PDA

View Full Version : Cafe - magazin za tebe i mene, za njega i nju

Interpol
27.08.2006., 13:02
Imamo novi casopis! :lux:
Dobre stvari se cesto desavaju slucajno. Tako sam slucajno zapazio na Trgu oglas za ovaj casopis, i vec kad sam pomislio ah, evo nam jos jednog smarta/jetseta/glamoura, zapazih na naslovnici "Tool - ekskluzivni intervju". I tu mi je uletilo tupilo od nekuzenja, kakve veze ima Tool s nabrojanim luksuz-wannabe casopisima? A onda kad sam procitao "132 strane, a nijedan trac", rekao sam si ma - nemoguce!, i nije mi preostalo drugo nego da kupim "Cafe" i provjerim o cemu se radi. I onda sjedoh s "Cafeom" na kavu, i ugodno se iznenadih, uz "Cafe" sam si priustio jednu od najsladzih kavica u zadnje vrijeme. Nas lijepi narodni obicaj da se listaju novine uz kavu zaista je tesko njegovati kad je izbor novina toliko ogranicen, mozes birati hoces li se nervirati i cangrizavo popusiti pol kutije cigara citajuci dnevni/tjedni tisak iz kojeg te guze politicari, opinion-makeri i kolumnisti sumnjivog morala, ili ces se pozdraviti s mozgom i pristati na imaginarne kaleidoskope bljestavila, upeglanog marketinga i kozmeticke prodaje koje ti nude zvjezdani magazini :rolleyes:, ili, u eskapistickoj varijanti, specijalizirane tiskovine o motorima, autima, horoskopima i ezoterijama. U najboljem slucaju, mozes se orijentirati prema spolu i uzeti casopis "samo za muskarce" ili "samo za zene" i nabrijavati se da si frajer ili macka, vec prema vlastitom izboru :cerek: No s "Cafeom" nema potrebe da se opredjeljujes, casopis se moze citati i od sprijeda i od straga, kako god da ga okrenes, nikako ne mozes naopacke! :rofl:
I ono da nema traceva je fakat!
E da vidimo, nabrzaka sto sve ima unutra: film, glazba, strip, intervjui, knjige ekstremni sportovi, recepti, horoskop :zubo: I sad ce neko rec, pa sta, to sve imaju i drugi, ali fora je u tom sto "Cafe" ima bolje filmove, glazbu, strip, intervjue i knjige ,a za recepte i horoskop ne bih znao jer nisam neki strucnjak. I ima sve to na opusteniji, duhovitiji i zabavniji, jednom rijecju na drugi nacin.
Tako su filmovi dobri, glazba je kul, intervjui su kratki ali slatki, slike su prirodnije i oku ugodnije :top:
Meni mozda nadrazi clanak u prvom broju je "VS music", paralelni intervju s VIS-ovima "Lollobrigida" i "Kopito", pravi bomboncic :cerek:
Jedina manja zamjerka je oblikovanje i graficki prijelom, ali ja cijelo vrijeme drobim o tome da hocu procitati casopis koji ima sadrzaj, a ne davati 20-25 kuna nekom licenciranom sranju za nabrijani imidz :rigo:
Dakle, uz "Cafe" na kavi fino cete se provesti, i mozda cete se zacudit da vam nisu potrebne dzozle, cak cete ih pozeljet skinut kako biste bolje vidjeli :cool: :w

segura
31.08.2006., 15:42
Ja prodajem 50 litri cvičeka. Kvaliteta - boli glava (kaj je je). ;)

Interpol
31.08.2006., 17:56
Jel moze litra za probnu voznju? :zubo:

Kakadu
31.08.2006., 19:32
Interpol, toliko ga hvališ da djeluje malo sumnjivo. Radiš u tom časopisu? Stari ti je vlasnik/direktor? Wtf?

vokaj5
31.08.2006., 19:42
Interpol, toliko ga hvališ da djeluje malo sumnjivo. Radiš u tom časopisu? Stari ti je vlasnik/direktor? Wtf?
potpisujem :zubo:

Interpol
01.09.2006., 11:49

Ne, nisam ni u kakvoj materijalnoj vezi s casopisom, pa lijepo sam napisao da sam casopis kupio. Dakle, ja nemam nista materijalno od toga.
A zamisli, da te frendica pita za neku sminku i ti joj nahvalis da je sminka super, da li ti onda radis za L'Oreal? :zvrko:

Jebovas mentalni sklop :s :s :s

atlantis
01.09.2006., 13:58
evo, ja bih im mogla raditi grafiku :zubo:

ili samo naraviti posten layout :D :D

Interpol
03.09.2006., 02:19
evo, ja bih im mogla raditi grafiku :zubo:

Preskupa si :p
Tamo judi rade iz entuzijazma :mig:
Ili ideala
A ti si ti to prosla
Jebiga :mig:

late bloomer
11.09.2006., 16:56
promasen koncept, los dizajn. :rigo:

atlantis
11.09.2006., 22:26
Preskupa si :p
Tamo judi rade iz entuzijazma :mig:
Ili ideala
A ti si ti to prosla
Jebiga :mig:

mozda i nisam, javi se na pm ak hocesh

plavva
12.09.2006., 09:09

hoće ti reći da se plaća u pohvalama:D

Interpol
12.09.2006., 11:14

:rofl:

Gle, atlantis, ja FAKAT nemam veze s ekipom koja radi casopis. (osim kaj tamo piskara jedan ex forumas) :s Ustvari i ja razmisljam o tome da im ponudim svoje usluge, na ovaj ili onaj nacin :zubo:
Pa javi im se sama ako hoces, na www.cafe.com.hr

Od mene mozes dobit samo kinky PM :D

atlantis
12.09.2006., 22:01

po kojem si dijelu mojg posta ti zakljucila da ja ocekujem ikakve novce?

ps interpol, ja zakljucila da su ljudi mladi, nadobudni i da im treba pomoch, ocito je da 'grafickog' imaju, ne bi bilo nimalo profesionalno da ja uletavam zeni samo tako u posao
ps imam filter na kinky mailove :zubo:

Lali Puna
12.09.2006., 22:44
ja zakljucila da su ljudi mladi, nadobudni i da im treba pomoch, ocito je da 'grafickog' imaju,

pa očito je bilo da grafičkog imaju i po tome što su prelomili i otisnuli prvi broj, zar ne?

atlantis
13.09.2006., 10:29
pa očito je bilo da grafičkog imaju i po tome što su prelomili i otisnuli prvi broj, zar ne?

ne nuzno :)

ako je layout (ako ga uopche ima) radio jedan od njih 10 koji su odlucili pokrenuti novine, onda je to entuzijast, ne graficki urednik...
s obzirom da je mlada dama potpisana pretpostavljam i da je zaposlena kao graficki te placena kao graficki pa je onda neprofesionalno uletavat...

Lali Puna
13.09.2006., 10:50
ne nuzno :)

ako je layout (ako ga uopche ima) radio jedan od njih 10 koji su odlucili pokrenuti novine, onda je to entuzijast, ne graficki urednik...

pa ako su tak izadli prvi broj onda očito nemaju love za profesionalca ;)

plavva
13.09.2006., 11:02
[QUOTE=atlantis]po kojem si dijelu mojg posta ti zakljucila da ja ocekujem ikakve novce?
[QUOTE]

atlantis ti si mjerna jedinica za neimanje smisla za humor:top:

atlantis
13.09.2006., 12:14
pa ako su tak izadli prvi broj onda očito nemaju love za profesionalca ;)

ali na siteu pise da je izdavac firma, daklem, nisu decki iz kvarta, a firma je valjda s razlogom uposlila mladu damu, kuzish ;)

bi li ti uletila s idejom nekome ko je naveden kao glavni urednik? ;)
napises im mail - urednistvo sucks, ja bi vam to radila gratis dok se ne naucite :D

___

plavva :top: glavno da si ti savrsena

Lali Puna
13.09.2006., 12:53
ali na siteu pise da je izdavac firma, daklem, nisu decki iz kvarta, a firma je valjda s razlogom uposlila mladu damu, kuzish ;)

my point exactly. ja to kužim. samo ti očito ne. jer ti se prva počela nuditi.
(a trebalo ti je odmah biti jasno da časopis koji se prodaje na kiscima, reklamira na televiziji i jumbo plakatima ne rade 'dečki iz kvarta' i da očito imaju grafičkog urednika/cu.)

evo, ja bih im mogla raditi grafiku

ili samo naraviti posten layout

lahor
13.09.2006., 12:56
Ne bih nikome preporučila da posluje s njima, boze me sacuvaj neprofesionalnosti i prevare.

atlantis
13.09.2006., 13:11
my point exactly. ja to kužim. samo ti očito ne. jer ti se prva počela nuditi.
(a trebalo ti je odmah biti jasno da časopis koji se prodaje na kiscima, reklamira na televiziji i jumbo plakatima ne rade 'dečki iz kvarta' i da očito imaju grafičkog urednika/cu.)

di se reklamirao? :confused:
jedne jedine reklame ne vidjeh

a i ti bar znash sto se sve prodaje na kioscima :zubo:

uostalom, poprati moje postove, onog trena kada sam shvatila da to nije projekt entuzijasta, kako sam shvatila iz interpolovih postova, prestala sam se nuditi i napisala da to nije profesionalno.

plavva
13.09.2006., 13:15
plavva :top: glavno da si ti savrsena

naravno da jesam, ali ne budi ljubomorna, uz malo sreće bit ćeš i ti:top: :D

Lali Puna
13.09.2006., 13:36
a i ti bar znash sto se sve prodaje na kioscima :zubo:

slučajno radim u medijima pa se podrazumijeva da znam ;)

atlantis
13.09.2006., 14:03
majke mile... a da to nije oni koji je trazio da ljudi pisu pa ce tek onda pricat o honoraru? :zubo: :D

Interpol
13.09.2006., 17:28
Dobro, jel vam se svidza casopis? :D

Lali Puna
13.09.2006., 19:54
majke mile... a da to nije oni koji je trazio da ljudi pisu pa ce tek onda pricat o honoraru? :zubo: :D

:D ova ti je dobra

@interpol - ne, ne sviđa mi se. nisam ga, dodše, čitala, samo listala u knjižari jednoj. tekstovi su možda i dobri, to ne znam. ali časopis doista izgleda amaterski.

Interpol
13.09.2006., 22:24
Lali, da li te u citanju casopisa sprijecilo to sto izgleda amaterski ili nesto drugo?
Da li je moguce da vizualni izgled potpuno zasjeni mozebitan kvalitetan sadrzaj? Na kraju krajeva, sto cini novine, sadrzaj ili oblik?
Ozbiljno pitam. :)

atlantis
13.09.2006., 23:03
vizualan mora podrzavati tekstualan ;)

Interpol
13.09.2006., 23:35
Ma OK to :top:

A ne znam, ja sam ko mali citao fanzine :cerek:
E, to je izgledalo prelose :s :s

sis
27.09.2006., 13:38
Postoje časopisi koji su na početku super, pa se kasnije pokvare, npr Grazia, a postoje i časopisi kao npr Cafe, koji su katastrofa od 1. broja. Iskreno čisto sumnjam da će 2. uopće izaći.

Lali Puna
28.09.2006., 12:33
i ja. nekidan sam na kiosku još vijdela prvi broj, datiran kolovoz 2006.

Tinchi
20.10.2006., 17:01
Ne bih nikome preporučila da posluje s njima, boze me sacuvaj neprofesionalnosti i prevare.Hm, detaljnije? :confused:

lahor
21.10.2006., 10:22
Opcenito - bila je rijec o oglasnom prostoru kod doticne firme. Detaljnije na PM.