View Full Version : [N95] Iskustva, mišljenja i komentari
barci5555
29.01.2008., 18:00
Ja sam ustanovil da neke aplikacije troše bateriju, naravno kad su uključene. Npr razni satovi... radije ih uklonim iz moba...:)
domagoj56
30.01.2008., 03:14
A čovječe,shit!
Pa ovo sad kako je,je da poludiš,baterija traje maximalno dan i pol...
:(
ja imam n95 8gb ak hoces prodam ti ga pa ce ti baterijica duze trajati:mig:
barci5555
30.01.2008., 17:34
ja da hoću već bi imal n95 8 gb. A zašto bi ju ti prodal nije ti dobra. Uzmi onda N95 čistu.
f1-nando
31.01.2008., 10:21
znam da nije pravo mjesto za ovakvo pitanje,ali molio bih da mi neko objasni razliku između sony-erikssonovog SIMBYAN-a i Nokijnog...koje su razlike u tim operativnim sistemima....
hvala
::barcode
31.01.2008., 10:40
znam da nije pravo mjesto za ovakvo pitanje....SIMBYAN
Mislim stvarnooooo.....na temi N95? :bonk:
f1-nando
01.02.2008., 08:28
Mislim stvarnooooo.....na temi N95? :bonk:
i što sad...ja sam se izvinio i pitao......lagano bez nervoze:rofl:
bata konj harmonikas
04.02.2008., 11:13
jel moze neko da mi pojasni koji sve modeli n95ice postoje. malo mi je to zbrkano, postoje valjda verzije sa 1gb memorije i utorom za mem karticu, pa onda 2gb memorije pa 8gb (bez dodatne kartice) itd. nigdje na netu ne mogu da nadjem stranicu gdje bi usporedili razlicite modele i dali pregled mogucnosti i razlika. trebao bih da nabavim nekakvu n95icu za 300e, ziher nije ona sa 8gb pa me zanima, posto ce to sve bit na nevidjeno, sta mogu da ocekujem :D, vjerovatno macka u vreci ali ko zna.
inace koliko mogu da zakljucim citajuci postove ovdje, ispada da ova nokijica sa 8gb i nije nesto posebno osim sto ima jacu bateriju, mislim ako joj se memorija ne moze prosirivat.....ili mozda grijesim?
chicken
04.02.2008., 11:59
jel moze neko da mi pojasni koji sve modeli n95ice postoje. malo mi je to zbrkano, postoje valjda verzije sa 1gb memorije i utorom za mem karticu, pa onda 2gb memorije pa 8gb (bez dodatne kartice) itd. nigdje na netu ne mogu da nadjem stranicu gdje bi usporedili razlicite modele i dali pregled mogucnosti i razlika. trebao bih da nabavim nekakvu n95icu za 300e, ziher nije ona sa 8gb pa me zanima, posto ce to sve bit na nevidjeno, sta mogu da ocekujem :D, vjerovatno macka u vreci ali ko zna.
inace koliko mogu da zakljucim citajuci postove ovdje, ispada da ova nokijica sa 8gb i nije nesto posebno osim sto ima jacu bateriju, mislim ako joj se memorija ne moze prosirivat.....ili mozda grijesim?
Postoje ti 2 verzije N95... Dakle N95 "obična" i N95 8GB ;) Evo ti usporedba pa si pogledaj: LINK (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2088&idPhone1=1716)
Postoji još i verzija N95 pa američko tržište,ali ona se ni po čemu ne razlikuje (osim naravno po frekvenciji na kojoj radi)
I još nešto,ako tako povoljno kupuješ N95,pazi da ti ne uvali neku kinesku kopiju jer su se kinezi stvarno potrudili i izgleda gotovo identično (naravno piše i NOKIA na njoj) ;)
bata konj harmonikas
04.02.2008., 12:08
a sta ako je kineska kopija? mislim, jel samo kvaliteta u pitanju ili ne rade update softwarea i kompatibilnost i slicna sranjca?
usput kako skuzit da li je original ili kopija? citam na oglasnik.hr, kao pise broj na mobitelu i kutiji pa je to kao original, kao da se ne moze fejkat i jedno i drugo. jel ima pouzdan nacin da se odredi da je mobitel made in finland :D ?
rfforumas
04.02.2008., 12:38
Pa stvar je u tome što baterija nije malo jača,već puno jača,bar na papiru,stvar je još i u tome da ima duplo više RAM-a...
chicken
04.02.2008., 12:44
a sta ako je kineska kopija? mislim, jel samo kvaliteta u pitanju ili ne rade update softwarea i kompatibilnost i slicna sranjca?
usput kako skuzit da li je original ili kopija? citam na oglasnik.hr, kao pise broj na mobitelu i kutiji pa je to kao original, kao da se ne moze fejkat i jedno i drugo. jel ima pouzdan nacin da se odredi da je mobitel made in finland :D ?
Hmm,pa skuži se ako ne prije,onda kad upališ mob... Ako si ikad prije imao neku symbian Nokiu odmah ćeš skužit da to nije to ;)
bata konj harmonikas
04.02.2008., 12:59
evo nasao sam link sa ocajnim strojnim prijevodom na hrvatski ali ima zanimljiva slicica.......
http://www.mydigitallife.info/2007/07/09/fake-nokia-n95-with-extra-laser-function/hr/
SkorpioHR
05.02.2008., 20:56
Hoy svima!
Evo imam problem s baterijom isprazni mi se za 2 max 3 dana malo koristim i kameru odneso sam ga na servis al je opet isto!!!
Koliko Vama izdrzi baterija(da ga normalno koristite mislim ne igrat igrice il snimate jer to trosi najvise bateriju)?
Hoy svima!
Evo imam problem s baterijom isprazni mi se za 2 max 3 dana malo koristim i kameru odneso sam ga na servis al je opet isto!!!
Koliko Vama izdrzi baterija(da ga normalno koristite mislim ne igrat igrice il snimate jer to trosi najvise bateriju)?
vidim da nista ne citas!
ako ga koristis cesto,koristis navigaciju,bla-bla itd... baterija traje 1 dan
Mojo2802
06.02.2008., 02:44
a zna li tko koliko dugo može svirati muziku dok mu baterija ne ode?
dal netko zna oce li mi ova kartica radit u n95?
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=2902193
rfforumas
06.02.2008., 12:49
dal netko zna oce li mi ova kartica radit u n95?
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=2902193
Zašto nebi,ja ju imam
Zašto nebi,ja ju imam
tko pita ne skita :mig:
hvala!
SkorpioHR
08.02.2008., 15:50
vidim da nista ne citas!
ako ga koristis cesto,koristis navigaciju,bla-bla itd... baterija traje 1 dan
Sory!!!
Evo procital sam e da sam znal nebi si ju kupil vec ostal vjeran svojoj staroj Noki a ja ju poklonil jes majmun!!!!!
Neodishimus
08.02.2008., 16:31
N95 je prava stvar.
Neodishimus
08.02.2008., 16:31
Ako je ukopcan u struju.
Sory!!!
Evo procital sam e da sam znal nebi si ju kupil vec ostal vjeran svojoj staroj Noki a ja ju poklonil jes majmun!!!!!
neznam koji je problem,svaku vecer kad ides na spavanje stavit mob na punjac?
rfforumas
09.02.2008., 17:20
Jel ima netko aplikaciju ili link,uglavnom,nešto poput onog FullScreenCaller,ako ne i to,tako da kad me netko zove il primim sms,vidim veliku sliku?
kompa11
22.02.2008., 19:21
jel mi moze netko reci koji je ovo program jel se netko susrecao s tim???
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=786
Ajde dragi ljudovi da čujem ja od vas se splati to kupit, dal to vredi te novce.Govorim o 8gb verziji
Btw. zaboravite na ovo, i hvala moderatoru koji je premjestio temu.
8GB ne vrijefi te novce. I za običnu N95 je još uvjek puno novca, ali je jefrinija od 8GB. I bolja je!
rubinho
03.03.2008., 15:42
napokon moja, sad opet citanje spocetka i stelanje, nadajte se da necu puno davit s kako ovo...
Travno Hooligan
03.03.2008., 17:15
ja sam kupio jučer nokiu n95 8gb i prezadovoljan sam s njom...vjerujte mi da je mob odličan
PITANJE:
Dali postoji neki program za SMS, da se poruke mogu nekako zaključati, sakriti ili iz Inbox-a i Outboxa prebaciti u dodatni folder it ozaključati ili sakriti?
Molim sve koji imaju takav program ili su sigurni u naziv, znaći da taj program stvarno ima takvu opciju, da mi postaju ovdje, nemojte mi pisati u stliu:
"imaš ovaj, zove se "bla, bla", ali nisam siguran da ima tu opciju..."
Znaći, stvarno ako ste probali takav program, da mi date ime, treba mi...
Dosta mi je prebacivanja SMS-a u komp i sakrivanje od drugih... hehe
http://private-call-sms-guard.en.softonic.com/symbian
ako te interesira crackan javi :D
s obzirom da forum ne podrzava upload file-a :flop: ,molio bi zainteresirane da mi posalju e-mail adresu(po mogucnosti gmail):kava:
danas sam dobre volje pa cu podijelit s vama par programcica ,znaci izaberes,zatrazis i platis pivo :D
prog.bez potrebe potpisivanja:
N95AccelerometerPlugin \ 1. i 2.
PythonForS60_1_4_2_3rdEd \ su plug in-ovi
PowerMovie v1.1.57
CorePlayer_S60_3rd
divxplayer_
mrlock
blacklist_s60_3
SmsFlash_1.0
SuperBluetoothHack_v1.07by_Candy
y browser
prog.koje treba potpisati:
route66.mobile.v7.3.545.multilanguage.s603rd
realvista_desktop_v1.0
rotateme_2_0
nokmote_beta
phonetinfo_1.8.0
to je to djechaci :kava:
http://private-call-sms-guard.en.softonic.com/symbian
ako te interesira crackan javi :D
Odlična stvar. Hvala! :top:
Imam jedan mali problem...
Imam Nokiu N95 tek par dana, kada zavrsim razgovor s nekim i spustim slide, zasto se poziv automatski ne prekida? Ako osoba na drugoj liniji nije prekinila poziv moze cijelo vrijeme bit na liniji. Imam samsunga vec dugo i nakon sta spustim slide poziv se automatski prekida. Kako da to napravim i na N95?
Poz
alan_poh
26.03.2008., 00:56
ljudi....zanima me dali se ikako može ispraviti slijedeće...naime imam N95 običnu....problem je što ako mi je ugašen mobitel, i kad ga upalim, ako dođe mi koja poruka, u message details mi ne piše kada je poruka poslana nego kada mi je poruka stigla na mobitel, malo debilski, ne? svaki mob koji sam imao do sad u message details mi je pisalo kada je poruku poslao pošiljatelj, sad piše kada mi je ta poruka stigla ....a neke pute dobro dođe vidit kada je ta poruka poslana.....ima li kakvih pomoći oko ove sitnice ? (osim držanja mobitela cijelo vrijeme upaljenog?)
f1-nando
27.03.2008., 09:13
molio bih nekog za program rotate me i nokmote.....da mi pošalje upustvo za potpisivanje sertifikata i objašnjenje kako to da uradim......može na pm....hvala...i kako ovo http://www.youtube.com/watch?v=KhT7q8qQ-U0&feature=related
molio bih nekog za program rotate me i nokmote.....da mi pošalje upustvo za potpisivanje sertifikata i objašnjenje kako to da uradim......može na pm....hvala...i kako ovo http://www.youtube.com/watch?v=KhT7q8qQ-U0&feature=related
prvo i osnovno da li imas svoj(tvoj imei) certifikat:misli:,drugo nisi procitao komentare ispod tog filmica koji ti daju odgovor ,n95 ne podrzava touchscreen ,znaci kineska nokla ili bluetooth tipkovnica,i trece ako imas svoj cert ja cu ti poslat program koji potpisuje programe :D
f1-nando
01.04.2008., 08:16
prvo i osnovno da li imas svoj(tvoj imei) certifikat:misli:,drugo nisi procitao komentare ispod tog filmica koji ti daju odgovor ,n95 ne podrzava touchscreen ,znaci kineska nokla ili bluetooth tipkovnica,i trece ako imas svoj cert ja cu ti poslat program koji potpisuje programe :D
kasnije sam ukapitao da je u pitanju bluetooth tastatura...nemam imei certihikat...kako sad
rfforumas
01.04.2008., 12:15
Izašao novi firmware za N95:
Nokia N95 software version 21.0.016 released - 26 March 2008
This software version includes Flash Lite 3 support (enabling users to watch Flash video web sites such as YouTube) and Widget support. The release also includes standby-time improvements and improvements to Bluetooth headset interoperability.
http://europe.nokia.com/A4577225
kasnije sam ukapitao da je u pitanju bluetooth tastatura...nemam imei certihikat...kako sad
probaj potpisati ovdje:D
https://www.symbiansigned.com/app/page/public/openSignedOnline.do
mislim da bi i jedan i drugi program trebao proc,tu mozes potpisivati "freeware" programe :kava:
He,he... Kupio sam si bijeli i crni kover, ali ono, full cover za moju N95. Bit će cijela crna, ili kasnije, bijelo-crna.
Problem je u tome, što ću morati raskopati pola telefona, odnosno, morat ću pola toga odvojit s matične ploče moba, pa me malo trta...
He,he... Kupio sam si bijeli i crni kover, ali ono, full cover za moju N95. Bit će cijela crna, ili kasnije, bijelo-crna.
Problem je u tome, što ću morati raskopati pola telefona, odnosno, morat ću pola toga odvojit s matične ploče moba, pa me malo trta...
E, to te ja pitam! Black edition N95 classic!
Znam da imaš iskustva u raskopavanju mobitela :lol: pa se ne brinem da ćeš nešto zeznuti.
E, postaj barem jednu fotkicu kako ti izgleda u crnoj varijanti.
rubinho
07.04.2008., 13:14
je li bitno di kupit masku? (pitanje proizvodjaca)
kupio bi i ja crnu jer sam nekako navikao na crne mobitele a ova kaki boja mi lici na pustinjsku oluju i nikako mi se ne svidja
ja kupio na ebay.com
Sada je pitanje izgleda, kvalitete i sjaj, odnosno kako je nanesena ta crna boja na plastiku. Kada dođe, probam to napraviti pa vam ovdje pustim fotku kada bude gotovo... ;)
Dobro, ja sada ispadam idiot ovdje, ali pokušao sam "sign"-at RotateMe 2.0, ali dobio sam ovo i nemam pojma što dalje:
FAILURE: Submitted .sis file uses a UID that is not allocated to the account holder matching this email address (0x200087b5 )
???
Mislim, nikada nisam morao to raditi, jer ja software kupujem, kao što se nadam da i moj kupuju, ali RotateMe je free, a samo ga treba podpisati, ali izgleda da sam preglup za to...
Mala pomoć molim...
aha, skužio sam. Izgleda da se treba registrirati na toj stranici...
f1-nando
10.04.2008., 09:08
probaj potpisati ovdje:D
https://www.symbiansigned.com/app/page/public/openSignedOnline.do
mislim da bi i jedan i drugi program trebao proc,tu mozes potpisivati "freeware" programe :kava:
odradio za rock n scrol, ali neće da radi....( neispravan sertifikat)
odradio za rock n scrol, ali neće da radi....( neispravan sertifikat)
kaj cu ja stobom :tuctuc: opet ne citas idi tamo na njihov forum registriraj se i postaj svoj imei i on ce ti na istom tom forumu stavit link za download potpisanog programa :D
f1-nando
10.04.2008., 11:57
hvala
f1-nando
11.04.2008., 08:54
dobio sertifikad...instalirao i ništa se ne dešava.....jednostavno ne radi
dobio sertifikad...instalirao i ništa se ne dešava.....jednostavno ne radi
instaliraj ove plug in-ove prije programa trebalo bi radit
N95AccelerometerPlugin
PythonForS60_1_4_2_3rdEd
znaci deinstaliraj program,instaliraj plug-ove pa program :D
sličice
12.04.2008., 04:27
Izašao novi firmware za N95:
Nokia N95 software version 21.0.016 released - 26 March 2008
This software version includes Flash Lite 3 support (enabling users to watch Flash video web sites such as YouTube) and Widget support. The release also includes standby-time improvements and improvements to Bluetooth headset interoperability.
http://europe.nokia.com/A4577225
Trebao bih pomoc,pokusavam instalirati najnoviji softver na svoj n95 ali ga nemogu instalirati zbog svog coda,koliko sam vidio moj n95 ima Australian code,uglavnom isao sam promjeniti kod preko nemesisa,naravno prije toga sam spoji mobitel na komp na PC suite mode i imam najnoviju verziju PC suita i nemesisa,ali ugavnom svaki puta kad preko nemesisa idem na scan uvijek mi izbaci error i ne moze prepoznati mobitel.Tako da ne mogu promjeniti code,ima li tko kakav savjet? :(
hvala
AccesDenied1
12.04.2008., 13:43
ljudi....zanima me dali se ikako može ispraviti slijedeće...naime imam N95 običnu....problem je što ako mi je ugašen mobitel, i kad ga upalim, ako dođe mi koja poruka, u message details mi ne piše kada je poruka poslana nego kada mi je poruka stigla na mobitel, malo debilski, ne? svaki mob koji sam imao do sad u message details mi je pisalo kada je poruku poslao pošiljatelj, sad piše kada mi je ta poruka stigla ....a neke pute dobro dođe vidit kada je ta poruka poslana.....ima li kakvih pomoći oko ove sitnice ? (osim držanja mobitela cijelo vrijeme upaljenog?)
to je i mene zivciralo, svaki mobitel koji sam dosad imao je pokazivao kad je sms poslan a ne kad je stigao na moj aparat. osim ove nokie...i koliko mi se cini,tu se nista ne moze uciniti...takav im je softver:ne zna:
f1-nando
13.04.2008., 11:01
opet ne radi
Luka Pilat
14.04.2008., 17:32
Onda idite na piratebay ili torrent stranicu napisite n95 aplikacije i bit ce neznam tocno koliko ali brdo programa keje skines preku utorrenta:)
f1-nando
18.04.2008., 09:39
radi konačno....hvala svima
Dal mi može netko ukratko reći zašto većinu programa za moju N95 ne mogu downloadad?Na mobu mi dođe obavjest da je "potvrda istekla"ili da se ne može instalirat.Mob ima sve oriđiđi programe,dodala sam Python for60(za igricu kuglica u labirintu)koja ne radi,rotateMe-neće sa nijedne stranice,uglavnom samo teme koje me ne zanimaju previše.uglavnom ne gre mi ništa,jedino jedan tetris,i to je sve.Ah da ,imam movingball koji radi znači i taj akcelerator ili kako već(ne se smijat),radi ok.Spojim se usb-om.hvala
P.S-mob imam od 8.mj /07 ,radi odlično,baterija i do 3 dana.
rubinho
20.04.2008., 17:18
neke programe treba potpisati odnosno certificirati da bi radili, a za one kojima je istekla potvrda na telefonu vrati godinu ili nekoliko mjeseci unazad instaliraj i opet vrati u normalu:top:
kaj cu ja stobom :tuctuc: opet ne citas idi tamo na njihov forum registriraj se i postaj svoj imei i on ce ti na istom tom forumu stavit link za download potpisanog programa :D
Sad sam razgledao njihov forum međutim nikako ne mogu pronaći topic u kojem mogu postati IMEI...
Može pomoć? :moli:
Mislim da mi to nedostaje jer ni jedan program u.sis ne mogu instalirat-ne podržava.Da li mi može netko reći odakle to "skinuti"?Hvala
matrix000
24.04.2008., 20:08
može li mi iko pomoći oko ovog programa Private Call&Sms Guard da mi da link crackiran
kiki_zg
24.04.2008., 23:30
Evo samo da se pohvalim da sam i ja postao ponosni vlasnik 8gb verzije.
Kad se vratim s puta, malo cu proucit topic pa se javim sa pokojim pitanjem :D
znam da je pomalo retardirano pitanje:kava:
dopizdila mi je ova standardna tema na mobu i zelio bih malo osvijezenja za oko ali vidim da na stranicama za teme ima previse bezveznih temi, virusa...pa ako je nekome dosadno nek mi preporuci neku dobru.:)
znam da je pomalo retardirano pitanje:kava:
dopizdila mi je ova standardna tema na mobu i zelio bih malo osvijezenja za oko ali vidim da na stranicama za teme ima previse bezveznih temi, virusa...pa ako je nekome dosadno nek mi preporuci neku dobru.:)
biraj :mig:
http://gallery.mobile9.com/c/nokia-n95-themes/1/
jeli netko od vas upgradeo N95 na ovu zadnju verziju? Ispalti li se uopće? Ja nisam niti ne namjeravam za sada, nekako mi se čini da sa ovim upgradeom i nisu napravili neki pomak...
Jedno početničko pitanje - kad spojim mobitel u modu mass storage u koji folder moram kopirati temu kako bih je instalirao?
Dominik3333
26.04.2008., 19:20
N95.....viewty je bolji......sad sam mrtav
Jedno početničko pitanje - kad spojim mobitel u modu mass storage u koji folder moram kopirati temu kako bih je instalirao?
Koji god hoces, ali najbolje je u prvi, pod "attachments", ali mozes i pod "data", "other", itd... Ionako kada instaliras temu, iz tog foldera brises .sis file...
Koji god hoces, ali najbolje je u prvi, pod "attachments", ali mozes i pod "data", "other", itd... Ionako kada instaliras temu, iz tog foldera brises .sis file...
Zahvaljujem :mig:
rubinho
29.04.2008., 22:08
jeli netko od vas upgradeo N95 na ovu zadnju verziju? Ispalti li se uopće? Ja nisam niti ne namjeravam za sada, nekako mi se čini da sa ovim upgradeom i nisu napravili neki pomak...
ako mislis na verziju v21.0.016, ja jesam i nista revolucionarno, ne vidim neki veliki pomak
ev baterija ali to je mozda i placebo efekt
imam nokiu n95 8gb i stvarno je zvijer...zanima me jeli ko zna jeli n96 u prodaji???
Ljudi bok ! imam jedno pitanje u vezi s N95 i surfanjem.
dakle , kad surfam (recimo doma prek wirelessa) nakon određenog vremena (kratkog) pojavi mi se poruka MEMORIJA PUNA, UGASITE NEKE PROGRAME (ili tako nesto)
zbrisem privremenu memoriju, svu memoriju vezanu za surfanje, radi 3 min i opet mi se pojavi ta poruka i nemogu dalje učitavat stranice. Kakve programe ??? sve mi je zgaseno, samo mi je browser ukljucen za surfanje!
za surfanje prek wirelessa koristim nokiin program za surfanje
druga stvar : kad sam vani, onda surfam preko Opere Mini (web'n'walk) i to fakat super radi. medjutim Opera mini mi se nece konektat sa wirelessom doma. :confused: kak da to sredim ?
Zahvaljujem na odgovorima i pomoći !
Bok ljudi !
Luka Pilat
05.05.2008., 17:08
Jel zna netko gdje nabavit rotate me program jer imam v2.0 i nesto nece radit pa ku mozda tko ima nek mi posalje na mail: lpilat112@net.hr ili ku zna kako instalirat na n95 ili n73.
posaljite bilo koje programe ili dobre igre...
pozzz
judi...ovako: kupio sam n95 u t-mobile HR i product ID mi je 0552019 i kada pokrenem nokia software update pise mi da imam najnoviji software za moj mob!!! posto znam da nije najnoviji pitam vas...ima li ko n95 kupljen u hrvatskoj (t-mobile HR) i dali i on ima isti problem...sto da ucinim i gdje skinuti onaj program za mjenjanje product ID-a?
rubinho
10.05.2008., 13:52
judi...ovako: kupio sam n95 u t-mobile HR i product ID mi je 0552019 i kada pokrenem nokia software update pise mi da imam najnoviji software za moj mob!!! ...sto da ucinim i gdje skinuti onaj program za mjenjanje product ID-a?
program imas ovde (http://www.noeman.org/gsm/hardware-firmware/49752-nemesis-service-suite-nss.html) samo se moras registrirat da ga mozes skinut, koristenje je na vlastitu odgovornost i mislim da mijenjanjem product code-a gubis garanciju
Luka Pilat
10.05.2008., 20:15
je...gdje da nabavim ispravam rotate me ili n-gage za n73 ME:( odg.
A da jednostavno kupite laptop? Ja se divim ovom mobitelu, izgleda da je ispunjenje svih snova o mobovima, ima sve živo, ali cijena je previsoka, mnoge funkcije su (koliko ja znam) nedostupne kod nas, a i ogromna je. Samo mi se jako sviđa taj TV izlaz, kaj to već ima. Tata mi ima Nokiu, on je zadovoljan, al ja sam primjetila neke veće nedostatke kao sporost kamere, struganje kliznog mehanizma po tipkovnici, lošije tipke, nepreglednost menija itd. Ali to su neke nijanse, valjda.
No dobro, jel funkcionira taj TV il ne?
Luka Pilat
11.05.2008., 13:31
Da funkcjonira a rotate me ne!:ne zna:
Ovisi o mobi i koji ima softver ako ima ovaj noviji kao sta je moj ali sam ga kupio u italiji jer ga kod nas nema sa tako brzim softom!:rofl:
f1-nando
20.05.2008., 11:14
v30 update makar ga tako na symbian frek najavljuju....pogledajte http://www.youtube.com/watch?v=_hhBedz2xqY&eurl=http://www.jaspp.net/
N95 nedostaci:
-slaba baterija (950 mAh)
-nema DVB-T
-nema opticki zoom
-Brzina procesora ?
-SY.OS. bas i nije najstabilniji (moja iskustva)
-GPS nece biti podrzan od operatera u RH.
-za tu cijenu se vjerovatno moze kupiti
digitalac 5mp+ mobitel + GPS = N95
5mp(oko 1500 kn)+3500kn(tako dobar mob)+2000kn(gps,najobicniji)-7000kn sve zajedno
~Razor~
22.05.2008., 21:57
5mp(oko 1500 kn)+3500kn(tako dobar mob)+2000kn(gps,najobicniji)-7000kn sve zajedno
Da,i zar nije puno jednostavnije imat sve to u jednom uredaju a najveci gaf kako vecina korisnika pise je baterija telefona no razmislite malo koliko vam baterija laptopa izdrzi u usporedbi sa N95!
Takoder ja posjedujem Nokiu N95 i mogu reci da je uredaj jedna od mojih boljih investicija a baterija mi sa zadnjim softverom traje uz prosjecnu uporabu solidna dva dana!
~Razor~
~Razor~
22.05.2008., 21:59
Ispricavam se na trostrukom postu nisam znao da sam uspio postat jer mi se svaki put pojavilo gateway error!
Dva dana, to je maaalo.
Da dva dana, al zato je bat puna ni za 2 sata... Ma ni tolko, za manje od 2 sata mi je pun.... Nisu je mogli napravit bolju samo malo razmislite...
optički zoom za mobitel? isss, kakvi zahtjevi... tko se misli ozbiljnije baviti fotografijom, neće se sigurno zadovoljiti mobitelom, ma koliko god mpxela imao. a da ne govorim o nakaradnosti prikeljivanja teleskopskih zoomova na mob. n95 ima sasvim solidnu kameru iako se naravno ne može opet usporediti s bilo kojim fotićem od 5 mpx.
i gps će biti podržan od operatera jako brzo. a možda već i je, nisam pratila najave u medijima.
n95 je skup, al jeben mob. iako ipak više slinim za mda npr. :cerek:
rubinho
27.05.2008., 18:39
i gps će biti podržan od operatera jako brzo. a možda već i je, nisam pratila najave u medijima. :cerek:
di ti zivis a di ostatak rvacke?
probaj preko trazilice ukucat gps i zadivit ces se rezultatima
za sada, a tako ce ostati do 2012, monopol na gps ima pentagon a nikako operateri
tema je opsirna i molim citati postove prije pisanja bilo cega
..AnI..
10.06.2008., 23:51
Mobitel je preskup s obzirom na kvalitete...
vedranu
11.06.2008., 12:54
Mobitel je preskup s obzirom na kvalitete...
Joj kako ja volim ove sta trkeljaju bez veze. Aj ti meni fino reci jesil ti ikad drzao taj mob u ruci, jesi li ikad ista radio na njemu. Jer stvarno mi nije jasna ona prica, ne valja slider, baterija kratko traje, sporo radi, gps ne moze ukvatit signal, a nikad mob nisu ni vidili. Pa kako meni sve radi ok. Jbg, je da sam kešnuo 4k kuna za mob (+pretplata na godinu) ali niti malo se ne kajem i duplo vise bi dao za njega. Jer mi koristi u gomilu stvari i koristim 80-90% njegovih mogucnosti. A tko ne moze i ne zeli dati trenutno 3k kn za ovaj mob i ne treba da ga ima. :amen: Ima na trafici onih tomato paketa, ti ce im odgovarati po cijeni i po mogucnosti i naravno po kvaliteti.
rubinho
11.06.2008., 13:53
Joj kako ja volim ove sta trkeljaju bez veze. Aj ti meni fino reci jesil ti ikad drzao taj mob u ruci, jesi li ikad ista radio na njemu. Jer stvarno mi nije jasna ona prica, ne valja slider, baterija kratko traje, sporo radi, gps ne moze ukvatit signal, a nikad mob nisu ni vidili. Pa kako meni sve radi ok. Jbg, je da sam kešnuo 4k kuna za mob (+pretplata na godinu) ali niti malo se ne kajem i duplo vise bi dao za njega. Jer mi koristi u gomilu stvari i koristim 80-90% njegovih mogucnosti. A tko ne moze i ne zeli dati trenutno 3k kn za ovaj mob i ne treba da ga ima. :amen: Ima na trafici onih tomato paketa, ti ce im odgovarati po cijeni i po mogucnosti i naravno po kvaliteti.
:s:top: drzte se dummya 3310
Ja prije par dana upgradeao N95. Ništa novo. Same all shit!
rubinho
12.06.2008., 14:47
Ja prije par dana upgradeao N95. Ništa novo. Same all shit!
v30?
tnerancic
01.07.2008., 17:45
dali mi može netko molim vas napraviti certifikat za rotatemi za nokiu n95, jer se nemogu nikako registrirati. Zahvaljujem
qsebastian
03.07.2008., 23:16
dali mozda tko od vas zna, dali se ikako moze Nokia N95 8 GB, za americko trziste, srediti da moze raditi i kod nas...mislim na HDSPA (850 , 1900 - us varijanta) a u europi je 2100..
..zanima me jos i to sto je njihova varijanta za 3.5G, a mi imamo 3G....jel ce to njihovo raditi kod nas...
..nek mi netko kaze sto o tome...hvala!
intercepts
04.07.2008., 21:51
dakle,ne da mi se otvarati nova tema,problem je vezan za dotični mobitel čiji sam vlasnik.
problem je u tome što je mobitel do nedavno funkcionirao u redu,no pošto ga nemam dugo par mjeseci,molim za pomoć..
prelaskom u video mod na snimaču,tj bljeskalici se po noći automatski palilo xenon svijetlo....nedavno jest video mod postao usporen i snimanjem po noči se pali crveno svijetlo(red eye),koje svijetli cijelo vrijeme....postoji li igdje opcija gdje se to crveno svijetlo briše tj vraća na xenon lampicu..ili je riječ o kvaru....
prilikom slikanja po noći,blic funkcionira normalno....hvala :)
mostarac
08.07.2008., 14:59
imam n95 2 mjeseca i uglavnom služi svrsi. nisam neki znalac ali bi iz objesti stalno nešto mjenjao i dodavao, pa me zanima da li se uopće isplati išta dirati (firmware ili što već) ili su to samo nijanse.
f1-nando
09.07.2008., 11:13
imam n95 2 mjeseca i uglavnom služi svrsi. nisam neki znalac ali bi iz objesti stalno nešto mjenjao i dodavao, pa me zanima da li se uopće isplati išta dirati (firmware ili što već) ili su to samo nijanse.
pogledaj koja ti je verzija softvera *#0000# velika je razlika izmeđđu v12 i najnovijeg v21....brzina uređaj,brzika kamere..stabilnost....
mostarac
09.07.2008., 15:42
je 12. hvala, upravo skidam nemesis. još jedno pitanje u vezi rotate me, čini mi se da je symbian signed stranica nešto drugačija u odnosu na tutorial koji se nalazi ovdje, pa pretpostavljam da je i postupak drugačiji.(nema više one opcije owner certifikate) da li zna netko nešto o tome
v30 update makar ga tako na symbian frek najavljuju....pogledajte http://www.youtube.com/watch?v=_hhBedz2xqY&eurl=http://www.jaspp.net/
Sve mi se čini da si je netko dao truda tu prezentaciju napravit u Flashu. Uopće (niti malo) ne vjerujem da će takav menu, takva navigacija biti moguća na N95
Luka Pilat
11.07.2008., 00:12
Bok jel mi moze tko od vas napravit certifakt od rotate me za n73 me posalji te ga na mail lpilat112@net.hr
frano88
11.07.2008., 03:03
Pozz svima..ovako kupio sam N95 8gb u svicarskoj al ima branding od orange.Sad me zanima kakva je razlika između brandina i ne brandinga,jel se moze normalno koristit sa branding?? I jel se moze maknut branding??
unaprijed HVALA.....
pozz svima
mostarac
11.07.2008., 16:43
nema razlike ako nije kodiran, osim što imaš ikonice i temu i druge gluposti operatera. možeš ga debrandirati updejtanjem firmwarea na nokia službenoj stranici. a možda ima i neki brži način ali za to ne znam, iskreno.
mostarac
11.07.2008., 16:48
Bok jel mi moze tko od vas napravit certifakt od rotate me za n73 me posalji te ga na mail lpilat112@net.hr
imaš dobar tutorijal na 25 ili 26 starnici teme, cert dobiješ pomoću OPDA a ostalo i nije neki problem.
netko je bio rekao da je ista stvar izmedju n95 i n95 8gb samo da nokia n95 8gb ima veci ekran.I da si je on kupio mem. karticu od 8gb i da mu radi...ali nokia n95 podrzava mem.karticu do 2gb..ako stavis vecu ti moze doci do "stekanja sustava" ili moze nesto izgoriti.Ali ipak se ne mora desiti nista.
mostarac
12.07.2008., 01:25
instalirao sam rock n scroll ali ne radi, pročitao sam u vezi nekih plug inova, jel zna neko gdje ima to za skiniti ili da postavi link.hvala
pozdrav..
imam problem sa svojom nokiom n95 :(
kad mi stigne poruka ne pišti ni ne napiše da je primio poruku.. ja mogu otići u inbox i pregledati da li sam dobila nešto i ako mi je poruka stigla bit će tamo, znači nije da ja ne primim poruku, s tim je sve u redu ali jednostavno ne daje nikakve znakove da je poruka došla.. :(
da li je itko imao isti problem i kako ga je riješio??
hvala
another
20.07.2008., 18:45
Neki dan sam kupio nokiu n95 8 gb i totalno sam se razocarao...mobitel je spor,puno sporiji od recimo sony eriscona starog 2 godine,sve je komplicirano,onaj wlan uopce ne radi,mobitel tu i tamo zna zablokirat na nekih 2 minute,kad nekom posaljem poruku uopce ne stize report da je dobio poruku mada sam upalio tu opciju,msn uopce ne radi kao i 80% svih programa koje sam skinuo sa neta kao npr.bing,slick itd...baterija drzi nekih dan i pol ako jako malo radim na njemu..ak slikam malo sa blicom mozda traje dan...sve u svemu previse love za tako nesto...vec razmisljam da ga prodam i kupim si nesto drugo...
vedranu
21.07.2008., 13:09
Neki dan sam kupio nokiu n95 8 gb i totalno sam se razocarao...mobitel je spor,puno sporiji od recimo sony eriscona starog 2 godine,sve je komplicirano,onaj wlan uopce ne radi,mobitel tu i tamo zna zablokirat na nekih 2 minute,kad nekom posaljem poruku uopce ne stize report da je dobio poruku mada sam upalio tu opciju,msn uopce ne radi kao i 80% svih programa koje sam skinuo sa neta kao npr.bing,slick itd...baterija drzi nekih dan i pol ako jako malo radim na njemu..ak slikam malo sa blicom mozda traje dan...sve u svemu previse love za tako nesto...vec razmisljam da ga prodam i kupim si nesto drugo...
Ma rješi se toga :)
cvjetko77
23.07.2008., 17:29
evo ja sam se malo kasno ukljucio u razgovor pa me samo zanima...ne znam dal ste vec o tom pisali prije al nisam stigo sve procitat...jel znate da postoji onaj hack da mozes instalirati sve programe i registrirat ih cak i ako se placaju...inace nokia ne pusta da instaliras sve programe ako nemas tu neku licencu,certifikat ili tako nesto...tako da je to super hack samo ga treba nac za skinut negdje
vješalica
25.07.2008., 21:16
Evo i kupio danas nokiu 95-8g
Do sada sam koristio isključivo se ali ova nokia je predobra
Par pitanja
1. Kad odem u imenik ne vidim brojeve telefona nego samo naziv kontakta, a pošto imam pod jednim imenom više kontakata volio bih vidjeti i broj
2. kada spojim mob na tv lcd slika mi je crno bijela u tel sam mijenjao pal ntsc ali i dalje isto a na tv u nemam opciju
Inače sve ostalo s telefonom je super ...
vješalica
27.07.2008., 21:35
I još jedno pitanje
kako sa se k800 prebaciti cijeli imenik u nokiu n95 8gb
Probao sam sa k800 poslati cijeli imenik u nokiu preko bt ali nokia to shvati kao 1 poruku sa 1 kontaktom ( prvim... )
Aparat je dobar ali moram se malo naučiti na nokiu ....
LO1969VE
28.07.2008., 19:42
najjaci su mi ovi koji kupe malo bolju stvarcicu da bi mogli kukati kako nista ne valja. Symbian os je spor os..to je sasvim normalno..ocito je taj mob previse za tebe i tvoje zivce. Daj ga meni..ak se os menjat.
nonamee
14.08.2008., 01:45
kupio sam n95 od jednog tipa, novi, zapakiran. I odjednom mi se polne blokirat i gasit. Ono, malo radi, pa zablokira pa se sam ugasi, pa se upali, pa se opet ugasi, pa se opet upali..lol..jel se moze kak taj sowtware promijenit ili nesto slicno da se vise ne gasi.
Apocalypso™
14.08.2008., 08:08
Jel ti blokira kod neke odredjene aplikacije ili je to onako random? Koju verziju softa imas? Jesi' proba formatirat?
nonamee
14.08.2008., 13:21
Jel ti blokira kod neke odredjene aplikacije ili je to onako random? Koju verziju softa imas? Jesi' proba formatirat?
ma vise random..ono kad nesto radim na njemu...a ne znam koju verziju imam..ne razumijem se bas u mobitele...formatirat??ne
Brucos_zagreb
14.08.2008., 13:47
Imam jedan problem. instaliram n-gage 2.0 software i igricu preko onog TRK i kad na kraju udjem u n-gage games aplikaciju nigdje ne mogu nać nikakvu ikonicu od igrice?!!!
Brucos_zagreb
14.08.2008., 13:51
E zaboravio sam. u pitanju je Nokia N95
rubinho
14.08.2008., 15:21
ma vise random..ono kad nesto radim na njemu...a ne znam koju verziju imam..ne razumijem se bas u mobitele...formatirat??ne
verziju software provjeris unosom *#0000#
preko nokia pc suite napravis backup i preporucam obnovu software
molim te uzmi vremena pa procitaj topic da vidis o region code i obnovi software da sad ne pisem opsirno
nonamee
14.08.2008., 15:25
verziju software provjeris unosom *#0000#
preko nokia pc suite napravis backup i preporucam obnovu software
molim te uzmi vremena pa procitaj topic da vidis o region code i obnovi software da sad ne pisem opsirno
v 14 0 001 19-2-08 RM159 , a jbt, nemam pojma o cemu pricas! jel ga mogu kome odnijet? mislim jel ko radi to? da mi ga popravi?
LO1969VE
14.08.2008., 18:51
probaj reinstalirati mob preko neta. Ne zaboravi napuniti bateriju.
Onda ti je uređaj neispravan. Sve radi savršeno, sporo je jedino otvaranje messaginga i određena inicijalna spajanja što nema nikakve veze s mobitelom, GUI je jedan od preglednijih i ergonomičnijih koje sam vidio i ništa nije komplicirano, WLAN radi odlično, svi reporti stižu uredno, MSN nisam probao, ali sve aplikacije rade, baterija u standby modeu drži točno onoliko koliko piše, ako ga se intenzivno koristi (pogotovo za kameru i fotić) naravno da traje znatno kraće, a još uvijek nisam doživio ni jedno blokiranje.
Evo i ja sam novi vlasnik n95, prije sam imal n73 i bil sam zadovoljan, al sad sa n95, sam super zadovoljan! Barem je duplo brži u svim aplikacijama, jedino me smeta slaba baterija al nisam od onih kojima je problem punit svaki dan mob pa mi je i to ok! Stavil sam najnoviji softvare v21, i dobl sam mislim 3 dana probnog korištenja Nokia mapsa, pa si mislim stavit garmin za hrv, pa jel mi možete reči na kojoj stranici je to tu opisano ak je da ne lisatm sveeee, hvala!
vedranu
30.08.2008., 21:22
Evo i ja sam novi vlasnik n95, prije sam imal n73 i bil sam zadovoljan, al sad sa n95, sam super zadovoljan! Barem je duplo brži u svim aplikacijama, jedino me smeta slaba baterija al nisam od onih kojima je problem punit svaki dan mob pa mi je i to ok! Stavil sam najnoviji softvare v21, i dobl sam mislim 3 dana probnog korištenja Nokia mapsa, pa si mislim stavit garmin za hrv, pa jel mi možete reči na kojoj stranici je to tu opisano ak je da ne lisatm sveeee, hvala!
Navigacija za N95
(http://www.forum.hr/showthread.php?t=284280)
riverriders
31.08.2008., 10:49
Imam problema sa snimanjem videa(n958gb). Svakih par sekundi mi se zamrzne slika pri snimanju ,mada je oznaka REC aktivna.
Takodjer i kod pregledavanja zapisa video prekida na par sekundi ,pa nastavi dalje
THX
sTAVI NOVI SOFTWARE! TO UVJEK SVE RJEŠAVA :)
Ljudi, evo već neko vrijeme mi glas redovno distorzira na N95 8GB. Pokušavam onu metodu "ljubljenja u uvlačenja" zraka, ali nikako to riješiti za stalno.
Katkada tijekom razgovora bude jako bistar zvuk, kao na svakom drugom mobitelu, ali katkada opet dođe do distorzije.
Sada, na netu je, vezano uz pojam "distirzija" i "mobitel" na prvome mjestu N95 i N95 8GB. Jedan iz UK je slao mob na servis, zamijenili mu novi zvučnik, koji je nakon 15 dana ponovo prodistorzirao.
Na jednoj user net grupi čovjek kaže da je mijenjao 3 zvučnika i da su svi bili s distorzijom.
Imam jamstvo Mobisa, ali mi se ne ostaje bez mobitela 15 dana.
Sada, vaše mišljenje - slati ili ostaviti? Da ne bude uzalud.:ne zna:
vedranu
01.09.2008., 14:57
Ljudi, evo već neko vrijeme mi glas redovno distorzira na N95 8GB. Pokušavam onu metodu "ljubljenja u uvlačenja" zraka, ali nikako to riješiti za stalno.
Katkada tijekom razgovora bude jako bistar zvuk, kao na svakom drugom mobitelu, ali katkada opet dođe do distorzije.
Sada, na netu je, vezano uz pojam "distirzija" i "mobitel" na prvome mjestu N95 i N95 8GB. Jedan iz UK je slao mob na servis, zamijenili mu novi zvučnik, koji je nakon 15 dana ponovo prodistorzirao.
Na jednoj user net grupi čovjek kaže da je mijenjao 3 zvučnika i da su svi bili s distorzijom.
Imam jamstvo Mobisa, ali mi se ne ostaje bez mobitela 15 dana.
Sada, vaše mišljenje - slati ili ostaviti? Da ne bude uzalud.:ne zna:
Imas jos opciju da tankom iglicom probas pomaknuti plastiku kroz mrežicu na zvučniku (vidices, primjete se dvije rupice ispod mrežice)
Imas jos opciju da tankom iglicom probas pomaknuti plastiku kroz mrežicu na zvučniku (vidices, primjete se dvije rupice ispod mrežice)
Nešto sam čitao o tome ali nisam skužio. Možeš li malo detaljnije? Bušim li nešto ili kako?
vedranu
02.09.2008., 13:31
I ja sam nesto citao na forumu nekom, i bas je graficki bilo nacrtano.
Valjda zvucnik izgleda kao dugme (gumb). Ima takav oblik i dvije rupice i sad valjda iglicom malo pomjeris ili namjestiš foliju na mjesto.
Prvo sam probao s puhanjem i uspjelo je, tako da nisam ni pokusavao to s iglicom.
Probaj proguglat, ja sam relativno brzo nasao
Evo ovako, moje viđenjje mobitela nakon 2 tjedna korištenja: Imam N95 8gb, bilo je dosta priča o slaboj bateriji, ne znam iskreno zašto, mkožda sam se ja kao već korisnik symbian mobitela koji puno troše naviknuo na to, ali ja sam na tom mobu puštao glazbo (što na slušalice, što na ipod zvučnik) od Zagreba do nurnberga, i još navečer na zvučnikew uključene u struju jedno 3 i pol sata. U amsterdamu sam koristio GPS i jebeno je sve bilo koliko mi je zatrebalo, sve u svemu, predobro, cijeli mobitel mi je odličan i imam u biti samo 2 zamjerke:
- ne znam jel to uobičajeno kod kliznih mobova, ali ima dihta jedno milimetar, možda i manje, al zna dosta živcirati jer ostavlja dojam kao da je rasklimano - takvo je od početka i do sada se nije nikaj taj razmak povečal, dal se može to ikako učvrstit ili jednostavno mora tak bit?
- cursor tipka mi ostavlja dojam najjeftinije plastike, tj kao da tipkam po onim tipkama na 3310 kaj su bile. Radi sve normalno, al ima onaj zvuk koji malo nervira
E pa sada, kada je to dvoje jedini problem, onda znate da je mob odličan, jbg ja sam malo cjepidlaka jer mob fakat puno dodje pa onda i jako puno od njega očekujem :D
Ugl, imam i dva pitanja ak mi netko može odg:
1) instalirao sam divx player, no koji god film pustim, bila to reklama od 20 sec ili film od 2 sata, brejka mi, i ne znam kaj da napravim da to isključim. Help?
2) Jel zna netko u koji folder se spreme pjesme koje dobijem bluetoothom? Jer imam ih na mobu, sinkroniziram mob sa onim nokia music playerom na kompu i on ih prepozna, al ne znam kak da ih prebacim na komp?
Pozdrav!
Imam problem s navigacijom, ovak: spojila sam mob sa kompom, naravno preko Mass Sorage-a, otvorila Map loader, downloadala si mape i fino otisla van i otovrila navigaciju. spoji mi se na satelit al mi ne zeli otvorit mapu, samo mi je slika planete cijelo vrijeme, a kad mu zadam da me vodi do odredjenog mjesta on mi napise kuda moram ic, nikako mi se ne zeli otvorit kartu. jel zna neko u cem je problem?
rubinho
03.09.2008., 20:14
malo se tu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=284280) educiraj a ako ne pomogne pisi
hvala, skuzila sam u cem je problem, nisam zumirala kartu :bonk:
Digitall
05.09.2008., 17:24
jucer se pojavio novi update za n95 v30.0.015 pa skidajte!
novosti su: (osim rjesenih odredenih bugova)
-veca stabilnost
-brzi odaziv
-brzi startup
-desktop share online option (share online 3.0)
-nokia Search 4.0 with Google plug-in
-download application updated (v 3.1.50)
-upgrade Music Player-a
-flahlight 3 update, poboljsanja oko gledanja youtube-a i sl. stranica
-vise slobodnog RAM-a (30-33mb)
- brza instalacija aplikacija
- ASR (automatic screen rotation) znaci ne treba vise rotate me i sl.
- i dalje se moze hakirat kao i stari firmware :)
- kamera brza i slika bolja
-galerija brza
-duze trajanje baterije
-maps 2.0
ono sto se cekalo s nestrpljenjem je castor UI i fp2 transistions ali zasada nista od toga u ovom firmwareu
http://www.youtube.com/watch?v=ca6hZhpp3rA
ako vam software updater ne nudi v30 onda imate neki brendirani product code (vip, t-mobile...) i na vasem mjestu bi ga promjenio odma jer ko zna kad ce to doc do njih
za n95 8gb je u testiranju v30 tako da se strpite jos neko vrijeme
rubinho
06.09.2008., 11:24
soft sam akno da mogu ici nepotpisane aplikacije, oce li upgrade ponistiti ak i kako ce se to odrazit na na mob?
ako zna netko iz prve ruke, inace u pitanju je n95 cl
mimimimi
06.09.2008., 12:02
imam problem sa nokiom N95. sinkronizirala sam podatke (imenik i email adrese) sa outlookom, ali mi ne želi očitati brojeve, odnosno, kad mi netko šalje sms ili me zove ne pokaže tko je zapravo. (normalno mogu slati sms i zvati preko podataka iz imenika).
u čemu je problem? ima li rješenja?
Digitall
06.09.2008., 13:38
soft sam akno da mogu ici nepotpisane aplikacije, oce li upgrade ponistiti ak i kako ce se to odrazit na na mob?
ako zna netko iz prve ruke, inace u pitanju je n95 cl
da upgrade firmware-a ce ti ponistiti sve, osim sto je na mem. kartici. taj hack za nepotpisane aplikacije ces svakako morati ponovo staviti, radi i na v30, probao jucer.
neke programi koji su bili na kartici instalirani ce se ponovo sami instalirati nakon prvog ukljucivanja moba, a neke ce biti potrebno ponovo reintalirati.
prije upgrade-a obavezno spasiti imenik i sta vec imate u mobu (podaci u kalendaru, biljeske i sl.)
moze se sve automatikom napraviti backup na karticu al imam loseg iskustva s tim backupom tako da jednostavno prebacim na pc sve podatke koje kasnije vratim
Digitall
06.09.2008., 13:39
imam problem sa nokiom N95. sinkronizirala sam podatke (imenik i email adrese) sa outlookom, ali mi ne želi očitati brojeve, odnosno, kad mi netko šalje sms ili me zove ne pokaže tko je zapravo. (normalno mogu slati sms i zvati preko podataka iz imenika).
u čemu je problem? ima li rješenja?
mozda imas duple brojeve? to sam primjetio da se dogada kad imas dva imena sa istim brojem, onda ne napise ko te zove
mimimimi
06.09.2008., 13:40
mozda imas duple brojeve? to sam primjetio da se dogada kad imas dva imena sa istim brojem, onda ne napise ko te zove
joj, moguće. jer suprug i ja backapiramo sve u isti file. hvala ti..
nema druge nego brisati.
Pozdrav ekipo!!!
Kupio sam N95 ali rabljenu i sad nakon par dana se pocelo nesto dogadat s ekranom. Sve je super sve dok ne pocnem tipkat po dojstiku ili drugim tipkama dok je zatvoren mob ili otvoren (na brojke se nis ne dogada).
Ovako ekran pozeleni ili se slika pocne trest ili micat. Npr. drzim dojstik prema desno i nakon par sekundi drzanja slika se smrda. U cemu bi mogla biti stvar.
I jos nesto..... ne mogu updejtat mob s novijim softom (nije zakljucan)dode so tocke 2 od 3 i odjednom mi javi da mob nije spojen i spominje neki bb5 ADL loader
Pozdrav ekipo!!!
Kupio sam N95 ali rabljenu i sad nakon par dana se pocelo nesto dogadat s ekranom. Sve je super sve dok ne pocnem tipkat po dojstiku ili drugim tipkama dok je zatvoren mob ili otvoren (na brojke se nis ne dogada).
Ovako ekran pozeleni ili se slika pocne trest ili micat. Npr. drzim dojstik prema desno i nakon par sekundi drzanja slika se smrda. U cemu bi mogla biti stvar.
I jos nesto..... ne mogu updejtat mob s novijim softom (nije zakljucan)dode so tocke 2 od 3 i odjednom mi javi da mob nije spojen i spominje neki bb5 ADL loader
Jesi li siguran da mobitel nije bio zaključan? Ovo što si opisao baš vuče na tu problematiku.
Jer, zašto "normalni" mobitel ne bi mogao apdejtati?
Digitall
07.09.2008., 13:32
evo malo zanimljivih stvarcica da vidite sta se sve moze sa tim malim strojem od n95
pogledajte kako ce izgledat nadolazece igre za njega:
http://uk.youtube.com/watch?v=281I7uoIaLo
a pogledajte koliko ima snage kad moze ovako fino vrtit quake 2 (full openGl i anti aliasing) zbog kojeg su se kupovali novi kompjuteri u to vrijeme
http://uk.youtube.com/watch?v=2SIzb23amW8
moram samo probat igrat sa nokmote (upravljanje pokretom) jos nisam stigao
Jesi li siguran da mobitel nije bio zaključan? Ovo što si opisao baš vuče na tu problematiku.
Jer, zašto "normalni" mobitel ne bi mogao apdejtati?
E to ne znam. Mislim da je bio zakljucan jer ima na sebi natpis Vodafone. Ali sad nije i idu sve kartice.
1) instalirao sam divx player, no koji god film pustim, bila to reklama od 20 sec ili film od 2 sata, brejka mi, i ne znam kaj da napravim da to isključim. Help?
2) Jel zna netko u koji folder se spreme pjesme koje dobijem bluetoothom? Jer imam ih na mobu, sinkroniziram mob sa onim nokia music playerom na kompu i on ih prepozna, al ne znam kak da ih prebacim na komp?
Jel može netko pls odgovorit na ova dva pitanja?
dali se neovlastenom ndogradnjom..mislim ako si zamjenim product id, dali ja gubim garanciju i koliko dugo ona traje u t-mobileu ako neko zna?
hvala...
dali možda netko zna kako se instalira msn na nokiu n95 8gb?
tnx
Digitall
09.09.2008., 15:12
skini noviju ver. ili probaj coreplayer ili neki od hrpe playera
kad nesto dobijes bluetoothom on ga spremi u inbox. Imas odma tamo opciju spremi pa spremis gdje god hoces, a ako ne prepoznaje file nece ga htjeti spremiti dalje, onda instaliras y-browser i tamo imas mail folders pa ga odtamo prekopiras gdje hoces
Digitall
09.09.2008., 15:14
dali možda netko zna kako se instalira msn na nokiu n95 8gb?
tnx
instaliraj fring. U njemu imas skype, icq, msn, gtalk itd.
Tko je instalirao novi upgrade za N95? Jel istina da ima rotate me već unutra?
Digitall
11.09.2008., 21:16
Tko je instalirao novi upgrade za N95? Jel istina da ima rotate me već unutra?
instalirao sam isti dan kad je izasao sluzbeno.
istina je da ima asr (automatic screen rotation) u display opcijama, to nije rotate me, njega mozes isto instalirati a ovaj u sistemu iskljuciti ako ti je bolji rotate me (nesto je brzi)
mene ta rotcija prilično nervira, telefon mi je na remenu zakačen u bočnom položaju i kad mi zvoni i trebam pogledati tko zove naravno ekran držim okomito a poziv mi na landscape, tak da sam ga automatski dissable :).
marshall69
14.09.2008., 01:22
e jel netko zna kako se link na neku stranicu ili nešto drugo 'pretvori' u onaj barcode koji se očitava sa nokijinim čitačem kodova? i jel netko zna kako spojit n95-1 na laptop da mi bude modem da se spajam na net preko 3g mreže jer u nokiji pod Modem imam da se spoji infracrvenom vezom a to mi laptom nema a i čini mi se presporo za prijenos podataka dok mi ni preko usb-a neće jer neznam username i password a u mobitelu mi pod profil TM HR Internet nema username ni passworda?! pls help
marshall69
14.09.2008., 02:41
još nešto: jel stvarno n95-1 može primat microSD veće od 2GB jer čuo sam puno toga (uključujući i ovaj forum nekoliko stranica prije) ali sam u tehničkim specifikacijama navedene nokije vidio miscroSD (up to 2GB) pa me zanima može li više jer bi mi stvarno dobro došlo a ne želim kupovat uzalud
Digitall
14.09.2008., 18:50
ja koristim n95 kao 3g modem za pc i laptop. trebas samo imat instaliran pc suite na pc-u (najbolje zadnja ver. zbog stabilnosti) i tamo imas opciju connect to internet (stisnes to i gotovo). na mobu u tm hr internet NE trebas imat ni username ni password. bitno da ti je pristupna tocka web.htgprs.
mob ti mora biti spojen sa pc-suite preko usb-a ili bluetootha.
sto se tice kartica ja imam od 8gb u njemu, a posto je to sdhc kartica znaci da ce podzavat sve vece kartice jer je isti sistem, znaci 32gb bi trebalo radit bez problema
treniros
14.09.2008., 20:11
Ljudi vidim da dosta znate...molim vas da i meni pomognete......
ja sam pokušao danas instalirati taj neki noviji softwear... i slučajno mi se usb izvadio tjekom instaliranja...a pisalo je upozorenje da mi se može ošteti sofwear ako se to desi...i sad ne mogu više upalit moj n95.....Što da napravim...???
brzo,hitno,molim VAs!!!!!!!!!!
Nešto sad razgledam vezano za update sotvera pa me zanima kolike su šanse da nešto zeznem na telefonu ako to pokušam? :ne zna:
vedranu
16.09.2008., 09:48
Evo i ja sam iskoristio preko vikenda pa malo uredio mob, formatirao karticu i stavio novi firmware. Za sad nista posebno, osim sto mi sad baterija jedva dan izgura, a na 20.0.0.15 je do 3 dana drzala. Malo mi je to cudno, jer nocas oko 2 je senzor za bateriju pokazivao da je full(svih 7 crtica), jutros nisam ni gledao. I sad mi je samo jednom zazvonio i iskljucio se (naravno punjaca nemam na poslu). Ista stvar mi se desila i u nedjelju.
E sad imali iko ideju kako da opet vratim sa 30.0.0.15 na 20.0.0.15?
rubinho
16.09.2008., 11:55
@garak, statisticki gledano le letenje najsigurniji nacin prijevoza a svaki dan gledamo o zrakoplovnim nesrecama tako da....:ne zna:
@vedranu, to se moze samo kod unlockera preko box-a, ja sam misljenja da treba malo pricekat i vidjet feedback pa onda navalit na nove instalacije:top:
vedranu
16.09.2008., 12:53
a 'ko će ga znati, uhvatio malo vremena da sredim mob, jer je bio pun svega i svacega. Valjda ce brzo neki novi firmware opet izac. A do tad cu ga punit svaku vece. :kava:
marshall69
16.09.2008., 14:20
jel mi neko može pomoć jer nemogu updejtat mob n95-1 RM-159 sa 12.0.013 jer mi software updater ne očitava nijednu noviju inačicu firmwarea na netu nego ovu koju ja imam:ne zna:pomozite molim vas!!! usput nisam ništa ilegalno obavljao ni hakirao/kodirao po mobu pa bi sve trebalo raditi kako treba
vedranu
16.09.2008., 14:54
Pisalo o tome dosta ali odavno, trebas promjeniti product ID, pogledaj ovdje
Upgrade softwarea (http://www.forum.hr/showthread.php?t=284197)
još nešto: jel stvarno n95-1 može primat microSD veće od 2GB jer čuo sam puno toga (uključujući i ovaj forum nekoliko stranica prije) ali sam u tehničkim specifikacijama navedene nokije vidio miscroSD (up to 2GB) pa me zanima može li više jer bi mi stvarno dobro došlo a ne želim kupovat uzalud
Potvrđeno je da 16gb sigurno prima, čak su rekli da je su probali i sa 32gb u Sandisk-u i da isto šljaka, ali za 32gb ipak treba potvrda sa njihovih ili Nokiinih službenih stranica.
Ionako za sada imaš 8GB za kupiti, pa slobodno kupi, bude ti šljakao, ali moj savjet ti je da još malo prosrfaš i vidiš koje su dobe i koje ljudi koriste.
Na http://my-symbian.com/forum/ imaš dobre savjete i iskustva pa pročitaj malo.
marshall69
20.09.2008., 01:00
Pisalo o tome dosta ali odavno, trebas promjeniti product ID, pogledaj ovdje
Upgrade softwarea (http://www.forum.hr/showthread.php?t=284197)
tnx pročitao sam sad i mislim da ću jednom probat al kasnije...:top:
marshall69
20.09.2008., 01:02
Potvrđeno je da 16gb sigurno prima, čak su rekli da je su probali i sa 32gb u Sandisk-u i da isto šljaka, ali za 32gb ipak treba potvrda sa njihovih ili Nokiinih službenih stranica.
Ionako za sada imaš 8GB za kupiti, pa slobodno kupi, bude ti šljakao, ali moj savjet ti je da još malo prosrfaš i vidiš koje su dobe i koje ljudi koriste.
Na http://my-symbian.com/forum/ imaš dobre savjete i iskustva pa pročitaj malo.
hvala budem si neš kupio vidit ću
Trebam pomoc.
Hocu updejtat soft.... sve fino krene i dode do tocke 3/3 i napise da treba 15min i onda stane. Napise mi nest da je mob disconnectan i spominje BB5 ADL Loader nije kompatibilan USB mod i moram vadit bateriju da mob proradi. Sad kaj je uopce taj BB5 ADL Loader? :ne zna:
Uopce ne znam kak bi to rijesio.
Baya_Rober
21.09.2008., 00:38
da li u n 95 mogu 2 kartice istovremeno pa da se koriste 2 broja naizmjenicno
da li u n 95 mogu 2 kartice istovremeno pa da se koriste 2 broja naizmjenicno
Ne. Ide samo u neke kopije N95
Ovako, imam problem, N95, star cca pola godine, problem sa stalnim resetiranjem i smrzavanjem, gotovo uvijek ako se pokrene neka zahtjevnija aplikacija mape ili recimo bluetooth transfer, cesto i kamera nakon nekoliko snimaka. Dok se koristi kao telefon, dakle pozivi, poruke itd, uglavnom se ne rusi. Ponekad se ne da ni upaliti(nesto u stilu "obratite se servisu", pa se mora vaditi baterija da ga se resetira. To su simptomi, sve pocelo nakon sto sam ubacivao HR jezik i radio update softvera. Pokusao nekoliko puta s updateom, reinstalacijom pojedinih programa, resetom i opcenito sa svime sto sam nasao na netu a mogu sam izvesti, nije dalo efekta. Neke osobe su mi rekle da je pukao nekakav modul. Nije mi do kraja sjela ova prica jer kao prvo, telefon je poludio nakon update softvera (koja je slucajnost da je bas tada pukao famozni modul), kao drugo, telefon mi nikad ali bas nikad nije ispao niti sam bilo sta nasilno na njemu radio da bi nesto unutra samo tako puklo, trece, blesavo mi je da telefon malo radi, malo ne radi ako je kvar takve prirode. Nisam strucnjak, ali to kao da mi neko kaze, pukla maticna ploca na kompu, pa zato windows radi kako treba ali ne radi kad pokrenes recimo word!?
Zna li netko ovdje slučajno koliko bi barem otprilike dosao popravak tog mobitela?
Hitno mi je!
vedranu
23.09.2008., 13:08
Napokon mi se normalizirala baterija nakon upgradea, valjda je do nekog senzora bilo. Sad je opet na 3 dana :)
f1-nando
24.09.2008., 09:49
instalirao sam novi softver v30. do sada mi je bio v21.....
poslije instalacije primijeto sam da su mi ikone kad otvorim meni sitnije i da u lijevom gornjem uglu ima onaj znak symbiana (krug i kocka)....može li se to ukloniti....
Trebam pomoc.
Hocu updejtat soft.... sve fino krene i dode do tocke 3/3 i napise da treba 15min i onda stane. Napise mi nest da je mob disconnectan i spominje BB5 ADL Loader nije kompatibilan USB mod i moram vadit bateriju da mob proradi. Sad kaj je uopce taj BB5 ADL Loader? :ne zna:
Uopce ne znam kak bi to rijesio.
ista stvar se i meni dogodila. spominjalo se tu da se to dogadja kod dekodiranog mobitela al ja sam svoj kupila u mobisu tako da je ocito u necem drugom problem
KokoshkaKokodak
25.09.2008., 17:22
Mob je sam po sebi super samo me počela zezat memorijska, tj tilta mi mob. Kad mi je uključeno spremanje na memorijsku, slikam, smrzne se mob.... Ali inače sve 5. htjela bi si koju aplikaciju složit gore ali nemam pojma kako XD
SkorpioHR
14.10.2008., 15:21
pitanje za N95
kako instalirati skype na mob?
jel mogu windows mobile instalirat dal mogu nesto sjeb....?
Apocalypso™
14.10.2008., 16:03
kako instalirati skype na mob?
http://www.symbian-freak.com/downloads/freeware/cat_s60_3rd/descriptions/internet/skype_for_mobiles_gets_beta_2.htm
To je official application al java pa preporucam neku 3rd party soluciju!
jel mogu windows mobile instalirat dal mogu nesto sjeb....?
Molim, pout of mind, zasto bi stavia taj crap na jedan symbian device!?
SkorpioHR
14.10.2008., 16:19
http://www.symbian-freak.com/downloads/freeware/cat_s60_3rd/descriptions/internet/skype_for_mobiles_gets_beta_2.htm
To je official application al java pa preporucam neku 3rd party soluciju!
Molim, pout of mind, zasto bi stavia taj crap na jedan symbian device!?
hvala !!
sve sam instalirao i funkcionira!
ma samo sam pitao dal bi trebalo stavit!
Ljudi vidim da dosta znate...molim vas da i meni pomognete......
ja sam pokušao danas instalirati taj neki noviji softwear... i slučajno mi se usb izvadio tjekom instaliranja...a pisalo je upozorenje da mi se može ošteti sofwear ako se to desi...i sad ne mogu više upalit moj n95.....Što da napravim...???
brzo,hitno,molim VAs!!!!!!!!!!
Ljudi, kada se ovo desi, samo MOBIS! Gledajte da se to ne desi, jer je sranje.
Ali što se tiće samog upgrade-a, naravno da je to rizik, pa može ti nestati struje u trenutku pgrade-a, pa eto ti sranja, ali to je jako sigurno i jednostavno, pa prema tome preporučujem upgrade.
A sada, oni pesimisti i skeptici ce prvo uvijek krenuti da se moye nesto desiti. Pa moye se desiti i to, davi ne odlucite upgradeati, nego ugasite komp, izađete vani na kavicu i zgazi vas auto i umrete, a da ste ostali upgradeat, izgubili bi samo telefon, zar ne??? hehe... :top:
koliko bi otprilike došao popravak displeja u mobisu?
naime, ruknuo mi je na pod i displej je puko na pola :eek: i naravno sad se na polovici ništa ne vidi.
i gdje bi možda prošla jeftinije?
čisto sumnjam da bi mi to prošlo pod garanciju :tuzni:
jel se dobije zamjenski mobi u mobisu? :rofl: (ako prođe, prođe :zubo: )
kupiš na e bayu ekran i sama ga promijeniš... šalim se, to bi učinio ja, ali mislim da bi te novi ekran sapromjenom u Mobisu podosgta koštao. ali ne želim nabadati sa cijenama. Probaj ih nazvati.
ajoj. znači nek se pripremim... sa novcima :tuzni:
hvala svejedno.
a da tebi platim da to napraviš :zubo:
vedranu
22.10.2008., 10:15
koliko bi otprilike došao popravak displeja u mobisu?
naime, ruknuo mi je na pod i displej je puko na pola :eek: i naravno sad se na polovici ništa ne vidi.
i gdje bi možda prošla jeftinije?
čisto sumnjam da bi mi to prošlo pod garanciju :tuzni:
jel se dobije zamjenski mobi u mobisu? :rofl: (ako prođe, prođe :zubo: )
Oko 350kn (displej + ruke + dostava) za 3-4 dana naprave
meni je isto pukao
da, 380 kn :kava:
sutra će biti gotovo, najkasnije u petak.
mobi je već gotov :s
baš sam ga maloprije preuzela :top:
- ne znam jel to uobičajeno kod kliznih mobova, ali ima dihta jedno milimetar, možda i manje, al zna dosta živcirati jer ostavlja dojam kao da je rasklimano - takvo je od početka i do sada se nije nikaj taj razmak povečal, dal se može to ikako učvrstit ili jednostavno mora tak bit?
Znam da je dva mjeseca stari post, al svejedno:
http://www.n95users.com/forum/general-95/4058-nokia-n95-tips.html#post29846
mostarac
24.10.2008., 21:14
da li netko zna što je kern exec 3
zna li itko dal u mobisu imaju maski za n95, ak imaju, kolko para ??
puko mi je poklopac za baterije, s obzirom da mi je dost skrhan mob, zamjenio bih citavu masku :)
fala na odgovoru , pozdrav!
evilc0der
01.11.2008., 20:11
pošto bi ja kupio n85 zanima me kolko baterija drži na n95kada se full napuni
e pročitao sam na gsmareni da n95 ima sljedeću bateriju: Standard battery, Li-Ion 1200mAH (BL-6F) šta znači poboldana kratica, a n85 ima: Standard battery, Li-Ion 1200 mAh (BL-5K )
hvala na odg...
problem.... svi brojevi kad me zovu, piše tko je, osim cure, kad ona zove, piše samo broj, nema imena... p.s. nemam broj pod dva imena! HELP
alfa146
30.11.2008., 20:30
problem.... svi brojevi kad me zovu, piše tko je, osim cure, kad ona zove, piše samo broj, nema imena... p.s. nemam broj pod dva imena! HELP
A na SIM-u?
outrager
01.12.2008., 19:04
mogao bi nabaviti 95 8GB za ne puno novaca, pa me znaima, s obzirom na ovu poplavu kopija, dali je ovo kopija il orginal
http://img374.imageshack.us/img374/7151/nokianaljepnicatm8.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/5894/img0093wd5.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/4756/img0088xi7.jpg
Mislim da ću moj bijeli N95 prodati i sve maskice u svim bojama (njih oko 15)... Čak imam i novu zapakiranu crnu, ali to je još moje razmišljanje... Teško mi se odvojiti od njega... =)
pošto bi ja kupio n85 zanima me kolko baterija drži na n95kada se full napuni
e pročitao sam na gsmareni da n95 ima sljedeću bateriju: Standard battery, Li-Ion 1200mAH (BL-6F) šta znači poboldana kratica, a n85 ima: Standard battery, Li-Ion 1200 mAh (BL-5K )
hvala na odg...
Na N95 classic ti izdrži od 18 do 36 sati uz to da tipkaš smsove i zoveš/primaš pozive. Inače max od 24 do 48 sati. 48 sati ti je stvarno maximum.
Na N95 8GB je samo produljeno to vrijeme za cca 8 do 16 sati.
Pozdrav,
imam jedno jako hitno pitanje. Ako netko moze pogledati sljedece karakteristike i reci mi radi li se ovdje o pravoj Nokiji N95 8Gb, meni je malo sumnjivo jer pise nekakva interna memorija od 160 Mb i expansion Slot: Micro SD???
Additional Information about Nokia N95 (8 GB) Mobile Phone
Key Features
Network Type: EDGE, EGSM 900, GPRS, GSM 1800, GSM 1900, GSM 850, GSM 900, HSDPA 2100, HSDPA 850, WCDMA
Form Factor: Slide
Design: Mobile
Display
Display Size: 240 x 320
Screen Type: 16M Colors (TFT)
Display Technology: Color TFT LCD
Memory
Installed Memory: 160 MB
Expansion Slot: MicroSD
Multimedia
Built-in Digital Camera: Built-in Digital Camera
Voice Recorder: With Voice Recorder
Technical Features
PC Interface: Bluetooth Wireless Technology, Infrared, USB 2.0, Wi-Fi
Antenna Type: Integrated
Connectivity: Bluetooth, IrDA, USB, WLAN
Input Method: 5-Way Navigation Pad, Keypad
Talk Time: 4 Hours
Standby Time: 225 Hours
Digital Camera Resolution: 5 Megapixels
Digital Camera Zoom: 10x Digital Zoom
Other Features
Messaging Formats: MMS, SMS
Data Formats: HSDPA, J2ME, MIDP2
Phone Features: Automatic Redial, Email, Hands Free Options, Speed dial, Web Browser
Organizer Features: Calendar, Personal Information Management
Other Features: Push to Talk
Applications: JAVA Applications, JAVA games
Multimedia Features: Integrated Digital Camera, Video Capture, Voice recorder
Dimensions
Height 2.1 cm
Width 5.3 cm
Depth 9.9 cm
Weight 119.9 g
Kaj znaci da se ovaj najnoviji firmware (mislim da je v.31) nemoze hakirati?
Sta to ima za posljedicu?
STRRUUJA
25.12.2008., 15:40
please nek mi neko kaze gdje se mogu kupiti maske za n95... :p:p:p
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.