View Full Version : Gdje kupiti metalne okvire za tablice?
Vidio sam na nekim autima one metalne (kromirane, ili kako vec) okvire za tablice.
Htio bih to kupiti jer su mi ove crne bezveze (a usput jedna je i dosta razbijena) medutim ne znam gdje toga ima za nabaviti.
Moze li mi netko reci gdje se to moze kupiti na podrucju Rijeke i kolika im je priblizna cijena?
Hvala...
Taman sam ti htio napisati da ih imaš svake nedjelje na Jakuševcu za 199kn, kad ono vidim da si iz Rijeke
130 kn na Jakuševcu , nisu neko smece ko one iz trgovina
SETRA Samoborček
22.09.2006., 13:12
Ja platio 100 kn 2 kom, ali nisu željezni, nego kromirana plastika
GoldenSurferFromCRO
22.09.2006., 13:27
Sto je onda bolje, kromirana plastika ili pravi lim?
škašiškafnjak
22.09.2006., 13:46
bilo je u molydonu...imate molydon u rijeci?
Hvala na odgovorima.
Jel' Jakusevac onaj autootpad? Nisam upoznat sa Zagrebom previse.
Ma i da je kromirana plastika nije problem (dali otpada boja?).
Ne znam dali ima Molydon u Rijeci, pretpostavljam da bi trebao postojati. Bas cu danas pogledati.
Ako netko iz Rijeke zna tocno gdje ima za kupiti neka napise :top:.
GoldenSurferFromCRO
22.09.2006., 14:30
Jakusevac je zapravo otpad u blizini, ali to nije ono sto svi govore, nego je ublizini otpada se nalazi velebni autosajam jedinstveni sajam u Europi. Vidio sam vlasniek aute koji hoce prodati aute stavljaju metalne okvire na krov auta i tako prodaju ali nisma pitao za cijene, jer eto tek sada se zanimam za to!
hasselbaink
22.09.2006., 14:31
ja sam cuo da su te plasticne kromirane 60 kuna.
GoldenSurferFromCRO
22.09.2006., 14:49
Sada na kraju postavlja se pitanje sto je bolje, plastika ili lim? No na kraju pametni ljudi kazu nisam dovoljno bogat da kupim jeftine stvari ili krom je krom!
hasselbaink
22.09.2006., 14:54
plastika, posebno meksa, jer ako je okvir na dva sarafa, onda lupa kad se gepek zatvara, pa je bolji meksi, plasticni
kakva plastika, krom lim je zakon
2cool4school
22.09.2006., 22:27
Kromirana plastika je nedugovjecna i pod utjecajem sunca i kise krom ce se pocet gulit (sjecate se jeftinih kineskih igracaka?) zato jer je jako tesko nanijeti krom, koji je metal, na mekanu plastiku koja se deformira i onda kromirani sloj otpada. Tako da mislim da je bolje, a meni i ljepse kupiti metalni kromirani drzac. Nije neka razlika u cijeni sad 50ak kn a bolje je.
Nazalost, koliko sam skuzio nema Molydona u Rijeci (samo u metropoli). Nista, probati cu potraziti po lokalnim trgovinama autodijelova dali imaju te inox okvire za tablice (i ja bi radje metalne umjesto plasticnih).
Ako ih netko nade u Rijeci, nek' javi ;) ...
h5n1_squeak
23.09.2006., 00:47
pa ono, LOOGicno je da je lim bolji od plastike. Uostalom, ova plasticna bas izgleda nekako plasticno, mos vjerovat...
Alenko V6
23.09.2006., 08:52
http://www.alatnica-mihalec.hr/index-h.htm
takvu ja imam, oko 70-80 kn, inox
Ima neki posebni štift za skidati donju lajsnu kako bi umetnuo tablicu, tako da ti nemoze netko samo tako skinuti tablicu ili okvir kao sto se to moze na plasticnoj. Meni pase na moj auto jer imam siroku kromiranu lajsnu na spoju branika pa je sada sve u kromu. Sada mi sve plasticne sa onim blesavim reklamama izgledaju bijedno. ALi, vidio sam na moru da neki švabi imaju takve kromirane sa onim rupicama debljine skoro 1 cm:eek: , tako da mi sada moje izgledaju bijedno.:rolleyes: Ipak je to samo prekrojeni lim
Sledgehammer
23.09.2006., 12:42
Krom lim, pa krom lim, pa bla bla...
Ako živite u gradu, gdje je gust promet i gužva na parkiralištu, razmislite i o šteti kada vas netko pukne ili se nasloni na tablice sa kukomn ili odbojnikom... kod plastike je mala razlika u vizuelnom dojmu (zbog kojega se to i kupuje), ali je velika u slučaju štete... kako mislite izravnati ili popraviti iskrivljeni metalni kromirani profil nosača? Koji najčešće i nije kromiran, već je riječ o brušenom prokromu, rijetko kada i poliranom...?
McAucliffe
23.09.2006., 18:32
Uzmi limene...nisu toliko skupe da nebih mogao kupiti nove ako ti se baš netko i nasloni na autom sa kukom...to se ionako ne događa često...
Kromiranje ti je samo zaštita lima i praktički je neuništiva...nisam primjetio nikada primjetio držače od inoxa...niti od prokroma...a u biti prokrom ni ne postoji...to je više "radni" naziv za jednu vrstu čelika...
Limene mi je i plan kupiti. No sad trenutno vise mi je problem u tome sta ih ne mogu nigdje naci nego materijal koji izabrati ili sam trosak (do 100kn komad mi je ok). Ako ih stvarno nema tu u Rijeci nigdje zaletiti cu se do Zga da ih kupim :p...
streetracer402
23.09.2006., 20:48
Ma okviri su od inoxa, radi ih alatnica Mihalec i u Zg ih ima za kupiti u Molydonu, Tokiću i na još puno mjesta. Koštaju oko 160kn par. Puno su čvršći od plastičnih (ja sam išao bušiti drugu rupu za šaraf, od onih silnih ni jedna mi nije odgovarala:D ) i jedva sam izbušio (pregrijao mi se borer) koliko je tvrd materijal. Okviri su zbilja za preporučiti.:top:
Ok, od inoxa su. Znam ja da ih ima na puno mjesta po Zagrebu ali ih nema na u Rijeci. Gdje se tocno nalazi Molydon u Zagrebu? Je lako doci do njega iz Rijeke a da ne moram pitati po ulici?
McAucliffe
24.09.2006., 00:05
Inox je trgovački naziv za taj materijal,ali što se tiče mehaničkih svojstava 10 puta su bolji od plastičnih...
GoldenSurferFromCRO
25.09.2006., 08:07
Pogledas u Tokicu u Rijeci?
mobipro
25.09.2006., 15:22
Kupite bilo koje samo ne plastiku jer odma počnij lak dolje padat imam iskusta.
Zaletio sam i kupio plastične sad mi je zao, idem po nove metalne jedan komda 58 kn u Čk.
A gdje bi bio taj Tokic u Rijeci? Nije mi poznato to ime...
BigSaint
28.09.2006., 15:55
Ako imaš auto koji ima zaobljen branik(a većina je takova) imati ćeš veliki problema sa ušarafljivanjem okvira, vjeruj iskustva iz prve kuke, zato je bolja ona plastična imitacija, ali zbog svih gore navedenih razloga je bolji lim.
Ja sam kupio u Molydnu u ZG, 160 kn.:top:
streetracer402
28.09.2006., 18:26
Ako imaš auto koji ima zaobljen branik(a većina je takova) imati ćeš veliki problema sa ušarafljivanjem okvira, vjeruj iskustva iz prve kuke, zato je bolja ona plastična imitacija, ali zbog svih gore navedenih razloga je bolji lim.
Ja sam kupio u Molydnu u ZG, 160 kn.:top:
Zato ima za kupiti par gdje je jedna zakrivljena a jedna ravna.:top:
Inače, radije bih izabrao običan plastični nego imitaciju kroma, brzo se oljušti i onda izgleda užasno.
BigSaint
28.09.2006., 22:05
Zato ima za kupiti par gdje je jedna zakrivljena a jedna ravna.:top:
Inače, radije bih izabrao običan plastični nego imitaciju kroma, brzo se oljušti i onda izgleda užasno.
A ja sam jednu na koljeno i savijaj dok nije dobila isti radijus kao i branik!:cerek:
loonycar
10.10.2009., 12:49
Jel ima još koje mjesto u gradu Zg gdje se može naći inox okvir osim majstora Mihaleca? Onako nešto baš da izgleda "masno"...dobro!
Neda mi se uzimate one škartove od plastike...izlgedaju mi prejeftino!
:ne zna:
Tanx
:mig:
Jel ima još koje mjesto u gradu Zg gdje se može naći inox okvir osim majstora Mihaleca? Onako nešto baš da izgleda "masno"...dobro!
Neda mi se uzimate one škartove od plastike...izlgedaju mi prejeftino!
:ne zna:
Tanx
:mig:
http://www.tpautosport.com/webshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=155&category_id=72&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
Jonathan Archer
10.10.2009., 16:49
Ima za 120 kn(2 komada) u TAS autodijelovi na Jarunu. www.tas.hr
HHmischko
11.10.2009., 09:54
Dobio sam ih na poklon, a ne želim ih. Prodajem!
Velebni
11.10.2009., 17:59
U Mercatoneu u Zagrebu bili su neki kineski okviri.Pisalo je da su kromirani,ali meni se čini da su plastični.Par je koštao oko 100kn.Imao sam ih na autu pola godine i onda su otišli s autom.Nisu se ljuštile u tom razdoblju,a što će biti posilje ne znam.Uglavnom ako imate Mercatone u Rijeci potraži ih tamo.Bile su specifične po tome što su imale kao 3 mala žiga na sebi(nekakva udobljenja).Uglavnom nisam to vidio na drugim inox okvirima ili njihovim imitacijama.
KILLERDOG
11.10.2009., 21:04
ima u metrou za 40 kuna ;)
Vidio sam na nekim autima one metalne (kromirane, ili kako vec) okvire za tablice.
Htio bih to kupiti jer su mi ove crne bezveze (a usput jedna je i dosta razbijena) medutim ne znam gdje toga ima za nabaviti.
Moze li mi netko reci gdje se to moze kupiti na podrucju Rijeke i kolika im je priblizna cijena?
Hvala...
IMas u metrou za 60kn, al to je vise pastika:rofl:
vidte nakon što sam googlao imaš oglase na auti.hr i sponzoririani link na www.inox-okviri.com
možda se odlučim za 1 par pa javim da vidim što sam dobio...
Kupio preko www.inox-okviri.com 2 para a frend ipak ne bi stavio pa imam 1 višak...
Sad vidim da ekipa prodaje po 120 kn par
pa ono okvir je zapakiran, nov i ako tko hoće pošaljite mi mail na kreek@net.hr
Mislim da je cijena ok. Provjerio sam sad ima na googlu i na auti.hr i nuškalo i tamo je 120kn/par pa mislim ...stvarno sam konkurentan...
NAAAAVLI NARODEEE! ajde da utopim te okvire da mi ne stoje...
Timmy001
29.10.2009., 19:31
Evo ja sam kupio u rijeci i to u POL-u. Imas ga u robnoj kuci ri i na kukuljanovu. Nemaju ih uvijek ali se daju naruciti. To je metalni model iz alatnice mihalec i kosta cca 250 kn
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.