View Full Version : Kriminalistika
AnsweR K
24.11.2004., 23:27
zna li ko ima li u zagrebu ili negdi u hrvatskoj studij kriminalistike ili kako se to već zove(možda visoka policijska škola) jer na internetu ništa ne mogu naći
trenutačno sam bezidejan što se tiče faksa,ta kriminalistika mi ne zvuči loše ali gugl mi izbacuje samo faks u sarajevu
i šta ćeš s tim? tih kriminalista ima kolko hoćeš na zavodu za zapošljavanje.. nemaju se di zaposlit.
jedino, ak' se misliš ozbiljno bavit kriminalom..
imaš visoku policijsku školu u dubravi...
MUP Policijska akademija - Visoka policijska škola, Zagreb
10000 Zagreb, Avenija izviđača bb
Tel.: (+385 1) 2391 - 311; faks: (+385 1) 2391 - 415
http://kondor.fkz.hr/
Dekan: prof. dr. sc. Petar Veić
Eto baš mi je drago da još netko ima isti problem kao ja....samo je i meni izbacivao taj sarajevski studij kriminalistike...bezveze...
Nego hoće li mi netko reći ako zna kako izgleda prijemni na kriminalistici, ne mislim na nikakve više policijske škole, nego baš na studij kriminalistike....
grimReaper
24.12.2004., 23:52
wuk kaže:
imaš visoku policijsku školu u dubravi...
MUP Policijska akademija - Visoka policijska škola, Zagreb
10000 Zagreb, Avenija izviđača bb
Tel.: (+385 1) 2391 - 311; faks: (+385 1) 2391 - 415
http://kondor.fkz.hr/
Dekan: prof. dr. sc. Petar Veić
jeben site ima i na www.kriminalistika.hr/upisi
:zubo:
Malaja kaže:
ne mislim na nikakve više policijske škole, nego baš na studij kriminalistike.... kriminalistika se studira na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a ti ako hoćeš to studirati baš negdje drugdje imaš moj blagoslov.
wuk kaže:
kriminalistika se studira na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a ti ako hoćeš to studirati baš negdje drugdje imaš moj blagoslov.
Pa nisam znala da je to to, zato i pitam....:D
bond007
13.09.2006., 11:14
zanima me taj fakultet, jel mi tko može reći gdje se nalazi ,dali je težak i koji su predmeti na prijemnom? hvala
ivan_cro
20.09.2006., 17:18
ostavi se tog fakulteta, osim naravno da nemas neke velike veze pa da te odma stave ne neko parazitsko mjesto.
posto pitas ovdje pretopstavljam da nemas. zavrsit ces kao zastitiar za 2500 kn na mjesece u nadi da te jednom pozovu u Mup. znam dva takva. 3-4 godine cekaju.
Jules W.
20.09.2006., 21:15
i ja sam silno htio na kriminalistiku no kad sam upisivao nije bilo sreće, taman te godine odlučili ukinut za civile. pa opet vratili standardno za par godina, možda sljedeće već...
već su svi rekli gdje je što je, pogledajte linkove ljudi!
goplay001
13.01.2007., 16:19
cool je forenzika ali toga nema u hr
anaLiza
18.01.2007., 16:48
http://pa.mup.hr/files/studentiupis.pdf
ovo ti je od ove godine..al kao što možeš primijetiti prvo moraš postati djelatnikom policije..a to postaješ tako da odeš na 15mjesečni tečaj policijske škole..ja eto očekujem da objave natječaj i pripremam se polako..
http://pa.mup.hr/files/studentiupis.pdf
ovo ti je od ove godine..al kao što možeš primijetiti prvo moraš postati djelatnikom policije..a to postaješ tako da odeš na 15mjesečni tečaj policijske škole..ja eto očekujem da objave natječaj i pripremam se polako..
ja sam si već sve odlučio i sredio papirologiju.....samo prvo moram odslužiti vojni rok........to je uvijet....
anaLiza
18.01.2007., 21:03
probaj ih nazvat i pitat dal je to uvjet ili samo prednost u odnosu na ostale..jer recimo ja nemam položen vozački pa sam im poslala mail i rekli su mi da ne treba imat položen vozački,jedino mi to stvara prednost nad ostalim kandidatima..a kao što si mogao primijetit - i vozački piše da je uvjet..tak da,ne škodi ak pitaš..pa možda bumo zajedno išli na akademiju :)
sad se očekuje natječaj,valjda će ga objavit do kraja prvog mjeseca..
to je uvijet..bez toga nema ništa....
inače imam informacije iz prve ruke jer su mi svi u policiji (stričevi, ujaci, bio stari, od šogora stari, od jednog prijatelja stari i brat, od drugog prijatelja stari i stric...)...pa ono...
malo ću još pročitati što piše na MUPovim stranicama ali ni to ne moram jer će mi stric sve potrebno reći i srediti (papirologija i sl.) tj. uputit će me u sve...tako da ne moram zvati njih ili nešto..ali ako ovaj topic poživi kada ja budem imao više informacija onda ću nešto nadodati
Ljudi zaboravite na taj fax. Ako hoćete učiti, može se naučiti puno iz dosta širokih disciplina (pravo, ekonomija, psihologija, sociologija itd.), tako da je program s te strane zanimljiv, ali ono što je nevjerojatno je da mojoj generaciji nakon više od tri godine od diplomiranja još nisu dali diplome!!!!!!!!!!!11
Bili smo sveučilišni studij, a sada baljezgaju o kojekakvim glupostima samo da ne daju diplome. Kao nema dogovora sveučilišta i vpš. Katastrofa, kao da to nisu mogli riješiti ranije kada su pokretali program!
A tu je i problem zapošljavanja, nije tako lako dobiti posao. Ljudi rade svugdje, od zaštitarskih firmi, osiguravajućih kuća do skladišta. Sramota za jednu instituciju koja ima monopol na obrazovanje policijskih službenika. Školovani ljudi gube vrijeme po skladištima, a oni s vezama se protežiraju. I još k tome ti nitko ne da diplomu 3-4 godine. Valjda misle da smo svi skupa idioti.
Ali ljudi su ovisni, ili su tek počeli raditi u MUP-u ili čekaju i nadaju se poslu pa im nije u interesu da tuže. Nije baš da se može raditi u bezbroj firmi naon te ''diplome'' koje niti nema.
Pozdrav svima
dali netko meze reci koliko ljudi primaju na kriminalistiku u zagrebu?
...nyxica...
19.06.2007., 17:53
..ja se isto spremam..kaj ne traje policijska skola 9 mj? ili 12..ja sam tak cula...
prvo sam cula da tam moramo bit 3 mj pa na praks 3 mj pa opet tam i gotovo,kasnije sam cula da tam trebamo bit 6 mj pa 6 mj stazirat i gotovo?!
svaki put cujem drugacije..ja mislim poslije toga ic na tecaj..za obuku vodica i dresuru sluzbenih pasa..probaj s nekim tecajem umjesto kriminalistike..i ja sam cula da ima jako puno nezaposlenih jer ti garantiraju samo za posao "obicnog " policajca,a za upis (kolko sam uspjela saznat,ak sam u krivu nek me netko ispravi) u policijsku skolu:
moras imat zavrsenu cetverogodisnju skolu,ne smijes imat vise od jedne tetovaze,i ta jedna ne smije bit na vidljivom mjestu i veca od 5 cm,ne smijes bit kriminalno osudivana,moras imat odsluzen vojni rok,vozacka je plus...
...mislim da je to to...jos sam cula da ak neces imat dobre ocjene i ponasanje letis odmah van :zubo: ..kak se oni brinu o svojim buducim policajcekima...
tek kad to zavrsis mozes upisat kriminalistiku koja traje 4 god,ima par smjerova,mislim 3...ubojstva,narkotici..
tam moras zivjet tih ? mjeseci,smijes ic doma samo prek vik..
...nyxica...
19.06.2007., 17:58
AnaLiza na koju mail adresu si im slala?ja sam isto poslala ali mi nisu nist odg? :cry: :cry: :cry:
weslose
19.06.2007., 18:13
ima na kojem linku za procitat koji su tocno smjerovi i opise smjerova ? otprilike...
Zek0slav
19.06.2007., 19:00
Imas visoku zlocinacku skolu na kvatrichu!! Tamo polozis kriminal i odmah nades posao. Ima sad i novi nastavni program, politika, to su uveli da idu uz bok svjetskim standardima.
Velandra
20.06.2007., 16:15
ništa ljudi od ove godine, upisuju 3 osobe na faks i to samo djelatnike mupa, za civile nije otvoren upis
...nyxica...
20.06.2007., 17:09
a policijska skola? jel zna mozda ko kad ce bit natjecaj? jel mozda u 9 mj? i koji su uvjeti?
18Delta
21.06.2007., 00:07
ja sam isao na kriminalistiku prije tri godine!
ja cu ti to skratit i sazet pa evo...
upis je bio samo jedan, dakle ljetni rok. primili su 20 ljudi (prije su primali puno vise). Zasto? pa jedan od razloga je vrlo vjerojatno da je jako tesko pronaci posao (osim preko veze naravno, a i meni se cini da su se mnogi od this 20 upisali preko veze)!!! Ono sto mi pada na pamet da je nablize krim. jest pravo. Mozda to da pokusas? Al tu ocekuj strebanje definicija dan i noc!
Prijemni - kondicijska provjera (u mojem slucaju bio je poligon u njihovoj dvorani, a cuo sam da znaju biti sklekovi i trcanje), zatim od intel. bio je hrv. jezik i knjizevnost, kemija, fizika i fakat je bilo jos nest i ne mogu se sjetit sto (psihologija mozda). Pristupnika ti je bilo i muskih i zenskih i sasvim su svakodnevni ljudi. ja sam dosao tamo iz gimnazije i upoznao tipa sa elektro. tako da imas ljudi od svugdje. e sad koliko ih je ukupno bilo, mislim da 100-120.
i da taj te 'faks' samo u zagrebu.. to je u biti kompleks koji ima svoj kiosk, birc, teretanu, dvoranu i sve ostalo sto svi drugi fakulteti imaju.
osim ako to JAKO JAKO VOLIS I ZELIS onda ok, ako imas i najmanju sumnju biraj nesto drugo. recimo sa zavrsenim pravom mozes se bavit kriminalom, doduse indirektno ako cemo u forenz. smislu.
pisani ispit trajao je 45min ako se dobro sjecam. eo recimo ispit sam napravio solidno, hvalit se necu, ali na poligonu sam bio prvi - doduse rasturio sam, i nisam upao... bio sam 31. a bas sam mislio da cu upast...
pitaj jos sto ako te zanima...
18Delta
21.06.2007., 00:08
e da, natjecaj sam za krim. pronasao u vecernjaku... mozda treba gledat malo po tim novinama...
j
i da taj te 'faks' samo u zagrebu.. to je u biti kompleks koji ima svoj kiosk, birc, teretanu, dvoranu i sve ostalo sto svi drugi fakulteti imaju.
osim ako to JAKO JAKO VOLIS I ZELIS onda ok, ako imas i najmanju sumnju biraj nesto drugo. recimo sa zavrsenim pravom mozes se bavit kriminalom, doduse indirektno ako cemo u forenz. smislu.
taj kompleks se zove Policijska akademija! barem se tako zvala kad je nešto značila, sad su tu samo studenti i neki klinci koji završavaju "kurs" od par mjeseci!!!!
Prije nekoliko godina je situacija bila sasvim drukčija... Policijska škola je bila dosta zajebana za završit, sistem je bio vojnički, s tim da te iz vojske ne mogu izbacit, a iz Akademije su mogli (prethodno si potpisao ugovor u kojem je stajalo da ako ne završiš plaćaš sve troškove školovanja, što je iznosilo puno).
Kad sad vidim ove jadne dečke i curice koji završavaju taj tečaj ne znam bi li me uhvatio smijeh ili bih plakao od jada!!
Kriminalistika je dosta zajebana za završit, znam puno ljudi koji je nisu završili, a puno njih (koji su došli iz civilstva) poslije nisu mogli pronaći posao.
Ako ima kakvih posebnih pitanja neka postavlja nadam se da ću Moć odgovoriti ! Može i na PM!
estrella01
24.06.2007., 12:55
e, ali sad se više ne može završiti krim nakon srednje škole, jel tako? sad moraš prvo na tečaj za policajca...bar sam ja tako čula...i baš mi je krivo jer sam to htjela nakon srednje sad...
Ma mislim da su primali i iz civilstva.... Ali pitanje je što ćeš kad ga završiš?
Trenutno ima poveći broj onih koji su završili kriminalistiku pa se ne mogu zaposliti u MUP-u iz više razloga. Osim toga, misliš da možeš doći negdje izvan MUP-a i reći da si kriminalist i da će te zaposliti. Aha... Možda samo u kakvoj zaštitarskoj tvrtki za otprilike 2 kile kuna, a mislim da ti za to ne treba faks. Kriminalistika je ipak "specijalizirani" faks!
...nyxica...
26.06.2007., 10:18
e, ali sad se više ne može završiti krim nakon srednje škole, jel tako? sad moraš prvo na tečaj za policajca...bar sam ja tako čula...i baš mi je krivo jer sam to htjela nakon srednje sad...
da zato me zanima koji su sve uvjeti za upis u policijsku skolu..prije se moglo upisat na kriminalistiku odmah poslie srednje ali sad se prvo treba zavrsit ta skola poslije koje si "obican" policajac,pa tek onda mozes na kriminalistiku ili neki tecaj
guitar_herovex
18.10.2007., 19:40
ja sam upisao u sarajevu..
prijemni lagan ekstra... fax dobar
Good evil
18.10.2007., 19:58
Imas visoku zlocinacku skolu na kvatrichu!! Tamo polozis kriminal i odmah nades posao. Ima sad i novi nastavni program, politika, to su uveli da idu uz bok svjetskim standardima.
a posao im je opljackat finu koja je nasuprot policijskog stozera :rofl:
Pryderi
29.04.2008., 18:53
Znači, polažeš tečaj 12 mjseci onda si "običan" policajac i stažiraš opet godinu dana...tek onda možeš na upis na kriminalistiku....koliko sam ja shvatio...pa jebo te to je 7 godina i to ako savršeno radiš...
Damjan_sesvete
03.05.2008., 00:51
frendica ide na taj faks i kaze da je predobro vec se konzultirala s nekim ljudima i najvjerojatnije ce odmah s faksa na posao
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=13268&tx_ttnews%5BbackPid%5D=90&no_cache=1
...evo i jedne najave o takozvanom hrvatskom FBI-u...mada mislim da neće biti ni blizu onom američkom...također imam jedno pitanje,sad po novom zakonu nije važno koju sam srednju završio mogu se pokušati upisati na bilo koji fakultet,najvažniji je prijamni ili?
Double size
16.09.2008., 21:14
cuo sam da se kriminalisti traze u priobalju, cuo
meni nije bitno koji su uvjeti za krim. inspektora ja samodlucio da to zelim postati i dat cu sve od sebe da to postanem. ja bih naj radje isao to radit u njemacku. mislim da mi nebi trebao biti problem zato jer sam kao mali ajd ne bas tako mali zivio u njemacko i znam jezik to mi uopce ne predstavlja nikakav problem. nego ima li neko informacija za kriminalistiku i njemackoj i moze li neko konkretno reci sta je na prijavnome jer mi sestra stalno govori da fizika i matematika. a ako je tako onda cu morati jako ucim matku i fiz. please help:clint:
ljubljana
02.11.2008., 22:02
ako nekoga zanima ima kriminalistika u ljubljani..studij je za redovne studente besplatan..:mig:
ako koga zanima, neka pita..
pozdrav
benni_livno
09.11.2008., 22:42
v
benni_livno
09.11.2008., 22:44
ako nekoga zanima ima kriminalistika u ljubljani..studij je za redovne studente besplatan..:mig:
ako koga zanima, neka pita..
pozdrav
no dobro-kolike su šanse za nas iz HR dobiti mogućnost upada na studij kriminalistike u Ljubljani...ja sam zainteresiran pa daj mi se javi s podrobnijim informacijama...evo maila teva@net.hr
Kolembo
09.11.2008., 23:02
no dobro-kolike su šanse za nas iz HR dobiti mogućnost upada na studij kriminalistike u Ljubljani...ja sam zainteresiran pa daj mi se javi s podrobnijim informacijama...evo maila teva@net.hr
A gdje češ se zaposliti? Tj. gdje bi htio raditi?
benni_livno
10.11.2008., 20:33
A gdje češ se zaposliti? Tj. gdje bi htio raditi?
i pitanje ti je na mjestu...kad je čovijek nečim opsjednut onda baš ne vidi daleko, kao ja tom kriminalistikom. gdje se zaposlit?-pojma nemam,valjda u organima državnih uprava, zar ih ima koji su završili studij i završili na ulici?
Kolembo
10.11.2008., 20:37
i pitanje ti je na mjestu...kad je čovijek nečim opsjednut onda baš ne vidi daleko, kao ja tom kriminalistikom. gdje se zaposlit?-pojma nemam,valjda u organima državnih uprava, zar ih ima koji su završili studij i završili na ulici?
Pa ima da. Jer drugo ti je kada si ti već zaposlen u mup-u pa odeš na kriminalistiku i onda je lako. Al kada ideš na svoju ruku nešto završavati onda ti je dosta teže. Moraš se javljati na te natječaje (koji su rjetki) gdje se traži najviše 200 ljudi, a prijavi ih se punp puuuno više pa ti upadni itd....
benni_livno
10.11.2008., 21:04
Pa ima da. Jer drugo ti je kada si ti već zaposlen u mup-u pa odeš na kriminalistiku i onda je lako. Al kada ideš na svoju ruku nešto završavati onda ti je dosta teže. Moraš se javljati na te natječaje (koji su rjetki) gdje se traži najviše 200 ljudi, a prijavi ih se punp puuuno više pa ti upadni itd....
al vidiš kako je kako vele-kronični nedostatak djelatnika u organima tih službi, popunjavaju Zagreb ljduima iz ostatka Hrvatske-to je malo otužno, zar ne?
A opet i da upadneš u kakvu službu moraš opet imati vezu da te netko pošalje na školovanje za vrijeme radnog vremena, da ne spominjem ljubomoru kolega...tako da ipak ne bi bilo loše otvoreni natječa bar svake prestupne godine pa tko voli nek izvoli
faks je ok, zanimljiv, interesantan ali velik problem je sto sad po bolonji to nije sveucilisni studij nego strcni pa sad izvagajte koliko je teska diploma. odnosno dobra je unutar sustava , ako radis u nekoj sluzbi ali ako si iz civilistva, zero. Mislim da ljude iz civilkstva vise i ne primaju.
Tko je zainteresiran za tu struku i posao, najbolja preporuka, upisati pravo a zatim se kroz studij specijalizirati za kriminalistiku
helenchy
07.02.2009., 14:09
Imam nekoliko pitanja za vas....
Sada sam 3.razred gimne i jako sam zainteresirana za kriminalistiku...pa me zanima kak to izgleda...Mi druge godine pišemo državnu maturu koja se ujedno uvažava i za prijamne na fax...Vikola policijska škola to uvažava..tako da prijamu nove studente kriminalistike...pa me zanima kakav je to fax,jel teško?Dal ima nekog tko trenutno to studira?
Hvala svima.....
Aerendyl
27.04.2009., 17:22
Imam nekoliko pitanja za vas....
Sada sam 3.razred gimne i jako sam zainteresirana za kriminalistiku...pa me zanima kak to izgleda...Mi druge godine pišemo državnu maturu koja se ujedno uvažava i za prijamne na fax...Vikola policijska škola to uvažava..tako da prijamu nove studente kriminalistike...pa me zanima kakav je to fax,jel teško?Dal ima nekog tko trenutno to studira?
Hvala svima.....
Moze netko odgovoriti?
Ella0608
08.01.2010., 14:59
ja sam upisao u sarajevu..
prijemni lagan ekstra... fax dobar
Hej, pooz ;) ja sam zainteresirana:kava: za to Sarajevo, jedina je opcija koliko vidim koja je ostala.:flop:
Jer jedino u Sarajevu(na prostoru bivse Juge) ima taj fax., znaci izravno(prijemni-opca kultura?, broj primljenih?), civili se primaju bez ikakvog tecaja od 15 mjesec, kao u Zagrebu.
Fax znaci traje 4 god.?:top: Zagreb 7 god?:flop:
ignotus
25.05.2010., 21:15
koji se predmeti traze za ovaj faks??
House M.D.
28.05.2010., 12:45
Kriminalistika je u sklopu visoke policijske škole i koliko sam čuo više nije otvorena za javnost. Kriminalistiku mogu studirati samo zaposlenici MUP-a.
Ako se što promjenilo neka netko javi.
U Splitu se otvara studij forenzike no morate imati završeni medicinski ili srodni fakultet te onda specijalizirati to.
Veliki problem je zaposlenje. Jer forenzika u RH je koma, nema se ni opreme niti je to toliko razvijeno.
anja123456
07.06.2010., 19:03
Zanima me da li s završenom općom gimnazijom mogu upisat policijsku školu????????????????
Angel13
09.05.2011., 23:28
Jeli netko zna postoji li u Hrvatskoj fakultet kriminalistike koji se upisuje nakon srednje škole i položene državne mature?:)
Ne. U tom obliku nekad postojala jest, al danas postoji samo za zaposlenike MUP-a kojima treba viši rang/doškolovanje.
Angel13
11.05.2011., 21:53
:( Hvala na informaciji...
da li je istina da se u toj školi ne smije imati tetovaže
Tetovaža ne smije biti na vidljivom mjestu kad si u (MUP-ovoj) uniformi.
Al da pojasnim malo pojam škole iz tvog posta. Kriminalistika nije škola nego fakultet, u pojedinim slučajevima viša škola. A baš škola koju moraš završiti da bi išao na Kriminalistiku je po novome Policijska srednja koja se upisuje po završetku drugog razreda bilo koje četverogodišnje srednje škole. To govorim za Hrvatsku. Ne znam kak je vani.
TheBlondinaX
29.10.2011., 16:24
Znam i ja samo za onaj u Sarajevu.
Kriminalistika mi je super zanimljiva, upiši ako voliš i neka ti nikad gluposti poput "što će ti to zbog tog i tog" ne dopiru do mozga. Nikad. Upamti! :kava:
Štrumpfeta1
09.11.2011., 23:27
Evo da se i ja ukljucim. :)
Znaci,ovako. Još od 7.razreda me uzasno zanima policija. Sve mi je to jako zanimljivo i stvarno bi htjela to raditi. Mozda je jos rano za razmisljanje o faxu ali ja si to volim sve unaprijed isplanirat,evo 1. razred sam i planiram upisati policijsku akademiju poslije koje bi obavezno upisala kriminalistiku.Jos bi imala osigurano radno mjesto. Ali par ljudi mi govori da ne idem tamo,svega cu se nagledati,da je to grooozan posao blablabla ali ja se bas pronalazim u tome. Nista drugo me ne zanima. Oni su me naveli na premisljanje iako mislim da necu odustati od toga.. Pa bi sad vas htjela pitati sto vi mislite o tome? je li to dobar posao itd. Sve mii recite :D
Rendolf
10.11.2011., 18:37
Evo da se i ja ukljucim. :)
Znaci,ovako. Još od 7.razreda me uzasno zanima policija. Sve mi je to jako zanimljivo i stvarno bi htjela to raditi. Mozda je jos rano za razmisljanje o faxu ali ja si to volim sve unaprijed isplanirat,evo 1. razred sam i planiram upisati policijsku akademiju poslije koje bi obavezno upisala kriminalistiku.Jos bi imala osigurano radno mjesto. Ali par ljudi mi govori da ne idem tamo,svega cu se nagledati,da je to grooozan posao blablabla ali ja se bas pronalazim u tome. Nista drugo me ne zanima. Oni su me naveli na premisljanje iako mislim da necu odustati od toga.. Pa bi sad vas htjela pitati sto vi mislite o tome? je li to dobar posao itd. Sve mii recite :D
Dakle,
prvo trebaš proći sve kriterije koje ti postavi policija da bi dospjela u policijsku akademiju. Zatim ide temeljna obuka i kada se odškoluješ i sve obaviš počinješ raditi.
Velika je razlika između KRIMINALISTIKE i FORENZIKE!
Kriminalistika je interni studij, koji ti priznaje kao više školovanje samo MUP i na kriminalistiku možeš otići pod uvjetom da si (ako se dobro sjećam) minimum pet godina u MUP-u, imaš dobre ocjene a njima fali kadra u tom sektoru, pa se prijaviš na doškolovanje.
Forenzika je diplomski studij, nema obaveze prema MUP-u. Možeš se dakle uvaliti u policiju a i ne moraš. Širok je spektar mogućnosti.
Osobno poznajem par krimovaca, jednog mlađeg. U čemu je kvaka.
U početku je to divno i krasno, nabrijan si kao i uvijek. Kasnije vidiš da je to daleko od onoga što si zamišljao i na kraju ostaje hrpa posla a uvjeti nikakvi.
Težak i odgovoran posao, ne pitaju te za vrijeme i mjesto, izlaziš na svaki očevid. Svašta vidiš i doživiš. Oprema nije bog zna kakva a lova..Loša..Daleko od toga da se radi o državnoj firmi no s obzirom na uvjete okolo nas, loša plaća.
Ali ista stvar kao i sa avijacijom. Ako želiš biti vojni pilot (bez obzira što je HRZ u banani i plaća je nikakva a ne letiš klinca) otići ćeš to studirati jer je ljubav prema tome jača od svega. I jednom kad sjedneš u avion, sve drugo pada u vodu. Tako je i sa ovime..
suzaaa7
21.12.2011., 18:27
zanima me što mi treba za kriminalistički fakultet u zagrebu tj visoka policijska škola.
da li trebam ići u policijsku školu ili završit srednju školu pa onda ići na taj fakutet ?
trebam hitno pomoć ! :S
anaid20
24.12.2011., 01:19
zanima me što mi treba za kriminalistički fakultet u zagrebu tj visoka policijska škola.
da li trebam ići u policijsku školu ili završit srednju školu pa onda ići na taj fakutet ?
trebam hitno pomoć ! :S
Hajd da ti probam pomoci, pravilo ti je trenutno ovakvo da ne mozes upisati kriminalistiku ako nisi u mup-u zaposlena neko vrijeme. Znaci najmanje 2 god.
A to znaci po ovom sad pravilniku kakav je (sto ne mora znaciti da se nece mjenjati) upisati cetverogodisnju srednju skolu, zavrsiti prva dva razreda srednje sa sto boljim uspjehom, zatim 3. i 4. razred ici u policijsku skolu a potom ti ide staziranje. Nakon toga ide drzavni strucni ispit, te poslije toga moras pricekati dvije godine , tj. dvije godisnje ocjene svojeg rada koje moraju biti minimalno dobar, i traziti odobrenje od svojeg nacelnika postaje da te pusti na fakultet, proci prijemni i onda upisujes vanredni ili redovni, ovisi za koje si se odlucila/odlucio :)
I follow rivers
02.04.2013., 18:26
Zanima me dali netko trenutno studira kriminalistiku i kako to sve skupa izgleda? Koje uvjete moras ispunjavati da bi upao i slicno? Dali je tesko,u smislu ucenja? Sto vise informacija to cete mi vise pomoci... HVALAAAAA ekipa :)
Rendolf
03.04.2013., 19:50
Sve ti lijepo piše na prethodnoj stranici. A cijela tema ima samo 4 stranice. Kriminalistiku nije moguće upisati ukoliko nisi zaposlenik MUP-a određen broj godina. Nakon toga se možeš prijaviti uz naravno dobre ocjene (tj. vrednovanje kako to već ide).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.