PDA

View Full Version : poklon za božić? nee!!!

naranđica
21.12.2002., 11:11
Daklem, trenutno sam ljuta ko pas i eto moram se negdje požalit. Priča počinje pred par dana kad je i mene uhvatila predblagdanska groznica. I smišljam ja što darovati najdražima, a budući da nastojim darovati nešto praktično i osobno, vjerujte nije to lako smislit. I tako kružim gradom i tražim knjigu koju moj dragi sanja, ali nije to tako lako, jer takve knjige zanimaju samo likove kao što je moj dragi. Ali uspjeh, knjigu sam našla. I ljepi ukrasni papir, i zamotavanje s najvećon pažnjom. Sva ushićena čekam trenutak (primo)predaje.
I eto tog dana. Rastajemo se za blagdane. I ja sve čekam, kad on ne trza. I ništa pa ništa. I ništa nisam dobila!Da se vratim na početak priče: ljuta sam ko pas. Ništa, ništa, ne mogu vjerovat. I sad sam u dilemi pravit se da je sve u redu, reć mu nešto i što.
Pretpostavljam da sam to trbala predvidit. Mislim u njegovoj obitelji se ne drži do blagdana, čak ni rođendana. Ali znao je da ja držim do toga i da je meni Božić najdraži blagdan. I opet ništa.
Pa barem čokoladicu, i Naranđice mislim na tebe. Ali ne...
I kako sad to protumačiti, pitam ja vas?

Trenutni statu mu je :flop:

GothicA
21.12.2002., 12:08
I ja sam tako lijepo dobila niš za poklon. Raska je pred 2 tjedna predložila da svi napišemo svoja imena na papirić i onda da se izvlačimo i kog izvučemo, toj osobi treba napravit čestitku il dat poklončić. I svi su dobili nekaj, osim mene. Al nije me bilo briga. Ionak od tog tipa niš i nije za očekivat :D
Gle, naranđice, kaj prije shvatiš da od mnogih ne trebaš niš očekivati i kad shvatiš važnost hladnokrvnosti, tad se opće ne buš zamarala s ovim.
I zakaj ženske uvijek misle da bu se dragi sjetil i učinil dobro djelo? :confused:

Vega
21.12.2002., 16:05
Pa čuj, zaboravi na poklone. Čovjek te može voljeti beskrajno i ne kupiti ti nikad ništa. Važno da ti je poklonio svoju ljubav, sebe...
I obratno, kupovanje poklončića svaki dan da umiri svoju savjest ili partneru zamaže oči...
Dobro, ovo su dvije krajnosti, obično je život nešto između. Budi blag sudac, zaboravi njegov nemar, pogotovo što to kod njega nije običaj. Sjeti se koliko te voli, i bit će ti dovoljno.

Black Hawk Down
21.12.2002., 16:36
Nikad nisam razumio ovu žensku opsjednutost prigodnim poklonima, godišnjicama, rođendanima i važnim datumima iz bliže i dalje povijesti. Naučio sam nekako prema tome se ponašati, ali mi sama opsjednutost nije ništa jasnija. Ima netko prigodnu teoriju?

Vera Pavladoljska
21.12.2002., 16:47
Black Hawk Down kaže:
Nikad nisam razumio ovu žensku opsjednutost prigodnim poklonima, godišnjicama, rođendanima i važnim datumima iz bliže i dalje povijesti. Naučio sam nekako prema tome se ponašati, ali mi sama opsjednutost nije ništa jasnija. Ima netko prigodnu teoriju?

Nema potvrdjena i jedina moguca teorija, ali pokusat cu.
Nishta racionalano, ja bih rekla.Ja sam tip koji se odushevljava poklonima, ali koji bash nisu normalni, no o tome drugom prigodom.Zaista nishta racionalno:-)
Od pamtivjeka - zene su navikavali da svoju vrijednost , izmedju ostaloga, dokazuju kolichinom "blaga" - nakita raznih vrsta, dijamantima etcetc..sad sam u dalekoj povijesti, dakako, danas to nije sluchaj:rolleyes: .Tako su zene vjerojatno, kroz tu "tradiciju" pochele vrijednost odnosa gledati upravo kroz "darivanje".Ona dobija "na cijeni".Ima osjecaj da je "njemu stalo", samim time sto je izdvojio, ponovo, znatnu kolichinu novaca za nju i njezin uzitak i "podizanje vrijednosti".

Takav chin darivanja njoj kao "djetetu" pruza osjecaj ugode, vizualni, kvalitativni, emotivni.Žene su djeca vishe nego se to misli, barem u mome sluchaju pada u vodu teorija da cure sazrijevaju prije.Svi moji dechki su bili zreliji od mene.

Evo, ovo je bio pokushaj, pomalo konfuzan, ali je pokushaj racionaliziranja darivanja u zena.:) :rolleyes:

njasa
21.12.2002., 16:56
ja iman teoriju:
zene uvik zele da ime se nesto poklanja ili daje... ne mislima sada nakit, auta, putovanja nego male sitnice tipa- cvit koji si ukra iz vrat njene suside kad si dosa po nju. ili dogovorite se ic na pice, a ti doma napravija veceru. ma kuzis sta ocu rec nije stvar sta poklanjas nego da si se uopce sitija poklonit. e sad... vi dragi nasi muski ste rjetko kad inspirirani u tolikoj mjeri da nas bez ikakvog razloga iznenadite pokloncicem ili znakom paznje. tako da nama zenama ostaje samo nada da cete se bar na svjetski vazne datume (blagdane, valentinovo...) ili rodendane sitit kupit nesto... nacekat cemo se...
ja se drzim onoga- ili reci da zelis nesto i nek ti to kupi ili ne ocekuju nista pa se neces razocarat.
ma neka covik da novce pa ti kupi sta oces. kad se vidite nabij mu griznju savjesti pa naplati i kamate :D ;)
samo se nemoj ljutit, voli on tebe, ali muski su muski.... ko ce se svega sitit

Vera Pavladoljska
21.12.2002., 17:03
njasa kaže:
[B]ja iman teoriju:
zene uvik zele da ime se nesto poklanja ili daje... ne mislima sada nakit, auta, putovanja nego male sitnice tipa- cvit koji si ukra iz vrat njene suside kad si dosa po nju.

E to je tako istina, hebemu. :o ja sma imala jednog koji mi je donosio kestenje u jesen svaki blesavi dan jer je znao da mi se to svidja i ja sam da stvar bude smjeshnija bila sretna k'o nova godina s tim njegovim kosaricama kestenja, pa likovima, nakitom i tak' svašta je pravio od toga.

A kad ti donese jedan trivijalno blesavi cvijet, makar se poklopio i unishten do pola, tebi drago k'o budali.

Da oni znaju kako nama treba ustvari malo jebote, bili bi carevi.....:rolleyes: ;)

Sandra October
21.12.2002., 18:04
ne se ljutiti oko glupog božićnog darivanja.....

poljubi li te u vrh nosa kad si ljuta. zagrli li te kad ti vidi tmurni oblak nad glavom? probudiš li se u pola noći jer shvatiš da te netko gleda i mrmlja koliko te voli?

ja imam poklonomanijaka doma. svaki put umrem od smjeha i pitam 'šta? opet sam prevarena'?:)

ali ovo gore nabrojeno (among other similar things) je jedino bitno.

indian
21.12.2002., 18:17
Ukradene cjetiće iz susjedovog vrta il kestenje koje je skupio putem ja bi svakako odijelila od 'vrijednih' poklona.
Ovi prvi često puta viša vrijede. :)

Dream
21.12.2002., 19:23
Naranđice, možda ti doživljavaš, da je njemu bilo dano do znanja da je tebi baš za taj blagdan stalo do poklona; možda to on nije konstatirao u svojoj glavici, možda ništa nije zlonamjerno mislio, možda je bio u nekoj svojoj osobnoj hemisferi - osim toga kažeš da je inače tip koji čak ni do rođendanâ ne drži. Stoga, zašto bi mu se baš toliko radikalno zamjerilo.
Neke žene vole poklone i pažnju - bebe, a neke od muškarca, racionalnije gledaju na svijet.
Za bebu sva pažnja, naklonost, bilo kroz poklone, bilo kroz svaki pokret, bilo kroz zagrljaje.
A pogotovo kroz najobičnije postojanje.
Jedne osobe uz drugu.
Forever.
:cool:

naranđica
23.12.2002., 11:58
Ma prošla me ljutnja. I naravno da nije sve u poklonu. Ali bitna je pažnja. Znao je da se ja zbilja djetinje veselim Božiću pa ipak ništa. A ovo nam je zapravo prvi zajednički Božić. Dakle da za rođendan ne očekujem ni da mi čestita?

Ma ne znam ni sama. Odljutila se jesam. Ali ne znači da me to nije pogodilo. A šta se može...

naranđica
23.12.2002., 12:00
I uopće se ne radi o skupim poklonima!!! Kao što rekoh, čokolada barem.

lebowski
23.12.2002., 12:04
naranđica, pa reci mu da te je pogodilo to sto ti nista nije poklonio, nemoj sad to presutjet. On ce ti najvjerojatnije reci da nije mislio nista lose, da inace ne poklanja nikom nista itd. ali bitno je da mu kazes sto osjecas, nemoj mislit da muskarci citaju zenske misli, ne citaju. Nemoj mislit da svatko svakom poklanja nesto za Bozic i da se podrazumijeva da ces dobiti poklon, jer, kao sto mozes i sama primjetiti, nisi dobila poklon.
Nazovi ga i reci mu u facu da je pizda zato sto ti nista nije poklonio... Ako to vec nisi do sada napravila... A nisi.

Kalista
23.12.2002., 12:29
Uvijek su me više radovali pokloni kada ih nisam očekivala, nekako mi imaju veću vrijednost i moje oduševljenje je neizmjerno. Ovi prigodni (rođendani, Božić) nekako su mi......:confused: doista ne nalazim pravu riječ da ih opišem. Dragi su i oni ali kao da im nešto nedostaje, možda zato što su ciljani, očekivani... Najradije bi ih izbjegla :rolleyes:

Mrežni
23.12.2002., 12:38
jedan cvijet... jedna jedina ruza ili "naizgled" nespretan pokloncic u obliku malenog djeda mraza od cokolade... izaziva suzu na zenskom oku... eto recimo... hamburger... koji gluhonijemi prodaju za 20 kn po zagrebackim kaficima... u pravom trenutku izvadjen iz djepa... izaziva vrisak i ushicen pogled....

cccc nikad ja nas muske necu moci shvatiti... ponekad smo tako glupi da to nije humano, a tako malo treba zeni da ima osjecaj da netkomisli na nju i da je voli i cijeni....

mary-mary
23.12.2002., 12:55
Nije bitan dar vec vrijeme kada ti ga dariva i nacin. Mada volim darivati i poklon dobiti od npr obitelji. Ali od momka! Znas to je tako neugodno u pm! Nikada me to nije fasciniralo, i odmah na pocetku se kratko i jasno izjasnim da si ne kupujemo i ne preseravamo poklonima. Svi smo razliciti i s obzirom da nesto tako jako volis to bi mu trebala dati i do znanja, jer uistinu niko ti ne moze procitati misli. A mozda je on samo zaboravio, mozda mu je bilo jako neugodno kada si izvadila knjigu? Ti isto pokusaj biti popustljiva , jer dosita sto znaci jedan dar od osobe koja se trudi stalno biti uz tebe?! Pa taj dar je pored tebe, svaki dan ga gledas, svaki dan ti pokloni polubac, stisak ruke, zagrljaj ispod tople deke, a vjeruj mi to se ne moze porediti sa jednom cokoladom( mozda ona s psenicnim zobicama hahaha). Nadji lijek budi prakticna i ukoliko tebe neko povriejdi trudi se sama to nadoknaditi. Izadji u trgovinu i kupi si nesto za Bozic, nesto slatko, nesto beznacajno, ma nesto pa bar kavu u caffeu! Nagradi se!

Edge
23.12.2002., 14:02
E jeste vi zemskinje puknute.

Ma koji pokloni.
Coovek.
Mene moja ubija da sam ja dobio poklon od 400 kn. Pa hebo te ko te silio.
Sada i ja radi mira u kuci moram pljunuti cca oko cirka isto .
Ali to je najmanje jer treba kupiti i za svakog clana njene obitelji da nebi bilo preko njonje.
Pa jebem ti sisu.
Pa jebem vas ja takve u dno onog vaseg finog.:D :rolleyes:

vjetar
27.12.2002., 09:02
Edge kaže:
E jeste vi zemskinje puknute.

Ma koji pokloni.
Coovek.
Mene moja ubija da sam ja dobio poklon od 400 kn. Pa hebo te ko te silio.
Sada i ja radi mira u kuci moram pljunuti cca oko cirka isto .
Ali to je najmanje jer treba kupiti i za svakog clana njene obitelji da nebi bilo preko njonje.
Pa jebem ti sisu.
Pa jebem vas ja takve u dno onog vaseg finog.:D :rolleyes:

Jesi li se ti rodio tup ili si to pokupio negdje putem????
Ne moraš ti ništa. Ne moraš kupovati, ne moraš vraćati istom mjerom. Ne moraš ništa. Ako ne osjećaš potrebu. A očito ju ne osjećaš. Dakle, tvoji bi pokloni bili laž.
Ali, zahvaliti se to bi bilo lijepo.
Ti si očito osoba koja ne zna niti primati niti davati. Takav si sa poklonima, a takav si vjerojatno i sa ljubavlju....škrt.
No bitno je da si ovdje naveo CIJENU poklona. Pazi molim te 400 kuna....ajme ...kolikoooo ti vrijediššš!!!! I sada ćeš vratiti ISTIM. Poklonom od 400 kuna???? Božemesačuvaj...
:rolleyes:

xxGaladrielxx
27.12.2002., 10:09
BHD u pitanju je vrsta nesigurnosti zbog razlicite komunikacije, razmisljanja i pokazivanja emocija. Nama je ne samo normalno vec i imamo svakodnevnu potrebu iskazivanja ljubavi brigom, paznjom i rijecima. Kao sto je vama potrebna pohvala npr. u poslu, kao sto se vi pljescete po guzi kad zabijete gol, tako mi imamo potrebu potvrde vase ljubavi. Poklon je paznja. Dobar, pogodjen poklon je nama potvrda da nas poznate, a time i da vam je stalo pamtiti i istrazivati nasu psihu.
Da ja dobijem za poklon npr. sjenilo za oci od mog muza (to koristim samo u prigodama kad bu ga ama bas sve zene imale na ocima - dakle, fasnik), mislila bi da sam mu ili postala iznenada ruzna ili da mu puca lajbek za mene.
A on, siroce, mozda je samo napokon po prvi put usao u DM, izgubljen bljestavilom novootkrivenih stvari, kupio je ono sto su trenutno pet zena poput skanjaca opsjedale. :D

softic
27.12.2002., 10:32
dakle...
lijepo je dobiti poklon od nekoga, i svatko od nas, na ovaj ili onaj način, voli primati i davati poklone
ali...
poklon sam po sebi ne znači puno ako u njega nije utkano i srce onoga tko poklanja... nije važna materijalna, nego duhovna vrijednost poklona... i zato, ponekad nježna, lijepa riječ iza koje stoji topla i nježna ljubav vrijedi više od bilo kakve stvari
ne volim poklanjati ni primati poklone zato što je Božić, Nova godina, Valentinovo, rođendan, godišnjica (bilo kakva), jer je to onda (po meni) poklanjanje više radi reda nego radi stvarnih osjećaja
topla riječ, crvena ruža, ili neka druga sitnica poklonjena u sasvim "bezveznom" trenutku, poklonjena zbog želje da se nešto da, a ne zbog toga što svi drugi poklanjaju, to je najvredniji poklon...
nijedan poklon ne vrijedi toliko koliko vrijedi poklon kojeg daješ ne očekujući da ona druga strana tebi bilo što da za uzvrat... nije li najljepši poklon kojeg možeš dobiti od drage osobe nježan pogled, sretan osmijeh, topla ljubav, sreća zbog tvoje blizine i ljubavi??

NEKsezna
27.12.2002., 12:53
Poklanjam ženskom rodu ovoga foruma, svakoj osobnao,
A Naranđici posebno
Ovaj post

Odnos žena- muškarac
Namjera i mjera je važna.
Sve što radimo drugome (pa i poklanjamo darove) radimo zbog sebe. Radimo to da bi onaj drugi vidio koliko nam je stalo, a ne da bi nam onaj drugi radio to isto (pa i poklanjao nama).
Serem,
Narača nije tražila poklon i zbog toga se uvrijedila. Narađicu smeta najviše to što onaj drugi nije primjetio uloženi trud, maštanja i….. i nije opravdao očekivanja. Poklon je samo simbol navedenog i »materijalni« opipljivi dokaz. Pitanje za Naranđicu. Kliko onaj drugi, možda svakodnjevno, donese materijalnih dokaza da mu je stalo, a da to niti ne primjeti?.,
Jer kad primamao, to nam je tako nekako razumljivo, to očekujemo i gotovo bi se moglo nazvati kao obaveza drugoga o kojoj taj drugi nema pravo niti raspravljati. Kada dajemo,,,,,,sasvim druga priča.
I tako materijalni dokaz + materijalni dokaz = žena materijalno osigurana.
I tako se žena oslobodi kuhače, a kurac uspješno eskivira, pa postane i ostane neshvaćena i užasno joj je dosadno(ništa hvale vrijedno se ne dešava u tom usranom životu), da na koncu završi pod jajima jednog drito debelrude.
Serem opet, -pa kud baš ovdje na US.

odnos muškarac – žena
Važi i obrnuto.
E, sad sam zasral i šefa i stanicu.

sanjalica
27.12.2002., 13:28
Ja obožavam poklone...primati i davati. Normalno mi je da mi muž pokoni nešto za rođendan, za Božić, za Valentinovo, za godišnjicu, pa i za običan dan (što mu je uža specijalnost). Ne mislim da u tome ima išta loše, niti da pokloni služe za "iskupljivanje".
I da, zaboljelo bi me kada se ne bi sjetio...ah, šta ću...razmažena sam do daske. A uz to još obožavam zlato!

pa...Dragi, ako čitaš...počni skupljati pare za godišnjicu (dajem ti prilično vremena, pa nek sjaj poklona bude proporcionalan sa vremenom koje imaš na raspolaganju:D )

ljube...:s ...šalim se!!!!

vjetar
27.12.2002., 13:40
sanjalica kaže:
Ja obožavam poklone...primati i davati. Normalno mi je da mi muž pokoni nešto za rođendan, za Božić, za Valentinovo, za godišnjicu, pa i za običan dan (što mu je uža specijalnost). Ne mislim da u tome ima išta loše, niti da pokloni služe za "iskupljivanje".
I da, zaboljelo bi me kada se ne bi sjetio...ah, šta ću...razmažena sam do daske. A uz to još obožavam zlato!

pa...Dragi, ako čitaš...počni skupljati pare za godišnjicu (dajem ti prilično vremena, pa nek sjaj poklona bude proporcionalan sa vremenom koje imaš na raspolaganju:D )

ljube...:s ...šalim se!!!!

Pa zašto kažeš da se šališ? Meni si ti normalnija od svih ovih gore koji žive od zraka i ljubavi. SVI odreda više vole osmijeh nego poklon. Duboko moralni ljudi. Božemesačuvaj.
Ja volim primiti i dati poklon. Lijepo mi je kad pogodim poklon i kada se primatelj nasmije i bude zadovoljan. VOLIM ga i primiti jer mislim da je time osoba pokazala da misli na mene.
A sranja tipa...draži mi je osmijeh 13.marta nego bunda za Božić ostavimo za neku drugu priliku......

sanjalica
27.12.2002., 13:53
A sranja tipa...draži mi je osmijeh 13.marta nego bunda za Božić ostavimo za neku drugu priliku......

...npr. kad bunda bude na meni
:D

bit' će osmjehaaa:top:

Lolita
27.12.2002., 14:08
...totalno te kuzim....ja sam mu isto dala poklon....a on meni nista....
"...pa znas, ja sam ljen...zaboravljiv...ma ja sam ti jednostavno takav...."
....ali ja ne patim zbog poklona, nego jednostavno zbog malog znaka paznje.....nisam mu kupila poklon jer isto ocekujem od njega....ali bi bilo lijepo znati da se je sjetio, da je mislio na mene...
....a ono sto je netko rekao poljubac u nos i slicne stvari....kod mene ne vrijedi....previse je zaokupljen sobom da bi ga dirale moje brige.....
.......a ja sam glupaca sto to trpim.....i preslaba da to prekinem....jer ga volim vise od sebe......

vjetar
27.12.2002., 14:11
Lolita kaže:
...totalno te kuzim....ja sam mu isto dala poklon....a on meni nista....
"...pa znas, ja sam ljen...zaboravljiv...ma ja sam ti jednostavno takav...."
....ali ja ne patim zbog poklona, nego jednostavno zbog malog znaka paznje.....nisam mu kupila poklon jer isto ocekujem od njega....ali bi bilo lijepo znati da se je sjetio, da je mislio na mene...
....a ono sto je netko rekao poljubac u nos i slicne stvari....kod mene ne vrijedi....previse je zaokupljen sobom da bi ga dirale moje brige.....
.......a ja sam glupaca sto to trpim.....i preslaba da to prekinem....jer ga volim vise od sebe......

KAKO možeš voljeti nekoga tko na tebe ne obraća pažnju????
Ti onda premalo voliš sebe.

Lolita
27.12.2002., 14:28
vjetar kaže:
KAKO možeš voljeti nekoga tko na tebe ne obraća pažnju????
Ti onda premalo voliš sebe.

Vjerovatno...:(

Vjeveric
30.12.2002., 00:09
NEKsezna kaže:
Sve što radimo drugome (pa i poklanjamo darove) radimo zbog sebe. Radimo to da bi onaj drugi vidio koliko nam je stalo, a ne da bi nam onaj drugi radio to isto (pa i poklanjao nama).
Serem,
Narača nije tražila poklon i zbog toga se uvrijedila. Narađicu smeta najviše to što onaj drugi nije primjetio uloženi trud, maštanja i….. i nije opravdao očekivanja. Poklon je samo simbol navedenog i »materijalni« opipljivi dokaz.

Tako je. Svi su ljudi pod kapom nebeskom tašti. Volimo kad nam poklanja pažnja. Volimo kad je ta pažnja tako očita. Volimo i kad ju drugi vide...
Svaki poklon ima poruku: "Vidiš, ja mislim tebe. mnogo mi značiš."
Muškarci se često žale: zar trebam govoriti da te volim? Zar ti to trebam pokazivati darovima?
Žena će reći: da. Ako njezin muškarac zna da ju to raduje, zar je to tako teško učiniti? Zar je lakše dokazivati joj da nije u pravu? :)

Ja bih samo jednom darovala muškarca koji to neće učini meni. Nikad mu više ništa kupila ne bih. To bi bio početak našeg kraja, vrlo vjerojatno...

NEKsezna kaže:
I tako se žena oslobodi kuhače, a kurac uspješno eskivira, pa postane i ostane neshvaćena i užasno joj je dosadno(ništa hvale vrijedno se ne dešava u tom usranom životu), da na koncu završi pod jajima jednog drito debelrude.
Ha? O čemu ti to? :)