View Full Version : Auto lak i gdje ga naci izmjesanog po zelji?
Mezenga
23.08.2006., 12:38
Trazim auto lak u spreju. Ali, zelim da mi prvo s paletom boja provjere koju nijansu tocno imam i da mi tu nijansu izmjesaju u sprej. Nekada je bila trgovina u Marticevoj s lijeve strane, sada toga vise nema. Gdje se moze naci isto?
fulcrum
23.08.2006., 14:09
Imaš na Laništu. Kad kreneš s rotora na prvom semaforu lijevo. Žuta zgrada koju vidiš s ceste. Ne znam kak se zove al će ti tam smješat boju. Pogledaj si u gepeku bi ti trebala biti oznaka boje,a uz to ti imaju tamo katalog sa svim modelima i bojama po godini proizvodnje.
MaxTheBoss
17.11.2008., 21:14
Da malo obnovimo temu. Treba mi nijansa boje, imam na haubi od kamencica ostecenja, a ne znam di se moze mijesati boje i kolika je uopce najmanja kolicina koja se moze mijesati i kupiti. Ne mora biti u spreju??
pazdrkan
17.11.2008., 22:54
zamješaj 1 dl...i sa vrhom čačkalice nanesi u te rupice......to di mješaju morat će ti neko drugi reć....ne uzimaj u spreju jer ti ničemu neće koristit
sinisa_7
17.11.2008., 23:02
Da malo obnovimo temu. Treba mi nijansa boje, imam na haubi od kamencica ostecenja, a ne znam di se moze mijesati boje i kolika je uopce najmanja kolicina koja se moze mijesati i kupiti. Ne mora biti u spreju??
Ja sam za Opela u ovlaštenom servisu kupio original boju za 70 kn. Dobiju se dvije bočice, u jednoj boja a u drugoj lak...
MaxTheBoss
17.11.2008., 23:34
E vidis nisam mislio da je 70-ak kuna u ovlastenim. Tam cu pogledat (Ford) i jos se raspitat. Uvijek dobro dode imat za mala ostecenja.
Fala decki :)
Jos nesto, kak izgleda kad se to naknadno pofarba?
Ako ne nađeš kod ovlaštenog DupliColor ti radi valjda 100 nijansi tih boja u malim bočicama koje imaju čep sa kistom. Dupli je držala neka firma kod placa na Jarunu - možda se netko domisli imena ....
MaxTheBoss
18.11.2008., 09:47
Na google sam nasao da ima na Tresnjevci kod Koncara HIM d.o.o. Uglavnom sutra ili preksutra cu konacno ic kupit pa javim da i drugi znaju
MaxTheBoss
18.11.2008., 21:20
Evo, nasao u Velikoj Gorici (bilo mi usput) u ducanu s bojama i lakovima ima bocice s kistcem u svim nijansama namijenjene bas za to. Znaci trebalo bi biti u vecini ducana s bojama i lakovima. Bocica je 25kn i na cepu se vidi nijansa tak da se lako moze pogodit prava boja na autu.
EDIT: Mogu i mijesat, al vece kolicine, 2 deci 50kn...
magjar07
12.05.2009., 20:51
Evo, nasao u Velikoj Gorici (bilo mi usput) u ducanu s bojama i lakovima ima bocice s kistcem u svim nijansama namijenjene bas za to. Znaci trebalo bi biti u vecini ducana s bojama i lakovima. Bocica je 25kn i na cepu se vidi nijansa tak da se lako moze pogodit prava boja na autu.
EDIT: Mogu i mijesat, al vece kolicine, 2 deci 50kn...
daj reci koji je to dućan i di...
meni bi trebala srebrna (se efektom:D)
hasnfefer
12.05.2009., 21:34
Ima jedan novo otvoreni dućan sa auto lakovima, malo sam gleadao, dođeš sa autom, i onda oni traže po boji auta točnu (ili približno točnu) nijansu. Nalazi se u Španskom, blizu groblja ili crkve u Stenjevcu na onoj cesti uz prugu (budući da ne znam naziv ulice, valjda će opis pomoći). Dućan je nasuprot igrališta, kraj njega su i neki akomulatori!!
Bauhaus-ima katalog po marki i modelima i veliki izbor nijansi-duplicolor u maloj bočici s kistićem....
Killer Death
13.05.2009., 12:44
Ima jedan novo otvoreni dućan sa auto lakovima, malo sam gleadao, dođeš sa autom, i onda oni traže po boji auta točnu (ili približno točnu) nijansu.
Tako bi trebali radit svi, ovo kupovanje originalne boje ili po broju iz prtljažnika neće pogodit točnu nijansu jer originalna boja s vremenom izblijedi od sunca i sl. Ako je auto stariji, razlike su poprilične, ako je skoro pa nov, onda nisu.
subaru13
13.05.2009., 13:32
Centar auto lakova, Samoborska 46 Stenjevec 098/581 385 Imaju sve vrste lakova, filera, kitova , sprejeva itd. Kod njih kupujem sve za lakirerske radove, odlična usluga i korektne cijene. Skeniraju lak kod starijih auta tako da su nijanse uvijek 100% pogođene.:top:
Kako ste zadovoljniji lakovima (bojama) u spreju za starije modele auta? I meni bi trebalo jer mi je netko ogrebnuo auto na parkingu.
iznervirani
18.11.2011., 22:10
da malo osvježimo... treba mi točno izmješana nijansa... gdje u zg ili negdje u blizini to mogu dobiti a da je u spreju? još i da rade subotom...
Lagano za mješanje,nego gdje ga natočit u sprej!
Lagano za mješanje,nego gdje ga natočit u sprej!
Tamo gdje ga i miješa! :kava:
hasnfefer
19.11.2011., 11:47
Centar auto lakova, Samoborska 46 Stenjevec 098/581 385 Imaju sve vrste lakova, filera, kitova , sprejeva itd. Kod njih kupujem sve za lakirerske radove, odlična usluga i korektne cijene. Skeniraju lak kod starijih auta tako da su nijanse uvijek 100% pogođene.:top:
Evo,piše tu, i stave t u sprej, i rade subotom... Samo nisam siguran koliko ćeš se sa sprejem usrećiti :ne zna:
Ako je metalic ne zaboravi uzeti i bezbojni.
Zna li netko sto je sa Ti-po mat na Lanistu? Ne mogu do broja tel nikakao doci a stari broj ne radi.
MMachéte
05.01.2012., 13:17
DAli je netko probao taj u spreju?jel ima to smisla?za manje ogrebotine recimo..ili se moze i cijeli element?kolka bi cijena bila za tak jedan taj sprej?
hasnfefer
06.01.2012., 09:50
Vide se tragovi sprejanja, tako da cijeli element možeš polakirati, ali će sa jako primjetiti. Doduše, primjetiti će se i sprejanje same ogrebotine.
DAli je netko probao taj u spreju?jel ima to smisla?za manje ogrebotine recimo..ili se moze i cijeli element?kolka bi cijena bila za tak jedan taj sprej?
Moj ti je savjet da odustaneš od spreja. To je smeće i žali bože para a još više kaj buš imal više štete nego koristi.
Evo i ja trebam nešto špricat imam negdi 10*5cm, i sad me zanima zašto ne sprejem:confused: Tak i tak mislim ručno ispolirat, šta mislite onda sprej ili da nanesem kistom pa ručno ispoliram?Jel bi se dalo ispolirat
edit
Dakle moram se pohvaliti, da sam pokušao sam prefarbati moju ljepoticu i.... pljuga Otišel sam u "kemoboju" i kupil sprej na kojem je pisalo AUTO LAK. Kupil sam i bezbojni AUTO LAK za zaštitu. Pripremil sam cijeli rezervoar, i blatobrane i farove i mali bubreg za farbanje i počel. Krasno mi je išlo. Boja se odlično prima i sve pet. Prelakiral sam sve i još hitil bezbojni lak u dva sloja. Sušilo se sve skupa oko jedan dan (zaboravil sam reči da je to brzosušeći lak).Drugi dan sam išel provjeriti dali mi dihta sistem za otvaranje i zatvaranje benzina, jer sam ga skinul zbog farbanja, pa sam nalijal malo benzina. Slučajno sam polijal malo i rezervoar. E hebiga, sad je bilo njesra. Benga mi je otopila tri sloja AUTO LAKA. Otišel sam kod prodavača i reklamiral, a on mi je odgovoril da niti jedan sprej na kojem piše AUTO LAK nije4 otporan na benzin ili antifriz ili alkohol.Pa zakaj onda deklariraju takve proizvode kao AUTO LAKove, kad je to u stvari samo dekorativni sprej.U razgovoru sa profi lakirerom sam saznal da za pravi Auto lak treba i još nekakav HARTER, koji sprečava otapanje laka, a on se nemre staviti u limenku spreja radi same količine svih sastojaka samog spreja i naravno i9 radi cijene. Tako da mi je sad preostalo samo da sve skupa prepustim profesionalcu pa da imam i ljepotu i kvalitetu. Nadam se da sam ovim napisom pomogel nekim budučim uradi sam majstorima.
odg.
sada ti je jasno zasto se uvijek bunim protiv sprejeva...
u spraxyu,je doista auto lak,deklarirani auto lak,ALI zbog kemije,odnosno lancane reakcije koju harter(ucvrscivac izaziva) stavlja se konverter,u protivnom bi se lak stegnuo u limenci.
daljnji postupak za tvoju dragicu:
pranje razredjivacem(nitro),ostavljanje od oko par sati(da se onaj tvoj stari llak (koji si prekrio) normalizira jer i njega nitro malo omeksa.
nakon toga brusenje,finim vodobrusnim papirom(p600),rucno(zato so su djelovi motora obli)
nije na odmet baciti spric kit(dvo komponentni) njega pobrusi takodje rucno vodobrusnim p800,objesi djelove(najbolji polozaj za lakiranje moto dijelova),prebrisi antisilikonskim cistilom,zamjesaj i procjedi boju...i LAKIRAJ
ukratko od mene Wink
Znači ništa od spreja..
Jel bi netko znao otprilike koliko dođe mješanje boje, otprilike 1-2deci, nikad nisam kupovao tak da neznam ni približno.. Hvala
hasnfefer
05.03.2012., 21:47
Ovisi koju boju uzmeš. teško je sada reći neku cijenu, pogotovo što sve ide gore u zadnje vrijeme. Ali to je mala količina, ne bi trebalo biti skupo.
Ma znam, al otprilike, jel to 100 ,200, 500kn:ne zna: Treba mi metalik midnight blue
hasnfefer
06.03.2012., 22:02
10 x 5 cm polje ide sa jednom limenkom, a u spray-u to je oko 100 kn + bezbojni koji ide na metalic. Ne znam cijene, nije da kupujem lakove na veliko.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.