PDA

View Full Version : Mazda RX-8

smith
17.09.2006., 16:37
ehhh da se pohvalim :) ,novi sam na forumu inace,pa me zanima vase misljenje o ovom autu i tako to,inace auto je 170KW (231KS)...Auto uzimam NOVO sa full opremom

Svicar
17.09.2006., 16:39
ehhh da se pohvalim :) ,novi sam na forumu inace,pa me zanima vase misljenje o ovom autu i tako to,inace auto je 170KW (231KS)...Auto uzimam NOVO sa full opremom

Pa nemoj to nas pitat,mišljenje ćeš ti dati,pošto ćeš ga posjedovati.Drugo,što znači full oprema?

Rockatansky
17.09.2006., 16:48
Full osim kože i klime :D

Brazil
17.09.2006., 17:02
Koju boju uzimaš? Kad stiže?

An'Lyn
17.09.2006., 18:11
Full osim kože i klime :D
:rofl::rofl::rofl::rofl:

Ispricavam se na ovome O.T. ali kad ovo procitam u nekom oglasu uvijek 'umrem' od smijeha.
Inace, lijep auto :top:.

smith
17.09.2006., 19:02
MODEL 231 KS
DIMENZIJE
Dužina mm 4430
Širina mm 1770
Visina mm 1340
Razmak osovina mm 2700
Razmak kotača, sprijeda mm 1500
Razmak kotača, straga mm 1505
Prostor za noge, sprijeda mm 1084
Prostor za noge, straga mm 817
Prostor za glavu, sprijeda mm 970 (932 u kombinaciji s krovnim prozorom)
Prostor za glavu, straga mm 935 (927 u kombinaciji s krovnim prozorom)
Prostor za ramena, sprijeda mm 1393
Prostor za ramena, straga mm 1395
Obujam prtljažnika (VDA) litra 290
Obujam spremnika goriva litra 61
MASE
Vlastita težina kg 1320
Maks. dozovoljena ukupna masa kg 1815
MOTOR
Gradnja motora RENESIS, Wankelov motor s 2 diska, hlađen vodom
Ukupni obujam cm3 2616
Maks. snaga kod 1/min (EEC) KS 231 / 8200
Maks. snaga kod 1/min (EEC) kW 170 / 8200
Maks. okretni moment kod 1/min (EEC) Nm 211 / 5000
Stupanj kompresije 10,0 : 1
Vrsta goriva ROZ 95
Količina ulja u motoru litra 6,9
Količina rashladne tekućine litra 8,7
Sustav paljenja električno paljenje
Generator struje V / A 12 / 100
Elektropokretač V / Ah 12 / 90
MJENJAČ
Tip M6
Prijenos 1. stupanj 3,760
2. stupanj 2,269
3. stupanj 1,645
4. stupanj 1,187
5. stupanj 1,000
6. stupanj 0,843
hod unatr. 3,564
Pogonska osovina 4,444
Spojka jednolamelna, suha spojka
UPRAVLJANJE
Tip električni servoupravljač
Okretaja od graničnika do graničnika 1,49
Krug okretanja m 11,2
KOČNICE ABS + EBD
Tip, sprijeda disk / provjetravani
Tip, straga disk / provjetravani
Promjer sprijeda / straga mm 323 / 302 (18”)
Kočna površina sprijeda / straga cm2 172 / 112
Ojačivač sile kočenja palac " 10
Ručna kočnica mehanička, s djelovanjem na straćnje kotače
VOZNI POSTROJ
Izvedba samonoseća čelična karoserija
Ovjes kotača sprijda pojedinačni ovjes kotača s dvostrukim poprečnim sponama
Ovjes kotača straga pojedinačni ovjes kotača s osovinom s više spona
Amortizeri sprijeda / straga hidraulički, punjen plinom i dvoradni
Stabilizatori sprijeda / straga torziona motka
Naplaci 8 JJ x 18 Alu (18”)
Gume 225 / 45 R 18 (18”)
Zamjenski - pričuvni kotač sredstvo za brtvljenje guma
VOZNA SVOJSTVA
0 - 100 km/h sekunda 6,4
Najveća brzina km/h 235
POTROŠNJA PREMA MVEG-u / 1999 / EG
U gradu l/100km 15,6
Izvan grada l/100km 8,7
Kombinirano l/100km 11,2
Emisija CO2 g/km 284

12-godišnje jamstvo na prohrđavanje
Halogena glavna svjetla
Jamstvo na 3 godine / 100.000 km
Pretinac za rukavice osvijetljen i na zaključavanje
3-godišnje jamstvo na lak
Grijanje stražnjeg stakla
3. kočno svjetlo
Intervalni brisač stakla, podesivi
4 zvučnika
ISOFIX, sustav učvršć. dječje sjedalice za stražnja sjedala
5-stupanjski mjenjač
Vanjski dijelovi karoserije galvanski obrađeni
Površine za odlaganje u prednjim vratima
Klima-uređaj
Džepovi za odlaganje na stražnjoj strani sjedala suvozača
Osvjetljenje prtljažnika
ABS + EBD (elektr. regulacija sile kočenja)
Daljinsko odbravljivanje prtljažnika
Zračni jastuci za vozača i suvozača
Oslonci za glavu, sprijeda / straga, integrirani u sjedala
Alarmni uređaj
Kožno kolo upravljača i kožna ručka mjenjača
Aluminijski naplaci
Antena integrirana u stražnje staklo
Kolo upravljača podesivo po visini
Program protiv zanošenja (DSC)
Posluživanje radija s kola upravljača
Regulacija protiv proklizavanja (TCS)
Ručna regulacija dometa svjetla
Vanjska zrcala elektr. podesiva / grijana / lakirana u boji vozila
Mazda Europe Service (MES)
Pokazivanje vanjske temperature
Središnji nasloni za ruku, sprijeda i straga s pretincem
Automatski sigurnosni pojasi, sprijeda / straga i držačima za čaše
Osvijetljena kozmetička zrcala s poklopcima u štit. za sunce
Komplet za mobilnost s kompresorom i sredstvom za
Kromirani prsteni oko inst. / otvora za zrak / ručice mjenjača
Stražnje svjetlo za maglu
Digitalni sat
Peludni filter
Mjerač broja okretaja
Radio-modularni sustav
Funkcija prolaznog umetanja dugačkog tereta
Božni zračni jastuci
Kromirane ulazne letve
Bočna zaštita od udara
Električni podizači prozora, sprijeda
Ojačivač upravljača zavisan o brzini
Elektronička blokada paljenja
Sigurnosna i višeslojna stakla
Sjedalo vozača podesivo po visini
Sigurnosna papučica kočnice (optimizirana za slučaj sudara)
Opružni lučni nosač
Štitnik za sunce za vozača i suvozača
Dimenzija naplataka 16”
Sportski vozni postroj X
Prozorski zračni jastuci, sprijeda + straga
Branici, bočne zaštitne letve i ručke vrata u boji vozila
Podizač prozora na strani vozača sa sustavom One-Touch
Daljinsko odbravljivanje poklopca spremnika goriva
Podizač prozora na strani vozača s prekretnom automatikom
Unutrašnje ručke prednjih vrata u kromu
Zatamnjena stakla
Upozoravajuča zujalica zaboravljenog svjetla
Zatezači pojasa + ograničivać sile zatezanja pojasa, sprijeda
Središnje zaključav. s daljinskim upravlj. i dvostrukim zabravljivanjem
Audio-sustav BOSE Premium uklj. 9 zvučnika
Automatska klima
6-struki CD-izmjenjivač
Svjetla za maglu
Dimenzija naplataka 18”
Sportski donji postroj XS
6-stupanjski mjenjač
Upozoravajuće svjetlo tekućine za pranje stakla
Oslonci za stopala u kromu
Uređaj za pranje glavnih svjetala
Automatska regulacija dometa svjetla
Ksenonska glavna svjetla
Električno namještanje vozačkog sjedala
Namješt. nagiba vozačkog sjedala s potporama za bedra i kralješnicu
Izvedba u koži
Grijanje sjedala vozača / suvozača
Električni krovni prozor
Navigacijski sustav (DVD)*

Evo to sam skenirao sa brosure koju sam dobio uz predracun....

smith
17.09.2006., 19:04
i uzeo sam metal plavu...dolazi za tacno 16 dana...moram reci da brojim svaki sat :)

je sad bi svi
17.09.2006., 19:07
kolko ti para mislis trosit na benzu 15.6l u gradu ... a to znaci da trosi bar 20 :E

je sad bi svi
17.09.2006., 19:10
e da i kakva je fora sa servisima ... cuo sam nest da svakih 70k treba mjenjat pola motora ... neznam kolko to samo kosta :D

smith
17.09.2006., 19:15
e da i kakva je fora sa servisima ... cuo sam nest da svakih 70k treba mjenjat pola motora ... neznam kolko to samo kosta :D
:rofl: :rofl: :rofl: ....hehehe ne bi rekao...inace auto dolazi be kompresora ili turbo punjaca,pa ce mo vidjet jos kako reaguje na ugradnju turbo punj.
Uostalom auto mi je po najvise za BIHAMK,koristim ga vecinom za utrke.....od njih imam vecinom besplatan servis..do sad sam vozio SEAT IBIZ-u 91god 42Kw :)

Headbanger
17.09.2006., 19:18
NUGATINO I MAAAAAAAAAAAAŠTAAAAAAAAA......

MOGU SVAŠTAAAAA....

:lol::lol::rofl::rofl: a do sad je vozio ibizu-pucam.....:s:s

smith
17.09.2006., 19:21
hm hehe dobro raducu vam postat sliku svima koji ne vjeruju cim dode auto...a meni je zao sto je tebi vokri headbanger

smith
17.09.2006., 19:22
u ostalom nisam ja jedini kes izvalio...BIHAMK nalazi sponzore za vozace...malo se informisi ustvari pa onda postaje glupe komentare

Headbanger
17.09.2006., 19:27
hm hehe dobro raducu vam postat sliku svima koji ne vjeruju cim dode auto...a meni je zao sto je tebi vokri headbanger
ma kaj bi mi bilo VOKRI:rofl: :lol:-nego ono iz ibize u RX-8 i još sponzori... ma daaaj :rolleyes:

Headbanger
17.09.2006., 19:30
I još jedna stvar-kaj će ti auto sa full opremom za race-kaj nebi trebao bit što lakši? Malo imaš puno nelogičnosti...:cool:

Vojky
17.09.2006., 19:41
Hmmm... Koji auti za utrke imaju muziku i klimu? I u kojoj se klasi Wankel može trkat? :confused:

je sad bi svi
17.09.2006., 19:45
rx8 cup :D

Manuel Rui Costa
17.09.2006., 19:51
Hmmm... Koji auti za utrke imaju muziku i klimu? I u kojoj se klasi Wankel može trkat? :confused:

U Gran Turismu more. :kava:

Headbanger
17.09.2006., 19:57
U Gran Turismu more. :kava:

Onom na plejki jelda?
:zubo: :zubo:

Headbanger
17.09.2006., 19:58
Dečko je malo F.O.S. :zubo:-ali nema veze...

Manuel Rui Costa
17.09.2006., 20:22
Onom na plejki jelda?
:zubo: :zubo:

Da.

smith
17.09.2006., 21:42
ljudi...informisite se i opet kazem rado cu staviti slike cim auto dode....ne kazem ja da sponzori sve snose i ja moram pljunuti 30000 eur. al ostalo snose sponzori...a full oprema je radi toga sto BIHamk nije potpuni vlasnik automobila i meni je data sloboda sto se tice auto jer ipak i ja dajem pare

smith
17.09.2006., 21:54
i samo jod da dodam...mislim zasto cim neko spomene dobro auto,skupo prije svega ljudi il nevjeruju i potpucavaju...ja sam dosao na forum da trazim muisljenje o navedenom autu ali izgleda nis od toga,jedino sto sam dobio su ismijavanja,zao mi je sto je to tako i nadam se da nicim nisam nikog uvrijedio,a i headbanger soory sto sam ti rekao da ti je vokri nisam nista mislio lose.Et posto iz nekog razloga nisam (ne mogu) dobiti drugo misljene,sto se mene tice ovaj thread moze pod lock.

zigy
17.09.2006., 22:10
i samo jod da dodam...mislim zasto cim neko spomene dobro auto,skupo prije svega ljudi il nevjeruju i potpucavaju...ja sam dosao na forum da trazim muisljenje o navedenom autu ali izgleda nis od toga,jedino sto sam dobio su ismijavanja,zao mi je sto je to tako i nadam se da nicim nisam nikog uvrijedio,a i headbanger soory sto sam ti rekao da ti je vokri nisam nista mislio lose.Et posto iz nekog razloga nisam (ne mogu) dobiti drugo misljene,sto se mene tice ovaj thread moze pod lock.

:Pop: amen

2cool4school
17.09.2006., 22:15
Pa sta ce ti nase misljenje ako si ga vec narucio, ne kuzim... Da i meni isto nije jasno ako vozis trke sta ce ti DVD navigacija, 9 zvucnika itd., itd. jel ako sponzori daju dio novaca onda zasigurno ocekuju i neke rezultate, sve to ako uzmemo da se uopce mozes natjecat sa RX-8icom. No dobro, vidjet cemo slike pa cemo ti vjerovat... :D

Manuel Rui Costa
17.09.2006., 22:17
Malo ti je tajming cudan. Prvo kupit auto, pa onda trazit misljenje na forumu.

smith
17.09.2006., 22:20
....i opet moram dodat da sto se tice auta ja bas i nisam imao nekog izbora

Vojky
17.09.2006., 22:28
Koliko kila dodaje takav zvučni sustav? Pa to i troši masu snage motora... Uz klimu i masu elektronike zna ići i veći (teži!) akumulator... I još sto stvari...

Pumpafonja
17.09.2006., 22:49
dečko ne sere, i meni je uletila ista šema samo sa lamborđinijem, nisam još odlučio dal bi kauntek ili mursijelago
šta vi mislite, koji da odaberem ???

Vojky
17.09.2006., 23:01
dečko ne sere, i meni je uletila ista šema samo sa lamborđinijem, nisam još odlučio dal bi kauntek ili mursijelago

Uzmi nešto jače, zadnji put sam te preteka... :D

http://fishki.net/pics5/obgon.jpg

Vojky
17.09.2006., 23:04
:rofl: :rofl: :rofl: ....hehehe ne bi rekao...inace auto dolazi be kompresora ili turbo punjaca,pa ce mo vidjet jos kako reaguje na ugradnju turbo punj.

Sinko, a što bi ti to turbo punio u Wankela?

Pumpafonja
17.09.2006., 23:20
meni isto nije jasno ako vozis trke sta ce ti DVD navigacija

da se ne izgubi na pisti

smith
17.09.2006., 23:21
paaa recimo imas vise varijanti Apexi Turbo Charger System-a

Target
18.09.2006., 00:53
Greedy turbo kit za RX8... prava stvar, vozio sam Mazdu s tim i fakat je zvjer auto.

STINGer
18.09.2006., 01:01
:hrk:

Headbanger
18.09.2006., 01:25

Dodaj i ti koju kunu pa kupi Veyrona:zubo:

Headbanger
18.09.2006., 01:25
da se ne izgubi na pisti
:lol::s:s:lol:

Headbanger
18.09.2006., 01:26
Uzmi nešto jače, zadnji put sam te preteka... :D

http://fishki.net/pics5/obgon.jpg

:rofl: :rofl: :lol::lol:

Headbanger
18.09.2006., 01:27
....i opet moram dodat da sto se tice auta ja bas i nisam imao nekog izbora

Kaj u tvom selu samo mazdin salon i prodaju samo RX8-ice? :rofl:

Headbanger
18.09.2006., 01:33
Ma nije pitanje ni u tome da li sam se uvrijedio-vjeruj mi nisam-niti da li se radi o skupom autu- nego o tome da baljezgaš o autu sa full opremom pa veliš da ti je za trke pa da će ti ga sponzori platit, pa da ćeš još i ti roknut 30 soma ojra-koliko taj auto ustvari košta i još napominješ da si prije toga vozio Ibizu 1.4- jel ti to pišeš kako ti inspiracija dolazi ili imaš neki predložak or what?
Get yer story straight man:rofl:

Stari-ja sam davnih dana vozio za tvoje pojmove bijedan Felicia kup- i taj auto na sebi je imao sam moj recaro racing sic,kavez , sekvencijalu, izmijenjen auspuh i slickove-kakva božja dodatna oprema:rolleyes: -da sam smio-skinuo bi mu i krov da bude što lakši....

Hegi
31.01.2010., 10:05
bok svima....
evo malo dizem temu posto sam friska vlasnica rx8...i treba mi da mi netko kaze iz vlastitog iskustva dali je taj rx8 zaista toliko zajeban.....naime rekli su mi u mazdi da pazim kako ga palim i gasim....da ga bolje drzat u leru da se zgrije nego odma krenut i najvaznija stvar kod paljenja je da prije gasenja pogotovo ako ste isli na kratke relacije.....drzim gas 10 sekundi na 3000 okretaja i samo izvadim kljuc....da bi potrosio benzin koji je ostao na svjecicama jer ga uvijek ostane.....i nesto sam bila skepticna prema tome i mislim si ma nije vrag da ga za svako malo moram turirat em kad stanem na kiosk em na benzinsku....neki dan da je spasim od pauka preparkiram je na brzinu znaci upalim i ugasim u svega par minuta.....i navecer krenem van i nece upalit....uzas.....odvezla mi ju je vucna sluzba na servis....a nemam je ni tjedan dana :flop:sad mw strah da nije otisla kompresija u komori jer ce to kostat masno...oni misle da su svjecice....ima tko iskustva ovakvog...hvala

Vieri
31.01.2010., 10:29
Presaugal ti je motor, ništa neobično kod mazdinog wankela.
Sad će izvaditi svjećice (4.kom na 2 cilindra), malo će verglati bez svjećica, pokušati će očistiti svjećice (nadam se, jer su nove jako skupe) i vratiti ih, i vidjet dali će motor kasnije paliti, a vjerojatno hoće.
Kod wankela moraš jako paziti što se tiče gašenje hladnog motora (preparkinje, itd) baš zbog ovakve situacije kakva se tebi dogodila.
I da, zajeban motor...

thumb
31.01.2010., 10:36
krasan auto moram priznat, jedan od ljepših koji se može vidjeti po cestama(barem našim) ali čemu wankel motor nutra..
ok, znam prošlost tih motora i zašto nisu uspjeli, al baš zato nisu uspjeli..

mariob
31.01.2010., 10:44
bok svima....
evo malo dizem temu posto sam friska vlasnica rx8...i treba mi da mi netko kaze iz vlastitog iskustva dali je taj rx8 zaista toliko zajeban.....naime rekli su mi u mazdi da pazim kako ga palim i gasim....da ga bolje drzat u leru da se zgrije nego odma krenut i najvaznija stvar kod paljenja je da prije gasenja pogotovo ako ste isli na kratke relacije.....drzim gas 10 sekundi na 3000 okretaja i samo izvadim kljuc....da bi potrosio benzin koji je ostao na svjecicama jer ga uvijek ostane.....i nesto sam bila skepticna prema tome i mislim si ma nije vrag da ga za svako malo moram turirat em kad stanem na kiosk em na benzinsku....neki dan da je spasim od pauka preparkiram je na brzinu znaci upalim i ugasim u svega par minuta.....i navecer krenem van i nece upalit....uzas.....odvezla mi ju je vucna sluzba na servis....a nemam je ni tjedan dana :flop:sad mw strah da nije otisla kompresija u komori jer ce to kostat masno...oni misle da su svjecice....ima tko iskustva ovakvog...hvala

jel ovak? :D
http://www.youtube.com/watch?v=cDnI8QGoaVE

Hegi
31.01.2010., 10:47
meni je to bilo nevjerovatno da ce bas od prvog puta to se desiti....ja se nadam da su svjecice....neka stave i nove nema veze...samo da nije ta kompresija cula sam da e to jako skupo.....koji bi to auto bioda uz taj dizajn ima normalan motor...ne znam zasto su japanci tak nabrijali se da u stave wankel...nije ni cudo da ih ima 20 u zg....vozit ga veliki je gust...al eto ja nisam imala srece pa nisam ni 3 puta sjela unutra i vec je krepo....i jos nesto.....zasto se jako dimi kad ga upalim...susjedi mi psuju cijeli parking zadimim...u mazdi kazu da je to normalno jer on ima neke dvije pumpe i zato jer sam mu nalila 98 careru na omv-u koji je za bas jake masine...da bolje tenkam 95

Hegi
31.01.2010., 10:50
jel ovak? :D
http://www.youtube.com/watch?v=cDnI8QGoaVE

nije bas tako....moj je onak ispustio samo neki zvuk...nije onak klasican zvuk ko kod obicnih motora da imas filing da se muci....nego onak skuzis da nece upalit....rekli su mi da ga puno ne verglam jer ak nije upalio iz 3-4 puta da ni nece......ma totalno sranje...uz taj auto definitivno treba imati jos jednog dobrog dizelasa i terenca za snijeg...jer ovaj je na snijegu i ledu koma....nemres mrdnut

Hegi
31.01.2010., 10:56
i kolika je zapravo tom autu potrosnja....jer kazaljka na ocigled pada a kao trosi 12 13 l ne bih rekla....ma koji sam ga vrag kupovala....nevjerovatno da kad dodem na benzinsku da moram prvo verglat na 3000 pa onda ugasit motor....zasto su ga tak kompliciranoog napravili ne kuzim...

mariob
31.01.2010., 11:01
i kolika je zapravo tom autu potrosnja....jer kazaljka na ocigled pada a kao trosi 12 13 l ne bih rekla....ma koji sam ga vrag kupovala....nevjerovatno da kad dodem na benzinsku da moram prvo verglat na 3000 pa onda ugasit motor....zasto su ga tak kompliciranoog napravili ne kuzim...

Napravili su ga da bi uzimali novce sirotinji, sad kad bude morao motor se otvarat i radit... A šta ga je taj prodavao ako mu se smučio jer je dizajn vrhunski... E to ti je život, muka i patnja...

A za snijeg i led... Stavi zimske gume pa onda probaj :D

Hegi
31.01.2010., 11:03
Napravili su ga da bi uzimali novce sirotinji, sad kad bude morao motor se otvarat i radit... A šta ga je taj prodavao ako mu se smučio jer je dizajn vrhunski... E to ti je život, muka i patnja...

A za snijeg i led... Stavi zimske gume pa onda probaj :D

imam nove zimske i ne ide.....zadnji kraj vozi po svom....ne vrijedi upravljat

toni_89
31.01.2010., 11:06
može pitanje??
zašto si kupila taj auto? mislim nije to auto za svaki dan i za u grad i sl. to je auto za gušte koji se vozi jednom tjedno
nhf

edit. i još jedno jel tvoj verzija sa 192ks ili 231ks?

Hegi
31.01.2010., 11:08
može pitanje??
zašto si kupila taj auto? mislim nije to auto za svaki dan i za u grad i sl. to je auto za gušte koji se vozi jednom tjedno
nhf

ukazala se prilika....i vec dugo mi se svida otkad je izasao ustvari....imam jos toyotu pored tak da ga nisam ni mislila vozit puno....malo gusta i prodat dalje....ali ovom se nisam nadala...da ce mi krepat tak brzo....

toni_89
31.01.2010., 11:11
gdje ju voziš na servis?? jer baš nisu popularne meni bi bio bed vozit ju kod nekog ko jednom godišnje vidi wankel

mariob
31.01.2010., 11:13
imam nove zimske i ne ide.....zadnji kraj vozi po svom....ne vrijedi upravljat

A stavi nekoliko vreća krumpira straga i to će proradit... A draga moja, to ti je auto samo na kavu vikendom ;)

Hegi
31.01.2010., 11:15
gdje ju voziš na servis?? jer baš nisu popularne meni bi bio bed vozit ju kod nekog ko jednom godišnje vidi wankel

u ovlasteni samo...u sesvete....tam su je otpeljali a bas sam se bila narucila na servis u srijedu...sad ce ga napravit i prije jer nije upalila....valjdA nije nis strasno...stvarno treba pazit s tim autom....

toni_89
31.01.2010., 11:16
A stavi nekoliko vreća krumpira straga i to će proradit... A draga moja, to ti je auto samo na kavu vikendom ;)

e baš za to nije, vidiš da se crkne kad ga pališ gasiš na kratko

to je auto za na staru riječku ili magistralu gdje ćeš ga razvlačit na 9000rpm a ne ga ubijat sa gradskom vožnjom

Hegi
31.01.2010., 11:27
nikako nije za grad.....ili ne daj boze za kratke relacije....jer se ne stigne ni ugrijat a ti ga vc trebas gasit i to mu je smrt...bas je pravi trkaci auto...stvarno potegne do 6000 je jos normalan benzinac....al iznad 6000 ko da se u vraga pretvori...ubrzanje strelovito...zvuk bolestan.....i naravno kazaljka samo na putu prema doleeee :lol:

yoshimura-nipon
31.01.2010., 12:03
e baš za to nije, vidiš da se crkne kad ga pališ gasiš na kratko

to je auto za na staru riječku ili magistralu gdje ćeš ga razvlačit na 9000rpm a ne ga ubijat sa gradskom vožnjom

Tocno to!:top: Nest slicno kao kad pozeri idu sa lezaljkama od birca do birca po gradu i j..... mu mater u blokadi od semafora do semafora, umjesto zapale po staroj cesti do Rijeke :) ili jos bolje do Plitvica.
Mazda je definitivno za takav rezim i gustanja kad je ljepo vrijeme,a zna se odavno da se gusti placaju i obicno kostaju malo vise.

COREK
31.01.2010., 15:05
boze koji bullshit se tu da procitat...:rofl:
javi mi se na pm da ti objasnim par stvari u vezi wankela,posto sam svoju rx-7 biturbo prodal sa 160tkm i nikakvih problema.:top:

yamaha 1987
31.01.2010., 15:06
nikako nije za grad.....ili ne daj boze za kratke relacije....jer se ne stigne ni ugrijat a ti ga vc trebas gasit i to mu je smrt...bas je pravi trkaci auto...stvarno potegne do 6000 je jos normalan benzinac....al iznad 6000 ko da se u vraga pretvori...ubrzanje strelovito...zvuk bolestan.....i naravno kazaljka samo na putu prema doleeee :lol:

hegi provozaj me provozaj me.....inače vozim mazdu6(jbga za nju se ne bojim),,,,a strah me me bilo kupiti rx8....ali je auto boomba......

Hegi
31.01.2010., 17:44
hegi provozaj me provozaj me.....inače vozim mazdu6(jbga za nju se ne bojim),,,,a strah me me bilo kupiti rx8....ali je auto boomba......

moze cim dode s popravka ak ne krepa opet....dolazim po tebe :cerek:

p.s. os se mijenjat

Hegi
31.01.2010., 17:48
može pitanje??
nhf

edit. i još jedno jel tvoj verzija sa 192ks ili 231ks?

231 revolution L/bc

yamaha 1987
31.01.2010., 22:48
moze cim dode s popravka ak ne krepa opet....dolazim po tebe :cerek:

p.s. os se mijenjat

hegi dođi(oženit ću te odmah)ja ću popravljat mazgu.....samo je daj u dobre ruke:rofl:

Hegi
01.02.2010., 01:07
hegi dođi(oženit ću te odmah)ja ću popravljat mazgu.....samo je daj u dobre ruke:rofl:

:lol::lol:

moze...stizem prvom prilikom....s crvenom munjom :cerek:

Hegi
15.04.2010., 17:49
jel ima koji vlasnik rx8 da sa mnom podijeli svoja iskustva sto se tice gasenja rx8...da li se stvarno treba dignuti gas na nekih 3500 4000 okretaja pa onda izgasiti i to samo iscupati kljuc bez pustanja gasa ili se moze normalno ugasiti....a ovako s gasanjem gasiti samo kad se motor ne stigne zagrijat

Komar22
15.04.2010., 18:39
kaj sam se sve već načital o tom auto, ma nema šanse da ga ikad kupim:mad:

sinisa_7
15.04.2010., 19:28
jel ima koji vlasnik rx8 da sa mnom podijeli svoja iskustva sto se tice gasenja rx8...da li se stvarno treba dignuti gas na nekih 3500 4000 okretaja pa onda izgasiti i to samo iscupati kljuc bez pustanja gasa ili se moze normalno ugasiti....a ovako s gasanjem gasiti samo kad se motor ne stigne zagrijat

Ali... imaš auto već 6 mjeseci, kako si ga gasila do sad? :confused:
NAjbolje ti je registrirati se na Mazda forum, tamo ima par vlasnika Rx8:
http://www.mazda-hr.com/forum/
A možeš pogledati i ovdje:
http://www.mazdaforum.com/forum/forumdisplay.php?f=34

Hegi
16.04.2010., 17:01
Ali... imaš auto već 6 mjeseci, kako si ga gasila do sad? :confused:
NAjbolje ti je registrirati se na Mazda forum, tamo ima par vlasnika Rx8:
http://www.mazda-hr.com/forum/
A možeš pogledati i ovdje:
http://www.mazdaforum.com/forum/forumdisplay.php?f=34

gasila sam ga s tim turiranjem al mi je jedan covjek jucer rekao da se to samo radi kad se nadem u situaciji da ga moram hladnog zgasit...pa nemam pojma vise sta da radim...hvala ti puno

toni_89
16.04.2010., 20:18
jel imaš user manual? pročitaj šta piše tamo i postupi u skladu sa time

COREK
16.04.2010., 21:17
glupost normalno ga na leru gasi

Hegi
17.04.2010., 19:35
ne pise nista u manualu...isto kao i za obicne mazde.....a nemam pojma vise...jedni kazu jedno drugi drugo...

iPhone_Killer
19.04.2010., 16:34
E a gdje su one slike koje je smith stavio od svoje mazdice? Hahhaha

jane
19.04.2010., 21:00
Atraktivna Mazda RX8 izbačena iz Europe (http://www.monitor.hr/clanci/atraktivna-mazda-rx8-izbacena-iz-europe/30904/)

Mazda će zbog strogih ekoloških normi sa europskih tržišta morati povući svoj atraktivni coupe RX8...

Njemački Auto Motor und Sport javlja kako Wankel motor zadovoljava tek Euro 4 standarde za emisiju štetnih plinova, a stepenica više, Euro 5, na snazi je već od jeseni prošle godine. Upitan je čak i povratak na tržište u 2013. godini , za kada je najavljen nasljednik modela sa potpuno novim, no opet Wankelovim motorom.
http://www.monitor.hr/resources/generated/articles/0030904.jpg
Sumnja se da bi i taj motor mogao imati poteškoća sa ekologijom, jer godinu kasnije, 2014., na snagu stupaju još stroži Euro 6 standardi.