PDA

View Full Version : Jonas method - kalendar za one koji žele dijete, a nikako ...

MaLo
20.09.2006., 12:17
Bok!
Nedavno sam čula nešto što je meni potpuno novo (možda mnogi za to i znaju, pa ja ispadam seljo)!
Ne znam dal je tko čuo za metodu dr. Jonasa? Čula sam da možete kod njih naručiti kalendar po kojem vam točno odrede kad možete začeti zdravo dijete po skroz prirodnoj metodi, ali čak mogu odrediti i koji spol se može začeti koji dan. Taj kalendar izrađuju za svaku ženu posebno i izrađuje se na temelju detaljnih podatka koje im pošaljete. Postoje 4 kategorije za koje se možete odlučiti, ako (kad) se odlučite za njihovu metodu. Prva je kontracepcija - pošalju vam kalendar sa točnim danima koje morate izbjegavati ako želite izbjeći trudnoću. Druga je gender selection (odabir spola) - najvažnije je da je dijete živo i zdravo :) , ali ima žena koje imaju 5,6 curica i pod svaku cijenu žele dečkića, ili obrnuto. Onda oni pošalju kalendar sa točnim datumima kada se može začeti koji spol. Naime, oni imaju svoju teoriju da se jedan mjesec može začeti samo dečko, a neki drugi mjesec samo curica, i to bez obzira na sve one brojne faktore... Treća grupa je infertility (neplodnost) - gdje kažu da svi parovi mogu dobiti dijete njihovom metodom po njihovom kalendaru, ako nije patološki uzrok u pitanju. I to dvije trećine žena (kojima je dokazano da ne mogu imati djecu) začnu u prvoj godini, a ostala jedna trećina u drugoj godini. Četvrta grupa je healthy child (zdravo dijete) gdje su na njihovom kalendaru točno označeni datumi gdje se može začeti zdravo dijete, tj. ako u obitelji postoji neka teška bolest, malformacije i sl. onda se njihovom metodom to može izbjeći. Tih datuma u jednoj godini može biti 2 ili 3 (nekome može biti i više od toga), a čak može biti i niti jedan, zbog toga jer oni uzimaju u obzir sve: da se izbjegne spontani, da bude ok trudnoća, porod i čak da se izbjegne smrt u kolijevci, sve teške bolesti.... Znači da sve bude ok i sa mamom i sa dijetetom.:top:
Njihova se metoda bazira na teoriji da kod svake žene u jednom ciklusu postoje dvije ovulacije :eek: , i da se to područje baš i ne istražuje jer je komplicirano, spontano i vrlo je teško odrediti kad se ta druga spontana ovulacija dešava. Oni pojašnjavaju svoj stav sa činjenicama da mnogo žena ostane u drugom stanju jedan dan poslije/prije menge, pod mengom ;) :eek: ili u totalno neočekivanom razdoblju!
Znam kaj sad mislite: :eek: ili :confused: ili čak :flop: !
Nema veze! Zanima me dal ima još ko takvih iskustava?
Susjeda koja 5 god. nije mogla imati dijete:eek: , nakon dugog pokušavanja imala spontani, da bi joj na kraju rekli da uopće neće moći imati djecu (i već je bila naručena za umjetnu!!!), naručila je ovaj kalendar i sad ima doma zdravog sinčića!!

ema1
20.09.2006., 12:24
Misliš li na ovo?

http://www.lunarium.co.uk/jonas.php

MaLo
20.09.2006., 13:27
Misliš li na ovo?

Da, to je isti dr. Jonas, ali ne znam za te stranice.
Ja sam išla na: www.usmev.com.au

Kaj veliš za to? :confused:

ema1
20.09.2006., 14:10
Da, to je isti dr. Jonas, ali ne znam za te stranice.
Ja sam išla na: www.usmev.com.au

Kaj veliš za to? :confused:

Čini mi se da je identično.... samo što na ovim iz uk možeš besplatno izračunati sam ( samo odrediš vremensku zonu za Rim i paziti na onaj pm i am).

Mislim da ima logike... pogotovo zato što imamo toliko puno primjera kada su se izbjegavali plodni dani kao kontraceptivna metoda, a žene su ostajale trudne.
Na jednom topicu ovdje sam čitala kako je cura pazila na dane ovulacije da NE ostane u trudna, a 26 dan se ispostavio itekako plodan.
Iz svoje bliže okoline, znam samo za jedan slučaj primjene ove metode.
Oni nisu mogli imati djece, ali su bili zdravi. Trudili su se tri godine, nisu željeli ići na umjetnu... njena frendica joj je poslala link i nakon 4 mjeseca je ostala trudna.

Važno je napomenuti da pročitaš sve one napomene ispod napisane... mislim da u jednoj stoji da sati koji su navedeni tamo, nisu oni "pravi" nego da se računa 24 sata ranije od navedenog..

Prije x godina, na tv je bio dokumentarac o tome kako je žena plodna u vrijeme kada je mjesec u onom položaju kakav je bio kada se rodila ( mjesečno).. ovo mi se samo nadovezuje na tu teoriju...

Mi također planiramo, pa sam sva moguća iskustva ljudi skupljala...
Sve u svemu, mislim da ne može škoditi.
Nek nam je sa srećom:top:

Zmijica
20.09.2006., 14:24
Glec, da mi nije uspjelo kak je uspjelo, i da pokusavam godinama, da imam tuznu povijest spontanih i neuspjesnih IVF-a, bila bih dovoljno ocajna da probam i ovo.

Fora za spol isto ima dosta, al u to slabo vjerujem. Mi smo kao pucali na curicu, pa ispao pisonja, nek nam je ziv i zdrav zlato mamino :cerek:

To da ima 2 ovulacije ne bih bas rekla da je standardno, ali nije ni rijetko, pogotovo u ranim dvadesetima. Broj ovulacija godisnje pada s godinama matere. Al tu mora bit toliko faktora da ne znam otkud bi uopce poceli istrazivati - prehrana, ucestalost seksa, jacina orgazama, redovitost krvarenja, genetske predspozicije... uf...

A za ovu cetvrtu kategoriju zdravog djeteta sam zdravo skepticna.

mandy
21.09.2006., 08:36
Malo bi mi bilo čudno "radit" dijete kao po narudžbi, iako bi probala sve kad ne bi mogla ostat trudna.
Iako ispada da je točna jer su pogodili moj dan začeća, a po tabeli kažu da će biti curica, vidjet ćemo za 6 mjeseci :cerek:

ema1
21.09.2006., 09:29
Malo bi mi bilo čudno "radit" dijete kao po narudžbi, iako bi probala sve kad ne bi mogla ostat trudna.
Iako ispada da je točna jer su pogodili moj dan začeća, a po tabeli kažu da će biti curica, vidjet ćemo za 6 mjeseci :cerek:

Slažem se sa boldanim dijelom.... ali ako planiramo bebicu onda i "radimo" u određene dane nešto više ko po narudžbi:zubo:

Stvar smo provjerile ja i moja kuma i frendica i njima dvima je u dan "pogodilo" dan začeća - one su trudne 5 i 7 mj ( nisu imale problema sa začećem i nisu se služile ovom metodom).
Neznam .... treba probat :D

MaLo
21.09.2006., 09:37
:bonk: Čini mi se da je identično.... samo što na ovim iz uk možeš besplatno izračunati sam ( samo odrediš vremensku zonu za Rim i paziti na onaj pm i am).

Mislim da ima logike... pogotovo zato što imamo toliko puno primjera kada su se izbjegavali plodni dani kao kontraceptivna metoda, a žene su ostajale trudne.
Na jednom topicu ovdje sam čitala kako je cura pazila na dane ovulacije da NE ostane u trudna, a 26 dan se ispostavio itekako plodan.
Iz svoje bliže okoline, znam samo za jedan slučaj primjene ove metode.
Oni nisu mogli imati djece, ali su bili zdravi. Trudili su se tri godine, nisu željeli ići na umjetnu... njena frendica joj je poslala link i nakon 4 mjeseca je ostala trudna.

Važno je napomenuti da pročitaš sve one napomene ispod napisane... mislim da u jednoj stoji da sati koji su navedeni tamo, nisu oni "pravi" nego da se računa 24 sata ranije od navedenog..

Prije x godina, na tv je bio dokumentarac o tome kako je žena plodna u vrijeme kada je mjesec u onom položaju kakav je bio kada se rodila ( mjesečno).. ovo mi se samo nadovezuje na tu teoriju...

Mi također planiramo, pa sam sva moguća iskustva ljudi skupljala...
Sve u svemu, mislim da ne može škoditi.
Nek nam je sa srećom:top:

Vidiš, može biti da ima nešto u tome!!! :kava:
A ja budala naručila i platila kalendar :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
Sve mi je isto ko i na ovim stranicama koje si ti preporučila!!
Ma, ne znam! Ne znam kaj da mislim! :confused: Mi ćemo probati slijedeći mjesec, pa ćemo vidjeti!
Samo znaš, ne kužim koliko visok smije biti onaj faktor rizika (tam u onoj tablici) ? Valjda nula :confused:

Ništa, ema! Sretno nam bilo!

MaLo
21.09.2006., 09:43
[QUOTE=ema1]Slažem se sa boldanim dijelom.... ali ako planiramo bebicu onda i "radimo" u određene dane nešto više ko po narudžbi:zubo:

I ja se slažem! I ja ne bih htjela dijete "po narudžbi", ali mislim ipak, ak si jako želimo dijete, onda se podrazumjeva da ga i planiramo ;) i da u određene dane nešto više "radimo" na tome!
I naravno da bi htjela da je zdravo (dok mi spol uopće nije bitan!!) :)

ema1
21.09.2006., 09:45
:bonk:

Vidiš, može biti da ima nešto u tome!!! :kava:
A ja budala naručila i platila kalendar :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
Sve mi je isto ko i na ovim stranicama koje si ti preporučila!!
Ma, ne znam! Ne znam kaj da mislim! :confused: Mi ćemo probati slijedeći mjesec, pa ćemo vidjeti!
Samo znaš, ne kužim koliko visok smije biti onaj faktor rizika (tam u onoj tablici) ? Valjda nula :confused:

Ništa, ema! Sretno nam bilo!

Bilo bi idealno da je 0! Piše u objašnjenju poslije izračuna pri kraju stranice.

ja budala naručila i platila kalendar
A bed! Baš mi žao!

MaLo
21.09.2006., 09:49
Bilo bi idealno da je 0! Piše u objašnjenju poslije izračuna pri kraju stranice.

A bed! Baš mi žao!

Ništa, samo nek se još netko ne opeće, pa će mi biti drago!

Zmijica
21.09.2006., 13:01
Misliš li na ovo?

Otisla bas da vidim i ne sljaka s mojim datumom rodjenja :confused:
(16.09.1974.)
Sljaka sa 15. i 17.-tim, a za moj stavi 05.01.2038. (maksimalni datum na Unixu, al da vas sad sa tim ne maltretiram :mig: ) i cijela stranica se pogresno generira.

I sto sad? :mama: :zubo:

buba4
21.09.2006., 17:50
Bok!

Evo i ja znatiželje radi pogledala što kaže dr Jonas

Prvo sam ubacila Calculation start date jučerašnji datum. Nakon toga sam promijenila na prije mjesec dana da provjerim koje dane će izbaciti za ovaj mjesec (možda smo MM i ja baš potrefili :) ) i izbacio mi je totalno drugačije datume !?!

buba4
21.09.2006., 18:03
Ipak pokazuj dobro. Kada se mijenja datum od kada se računa pobriše datum rođenja tako da ga treba unjeti ponovno.

duda
22.09.2006., 09:36
Išla sam slati link šogorici koja si želi curicu (nakon 2 dečka) i usput provjerila svoju djecu. Malenoj je točno u dan pogođeno začeće ali malome ne. Naime on je začet točno na polovici između dva "sigurna" termina. Pretpostavljam onda da je mala začeta u "toj nekakvoj drugoj ovulaciji" a mali po "normalnoj" !
P.S. Šogorica vam svima šalje pozdrave i bit će tulum na IMF-u ako bude curica :cerek:

8472
22.09.2006., 10:05
Mislim da su to gluparije. Napravila sam jedan proračun prije pola godine, i neki dan ponovo. Dobila sam totalno drugačije podatke za isti period. Znači nemoguće...

ema1
22.09.2006., 13:41
Bo... meni uvjek dođe isto, osim kada zablesiram pa zaboravim recimo staviti pm umjesto am ili slično.

Cattleya
23.09.2006., 08:47
Meni je ta njihova teorija totalni nonsens sa dvije ovulacije te ostajanje u drugom stanju dan prije ili tijekom menstruacije!!????? Pa to nema veze sa fiziologijom ali nimalo. Menstruacija je odljuštenje nabujalog endometrija u koji se TREBAO, a nije ugnjezdio zametak. Svaka žena ima individualno dugačke cikluse i faza ciklusa do ovulacije varira, a nakon ovulacije traje 10-16 dana.
No, i dalje ne znaci da njihova metoda nije dobra iako počiva na krivim postavkama.
Interesantno je da tvrde, kako je MaLo napisala, " 2/3 žena ostane trudno u 1. godini, a 1/3 u drugoj godini", što je u biti 100% uspješnost metode. A to je zbilja nevjerojatno. U tom slucaju bi sve klinike za potpomognuto zacece ostale bez posla.....
Metoda mjerenja bazalne temperature i Billingsova metoda su za početak optimalne za određivanje plodnih dana i ovulacije. Naravno, treba se potruditi i osluškivati svoje tijelo i pratiti promjene. To iziskuje malo više truda.
Svim parovima koji ne uspijevaju zanijeti dijete 6 mjeseci do godine dana, savjetujem da krenu u obradu i ne gube vrijeme. Problem nije nužno samo u ženi već se na žalost nerijetko nađe problem u muškarcu. U tom slučaju će vam kalendar slabo pomoći.
Razlog može biti i donekle trivijalan, istovremeno ozbiljan i tvrdokoran kao infekcija klamidijom, koja ne boli i koju treba liječiti.

magic blue
24.09.2006., 11:06
izracunala i ja, potrefilo da ce bit decko, ali mi se cini da nije bas potrefilo dan zaceca

MaLo
25.09.2006., 11:16
Meni je ta njihova teorija totalni nonsens sa dvije ovulacije te ostajanje u drugom stanju dan prije ili tijekom menstruacije!!?????

Ma znam!! I ja sam skeptična! Al stvarno osobno znam par žena kojima se "dogodilo" 1 dan prije, poslije ili za vrijeme menge!

Interesantno je da tvrde, kako je MaLo napisala, " 2/3 žena ostane trudno u 1. godini, a 1/3 u drugoj godini", što je u biti 100% uspješnost metode. A to je zbilja nevjerojatno. U tom slucaju bi sve klinike za potpomognuto zacece ostale bez posla.....

A fora je možda i u tome da 90 % žena i ne zna za tu metodu, ali i ako zna - vrlo vjerojatno razmišlja kao i ti - nonsens!!!:) Možda da neplodne žene samo pokušaju, možda bi stvarno te klinike i ostale bez posla :rolleyes:

Metoda mjerenja bazalne temperature i Billingsova metoda su za početak optimalne za određivanje plodnih dana i ovulacije.

Da, te metode su "po njima" OK, ali na žalost, one ti samo kažu da se ovulacija već dogodila!! a ne da će se dogoditi :top:

Svim parovima koji ne uspijevaju zanijeti dijete 6 mjeseci do godine dana, savjetujem da krenu u obradu i ne gube vrijeme.

Slažem se! :top: Ali zašto ne probati u te dane? Isto će biti i ženino jajašce i njegov spermić, a ne tuđi (ako se radi o umjetnoj...) i još uz prisustvo raznih lijekova....

Problem nije nužno samo u ženi već se na žalost nerijetko nađe problem u muškarcu.
Tako je! Ali oni kažu (i mi svi znamo da je tako) da je potreban samo 1 spermij da se oplodi jajna stanica, ili ?...

U tom slučaju će vam kalendar slabo pomoći.

I za to objašnjavaju da ima utjecaja i na muškarce, samo me baš to nije zanimalo, pa sam preskočila :zubo:

Razlog može biti i donekle trivijalan, istovremeno ozbiljan i tvrdokoran kao infekcija klamidijom, koja ne boli i koju treba liječiti.

:top: Opet potpisujem. Ali ako se sve to njihovo i prouči, onda i dobiva neki smisao... Kažu: ako nije u pitanju patološki uzrok, njihova metoda 98 % uspijeva! Znači, žena bez oba jajnika, klamidijom i slično... naravno da ne može zatrudnit....

Cattleya
25.09.2006., 21:12
Apsolutno se slažem ako je u stvari 'uzrok' neplodnosti neki psihički razlog.

Ma znam!! I ja sam skeptična! Al stvarno osobno znam par žena kojima se "dogodilo" 1 dan prije, poslije ili za vrijeme menge!

Shvati da se začeče fiziološki ne može dogoditi 1 dan prije početka menstruacije. Menstruacijski ciklus jest složen,ali ne treba ga zbog toga mistificirati. Ovulacija se događa kad Graafov folikul pukne i izbaci jajnu stanicu koja je sposobna biti oplođena spermijem slijedeća 24 sata. Ako se to ne dogodi ona propada. Ako se oplodnja dogodi, nastaje EMBRIO koji se ukopa u sluznicu maternice oko 3 dana NAKON oplodnje. Iz Graafovog folikla nastaje žuto tijelo koje luči hormone i ranu trudnoću održava slijedećih nekoliko tjedana dok ne nastane posteljica i ne počne lučiti HCG ( zbog kojeg počnu mučnine oko 6 tjedana od zadnje menstruacije). Začeće se može dogoditi tijekom menstruacijskog krvarenja kod žena sa kratkim ciklusima od 21 dan kad se i ovulacija u ciklusu rano događa.
Činjenica je da žene i oskudnije krvarenje u sredini ciklusa znaju proglasiti menstruacijom.

Da, te metode su "po njima" OK, ali na žalost, one ti samo kažu da se ovulacija već dogodila!! a ne da će se dogoditi

Za bazalnu temperaturu se dijelom slažem, ali bilingsova metoda ti govori kad nastupaju plodni dani kad je začeće moguće i najčešće zadnji dan plodnog razdoblja je ovulacija. Jasno je da ne možeš znati kad će biti zadnji dan, ali ako par ima spolni odnos bez zaštite u plodno vrijeme velika je šansa za začeće jer spermij može preživiti u plodnoj cervikalnoj sluzi oko 3 dana i oploditi jajnu stanicu iako taj dan nije bilo spolnog kontakta.

Slažem se! Ali zašto ne probati u te dane? Isto će biti i ženino jajašce i njegov spermić, a ne tuđi (ako se radi o umjetnoj...) i još uz prisustvo raznih lijekova....

Nema razloga ne pokušati. I dok pokušavaju, mogu krenuti u obradu. Jedno ne isključuje drugo. Nisam protiv pokušaja, ali protiv mistificiranja stvari koje pišu u udžbeniku biologije za osnovne škole jesam. Slažem se da će biti ženino jajašce i njegov spermij i bez lijekova i svi sretni i zadovoljni. Ako se radi o potpomognutom začeću nije istina da se koristi tuđi spermij. Koristi se spermij supružnika. I dovoljan je samo jedan. Od kud ti ideja da se koristi tuđi????

Tako je! Ali oni kažu (i mi svi znamo da je tako) da je potreban samo 1 spermij da se oplodi jajna stanica, ili ?...

Aha jedan je dosta. Samo to ti je zakon brojnosti. Mora ih biti oko 15 milijona vitalnih spermija jer od vagine do jajovoda gdje ih čeka stanica ima puno mjesta za zalutati.

A fora je možda i u tome da 90 % žena i ne zna za tu metodu, ali i ako zna - vrlo vjerojatno razmišlja kao i ti - nonsens!!! Možda da neplodne žene samo pokušaju, možda bi stvarno te klinike i ostale bez posla

I opet me samo živciraš! Koje neplodne žene? Zašto ta formulacija "neplodne žene"? Govorimo o neplodnom braku u kojem su muškarac i žena. Oboje mogu biti razlog, a ne samo žena. To je predarasuda iz prošlosti koju treba mijenjati.

I opet ponavljam, ne znači da zbog krivih postavki metoda ne valja i da ne može pomoći, i da ne treba probati, ali treba kritički sagledati stvari i zaključiti jel netko prodaje maglu ili pravu stvar. Čovjek u nevolji posegne za bilo čime u nadi da će pomoći, akupunkture, bioenergije, kristali i sl. i ako vjeruje u to moguće je da mu pomogne. Ali ne treba niti nasjedati onima koji se okoriste na tuđoj nesreći.

ema1
27.09.2006., 15:31
I opet me samo živciraš! Koje neplodne žene? Zašto ta formulacija "neplodne žene"? Govorimo o neplodnom braku u kojem su muškarac i žena. Oboje mogu biti razlog, a ne samo žena. To je predarasuda iz prošlosti koju treba mijenjati.

I opet ponavljam, ne znači da zbog krivih postavki metoda ne valja i da ne može pomoći, i da ne treba probati, ali treba kritički sagledati stvari i zaključiti jel netko prodaje maglu ili pravu stvar. Čovjek u nevolji posegne za bilo čime u nadi da će pomoći, akupunkture, bioenergije, kristali i sl. i ako vjeruje u to moguće je da mu pomogne. Ali ne treba niti nasjedati onima koji se okoriste na tuđoj nesreći.

Zašto agresiva:confused:
Nisu svi u braku da bi bio "neplodan brak"... možda je žena mislila, na žene koje znaju da su neplodne itd....

Slažem se s tobom da ne treba nasjedati na "metode" kojima se drugi okoriste, ali možemo bez beda "nasjedati" na one besplatne :zubo:
Ni jedna metoda nije sigurna 100%-tno i toga smo svi svjesni, kao i da sve te metode bile one znanstvene ili alternativne, treba uzeti sa zadrškom, ali uvijek sa uvjerenjem u to da je bolja od nikakve:)

MaLo
27.09.2006., 15:42
Shvati da se začeče fiziološki ne može dogoditi 1 dan prije početka menstruacije.

Draga moja, ja to shvaćam i znam, ali daj mi onda molim te objasni,
zašto toliko žena (ja ih znam 5) koje su imale od 3 do 5 menstruacija ili nazovi-to-kako-hoćeš u trudnoći i koje su rodile zdravu djecu. Kao je onda to moguće?

Menstruacijski ciklus jest složen,ali ne treba ga zbog toga mistificirati. Ovulacija se događa kad Graafov folikul pukne i izbaci jajnu stanicu koja je sposobna biti oplođena spermijem slijedeća 24 sata. Ako se to ne dogodi ona propada. Ako se oplodnja dogodi, nastaje EMBRIO koji se ukopa u sluznicu maternice oko 3 dana NAKON oplodnje.....

:top: znam

Jasno je da ne možeš znati kad će biti zadnji dan, ali ako par ima spolni odnos bez zaštite u plodno vrijeme velika je šansa za začeće jer spermij može preživiti u plodnoj cervikalnoj sluzi oko 3 dana i oploditi jajnu stanicu iako taj dan nije bilo spolnog kontakta.

:top: Tako je! Ali žašto ne bi probali i u dan kad je ta "spontana" ili druga ili svejedno kak se zove ovulacija? Pa, mislim, ništ ih ne košta!

Nema razloga ne pokušati. I dok pokušavaju, mogu krenuti u obradu.

Da!

Ako se radi o potpomognutom začeću nije istina da se koristi tuđi spermij. Koristi se spermij supružnika. I dovoljan je samo jedan. Od kud ti ideja da se koristi tuđi????

A mislim.....kak ti možeš znati da su uzeli baš vaše stanice?! Možeš doktorima vjerovati, mislim, iskreno se nadam da tako ne rade, ali kak znati čiji su uzeli spermij?
Da ne bi bilo zabune, da moram, i ja bi se odlučila na umjetnu oplodnju isto.... bez obzira... i vjerovala bih doktorima...

Aha jedan je dosta. Samo to ti je zakon brojnosti. Mora ih biti oko 15 milijona vitalnih spermija jer od vagine do jajovoda gdje ih čeka stanica ima puno mjesta za zalutati.

Znam i to, ali ta njihova metoda kaže da se onda i broj spermija povećava u to vrijeme, pa je veća mogućnost začeća...... Ma, ne znam više... Nije me to baš zanimalo pa sam preskočila :zubo:

I opet me samo živciraš!

Haaaalllooo ?!?!?!
Ja ovdje nisam došla nikoga živcirati!!!!!!
Niti sam se došla svađati, nego sam došla pitati cure/žene dal imaju kakva iskustva vezana uz ovu metodu!!!!!!
Niti odobravam tu metodu, niti sam protiv nje, niti nikoga ne nagovaram da radi po njoj! Nego sam očekivala odgovore tipa: mm i ja pokušavamo po toj metodi godinu dvije i ništa ili slično (kak su gore i druge forumašice navele)

Koje neplodne žene?

I kaj si toliko osjetljiva ?!? I ja sam među prvima koje su protiv takvog razmišljanja! Naravno da oboje mogu biti razlog...

Govorimo o neplodnom braku u kojem su muškarac i žena.

A i ne mora biti BRAK u pitanju :zubo:

Čovjek u nevolji posegne za bilo čime u nadi da će pomoći, akupunkture, bioenergije, kristali i sl. i ako vjeruje u to moguće je da mu pomogne.

:top: Slažem se! I ja bi...

Ali ne treba niti nasjedati onima koji se okoriste na tuđoj nesreći

A takve bih ja :Snajper:

MaLo
27.09.2006., 15:48
Ovaj gornji post namjenjen je Cattleyi.

I stvarno molim bez agresive, jer nisam stvarno nikog došla provocirati

MaLo
27.09.2006., 15:54
Ni jedna metoda nije sigurna 100%-tno i toga smo svi svjesni, kao i da sve te metode bile one znanstvene ili alternativne, treba uzeti sa zadrškom, ali uvijek sa uvjerenjem u to da je bolja od nikakve:)

Ma ni jedna metoda nije sigurna, baš ni 1! Ali mi bar daje lažan dobar osjećaj sigurnosti. A molit ću Boga da sve bude ok!

Cattleya
27.09.2006., 20:27
Druga ovulacija ne postoji- to je izuzetno rijetko te iako se nekim čudom dogodi opet menstruacija dođe 14-tak dana nakon ovulacije.
Kako su žene krvarile? Krvarenje u ranoj trudnoći je opasna stvar i svako krvarenje treba ozbiljno shvatiti. No kad posustaje žuto tijelo i preuzima održavanje trudnoće HCG, možda tad se javi oskudno krvarenje. Oskudna krvarenja se mogu javiti i u vrijeme ovulacije zbog hormonskih oscilacija.
Ma ne može biti žena neplodna sama za sebe. Jedino ak nema spolne žlijezde i maternicu to ti priznajem. Može imati neplodan ciklus ( bez ovulacije) ali ne znači da su svi takvi. Sve, i najzdravije žene povremeno imaju takve cikluse.

Ok. Neplodan par.

No na kraju opet isto pričamo. Nisam ni ja rekla da to ne treba probati. Oni koji žele djecu pokušavaju, valjda, i bez kalendara bar 3x tjedno. Pa ti na isto dođe. A moj(i) postovi su bili osvrt na metodu, u sklopu ozbiljnog topica, za sve one koji stvarno imaju problema i suočavaju se s time.
Pokušavam si predočiti kako je to .....

I svima se ispričavam za bilo kakvu agresiju.

AntikA
30.10.2006., 12:30
Misliš li na ovo?

Bok Ema. išla sam na onu web stranicu koju si prporučila i ispalo mi je ovo:

Date Time Gende Risk
9.01.1902 8:14 pm G 2

Da li možda znaš što to znači? Da li sam u zakašnjenju 104 godine?

MaLo
30.10.2006., 13:10

Date Time Gende Risk

Ovak, ja bi se umiješala...

Ja sam kupila takav kalendarić prek stranice www.usmev.com.au i pošto ih konstantno moraš izvještavati o svojim mengama (ak hoćeš), bila sam stalno u kontaktu s njima prek maila. Pa, kad sam ja saznala za tu lunarium stranicu, naravno da sam ih išla pitati o čemu se radi.
I rekli su da će ih tužiti i da koriste ime dr. Jonasa bez veze i da ta stranica apsolutno nema nikakve veze s metodom dr. Jonasa. I naravno da su oni jedini autorizirani predstavnik u svijetu koji može koristiti tu metodu. Jer sam i ja pitala kaj im taj RF (risk faktor) znači...
Sad ono, može biti da su im ti englezi konkurencija (zamisli, oni daju te kalendare prek interneta besplatno, dok ih ovi australci masno naplate), a može biti da fakat bezveze seru.
Btw, ak te kaj tješi, ja sam kupljeni kalendar usporedila s besplatnim i sve mi je isto :eek:
A znaš, kad sam se prijavljivala za kalendar, morala sam dati puno podataka npr. kad sam rođena, di sam rođena, u koliko sati i minuta točno sam rođena, kad mi je bila prva menga uopće, kad mi je bila zadnja menga, dal znam kad ovuliram, dal sam imala spontane, koliko imam djece, di su djeca rođena (i baš sve o djeci... kile, visina, vrijeme rođenja), dal sam pila kontracepcijske, kad sam prestala i još svašta..

Uglavnom, napisali su mi da mi ovulacija bude 15.10.2006. i spol: dečko.
Mi to onak probali, pa da vidimo dal bu uspjelo... U subotu napravim test:
pozitivan :cerek: (i to iz prvog pokušaja) Moja redovna ovulacija bila je 12.10., ali mi smo sve te datume pošteno iskoristili.
Bumo vidli za osam i pol mjeseci... :cerek:

bucek
31.10.2006., 07:47
Ajme MaLo pa divna vijest:) :) :) :)
Počinjem vjerovati u to,ali ja imam problema sa kilama i ovulacijom a i neznam baš točno vrijeme rođenja (mama kaže između pola 12 i 12:confused: ).
Sve u svemu-čestitke!!!Jedva čekam da i ja napravim pozitivan test:top:

MaLo
31.10.2006., 08:19
Ajme MaLo pa divna vijest:) :) :) :)
Počinjem vjerovati u to,ali ja imam problema sa kilama i ovulacijom a i neznam baš točno vrijeme rođenja (mama kaže između pola 12 i 12:confused: ).
Sve u svemu-čestitke!!!Jedva čekam da i ja napravim pozitivan test:top:

Je, jako sam sretna zbog te vijesti :cerek:
Inače, nisam ni ja znala točno vrijeme rođenja, pa sam otišla u matični ured u gradu u kojem sam rođena pitati i rekli su mi. To ti je jako bitno u prijavi, jer odstupanja mogu biti samo do 4 min :eek:
Debljina ti nije tak bitna, mislim možeš zatrudniti ak imaš višak kg, a ovulaciju ti oni predvide...tak da je na tebi i tvom dragom samo to da probate.
Sretno! Nadam se da ti se bude potrefilo iz prve ko i meni :top:

ema1
02.11.2006., 09:22

Date Time Gende Risk

Meni se to identično desilo, nakon što sam fulala vrijeme dođenja tj. umjesto pm, ostavila sam onaj am...

oona
02.11.2006., 14:35
Curice, za vas koje ne znate:

AM = ante meridiem = prije podne

PM = post meridiem = poslije podne.

Sretno....

Kidm
22.11.2006., 13:06
Upravo sam malo kopala po ovoj temi jer imam frendicu koja nikako da ostane trudna..nasla sam jonesov kalendar i probala sam u njega ukucati svoje podatke.Ja vec imam dva klinca i bas me zanimalo sto ce reci.I ne biste vjerovale ali pokazao mi je da onda kad sam ja zanjela svoje klince zaista i bio najveci rizik od zaceca..sto je jos nevjerojatnije cak je pogodio i spol..ne znam da li je to slucajnost ili ne ali ja sam odmah zvala frendicu..hvala cure:top:

poohica
29.11.2006., 11:51
zanimljiva metoda, mene jedino malo buni sto po ovoj metodi svaki mjesec
ispada da se ima plodni dan
po toj logici ovo na zalost nije upotrebljiva metoda za mene :confused:
mi smo prvog bebaca (za sada i jedinog) strpljivo radili preko dvije godine,
sa mojim neredovitim menstruacijama (od 2-6 mj.) i njegovim losim
spermiogramom, svi su nam strucnjaci rekli da bez umjetne oplodnje, najverovatnije nista i desilo se cudo :cerek:
ali nema veze, budemo probali i ovo pa tko zna mozda opet upali :zubo:

Wedding
30.11.2006., 08:42
Ma ne može biti žena neplodna sama za sebe. Jedino ak nema spolne žlijezde i maternicu to ti priznajem. Može imati neplodan ciklus ( bez ovulacije) ali ne znači da su svi takvi. Sve, i najzdravije žene povremeno imaju takve cikluse.
.
hm daj mi onda objasni kako jedna moja frendica ne moze imat djecu jer se ispostavilo u njenoj 21 godini da cura nije imala niti jednu ovulaciju tj. da su svi ciklusi neplodni a menstruacije su joj sve bile relativno na vrijeme. ( tu si je i sama kriva sto je tek onda isla prvi puta kod ginekologa).
I sad ju sopaju sa raznim hormonskm preparatim i nadaju se da ce jajnik zapocet sa svojom normalnom funkcijom (drzim fige da uspije ali cisto sumljam jer to vec dugo traje):(

mandy
30.11.2006., 08:48
ja sam tek nedavno saznala da cure imaju jajašaca onoliko koliko ih se stvori dok su u maternici....ako do 21. godine niej imala ni jednu ovulaciju možda ni nema jajašaca.....ona se ne stvaraju sad niti se obnavljaju..

n-i-c-o-l-e
22.01.2007., 19:44
Cure, žene, trudnice... pomno sam proučila ovu temu obzirom da već skoro 2 godine pokušavam ostati trudna... sve mi je jasno i dobila sam datume, međutim npr. slijedeći mjesec mi stoji:
11.02.07. u 11,26 sati B rizik 5
svje je jasno, jasno je i da bi trebao bit dečkić, međutim muči me taj rizik 5, kaj to znači? bolje ne ili kaj? ne kontam...
tamo veli kao da se vodi računa o riziku, jer su neki parovi koji navodno nisu mogli imat djecu išli na trudnoću i unatoč riziku, pa su dobili djete ali s nekim poremećajima, što li... jesam li ja to dobro shvatila ili ne?
please help... jer to mi je slijedeći ciklus...

ema1
23.01.2007., 09:23
Cure, žene, trudnice... pomno sam proučila ovu temu obzirom da već skoro 2 godine pokušavam ostati trudna... sve mi je jasno i dobila sam datume, međutim npr. slijedeći mjesec mi stoji:
11.02.07. u 11,26 sati B rizik 5
svje je jasno, jasno je i da bi trebao bit dečkić, međutim muči me taj rizik 5, kaj to znači? bolje ne ili kaj? ne kontam...
tamo veli kao da se vodi računa o riziku, jer su neki parovi koji navodno nisu mogli imat djecu išli na trudnoću i unatoč riziku, pa su dobili djete ali s nekim poremećajima, što li... jesam li ja to dobro shvatila ili ne?
please help... jer to mi je slijedeći ciklus...

Dobro si shvatila!
Što je veći broj to je rizik za komplikacije veći - po njima.
Idealno bi bilo 0 ili 1-2.

Ja pokušavam "ubost" datum, ali do sad mi je stalno padalo za vrijeme menzisa...
Ako se ne varam, pokretačica topica se oslanjala na ovu metodu - njoj je bila uspješna.

n-i-c-o-l-e
24.01.2007., 07:54
ma nema veze što ti pada za vrijeme menzisa, možda je to baš pravi dan za tvoju oplodnju...
evo ja znam curu koja je ostala trudna za vrijeme menzisa i nakon toga imala još dvije normalne menge... bile su joj sumnjive jedino konstantne mučnine pa je išla kod ginića i tamo su utvrdili da je već u 3. mjesecu trudnoće...

zato, pucaj, nije bitno jel menga ili ne...

a ja onda po tom glupom faktoru slijedeći mjesec bolje ne pucati na taj datum... sranje...

chiara
24.01.2007., 10:40
nisam nikada zapravo čitala ovu temu, ali sad sam pročitala i probala ubaciti brojkice u onu tabelu i mogu samo sa sigurnošću reći da to definitivno nije točno. svaka čast onim ženama koje su po toj tablici ostale trudne. Mi smo išli ciljano, pratili ovulaciju i pazili smo u dan kada imati odnos i prema toj tablici bi fulali tjedan dana (kada nebi bilo ovulacije) i dobili bi curu, a imat ćemo dečka.

chiara
24.01.2007., 10:40
ali ako nekome pomogne, zašto ne, želim svima sreću i da imaju svoju bebicu :kiss:

ema1
24.01.2007., 11:57
Tak je :top:...... manje razmišljanja i kalkuliranja i bebice samo tak stižu...

Khm..... nismo svi takve sreće :D

Btw, 90% žena na ovom forumu je kalkuliralo

Nisam ni ja prvih godinu i pol, al bome sad ga kalkuliram i ciljam sve u 16:zubo:

chiara
24.01.2007., 12:04
želim ti svu sreću. mi smo isto pokušavali godinu dana i uspjeli tek kada smo uzv-om pratili sazrijevanje jajašca. ali mislim da ovakve tablice nisu baš pouzdane.
no, već sam rekla, ako nekom pomogne, super!

ema1
24.01.2007., 12:22
:kiss:

Mišljenja sam da ništa osim folikulometrije i Lh testova nije pouzdano, sve ostalo su nagađanja i pretpostavke, tako i ovo.
Da pomogne i jednom paru da dobije bebicu - super! Možda je slučajnost, možda nije, nekome pogodi, nekome profula - pa metodu svrstavam u nepouzdane... al od viška (metoda) glava ne boli :D

mandy
24.01.2007., 12:35
Khm..... nismo svi takve sreće :D

Btw, 90% žena na ovom forumu je kalkuliralo

Nisam ni ja prvih godinu i pol, al bome sad ga kalkuliram i ciljam sve u 16:zubo:

I ja bi tako da smo pokušavali više od godinu dana, iako znam ljude koji nisu imali nikkave fizičke smetnje al beba jednostavno nije dolazila....i nakon 5 godina im uspjelo i onda sljedeće nakon 2 godine...

Utpala
24.01.2007., 13:28
Ja uvijek oko svega kalkuliram - pa ni beba nije bila izuzetak... Ja sam imala srecu da ovulacije fizicki osjecam pa sam znala datum bez temperatura, kalkulatora, iscjetka - you-name-it cega ne... I zato je bio dovoljan jedan prasak :top: doslovno :zubo:

chiara
24.01.2007., 14:52

Mišljenja sam da ništa osim folikulometrije i Lh testova nije pouzdano, sve ostalo su nagađanja i pretpostavke, tako i ovo.
Da pomogne i jednom paru da dobije bebicu - super! Možda je slučajnost, možda nije, nekome pogodi, nekome profula - pa metodu svrstavam u nepouzdane... al od viška (metoda) glava ne boli :D

zato smo mi radili folikulometriju i ništa osim toga nam nije pomoglo :amen:

dalia23
24.01.2007., 18:10
Dobro si shvatila!
Što je veći broj to je rizik za komplikacije veći - po njima.
Idealno bi bilo 0 ili 1-2.

Ja pokušavam "ubost" datum, ali do sad mi je stalno padalo za vrijeme menzisa...
Ako se ne varam, pokretačica topica se oslanjala na ovu metodu - njoj je bila uspješna.

a mene zanima koliki je najveći rizik? po njima...nisam dobro skužila....jer npr. rizik 5, može biti i jako velik, a i srednji....možda glupo pitanje...al neko kuži šta pitam nek javi..

ema1
25.01.2007., 09:16
Nije glupo pitanje.
Baš se na Rodama vodila rasprava o tome...
Zaključak je bio da je sve iznad 3-4 veliko. Međutim, postoje naravno iznimke, zato ti niti oni nemogu decidirano reći da se komplikacije nemogu dogoditi i sa recimo rizikom 0, a niti da neće sve biti ok sa 5.
Zato sam i rekla da ovu metodu uzimam sa zadrškom.

silent_water
25.01.2007., 19:37
Nisam mogla odoljeti pa sam i ja probala. Piše mi da je 11.2. u 7:11 pm B 6 :eek: !

Ne znam dal je točno ili nije, al znam da se tog dana i slijedećeh 24 sata prije toga ne budem seksala ni pod razno!

Idealno bi mi bilo tek 4.10.2007, onda je rizik 0. :rolleyes:

silent_water
25.01.2007., 19:39
A probat ću i 13.3.2007 G i 1, pa vam javim :cerek:

n-i-c-o-l-e
26.01.2007., 19:10
Nisam mogla odoljeti pa sam i ja probala. Piše mi da je 11.2. u 7:11 pm B 6 :eek: !

Ne znam dal je točno ili nije, al znam da se tog dana i slijedećeh 24 sata prije toga ne budem seksala ni pod razno!

Idealno bi mi bilo tek 4.10.2007, onda je rizik 0. :rolleyes:

čovječe... pa tebi je sve ko i meni... meni je 11.02. rizik 5 i 13.03. (btw moj rođendan) rizik 1...
kad si ti rodjena?

n-i-c-o-l-e
26.01.2007., 19:16
žene koje pokušavaju duže vrijeme ostati trudne kalkuliraju sve žive i nežive metode... probaš 2-3 mjeseca po jednoj metodi, pa ne ide, pa se baciš na drugu pa ne ide, pa kombinirano, pa treća itd... tako se nakon vremena konačno desi i oplodnja i otuda sve te razne pričice... jedna moja frendica je ovako, moja šogorica onako, ja sam tako...
definitivno će se to desiti kad god (ili se neće desiti uopće)... nema veze s ničim...
*ebeš i mjerenja temperatura, i maybe baby i sve, i zbrajanja i oduzimanja... umorna sam od svega...

mandy
27.01.2007., 10:06
nicole :kiss: :biocedobro: doći će i tvoja beba.....

nyn@
27.01.2007., 13:51
žene koje pokušavaju duže vrijeme ostati trudne kalkuliraju sve žive i nežive metode... probaš 2-3 mjeseca po jednoj metodi, pa ne ide, pa se baciš na drugu pa ne ide, pa kombinirano, pa treća itd... tako se nakon vremena konačno desi i oplodnja i otuda sve te razne pričice... jedna moja frendica je ovako, moja šogorica onako, ja sam tako...
definitivno će se to desiti kad god (ili se neće desiti uopće)... nema veze s ničim...
*ebeš i mjerenja temperatura, i maybe baby i sve, i zbrajanja i oduzimanja... umorna sam od svega...

samo polako i nemoj gubiti nadu... :kiss:

a što se tiće topica... neznam kaj bi rekla... ja sam mislila da bu bilo ono :kiss: a ne nekih natezanja (pogotovo napočetku)...
osobno smatram da netko ima pravo probati kaj hoće i na način na koji hoće..
ja konkretno nisam imala problema sada zatrudniti.. i nije mi bila ovulacija i bili smo pod fakat velikim stresom i ja i mm (2 mjeseca prije toga mama mu je otišla na veliku operaciju srca) i nisam pazila na prehranu i nisam mjerila niš...
stoga.. sam došla do zaključka (koji i ponavljam na ovom forumu) da bebe i tak nas biraju kao i vrijeme u koje dolaze... (znam da to i nije baš tako, znam za umjetnu oplodnju i ostalo..)

a svima vama sa problemima držim oooooooogromne fige i neka vam vaše bebe dođu vrlo brzo... :kiss: :kiss:

sia_28
29.01.2007., 14:56
A probat ću i 13.3.2007 G i 1, pa vam javim :cerek:
Ehej jevo da se i ja javim, nisam mogla odoliti pa probala, u biti nisam točno vrijeme, ali piše 24h prije poslije da se preporučava i meni je bilo B1 pa eto.........I inače 25.tj. prije 4 dana mi je bio ''termin'' i ja eto probah..........a 29.12. zadnja m, što znači da sam već mjesec dana ili ti ga da mi 4 dana kasni, što kod mene i nije uobičajeno...........inače redovito mi stiže zadnjih godinu dana točna kao sat, a sad, kasni, jeli uspjelo ili ne ne znam jer test koji sam radila jučer slabo mi je pokazao crticu ali takvi su obično svi testovi koje ja radim......Ništa, budem čekala još pa vidim..........iako ne gajim baš neke nade..............ipak vrijedi pokušavati........

MaLo
01.02.2007., 17:53
Halo cure!

Nije me duuuugo bilo na netu... Ja sam na mirovanju, a doma nemam net :mama:

Užaaaasnoo mi fali forum!

Ovak, koliko ja znam taj rizik bi smio biti najviše 2, ja osobno ne bih išla isprobavati na 3 ili više... I mi smo čekali par mjeseci sve dok nije bio taj rizik 1 i hvala Bogu, uspjelo nam je iz prve. Danas sam trudna 18 tjedana! :cerek:
Za sad još neznamo spol, ali 20.02. idem opet na UZV, pa postoji mogućnost da saznamo... Po ovoj metodi trebao bi biti dečko, bumo vidli! Makar nam je svejedno kaj bude...

Sia, nadam se da ti je upalilo ovaj put!

Pozdrav

sia_28
07.02.2007., 17:08
Halo cure!

Nije me duuuugo bilo na netu... Ja sam na mirovanju, a doma nemam net :mama:

Užaaaasnoo mi fali forum!

Ovak, koliko ja znam taj rizik bi smio biti najviše 2, ja osobno ne bih išla isprobavati na 3 ili više... I mi smo čekali par mjeseci sve dok nije bio taj rizik 1 i hvala Bogu, uspjelo nam je iz prve. Danas sam trudna 18 tjedana! :cerek:
Za sad još neznamo spol, ali 20.02. idem opet na UZV, pa postoji mogućnost da saznamo... Po ovoj metodi trebao bi biti dečko, bumo vidli! Makar nam je svejedno kaj bude...

Sia, nadam se da ti je upalilo ovaj put!

Pozdrav

Čestitke velike, meni nažalost nije uspjelo, bar je tako moja menga pokazala.. Ali ništa idemo u nove pobjede, možda je i razlog to što nisam radila u točno vrime nego tek 12ak h kasnije, no nije ni bitno, drago mi je da je bar nekom uspjelo.. Ja opet u nove pobjede!!!!!! Uzdignute glave............

Sretno s bebačem i još jednom velike čestitke........:zubo: :zubo:

papricica
16.02.2007., 14:36
Evo da se i ja opet javim...još uvijek ništa...od bebača ni b...a kad se samo sjetim kad sam bila mlađa kak sam se sve trudila da ne ostanem trudna, :cool: a zapravo nije to uopće tak lako i jednostavno

mandy
16.02.2007., 15:00
papricice :kiss:.....samo uporno..negdje čeka i tvoja beba...

NIje lako ni jednostavno zaštitit se ni zatrudnit..iako ima onih kojima od prve uspije......pogotovo kad to jako želiš....

papricica
16.02.2007., 15:22
papricice :kiss:.....samo uporno..negdje čeka i tvoja beba...

NIje lako ni jednostavno zaštitit se ni zatrudnit..iako ima onih kojima od prve uspije......pogotovo kad to jako želiš....

Thanks!:cerek: A tko zna možda i jesam trudna pa jo ne znam:rofl:
a moja mama mi neki dan kaže: ma znala bi ti da si trudna, ja sam znala čim sam zatrudnila,već drugi dan sam imala mučnine....pa ti sad znaj:D

nyn@
16.02.2007., 15:55
papričice da te utješim...
mi smo bili na par dana kod kumova ljetos na moru.. i pitaju oni mene pa kada ćeš.. pa jelznaš kolko godina imaš itd..
ja vičem da imam još vremena.... a ono bebe već bila tu.. nisam mala mučnine do jedno 8 tjedna.. a kada su me primile.. neću se ni sjećati..

mandy
16.02.2007., 19:34
papričice da te utješim...
mi smo bili na par dana kod kumova ljetos na moru.. i pitaju oni mene pa kada ćeš.. pa jelznaš kolko godina imaš itd..
ja vičem da imam još vremena.... a ono bebe već bila tu.. nisam mala mučnine do jedno 8 tjedna.. a kada su me primile.. neću se ni sjećati..

ovo sa kumovima je i nama bilo....samo u gorju Slovenskom....ispitivali nas jel budemo skoro, jel bi MM bio samnom na porodu a pikulica već bila tu.....al ja biser po 100 simptoma nisam skužila....

papricica
19.02.2007., 11:37
Thanks curke!!!
A vidjet ću sad kroz par dana, možda i ja imam već pikulicu:s
Al nemam simptoma osim što sam ovih dana spavala 20 sati, non-stop umor i bolne grudi al takve simptome imam svaki mjesec:zubo:
Javim dal je uspjelo:top:

nyn@
19.02.2007., 11:49
papricica držimo ti fige..
i javi nam... :kiss:

papricica
20.02.2007., 16:20
Evo da se javim....opet ništa:tuzni:
Dobila mengu točno na dan...a ništa sad sve opet ispočetka, valjda bu se jednom primilo:D
Jedva čekam da se nastanim stalno na Trudnice. Pusa svima!!!:kiss:

nyn@
20.02.2007., 16:51
Dobila mengu točno na dan...a ništa sad sve opet ispočetka, valjda bu se jednom primilo:D

baš mi je žao... :tuzni:
samo si uživajte.. bebe nastaje iz uživancije...
a nemoraš biti trudnica da bi bikla punopravna na ovom forumu.. nama su ti svi dobrodošli... :kiss:

oštrilo
21.02.2007., 11:26

Kad sam stala atento ne bi bilo ništa, uživajte u :Sex: već će se primiti. Malo pomogni plivačima (stavi jastuk ispod guze), imajte odnose svako 2-3 dan, a u vrijeme očekivane ovulacije svaki dan :kiss:

papricica
22.02.2007., 12:51
Kad sam stala atento ne bi bilo ništa, uživajte u :Sex: već će se primiti. Malo pomogni plivačima (stavi jastuk ispod guze), imajte odnose svako 2-3 dan, a u vrijeme očekivane ovulacije svaki dan :kiss:

Ajoj a trudimo se baš, imamo odnose bar 5x tjedno, držim noge poslije u zraku, pijem i folic plus, samo što još ne dubim na glavi:rofl: ali niš od bebača...
Imam jedno pitanjce možda malo glupo al me zanima. dal ste pričale sa svojim mamama o njihovoj trudnoći i dal vam je slična? Recimo moja mama je imala normalno menge kroz obje trudnoće, pa me zanima dal ima kaj naslijedno u tome, dal ću možda i ja tak?:p

mandy
22.02.2007., 14:46
Kod mene i moje mame ima dosta sličnosti.....

Utpala
22.02.2007., 15:18
ako to stoji - onda me čeka 30-ak sati mrcvarenja (tak je mojoj bilo sa starijom) - mene je (po vlastitim riječima) posrala:rofl:

Ali veli da je isto nosila obje kao i ja...

nyn@
22.02.2007., 16:24
moja trudnoća nema nikakve sličnosti sa onom moje mame.. ona je nosila visoko i prenjela je 2 tjedna.. a ja nosim prenisko i čuvam trudnoću od prijeveremenog poroda već 3 mj...
jedino kaj ni meni osim po veličini cice nedaju znakova da bi mlijeko radile...

"kaya"
22.02.2007., 17:58
evo i mene da se uključim, jer točno znam što neke od vas prolaze. MM i ja živimo zajedno 6 godina, a otprilike 4 godine ne koristimo zaštitu. U početku smo onako, probavali pa ako upali, upali. Nakon godinu dana mene je nešto počelo kopkati da mi to baš i nećemo lako uraditi. I dalje smo živjeli, voljeli se :) pokušavali, ali nismo pravili paniku oko toga što ne ide. Međutim, zadnje dvije godine ja sam postajala sve nervoznija. Napravila sam sve testove, koji su pokazali da je sve ok,kupila maybe - baybe i po njemu živjela život. Nakon ljubavi, dizala noge u zrak, slušala razne priče i pričice.......NIŠTA!
Poslala muža da napravi spermiogram i tada otkrijemo da njegovi plivači i nisu najbrži. Odlučili smo da nakon ljeta krećemo u akciju jer nismo htjeli uništiti ljeto sa nervozom, ja sam tada tražila i posao i nekako smo sve ostavili za kasnije. 1.9. ja sam dobila posao, mi se zaigrali :) jer je trebalo to proslaviti, 15.9. on je otišao kod doktora koji mu je rekao da pije vitamin E i da će dečki proplivati, 25.9. kasni menga.
Što se to desilo, ja ne znam, ali zahvalna sam i Bogu i svemu na ovom daru. Za tri mjeseca postati cu mama jednom dečku koji će mi promijeniti život.
Zato moj savjet je biti strpljiv i uporan (koliko to sada glupo i otrcano zvučalo).......moja bolja polovica kaže da mu nije žao što smo toliko čekali jer je barem sexa bilo na pretek :D
Držim vam fige!!!!

Pcelica Maja
22.02.2007., 18:08
Ehej jevo da se i ja javim, nisam mogla odoliti pa probala, u biti nisam točno vrijeme, ali piše 24h prije poslije da se preporučava i meni je bilo B1 pa eto.........I inače 25.tj. prije 4 dana mi je bio ''termin'' i ja eto probah..........a 29.12. zadnja m, što znači da sam već mjesec dana ili ti ga da mi 4 dana kasni, što kod mene i nije uobičajeno...........inače redovito mi stiže zadnjih godinu dana točna kao sat, a sad, kasni, jeli uspjelo ili ne ne znam jer test koji sam radila jučer slabo mi je pokazao crticu ali takvi su obično svi testovi koje ja radim......Ništa, budem čekala još pa vidim..........iako ne gajim baš neke nade..............ipak vrijedi pokušavati........

Koja slučajnost, ja sam imala zadnju menstr. 29.12. i evo sad sam trudna 7 i pol tjedana tako da ti želim od srca bebicu pa da zajedno raspravljamo o trudnoći :kiss:

xdanijelax
03.03.2007., 03:28
Ajoj a trudimo se baš, imamo odnose bar 5x tjedno, držim noge poslije u zraku, pijem i folic plus, samo što još ne dubim na glavi:rofl: ali niš od bebača...
Imam jedno pitanjce možda malo glupo al me zanima. dal ste pričale sa svojim mamama o njihovoj trudnoći i dal vam je slična? Recimo moja mama je imala normalno menge kroz obje trudnoće, pa me zanima dal ima kaj naslijedno u tome, dal ću možda i ja tak?:p

draga papricice probaj da smanjite odnose na 1 dan, da se napuni :) najbolje je ujutro jer su tada njegovi "junaci" :) aktivni i odmorni. pokusaj da on smanji unos alkohola ako ga trosi jer i to moze stetiti. Sretno uspjet ce to vama samo se opustite i sex-sajte nemojte misliti da pravite bebu

"kaya"
03.03.2007., 08:20
@papricica.......moj je dragi od doktora dobio vitamin E, 400 mg, jer smo otkrili da su mu plivači malo spori. Doc je rekao 1 tableta dnevno i nakon tri mjeseca da očekujemo rezultate.
Ne znam kako tvoj stoji po tom pitanju, ali ne škodi probati.:top:

papricica
05.03.2007., 10:17
@papricica.......moj je dragi od doktora dobio vitamin E, 400 mg, jer smo otkrili da su mu plivači malo spori. Doc je rekao 1 tableta dnevno i nakon tri mjeseca da očekujemo rezultate.
Ne znam kako tvoj stoji po tom pitanju, ali ne škodi probati.:top:

Draga Kaya,kod nas nije još tak kritično, jedno 9 mjeseci ne koristimo zaštitu. Moja ginekologica je rekla da sam ja zdrava pa ako još par mjeseci ne bude ništa onda će dragi morati na spermiogram. Za vitamin E nisam znala budem mu dala da pije...:rofl:
Sad smo ovaj mjesec probali po metodi dr.Jonasa i to dan prije i poslije u točno određeno vrijeme pa ćemo vidjeti dal to stvarno funkcionira.
Jedino kaj mene muči malo je što sam ginekologici rekla da planiram trudnoću i htjela napraviti briseve, no ona nije htjela jer smatra da nema potrebe a imala sam E.Colli....ah držte mi fige da ovaj put uspije i svima jedna velika:kiss:

mea_dy
07.03.2007., 14:19
Iako sam nova, čitam vas već dugo i evo da se i ja javim....Zadnju sam M imala 1.02. i otada niš,imam pms simptome kao bolni janici ali M ni traga, što bi značilo da mi podosta kasni (mislim za moj redovit ciklus)..I ja sam čula za ovu metodu pa odlučih probat kad već godinu dana ne uspjeva nikako drukčije. I... ona mi je bila 23.02. ma kontam ja idem pa šta bude..No prije 2 dana sam radila test i ono ništa..negativan, čist ko suza. Jeli moguće da je prerano da mi očita iako se osjećam čudno:dakle, moji su simptomi slijedeći:
-glavobolje zadnjih 5-6 dana,
-učestalo mokrenje
-pojačan iscjedak
-bol u jajnicima, kao pred pms...
-stanje kao pred gripu, bolovi u leđima, slabost, želudac boli, grčevi u stomaku...
Ali drukčije se nekako osjećam, inače nisam depresivna ali sam jučer i zadnjih dana užasno promjenjivog raspoloženja, čas se smijem, čas bi plakala...
Ne znam više šta bi, nekako mi testovi nisu rješenje, zasad ginekologica bi me ubilla a da me opet vidi......bar ne dok ne budem sigura.Svi su nalazi ok, samo je mužu ostao spermiogram, ali nadam se da neće ni biti potreban...
Da li je itko imao sličnih simptoma i da li je bar nekome ova metoda pobjedila ionako već pomalo sumornu borbu ????:mljacko: :mljacko:
I još jedno pitanjce, ako sam već imala ovu metodu dva dana prije očekivane m a danas mi kasni sedam dana da li je prerano za test?

mandy
07.03.2007., 19:17
mea dy i ja sam imala skroz slične simptome...

~~~~~~~ da uskoro vidiš +

silent_water
08.03.2007., 20:16
čovječe... pa tebi je sve ko i meni... meni je 11.02. rizik 5 i 13.03. (btw moj rođendan) rizik 1...
kad si ti rodjena?

Baš zanimljivo...:cerek: , ja sam 26.5.

maja m
16.04.2007., 01:14
papričice najvažnije ti je da se opustite. meni su nalazi bili katastrofa,progesteron nemjerljivo nizak,desni jajnik pco,lijevi otišo u penziju,imengu nisam imala 3 godine i svi su se ginići složili da su mi šanse jako male. zato smo mi pokušavali godinu dana ko ludi uza sve moguće hormone i lijekove,ciljali dane,noge u zraku ko i ti i ništa!
onda sam saznala da moram na operaciju bubrega i naravno ne zelimo bebu dok to ne riješim,prestala se liječit,izbjegavala plodne dane,poseksali se samo jednom već pred pms misleći da nema šanse i HOP! malac se uhvatio od prve!
i još sam luđački vježbala trbušnjake tih dana i pila tablete koje su strogo zabranjene, ništa to nema veze jesu li noge u zraku.
i evo sad sam u 28.tjednu i bebač je prekrasan vele doktori.
čula sam još takvih priča da su ljudi uspjeli tek kad su prestali pokušavati i nisam vjerovala, ali sada vjerujem.
zato se pokušajte opustit i seksajte se iz zabave,kad vam dođe, i bebač će doć.
sretno!:top:

MaLo
30.04.2007., 16:52
Pošto sam ja otvorila ovaj topic, onda bi htjela malo apdejtirati...
Mi smo naručiti taj kalendarić (o kojem sam govorila u prvom postu) i beba nam se 'ulovila' od prve! :cerek: Pikirali smo prvi datum di nam je pisalo 'Healthy child' i ispod toga pisalo je 'boy'. Bila sam prošlu srijedu na uzv-u i dokica rekla da je sve ok i da čekamo dečka :cerek:
Sad, ak bude stvarno po 'tom kalendaru', onda bi se naš frajer trebao roditi po noći (čega se ja jako bojim, zbog situacija u našim rodilištima - jer po noći doktori malo vole spavati, pa im ne paše da ih se bezveze uznemirava).
To piše samo ako ne bude inducirani porod u pitanju, nego normalni, prirodni...
We'll see!

paspa
30.04.2007., 17:10
Pošto sam ja otvorila ovaj topic, onda bi htjela malo apdejtirati...
Mi smo naručiti taj kalendarić (o kojem sam govorila u prvom postu) i beba nam se 'ulovila' od prve! :cerek: Pikirali smo prvi datum di nam je pisalo 'Healthy child' i ispod toga pisalo je 'boy'. Bila sam prošlu srijedu na uzv-u i dokica rekla da je sve ok i da čekamo dečka :cerek:
Sad, ak bude stvarno po 'tom kalendaru', onda bi se naš frajer trebao roditi po noći (čega se ja jako bojim, zbog situacija u našim rodilištima - jer po noći doktori malo vole spavati, pa im ne paše da ih se bezveze uznemirava).
To piše samo ako ne bude inducirani porod u pitanju, nego normalni, prirodni...
We'll see!

brzo mi javi gdje,što i kako...po pitanju tog kalendara...da nam se iz prve ulovi...nekak me godine stisle ,pa nemam baš vremena....

Satya
30.04.2007., 17:50
MaLo, koliko ste vi radili na bebi? I kakav je to kalendarčić, pošalji i meni, pliz...

moon_child
30.04.2007., 18:35
MaLo, koliko ste vi radili na bebi? I kakav je to kalendarčić, pošalji i meni, pliz...

Ajjjjjjj, ima l mene gdje tu? Mogu l i ja dobiti taj kalendarcic?????
:moli: :(

Fakat sta treba uradit da se dobije beba...? Umorna sam od svega...
Kako neke koje ne zele djecu zatrudne od prve... :(

Meni opet -, sva sam izbedirana, mislim da cu umrijet u suzama... :cry:

paspa
30.04.2007., 18:38
Ajjjjjjj, ima l mene gdje tu? Mogu l i ja dobiti taj kalendarcic?????
:moli: :(

Fakat sta treba uradit da se dobije beba...? Umorna sam od svega...
Kako neke koje ne zele djecu zatrudne od prve... :(

Meni opet -, sva sam izbedirana, mislim da cu umrijet u suzama... :cry:

nemoj takoooo..evo,kaya veli da je pokušavala 4gog...i sad samo što ne krene put rodilišta...drugo smo dijete radili skoro god dana,a treće 6mj...

moon_child
30.04.2007., 18:41
nemoj takoooo..evo,kaya veli da je pokušavala 4gog...i sad samo što ne krene put rodilišta...drugo smo dijete radili skoro god dana,a treće 6mj...

Pa evo i mi radimo pola godine...aktivno, mada smo se prestali stiti prije godinu dana...

nece i nece...
cccc...

:flop:

paspa
30.04.2007., 18:43
Pa evo i mi radimo pola godine...aktivno, mada smo se prestali stiti prije godinu dana...

nece i nece...
cccc...

:flop:

a kaj veli gin...da ti npr da nekaj za stimulaciju ovulacije...

moon_child
30.04.2007., 18:50
a kaj veli gin...da ti npr da nekaj za stimulaciju ovulacije...

Ma ja normalno ovuliram, sve oki...Ciklus mi u dan tacan...
Kad sam isla na pregled, zena mi rekla da sam jako plodna i fakat mi nije jasno...

ali vidis, ici cu svakako s dragim ginicki mozda vec u petak, pa cu se posavjetovat s njom.. ionak mi valja radit papa test...

sta se tu daje za stimulaciju?

paspa
30.04.2007., 18:56
Kad sam isla na pregled, zena mi rekla da sam jako plodna i fakat mi nije jasno...

ali vidis, ici cu svakako s dragim ginicki mozda vec u petak, pa cu se posavjetovat s njom.. ionak mi valja radit papa test...

e fakat nemam pojma...znam da je moja poznanica dobila nekaj,ali kaj...ne pitaj laika,rađe svog gina...

moon_child
30.04.2007., 19:15
e fakat nemam pojma...znam da je moja poznanica dobila nekaj,ali kaj...ne pitaj laika,rađe svog gina...

da, da...

pitat cu je...
'fala za info anyway...:kiss:

Goga_fina
01.05.2007., 23:09

Klomifen tablete, ako se ne varam

ema1
02.05.2007., 14:08

A dragi? Jeli dao uzorak sperme?
Priznajem da nisam sve čitala pa ne znam, ali.... Ne kužim zašto se uvijek ide na to da je "problem" u ženi?
Nakon nekog vemene OPUŠTAJUĆE faze, kad smo vidjeli da nam to ne ide baš tako lako, istovremeno smo krenuli na preglede.
Ako već nije - nek dragi krene put bolnice.

Satya
02.05.2007., 14:42
I nek gutaju vit. E! :klopa:

MaLo
02.05.2007., 16:47

Evo, sad ću tu opet napisati ono kaj sam napisala Paspi u pp.
Paspi sam poslala na pp, jer nisam htjela sve ponavljati, pošto je već sve rečeno na ovom topiku, ali evo u par crta...
Ja sam čula za taj famozni kalendarić po metodi dr. Jonasa, a sve o njemu pročitajte u mom prvom postu na ovom topicu. Ugl. provjerila ga je od mm susjeda doktorica koja je imala prvo jedan spontani, pa su joj nakon toga rekli da više neće moći imati djece, osim možda uz pomoć umjetne oplodnje. I tak se oni naručili za umjetnu i usput su naručili taj kalendarić. Kad je stigla u Maribor na umjetnu, tam su joj samo utvrdili trudnoću i to zahvaljujući baš metodi dr. Jonasa. Sad bude im mali imal oko 3 g.
Provjereno na još par njezinih frendica, a i na meni! :cerek:
Mi samo naručili taj kalendarić preko interneta i to na: www.usmev.com.au
Platili smo s karticom, makar me je užasno bilo strah raditi bilo kakve transakcije s karticom prek interneta, ali ispalo je dobro- hvala bogu! :s :s
Platili smo oko 200 australskih dolara, tj. oko 1060,00 kn. Kalendar su nam poslali s mailom za 2-3 dana, a mogu ga poslati i s poštom ili faksom.
Ugl. mi smo uzeli kategoriju 'healthy child' i kad smo išli 'raditi' bebu, onda je u kalendaru na taj dan pisalo 'healthy child' i 'boy'.
Beba se upelcala :zubo: iz prve :s :s i prošlu srijedu saznali smo na uzv-u da čekamo dečka :cerek:

Btw, nažalost, ja ne mogu baš nikome poslati svoj kalendar, jer se svaki kalendar radi posebno za svaku ženu. Morate dati razne podatke tipa: datum rođenja, točan sat rođenja, mjesto rođenja, kad je bila prva menga, dal su ciklusi redovni, dal znate kad ovulirate, dal imate djece, koliko djece i isto takvi podaci za djecu, dal ste imali bilo kakve pobačaje...

MaLo
07.11.2007., 18:46
Opet jedan update!

I u mom slučaju, sve vezano uz ovaj kalendarić ispalo je točno! :cerek:
Dobili zdravog dečka (uz lagan porod) i sve 5! :top:

octy
17.04.2008., 09:24
Zanima me da li je ova metoda "pogodila" datum začeća i spol bebe u vašem slučaju. Željela bih znati da li se isplati probat zatrudniti na datume koje predlaže. Svima kojima se da provjeriti unaprijed zahvaljujem na pomoći! :kiss:

foresst
17.04.2008., 10:59
samo spol, a za to su i šanse bile prilično velike

octy
17.04.2008., 11:14
kak to misliš "velike šanse" :confused:

petra593
17.04.2008., 12:29
Ne znam kako funkcionira Jonasova metoda, ali moja seka je otpočetka znala da je zanijela muško (naravno nikad se nemože znati baš sa 100% sigurnosti). Odnos na prvi dan ovulacije trebao bi dati veće šanse muškoj bebi, a dani prije ovulacije curicama. Y-nositelji (spermići) su znatno brži i jači, a X-ići su malo sporiji ali zato znatno dugovječniji.

Rosa
17.04.2008., 13:23
3 x ne

foresst
17.04.2008., 15:59
kak to misliš "velike šanse" :confused:

pa 50% su velike šanse
da postoji 6 spolova, pa pogodi, e to je nešto.. ovako, pola-pola, velike su šanse za pogoditi.. samo to, niš pametno zapravo nisam mislila :mig:

larazg
17.04.2008., 16:01
po njemu ja sam nosila curicu i rizik je bio 1

istina je nosila sam sina i rizk je bio očito 6

ostavi se tih gluposti

amarena
17.04.2008., 16:32
cuj; meni nije pogodio, ako sam dobro izracunala....ja rodila curicu a eto tu ispada decko.

mozes sama provjerit ako hoces, javi mi na pp pa ti dam svoje podatke...mozda sam nekaj krivo ukucala.

Lana99
18.04.2008., 09:24
Zanima me da li je ova metoda "pogodila" datum začeća i spol bebe u vašem slučaju. Željela bih znati da li se isplati probat zatrudniti na datume koje predlaže. Svima kojima se da provjeriti unaprijed zahvaljujem na pomoći! :kiss:

Octy, ja probala i 3 puta ništa. Jedan termin mi se bas poklopilo ovulacija i Jonas, pa opet ništa, a navodno onda je 99% sigurno začeće. Pokušavam od 1 mjeseca ove godine. Pauzirala sam 3 mjeseca zbog kiretaže sa 9,5 tjedana trudnoće, odumro plod.

sara_st
18.04.2008., 10:06

meni nije pogodila niti spol :(

gnjavež
18.04.2008., 14:09
:rofl: pogodili su datum kad su mene starci zaceli(bio starom bday pa se tocno zna koji je bio datum:D ), pogodili i spol, pise rizik 3(ja sam rodjena 6 tjedana prije i stara je od 3. mjeseca lezala u bolnici) a vidim da su i moje 4 zadnje ovulacije tu negdi oko njihovih datuma:confused: (bole jaaako pa nema sanse da ih ne registriram)

Lana99
25.04.2008., 14:33
Meni se slijedeći mjesec poklapa datum po Jonasu i ovulacija a piše da je u takvom slučaju vjerojatnost začeća 99%. Provjeriću praktično.:D

lotus_flower
25.04.2008., 14:52
evo mi ćemo se aktivirati večeras 24h prije jer mi se i Jonas i O poklapaju, pa ćemo vidjeti :D

lotus_flower
25.04.2008., 14:56
i da dodam da bi to bilo idealno jer je rizik ovaj mjesec 0, i dečko :cerek:

MaLo
16.05.2008., 02:34
po njemu ja sam nosila curicu i rizik je bio 1

istina je nosila sam sina i rizk je bio očito 6

ostavi se tih gluposti

Već sam na više mjesta na ovom forumu pisala da ovaj site: www.lunarium.co.uk nema veze sa zdravim razumom!!!! Tu bi sad najrađe stavila Caps Lock!
Ja sam kupila originalni kalendar prek neta iz Australije i oni vele da su oni jedini u svijetu koji imaju licencu i koji su izučeni za rad po Jonasovoj metodi i posebno su naglasili da sadržaj na tom engleskom siteu ignoriram, jer su to nebuloze.
E, sad, vi slobodno unašajte podatke i zabavljajte se, ništ vas ne košta. Nama je uspjelo baš onak kak su rekli da bude. I za slijedeće dijete naručujemo kalendar! Slijedeća bude curica! :D

MaLo
16.05.2008., 02:36
evo mi ćemo se aktivirati večeras 24h prije jer mi se i Jonas i O poklapaju, pa ćemo vidjeti :D

I??? Ima kaj novog?

MaraSlavonska
11.10.2008., 11:41
evo ovako da i ja nesto kazem.. nisam trudnica odrodila sam svoje sto sam planirala, 3komada:cerek:.. nego da kazem posto su neki skepicni po pitanju ove metode...
vjerujem da cak i ginekolozi znaju za ovu metodu i koriste je..
evo slucaj: od moje prije mami su dijagnosticirali miom, tad je imala 40god. i ginekolog joj je preporucio da ostane trudna, uzeo njene podatke i za dva dana je nazvao i rekao zaceci cete tad i tad u toliko i toliko sati sina:cerek: i zena naravno postupi po uputama i rodi sina:cerek:
eto ima nesto u tome:)

Loulou
04.11.2008., 17:35
A što znače ovi risks od 0 pa nadalje? Nisam nigdje našla objašnjenje?!

Loulou
04.11.2008., 17:37
Uf našla :(

zaručena
04.11.2008., 19:38
meni je bio rizik 0 pa imala spontani

larazg
04.11.2008., 19:58
eto koliko je taj jonas pouzdan :D:D:D

mafri
04.11.2008., 22:36
evo ovako da i ja nesto kazem.. nisam trudnica odrodila sam svoje sto sam planirala, 3komada:cerek:.. nego da kazem posto su neki skepicni po pitanju ove metode...
vjerujem da cak i ginekolozi znaju za ovu metodu i koriste je..
evo slucaj: od moje prije mami su dijagnosticirali miom, tad je imala 40god. i ginekolog joj je preporucio da ostane trudna, uzeo njene podatke i za dva dana je nazvao i rekao zaceci cete tad i tad u toliko i toliko sati sina:cerek: i zena naravno postupi po uputama i rodi sina:cerek:
eto ima nesto u tome:)

Ovo ko djecija pripovijetka :rofl:

mandy
05.11.2008., 18:39
meni ispalo da je Miha trebao biti curica i rizik 2...a druga verzija curica i rizik 2

ja napravila i sa uključenim i sa isključenim onim Daylight saving....što to znači?
jel trebam stavit kvačicu tamo ili ne?

MaraSlavonska
06.11.2008., 22:30
Ovo ko djecija pripovijetka :rofl:

pa i meni zvuci smjesno al iskreno tako je i bilo :)

Bastet
03.03.2010., 03:01

Nema vise besplatnog racunanja...

Dear Visitors,

The free version of the Lunar Conception Calculator is not available any more. We had to make this calculation a paid service to finance further research into the method. We are planning to fine-tune the Risk Factor algorithm to be able to reliably help you to avoid miscarriages and abnormal births. We are also planning to develop some other services based on the Lunar Conception method that might be useful for you.

From now on, we'll be making our services available through our representatives. We invite representatives from different countries and regions who would wish to cooperate with us. If you are interested, you will find the additional information at the Representatives page.

With time, we are going to publish a directory of our representatives on this website. At the moment, those who are interested in our paid services are invited to write to support@lunarconception.com

snoopyca
03.03.2010., 07:26
eto što se jonasa tiče, još mi je zaljepljen na ormaru, pridržavali smo ga se i trudna sam i trebala bi biti cura po njemu, al nisam sigurna jel to baš taj datum začeća...makar bi itekako mogao biti
ja sam si jonasa izvadila sa astro.com , čak mi je i mengu zadnju pogodio skoro ( 2 dana je uranio, a datum menge uopće neupisujete) , fora...

Hely
03.03.2010., 11:26
www.astro.com

Sa desne str. odabereta "Free horoscopes", onda vam se otvori više stavki, vi odaberete "Horoscope Drawings & Calculations", pa u okviru toga drugu stavku "Extended Chart Selection", tu kod "Methods" kliknite na "Special charts" i odaberite skroz poslednju opciju "Lunar Phases Fertility Calendar" onda kliknete " Click here to show the charts", iskočiće vam prozorčić u koji popunite Ime, datum i vreme rodjenja, državu, grad.. i onda vam izbaci za narednih godinu dana i to možete i odštampati.

lotus_flower
03.03.2010., 11:54

i da dodam da bi to bilo idealno jer je rizik ovaj mjesec 0, i dečko :cerek:

I??? Ima kaj novog?

:lol:
Ja ovo vidim skoro dvije godine kasnije :rofl::rofl:

Da, ima novo to da još godinu i 4mj nakon toga nisam ostala trudna unatoč Jonasu, lh trakicama, folikulmetrijama, gatanjima iz kave, raznih poza, NUZ, raznih preparata i šta ti ja znam što sve ne :rofl::rofl:
I onda nakon jedne histeroskopije i hsg-a, eto rezultata - koji mi upravo štuca u trbuhu :cerek::cerek:

Kanite se gluparija, trudne ćete ostati samo uz pomoć prirode i biologije a ne lunarnih kalendara i sl pyzdarija :mig:

Hely
03.03.2010., 12:08
ja isto mislim da su to pizdarije ili slucajnosti...ja sam za ovu metodu cula vec kad sam rodila ali bas me zanimalo jel se kod mene poklopilo sa tom metodom .. stvarno je ali spol nije ...po toj metodi trebala je bit curica ali je decko...
ali i dalje mislim da je to samo slucajnost...

8472
03.03.2010., 15:44

Da, ima novo to da još godinu i 4mj nakon toga nisam ostala trudna unatoč Jonasu, lh trakicama, folikulmetrijama, gatanjima iz kave, raznih poza, NUZ, raznih preparata i šta ti ja znam što sve ne :rofl::rofl:
I onda nakon jedne histeroskopije i hsg-a, eto rezultata - koji mi upravo štuca u trbuhu :cerek::cerek:

Kanite se gluparija, trudne ćete ostati samo uz pomoć prirode i biologije a ne lunarnih kalendara i sl pyzdarija :mig:

I reče ona koja je prvo sve isprobala. :rofl:

lotus_flower
03.03.2010., 16:08
I reče ona koja je prvo sve isprobala. :rofl:

a jbg, znaš kako kažu - pametan uči na tuđim greškama :rofl::rofl:
očito nisam baš nešto bistra :p:p:p

LISA1
04.03.2010., 13:12

ja sam davno radila to čudo od Jonasa..i znam da mi je tad pokazalo da ću bebu dobit ono tipa za cca2godi..ali nisam sačuvala taj ispis....uh da bar jesam:rofl:

evo i jesam zatrudnila 2godine nakon toga..(otprilike) sad je li Jonas ili:lol:

p.s. iako nije da mu vjerujem...al isto me zanima šta mi je tad naškarabao

FIGICA
20.04.2010., 09:47
Malo podižem temu :mig:

Jel ima koja forumašica kojoj je uspjelo po Jonasu :cerek:

FIGICA
21.04.2010., 14:58
Mi jučer pokrili Jonasa a budući da imam dugačke cikluse 19.5 možemo opet,možda je ovo glupost al baš me briga,ništa nas ne košta da probamo :mig:

mazuljkić
21.04.2010., 21:10

Vidi se da nevalja:lol::lol::lol:

katjes
21.04.2010., 22:22
Malo podižem temu :mig:

Jel ima koja forumašica kojoj je uspjelo po Jonasu :cerek:

ja ne :p ..po jonasu sam bila "plodna" 21dc hau jes nou :kava:

FIGICA
22.04.2010., 09:00
ja ne :p ..po jonasu sam bila "plodna" 21dc hau jes nou :kava:

Jonas ti nema veze sa tom tvojom o.koja je bila 21dc ...
Po Jonasu imamo 2 ovulacije-astro i biološku,najbolje je kada ti se te 2 o.poklope,onda je mogućnost začeća 99%,a samo kod astro o.30%(samo kod biološke je 20%)

Plodnost je pojačana za vrijeme lunarnog povratka-ponavljanje faze mjeseca kakva je bila kod rođenja i ta plodnost traje 2 dana prije tog trenutka i 2 dana poslije

Najjednostavnije je pogledati na stranici start date moon phase calculator kako je mjesec izgledao taj dan te godine kada si rođena i onda gledaš za onaj mj.koji te zanima.npr,svibanj i kada mjesec ima isti oblik to je taj dan po Jonasu-najbolje da je sex barem jedan dan prije

katjes
22.04.2010., 10:22
Plodnost je pojačana za vrijeme lunarnog povratka-ponavljanje faze mjeseca kakva je bila kod rođenja i ta plodnost traje 2 dana prije tog trenutka i 2 dana poslije

Najjednostavnije je pogledati na stranici start date moon phase calculator kako je mjesec izgledao taj dan te godine kada si rođena i onda gledaš za onaj mj.koji te zanima.npr,svibanj i kada mjesec ima isti oblik to je taj dan po Jonasu-najbolje da je sex barem jedan dan prije

Znaaam znaam, proučih to.
Zapravo nije točno što si rekla da ta "plodnost" traje 2 dana prije i 2 poslije.
Po Jonasu "plodnost" je točno taj dan štoviše sat -ajd recimo trenutak u kojem je mjesec u istoj fazi svog ciklusa kao u trenutku tvog/mog/našeg rođenja.

Detaljnije sam napisala tu: http://www.forum.hr/showpost.php?p=25938810&postcount=3642

Poigrati se možete na Astro.com: http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi kad kliknete na special chart u padajućem izborniku imat ćete na dnu: lunar phases fertility....

FIGICA
22.04.2010., 11:24
Znaaam znaam, proučih to.
Zapravo nije točno što si rekla da ta "plodnost" traje 2 dana prije i 2 poslije.
Po Jonasu "plodnost" je točno taj dan štoviše sat -ajd recimo trenutak u kojem je mjesec u istoj fazi svog ciklusa kao u trenutku tvog/mog/našeg rođenja.

Detaljnije sam napisala tu: http://www.forum.hr/showpost.php?p=25938810&postcount=3642

Poigrati se možete na Astro.com: http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi kad kliknete na special chart u padajućem izborniku imat ćete na dnu: lunar phases fertility....

Znam za dan ali kako da dođem do tog sata?

katjes
22.04.2010., 12:47
E to već ne znam..možda je to onaj sat/minute kad si se rodila..
Guglajući, pročitala sam na nekom od sajtova da se spominje ura..

I nemam ideju odakle taj Jonas vadi faktore rizika il spol..to mi već sliči na gatanje. "Karta kaže". Vidoviti Milan.. :lol:

FIGICA
23.04.2010., 12:27
E to već ne znam..možda je to onaj sat/minute kad si se rodila..
Guglajući, pročitala sam na nekom od sajtova da se spominje ura..

I nemam ideju odakle taj Jonas vadi faktore rizika il spol..to mi već sliči na gatanje. "Karta kaže". Vidoviti Milan.. :lol:

Onda se moramo posexati u 3 ujutro :rofl:

Rizik-sve žene rođene na mlađak i pun mjesec te na 11 dan od mlađaka i punog mjeseca se nalaze u rizičnoj skupini i one moraju izbjegavat ovu metodu

A za spol ispadne-jedan mjesec je za curicu,jedan za dečka

kućica
24.04.2010., 06:47
meni ovo nije ništa izračualo..plodni dani su mi kao sad u vrijeme kad mengu trebam dobiti,koja kasni, i ništa mi nije jasno

FIGICA
24.04.2010., 09:13
meni ovo nije ništa izračualo..plodni dani su mi kao sad u vrijeme kad mengu trebam dobiti,koja kasni, i ništa mi nije jasno

Pa posexaš se na taj datum bez obzira u kojem dijelu ciklusa jesi ali vidim ja da tebi Jonas neće trebati sljedećih par godina :cerek:

kućica
24.04.2010., 22:38
Pa posexaš se na taj datum bez obzira u kojem dijelu ciklusa jesi ali vidim ja da tebi Jonas neće trebati sljedećih par godina :cerek:

tako je draga,vrlo vjerovatno da je tako....izgleda da slijedećih 3god i 9mj neće..daj Bože da je tako..obećala sam mužu da ga neću gnjaviti s trećim djetetom dok drugo ne navrši 3 godine:D

leptiric333
08.12.2010., 02:18
Meni je ta njihova teorija totalni nonsens sa dvije ovulacije te ostajanje u drugom stanju dan prije ili tijekom menstruacije!!????? Pa to nema veze sa fiziologijom ali nimalo. Menstruacija je odljuštenje nabujalog endometrija u koji se TREBAO, a nije ugnjezdio zametak. Svaka žena ima individualno dugačke cikluse i faza ciklusa do ovulacije varira, a nakon ovulacije traje 10-16 dana.
No, i dalje ne znaci da njihova metoda nije dobra iako počiva na krivim postavkama.
Metoda mjerenja bazalne temperature i Billingsova metoda su za početak optimalne za određivanje plodnih dana i ovulacije. Naravno, treba se potruditi i osluškivati svoje tijelo i pratiti promjene. To iziskuje malo više truda.
Svim parovima koji ne uspijevaju zanijeti dijete 6 mjeseci do godine dana, savjetujem da krenu u obradu i ne gube vrijeme. Problem nije nužno samo u ženi već se na žalost nerijetko nađe problem u muškarcu. U tom slučaju će vam kalendar slabo pomoći.

Da postoje dvije ovulacije...to i nije neka novost i neznam zasto ti je to nepoznanica, izgleda da nisi dovoljno informirana...moja prijateljica je i zanjela u istom mj.2 puta razlika izmedu curica je 3 tj. imala je srece sto je tako mala razlika jer postoje slucajevi gdje je razlika i do 3 mj. tad se prva beba vadi na carski a druga ostaje jos 3 mj. u trbuhu ....a po tom kalendar mi je druga prijateljica rodila koja je imala prije pobacaj i tocno su joj izracunali datum spol i kad ce roditi...treba sve pokusati..pogotovo ako postoje pozitivni slucajevi...:):top::top::top::top::top::)

*Mare*
08.12.2010., 09:31
Da postoje dvije ovulacije...to i nije neka novost i neznam zasto ti je to nepoznanica, izgleda da nisi dovoljno informirana...moja prijateljica je i zanjela u istom mj.2 puta razlika izmedu curica je 3 tj. imala je srece sto je tako mala razlika jer postoje slucajevi gdje je razlika i do 3 mj. tad se prva beba vadi na carski a druga ostaje jos 3 mj. u trbuhu ....a po tom kalendar mi je druga prijateljica rodila koja je imala prije pobacaj i tocno su joj izracunali datum spol i kad ce roditi...treba sve pokusati..pogotovo ako postoje pozitivni slucajevi...:):top::top::top::top::top::)

ja nikad u životu ništa slično nisam čula! nije li to malo nemoguće obzirom na hormone u trudnoći? :ne zna:

ta.ja
08.12.2010., 10:03
ja nikad u životu ništa slično nisam čula! nije li to malo nemoguće obzirom na hormone u trudnoći? :ne zna:

Moguće je ako žena ima dvije maternice, a takvi su slučajevi jaaaaaaaaaaaako rijetki

Mislim da je pred par godina bilo nešto slično objavljeno kao vijest/senzacija u novinama

tina2701
08.12.2010., 10:23
...dvije bebe u istom ciklusu...a ja ne mogu jednu u još malo pa 4 godine :mama::mama:

dublin
08.12.2010., 12:14
ko zna računati po Jonas metodi??

*Mare*
08.12.2010., 15:46
ko zna računati po Jonas metodi??

ja :raspa:

edit: ali kako i sam znaš, nisam trbušasta još pa bih rekla da taj Jonas isto pizdarije priča. :kava:

FIGICA
08.12.2010., 20:15
Ja sam baš nekako vjerovala toj metodi ali ipak nije upalilo po Jonasu nego s običnom ovulacijom

Antonija_Š
15.12.2010., 10:56
Bok cure!!!

Mene zanima kako i gdje preuzeti tu tablicu za izračunavanje, gdje god da kliknem ili me baci na neku drugu stranicu ili traže plaćanje nekakve registracije, izračuna i inih stvari, a koliko sam shvatila, vi ste uspjele to sračunati "for free" :D. Pa mi sad nije jasno kako ste došle do toga. Pliiiiz pomagajte.

ribica1505
18.10.2011., 10:16
Cure, bok! Dižem malo iz naftalna ovu temu...
Zadnjih par mjeseci proučavam Jonasovu metodu, pa me zanima ako netko zna nešto više o njoj?! Čak sam (nadam se) uspjela uskladiti menst.ciklus na cca 28 dana (do sada je bio 33-38) koristeći zamračivanje sobe i spavanje uz lagano svjetlo 14., 15. i 16. noć. Zanima me da li još netko vjeruje u sve ovo? I da, nisam naručila kalendar (nisam pri parama), imam samo onaj besplatni, al na njemu ne pišu rizici. Da li se isplati ipak naručiti orginal?

ZARA1402
18.10.2011., 15:26
A di si našla taj kalendar? Kako se usklade ciklusi? Ta 3 dana zamračivat sobu?Baš ću probat

ribica1505
18.10.2011., 20:04
Kalendar sam našla na Astro.com. Par stranica prije imaš objašnjenje kako ga izraditi (upišeš datum rođenja, sat i mjesto, i oni ti izračunaju).
Šta se tiče usklađivanja ciklusa sa mjesecom, ja to proučavam tek kratko vrijeme (ovo mi je treći mjesec), pa ne znam da li ti je pametno mene slušati, ali uglavnom, od prvog dan ciklusa ZAMRAČUJEŠ sobu svaki dan do 14., 15. i 16. noći. Te tri noći pustiš da ti gori slaba lampica. Ja to nisam mogla izvesti jer bi me muž proglasio ludom (nikom nisam o ovom pričala, pa ni njemu), nego sam pustila škure (rolete) otvorene. E sad, da li je to pomoglo ili se nešto poremetilo u mom tijelu (imala sam kiretažu), ne znam, ali ciklus mi je sada 27-28 dana. Doduše, kratki je to period, al vidjeti ću dalje?! I ponavljam, volila bi kad bi se netko iskusniji javio, da mi malo bolje sve to pojasni...

ZARA1402
19.10.2011., 00:01
Mislim da nisi luda jer sam ja čitala prije 2 god. o tome, ba su neki ginekolozi govorili

Krijesnic@
11.11.2011., 10:52
Evo i mene da se javim. Pokušavam zatrudniti po svim metodama(trakice za ovulaciju,mjerenje bazalne temperature i dr) a i ovom metodom. Kalendar sam preuzela sa www.astro.com koji je naravno besplatan. A može se naručiti izrada kalendara u Hr. možete pogledati detaljnije CENTAR JONAS INTERNATIONAL ili na mail centarjonas@gmail.com.
Izrada kalendara stoji 250kn ili 35eur za godinu dana.

Mene sad zanima jel ima tko ovdje da je naručio kalendar od 250kn i dal se podudara sa ovim sa astro.com?

Yoja
07.04.2013., 23:39
Evo i mene da se javim. Pokušavam zatrudniti po svim metodama(trakice za ovulaciju,mjerenje bazalne temperature i dr) a i ovom metodom. Kalendar sam preuzela sa www.astro.com koji je naravno besplatan. A može se naručiti izrada kalendara u Hr. možete pogledati detaljnije CENTAR JONAS INTERNATIONAL ili na mail centarjonas@gmail.com.
Izrada kalendara stoji 250kn ili 35eur za godinu dana.

Mene sad zanima jel ima tko ovdje da je naručio kalendar od 250kn i dal se podudara sa ovim sa astro.com?

Moj naručeni kalendar se podudara u potpunosti s ovim FOR FREE :top:

micek veliki
13.04.2013., 12:21
Tražim na astro.com i nikako ne uspijevam naći kalendar
može mi netko reći kako se to tamo zove?

Yoja
15.04.2013., 22:56
www.astro.com
Sa desne str. odabereta "Free horoscopes", onda vam se otvori više stavki, vi odaberete "Horoscope Drawings & Calculations", pa u okviru toga drugu stavku "Extended Chart Selection", tu kod "Methods" kliknite na "Special charts" i odaberite skroz poslednju opciju "Lunar Phases Fertility Calendar" onda kliknete " Click here to show the charts", iskočiće vam prozorčić u koji popunite Ime, datum i vreme rodjenja, državu, grad.. i onda vam izbaci za narednih godinu dana i to možete i odštampati.

micek veliki: Tražim na astro.com i nikako ne uspijevam naći kalendar
može mi netko reći kako se to tamo zove?

micek veliki, evo, mozda ti ova slika malo pomogne i ovo objasnjenje od Hely gore...
http://imageshack.us/a/img132/5512/37440098.jpg