PDA

View Full Version : [N95] Iskustva, mišljenja i komentari

stranice : 1 [2] 3 4

::barcode
27.08.2007., 21:07
Pa razvalit cu ga pred njima o zid, kaj mi nisi to predlozio :misli:

OT

Nosim ga da mi stave genericki softver

-Um-
27.08.2007., 21:16
Pa kakav software imaš unutra?

27.08.2007., 21:55
Vodafone :E

Moby
27.08.2007., 21:56
Pa razvalit cu ga pred njima o zid, kaj mi nisi to predlozio :misli:

OT

Nosim ga da mi stave genericki softver

Joj, da!:rofl: Zaboravih!

Mislim, fakat, stavio sam mali milijun oglasa da kupujen original Nokia sivu masku. Nitko ni slova!

Zallman
29.08.2007., 13:12
http://www.gsmarena.com/nokia_n81_5310_and_5610_announced-news-302.php

30.08.2007., 09:12
Uuuuuu dobraaaaa

Al meni moja bolja :eek: :zubo:

Edit

Po meni to nemoze bit vise N95, jer se povecala tezina, promjenila baterija, povecao ekran,

kak to moze bit opet stara dobra N95? :rofl:

Moby
30.08.2007., 12:44
LOL.
Po čemu je to stara i "dobra" N95?
Ova N95 ME će biti opet ista kao i stara N95, samo su stavili crni, macho look (za razliku da ne kažem kakvog looka stare N95).
Povećali su oni kapacitet baterije, ali su povećali i ekran i memoriju. To bi ga, po mom sudu došlo podjednako, ako ne i slabije od sadašnje N95.
Marketinški trik.
Nego, kolega ::barcode-što si učinio sa svojom N95. Jesi bio u servisu, razbio je... Imaju li sivu masku? :D

Zallman
30.08.2007., 14:05
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1716&idPhone1=2088
Pogledajte standby nove n95! Display je veći, a dimenzije cijelog moba su jednake staroj n95!

30.08.2007., 15:07
Po čemu je to stara i "dobra" N95?

Tak da mi nebude zao kaj je imam :) :zubo:

Marketinški trik.

Da

Nego, kolega ::barcode-što si učinio sa svojom N95. Jesi bio u servisu, razbio je...

Bio, razbio, pa plakao

Edit

Pitao za sivu, i kazu, mi je nemamo, ijonako vam to nije original.

A promjenu softvera moram cekat 3-4 dana :eek: :flop: :mad: :E

30.08.2007., 15:11
a dimenzije cijelog moba su jednake staroj n95!

Sto god znacilo, crna ima necega 96cc, a stara 90cc

Zallman
30.08.2007., 15:57
Sto god znacilo, crna ima necega 96cc, a stara 90cc

To sam i ja skužio ali ne kužim što to znači! :confused:
Možda pogreška

30.08.2007., 16:18
Evo nasao sam da je to volumen.

90 kubicnih centimetara.

Znaci da je black mamba volumenom veca za 6ccm.

Znas ti kaj znaci 6 ccm :eek:

Ma nema sanse da je onda uzmem :zubo:

Moby
30.08.2007., 16:24
Pa vidite da je izmjenjena. Možda su je malo povećali, recimo po dva milimetra sa svake strane...

E, moj ::barcode! Ostadosmo na Deep plum boji kučišta. :D
Istina, na stranicama njemačkog T-Mobilea, nude samo dvije boje. Ali, ne kužim zašto se dignula velika prašina s tom sivom maskom? Naime, puno ljudi je nezadovoljno bojom svoje N95.
Navodno je siva namijenjena Bliskom Istoku. Ne znam nijednog operatera otamo da provjerim istinitost podataka.

30.08.2007., 16:58
Naime, puno ljudi je nezadovoljno bojom svoje N95.

Gle, mora imati i pokoji vizualni feler, tak da poslije sqadra kupuje maskice,

pa se i tu malo zaradi, ne?

Prokleti kapitalizam :mad: :zubo:

Moby
30.08.2007., 17:02
Ova ti je evanđelje!

Digitall
31.08.2007., 19:29
dali se moze ili da li ce se moci zamjenom/update-om firmware-a nokie n95 dobiti opcija editiranja office i pdf dokumenata?
i dali je stvarno tako spor kako se prica?

Moby
31.08.2007., 19:33
Kod većine aplikacija ja nisam našao neku ekstra brzinu u odnosu na prijašnje Symbiane unatoč tom famoznom novom procesoru od 330mHz.

Sumnjam da ćeš moći editirati Word ili PDF dokumente. Tu opciju imaju E-series Nokije, dok na ovoj nema toga. U biti, u Nokia Web shopu, koji imaš upisano kao jednu od adresa u WEB browseru postoji jedan program za Word, ali košta nekih 25€, što je malo preskupo.

Digitall
31.08.2007., 19:42
dobro znaci ipak postoji nekakva mocnost da se editiraju.. kad tad ce netko napraviti nesto takvo za free
a sto se tice brzine cuo sam da mu nekad treba i minuta da se pojavi menu
ako je tako to je onda katastrofa

Moby
31.08.2007., 20:07
A, minuta ne. To netko priča gluposti.
Prema vlastitom iskustvu znam da mob nije nešto hiper-brži od drugih Symbiana. Rekao bih da je tipičan mobitel iz te obitelji.
Ovo za dokumente i meni treba pogotovo jer je moj bivši mob bila Nokia E70 na kojoj sam čak radio prezentacije u PowerPointu. Jako zgodna i korisna stvar.

Onda kupim kao "zadnju riječ tehnike" - famoznu N95, koja može samo čitati PP ili Word. Baš sam bijesan na Nokiju!

Digitall
31.08.2007., 20:27
meni je to posljednji uvjet da ga uzmem.
kad bi znao da ce se to nekako, nekim programcicom, upgrade-om omoguciti odma bi ga uzeo. ovako cu jos malo pricekat i pratit novosti

-Um-
01.09.2007., 10:01
Zato ja Imam M600i, tako da mogu raditi sa mobile office-om.

---

E ljudi, sinoć vam ja odlućim ponovo skinuti one male limene nosaće klizaća, kako bi još malo učvrstio N95, tako da se JOŠ teže otvara.

to sam počeo raditi u 22:00 (sinoć)... znate kada sam bio gotov? ... ... ... U 01:30 ujutro!!!

Popizdio sam.

U jednom trenutku mi je iskočio ekran iz "nosaća", tj. neke plastikice koje ga drže su sikoćile pa sam ih morao vraćati... usro sam se ko zmaj.

Na kraju sam skužio da je Nokia napravila vrhunski posao. Ekran je totalno za sebe, tako da ga možeš i "odvojit" od ostalog dijela, od telefona...

Mislio sam da kada je iskoćio, da je gotovo da ga moram slati u Mobis, ali to je tako dobro osmišljeno, da bi N95 mogla i djeca sastavljati...

Uglavnom, netrebate se bojati, nemožete nikako zeznuti ekran.

Ekran se samo vrati natrag na plastikice, mislim totalno zakon!

Najviše što mi je vremena uzelo je što sam u nekim trenucima stavio previše "podstave", tj. izolirke, pa ekran nisam ni mogao povući prema gore, a u nekim trenutcima opet premalo, a čak i više vermena od toga mi je uzelo stavljanje tog lima natrag.

Treba samo paziti - jer ako se stavi previše izolirke, onda se nemogu pogodit rupice na limu i one "izboćine" na telefonu.

sa ovime želim reći da je ovaj zahvat TOTALNO siguran i nimalo ne ugrožava vaš telefon, samo što trebate biti mirni i ne žuriti se.

E da vidite sada kako "slajda" moj N95. Prije SUPER, a sada SAVRŠENO!!!

01.09.2007., 15:05
Vratija se Sime, di je bija?

Vratila se N95, di je bila?

Novi cisti softver, bez vodafona, duplo manje mjesta zauzima.

Brze kretanje po meniju.

Novi firmver, 12.0.013

Neke icone izmjenjene.

Nemam vise problema sa Image Gallery.

Brze nalazenje satelita.

Btw, popravili mi i slajd, makar ih to uopce nisam trazio, jer niti mi je kaj skljocalo

niti me nes pretjerano to smetalo.

Moby
01.09.2007., 15:49
::barcode, sad nema lufta na tvom slajdu?

Kad čitam postove -Um-a i ..barcodea, vidim da ljudi mogu itekako biti zadovoljni sa svojom N95. To mi je drago jer, vjerujte, ne postoji nijedan forum, ni hrvatski niti strani, a da N95 doslovno nije popljuvana...

01.09.2007., 17:32
Kad je otvoren, nema ni makac.

A kad je zatvoren, ima ko i prije, mali makac :D al mene fakat to ne smeta

Valjda od svih tih postova i reviewa po netu sam ocekival da je to luft od 1 cm

kad ono neki mali makac :)

Moby
01.09.2007., 17:56
Kad je otvoren, nema ni makac.

A kad je zatvoren, ima ko i prije, mali makac :D al mene fakat to ne smeta

Valjda od svih tih postova i reviewa po netu sam ocekival da je to luft od 1 cm

kad ono neki mali makac :)

Kod mene je ista situacija. Jedino što mi slajd ima jedan pomak od možda trećine milimetra "praznog hoda", pa izgleda kao da će se otvoriti.
I, da, ima taj dihtung pod pritiskom gore-dolje (kad mobitel gledaš od one strane gdje je mini USB i priključak za punjač).

N95 je dosta eksponirana po netu valjda zato jer je najavljivana kao "multimedijsko računalo", a većina je dobila-šipak!:eek:

hat
01.09.2007., 18:13
Koliko vam traje baterija? uz 1h slusanja muzike i 10-ak poruka i poziva

01.09.2007., 18:16
Cuj kod mene su presudila 3 glavna faktora

1. Nokia
2. 3G
3. GPS

Zbog ovog potonjeg, sam najvise zalostan kaj ne radi kak bi trebao, dakle voice navigation

I samo cekam dan kad bude dostupan u hr

Vozit cu se od Vukovara pa do Dubrovnika :zubo:

a u autu stvar od Leteceg odreda 'od Prevlake pa do Dunava' :driver:

Moby
01.09.2007., 18:23

Mobitel ima slabiju bateriju pa se to odražava na čitave funkcije. Valja raditi kompromise. Ja je imam nekih 20 dana:eek: i uz dva poziva po cca 45 minuta, baterija traje malo preko 24 sata.
Plejer još nisam slušao više od 20 minuta :zubo: .

Ako nisi spreman na velika odricanja ( a i ovako općenito-savjet ) nemoj kupovati. Jer i na crno i na (pogotovo) bijelo daju se veliki soldi, a mobitel ne vrijedi toliko. Bar po mom sudu. Ekipa najte se ljutiti.:cool:

-Um-
01.09.2007., 19:46
Jedino što mi slajd ima jedan pomak od možda trećine milimetra "praznog hoda", pa izgleda kao da će se otvoriti.

Hi, hi... kod mene toga više nema... :s

I, da, ima taj dihtung pod pritiskom gore-dolje (kad mobitel gledaš od one strane gdje je mini USB i priključak za punjač).

To je normalno i TO MORA biti tako. Dok god ne škljoca, to je NORMALNO i za to se nemate što bojati.

To je tako, jer jednostavno mobitel je tako dizajniran i projektiran, da je sam ekran nekoliko mm dignut s onim klizačima ekrana.

Ako vam N95 ne škljoca, onda je to - to.

Meni nekih 6 do 10 sati (znaći uz to što si ti naveo). Inaće prosjek 24 sata

Digitall
02.09.2007., 16:09
ajde vi vlasnici n95, ako se nekom da i ako nije problem da upload-a negdje neki filmic sa n95 full kvalitete! (ne na youtube i sl. gdje se ubije kvaliteta). vidio sam samo ono sto je na gsm areni. zanima me kakva je snimka pod umjetnim svijetlom, u sobi, u zatvorenom, a moze i neka kratka snimka vani..
hvala

02.09.2007., 20:24
Prije nego kaj ti stavim filmic sutra, reci cu ti da je kvaliteta nevjerovatno fantasticna

i ko god to vidi, nemoze vjerovat

I'm also impresed :)

Digitall
02.09.2007., 20:29
ok i'm waiting
i nemoj stedit na mb :)

Moby
02.09.2007., 20:40
Ljudi, možete mi kazati nešto vezano uz N95.
Imam aktivirano VIPme friend za 0 kuna. Sad, kad god pričam s curom, N95 mi u zvučniku stane puštati zvuk sličan onome kao kad snimate razgovor. Nekakvo krčanje, škripanje... Nije vezano uz nekakav vremenski termin (npr. da bipče svakih 30 sec, dosta aritmično). Kao da se stalno prebacuje na drugu baznu stanicu.
Maloprije sam imao razgovor s 098, tu je zvuk bio kristalno čist. Sad, ne kužim stvar.

E, da, primjetio sam da prilikom svakog razgovora zvuk u zvučniku distorzira pogotovo pri izgovoru samoglasnika.
Pravac u Mobis ili?

-Um-
02.09.2007., 20:48
hm, hm... za svaki slučaj - mobis...

Moby
02.09.2007., 21:03
Čitao sam na netu da su i drugi imali nekakvih problema sa zvučnikom, ali kao do softvera je.
Sad, fakat ne znam.
BTW-znam da se za Friends 0kn koriste dijelovi baznih stanica koji su dosta slabijih mogućnosti jer se one za kvalitetniju komunikaciju daju razgovorima koji se plaćaju.
Kako imamo običaj pričati između 17 i 19 sati, ima li VIP možda happy hour negdje između?

02.09.2007., 22:28
Koristim 091 mrezu i vip friends broj i vpn i 100 min djabe u vipu

i nemam nikakvih problema :)

03.09.2007., 10:51
ajde vi vlasnici n95, ako se nekom da i ako nije problem da upload-a negdje neki filmic sa n95 full kvalitete! (ne na youtube i sl. gdje se ubije kvaliteta). vidio sam samo ono sto je na gsm areni. zanima me kakva je snimka pod umjetnim svijetlom, u sobi, u zatvorenom, a moze i neka kratka snimka vani..
hvala

Evo filmica (http://n95video.4shared.com/).

U prirodi, u sobi, i vani.

Moby
03.09.2007., 12:35
Daj, kaži kako ti uspijeva snimiti TV a da slika ne leti? Ja imam soft 11.nešto i program s televizije nije moguće snimiti. Imam i jako stari televizor, ali baš nekad hoću snimiti (kao npr. reklamu za Pan), ali to ne sliči na ništa.

Zallman
03.09.2007., 13:12
::barcode, sad nema lufta na tvom slajdu?

Kad čitam postove -Um-a i ..barcodea, vidim da ljudi mogu itekako biti zadovoljni sa svojom N95. To mi je drago jer, vjerujte, ne postoji nijedan forum, ni hrvatski niti strani, a da N95 doslovno nije popljuvana...

Ista ti je stvar s filmovima, ima tri moguća razloga zašto su tako napisali
1. Očekivali su nešto spektakularno i dolbili samo "odlično"
2. Nisu ni vidjeli mob uživo i isprobali ga pa se*u po njemu
3. Svi rade copy/paste od drugih glupih kritičara

03.09.2007., 14:55
Daj, kaži kako ti uspijeva snimiti TV a da slika ne leti?

To ti je valjda do TVa :rolleyes:

03.09.2007., 15:03
Jel neko instalirao Gizmo, il neki drugi program za VoIP?

Digitall
03.09.2007., 16:39
Evo filmica.

U prirodi, u sobi, i vani.

e hvala puno. izleda stvarno dobro. mislim da od mobitela jedino n93 ima nesto bolji video snimak.

ok, ko prodaje n95? :D

Moby
03.09.2007., 16:43
Mobis electronic. Ovlašteni uvoznik i servis za Nokiju za skoro čitavu ex Yu. www.mobis.hr

03.09.2007., 16:49
Evo instalirao sam fring.

GT i Skype rade super djabe, chat, cool stvar, al za razgovor mi treba SIP, pa

jos uvijek stoji pitanje, jel neko instalirao koji VoIP na mob?

Digitall
03.09.2007., 17:01
Mobis electronic. Ovlašteni uvoznik i servis za Nokiju za skoro čitavu ex Yu. www.mobis.hr

nema sanse da dam toliko novaca. za 3500 na crno sa garancijom dobijem.

Moby
03.09.2007., 17:31
OK, nećemo ovdje o kupnji/prodaji na crno. Može?
Ako je kupuješ, stavi oglas u Oglasnik.

Digitall
03.09.2007., 17:47
OK, nećemo ovdje o kupnji/prodaji na crno. Može?
Ako je kupuješ, stavi oglas u Oglasnik.

ok no frx

moram samo prodat svoj, a mogo bi prodat i curin a da ona nezna :zubo:

-Um-
05.09.2007., 00:16
Jučr sam upgrade-o N95. Mislim to ti je danas tako jednostavno. Napravo Backup na karticu, stavio novi firmware i vrati osve natrag. Kao da ništa nisam radio. Backup pamti sve, od teme i muzike do nekih drugih sitnica.

Zakon.

Nisam primjetio ama baš nikavu razliku.

Moram još slikati i snimiti, da vidim dali ima tamo kakve novosti...

stharpun
05.09.2007., 11:20
evo pomno sam pročitao scih 12 stranica ovog foruma, imao sam namjeru kupit n95, negdi oko 6. stranice sam skoro odustao ali 99% ću ga uzet. imam jedno pitanje - našao sam n95-icu na eby.co.uk kod nekog lika s malte koji ih uzima u UK, ali nisam siguran oću li imat problem s napajanjem, znam da amerikanci rade na mreži drugog napona, mislim da englezi imaju isti napon ali druge utičnice (one s 3 kuurčića u obliku trokuta), pretpostavljam da to mogu rješiti kupnjom punjača kod nas ali volija bi bit siguran jer nije bas da ga je najzgodnije vraćati ako ne bude uredu zato ako imate nekavu informaciju bit cu zahvalan

-Um-
05.09.2007., 11:26
Slušaj, ne kupuj preko E-baya ili ako kupuješ, kupi od pouzdanog.

Na e-bayu ti prodaju N95 pod slikama prave, a u biti, dobiješ dummy.

To ti je Kineski ili Korejska verzija N95. Ima soft-touch screen, nema pola mogučnosti od N95, slabija izrada, slabija kvaliteta, ali i najvažnija stvar - Ima kameru od 2Mpix.

Moj savjet je, kupi u HR, imaš garanciju, nemoraš ga slati preko pola svijeta ako se nešto desi i čekati 3 mjeseca na njegov povratak, a i tako ćeš platiti porez nama, tj. novci ostaju u Hrvatskoj, zašto porez plaćati drugima... dajmo nešto tim policajcima, umirovljenicima i možda koja kuna od tvog telefona i ode na autocestu Rijeka-Zagreb, pa da bude manje mrtvih...

(kaže onaj tko je mobitel kupio u Italiji...) :D :D :D

Zallman
05.09.2007., 11:27
Mislim da ćeš to moći riješti onako kako si to rekao, kupnjom punjača.
Prema GSM Areni N95 je bolja u fotiću nego K850 :eek:
Neki su rekli da k800 ima bolji fotić pa nekom logikom k850 ima još bolji, ali ne.
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k850_vs_nokia_n95-review-162.php

05.09.2007., 13:18
Ima soft-touch screen

Nemoj hebat :confused: :eek:

-Um-
05.09.2007., 23:48
Jep, čitaj:

http://justamp.blogspot.com/2007/07/nokia-n95-chinese-clone-review.html
http://itnews.com.ua/33563.html
http://dailynokia.com/fake-nokia-n95-undoubtedly-made-in-china
http://www.nokiaphoneblog.com/2007/05/beware_of_the_fake_nokla_n95.html

ili gledaj:

http://www.youtube.com/watch?v=5fIpWijPWuo

06.09.2007., 09:31
Jep, čitaj:

ili gledaj:

:lol:

:brukica:

Zallman
08.09.2007., 23:55
Jep, čitaj:

ili gledaj:

:eek: :rofl:

minutemade
08.09.2007., 23:57
Imam N95 već neko vrijeme, Voip i messaging mi najbolje funkcioniraju preko FRINGOVE aplikacije...

Instalirao sam karte, i imao puno problema s maploaderom koje sam riješio starijom verzijom onom 1,0, zadnja je 1,2,1

No želio bih na mob instalirat navigaciju, odnosno neke druge karte, ali to mi ne polazi za rukom, ako je netko uspio, molim da odgovori.

Zainteresiran sam za topoHR kartu, ako neko ima...TU SAM I need it

Inače mobitel je odličan, baterija također dobro funkcionira, jedan dan to jest od jutra do večeri sigurno izdrži a to vam je u normalnim uvjetimo dovoljno for evry day,. kome nije imaju kompaktibilne baterije od 1200 mAh. Ovo izdrži, ja sam isprobao npr. s 5-6 sati filmova, koje odlično reproducira, gps konstantno uključen može trajati par sati...

GoGs_007
09.09.2007., 03:48
Dakle, da pitam vas experte koji imate već N95 prije nego što je kupim, jer mi je GPS bitan faktor u odluci...

1) Karte se besplatno skidaju sa neta koliko sam skužio, ne mora se biti online dok se GPS koristi, i stavim ih na karticu???

2) Opcija Turn-by-turn navigation seljački rečeno ko na svakom drugom GPS uređaju ja mu upišem adresu i on me navodi do tamo lijevo, desno, za koliko treba skrenuti itd (boli me k.. za glas bitno mi je da to nacrta) koliko sam ja uspit skužiti se plaća dodatno za svaku mapu ili regiju, jel mi može netko to potvrditi??? (bilo bi mi draže da mi negira jer šta će mi GPS i mapa bez te opcije, mogu u svakoj ulici pročitati di se nalazim... )

3) Postoji karta Hrvatske, dal netko zna ima li možda karta Bosne i Srbije???

Zahvaljujem vam na odgovoru.....

Iwich
09.09.2007., 13:04
Back 2 GoGs_007:

1)Da,skinu se besplatno i ne moras biti on-line da radi.

2)Nazalost ne vodi,ti moras tipkat po mobu da ti pokazuje kam moras ic.

3)Ima...

Pis

GoGs_007
09.09.2007., 14:51
Back 2 GoGs_007:

1)Da,skinu se besplatno i ne moras biti on-line da radi.

3)Ima...

Pis

Dakle on izračuna rutu, ali ja je moram pratiti po ekranu, jesam dobro shvatio??? Za ovo drugo se mora platiti???

Digitall
09.09.2007., 16:06

objasni molim te ovo, sta moras tipkat?

uzeo sam n95 i sad imam par pitanja:

- neznam ili nemogu namjestit analogni sat da bude okrugli, sad je kokca (a to sam negdje vidio)

- kad nastimam kameru po zelji, dakle kontrast, ostrina itd... to mi ne ostane zapamceno kad drugi put ukljucim kameru.dali se to moze spremiti? i kad se ide snimat video, onda moras uci u photo mode da bi nastimao ostrinu i to, i onda se opet vratit u video mode.. malo bezveze

- spojen sam bluetooth-om sa pc suite, dali se ikako mogu surfati internetom na mobu preko pc-a koji je spojem adsl-om na net, dakle preko bluetooth veze?

- i jos jedna sitnica: na 6288 sam mogao stisnuti samo ljestve malo duze i on automatski ukljucio silent profil, kako to da napravim sa ovim??

eto hrpica pitanja.. ako netko nesto zna nek odgovori

tenkju :D

10.09.2007., 12:22
Dakle, da pitam vas experte koji imate već N95 prije nego što je kupim, jer mi je GPS bitan faktor u odluci...

1) Karte se besplatno skidaju sa neta koliko sam skužio, ne mora se biti online dok se GPS koristi, i stavim ih na karticu???

Ne mora se biti online, ali dosta puta pomaze da izkalkulira rutu, inace ne izracuna kak treba

2) Opcija Turn-by-turn navigation seljački rečeno ko na svakom drugom GPS uređaju ja mu upišem adresu i on me navodi do tamo lijevo, desno, za koliko treba skrenuti itd (boli me k.. za glas bitno mi je da to nacrta) koliko sam ja uspit skužiti se plaća dodatno za svaku mapu ili regiju, jel mi može netko to potvrditi??? (bilo bi mi draže da mi negira jer šta će mi GPS i mapa bez te opcije, mogu u svakoj ulici pročitati di se nalazim... )

Voice navigation jos nema za nasu regiju.

A to da ti to nije bitno, evo sljedecih problema:

1. Nema reroutinga

2. Smjer na karti nije nikada i ne poklapa se sa smjerom voznje, dakle unaprijed.

i to je veliki problem jer se moze desit da si na krizanju, a ne znas jel treba L il D

3. Dosta je komplicirano za vrijeme voznje radit bilo kakve izmjene na mobu

Prijedlog: imas za kupit garminovu aplikaciju za N95 koja radi odlicno.

Imao sam priliku isprobat. Jednostavna, sucelje stvarno brzo i Adria Route je ok pokrivena.

Ja bi je i uzeo al navigaciju trenutno imaju samo na 512Mb kartici :flop:

Navodno bi trebali izdat i 1Gb. Ne gledajte sajt od garmina u hr, nije apdejtan.

10.09.2007., 12:26

Nije tocno.

Odredis pocetnu i zavrsnu tocku i pratis plavu liniju.

10.09.2007., 12:29
- neznam ili nemogu namjestit analogni sat da bude okrugli, sad je kokca (a to sam negdje vidio)

vjerovatno ovis i o temi koju imas

- i jos jedna sitnica: na 6288 sam mogao stisnuti samo ljestve malo duze i on automatski ukljucio silent profil, kako to da napravim sa ovim??

google > tips and tricks n95

Jos jedan koji ima nesto u dzepu :D :top:

Moby
10.09.2007., 17:43
Ljudi, danas sam zvao Mobis servis pošto mi nisu odgovorili na mejl već tjedan dana. Pitanje je prilično jednostavno i tiče se maske odn. promjene maske na N95. Neću Plum, nego sam iz Singapura naručio sivu.
E, kad sam to kazao serviseru, on ti meni, da mi oni NE MOGU mijenjati bilo koju masku jer to nije Nokia maska, a sve da i jest Nokia original siva-ne mogu jer nije namijenjena našem tržištu.
Ako probam sam zamijeniti-gubim jamstvo jer je to "neovlašteno otvaranje mobitela"... Pas mater! Prvi put da nisam rekao "Doviđenja", nego sam mu jednostavno zalupio slušalicu!
Ovo me raspyzdilo, ufff! Po njihovom-ili nosi ljubičasti mob ili se yebi!
Prestrašno za mobitel od 6000 kuna!

Zallman
10.09.2007., 18:42
Ljudi, danas sam zvao Mobis servis pošto mi nisu odgovorili na mejl već tjedan dana. Pitanje je prilično jednostavno i tiče se maske odn. promjene maske na N95. Neću Plum, nego sam iz Singapura naručio sivu.
E, kad sam to kazao serviseru, on ti meni, da mi oni NE MOGU mijenjati bilo koju masku jer to nije Nokia maska, a sve da i jest Nokia original siva-ne mogu jer nije namijenjena našem tržištu.
Ako probam sam zamijeniti-gubim jamstvo jer je to "neovlašteno otvaranje mobitela"... Pas mater! Prvi put da nisam rekao "Doviđenja", nego sam mu jednostavno zalupio slušalicu!
Ovo me raspyzdilo, ufff! Po njihovom-ili nosi ljubičasti mob ili se yebi!
Prestrašno za mobitel od 6000 kuna!

Nešto mi u zadnje vrijeme smrdi taj Mobis, sve se više ljudi bune na njih! :confused:

Digitall
10.09.2007., 18:43
nakon puuuuuno muke sa nokia map loader uspio sam prebacit kartu hrvatske na mob.
stalno mi izbacivao gresku pa sam kopao po netu i nasao nakon par sati na jednom stranom forumu rjesenje.

uglavnom pogledam na toj karti Vukovar, Vinkovce, Županju i tako par manjih mjesta i ostanem totalno šokiran! nijedne ulice nema! nicega.
oce se moci nekako instalirat crackiranu kartu bilo koju drugu??

Digitall
10.09.2007., 19:58
vid ovo! jel nisu rekli maksmalno 2 gb?
ludnica ako ide 4gb u njeg.

http://europe.nokia.com/A4397274

Moby
10.09.2007., 20:14

Da, čitao sam na stranim forumima da su uspjeli staviti 4 gige i da im mob šljaka ko lud.
Vjerojatno je potrebno samo upgrejdati soft na posljednju verziju koja podržava 4GB.

Zallman
10.09.2007., 20:27
A ovo? http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-2088.php :)

Moby
10.09.2007., 20:42
To je nova N95 8GB koja neće imati mogućnost umetanja kartica. A i što će joj.
Govorim da se u klasičnu N95 s novim softverom može staviti microSD od 4GB.

Zallman
10.09.2007., 21:10
To je nova N95 8GB koja neće imati mogućnost umetanja kartica. A i što će joj.
Govorim da se u klasičnu N95 s novim softverom može staviti microSD od 4GB.

Sorry, nisam gledao gornje postove. To je bilo kao ono "što kažete na ovo?"
Što stvarno treba imati novi software, ah moj w800 može primati 4 GB, a da mu ne treba novi software :zubo: . Ma zezam vas, sam vi pričajte:p

GoGs_007
11.09.2007., 16:28
Prijedlog: imas za kupit garminovu aplikaciju za N95 koja radi odlicno.

Imao sam priliku isprobat. Jednostavna, sucelje stvarno brzo i Adria Route je ok pokrivena.

Ja bi je i uzeo al navigaciju trenutno imaju samo na 512Mb kartici :flop:

Navodno bi trebali izdat i 1Gb. Ne gledajte sajt od garmina u hr, nije apdejtan.

Izdali su na kartici od 1Gb! ( www.navigo-sistem.hr ) Dakle, bez da platim Turn-by-Turn mob nece izracunati novu rutu u slucaju da skrenem pogresno, to mi zelis reci?? I to se podrazumijeva za NOKIA mape??

Garmin SW bi dakle trebao raditi sa N95 kao normalni GPS uredjaj... Znam da sam dosadan malo, ali jebat ga, nije mala investicija ako ce me jos i zajebavati kasnije, a netko zna odgovor...

Hvala...

Digitall
11.09.2007., 17:21
- kad nastimam kameru po zelji, dakle kontrast, ostrina itd... to mi ne ostane zapamceno kad drugi put ukljucim kameru.dali se to moze spremiti?

nasao sam i ovo.. opcija scene modes / user defined

jel ima di kod nas kupit usb punjac za njega? http://europe.nokia.com/link?cid=EDITORIAL_182803

i kolika je cijena auto punjaca za njega?

Zallman
11.09.2007., 20:15
Ovo se ne odnosi na gornje postove, ali vezano je za n95
http://www.gsmarena.com/nokia_maps_application_upgraded-news-308.php

12.09.2007., 13:13
Izdali su na kartici od 1Gb! ( www.navigo-sistem.hr )

Ja rekao NE gledati sajt od Garmina, NIJE apdejtan, al ne.....:zubo: :)

Been there, only 512Mb

Dakle, bez da platim Turn-by-Turn mob nece izracunati novu rutu u slucaju da skrenem pogresno, to mi zelis reci?? I to se podrazumijeva za NOKIA mape??

Da

I to se podrazumijeva za NOKIA mape??

Da

Samo pitaj, ak znam reci cu kaj znam.

Al i pazljivo citaj :D ;)

-Um-
12.09.2007., 13:27

Nokia N95 od samog starta podržava i do 8GB ako ne i više. Ali pisali su max. 2GB jer je u tom trenutku bila dostupna na tržištu max. 2 GB.

Potvrđeno je da stane 4GB, 6GB i 8GB, a kažu da neće biti problema ni sa 10 ili 12 GB (ako netko izbaci 10 ili 12, možda će odmah ići na 16)

Što stvarno treba imati novi software

Ne treba. Šljakat će i sa starijim firmwareom. Ali sigurniji je upgrade, tj. noviji firmware radi same stabilnosti i (neprimjetnog) bržeg protokola podataka, tj. samog rada N95.

Moby
12.09.2007., 18:02
Da vas pitam. Naime, prije 3 dana sam izvadio SIM iz N95 jer mi nešto nije u redu sa zvučnikom i mikrofonom. Glas se nekada izgubi tako da me druga osoba ne čuje. Ipak držao sam je 2 dana na Izvanmrežnom načinu.
Niti jednom mi se nije htjela spojiti na WLAN, kućni, udaljen od mobitela 2 ili 3 metra. Uvijak bi pisao WLAN mreža nije nađena.
Pitao bih jel to zbog Offline moda ili još nešto ne štima na mojoj N95? Sjećam se da sam imao velikih problema i s E70 kada bih pokušao u Izvanmrežnom spajanje na WLAN, ali se isto dobro sjećam da je dva puta E70 uspjela naći i spojiti se dok N95, ne nalazi kućni WLAN niti 20-ak cm od routera.

Digitall
12.09.2007., 21:03
covjece nastimao sam svoju n95 da radi kao web camera preko bluetooth-a!
koja ludara. mob mi se sve vise svida :cerek:

GoGs_007
13.09.2007., 15:57
Samo pitaj, ak znam reci cu kaj znam.

Al i pazljivo citaj :D ;)

Dobro onda, shvaceno :)

Kupio sam je, u Italiji sam sluzbeno pa cu njihov porez skinuti, nova za 3000kn. Kartica 2Gb 250kn tu.

E sad:
1) jel se moze taj Garmin SW prebaciti na drugu karticu npr. gore navedenu, pretpostavljam da ne????
2) pazi ovo>> imam WI-FI u hotelu, moras ga platiti, mob se spoji na njega, ulogiram se na stranici koja se default otvori i onda MORAM omoguciti pop-out kako bi mreza mogla pratiti promet i vrijeme provedeno na netu preko malog prozorcica. Ali to podrazumijeva da se taj prozor refresh-a svakih 2min i bez obzira na kojoj je drugoj stranici bio uvijek prebaci na taj prozor, jel postoji nacin (ko na windowsima npr) da se to minimizira, a da ne ubijem prozor jer onda ubijam i vezu???? glupo znam, na normalnoj otvorenoj WI-FI toga nema ali pitam....
3)kada skidas podatke sto se GPS tice preko neta, u mom slucaju WLANa, u mobu ostaju podaci samo za rutu koju su mu zadao???? postoji nacin da skinem cijelu kartu na mob bez da instaliram map_loader?? (poslovni laptop sa w2000 gore)
4) daj kako da provjerim firmware, koje je kod, i koji je najnoviji ako znas?? kao izasao ne novi Maps pa valjda treba najprije eventualno update firmwarea, pa onda tek Maps???
5)i kako taj Maps update napravit, preko PCsuite ili????

Puno pitanja, znam, picajzla sam.....

14.09.2007., 18:42
1) jel se moze taj Garmin SW prebaciti na drugu karticu npr. gore navedenu, pretpostavljam da ne????

Za sada ne, jer karticu mozes prebacivat iz moba u mob, pa je i zasticeni kod na kartici original.

3)kada skidas podatke sto se GPS tice preko neta, u mom slucaju WLANa, u mobu ostaju podaci samo za rutu koju su mu zadao????

Da.

postoji nacin da skinem cijelu kartu na mob bez da instaliram map_loader?? (poslovni laptop sa w2000 gore)

Kolko ja znam ne.

4) daj kako da provjerim firmware, koje je kod, i koji je najnoviji ako znas?? kao izasao ne novi Maps pa valjda treba najprije eventualno update firmwarea, pa onda tek Maps???

*#0000#

Zadnji firmver 12.0.013

5)i kako taj Maps update napravit, preko PCsuite ili????

Ako mislis update verzije Map Loadera, samo skines novu verziju sa weba.

Bilo je nekih problema sa novom verzijom 1.21, i sam sam ih imao, pa sam si vratio 1.1

Ajmo sljedeci :D :)

14.09.2007., 18:59
Evo pomoc onima koji slikaju sa n95icom, a slike im mutne.

Ovo vrijedi kad se slika neki udaljeni objekt i auto fokus ga ne prepoznaje,

pa se pojavi crveni okvir, a ne zeleni.

http://i4.tinypic.com/4l4qrfa.jpg

http://i5.tinypic.com/4zsuvz7.jpg

Dakle, kod prve slike sam jednostavno okinuo sa crvenim okvirom.

A kod druge sam uperio mob prema podu, polu pritiskom izostrio, pojavio se zeleni okvir,

podigao mob prema krizu, i onda okinuo.

Ha, kakva razlika?

Mozda je to neko i znao, ja nisam pa evo da podjelim sa drugima koji isto imaju nesto u dzepu :D

Btw, sa ovim free GPSom, ne racuna i nema kalkulacije za rutu van Hrvatske.

Do Imotskog, Vrgorca, Makarske, sve izracuna, al preko granice, u ovom slucaju Medjugorje

nama kalkulacije, iako imam mapu BIH na mobu i ukljucen prijenos podataka.

Daklem, nema djabe ni kod stare babe :zubo:

GoGs_007
14.09.2007., 20:15
Ajmo sljedeci :D :)

Ha ha, jak si! :)

Nisam mislio na Map Loader nego baš na aplikaciju Maps, pročitah da je izašla nova verzija, kao brža je, vidi se signal satelita i još neke promjene...

Po tvojoj procjeni do bi to mogao skinuti??? Instaliram pretpostavljam sa PC Suite!?

........ našao i instalirao, bio update na NOKIA stranicama..... bolja je novija verzija!

Desert_rose
14.09.2007., 21:11
Imam pitanje...imam Nokia N95 (Vodafone)...mislim da je ona SIM-free ali napunjena onim vodafone softwareom (a ja imam broj u t-mobileu)...sad mene zanima mogu li ja na njega staviti generički software dako da napravim firmware update...ili ga morm nositi u mobis pa da oni to naprave za 80 kn :rofl:

Moby
14.09.2007., 22:46
Imam pitanje...imam Nokia N95 (Vodafone)...mislim da je ona SIM-free ali napunjena onim vodafone softwareom (a ja imam broj u t-mobileu)...sad mene zanima mogu li ja na njega staviti generički software dako da napravim firmware update...ili ga morm nositi u mobis pa da oni to naprave za 80 kn :rofl:

Ako imaš njihovo jamstvo, to naprave bez naplate.

15.09.2007., 09:56
Ako imaš njihovo jamstvo, to naprave bez naplate.

Tak je.

Naprave ti djabe, stave ti genericki softver,

ali isto tako mogu ti ostavit i zabranu za ostale mreze, pogotovo ak vide da imas brendiran mob

-Um-
15.09.2007., 10:19
Evo pomoc onima koji slikaju sa n95icom, a slike im mutne.

Ovo vrijedi kad se slika neki udaljeni objekt i auto fokus ga ne prepoznaje,

pa se pojavi crveni okvir, a ne zeleni.

....... slika ..........

....... slika ..........

Dakle, kod prve slike sam jednostavno okinuo sa crvenim okvirom.

A kod druge sam uperio mob prema podu, polu pritiskom izostrio, pojavio se zeleni okvir,

podigao mob prema krizu, i onda okinuo.

Ha, kakva razlika?

Mozda je to neko i znao, ja nisam pa evo da podjelim sa drugima koji isto imaju nesto u dzepu :D

Btw, sa ovim free GPSom, ne racuna i nema kalkulacije za rutu van Hrvatske.

Do Imotskog, Vrgorca, Makarske, sve izracuna, al preko granice, u ovom slucaju Medjugorje

nama kalkulacije, iako imam mapu BIH na mobu i ukljucen prijenos podataka.

Daklem, nema djabe ni kod stare babe :zubo:

Sve to štima. Ali da ti uštedim trud, pomicanja mobitela gore dolje i čekanja crvernog - zelenog okvira, ako namjeravaš slikatiobjekt koji i jesi slikao, tj. koji se nalaze na tvojim postanim slikama...

Ako ti se pojavi crveni okvir, onda ljepo odi tamo u menu (desno, onaj vertikalni menu), odi na "kockicu gdje piše "A" i tamo odaberi "Pejzaž" i sve će biti super, nema mutnih slika, čak i nema čekanja auto-zooma.

A ako slikaš nešto jako blizu, desit će ti se ista stvar kao i sa udaljenim slikama - okvir će ti biti crven - pa opet napravi istu stvar i u tome "meniu" odaberi "snimanje izbliza".

Vjeruj mi, uštedit ćeš puuno više vremena... ;)

Desert_rose
15.09.2007., 11:19
Nisam ga kupio u mobisu...dobio sam ga na poklon...gle VIPov je...brandiran je (ima ono Vodafone na masci) ali ja u njega bez bada mogu staviti T-Mobile karticu (VIP ga nije zaključao na svoju mrežu, ai da jest za 499kn bi mi ga u VIPu otključali...kao svaki mob dosad...)...samo me zanima mogu li ja prebrisati taj vodafone software generičkim tako da napravim update firmwarea...to je valjda to što oni naprave u mobisu...zašto bi da 100 k za nešto što mogu sam doma napraviti? :D

Moby
15.09.2007., 11:32
Nisam ga kupio u mobisu...dobio sam ga na poklon...gle VIPov je...brandiran je (ima ono Vodafone na masci) ali ja u njega bez bada mogu staviti T-Mobile karticu (VIP ga nije zaključao na svoju mrežu, ai da jest za 499kn bi mi ga u VIPu otključali...kao svaki mob dosad...)...samo me zanima mogu li ja prebrisati taj vodafone software generičkim tako da napravim update firmwarea...to je valjda to što oni naprave u mobisu...zašto bi da 100 k za nešto što mogu sam doma napraviti? :D

Ne! Ako sam staviš generički softver u Vodafone n95, gubiš jamstvo. Najbolje ga je odnijeti u servis. Ništa ti njima ne platiš ako imaš jamstvo, a stavit će ti normalan firmware i zavesti u njihovu bazu podataka što znači da im ga možeš slati dok ne istekne jamstvo.
Nemoj se zezati s n95 jer sve je dobro dok mob šljaka ok...

15.09.2007., 12:09
Vjeruj mi, uštedit ćeš puuno više vremena... ;)

Slazem se, ovaj moj nacin je primitivan :D al vrijedi,

ako ne drugacije onda onak na brzinu to napravim da ne moram ic u meni :)

Tnx -Um- :top:

I jos jedna stvar koju koristim, a to je odgoda slikanja za 2sec, da mi se ruka i mob ne

strza kad kliknem na okidac.

Jel to isto primitivno il i za to ima rjesenje? -Um- ? :rolleyes:

15.09.2007., 12:17
samo me zanima mogu li ja prebrisati taj vodafone software generičkim tako da napravim update firmwarea..zašto bi da 100 k za nešto što mogu sam doma napraviti? :D

Moby je u pravu, al ak hoces sam mozes probat ovo (http://nokia.nigelcoldwell.co.uk/firmware.htm)

-Um-
15.09.2007., 13:36
Jel to isto primitivno il i za to ima rjesenje? -Um- ? :rolleyes:

Nisam te mislio niti uvrijediti niti reći da je to primitivno, ovdje samo pokušavam pomoći ljudi mojim donekle dugogodišnjim znanjem u mobilnoj industriji i mojim iskustvom sa korištenjem N95 i drugim mobitelima.

Mojim komentarom na tvoj sam ti samo htio pomoći kako neke stvari napraviti brže i vjeruj mi slike su puno kvalitetnije.

Ako sam te uvrijedio, sorry.

Neću više pomagati... :no: :cry:

I jos jedna stvar koju koristim, a to je odgoda slikanja za 2sec, da mi se ruka i mob ne

strza kad kliknem na okidac.

A ovog se nebi sjetio ni u najluđim snovima, a ideja je vrhunska. To ću probati, samo što ja nemam živce čekati pa ću staviti na sekundu (ako je moguće, tu opciju nisam koristio, pa neznam...)

Baš idem odmah sada pogledat i isprobati...

Desert_rose
15.09.2007., 14:12
Kakvo jamstvo? :rofl: Ljudi ja nemam nikakvo jamstvo za taj mob., zanima me samo što ovi u Mobisu rade kako bi stavili generički software...dali je to neka super teška procedura ili oni jednostavn startaju Nokia Updater te on onda skine novi software...inače u vezi jamstva...na Nokijinom siteu piše da se korištenjem updatera ne gubi jamstvo...

15.09.2007., 14:48
Nisam te mislio niti uvrijediti niti reći da je to primitivno, ovdje samo pokušavam pomoći ljudi mojim donekle dugogodišnjim znanjem u mobilnoj industriji i mojim iskustvom sa korištenjem N95 i drugim mobitelima.

Mojim komentarom na tvoj sam ti samo htio pomoći kako neke stvari napraviti brže i vjeruj mi slike su puno kvalitetnije.

Ako sam te uvrijedio, sorry.

Neću više pomagati... :no: :cry:

Alo -Um-, vidim da smo se krivo razumjeli, no hard filings lega,

pa ja sam sebe i svoj postupak nazvao primitivnim, i sam sebe zvredjao :D

i ni u koju ruku nisam mislio nista protiv tebe :s :s :five:

Ima jedna poslovica,

"Ako negdje zapne kod koristenja uredjaja, zadnje sto mozete napraviti je da procitate upute" :rofl:

I vjerujem da nas 99% prvo pokusa sve, prcka po postavkama, nervira se, gubi zivce,

mame (u ovom slucaju finske) najspominjanije su zene u prvom mjesecu koristenja nove Nokie, itd

pa je svaka pomoc dobrodosla samo da ne moramo citat uputstva :zubo:

-Um-
15.09.2007., 18:08
::barcode@ probao sam s tvojom tehnikom odgode 2 sec. Sve 5 i to bi sigurno koristio da nemoram uvjek na novo ulazit u "meni" i stavlja odgodu. Da barem kada staviš na te 2 sec ostane dok sam ne vratiš opet na nulu.

Ali čuj, bude i to poslužilo, haha ;)

Digitall
15.09.2007., 18:36
jel netko nasao neki programcic da n95 pretvori u svjetiljku? ja naso neki al nije bas pouzdan i ne svijetli stalno.
cuo sam da ima i da nije free (naravno da se trazi crack-irana verzija :) ) i da jos jace pojaca svijetlo od kamere nego sto inace svijetli kad se slika.

-Um-
17.09.2007., 11:03
Ako nađeš. daj nam link, to bi mi baš dobro došlo...

Zallman
17.09.2007., 12:53
Tražio sam to "svjetlo" i našao ovo (http://www.getjar.com/products/8992/SunRise) :zubo:

Jel ovo možda što ste tražili? :misli:
http://www.getjar.com/products/3441/nokia6600torch

GoGs_007
17.09.2007., 15:08
Pozdrav svima!

Pitanje, jel zna netko zasto N95 *.doc dakle Word dokumente oznacava sa ikonama u kojima je ? (doslovce je upitnik unutra)??? Otvara ih normalno sa wordom, a isto vrijedi i za excell dokumente. *.txt dokumente oznacava sa ikonom u kojoj je kao neki text unutra, pdf takodjer, ali ovo dvoje ne???

Imam i Nokiu E50 na kojoj vidim da bi ikone za Word i Excell trebale biti drugacije....

Firmware je zadnji, 12.nesto, uglavnom provjerio sam, nema novijeg....

I jos nesto ako netko zna, napravio sam upgrade Maps aplikacije, proces je isao ovako, skinio sa neta file (nokia_maps_upgrade_1.sis tako nesto) sa PC Suite isao instalirati upgrade, kao sto je i bilo na uputama, nakon sto je PC Suite prebacio file automatski se pokrenula instalacija i to je to... E sad, u File Manageru vidim da je file pod Installed App jos uvijek tamo, dobro, nek je, to je .sis file, ali ako idem u App Manager tamo stoji taj upgrade oznacen kao "not installed"!!!??? Ko je tu lud... A aplikacije Maps je ocito dozivjela promjene na bolje.... Sta od toga da brisem, sta da ne??

Zanimljiva pitanja.... :-)

Pozdrav....

17.09.2007., 17:58
jel netko nasao neki programcic da n95 pretvori u svjetiljku?

Ne treba ti nikakav program.

Protrljas dva-tri puta mob kod utora za karticu, i duh ti sam izadje.

S obzirom da ti on mora ispunjavati zelje,

lijepo ga zamolis da ti nabavi pravu lampu i to je to :zubo: :rofl: :zubo:

Digitall
17.09.2007., 21:01
Ne treba ti nikakav program.

Protrljas dva-tri puta mob kod utora za karticu, i duh ti sam izadje.

S obzirom da ti on mora ispunjavati zelje,

lijepo ga zamolis da ti nabavi pravu lampu i to je to

:D

MISH911
18.09.2007., 09:56
Vidim da ovdje ima gro gurua po pitanju nokie n95 i kako sam nedavno postao ponosni vlasnik iste bio bih zahvalan kada bi mi netko pomogao svojim iskustvom.
Može li mi netko dat par linkova gdje mogu skidat programčiće, teme, igrice i slično a da su provjerene i pouzdane?
Također može li mi netko reći (sorry ak je to možda već napisano na jednoj od prethodih 13 strana) gdje mogu skinuti program za karte i karte naravno?
Thnx!
P.S. Plaćam burek prvom koji mi pomogne!

-Um-
18.09.2007., 12:02
Vidim da ovdje ima gro gurua po pitanju nokie n95 i kako sam nedavno postao ponosni vlasnik iste bio bih zahvalan kada bi mi netko pomogao svojim iskustvom.
Može li mi netko dat par linkova gdje mogu skidat programčiće, teme, igrice i slično a da su provjerene i pouzdane?
Također može li mi netko reći (sorry ak je to možda već napisano na jednoj od prethodih 13 strana) gdje mogu skinuti program za karte i karte naravno?
Thnx!
P.S. Plaćam burek prvom koji mi pomogne!

Igrice, teme i te stvari možeš npr. skinuti ovdje www.mobile9.com s tim da imaš jo sigurno stotinjak vrhunskih stranica.

Mape si skini pod http://europe.nokia.com/A4509271

GoGs_007
18.09.2007., 13:01
Pozdrav svima!

Pitanje, jel zna netko zasto N95 *.doc dakle Word dokumente oznacava sa ikonama u kojima je ? (doslovce je upitnik unutra)??? Otvara ih normalno sa wordom, a isto vrijedi i za excell dokumente. *.txt dokumente oznacava sa ikonom u kojoj je kao neki text unutra, pdf takodjer, ali ovo dvoje ne???

Imam i Nokiu E50 na kojoj vidim da bi ikone za Word i Excell trebale biti drugacije....

Firmware je zadnji, 12.0.013, uglavnom provjerio sam, nema novijeg....

I jos nesto ako netko zna, napravio sam upgrade Maps aplikacije, proces je isao ovako, skinio sa neta file (nokia_maps_upgrade_1.sis tako nesto) sa PC Suite isao instalirati upgrade, kao sto je i bilo na uputama, nakon sto je PC Suite prebacio file automatski se pokrenula instalacija i to je to... E sad, u File Manageru vidim da je file pod Installed App jos uvijek tamo, dobro, nek je, to je .sis file, ali ako idem u App Manager tamo stoji taj upgrade oznacen kao "not installed"!!!??? Ko je tu lud... A aplikacije Maps je ocito dozivjela promjene na bolje.... Sta od toga da brisem, sta da ne??

Zanimljiva pitanja.... :-)

Pozdrav....

Dajte decki, experti, nisam ni ja bas toliki debil, ali ovo mi bas i nije jasno, zasto su ikone pogresne, ko da je dokument nepoznat, a uredno ih otvara, barcode, barem ti si mi odgovarao do sada!? A da kupim za 20eura QuickOffice koji ima opciju i editinga, bi li to mozda moglo promijeniti nesto??

A i ovo sa instalacijom Maps upgradea nije bas bistro, isìnstalirao je, a stoji kao "not installed"??

E da, jos jedno pitanje, mob je kupljen u Italiji, ne znam di su vasi kupljeni, ali nemam dijakriticke znakove, jel se moze to nekako ubaciti??

BTW, upgrade Maps donosi i glas na HR jeziku...

MISH911
18.09.2007., 13:05
2 -Um-
Hvala stari! Dugujem burek!
Pozdrav!

18.09.2007., 13:41
Dajte decki, experti, nisam ni ja bas toliki debil, ali ovo mi bas i nije jasno, zasto su ikone pogresne, ko da je dokument nepoznat, a uredno ih otvara, barcode, barem ti si mi odgovarao do sada!? A da kupim za 20eura QuickOffice koji ima opciju i editinga, bi li to mozda moglo promijeniti nesto??

I kod mene je ?

Edit

Mogu otvorit .xls ali .doc ne. Pise "unable to open document" WTF :eek:

Al nije to jedini problem. Zna mi se desit da na mobu dobijem mail sa att i pise nesto.jpg, ali nemogu otvorit.

Dodjem na posao, skinem isti mail i onda vidim da je file ustvari nesto.mpg

A i ovo sa instalacijom Maps upgradea nije bas bistro, isìnstalirao je, a stoji kao "not installed"??

Puno aplikacija ima isti problem, ak je to uopce problem.

Evo ja instalirao Mobile GMaps i to se vidi "installed",

a ispod pise m_gmaps "not installed". Zasto? Nemam pojma, al app radi

E da, jos jedno pitanje, mob je kupljen u Italiji, ne znam di su vasi kupljeni, ali nemam dijakriticke znakove, jel se moze to nekako ubaciti??

Imam znakove, i to ti je ziher razlog sto ih ti nemas jer je mob kupljen u Italiji

A to je i drugi kod. Mi smo "Balkan"

Btw, odgovaram kad znam, ili barem mislim da znam :D, a kad nes neznam bolje da sutim :zubo: :)

GoGs_007
18.09.2007., 14:13
Btw, odgovaram kad znam, ili barem mislim da znam :D, a kad nes neznam bolje da sutim :zubo: :)

A vidis, ja mogu otvarati sve dokumente, ali jedino ikone ja Word i Excell su prikazane kao nepoznate... Ne razumijem... Mozda novi firmware to rijesi ili ako se odlucit kupiti upgrade QuickOffice da mogu editirat dokumente...

Al trebalo bi se nekako moci ubaciti dijakriticke znakove, sta ti kazes??? To mozda najbolje Mobis pitati kad se vratim u domovinu ili cak poslati mail supportu od Nokie da vidim sta ce odgovorit!?

Thanks barcode :)

18.09.2007., 14:38
Al trebalo bi se nekako moci ubaciti dijakriticke znakove, sta ti kazes???

Za dijakriticke znakove mislim :D da bi trebao bit mob kodiran za balkansko trziste,

odnosno onda bi mogao odabrati Writing Language hr, slo, ..., inace nista.

Apocalypso™
18.09.2007., 14:56
Kombinacija NSS-a i NSU-a rjeseva takve problem u par minuta ;)

GoGs_007
18.09.2007., 15:04
Za dijakriticke znakove mislim :D da bi trebao bit mob kodiran za balkansko trziste,

Evo nazvao sam Mobis, kazu da treba donijeti mob kod njih, oni ce za 150kn ubaciti verziju SW za balkansko trziste i to je to... ;)
Pitat cu ih kad budem tamo isao i za ove druge nejasnoce o kojima samo diskutirali, ali odgovora nece biti do listopada, tada se tek iz Italije vracam....

18.09.2007., 15:10
Kombinacija NSS-a i NSU-a rjeseva takve problem u par minuta ;)

Naravno, :rolleyes: pogledaj post #340 ;)

Apocalypso™
18.09.2007., 16:21
Evo nazvao sam Mobis, kazu da treba donijeti mob kod njih, oni ce za 150kn ubaciti verziju SW za balkansko trziste i to je to... ;)
cek, cek, pa nije valjda da stvarno namjeravas dati 150 kuna tim luzerima!? Mislim OK, nije neka svota al' zasto placati nesto mozes napraviti sam?!?

GoGs_007
19.09.2007., 11:38
cek, cek, pa nije valjda da stvarno namjeravas dati 150 kuna tim luzerima!? Mislim OK, nije neka svota al' zasto placati nesto mozes napraviti sam?!?

Sve je to ok, ali Moby je napisao da tako gubim garanciju, a nije da bi to htio, zlu ne trebalo! Posto je mob kupljen u Italiji rekla je teta prodavaòica da sto se tice garancije to nema veze i da bilo koji ovlasteni Nokia servis ce mi priznati garanciju, e sad, ja napravim to, nesto krene po zlu i mobis mi ne prizna garanciju ili u slucaju nekog drugog kvara ni bi htio izgobiti garanciju...

Nije problem to napraviti, nego mi se ne ga gubiti garanciju.... Ako to nije tako mogu to i sam napraviti.....

Apocalypso™
19.09.2007., 11:46
Hoces reci da ce ti Mobis priznat garanciju na uredjaj kupljen u Italiji!?! Dream about!

Usput govorec o garanciji, ako je mob mrtava onda ni oni nemogu utvrditi jel mob flashan ili nije. Sa druge strane, ukoliko se pojave problemi s mobom uvijek ga mozes flasahat na original product code i onda ga donijeti na servis.

Kako bilo 150 kunica i nije neka svota, kad si bas zapea idi u Mobisa :P

MISH911
19.09.2007., 18:55
Opet mala pomoć ako nije bed. Kupio bih microSD karticu većeg kapaciteta pa me zanima da li mora biti baš Nokijina ili može i npr. SANDISKova??

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorijska+kartica+Micro+SD+SANDIS K+4096+MB&option=artikl&id_kategorija=3009&id_artikl=300.900.105

Thnx!

-Um-
19.09.2007., 19:40

Ja sam ga kupio u Italiji i poslao u Zagreb da mi stave software sa HR jezikom. Cijena 100 Kn + PDV (ako to još rade)

Moby
19.09.2007., 19:59
Prije je 150kn plus PDV. Nisu baš jeftini, ali ja ipak njima više vjerujem. Možeš soft nadograditi i preko NSU-a, ali dosta ljudi u posljednje vrijeme ima problema s tim softom kojeg su stavili kod kuće. Mob se počne gasiti sam od sebe, ne prepoznaje programe s kartice itd. Zato se držim Mobisa.

Za kolegu koji je pitao koje kartice idu u N95. Odgovor-sve. Osobno imam od SunDiska već 1 mj. i nikakvih problema nema.

-Um-
19.09.2007., 20:04
Hoces reci da ce ti Mobis priznat garanciju na uredjaj kupljen u Italiji!?!

Ne samo Mobis, nego NITKO!

Pa mob je kupljen u drugoj zemlji, drugi zakoni, drugi porezi, Mars i Venera, bijelo i crno...
Novac si ostavio u drugoj zemlji, mobitel je uvezao drugi uvoznik i dao garanciju u svojoj zemlji, prema svojim zakonima, kao što to rade i naše tvrtke u Htvatskoj...

Mobis je ubvoznik za Hrvatsku, prema tome logički, garantira za svoje proizvode prodane u svojim trgovinama. Ako ga je netko kupio iz Rusije, on nije dao toj zemlji garanciju, već Rusu...

Tako je i u ostalim zemljama, ti imaš garanciju u kojoj si ga zemlji kupio, a sada odakle si njih ne briga, a druge zemlje garanciju ne priznaju... naravno, tako i treba biti...

-Um-
19.09.2007., 20:05
Prije je 150kn plus PDV. . .

JA platio 100 + pdv

Moby
19.09.2007., 22:03
JA platio 100 + pdv

Onda su smanjili pljačku. Znam da je oduvijek bilo cca 180 kuna nadogradnja softvera.
Ovo vezano uz garanciju stoji. Ali ipak se ne mogu oteti dojmu da Nokia corporation to nije mogla malo bolje riješiti. Istina da N95 kupljena u RH nije ista ona kupljena u Bjelorusiji, ali opet kad pogledaš, isti je proizvođač, trebalo bi da priznaju barem onu Ograničenu garanciju. Ovo je bilo malo off, ali morao sam.

Apocalypso™
20.09.2007., 09:07
Nokia je to dobro rijesila i ima takozvani world wide warranty al’ nazalost to zivi samo u teoriji jer lokalni se lokalni ne drze toga uopce.

Situacija u EU je nesto drukcija i koliko ja znam mob kupljen u IT primjerice ima garanciju za cijelu EU.

By the way, Sandisk je jako dobar izbor, izbjegavajte jeftine Chineese kartice jer su strahovito spore I znaju usporiti mob do bola a da ne govorim kako jadan data transfer spee znaju imati.

Ehg da, SDHC compatibility je potvrdjen tak’ da si’ oni koji vape za vise memorije mogu razmisljati o 4GB karticam made in SDHC compilant, ako si to mogu priustiti naravno ;)

Pozdrav,
Teo

1111
20.09.2007., 14:02
Evo prije koji dan iz nokie je lansiran novi uređaj n95 8 gb

http://www.quesabesde.com/camdig/noticias/Nokia_N95_8GB_3.jpg
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12130/large/
Nokia je ovih dana istovremeno predstavila dva uređaja sa memorijom od ogromnih 8 GB.

Jedan je model N95 8 GB koji ćemo danas i predstaviti, a drugi je Nokia N81 8 GB.

Nokia N95 8GB (1)

Nokia N95 uz 8 GB memorije, ima i dodatni memorijski prostor sa više od 100 MB, zadužen za spremanje kontakata, SMS-ova, MMS-ova, e-mail poruka, aplikacija i drugih datoteka neophodnih za lakše i brže funkcioniranje Symbian OS-a.

Nokia je buduće korisnike N95 8 GB odlučila obradovati i izvanrednim, kristalno jasnim ekranom dijagonale 2,8 inča (N95 ima 2,6 inča). Ekran prikazuje sliku sa do 16,7 milijuna boja u rezoluciji 240 ×3 20 piksela i može se koristiti u vertikalnom i u horizontalnom položaju.

Dvosmjerni klizni (slide) mehanizam zadržan je i kod modela N95 8 GB, tako da se u standardnom položaju (prema gore) mogu koristiti poslovne i telefonske funkcije, dok se pomicanjem prema dolje otkrivaju njegove multimedijalne mogućnosti. RAM memorija nove N95 dvostruko je veća, što doprinosi sigurnijem i lakšem korištenju ovog uređaja. Sustav će dakako biti i daleko stabilniji od prethodnog.

http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12131/medium_full/

Jedna od bitnijih novosti je i integrirana baterija kapaciteta 1.200 mAh, koja bi trebala unaprijediti autonomiju uređaja na duže od 24 sata, koliko bi obično izdržao prvi model Nokije N95. No budući je ugrađeno puno više memorije i ekran je veći, nije poznato koliko će nova baterija pomoći u produžavanju autonomije, no to ćemo saznati kada se pojavi na tržištu

Od ostalih aplikacija spomenuti ćemo A-GPS sa mapama za preko 150 zemalja širom svijeta s navigacijskim sustavom za preko 30 zemalja. Tu su još 3G, 3.5G, odnosno HSDPA, EDGE, GPRS, Bluetooth v2.0, Infrared, miniUSB, WLAN 802.11 b/g, UPnP sustav povezivanja, TV izlaz preko audio 3,5 mm konektora, kamera rezolucije 5 megapiksela sa maksimalnom veličinom fotografije od 2.592×1.990 piksela i VGA video snimanjem sa DVD kvalitetom u 30 fps i video stabilizatorom.

http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12132/medium_full/

Nadalje, tu su još multimedijalni sadržaji kao stereo FM radio, glazbeni player sa A2DP podrškom (mp3 / AAC / eAAC / eAAC + / M4A / WMA), stereo zvučnici sa spikerfon funkcijom, Web/Wap pretraživač sa mini Map prikazom, mogućnost pregleda DOC, XLS, PPD, PDF i ZIP datoteka, neograničen kapacitet imenika, kalendar, To-do lista, snimanje glasa u AAC formatu bez ograničenja trajanja, programabilni alarm, sat, konverter valuta, sinhronizacija, kvad bend podrška i drugo.

Nokiju N95 8 GB pokreće Symbian S60 9.2 operativi sustav sa FP 1. Dimenzije N95 8 GB su 99×53x21 mm, a težina potpuno prihvatljivih 128 grama.

I na kraju cijena prava sitnica 560 €.

BaTiCh
20.09.2007., 18:06
nije mi jasno... dal ti možeš na N95 besplatno surfat internetom ?

1111
20.09.2007., 18:09
Ajd mi reci kako ak ideš preko gprs naplačuju skinute podatke a preko bežične mreže teško jel ti treba pass takoda surfanje nije besplatno!A na kraju di je zarada t-coma i drugih operatera

Moby
20.09.2007., 20:12
Evo, danas mi se vratila N95 iz Mobisa. Stavili su mi novi soft i izbrisali sve podatke. BTW, novi soft ne prepoznaje backup na kartici, tako da mi se pobrisalo nekih 40 % podataka. Nemam Imenik, neke SMS poruke, mail klijent-nikad mob čuo, a imao sam 2 accounta kod staroga sw... Uglavnom, malo, ali doslivno jako malo je falilo da n95 ne završi o zid!
Također toliko su šlampavo promijenili zvučnik i mikrofon da su totalno razjebali slide mehanizam. Kad sam poslao n95, taj mehanizam je bio relativno čvrst. Vratili su mi je i sada mob djeluje u ruci kao da je korišten bar 18 mjeseci...
Džaba ja radio backup pošto kartica uopće ne nudi opciju Obnovi s memo. kartice. SREDILI SU MI JE PO PROPISU-U MOBISU!!!

Zallman
20.09.2007., 23:24
Evo prije koji dan iz nokie je lansiran novi uređaj n95 8 gb

http://www.quesabesde.com/camdig/noticias/Nokia_N95_8GB_3.jpg
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12130/large/
Nokia je ovih dana istovremeno predstavila dva uređaja sa memorijom od ogromnih 8 GB.

Jedan je model N95 8 GB koji ćemo danas i predstaviti, a drugi je Nokia N81 8 GB.

Nokia N95 8GB (1)

Nokia N95 uz 8 GB memorije, ima i dodatni memorijski prostor sa više od 100 MB, zadužen za spremanje kontakata, SMS-ova, MMS-ova, e-mail poruka, aplikacija i drugih datoteka neophodnih za lakše i brže funkcioniranje Symbian OS-a.

Nokia je buduće korisnike N95 8 GB odlučila obradovati i izvanrednim, kristalno jasnim ekranom dijagonale 2,8 inča (N95 ima 2,6 inča). Ekran prikazuje sliku sa do 16,7 milijuna boja u rezoluciji 240 ×3 20 piksela i može se koristiti u vertikalnom i u horizontalnom položaju.

Dvosmjerni klizni (slide) mehanizam zadržan je i kod modela N95 8 GB, tako da se u standardnom položaju (prema gore) mogu koristiti poslovne i telefonske funkcije, dok se pomicanjem prema dolje otkrivaju njegove multimedijalne mogućnosti. RAM memorija nove N95 dvostruko je veća, što doprinosi sigurnijem i lakšem korištenju ovog uređaja. Sustav će dakako biti i daleko stabilniji od prethodnog.

http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12131/medium_full/

Jedna od bitnijih novosti je i integrirana baterija kapaciteta 1.200 mAh, koja bi trebala unaprijediti autonomiju uređaja na duže od 24 sata, koliko bi obično izdržao prvi model Nokije N95. No budući je ugrađeno puno više memorije i ekran je veći, nije poznato koliko će nova baterija pomoći u produžavanju autonomije, no to ćemo saznati kada se pojavi na tržištu

Od ostalih aplikacija spomenuti ćemo A-GPS sa mapama za preko 150 zemalja širom svijeta s navigacijskim sustavom za preko 30 zemalja. Tu su još 3G, 3.5G, odnosno HSDPA, EDGE, GPRS, Bluetooth v2.0, Infrared, miniUSB, WLAN 802.11 b/g, UPnP sustav povezivanja, TV izlaz preko audio 3,5 mm konektora, kamera rezolucije 5 megapiksela sa maksimalnom veličinom fotografije od 2.592×1.990 piksela i VGA video snimanjem sa DVD kvalitetom u 30 fps i video stabilizatorom.

http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/12132/medium_full/

Nadalje, tu su još multimedijalni sadržaji kao stereo FM radio, glazbeni player sa A2DP podrškom (mp3 / AAC / eAAC / eAAC + / M4A / WMA), stereo zvučnici sa spikerfon funkcijom, Web/Wap pretraživač sa mini Map prikazom, mogućnost pregleda DOC, XLS, PPD, PDF i ZIP datoteka, neograničen kapacitet imenika, kalendar, To-do lista, snimanje glasa u AAC formatu bez ograničenja trajanja, programabilni alarm, sat, konverter valuta, sinhronizacija, kvad bend podrška i drugo.

Nokiju N95 8 GB pokreće Symbian S60 9.2 operativi sustav sa FP 1. Dimenzije N95 8 GB su 99×53x21 mm, a težina potpuno prihvatljivih 128 grama.

I na kraju cijena prava sitnica 560 €.

Kasno pališ :tuctuc: :)

A ovo? http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-2088.php :)

Apocalypso™
21.09.2007., 09:45
Fakat je malko prekasno :)

Cronology:

http://www.symbian-freak.com/news/007/07/n95_8gb.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/08/nokia_n95_8gb_fcc.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/08/nokia_n95_8gb_officially.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/08/nokia_n95_8gb_qa.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/09/n81_n958gb_video_previews.htm

By the way, ja sam kompletno razocaran ovim mob i zaobici cu ga u sirokom luku, ovo je samo nasty markentiung trick :/

Moby
21.09.2007., 15:46
Koliko sam skužio, slide je ostao sličan onom na N95 classic.

mmatija.gmail
21.09.2007., 17:49
ma mobač je suppperrrr!!!

Moby
21.09.2007., 17:56
ma mobač je suppperrrr!!!

Ne bilo ti teško, možeš nabrojiti po čemu?

BaTiCh
21.09.2007., 18:37
evo ja ga uzeo... kako ga moram punit prva 3 puta ?? jer mi se mora baš do kraja ispraznit baterija ili ne smije ??

-Um-
21.09.2007., 19:06
Ništa, kako god hoćeš, jer svatko ima svoju politiku i svoj način. Ja sam ga punio nevezano za sve te "kako-puniti-bateriju-prvi-put" gluposti i sve štima. Baterija ne šteka i traje kao svima. A mobitel ionako neću imati 30 godina...

Opet, u najgorem slučaju, dat ću (dat ćeš) 50€ (i manje) za novu bateriju nakon 2-3 godine i riješeno...

MISH911
21.09.2007., 19:33
Evo uspio sam instalirat sve potrebno za skidanje karata i skinuo sam karte na mob. Sad me zanima dal samo onda uđem u Maps (tamo mi se učita globus) i onda moram zoomirat da bi našao što hoću?? Po toj teoriji kada bih zumirao iznad npr. Mađarske a tu kartu nisam skinuo nebudem ništa ni našao a ako zumiram na HRV (tu kartu sam skinuo) normalno ću nalazit što mi treba?? Naravno postoji i oopcija find npr. adress pa tako mogu tražit. E da i isključio sam Connection tj stavio sam never use connection - jel to ok? Hoće mi to smetat za rad prilikom Maps opcije.
P.S. Možda nekom ova pitanja zvuče glupo al priznam ne snalazim se odmah najbolje i radije pitam (voljan sam naučit)
THNX!

ortodoxius
25.09.2007., 14:49
cijena n95me če se kretati oko 7soma.. ali pikseli če biti ogromni...!!!!!!!!!!!!
a to je loše staviti 240x320 na 2.8 incha ekran..ajme....

Zallman
25.09.2007., 16:20
cijena n95me če se kretati oko 7soma.. ali pikseli če biti ogromni...!!!!!!!!!!!!
a to je loše staviti 240x320 na 2.8 incha ekran..ajme....

Na normalnoj n95 dobro izgleda, ne vidim zašto ne bi dobro izgledalo i na N95 8GB, osim toga su bitni samo pikseli :kava: :)

Moby
25.09.2007., 17:18
Na normalnoj n95 dobro izgleda, ne vidim zašto ne bi dobro izgledalo i na N95 8GB, osim toga su bitni samo pikseli :kava: :)

Pa čuj, da baš dobro izgleda na normalnoj N95... Hmmm, mislim da je Nokia to mogla daleko bolje napraviti. Istini za volju, pikseli su primjetljivi na 2,6 inčnom ekranu. Na 2,8 će biti još zamjetljiviji.

Zallman
25.09.2007., 17:40
Pa čuj, da baš dobro izgleda na normalnoj N95... Hmmm, mislim da je Nokia to mogla daleko bolje napraviti. Istini za volju, pikseli su primjetljivi na 2,6 inčnom ekranu. Na 2,8 će biti još zamjetljiviji.

Pa rekao sam dobro 3/5, ne odlično 5/5 :zubo:
Npr. 4/5 bi bio n80 sa 352 x 416 rezolucijom,
a 5/5 bi bio iphone sa svojim 320 x 480. ;)

Kobbra
26.09.2007., 01:30
Evo, danas mi se vratila N95 iz Mobisa. Stavili su mi novi soft i izbrisali sve podatke. BTW, novi soft ne prepoznaje backup na kartici, tako da mi se pobrisalo nekih 40 % podataka. Nemam Imenik, neke SMS poruke, mail klijent-nikad mob čuo, a imao sam 2 accounta kod staroga sw... Uglavnom, malo, ali doslivno jako malo je falilo da n95 ne završi o zid!
Također toliko su šlampavo promijenili zvučnik i mikrofon da su totalno razjebali slide mehanizam. Kad sam poslao n95, taj mehanizam je bio relativno čvrst. Vratili su mi je i sada mob djeluje u ruci kao da je korišten bar 18 mjeseci...
Džaba ja radio backup pošto kartica uopće ne nudi opciju Obnovi s memo. kartice. SREDILI SU MI JE PO PROPISU-U MOBISU!!!

hehe a zasto nisi aparat donio u Bourbon da ti to odradi strucni servis i to u roku 24 sata ?! :top:

GoGs_007
26.09.2007., 11:55
hehe a zasto nisi aparat donio u Bourbon da ti to odradi strucni servis i to u roku 24 sata ?! :top:

ma kakav Bourbon??????? o čemu ti???????

Kobbra
26.09.2007., 12:49
ma kakav Bourbon??????? o čemu ti???????

ma to je jedna ulica u Dubrovniku,samo sam htio reci moderatoru da mu nije bilo potrebno slati aparat u Zagreb radi promjene softwera

-Um-
26.09.2007., 14:00
E, kao da mi baterija traje duže. Sada mi mob izdrži do 3 dana. Haha. Kao da se baterija stabilizirala. A možda ga i manje koristim.. bo...

E da, izašla je nova N95 - tj. N95-3 NAM, točnije - software-ski upgrade-ana.

Sve je isto, samo što su u ovu ubacili više slobodne ram memorije, ali caka je u tome što je za Američko tržište i prilagođeno je njihovim većim brzinama i upgrade na GPS, koji se sada zove A-GPS.

Neka vrsta mješavine između prve N95 i N95 8GB BE.

Baterija traje:

GSM: do 10.4 dana
WCDMA: do to 10.4 dana
GMS WCDMA and WLAN: do to 10.4 dana

više pročitajte ovdje:

http://www.forum.nokia.com/devices/N95-3_NAM

Apocalypso™
26.09.2007., 14:22
Nikada na jednom mjestu nisam vidio toliku gomilu netocnih i polutocnih informacija.

-Um-
26.09.2007., 14:40
Nikada na jednom mjestu nisam vidio toliku gomilu netocnih i polutocnih informacija.

Na kojem mjestu?

BaTiCh
26.09.2007., 17:47
uopće neisam zadovoljan mobitelo... baterija loša... di da nabavim jaču bateriju ??

Apocalypso™
26.09.2007., 19:07
Na kojem mjestu?
Pa manje vise svemu sta si navea vezano uz N95US.

uopće neisam zadovoljan mobitelo... baterija loša... di da nabavim jaču bateriju ??
Baterija je losa, mislim da u Njoki trebaju pocet dijelit otkaze, stavit ovako lus bateriju na ovako mocan and features reach mobitel je notorna glupost.

Doduse treba biti realan i reci da je ovo ipak smartphone, sa relativno velikim screenom i da je tesko ocekivati neku veliku autonomiju, meni osobno nijedan smart nemoze izdrzati cijeli dan be obzira na bateriju, mozda kad bi na ledja nabacia olovni akomulator, al' ovako.. . .

By the way, glede vece baterije, ima nesto, ne bih preporucio al’ ako bas zelis.. . .

http://www.symbian-freak.com/news/007/07/3rd_party_n95_battery.htm

Moby
26.09.2007., 20:02
Evo sam svoju N95 opet poslao u Mobis. Danas. Trenutno se koristim 6080.
Ej, ljudi, nisam mogao vjerovati koliko 6080 ima čistiji zvuk pri razgovoru s VIP friend brojem. Klikanja u zvučniku nema, dakle ne traži bazne stanice, a osoba s druge strane me normalno čuje.
Kod N95 to nije bilo moguće, a čak je znala u pola sata i po 3 puta prekinuti vezu. Fakat ne kužim!

-Um-
27.09.2007., 15:09
Pa manje vise svemu sta si navea vezano uz N95US.

HAHAHA! Jesi pročitao moj post? Pa zato sam i stavio link, da vidite da ne pričam gluposti. Nova N95 za Američko tržište...

A evo ti još jedan da se uvjeriš u te moje gluposti:

http://www.my-symbian.com/forum/viewtopic.php?t=34263

http://my-symbian.com/forum/viewtopic.php?p=309076#309076

Nemora znaćiti da svatko tko ima stranicu o mobitelima, izrićito i mora znati nešto o njima, zar ne? :D :top:
Danas svatko može imat stranicu o obitelima, ali rijetki su tko će nešto uistinu znati i dati drugom za pravo, tko zna više... Nažalost... ;)

Evo sam svoju N95 opet poslao u Mobis. Danas. Trenutno se koristim 6080.
Ej, ljudi, nisam mogao vjerovati koliko 6080 ima čistiji zvuk pri razgovoru s VIP friend brojem. Klikanja u zvučniku nema, dakle ne traži bazne stanice, a osoba s druge strane me normalno čuje.
Kod N95 to nije bilo moguće, a čak je znala u pola sata i po 3 puta prekinuti vezu. Fakat ne kužim!

Zašto? Neki kvar?

-Um-
27.09.2007., 15:18

Ovdje, ali neznam koliko su sigurne i pouzdane:

Baterija 1350mAH za N95 (http://cgi.ebay.co.uk/High-Capacity-Extended-Battery-1350-mAh-For-Nokia-N95_W0QQitemZ160161951926QQihZ006QQcategoryZ20365Q QtcZphotoQQcmdZViewItem)

Apocalypso™
27.09.2007., 15:38
Nemora znaćiti da svatko tko ima stranicu o mobitelima, izrićito i mora znati nešto o njima, zar ne? :D :top: Danas svatko može imat stranicu o obitelima, ali rijetki su tko će nešto uistinu znati i dati drugom za pravo, tko zna više... Nažalost... ;)
Da slazem se, uokolo je pregrst takvi stranica, svaka pena ima blog o mobovima al’ da bi ima uspjesan site, posjetu i reputaciju kakavu ja imam onda moras i znati nesto.

HAHAHA! Jesi pročitao moj post? Pa zato sam i stavio link, da vidite da ne pričam gluposti. Nova N95 za Američko tržište...
Sorry al’ jos uvijek mislim da pricas gluposti! To da je vani N95 za US trziste je neosporno i vejruj mi da to znam jer pratim razvoj ovog mobitela vec pol godine dok si ga ti otkria jucer i kad sam spominja gluposti nisam mislio na to, vec na manje, vise sve ostalo sta si navea, pa idemo redom!!!!

E da, izašla je nova N95 - tj. N95-3 NAM, točnije - software-ski upgrade-ana
Volio bih reci da je ovo glupost an kvadrat al’ sam skuzio da nema te potencije koja bi docaral koliko je ovo netocna izjava, ovo je na razini kafanskih prica tehonolski nepotkovanih plavusa.

Ne radi se o nikakvom softwareskom updejtu vec o posve novom hardweru sa novim chipsetm koji je istini za volju baziran na istom konceptu, sve je novo, od kucista, prek tipki, camere pa do maticne ploce dok je software za razliku od 8GB verzije ostao gotovo posve isti!!

Sve je isto, samo što su u ovu ubacili više slobodne ram memorije, ali caka je u tome što je za Američko tržište i prilagođeno je njihovim većim brzinama i
Nije prilagodjeno njihovim vecim brzinama vec njihovoim UMTS frekvencijama, naravno laicki receno ka' nus product moze se pricati o brzem podaktovnom prijenosu!

upgrade na GPS, koji se sada zove A-GPS.
GPS koji se asada zove A-GPS, mislim da ovo necu komentirati, samo da ti kazem da je to standardan N95 feature a vise o tome mozes naci na potonjim linkovima.

http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm
http://www.symbian-freak.com/quides/firmware/logs/n95_new_firmware_12.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm

Uzgred, ne preporucam updejt na posljednji firmware!

Baterija traje: GSM: do 10.4 dana WCDMA: do to 10.4 dana
GMS WCDMA and WLAN: do to 10.4 dana
Placam burek svakome kome u normalnoj uporabi izdrzi vise od 2 dana a tebi placam burek kad pokrenes blog o mobitelima!

-Um-
27.09.2007., 15:54

Apocalypso™
27.09.2007., 15:59
Barem u necemu se slazemo :D

-Um-
27.09.2007., 16:10
a tebi placam burek kad pokrenes blog o mobitelima!

Hvala na bureku, ali ne planiram otvoriti nekakav blog ili stranicu kako bi se dokazao da znam nešto mobitelima, to treba onima koji nisu sigurni u sebe, a ja svoje znanje koristim u svoje privatne svrhe i nekome kome eventualno treba pomoć.

Niti blatim nekoga tko zna (kao ti npr. - jer ti znaš i to neću osporavati, ali nije u redu da budeš ljubomoran na one tko zna manje, isto ili više) već se prikljući nama i daj nam (kao i mi ostali) poneku korisnu informaciju, pomogni ostalima.

Ja sam dao korsinu informaciju, sada to što si ti možda ljubomoran da nisi objavio prvi ili iz nekih osobnih razloga osjećaš se ugrožen pa blatš i pljuješ po meni, ok, ako ti je to potrebno da se ispušeš i da ti bude bolje, samo daj, ja se ne ljutim niti sam se našao uvrijeđen, jer svatko može pogriješiti i nitko nije savršen i svjestan sam toga da ima onih koji puno više i puno bolje znaju od mene.

Ali ako netko zna više i ako je netko nešto postao i objavio, ja se tu neću miješati i pisati neke nebuloze, već ću tražiti dalje, kome treba pomoć i pomoću mu.

PONAVLJAM, ja nisam izmislio te inforamcije, ja ih samo prenosim... Želim da ljudi vide i znaju... i to je sve.

http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm
http://www.symbian-freak.com/quides/firmware/logs/n95_new_firmware_12.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm

Symbian-freak je totalno OK stranica, ali je ne čitam radi nekoliko netočnih informacija na koje sam naletio, ali to je možda samo do novinara i osobe koje je moderira, ili možda netočnih informacija koje je primio i prenio dalje, kao npr. što sam učinio i ja, primio informacije i prenio ih dalje, na ovaj forum...

Pouzdana i dobra stranica koju čitam je my-symbian.com jer ima ljudi koji stvarno puno znaju.

Ovako:

Možda sam se krivo izrazio u mom postu, ali informacije koje sam dao su točne, a ti si ih samo prepravio i drukčije objasnio, u svoju korist naravno.
Ponovo ponavljam, ja samo podatke prenosim, ne izmišljam ih.

U pravu si i ne želim se prepucavati, jer nisam zato ovdje da bi pokazao koliko sam pametan i koliko znam već da pomognem ako mogu.

btw. obećajem da ću više čitati Symbian-freak kako bi se informirao i znao koliko i ti, a ti voditeljima ili novinarima te stranice poruči da malo izmjene izgled (i ovako je ok, ali nije po mom guštu, ali svatko radi po svom, zar ne?) i da si i oni malo pročitaju na pokojoj stranici, inaće su OK.

Pozdrav.

-Um-
27.09.2007., 16:30
Uzgred, ne preporucam updejt na posljednji firmware!

E da, ovo me zanima i zaboravio sam pitati, zašto ne?

Meni sada radi ko zmaj! (radio je i prije) i nije da se vide znaćajna ubrzanja i promjene, ali imam osjećaj da je u većini slučajeva sve nekako stabilnije i neke stvari mi puno bolje rade nego prije.

Izgleda da je to samo u mojoj glavi, ali nisam imao probleme sa firmwareom prije, pa ni s ovim sada.

Iako sve ona poboljšanja što su naveli, ja kod 80% toga ne vidim niakave promjene.

Mislim da je to više nekakav (opet) marketinški trik.

BaTiCh
27.09.2007., 16:37
Ovdje, ali neznam koliko su sigurne i pouzdane:

Baterija 1350mAH za N95 (http://cgi.ebay.co.uk/High-Capacity-Extended-Battery-1350-mAh-For-Nokia-N95_W0QQitemZ160161951926QQihZ006QQcategoryZ20365Q QtcZphotoQQcmdZViewItem)

ma daj bježi... pa šta ću stavit ovu ciglu u mobitel od 1000 eura... šta nema nikakva baterija s kojom ostaje standardni poklopac od baterije ??

-Um-
27.09.2007., 16:48
Za drugu neznam. Da bar stane baterija od N95 8GB, ali ni ta ne ide... =(

Moby
27.09.2007., 17:11
Vidim ja, zpušili mi s ovim klasičnim Nokijama N95.
Ova N95 xx lijepo mi izgleda zbog stražnje maske.

-Um-, znaš da sam imao problema tijekom razgovora. Prečesto prebacivanje između baznih stanica, prekidanje razgovora, krčanje i blipkanje u slušalici svakih cca 15 sec... Napisah par postova poviše.

27.09.2007., 17:40
Meni sada radi ko zmaj! (radio je i prije) i nije da se vide znaćajna ubrzanja i promjene, ali imam osjećaj da je u većini slučajeva sve nekako stabilnije i neke stvari mi puno bolje rade nego prije.

Ja sam imao problema, i nekoliko hard resetova sa V11.

A to ti je kad se cita po netu, nevalja firmver, nemojte ovo, nemojte ono,

i ja sam se premisljao jel bi napravio upgrade.

Sada sa V12 je sve ok, osim baterije :zubo:

Moby
27.09.2007., 18:09
Vidiš, ja imam sasvim negativna iskustva s v.12.0.0.13.
Soft nije u stanju pročitati ono što je backupirano bilo na karticu, odn. uopće ne nudi opciju Obnovi s kartice. Tako da sam izgubio sve programe, imenik. SMS su za čudo ostale backupirane kao i galerija.
Osim toga novi soft ima svoje mušice-npr. na početku one 2 ruke što se spajaju traju jako kratko, nakon čega se pojavi bijel ekran na 1-2 sec. S verzijom 11 su ruke stajale dok se ne bi pojavio desktop. No, manje važno.
Popis pjesama i dalje je nemoguće skočiti s prve pjesme na posljednju.

Za neke akcije trebam pritisnuti tipku 2 puta da bi mob razumio što hoću. To zna biti dosta iritirajuće.

-Um-
27.09.2007., 19:32
Moby@ iskreno nisam pročitao, znam da si rekao da imaš neke sitne probleme, ali nisam mislio da je to toliko ozbiljno, tj. za slati u Mobis.

Bemti, da kucnem u drvo (kucam u drvo...), ja sa svojim nisam imao problema, ali dosta ljudi ih ima. Nadam se da će meni šljakat do kraja.

Digitall
28.09.2007., 18:58
kod snimanja videa primjecujem da mi lijevi dio slike bude zamucen u odnosu na desni. pogotovo vidljivo kad se snimaju udaljeni objekti. isto bude i kad namjestim ostrinu na najostrije i na srednje.
leca je cista, fotke super bez ikakvog zamucenja. znaci da je nesto softverski ?? zadnji firmware imam, probao sam ga ponovo reinstalirat i opet isto.

malo sam cackao po netu, gledao snimke snimljene sa n95 i bas ni na jednoj nisam vidio takvo zamucenje..
nisam probao pitat u servisu al nevjerujem da bi oni ista htjeli/mogli napravit..
sigurno bi rekli to ti je normalno..

BaTiCh
28.09.2007., 20:28
čisto sumnjam da ti je to do softvera... možda ti se leća iznutra zaprljala... a meni se pak rasklimao onaj krug di piše 5 MEGAPIKSELA CARL ZEISS OPTIC... nisam mogo vjerovat... ima lufta 1 mm...

Apocalypso™
28.09.2007., 20:49
to treba onima koji nisu sigurni u sebe, a ja svoje znanje koristim u svoje privatne svrhe i nekome kome eventualno treba pomoć.
Mislim da ljudi koji nisu sigurni u sebe i svoje potencijale bas i nece pokrenuti stranicu u mobovima tek tako, mislim na ozbiljniju stranicu a ne rekla, kazala, vikend blogove preko kojih autori ljece osobne frustracije.

Niti blatim nekoga tko zna (kao ti npr. - jer ti znaš i to neću osporavati, ali nije u redu da budeš ljubomoran na one tko zna manje, isto ili više) već se prikljući nama i daj nam (kao i mi ostali) poneku korisnu informaciju, pomogni ostalima.
Ma daj, kakva ljubomora o cemu pricas, nisam ljubomoran na one koji znaju vise, dapace veselim se svakom takvom jer cim upoznam osobu koja zna vise, znam da sam dobio sansu da naucim nesto novo, a osobno se veslim svakom danu koji ispratim sa spoznajom da sam naucio nesto novo, citius, altius, fortius! Nitko ne zna sve i uvijek netko zna vise.

Ja sam dao korsinu informaciju, sada to što si ti možda ljubomoran da nisi objavio prvi
To ne sporim, i ne znam zasto bi bio ljubomoran i ne znam sta mislis s tim da nisam objavio prvi!? Pa nismo djeca pa da se prepiremo ciji je otac jaci i tko ima veci? Cisto za tvoju inormaciju Ricky je dosao prvi do informacije da se radi na US verziji a ja osobno vec par mjeseci pisem o tom mobu i pratim ga konstantno a mob je officially vani jos od 12 ovog mjeseca o cemu sam i pisao naravno (http://www.symbian-freak.com/news/007/09/us_hsdpa_variant_of_the_nokia_n95.htm) a ovo sta si ti objavia je u biti samo perss kojim Nokia objavljuje da je mob u trgovinama.

ili iz nekih osobnih razloga osjećaš se ugrožen pa blatš i pljuješ po meni, ok,
Bas i nemam obicaj da platim i plujem po ikome, nije moj way niti se osjecam ugrozenim, not at all, ti si se uhvatio ovoga a ja samo u maniri lijepog ponasanja odgovaram na tvoje postove, moda sam pre britak ili neznam sta vec al to je moj nacin, uvijek pokusavam u svoje postove unijeti dozu humora pa makar to bia i crnjak, sorry ako si se nasa uvrijedjen.

Ali ako netko zna više i ako je netko nešto postao i objavio, ja se tu neću miješati i pisati neke nebuloze,
Ja jednostavno ne mogu, divim ti se ako se ti moze oglusiti na netocne informacije ali sorry ja nemogu, fakat.

već ću tražiti dalje, kome treba pomoć i pomoću mu.
Cuj, vise od 20 000 postova samo na Symbian Freak forumu (da ne spominjem ostale) dovoljno govori o tome koliko zelim pomoci i koliko pomazem ljudima i to cu i nastaviti, malko sam u stisci s vremenom u posljednje vrime tak da bas i ne stignem al trudime se barem.

PONAVLJAM, ja nisam izmislio te inforamcije, ja ih samo prenosim... Želim da ljudi vide i znaju... i to je sve.
To je problem copy/paste informacija, poenta nije u prenosenju, informaciju treba pokupiti, provjeriti i komentirati ako je potrebno.

Symbian-freak je totalno OK stranica, ali je ne čitam radi nekoliko netočnih informacija na koje sam naletio, ali to je možda samo do novinara i osobe koje je moderira,
Volio bih znati o cemu se radi jer sam kao adminstartor duzan objaviti i demanti ako se radi o vecim propustima, nitko nije savrsen, svi grijesimo al greske treba i priznati a ne napadati onoga tko na njih ukaze.

ili možda netočnih informacija koje je primio i prenio dalje, kao npr. što sam učinio i ja, primio informacije i prenio ih dalje, na ovaj forum...
Da ali si ih prenio pomalo tendeciozno i pomalo netocno, ka' sta rekoh, jedini neosporan podatak je bio da je N95 US vani.

Pouzdana i dobra stranica koju čitam je my-symbian.com jer ima ljudi koji stvarno puno znaju.
Ma daj molim te, aj' da si rekao neznam, all about symbian onda bih ti stisnuo ruku al spomenuti my.symbian kao pouzdan i dobar izvor informacija je smijesno. My Symbina je shop i to na zalost ne bas originalan, to je handango shop u my symbian ljusci i tu su samo da muzu pare dilajuci software. To sto tu i tamo prenesu pokoji press release ih necini dobrim izvorom informacija.

A onog crazy Poljaka da i ne spominjem, tip je lud, mislim svi ostali se drzimo skupa, linkamo se medjusobno, dijelimo posjetitelje, svi imamo svoju klijentelu i specificni smo na svoj nacin te se stoga i ne smatramo konkurencijom, al ovaj tip je obolio od straha da ce mu netko pokrasti vizitore, ma no comment.

Možda sam se krivo izrazio u mom postu, ali informacije koje sam dao su točne, a ti si ih samo prepravio i drukčije objasnio, u svoju korist naravno.
Sorry al jednostavno se nemogu sloziti, neke ne da su polutocne vec su posve netocne, cijenim tvoje misljenje al se nazalost nemogu sloziti s istim.

Ponovo ponavljam, ja samo podatke prenosim, ne izmišljam ih.
To ne sporim.

U pravu si i ne želim se prepucavati, jer nisam zato ovdje da bi pokazao koliko sam pametan i koliko znam već da pomognem ako mogu.
Ma ni ja, tu sam posve slucajno, na ovom forumu sam zbog drugih stvari, nisam ni znao da postoji subforum sa ovom thematikom.

Ne moj me shvatiti krivo, nisam ljubomoran, nemam razloga, SF je namjenjen Eng a ne Hr govornom podrucju i stoga jednostavno nemam razloga da budem ljubomoran.

Neznam sve, ne znam najvise al sam u svemu ovome jos od prvih protipova Njoke 7650 i ratim razvoj Symbian scene od samih pocetaka i tijekom svih ovih godina stekao sam dobra poznanstva i dovoljno veliku reputaciju da me i sama Nokia respektira te poziva ka VIP uzvanika na vec dogadjana a da ne govorim o informacijama koje su mi dostupne prije nego ostalima, protipovima koje dobivam na testiranje i ostalim beneficijama koje dobivam ka' vanjski suradnik. Nije da se hvalim, samo zelim reci da nisam tu pao s Marsa.

obećajem da ću više čitati Symbian-freak kako bi se informirao i znao koliko i ti, a ti voditeljima ili novinarima te stranice poruči da malo izmjene izgled (i ovako je ok, ali nije po mom guštu, ali svatko radi po svom, zar ne?) i da si i oni malo pročitaju na pokojoj stranici, inaće su OK.
Vjeruj mi da je tim velik i dobro potkovan sa expertima za svako pojedino podrucje, ne znam koga bih posebno istakao a i nebi bilo posteno. A glede citanja po koje druge stranice samo za tvoju informaciju da ti kazem da samo ja imam preko 1000 blogova, foruma i sajtova sa mobajl tematikom koje pratim i citam na dnevnioj bazi.

Eto, to sum up, samo nastavi tako, imas potencijala bez sumnje.

have a nice and long weekend,

teo

-Um-
28.09.2007., 23:09
Rasčistili smo - sve 5. Drago mi je da sam upoznao nekoga tko toliko zna i sada sam uvrstio SF pod Favorites iliti Bookmarks.

Sada znam koga ću pitati ako mi nešto bude tebalo.. haha... uvezi "onih" informacija - prije press release-a i objave, znaći prototipovi i to... To mi je ono, totalno interesantno.

Drago mi je da smo sada na ti i da je "tko-koga" iza nas.

Svaka čast na trudu, znanju i do sada učinjenom.

A ja idem vidjeti ima li netko kome mogu pomoći...

Digitall
30.09.2007., 14:28
čisto sumnjam da ti je to do softvera... možda ti se leća iznutra zaprljala... a meni se pak rasklimao onaj krug di piše 5 MEGAPIKSELA CARL ZEISS OPTIC... nisam mogo vjerovat... ima lufta 1 mm...

da ipak mi je leca bila prljava, sad je sve super :)

usput, jel zna netko gdje bi mogao skinuti quake za n95 :)

http://www.youtube.com/watch?v=JqwoYNYE4_w

nasao, instalirao ali mi fali datafile.. gdje to da nadem?

Zallman
30.09.2007., 14:50
da ipak mi je leca bila prljava, sad je sve super :)

usput, jel zna netko gdje bi mogao skinuti quake za n95 :)

http://www.youtube.com/watch?v=JqwoYNYE4_w

Probaj ovdje
http://nwitech.homeip.net/products/quake-shareware-game-data
http://www.symbian-freak.com/downloads/app/3rd_ed/quake_v6_NO_FPU.zip

Demo (http://www.fileshack.com/file.x?fid=114)
Oprosti ako to nije to, nemam n95 pa nemogu isprobati....:)

-Um-
30.09.2007., 15:23
Imat ćeš... ;) :D

Digitall
30.09.2007., 16:09
Probaj ovdje
http://nwitech.homeip.net/products/q...ware-game-data
http://www.symbian-freak.com/downloa..._v6_NO_FPU.zip

Demo
Oprosti ako to nije to, nemam n95 pa nemogu isprobati....

thnx ali to je sve demo..
trazi se full :D

Apocalypso™
30.09.2007., 16:41
http://www.symbian-freak.com/downloads/app/3rd_ed/quake_v6_NO_FPU.zip
Oprosti ako to nije to, nemam n95 pa nemogu isprobati....:)
Sve OK samo sta si mu linka pogresan fajl, za N95 (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_01.htm) i ostale FP1 (http://www.symbian-freak.com/news/006/10/3rd_edition.htm) OMAP 2420 (http://www.symbian-freak.com/news/006/05/powervr_mbx.htm) based mobove svakako ide FPU verzija:
http://www.symbian-freak.com/downloads/app/3rd_ed/quake_v6_FPU.zip

BTW:
http://www.symbian-freak.com/news/007/09/quake_s60_3rd_ed_fp1.htm

P.S.
Radi, provjereno, i igrivo je ;)

Apocalypso™
30.09.2007., 16:43
thnx ali to je sve demo..trazi se full :D
Misli demo pak file (http://quake.pocketmatrix.com/pak0.pak.zip)? Pa bar to nije problem naci, guglaj malko.

Digitall
30.09.2007., 16:44
http://www.pirateaccess.com/download-full-crack-rapidshare-torrent-N95-Office-Editor.html

a gdje ovo naci free? i dali to stvarno radi, mislim na editiranje office dokumenata..

Misli demo pak file? Pa bar to nije problem naci, guglaj malko.

da, to imam i to je demo .pak file. super sve radi i na tv-u.. ali gdje se nađe full? to nisam uspio pronaci..

Apocalypso™
30.09.2007., 16:48
Rasčistili smo - sve 5. .. .. .. . . . ja idem vidjeti ima li netko kome mogu pomoći...
Petica :P Idemo bit konstruktivni u biti ja se vec bacia na posa .. . .

Teo

Zallman
30.09.2007., 17:01
Imat ćeš... ;) :D

Ak' mi ga kupiš :zubo: :( , ustvari štedi pa onda kad izađe w960 onda mi njega kupi :D

Apocalypso™
30.09.2007., 17:03
da, to imam i to je demo .pak file. super sve radi i na tv-u.. ali gdje se nađe full? to nisam uspio pronaci..
A guglaj malko nac ces nesto, na gprs-u sam, lazem, na edge-u e fakat nemam vremna da trazim sada.

a gdje ovo naci free? i dali to stvarno radi, mislim na editiranje office dokumenata..
Radi, radi, kako ne, jedina dvojba je, Quick office or Office suite, preporucujem da probas oba i onda vidis sta ti vise odovaras. Govoreci o editranju, mogao bi razmisliti i o SU-8W?!?

http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/2ndpage/th/50.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/2ndpage/50.jpg) http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/01.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/01.jpg)

http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/12.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/12.jpg) http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/02.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/02.jpg)

http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/03.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/03.jpg) http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/04.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/04.jpg)

http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/2ndpage/th/51.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/2ndpage/51.jpg) http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/th/10.jpg (http://www.symbian-freak.com/reviews/Images/n95/review/4thpage/10.jpg)

BTW:
dotsis

Zallman
30.09.2007., 17:03
thnx ali to je sve demo..
trazi se full :D

Oprosti http://forum.wordreference.com/images/smilies/redface.gif

(E to je pravi ebarassed smalji)

Digitall
30.09.2007., 17:12
netreba mi bas toliko editiranja da uzimam tipakovnicu..
ali bi dobro dosla za recimo quake :D
http://www.youtube.com/watch?v=dCL9zGpsvvM

Oprosti
oprosteno :)

evo office suite instaliran i super radi!!
obozavam svoj n95..

Zallman
30.09.2007., 18:06
http://www.youtube.com/watch?v=dCL9zGpsvvM

http://www.forum.hr/images/smilies/eek.gif

-Um-
30.09.2007., 19:07
obozavam svoj n95..

Ne pratim, koji Office Suite?

Digitall
30.09.2007., 19:25
Ne pratim, koji Office Suite?

v3.0

-Um-
01.10.2007., 19:26
Totalno sam "out" sada. Čekaj, novu verziju već postoječeg office-a iz N95, ili si skinuo nešto novo, neki novi Office?

Digitall
01.10.2007., 19:42
ne ovaj nema veze sa onim sto dobijes sa n95, ovaj je poseban program, i super radi, sve vrste dokumenata editiras. a onaj od n95 ti ostaje kakav je, mozes i njega koristit kad hoces s tim da mozes i njega upgrejdat da mozes editirati i s njim

Moby
01.10.2007., 19:59
ne ovaj nema veze sa onim sto dobijes sa n95, ovaj je poseban program, i super radi, sve vrste dokumenata editiras. a onaj od n95 ti ostaje kakav je, mozes i njega koristit kad hoces s tim da mozes i njega upgrejdat da mozes editirati i s njim

Nemam sada N95, na servisu je. Može li se s tim programom pisati Office dokumente, osim editiranja i mogu li se praviti Prezentacije u PP?

Digitall
01.10.2007., 21:33
Nemam sada N95, na servisu je. Može li se s tim programom pisati Office dokumente, osim editiranja i mogu li se praviti Prezentacije u PP?

da, mozes radit nove dokumente, ima jako puno opcija kod pisanja dokumenata, mozes ubacivat slike, hyperlink, ma skoro sve kao i na pc-u..
ali ne podrzava PP jebga..
to moze onaj njegov quickOffice upgrejdan. morat cu i njega naci krekanog..

-Um-
02.10.2007., 10:28

A link? :D

Digitall
02.10.2007., 19:46
nemam link :D

to sam na nekom forumu nasao nakon puuuno cackanja okolo.. neznam stvarno gdje..

posaljem ti mailom ako hoces?

-Um-
02.10.2007., 22:52
Idemo na PM... ;)

Zallman
05.10.2007., 13:38
Garmin Mobile XT: universal navigation system (http://www.gsmarena.com/garmin_mobile_xt_universal_navigation_system-news-325.php) Wow

Apocalypso™
05.10.2007., 13:49
Garmin Mobile XT: universal navigation system
Slikom na sliku :D

http://www.symbian-freak.com/news/007/10/garmin_mobile_xt_plug_n_play_maps_for_your_phone.h tm

Digitall
05.10.2007., 19:02
malo sam nest sjebo.. :D instalirao operu 4 i valjda sam uspio 2 puta pokrenuti instalaciju (dok ista jos nije zavrsila) i sad mi u popisu aplikacija stoji dva puta opera mini, jedna radi sve ok, a drugu nemogu pokrenuti ni maknuti! ni iz application menagera ni nikako.
stavio sam je phone memory tako da nemogu ni formatirati karticu.
jel neko zna di mu je registry?? ili postoji neki uninstaller?

Apocalypso™
05.10.2007., 20:44
Neki bi rekli nasrecu; a’l ja kazem nazalost treca edicija je extremno dobro zasticena i nema nacina da se pristupi caged direktorijima i stoga, format je prakticki jedina solucija za tvoj problem. . . . .

Zallman
05.10.2007., 20:58
malo sam nest sjebo.. :D instalirao operu 4 i valjda sam uspio 2 puta pokrenuti instalaciju (dok ista jos nije zavrsila) i sad mi u popisu aplikacija stoji dva puta opera mini, jedna radi sve ok, a drugu nemogu pokrenuti ni maknuti! ni iz application menagera ni nikako.
stavio sam je phone memory tako da nemogu ni formatirati karticu.
jel neko zna di mu je registry?? ili postoji neki uninstaller?

Ako ne smeta ne diraj, ako smeta onda format.
Nema druge (koliko ja znam), moja sućut :(

-Um-
06.10.2007., 01:33
Garmin Mobile XT: universal navigation system (http://www.gsmarena.com/garmin_mobile_xt_universal_navigation_system-news-325.php) Wow

Vidio sam na mobisovoj stranici da je Garmin izbacio Adria Route za N95, tj. za sve Symbian 9.x telefone.

to bi bilo dobro imat...

-Um-
06.10.2007., 01:35
obozavam svoj n95..

Zakon! Super je! Mi lajk it! :top:

Grazias!

Moby
06.10.2007., 09:01
Bemti, meni je još u Mobisu, već 9 dana i možda ni danas ne poprave pa budem čekao do utorka :(.
Tako da pojma nemam o kakvome Officeu pričate. Baš sam bijesan na Mobis!!!

Digitall
06.10.2007., 15:55
Vidio sam na mobisovoj stranici da je Garmin izbacio Adria Route za N95, tj. za sve Symbian 9.x telefone.

to bi bilo dobro imat...

ajde ako to netko nabavi neka uploada negdje pa cemo probat nesto.. kako kazu, krekirat :D

pregracan
06.10.2007., 16:17
kako da blokiram bočnu tipku za ulazak u galeriju:ne zna:

-Um-
06.10.2007., 21:51
kako da blokiram bočnu tipku za ulazak u galeriju:ne zna:

Na 3 načina:

1. Stisni (kratko-samo na sek) tipku za gašenje aparata i odi na "Zaključaj tipkovnicu"
2. Stisni gornju ljevu tipku (na vanskoj- gornjoj tipkovnici) pa onda odmah gornju desnu, treba ti pisati na ekranu: "Tipkovnica zaključana"
3. Otvori slide i zatvoi slide - na ekranu ti treba pisati: "Tipkovnica zaključana" (S tim da ti je u opcijama namješteno "automatsko zaključavanje nakon zatvaranja slide-a"

Tipka za ulazak u galeriju - blokirana! :rofl:

pregracan
07.10.2007., 11:59
Na 3 načina:

1. Stisni (kratko-samo na sek) tipku za gašenje aparata i odi na "Zaključaj tipkovnicu"
2. Stisni gornju ljevu tipku (na vanskoj- gornjoj tipkovnici) pa onda odmah gornju desnu, treba ti pisati na ekranu: "Tipkovnica zaključana"
3. Otvori slide i zatvoi slide - na ekranu ti treba pisati: "Tipkovnica zaključana" (S tim da ti je u opcijama namješteno "automatsko zaključavanje nakon zatvaranja slide-a"

Tipka za ulazak u galeriju - blokirana! :rofl:

Zahvaljujem:top: sad se vidi tko je najbolji u N 95:s :s

dZG.
11.10.2007., 17:03
zanima me zasto mi pojede pare (spoji se na net) kad odem na mape. pa jel gps nebi trebao raditi preko satelita a ne preko hebenog wapa?
hvala

Apocalypso™
11.10.2007., 18:08
Jesi skinuo mape?

-Um-
11.10.2007., 22:19
zanima me zasto mi pojede pare (spoji se na net) kad odem na mape. pa jel gps nebi trebao raditi preko satelita a ne preko hebenog wapa?
hvala

Siguno nisi ubacio mape. To te on pita da se spoji na net, da ti downloada mape direktno na mob.

Skini si Nokia Map Loader, ubaci u mob i ugasi si to spajanje, jer ćeš jednom opet nešto slučajno stisnut i opet će ti pojest lovu.

GPS nema veze sa mrežom, tako da to slobodno ugasi to ti netreba. To je u biti za razvijenije zemlje, kada si skineš mape preko moba, a operater ti za to uzme 10, 20 kn, a ne 500 kao kod nas.

dZG.
12.10.2007., 02:18
znaci trebam skinuti map loader od 9,5 mb, i nokia_maps_1_0_upgrade_ROM za n95 od nekih 3mb. i to sam uradio, i ovo se dogodi:

upalim map loader i odmah nega greska (The map data on your device is not compatibile with the map data available through Nokia Map Loader) , i kad se program pokrene nakon sto idem na ok(jedini moguci odgovor) ,nakon gore navedene poruke sa desne strane mi pise samo Voice za prebacivat nigdje nikakvih mapa... koma :ne zna: :confused:

-Um-
12.10.2007., 10:07
Map Loader si skini na kompjuter. Instaliraj ga i pokreni. Skini si mape koje ti trebaju, stavi MemoryCard u MC čitač (ako ga imaš), ako ne spoji mob s kompom i onda karte koje si skinuo pomoću Map Loadera, prebaci u mob. - to isto činiš preko map loadera.

mgalesic
12.10.2007., 12:07
Kad će se moci kupiti 8GB verzija ?
jeli izasla uopce ?

dZG.
12.10.2007., 15:36
Map Loader si skini na kompjuter. Instaliraj ga i pokreni. Skini si mape koje ti trebaju, stavi MemoryCard u MC čitač (ako ga imaš), ako ne spoji mob s kompom i onda karte koje si skinuo pomoću Map Loadera, prebaci u mob. - to isto činiš preko map loadera.

uspio sam (na karticu) sve radi ok, jedno vrijeme me zezao mob, kad sam ubacio drugu karticu na kojoj je nekih 700mb podataka. pa zamirzne i te fore. gps sam stavio na drugu, na kojoj se nista ne nalazi a sad radi odlicno i telefon i gps. :top:

hvala

-Um-
12.10.2007., 15:52
jeli izasla uopce ?

Uf, ovaj odgovor pepuštam Apocalypsu. Već nekih 2 tjedna ne pratim više zbivanja sa N95 i N95 8GB.

Zallman
12.10.2007., 17:15
jeli izasla uopce ?

Tu piše, ali nije službeno :)
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=652057&postcount=68

-Um-
12.10.2007., 21:43
Idem baš vidit na mobisove stranice...

Zallman
12.10.2007., 22:00
Idem baš vidit na mobisove stranice...

Nemaju ništa :flop:

-Um-
13.10.2007., 12:42
noup. nema

playya
13.10.2007., 15:57
dobro znam da se vec puno napisalo o gprs-u..ali evo..skinio map loader,spojio mob preko usb-a..usao u map loader i downloadiro hrvatsku kartu..jel to to..sad bi se ta karta trebala nalazit u mom mobitelu??..i kako se uopce pokrece taj gprs( totalno nova stvar za mene)..jel se ide na maps ili (negdje sam procitao) da odem u alate pa u gprs data..help ako mozete malo detaljnije opisat..btw mob je odlican,definitivno najbolji koji sam do sada imao..poz

bugarin
13.10.2007., 16:26
Pozdrav ljudi! Imam N80 i totalno sam razočaran jer ga svaki mjesec redovito moram nositi u Mobis na servis. Namjeravam ga promjeniti pa sam u dilemi šta uzeti. N95 ili 8600 luna? Zanima me da li se i N95 kvari i koliko često, koliko dugo drži baterija na 8600, onako realno? Koji je Vaš savjet šta da uzmem?

Zallman
13.10.2007., 16:38
Pozdrav ljudi! Imam N80 i totalno sam razočaran jer ga svaki mjesec redovito moram nositi u Mobis na servis. Namjeravam ga promjeniti pa sam u dilemi šta uzeti. N95 ili 8600 luna? Zanima me da li se i N95 kvari i koliko često, koliko dugo drži baterija na 8600, onako realno? Koji je Vaš savjet šta da uzmem?

N95 :top: , pročitaj temu o Luni, neću se opet ponvljati :)

Zallman
14.10.2007., 15:54
Dobra ideja (http://www.youtube.com/watch?v=RRXXxf053do)

-Um-
14.10.2007., 23:27
ha,ha.

Flash radi čuda. Znaš kako to napravit?

Nekoliko sati rada za kompom, u Flashu i BT Nokiina tipkovnica.

Tako možeš napraviti i da ti N95 povećava slike kao iPhone... i mnogo toga još...

Zallman
15.10.2007., 00:04
ha,ha.

Flash radi čuda. Znaš kako to napravit?

Nekoliko sati rada za kompom, u Flashu i BT Nokiina tipkovnica.

Tako možeš napraviti i da ti N95 povećava slike kao iPhone... i mnogo toga još...

Ma znam da je to flash zato sam i napisao "dobra ideja"

Moby
15.10.2007., 06:35
Ali jako dobra zamisao jer da N95 ima ovu mogućnost, nadmašila bi gotovo sve meni poznate smartphone. Ne samo iPhone. Mogla bi se donekle mjeriti i s TyTN-om, kojeg osobno smatram "the kingom" među ovom skupinom.

pregracan
16.10.2007., 16:53
Please, help me:) Stanujem u blizini wireless mreže. Kad se pokušavam spojiti na tu mrežu prilikom traženja web stranice na desktopu nokie n95 pojavi se znak mreže i bravica da je ista zaključana. Da li postoji način da zaobiđem taj problem i povežem se na istu.:ne zna:

vedranu
17.10.2007., 00:25
Evo da se i ja pohvalim, danas sam nabavio N95. Produzio pretplatu na t-mobile, dosla me 3.5k kn na 6 rata, skoro se ni ne osjeti ;), maska joj je neka boja između smeđe i tamno ljubičaste. Nakon citanja nekih tema na ovom forumu vec sam mislio odustati od kupovine, ali ipak nisam odolio. Slider je savrsen, ne odstupa ni mrvicu (a vec sam nabavio onaj odvijac za srediti slider). S baterijom sam za sad zadovoljan, kad sam je ubacio oko 3 popodne, do prije 10 min(23h) je izdrzala (3 crtice su bile), konstantno je čeprkano po mobu. Odusevio me onaj programcic za kupljenje podataka s drugog moba, imao sam staru 3660 i uspio je s nje poskidati sve zivo :top: Vecinu stvari nisam jos isprobao, ali nadam se da ce i dalje biti sve ok.

-Um-
17.10.2007., 11:57
Neboj se, bit će. N95 je stvarno mobitel "nove" generacije i komopjuter u malom.

Ja ga imam od 5 mjeseca (ili 4-og) i još dan-danas sam zaljubljen u njega i obožavam ga.

Moby
17.10.2007., 22:20
Evo, da ja javim-riješio sam se svoje N95.
Jednostavno mi mob nije legao, a već je u 2 mjeseca bio dva puta u Mobisu. Žao mi je novaca koje sam uložio u taj mob, još dodatnih 500 kuna tako da mogu kazati da sam stvarno bogatstvo istresao za mob koji toga vrijedan nije bio.
Ostatak ekipe-ovo je moje mišljenje, nemojte se naći prozvanima ili uvrijeđenima.

Marl
17.10.2007., 22:30
ti si naletio na model sa milijun grešaka.

zaš nisi pito u mobisu da ti zamijene mob kad je taj stalno u kvaru??

Moby
17.10.2007., 22:50
ti si naletio na model sa milijun grešaka.

zaš nisi pito u mobisu da ti zamijene mob kad je taj stalno u kvaru??

Nisam iz Zagreba i svako slanje na servis mi oduzima barem 10-14 dana čekanja. Iako sada, treći put bi mi morali zamijeniti mob, odustajem od svega.
U dva mjeseca koliko ga imam, ne znam jesam ga u ruci imao 20-ak dana. Ostalo je proveo u servisu.
Tako da prepuštam drugome da naprevi što hoće s time. Meni je preko glave!:flop:

Digitall
19.10.2007., 00:03
neznam jel smijem stavit link na 300-ak programa koji provjereno rade na n95, za jedno sa linkovima za download?
link je thread na jednom drugom forumu.

-Um-
19.10.2007., 00:22
Evo, da ja javim-riješio sam se svoje N95.

:eek: :(

Šteta. S kime ću ja sada razglabati o novim progamima i igrama. A taman spremam nešto fora, što sam ti htio dati (tj. Piranha Studio to sprema...)

Barem sada znam tko mi je partner u kenjanju po N95, kada mi zareba... :rofl: :mig:

-Um-
19.10.2007., 10:40
Evo još jedno moje iskustvo:

Primjetio sam diskoloraciju i poveću razliku nijanse u novom poklopcu baterije (sand - bež boja), i zadnje maske mobitela. Poklopac koji sam dobio jučer je u puno svjetlijoj nijansi, pa je moj savjet - ako vam se slomi poklopac, probajte otći direktno s mobitelom do Mobisa ili nekog drugog servisa i probati usporediti boje, jer ovo je oćita razlika i jako je primjetno.

Pripazite i na to...

19.10.2007., 15:17
Evo danas mi je zbloko mob kad sam placao parking.

Htio sam otvorit sms prije nego je ton dolaska zavrsio.

Problem: vise nisam mogao u poruke. Nikakav reset nije pomogao.

Solution: restore backup....i sad radi....

chiara
25.10.2007., 11:20
sad ću ja ko totalna neznalica lupit jedno pitanje :zubo:
kupila sam prije par dana N95 i nisam je još stigla proučiti, ali užasno me nerviraju na zaslonu ona 2 retka - kalendar i WLAN. kako da to maknem?

-Um-
25.10.2007., 11:55
Ovako - moj meni je na HR, pa ti govorim kak piše kod mene. Ako je tvoj na EN, javi pa ti napišem na EN.

Menu -> Alati -> Postavke -> Općenito -> Personalizacija -> Stanje čekanja i pod "Aktivno čekanje" stavi Iskljućeno.

;)

chiara
25.10.2007., 12:05
:s hvala ti! nebi to nikad sama skužila :zubo: :bonk:
:kiss:

-Um-
25.10.2007., 13:44
always!

:top:

Zeus1983
01.11.2007., 20:49
pozdrav svima, treba mi mala pomoc

naime uzeo sam N95 prvenstveno radi GPS-a ali mi ne radi

tj nikako da se spoji na satelit, skinuo sam mape i sve o cemu ste pisali pa cak i nav4all, instaliro i sve radi jedino sta se nece spojit na satelit, pise nema koordinata

sta da radim?

unaprijed hvala puno

-Um-
01.11.2007., 21:08
izađi van, otvori tipkovnicu (jer ti se čip GPS-a nalazi ispod tipke #), uđi u "alati" i potraži "GPS podaci".

Uđi tu i pričekaj nekoliko minuta (može se desiti da češ čekati i do 10 min) dok ne nađe satelit.

Kada nađe satelit, odi u "Karte" i tako češ opet pričekati koji sekundu,a li sada kada si pod GPS podaci našao satelit, tamo će to učiniti za koju sekundu, možda 5-10 sekundi da ponovo prepozna satelit i to bi bilo to.

Možeš koristiti svoj N95 GPS.

Uglavnom, satelit možeš naći i samo otvaranjem "Karte" i pričekati, no imam osjećaj da pod GPS podaci uvjek brže nađe...

Zeus1983
01.11.2007., 21:15
a sad mi je proradio od kako se igram ali slab je taj signal...........

btw uzeo sam ga vani pa mi je meni na eng........

:top: :top:

Zeus1983
01.11.2007., 21:16
odem u tools/GPS data/positioning i onda mi pise waiting GPS

ajde budem ceko........

Zeus1983
01.11.2007., 21:20
yeeeeeeeeeeeyyyyyyyyy evo lociro se je i sad radi ko urica, muchos gracias -Um-:s :s

idem u auto isprobavat :cerek:

sinkezg
01.11.2007., 23:59
Postao sam ponosan vlasnik !!!

Disclaimer:
- nikad do sad nisam imao smartphone
- ovo je najskuplji mobitel koji sam dosad imao
- u posjedu mobitela sam tjedan dana

Nisam htio verziju s 8 GB jer nema mogućnost umetanja kartica a i kamera je manja. Važno mi je imati mob s dobrom kamerom za snimanje videa.

Dojmovi i primjedbe:

Općenito:
Moj je primjerak namijenjen (valjda) azijskom tržištu (ima jezike engl. indonezijski i filipinski). Boja zadnje maske je zelenkasta (meni ne liči niti na bež niti na zlatnu). Verzija firmwirea je 12.0.013.
U paketu se nalazi i beskorisna kožna smeđa "torbica".

Klacka se s donje desne strane! Prilično je iritantno slušati to klackanje jer zvuči kao da je raskliman. Dat ću ga puncu da mi ga rastavi i podesi klizanje (i da se teže otvara).

Fotografije i video:
Vidio sam fotke K750 i N95 na istom laptopu (znači nema razlike u prikazu monitora) i od K750 su vidljivo bolje. Ne znači da se i na 95ici ne daju podesiti postavke fotoaparata da bi fotke bile kvalitetnije ali s time se još nisam stigao pozabaviti. Za sad ionako koristim video snimanje kojim sam oduševljen.

Mape:
Skinuo sam HR i okolne zemlje sa map loaderom na čitač kartica i nikakvih problema nisam imao. Nisam baš impresioniran kartom Hrvatske ali nije ništa čudno ako je karta teška 3 MB a Njemačka ili Austrija imaju po 250 MB.
Satelitom se još nisam povezivao, budem valjda za vikend kad se očekuje ljepše vrijeme.

Player:
Sve radi i mrak je! No more 2 say.

Povezivanje:
Vrlo mi je važna mogućnost povezivanja USB-om zbog praktičnosti i to mi radi bez greške.

Baterija:
Mislim da je teško očekivati da baterija pri intenzivnom korištenju traje više od jednog dana. Nisam baš siguran koliko bih profitirao s bat. od 1200 mAh. Valjda bi trajala dan i pol što je opet ni sim ni tam, opet ne bi trajala puna 2 dana. Sjećam se da su se u mom okruženju svi žalili na p910i da im baterija traje jedva 1 dan...

Gumbi:
Skroll key je malo premali za moj ukus nauštrb onih velikih menu i multimedia key (a nemam baš čevape) jer moram prilično paziti kad stišćem central key a da pritom ne stisnem i navigation key.

Zaslon:
Stvarno ogroman i super prikaz. Da je osjetljiv na dodir mislim da bi iPhone bio u nezavidnom položaju što se konkurencije tiče. Ne bi mu ni rotacija pomogla već bi mu kao ciljna skupina ostali samo zagriženi Apple fanovi. I mislim da ta 2moba jesu konkurencija, i sam sam se dvoumio.
Power saver je puno presitnih slova, pogotovo datum.

Zaključak:
S obzirom da mi je ovo prvi smartphone ali i prvi mobitel visoke klase (do sad sam imao uvijek entry klasu - čitaj jeftikanere) jasno je da moji dojmovi ne mogu biti sasvim objektivni.
Unatoč kliznom mehanizmu (koji se, vrlo važno za napomenuti, da popraviti) i prevelikoj debljini za današnje standarde mobitelu dajem prolazn ocjenu. Tome u prilog ide ciglasti oblik pa mu debljinu zato uzimam kao pozitivnu stranu. Ova zelenkasta boja paše uz taj ciglasti oblik pa zaklopljen mobitel djeluje pomalo "military look". To vrijedi dok se ne otklopi i zasjaji plavim bojama tipkovnice i zaslona.
Sa softwaerom sam zasad zadovoljan ali već vidim potrebe za nadogradnjom i ispravcima(za početak power saver). Na svu sreću softverski se može nadograđivati pa tu ne vidim problema.
Proširenje mSD od 2 GB je jeftino rješenje zahvaljujući izlasku 4 GB kartice ali zasad nemam nikakve potrebe za time iako već 2-3 dana punim mobitel kućnim video-uradcima.
Cijena u slobodnoj prodaji je previsoka barem 15-20%. Ne odnosi seto na što mobitel nudi već je jednostavno preskup pa makar imao i kučište od suhog zlata. Sva sreća pa postoji sivo tržište...
Mislim da je dobra opcija ona u pol cijene uz produžetak ugovora na 2 godine.

http://europe.nokia.com/BaseProject/Sites/HKEN_27974/CDA/Categories/image_common/_Content/_Static_Files/img_sml_sb_techhub.jpg
"Life in Motion"

sinkezg
02.11.2007., 00:16
jel netko nasao neki programcic da n95 pretvori u svjetiljku? ja naso neki al nije bas pouzdan i ne svijetli stalno.
cuo sam da ima i da nije free (naravno da se trazi crack-irana verzija :) ) i da jos jace pojaca svijetlo od kamere nego sto inace svijetli kad se slika.

Jel može i ovo poslužiti:
J2ME Flashlight 1.2.0, to illuminate environments - use your device`s screen to illuminate dark rooms with different colours. (http://www.getjar.com/products/7714/J2MEFlashlight)

02.11.2007., 09:00
Postao sam ponosan vlasnik....

Mogu napisat da je ovo vrlo realna ocjena. Slazem se u 95 :zubo: % texta

-Um-
02.11.2007., 10:12
Postao sam ponosan vlasnik !!!

Evo nekoliko mojih mišljenja na tvoj post (ništa loše, samo mišljenje... :D :top: )

Nisam htio verziju s 8 GB jer nema mogućnost umetanja kartica a i kamera je manja. Važno mi je imati mob s dobrom kamerom za snimanje videa.

Ja osobno, uzeo bi prije sa unutarnjom memorijom od 8GB, negoli mogućnost kartica, dok je za sada najveća moguća kartica od 4GB.
Već su najavili i 6GB i 8GB, ali mislim da ću ili ćemo svi promijniti mobitele dok se to desi.

Milsim, ne kažem da to neće biti brzo, no nikada se nezna.

Kažu da N95 radi sa 8GB MicroSD, ali nikada se nezna, ovako sa N95 8GB si barem siguran.

A sumnjam da ćeš u svoj N95 stvait veću MicroSD od 8GB, jer niti znam dali će raditi, niti kako će se ponašati ako radi.

Uglavnom, ja bi birao N95 samo zato što je PUNO ljepša od N95 8GB, ali što se memorije tiće, dajem prednost (za sada) N95 8GB.

Klacka se s donje desne strane! Prilično je iritantno slušati to klackanje jer zvuči kao da je raskliman. Dat ću ga puncu da mi ga rastavi i podesi klizanje (i da se teže otvara).

To možeš uraditi sam. Pogledaj temu [N95] Problemi, pomoć i savjeti (http://www.forum.hr/showthread.php?t=269243)

Mislim da je teško očekivati da baterija pri intenzivnom korištenju traje više od jednog dana.

Ja imam N95 tamo od kraja 5 mjeseca, početka 6-og. Sada mi baterija traje 3 dana. Mislim da se kapacitet baterije nakon nekoliko mjeseci stabilizira i držiu puno duže.

Skroll key je malo premali za moj ukus nauštrb onih velikih menu i multimedia key (a nemam baš čevape) jer moram prilično paziti kad stišćem central key a da pritom ne stisnem i navigation key.

I ja isto. Cijena veličine.

Stvarno ogroman i super prikaz. Da je osjetljiv na dodir mislim da bi iPhone bio u nezavidnom položaju što se konkurencije tiče.

Mislim da nebi. iPhone ima druge stvari, koje N95 nema i nebi mogao imati, a soft-touch je samo mali dio toga. U biti soft touch je nebitan u svemu tome, već što Mac OS omogućava iPhoneu. (kao npr. povećanje slika, smanjivanje, scroll kroz razno razne stvari i naravno efekti, koje za sada nema niti jedan Symbian smartphone. Ali sada zahvaljujući iPhoneu, svi debelo rade na tome da se Symbian približi radu iPhone-a, pa ćemo ubrzo na svim smartphone-ima vidjeti zanimljive efekte...)

Ali to da je N95 mogao imati automatsku rotaciju, kao što ima iPhone - to bi bio mrak.

Proširenje mSD od 2 GB je jeftino rješenje zahvaljujući izlasku 4 GB kartice ali zasad nemam nikakve potrebe za time iako već 2-3 dana punim mobitel kućnim video-uradcima.

Joj, blago tebi. Ja već kombiniram kako a uzmem 4GB, jer dva sam odmah napunio. Muzika, video, slike, igre, programi i dokumenti - 8GB je (meni) danas jednostavno pre malo memorije.

Jedva čekam dan kada će reći:"Danas ponosno predstavljam novi mobitel sa unutarnjim hard diskom od 80GB, a mobitel ima i ulaz za memorijske kartice i možete ga proširiti na dodatnih 120GB..." :cerek:

Digitall
02.11.2007., 19:29
Jel može i ovo poslužiti:
J2ME Flashlight 1.2.0, to illuminate environments - use your device`s screen to illuminate dark rooms with different colours. (http://www.getjar.com/products/7714/J2MEFlashlight)

hehe dobra fora. al eto moze i to posluziti. nasao vec pravi programcic koji stvarno pali led.

probajte stavit temu vista super je. ali onu verziju koja promjeni sve ikone kao sto su na visti.

-Um-
02.11.2007., 21:08
Daj mi link za LED da se pretvori u lampu. Ovaj program što je dao "sinkezg" (ništa osobno), bezveze je.

Evo ja ću sada napraviti bolji.

-Um-
02.11.2007., 22:52
Kao što sam i rekao, odmah sam počeo izrađivati, bit će gotovo za koji sat.

btw. ovo će biti free... ;)

http://www.piranhastudio.com/stuff/SCL1.jpg

Digitall
02.11.2007., 23:08
Daj mi link za LED da se pretvori u lampu. Ovaj program što je dao "sinkezg" (ništa osobno), bezveze je.

Evo ja ću sada napraviti bolji.

http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=156479&highlight=theme+n95
mislim da sam tu negdje nasao da radi kao lampa. ne sjecam se vise. i nemam vremena ponovo kopat.. sori

-Um-
03.11.2007., 01:37
Evo, nakon skoro 3 sata gotov sam.

Sada ću otvoriti novu temu u main forumu, jer ovo mogu koristiti i Nokie i Sony Ericssoni.

Zove se "Color Screen Light (http://www.forum.hr/showthread.php?t=275778)"

Zallman
03.11.2007., 22:57
Rotiranje ekrana u stilu iPhonea (http://www.bysamir.fr/rotateme/)

More_plavo
04.11.2007., 12:40
Pozdrav svima, zanima me jedna stvar ako zna netko od ekipe koja ima N95,

Budući da nisam imao priliku vidjeti šta i kako radi N95, zanima me dali se može preko Wlan-a spojiti na net, te dali se mogu onda aktivirati neki VOIP programi, Skype, VoipBuster i sl.
Hvala.

sinkezg
04.11.2007., 13:55
Da, možeš sve to.

-Um-
05.11.2007., 01:45
MicroSD Kartice za N95:

SanDisk microSD™ 2GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2027)-SDSDQ-2048-A10M-SanDisk_microSD_2GB.aspx)

SanDisk microSDHC™ 4GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2369)-SDSDQ-4096-SanDisk_microSDHC_4GB.aspx)

SanDisk microSDHC™ 6GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2447)-SDSDQ-6144-SanDisk_microSDHC_6GB.aspx)

SanDisk microSDHC™ 8GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2537)-SDSDQR-8192-SanDisk_microSDHC_8GB.aspx)

Neznam dali se mogu direktno kupiti,ako netko planira, neka ih prvo pita i pošalje im mail, dali šalju u hr, ali ako ne, ima još web shopova, s čak povoljnijim cijenama, a da ne govorim, da vam na nekim site-ovima prodaju i jeftinije i dobijete još ponešto s tim.

concus
05.11.2007., 09:55
evo u subotu sam kupio n 95 i mob super radi.zanima me da li je neko imao iskustva sa stavljanjem filmova na njega-divx?

-Um-
05.11.2007., 10:39
za divX moraš skinuti poseban player.

concus
05.11.2007., 13:06
daj mi molim te reci koji i dal imas iskustva s tim?totalna sam neznalica u tome...