View Full Version : Koliko programeri zaradjuju, part 2
dakle... posto je ono postao ćateraj sa math u glavnoj ulozi, a ja se osjecam kakti ignoriranim... otvaram no-unserious-chat-topic o placama, najboljim, najglupljim, najisplativijim poslovima...
na www.mojposao.net uglavnom nema ponude poslova u kojima je navedena i placa. Dijelom jer su informaticari uglavnom slabi u borbi za vece place, pa se cesto isplati dati manje...
iznimka je jedan oglas koji stoji sada (za billing, ali malo specificno), gdje se nudi placa od 1300 do 3600 eura.
Outcast
20.09.2006., 10:13
Ima čovjek pravo, mene isto zanimaju plaće. S obzirom da mi je dosadilo ljenčariti, odlučih se ponovo zaposliti. Zanima koliku plaću može očekivati .NET programer u Zagrebu? Budući da pratim poslove na moj-posao site-u, često jedna firma zvana ekobit zna tražiti .NET-ovce. Ima li tko kakvih saznanja koliku bi plaću tamo mogao imati početnik, a koliku nepočetnik?
Moje osobno iskustvo. Nakon tri godine imao sam plaću oko 5300kn neto i to zato jer sam bio najavio otkaz. Prije toga sam imao plaću 4400kn neto. Nekeko sam se osjećao premalo plaćenim. Jesam li bio u pravu? Posao je bio u Varaždinu.
Pozdravljeni!
poslovi izvan zg su slabije placeni... 5300 je po mom malo, odnosno neka donja granica za izvan zg (po mom)... zavisi sto sve znas raditi... ja bi u startu npr. dao 6-7000 kn
justapixel
20.09.2006., 13:32
Ima čovjek pravo, mene isto zanimaju plaće. S obzirom da mi je dosadilo ljenčariti, odlučih se ponovo zaposliti. Zanima koliku plaću može očekivati .NET programer u Zagrebu? Budući da pratim poslove na moj-posao site-u, često jedna firma zvana ekobit zna tražiti .NET-ovce. Ima li tko kakvih saznanja koliku bi plaću tamo mogao imati početnik, a koliku nepočetnik?
Moje osobno iskustvo. Nakon tri godine imao sam plaću oko 5300kn neto i to zato jer sam bio najavio otkaz. Prije toga sam imao plaću 4400kn neto. Nekeko sam se osjećao premalo plaćenim. Jesam li bio u pravu? Posao je bio u Varaždinu.
Pozdravljeni!
Pojma nemam kolike su im plaće, ali iz priče s likom koji je bio tražio tamo zaposlenike prije godinu-dvije, preferirali su mlade još neoformljene fresh-out-of-college programere. Vjerojatno početne plaće i nisu nešto posebno (ali bolje od ovih gore navedenih), ali onda solidno porastu kad se čovjek dokaže. Meni su na prvi pogled izgledali ok.
.
Codegun
20.09.2006., 14:57
evo da dam svoj doprinos, u maloj privatnoj firmi sam Java programer, imam 8000 kn
ninja_meditation
20.09.2006., 16:50
evo da dam svoj doprinos, u maloj privatnoj firmi sam Java programer, imam 8000 kn
koliko godina radnog iskustva imaš, ak' se smije znati ... :)
ninja_meditation
20.09.2006., 16:55
... ali bolje od ovih gore navedenih ...
izgleda da ću se morat u Zagreb selit ... :rofl:
math_baby
20.09.2006., 19:23
dakle... posto je ono postao ćateraj sa math u glavnoj ulozi, a ja se osjecam kakti ignoriranim... otvaram no-unserious-chat-topic o placama, najboljim, najglupljim, najisplativijim poslovima...
Glupost! Topic nije propao zbog chateraja sa mnom u galvnoj ulozi, nego zato sto nitko nije htio reci koliko zaradjuje. Rekla sam ja i gotovo nitko vise.
Evo, recimo, lilo nije rekao, a slovi za velikog experta, itd... A o drugima da i ne pricam. Ja sam vam iskreno rekla koliko zaradjujem, i onda su svi digli frku, iako ne znam zasto.
math_baby:rolleyes:
ja sam jedino shvatio da neki novci sjedaju na tvoj racun... nesto u tom stilu...
al meni nevazno...
Codegun
21.09.2006., 09:05
koliko godina radnog iskustva imaš, ak' se smije znati ... :)
oko 5
ninja_meditation
21.09.2006., 10:12
oko 5
Koliko si imao kad si bio pripravnik?
Reci ako sam dosadan sa pitanjima .... :zubo:
Codegun
21.09.2006., 12:23
Koliko si imao kad si bio pripravnik?
Reci ako sam dosadan sa pitanjima .... :zubo:
kad sam počeo raditi u toj firmi imao sam 6 kkn. Zapravo nikad nisam bio pripravnik, prvo sam radio fuš za tu firmu pa su me i zaposlili. Prve 3 godine sam radio od doma a bio zaposlen za stalno!!
Koliko vrijedi Oracle DBA?
evo vidim Croatia Osiguranje ponavlja natjecaj za takvog
Flo_Master
26.09.2006., 20:45
Glupost! Topic nije propao zbog chateraja sa mnom u galvnoj ulozi, nego zato sto nitko nije htio reci koliko zaradjuje. Rekla sam ja i gotovo nitko vise.
Evo, recimo, lilo nije rekao, a slovi za velikog experta, itd... A o drugima da i ne pricam. Ja sam vam iskreno rekla koliko zaradjujem, i onda su svi digli frku, iako ne znam zasto.
math_baby:rolleyes:
900 K kn!? To je neto ili bruto? Osim toga, ako je to prihod firme, onda je to durga prica, a takodje ako se dijeli izmedju dvije osobe - treca prica.
Inace, 900 K kn godisnje je za mene (skromnog konzultanta) i dalje OGROMAN novac.
kresimirf
20.10.2006., 22:47
Ora DBA 7 - 12 kKn (bar recimo 3,4 god iskustva ...)
uglavnom nema ponude poslova u kojima je navedena i placa. Dijelom jer su informaticari uglavnom slabi u borbi za vece place, pa se cesto isplati dati manje...
Pa recimo da je meni OK da se ne objavljuju plaće. Iz više razloga. npr. nisu svi istih kvaliteta, znanja, ekspertize i sl. Nadalje, interna politika većina firmi nalaže da se informacije o primanjima ne objavljuju što je ok. Zakaj bi svaka šuša znala kolka je moja plaća.
Informatičari su plačeni kako gdje, negdje bolje negdje lošije. Neće "informatičar" u firmi sa 2 servera i 10 clienta biti isto plaćen kao "informatičar" u firmi gdje održava 150 servera i nekoliko puta više korisnika. Nadalje, kakve kvalifikacije imaš, na temelju toga možeš tražiti plaću, ako imaš poziciju inzistirat na XX XXX kn plaće, a to ti u nekoj firmi nedaju odi tamo di ti daju, as simple as that....
Makar, nije mi jasno baš kaj taj informatičar radi, jel on mjenja diskove, developira aplikacije ili prodaje u HG Šrotu.....
U svedskoj je pocetna placa bez ikakvog radnog iskustva (samo 3 god faks) 29000SEK, to je oko 2900EUR. Prosjecna placa s iskustvom 3-4 god je 38000SEK=3800EUR. To je naravno bruto i porez u swe je oko 30%.
U njemackoj neznam ali sumnjam da je manje nego sto je u svedskoj, ako nije vise.
Ovdje citam place izmedu 5000-12000HRK = 600-1600EUR
To je nista prema svedsku placu. Kako je to sad moguce? Jeli postoji neke ogranicenje da hrvati (programeri) nemogu ici u drugim npr EU zemljama radit za vise vec duplu placu? Ako je tako onda ce valjda svaki svjestan programer ici u drugu EU zemlju gdje je vise placeno kad HR bude u EU.
Dobro, jeftinje je zivit u hrvatskoj nego u svedskoji ili njemackoj, ali novac je ipak novac jelda?
Objasnite mi!
sveti živorad
06.03.2012., 18:03
digo si temu staru 6 godina! AMIN!
ALILUJA! :Pop:
ođe ti je ki u raju, čista voda, ljubazni i nasmešeni ljudi, ugodna klima, imaš dobro za pojist, popt, poprčt! KO TO MORE PLATIT!
:lol:
tebi je otić u neku drugu zamlju EU ka prnit da prostiš? :misli:
Objasnite mi!
bi, al tema ti je malo ostarila (http://www.youtube.com/watch?v=46pDtzER4hs)
otvori novu temu sa zeljama
pozdrav
NNJ
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.