View Full Version : Ponovni liječnički za produženje vozačke!
Treci kamencic
25.08.2006., 14:08
Eto meni su vozačku prvi put dali na 2 godine.. i sad je to pri kraju. išla sam danas kod jaruna ponovno na pregled (naravno očiju). stara baba mi je dala vozačku na 3 god. bez obzira što sam ju zamolila da mi da na više jer ipak sam studentica i svakih par godina davat po 200-300 kn nije mala stvar.. naravno nije mi dala.. živčana sam, ljuta jer nemam nekih većih problema... desno oko mi je potpuno zdravo no na lijevom imam astigmatizam i neku sitnu dioptriju od -0.80
najgore od svega je što je moja frendica uspijela dobit vozačku na 10 godina a ne vidi osobu kad joj maše ispred očiju.
inače ne nosim naočale (imam ih), ni kad učim, ni kad idem van il tako nešto. držim ih u autu ako me slučajno murjak zaustavi... stvarno mi nisu potrebne jer kad ih nosim nema neke promjene.. al ženu valjda brine kaj ja sa lijevim okom nemrem pročitat sitne brojeve i slova (al fakat mislim sitne). mislim di će mi bit tabla il neš sa tak sitnim slovima...
uglavnom to me užasno uzrujalo i ne želim produžit na 3 god. htjela bih ići negdje drugdje na liječnički gdje bih mogla naići na nekog normalnijeg doktora koji će mi dati barem na 10 godina. btw. moj tata ima na 10 a dioptrija je oko 4.. ludo, ludo. nemam niš protiv da mi piše da moram nosit cvike, al me smeta to kratko ograničenje.
prvi put sam bila u šaringradskoj. e sad ako tko zna di, gdje i kako. molim vas help
I wonder
25.08.2006., 14:32
skoro svi područni domovi zdravlja rade liječničke preglede za b kategoriju.
pa ako znaš nekoga da tamo radi....
prvi put sam bila u šaringradskoj. e sad ako tko zna di, gdje i kako. molim vas help
meni se ista stvar u sarengradskoj dogodila... jedno oko ok, drugo -1 i eto naocala :mad:
naravno da ih nikad ne nosim, osim oko vrata u voznji :rolleyes:
Treci kamencic
25.08.2006., 14:46
eto sad sam zvala frendicu.. ona je za sebe imala vezu u sigetu.. pitat će staru da meni nekaj sredi.. al kakve sam ja sreće ništa od toga.. ona ima dioptriju 2.5 i žena joj je dala neograničeno al je napisala da mora nosit leće.. a ovak i onak ih nosi jer fakat bez njih ne vidi...
nije meni bed kaj piše da moram nosit cvike al da mi da ograničenje ko da sam slijepac pa da moram svako malo na pregled.. idioti jedni ufff
eto sad sam zvala frendicu.. ona je za sebe imala vezu u sigetu.. pitat će staru da meni nekaj sredi.. al kakve sam ja sreće ništa od toga.. ona ima dioptriju 2.5 i žena joj je dala neograničeno al je napisala da mora nosit leće.. a ovak i onak ih nosi jer fakat bez njih ne vidi...
nije meni bed kaj piše da moram nosit cvike al da mi da ograničenje ko da sam slijepac pa da moram svako malo na pregled.. idioti jedni ufff
Naočale se moraju nositi.
Da vidiš ne bi završila kod oftamologa na još jednoj provjeri koliko vidiš.
Specijalist određuje na koliko ćeš godina imati vozačku.
Ako ti nije pravo možeš se žaliti drugostepenoj komisiji koja će utvrditi isto,da ne vidiš i staviti ograničenje.........
Činjenica je da ne vidiš,a ti možeš pričati da vidiš!
Treci kamencic
25.08.2006., 17:25
da ali postoji jedna stvar ja nisam čorova i nemam dioptriju 5.0 il koju već da niš ne vidim. i nemam ništa protiv toga da moram nosit naočale odnosno da mi to piše u vozačkoj ali imam puno protiv toga da dobivam ograničenje od 2-3 god.. jer kakvo ograničenje onda imaju ljudi sa dioptrijom iznad 2.0.. možda svaka 2 mjeseca dolaze na lječnički onda?? jel tako?? nema baš previše logike.. još pogotovo što mi je jedno oko potpuno zdravo a na drugom ima malu dioptriju.. mislim da je ograničenje od 2-3 god. za takav problem s očima pretjerano.. jer pitam se onda što s ljudima koji apsolutno ne vide ispred sebe bez naočala...
mogla mi je bar na 10 godina dat.. ma da je dala i na 6 godina bila bih sretna.. al stvar je u tome što je njima to zarada.. 100 kn i oko 200 kn MUPU... jebeno.. pljačka stoljeća..
a kaj je najbolje od svega moj stari je dobio na 10 godina a ima dioptriju 4.0 otprilike.. možda nešto više.. jako zanimljivo
e a di se to žalim i kak to ide ak znaš možda??
Vidim da si se jako zapjenila ali to ti je tako. Ako imaš bilo kakvu dioptriju dobijaš ograničenje. Obzirom da se dioptrija stabilizira tek oko 25-27 godine sve dok ne dođeš u te godine dobivaš na 2, 3 godine. Između 25-45 dobivaš na 5, 7 ili 10 godina. Zavisi od liječnika do liječnika. Kad pređeš 45, onda opet počinju usitnavati jer se ponovo događaju promjene na oku. Ovaj put riječ je o staračkoj dalekovidnosti pa ti dioptrija opet oscilira.
Tvoj argument da bi onaj koji ima dioptriju -5 trebao dobiti dozvolu na 2 mjeseca pada u vodu jer za razliku od tebe taj sigurno nosi naočale i sa njima ima vid 100%, dok ti, kako sama kažeš, ne nosiš iste. Znači ne vidiš 100%.
Sve to skupa je jedno veliko sranje jer onaj koji je preživio infarkt, moždani udar, ima šizofreniju, onaj koji u 45-toj počinje slabije vidjeti, onaj koji je bio u ludnici.. ima dozvolu bez ograničenja.
Treci kamencic
25.08.2006., 19:30
hvala na objašnjenju.. al kako je moj tata sa 56 god. mogao dobiti vozačku na 10 godina a dioptrija iznad 4.0?? ja imam 21. uglavnom to me živcira jer sam naočale dobila u 3 srednje zbog glavobolja (što na kraju nije bilo uzrokovano vidom nego sasvim drugim stvarima)... uglavnom jedno oko je zdravo drugo astigmatično... inače nemam problema s vidom.. učim bez naočala i sve ostalo.. stavim ih jedino dok vozim i to ponekad kad se sjetim.. da ne riskiram zbog murje
dioptrija mi je i dalje ista bez obzira što ih rijetko nosim...moj dečko je dobio na 5 godina s tim da ima neku urođenu manu na jednom oko što ja znam.. i to se može riješit laserskom operacijom... nevjerojatno mi je da će mi svake 2-3 godine mažnjavat lovu..
ne bih ja ništa rekla da stvarno imam neku dioptriju al jebiga takav je žvot al ja svejedno ću pokušat pronać negdje drugdje doktora koji će ipak bit malo razumniji
i da onaj koji ima dioptriju -4 il 5 bez obzira što nosi cvike bez njih ne vidi a dobije 10 god vozačku.
i ja mogu nosit cvike pa ću super vidjet i dobit vozačku na 10 al bez obzira što mi piše da ih nosim i moram nosit dobila sam na 2-3 tak da to baš i nema veze
the-girl
25.08.2006., 20:09
e samo da vas pitam - ja isto nosim naočale i za par godina moram ponovno na lječnički. koja je tu procedura? dal ja samo banem tamo dok doktora gdje sam išla i na lječnički za auto školu i kažem da trebam ponovno na pregled kod okuliste, ili ima neka druga procedura?
Treci kamencic
25.08.2006., 20:21
ne ne odeš u bilo koju ambulantu gdje rade te preglede daš osobnu i vozačku žena ti da neki papir, pričekaš da te prozovu, uđeš na pregled očiju, ona ti neš poštambilja i onda moraš na MUP.
nemoj ić na jarun i u šaringradsku oni ti ziher ne budu dali na više od 2-3 godine..
Treci kamencic
25.08.2006., 20:21
e da imaš u sigetu, nehajska, runjaninova
anna_maria
07.03.2008., 15:10
ovak,podizem temu jer me muce isti problemi
sad mi istjece ona prva vozacka,dvije godine.
jel opet na lijecnicki,to isto onako sva procedura kao za prvi put(tlak,spustena stopala itd)ili samo oci i lupe mi ogranicenje i jos im platim 200-300kn?jel mogu kod svog okuliste po tu potvrdu?
i koliko je najduse sto mi mogu sad produziti?
jel opet na lijecnicki,to isto onako sva procedura kao za prvi put(tlak,spustena stopala itd)ili samo oci i lupe mi ogranicenje i jos im platim 200-300kn?jel mogu kod svog okuliste po tu potvrdu?
u istoj sam situaciji kao i ti
13. mi istice vozacka i imam ogranicenje od 2 godine na naocale
je li potreban kompletan lijecnicki ili samo oci?
Nemoraš na liječnički ako si dobila dvije godine kao mladi vozač a ne zbog zdravlja.
u istoj sam situaciji kao i ti
13. mi istice vozacka i imam ogranicenje od 2 godine na naocale
je li potreban kompletan lijecnicki ili samo oci?
Samo okulista i ne plaćaš punu cijenu pregleda (mislim cca. 170 Kn).
Pilatus
07.03.2008., 17:47
Kad sam ja išao "produžiti" vozačku,jedino je trebalo platiti 45 kn takse i to je to.
Nikakvi liječnički pregledi.Kakve veze ima baba u policiji sa liječničkim:confused:
Samo okulista i ne plaćaš punu cijenu pregleda (mislim cca. 170 Kn).
to! super, hvala :top:
vec sam se pobojala da cu opet cijelo jutro visiti u domu zdravlja
nenocutlas
07.03.2008., 21:08
ak se ide tam gdje imaš karton, plača se taksa i pregled zbog kojeg je ograničenje, mene isto j... zbog jednog oka, ono po 3 i 5g, prošle godine nažicao na 10g:cerek:
ak se ide tam gdje imaš karton, plača se taksa i pregled zbog kojeg je ograničenje, mene isto j... zbog jednog oka, ono po 3 i 5g, prošle godine nažicao na 10g:cerek:
i mene samo jedno oko... i to -1 :rolleyes:
cvrsto smatram da mi naocale uopce ne trebaju
nenocutlas
07.03.2008., 21:40
to je ništ, meni je jedno skroz u q, -100:rofl:
Čvrsto ti kažem da si se zajebala. -1.25 i ima jebene razlike.
Čvrsto ti kažem da si se zajebala. -1.25 i ima jebene razlike.
ali jedno oko samo :(
drugo je savrseno ok
nenocutlas
07.03.2008., 21:51
meni dobro, jedno u banani, a drugo je oko sokolovo:lol:
ali jedno oko samo :(
drugo je savrseno ok
Da, da .. a stereoskopski vid (koji btw određuje udaljenost i brzinu nekog predmeta) je u prometu NAJMANJE bitan ... mda
Da, da .. a stereoskopski vid (koji btw određuje udaljenost i brzinu nekog predmeta) je u prometu NAJMANJE bitan ... mdaSlabiji vid na lijevo oko ne mora biti prepreka u određivanju udaljenosti i brzine predmeta.
Yakuzi preporučujem da ode na pregled negdje drugo gdje se čita ploča na zidu, i da prvo gleda tu ploču desnim okom, jer će tako znati koji su znakovi na ploči. Npr. ako su 1, 3, 7 i 0, oblici se dovoljno razlikuju, te će ih lijevim okom vjerojatno prepoznati i kad vidi mutno.
Slabiji vid na lijevo oko ne mora biti prepreka u određivanju udaljenosti i brzine predmeta.
Yakuzi preporučujem da ode na pregled negdje drugo gdje se čita ploča na zidu, i da prvo gleda tu ploču desnim okom, jer će tako znati koji su znakovi na ploči. Npr. ako su 1, 3, 7 i 0, oblici se dovoljno razlikuju, te će ih lijevim okom vjerojatno prepoznati i kad vidi mutno.
nemoguce... ploca je prevelika i ima previse znakova, a jos te ispituje nasumice a ne redom
pokusala sam ih ja zapamtiti, ali nije upalilo :D
Slabiji vid na lijevo oko ne mora biti prepreka u određivanju udaljenosti i brzine predmeta.
Dok bi slabiji vid na DESNO oko to u svakom slučaju bio. Ajde ne prosipaj mudrost i nabi jebene naočale. Ili ako patiš od kompleksa stavi leće.
Uz sve tulavce, nesposobnjakoviće, kretene, mamine sinove, tatine sinove, izgubljene u prostoru i vremenu (nadopuni po želji) koji kolju promet ovog grada - sad mi trebaju još i čoravci .... jeeee :tulum: :cheer: :tulum: kupleraj je kompletan.
nenocutlas
07.03.2008., 23:05
čoravci napadaju:lol:
Ajde ne prosipaj mudrost i nabi jebene naočale. Ili ako patiš od kompleksa stavi leće.Pitam se tko liječi komplekse na ovom forumu :D
nenocutlas
07.03.2008., 23:25
:rofl:http://www.youtube.com/watch?v=k01gPYqzaKY
White_Shark
08.03.2008., 10:41
Dioptrija od 1.25 nije mala. Pa makar je samo na jedno oko. A ako se ne nose naocale/lece, jos ce rasti. I meni je u pocetku bila 0.75/1 (lijevo/desno oko). Sad su na 3.5/4, a stalno nosim lece (ili naocale).
I btw, dobio sam vozacku bez ogranicenja (na 10 godina) :D
alex29sb
08.03.2008., 12:15
Ja imam dioptriju od -5,50 na oba oka. U vozačkoj dozvoli mi je upisana obveza nošenja kontaktnih leća, a dozvola mi je 2002. produžena do 2041, tj. kad budem imao 65. godina.
Znači, po vašem iskustvo, netko je zeznuo ili ... ? Kako sam mogao dobiti vozačku na toliko dugo i ne moram na nikakve preglede? :ne zna:
Ja imam dioptriju od -5,50 na oba oka. U vozačkoj dozvoli mi je upisana obveza nošenja kontaktnih leća, a dozvola mi je 2002. produžena do 2041, tj. kad budem imao 65. godina.
Znači, po vašem iskustvo, netko je zeznuo ili ... ? Kako sam mogao dobiti vozačku na toliko dugo i ne moram na nikakve preglede? :ne zna:
Ma nije. Seru s tim ograničenjima ko veliki. Sve ovisi na kakvog čiču naletiš (znam ih koje nisu ni testirali nego samo pitali "nosiš naočale?" Ja koji sam čorav nemam ograničenje (prevario frajera na pregledu - naučio znakove napamet) a moja tadašnja cura koja je imala -0,25 i -0,50 (i nosila naočale šminke radi za razliku od mene kojem trebaju) je uredno dobila 2 pa opet dvije (jer joj se i ta zanemariva dioptrija SMANJILA) pa tek sad valjda ima 10 godina. Dok moja vrijedi do moje 65 bez ograničenja (i boli me kura* što su je u međuvremenu skratili svima na 10 godina - ne pada mi napamet ić je mijenjat dok totalno ne posenilim (dakle čitaj 65) - piše da vrijedi do 20XX. I do tad se ne mijenja).
Ajde ne prosipaj mudrost i nabi jebene naočale. Ili ako patiš od kompleksa stavi leće.
Uz sve tulavce, nesposobnjakoviće, kretene, mamine sinove, tatine sinove, izgubljene u prostoru i vremenu (nadopuni po želji) koji kolju promet ovog grada - sad mi trebaju još i čoravci
Ja koji sam čorav nemam ograničenje (prevario frajera na pregledu - naučio znakove napamet)
:lol::lol::lol: :rofl:
ja imam -4 na oba oka, i ljecnicki moram ponovit za 7 godina. stricek okulist me pitao koliko mi cesto i za koliko raste dioptrija, pa s obzirom na to da mi se u zadnjih 5 godina promjenila za 0.5, reko je da se vidimo opet za 7god. a ak do tada ne bude velikih promjena, dobit cu na neograniceno. :D:mig:
gnjavež
08.03.2008., 15:03
meni su dali na 5 godina vozacku, a isto imam astigmatizam i dipotriju -1.50 i -1.25:o
Dioptrija od 1.25 nije mala. Pa makar je samo na jedno oko. A ako se ne nose naocale/lece, jos ce rasti. I meni je u pocetku bila 0.75/1 (lijevo/desno oko). Sad su na 3.5/4, a stalno nosim lece (ili naocale).
I btw, dobio sam vozacku bez ogranicenja (na 10 godina) :D
meni moja jedinica stoji od djecijeg vrtica a nikad naocale nisam nosila
ja imam -4 na oba oka, i ljecnicki moram ponovit za 7 godina. stricek okulist me pitao koliko mi cesto i za koliko raste dioptrija, pa s obzirom na to da mi se u zadnjih 5 godina promjenila za 0.5, reko je da se vidimo opet za 7god. a ak do tada ne bude velikih promjena, dobit cu na neograniceno. :D:mig:
ovo je cista nepravda... ja imam ogranicenje na 2 godine zbog -1 na jednom oku
cut ce me iduci tjedan zenska u domu zdravlja :azdaja:
White_Shark
08.03.2008., 20:02
meni moja jedinica stoji od djecijeg vrtica a nikad naocale nisam nosila
Ok, ti si izuzetak :D
Vecini dioptrija raste. I to je cinjenica. Lako se provjeri kod bilo kojeg oftamologa. Nazalost, imam dosta iskustva s tim u blizoj i daljoj familiji...
ovo je cista nepravda... ja imam ogranicenje na 2 godine zbog -1 na jednom oku
cut ce me iduci tjedan zenska u domu zdravlja :azdaja:
mene moj stricek okulist vise voli. :D:D
a ovisi ti na koga naletis.. frendica sa -0,5 mora ic opet za 3 godine.. :ne zna:
Al meni nije jasna ta njihova klasifikacija,ja imam dioptriju na oba oka -1 ,i dobio sam vozacku normalno bez ogranicenja do 65. godine(ne da se ja zalim),samo sto mi pise da moram nosit naocale.
Ak ti sta pomaze ja sam bio na sistematskom u Domu Zdravlja Tresnjevka ,na Bastijanovoj (onaj pokraj biveg koncara) al to je bilo 2000te.
mene moj stricek okulist vise voli. :D:D
a ovisi ti na koga naletis.. frendica sa -0,5 mora ic opet za 3 godine.. :ne zna:
ma sto je najgore od svega tamo u domu zdravlja ne odredjuju dioptriju
oni tamo samo zakljuce da ti trebaju naocale i odokativno odrede koliko dugacko ogranicenje ce ti dati
sam kasnije ides odrediti dioptriju :zvrko:
oni tamo samo zakljuce da ti trebaju naocale i odokativno odrede koliko dugacko ogranicenje ce ti dati
zato jer oni sam ustano jel ima potrebe za ograničenjem il ne..nisu oni plaćeni da sad još i određuju koju dioptriju trebaš :ne zna: ..to bi im bilo previše posla :kava:
makar je to malo debilno kod nas..ak imaš malo soli u glavi normalno da češ nost naočale il leće da dobro vidiš..isto kak če neko gluh nositi slušni aparat
osim ak je neka zatucana osoba kojoj je važnije da ju okolina vidi bez naočala pa se namjerno oće patit...al to je već drug priča
i ovo "bez ograničenja" nema nikakvog smisla
pa nema šanse da je neko s 18 godina u istom stanju ko i neko s 65..daj... :flop:
kad već država tolko krade zakaj neuvedu obavezne preglede svakih par godina pa nek pune blagajne za nove genšere čemu se ustručavati pa vozit audi neki bezvezni...
Posjedujem c kategoriju i ogranicenje na 5 godina. Dioptrija mi je kao tvoja.
Sretan bi bio kada bi samo provjerio oci, platio 500 kn (c kategorija) i otisao doma.
Ali kod nas u osijeku moras kompletan ljecnicki obavit da bi ti produzili.
Znaci vadis krv, psihotest, srce, pluca, picke mile matere ... i izgubis cijeli dan
kao da idem za pilota
:lol::lol::lol: :rofl:
?????
Još mi se nije dogodilo da sjednem za volan bez mojih "šoferšajbi". Bez obzira kaj piše u vozačkoj (u mom slučaju ništa). A koliko mi se čini raspravlja se upravo o obrnutom slučaju.
zato jer oni sam ustano jel ima potrebe za ograničenjem il ne..nisu oni plaćeni da sad još i određuju koju dioptriju trebaš :ne zna: ..to bi im bilo previše posla :kava:
sve pet, ok nisu placeni
ali kako oni onda proizvoljno odrede na koliko dugo ce ti dati ogranicenje :ne zna:
luda riba
10.03.2008., 10:52
kad sam polozila imala sam dioptriju -1.5 i dobila sam na 5 god. to mi je nedavno isteklo i na pregledu sam rekla doktorici da sta sad budem svakih 5 god davala novce za bezveze i pitala jel nemoze ona to produzit pa mi je zena napisala 10 god. i jos mi je napisala u vozackoj uz nosenje naocala i leca jer su mi prije pisale samo naocale :cerek:
a inace to je totalna glupost... pa ne kontroliram si dioptriju samo kad idem vozacku produzivat :lol: svako imalo normalan ce to radit cesce i kakve to sad ima veze sa vozackom... mislim svasta samo lovu uzimaju...
a za one bisere koji misle da vide bez naocala nemam komentara... ljudi nevidite 100 % i tocka... izljecite si te komplekse nosite naocale, kupite lece bilo sta al nemojte vise tvrdit da vidite kad nevidite :top:
mislim... malo odgovornosti nebi skodilo... za volan nisam nikad sjela bez naocala ili leca... tocka :kava:
sve pet, ok nisu placeni
ali kako oni onda proizvoljno odrede na koliko dugo ce ti dati ogranicenje :ne zna:
kad sam prvi put išao na lječnički onda sam se posvađao s psihijatrom i lik mi dao ograničenje na godinu dana...eto iz osobnog iskustva...sad imam na 10 godina ograničenje (al naravno nije bilo više tog psihića tam)
da se mene pita samo bi osobni doktor mogao na osnovu duljeg praćenja stanja mogao dat ograničenje al eto..ovo je HR ipak pa su svi stručni za sve :top:
ja sam u trecem, cetvrtom osnovne pocela nosit naocale, a u sedmom lece. naravno u pubertetu mi je dioptrija divljala samo tako, no zadnjih godina gotovo stagnira. to sam sve lijepo rekla striceku na pregledu i tad mi je reko da se vidimo za 7godina. i moj stari je od malena nosio naocale i iso 2 put na ljecnicki nakon sto je dobio vozacku i kak mu je diptrija prestala rast, dobio na "neograniceno", odnosno do 65-e (koje li vec. mislim da svi nakon tog moraju opet na ljecnicki)..
ne znam zas su sad postali tako "ostri". treba napunit blagajne. :D
Brinettaa
11.03.2008., 11:11
meni istice sadau 12.mjesecu..
naime kada sam radila lijecnicko nisu mi stavili ogranicenje..iako imam vecu dioptriju na lijevom oku..na desno oko puno bolje vidim ( gledala
na pregledu oba puta na desno oko :D )
ne zelim to ogranicenje..ne zelim da to pise da moram svake 2-3 godine raditi bezveze taj lijecnicki..jer ja..
nikada..ali bas nikada ne vozim bez naocale..kod ocnog idem redovno na pregled..
tako da..samo zelim izbjeci to ogranicenje..
ako stavim lecem bili to upalilo..?hoce bas pregledavati oci?
jer na prvom lijecnickom.dosta ih je bilo s lecama..nikome nije gledala oci..
dodje ti jako blizu kad umece ona stakalca sa dioptrijama u naocale... mogli bi primjetiti da imas lece
Tomo Yoda
11.03.2008., 15:13
meni istice sadau 12.mjesecu..
naime kada sam radila lijecnicko nisu mi stavili ogranicenje..iako imam vecu dioptriju na lijevom oku..na desno oko puno bolje vidim ( gledala
na pregledu oba puta na desno oko :D )
ne zelim to ogranicenje..ne zelim da to pise da moram svake 2-3 godine raditi bezveze taj lijecnicki..jer ja..
nikada..ali bas nikada ne vozim bez naocale..kod ocnog idem redovno na pregled..
tako da..samo zelim izbjeci to ogranicenje..
ako stavim lecem bili to upalilo..?hoce bas pregledavati oci?
jer na prvom lijecnickom.dosta ih je bilo s lecama..nikome nije gledala oci..
neće ti gledati jel imaš leće, ne brini :mig:
a kako ce onda objasniti svoje cudotvorno izljecenje? :zubo:
dioptrija nestala :D
Pa dioptrija se mijenja! Ni prva ni zadnja kojoj je nestala (ti si mlađahno stvorenje jel tako?). S druge strane nigdje ne piše kolika je bila ... tako da .... Čudotvorna Gospa Fatimska ...
Pa dioptrija se mijenja! Ni prva ni zadnja kojoj je nestala (ti si mlađahno stvorenje jel tako?). S druge strane nigdje ne piše kolika je bila ... tako da .... Čudotvorna Gospa Fatimska ...
naravno da sam mladjahna :D
sve pet, ajde ako je prvi put
ali malo mi se cudno cini nakon ogranicenja iduci put dodjes cudotvorno izljecen
no dobro, ako dioptrije samo tako nestaju, preostaje mi samo da se nadam da ce tako i moja :)
Brinettaa
12.03.2008., 14:21
a kako ce onda objasniti svoje cudotvorno izljecenje? :zubo:
dioptrija nestala :D
ma meni pise da vidim dobro..da je sve ok..
radi toga sta mi je na lijevom oku dioptrija -3.5, a desno ni nemam je..nesto sitno.. -.0.25
a ja sam na orvom pregledu oba puta gledala na desno oko..tako da..
a vjerujem da ovaj put mi to nece uspjeti..:flop:
a ja sam na orvom pregledu oba puta gledala na desno oko..tako da..
a vjerujem da ovaj put mi to nece uspjeti..:flop:
ne kuzim :confused:
kako ti je to uspjelo?
passat_r36
13.03.2008., 17:00
tko je prvi put dobio ograničenje na liječničkom,mora opet na liječnički i vjerojatno opet dobiva ograničenja neka,a ovi koji su neograničeni samo odu po novu vozačku:top:
marq.fcb
31.03.2008., 15:44
Kad sam ja išao "produžiti" vozačku,jedino je trebalo platiti 45 kn takse i to je to.
Nikakvi liječnički pregledi.Kakve veze ima baba u policiji sa liječničkim:confused:
45kn zato jer ti napiše novi datum:confused:
-mobyXXL-
16.06.2008., 19:51
Posjedujem c kategoriju i ogranicenje na 5 godina. Dioptrija mi je kao tvoja.
Sretan bi bio kada bi samo provjerio oci, platio 500 kn (c kategorija) i otisao doma.
Ali kod nas u osijeku moras kompletan ljecnicki obavit da bi ti produzili.
Znaci vadis krv, psihotest, srce, pluca, picke mile matere ... i izgubis cijeli dan
kao da idem za pilota
to i ja imam. C kategoriju. Al kolega s posla je reko da je išo na komplet liječnički makar ima ograničenje samo radi vida. :flop: Navodno je to po novom zakonu o tzv sigurnosti na cestama. Jedva stigao u popodnevnu smjenu a kako sam ja stalno ujutro a smjenovođa mi ne da slobodan dan neću imat vremena to ni obavit pa ću morat vozit bez važeće vozačke ili zaboravit na posao :mad:
pantaghana
20.12.2010., 20:54
Ovih dana mi je istekla vozacka (ogranicenje u trajanju je zbog vida, pise da moram raditi spec 2 pregled) i jutros sam zvala medicinu rada na Jarunu (u zgradi Poliklinike Sunce) i rekli su mi da bez obzira sto je ogranicenje samo zbog vida, po novom zakonu koji je na snazi od 1.6.2010., moram raditi i psiho test, i cijeli taj pregled kosta 470 kn :flop: i traje cca 1h i 15 min.
Nakon toga sam nazvala medicinu rada u Marticevoj 63a (jedino su mi se oni javljali oko 7:30 na telefon), i tamo su mi rekli da moram pregledati samo vid, ako je sve ok s naocalama koje imam (a imam dioptriju -1.5 i -0.5) onda ni ne moram kod oftamologa i da to kosta 184 kn plus 20 kn taksenih maraka. Tako je i bilo i trajalo je 10 minuta. :top:
Dobila sam produzenje na 10 godina.
Nevjerojatno, ali istinito!!!!
bobby12
04.01.2011., 01:32
poz svima. ovako moram na lijecnicki za zamjenu vozacke a prije tri mjeseca sam izgubio vid na lijevo oko i sada vidim nekih 30 posto al jos ne nosim cvike jer mi nije gotovo ljecenje. e sada dal bi mogao u puli negdje izvaditi to? helpppppppp
poz svima. ovako moram na lijecnicki za zamjenu vozacke a prije tri mjeseca sam izgubio vid na lijevo oko i sada vidim nekih 30 posto al jos ne nosim cvike jer mi nije gotovo ljecenje. e sada dal bi mogao u puli negdje izvaditi to? helpppppppp
Ma prolaziš i samo sa jednim okom, moj susjed ima jedno stakleno pa vozi., al pokušat ću ti pomoći za svaki slučaj i stavit ću ti one brojke i slova koje tamo gledaš, to kaj ja imam je u većini ordinacija, e sad ako je tamo drugačije morat ćeš se snaći, al u svakom slučaju nemaš beda za produljenje, ja se time služim za C jer imam slabiji vid. na lijevo oko 7.25, a desno 6.75
ako ne stavim sada stavit ću sutra, moram samo pronaći to.
Evo pronašao sam, možda pomogne.
http://img34.imageshack.us/img34/5690/okory.jpg (http://img34.imageshack.us/i/okory.jpg/)
http://img26.imageshack.us/img26/319/oko2c.jpg (http://img26.imageshack.us/i/oko2c.jpg/)
http://img227.imageshack.us/img227/5038/oko3.jpg (http://img227.imageshack.us/i/oko3.jpg/)
Ubojica, stavi ih ako je zaustavi murjak :D
toooo mi treba :corava: :klap:
meni je vozačka istekla u 12 mj. i to prvenstveno radi vida
ženska me pustila iako nisam vidjela tak dobro, tad nisam nosila naočale al zato sam imala vozačku na samo 2 godine.
u međuvremenu sam nabavila naočale iako su mi reki da nije baš ni potrebno jer imam astigmatizam oka koji se ne mijenja i stvara mi dioptriju možda -0.5
trebala bih platiti 450kn ponovni liječnički i sad me zanima na koliko bi cca opet dobila produženje?! ne mislim svake dvije godine davat toliko love a i nisam aktivni vozač
i da, uzimam i neku terapiju zbog anksioznosti i to su mi naveli kao razlog ograničenja iako mi to nije jasno al ok.
ugl, moje pitanje je kako se neko izvuče sa 185kn a netko plati duplo više?
i na kolko mislite da bi mi produžili vozačku? tnx
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.