PDA

View Full Version : Clear Type

sjeverni vjetar
08.08.2006., 00:28
Ne znam koliko je ovo za ovaj podforum, ali kako mi se nitko nikada nije potrudio objasnit pitam.
Daklem, Clear Type na WinXP zaglađuje fontove ili koji k... već radi. Jučer sam u postavkama svoje teme to uključio pa mi napokon u Wordu i Writeru fontovi izgledaju kako se spada. Ali sve drugo, izbornici, trake, sve mi izgleda zamućeno. Da li je to po defaultu uključenu u WinXP? Možda sam u svome rovarenju isključio to jednom pa se navikao na standardno ili što. Uglavnom, što je s tim, da li to imate uključeno ljudi ili što?

Stana
08.08.2006., 00:43
meni je : Standard...zbog tog zamućenja

bariole
08.08.2006., 00:56
Po defaultu je isključen. To je tehnologija za LCD-e. I zaista izgleda lagano zamućeno, ali na LCD-u ima svojih prednosti..

sjeverni vjetar
08.08.2006., 01:11
a jel postoji način da to uključim samo u wordu ili u writeru open offica tj. officea kako već? jel kažem, fontovi mi onda izgledaju fenomenalno

demosten
09.08.2006., 15:21
Ja sam koristio ali mi je sve tak bilo zamučeno da sam odustao. Da koristim LCD i 1400 * 1050 pa su mi slova dosta velika (puno piksela) pa sam to išao isprbati. Uglavnom čitljivost mi je dosta pala sa sam isključio.

sjeverni vjetar
10.08.2006., 01:38
iz svega navedenoga ću zakljčit da se dakle nemože clear type uključiti samo u wordu
shit