PDA

View Full Version : zahtjev za prekid radnog odnosa?!?


Mary Bellows
04.09.2006., 11:24
molim nekoga to zna kako se piše zahtjev za prekidu ugovora o radu.

može bilo kakav hint, ili link ili ... :s :s :s

Mary Bellows
04.09.2006., 19:09
nitko nije dao otkaz?? :confused:

ja prva:rofl:

ma ozbiljno zna li tko??

ivica12
05.09.2006., 08:30
Pogledaj neke upute na www.moj-posao.net - Pitanja i odgovori pravnika ili nešto slično. U pravilu otkaz sadrži kao i svaki službeni dokument ime onog tko daje otkaz i ime tvrtke te predmet dokumenta a to je u ovom slučaju OTKAZ. Otkaz može biti redoviti ili izvanredni. Napiši da otkazuješ ugovor o radu potpisan tad i tad sa firmom tom i tom. Razlog ne moraš navoditi ako je redovni otkaz i poslodavac ga ne treba ni tražiti. U slučaju izvanrednog otkaza (razlika je u kraćem otkaznom roku), navede se razlog npr. radi boljih uvjeta rada i ništa više nije potrebno. U pravilu zakon stoji u ovom slučaju iza radnika i ako želiš otići iz firme možeš imati samo problema da ti odugovlače sa radnom knjižicom iz "pedagoških razloga". Da bi to izbjegla, urudžbiraj otkaz kod tajnice i zadrži jednu kopiju, u najgorem slučaju zovi inspektora rada ali mislim da neće biti potrebe. Sve ovo je striktno definirano u Zakonu o radu, vidi na www.nn.hr .
lp

Mary Bellows
05.09.2006., 13:57
:s
hvala

NoWa
07.09.2006., 10:34
U slučaju izvanrednog otkaza (razlika je u kraćem otkaznom roku), navede se razlog npr. radi boljih uvjeta rada i ništa više nije potrebno. lp
po ovom ispada da samo uz neki razlog mozes otkantat sadasnji posao u roku odmah, bez otkaznog roka od mjesec dana, i sefa usosit da se snalazi kako zna? iako si potpisao da ces postivati otkazni rok?

Orion
08.09.2006., 23:12
Ovisi jeli otkaz redovni ili sporazumni. U redovnom trebaš ispoštovati otkazni rok od mjesec dana, u sporazumnom možeš otić i sutra ako se poslodavac složi. Dakle, prvo razgovaraš o opcijama a zatim napišeš. Forma standardna: ja, ta i ta, gore lijevo, poslodavac taj i taj, desno, pa Predmet: redovni otkaz radnog odnosa ili sporazumni otkar radnog odnosa. Ispod jedna do 2 rečenice, ja ta i ta ovim pute sporazumno/redovno otkazujem radni odnos prema članku zakona o radu (pogledaj u N.N). Ne trebaš objašnjavat zašto. Dolje, datum i potpis. I to je to :-)

sretno!

Orion
08.09.2006., 23:14
Pardon, forma je: redovni otkaz ugovora o radu ili sporazumni otkaz ugovora o radu

Prije toga, da znaš u kojoj ćeš formi napisat, najaviš otkaz poslodavcu i, ovisno o tome kako ti odgovara, probaš to riješit sporazumno, kako bi mogla naštimat u dan za danom prekid starog i početak radnog odnosa na drugom mjestu i kod drugog poslodavca

:top: