PDA

View Full Version : Joomla - template


explorer-1
30.09.2006., 15:06
Pozdrav,
Znate li možda kako se kreiraju template-i za joomlu?

horny but sensitive
01.10.2006., 12:28
sjedneš, otvoriš folder u kojem je template i editiraš ga...

Rašo
01.10.2006., 14:57
sjedneš, otvoriš folder u kojem je template i editiraš ga...
i za pomoć malo pogledaš ovdje www.crojoomla.com :)

MikiMen
02.10.2006., 17:29
napravis si html dizajn u weaveru... pri tome pazis da će ti se sajt "rastezati" po visini, ali i ne mora, i na googelu potražiš plugin za weaver. S njim, s par klikova pobacaš php includere u taj dizajn i ola. Moraš paziti na putanju do slika i na css datoteku. Najbolje je editirati već postojeći css, a možeš, jednostavnije, uzeti gotovi template koji ti približno dogovara i malo ga photoshopirati.

Rašo
03.10.2006., 00:49
ili otići na link (http://www.projectw.org) i skinuti si vrhunski template!

no idea
03.10.2006., 07:51
ili otići na link (http://www.projectw.org) i skinuti si vrhunski template!
Ne kuzim kako nekome moze biti gust imati sajt kojeg nije sam napisao s dizajnom kojeg isto nije sam napravio......no eto, sto ljudi, sto cudi :rolleyes: :)

horny but sensitive
03.10.2006., 09:56
Ne kuzim kako nekome moze biti gust imati sajt kojeg nije sam napisao s dizajnom kojeg isto nije sam napravio......no eto, sto ljudi, sto cudi :rolleyes: :)
eh, da to da nas nije moguće ne bi bilo ni 5% od sadašnjih "webdizajnera"

boško
03.10.2006., 12:37
Zanima me jel joomla besplatna? :) Hvala svima na odgovoru!

grogo bolger
03.10.2006., 12:41
Ne kuzim kako nekome moze biti gust imati sajt kojeg nije sam napisao s dizajnom kojeg isto nije sam napravio......no eto, sto ljudi, sto cudi :rolleyes: :)

mačak ( :cerek: trebao si doć na brkove)
enterprajz i enterprajz, nemam vremena nit mi se da zajebavat sa web sajtom a pogotovo dizajnom. Postoje specijalizirani studiji koji to rade. i ćao ;)

MikiMen
03.10.2006., 12:41
Zanima me jel joomla besplatna? :) Hvala svima na odgovoru!

sinko, pa hvala bogu da je besplatna... al možeš je kupiti od mene ako baš hoćeš platiti. Stavit ću ti i svoj potpis...:) :) :) :) :)

dobro doša u svjet besplatnog koda

boško
03.10.2006., 12:43
Znači samo ju instaliram na komp i mogu počet radit? :D

MikiMen
03.10.2006., 12:48
na compu (ako imaš server okružje) ili na serveru... imaš na crojoomla.com turore i sve šta ti triba

no idea
03.10.2006., 18:13
mačak ( :cerek: trebao si doć na brkove)
enterprajz i enterprajz, nemam vremena nit mi se da zajebavat sa web sajtom a pogotovo dizajnom. Postoje specijalizirani studiji koji to rade. i ćao ;)
Ma dobro, tebe shvacam...........al covjek ide raditi nekakav svoj privatan sajt i iskoristiti ce tuđi cms (ajd, tu ne vidim nista lose) ali ce na njega nakeljiti i template :rolleyes:

Pa il sam napravis dizajn il platis nekom drugom a ne imati generic sajt :)

MikiMen
11.10.2006., 16:42
koji os koristis XP, Linux.... uuu.. pa daj napravi si vlastiti, nećeš valjda koristiti tuđe OS-ove... ma zahebavam se, oću reći da je u redu koristiti besplatne CMS-ove jer nije baš svako za programiranje a cjene CMS-ova su takve kakve jesu (i opravdane su) ali se slažem za templete. Ako niš drugo onda bar obradi taj templete.. uloži malo truda da moš reći da si nešto radia na tom sajtu, a ne ka neki ovdje, opale templete sa neke top liste free templeta i onda ka predstavljaju svoje stranice.... AJME MAJKO!!!

no idea
11.10.2006., 17:19
Bunim se protiv kombinacije tuđi cms+tuđi dizajn, sami cms mi uopce ne smeta, naprotiv :D

horny but sensitive
11.10.2006., 18:47
ma mene smeta kad netko stavi joomlu ili neki drugi CMS toga tipa i napiše kak je to on radio :D
aj budite face pa složite vlastiti overallbody aka templeit u htmlu i samo potrpajte aliase za CSS nutra...

no idea
11.10.2006., 18:51
ae da, brisanje onog powered by joomla na dnu ili sto god vec pise, i onda su to kao oni radili :rolleyes:

MikiMen
11.10.2006., 21:47
ma mene smeta kad netko stavi joomlu ili neki drugi CMS toga tipa i napiše kak je to on radio :D
aj budite face pa složite vlastiti overallbody aka templeit u htmlu i samo potrpajte aliase za CSS nutra...

netriba za to biti faca.. plugin za weavera i par klikova.. ola!!!

no idea
11.10.2006., 21:55
mogu misliti kako to izgleda s tim pluginovima :D

MikiMen
11.10.2006., 22:23
mogu misliti kako to izgleda s tim pluginovima :D

ovisi koliko imaš mašte :zubo:

D-A-N-C-H-Y
23.12.2007., 09:29
Ovako zanima ma dali postoji neke program s kojim mogu pogledati joolma template, na racunalu gdje nema interneta, tj da ne moram stavljati na server?! Ako ima volio bih znati koji je! THX unaprijed.

matak
23.12.2007., 11:03
Joomla Standalone Server (http://jsas.joomlasolutions.com/), mislim da ima verzija i za USB stick

Mac5
04.01.2008., 00:35
Trebao ih pomoc oko clan members komponente za joomlu.
Ovak nesto:
http://www.elitetigers.net/v2/index.php?option=com_clan_members&Itemid=27
http://www.trojanklan.com/naslovnica/index.php?option=com_clan_members&Itemid=38
E sad.... Danas sam skinuo ovo:http://www.joomlahacks.com/component/option,com_remository/Itemid,41/func,fileinfo/id,327/

I pogledajte na mom webu kaj se dogada: www.warheroesclan.org
Obratite paznju kad kliknete na detalje nekog od članova. Sav design nekud ode i dolje ispod je neki warning
Neznam sad u cemu je problem, dal komponenta ne valja ili treba nesto drugo podesit?

novi_mrvelj
05.01.2008., 13:52
moze li ko napravit joomla teplates dinamo zagreb za moj dinamo fan site....dajem mjesto admina site......

vfistri2
05.01.2008., 15:14
Gle kao prvo nije joomla teplates, nego joomla template (nema s na kraju znaci jednina je). Ako vec nudis mjesto admina site-a za template napisi ponesto o sajtu....
kao npr:
jel ta stranica vec postoji?
ako postoji daj neke podatke o njoj, ako ne postoji koliko i kako je mislis promovirati? koliko bi novaca ulozio u promociju, itd.

dali mislis djeliti zaradu s adminnom, dali bi i sebi stavio povlastice admina?
gle u kratko tu je puno pitanja na koja nisi odgovorio pa najbolje da pocnes od toga jer kakve bi neko imao koristi da tebi napravi template i jos da ti bude admin tvoga sajta?

panmateo
05.01.2008., 16:10
Pozdrav svima, ukoliko ima netko tko relativno dobro poznaje joomlu i voljan je malo pomoć molim ga da se javi na msn: be.quick.or@gmail.com :ne zna:

->samo malo općenito glupih-početničkih pitanja...hvala!:top:

novi_mrvelj
05.01.2008., 21:33
to je ideja sajta nogonet.com (najbolji nogometni portal u hrv....)
oni su mi dali ideju za to da ja vodim a ja neam pojma u vezi joomle TEMPLATEA....pa ako je ko zainteresiran nek se javi na msn daramar212@hotmail.com

Radi se o Dianmo Fan Site-u znaci pisemo vjesti iz kluba dinamo.....itd......
http://fcinter.nogonet.com tako nesto bi ja htio......

cuse
08.01.2008., 08:13
uzmeš neki freehost tipa (freehostia.com) instaliraš Joomlicu, skineš neki dizajn sa neta uploadaš ga na server, instaliraš to je to :) onda deri

cuse
08.01.2008., 08:16
Ovako zanima ma dali postoji neke program s kojim mogu pogledati joolma template, na racunalu gdje nema interneta, tj da ne moram stavljati na server?! Ako ima volio bih znati koji je! THX unaprijed.
instaliraj xampp i instaliraj joomlu na localhostu i tamo radi što hoćeš ;)
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
imaš i temu na forumu gdje je naš supermegaodlični moderator matak sve objasnil http://www.forum.hr/showthread.php?t=232284

D-A-N-C-H-Y
10.01.2008., 00:20
zanima me dali ima neko modul da joomla-u, s kojim mogu pregledavati neke dijelove, recimo kao na stranici od hgspot, znaci neki modul koji bi mi pokazao sliku, napisao cijenu, te napisao kratki opis o proizvodu! :)

matak
10.01.2008., 01:23
samo da znate, ubuduće sva pitanja o joomla trpam u ovu temu. stvarno nema smisla imati 500 tema vezane uz ovaj *lupi CMS

cuse
10.01.2008., 06:46
zanima me dali ima neko modul da joomla-u, s kojim mogu pregledavati neke dijelove, recimo kao na stranici od hgspot, znaci neki modul koji bi mi pokazao sliku, napisao cijenu, te napisao kratki opis o proizvodu! :)
Misliš da onak iskoči popup prozor sa informacijama?

Johnny™
10.01.2008., 08:39
zanima me dali ima neko modul da joomla-u, s kojim mogu pregledavati neke dijelove, recimo kao na stranici od hgspot, znaci neki modul koji bi mi pokazao sliku, napisao cijenu, te napisao kratki opis o proizvodu! :)

Ako oces web shop, instaliraj oscommerce (fantastico), imas super templatea za njega i prijevod na hrvaCki. Jedino zna zajebavati register globals on.

Ali i to rijesis sa stavljanjem u .htaccess

php_flag register_globals on

D-A-N-C-H-Y
10.01.2008., 08:39
pa moze cak i tako, ali meni je bitno samo da je neki mod, da radi na joomli, te mogu prezentirati djelove kao neka "trgovina".

D-A-N-C-H-Y
10.01.2008., 08:42
Ako oces web shop, instaliraj oscommerce (fantastico), imas super templatea za njega i prijevod na hrvaCki. Jedino zna zajebavati register globals on.

Ali i to rijesis sa stavljanjem u .htaccess

php_flag register_globals on

ne, ne zelim web shop... imam gotovi template, samo mi treba modul... cak moze i da ima kosarica, ali ne, nije to za web-shop.

PinkiB
12.01.2008., 16:34
Molim nekog tko kuži Joomlu da mi kaže kako mogu u WYSIWYG editoru kod unosa članka maknuti iritantnu stvar (po defaultu) - a to je da se tekst unosti preko definirane pozadine. Pa sad, ako je pozadina crna, a tekst je crni, ne vidi se ništa. Znam da se to može napraviti, ali ne znam kako.
Pozadina u editoru treba biti obična bijela, a ne ona koja je u CSSu definirana kao pozadina stranice. Pliz, help!

sentry
14.01.2008., 07:19
ne, ne zelim web shop... imam gotovi template, samo mi treba modul... cak moze i da ima kosarica, ali ne, nije to za web-shop.
Postoji komponenta za shop, ali je možeš koristit i kao katalog, zove se virtuemart:http://virtuemart.net/index.php?option=com_docman&Itemid=66

origigi
15.01.2008., 13:41
Imam jedno pitanje.Kak ću ja obični template ili stranicu pretvoriti u joomla template i postoji li ikakav tutorijal za to?

tutorial
15.01.2008., 13:50
Naravno da ima tutorial (http://dev.joomla.org/content/view/1136/79/), samo trebaš potražiti.

origigi
15.01.2008., 13:54
Naravno da ima tutorial (http://dev.joomla.org/content/view/1136/79/), samo trebaš potražiti.
Hvala,tutorial,puno si mi pomogao u zadnje vrijeme.

gradiliste
15.01.2008., 14:21
hej, dva pitanja kad smo već kod joomle:

1. zašto webmajstori ne vole joomlu?
- prezatvoren, pretežak za loadanje?
- open source?


2. zašto je prihvaćen stav da joomla site ne može imat uspjeh na netu?
- kao svi izgledaju isto,monotono
- znate neki poznati sajt koji je na joomli?

Johnny™
15.01.2008., 15:45
Ja mogu reci da je cms izuzetno lako haknuti, i zato ga nevolim...

tutorial
15.01.2008., 18:30
Hvala,tutorial,puno si mi pomogao u zadnje vrijeme.

Nema na čemu, zato sam ovdje.


hej, dva pitanja kad smo već kod joomle:

1. zašto webmajstori ne vole joomlu?
- prezatvoren, pretežak za loadanje?
- open source?


2. zašto je prihvaćen stav da joomla site ne može imat uspjeh na netu?
- kao svi izgledaju isto,monotono
- znate neki poznati sajt koji je na joomli?

Načelno, ne mogu reći da ne volim Joomlu, ali zbog radova većine ljudi sam nekako stekao lošije mišljenje.

1) Osobno nisam ljubitelj Joomle jer gotovo svi radovi koje sam vidio su napravili neki početnici koji misle da je dovoljno postaviti stranicu na Internet (najčešće su to stranice zabavnog sadržaja, svaka čast izuzecima) i staviti na tu stranicu google adsense kako bi se mogli zvati webmasterima.

2) Većina ih izgleda isto, nisam baš upoznat s načinom rada Joomle, ali mislim da je nemoguće drastičnije promijeniti strukturu same stranice (no, to nije ni toliko bitno), već ju samo urediti. No, uz puno truda, dizajn se može toliko promijeniti da se izgubi dojam da se radi o Joomli. Razlog monotonosti se krije u prethodnom odgovoru. Joomlu uglavnom koriste apsolutni početnici koji ju niti ne znaju izmijeniti, odnosno nemaju pojma o html-u, a kamoli o nečem drugom.

Što se tiče poznatijih stranica, spominjano je da mtv stranica neke zemlje (ili čak mtv.com) koristi Joomlu, ali nisam siguran.

sjever
08.03.2008., 18:45
Ja bi trebao napraviti jedan mali reklamni site.. Html, i css ne poznajem bas dobro, samo nesto osnovno. E sad to bi mogo preko joomle. Mozete li mi objasniti kako to da uradim, jel trebam nesto platiti da bi mogao to koristiti?

Logo-expert
10.03.2008., 15:54
Ja bi trebao napraviti jedan mali reklamni site.. Html, i css ne poznajem bas dobro, samo nesto osnovno. E sad to bi mogo preko joomle. Mozete li mi objasniti kako to da uradim, jel trebam nesto platiti da bi mogao to koristiti?

ne, ne trebas platiti!!
http://joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/

darge
10.03.2008., 20:03
Imaš i ovdje
http://www.crojoomla.com/

Justy01
16.03.2008., 16:52
Jednostavno neznam šta da radim.
Nikako ne mogu vratiti "Kvadratić" umjesto lokota.

http://www.upload.hr/malaslika/4099_1.jpg (http://www.upload.hr/otvori/jpg/4099/zakljucanoje.jpg)

Please help me!!!!

Nosf
16.03.2008., 16:54
To ti se desi kad imaš više usera.
I onda jedan editira sadržaj i ne zatvori ga s ili "zatvori" ili "spremi". Nego npr ugasi prozor.
E onda joomla neda drugim userima da diraju članak tak dugo dok ovaj ne dođe i ili zatvori ili spremi promjene.

Dakle, znaš kaj ti je činiti?

Justy01
16.03.2008., 16:56
tnx.
puno si pomogao..
nema veze taj član mi je najbolji frend kojeg cu ubiti ... :D

Nosf
16.03.2008., 17:14
no prob

nemoj ga tuci. prvi put :D

Logo-expert
17.03.2008., 18:24
tnx.
puno si pomogao..
nema veze taj član mi je najbolji frend kojeg cu ubiti ... :D

zuna! hehe! dal sam pogodil??

Justy01
17.03.2008., 18:44
jesi

sideman
18.03.2008., 17:53
E jel ima ntkoo jako dobar tutorial za izradu templatea. HITNO je pa odgovorite brzo. Hvala!!!!!

origigi
18.03.2008., 19:38
E jel ima ntkoo jako dobar tutorial za izradu templatea. HITNO je pa odgovorite brzo. Hvala!!!!!
Jesi li ti slijep?
http://dev.joomla.org/content/view/1136/79/

matak
19.03.2008., 00:33
Zaključano!

p.s. kako mi taj izraz nije pao na pamet :D

koki_zg
22.03.2008., 13:29
1. Kako maknuti da korisnicima ne nudi odabir koji editor koristiti?

http://img245.imageshack.us/img245/3425/33579568dk8.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=33579568dk8.jpg)

2. Kako urediti predložak ili nešto drugo što treba da mi kada korisnik ide pisati novu vijest ne napravi kaos u desnom stupcu (pomakne ga van) ?

http://img168.imageshack.us/img168/2316/17892370su0.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=17892370su0.jpg)

3. Gdje se mogu skinuti komponente, ondnosno moduli? Google sam pretražio, pitanje se odnosi ako netko ima neku dobru stranicu za preporučiti...

4. Trebao bi napraviti i galeriju slika...kako? ima neki modul za to ili se linka na druge servise koje to nude?

5. Kako maknuti ovaj redak koji govori "Gdje sam"

http://img180.imageshack.us/img180/5112/25723758pi6.th.jpg (http://img180.imageshack.us/my.php?image=25723758pi6.jpg)

6. Kako rastegnuti BLIC VIJESTI još 68px dolje?

http://img186.imageshack.us/img186/7806/33233009ic8.th.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=33233009ic8.jpg)

evo i temlate fajlova (http://www.4shared.com/file/41546536/3764db89/rhuk_solarflare_ii.html) (index.php i template_css)

Gogo847
23.03.2008., 11:10
sve bilo super kad odjemput trazi opet login u Admin panel i zbaci erorr:


JAuthentication::__construct: Could not load authentication libraries.

Ne moze se logirati niti na stranici na modulu za login..

Molim pomoć, u cemu je problem, nasao sam isti problem ovdje (http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=428&t=264778&p=1242865) ali ja vec imam postavljen id na 1 .
Radi se o 1.5 verzji joomle

Hvala

chingy
24.03.2008., 16:46
joj lud sam

This site is temporarily unavailable.
Please notify the System Administrator

kaže da nemože do baze..

prćkao sam po configuration.php joomla.php i version.php ali nekužim zašto se sjebalo

samo sam štelao apsolute path.. ali vratio sam početne vrijednosti očito ne dobro

milja
18.04.2008., 15:35
Na http://extensions.joomla.org/

pepo0306
21.04.2008., 16:34
hej!! Pitanje ako neko moze pomoc?!
da ne otvaram novi topik.
ima li neko link za joomla? ja sam si skinuo neku i instalirao na server al su mi "zakljucane" konfiguracije!!
npr. keewords, metatag itd. nista to nemogu promjenit, ni tempalate nista!!
mozda imam demo verziju il nesto!! ne kuzim bas to..tek sam poceo.

darge
21.04.2008., 16:41
Pogledaj (http://www.crojoomla.com/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,70/Itemid,28/)

pepo0306
21.04.2008., 16:54
Pogledaj (http://www.crojoomla.com/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,70/Itemid,28/)


TNX

nikoboy
15.05.2008., 21:21
Pozdrav svima !

Imam jedan problem što se tiče wiswig editor u Joomli. Defaultni je onaj Tynmic editor i sve je bilo u redu dok mi se oni pop-up prozori nisu htjeli više otvoriti tj. ne rade.

Npr. kad kliknem na onu ikonicu za dodavanje slike otvori mi se prazan pop-up prozor :

LINK (http://uploadcentar.com/img1/view.php?id=8356probnlem.jpg)

Probao sam i sa drugim editorima ali nisu me baš zadovoljili. Npr. ako u nekom od njih pišem tutorijal i objašnjavam tag <img> on mi kasnije na stranici stavi kao da sam htio tu sliku stavit itd. tako da želim ostati na ovom Tynmic editoru i bio bih zahvalan ako bilo tko zna kako riješiti ovaj problem.

:ne zna:

nikoboy
16.05.2008., 16:04
Zar stvarno niko nezna ili ne želi znat ? :(

rossonero
19.05.2008., 19:50
Probaj na crojoomla pitat, tamo ima zbilja puno više ljudi koji poznaju Joomlu i prije ćeš riješit problem.

MikiMen
19.05.2008., 21:00
Pozdrav svima !

Imam jedan problem što se tiče wiswig editor u Joomli. Defaultni je onaj Tynmic editor i sve je bilo u redu dok mi se oni pop-up prozori nisu htjeli više otvoriti tj. ne rade.

Npr. kad kliknem na onu ikonicu za dodavanje slike otvori mi se prazan pop-up prozor :

LINK (http://uploadcentar.com/img1/view.php?id=8356probnlem.jpg)

Probao sam i sa drugim editorima ali nisu me baš zadovoljili. Npr. ako u nekom od njih pišem tutorijal i objašnjavam tag <img> on mi kasnije na stranici stavi kao da sam htio tu sliku stavit itd. tako da želim ostati na ovom Tynmic editoru i bio bih zahvalan ako bilo tko zna kako riješiti ovaj problem.

:ne zna:

to je u biti glupost i smijat ces se kad ti kažem... ja sam se smija sam sebi kad sam skužija.... to ti se događa kad se logiraš na stranicu bez "www"... upisi www. prije ostatka adrese pa ces viditi carolije, sve radi...

:)

qwertuzio
03.11.2008., 09:33
Molim pomoć!

Misija je da preko PHPMYADMIN-a uvezem bazu i da neke stvari povezem s joomla site-om.

Da li se to da ili da li postoji neki moćan tutorial za to?

Unaprijed zahvaljujem.

strjela
03.11.2008., 11:19
Molim pomoć!

Misija je da preko PHPMYADMIN-a uvezem bazu i da neke stvari povezem s joomla site-om.

Da li se to da ili da li postoji neki moćan tutorial za to?

Unaprijed zahvaljujem.

Joomla ti daje citav api za kominikaciju.
http://dev.joomla.org/component/option,com_jd-wiki/Itemid,/id,references:joomla.framework:database:jdatabase/

Phpmyadmin se koristi za administraciju databaze.

Mlaen
04.11.2008., 16:08
Recimo da imam jednostavan .php file ( <?php //radim nes sa bazom ?> )
kako da to ubacim u joomlu sad link nekakav npr "registracija", pa da se u joomli otvori taj php file?
Znaci nekakav php modulic?

tom07
17.11.2008., 09:50
trebam pomoc...

ovako u glavnom izborniku imam ( web ):

naslovnica
sadržaj
aaaa
bbb

e sad, napravim selekciju "sadržaj", zatim kategoriju " sadržaj" i onda idem napisat novi sadržaj. E sad,nije mi jasno,zasto mi se taj sadržaj nece objavit? objavi se jedino u slučaju kad stisnem da ga objavi i na naslovnoj stranci ( a to nezelim )

btw sad sam skuzio da mi se sve isto pokazuje i pod aaaa i bbb itd

strjela
17.11.2008., 13:12
trebam pomoc...

ovako u glavnom izborniku imam ( web ):

naslovnica
sadržaj
aaaa
bbb

e sad, napravim selekciju "sadržaj", zatim kategoriju " sadržaj" i onda idem napisat novi sadržaj. E sad,nije mi jasno,zasto mi se taj sadržaj nece objavit? objavi se jedino u slučaju kad stisnem da ga objavi i na naslovnoj stranci ( a to nezelim )

btw sad sam skuzio da mi se sve isto pokazuje i pod aaaa i bbb itd

Svaki artikl za sebe(1 artikl 1 izbornik)
Menus -> Main Menu (ili top menu) -> Menu items ->
- New
-Internal link
-Articles
--------------Article
-------------------------Article layout

I tu sa desne strane izaberes svoj artikl.

///////////////////////////////////////////////////////////////////
Ako hoces npr Secton Muzika da budu pod jednim izbornikom.

Ista procedura kao gore osim kraja:

-Internal link
-Articles
---------------Section
--------------------------- Section Layout

http://docs.joomla.org/images/9/99/Menu_Item_New.png

tom07
17.11.2008., 19:26
hvala strjela,skuzio i uspio,puno hvala na objasnjenju!

sada,još želim promjenit cijeli background ( boju ). Sta sam radio: prčkao sam po template.css i skuzio da u #flaflo mjenjam pozadinu od animacije (flash ) i p, div boju slova. međutim nemogu promjenit kompletnu pozadinu. Radi se o ovome templateu (http://www.joomla24.com/Joomla_1.5.x_Downloads/Joomla_1.5_Templates/Anemone.html). Sta bi jos trebao promjenit? E da,probao sam i sam u layout.css mjenjat:
/* ################# breadcrumbs ################ */
#breadcrumbs {
background:#D4AF37;
min-height:5em;
padding-top:0;
text-align:left;
color:#fff;

gdje sam ustavari i postavio boju koju bi htio,ali se ništa ne mjenja i dešava!

strjela
17.11.2008., 22:27
hvala strjela,skuzio i uspio,puno hvala na objasnjenju!

sada,još želim promjenit cijeli background ( boju ). Sta sam radio: prčkao sam po template.css i skuzio da u #flaflo mjenjam pozadinu od animacije (flash ) i p, div boju slova. međutim nemogu promjenit kompletnu pozadinu. Radi se o ovome templateu (http://www.joomla24.com/Joomla_1.5.x_Downloads/Joomla_1.5_Templates/Anemone.html). Sta bi jos trebao promjenit? E da,probao sam i sam u layout.css mjenjat:
/* ################# breadcrumbs ################ */
#breadcrumbs {
background:#D4AF37;
min-height:5em;
padding-top:0;
text-align:left;
color:#fff;

gdje sam ustavari i postavio boju koju bi htio,ali se ništa ne mjenja i dešava!

Za sve :

Instalirajte Firefox i firebug i bice vam puno lakse sa CSS-om.

http://i33.tinypic.com/27xezk.jpg

Lijevo imate izvor HTML. A sa desne su css elementi za taj element . I desno i lijevo mozes mijenjati i vidjeti promjene direktno. Naravno probjene se ne spremaju vec moras sam promijeniti u CSS-u.


Ovaj template je kodiran u base64. Da bi promijenio pozadinu moras promijeniti : /templates/anemone/templateDetails.xml

tom07
18.11.2008., 09:31
Ok,super... Sad mi još samo za sada,objasniš kako ( tj gdje se mjenja ) da promjenim font od ovoga "Template Demo" i dopišem nešto po svojemu!

Hvala ti za ovu veliku pomoć!

tom07
18.11.2008., 12:26
Ok,super... Sad mi još samo za sada,objasniš kako ( tj gdje se mjenja ) da promjenim font od ovoga "Template Demo" i dopišem nešto po svojemu!

Hvala ti za ovu veliku pomoć!
uspio... hvala za sada za sve!

tom07
18.11.2008., 12:59
Evo šta me sada zanima...

Kako učiniti da je prostor "inside" koji se nalazi unutar "maincontent" širi. Htio bi ga proširit,jer mi ne stanu svi gumbi u "topmenu" u jedan red.

strjela
18.11.2008., 14:27
Evo šta me sada zanima...

Kako učiniti da je prostor "inside" koji se nalazi unutar "maincontent" širi. Htio bi ga proširit,jer mi ne stanu svi gumbi u "topmenu" u jedan red.

#maincontent {template.css (line 83)
float:left;
margin-left:390px;
min-height:100%;
width:760px;
}

#minibutton_container {template.css (line 155)
left:950px;
margin-left:200px;
position:fixed;
top:0;
}
dodaj na tim linijama ta dva u crnom.

tom07
18.11.2008., 14:50
Sređeno :D

Da te ne gnjavim za svaku sitnicu,npr. sa firebugom nađem dio koji mislim mjenjat,bilo sta radit i sl. i ubacim kod ( konkretno za interaktivne karte ) to mi on prikaže i super, ali on ne sprema. Trazio sam file html u kojem bi nasao ove dijelove kao sto ih sada prikazuje firebug ali ga nemogu nac,a jedino tako mogu upisati taj kod jer je cini mi se index.html kodiran ( valjda nisam nest bubnuo sad krivo :rolleyes: ) sta mi je ciniti? btw nadam se da si me shvatio...

e i zaboravio sam napisat, da kad pomaknem minibutton container ostane mi neka crta po sredini,kako i nju pomaknut?

strjela
18.11.2008., 15:21
Sređeno :D

Da te ne gnjavim za svaku sitnicu,npr. sa firebugom nađem dio koji mislim mjenjat,bilo sta radit i sl. i ubacim kod ( konkretno za interaktivne karte ) to mi on prikaže i super, ali on ne sprema. Trazio sam file html u kojem bi nasao ove dijelove kao sto ih sada prikazuje firebug ali ga nemogu nac,a jedino tako mogu upisati taj kod jer je cini mi se index.html kodiran ( valjda nisam nest bubnuo sad krivo :rolleyes: ) sta mi je ciniti? btw nadam se da si me shvatio...

e i zaboravio sam napisat, da kad pomaknem minibutton container ostane mi neka crta po sredini,kako i nju pomaknut?

Vidis da ti firebug kaze koji je css fil : template.css (line 77)
U joomli:

Extentions -> Template manager -> (markiraj Anemone) i pritisni edit

Na novoj strani imas u gornjem desnom kutu edit css.
........ I biraj sve dok ne nadjes template.css, snaces se.

----------------------------------------------
Kad ti se otvori template.css u firefoxu :
edit-> search i upisi element. npr #maindiv .element
############################

Linija je :
#maincontent {template.css (line 473)
background:transparent url(../images/10pctp.png) repeat scroll 0 0;
}

Prosiri sliku u photoshopu ili je obrisi.

Ili jos bolje

#maincontent {
background-color:#336600;
filter:alpha(opacity=75);
-moz-opacity:0.75;
-khtml-opacity: 0.75;
opacity: 0.75;
border-right:thin solid black;
}

tom07
18.11.2008., 16:09
Ovo sam te sve shvatio.

samo neznam kako da ubacim određeni kod u html,kad je on kodiran.

strjela
18.11.2008., 19:43
Ovo sam te sve shvatio.

samo neznam kako da ubacim određeni kod u html,kad je on kodiran.

Ne mijenjaj HTML. Sto ces to raditi? Kod se stavlja u artikl ili modul. Isljuci WYSIWYG editor i pisi svoj kod.

I trazi bolji template. Tu kodiranu glupost ne bi nikad instalirao.

http://www.bestofjoomla.com/index.php?x=54&y=13&TagsTo=37_36_44_38_43&option=com_bestoftemplate&task=viewcategory&fsort=mp&fcolor=&ffav=&fedit=&Itemid=46

tom07
18.11.2008., 20:52
Ok,hvala

tom07
21.11.2008., 14:45
Zanima me jedna stvar, dakle u templateDetails.hml pod:
<option value="#96Ca2D:#4BB5C1:#388891">Boja</option>
proizvoljno mjenjam boje pozadine. Zanima me kako ubacit umjesto tih boja sliku? tj da mi je na određenim mjestima slika.

mekerica
24.11.2008., 20:55
Trebam pomoć! Imam jedan site i počeo sma radit CMS za njega (skripte neke su gotove) no ima tu još puno posla a ja nemam vremena i polako razvijam CMS a dotle je site neaktivan (neda mi se ručno dodavat) pa sam odlučio prebaciti site u Joomlu dok ne dovršim CMS... e sada, joomlu koristim na nekom drugom siteu i dosta sam se ispraksirao sa osnovama, editiranjem tekstova, temlatea itd. ali imam jedan problem (jedan zasad xD);

pošto neke skripte vlastitog CMS-a već imam gotove, želim ih koristiti paralelno sa Joomlom... e sada ja neznam kako da u Joomlin članak ubacim PHP kod... kad idem preko Tnymce editora on mi to ispravi ili izbriše cijeli kod, a kad isključim editor, on mi to pusti kao kod ali ništa se ne dešava... probao sam recimo


<?php echo("Hello World!"); ?>


i kad otvorim tu stranicu ima samo naslov a "Hello World!" ni traga! e sada, razmišljao sam da to možda i ne ide preko članka, no nije mi ni bitno kako, samo da je uklopljen u joomla site, a ne da ga napravim posebno pa includam template ili nešto... ne želim tako, nego da je baš uklopljen u site!

ali naravno, ne treba meni da nešto ispisuje sa echo nego skripta koja ćita sa baze i ispisuje (no skripta je gotova, samo trebam skontat kako dodat PHP u Joomlu)!

ovdje sam pronašao nešto ali ne razumijem baš:
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=304&t=332226

unaprijed zahvalan na pomoći!

PS: kad to riješim imam jedno pitanje, ali to ni nije tako bitno... zasad mi je skripta za dodavanje toga u bazu u jednom folderu koji mi je .htaccessom zaštićen sa usernameom i passwordom (tako radim jer još nisam svladao php session xD) pa bi volio i tu skriptu nekako ubacit u Joomla administration panel...

ako se pitate "Zašto tako? Nije ti dovoljan CMS od Joomle?" odgovor je to da joomla ima samo običan editor, a ova skripta mi sve automatski dodaje; ja samo upišem podatke (Ime, Opis, Igra itd.) a on mi to sprema u bazu i učitava na stranicu, a da radim preko Joomlinog editora, morao bi sve ručno uređivati (tekst, slike i ostalo) i morao bi ručno uploadat, a da želim mjenjat stil morao bi na svakom redku posebno, a ovako samo u echo promijenim kako će mi to ispisivat...

i da, riječ je o Joomli 1.5 na hrvatskom!

strjela
24.11.2008., 21:40
Trebam pomoć! Imam jedan site i počeo sma radit CMS za njega (skripte neke su gotove) no ima tu još puno posla a ja nemam vremena i polako razvijam CMS a dotle je site neaktivan (neda mi se ručno dodavat) pa sam odlučio prebaciti site u Joomlu dok ne dovršim CMS... e sada, joomlu koristim na nekom drugom siteu i dosta sam se ispraksirao sa osnovama, editiranjem tekstova, temlatea itd. ali imam jedan problem (jedan zasad xD)......!
Instaliraj includePHP.
http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,2921/Itemid,35/

FAQ:
http://www.joomlaperformance.com/component/option,com_easyfaq/Itemid,46/

Evo ti i primjer sa moje stranice sa joomla-om.


<?php
//get DB object
$database = &JFactory::getDBO();

//escape bad code in POST
$name=$database->getEscaped($_POST['name']);
$desc=$database->getEscaped($_POST['desc']);
$adress=$database->getEscaped($_POST['adress']);
//create thumbnail from image and upload
$image=$thumb_name;
$country=$database->getEscaped($_POST['country']);



if(strlen($name)<2 ||strlen($desc)<2 ||strlen($adress)<2 ||strlen($image)<2 ||strlen($country)<2 ){
$dontvalidate=true;
}

if(!$dontvalidate){

$sql="INSERT INTO stations (id,name,descr,adres,image,country) VALUES('','".$name."','".$desc."','".$adress."','".$image."','".$country."')";
$database->setQuery($sql);
$database->query();

}

mekerica
24.11.2008., 21:58
Hvala ti puno! Instalirao sam plugin i radi savršeno! ali naišao sam na problem koji sam očekivao; kad uključim TnyMce editor i idem editirat to, zezne sav kod pa ću morat kod uređivanja toga stalno isključivat editor... Sad idem još eksperimentirat neke stvarčice ali to je uglavno mto što me zanimalo...

E sada, dali znaš možda odgovor na ono moje drugo pitanje; dali mogu skriptu, koja podatke za to sprema u bazu, ubacit nekako u admin panel od Joomle sa zajedničkim session da mi bude sve rpi ruci? to mi nije nužno ali bilo bi dobro!

strjela
24.11.2008., 22:05
Neznam ali znam drugo rjesenje.

Postavis novi artikl.
U njemu napises {phpfile}mojskript.php{/phpfile}.
Zabranis pristup tom artiiklu svima koji nisu administratori.
Naprvais menu link za taj artikl i njega isto zabranis svima koji nisu administratori. Gotovo.

mekerica
24.11.2008., 22:45
e, budem tako radio skripte!

hvala na ideji!

rossonero
25.11.2008., 11:36
Malo sam nabrzinu pročitao, neznam dal sam shvatio, ja koristim JCE editor za ubacit neki kod u članak. Ovaj TinyMce mi "ubije" sav kod, a kad kod ubacim u JCE editoru onda sve ispadne kako treba. :)

mekerica
25.11.2008., 19:58
istina, TnyMCE sve ispravlja! ponekad je to dobro ali ponekad mi ide na nerve!

mekerica
26.11.2008., 21:25
evo sredio sam, sve super jno ne prikazuje mi HRV slova... :confused:

imao sam u bazi neki sweedish_ci collation i u bazi mi se nisu prikazivala HRV slova no na siteu jesu a tu sad ne žele... promjenio sam collation na onaj croatian cp1250 koji već je i ispravio u bazi i sad i tamo pišu HRV slova ali na siteu i dalje upitnici, ae slova itd. pogledajte:

http://svijetigra.com/novo/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=63

zašto? :confused:

mekerica
27.11.2008., 10:03
i btw. ja imam Mozzilu i sve sam prilagodio i na njoj se lijepo vidi... moj brat ima IE6 i njemu je malo design cijelog sitea poremečen ali prikazuje Igre za mob, a sada sam probao na laptopu od tate gdje je IE7 i design je OK, ali ne prikazuje mi igre za mob... :confused: pokaže samo prvu, a ove ostale, vidi se da skida slike i to, ali ih ne prikaže... samo prvu... :confused:

mekerica
29.11.2008., 09:40
što nitko nezna?

strjela
30.11.2008., 22:27
što nitko nezna?
Znam samo mi se nije dalo gledati.
Moras dati <div> elementu koji je u
#content -u visinu:auto ili 1400px;

Vjerovatno je to u php-u sto si unijeo sa includePHP ili wysiwyg editoru( prebaci u html kod bez editora i dodaj <div style="width:auto;">{phpfile}mojfil.php{/phpfile}</div>).

slika (http://i37.tinypic.com/2e0k3mb.jpg)

mekerica
01.12.2008., 21:06
e, hvala care! sad radi... koja sam ja budala bio... napravio sam jedan div veličine točno jedne igre i računao da će se taj div ponavljat sa PHP-om, no na kraju sam zbog nekih grešaka u designu taj div ostao prije PHP koda a ponavljao se samo sadržaj i on se nije ponavljao, a pošto je bio visine koja odgovara točno jednoj igri, sadržaj se samo jendom mogao ponoviti (ponavljao se on ali se nije mogao prikazat jer nije stao u div)... sadas sam stavio visinu na auto i radi ko puška (iako mi slika malo guta one <hr> ispod)... samo ne kužim zašto je na Mozilli radilo...

sad mi još treba ako netko zna zašto mi se ne vide HRV slova??? :confused:

mekerica
11.12.2008., 14:14
dalli ima ovdje netko tko se razumije dosta u "joomlinu utrobu"?

ja sam site u joomlu premjestio, jer mi je prekipjelo ručno dodavanje sadržaja, a izrada vlastitog CMS-a dugo traje... no ja radim skripte i primjenjujem ih u Joomlu...

zanima me ako netko zna u kojem je fileu spremljeno ono kad netko dodaje novi članak pa oni Napredni parametri (izbor Da ili Ne - dali da se prikažu autor, naslov itd.)? jer bi tamo ubacio još par izbornika takvih te dodao par novih stupaca u tablici sa sadržajem te bi napravio skriptu koja izvlači 5 zadnje dodanih postova iz tablice (ali ja bi napravio u tim Dodatnim parametrima da se označi Da ili Ne) koji imaju označeno to Da i onda bi se na početnoj prikazivali zadnje dodadni sadržaji (5): datum kad je dodan, ime sa linkom do članka, te user koji je dodao, ali prikazivali bi se samo oni koji bi imali u Dodatnim parametrima to novo postavljeno na Da (npr: Prikazati kao novo dodano i onda izbornik Da ili Ne).

i napravio bi isto u Dodatnim Parametrima da se bira dali je to običan članak, recenzija, šifre, tutorial itd. pa ako se recimo odabere da je Recenzija, onda bi se automatski dodao lnik do te nove recenzije u članak Recenzije, a i preradio bi onaj brojač na početnoj pod Statistika koji broji koliko ima članaka, da broji koliko ima recenzija, koliko šifra, koliko tutoriala itd.

ugalvnom, treba mi da znam u kojem fileu i gdje mogu naći to mogućnosti u Dodatnim parametrima da ih dodam još...

tom07
16.12.2008., 14:46
kako da ovo ubacim na mjesto koje ja hocu?

<script type="text/javascript" src="http://www.kartegradova.com/mywebmap/flashnavigator.js"></script>
<div id="karteGradova_karta" style="border:1px solid #C5C5C5;">
<a href="http://www.kartegradova.com/zagreb">Plan grada Zagreba | City map of Zagreb</a>
</div>
<script type="text/javascript">
<!--
var map = new flashNavigator("00a03ec6533ca7f5c644d198d815329c");
map.setSize("400px","400px");
map.showSubject(6039);
map.show("karteGradova_karta");
-->
</script>

sa firebugom pomocu inspect nađem mjesto u koje bi to ubacio i isprobam. sve izgleda bas kako i zelim, ali onda kada idem na edit html ( preko administracijskog sučelja ) otvori mi se index.php u koji to nemogu ubacit.

Kako da to napravim?

tom07
17.12.2008., 19:13
riješeno

Puf5a
17.12.2008., 21:02
Evo imam mali problemičić....Disk Space Usage mi je 49.82 Megabytes,a imam 50 mb.Na stranici nemam skoro ništa,tek nekoliko članaka...sad mene zanima što mi to zauzima tako puno prostora ....

Zodiac
18.12.2008., 08:12
Možda imaš puno predložaka uploadanih na stranicu, ili puno slika. Sami članci ne oduzimaju puno prostora. Pozabavi se slikama, videu, muzici uploadanoj na stranici. I naravno količinom predložaka. Što ti netreba - delete.

qwertuzio
20.12.2008., 12:48
Pozdrav!

Na Joomla 1.0.x site-u imam instaliranu komponentnu DBQ (komponenta preko koje se radi sql upite iz baze) manager koja super i uredno radi.

Moje pitanje je sad, da li postoji ikakva komponenta, modul, plugin koji bi mi omogućio da na dobivene rezultate upita radim hyperlinkove (url)?



Unaprijed zahvaljujem.

qwertuzio
23.12.2008., 12:37
Pa zar nitko?

PeGO
23.12.2008., 12:48
vidi na crojoomla.com. mislim da će ti tamo prije pomoć ;)

strjela
24.12.2008., 15:19
Pozdrav!

Na Joomla 1.0.x site-u imam instaliranu komponentnu DBQ (komponenta preko koje se radi sql upite iz baze) manager koja super i uredno radi.

Moje pitanje je sad, da li postoji ikakva komponenta, modul, plugin koji bi mi omogućio da na dobivene rezultate upita radim hyperlinkove (url)?



Unaprijed zahvaljujem.
1.Joomla 1.0.x je smece. Instaliraj si 1.5 . Nije tesko. Dobijes CMS i framework u jednom. Ne treba ti DBQ.

2. Nauci SQL i php.

tom07
28.12.2008., 13:40
dakle zanima me kako da napravim ovo:

Imam main menu, u njemu imam npr "Gume". E sad , htio bi da kad kliknem na Gume da mi se u prostor u koji inače ide neki sadržaj pokažu tabovi sa npr imenima proizvođača, gdje će se klikanjem po tim tabovima mjenjat sadržaj unutar njih.

Evo i slika, da bude jasnije.

http://img517.imageshack.us/img517/6982/gumexl1.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=gumexl1.jpg)

nikoboy
01.01.2009., 21:22
Pozdrav,

Zanima me može li se i kako u ftp-u ( Cpanelu > File Manager ) doći do .php filea od svakog pojedinačnog članka/stranice ili npr. do .php filea od izbornika i sl..

Zodiac
02.01.2009., 16:43
Neznam. Sumnjam. Pogledaj u content mislim da su u jednom fajlu. Naravno, sve to radiš putem FTP-a ;)

marijan_e
04.03.2009., 08:52
Kako napravit da kad author doda novi članak, da se taj članak automatski ne publihsha?

slovenian
07.04.2009., 16:38
Pozdrav

Ovako imam jedan template za joomlu i sad u tom templateu se kao "banner" nalazi jedna slika, a ja imam flash animaciju koju bi ubacio umjesto te slike.

U index-php od templatea sam ubacio ovaj kod u body i "animacija" se pojavi na dobrome mjestu i to sve samo sta ne radi.. samo je bijeli pravokutnik na tom mjestu:

<div id="top"><object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="390" height="266">
<param name="movie" value="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/siteground-j15-68/images/banner2.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<embed src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/siteground-j15-68/images/banner2.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="390" height="266"></embed>
</object></div>
Jel problem u animaciji ili u kodu? jel netko imao slican problem? Naime animacija je bez preloadera jel mozda stvar u tome ili?

Eto toliko..ako netko moze pomoc bio bih zahvalan

Brùno
13.04.2009., 22:23
Instaliraj ActiveX kontrolu i najnoviji flash player na svoje računalo, pa zatim probaj.

maarko007
27.05.2009., 13:32
decki nov sam u joomli i imam pitanje,vjerujem da cete mi znati odg

zelim napraviti izbornik u kojega mogu postavljat slike u mape i podmape,nesto kao galerija slika,i napravim izbornik idem tamo u izbornici>mainmenu i napravim ga,i medu izbornicima mi na naslovnoj stranici stoji,ali neznam gdje ici da ga mogu uredivati,nemogu stavljat ni slike u njega a to mi najvise treba...
dok izbornik "galerija slika" odem na expose i tamo mogu ubacivati slike,ovdje nemogu
sta da radim?
pomozite molim vas....

cro_slavonija
03.07.2009., 15:46
Treba mi program (sheware ili freeware, nije bitno) za izradu template-a ali da je kompaktibilan s joomlom (1.0 i 1.5) znači za obje joomle. Ako nema takvog programa (mislim da bi trebao biti, ali ne ono photoshop ili macromedia) da bude nešto jednostavno bez znanja programiranja.

P.S. Može li mi itko u slobodno vrijeme (ako mu se da)napraviti template za joomlu 1.5, template koji je za stranicu za izradu kuhinja, i ostalog s drvetom (znači dječje sobe, spavaće) tnx.

Firestarter '87.
03.07.2009., 16:27
... ali ne ono photoshop ili macromedia) da bude nešto jednostavno bez znanja programiranja...

Napravit template za CMS bez poznavanja ijednog jezika i grafičkog alata može samo Harry Potter.

Ne, nema programa tipa "Đumla templejt mejkr". Misliš da bi onda postojali web dizajneri i programeri? Isto ko što nebi postojali automehaničari da postoji naprava koju npr. postaviš na haubu i ona skine glavu motora, izvadi klipove, pobrusi cilindre i glavu, sve vrati na mjesto i još ti opere auto. :mig:

cro_slavonija
03.07.2009., 16:33
Ok, hvala na odgovoru

Sebosp
03.07.2009., 16:37
firestarter@ sviđa mi se ova fora sa harryem.. hehe
vidis,vidis.... ja znam HTML hehe.... samo da javim.. da sa patternima ide sve ko vodu pit.. tnx jos jednom..

Firestarter '87.
03.07.2009., 17:34
...samo da javim.. da sa patternima ide sve ko vodu pit.. tnx jos jednom..

Eto, vidiš da nije teško. :top:

sashab
29.09.2009., 12:52
Evo danas sam instalirao joomlu, i skinuo jedan template. Prvi put radim u joomli, al radim sve kako treba i svejedno mi nece upload template. znaci skinio sam template sa www.xxxxx.xxx stranice, u .rar formatu, i kad odem na Extensions, Install/Uninstall, Upload Pacage File, nadjem svoj .rar file, stisnem upload, i on ga uploada, i nakon par minuta dobim iznad error: "Unknown Archive Type". Koristim joomla 1.5.14 verziju. I ni jedan template koji skinem s xxx stranice nemogu instalirati. MOLIM VAS hitnu pomoc ako netko zna. Hvala unaprijed.

PeGO
29.09.2009., 13:00
pa jesi probao joomlu opet podignit?

Sauron_zg
29.09.2009., 13:06
A da ga "ručno" instaliraš?

sashab
29.09.2009., 13:14
nisam neki expert :) pa neznam kako ručno. a podigo sam opet joomlu. jel mozda problem sto je file .rar a ne .zip?

Sauron_zg
29.09.2009., 13:19
Otpakiraš taj rar i uploadaš u "templates" direktorij.

Install via FTP (unpacked template file)

Templates can also be installed via FTP without packaging them. Simply select the template folder on your PC and upload it to your server, using your favorite FTP software. Be sure you upload the template folder to the directory: /path_to_joomla/templates/ - where /path_to_joomla/ is the location of your Joomla! installation on the server. This method is mostly used when you have created a template yourself, and do not want to have to package it to install the template, or if you want to upload more than one template at once.

sashab
30.09.2009., 11:08
riješeno tako da prebacio.rar fileove u .zip.

NBAfanCuca1
26.12.2009., 16:36
Zasto kad metnem flash file bude uvijek od njega razmak barem 1 cm gore i dolje od ostalih stvari - i drugih modula. nerazumijem di grijesim. jel moram nesto jos ubacit u flash code - vec sam sve pokusavao.

zaweb
02.02.2010., 18:15
ako moze mala pomoc, sto je krivo kad nemogu instalirati niti jednu ekstenziju na joomli? pise mi Warning! Failed to move file. ili da nemoze otvoriti tu vrstu datoteke,a koristim zip datoteke. glupo mi je jer zbog toga nemogu niti mijenjati template niti ista drugo.:confused:

NBAfanCuca1
02.02.2010., 18:23
ako moze mala pomoc, sto je krivo kad nemogu instalirati niti jednu ekstenziju na joomli? pise mi Warning! Failed to move file. ili da nemoze otvoriti tu vrstu datoteke,a koristim zip datoteke. glupo mi je jer zbog toga nemogu niti mijenjati template niti ista drugo.:confused:

otpakiraj si template pa si preko FTP programa uploadaj u folder template pa ces moci mjenjati template. Meni se to nedesava, ali recimo moj server nepodrzava da se extractiraju filovi. tako da moze biti stvar u serveru ali recimo i ne mora. nemam puno iskustva sa joomlom pa ce mo cekati netkoga pametnijega.

zaweb
02.02.2010., 18:25
otpakiraj si template pa si preko FTP programa uploadaj u folder template pa ces moci mjenjati template. Meni se to nedesava, ali recimo moj server nepodrzava da se extractiraju filovi. tako da moze biti stvar u serveru ali recimo i ne mora. nemam puno iskustva sa joomlom pa ce mo cekati netkoga pametnijega.

pokusala sam, ali ne pojavljuje se medju templateima

zaweb
02.02.2010., 18:36
evo uspjelo je no kud bi trebala uploadati ekstenzije poput brojaca i sl, jer ni to nemogu preko install managera? i kako da omogućim komentiranje posjetiteljima ako netko zna. puno hvala

Dexter nije lud
03.02.2010., 06:17
Zaboravio sam lozinku za pristup C panelu u Joomli. Jeli ona zapisana negdje u c/waamp/web..?:(

zaweb
05.02.2010., 08:20
Imam još jedno pitanje ako netko bude znao. Na stanici link (http://www.tinolovka-news.com/) koji god tekst otvorim uvijek piše tak warrning, da li netko zna u čemu je problem, jako mi je ružno to vidjeti, a i glupo je

Wrbhhh
05.02.2010., 09:54
Imam još jedno pitanje ako netko bude znao. Na stanici link (http://www.tinolovka-news.com/) koji god tekst otvorim uvijek piše tak warrning, da li netko zna u čemu je problem, jako mi je ružno to vidjeti, a i glupo je

Ah... Teško u Google upisat točan warning pa vidjet rezultate? :rolleyes:
http://docs.joomla.org/Why_do_I_get_the_message_%22Warning:_cannot_yet_ha ndle_MBCS_in_html_entity_decode%22

Uglavnom, ili ti treba server s PHP5 gore, ili promijeni onaj redak koji se spominje na linku koji sam ti dao.

zaweb
05.02.2010., 11:55
Ah... Teško u Google upisat točan warning pa vidjet rezultate? :rolleyes:
http://docs.joomla.org/Why_do_I_get_the_message_%22Warning:_cannot_yet_ha ndle_MBCS_in_html_entity_decode%22

Uglavnom, ili ti treba server s PHP5 gore, ili promijeni onaj redak koji se spominje na linku koji sam ti dao.

zahvaljujem na pomoći,uspjelo je. nije problempogledati nego sam početnica i nemam pojma kud tražiti kad nešto nije ok,sve mi je to još novo. zahvaljujem još jednom

Wrbhhh
05.02.2010., 11:57
zahvaljujem na pomoći,uspjelo je. nije problempogledati nego sam početnica i nemam pojma kud tražiti kad nešto nije ok,sve mi je to još novo. zahvaljujem još jednom

Ok, ali ubuduće kad ti se prikaže neki error (ili slično), prekopiraj taj error u google i traži odgovor. Ako ne nađeš, onda slobodno dođeš ovdje i pitaš. :mig:

DJ_Boki
26.06.2010., 14:36
Bok, ljudi, imam već nekoliko godina stranicu baziranu na joomla-i 1.0.

Imam nekoliko pitanja pa ako je netko voljan pomoći:

Ovako, da li se može u sam post dodati neka scripta, obično sam scripte ubacivao u html editor, ali bih volio poneku dodati i u sam post, tj. ispod vijesti koju napišem. Da li se to može?

Pokušavao sam isto tako dodati neke nove komponente u svoj template, međutim kada odaberem opciju za Instalirati komponentu, i pronađem tu komponentu na svom računalu i pokušam je preko opcije upload&install staviti na stranicu, pojavi mi se slijedeća poruka:

Warning: php_uname() has been disabled for security reasons in /home/rijeka/public_html/administrator/includes/pcl/pclzip.lib.php on line 4964

Prije mi se to nije događalo. Gdje griješim?

U bližoj budućnosti planiram prijeći na wordpres, jednostavniji je za korištenje, pa me zanima, da li mogu nekako napraviti backup kompletnih svojih objava, i ako da, kako?

Eto toliko, unaprijed hvala na odgovoru.

falasi
04.11.2010., 22:56
ovako imam jedan problem pa ako neko moze pomoc hvala unaprijed
kreirao sam nekakvu stranicu za jednu firmu i sub menu mi pada ispod bodya evo link pa mozete bolje vidit u cemu je problemhttp://agatic.slynetwork.com/hoby-centar to je pod menuom proizvodi prikaze mi samo iverale kreirani su jos i radne plohe i fronte ali mi to ne pokazuje

menka2
15.05.2011., 00:34
trebam pomoć imam joomlu 1.6 i pokušavam napravit sebi jednu malu stranicu inače se bavim glazbom o imat ću jedan festival u osijeku e sad htio sam staviti sa strane na stranicu slike koje če se rotirati i skinio sam si image scroll modul
i radi ali je probelm u tome što mi prije slika izbacuje i piše stalno :
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in C:\xampp\htdocs\joomla\modules\mod_imagescroll\mod _imagescroll.php on line 2
i ne samo na te linije nego i na druge kako to da maknem probao sam već i druge module ali kod svih isto molim pomoć

Wrbhhh
15.05.2011., 07:34
trebam pomoć imam joomlu 1.6 i pokušavam napravit sebi jednu malu stranicu inače se bavim glazbom o imat ću jedan festival u osijeku e sad htio sam staviti sa strane na stranicu slike koje če se rotirati i skinio sam si image scroll modul
i radi ali je probelm u tome što mi prije slika izbacuje i piše stalno :
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in C:\xampp\htdocs\joomla\modules\mod_imagescroll\mod _imagescroll.php on line 2
i ne samo na te linije nego i na druge kako to da maknem probao sam već i druge module ali kod svih isto molim pomoć

Otvori taj mod_imagescroll.php file koji ti se spominje, na liniji 2 makni (izbriši) znak & i spremi.

Štrumfastičan
08.10.2011., 13:05
Pozz, na instalaciji novog templeata dobijem error:

( ! ) Notice: Undefined variable: mainmodulesBlocks in C:\wamp\www\joomla\templates\wdb_free_tem_001\php\ function.php on line 22

tako i za line 67, 88.

Ti errori sa usklicnikom su preko cijele stranice onda, redaju se jedan za drugim.

Tundo Prasoje
16.11.2011., 14:14
trebam malu pomoc! mogu li u dreamweaveru napravit cijeli site i postavit na joomlu??
ako ne, kako da promjenim template? nova sam u tom pa ne znam, trazila sam na internetu no nista nisam uspjela nac.
unaprijed hvala!

mdprojekt
17.11.2011., 16:14
dreamweaver cs5 ima opciju da cita joomlu tj da poveze sve potrebne fajlove i kao izvedivo je to sto mislis, osobno isto nisam nasao neki stvarno koristan link kako sve napraviti da radi.

bonimir22
18.11.2011., 14:06
molio bih pomoc..ako mi netko moze preporuciti joomla template koji ima ovakvu funkciju kao ovaj web:


http://www.abercrombiekent.com/travel/?fuseaction=dsp_description&tid=5193



Dakle,web bi bio tour operator web.korisnici bi kupovali ture preko paypala.znam postaviti i paypal zajedno sa virtuemartom.ali me interesira da li ima neki web koji ima slicno definirane tabove kao na ovom linku gore.dakle kad bi korisnik kliknuo na neku turu,da mu se otvori ta tura s opisom i vise razlicitih tabova za svaku turu (cijena,polasci,datumi slobodnih termina itd)

:)
thx

Tundo Prasoje
19.11.2011., 00:31
dreamweaver cs5 ima opciju da cita joomlu tj da poveze sve potrebne fajlove i kao izvedivo je to sto mislis, osobno isto nisam nasao neki stvarno koristan link kako sve napraviti da radi.

jel mi mozes reci koja je ta opcija ili gdje se nalazi?

Zašto medo
16.02.2012., 07:42
Gdje ima najboljih tema za joomlu i da su jeftine ili po mogucnosti besplatne?
:kava:

Pozomor
18.02.2012., 09:03
Ima ih jako puno po internetu. Ja najcesce downloadam besplatne Joomla template na http://www.getjoomlatemplates.com a imas jos i www.joomla24.com, oni isto imaju dobre predlozke.

Zašto medo
18.02.2012., 14:02
Ima ih jako puno po internetu. Ja najcesce downloadam besplatne Joomla template na http://www.getjoomlatemplates.com a imas jos i www.joomla24.com, oni isto imaju dobre predlozke.

hvala :mig:

calamis
08.03.2012., 17:43
Može li mi netko reci koju verziju joomle bi trebao instalirati ako želim ovaj template http://www.templates.com/preview/joomla-templates/jt-1539.html (na stranici vidim da je potrebna joomla 1.7.2), s tim da bi mi na ovaj template trebao joomla dodatak http://extensions.joomla.org/extensions/ads-a-affiliates/classified-ads/12062 (koliko sam skužio dodatak je za joomlu 1.5.x)... Zanima me ako skinem Joomlu 1.7.2. za ovaj template, hoće li mi moći raditi ovaj dodatak?

*Queen*
08.12.2013., 15:21
Za joomlu i wordpress moram posebne dizajne skinuti? Posebno su napravljeni za joomlu, posebno za wordpress?
Skinula sam neke obične dizjane napravljene u DWeaveru, al mi ne rade na joomli, ne rade znači bilokoji, postoje baš posebni za joomlu?

Skinula sam sad neke dizajne baš za joomlu, ali kad radim izmjene u administraciji i pospremim ih, izmjene se ne vide na stranici, zašto?!

Olio FTL
09.12.2013., 13:22
da, posebni su za joomlu i posebni za wordpress.

Ako se ne vide promjene, probaj očistiti cache (privremenu memoriju ili štaveć). Nisam dugo radia u joomli, ali mislim da je u SITE > System Maintenance > Clear Cache ili purge expired cache ili oboje

Jarvis
09.12.2013., 15:20
Naravno da ne rade, oni za Dreamweaver su običan html template, treb ti tema za WP ili Joomlu.