View Full Version : Tetovaža (uklanjanje)
Crveni "bandit"
05.07.2003., 04:03
Mislim se teovirati, koliko je to opasno po pitanje zdravlja i koliko košta?
Na sta se sve treba paziti kod toga?
:confused:
Da li se poslje toga smije davati krv?
Crveni "bandit" kaže:
Po pitanju zdravlja je apsolutno neopasno. Kolko kosta zavisi od velicine tetovaze, jel u boji ili ne i sl. gluposti, najbolje odi u salon pa se raspitaj.
Treba pazit da se 14 dana ne moci, da svaki dan nekoliko puta tetovazu mazes kremom (Bepanthen) i to je sve.
Smijes davat krv.
pakleni_patuljak
06.07.2003., 16:16
Kad se (i ako) odlučiš za tetovažu, odma uračunaj da 2-3 mjeseca NIKAKO ne smiješ na sunce s tim!!!
Ne može ti se ništa desiti, ali linije i boje bi mogle jako izblijediti...
Enivej, za sve informacije ti preporučam tatoo salon ''Zagreb'' u Tratinskoj! :top:
krv mozes dat tek poslje 6 mjeseci !
*cactus*
08.07.2003., 15:16
JoZ@ kaže:
krv mozes dat tek poslje 6 mjeseci !
:nono: nije točno.
tek nakon godinu dana
(u biti možeš ti lagat, uzmu ti oni krv, pa ako je dobra nikom ništa, jer oni svakako testiraju SVU krv koju daju dobrovoljci, samo se na taj način osiguravaju, jer su ti testovi dosta skupi, pa eliminiraju ono kaj se može, kaj je na neki način nesigurno)
znači ako ti baš želiš dati krv, možeš ju dati i lagati da nemaš tattoo..
ako je dobar i pouzdan, (higijena).. onaj koji te tetovirao nema šanse da te zarazi sa bilo čime.
a ako ti krv nije dobra,zaražena ili šta već, a ti ju daš, ovi iz tranfuziologije ti jave doma.
pakleni_patuljak
08.07.2003., 18:45
*cactus* kaže:
a ako ti krv nije dobra,zaražena ili šta već, a ti ju daš, ovi iz tranfuziologije ti jave doma.
Ovo mi je zanimljivo...
Ti to znaš sigurno (mislim, jel je to zaista praksa) ili bi tako trebalo bit?
*cactus*
08.07.2003., 21:33
pakleni_patuljak kaže:
Ovo mi je zanimljivo...
Ti to znaš sigurno (mislim, jel je to zaista praksa) ili bi tako trebalo bit?
sigurno znam.
barem je tako kod nas.
mama mi je godinama davala krv, sve ok bilo...
dok ju nije jebeni prokleti zubar:hebemu: zarazio, sad nisam sigurna sa kojim hepatitisom(mislim B ili C)...
i kad je išla sljedeći puta dati, nije joj bila dobra krv i zvali su je doma ili poslali poštom( nisam točno sigurna šta od toga, ali SIGURNO TI JAVE)
zašto pitaš?
Arwen Evenstar
08.07.2003., 22:13
pakleni_patuljak kaže:
Enivej, za sve informacije ti preporučam tatoo salon ''Zagreb'' u Tratinskoj! :top:
Jesu li to Robi&Senf ili... :confused:
illegale
09.07.2003., 02:58
Zanima me jel si ko radio teotvazi na unutrasnjem dijelu nadlaktice? Ako jest, kako je bilo?
pakleni_patuljak
09.07.2003., 17:38
Arwen Evenstar kaže:
Jesu li to Robi&Senf ili... :confused:
Ne...
Ja sam tio svoj tatoo napravit kod Robija, ali je u to vrijeme Robi bijo (recimo to tako :D) jako nepouzdan, pa sam otišao u salon smješten u jednom podrumu tridesetak metara dalje. I oduševio se!
U međuvremenu su se jako proširili i sad cijeli salon izgleda jako profesionalno i cool! :s
Arwen Evenstar
10.07.2003., 19:59
E, hvala na informaciji.. budem onda ovih dana išla vidjet kak to izgleda...
debelakrava
10.07.2003., 20:42
ja bih ti ipak preporucila zeleta...neznam kako se njegov tatoo salon zove al ja sam se tamo pirsala i nisam imala nikakvih posljedica. uz t, zele je jako simpatican i pametan i vidi se da mu je stalo do onoga sto radi i da to radi profesionalno
Arwen Evenstar
10.07.2003., 21:36
A gdje je njegov salon?
Crveni "bandit" kaže:
kad dodes u tatoo studio daju ti dokument da ga procitas i potpises u njemu ti je sve lipo objasnjeno. ako je studio dobar, ne brini za nikakve bolesti (preko tatoo igle se moze dobit hepatitis, hiv). cjena ti ovisi o velicini tetovaze, jeli koristena samo jedna boja ili vise, i koliko je kompliciran motiv. ja iman crnog zmaja oko 13 cm platila sam 500kn.
ako ne trpis bol nemoj se ic tetovirat jer uaaaaasno boli! ako si mazohist uzivat ces i tit ces jos (ja ocu jos :) )
krv mozes dat tek nakon godine dana. ali ja nisam rekla da sam se tetovirala pa sam nakon misec dana dala krv (neodgovorno od mene)
mirrorball
19.07.2003., 02:36
....dajte mi recite, ako tko od Vas zna, da li je tetoviranje preporučljivo ako imaš psorijazu (jeste da je samo na laktovima i da se nije proširila več petnaestak godina), ali bih ipak volio znati da li može biti kakvih nuspojava. Na to moje pitanje u više tatoo salona su me blijedo gledali...:confused:
To samo svjedoci o tome koliko su oni u stvari "strucni" i imaju pojma o kozi. Ako tak dobro poznaju i zarazu i sterilizaciju, kosa mi se dize.
Ovo pitaje postavi nekom dermatologu. Mozda na plivazdravlje ili cybermed ako ti se ne ide bas osobno dermatologu.
mirrorball
19.07.2003., 15:17
lahor kaže:
Ovo pitaje postavi nekom dermatologu. Mozda na plivazdravlje ili cybermed ako ti se ne ide bas osobno dermatologu.
....fala lijepa :top:
nobrainatall
19.07.2003., 18:22
ovak ... prije jedno dva tjedna sam dobiovizitku od nekog novog(u zg)salona
specijaliziranog za biotetovaže što prije nije bilo tako dobro poznato nama ko sad njima i sto da ti ja sad pricam , pa fino ako ti zelis da t ja natipkam njihov broj onda ti to fino meni reci pa cu ja da ga fino natipkam
ja recimo nikad ne bih stavljao pravu tetovazu jer sam ja vrlo promjenjivog karaktera tj. kak vjetar puhne ja ...jel...
biotetovaza traje 4-5god a stavis li ju na neki dio tijela koji je veci dio godine prekriven majicom ili nekim drugim odjevnim predmetom prekrtit ces proces blijedjenja 3/4 godine sto je podnosljivo!!!
pliz da li neko ima iskustva s uklanjanjem tetovaža?
ako je tema već bila otvorena dajte mi neki link i nemojte zamjerit
konkretno me zanima postupak kojim se tetovaža nanovo tetovira ali umjesto tinte se ubrizgava nekakva biljna tekućina koja bi navodno trebala rastvoriti boju postepeno
to se navodno radi za one biljne tetovaže ali i za profesionalne ali kao treba više tretmana
pa molim vas, ako je neko to napravio ili barem zna nekoga ko je, da mi kaže ima li rezultata, koliko tretmana, novaca itd
thanks
Saireen
11.12.2006., 14:21
koliko sam ja čula, jedino laserskim putem, mislim da se prave tetovaže ne mogu izbrisati na isti način kao one bio...
a zašto ju tako silno želiš skinuti? postupak je jako bolan i jako skup, možeš prepraviti tattoo ako ti se više ne sviđa.
ma ta je tetovaža jednostavno bila greška,
ne bi ništa popravljala, samo se uopće ne vidim s tetovažom
znam za lasere i to, ali svi ti postupci su dosta agresivni, a ovo je navodno novo, pa zato i tražim info
Saireen
11.12.2006., 16:36
mislim da ćeš još morat pričekati, jer sumnjam da se samo tako možeš riješit tattoo, kako si naveo/la. tattoo se stavlja za cijeli život, i na to se treba mislit kad se ide tetovirat, no uvijek ima grešaka, i uvijek će ih biti. zato bolje ju prepravi u nešto što će ti se svidjeti, odi u kvalitetan tattoo salon, a ako ideš na skidanje s laserom, imat ćeš bijelu fleku tamo gdje ti je tattoo bio. ne izgleda privlačno baš
Galadriel
28.04.2007., 14:21
:w
U zadnje vrijeme su me sve vise pocele privlacit tetovaze. E sad,opcenito meni dosta stvari jako brzo dosadi tako da se bojim sad sa 19 stavljati nesto na tijelo sto znam da ce mi se morati svidati do kraja zivota pa sam se pocela zanimati za biotetovaze...
Da li netko ima iskustva sa njima,da li stvarno totalno "otidu" poslije nekog vremena i kako to izgleda kad tetovaza pocinje blijediti?? :zubo:
kako to izgleda kad tetovaza pocinje blijediti?? :zubo:
nejednako. ;)
moje mišljenje je.. biotetovaže su zakurac. ako se hoćeš tetovirat tetoviraj se kako treba. ako voliš i želiš tetovaže.. ako se bojiš da ti ne dosadi, tetovaža ionako nije za tebe.
lopticahopsica
29.04.2007., 17:23
ja bih ti ipak preporucila zeleta...neznam kako se njegov tatoo salon zove al ja sam se tamo pirsala i nisam imala nikakvih posljedica. uz t, zele je jako simpatican i pametan i vidi se da mu je stalo do onoga sto radi i da to radi profesionalno
Slažem se. I ja preporučam Zeleta. U Tratinskoj. Najbolje je to napraviti kod profesionalaca koji se i usavršavaju. To je to :top:
Ja imam iskustva sa obje. Bio sam stavila sa 14 godina-rekli su mi da će otići nakon 8 godina (u jednom njihovom čalnku u Teni sam pročitala da piše nakon 3) ali ona je i dan danas jasno vidljiva, malo je svjetlija, kao tamno siva a ne crna. Ne znam kaj bi pametno rekla, sad je ok ali ne znam kak će izgledati za koju godinu. Bolilo me nije uopče, možda je malo iritanatno ali to je sve. Cijena je bila dosta velika, nekih 150dem (tad su to bile marke) za dosta malu tetovažu. Danas su cijene iste samo prebačene u eure.
Pravu sam napravila prije godinu i pol, na sredini leđa, u tattoo Zagreb u Tratinskoj (to je nekad bio samo tattoo Zagreb ali sad su se spojili s Gandalfom - to su inače dva najjača salona za tetoviranje u zg) i moram priznati da su bili jako profesionalni, ful paze na čistoću i sve je bilo sterilno. Bolilo me ko sam vrag jer je tetovirao preko kičme ali bio je gotov za pola sata. Platila sam ju 900kn a dugačka je cca 10cm.
I jedna i druga mi ponekad idu na živce i pitam se s vremen na vrijeme kak ću izgledati jednog dana kao baka s tetovažom...da, nije baš neka fora ali nadam se da će se to do tada nekako lakše uklanjati:)
Baya_Rober
29.04.2007., 23:00
.....dat cu ti samo jedan savjet.......pazi kad se budes tetovirao da ta tetovaza bude Biljna a ne ona zelena vojnicka......jer NE DAJ BOZE da obolis od raka i slicno onda ti nema spasa jer kod osobe koja ima tatto na sebi zracenje kemoterapijom moze da dovede do smrti
Galadriel
30.04.2007., 11:11
Ja imam iskustva sa obje. Bio sam stavila sa 14 godina-rekli su mi da će otići nakon 8 godina (u jednom njihovom čalnku u Teni sam pročitala da piše nakon 3) ali ona je i dan danas jasno vidljiva, malo je svjetlija, kao tamno siva a ne crna...
A koliko imas godina sad? :zubo:
Ja imam iskustva sa obje. Bio sam stavila sa 14 godina-rekli su mi da će otići nakon 8 godina (u jednom njihovom čalnku u Teni sam pročitala da piše nakon 3) ali ona je i dan danas jasno vidljiva, malo je svjetlija, kao tamno siva a ne crna.
Ja imam bio na nozi... stavila ju prije 7 godina. Rekli da će počet blijedit za 3 godine, još je uvijek lijepa tamna kao što je bila prvu godinu. ;)
I nije mi žao. Obožavam ju. :cerek:
Na ramenu imam pravu od prije 2 godine i još je uvijek dosta tamna.
Tetovaže su dio mene i ne bi ih mijenjala. ;)
Sad imam 23. Znači prošlo je nekih 9 godina ali NIJE NESTALA kao što su mi rekli, već je samo slabo izbljedila.
lone rider
03.06.2007., 22:24
Po pitanju zdravlja je apsolutno neopasno. Kolko kosta zavisi od velicine tetovaze, jel u boji ili ne i sl. gluposti, najbolje odi u salon pa se raspitaj.
Treba pazit da se 14 dana ne moci, da svaki dan nekoliko puta tetovazu mazes kremom (Bepanthen) i to je sve.
Smijes davat krv.
Nije istina da se ne smije močit. Moraš u pravilnim razmacima svakih dva sata oprati tetovažu pod mlazom mlake vode (ne grepsti nego lagano prstima oprati mast i sukrvicu, lagano potapkat mekanim ručnikom i namazat prozirno tanki sloj Bepanthen masti). Kad se tetovaža ne bi prala i samo se mazala mašću, stara neoprana mast i sukrvica bi se miješali s novom mašću i takav debeli sloj svega toga stvorio bi krastu ispod koje koža ne može disati pa bi se upalilo.
Nosiš najlonsku foliju preko tetovaže da ju zaštitiš od grebanja odjećom i uvijek nosi foliju dok spavaš. Umjesto folije ne stavljaj gaze, tkaninu, flastere i slično jer ti se zalijepe i otkinu krastu i s njom dio tetovaže. Folija je glatka i pod njom se mast ne suši pa se ni ne lijepi za kožu jer je stalno masna. Naravno prilikom mijenjanja folije uvijek uzet čisti, novi komad folije. Kad se tetovaža oljušti (desetak dana) ne smiješ s njom na sunce ili u solarij iduća tri mjeseca a ak ideš u teretanu ili se baviš kakvom fizičkom aktivnošću možeš nakon dva tjedna. Tetovaže treba čuvat od solarija i direktnog izlaganja suncu, pa ih ili prekrij neprozirnom tkaninom ako dugo boraviš na suncu ili maži najjačim zaštitnim faktorom (preko 30).
fragrga
04.06.2007., 16:49
ja ih imam tri, dvije sam radio u splitu i nisam bio pretjerano oduševljen, treću sam radio u zg/tratinska) i najbolje izgleda. ta je rađena na leđima i moram priznat da me je jako bolilo za razliku od ramena. očuvanje je najbitnije, ne na sunce(najbolje je radit pred zimu) bepanten i folija.
natasa_st
28.12.2007., 22:08
ja bih tila jednu malu tetovazicu kraj kljucne kosti ispod pupka te na nozi ( iznad gleznja ) kraj kljucne kosti bi jednog malog tigrića a kraj gleznja leptirića, to mi presexy i napravit cu je odma u drugi misec...:)
natasa_st
28.12.2007., 22:09
fragrga reci mi koje si tetovaze radio?i gdje točno, jer i ja sam iz splita i mislin ih raditi kod koste... :S a jos nisan dobro informirana gdje i sta valja..
sinkpink
06.01.2008., 22:41
NE, nesmiješ davati krv prvih 6 mj. nakon zadnjeg tetoviranja.
Kasnije smiješ.:kava:
skorpionka-
22.05.2008., 16:20
ciao svima.... :)
imam tetovažu već dvije godine i odlično izgleda nije ni malo izbljedila ni ništa slično,,ali kad sam prvo ljeto išla na more rekli su mi da ju mažem sa većim zaštitnim faktorom i ja sam tako radila ali od tada imam problem estetske prirode,, :) naime sad oko tetovaže imam bijelo - nikako da pocrni kao i ostatak kože na nozi,, pokušala sam i sad sa solarijem nakon zime kad mi je "ljetna" boja skroz otišla,,ali ništa ne pomaže,,, i dalje se vidi, čak kao da je još izraženija,,
pa me zanima dali je netko imao slično iskustvo i da li je to do tetovaže(promjene na koži) ili do onog mazuckanja s kremicom (možda sam se jednom namazala malo deblje a inače kao i ostatak tijela)....??
Ovak napravio sam tetovažu prije 10 dana mazo je svaki dan pazio sve sve sve e sad,kad se tetovaža gleda iz blizine na njoj se primječuju ko bljede crte i točkice tj. točno se vidi kako je rađena,..malo mi je čudno to,jel to normalno mozda jos nije splasnula sva il?
eto, iz naslova je razvidno što me muči.
ima li netko iskustava s uklanjanjem, ili makar teoretskih spoznaja. zanima me učinkovitost, dostupnost i cijena, dakako.
zahvaljujem.
opet ja:eek:
hm, šta stvarno nitko ništa ne zna.
baš bih bio zahvalan...
Mad Babble
11.11.2008., 10:55
Gledah na televiziji, neki tip je jedonoj našoj manekenki, skidao tetovazu. Imala je stetoviran bar kod na vratu. Kolko sam uspjela pohvatati, i nije baš bezbolno, iako se radi kao nekim laserom. Poslje mi je izgledalo, užasno ruzno, a tretman se mora ponoviti par puta. :rolleyes: Mislim da ti to rade, sve i privatni dermatolozi, a cijena i nije baš neka sitnica sigurno. :D
supergi
26.01.2009., 00:17
pozdrav ljudi, ja eto razmisljam stavit prvu tetovazu i sad muci me jedna stvar.... sta se dogodi sa tetovazom ako je stavimo i onda se recimo udebljamo ili nabildamo? hvala
Baya_Rober
26.01.2009., 00:56
Ne desava se nista samo se koza siri.....a slika manje vise ostaje ista.....
a sad ja ....htio bi se tetovirat al covek koji je inace tetovirao moju cijelu familiju dolazi tek u 5 mjesecu u vani je......e sad posto zivim na moru ako se istetoviram u 5 mjesecu....kad pocne sezona ocu moc normalno funkcionirat mislim sunce itd???
cc_army
09.02.2009., 22:28
Ne desava se nista samo se koza siri.....a slika manje vise ostaje ista.....
a sad ja ....htio bi se tetovirat al covek koji je inace tetovirao moju cijelu familiju dolazi tek u 5 mjesecu u vani je......e sad posto zivim na moru ako se istetoviram u 5 mjesecu....kad pocne sezona ocu moc normalno funkcionirat mislim sunce itd???
A nekakvo pravilo je cca 3 mjeseca bez sunca, to je najsigurnija i najbolja metoda. Ali naravno dosta tog ovisi o mjestu tetovaže... Ako se tetoviras negdje gdje ce tetovaza bit prekrivena vecinu vremena i nije neki problem (ukoliko nisi na paži baš 24/7) . Mozes cak i ici na kupanje, samo se u ovom slucaju moras stacionirat u hladu, prekrit tetovazu nečim ako sunce ne možeš u potpunosti izbjeć, svako nekoliko obilno mazat tetovažu jako visokim faktorom (oko 50) ...
vatreni_zmaj312
10.02.2009., 13:25
Koliko je tetoviranje opasno????E pa vidite u mom životu je ispalo opasno. Nakon što sam se ja istetovirala (plavo oko) postala sam žrtva crne magije, ako želite pročitati koji sam pakao prošla odite na moj blog http://vatrenizmaj312.blog.hr/ i pročitajte. ŠKVADRO ZABORAVITE TETOVIRANJE!Ja bih najrađe sad tužila taj Tatoo shop u Tratinskoj, ali nažalost nemam nekih čvrstih dokaza osim vlastitog iskustva. Tetoviranje i portal Iskricu zaboravite.
vatreni_zmaj312
17.02.2009., 09:43
E da škvadro iz pouzdanih izvora sam saznala da je škvadra u Tatoo shopu zaradila 210.000 kn da me uništi s tom tetovažom, svaki dan su vračali, ljudi se danas svakakvim glupostima bave, bježite zato d tetoviranja, jer netko vašu tetovažicu može iskoristiti za nešto sasvim drugo......
Da, da - i onda je svizac zamotao čokoladu. Ne trolaj!
zna li netko kojom se kremom ili puderom ili nečim drugim, može prekriti tetovaža, di se u ZG to čudo može kupiti? :s svi samo nešto naklapaju i pretpostavljaju, a nitko nema pojma
morning star ♀
06.04.2009., 15:31
Mislim da su prave tetovaze skroz bezopasne, ali oko onih radjenih kanom ima nekih zezova tu i tamo...
Štrikalica
06.04.2009., 15:37
zna li netko kojom se kremom ili puderom ili nečim drugim, može prekriti tetovaža, di se u ZG to čudo može kupiti? :s svi samo nešto naklapaju i pretpostavljaju, a nitko nema pojma
je.. to ti je novi proizvod jedne švicarske tvrtke.. zove se "Nada & Ufanje".. diš tetovažu prekrit puderom?
Mislim možeš.. al će to flekavanje zgledat kudikamo gluplje od tetovaže takve kakva je..
Djevojče
06.04.2009., 15:43
ovu vatreni zmaj treba maknut s foruma,ove nebuloze nikad nisam čula..
nego,ja bi si istetovirala prsten al mi kažu da se ne može cijeli prst nego samo gornji dio... :(
Štrikalica
06.04.2009., 20:22
nego,ja bi si istetovirala prsten al mi kažu da se ne može cijeli prst nego samo gornji dio... :(
Dobro ti kažu.. Ni ja ne kužim zakaj.. Meni su isto samo gornji dio.
je.. to ti je novi proizvod jedne švicarske tvrtke.. zove se "Nada & Ufanje".. diš tetovažu prekrit puderom?
Mislim možeš.. al će to flekavanje zgledat kudikamo gluplje od tetovaže takve kakva je..
ma može se, ima nekakvo cover derm mazivo, navodno je dobro, samo ne znam di ga ima kupiti. :D Ne mislim se stalno mazati time, već mi treba za jednu posebnu priliku.
Štrikalica
07.04.2009., 09:19
ma može se, ima nekakvo cover derm mazivo, navodno je dobro, samo ne znam di ga ima kupiti. :D Ne mislim se stalno mazati time, već mi treba za jednu posebnu priliku.
Aj dobro, ne tvrdim to sto posto.. Ak je nešto novo, možda je i moguće..Ali iz iskustva ti kažem da neće ići.. ja probala nekoliko tih ultra-mega-silnih-pokrivača, i niš nije moglo pokriti ni najmanju od mojih tetovaža, a kamoli najveću. :ne zna:
Ako upali, javi, pliz. I meni će dobro doći..:)
obavijestiti ću te, nadam se što prije.:)
cc_army
07.04.2009., 17:38
Dobro ti kažu.. Ni ja ne kužim zakaj.. Meni su isto samo gornji dio.
Zato što koža sa donje strane prstiju nije ista kao na ostalim djelovima tijela i lošije prima boju. Isto tako nakon tetoviranja lošije zarasta, sklona je habanju...
To ne znači da se ne može tetovirati, ali pošto u najvećem broju slučajeva to ne ispadne onako kako bi trebalo većina ozbiljnih salona se ne želi upuštati u nešto s tako upitnim rezulatatom.
Štrikalica
07.04.2009., 18:33
Zato što koža sa donje strane prstiju nije ista kao na ostalim djelovima tijela i lošije prima boju. Isto tako nakon tetoviranja lošije zarasta, sklona je habanju...
To ne znači da se ne može tetovirati, ali pošto u najvećem broju slučajeva to ne ispadne onako kako bi trebalo većina ozbiljnih salona se ne želi upuštati u nešto s tako upitnim rezultatom.
aaaaa.. tu smo dakle. thnx cc :)
Mada, meni je onaj nađankani lešinar na Mauiju i ovak sjebal cijeli tattoo.. ne vidim ga kao nekog tko bi se snebivao u strahu od eventualnih budućih posljedica (jednostavnije rečeno: nije ozbiljan salon :D).. pa opet nije htio raditi donji dio parkla.. :D
white butterfly
07.04.2009., 23:26
Imam jedno pitanje: "Da li se može tetovirati preko ožiljaka koji su zarasli prije 3 godine?", te "Koliko dođe tetovaža dugačka 40cm?"
Bila bi jako zahvalna ako mi tko može odgovoriti na barem jedno pitanja....
Morgan_le_Fay
07.04.2009., 23:31
Ovak napravio sam tetovažu prije 10 dana mazo je svaki dan pazio sve sve sve e sad,kad se tetovaža gleda iz blizine na njoj se primječuju ko bljede crte i točkice tj. točno se vidi kako je rađena,..malo mi je čudno to,jel to normalno mozda jos nije splasnula sva il?
tribas otic nazad do studija u kojem si je radio i pitat ih da ti dorade tetovazu jer je ti je to njihova "krivica"... ja sam svoju prvu tetovazu radila u americi i lik koji mi je radio tetovazu mi je rekao ako primjetim da neke crte nisu ravne dovoljno ili ako tako na mistima nedostaje tinta, ili se pojavljuju tockice da dodem i da ce mi je doraditi... besplatno... mislim da bi to svaki profesionalni studio triba nudit ljudima...
i eh da... za par dana idem radit drugu...
kod istog lika...
jedva cekam...
:)
Štrikalica
08.04.2009., 09:20
Imam jedno pitanje: "Da li se može tetovirati preko ožiljaka koji su zarasli prije 3 godine?", te "Koliko dođe tetovaža dugačka 40cm?"
1. pitanje: mislim da ne..ako su keloidi, definitivno ne.. ali nisam ti ziher - ono što sigurno može je prilagoditi sliku tako da ide oko ožiljaka i na taj način skrene pažnju s njih.
2. ovisi - je li boja, je li sjenčanje, koji je dio tijela, koliko je kompliciran uzorak itd... al teško da ćeš proći ispod 2-3000..
Odi do prvog salona, pokaži im ožiljke, pokaži ili objasni uzorak koji želiš i oni će ti odmah sve reći. :)
Jesi u ZG?
GRAVEYARD QUEEN
08.04.2009., 13:44
Aj dobro, ne tvrdim to sto posto.. Ak je nešto novo, možda je i moguće..Ali iz iskustva ti kažem da neće ići.. ja probala nekoliko tih ultra-mega-silnih-pokrivača, i niš nije moglo pokriti ni najmanju od mojih tetovaža, a kamoli najveću. :ne zna:
Ako upali, javi, pliz. I meni će dobro doći..:)
COVERDERM tekući puder,specijalno se koristi za prekrivanja ožiljaka,opeklina i tetovaža. ne zafleka odjeću i vodootporan čak i u moru.
ne drže ga parfumerije već isključivo ljekarne i tubica je cca 250 kn.
isprobano davnih dana:top:
Pixie777
08.04.2009., 15:26
Je, COVERDERM se mislim zove. Baš sam razmišljala o tome i nikako se sjetiti imena.
Ja sam probala uzorak, imali su ga tada u ljekarni i mogu reći da je meni pokrivalo tetovažu. No moja nije u boji tako da ne znam kako bi na jaču djelovalo, vjerojatno ovisi i o samoj koži :ne zna:
Mala bočica je tada bila cca 250kn.
1. može se tetovirati preko ožiljka ali prvo ga treba pregledati (ja sam se tetovirala preko ožiljka od operacije slijepog crijeva)
2. moja je cca 25 cm i bila je 900 kn
A nekakvo pravilo je cca 3 mjeseca bez sunca, to je najsigurnija i najbolja metoda. Ali naravno dosta tog ovisi o mjestu tetovaže... Ako se tetoviras negdje gdje ce tetovaza bit prekrivena vecinu vremena i nije neki problem (ukoliko nisi na paži baš 24/7) . Mozes cak i ici na kupanje, samo se u ovom slucaju moras stacionirat u hladu, prekrit tetovazu nečim ako sunce ne možeš u potpunosti izbjeć, svako nekoliko obilno mazat tetovažu jako visokim faktorom (oko 50) ...
:top:
I ne smijes se previse znojit itd...da sam ja ti ja bi radje cekala 9. mjesec...tako da tetovaza bas nije izlozena suncu itd itd.
Ako te tetovira neki lik u srušenoj zgradi onda može bit rizično da pokupiš nekakvu bolešćinu. Inače svi ostali tattoo studiji su prave medicinske ordinacije koje moraju proć inspekciju. Nova igla ti se pred očima otpakira tako da su 100% siguran što se tiče sterilnih uvjeta.
Nije ništa opasno... malo te bole mišići ispod tetovaže jer su izbodeni, ali nakon što se to oporavi, i koža zacijeli, ko nov si.
Meni ni nakon 4 god nema nikakvih nuspojava.
tetovaža mi je koštala 1000kn dimenzije 15x15cm. Ali preko veze, inače je bar 1500.
Trebaš pazit da s ene tetoviraš usred ljeta jer jako sunce iritirat ionako iziritiranu kožu pa recimo lakše dobiješ rak kože.
Ali rak kože možeš dobio i ako općenito budeš glup pa se previše sunčaš pod jakim suncem... tako da... tetoviraj se u jesen ili zimu i sve 5.
:top:
I ne smijes se previse znojit itd...da sam ja ti ja bi radje cekala 9. mjesec...tako da tetovaza bas nije izlozena suncu itd itd.
Zašto nebi smio znojit?
Ja pošto sam tada još treniro savate box, i svaki trening sam bio obliven znojem sam pito za to i reko je da je to odlično jer se na tja način lakše i brže pročiste pore kože... mora koža nekako disat.
Štrikalica
08.04.2009., 18:03
COVERDERM tekući puder,specijalno se koristi za prekrivanja ožiljaka,opeklina i tetovaža. ne zafleka odjeću i vodootporan čak i u moru.
thnx cure, probala Coverderm prije 10 godina - 0 bodova. Bolje bi mi obični max factor prekrio.. :ne zna:
mya_7920
13.04.2009., 11:13
Imam i ja pitanjce :) Tetovaža je tu, sutra će biti tih deset dana koliko sam je trebala mazit i pazit. Dosta sam vremena provodila vani i nosila foliju pa imam osjećaj da se još uvijek nije cijela ogulila. Kad prelazim prstom preko nje, na nekim mjestima je još lagano nabubreno, kao da rana nije u cjelosti zarasla.
E sad, da je nastavim još neko vrijeme mazati (s folijom ili bez nje?) ili da je sutra ostavim kako je? :misli:
Pixie777
13.04.2009., 13:38
Ja bih još mazala na tvom mjestu. :top:
Moja se više manje u tom razdoblju sredila do kraja, ali je ostao jedan manji dio, onako kao hrapaviji na dodir i malo crvenkast. Prošlo je i to za 2-3 dana.
mya_7920
13.04.2009., 16:59
A folija? Imam dojam ko da se s njom nikad neće "osušit", a ovak mi roba bezveze trlja po njoj. Zbunjena sam :D
ultimo asalto
14.04.2009., 00:52
Najbolje ti je otić do tipa koi te tetovirao,on bu ti sve reko točno...uglavnom,do 14 dana od tetoviranja najviše bi ti sve trebalo zarast i oljuštit se...ako još imaš bepantena(ili s čim već mažeš) maži i dalje,još par dana...:top:
Štrikalica
14.04.2009., 01:01
Ljudi.. folija prvi dan, prvih par sati.. i eventualno ako si u nekoj situaciji u kojoj ti roba silno dere po tome... Osim toga -folija nix! Samo ispirati mlakom vodom i paziti da je UVIJEK masno od Bepanthena.
Inače nikad neće zarasti i sva će se zasrati i navlažiti.. MORA biti na zraku. Ali namazana.
Pixie777
14.04.2009., 09:22
evo shree odgovori prije mene :D
Ja bih maknula foliju (tako sam i napravila), mislim da sam je možda taj dan imala do večeri. I naravno, nastaviti s mazanjem :top:
mya_7920
14.04.2009., 10:15
Hmmm meni su kod Zeleta rekli folija uvijek kad spavaš ili ti odjeća dodiruje tetovažu, i tako prvih 10 dana. Inače mi hlače odmah svu mast maknu i ostane suho :D
Pixie777
14.04.2009., 11:52
Ja sam doma bila u kratkim hlačama bila :D ili barem 3/4
a vanka išla u komotnijem i ne mogu reći da me žuljalo, bolilo, peckalo..nikakvih upala, u početku blago crvenilo koje se povuklo kroz par sati. Ali eto, to je moje iskustvo :ne zna:
mya_7920
14.04.2009., 12:09
A doma i ja ili dignem nogavicu ili obučem kraće hlače. Ali sam skoro cijelo vrijeme vani pa je to teže izvedivo :)
Zašto nebi smio znojit?
Ja pošto sam tada još treniro savate box, i svaki trening sam bio obliven znojem sam pito za to i reko je da je to odlično jer se na tja način lakše i brže pročiste pore kože... mora koža nekako disat.
A gle meni su rekli da se ne bi trebala znojiti prva dva tjedna...
Štrikalica
14.04.2009., 15:59
Hmmm meni su kod Zeleta rekli folija uvijek kad spavaš ili ti odjeća dodiruje tetovažu, i tako prvih 10 dana. Inače mi hlače odmah svu mast maknu i ostane suho :D
Ma je - ima smisla - odjeća ne smije drapati po tome. Ali, ako je ikako moguće, treba izbjeći da išta dolazi na tu tetovažu. Folija samo prolongira zaraštanje i kvari farbu. Jasno, nemreš hodati gole guzice, ali ono..neš smisliš ili bar nošenje folije svedeš na minimum minimuma.
evo Pixiena je ideja npr. :top:
Ja sam doma bila u kratkim hlačama bila :D ili barem 3/4
a vanka išla u komotnijem i ne mogu reći da me žuljalo, bolilo, peckalo..nikakvih upala, u početku blago crvenilo koje se povuklo kroz par sati. Ali eto, to je moje iskustvo :ne zna:
mya_7920
14.04.2009., 23:42
Gola guzica :lol: Sva sreća pa je iznad gležnja :rofl:
Al eto, zadnja dva dana sam većinom doma pa i ona slobodno diše... Osjećam kako zarasta, svako malo zasvrbi i bit će to skoro okej :top:
hvala puno :s
:Serpiente:
08.05.2009., 18:20
Jel ima netko iskustva sa tattoo shopom ''crni''? Navodno je jako dobar i ne preskup...planiram se tetovirat ali ne znam di da odem. Čuo sam za ''Zagreb'', ''Gandalf'' i ''Crni'' u Zagrebu pa ako netko može preporučit. Hvala
Štrikalica
18.05.2009., 08:37
Jel ima netko iskustva sa tattoo shopom ''crni''? Navodno je jako dobar i ne preskup...planiram se tetovirat ali ne znam di da odem. Čuo sam za ''Zagreb'', ''Gandalf'' i ''Crni'' u Zagrebu pa ako netko može preporučit. Hvala
U Tratinskoj, malo dalje od Zagreba (prema placu) ti je Roby&Senf.. Preporučam njih ili Gandalfa u Gundulićevoj..
Čula sam još za Godina Zmaja (Negdje u dubravi - nemam pojma postoji li to još)..
Crni nemam pojma tko je.
KILLERDOG
18.05.2009., 09:00
ja sam čuo (i vidio ) radove od crnog (on ti je u medulićevoj gore poslje dalmatinske ) i izgledaju super
ja sam radio u misfitu,super mi je ispala,ali oni su se preselili nekud
sad još gledam dal ići kod crnog ili robija
godina zmaja ti je prije europatrajda kad ideš prema sesvetama ;)
koliko sam primjetio najskuplji je zagreb
TommyZgb
18.05.2009., 09:51
meni je frend radio kod njega cijelo rame, prijelaz na ruku i potkoljenicu i crni mu je super napravio sve bez ikakvih komplikacija... dok sam ja svoju radio kod zeleta u tattoo studiu zagreb u tratinskoj i sve je prošlo super.. ipak ti preporučam zeleta jer znam iz osobnog iskustva...
Štrikalica
25.05.2009., 21:39
ja sam čuo (i vidio ) radove od crnog (on ti je u medulićevoj gore poslje dalmatinske ) i izgledaju super
ja sam radio u misfitu,super mi je ispala,ali oni su se preselili nekud
sad još gledam dal ići kod crnog ili robija
godina zmaja ti je prije europatrajda kad ideš prema sesvetama ;)
koliko sam primjetio najskuplji je zagreb
evo, i ja jučer čula za Crnog.. baš sam spomenula ovaj topic.. morat ću malo navrnuti..
Robija ti mogu preporučiti - meni je napravio nadogradnju starog tribala jednim velikim preko ramena i drži se ko beba za zvečku. :D
Al ipak ostajem pri tome da su Buncek i Stela carevi. :top:
miss.vain \m/
25.05.2009., 21:46
pozz ..sorry svima šta ovako upadan..al naišla san na ovu temu koja me iznimno zanima...tila bi se tetovirat no imam nekoliko keloida na leđima....dermatologinja mi ne preporučuje pirsanje ni tetoviranje...no nije baš nešto suvremena i nisan nešto posebno zadovoljna njezinim radom...koliko sam čula u starijih osoba taj se problem povlači i može bezproblema učiniti nešto takvo na tijelu samo mora biti oprezniji..no ugl ...zanima me zna li netko stranicu nekog dermatologa ili tattoo studija i sl di mogu postavit takvo pitanje ili ako je već netko upućen u nešto takvo ?..unaprijed tnx na odg ako se tko potrudi odg =)
pozdrav.ja bi tetovirala havajskog morskog psa,jel ima ko kakvu sliku ili sajt?i jel mi ko može objasniti što to znaći jer svaka havajska tetovaža ima neko značenje.hvala
lucidna
12.07.2009., 20:08
pozdrav.ja bi tetovirala havajskog morskog psa,jel ima ko kakvu sliku ili sajt?i jel mi ko može objasniti što to znaći jer svaka havajska tetovaža ima neko značenje.hvala
ovo ti je malo bedasto pitanje, ako već želiš tetovažu, googlaj.. nećeš valjda tetovirat prvu sliku koju vidiš.. Poanta tetovaže je da bude jedinstvena, jelda? :ne zna:
oOivanaOo
29.07.2009., 18:10
Pozdrav ljudi.
Imam tetovazu sad vec stvaaarno dugo i nekak je prestala djelovat u onom svijetlu u kojoj sam ju stavila.
Još od prvih trenutaka je za mene predstavljala puuno vise od 'imam tetovazu i sad sam faca' izgovora - ali dosao je trenutak kad sam ja odrasla i kad sam shvatila da mi vise 'ne treba' ....
tim vise kaj svi imaju slicnu tetovazu jer im to valjda dize ego ili kaj ja znam....
enivej - jel netko zna kako se to i gdje moze napraviti - skinuti tetovaža, ali onak, da je fakat nema, a da pri tom moja koza ostane na meni i da nemam oziljak cijeli zivot...?
ZveČka OH
03.08.2009., 21:34
oi,oi!
imam pitanje..sad cu krenut na fax na jesen.i stvaaarno bi se htjela tetovirati..male tetovaža cca5-10 cm na podlaktici..ali me brine malo jer kazu da tetovaze utjecu dosta na zapošljavanje..pa da se ne zeznem..jel to stvarno istina..? da me neko nece htjet primit?
inače upisala sam Pedagošku ak.
tnx xxx
Štrikalica
03.08.2009., 22:29
oi,oi!
imam pitanje..sad cu krenut na fax na jesen.i stvaaarno bi se htjela tetovirati..male tetovaža cca5-10 cm na podlaktici..ali me brine malo jer kazu da tetovaze utjecu dosta na zapošljavanje..pa da se ne zeznem..jel to stvarno istina..? da me neko nece htjet primit?
tnx xxx
dobro ti kažu. jasno, sve ovisi o tome koliko sreće imaš i na kakvog poslodavca naletiš.. podlaktica je tricky mjesto jer ćeš u toplijem periodu teško prikriti ako to bude potrebno.. nadlaktica još donekle, ali i to je jebada jer moraš pronaći majice kratkih rukava koji su pak dovoljno dugi da prekriju..
tak da dobro razmisli.. ja nisam imala problema sa zapošljavanjem, ali sam tijekom rada u firmama znala dobivati kritike i zahtjeve da sakrijem tetovaže..
tu dosta ovisi i o tvome stavu. ja se ne dam smesti - ko ih šiša.. sama procijenim kad je potrebno malo kamuflirati sve te tetovaže..ostatak vremena derem po svome pa kome se ne sviđa, nek ne gleda.
a ti ćeš vjerojatno raditi u prosvjeti.. znači, stroži kriteriji, nego u nekim drugim djelatnostima.. tako da - razmisli o mjestu koje ćeš tetovirati.
oi,oi!
tnx xxx
uff, ja sam na PMF-u i imam isti "problem".. Ja bi ti preporučila da pronađeš neko mjesto gdje to neće biti toliko vidljivo..
Ja kao budući profesor si nesmijem dozvoliti da se vidi, tako da moja tetovaža ide malo poviše guze..
jako su osjetljivi na to kod zapošljavanja, pogotovo kad je žena u pitanju, tako da ono.. i ne optužujem ih ni najmanje..
razmisli, ako te usrećuje, usrećit će te i na nekom drugom mjestu! :mig:
Göttspöđä
14.08.2009., 23:28
Meni tuđe mišljenje (tipa poslodavčevo) ne bi ništa značilo. Uvijek postoji odjeća kojom možeš kamuflirati takvo što, osim ako se radi o tribal vinjeti posred čela :ne zna:
Veći problem bi mi bilo dijete jednog dana kojem bih sigurno bila jedna od onih "kul" mama i definitivno manji autoritet (ne pucam na nikoga od vas, ali znam neke primjerke sa majanskim suncima na dekolteu čije petnaestogodišnje kćeri na pupku imaju čajniz znakovlje i slično :rolleyes:).
Mana njih je trajnost i beziznimna deformacija tijekom godina. Koža neće uvijek biti mlada, napeta a ni mišići pod njom lijepi i oblikovani. Ne želim zamišljati sve ove nadguzične tribale za jedno 50-ak godina :rigo:
Traceur
14.08.2009., 23:35
ako mislis na lasersko dugotrajan ti je to proces. ali mislim i jedini koji ce ti najmanje ostetit kozu. ja sam bio na 2 tretmana i uskoro bi trebao na treci. tetovaza mi je mala i na nekim mjestima je nestala, al vecinom je samo izblijedila oko 20-30 %. imas mislim mjesta u zg-u gdje to mozes radit, progooglaj malo. ja radim u bosni jer je puno jeftinije. javi se na pvt ako te jos sto zanima.
Meni tuđe mišljenje (tipa poslodavčevo) ne bi ništa značilo.
Isto kao što poslodavcu ništa ne znači tvoja kul tetovaža i primi nekog drugog na "tvoje" mjesto tete u vrtiću.
Göttspöđä
15.08.2009., 08:26
Isto kao što poslodavcu ništa ne znači tvoja kul tetovaža i primi nekog drugog na "tvoje" mjesto tete u vrtiću.
Pročitaj malo bolje post koji sam napisala, naglasak je na odjeći.
Štrikalica
22.08.2009., 00:56
Pročitaj malo bolje post koji sam napisala, naglasak je na odjeći.
da...ali kad je vani plus 50, prisjedne ti i tetovaža i sve.. vjeruj mi na riječ. :)
marty_19
31.08.2009., 19:24
kad dodes u tatoo studio daju ti dokument da ga procitas i potpises u njemu ti je sve lipo objasnjeno. ako je studio dobar, ne brini za nikakve bolesti (preko tatoo igle se moze dobit hepatitis, hiv). cjena ti ovisi o velicini tetovaze, jeli koristena samo jedna boja ili vise, i koliko je kompliciran motiv. ja iman crnog zmaja oko 13 cm platila sam 500kn.
ako ne trpis bol nemoj se ic tetovirat jer uaaaaasno boli! ako si mazohist uzivat ces i tit ces jos (ja ocu jos :) )
krv mozes dat tek nakon godine dana. ali ja nisam rekla da sam se tetovirala pa sam nakon misec dana dala krv (neodgovorno od mene)
joj ja sam osjetljiva na bol jako, ali bi se svejedno tetovirala na gornjem djelu leđa. stvarno tako jakoo boli??
firestarter_17
09.09.2009., 17:26
Jel bih mogao imati problema ako ću raditi tetovažu a uzimam cipralex? Znam da se većina lijekova ne bi smjela konzumirati prije tetoviranja a ne znam jel i cipralex spada u tu skupinu. Čuo sam različita mišljenja o tome...
Štrikalica
14.09.2009., 01:04
Jel bih mogao imati problema ako ću raditi tetovažu a uzimam cipralex? Znam da se većina lijekova ne bi smjela konzumirati prije tetoviranja a ne znam jel i cipralex spada u tu skupinu. Čuo sam različita mišljenja o tome...
ma nikakvi lijekovi nemaju veze s tetovažama.. ne brini.
Štrikalica
14.09.2009., 01:05
joj ja sam osjetljiva na bol jako, ali bi se svejedno tetovirala na gornjem djelu leđa. stvarno tako jakoo boli??
da
Zvonchica22
16.09.2009., 09:28
Ne. tetovirala sam se na tom mjestu prije tj.dana i ugudno se iznenadila. Malo se osjeti, da, ali ne bi to cak ni nazvala boli. Depilacija bikini zone mi je 20 outa gora. :D
Definitivno ti mogu reci samo to da je to jako individualno i da ce ti 10 ljudi reci razlicitu stvar za isto mjesto jer ovisi o tvojoj toleranciji boli i svemu skupa. Dok ne probas nikako ne mozes znati koliko ce te boljeti. Mogu te samo ljudi isprepadati.
Tetovirala bi 3 kockice al nemam ideju s čim bi te kockice povezala da nisu samo one. imate li vi kakve prijedloge ili slike?
ovako...bol kad se tetoviras je isto kao kad se depiliras...i to prvih 10min kasnije otupis na to i ne osijetis nista.
coollerica
26.12.2009., 12:34
pozdrav svima, stavljala bih tetovažu pa me zanima koji je dobar studio u Splitu ( ili okolici) i pružaju li oni uslugu testiranja na boje ili to moram obaviti prek svog doktora?
Anubisova Robinja
26.12.2009., 15:16
Fasciniraju me oni koje strah boli, koji nisu sigurni što bi istetovirali - ali jednostavno - oni to moraju! :rolleyes: ma niste vi onda još za to spremni :P
Ja sam stavila tetovažu iznad gležnja (Roby&Senf) i imam sve same pohvale! Znala sam kaj hoću ali nisam imala nikakvu sliu niti predložak i oni su sami nacrtali predložak koji me oduševio. Samo tetoviranje je trajalo oko 45 min, sve čisto, sterilno... i sve super. Foliju sam imala dok samo dok nisam došla doma, ostatak vremena je bila na zraku (tetovirala sam se usred ljeta!), al sam se stalno trackala Bepanthenom (jedno 10 dana). Nikakvih krastica, sukrvice, svrbeža! Baš ništa! I da, ne boli apsolutno ništa tj. puuuuno manje nego depilacija na tom dijelu. I da, obožavam svoju slikicu koja ima posebno značenje poznato samo meni...
Ako ne znate kaj bi i na kojem dijelu tijela tetovirali, predlažem da ipak smislite bar okvirno prije nego dođete u salon (veličina, motiv, boa...). U salonu će vam pokazati brdo predložaka i motiva taka da tek onda nećete znati kaj izabrati! Možete i sami skinuti neku sliku s neta ili nacrtati nešto. Ali, najbolje je znati točno kaj hoćete i di! I pridržavajte se njihovih uputa o održavanju tetovaže iako je to jako individualno. Pozdrav svima...
Elaine123
27.12.2009., 20:16
ma nikakvi lijekovi nemaju veze s tetovažama.. ne brini.
Kako ne? A lijekovi koji utječu na zgrušavanje krvi?
Anubisova Robinja
28.12.2009., 22:20
Kako ne? A lijekovi koji utječu na zgrušavanje krvi?
Imaju! Nije svaki post na forumu konstruktivan - niti su svi stručnjaci :mig:
coollerica
18.01.2010., 14:45
iko...? :(
drvnaind
18.01.2010., 17:15
pozdrav svima, stavljala bih tetovažu pa me zanima koji je dobar studio u Splitu ( ili okolici) i pružaju li oni uslugu testiranja na boje ili to moram obaviti prek svog doktora?
najbolje da obiđeš par studija osobno i raspitaš se kod njih i kod doktorice :mig:
i na kraju doneseš odluku, i sve dobro proguglaj na internetu prije nego šta išta napraviš, raspitaj se i kod frendova ako netko od njih ima tetovažu
ima puno korisnih sajtova, forumi su ok ali ruku na srce ima nas svakakvih i ne vjeruj laicima
tako da, to je tvoje tijelo i tvoja odgovornost
i pitaj sve šta te zanima :)
Termination
18.01.2010., 20:52
Crtanje tetovaža nije u domeni ovog podforuma i takvi postovi će od sada biti brisani. Ovdje se jedino može raspravljati o uklanjanju tetovaža i zdravstvenim problemima vezanima uz njih.
drvnaind
18.01.2010., 21:38
šta nije to sve zdravlje?
pa nije tetovaža lančić ili naušnica?
nemoj me tuć, nemoj me tuć....
KoFFin_KaT
12.03.2010., 17:06
Zanima me nesto o gore navedenoj temu. Ovo proljece namjeravam skinuti tetovazu staru 7 godina (jednostavno mi se ne svida(tribal je), izbljedila je podosta, nije kvalitetno napravljena...i rado bi je cak i prekrila necim novim, profinjenijim za svoj ukus)...dosta sam se raspitivala o tome, dopisivala se s ljudima van Hrvatske koji su imali slicna iskustva s tim; uglavnom nije strasno, pigmentacija se s vremenom stopi s vašom kožom, a posto sam izrazito svijetle puti nije ni tako izražajna i "oziljak" nebi trebao biti neki problem; uglavnom uvijek je moguca korekcija oziljka ili peelinzi...uglavno sta je je...imate li vi pravih iskustva s tim? Rado bi da mi preporucite kirurga tj. dermatologa koji bi to savrseno napravio...i kakve su cijene? Cula da se krece po 1000 kn po tretmanu...itd...no svaka informacija je poželjna. Prekrivanje tetovaže ne dolazi u obzir, jer je tetovaza poveca, a prekrivanje bi trebalo biti crno tj. tamno, veliko...uglavnom ne zelim "krpanje"...tehnologija laserom je napredovala u svim podrucijma dermatologije, pa mislim da je ovo bolja i lijepsa solucija...i bila bi zahvalna na ozbiljnim i sto strucnijim odgovorima :)
KoFFin_KaT
13.03.2010., 01:33
BUMP :p
Pa zar stvarno nema nikog tko se u to razumije ili nekog E.Kirurga na Forumu...
DarkAngel87
13.05.2010., 23:04
Kad se (i ako) odlučiš za tetovažu, odma uračunaj da 2-3 mjeseca NIKAKO ne smiješ na sunce s tim!!!
Ne može ti se ništa desiti, ali linije i boje bi mogle jako izblijediti...
nije stvar u tome da bi linije mogle izblijediti!koliko ce boje ostati na kozi ovisi o tome koliko tvoja koza upija!
ne smijes na sunce jer toplina moze uzrokovati infekciju!
najbolje je tetovirati se zimi!
Naime, bratić je prije jedno 10 godina bio u vojsci i naravno, mrtav pijan tamo nakon nekog izlaska odlučio on s frendovima da će se tetovirat i tako oni tetovirali jedan drugog nekako s tintom i iglom (mislim, mladost - ludost, ne moram uopće komentirat da mi je to odvratno i nepromišljeno do bola :rigo:, ali to je već za neku drugu temu) i sad ta tetovaža izgleda odurno, ono kao što imaju stari naši djedovi tamo iz JNA tetovaže na kojima su pisale godine koje su tamo proveli ili inicijali voljene osobe i tome slično..
I sad bi bratić to uklonio jer velim, to izgleda onako isprano, više kao neka zelenkasta tinta pa me zanimaju vaša osobna iskustva - gdje bi se to moglo obaviti, kolike su cijene, treba li ponavljati tretmane i slično?!
Zahvaljujem unaprijed! ;)
Pa kod plastičara, samo se takve puno teže uklone nego ono rađene po pravilima "struke" jer je boja dubinski neravnomjerno raspoređena.
1kvota1
04.08.2010., 12:57
Nažalost ovako radjene tetovaže se nemogu dobro ukloniti ,na mjestima gdje je boja nanesena u dublje slojeve kože ostaće vidljiva.
Jenna Tatum
07.11.2010., 09:42
hello :top:
Ognjena
30.11.2010., 15:03
htjela bi samo dodat na ovu temu da nije uvijek potrebno uklanjanje tetovaze
naime kod prepravke se ne mora koristiti puno crne da bi se prekrila stara tetovaza, preko tamnije tetovaze se MOZE ici raznim svjetlim kombinacijama boja, narocito ako se preko radi neki 3D i sl.
Ima li netko iskustva sa skidanjem bio tetovaže?
Naime, već 4 god.imam tu bio tetovažu koja nije postala nimalo svjetlija i dalje je onak zelenkasto siva i ispupčena:flop: I nema šanse da nestane sama od sebe.Ljudi, ne nasjedajte na te gluposti kao šta je bio-tatoo!!
E sad, s čime to ukloniti sad?
Ifka :)
02.01.2011., 22:23
Naisla sam na par totalno krivih odgovora :D ..kao prvoo zasto je molim te zabranjeno pranje tattoo-a pa ona bi se trebala prati pod mlakom vodom svaki put prije nanošenje Bephaten MASTI.. i folija se nosi samo kad se vraćas kuci s tetoviranja, inače je ne smiješ tattoo prekrivati bilo kakvim gazama, flasterima itd. trebao/la bi nositi pamučne majce...Samo tetoviranje i ne boli toliko (ja sam se neki dan tetovirala na zapešcu) , malo pecka, ali stvarno ništa strasno, jedino sto kasnije peče.
Ognjena
02.01.2011., 23:30
Naisla sam na par totalno krivih odgovora :D ..kao prvoo zasto je molim te zabranjeno pranje tattoo-a pa ona bi se trebala prati pod mlakom vodom svaki put prije nanošenje Bephaten MASTI.. i folija se nosi samo kad se vraćas kuci s tetoviranja, inače je ne smiješ tattoo prekrivati bilo kakvim gazama, flasterima itd. trebao/la bi nositi pamučne majce...Samo tetoviranje i ne boli toliko (ja sam se neki dan tetovirala na zapešcu) , malo pecka, ali stvarno ništa strasno, jedino sto kasnije peče.
svaki majstor ima svoja pravila.
ja preporucam da mlakom vodom lagano operu tetovazu i prebrisu cistim jednokratnim rucnikom,a zatim namazu Bepanten masti, a idealno bi bilo da prebrisu vlaznom maramicom za dezinfekciju ili drugim dezinficirajucim sredtstvom medutim ima onih koji tvrde da tetovazu treba stalno prati- ja tako NE preporucam.
Takoder preporucam da ukoliko ocekivaju da bi narednih dana dok je tetovaza svjeza moglo doci do kontaminacije da je svakako zastite radije gazom na tih sat-dva nego folijom jer ispod folije koza ne dise i ne bi ju trbalo dugo nositi- ali opet, ja sam zavrsila medicinsku, drugi majstori preporucaju drugacije.
dire Dawn
03.01.2011., 08:12
folija se nosi zato da ti roba nebi iritirala ionako iziritiranu kožu. gaza se ne preporuča jer se lako zaljepi pa bi skidanje gaze moglo (opet) zeznuti kožu. kod nekoga bi moglo doći do komplikacija, kod druge osobe bi se samo produžilo vrijeme zarastanja tetovaže, a kod treće nebi bilo ništa.
ali da, sve je do tattoo majstora, svaki ima svoju "filozofiju" :)
is_none
22.03.2011., 23:24
Pozdrav svima sa teme oziljci poslali su me ovdje. Naime Zanima me par stvari u vezi oziljaka ali ozbiljni samo neka se javljaju. Imam oziljak od operacije koji sam zaradio skidajuci tetovazu koja se iskomplicirala oziljak je velik 3 cm to je bilo prije 1,3 mjeseca. Sada me zanima da li se nakon goidnu i tri mjeseca mogu normalno suncati u solariju i na suncu,posto sam cijelo proslo ljeto zbog tog oziljka izbjegavao sunce a i na more nisam isao! Ikoliko se inace nakon operacija ne smije izglagati suncu i solariju! Oziljak nakon godinu dana izgleda ovako http://img27.imageshack.us/i/122710162719.jpg/ Puno hvala svima na odgovorima
dire Dawn
23.03.2011., 15:11
Pozdrav svima sa teme oziljci poslali su me ovdje. Naime Zanima me par stvari u vezi oziljaka ali ozbiljni samo neka se javljaju. Imam oziljak od operacije koji sam zaradio skidajuci tetovazu koja se iskomplicirala oziljak je velik 3 cm to je bilo prije 1,3 mjeseca. Sada me zanima da li se nakon goidnu i tri mjeseca mogu normalno suncati u solariju i na suncu,posto sam cijelo proslo ljeto zbog tog oziljka izbjegavao sunce a i na more nisam isao! Ikoliko se inace nakon operacija ne smije izglagati suncu i solariju! Oziljak nakon godinu dana izgleda ovako http://img27.imageshack.us/i/122710162719.jpg/ Puno hvala svima na odgovorima
mislim da možeš, ipak je prošlo veoma mnogo vremena i ožiljak je u potpunosti zacjelio. no najbolje bi bilo ili nazvati nekoga od doktora da ti kaže (možeš čak probati pitati i u ljekarni) ili čak nekog tattoo majstora jer i oni imaju iskustva s time..
svaka info koju dobiješ na forumu nije baš pouzdana jer uvjek je upitno iz koliko pouzdanog izvora dolazi :)
is_none
25.03.2011., 21:39
mislim da možeš, ipak je prošlo veoma mnogo vremena i ožiljak je u potpunosti zacjelio. no najbolje bi bilo ili nazvati nekoga od doktora da ti kaže (možeš čak probati pitati i u ljekarni) ili čak nekog tattoo majstora jer i oni imaju iskustva s time..
svaka info koju dobiješ na forumu nije baš pouzdana jer uvjek je upitno iz koliko pouzdanog izvora dolazi :)
Nazvao sam doktora koji me je operirao i rekao je da mogu da je sigurno ali da imam na umu sto sam naravno imao da ce taj dio ostat bijel znaci sve 5 :D
dire Dawn
26.03.2011., 15:35
Nazvao sam doktora koji me je operirao i rekao je da mogu da je sigurno ali da imam na umu sto sam naravno imao da ce taj dio ostat bijel znaci sve 5 :D
među preteenovcima (djeca od cca 10 do cca 12) godina je cool ostaviti tak neki dio bjel.
bit ćeš faca :zubo:
šalu na stranu, super što je dobro ispalo. sad se iskupaj i isunačaj i za nas koji samo sanjamo o moru :)
Malo Lane
17.10.2011., 11:25
trenutno imam oziljak od skidanja tetovaze .. dugo sam trazila po forumima i nasla sam nesto sto bi moglo pomoci , nevjerovatno ali pomaze . Treba se uzeti obicna Nivea krema i folija , prvo se namazati na oziljak i onda sa sjajne strane aluminijske folije prekriti , osjecat cete kao lagano svrbuckanje ali djeluje, oziljak svremenom postaje svijetliji i meksi :) najjeftinija alternativa i djelotvorna je sto je najbitnije
KoFFin_KaT
21.01.2012., 20:12
Ma dajte, zar stvarno u Hrvatskoj ne postoji ni jedna osoba koja ima kakvih iskustva s tetovazama i skidanjima (osim par ljudi gore...i ove cure...) !? Ja mislim odstraniti tetovazu, ali ni u klinici mi nisu rekli nista strasno...tetovaza je crna, a ja sam blijede puti pa nebi trebalo biti neke strasne depigmentacije, a i uvijek lako pokrijes taj sitniji oziljcic s dermablendom ili puderom nego cijelu tetovazu. Zanima me samo da li ima kakvih mogucnosti oboljenja limfe, krvi...posto se sve to izbacuje kroz krv? Citala sam kako je neka baba u Americi dobila rak stitnjace od toga, a par ljudi su nakon tretmana bljuvali itd...a opet moja tetovaza je meni koma i stara je vec vise od 10 godina i zelim je skinuti. A i zbog posla moram to skinuti, jbg.tu smo di smo. Iskustva molim :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.