Sisak.
Koliko vidim nema ni Samobora, a juniorska ekipa Vindije Varazdin je nova.
Paranoid
10.02.2007., 17:55
Kolko sam čuo Z1 je u pregovorima da prenosi MLB ove sezone
dinamo_zg
10.02.2007., 17:58
Kolko sam čuo Z1 je u pregovorima da prenosi MLB ove sezone
Ma daj?!? Od kud ti to?!
Paranoid
10.02.2007., 18:05
Ma daj?!? Od kud ti to?!
na jednom forumu, tamo je tu informaciju ostavio lik koji pozna lika koji će navodno biti komentator a trener je juniorske reprezentacije hrvatske, tako da je informacija donekle pouzdana.
e sad ja neznam što točno z1 pokušava ostvariti time, mislim da mlb nije nikako sport koji će prihvatiti široka publika, previše je kompliciran, komentatori će se itekako namučiti da objasne pravila :zubo: kada je ball, kada je strike, bit će to komedije :rofl:
ja znam da kad sam pravila objašnjavao tu nekim forumašima, morao sam im doslovno crtati šeme u photoshopu i uploadati kako bi razumjeli :rofl:
Swedish
10.02.2007., 18:33
Pa ni bas tak neke osnove tesko naucit,ja recimo pojma nisam imal kaj je inning,ball,strike e al onda sam uzel neke igrice u ruke i tak se naucil,a nakon toga po internetu malo.Koga bude stvarno zanimalo,potrudit ce se
da, Z1 bi trebao imat MLB, ali i finale spomenutog Kupa CEB koji se igra u Hrvatskoj (Zagreb i Karlovac).
sto se pravila tice, mislim da baseball pravila nisu nista bitno kompliciranija od football pravila, a NFL je pravi hit na Z1.
a pogotovo ball/strike - ako netko to ne shvati u tri recenice onda nije problem u baseballu nego u njemu :) sta se tu ima shvatit uopce, ne znas dok ti ne objasne,a kad ti kazu sta je sta onda zbilja trebas bit blentav malo da ne skuzis ;) na stranu sad neka specificna pravila koja se dogode jednom u 500 utakmica, ako i tada (tipa: kad imas dva strikea bunt-foul ball je isto strike)
dinamo_zg
10.02.2007., 19:12
A i puno je vise aktivnih igraca baseballa u Hrvatskoj, te aktivnih kladionicara :D
Paranoid
10.02.2007., 22:04
A i puno je vise aktivnih igraca baseballa u Hrvatskoj, te aktivnih kladionicara :D
da, al kolko sam čuo trebali bi prenositi jednu utakmicu tjedno, a kako se baseball igra svaki dan, to neće puno značiti ovima koji se klade na taj sport
sve u svemu podržavam tu ideju od z1, al bez dobre reklame neće dobiti puno gledatelja, a oni još nemaju ni vlastite stranice.
Tony Romo
11.02.2007., 14:51
da, al kolko sam čuo trebali bi prenositi jednu utakmicu tjedno, a kako se baseball igra svaki dan, to neće puno značiti ovima koji se klade na taj sport
sve u svemu podržavam tu ideju od z1, al bez dobre reklame neće dobiti puno gledatelja, a oni još nemaju ni vlastite stranice.
Volio bi to pogledat koji put iako neznam pravila...
Ementaler
11.02.2007., 15:31
Kad smo već na temi TV-a gdje se na satelitu može pratiti MLB, znam da na Sportmaniji ponekad imaju snimke a na Premiere sport je znalo biti uživo (čak sa američkim komentatorom), al me zanima ima li još negdje na nekom "lijevom" kanalu?
Paranoid
11.02.2007., 16:27
Kad smo već na temi TV-a gdje se na satelitu može pratiti MLB, znam da na Sportmaniji ponekad imaju snimke a na Premiere sport je znalo biti uživo (čak sa američkim komentatorom), al me zanima ima li još negdje na nekom "lijevom" kanalu?
imaš na sportmaniji i canal + deportes snimke i dalje, ali ništa live, premiere ne prenosi baseball više
od kodiranih britanski Channel5 i NASN prenose baseball, a od nekodiranih je prije par godina sasvim sigurno prenosio jedan nizozemski kanal (znam jer su mi decki iz kluba znali posudjivat kasete koje su snimali), ali ne znam jel jos uvijek.
Paranoid
11.02.2007., 17:45
od kodiranih britanski Channel5 i NASN prenose baseball, a od nekodiranih je prije par godina sasvim sigurno prenosio jedan nizozemski kanal (znam jer su mi decki iz kluba znali posudjivat kasete koje su snimali), ali ne znam jel jos uvijek.
ništa od toga nije gledljivo kod nas, osim možda putem CS-a, tako da ne vrijedi ni spominjati.
Black onyx
11.02.2007., 17:49
Kad krene sezona, vjerujem da će svaki dan biti hrpa tekmi dostupna preko torrenta...
Ma ti paranoid od svega radiš nauku a sport se ne prati samo radi kladionica. Baseball je vrlo jednostavna igra sa par finesa koje se lako skuže kad počneš pratiti. Baš bi volio da neka televizija počne prenositi MLB, a ako ne televizija onda bar Z1
Paranoid
12.02.2007., 00:46
Ma ti paranoid od svega radiš nauku a sport se ne prati samo radi kladionica. Baseball je vrlo jednostavna igra sa par finesa koje se lako skuže kad počneš pratiti. Baš bi volio da neka televizija počne prenositi MLB, a ako ne televizija onda bar Z1
volio bih te vidjeti da tu igru objašnjavaš nekome ko nikad nije gledao ijednu baseball utakmicu, ili uopće bio u doticaju s tim sportom na bilo koji način, to je sport kojeg baš i ne možeš objasniti u par rečenica.
dinamo_zg
12.02.2007., 03:15
volio bih te vidjeti da tu igru objašnjavaš nekome ko nikad nije gledao ijednu baseball utakmicu, ili uopće bio u doticaju s tim sportom na bilo koji način, to je sport kojeg baš i ne možeš objasniti u par rečenica.
2 ekipe po 9 igraca, jedna u napadu, druga u obrani. Samo napadaci (koji igraju na palici i poslije kao trkaci po bazama) mogu osvajati bodove tako da otrce cijeli krug (1 napadac= 1 bod) koristeci baze na kojima se mogu zaustaviti ako im prijeti opasnost izbacivanja. Cilj obrane je izbaciti 3 napadaca: sa 3 dobro bacene neudarene loptice (strike out), hvatanjem loptice u zraku nakon udarca ili izbacivanjem trkaca prije nego sto dodje na bazu. Napad pa obrana= 1 inning. Tekma traje 9 inninga ili po jedan dodatni, dok se ne dobije pobjednik.
2 ekipe po 9 igraca, jedna u napadu, druga u obrani. Samo napadaci (koji igraju na palici i poslije kao trkaci po bazama) mogu osvajati bodove tako da otrce cijeli krug (1 napadac= 1 bod) koristeci baze na kojima se mogu zaustaviti ako im prijeti opasnost izbacivanja. Cilj obrane je izbaciti 3 napadaca: sa 3 dobro bacene neudarene loptice (strike out), hvatanjem loptice u zraku nakon udarca ili izbacivanjem trkaca prije nego sto dodje na bazu. Napad pa obrana= 1 inning. Tekma traje 9 inninga ili po jedan dodatni, dok se ne dobije pobjednik.
in your face paranoid :p
a bas tako.
kuzim da netko tko nikad nije gledao nema pojma o pravilima, ali ako sjednes na utakmicu s nekim tko zna pravila i nakon dvije-tri izmjene ne budes znao sva glavna pravila (ponavljam: baseball ima sitnih pravila za situacije koje se dogode jednom u 500 utakmica, no to je druga prica i osim za suce i same igrace prakticki nevazno) onda je, jebiga, problem u tebi ;)
i nista nije kompliciraniji od footballa, jedini minus baseballa u odnosu na football je sto nije kontaktni sport pa su lose utakmice doista dosadne - sto se u MLB ne dogadja, ali se dogadja u Europi. cim jedna momcad ima zbilja loseg bacaca koji ne moze pogodit strike zonu to je stvarno negledljivo.
dinamo_zg
12.02.2007., 17:41
i nista nije kompliciraniji od footballa, jedini minus baseballa u odnosu na football je sto nije kontaktni sport pa su lose utakmice doista dosadne - sto se u MLB ne dogadja, ali se dogadja u Europi. cim jedna momcad ima zbilja loseg bacaca koji ne moze pogodit strike zonu to je stvarno negledljivo.
Mislim da je jedan od nedostataka baseballa za nase gledatelje taj sto kad se gledaju profesionalci, sve izgleda toliko jednostavno da si ljudi u glavi briju da to i oni mogu igrati. Ljudi koji nikad nisu to igrali ustvari nemaju osjecaj kako je stajati u boxu i gledati fastball i kakav je osjecaj gledati curveball, tj. sve im izgleda prilicno jednako i lagano za udarit. Kad gledaju obranu nemaju taj osjecaj brzine, tvrdoce :D i odskoka loptice ako nikad nisu stajali u polju i to probali, pa to takodjer izgleda vrlo jednostavno kad profesionalci igraju obranu sa 98% uspjesnosti.
Slazem se da football kod nasih gledatelja ima prednost zbog kontakta koji se dogadja u svakoj akciji. Gledatelji vole krv i :zubo: . No i u baseballu se dogadjaju kontakti dostojni footballa (naravno ne u tolikoj mjeri) pa cak i sa smrtnim posljedicama : runner-catcher; runner (take out slide)-obrambeni igrac(SS ili 2B) na bazi; outfielder-zid (u ili kroz); 2 outfieldera iz iste ekipe u trku jedan prema drugom gleajuci lopticu i pras!; infielder,pitcher-udarena loptica u glavu (bad bounce-IF, direct hit-pitcher), outfielder-loptica u sunce pa u glavu; puknuta palica-coach na 1. ili 3.bazi itd.) Tako da i vi koji volite krv, mozete je pronaci i u baseballu. A ostali cete moci uzivati u igri, naravno ako bude na Z1.
Mislim da bi se puno ljudi moglo zapaliti za baseball ako se i on pocne vrtiti po TVu. A jos se nije "stisao" boom zbog kladionica.
dinamo_zg
12.02.2007., 17:47
in your face paranoid :p
Morao sam probati. :D Jer ne mislim da je kompliciraniji od footballa.
ma jedva čekam dan kad će ga počet i kod nas prikazivat.
a moram priznat da sam i sam mislio da su one lopte bounceri lagane za uhvatit. sad treniram bejzbol nekih pola godine i mogu reć da je to poprilično kompliciran sport.
još uvijek se mučim sa udaranjem pravilnih lopti. ma hej, kaj ja pričam, još uvijek se mučim sa udaranjem lopti koje stoje na mjestu. :D mi početnici znamo nekad trenirat sa takvim loptama, tek toliko da naučimo pravilno držat palicu i pravilan stav kod udarca. i zna se dogodit kad misliš na sve ostalo što se tiče pravilnog držanja i tehnike da na kraju zaboraviš ili prekalkuliraš oko udaranja loptice :D zna bit komično, al sport ko sport je stvarno odličan.
scena kad sam uhvatio svoju prvu loptu u zraku na trening utakmici je bio kao da sam zabio gol na punom Nou Campu. :D
Paranoid
12.02.2007., 21:27
i ti misliš da je prosječnom hrvatu to dovoljno da shvati baseball :rofl: lako je sada kad svi na ovom topicu znaju pravila, al bi te vidio dal bi ovo objašnjenje bilo dovoljno nekome ko nezna pravila
pa napisano vjerojatno i nije dovoljno nekome tko nema pojma, ali ako ga zanima i netko mu objasnjava dok gleda utakmicu onda zbilja ne bi trebalo bit problema. mislim, ipak ne govorimo o atomskoj fizici :)
Morski vražičko
12.02.2007., 22:07
Ja sam tek nedavno saznao od frenda iz srednje da je majstor bio proglasen za najboljeg mladog pitchera europe na jednom turniru...ili prvenstvu europe za klubove..(.al to sad nisam ziher)........i da mu je jako malo falilo da zavrsi prek bare.....
Sad se nemogu sjetit koji mlb klub je bio skautirao na tom turniru ali spreha je bila da su htijeli uzet najboljeg pitchera al je zajeb bio taj da je i ekipa trebala bit prvoplasirana a nas klub to nije bio...al cu probat sve u detalje saznat....kad ga sretnem na kavi...
Jedini bed je taj kaj on vise ne trenira jerbo ima sjebana oba koljena i to dost jako.....tak da mu i na najmanju promjenu smjera kretanja koljeno iskace...
ima kod nas super talentiranih klinaca, samo sto s vremenom razumljivo popuste jer je ipak sve neusporedivo s Amerikom.
Karlovcanin Bobo Gales ce na jesen u Ameriku na koledz, s baseball stipendijom, bilo bi super da uspije. inace, on je bio proglasen najboljim pitcherom na Kupu CEB (ti pricas o necem drugom, jer oni su bili i prvi) i prosao je cetiri MLB kampa (dva u Karlovcu i dva u Italiji) i generalno on teoretski zbilja ima sansu da uspije, cak da dodje do MLB. Ima odlicnu ruku, vrlo je vazno da je ljevoruk, ima jak pitch...ali se tome treba dodati da takvih u Americi ima sigurno par stotina i sad je sve stvar puno rada, ali i puno srece na koledzu.
Morski vražičko
13.02.2007., 10:25
Zaboravio sam sam spomenut da se sve ovo dogadjalo prije cirka 10 god...a tad je baseball kod nas bio jos u povojima ak se ne varam....
pa nije bas ;)
pred 15 da, al pred 10 je vec bio poprilicno razvijen. Karlovac je '97. usao u A skupinu europskog baseballa, a vec '98. osvojio cetvrto mjesto u Kupu europskih prvaka, postao amaterski prvak Europe (sto je poprilicna titula buduci su tada jedine ciste profesionalne momcadi bile u Nizozemskoj i Italiji), te igrao cetvrtfinale svjetskog amaterskog prvenstva u Phoenixu ;)
al ne zelim rec da tvoj frend mulja, bilo je tad odlicnih i jako nadarenih mladih bejzbolasa, samo sam i ja tad bio klinac koji dolazi na tekme pa se ne sjecam prezimena (znam da je bio jedan Splicanin o kojem su pricali cuda, pa jedan varazdinski bacac /inace ti Varazdinci su cudna prica, vec desetak godina dominiraju svim mladjim kategorijama, ali nikako da stvore jaku seniorsku momcad, uvijek propadne generacija kad dodje u seniore/...sigurno je bilo vrhunskih talenata i u Zagrebu)
dinamo_zg
14.02.2007., 03:41
i ti misliš da je prosječnom hrvatu to dovoljno da shvati baseball :rofl: lako je sada kad svi na ovom topicu znaju pravila, al bi te vidio dal bi ovo objašnjenje bilo dovoljno nekome ko nezna pravila
Naravn da nece biti dovoljno shvatiti baseball, to su osnovna pravila. Probaj ti objasniti football u par recenica pa to takodjer nebi bilo dovoljno za shvatiti igru. Moja iskustva su takva da sam ljudima obicno duze objasnjavao football nego baseball. Stalno imaju nekakva podpitanja.
Paranoid
14.02.2007., 03:44
Naravn da nece biti dovoljno shvatiti baseball, to su osnovna pravila. Probaj ti objasniti football u par recenica pa to takodjer nebi bilo dovoljno za shvatiti igru. Moja iskustva su takva da sam ljudima obicno duze objasnjavao football nego baseball. Stalno imaju nekakva podpitanja.
ja sam skužio da je najbolji način da se objasni neki sport nekome ko ga nikad nije gledao jest uz pomoć igrice, ja sam se tako naučio pravila footballa i baseballa, a bogme i hokeja, dok nisam počeo igrat nhl nisam imao pojma kako se sudi offside ili icing u hokeju :)
dinamo_zg
14.02.2007., 04:47
ja sam skužio da je najbolji način da se objasni neki sport nekome ko ga nikad nije gledao jest uz pomoć igrice, ja sam se tako naučio pravila footballa i baseballa, a bogme i hokeja, dok nisam počeo igrat nhl nisam imao pojma kako se sudi offside ili icing u hokeju :)
Hehe, i ja sam na igricama naucio pravila puuno sportova. Za baseball i football jos kao klinac na Amigi i moram priznati da mi je u pocetku football bio tezi za shvatiti sa gomilom onih akcija, nisam znao kaj znaci 1&10, zakaj oni puntaju i sl. Hokej sam znao od prije sa TVa. Uvijek sam bio freek za sportove. Prvog natjecanja kojeg se sjecam su bile Olimpijske Igre u Sarajevu 1984.g. i vec sam tada, sjecam se pazljivo gledao natjecanja (sa 6 godina!!) Od ostalih sportova, na igricama sam jos naucio pravila cricketa, australskog nogometa, snookera, curlinga, bodovanja u profesionalnom boksu i drugih (ima ih jos, ali se nemrem sjetiti u ove kasne sate :D )
evo na Sportmaniji je upravo Texas-Detroit, rece mi frend da ima na jos jednom spanjolskom kanalu (nesto tipa "C-Deporte", al ne znam tocno, digitalnu sam uveo prije tocon 25 minuta :D)
dinamo_zg
20.02.2007., 20:56
Nova himna BSK Medvednice! :D
Click: Himna Medvednice (http://www.youtube.com/watch?v=q__Wnh9S5KA)
http://img174.imageshack.us/img174/4508/dinamoch1.jpg
Black onyx
28.02.2007., 21:25
Ako nekoga zanima, na Viper Tv (Tvu player) upravo je tekma između Metsa i Tigersa, a večeras u 01:00 na NESN-u je tekma između Red soxa i Twinsa...sve je to spring training, naravno...
Evo i rasporeda za idućih par dana...
http://myp2p.eu/MLB.htm
jel zna netko gdje u ZG kupiti bejzbol lopticu. da ne kradem od kluba :D i kolko košta otprilike
dinamo_zg
28.02.2007., 23:11
Ako nekoga zanima, na Viper Tv (Tvu player) upravo je tekma između Metsa i Tigersa, a večeras u 01:00 na NESN-u je tekma između Red soxa i Twinsa...sve je to spring training, naravno...
Evo i rasporeda za idućih par dana...
http://myp2p.eu/MLB.htm
E super!!! Metse obozavam!
beaver: Za lopticu u ZGu neznam. Pa pitaj u klubu da ti daju ili prodaju jednu. Nevidim gdje je problem?!
dinamo_zg
28.02.2007., 23:38
E super!!! Metse obozavam!
Vec je gotova tekme :tuzni: E danas mi se bas gleda baseball!!
electro cute
01.03.2007., 16:22
koja je sluzbena igra za mlb za proslu sezonu? nikad nisam igro bejzbol, ne znam pravila ni nis, a htio bi naucit. ljudi na podforumu o igrama ne odgovaraju, a ea sports nije : )
ako ima koja bola simulacija preporucite, pliz.
dinamo_zg
01.03.2007., 17:40
koja je sluzbena igra za mlb za proslu sezonu? nikad nisam igro bejzbol, ne znam pravila ni nis, a htio bi naucit. ljudi na podforumu o igrama ne odgovaraju, a ea sports nije : )
ako ima koja bola simulacija preporucite, pliz.
Ako imas PS2, preporucam MLB 07: The Show, izasla je prije par dana i ak ce je netko skidat s neta, bilo bi mi drago ak bi mi mogao sprzit.
A za PC ti ja imam MVP 2005 od EA Sportsa pa ti mogu donijeti na flag.
electro cute
01.03.2007., 18:28
nemam ps, samo pc. može, ja ti ovo već skidam, ko što sam i reko. pa se vidimo na flagu.
Mary Bellows
02.03.2007., 16:53
ako nekoga zanima, a slučajno nije upućen, i između svega ima DSL vezu, na MLB.com ima MLBTV (http://mlb.mlb.com/mlb/subscriptions/mlbtv.jsp?c_id=mlb), mjesečna pretplata je 15$ (oko 130kn), i prenose se sve utakmice, a za sada i neke predsezonske.
Black onyx
02.03.2007., 17:28
ako nekoga zanima, a slučajno nije upućen, i između svega ima DSL vezu, na MLB.com ima MLBTV (http://mlb.mlb.com/mlb/subscriptions/mlbtv.jsp?c_id=mlb), mjesečna pretplata je 15$ (oko 130kn), i prenose se sve utakmice, a za sada i neke predsezonske.
Da, ali prošlih godina za Europu je bio otvoren samo playoff, pa nekako mislim da će tako biti i ove sezone...
electro cute
02.03.2007., 18:16
15$ nije 130 nego 80 kuna. tako da je još jeftinije ;)
Mary Bellows
02.03.2007., 19:19
Da, ali prošlih godina za Europu je bio otvoren samo playoff, pa nekako mislim da će tako biti i ove sezone...
nije istina, ja gledala zadnje dvije sezone, sve utakmice...
e u pravu si 130kn je premium MLBTV od 20$
Mandicu jesi to ti: dinamo_zg
Di vi trenirate u Dubravi ili... trenirate valjda:rofl:
raven980
10.03.2007., 04:22
Kenji Johjima-dobar catcher..i ja ga imam
Shea Hillenbrand-ocekuju jako dobru sezonu od njega..takoder ga imam
Vladimir Guerrero-mozda najbolji outfield igrac lige
John Lackey-takoder ga imam,ali si dosta slab sto se tice ostalih pitchera
probaj dovesti taylora tankersleya koji je jako los po ratingu,ali mi takoder predvidaju odlicni sezonu.
i ako mozes probaj istrejdat za delmona younga..outfield player kojega sam ja uspio uzet u ranijim rundama mada nije imao tako dobar rating,ali su mnogi pozalili sto ga nisu uspjeli uzet prije mene.
L.Nimoy
10.03.2007., 04:35
moram vidjet što dečki imaju :D. A inače Vlad mi je omiljeni igrač, uz Sexsona, Johjimu, Dyea (navijam za Marinerse i Angelse)...
e sad pazi na što sam računao (ovo je tim netom poslije drafta koji je bio prekjučer). I sad zašto sam predraft preuredio tako da dobijem neke od ovih igrača: Francisco Liriano je liability, dečko je ozlijeđen ali ako se vrati on je zvijer.
Freddy Garcia je STEAL ako mene pitaš. Čovjek je totalno nepouzdan bio u White Soxima prošlih godina, ali pogledaj njegove brojke protiv NL. A sad igra za Philliese. Definitivno šansa za odličnu sezonu.
Josh Johnson je odličan, dosta se može očekivati i od Colona ako je skinuo par kila :D, a ostali su mi dosta slabi, da. :misli:
Nimoy, baš sam danas želio otvoriti triputa topic o MLB fantasy-u. Ja ču igrati neku public ligu na yahoo i na mlb.com i to je moja ekipa. Ali nemam pojma iskreno. LAni sam tek naučio pravila, malo skužio ko je ko, koje su ekipe i to je to. ove godine, ču malo ozbiljnije pratiti.
A NBA, vidim, da Houston opet razbija, a Det drži se dosad ok, ne bi trebala ona tehnička wallacea , ali šta je tu je
Kenji Johjima
(Sea - C)
147/506 61 18 76 3 .291
1B
Albert Pujols
(StL - 1B)
177/535 119 49 137 7 .331
2B
Brandon Phillips
(Cin - 2B)
148/536 65 17 75 25 .276
3B
Garrett Atkins
(Col - 3B)
198/602 117 29 120 4 .329
SS
Carlos Guillén
(Det - SS)
174/543 100 19 85 20 .320
OF
Carl Crawford
(TB - OF)
183/600 89 18 77 58 .305
OF
Corey Patterson
(Bal - OF)
128/463 75 16 53 45 .276
OF
J.D. Drew
(Bos - OF)
140/494 84 20 100 2 .283
Util
Mark Teixeira
(Tex - 1B)
177/628 99 33 110 2 .282
BN
Eric Chávez
(Oak - 3B)
117/485 74 22 72 3 .241
BN
Ian Kinsler
(Tex - 2B)
121/423 65 14 55 11 .286
BN
Orlando Hudson
(Ari - 2B)
166/579 87 15 67 9 .287
BN
Gary Matthews Jr.
(LAA - OF)
194/620 102 19 79 10 .313
BN
--empty--
- - - - - -
DL
--empty--
- - - - - -
Pitching
Pos
Edit
Pitchers
Edit
Opp
Status
IP
W
SV
K
ERA
WHIP
SP
Jake Peavy
(SD - SP)
202.1 11 0 215 4.09 1.23
SP
Brett Myers
(Phi - SP)
198.0 12 0 189 3.91 1.30
RP
Billy Wagner
(NYM - RP)
72.1 3 40 94 2.24 1.11
RP
José Valverde
(Ari - RP)
49.1 2 18 69 5.84 1.46
P
Randy Johnson
(Ari - SP)
205.0 17 0 172 5.00 1.24
P
Pedro Martínez
(NYM - SP)
132.2 9 0 137 4.48 1.11
P
Cla Meredith
(SD - RP)
50.2 5 0 37 1.07 0.71
BN
Kelvim Escobar
(LAA - SP)
I sad ne znam, šta napraviti s tom ekipom, menjati koga ili pustiti ove... :D
L.Nimoy
10.03.2007., 05:15
Woww imaš Pujolsa, Guillena, Crawforda, Chaveza...solidan batting lineup...
a pitcheri... Peavy je ok, ali ostali mi se ne sviđaju. Myers je wife beater-underachiever, Big Unit (Randy Johnson) je star, Pedro je totalno nepouzdan, ostali su blah :zubo:
sekund, da ti pokažem, koje imam na mlb.com
ovde na mlb.com imaš za pitcher cijelo ekipu.
P Padres 639.5
C J. Varitek 293
1B D. Ortiz 728
2B J. Kent 378
3B R. Zimmerman 558
SS J. Rollins 664
OF M. Holliday 648
OF V. Wells 612
OF V. Guerrero 618
Bn L. Overbay 531
Bn O. Hudson 490
Bn M. Teahen 402
Bn S. Drew 176
Bn S. Podsednik 431
Bn R. Baldelli 343
L.Nimoy
10.03.2007., 05:20
ne kužim :confused:
Arizona Diamondbacks (P , ARI)
Cincinnati Reds (P , CIN)
Toronto Blue Jays (P , TOR)
Florida Marlins (P , FLA)
Baltimore Orioles (P , BAL)
Pittsburgh Pirates (P , PIT)
Texas Rangers (P , TEX)
Seattle Mariners (P , SEA)
Tampa Bay Devil Rays (P , TB)
Washington Nationals (P , WSH)
Kansas City Royals (P , KC)
Da menjam, San Diego pitchere, koje imam sad, za koje od ovih. Naime ovi su freee agent u mojoj ligi.
ne kužim :confused:
koji dio ne kužiš?
L.Nimoy
10.03.2007., 05:22
kako za pitchere imaš cijelu ekipu. Ne kužim. Zašto imaš samo batting lineup, gdje su SPi i bullpen?
ahaaa, P (Pitcheri) su ti svi pitcheri iz Padresa?
da, da svi Padresi
da, da svi Padresi
da menjam Padrese za koje od onih, koje imam na razpolaganju? A i da otvorimo neki novi topic za tu temu?
raven980
10.03.2007., 13:58
hebes ga..da sam znao mogli smo tu iskemijat neku ligu.
Ja ovako igram sa nekim anonimusima i nemam se gdje ni zalit na svoje igrace..ili ih pohvalit..ovisi o rezultatima.
raven980
10.03.2007., 14:02
imam i jednu preporuku..adrian gonzales..iz padresa..1b igrac.
Covjek je masina i ja sam ga uzeo na rizik u 5 rundi mada je objektivno trebao izaci u 8 ili 9. ako ga mozete dovesti jeftino treba probati:)
Black onyx
10.03.2007., 15:19
Vidim da se povela priča o fantasy baseball-u...ja ga igram na mlb.com i na yahoo-u već godinama...
Evo i moja dva jučerašnja live drafta na yahoo-u. Na prvom sam bio osmi, a na drugom prvi...
http://baseball.fantasysports.yahoo.com/b1/38213/3
http://baseball.fantasysports.yahoo.com/b1/192764/6
Ova druga ekipa mi se čini puno bolja na prvi pogled...
Gde mogu downloadati prošlogodišnje utakmice MLB? Našao sam dve.
Cardinals-Tiger od lani finale
i ovo
http://rapidshare.com/files/15307073/Cards-mets.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15349814/Cards-mets.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15357670/Cards-mets.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15362727/Cards-mets.part4.rar
http://rapidshare.com/files/15366293/Cards-mets.part5.rar
http://rapidshare.com/files/15371547/Cards-mets.part6.rar
http://rapidshare.com/files/15376262/Cards-mets.part7.rar
http://www.youtube.com/watch?v=YAwmW2S-xX4
Ovaj Japanac če biti dobar za "moje" Red Soxe... :)
dinamo_zg
11.03.2007., 22:38
http://www.youtube.com/watch?v=YAwmW2S-xX4
Ovaj Japanac če biti dobar za "moje" Red Soxe... :)
Je dobar je. Gledao sam ga jednu tekmu u preseason. Prvi lik mu je udario double i onda nitko nis dok je bio u igri. E mrak su mu pitchevi na videu!! Fast mu se dize gore kao riseball! :) A ona frkana mu je mrak!
Gledam NY Mets-STL Cardinals 7 utakmicu i vidim, da pitcher Cardinalsa je isto i udarač. Kako to?
Black onyx
14.03.2007., 11:44
Gledam NY Mets-STL Cardinals 7 utakmicu i vidim, da pitcher Cardinalsa je isto i udarač. Kako to?
Da malo pojasnim. Major league je podijeljen na dvije divizije : American i national league.
Do 1973 godine pitcheri u obje divizije bili su ujedno i udarači u rosteru za tekmu. Međutim, te godine divizija American uvela je poziciju koja se zove "Designated hitter (DH)", odnosno mogućnost da jedan od igrača udara umjesto pitchera.
Taj igrač ne igra u obrani, dakle njegova uloga je samo udaranje. Divizija National do danas nije uvela tu poziciju, tako da kada se igra World series, designated hitter može igrati samo na utakmicama kojima je domaćin ekipa iz American divizije.
Hvala na odgovoru. To je baš čudno, da imaju različita pravila. I kako to, da je jedna NL a druga AL liga. Koje su razlike, zašto je došlo do toga i zašto nemaju recimo foru "East-West".
Onda je recimo za Boston,kojima je Ortiz DH to veliki hendikep u world series (ako dođu) na utakmicama na strani.
Black onyx
14.03.2007., 13:43
Hvala na odgovoru. To je baš čudno, da imaju različita pravila. I kako to, da je jedna NL a druga AL liga. Koje su razlike, zašto je došlo do toga i zašto nemaju recimo foru "East-West".
Onda je recimo za Boston,kojima je Ortiz DH to veliki hendikep u world series (ako dođu) na utakmicama na strani.
NL i Al su u biti dva udruženja profesionalnih baseball klubova. Mislim da je NL nekih dvadesetak godina starija od AL-a (osnovana je negdje oko 1875. godine, a AL oko 1900. godine.). Dogovorom dvije lige, 1903. godine prvi puta je igrana world series, utakmica pobjednika obje lige koja se uobičajeno igra u formatu
"best of seven playoff". Treba reći da se do 1997. godine kada je uveden "interleague play", momčadi iz te dvije lige nisu susretale do same world series...
Što se tiče Davida Ortiza i utakmica na strani, jasno da bi bio hendikep kada ne bi igrao, ali u tom slučaju Ortiz igra na poziciji igrača prve baze, a ne DH-a.
Gde mogu downloadati prošlogodišnje utakmice MLB? Našao sam dve.
Cardinals-Tiger od lani finale
Gdje si našao finale? :confused:
Inače jako malo MLB utakmica ima na torrentima, ne znam razlog...
Cards - Mets 19 october 2006
http://i18.tinypic.com/43os3fm.jpg
http://rapidshare.com/files/15307073/Cards-mets.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15349814/Cards-mets.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15357670/Cards-mets.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15362727/Cards-mets.part4.rar
http://rapidshare.com/files/15366293/Cards-mets.part5.rar
http://rapidshare.com/files/15371547/Cards-mets.part6.rar
http://rapidshare.com/files/15376262/Cards-mets.part7.rar
Našao na nekom forumu, jer gledam, učim, čitam sve o MLB, jer če mi trebati sledeče godine za klađenje, ne mogu samo živjet od NBA
Ma, glupan dao sam isti link, kao prije. Evo finala: Cardinals-Tigers
http://mlbbettingtips.wordpress.com/files/2006/10/tiger-vs-cardinals-2006-world-series.jpg
http://rapidshare.com/files/15948674/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15950503/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15952752/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15958136/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part4.rar
http://rapidshare.com/files/16011064/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part5.rar
http://rapidshare.com/files/16016712/CARDINALS-TIGERS_27_oct.part6.rar
Hvala puno!
Ja imam samo all-star utakmicu od prošle godine i neku prastaru Blue Jays - Brewers iz 93'.
Hvala puno!
Ja imam samo all-star utakmicu od prošle godine i neku prastaru Blue Jays - Brewers iz 93'.
Daj link ako može. Voleo bih vidjeti to. posebno All star utakmicu. Ona iz 93 me ne zanima toliko. Lp
Daj link ako može. Voleo bih vidjeti to. posebno All star utakmicu. Ona iz 93 me ne zanima toliko. Lp
Linkovi za all-star tekmu su istekli, ali uploadat ću čim stignem, jel ti odgovara rapidshare ili sendspace?
svejedno, mada sam više naviko na rapidshare. A ako te zanima NFL, pogledaj topic NFL offseason ;)
Hvala!
NFL-a imam sasvim dovoljno, oko 50 utakmica, ovo što si stavio sam nedavno skinuo.
L.Nimoy
19.03.2007., 23:10
http://www.foxnews.com/story/0,2933,255534,00.html
:s :s :rofl:
http://www.foxnews.com/story/0,2933,255534,00.html
:s :s :rofl:
E, to je sreča,a ne da ti Francis ubaci tricu u zadnjoj sekundi.... :D
electro cute
21.03.2007., 19:32
živili kamenolomi! :s
Black onyx
23.03.2007., 00:52
Ipak ništa od toga...
Papelbon: "This is something I want to do for the rest of my career," he said. "It has nothing to do with Timlin's health or us not having a closer or my shoulder. I broke into the league as a closer. They drafted me as a closer. In college, I learned to pitch in the bullpen. It's where my heart is."
Zanimljiva odluka malca. Ako nastavi gdje je prošle godine stao, mogao bi u nadolazećim godinama biti dominantan closer...
dinamo_zg
23.03.2007., 02:24
U subotu pocinje nova baseball sezona u Hrvatskoj. Ovaj vikend se igra Zagrebacko Prvenstvo. Evo rasporeda. Pa ak netko zeli neka dodje pogledati. Igra se na terenu u Srediscu (Novi Zagreb, prek puta Bundeka). Tekme su skracene na 90min. ili, cini mi se, 7inn, zbog gustog rasporeda.
Subota, 24.03.2007.
09:00 – 10:30 1. Gajnice – Novi Zagreb (B)
10:45 – 12:15 2. Zagreb – Medvednica (A)
12:30 – 14:00 3. Novi Zagreb – Kaptol (B)
14:15 – 15:45 4. Gorica – Zagreb (A)
16:00 – 17:30 5. Kaptol - Gajnice (B)
Nedjelja, 25.03.2007.
09:00 – 10:30 6. Medvednica - Gorica (A)
10:45 – 12:15 7. treći (A) – treći (B)
12:30 – 14:00 8. drugi (A) – drugi (B)
14:15 – 15:45 9. prvi (A) – prvi (B)
jesu to seniori ili...
jedno pitanje.
sad sam pogledao jednu od onih utakmica za koje ste dali linkove i zanima me jedna stvar. kaj znače one statistike u gornjem dijelu ekrana. one vezane za pitchera i strikeove. ona druga broji strikeove al kaj znači ona prva (gledajući slijeva)
Black onyx
23.03.2007., 15:10
jedno pitanje.
sad sam pogledao jednu od onih utakmica za koje ste dali linkove i zanima me jedna stvar. kaj znače one statistike u gornjem dijelu ekrana. one vezane za pitchera i strikeove. ona druga broji strikeove al kaj znači ona prva (gledajući slijeva)
Balls.
To je povezano sa strike zonom, pa evo jedan link da ti malo pojasni...
http://en.wikipedia.org/wiki/Strike_zone
e fala sad mi je jasnije kaj je to.
dinamo_zg
24.03.2007., 09:12
U subotu pocinje nova baseball sezona u Hrvatskoj. Ovaj vikend se igra Zagrebacko Prvenstvo. Evo rasporeda. Pa ak netko zeli neka dodje pogledati. Igra se na terenu u Srediscu (Novi Zagreb, prek puta Bundeka). Tekme su skracene na 90min. ili, cini mi se, 7inn, zbog gustog rasporeda.
Subota, 24.03.2007.
09:00 – 10:30 1. Gajnice – Novi Zagreb (B)
10:45 – 12:15 2. Zagreb – Medvednica (A)
12:30 – 14:00 3. Novi Zagreb – Kaptol (B)
14:15 – 15:45 4. Gorica – Zagreb (A)
16:00 – 17:30 5. Kaptol - Gajnice (B)
Nedjelja, 25.03.2007.
09:00 – 10:30 6. Medvednica - Gorica (A)
10:45 – 12:15 7. treći (A) – treći (B)
12:30 – 14:00 8. drugi (A) – drugi (B)
14:15 – 15:45 9. prvi (A) – prvi (B)
Odgodjeno zbog kise i blata! Slijedeci vikend se igra 1.kolo Kupa Hrvatske i pocinje MLB regularni dio sezone!
Beaver: Seniori
electro cute
30.03.2007., 20:15
upravo gledam metse i marlinse u spring trainingu. dinamo, požderi se! ;)
electro cute
30.03.2007., 22:13
keith hernandez glođe pureći batak za vrijeme prijenosa :rofl:
dinamo_zg
31.03.2007., 02:40
Eh Metsi. Mozda pocnes i navijati za njih kao i ja, hehe.
Inace danas i sutra Kup Hrvatske:
Danas:
Sredisce:
10.30: Medvednica- Vindija
14.00: Gajnice- Grabrik
Sisak:
13.00: Sisak- Vindi IsoSport
Sutra:
Zadar:
13.00: Donat- Kaptol
Moram ici spat sad, tekma ujutro! Valjda nece kisa opet sve odgoditi!
P.S. Sestricna mi je danas bila na tekmi Washington Nationals- Baltimore Orioles u Norfolku, VA i uzela mi je potpis na lopticu od #46 Jeremy Guthrie (P) (bila je negdje na terenu cijelu tekmu, nekak prek decka). Dal netko zna nekaj vise o njemu od mene? Mislim da je neki prosjecan pitcher.
dinamo_zg
02.04.2007., 05:46
Ne moze mi bolje poceti nova MLB sezona od gledanja Metsa odmah prvi dan i jos kad vode proslogodisnje prvake 6:1 u 9inn!! Izvukli su se u 8inn na pune base i 1 out su Valentin-Reyes-Delgado odigrali sjajan double play na dobar lineup. Taman se cinilo da bi se Cardinalsi mogli vratiti u tekmu.
RandomHero
02.04.2007., 21:39
gdje gledas?
electro cute
02.04.2007., 21:47
evo skupi yankeesi gube 4 - 3 u petom inningu od raysa, najmlađe momčadi lige.
electro cute
02.04.2007., 21:48
op 5 - 3. dukes, rookie, ima hr i još jedan hit u prvoj mlb tekmi u životu.
electro cute
02.04.2007., 21:52
inače, ak neko oće kupit cubse na kraju ove sezone, cijena je oko 600 milja dolara. ima ko sitnog... :zubo:
Morski vražičko
02.04.2007., 21:57
Cek da istresem djepove starih traperica i da polupam svoju kasicu prasicu miss piggy....:zubo: :zubo:
dinamo_zg
03.04.2007., 20:14
gdje gledas?
Gledao sam prek ViperTV2 na Sopcastu. Evo ti link koji bi ti trebao pomoci.
http://www.myp2p.eu/MLB.htm
dinamo_zg
04.04.2007., 21:39
Pa kakve ja tekme uvijek pogodim. Inace, cekam na NFLu cijelu zimu nekakvu snijeznu tekmu i nista. I sad upalim Chicago White Sox - Cleveland Indians i upravo snijeg pocinje u Chicagu! :) Ustvari bila je jedna i u NFLu koje se sjecam, isto u Chicagu, Bears-Saints. Vjerojatno je jos pamtite :p
L.Nimoy
05.04.2007., 11:18
moji Halosi počeli sezonu odlično (3:0)
Još kad se Chone vrati bit će još bolji ;)
Ajmo Halos (i Marinersi :D)
L.Nimoy
05.04.2007., 11:26
inače, ak neko oće kupit cubse na kraju ove sezone, cijena je oko 600 milja dolara. ima ko sitnog... :zubo:
uff taj luzerski tim :D neće njima pomoć ni Soriano i Izturis ove sezone, jedini način da se dignu je da Mark Prior pokaže zašto je smatran takvim talentom, ali osim njega imaju slabu pitching rotaciju, Carlos Zambrano, Jason Marquis, i ako se ne varam Neal Cotts koji je bio closer u White Soxima prošle sezone.
ee ali zato imaju jednu mladu nadu koji bi mogao biti igračina, tako bar kažu.
Dečko sigurno ima ex yu korijene, zove se Jeff Samardzija (http://chicago.cubs.mlb.com/team/player.jsp?player_id=502188)
Meni su Cubsi koma :D.
electro cute
05.04.2007., 12:08
pošto sam novi u bejzbolu trebam izabrat par momčadi za koje ću navijat.hm. čini mi se da mi ne preostaje niš drugo nego navijat za cubse. a druga momčad će bit metsi. eto dinamo, hepi? ;)
L.Nimoy
05.04.2007., 12:25
zašto za Cubse? :D i Metse :eek:
dalje! :D
electro cute
05.04.2007., 14:16
za cubse zato jer su očajni, a ja volim očajne momčadi. i zato jer su iz čikaga. za metse zato jer trebam imat backup momčad, zato jer ih moj bejzbolski guru dinamo obožava, zato jer su iz new yorka i zato kaj su dobili već dvije tekme.
electro cute
05.04.2007., 14:20
pardon, 3 tekme i to protiv cardinalsa. i zato jer je keith hernandez jeo pureći batak za vrijeme spring traininga! eh, još da zavrte koje janje u outfieldu...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.