View Full Version : [N95] Iskustva, mišljenja i komentari
daj mi molim te reci koji, i dal se tom uopce isplati zbog kvalitete slike.hvala
Ovdje si skini:
divX player (http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=434309&postcount=54)
I samo instaliraj.
hvala ali mi nazalost nece otvorit stranicu.ustvari mene zanimma kako promjenit format filmu da ga pokrenu postojeci programi na kompu.
Hočeš promijeniti iz divX-a u 3GP ili .mp4?
Ovo će ti poslužiti (upiši u google):
Super - mobile video converter
Ultra mobile 3GP video converter
a koji format podrzava nokia n95?
3GP i .mp4
Svi novi podržavaju oba formata. 3GP se koristi više radi slanja videa mms-om, no ja osobno više koristim .mp4
MISH911
07.11.2007., 19:22
može li mi netko pliz odgovorit zašto nemogu instalirat datoteke formata .class?
instaliranje mi uspije samo ako nađem datoteku koja ima format .sis a takve su u manjini
thnx
zato što ti je .class dio jave, dio .jar ili .jad programa.
sinkezg
07.11.2007., 23:13
Evo nekoliko mojih mišljenja na tvoj post (ništa loše, samo mišljenje... :D :top: )
[QUOTE]Nisam htio verziju s 8 GB jer nema mogućnost umetanja kartica a i kamera je manja. Važno mi je imati mob s dobrom kamerom za snimanje videa.
Ja osobno, uzeo bi prije sa unutarnjom memorijom od 8GB, negoli mogućnost kartica, dok je za sada najveća moguća kartica od 4GB.
Već su najavili i 6GB i 8GB, ali mislim da ću ili ćemo svi promijniti mobitele dok se to desi.
Milsim, ne kažem da to neće biti brzo, no nikada se nezna.
Kažu da N95 radi sa 8GB MicroSD, ali nikada se nezna, ovako sa N95 8GB si barem siguran.
A sumnjam da ćeš u svoj N95 stvait veću MicroSD od 8GB, jer niti znam dali će raditi, niti kako će se ponašati ako radi.
Uglavnom, ja bi birao N95 samo zato što je PUNO ljepša od N95 8GB, ali što se memorije tiće, dajem prednost (za sada) N95 8GB.
Nekako imam više povjerenja u kartice koje mogu zamijeniti ili dokupiti nego u internu memoriju. Dvije stvari kod moje odluke su imale veliku prednost pri odabiru: N95 ima veću kameru a 8GB nema slot za kartice.
Klacka se s donje desne strane! Prilično je iritantno slušati to klackanje jer zvuči kao da je raskliman. Dat ću ga puncu da mi ga rastavi i podesi klizanje (i da se teže otvara).
To možeš uraditi sam. Pogledaj temu [N95] Problemi, pomoć i savjeti (http://www.forum.hr/showthread.php?t=269243)
Ma kad mi je punac precizni mehaničar i full se kuži u optiku i elektroniku pa eto mu, nek se veseli. Pokazat ću mu onaj film iako je on rekao da već vidi da je to sasvim jednostavno...
Mislim da je teško očekivati da baterija pri intenzivnom korištenju traje više od jednog dana.
Ja imam N95 tamo od kraja 5 mjeseca, početka 6-og. Sada mi baterija traje 3 dana. Mislim da se kapacitet baterije nakon nekoliko mjeseci stabilizira i držiu puno duže.
Evo ja sad radim sljedeću stvar: puštam da mob skroz crkne i tek onda ga idem puniti. Vidjet ćemo hoće li biti kakvih promjena.
Skroll key je malo premali za moj ukus nauštrb onih velikih menu i multimedia key (a nemam baš čevape) jer moram prilično paziti kad stišćem central key a da pritom ne stisnem i navigation key.
I ja isto. Cijena veličine.
Naučio sam se paziti pa sad ide.
Stvarno ogroman i super prikaz. Da je osjetljiv na dodir mislim da bi iPhone bio u nezavidnom položaju što se konkurencije tiče.
Mislim da nebi. iPhone ima druge stvari, koje N95 nema i nebi mogao imati, a soft-touch je samo mali dio toga. U biti soft touch je nebitan u svemu tome, već što Mac OS omogućava iPhoneu. (kao npr. povećanje slika, smanjivanje, scroll kroz razno razne stvari i naravno efekti, koje za sada nema niti jedan Symbian smartphone. Ali sada zahvaljujući iPhoneu, svi debelo rade na tome da se Symbian približi radu iPhone-a, pa ćemo ubrzo na svim smartphone-ima vidjeti zanimljive efekte...)
Ali to da je N95 mogao imati automatsku rotaciju, kao što ima iPhone - to bi bio mrak.
iPhone vs. N95 :cerek:
Ma uopće ne kužim kako mogu ugraditi preko 200 patenata u iPhone a onda nije ni 3G i ima (pre)malu kameru. Ostaju mu vizualni efekti i oni widgeti koje za N95 treba samo potražiti na netu i imaš što hoćeš po vlastitom izboru (evo, baš smo stali na svjetiljci).
Uostalom, kakva je to odluka da se exkluzivno prodaje samo uz operatera?? Zamisli ovo: ja sam u svojoj firmi vezan uz jednog operatera a iPhone prodaje drugi operater!!! :bang:
Moj zaključak koji se više tiče Applea: uvijek izbace nešto na tržište čime me oduševe (čitaj: design) ali to uvijek ima neki generalni nedostatak zbog kojeg odustanem i od razmišljanja o kupovini.
Proširenje mSD od 2 GB je jeftino rješenje zahvaljujući izlasku 4 GB kartice ali zasad nemam nikakve potrebe za time iako već 2-3 dana punim mobitel kućnim video-uradcima.
Joj, blago tebi. Ja već kombiniram kako a uzmem 4GB, jer dva sam odmah napunio. Muzika, video, slike, igre, programi i dokumenti - 8GB je (meni) danas jednostavno pre malo memorije.
Jedva čekam dan kada će reći:"Danas ponosno predstavljam novi mobitel sa unutarnjim hard diskom od 80GB, a mobitel ima i ulaz za memorijske kartice i možete ga proširiti na dodatnih 120GB..." :cerek:
Evo, za početak, kako čujemo izlaze 8GB kartice. Vlasnici N95 8 GB pojedite se od muke :rofl: Kamo ćete si gurnuti kartice kada će vam trebati proširenje memorije :lol:
sinkezg
07.11.2007., 23:23
Pustim li da se mob sam ugasi zbog baterije i nakon toga ga priključim na punjač i upalim - izgubi mi se desktop wallpaper a umjesto njega imam d.w. koji je pripadajući cjelokupnoj temi.
Kada uključim punjač ne mogu odmah upaliti mob već treba neko vrijeme (čini mi se oko 15 min.) da mi mob dozvoli da ga upalim.
E da, i imao sam prvo rušenje sistema a zatim restart :cerek:
Otvorio blendu za snimanje videa,
options: set as image mode
i ekran se zblesa, jedna polovica ekrana siva, druga u nekoj drugoj boji i ni makac!
Zatvorio blendu, ugasio mob, upalio mob i - radi!
U iPhone nisu ugradili toliko patenta, nekih 14 čini mi se. A predonst memoriji ipak dajem staoj (mojoj) N95, jer izgleda da neće biti nikakvih problema i sa 32GB karticom kada izađe za koju godinu.
A i da ne stane, 8GB kartica sigurno radi, to je već sigurno i potvrđeno, pa ćemo mi onda kupit 5 kartica od po 8GB, a ovi sa N95 8GB neka se slikaju... =)
Ona fora, pusti mobitel da se kompletno isprazni, pa puni toliko sati, itd. To su sranja.
Danas su baterije rađene malo dukčijom tehologijom i na malo drukčiji način, nego prije 10 godina, kada je uistinu trebalo, to sranje, puni, pa ful isprazni, pa puni 14 sati, itd.
Osobno sam se uvjerio sa P990i kada sam imao dvije baterije. jednu sam punio po "pravilima", a drugu totalno, kako mi je trebalo.
Trajale su identično isto, možda je razlika bila u nekoliko minuta.
Tako da sada ne slušam ta sranja, već je punim i praznim kako god hoću.
Evo, i moja sadašnja N95 je dokaz. Punio sam je i praznio, nekada i bezobrazno i nepažljivo (pustiš da se napuni 2 crtice, itd), ali danas mi izdrži čak više nego večini vlasnika Nokie N95.
MISH911
08.11.2007., 08:55
zato što ti je .class dio jave, dio .jar ili .jad programa.
I šta da radim? Šta, šta, šta???
:ne zna:
vedranu
08.11.2007., 17:06
Evo, skoro mjesec dana da sam ja uzeo svoju nokiu, bateriju sam samo prvi put ispraznio do kraja, ostala punjenja nekad bude cjelu noc na punjacu, a nekad samo 10 min, zavisi kad punim i koliko mi se zuru. Baterija u prosjeku traje 2ipo - 3 dana. S tim da dnevno slusam mp3 po sat, 10-ak min razgovora, 20-ak sms, nekad gps i ostalo kad pokazujem sta mob moze itako, znam okinuti po koju sliku i poneki kratki klipić i 10-ak min dnevno wlana, cisto iz fore da u kaficu provjerim ogame i kliknem po nesto. Uglavnom medium korištenje.
Restartao se do sad 3 puta. 2 puta kad je prebacivao ekran iz pejzažnog u portret mod i danas kad sam ga otvorio a poruka nije odsvirala do kraja.
Nisam ga jos isprobao kako zelim i skuzio sve mogucnosti, jer sam zadnji mjesec imao gomilu posla u firmi a i privatno.
Al budem ga uskoro umrcvario do bola. :)
btw ako neko zna neku provjerenu i dobru stranicu s igrama i aplikacijama nek je stavi ili posalje na pp. Ne bi riskirao po onima sta mi google izbaci jer imaju masu spywarea i ostalog shita.
I šta da radim? Šta, šta, šta???
:ne zna:
A čuj, moaš ga spojiti sa ostalim djelovima programa u cjelinu ili potraži kompletan program sa ekstenzijom .jar
To češ sve moči spojiti ako znaš pogamirati u Javi ili C++.
sinkezg
09.11.2007., 01:23
U iPhone nisu ugradili toliko patenta, nekih 14 čini mi se.
...
Pri prvim novostima spominjala se brojka od preko 200 patenata što je i meni zvučalo nevjerojatno puno. E sad, ako ih je zapravo implementirano oko 14... Onda imam krivu informaciju jer disproporcija je stvarno velika.
Svejedno, N95 beats iPhone :p
MISH911
09.11.2007., 18:44
A čuj, moaš ga spojiti sa ostalim djelovima programa u cjelinu ili potraži kompletan program sa ekstenzijom .jar
To češ sve moči spojiti ako znaš pogamirati u Javi ili C++.
:s :s :s
Evo ga upravo su gore translatori, kojekakve potpuno nepotrebne stvari i naravno igrice (quake, Call of duty i slično)
Muchos gracias!
pozz
P.S. I love this something in my pocket!!
Zeus1983
09.11.2007., 20:09
pitanje jos jedno, st anema drugog nacina nego platit da te navigira s jednog na drugo mjesto??
...
Pri prvim novostima spominjala se brojka od preko 200 patenata što je i meni zvučalo nevjerojatno puno. E sad, ako ih je zapravo implementirano oko 14... Onda imam krivu informaciju jer disproporcija je stvarno velika.
Svejedno, N95 beats iPhone :p
Ma nisam ni ja siguran koliko je patenata bilo, meni je u glavi ostalo da sam negdje pročitao 14, e sada, koliko je uistinu, pojma nemam, ali da N95 beats iPhone, to znam... :rofl: :top:
pitanje jos jedno, st anema drugog nacina nego platit da te navigira s jednog na drugo mjesto??
Objasni...
Ne razumijem pitanje...
GPS u N95 je besplatan, samo trebaš skinuti Nokia Maps i to preko kompa, ne preko mobitela, ubaciti karte na N95 i wuala. Radi. Free.
Ljudi...pitanjce...
Kupio bi N95...ali do 450 ojra...
Znam da ima, samo te ekipe nema po oglasniku...pa ako neko zna...bio bi zahvalan...
Probaj postaviti isto pitanje: OVDJE (http://www.forum.hr/forumdisplay.php?forumid=80)
cjene su pale preko švercera na 480 eura... a gledajte ovo... http://www.dailymotion.com/tag/Wii/video/x3f4o8_nokmote_tech ... čudo od mobitela :)
Da, ovaj lik je obećao da će pustiti program u upotrebu do kraja mjeseca. Vjerujem da bi mogao raditi i na ostalim Symbianima, ali je prvenstveno namijenjen N95. Nešto predobro!
Ma ja ću si kupiti i to i onaj program rotateME. zakon.
martin_zg
12.11.2007., 01:06
cjene su pale preko švercera na 480 eura... a gledajte ovo... http://www.dailymotion.com/tag/Wii/video/x3f4o8_nokmote_tech ... čudo od mobitela :)
Ja se već dugo lomim oko N95, ali ako ove mogućnosti (+ rotacija ekrana) budu moguće odmah ga uzimam. Hoće biti dostupne sve ove funkcije sa filmića?
Pa valjda hoće. Tako su rekli. Ma ja sam odmah rekao da je N95 super. Mislim da je to samo mala kap, što sve N95 može.
kompa11
12.11.2007., 01:21
ljudi zanimam me dali vam svijetlo radi kad snimate video navecer
meni radi samo ona crvene-----
jel to tako treba ili??
::barcode
12.11.2007., 12:40
PredobrooooOOooOOOOOOoooOOOooOoO
pregracan
12.11.2007., 18:05
Kolko je sigurno platiti program rotateME internetom? Koliko platiti? Jel netko već isti program kupio!!!!:confused:
ljudi jel itko zna gdje se spremaju stvari kad ih s kompa prebacujete na mob..znaci preko usb-a..hocu prebaciti neke programcice i kad ih prebacim nemogu ih naci na mobu..hellpp!!
Kolko je sigurno platiti program rotateME internetom? Koliko platiti? Jel netko već isti program kupio!!!!:confused:
RotateME je besplatan i bit će uvjek besplatan. No sada možeš uplatiti koliko god hočeš, i dobiti češ program prije svih, a novac je kao uložen u daljnje azvijanje (dali tog ili nekog drugog) software-a.
A možeš samo pričekati još koji mjesec i skinuti si free.
ljudi jel itko zna gdje se spremaju stvari kad ih s kompa prebacujete na mob..znaci preko usb-a..hocu prebaciti neke programcice i kad ih prebacim nemogu ih naci na mobu..hellpp!!
Kako ih prebacuješ? Preko PC suite-a ili preko Mass Storage-a?
PC Suite stavljaš gdje sam/a želiš, pa mi nije jasno zašto to pitaš, a ako koristiš mass storage, onda ti je to uvjek na memorijskoj kartici.
Lapasha
13.11.2007., 20:02
Sta mi je neophodno od softvera da imam na mobu.. ono sto bi ja volio jeste neki antivirus, prikaz velike slike kada me neko zove, nekakav 'explorer' itd..
takodje ako mislite da nesto ima sto je potrebno mozete ostaviti prijedlog ili link.. hvala
mgalesic
15.11.2007., 15:25
8GB verzija je došla u mobis
još da dođe u t-mobile pa da uzmem :)
evo pitanjce...gps radi...sve super...trala la la....al me na karti locira na bundeku a ja u sesvetama....u cem je caka?
silver322
15.11.2007., 20:44
Map Loader si skini na kompjuter. Instaliraj ga i pokreni. Skini si mape koje ti trebaju, stavi MemoryCard u MC čitač (ako ga imaš), ako ne spoji mob s kompom i onda karte koje si skinuo pomoću Map Loadera, prebaci u mob. - to isto činiš preko map loadera.
Sve sam napravio kako si napisao, sve radi super samo me traži da se registriram te od tog prozora ne vidim zaslon.
Lapasha
15.11.2007., 21:27
8gb verzija vam je losa opcija.. nema nadogradivu memoriju i slabiju kameru... bar tako sam citao na nekim stranicama.. druga stvar izlaze micro SD kartice do i iza nove godine sa 16 i 32 mb...... sretno
Jedini + što bi dao 8gb je veči ekran. Drugo mi je -
ono sa slikama i onaj novi gallery mi je totalno bezveze, a i falio bi mi onaj menu u landscape mode-u.
Ružnije su mi navigacijske tipke, a i sam izgled oba mobitela, nekako mi je sivo-sand ipak ljepša od čisto crne. Crna brzo dosadi.
ne, meni se osobno ne sviđa N95 8GB, ja ostajem na mojoj N95, a promijeniti ću je kada izađe nešto što je N95, iPhone, W960 i E90 u jednom.
Eto... znaći n95 ne mijenjam nikad više... =)
16.11.2007., 09:00
ja ostajem na mojoj N95
I ja :D
Btw, uzeo sam Garmin navigaciju, i mogu rec da radi cistam okej.
Buduci da sam imao priliku isprobati i Nuvi 350, ovo radi sa 90% slicnosti.
Zemska malo manje prica :cerek: :zubo: , rekalkulacija radi isto kak treba,
a ja ustvari i ne gledam ekran, jer mi je mob u sredisnjoj konzoli i tocno mi donji slide
viri van da hvata GPS satelite,
a ja ju samo slusam "za 150m skrenite lijevo, pa drzite se desno" :driver:
pregracan
16.11.2007., 17:04
i ja sam zadovoljan
čini mi se da je n95 stroj:misli:zapravo znam!
Da li netko zna, kako se zove program, na koji mogu spojiti N95 i ući u disk u koji se inaće ne može uči sa PC suite-om. Znaći uči u treči disk, koji inaće ne vidite, gdje su original Ringtonesi i ostale stvari.
Da li netko zna, kako se zove program, na koji mogu spojiti N95 i ući u disk u koji se inaće ne može uči sa PC suite-om. Znaći uči u treči disk, koji inaće ne vidite, gdje su original Ringtonesi i ostale stvari.
jebiga imo sam ga misliš dje moš zbrisat zvukove i to što ne možeš ovako?
8GB verzija je došla u mobis
još da dođe u t-mobile pa da uzmem :)
Koja je tocno razlika nokije N95 I N95 8GB,osim u memeoriji i ekranu?mislila sam kupiti si N95-pa sam sad u maloj nedoumici :confused:
Ma ima nekih sitnica, ali to što si navela (i baterija, koja traje nekih dan duže), je u biti najveća razlika.
Jučer sam bio u Trstu i malo usporedio N95 i N95 8GB i mogu vam reći da je N95 puno ljepši. Kao vanjština, jedino što me kod N95 8GB stvarno impresioniralo je ekran.
Uočljivo veči.
Ma ima nekih sitnica, ali to što si navela (i baterija, koja traje nekih dan duže), je u biti najveća razlika.
Jučer sam bio u Trstu i malo usporedio N95 i N95 8GB i mogu vam reći da je N95 puno ljepši. Kao vanjština, jedino što me kod N95 8GB stvarno impresioniralo je ekran.
Uočljivo veči.
Vide li se pikseli na N95 8GB? Općenito-dojam? Slide, jel napokon na oprugu ili ga se mora gurati kao na N95 classic?
rfforumas
20.11.2007., 21:38
Evo da kazem,u inozemstvu sam trenutno i uzeo sam N95. E sad strucno osoblje nije nista reklo za bateriju,pa da li bi prvih par puta trrebao puniti ugasen po nekoliko sati radi nabijanja kapaciteta kao sto pretpostavljam,ili...?
Evo da kazem,u inozemstvu sam trenutno i uzeo sam N95. E sad strucno osoblje nije nista reklo za bateriju,pa da li bi prvih par puta trrebao puniti ugasen po nekoliko sati radi nabijanja kapaciteta kao sto pretpostavljam,ili...?
Navodno da nema više nikakvu ulogu to punjenje po 12 sati, tri puta. Puniš-pričaš.
Nove baterije ne pate od famoznog "memory effect-a" pa time nema ni potrebe nabijati kapacitet.
To govore neka istraživanja. Sad, ja sam do sada barem prvi put ispraznio bateriju do kraja i punio 12 sati.
alan_poh
20.11.2007., 23:51
ljudi....jel tko isprobao kupit micro sd od 4Gb Kongston memoriju za N95? naime i dalje imam memoriju koju se dobije sa mobitelom, onu od 512mb, kupio bi si onu od 4Gb Kingston, (u hg spotu ima za 500kn) ali nebih se zaletavao ako nije kompatibilna? i dali ima micro sd od 8 Gb?
ljudi....jel tko isprobao kupit micro sd od 4Gb Kongston memoriju za N95? naime i dalje imam memoriju koju se dobije sa mobitelom, onu od 512mb, kupio bi si onu od 4Gb Kingston, (u hg spotu ima za 500kn) ali nebih se zaletavao ako nije kompatibilna? i dali ima micro sd od 8 Gb?
Ima, probaj na www.sandisk.com
a imaš i moj post, tri stranice unatrag:
MicroSD Kartice za N95:
SanDisk microSD™ 2GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2027)-SDSDQ-2048-A10M-SanDisk_microSD_2GB.aspx)
SanDisk microSDHC™ 4GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2369)-SDSDQ-4096-SanDisk_microSDHC_4GB.aspx)
SanDisk microSDHC™ 6GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2447)-SDSDQ-6144-SanDisk_microSDHC_6GB.aspx)
SanDisk microSDHC™ 8GB (http://www.sandisk.com/Products/Item(2537)-SDSDQR-8192-SanDisk_microSDHC_8GB.aspx)
Neznam dali se mogu direktno kupiti,ako netko planira, neka ih prvo pita i pošalje im mail, dali šalju u hr, ali ako ne, ima još web shopova, s čak povoljnijim cijenama, a da ne govorim, da vam na nekim site-ovima prodaju i jeftinije i dobijete još ponešto s tim.
Vide li se pikseli na N95 8GB? Općenito-dojam? Slide, jel napokon na oprugu ili ga se mora gurati kao na N95 classic?
Nisam ga palio, samo sam gledao. Ali znam da slide ima kao N95cl.
Koliko se najviše memorije može staviti u N95? Molim brz odgovor. Hvala.
MISH911
21.11.2007., 19:46
Evo da prijavim i prvi posjet Mobis-u.
Otišao mi je klizni mehanizam. Kada pokušam otvoriti mob u smjeru da mi se otvori multimedija (mp3 itd.) zapne na pola. A kada malo protresem mob čuje se kao da u njemu ima pijeska ili kao da ima viška dijelova. :flop:
Popravak je trajao jedan dan (pohvala) a sada ćemo vidjet kako će se dalje ponašat.
P.S. Mislim da nemoram niti govorit da sam taj jedan dan bio izgubljen. Jednostavno nisam imao nešto u džepu.
Koliko se najviše memorije može staviti u N95? Molim brz odgovor. Hvala.
Potvrđeno je 8GB. A šuška se da će biti moguče i 32GB
alan_poh
22.11.2007., 03:32
jel za nas N95 je potreban bas taj micro SDHC ili moze i micro SD ? ima uopce razlike između SDHC i SD? nasao sam naprmijer u Nitel.hr Sandisk memorija kartica micro SD 8Gb za 735kn...
Može i MicroSD, ali SDHC je brža.
Potvrđeno je 8GB. A šuška se da će biti moguče i 32GB
Zahvaljujem :top:
evo u subotu sam kupio n 95 i mob super radi.zanima me da li je neko imao iskustva sa stavljanjem filmova na njega-divx?
Evo stavio sam si DivX na N95, nisam još pobao dali radi, ali sada baš razmišljam, pa koji je idiot uopče i zamislio staviti DivX na mobitele?
Pa cijeli film od sat i pol u .mp4 zauzima 120MB, dok taj isti film u DivX-u zauzima 650MB, pa di je tu logika?
A kvaliteta na ovom malom ekranu se ionako izgubi, pa tko je sada ovdje lud?
Ništa, idem ja pretvarat moje DivX-e u MP4...
kompa11
23.11.2007., 18:22
ej ljudi imam jedan problem
kad ukljucim kartu
idem sve redom ukucam rutu.. idem izracunaj rutu.....
i pokaze mi se nekakva azuriranja
i to azuriram a onda mi trazi neki aktivacijski kljuc
Zallman
23.11.2007., 20:24
Evo izašao review (http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-review-188.php) za N95 8GB (http://img2.gsmarena.com/vv/spin/nokia-n95-8gb.swf), glupo mi bilo otvarati posebnu temu....
Evo izašao review (http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-review-188.php) za N95 8GB (http://img2.gsmarena.com/vv/spin/nokia-n95-8gb.swf), glupo mi bilo otvarati posebnu temu....
Meni nije nešto posebno lijepo napravljen :ne zna:
U utorak mi stiže N95 classic i znam da sam dobro odabrao :D
Zallman
23.11.2007., 21:27
Meni nije nešto posebno lijepo napravljen :ne zna:
U utorak mi stiže N95 classic i znam da sam dobro odabrao :D
Jesi, kad bih ja birao, izabrao bi N95 c zbog proširivosti kartice, i između ova dva mobitela mi je ona lijepša :top:
alan_poh
24.11.2007., 01:49
pogledasi ovaj review od n95 8gb, ne hvala, ostajem pri mojoj n95....nema zastite za lecu, sto je po meni odlicna stvar na ovom n95, nema utor za karticu sto je isto lose....bolja je n95 C...
Mislim da postoji tema o N95 8GB
pregracan
24.11.2007., 10:06
A cijena:eek: Zasad 6999,00 u Zagrebu:confused: :confused: Ne razmišljam o njoj ostaje mi ipak N 95
komshija
24.11.2007., 19:15
Evo stavio sam si DivX na N95, nisam još pobao dali radi, ali sada baš razmišljam, pa koji je idiot uopče i zamislio staviti DivX na mobitele?
Pa cijeli film od sat i pol u .mp4 zauzima 120MB, dok taj isti film u DivX-u zauzima 650MB, pa di je tu logika?
A kvaliteta na ovom malom ekranu se ionako izgubi, pa tko je sada ovdje lud?
Ništa, idem ja pretvarat moje DivX-e u MP4...
poanta je da imas divx plejer i da pustas filmove s titlovima sto je meni super ..ja sam ponosni nositelj nokie n95_1 i mobitel je prva liga
ljudi, di ste skinuli divx player?
Zallman
25.11.2007., 20:38
Mislim da postoji tema o N95 8GB
Ups :o
Hoće ovo (http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=83519) moći u mob?
26.11.2007., 09:03
To je obicna SD kartica
Ups :o
Sumnjam.
Kao što je rekao :::barcode, to je obična SD kartica, a svi mobiteli koji još podržavaju SD kartice (obične) mislim da neće šljakati s tim kapacitetom.
A MicroSD SDHC, to je opet druga priča. To če šljakati, ali (za sada) na jako mali broj mobitela.
Blagajnica
27.11.2007., 18:32
Na Amazon sam pronašla povoljnu cijenu za 550 dolara.
Nokia N95 Silver/Plum Phone (Unlocked). Naravno u Americi.
Je li to povoljna kupnja ako mi ju netko od rodbine donese?
Prvo vidi sa rodbinom, ako bude sranja dali će je zadržati ili probati prodati u Americi. Ako se oni slože, onda neka ti je donesu, pa je probaj. Mislim da će raditi kod nas, ali nisam siguran.
Iskreno, nisam upoznat sa takvim uređajima, pa nisam ni stručna osoba za davanje nekih savjeta što se tićče tih unlockanih modela za USA tržište.
Mislim da će to piper znati bolje kada se connecta...
Imam jedan problem - jutro sam uzeo N95 i sve je odlično, međutim one multimedijalne tipke koje se pokažu kad ga pomaknem prema dole ne rade. Pozadi ima svjetlo i vidi se da su u redu, samo što uopće ne reagiraju. Treba li ih aktivirati ili tako nešto?
Ne treba ih aktivirati, one rade, ali samo sa muzikom i videom.
Ne treba ih aktivirati, one rade, ali samo sa muzikom i videom.
Ma u pravu si, ja blesan mislio da reaguju na dodir pa ih nježno pritiskao a ono treba jako pritisnut :o
rfforumas
28.11.2007., 18:23
Prvo vidi sa rodbinom, ako bude sranja dali će je zadržati ili probati prodati u Americi. Ako se oni slože, onda neka ti je donesu, pa je probaj. Mislim da će raditi kod nas, ali nisam siguran.
Iskreno, nisam upoznat sa takvim uređajima, pa nisam ni stručna osoba za davanje nekih savjeta što se tićče tih unlockanih modela za USA tržište.
Mislim da će to piper znati bolje kada se connecta...
Pa treba samo vidjeti tamo na specifikacijama koje frekvencije podrzava
kompa11
28.11.2007., 19:39
Na Amazon sam pronašla povoljnu cijenu za 550 dolara.
Nokia N95 Silver/Plum Phone (Unlocked). Naravno u Americi.
Je li to povoljna kupnja ako mi ju netko od rodbine donese?
nije ti to povoljna kupnja imam ti ja u zg po 470 eura novu u kutiji pa ako ti pase......
kompa11
28.11.2007., 20:05
ej ljudi sad sam vidio kod jednog malog da nokiom n73 gasi tv i te stvari
jel neko zna kako se zove taj program ili ga ima za n95
Ima, zove se irRemote, možeš so pogledati ovdje: irRemote (http://shop.psiloc.com/en/Application,262308,Psiloc+irRemote)
Mishko Pishko
29.11.2007., 21:58
na n95 malo pokazuje da ima full mreza medjutim kad zovem kaze da je isljucen.pa onda odjednom radi 1 minutu pa nestane mreza skroz kao da sam gdje nema pokrivenosti
onda malo radi pa opet nista.postavke na manual ili automatic sve isto.
na n95 malo pokazuje da ima full mreza medjutim kad zovem kaze da je isljucen.pa onda odjednom radi 1 minutu pa nestane mreza skroz kao da sam gdje nema pokrivenosti
onda malo radi pa opet nista.postavke na manual ili automatic sve isto.
Jesi pokušao staviti novi softver?
Inače, sličan problem je bio i s mojom N95. Prilikom razgovora je prekidala moj glas tako da me sugovornik čuo "u tragovima", u slušalici mi je stalno bilo KLUK, KLUK, kao da se prabacuje između baznih stanica... Nikako to riješiti. Na kraju mi je počeo prekidati razgovore ako bi signal pao na 2 crte.
BTW-jesi namjestio da ti radi i na 3G i na GSM ili ti radi samo na GSM? Ako nisi, podesi da radi samo na GSM. Ideš u Alate, Mreža, GSM. Ljudi su imali velikih problema s tim prebacivanjem 3G - GSM i obratno.
Ajd, javi što se događa.:top:
vedranu
01.12.2007., 01:05
Jutros me kolega zove na mob, ja se javim, kad ono sve krči, zviždi i eho se javlja iz slušalice. Prvo sam mislio da je on u autu pa zato. Nakon drugog poziva sam se vec zabrinuo. Nazovem sam sebe i stvarno sve krči iz slušalice, noge su mi se odsjekle. Vec sam mislio vratit staru verziju softvera i poslati ga u mobis, ali nekako mi se zao rastat od moje nokijice, pa sam malo preletio po forumima i nasao rjesenje. Necete vjerovat koje.
Staviti slusalicu na usta i svom snagom par puta isisati zrak iz nje.
I sve radi kao novo, za ne povjerovati.
Pa ako se kome ovo desi, a vjerojatno hoce jer se vecini to desilo, kronična bolest N95
Fora je u tome da ima neka zastitna limica unutar kućišta zvučnika koja se pomjeri prilikom nekog udara ili preglasnog slusanja muzike na mobu.
više o tome ovdje (http://www.n95users.com/forum/its-broke/2019-earpiece-speaker-distorted-read-here-fix.html)
E, ovo još nisam čuo!
Pa tko će "cuclati" mobitel, zaboga!:eek: :s
vedranu
01.12.2007., 01:18
pogle računicu, cuclat mob 30 sekundi i vidit dal metoda pali ili ga na 15-20 dana poslat u mobis. :misli:
Meni je upalilo :frajer:
Samo me sad strah da se ne pobune i ona dva bočna zvučnika i ne zatraže i oni cuclanje... :zubo: :trk:
Mishko Pishko
01.12.2007., 10:39
Jesi pokušao staviti novi softver?
Inače, sličan problem je bio i s mojom N95. Prilikom razgovora je prekidala moj glas tako da me sugovornik čuo "u tragovima", u slušalici mi je stalno bilo KLUK, KLUK, kao da se prabacuje između baznih stanica... Nikako to riješiti. Na kraju mi je počeo prekidati razgovore ako bi signal pao na 2 crte.
BTW-jesi namjestio da ti radi i na 3G i na GSM ili ti radi samo na GSM? Ako nisi, podesi da radi samo na GSM. Ideš u Alate, Mreža, GSM. Ljudi su imali velikih problema s tim prebacivanjem 3G - GSM i obratno.
Ajd, javi što se događa.:top:
prebacio u gsm pa proradilo i sad opet u dual mode i radi.
al sad mi internet ne spaja na MT HT Internet nego samo na MT HT GPRS Wap
imam najnoviji software i sve....
Imam jedan problem - instalirao sam onaj Nokia PC Suite i stalno me zajebava :( Ne može prepoznati mobitel, stalno javlja ''This application has failed to start because MFC71U.DLL was not found. Re-installing the application may fix this problem.'' i ja to odradim, tj. reinstaliram ga, međutim ponovo opet isto.
Tko mi pomogne, svaka mu dala :s
I još nešto, kada radim u mass storageu, u koji je od ponuđenih foldera najbolje kopirati programe a da ih se može otvoriti?
Baya_Rober
02.12.2007., 00:02
koliko ovaj fon kosta sad....u eurima??
Otprilike 450-500 eura. Na crno i prilikom potpisivanja pretplate u VIPnetu ili T-Mobileu.
Baya_Rober
02.12.2007., 13:46
hvala!
Erudita
02.12.2007., 18:18
Pomagajte, pliz! imam problem s bluetooth uparivanjem Nokie N95 na handsfree sustav u autu:
1. ne zeli se automatski spojiti nego svaki put moram ponavljat postupak (iako sam ga podesila da se spaja automatski)
2. nakon sto ga spojim, nakon jedno 5 min on se odspoji od handsfree-a pa ga opet trebam spajati, al opet isto.
pokusala sam resetirati i ponovno ih upariti, al opet isto.
s proslim mobom (isto nokiom) sve je radilo ok
zasto se to dogadja? jesam mozda neku postavku zanemarila? ???
I još nešto, kada radim u mass storageu, u koji je od ponuđenih foldera najbolje kopirati programe a da ih se može otvoriti?
U bilo koji, ionako on pri instalaciji pita gdje želiš program instalirati, a kada je instalaija gotovoa, iz tog foldera makneš .sis pogram.
Ja ih najčešće stavljam u Attachments
U bilo koji, ionako on pri instalaciji pita gdje želiš program instalirati, a kada je instalaija gotovoa, iz tog foldera makneš .sis pogram.
Ja ih najčešće stavljam u Attachments
Zahvaljujem na odgovoru :s
Može još jedno pitanje? Što se tiče onih mapa, imam problem zato što nemam SP2 na kompu, a prvo ubacim one mape u mobitel pa onda trebam skinuti onaj program za komp, međutim ne želi ga instalirati zato što mu treba .net 3.0 a on ne može, logično bez SP2. Postoji li način da ih direktno prebacim na mob da ih mogu razgledati bez spajanja na net?
alan_poh
03.12.2007., 02:31
hmmm....nemam ni ja sp2 pa sam si svejedno prebacio mape na moj N95....preko onog programa od nokie koji je napravio download i install na mobitel....ako mislimo na mape za gps od nokie...
hmmm....nemam ni ja sp2 pa sam si svejedno prebacio mape na moj N95....preko onog programa od nokie koji je napravio download i install na mobitel....ako mislimo na mape za gps od nokie...
Mislimo li na isti program? Nokia Map Loader v. 1.2.1?
alan_poh
03.12.2007., 17:05
Mislimo li na isti program? Nokia Map Loader v. 1.2.1?
hmmm...ja imam 1.1 verziju.....mislim da nije potrebno stavljat 1.2.1...neznam sta donosi 1.2.1...kada pokrenem 1.1 on mi ponudi upgrade na 1.2.1 ali stavim cancel....bas zbog toga sto si ti napisao da treba sp2....samo bi me zeznulo pa ga nebi mogao pokrenut..
hmmm...ja imam 1.1 verziju.....mislim da nije potrebno stavljat 1.2.1...neznam sta donosi 1.2.1...kada pokrenem 1.1 on mi ponudi upgrade na 1.2.1 ali stavim cancel....bas zbog toga sto si ti napisao da treba sp2....samo bi me zeznulo pa ga nebi mogao pokrenut..
Vidiš, znači u tome je problem. Ništa, idem ja probat naći na netu stariju verziju.
EDIT: Riješeno :cheer: Za one koji imaju isti problem evo linka za skidanje starije verzije opendrivers.com/driver/237640/nokia-n95-nokia-maploader-1.0.w7.02-windows-xp-free-download.html
vedranu
04.12.2007., 15:08
E ljudi ovo morate probat klik za download (http://research.nokia.com/files/MovingBall_Example.sisx), klik za jubito (http://youtube.com/watch?v=xRRsgu64F6Y&feature=related)
I obavezno komentari. Ja sam odusevljen s ovim, totalno mocno.:top: :top: :top:
N95 :s :s :s
Zallman
04.12.2007., 16:04
E ljudi ovo morate probat klik za download (http://research.nokia.com/files/MovingBall_Example.sisx), klik za jubito (http://youtube.com/watch?v=xRRsgu64F6Y&feature=related)
..nemam...riječi...:s
Digitall
04.12.2007., 16:50
do jaja!
cek samo malo, to znaci da n95 ima neku vrstu senzora za pokret?? na koju drugu foru bi to moglo radit..
ako ima senzore, onda onaj programcic koji automatski okrece sliku (kao iphone) stvarno radi.
vedranu
04.12.2007., 17:02
N95 ima ugrađen cini mi se akcelerometar(ili žiroskop) a ovo je tek pocetak s kuglicom.
Nakon RotateMe2 Samir je najavio i izlazak Nokmotea krajem ovog mjeseca, aplikacije koja ce zamjenit "joystick" na mobu. A vec je izasao WiiMote plugin za mob, koji pretvara mob u joystic za Wii.
04.12.2007., 17:35
:top: fora sa loptom....nego kolko das Samiru za Nokmoto?
vedranu
04.12.2007., 18:32
RotateMe2 sam nasao na netu, a ljudi mu davaju po 5-10€. A nokmote jos nije isporucio ovima sta su donirali, ali cim isporuci brzo ce se to prosiriti. Al nebitno je skroz, jer 20-ak dana nakon bete izbacice i freeware aplikaciju, procitao sam samo da mu symbian treba jos rjesit certifikat
.....:-).....
04.12.2007., 23:15
Pozdrav!
Tek sam saznao za ovu temu o 95-ici, a ponosni sam vlasnik odkad je dosla u HR.:mig:
Nisam upoznat uopce sa njenim mogucnostima, ali nadam se da cu uz pomoc ove teme dosegnuti maksimum sto mi omogucuje moja Nokia.
Do sad sam procitao samo par stranica i odusevljen sam mogucnostima za koja uopce nisam znao da postoje...
Za pocetak cu vas pitati jedno, kako je najbolje da smanjim velicinu videa snimljenog sa nokiom N95(format je .mp4). Imam par videa koji su odprilike oko 11000KB i zelio bi ih samanjiti i staviti u neki drugi format kako bi to mogao objaviti na internetu (npr. jubito:) ). Ajde pomozite mi, za uzvrat cu vam dati link na video filove koje sam snimio da vidite iznimnu kvalitetu snimanja:p ...Radi se o snimkama koje sam snimio jucer na koncertu 50 centa u ZG...
Pozdrav!
vedranu
05.12.2007., 00:35
Konvertuj na kompu, trebas skinuti s neta neki konverter mp4 to avi ili nesto slicno i konvertirati. Imas na novom BUGovom DVD par besplatnih programa za to. A druga opcija je da sa samim mobom snimas 3gp. Premda mislim da i jubito ima neki konverter koji smanjiva velicinu videa (nisam jos uplodao pa ne znam :ne zna: )
05.12.2007., 08:58
jer 20-ak dana nakon bete izbacice i freeware aplikaciju
Ajde pejstaj ovdje ak nadjes kad izadje Nokmote :s
vedranu
05.12.2007., 10:14
No frks stari :kava:
05.12.2007., 11:11
Sorry, kad idem na download dobijem neku cudnu stranicu od windowsa???:confused: Nigdje tog programa za download...:ne zna:
Kako to?
vedranu
05.12.2007., 11:36
Cim kliknes na link on ti ponudi da downloadas, probaj preko firefoxa, ako nece preko IE.
Ili probaj desni klik na link pa save target as:
No frks stari :kava:
Ja sam pronašao Rotateme, premda mi ne treba a najavio je izlazak Nokmotea za drugi tjedan u decembru, dakle uskoro :)
05.12.2007., 15:27
Cim kliknes na link on ti ponudi da downloadas, probaj preko firefoxa, ako nece preko IE.
Ili probaj desni klik na link pa save target as:
Ne radi! Molim te mozes li postaviti drugi link, jer ovo je neki sisx file.:confused:
Ne radi! Molim te mozes li postaviti drugi link, jer ovo je neki sisx file.:confused:
Pa to ti i treba, koliko ja znam :misli:
vedranu
05.12.2007., 18:37
Taj sisx file prebaci na mob i radice
05.12.2007., 20:19
Taj sisx file prebaci na mob i radice
Ok. Gdje na mob da stavim taj file?
Inace nemam instaliran pc suite jer mi je na laptopu nesto sje?ano i nemogu nikako ga instalirati.
Ok. Gdje na mob da stavim taj file?
Inace nemam instaliran pc suite jer mi je na laptopu nesto sje?ano i nemogu nikako ga instalirati.
Kad spojiš mob, stavi ga na mass storage i otvori u my computer kao eksterni disk i spremi u attachments.
05.12.2007., 23:36
Kad spojiš mob, stavi ga na mass storage i otvori u my computer kao eksterni disk i spremi u attachments.
Ali nigdje nemogu da pronadem "attachments"....:rolleyes: :confused:
vedranu
06.12.2007., 12:28
ajmo korak po korak
Prikopcas mob s kompom preko usb.
Na mobu odaberes da ga koristis kao mass storage ili spremište podataka ovisi o jeziku.
Udjes u my computer
otvoris eksterni disk (memory card od moba)
tu napravi mapu install (to valjda znas)
u nju iskopiraj .sisx file koji si skinuo
sad odspoji mob s kompa i pricekaj 30 sekunda da se mob vrati u normalu
Sad otvori Meni na mobu i otidi u alate/tools
odaberi upravitelj datotekama/file menager
kad se otvori klikni desnu strelicu da otvoris e: disk / memory card
tu ces vidjet listu direktorija, nadji INSTALL i udji u njega
klikni na file koji si iskopirao movingball.sisx ili kako se vec zove
kad instalacija zavrsi odes u programe i zadnja ikona je moving ball
ako ovo ne pomogne, salji mob postom pa cu ti instalirati
kompa11
07.12.2007., 01:19
jel ima netko taj program rotate me???
please
08.12.2007., 11:26
ajmo korak po korak
Prikopcas mob s kompom preko usb.
Na mobu odaberes da ga koristis kao mass storage ili spremište podataka ovisi o jeziku.
Udjes u my computer
otvoris eksterni disk (memory card od moba)
tu napravi mapu install (to valjda znas)
u nju iskopiraj .sisx file koji si skinuo
sad odspoji mob s kompa i pricekaj 30 sekunda da se mob vrati u normalu
Sad otvori Meni na mobu i otidi u alate/tools
odaberi upravitelj datotekama/file menager
kad se otvori klikni desnu strelicu da otvoris e: disk / memory card
tu ces vidjet listu direktorija, nadji INSTALL i udji u njega
klikni na file koji si iskopirao movingball.sisx ili kako se vec zove
kad instalacija zavrsi odes u programe i zadnja ikona je moving ball
ako ovo ne pomogne, salji mob postom pa cu ti instalirati
Hvala!
Rijeseno...
E sad pitanje... Ima li netko rotateme ili nokmote?
vedranu
08.12.2007., 15:26
rotate me 2 - unsigned (http://rapidshare.com/files/73677206/rotateMe_unsigned.zip.html)
08.12.2007., 16:01
rotate me 2 - unsigned (http://rapidshare.com/files/73677206/rotateMe_unsigned.zip.html)
Nece javlja mi nekakav certificate error...
Nece javlja mi nekakav certificate error...
Isto tako i meni...
vedranu
08.12.2007., 17:28
nece zato jer aplikacija nije odobrena od Symbiana. Zato je moras sam potpisati, sad mi se ne da pisat o tome jer stvarno ima dosta posla i opsirno je. Mogu jedino dati link na jedan forum gdje je to objasnjeno, ako bude kakvih problema s tim (jer je link na drugi forum) nek moderatori izbrisu post. klik (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=45111)
08.12.2007., 18:33
nece zato jer aplikacija nije odobrena od Symbiana. Zato je moras sam potpisati, sad mi se ne da pisat o tome jer stvarno ima dosta posla i opsirno je. Mogu jedino dati link na jedan forum gdje je to objasnjeno, ako bude kakvih problema s tim (jer je link na drugi forum) nek moderatori izbrisu post. klik (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=45111)
wooow koji je to proces...:eek:
sorry ak je vec bilo al neda mi se citat 26 stranica, nego imam namjeru kupit N95 pa me zanima kakva je slika u odnosu na digitalac tj. dal je mogu koristit ko fotic (treba mi sam za izlaske zajebanciju i tak). ili je to jos uvjek samo malo bolja slika sa moba
09.12.2007., 13:41
sorry ak je vec bilo al neda mi se citat 26 stranica, nego imam namjeru kupit N95 pa me zanima kakva je slika u odnosu na digitalac tj. dal je mogu koristit ko fotic (treba mi sam za izlaske zajebanciju i tak). ili je to jos uvjek samo malo bolja slika sa moba
N95 moze posluziti kao zamjena za digitalni i to jako dobro.
N95 moze posluziti kao zamjena za digitalni i to jako dobro.
hvala
Ovaj telefon ti može poslužiti i za puno profesionalniju fotografiju osim za izlaske i zajebanciju.
Slike su jako dobre i da ti netko pošalje sliku mailom i ne kaže ti da slikana sa N95, nikada nebi rekao da je to slika s mobitela.
pregracan
09.12.2007., 20:30
Baš to sam ja doživjel:) super je slika:)
ViperPitbull
11.12.2007., 20:16
evo malo citam tu po temi i zanima me jedno posto planiram ovih dana Kupiti N95 8GB zanima me slijedece. sta se sve nalazi u Kutiji sa njim?? osim Software
rotateMe je zakon..i stvarno radii..ma legendarno..nema sta..e sad htio bih donirati samiru za nokmote..ali nemam ni visu ni maestrocard,a to se samo tako moze?
ViperPitbull
11.12.2007., 22:38
cemu sluzi taj RotateME ???? please neka mi netko objasni HVALA
izvoli pa pogledaj
http://www.dailymotion.com/relevance/search/rotateme/video/x3bvyf_rotateme-on-n95_tech
ViperPitbull
12.12.2007., 00:00
ima li itko ovdje da odgovori please :-)
kompa11
12.12.2007., 00:04
jel bi netko mogao napraviti meni tu aplikaciju rotateme ili ako ima da ga postavi opvdje
Nema se tu što raditi. Program je već napavljen, netko ga je i stavio ovdje, ali morat češ ga potpisati (certificate), sumnjam da češ to moći sam.
kompa11
12.12.2007., 00:08
pa zato i kaazem vidio sam sve kako se radi al slabo kuzim i engleski a i komplikovano je previse pa nemogu da napravim pa mislim ako ima dobra dusa da mi to napravi
ViperPitbull
12.12.2007., 00:34
pa kaj nije dovoljno samo downloadati program i instalirati na MOBITEL??
ViperPitbull
12.12.2007., 10:03
hy ljudi nikako nemogu otvorit stranicu www.symbiansigned.com/???
ima netko isto takvih problema??? please
ljudi bok ! evo postao sam napokon i ja vlasnik nokie n95 pa me zanimaju sljedece stvari :
Kako se koristiti
1) KARTAMA ?
2) ORIJENTIRIMA?
3) GPS ?
moze li im netko korak po korak objasniti kako da ovo pokrenem ?
Internet mi na mobu radi normalno: i t mobile i wlan kojeg imam doma, medjutim konkretno od ovog gore navedenog najvise me zanima gps (vidio sam na youtubu neke filmice o gps-u na n95, zenska hoda ulicom a točkica koju ona predstavlja se krece po karti : i ja bi to :) )
I jos nesto. Posto n95 ima ovaj PZR (voki toki) i frend mi ga isto ima, kako mozemo to koristiti ? jel se iko koristi time ? kolki je domet hvatanja ?
Ukoliko neko ima jos kakav savjet, prijedlog za novopečenog vlasnika n95, rado bih procitao, fala ljudi :)
pozdrav svima !
odi na drugi post na ovoj stranici..klikni na link i tamo sve imas..ja sam tako rijesio svoj problem..hvala vedranu..inace na simbiansigned se tesko mozes registrirat..kad udjes u link skroz dole ti se nalazi jos..imas sve objasnjeno..
mataja ovo je 26 stranica procitaj sve i sve ces saznati..
ViperPitbull
12.12.2007., 14:40
m aotvorio sam stranicu SYMBIANSIGNED ali mi nece prihvatit ni jednu mail adresu za registraciju nepodrzava Yahoo, Gmail, Hotmail, net ma nista probo sa par adresa al nece :flop: :flop: :flop: :mad:
rekao sam ti da se neces moci registrirati..evo ti ovaj link..ima jedna dobra dusa koja ce ti pomoc dobit certifikat i onda imas ovaj gore link od vedranua..sve ti zapravo pise u ta dva linka samo citaj..
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=627067
ispricavam se zbog linka,kao sto je vec receno ako nije uredu nek moderatori izbrisu..sory ljudi ali nisam vise znao kako ovo objasnit..
An unsigned version of rotateMe 2.0 will be out this wednesday.
:ceka:
ViperPitbull
12.12.2007., 16:43
GARAK odkud ti to?? i gdje ima za downloadat taj software?? bilo bi dobro da netreba Signatura za svakog posebno :-)
treba,pise ti UNSIGNED..znaci treba potpisivat..i ne kuzim u cem ti je problem pa sve ti je objasnjeno..
ViperPitbull
12.12.2007., 17:08
ok ok sory krivo sam shvatio.
znaci samo tamo pitam da mi signira i onda ROTATEME mogu stavit na MOB??
GARAK odkud ti to?? i gdje ima za downloadat taj software?? bilo bi dobro da netreba Signatura za svakog posebno :-)
http://www.bysamir.fr/rotateme/
ViperPitbull
12.12.2007., 17:41
http://www.bysamir.fr/rotateme/
da i onda treba jos Signatura da bi mogo RotateMe Funkcijonirat na mobu
12.12.2007., 18:29
An unsigned version of rotateMe 2.0 will be out this wednesday.
E pa stari izrotiraj ga jos 6 i pol sati, mozda ti dopiz.. :D
:s
alo ljudi
ajd molim nekog N95 gurua da mi pomogne
Imam vec kojih mjesec dana N95-2 i ne mogu se nikako spojiti ni na jednu bežičnu mrežu (wifi), odnosno telefon se kao konektira al neće nikako pokrenuti pregled weba preko wifi-ja.
pa Vas molim, jel to ja neznam ili je stvar za Mobis
kako pokrenuti PZR (jel to voki toki???) jeli to moguce s obzirom da sam na t mobile mrezi ?
i druga stvar : prebacio sam si NOKIA MAPS na mob, medjutim nece mi ga instalirati! Prekine su usred instalacije i pokaze mi se nekakva porukica "Zgasite programe" a nigdje mi nis nije upaljeno! pomozite! kaj da radim ? jel ima jos ko problema s instalacijom nokia mapsa ? zahvaljujem na vasim odgovorima i pomoci :)
bok svima , mataja :)
maco@ jesi li siguran da si se uspio spojiti na mrežu? Jesi li dobr upisao adresu web stranice?
ako je sve to OK, probaj vidit s Mobisom, ne znam što bi moglo biti. Iskreno, baš ne srfam puno mobom preko wi-fi'a, pa ne znam...
mateja@ Da, PZR je voki-toki. To je moguče bez obzira na mrežu, samo i drugi aparat (Nokia naravno) treba imati tu opciju.
Nokia maps se ne prebacuje na mob. On se instalira na komp i onda preko Nokia maps se ubacuju karte u mobitel.
Maloprije pravim ja osvjetljenje na mobu i vidim da ima neke senzore da podešava svjetlost u odnosu na onu kakva je napolju, pa me zanima znate li neki program koji iskorištava i tu mogućnost na N95, kao što ima softver i za onu loptiu što se pomjera itd.?
UMe a kako podesit taj PZR da radi ? pokusam nesto i kaze mi "Obratite se svom mreznom posluzitelju" - frend isto ima nokiu s pzr-om, ni on nemoze pokrenuti.
rfforumas
13.12.2007., 21:49
UMe a kako podesit taj PZR da radi ? pokusam nesto i kaze mi "Obratite se svom mreznom posluzitelju" - frend isto ima nokiu s pzr-om, ni on nemoze pokrenuti.
Ta usluga u Hrvatskoj još nije podržana
zakaj mi uvijek u svemu kasnimo...... :flop: :mad:
ViperPitbull
14.12.2007., 19:05
Nekasnimo samo Mi znaci HR sa PZR-om nego skoro pa sve drzave u Europi. u Americi je sasvim normalno imat PZR i vecina ljudi se njime i sluzi jer je BESPLATNO. a u europi jos niti jedna mreza nije to uvela a niti nece uskoro. U VIP-u i T-Mobilu se prave Ludi i kao da nemaju poima sta je to i sta ja znam zvao ih vec preko par puta radi toga ali nista od Toga i Sumnjam da ce uopce i biti nesto u skorije vrijeme
Digitall
15.12.2007., 19:26
jel netko provjerio kako radi n95 kao modem na laptopu preko bt-a i usb kabla?
mislim uzet web n walk pa da mogu laptopom spojit na net bilo gdje i to brzinom 3g, tako da nemoram surfat na mob-u ak je laptop pored mene
dali netko ima kakav prijedlog u vezi neke aplikacije...fora mi je aplikacija koja pokazuje svjetska vremena i jos ima stopericu..full screen caller takodjer..jel ko instalirao sta zanimljivo i korisno?
AccesDenied1
16.12.2007., 03:05
pozdrav.. planiram si uskoro uzeti n95. al dosad sam cuo dosta kritika na njen racun..ono..nestabilan softver,losa kvaliteta materijala kucista..itd.. e sad me zanima od vas koji imate taj aparat i onih koji su bili u doticaju sa njim-dali je to istina ili..? jeste zadovoljni njim?
AccesDenied1
16.12.2007., 03:08
Nekasnimo samo Mi znaci HR sa PZR-om nego skoro pa sve drzave u Europi. u Americi je sasvim normalno imat PZR i vecina ljudi se njime i sluzi jer je BESPLATNO. a u europi jos niti jedna mreza nije to uvela a niti nece uskoro. U VIP-u i T-Mobilu se prave Ludi i kao da nemaju poima sta je to i sta ja znam zvao ih vec preko par puta radi toga ali nista od Toga i Sumnjam da ce uopce i biti nesto u skorije vrijeme
pa nisu ni operateri blesavi, znas li u kolikim bi oni gubicima bili kad bi uveli PZR. a i uvjeren sam da kad bi kojim slucajem i bio dostupan PZR da bi ga naplacivali. barem ovdje kod nas
16.12.2007., 11:14
Imam ga vec 6 mj....
....i nemam nikakvih problema ni sa softverom, ni sa kvalitetom, ni sa kajtijaznam svim pricama na netu
Problemi su minorne prirode i ima ih kao i svaka naprednija tehnologija u svijetu,
a pogotovo su minorne prirode kad se radi usporedba sa SE :rofl:
Imam sve, al definitivno SVE u dzepu :zubo:
Imam ga vec 6 mj....
....i nemam nikakvih problema ni sa softverom, ni sa kvalitetom, ni sa kajtijaznam svim pricama na netu
Problemi su minorne prirode i ima ih kao i svaka naprednija tehnologija u svijetu,
a pogotovo su minorne prirode kad se radi usporedba sa SE :rofl:
Imam sve, al definitivno SVE u dzepu :zubo:
Potpisujem :)
ViperPitbull
16.12.2007., 13:29
pa nisu ni operateri blesavi, znas li u kolikim bi oni gubicima bili kad bi uveli PZR. a i uvjeren sam da kad bi kojim slucajem i bio dostupan PZR da bi ga naplacivali. barem ovdje kod nas
nebi ga mogli naplacivat. jer to je nemoguce naplatit. posto to ide direktno preko Mobitelove antene a ne preko njihovih antena. Mob sa PZR-om ima frikvencije ugradene u sebe tako da je to isto kao da koristis WalkieTalkie znaci direktno pricas sa osobom koju takoreceno PINGAS (zoves). ja sam imao to u Americi i hebena je stvar. imao odreden broj ljudi koji su mi znali frikvenciju i pici brale. Antene od operatera ti sluze samo kao pojacivac Signala i nista vise :-) ali kao kaj sam rekao koliko je meni poznato u europi to imaju samo Finska (Nokia) i Swedska (SonyEricsson) koje podrzavaju.
http://youtube.com/watch?v=IeGB_RFQASE&feature=bz301
:top:
I još nešto http://www.youtube.com/watch?v=wm9jA0FIKQg :s
Tko mi pronađe ovu samo za N95 plaćam zlatom :s
AccesDenied1
16.12.2007., 14:56
nebi ga mogli naplacivat. jer to je nemoguce naplatit. posto to ide direktno preko Mobitelove antene a ne preko njihovih antena. Mob sa PZR-om ima frikvencije ugradene u sebe tako da je to isto kao da koristis WalkieTalkie znaci direktno pricas sa osobom koju takoreceno PINGAS (zoves). ja sam imao to u Americi i hebena je stvar. imao odreden broj ljudi koji su mi znali frikvenciju i pici brale. Antene od operatera ti sluze samo kao pojacivac Signala i nista vise :-) ali kao kaj sam rekao koliko je meni poznato u europi to imaju samo Finska (Nokia) i Swedska (SonyEricsson) koje podrzavaju.
znam ja dobro sta je PZR. nego ovaj moj komentar je ustvari bio kritika na racun naseg drzavnog sustava koji na svaki moguci nacin gleda kako uzeti novac od nas
ovaj mi je isto fora
http://www.youtube.com/watch?v=JIbdzh75hNE&feature=related
vjerujem da to moze i n95..ma znam da moze..
ovaj mi je isto fora
http://www.youtube.com/watch?v=JIbdzh75hNE&feature=related
vjerujem da to moze i n95..ma znam da moze..
Ja sam pronašao pivo i kokice. Ove ostale još nisam...
vedranu
16.12.2007., 18:37
kokice (http://uploaded.to/?id=paija2):kokice:
Evo svih ovdje http://rapidmegashare.blogspot.com/2007/12/mac-appz-hottrix-for-iphone-and-touch.html
vedranu
16.12.2007., 18:45
Evo svih ovdje http://rapidmegashare.blogspot.com/2007/12/mac-appz-hottrix-for-iphone-and-touch.html
:top:
jel to moze na nasu nokiu??..
kompa11
16.12.2007., 19:47
ej ljudi instalirao sam aplikaciju rotateme na n95
potpisao je i to sve
al kad je pokusam pokrenuti nece
pise
DATOTEKU NIJE MOGUCE POKRENUTI IZ SIGURNOSNIH RAZLOGA
Blagajnica
16.12.2007., 21:30
Poštovane kolege s ove teme su me uvjerile da ne kupujem Nokiu N95 iz USA već da uzmem radije iz Hrv.
Što god kupovala uzet ću iz RH.
Zanima je jedna važna stvar. Naime, kupila bi digitalni fotoaparat ništa posebno i GPS. Koliko shvaćam Nokia N95 ima sve to.
S tim da ne bi neki poseban digitalni (Olympus za 1500) i best-buy GPS za nekih 2500kn.
1. Je li kvaliteta fotografija s Nokiom N95 i GPS na N95 donekle u rangu sa ovih uređajima?
2. Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
Unaprijed hvala.
ViperPitbull
16.12.2007., 21:52
Poštovane kolege s ove teme su me uvjerile da ne kupujem Nokiu N95 iz USA već da uzmem radije iz Hrv.
Što god kupovala uzet ću iz RH.
Zanima je jedna važna stvar. Naime, kupila bi digitalni fotoaparat ništa posebno i GPS. Koliko shvaćam Nokia N95 ima sve to.
S tim da ne bi neki poseban digitalni (Olympus za 1500) i best-buy GPS za nekih 2500kn.
1. Je li kvaliteta fotografija s Nokiom N95 i GPS na N95 donekle u rangu sa ovih uređajima?
2. Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
Unaprijed hvala.
u svakom slucaju ce ti slika biti Bolje sa digitalcem od 5Mpx nego sa Mobitelom
Blagajnica
16.12.2007., 22:01
A ostalo? GPS mi je isto važan.
n95 sa garminom gore je idealna kombinacija....po meni dovoljno......
Blagajnica
16.12.2007., 23:28
Nemoj se smijati, ali Garmin je?
Kužim GPS uređaje koji se prodaju pod imenom Garmin, ali ovo tvoje Garmin ekstra uređaj koji plaćam ili neki program? Jednostavno ne kužim.
Predpostavljam da kupim uređaj Garmin i spojim s N95?
Može jocker pitaj forum? :lol:
stjepangrg
17.12.2007., 00:38
Ja sam uspješno potpisao .sis file i sve radi ko vurica :)
Mrak aplikacija!!!
A kako to Apple lijepo izreklamira...a ove budale iz Nokie ništa.:ne zna:
17.12.2007., 09:00
Kupis N95, i imas to kaj imas. + 28 ovih stranica na ovom threadu :)
Kupis navigaciju Garmin za 900 kn, i ona se nalazi na kartici koju samo umetnes u mob. I to je to
Pozdrav!
Evo 500 igara za N95 (96MB):
http://rapidshare.com/files/63732727/500_Games_for_Nokia__N95.rar
17.12.2007., 10:41
Cijelo jutro idem sa :kokicama: po firmi :D
Blagajnica
17.12.2007., 11:11
Kupis N95, i imas to kaj imas. + 28 ovih stranica na ovom threadu :)
Kupis navigaciju Garmin za 900 kn, i ona se nalazi na kartici koju samo umetnes u mob. I to je to
Čula, skužila, puno hvala. :top:
vedranu
17.12.2007., 11:56
Cijelo jutro idem sa :kokicama: po firmi :D
Znam kako je :) i ja, a na kraju zalijem pivom :)
Sorry,
ove kokice su samo video, jel tako? One ne reagiraju stvarno na okretanje mobitela? Ili?
I jos da pitam ovdje... Radim update softwera i skida mi 20.0.015? Zasto ne skida 20.5.015? Predpostavljam da je to novija verzija? :confused:
vedranu
17.12.2007., 12:30
Kokice su samo video, a prava verzija je 20.0.015 , to se -UM- zeznuo kad je pisao
ja prebacim taj fajl sa kokicama na mob prijavi mi nemogucnost reprodukcije slike i zvuka..inace pokrene se u real plaeru..treba drugi player?
Ljudi,
moze li netko uplodati rotateme za nokiu n95?
Mozemo kontaktirati preko MSN.a. Onom tko ima potpisani rotateme dat cu svoju msn adresu i moze mi pustiti da downloadam od njega preko msn-a?
Mozemo preko private razmjeniti adrese...:s
vedranu
17.12.2007., 15:17
Ljudi,
moze li netko uplodati rotateme za nokiu n95?
Mozemo kontaktirati preko MSN.a. Onom tko ima potpisani rotateme dat cu svoju msn adresu i moze mi pustiti da downloadam od njega preko msn-a?
Mozemo preko private razmjeniti adrese...:s
Ne radi se to tako, moras prvo napraviti certifikat za svoj IMEI pa onda taj certifikat "priljepiti" na aplikaciju i onda tek instalirati na mob, imas link par stranica nize na temu o tome
moze mi ko objasnit kako ubacit filmice o kokicama,pivu i ostale u nokiu..kao sto sam napisao pokrenu se u real playeru pa mi kaze da nema sinkronizacije ni zvuka ni slike..help..
Digitall
17.12.2007., 17:26
moze mi ko objasnit kako ubacit filmice o kokicama,pivu i ostale u nokiu..kao sto sam napisao pokrenu se u real playeru pa mi kaze da nema sinkronizacije ni zvuka ni slike..help..
preimenuj file u .mp4
ima li itko kaku aplikaciju za preporucit? nist me posebno ne zanima..nest korisno,zanimljivo..
Apocalypso™
20.12.2007., 14:55
Jel' moze malko copy/paste:
ProfiMail (http://www.symbian-freak.com/news/006/05/profi_mail_for_3rd.htm), yBrowser (http://www.symbian-freak.com/news/006/07/y_browser.htm), RPV (http://www.symbian-freak.com/news/006/09/rpv_for_3rd_ed.htm), Agile Messenger, Fring (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=6918), IVCM (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=1400), nSysinfo (http://www.symbian-freak.com/downloads/app/3rd_ed/Nsysinfo.zip), Sky Force reloaded (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/sky_force_reloaded.htm), FSC, Private Call & Sms Guard (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=8726), Screenshot (http://www.symbian-freak.com/news/006/04/Screenshot_3rd.htm), WorldMate (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/worldmate_freeware.htm), maybe ALON MP3 Dictaphone (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=9351), Y-Tasks (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/y_tasks_beta.htm), Salining clicker (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/salling_clicker.htm), Wwigo (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/wwigo_webcam_wherever_i_go.htm), SpodTronic (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/spodtronic_freeware_3rd_ed.htm), ScanR (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/scanr.htm), Nokia Sports Tracker [freeware] (http://www.symbian-freak.com/news/007/03/nokia_sports_tracker.htm) and so and so on.. .. .
Speaking of the games, Global Race (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/global_race.htm), Sky Force reloaded (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/sky_force_reloaded.htm), k-Rally (http://www.symbian-freak.com/news/006/12/k_rally_is_out.htm), Super Miners, C2Doom (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=1372) Accelerinvaders (http://www.symbian-freak.com/news/007/11/gaming_with_nokia_n95_using_accelerometer.htm), Ball Game (http://www.symbian-freak.com/news/007/12/ball_game_with_nokia_n95_using_accelerometer.htm). . .. .
Cheers
Teo
Apocalypso™ @ to što si postao, signed ili?
Jel' moze malko copy/paste:
ProfiMail (http://www.symbian-freak.com/news/006/05/profi_mail_for_3rd.htm), yBrowser (http://www.symbian-freak.com/news/006/07/y_browser.htm), RPV (http://www.symbian-freak.com/news/006/09/rpv_for_3rd_ed.htm), Agile Messenger, Fring (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=6918), IVCM (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=1400), nSysinfo (http://www.symbian-freak.com/downloads/app/3rd_ed/Nsysinfo.zip), Sky Force reloaded (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/sky_force_reloaded.htm), FSC, Private Call & Sms Guard (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=8726), Screenshot (http://www.symbian-freak.com/news/006/04/Screenshot_3rd.htm), WorldMate (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/worldmate_freeware.htm), maybe ALON MP3 Dictaphone (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=9351), Y-Tasks (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/y_tasks_beta.htm), Salining clicker (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/salling_clicker.htm), Wwigo (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/wwigo_webcam_wherever_i_go.htm), SpodTronic (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/spodtronic_freeware_3rd_ed.htm), ScanR (http://www.symbian-freak.com/news/007/05/scanr.htm), Nokia Sports Tracker [freeware] (http://www.symbian-freak.com/news/007/03/nokia_sports_tracker.htm) and so and so on.. .. .
Speaking of the games, Global Race (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/global_race.htm), Sky Force reloaded (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/sky_force_reloaded.htm), k-Rally (http://www.symbian-freak.com/news/006/12/k_rally_is_out.htm), Super Miners, C2Doom (http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=1372) Accelerinvaders (http://www.symbian-freak.com/news/007/11/gaming_with_nokia_n95_using_accelerometer.htm), Ball Game (http://www.symbian-freak.com/news/007/12/ball_game_with_nokia_n95_using_accelerometer.htm). . .. .
Cheers
Teo
Nist se ne otvara..page cannot be displayed..i usput bilo bi pozeljno kad bi se objasnilo cemu sluzi koja aplikacija-ukratko..
rfforumas
21.12.2007., 00:25
Evo imam jedno pitanje,a da ne otvaram novi topic
Uglavnom zanima me da li bi ja mogao preko svog n95 ići na internet preko kompa,ako komp povežem preko PCI WLAN kartice s mobom?
Apocalypso™
21.12.2007., 07:56
Nist se ne otvara..page cannot be displayed..i usput bilo bi pozeljno kad bi se objasnilo cemu sluzi koja aplikacija-ukratko..
Sve radi, svi linkovi i na svakom linku je description zato i je polinkano!
Apocalypso™
21.12.2007., 07:58
Evo imam jedno pitanje,a da ne otvaram novi topic Uglavnom zanima me da li bi ja mogao preko svog n95 ići na internet preko kompa,ako komp povežem preko PCI WLAN kartice s mobom?
Preko wlan routera da, prek kartice ne al ide preko BT-a.
rfforumas
21.12.2007., 20:11
Sandisk microSDHC Card 8GB, w/reader Class4, SD2.0, SDSDQR-8192-E12M
Šta mislite,oće li ići ovo u N95? Ja mislim da nebi trebalo bit razloga da ne ide
Link (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=341083)
Apocalypso™
21.12.2007., 20:38
100% :] testira prije tjedan, dva u Amsterdamu, mogu postat i slike ako treba ;)
ako želim prebaciti dvd-e na nokiu n95 8 gb, u koji format je to najbolje učiniti i koliko bi minuta moglo stati u tih 8GB?
rfforumas
29.12.2007., 00:47
Jel može netko preporučiti neki dobar i besplatan program preko kojeg mogu na MSN?
SkorpioHR
31.12.2007., 17:16
Dal vama malo zuji mob kad pricate?Do sad mi se to nije dogadalo niti na jednom mob ovaj je par dana star pa nevjerujem da je to normalno!
Koliko vam dugo traje baterija tj malo sam se igral s njim dok nisam skuzila kak funkcionira i drugi dan je baterija bil vec prazna?!
vedranu
02.01.2008., 14:01
To zujanje je cesta pojava i lako se rijesi. Sve sto trebas napraviti je napraviti vakuum s ustima na slusalicu mobitela, znaci prinesi slusalicu ustima i isisavaj zrak na podrucju zvučnika (ono gdje je mrezica).Samo se malo zakloni dok to radis, ako te neko vidi moze svasta pomisliti. Vec sam pisao o tome par stranica prije.
To s baterijom je normalno, nakon updatea softwarea trajace ti 30% dulje.
02.01.2008., 16:29
To s baterijom je normalno, nakon updatea softwarea trajace ti 30% dulje.
Nijesam primjetio :(
rubinho
04.01.2008., 00:32
dao sam si truda i prelistao sve sto je napisano i sad bi me ukratko zanimalo gdje i za koliko krznasa mogu dobiti n95?:kava:
Svaka čast na čitanju, takvi kao ti nam trebaju u večem broju. Naći je možeš svugdje, i novu i polovnu, jer ovaj mob je danas jako raširen na tržištu, a dolaskom N95 8GB, ova prva "classic" verzija je u velikom opticaju po oglasnicima kao polovna...
Zallman
06.01.2008., 00:38
YouTube na Nokiji N95
Zadnja nadogradnja verzije operativnog sustava Symbian koju koristi Nokijin mobitel N95, a koja se pojavila ovaj tjedan, donosi podršku za Adobe Flash Lite 3. To znači da se s ovim mobitelom od sada mogu pregledavati video sadržaji bazirani na flashu, kakvi se između ostalog nalaze i na YouTubeu. Ovo podrazumijeva i podršku za full-screen mode.
Ovo se odnosi i na model E90, koji je također ovaj tjedan dobio noviju verziju svog softvera.
Zanimljiva vijest BUG (http://www.forum.hr/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=12008875)-a
AccesDenied1
07.01.2008., 18:38
Kupio ga danas!! yeah!! kao malo racunalo. imam sada biti cime biti zauzet par dana u istrazivanju.. moja prva nokia..:)
jel izasla nepotpisana verzija nokmote-a..
Zanimljiva vijest BUG (http://www.forum.hr/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=12008875)-a
Link ti otvara "new reply".
Zallman
08.01.2008., 20:05
Link ti otvara "new reply".
Pardon, nisam vidio :o,
YouTube na Nokiji N95
Zadnja nadogradnja verzije operativnog sustava Symbian koju koristi Nokijin mobitel N95, a koja se pojavila ovaj tjedan, donosi podršku za Adobe Flash Lite 3. To znači da se s ovim mobitelom od sada mogu pregledavati video sadržaji bazirani na flashu, kakvi se između ostalog nalaze i na YouTubeu. Ovo podrazumijeva i podršku za full-screen mode.
Ovo se odnosi i na model E90, koji je također ovaj tjedan dobio noviju verziju svog softvera.
Zanimljiva vijest BUG (http://www.bug.hr/vijesti/?id=84418)-a
dsztrrezt
09.01.2008., 23:19
Evo da ne otvaram novu temu radi obicnog odgovora ovdje cu napisat. Imam priliku kupit n95 po dosta povoljnoj cijeni ali ima mogucnost dual sim-a, pa me zanima jeli to ona kineska kopija? Tj. ima li originalna nokia n95 mogucnost za dual sim ili samo ova kineska kopija? Koliko sam vidio ima samo kineska ali mi treba potvrda.
Ako i originalna ima mogucnost za dual sim, kako da skontam koja je kineska a koja original?
Hvala
Zallman
10.01.2008., 00:25
Evo da ne otvaram novu temu radi obicnog odgovora ovdje cu napisat. Imam priliku kupit n95 po dosta povoljnoj cijeni ali ima mogucnost dual sim-a, pa me zanima jeli to ona kineska kopija? Tj. ima li originalna nokia n95 mogucnost za dual sim ili samo ova kineska kopija? Koliko sam vidio ima samo kineska ali mi treba potvrda.
Ako i originalna ima mogucnost za dual sim, kako da skontam koja je kineska a koja original?
Hvala
da li možda ovako (http://www.intomobile.com/2007/04/21/nokia-n95-clone-nokia-n95-appears.html) ili ovako (http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/4767) izgleda?
Ne bih htio brzati sa zaključcima, ali to je vjerojatno kopija (makar postoje adapteri za dvije SIM kartice). Koliko fotoaparat ima megapiksela? Na CECT N95 je manja rezolucija od originalne N95
dsztrrezt
10.01.2008., 00:32
da li možda ovako (http://www.intomobile.com/2007/04/21/nokia-n95-clone-nokia-n95-appears.html) ili ovako (http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/4767) izgleda?
Ne bih htio brzati sa zaključcima, ali to je vjerojatno kopija. Koliko fotoaparat ima megapiksela? Na CECT N95 je manja rezolucija od originalne N95
ma u tome i jest fora jer je nisam vidio, samo mi je rekao(frend) da ima lik kojem trebaju stic n95 sa mogucnoscu 2 kartice od jednom, a ja sam odma rekao da necu jer su to one kineske kopije, to i sad mislim. a sad me zainteresiralo sta ako nisu tj. zanima me moze li bit original nokia?
dakle original nokie n95 nemaju mogucnost dual sim-a(tj ti adapteri ne dodju u original pakovanju nego se moraju zasebno uzet i nadogradit nesto)?
Zallman
10.01.2008., 01:03
ma u tome i jest fora jer je nisam vidio, samo mi je rekao(frend) da ima lik kojem trebaju stic n95 sa mogucnoscu 2 kartice od jednom, a ja sam odma rekao da necu jer su to one kineske kopije, to i sad mislim. a sad me zainteresiralo sta ako nisu tj. zanima me moze li bit original nokia?
dakle original nokie n95 nemaju mogucnost dual sim-a(tj ti adapteri ne dodju u original pakovanju nego se moraju zasebno uzet i nadogradit nesto)?
Vjerojatno je to kopija N95, originalna Nokia N95 nema dual sim utor, postoje adapteri (http://www.freeport.hr/dualcard_hrv.php?subaction=showcomments&id=1128912337&archive=&start_from=&ucat=31&) (makar nisam siguran da li se u originalnu N95 može staviti takav adapter), ali oni se moraju kupiti odvojeno. Mogu reći sa 90% sigurnošću da se radi o kopiji.
cro_janje
10.01.2008., 17:57
ja imam mali problem sa n 95! kad ga spojim na komp i kad prebacim neke video fajlove sasavi mob se pravi blesav i nista ne vidi! znaci kad udjem u memoriju moba ili kartice kao da je prazna! wtf? novi je mob! jel ja nekaj krivo radim? spojim se preko onog pc suite kaj dobis na cd-u! a video fajlove snimam pod video na kartici! kad snima slike ili mp3 onda sve vidi ali video formate nijedan ne vidi! ima tko kakav prijedlog? servis mozda?
urednik portala
10.01.2008., 20:00
Lijepi pozdrav u ime ekipe Auto-Moto-Test-a.
Otvorili smo novi auto-moto-portal pa Vas molim da nas posjetite i komentirate kako Vam se sviđa. Upisujte kritike i komentirajte što nedostaje.
Ukoliko želite testirati koje vozilo ili dogovoriti test vožnju slobodno nam se obratite. Mi smo ovdje da bismo pružili informaciju Vama. rubrike su brojne i zanimljive. Uz Vašu pomoć portal će biti još bolji.
Želite li biti na izvoru informacija upisite
http://www.automototest.hr
izbor za miss nam je na stranici:mig:
http://www.automototest.hr/index.php?categoryId=48
Hvala Vam lijepo
Urednik :top:
AccesDenied1
12.01.2008., 15:42
pozdrav..
imam jedno pitanje.. nedavno sam kupio N95 i kad god idem na gps automatski mi se spaja na net preko EDGE-a.. moze li se to kako iskljuciti? zvao sam sluzbu za korisnike ( na t-mobile sam) i kazu mi da se ne moze!! da je to normalno! znaci ak ja nemam signala nemogu ni koristit GPS?? i kakve veze sad ima navigacija sa GSM mrezom?? uostalom,nemam aktiviranu web n walk uslugu a nisam bas zainteresiran da slijedeci mjesec moram dignuti kredit da bi platio racun...
Apocalypso™
12.01.2008., 15:53
E sada ovisi jel ti fale karte pa mob pokusava skinuti iste ili imas karte al ti je aktiviran A-GPS!? Kako bilo mozes iskljciti i jedno i drugo u settinzima i tipovi u T-mobile *er* bez veze.
Pkreni S2G , Settings / Network / Use network / NEWER
to je to .. . .
teo
BTW:
http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_08.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/06/smart2go_v1.htm
Technical framework allows service providers to provide their own regional A-GPS services
http://www.symbian-freak.com/images/news/07/05/gpstm.jpg (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm)
This Assisted GPS (A-GPS (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)) service helps Nokia Maps users find their current locations faster and get to their desired locations quicker using their Nokia mobile device with built-in GPS (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_09.htm)
Nokia intends to equip all of its future devices that have built-in GPS with this service. The first devices to use this service are the Nokia 6110 Navigator (http://www.symbian-freak.com/news/007/02/nokia_6110.htm), which has begun shipping in select markets, and the most recent software release of the Nokia N95 (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_01.htm) multimedia computer.
Current owners of the Nokia N95 (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_01.htm) can take advantage of this free* service by using the Nokia Software Updater (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/nokia_software_updater.htm). date This will update the firmware on the device to the late
Read more:
http://www.symbian-freak.com/forum/images/smiles/icon_arrow.gif Warning to all Nokia N-Series Users - full story (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm)
################################
Upcoming N95 firmware to enables AGPS?!?!?
http://www.symbian-freak.com/images/news/06/06/firmwaretm.jpg (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)
Here is the another firmware related news. Ricky @ Symbian Guru got his hands on the unreleased Nokia N95 firmware and post some information and screens.
It seems that new firmware (12.0.013 / 19.6.2007) doesn't brings huge improvements, at least in terms of the free RAM what is expectable after all but from other hand there is a huge improvement in GPS part, the addition of the AGPS feature will allows much faster locking the satellites and stronger fixes all round. Assisted GPS, or A-GPS, is a technology that uses an assistance server to cut down the time needed to determine a location usi... .. .
Read more:
http://www.symbian-freak.com/forum/images/smiles/icon_arrow.gif New firmware update for Nokia N95 to be available soon - full story (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)
####################################
E sada ovisi jel ti fale karte pa mob pokusava skinuti iste ili imas karte al ti je aktiviran A-GPS!? Kako bilo mozes iskljciti i jedno i drugo u settinzima i tipovi u T-mobile *er* bez veze.
Pkreni S2G , Settings / Network / Use network / NEWER
to je to .. . .
teo
BTW:
http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_08.htm
http://www.symbian-freak.com/news/007/06/smart2go_v1.htm
Technical framework allows service providers to provide their own regional A-GPS services
http://www.symbian-freak.com/images/news/07/05/gpstm.jpg (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm)
This Assisted GPS (A-GPS (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)) service helps Nokia Maps users find their current locations faster and get to their desired locations quicker using their Nokia mobile device with built-in GPS (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_09.htm)
Nokia intends to equip all of its future devices that have built-in GPS with this service. The first devices to use this service are the Nokia 6110 Navigator (http://www.symbian-freak.com/news/007/02/nokia_6110.htm), which has begun shipping in select markets, and the most recent software release of the Nokia N95 (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_01.htm) multimedia computer.
Current owners of the Nokia N95 (http://www.symbian-freak.com/reviews/n95/n95_review_01.htm) can take advantage of this free* service by using the Nokia Software Updater (http://www.symbian-freak.com/news/006/08/nokia_software_updater.htm). date This will update the firmware on the device to the late
Read more:
http://www.symbian-freak.com/forum/images/smiles/icon_arrow.gif Warning to all Nokia N-Series Users - full story (http://www.symbian-freak.com/news/007/07/assisted_gps_service.htm)
################################
Upcoming N95 firmware to enables AGPS?!?!?
http://www.symbian-freak.com/images/news/06/06/firmwaretm.jpg (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)
Here is the another firmware related news. Ricky @ Symbian Guru got his hands on the unreleased Nokia N95 firmware and post some information and screens.
It seems that new firmware (12.0.013 / 19.6.2007) doesn't brings huge improvements, at least in terms of the free RAM what is expectable after all but from other hand there is a huge improvement in GPS part, the addition of the AGPS feature will allows much faster locking the satellites and stronger fixes all round. Assisted GPS, or A-GPS, is a technology that uses an assistance server to cut down the time needed to determine a location usi... .. .
Read more:
http://www.symbian-freak.com/forum/images/smiles/icon_arrow.gif New firmware update for Nokia N95 to be available soon - full story (http://www.symbian-freak.com/news/007/06/n95_new_firmware.htm)
####################################
gdje nadjem taj S2G..imam na HR...ali bi trebalo biti isto...hvala!
Apocalypso™
15.01.2008., 23:14
Ah, sorry my bad, pricam o Nokia default mapping aplikaciji, dakle pokrenes maps aplikaciju i onda.. . .
Ah, sorry my bad, pricam o Nokia default mapping aplikaciji, dakle pokrenes maps aplikaciju i onda.. . .
slutim milijunski racun :eek:
rfforumas
16.01.2008., 18:27
Tek sad vidjeh da N95 8GB ima 1200 mAh bateriju, za razliku od N95 koja ima 950... :(
E ništa,sad treba nekom munit bateriju... :D
chicken
17.01.2008., 16:54
Tek sad vidjeh da N95 8GB ima 1200 mAh bateriju, za razliku od N95 koja ima 950... :(
E ništa,sad treba nekom munit bateriju... :D
Ne baš,jer u N95 ne ide baterija od N95 8GB (ne stane). Zato su i maknuli poklopac kamere ;)
rfforumas
17.01.2008., 19:38
Ne baš,jer u N95 ne ide baterija od N95 8GB (ne stane). Zato su i maknuli poklopac kamere ;)
A čovječe,shit!
Pa ovo sad kako je,je da poludiš,baterija traje maximalno dan i pol...
:(
Znate li neku dobru aplikaciju kojom mogu koristiti N95 kao webcam?
A čovječe,shit!
Pa ovo sad kako je,je da poludiš,baterija traje maximalno dan i pol...
:(
Nakon nekog vremena (ako ti je mob novi) baterija će ti trajati i do 2 i pol dana. Meni je to sada normalno. ako ga ne koristim (odnosno, ako ga koristim jako malo), traje i po 3 dana.
Inače, u prosjeku, ta baterija na N95 traje od 36 do 48 sati. Uz normalno korištenje.
Ako pse igraju igrice ili sluša muzika, 24 sata je jack pot!
18.01.2008., 17:38
24 sata je jack pot!
Taj sam.
Al ne igram.
Btw, uopce me ne smeta kaj baterija tak kratko traje.
Imam punjac doma, na poslu i u autu.
Odem na posao i stavim ga punit....
izadjem van firme, udjem u auto i stavim ga punit....
vratim se u firmu pa ga stavim punit....
odem poslije posla doma i stavim ga punit doma....naravno, punim ga i u autu dok idem doma....
ujutro se dignem i odem na posao i jopet ga stavim punit....i u autu i na poslu....
Nemas frke, jedino mi bed za vikend, kad ga ne mogu punit u firmi, a ni sa autom nigdje ne idem
rfforumas
18.01.2008., 18:02
Nakon nekog vremena (ako ti je mob novi) baterija će ti trajati i do 2 i pol dana. Meni je to sada normalno. ako ga ne koristim (odnosno, ako ga koristim jako malo), traje i po 3 dana.
Inače, u prosjeku, ta baterija na N95 traje od 36 do 48 sati. Uz normalno korištenje.
Ako pse igraju igrice ili sluša muzika, 24 sata je jack pot!
Ma imam ga 2 mj. Prije mjesec sam stavio novi softver pa je malo bolje,ali još uvijek je to slabo za mobitel takvog kalibra. Bolje da sam uzeo onda N95 8GB
Jel na kraju 100% sigurno da baterija iz nje ne ide u N95 i da baš nema nigdje na svijetu za naručiti neku izdržljiviju bateriju?
Taj sam.
Al ne igram.
Btw, uopce me ne smeta kaj baterija tak kratko traje.
Imam punjac doma, na poslu i u autu.
Odem na posao i stavim ga punit....
izadjem van firme, udjem u auto i stavim ga punit....
vratim se u firmu pa ga stavim punit....
odem poslije posla doma i stavim ga punit doma....naravno, punim ga i u autu dok idem doma....
ujutro se dignem i odem na posao i jopet ga stavim punit....i u autu i na poslu....
Nemas frke, jedino mi bed za vikend, kad ga ne mogu punit u firmi, a ni sa autom nigdje ne idem
Ma to je najbolje. Imat punjač u autu, firmi i doma pa si moran. Najgore mi je kada mi izdrži 2 dana. ima još 2 crtice, i onda ko za nekog vraga, u pol sata počne pištati i crkne mi nakon 3 sata. Nemam punjač nigdje osim doma, pa me to izbaci iz takta.
Ali zato najbolje je stavljat punit preko noći. Dok ja spavam, on se puni... :top:
Jel na kraju 100% sigurno da baterija iz nje ne ide u N95 i da baš nema nigdje na svijetu za naručiti neku izdržljiviju bateriju?
Ta baterija može ići u N95, ali pošto je deblja, poklopac se ne može staviti. Imaš i druge baterije, koje su za N95 na ebayu, osobno sam ih vidio, i to od 1200Mah, i čak te baterije vidio sam prije negoli je uopće bio najavljen N95 8GB, ali i te su isto deblje, pa mislim da tamo postoji i poklopac koji je malo drukčijeg oblika, da bi se to moglo zatvoriti.
rfforumas
19.01.2008., 00:58
Ma to je najbolje. Imat punjač u autu, firmi i doma pa si moran. Najgore mi je kada mi izdrži 2 dana. ima još 2 crtice, i onda ko za nekog vraga, u pol sata počne pištati i crkne mi nakon 3 sata. Nemam punjač nigdje osim doma, pa me to izbaci iz takta.
Ali zato najbolje je stavljat punit preko noći. Dok ja spavam, on se puni... :top:
Ta baterija može ići u N95, ali pošto je deblja, poklopac se ne može staviti. Imaš i druge baterije, koje su za N95 na ebayu, osobno sam ih vidio, i to od 1200Mah, i čak te baterije vidio sam prije negoli je uopće bio najavljen N95 8GB, ali i te su isto deblje, pa mislim da tamo postoji i poklopac koji je malo drukčijeg oblika, da bi se to moglo zatvoriti.
Zanimljiva stvar to za bateriju..hm..morat ću to uzet..
rubinho
19.01.2008., 15:15
jako brijem na n95 (poceo sam vodit kucni budzet da zavrnem lovu od zene) ali me brine trajanje baterije jer sam navikao nokiu od najmanje tjedan dana.
ako se negdi pojave ti poklopci za deblju bateriju javite jer to ce biti isplativa investicija.
zelim da ovaj topic zivi jos duuuuuuuugo:s:top:
matrix000
23.01.2008., 21:05
zasto svaki put kada skinem temu ili igru ili program s neta za n95 kad idem instalirat pise expired certifikate ?
24.01.2008., 17:17
zasto svaki put kada skinem temu ili igru ili program s neta za n95 kad idem instalirat pise expired certifikate ?
Zato kaj je certifikat isteko :D
Teme su vise-manje besplatne, tak da nikad nisam imao temu koja je istekla
Al su zato igre i programi itekako shareware
matrix000
25.01.2008., 20:59
gdje da skinem teme kojim ne ističe ?
rfforumas
26.01.2008., 14:44
Možda je već bilo u ovih 30 stranica,ali da pitam,koji besplatan antivirus program mogu staviti na mob i gdje ga skinuti? Po mogućnosti neki dobar...
pozz, moze pomoc?
dal mi se isplati uzet N95 za 350e? po toliko mi ga jedan lik nudi,mob je malo koristen ( oko 2mj ) ima i garanciju.
Dancho13
27.01.2008., 22:18
Za taj novac se isplati ako je sve kako si naveo. BTW, nije mi jasno kako Nokia kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača mobitela nema u ponudi litij-polimerske baterije. Imao sam SE P990i koji ju je imao, a imao je i veći ekran od N95 a baterija je znatno dulje trajala uz isto korištenje.
28.01.2008., 17:50
Imao sam SE P990i
Molim te da ne spominjes SE na ovoj temi :zmaj:
rfforumas
28.01.2008., 18:01
Kad smo već kod baterija,evo baš sam pomno pratio šta sve izdrži n95 od kad je skroz napunim pa do gašenja
u 28 sati koliko je bila upaljena izdržala je:fm radio na slušalicama 5h i 15 min,30 primljenih sms-ova,10 poslanih,6 kratkih poziva po pola minute,2 spajanja na MSN preko wap-a,45 min satelitske navigacije,nekoliko slika uslikano,pregledano i tak to,te ostalo vrijeme na standby-u.
Pa,i nije tak strašno
Molim te da ne spominjes SE na ovoj temi :zmaj:
haha!:D
jako brijem na n95 (poceo sam vodit kucni budzet da zavrnem lovu od zene) ali me brine trajanje baterije jer sam navikao nokiu od najmanje tjedan dana.
ako se negdi pojave ti poklopci za deblju bateriju javite jer to ce biti isplativa investicija.
zelim da ovaj topic zivi jos duuuuuuuugo:s:top:
Ovako, ako ti je stalo samo do baterije i ako ti je to važna stavka, onda DEFINITIVNO zaboravi na N95. Ne računaj na neke baterije i poklopce, jer to rade druge tvornice, koje zarađuju na dodatnim acessoriesima za mobitele, a i kao što sam rekao, baš ne računaj na te baterije i neke poklopce.
To je sve upitno...
Drugo, ako si več zapeo za N95, a opet, fakat ti je važna baterija, onda uzmi N95 8GB, jer baterija drži oko dan duže. Baterija će ti trajati od tri do četiri dana, ali uz razgovor, sms, neku muziku, srfanje, GPS ili slično, 2 dana max.
Prema tome... Ne preporučujem nikome N95 tko je mao ljeniji na punjenje baterija, ali ja u tome ne vidim problem.
Kao što sam malo prije rekao:
Cjeli dan traje baterija, navečer, dođem doma i uštekam ga u punjač. Gdje je tu problem. Ja spavam, on se puni, ujutro ga ištekam i sve ponovo.
Baterija će sigurno trajati barem godinu i pol, a ako je i uništim takvim postupcima, nova košta manje nego dodatni punjači ili neki poklopci i jača baterija.
A sumnjam da ću morati kupiti više od jedanput novu bateriju, akobudem i morao kupiti taj jedanput...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.