PDA

View Full Version : Kasko osiguranje

stranice : [1] 2

sven_22
04.10.2006., 17:21
Ukratko, ovakav je slučaj. Frend mi je izletio s gotovo novim autom zbog prevelike brzine, a i bilo je malo alkohola. Izgrebao je auto, oštetio branik, retrovizor, prag. Al se lijepo odvezao doma. Nije zvao policiju i nema zapisnika. I zbog toga mu osiguranje neće pokriti štetu. A zbog garancije je dao auto popravit u ovlašteni servis koji mu je sve to papreno zaračunao. Dal se može nekako izvesti da osiguranje pokrije barem dio štete? Bilo kakav savjet bi dobro došao

fulcrum
04.10.2006., 17:34
NE. Upravo ti je fora kod kaskog da treba policijski zapisnik. Zašto?
Među ostalim da potvrdi da nije bilo nikakve zlouporabe i ALKOHOLA U KRVI (kad kasko ne pokriva štetu).

łvek
04.10.2006., 17:58
Ukratko, ovakav je slučaj. Frend mi je izletio s gotovo novim autom zbog prevelike brzine, a i bilo je malo alkohola. Izgrebao je auto, oštetio branik, retrovizor, prag. Al se lijepo odvezao doma. Nije zvao policiju i nema zapisnika. I zbog toga mu osiguranje neće pokriti štetu. A zbog garancije je dao auto popravit u ovlašteni servis koji mu je sve to papreno zaračunao. Dal se može nekako izvesti da osiguranje pokrije barem dio štete? Bilo kakav savjet bi dobro došao

I umjesto da kreten pozove nekog frenda i kaže kako je on vozio, pozove murju i riješi sve, on ode doma?

Reci mu da je kreten, molim te. :s

mwm
04.10.2006., 23:16
Među ostalim da potvrdi da nije bilo nikakve zlouporabe i ALKOHOLA U KRVI (kad kasko ne pokriva štetu).
Gdje to piše u Uvjetima?

Autore, uzmi odvjetnika i tuži - odmah. Alkohol ne spominji.
I drugi put pazi kod koga se osiguravaš. ;)

pionir
05.10.2006., 00:42
ako piješ, ne vozi.

McAucliffe
05.10.2006., 01:15
Gdje to piše u Uvjetima?

E bome piše...za dobivanje isplate od kaska potrebno je ne napraviti nekoliko gluposti...piti (jer je prvo što te traže alkotest i tu pada većina vozača jednostavno zato jer ga zaborave tražiti od policije), ostaviti prometnu u vozilu,ostaviti ključ u vozilu ili otključan auto...
Ako si išta od toga napravio možeš imati 100 odvjetnika i neće ti proći...jedino ćeš pored troškova popravka auta dobiti troškove suđenja...

mwm
05.10.2006., 08:33
E bome piše...za dobivanje isplate od kaska potrebno je ne napraviti nekoliko gluposti...piti (jer je prvo što te traže alkotest i tu pada većina vozača jednostavno zato jer ga zaborave tražiti od policije), ostaviti prometnu u vozilu,ostaviti ključ u vozilu ili otključan auto...
Ako si išta od toga napravio možeš imati 100 odvjetnika i neće ti proći...jedino ćeš pored troškova popravka auta dobiti troškove suđenja...
Navedi mi gdje to piše? Pusti priče, daj mi konkretan dokaz.
U Zakonu o sigurnosti ... precizno je navedeno kada se policija zove na uviđaj, a kada ne. Nigdje nisam vidio član zakona po kojem moraš zvati policiju ako imaš kasko.

Btw, rezultat alkotesta ne tražiš od policije već ga dobiješ odmah na ruke. Ne baljezgaj gluposti.

dox
05.10.2006., 17:22
Ja lupio u ledenu gromadu prošle zime na parkiralištu, razbio branik i maglenku. Odmah otišao do osiguranja, fotkali mi auto, napravio predračun kod ovlaštenog servisera, odlučio sam popraviti štetu, osiguranje mi dalo ponudu umanjenu za PDV i još neki postotak, ja prihvatio i lova sjela za par dana. Bez policije, bez zapisnika i bez alkotesta! Dobro, šteta je bila samo oko 6000 kn.

P.S. Mislim da ovisi i o tome gdje si osiguran...

mwm
05.10.2006., 18:10
Ja lupio u ledenu gromadu prošle zime na parkiralištu, razbio branik i maglenku. Odmah otišao do osiguranja, fotkali mi auto, napravio predračun kod ovlaštenog servisera, odlučio sam popraviti štetu, osiguranje mi dalo ponudu umanjenu za PDV i još neki postotak, ja prihvatio i lova sjela za par dana. Bez policije, bez zapisnika i bez alkotesta! Dobro, šteta je bila samo oko 6000 kn.

P.S. Mislim da ovisi i o tome gdje si osiguran...
I ja mislim da cijeli problem leži u tvom P.S. ;)

tzement
05.10.2006., 21:09
mislim da nema toliko veze o kojem osig.drustvu se radi. jednostavno, kasko osiguranje zahtijeva nekoliko osnovnih pravila ponasanja. npr: alkohol, prometna i kljucevi uvijek uz sebe,... ne bih bas kao ivek rekao da je decko kreten, ali mogao je ustedjeti nesto novaca samo da je bio snalazljiviji. he.

malimrav85
05.10.2006., 21:35
Onda nek uzme auto,skuca ga tak da pokrije prvotnu štetu i nek onda pozove muriju da napravi alko i uviđaj

McAucliffe
05.10.2006., 22:11
Navedi mi gdje to piše? Pusti priče, daj mi konkretan dokaz.
U Zakonu o sigurnosti ... precizno je navedeno kada se policija zove na uviđaj, a kada ne. Nigdje nisam vidio član zakona po kojem moraš zvati policiju ako imaš kasko.

Btw, rezultat alkotesta ne tražiš od policije već ga dobiješ odmah na ruke. Ne baljezgaj gluposti.
Piše lijepo u UGOVORENOJ POLICI KASKO OSIGURANJA...a uvjete te police ti propisuje osiguravajuće društvo...imao sam policu dok sam živio u HR i znam što pieš+radio sam ovdje na tehničkom pa 100% znam kada priznaju kada ne..
Osiguravajuće kuće ne zanima što piše u zakonu,oni se takvim mjerama štite od nesavjesnog vozača...
ako imaš alkohola u krvi nema šanse da ti isplate policu..
I evo ti konkretnog dokaza...sinoć u izvještaju u prometu na HRT2 je bila reklama nekog osiguranja u kojem navede uvjete kada ćeš ostvariti pravo na isplatu kasko osiguranja...a uvjeti su da ne piješ,da ne ostaviš prometnu ili ključ u autu ili da ne ostaviš vozilo otključano...ili ćeš mi sad reći da i oni izmišljaju i da namjero lažu ljudima?!
I ja nisam rekao da moraš zvati policiju...samo da moraš imati rezultat alkotesta...a za to trebaš policiju...
A nemoraš dobiti rezultat alkotesat na ruke,ja ga nijednom nisam dobio ako nisam tražio cajce da mi ga daju...i još ako ga tražiš prigovara što ti ga mora dati...
stari mi je 2003.g imao totalku sa Audi 8 kada ga je razvalio kamion i imao je velikih problema jer nije tražio rezultat alkotesta+to što su pametnjakovići napravili zapisnik na običnom komadu papira i još ga nisu potpisali...jedva je dobio kasko...
Tako da ti baljezgaš...ako i sletiš sa ceste,nedavno se baš dogodio primjer kada je tip sletio pijan sa ceste i morao je zvati cajce zbog alkotesta da mu priznaju kasko...jer je znao da inače neće biti ništa od kaska...a tip je bio policijski inspektor tako da je sve sređeno i dobio je 0 promila u izvještaju...inače vještak osiguranja ne priznaje kasko...

Arijela
05.10.2006., 22:50
Nek mi netko objasni - auto mi je već star 8 godina a da nisam ni primijetila, a cijelo vrijeme plaćam kasko. Frendovi su me popljuvali jer se kao kasko ne isplati za stare aute i smatraju da trebam izvući neku lovu za oštećenja na farbi i prekinuti ugovor.

No ne mogu se više sjetiti svih pravila - mogu li ovaj kasko prenijeti recimo na novi auto koji ću kupiti? Ako mogu, onda ga nebum farbala i tražila naknadu.

Help, netko tko se kuži.

McAucliffe
05.10.2006., 23:43
A kao bi mogla prenjeti osiguranje?Osigurala si auto koji trenutno imaš,a ne neki drugi...
Kasko bi ti automatski poraslo,pogotovo ako bi kupila novi auto...pa ako kupiš auto za koji osiguranje misli d je u skupini rizičnih i da bi ga mogli ukrasti,kasko ti se penje u nebesa...

mwm
06.10.2006., 08:16
bla-bla, truć-truć
Ne živiš u RH i nemaš blage veze o čem pišeš. Budi barem dovoljno korektan pa ne dovodi u zabludu ostale ljude svojim neznanjem.

Ako želiš raspravljati, onda to radi argumentirano. Napr. ovako. (http://www.crosig.hr/CrosigWeb/Cultures/hr-HR/Topics/Osiguranja/Vozila/Autokasko/Sto+ako+se+dogodi+steta.htm)

mwm
06.10.2006., 08:19
Nek mi netko objasni - auto mi je već star 8 godina a da nisam ni primijetila, a cijelo vrijeme plaćam kasko. Frendovi su me popljuvali jer se kao kasko ne isplati za stare aute i smatraju da trebam izvući neku lovu za oštećenja na farbi i prekinuti ugovor.

No ne mogu se više sjetiti svih pravila - mogu li ovaj kasko prenijeti recimo na novi auto koji ću kupiti? Ako mogu, onda ga nebum farbala i tražila naknadu.

Help, netko tko se kuži.
Da li se isplati ili ne ovisi o vrijednosti auta, a ne o njegovoj starosti. Ako ti auto vrijedi napr. 1.000 € stvarno je glupo davati 300-400 € za kasko.
Naravno da bonus možeš prenijeti na drugi auto.

raff34
06.10.2006., 08:21
Gdje to piše u Uvjetima?

Word. S obzirom da sam radio 3 godina na Kasku u jednom od najvećih osig. društava.

Arijela
06.10.2006., 09:22
Da li se isplati ili ne ovisi o vrijednosti auta, a ne o njegovoj starosti. Ako ti auto vrijedi napr. 1.000 € stvarno je glupo davati 300-400 € za kasko.
Naravno da bonus možeš prenijeti na drugi auto.

sorry, daj mi malo pojasni. Bonus imaš ako nemaš recimo nekih većih nezgoda? Dakle, isplati mi se taj bonus prenijeti na novi auto koji ću kupiti za recimo 2 godine? Dakle ne isplati mi se sad farbati moj autić i trošiti kasko?

mwm
06.10.2006., 10:16
sorry, daj mi malo pojasni. Bonus imaš ako nemaš recimo nekih većih nezgoda? Dakle, isplati mi se taj bonus prenijeti na novi auto koji ću kupiti za recimo 2 godine? Dakle ne isplati mi se sad farbati moj autić i trošiti kasko?
Evo, pogledaj tu. (http://www.crosig.hr/CrosigWeb/Cultures/hr-HR/Topics/Osiguranja/Vozila/Autokasko/Bonusi+kod+autokaska.htm)

Dakle, ako ne naplatiš štetu na slijedećoj polici dobiješ još 10% bonusa, maksimalno 50%.
U slučaju naplate štete po polici gubiš sav bonus.
Da li ti se isplati ili ne moraš sama procijeniti. Ako naplatiš štetu gubiš bonus koji bi mogla prenijeti na novi auto.

McAucliffe
06.10.2006., 15:24
mwm...samo me zanima odakle si quotao ovo moje bla-bla...
Vidio sam što piše u policama kaska...radio sam na tehničkom i znam kako je onda bilo
I tast mi još dan danas radi kao šef stanice za predled vozila u karlovcu i znam što mi priča...
I ako smo mi svi u krivu,onda neka budemo...
Glavno da si ti u pravu...
Ali nisi mi objasnio dio sa reklamom na HRT-u...ako priznaju alkohol zašto je tip u reklami specifično naveo da se nesmije imati ni promil alkohola?!
Nemoj izbjegavati moje opravdane argumenet i podmetati svoje da izgleda kao da izmišljam...
A svi koji misle da nisam u pravu neka pogledaju Izvještaj u prometu u sklopu kojega ide ta reklama...
I ja raspravljam argumentirano,i za razliku od tebe pazim što moji argumenti tvrde...
Evo kako si sam sebe pokopao...nadam se da znaš odakle je ovo
Ako se dogodi šteta ...
po osiguranju od automobilskog kaska.

Štetu prijavite Vašoj podružnici CROATIA osiguranja d.d. čim to bude moguće.

Sa sobom ponesite:

vozačku i prometnu dozvolu
knjižicu vozila i ključeve automobila (ako prijavljujete krađu).
i ja kažem da kao nemaš ključeve ili prometnu da ti neće priznati kasko...a upravo ti to ovdje piše...donesite prometnu i ključeve...a kako ćeš do kvragu napraviti ako su ti to ukrali skupa sa autom jer si bio dovoljno blesav da ostaviš ključeve i prometnu u autu?!
Vidiš da ipak znam što pričam...

mwm
06.10.2006., 16:02
Gle, sad bi ja trebao odgovoriti da je bila riječ o alkoholu, pa ćeš ti opet napisati kilometarski post o sebi i svojoj rodbini, pa ...
Čuj, sorry ali ne da mi se. :W

fulcrum
06.10.2006., 18:21
Meni neka logika govori da moraš imati policijski zapisnik ako skriviš nesreću a imaš kasko. Obično kod koga uplatiš obvezno osiguranje uplačuješ i kasko. I sad da pokriju obije police na lijepe oči, baš i ne vjerujem.
Tak da se više slažem s McAucliffe.

Kod manjih šteta ne trbaš ništa od toga, jer recimo moji frendovi koji zadnju godinu uplačuju kasko, na kraju godine ga aktiviraju. Poprave sva udubljenja i ogrebotine ak zadržavaju auto.

McAucliffe
06.10.2006., 19:58
Gle, sad bi ja trebao odgovoriti da je bila riječ o alkoholu, pa ćeš ti opet napisati kilometarski post o sebi i svojoj rodbini, pa ...
Čuj, sorry ali ne da mi se. :W
Uskoro ćeš vidjeti da sam u pravu i sa alkoholom...zvao sam frenda u CO i on mije rekao da nezna da zašto na netu nema govora o alkoholu,ali da ne isplaćuju polie ako si bio alkoholiziran...toliko o rodbini...
Poslati će mi mailom primjerak gdje se to vidi,pa ću ga ja postati ovdje...
A nisi mi opet odgovorio na pitanje sa reklamom...pa te pitam opet:Zašto tip na TV-u govori da nesmiješ imati alkohol u krvi ako želiš isplatu kaska?!Ili i on izmišlja,a samo si ti u pravu?

okljaštro
07.10.2006., 00:04
Što se tiče alkohola, pouzdano znam da ukoliko nisi kriv za nezgodu, tipa, razbio si auto izletjevši van ceste zbog kliskog kolnika, za pokrivanje štete ne treba alkotest. Barem je tako kod jednog starog osiguranja u Hrvatskoj. Jednostavno, policija nije dužna izlaziti na uviđaj u slučaju manje materijalne štete bez ozlijeđenih osoba. U tom slučaju ti nema tko napraviti alkotest, jedino da ga sam napraviš! Materijalna šteta ostaje i osiguranje ti jednostavno mora nadoknaditi štetu, zato si i osiguran.

fulcrum
07.10.2006., 13:54

Uostalom, ajd se nemojmo prepirati i pomognimo čovjeku. Pokušajte mu objasniti ovo zboldano.
Uostalom zar nebi bilo recimo super imati kasko na autu koji želimo prodati. Nitko se ne javlja na oglas, ti se želiš riješit auta jer je pocrkalo sve živo , gurneš ga u provaliju, kažeš da si ispao iz auta i naplatiš si lovu. :rolleyes:

okljaštro
08.10.2006., 00:20
Iz onoga što je naveo sven_22 može se zaključiti da mu je frend prvo popravio auto a onda išao štetu prijavit u osiguranje. Budući bi trebalo biti obrnuto moguće da u osiguranju misle da je nešto "sumnjivo" pa mu traže bilo što na osnovu čega će mu štetu odbiti. Inače, ima puno prevara s šatro sudarima i udesima pa sve što izlazi iz uobičajenog privlači pažnju. Neuobičajeno je kad razbiješ novi auto, popraviš ga za svoju lovu, a imaš kasko, pa se onda sjetiš prijavit štetu. Sve to naravno ne vrijedi ako sam krivo shvatio, onda u principu ne bi smio imati problema. Naravno ovisi od osiguranja do osiguranja. U svakom slučaju, ako se radi o manjoj šteti policija nije dužna raditi uviđaj. Manja šteta može biti i ne tako mala za nas obične smrtnike, ali ako je vozilo pokretno ne izlaze. U tom slučaju nema tko raditi alkotest. Treba malo pritisnut osiguranje na toj osnovi.
..."Uostalom zar nebi bilo recimo super imati kasko na autu koji želimo prodati. Nitko se ne javlja na oglas, ti se želiš riješit auta jer je pocrkalo sve živo , gurneš ga u provaliju, kažeš da si ispao iz auta i naplatiš si lovu"...
Zar misliš da se već nisu sjetili na taj način naplatit kasko. Samo ne isplati se baš uvijek a i nema baš puno ljudi koji u pravilu krntiju s tim simptomima ima kasko osiguranu.

kroda
05.02.2007., 12:54
a kakva je situacija sa kaskom kad si pod utjecajem opojnih droga?
skrivija san prometnu nezgodu i zanima me oće li kasko pokrit štetu (nije bilo alkohola)?
i oće li njemu osiguranje pokrit štetu?
naime, osiguranje je jadransko!!!

mwm
05.02.2007., 13:04
a kakva je situacija sa kaskom kad si pod utjecajem opojnih droga?
skrivija san prometnu nezgodu i zanima me oće li kasko pokrit štetu (nije bilo alkohola)?
i oće li njemu osiguranje pokrit štetu?
naime, osiguranje je jadransko!!!

Kasko ti se neće platiti.
Njemu će platiti štetu po tvojoj polici auto odgovornosti (jer on ne smije biti oštećen činjenicom da si ti đankara), ali ćeš svu isplaćenu lovu naknadno vratiti osiguranju.

zeus-x
05.08.2008., 14:52
Danas sam razbio auto i htio bi naplatit kasko. Problem je u tome što auto glasi na moju majku, iako je auto moj. Zanima me da li ja mogu solo otići u osiguranje, pošto je ona trenutno na moru, ili moram čekat nju da ide sa mnom. Osiguran sam u Croatia-osiguranju

my_name
05.08.2008., 18:34
Osiguran sam u Croatia-osiguranju

Zelim ti puno srece,mene su zavlacili skoro 2 mjeseca dok nisam poizdio i poceo vikat u poslovnici! Najlakse i najbolje ces naplatiti ako das predmet u neku firmu koja se bavi poslovima osiguranja!
(Istrarska zupanija "Istra Agent")

zeus-x
05.08.2008., 18:56
Zelim ti puno srece,mene su zavlacili skoro 2 mjeseca dok nisam poizdio i poceo vikat u poslovnici! Najlakse i najbolje ces naplatiti ako das predmet u neku firmu koja se bavi poslovima osiguranja!

Hvala...
Jel zna netko dal mogu na procjenu, i šta sve mogu obaviti, bez vlasnika auta, pošto smo najbliži rod

Dardevil 1977
05.08.2008., 19:19
Možda ću blebnuti glupost, ali ti si razbio auto. Ako nemaš punomoć od mame da možeš voziti auto, ništa od naplate štete.

alfa146
05.08.2008., 20:12
Možda ću blebnuti glupost, ali ti si razbio auto. Ako nemaš punomoć od mame da možeš voziti auto, ništa od naplate štete.

Nije glupost,ali nije ni istina.po tome bi samo vlasnik mogao upravljati vozilom???
Uz zapisnik o obavljenom policijskom očevidu i 0,00 alkohola u krvi pravac procjena.

Dardevil 1977
05.08.2008., 20:45
A čuj, ne razumijem se toliko u to, ja sam svoje naplatio preko kaska, ali sam ja bio vlasnik vozila, mene netko opizdio na parkingu i zbris'o.

bbsan
05.08.2008., 22:06
Možda ću blebnuti glupost, ali ti si razbio auto. Ako nemaš punomoć od mame da možeš voziti auto, ništa od naplate štete.Nisam siguran, ali mislim da nema problema zbog toga što je on vozio.

A što se tiče naplate, mogu isplatiti samo njoj, ali nisam siguran može li netko drugi (on) ispuniti zahtjev u njeno ime. Najbolje da pita njih u kasku.

P.S.
Mislim da je Croatia osiguranje ok, i da neće stvarat nikakve probleme ili odugovlačit kao neka druga osiguranja.

zeus-x
05.08.2008., 22:59
Nije glupost,ali nije ni istina.po tome bi samo vlasnik mogao upravljati vozilom???
Uz zapisnik o obavljenom policijskom očevidu i 0,00 alkohola u krvi pravac procjena.

Nemam policijski očevid, zar ne mogu dobit bez toga?

MaliZeleni10
05.08.2008., 23:49

Mozes,samo odi u osiguranje i prijavi stetu,kasko je dobrovoljano a ne obavezno osiguranje pa vrijede malo drugacija pravila.

Dražen DLS
06.08.2008., 00:28

TOČNO!!

H-K
06.08.2008., 00:37
A mama će biti na moru do Božića? Odi na procjenu, kad šteta bude plativa, po uvjetima može proći najviše 15 dana, pa vidi što će te sve tražiti. Ak ti se mama ne vrati prije s mora, reži me...

Van_Helsing
06.08.2008., 02:16

e pa baš si blebnia glupost... važno je samo da je vozač hrvatski državljanin, a u kakvoj je on vezi sa vlasnikon nema ama baš nikakve veze...

Van_Helsing
06.08.2008., 02:17

malo reklamiraš tu firmu za naplatu a? kod drugih firmi vjerojatno ima problema za naplatu ali kod Cro... nema šanse....

Van_Helsing
06.08.2008., 02:18

možeš i nemoraš :D to je malo sivi dio... kako ćeš dokazati da nisi bija alkoholiziran? ako je manja šteta proći će... ako je veća onda je zajeb...
edit: e da i mama ti mora potpisati nagodbu koliko ja znan...

iNViSiBLE FOR F
06.08.2008., 12:04
opet sam se nacitao gluposti
osobno sam zastupnik u osiguranju i sa policom kasko osiguranja se mozete isplatit bez problema, bez vase majke i bez policijskog zapisnika (ako kod nezgode nije bilo policije).
alkohol se utvrđuje policijskim zapisnikom, znaci ako nije bilo policije smatra se da vozac nije imao alkohola u krvi! (pa taman da je pijan u garaži polupo auto) osiguranik u slucaju kaska je osoba iz prometne dozvole (vlasnik)! razlika izmedju osobe koja je upisana u prometnoj i osobe koja upravlja vozilom nema, osim kada je prijavljena kradja vozila ili kada je vozilom upravljala neovlaštena osoba (osoba koja nema vozacku dozvolu ili osoba koja je bez volje vlasnika upotrebljavala vozilo - kradja).

zakljucak: dobro pa sta cekas - trci u croatiu

Tomo Yoda
06.08.2008., 12:14
osobno sam zastupnik u osiguranju i sa policom kasko osiguranja se mozete isplatit bez problema, bez vase majke i bez policijskog zapisnika (ako kod nezgode nije bilo policije).
alkohol se utvrđuje policijskim zapisnikom, znaci ako nije bilo policije smatra se da vozac nije imao alkohola u krvi! (pa taman da je pijan u garaži polupo auto) osiguranik u slucaju kaska je osoba iz prometne dozvole (vlasnik)! razlika izmedju osobe koja je upisana u prometnoj i osobe koja upravlja vozilom nema, osim kada je prijavljena kradja vozila ili kada je vozilom upravljala neovlaštena osoba (osoba koja nema vozacku dozvolu ili osoba koja je bez volje vlasnika upotrebljavala vozilo - kradja).

da, sve stoji
prije nego što odeš obavezno nazovi, tako da znaš koje sve dokumente trebaš ponijeti.

zeus-x
07.08.2008., 14:16

Tek sam sad vidio ovaj post...
Odmah sam drugi dan otišao u croatiu i sve što je ovdje napisano stoji...
Svejedno hvala na ogovoru :top:

stef_zg
08.08.2008., 20:20
P.S.
Mislim da je Croatia osiguranje ok, i da neće stvarat nikakve probleme ili odugovlačit kao neka druga osiguranja.

Krivo misliš.
Ja se zezao s njima skoro pola godine. Imao sam prometnu i skoro stradao, visoki postotak tjelesnog oštećenja, a zahtjev je bio na temelju police obveznog AO. Prvo su me muštrali da oni nemaju dokaz da nisam bio alkoholiziran jer to nigdje izričito ne stoji u zapisniku koji je policija napravila na očevidu, čak me uputili na pol. stanicu iz koje su bili policajci (u zapisniku piše samo da su mi vadili krv, jer nisam bio pri svijesti). Ženska na policiji mi se samo nasmijala kad sam joj rekao po što sam došao: "Gospon, oni vas muljaju. Ak ne piše tam niš, niste bili pod alkoholom". Bio na pregledu sa svom dokumentacijom kod 2 njihova doktora. Postotak koji sam dogovorio s prvim je ,naravno ,bio smanjen drugi puta isl. Na kraju sam, nakon njihovih pismenih ponuda (koje nisam prihvatio), tražio advokata koji im je fino poslao ponudu za nagodbu, ne moram ni reći da su platili više neg je inicijalno bilo dogovoreno. Samo kaj ta parada trajala neko vrijeme.

acmzgb
26.04.2009., 14:54
MOLIM VAS POMOZITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

da li ce osiguravatelj priznat kasko ako nisam zvao policiju
jer jucer sam imo nesrecu sa autom, i auto mi se malo okrenuo na bok, i nakon toga sam ga odveo drito u auto kucu, cekajuci ponedjeljak da osiguranja pocnu radit.

I ako me oni pitaju dal sam zvao i ja im kazem da jesam, da li oni provjeravaju u policiji dal je to istina.

Jel policija kaze u koliko nema ozljedjenih da ih se ne treba zvat.

Hvala vam

NoWa
26.04.2009., 16:09
a kakva je situacija sa kaskom kad si pod utjecajem opojnih droga?!al sad u prometnim i na to testiraju:confused:

što se toga tiče, nema kaska:

(2) Ako se drukčije ne ugovori, osiguratelj nije u
obvezi naknaditi:
1) štetu uzrokovanu pri sudjelovanju vozila na natjecanju radi postizanja najveće ili najveće za vrijeme dok vozilom upravlja vozač pod
utjecajem alkohola, droga ili drugih narkotika s time što se u ovom slučaju primjenjuje i odredba stavka (2), točke 2)i točke 3) ovog članka.

Ako želiš raspravljati, onda to radi argumentirano. Napr. ovako. (http://www.crosig.hr/CrosigWeb/Cultures/hr-HR/Topics/Osiguranja/Vozila/Autokasko/Sto+ako+se+dogodi+steta.htm)šteta sta su maknuli ovu stranicu..proslo je par godina, jeb'ga.

Novi link: tu su uvjeti: (https://www.allianzdirect.hr/osiguranje/cms/hr/docs/uvjeti_za_osiguranje_automobilskog_kaska.pdf)

meni je glupo sta ne pokrivaju ako ti se auto sjebe van RH.

sve štete koje nastanu izvan Europe i u Srbiji i Crnoj Gori. U Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Rusiji isključen je rizik krađe iz članka 3., stavka
(1), točke 12. i članka 4., stavka (1), točke 1.

EGR
26.04.2009., 17:25

jer jucer sam imo nesrecu sa autom, i auto mi se malo okrenuo na bok, i nakon toga sam ga odveo drito u auto kucu, cekajuci ponedjeljak da osiguranja pocnu radit.

I ako me oni pitaju dal sam zvao i ja im kazem da jesam, da li oni provjeravaju u policiji dal je to istina.

Hvala vam

Ja sam prije dve godine prijavljival manju štetu na kasko i koliko znam u to vrijeme nije trebalo zvati policiju.
Nemam pojma jel su kaj mjenjali u međuvremenu.:ne zna:

kerbi
26.04.2009., 19:36
Za manju štetu ne.

rico hr
26.04.2009., 22:44

Hvala vam

netreba zvat policiju, naravno da nemreš reć da jebila na uviđaju jer če te onda tražit mup-ov zapisnik. samo reci da ih nisi zval pošto nije bilo povrijeđenih 100% vrijedi za croatiju i allianz

ship-shop
26.04.2009., 22:49
Ja sam imao štetu od skoro 50 tkn i nisam trebao policijski zapisnik, jer su mi rekli u osiguranju da ako nisam skršio drugi auto i ako nema ozlijeđenih da ne treba

@acmzgb: malo si ga okrenuo na bok...:rofl: kako malo sinko crni

kowalski
27.04.2009., 00:00

pa malo po malo...mic po mic...i eto ga!! :D

Mjera
27.04.2009., 00:19

Ajde molim te ne baljezgaj ako neznas!
Ovisi od osiguranja do osiguranja!

acmzgb
28.04.2009., 10:31
Ja sam imao štetu od skoro 50 tkn i nisam trebao policijski zapisnik, jer su mi rekli u osiguranju da ako nisam skršio drugi auto i ako nema ozlijeđenih da ne treba

i meni je šteta opaka, nisam ni skuzio dok jucer nisam iso opet u baotić vidjet za kasko i kak auto zgleda

i da pito sma lika u osiguranju i reko mi je, ako nie bilo ozljedjenih da se nemora murja zvat
inace to je zagreb osiguranje

hvala vam na odgovoru
a kako sam ga okrenuo, hahaha bio u eko selu u samoboru, malo se opustili i doletio mi je iza zavoja kombi i da ga ne stepem frontalno skrenuo sam u desno ali kotac je zahvatio brdo i hop na bok, pa malo na krov, ali se ipak vratio na bok

al hvala bogu nikome od nas 4 nikom nie niš bilo

kowalski
28.04.2009., 13:07
a kako sam ga okrenuo, hahaha bio u eko selu u samoboru, malo se opustili i doletio mi je iza zavoja kombi...

znači,tu u biti leži glavni razlog zašto nemaš policijski zapisnik?:D
samo pazi-dosta forumaša radi baš u osiguranju..nemoj se pretjerano hvaliti uokolo time. ;)

EGR
28.04.2009., 14:43
i meni je šteta opaka, nisam ni skuzio dok jucer nisam iso opet u baotić vidjet za kasko i kak auto zgleda

i da pito sma lika u osiguranju i reko mi je, ako nie bilo ozljedjenih da se nemora murja zvat
inace to je zagreb osiguranje

hvala vam na odgovoru
a kako sam ga okrenuo, hahaha bio u eko selu u samoboru, malo se opustili i doletio mi je iza zavoja kombi i da ga ne stepem frontalno skrenuo sam u desno ali kotac je zahvatio brdo i hop na bok, pa malo na krov, ali se ipak vratio na bok

al hvala bogu nikome od nas 4 nikom nie niš bilo

E vidiš ovakvi stvarno ne zaslužuju da im se prizna kasko!:mad: Nadrma se ko zver i niko mu nije ravan. I trebalo bi da plati iz svog đepa štetu tak da zna drugi put kad bu lokal a kad ne:flop:

alfa146
28.04.2009., 14:58
E vidiš ovakvi stvarno ne zaslužuju da im se prizna kasko!:mad: Nadrma se ko zver i niko mu nije ravan. I trebalo bi da plati iz svog đepa štetu tak da zna drugi put kad bu lokal a kad ne:flop:

A da oprostiš čemu omda služi kasko,ako ne za ovakve stvari?

raff34
28.04.2009., 15:17

ako uzmemo da je acmzgb po "malo smo se opustili" mislio da je bio pod utjecajem alkohola ili opojne droge, onda sigurno ne služi kasko za počinjenje kaznenog djela prevare osiguranja. :kava:

ship-shop
28.04.2009., 16:51
S boka na krov, pa opet malo na bok...

Pa što si mislio kolika će šteta biti:rofl:

Atlantis_hr
28.04.2009., 23:23

O.k. a što ako policija ne želi doći jer nema ozlijeđenih?

MaliZeleni10
28.04.2009., 23:25

A ima jos i tri svjedoka koji ce potvrditi pricu, nema teorije da kasko ne plati stetu.

Kao sto je netko vec spomenio, ako nije ostecen neki drugi auto (ili neka druga imovina) i ako nema povrijedjenih osoba onda ne treba policijski zapisnik i kasko nema teorije da ne plati stetu.

Cak to moze biti i nakon nekog vremena, moja kceka bila udarila auto, ja nakon nekog vremena otisao i prijavio, oni poslikali, napravili zapisnik i dali nalog da se popravi, bez ikakvih pitanja, auto popravljen, oni platili radove direktno radioni.

afra
29.04.2009., 10:32
Meni su prošle godine na parkingu lupili novi auto, ne zna se počinitelj jer sam ja vidjela tek ujutro da mi je netko lupio auto preko noći. Jedna vrata su se skroz morala mijenjati a druga popraviti boja. Obavila sam pregled u AMD Siget, napravili su zapisnik o procjeni i moj ovlašteni servis mi je sve to popravio preko kasko police. Jedino kaj sam ja ispala malo glupa, nisam čitala uvjete pa sam kasnije skužila da sam izgubila onaj početni popust koji sam dobila od 50% što imam na obveznom osiguranju, pa sam onda krenula plaćati opet ispočetka, 10% popusta svake godine dok ne dođem opet do tih 50% popusta. Možda bi ionako ponovno to obavila preko kaska, bila je šteta blizu 15tisuća kn, ali u svakom slučaju treba dobro čitati sve što piše, ništa ne pretpostavljati.

raff34
29.04.2009., 10:34
Meni su prošle godine na parkingu lupili novi auto, ne zna se počinitelj jer sam ja vidjela tek ujutro da mi je netko lupio auto preko noći. Jedna vrata su se skroz morala mijenjati a druga popraviti boja. Obavila sam pregled u AMD Siget, napravili su zapisnik o procjeni i moj ovlašteni servis mi je sve to popravio preko kasko police. Jedino kaj sam ja ispala malo glupa, nisam čitala uvjete pa sam kasnije skužila da sam izgubila onaj početni popust koji sam dobila od 50% što imam na obveznom osiguranju, pa sam onda krenula plaćati opet ispočetka, 10% popusta svake godine dok ne dođem opet do tih 50% popusta. Možda bi ionako ponovno to obavila preko kaska, bila je šteta blizu 15tisuća kn, ali u svakom slučaju treba dobro čitati sve što piše, ništa ne pretpostavljati.

zgubila si 30%

naspram štete od 15 tkn

dobro si prošla:top:

H-K
29.04.2009., 10:43
kod štete od 15k Kn se itekako isplati i izgubiti bonus na kasku....

!!MEDO!!
29.04.2009., 10:54
Uskoro ćeš vidjeti da sam u pravu i sa alkoholom...zvao sam frenda u CO i on mije rekao da nezna da zašto na netu nema govora o alkoholu,ali da ne isplaćuju polie ako si bio alkoholiziran...toliko o rodbini...
Poslati će mi mailom primjerak gdje se to vidi,pa ću ga ja postati ovdje...
A nisi mi opet odgovorio na pitanje sa reklamom...pa te pitam opet:Zašto tip na TV-u govori da nesmiješ imati alkohol u krvi ako želiš isplatu kaska?!Ili i on izmišlja,a samo si ti u pravu?

Ti ne znas o cemu pricas. Nitko ovdje nije rekao da mozes iskoristit kasko ako si bio pijan ,vec da ne trebas imati alkotest tj policijski zapisnik ako steta ne prelazi ,mislim, 30 000 kn.

acmzgb
03.05.2009., 23:56
znači,tu u biti leži glavni razlog zašto nemaš policijski zapisnik?:D
samo pazi-dosta forumaša radi baš u osiguranju..nemoj se pretjerano hvaliti uokolo time. ;)

ma ne u tom smislu opustili :-)
nie bilo droge ni cuganja, popil sam 2 male pive cijeli dan, tak da mozda nis nebi ni napuho
ali da mi je dosla murja, bilo bi svasta, jer bi mi opicili kaznu, oduzeli vozacku i jos ko zna koja sranja

ali ovak je dobro i ispalo, posto se murja nemora zvat ak nema ozljedjenih

miran
04.05.2009., 00:05
prijatelj je s mojim autom neki dan prešao preko one betonske kugle tzv bubamare i razbio branik, felgu, gumu, ratkapu, sastrugao ispod praga,.... i zvao policiju radi zapisnika i alko testa, za svaki slučaj. napuhao je nulu ali je dobio kaznu za izazivanje prometne nezgode od 800 kn
ja zvao osiguranje da vidim šta im treba i rekao da imam zapisnik i alko test a oni mi rekli da je to dobro ali da ne bi bilo problema i bez toga

zaključak: prijatelj popušio nepotrebno 800,00 kn

mariocro
22.05.2009., 12:59

Kasko mu mora pokrit štetu, da je bila policija i da je imao alkohol onda nemora,( znači ako postoji dokaz od policije da je bio pod utjecajem alkohola) u ovom slučaju, samo nek prijavi štetu,i može popravit auto i račun dat osiguranje ili ić na pogodbu.
Radim u osiguranju pa znam o čem pišem.
ako nije problem neka navede osiguranje u kojem je napravio kasko? Pa lako pogledam po broju ,oznaci štetnog zahtjeva.

mariocro
22.05.2009., 13:04

Nije istina, netreba policijski zapisnik, nije uopće ni obvezan zvat policiju, pogotovo ako nije udario u neko drugo vozilo,ozlijedio nekog ili nekom napravio štetu

mariocro
22.05.2009., 13:07

Nemoguće, kasko je kasko, obezno obvezno. ako si po kasku prijavila štetu i popravila auto nemaju ti šta skidat bonus po obveznom osiguranju.

gabrijella
28.05.2009., 09:57
imam jedno pitanjce,mozda je slicno negdje bilo ali nemam vremena citati. ovako:danas nam je na autoputu kamencic razbio sajbu da se ne da pokrpati a nemamo kasko,a novi je auto,sajba i ugradnja skupa,pa me zanima da li ja mogu sad otoici uplatit kasko i za par dana doc njima da nam je sajba pukla??? da li se moze to ikako skuziti????????

znam da je to malo pokvareno i mozda ,ma sigurno varanje ali stvarno me zanima?

H-K
28.05.2009., 10:00
problem je što ti svako osiguranje prilikom sklapanja kaska treba pregledati auto i poslikati ga, pa ništa od toga....
osim toga, koliko ti košta nova šajba? I koji je auto u pitanju? Bojim se da bi te premija kaska došla više nego šajba....ali reci koji je auto i koliko je plaćen?

get
28.05.2009., 10:39
imam jedno pitanjce,mozda je slicno negdje bilo ali nemam vremena citati. ovako:danas nam je na autoputu kamencic razbio sajbu da se ne da pokrpati a nemamo kasko,a novi je auto,sajba i ugradnja skupa,pa me zanima da li ja mogu sad otoici uplatit kasko i za par dana doc njima da nam je sajba pukla??? da li se moze to ikako skuziti????????

znam da je to malo pokvareno i mozda ,ma sigurno varanje ali stvarno me zanima?

Odmah ste trebali to prijaviti AC-u i javiti policiji. AC vam je dužna platiti štetu, ili onaj tko vam je prouzročio ako je palo sa nekog kamiona.

Sada ništa od toga.

gabrijella
30.05.2009., 10:28
saznao dragi da je nova sajba cca 100e,a ugradnja 350kn...a ja kad sam zvala jednog ciku u spanskom me htio ozeniti i rekao da je sama ugradnja 1800kn,pa sam zato pitala za kasko,jer si mislim da ako je sama ugradnja 1800 koliko je onda staklo....eto kako zmuljaju zensko gdje stignu:mad::mad:

al nema veze...

dakle da vam odgovorim,novi twingo gt,a kamencic nije opao sa kamiona,da bar je pa lako za to,a sto je najcudnije auto ispred nas je bio predaleko da bi kamencic imao takav sus da razbije sajbu(po meni i onome sto malo znam o fizici :cerek:)

hvala svima na odg :mig:

get
30.05.2009., 11:13
Bez obzira imala si pravo naknadne štete od AC.

I da, stvarno ne kužim taj mentalitet mehaničara. Očito bez muškarca sa dlakavim prsima i dubokim glasom i bez galame se ne može dobiti poštena cijena.
Uvijek povedi mušku personu sa sobom, da im može mame spomenuti ako budu neljubazni.

Ico_Zg
30.05.2009., 12:24
saznao dragi da je nova sajba cca 100e,a ugradnja 350kn...a ja kad sam zvala jednog ciku u spanskom me htio ozeniti i rekao da je sama ugradnja 1800kn,pa sam zato pitala za kasko,jer si mislim da ako je sama ugradnja 1800 koliko je onda staklo....eto kako zmuljaju zensko gdje stignu:mad::mad:

U ovlastenim renault servisima izmjena i ugradnja orginal stakla kosta od 2500,00kn - 4000,00kn. Zavisi kakvo staklo imas, obicno ili atermicko (reflektirajuce koje propusta i do 30% manje topline u unutrasnjost). Inace na ovoj sajbi od 100 eura vjerovatno nema senzora za kisu, tako da ti to vise nece raditi, a sa stare ga nije moguce skinuti..

gabrijella
30.05.2009., 13:00
U ovlastenim renault servisima izmjena i ugradnja orginal stakla kosta od 2500,00kn - 4000,00kn. Zavisi kakvo staklo imas, obicno ili atermicko (reflektirajuce koje propusta i do 30% manje topline u unutrasnjost). Inace na ovoj sajbi od 100 eura vjerovatno nema senzora za kisu, tako da ti to vise nece raditi, a sa stare ga nije moguce skinuti..

obicno je...poslala sam upit u renalut ,pa cekam da vidim sto ce odg...za sada nismo bas bili zadovoljni sa njima,pa :ne zna:(uvijek neka zaje....)

za senzor me bas iskreno i briga,jer mogu i bez njega.

uglavnom,da nismo vise off,hvala vam svima :cerek::kiss:

Bocca della Verita
03.07.2009., 11:21

A je li točno ovo što Van Helsing kaže da opunomoćenik vozača mora biti hrvatski državljanin da bi se moglo naplatiti od kaska?

H-K
03.07.2009., 11:29
mogo je voziti i papa Benedikt XVI, ali odšteta ide na tekući račun vlasnika vozila....

Bocca della Verita
03.07.2009., 12:04
mogo je voziti i papa Benedikt XVI, ali odšteta ide na tekući račun vlasnika vozila....

Ako je tako jasno da je "mogao voziti i papa Benedikt XVI", zbog čega onda Uvjeti za kasko osiguranje motornih vozila sadrže i članak 6. stavak 1. koji kaže:
"Osiguranik je vlasnik vozila. Osim vlasnika vozila, osiguranikom se smatraju: supružnik osiguranika, djeca osiguranika, brat ili sestra osiguranika, posvojenik ili posvojitelj osiguranika, osoba koja s osiguranikom živi u zajedničkom kućanstvu, radnik osiguranika te opunomoćenik osiguranika."

Prema tome, striktno gledajući Uvjete, papa bi morao biti moj opunomoćenik, da bih ja imala pravo na odštetu. I meni nije teško napraviti punomoć (suglasnost) kod javnog bilježnika, ali mi nije jasno zašto je Van Helsing spomenuo državljanstvo. A, riješiti tu nedoumicu mi je trenutno prilično bitno.

I dodala bih zanimljivost da, prema citiranome, veća prava prema Uvjetima ima posvojitelj osiguranika od roditelja osiguranika. Pretpostavljam da je Osiguranje to slučajno izostavilo, ali tko zna kako bi to sud presudio. :ne zna:

Bocca della Verita
03.07.2009., 13:26
Čitajući dalje Policu, mislim da za naknadu štete kad vozi netko drugi možda i nije bitan taj članak 6. koji definira osiguranika i njegove obveze, nego članak 21. koji regulira gubitak prava iz osiguranja. Citiram dio: "Osiguranik gubi prava iz osiguranja za vrijeme dok vozilom upravlja osoba bez odgovarajuće dozvole za upravljanje tom vrstom vozila..."

Dakle, je li, primjerice, američka vozačka dozvola odgovarajuća ili treba napraviti neki drugi dokument da bi se mogla naplatiti eventualna šteta od osiguratelja?

H-K
03.07.2009., 14:24
Čitajući dalje Policu, mislim da za naknadu štete kad vozi netko drugi možda i nije bitan taj članak 6. koji definira osiguranika i njegove obveze, nego članak 21. koji regulira gubitak prava iz osiguranja. Citiram dio: "Osiguranik gubi prava iz osiguranja za vrijeme dok vozilom upravlja osoba bez odgovarajuće dozvole za upravljanje tom vrstom vozila..."

Dakle, je li, primjerice, američka vozačka dozvola odgovarajuća ili treba napraviti neki drugi dokument da bi se mogla naplatiti eventualna šteta od osiguratelja?

e - to ne znam?! Ako smiješ sa američkom dozvolom voziti po hrvatskoj, onda je ona važeća, ne? pitati na MUP-u...

Bocca della Verita
03.07.2009., 14:47
e - to ne znam?! Ako smiješ sa američkom dozvolom voziti po hrvatskoj, onda je ona važeća, ne? pitati na MUP-u...

Hvala.

Saznala sam u međuvremenu da je dovoljno kod javnog bilježnika ovjeriti suglasnost da dotična osoba (u ovom slučaju Amerikanac) smije voziti moje auto i neće biti problema pri isplati eventualne štete.

miki_piki
22.12.2009., 11:06
cuj, koliko god da ti steta iznosi samo se nadam da niste osiguravali u AMK Sigetu koji je otkazao suradnju sa Croatia Osiguranjem...

sta ce bit sa nama koji smo se tamo u Sigetu osigurali sad kad su raskrstili sa ovima?!

citam objavu na webu kazu da ce CO iz Sigeta sad poslovati sa Auto Remetinec, Enco d.o.o. i neka adresa na velesajmu :mad:

Snježan
06.02.2010., 17:16
Vezano za kasko osiguranje, posto isto nisam nikad koristio bonus je 0% ima netko "preporuku" u koju kucu se mogu obratit. Moze na P.M.

Skrewdriver
06.02.2010., 19:05
alianz nudi 50% od prve godine ako je auto novo
inace najbolja iskustva imam s Grawe osiguranjem

Ico_Zg
06.02.2010., 19:29
Vezano za kasko osiguranje, posto isto nisam nikad koristio bonus je 0% ima netko "preporuku" u koju kucu se mogu obratit. Moze na P.M.

Ako imas 50% bonusa na polici AO, na kasko dobijes bonus od 30%.

Snježan
06.02.2010., 23:07
Radi se o novom autu i redovnom bonusu od 10%

Josip4
07.02.2010., 01:28
U svakom osiguranju na kasko odmah dobiješ 50 % ako ga nedaju reci fala ljepa i doviđenja, pa da vidiš kako če ti ga dat.

Iz svog velikog iskustva ti mogu reč da za kasko nema boljeg osiguranja od Triglava, oni svaku štetu plačaju 100%, bez obzra bila to 3, 5...ili koja šteta,što kod ostali nije tako.

A u slučaju da imaš jednu ili više šteta u tekučoj godini, naravno da ti skidaju 20% bonusa po šteti, a ako se tako nešt desi ti otiđeš sa starom policom u drugo osiguranje i opet imaš 50% bonus, jer kaska osiguranja nisu obavezna, i samim time nisu povezana, pa se tako desi da neke ogrebotine koje si naplatio od prvog osiguranja, a nisi popravio možeš naplatiti u drugom osiguranju opet, ali moraš imati u vidu da je auto malo prljav kad ga slikaju.

Snježan
07.02.2010., 09:10
U svakom osiguranju na kasko odmah dobiješ 50 % ako ga nedaju reci fala ljepa i doviđenja, pa da vidiš kako če ti ga dat.

Iz svog velikog iskustva ti mogu reč da za kasko nema boljeg osiguranja od Triglava, oni svaku štetu plačaju 100%, bez obzra bila to 3, 5...ili koja šteta,što kod ostali nije tako.

A u slučaju da imaš jednu ili više šteta u tekučoj godini, naravno da ti skidaju 20% bonusa po šteti, a ako se tako nešt desi ti otiđeš sa starom policom u drugo osiguranje i opet imaš 50% bonus, jer kaska osiguranja nisu obavezna, i samim time nisu povezana, pa se tako desi da neke ogrebotine koje si naplatio od prvog osiguranja, a nisi popravio možeš naplatiti u drugom osiguranju opet, ali moraš imati u vidu da je auto malo prljav kad ga slikaju.
Dal postoji mogucnost dobivanja 50% bonusa i za obavezno AO. u Triglavu, auto ide na kcer?

medeni11
07.02.2010., 09:56
Znači kod kupnje novog vozila, i uzimanja obavezog osiguranja, za kasko mogu izvući 50% popusta? Namjeravam kupiti novu makinu a kasko još nisam imao pa samo pitam....

malimrav85
07.02.2010., 10:35
U pravilu daju 50% kasko. Moguće da je negdje uvjet da uzmeš i AO kod njih...

Josip4
07.02.2010., 12:50
Z akasko ćeš uvjek dobit 50% bonus, ali ako kod istog osiguranja uzmeš i AO možda ti daju još koji popust.

Ja sam prošle godine dobio popust na Kasko osiguranje cca 700 kn, jer sam kod istog uzeo i AO, što nažalost ove godine nije bio slučaj.

Sve u svemu nesjedaj u novi auto bez Kaskog osiguranja, pogotovo još ako i uzimaš auto na kredu, kasko ti se uvjek isplati, recimo teško da te neki snob na parkingu ne lupi vratima il ti pak zagrebe branik, a ako ništa drugo kroz godinu dvije češ imati podosta oštečenja od kamenćiča i ako ideš sa njima na nagodbu plačaju cca. 2500 kn, ili odfuraš auto u servis i Osiguranje plati servisu popravak.

Kod uzimanja Kaskog raspitaj se dali full kasko pokriva krađu, jer u nekim osiguranjima se ta usluga plača u kombinaciji i nejde zajedno sa full kaskom.

Josip4
07.02.2010., 12:57
Dal postoji mogucnost dobivanja 50% bonusa i za obavezno AO. u Triglavu, auto ide na kcer?

50% bonusa na AO nažalost nemožeš ostvariti nikako, možda postoje još neki likovi koji daju i 50% na AO ali ako te skuže u osiguranju kroz godinu dvije postoji mogučnost da ćeš morati platiti sve razlike, ili što je najgore da nekog lupiš, a oni ne žele platiti štetu u cijelosti, nego i tebe , odnosno vlasnika police terete za 50% iznosa ukupne štete.

Ali raspitaj se u osiguranju pošto taj auto ide na kčer dali mogu dati neki malo veći bonus od ništa, jer o takvim stvarima nemam iskustva.

Dambo
07.02.2010., 14:41
Da ne otvaram novi topic.
Koji je postupak ako imam kasko i ogrebem auto sam, parkirajući se doma u garaži. Treba li policijski zapisnik ili je dovoljno otići u osiguranje na procijenu štete.

Ico_Zg
07.02.2010., 14:48
Ne trebas nikakav zapisnik, dovoljno je otici do osiguranja i prijaviti stetu te pristupiti procjeni.

mima09
13.04.2010., 19:40
Prije godinu dana dogodila mi se nezgoda na parkiralištu, odnosno nakon što sam se vratila iz grada, vidjela sam da mi je cijela lijeva strana vrata izgrebena...
Naravno, nisam ništa prijavila, policiju nisam zvala, a i nije bilo previše smisla da ih zovem, kad sam to tek vidjela sljedeće jutro.
Htjela bih to sad popravit, pa me zanima da li će mi kasko pokriti štetu...jer očigledno je da su vrata izgrebena...

Alfa KT
13.04.2010., 20:33
Prije godinu dana dogodila mi se nezgoda na parkiralištu, odnosno nakon što sam se vratila iz grada, vidjela sam da mi je cijela lijeva strana vrata izgrebena...
Naravno, nisam ništa prijavila, policiju nisam zvala, a i nije bilo previše smisla da ih zovem, kad sam to tek vidjela sljedeće jutro.
Htjela bih to sad popravit, pa me zanima da li će mi kasko pokriti štetu...jer očigledno je da su vrata izgrebena...

trebali bi,ali ja bi pricekao dok se malo "skupi" jos tih ogrebotina i udubljenja :cerek:

gogili
13.04.2010., 21:06
Kasko će ti svakako pokriti štetu i nećeš izgubiti bonus ako ti je šteta jednaka ili manja od godišnje premije.Tako je u cro. osig.Ja sam lakirao prednji blatobran i ispala je cifra od 1600kn samo da možeš vidjeti kolko to ovlašteni servis naplačuje.

natmalan
14.04.2010., 01:57
ljudi da ja vas svih pitam nesto zasto se vi razbacujete s novcima kasko se placa prve dvije godine a mozes trazit i poziciju od 10kn (kod nekih)

masha28
14.04.2010., 14:06
ja sam sama malo zapela :D uglavnom, udubljenje i rez, dijelom na vratima, dijelom na donjem dijelu, ispod vrata..nisam išla prijavljivat, rekli su mi krajem godine da to riješim..prvi put imam kasko i to sam dobila dok sam auto kupovala, tako da ću ionako dogodine krenit sa punim kaskom-auto je nov,jel'te.
da ispoliram taj rez prije neg odem, jer će se vidjet po prljavštini da je nastao dosta prije..?

Tippmann
06.06.2010., 19:09
evo pošto vidim da ovdje ima mahera za osiguranja, trebao bih odgovor od nekoga

Imam VW Jettu 2006. godina, i rega mi istice 17.7. ove godine. Prošle godine sam 17.10. imao prometnu nesrecu u zg-u i steta na autu je iznosila 33 000,00 kn u Auto Zubaku koju je kasko normalno pokrio (stradao je komp., branik, kiler od klime, drugi kiler, nosaci motora, akumulator....).... eee ali da stvar bude gora, jucer sam putovao s posla, i meni u susret su isle 3-4 autocisterne što od naših prijevoznika što od bosanskih. i jedna od njih mi je bacila kamen u staklo, staklo je napuklo ali se u roku 24 h prosirilo puknuce za cca 5-7 cm. Zanima me dali postoji sansa da ce mi kasko platiti punu cifru zamjene stakla ili i ja moram snositi dio troskova.

Znaci imao bi 2 korištenja kaska u roku od 12 mjeseci, a i sami znate da oriđiđi staklo na jednom VW-u nije ispod 3000,00 kn.
Osiguranje je Euroherc

Hvala

Tippmann
06.06.2010., 19:14
ljudi da ja vas svih pitam nesto zasto se vi razbacujete s novcima kasko se placa prve dvije godine a mozes trazit i poziciju od 10kn (kod nekih)

Jbg meštre, ja se nebi složio s tobom, ja imam auto četvrtu godinu. Prošle sam godine imao prometnu i šteta je bila 33 some kuna. Moj savijet je da ako imate aute tipa merc, vw, audi, bmw i sve kaj je "viša klasa" , obavezno uzmite kasko.

Gle SLO naprimjer, pricao mi je ocuh od cure (on tamo naime radi), tamo je kasko obvezan prvih 7 godina na na novim vozilima

Josip4
06.06.2010., 19:25
evo pošto vidim da ovdje ima mahera za osiguranja, trebao bih odgovor od nekoga

Imam VW Jettu 2006. godina, i rega mi istice 17.7. ove godine. Prošle godine sam 17.10. imao prometnu nesrecu u zg-u i steta na autu je iznosila 33 000,00 kn u Auto Zubaku koju je kasko normalno pokrio (stradao je komp., branik, kiler od klime, drugi kiler, nosaci motora, akumulator....).... eee ali da stvar bude gora, jucer sam putovao s posla, i meni u susret su isle 3-4 autocisterne što od naših prijevoznika što od bosanskih. i jedna od njih mi je bacila kamen u staklo, staklo je napuklo ali se u roku 24 h prosirilo puknuce za cca 5-7 cm. Zanima me dali postoji sansa da ce mi kasko platiti punu cifru zamjene stakla ili i ja moram snositi dio troskova.

Znaci imao bi 2 korištenja kaska u roku od 12 mjeseci, a i sami znate da oriđiđi staklo na jednom VW-u nije ispod 3000,00 kn.
Osiguranje je Euroherc

Hvala

Takve stvari si morao misliti kad si plaćal premiju,da si uzeo triglav O. tada moreš prijaviti i 5 šteta, ali euroh. ti bude idbil 20 - 30 %.

Sva O. nisu ista i zato se treba dobro raspitati prije.

biankoneri
10.07.2010., 11:18
Zanima me do kada se isplati imati kasko osiguranje?Imam Mazdu 3 2006 i kasko pa me zanima dali mi se isplati i ideuće godine uzimat kasko.

tzuio
27.10.2010., 08:16
Koja je sada procedura kod prijave štete za kasko, moram zvati da dođu slikati ili odem do poslovnice sa autom?
Jel imam pravo na odštetu ako sam ja zakvačio sa autom i oštetio cijelu jednu stranu?

Joško
27.10.2010., 08:30
Koja je sada procedura kod prijave štete za kasko, moram zvati da dođu slikati ili odem do poslovnice sa autom?
Jel imam pravo na odštetu ako sam ja zakvačio sa autom i oštetio cijelu jednu stranu?

procedura: dignuti slusalicu i nazvatio osiguranje ;)

ili jednostavno sjesti u auto i otici do poslovnice:kava:

Ico_Zg
27.10.2010., 11:57

Kontaktiraš osiguranje, informiraš se gdje se radi prijava i procjena štete te se tamo uputiš sa automobilom.

tzuio
27.10.2010., 20:07
Policijski izvještaj nije potreban? (nisam prijavio policiji)
Dosta su oštećena prednja i zadnja vrata i malo zadnji branik.

Je li kod kaska uopće bitno je li auto oštećen na parkingu dok me nije bilo ili ako sam ja tijekom vožnje ogrebao auto?

no_name_zg
15.11.2010., 14:26
Pozdrav,
Imao sam štetu na autu koju popravljam kod ovlaštenog servisera preko kaska.
Od osiguranja sam dobio dopis za dostavu računa popravka u kojem piše:
"Molimo Vas da nam dostavite fotokopiju kartice tekućeg računa, te izvorne račune za popravak Vašeg vozila, a ukoliko želite u mogućnosti smo štetu isplatiti po pogodbi u iznosu od 7500kn."

S obzirom da ne želim isplatu po pogodbi već po računu servisa, zanima me što će biti ako iznos računa bude npr. 15000kn? Jesu li oni dužni to platiti?
Da im samo pošaljem račun iz servisa ili moram kontaktirati nekoga u osiguranju prije slanja?

Josip4
15.11.2010., 17:52
Pozdrav,
Imao sam štetu na autu koju popravljam kod ovlaštenog servisera preko kaska.
Od osiguranja sam dobio dopis za dostavu računa popravka u kojem piše:
"Molimo Vas da nam dostavite fotokopiju kartice tekućeg računa, te izvorne račune za popravak Vašeg vozila, a ukoliko želite u mogućnosti smo štetu isplatiti po pogodbi u iznosu od 7500kn."

S obzirom da ne želim isplatu po pogodbi već po računu servisa, zanima me što će biti ako iznos računa bude npr. 15000kn? Jesu li oni dužni to platiti?
Da im samo pošaljem račun iz servisa ili moram kontaktirati nekoga u osiguranju prije slanja?

Ako ti je to prva šteta u ovoj godini tada se prva šteta pokriva u cijelosti.

Ti ako si odlučio popraviti auto u servisu odpeljaš auto u servis daš im te papire i dalje servis pregovara sa osiguranjem, uglavnom tebe bude dočekal popravljen auto.

A ovo su ti poslali u slučaju da želiš nagodbu, pa ako bi ti to prihvatio poslao bi im broj svog računa i dobio bi na račun iznos od 7500 kn.

Nagodba ti je uvijek dosta manja nego popravak u servisu, ponekad daju čak i 50% manje.

hrc123
11.12.2010., 22:01
Nedavno sam malo ogrebao automobil pri čemu se skinula farba. Da li da to saniram sada ili da čekam istek kaska u 7 mj. 2011. Mislio sam to malo pofarbati da se ne hvata hrđa pa ona u 7. mj. prijaviti. Moje pitanje je da li će me na osiguranju zaj... što nisam odmah to prijavio?

appres
12.12.2010., 00:08
Kako misliš da čekaš istek kaska? Ako istekne morat ćeš sam platiti :ne zna:
Koliko znam oni ti daju obrazac ispuniš kad se i što dogodilo, oni poslikaju i naprave procjenu, nema nekih komplikacija.

Jedino ćeš ako nastaviš plaćti kasko imati neki odbitak, tj. ovisno o tome koliko dugo plaćaš kasko i da li si već imao šteta zavisit će koliki ćeš bonus imati dogodine. No, to moraš pitati svog referenta za kasko.

Tonii
12.12.2010., 00:17
ja bas prije neki dan otisao prijaviti stetu za jedan auto....
pricekaj nekih 10 dana do isteka kasko police pa prijavi....
samo ces morat napisati kako je auto bilo parkirano i da kad si dosao si vidio stetu :mig:

nema smisla da sad prijavljujes tu sitnu ajmo reci stetu.....uvik se neki vrag moze kasnije dogoditi pa te opale po dzepu.....

ja sam za gore spomenuti auto prijavio dvije stete i drugu treba platiti oko 700 kn, bez obzira kolika je, gleda se postotak od placene police.....sve zavisi od osiguranja i dogovorenih uvjeta...

Muljuzator
12.12.2010., 10:51
Ako imaš ugovoren kasto sa tzv. malom štetom (npr. 2000 kn), onda za štete isplačene do tog iznosa ne umanjuju bonus kod sljedećeg ugovaranja.
Inače je za prijavu dovoljno na osiguranju ispuniti obrazac, napraviti skicu nezgode, ako ne znaš počinitelja, nema veze, navedeš da ti je šteta nanijeta na parkiralištu XY shoping centra prije 2 dana i to je to.

hrc123
12.12.2010., 10:55
ja bas prije neki dan otisao prijaviti stetu za jedan auto....
pricekaj nekih 10 dana do isteka kasko police pa prijavi....
samo ces morat napisati kako je auto bilo parkirano i da kad si dosao si vidio stetu :mig:

nema smisla da sad prijavljujes tu sitnu ajmo reci stetu.....uvik se neki vrag moze kasnije dogoditi pa te opale po dzepu.....

ja sam za gore spomenuti auto prijavio dvije stete i drugu treba platiti oko 700 kn, bez obzira kolika je, gleda se postotak od placene police.....sve zavisi od osiguranja i dogovorenih uvjeta...
To sam i mislio. Samo me strah da će to zahrđati (cca. 1.5 x 1.5 cm) pa sam mislio to malo zaštititi. Naravno da mislim i dalje plaćati kasko jer onda mirno spavam.

camerondiaz
09.05.2011., 20:51
Pitanje glede posljedica neplaćanja premije kasko kod croatia osiguranja? ostalo mi 4 rate i nisam platila jer je došlo do nezaposlenosti sad bi oni to utuživali nakon 1,5g a nikada nije nastupila šteta u toj godini kada je bilo sklopljeno (2009).

Nisam primila opće uvjete i klauzule od lokalne agnecije kod koje sam sklopila na temelju ono "znamo se" pa ne mogu provjeriti. Ispipavam samo vaša iskustva sad. Logično mi je da se nepoštivanjem raskine taj ugovor već u toj godini ali vragovi su uporni da si to naplate.

Neka se zadovolje sa lako zarađenih uplaćenih 6 rata za jedno veliko ništa, jesam u pravu, jel bi moja žalba prošla tj jel mogu to zavlačiti do zastare 3g raznim žalbama i prigovorima ako dođe do tužbe?

Hvala.

Josip4
09.05.2011., 21:38
Pitanje glede posljedica neplaćanja premije kasko kod croatia osiguranja? ostalo mi 4 rate i nisam platila jer je došlo do nezaposlenosti sad bi oni to utuživali nakon 1,5g a nikada nije nastupila šteta u toj godini kada je bilo sklopljeno (2009).

Nisam primila opće uvjete i klauzule od lokalne agnecije kod koje sam sklopila na temelju ono "znamo se" pa ne mogu provjeriti. Ispipavam samo vaša iskustva sad. Logično mi je da se nepoštivanjem raskine taj ugovor već u toj godini ali vragovi su uporni da si to naplate.

Neka se zadovolje sa lako zarađenih uplaćenih 6 rata za jedno veliko ništa, jesam u pravu, jel bi moja žalba prošla tj jel mogu to zavlačiti do zastare 3g raznim žalbama i prigovorima ako dođe do tužbe?

Hvala.

Nisi u pravu.

Desit će se to da će ti preko FINE blokirati račun.

Kad nisi mogla više plaćati osiguranje trebala si otići u osiguranje i raskinuti policu, vjerojatno bi i dobila dio dio uplaćenog novca i natrag, ali ti nisi prijevremeno raskinula policu nego si samo prestala plaćati rate i to ti nikako ne prolazi.

Tako da druge nema nego ćeš sigurno to morati platiti, a ako će to ići preko ovrhe platit ćeš i više no što si im zapravo dužna.

dalmatinka101
08.08.2011., 00:09
Imam Fiat Punta starog 10 godina i sav je ispiketan. Kada sam polozila krenula sam voziti njega i na njemu sam se ucila i parkiravat i sve i dosta njih mi je predlozilo da uplatim kasko. Mene zanima, ako se itko razumije, koliko bi mogao doci kasko i kako ide procedura - dali oni slikaju auto pa kasnije znaju sta je bilo od prije, ili nikaome nista i ja mogu voziti 6 mj, oguliti auto i doci njima i "podignuti" kasko i srediti autic?! Ako netko ima vremena, bila bi zahvalna da mi objasni sve o kasku sto bi trebala znati...unaprijed, puno hvala!

Josip4
08.08.2011., 00:21
Imam Fiat Punta starog 10 godina i sav je ispiketan. Kada sam polozila krenula sam voziti njega i na njemu sam se ucila i parkiravat i sve i dosta njih mi je predlozilo da uplatim kasko. Mene zanima, ako se itko razumije, koliko bi mogao doci kasko i kako ide procedura - dali oni slikaju auto pa kasnije znaju sta je bilo od prije, ili nikaome nista i ja mogu voziti 6 mj, oguliti auto i doci njima i "podignuti" kasko i srediti autic?! Ako netko ima vremena, bila bi zahvalna da mi objasni sve o kasku sto bi trebala znati...unaprijed, puno hvala!

Sve zavisi kolko je oštećen, kasko za taj auto nebi bilo puno, možda 1000 i sitno, ali i popravak ti nesmije prelaziti 70% vrijednosti auta. Npr. ako za njih auto vrijedi 10 000 kn. tada će ti totalku isplatiti do 7000 kn., a ako je šteta veća od toga ili popravak dostiže cijenu od 70% vrijednosti auta proglašava se totalka, s time da ako je šteta veća ti dobivaš samo onaj iznos od 7000 kn. a ostalo u slučaju potrebe popravljaš sama.

Kod plaćanja kaska auto se slika i teško da im možeš podvaliti stara oštećenja, osim ako naknadno nisi nekaj napravil.

U principu vrijednost tvog auta je premala da bi mogla polakirati cijeli, tako da ni u osiguranju nisu glupi. Btw, kod većih šteta je i potreban policijski zapisnik.

ledomac
08.08.2011., 00:27
Šta si ti to pametno zamislila.Normalno da će ti slikati auto.Pogotovo tvoje staro deset godina.Tko to uplaćuje kasko za auto staro deset godina. To što si zamislila da možeš na teret kaska srediti auto i to staro deset godina je naivno. Zaboravi tu ideju. Ako te zanima o kasko osiguranju imaš par tema na forumu pa ih potraži.Tamo ćeš doznati kakva je precedura i što potpada pod jednu štetu odnosno koliko se praticipira u eventualno više štetnih događaja. Pa da ti je auto i bio nov u trenutku uplate kaska kako bi svoja oštećenja podvela pod jedan štetni događaj?

dalmatinka101
08.08.2011., 15:24
Šta si ti to pametno zamislila.Normalno da će ti slikati auto.Pogotovo tvoje staro deset godina.Tko to uplaćuje kasko za auto staro deset godina. To što si zamislila da možeš na teret kaska srediti auto i to staro deset godina je naivno. Zaboravi tu ideju. Ako te zanima o kasko osiguranju imaš par tema na forumu pa ih potraži.Tamo ćeš doznati kakva je precedura i što potpada pod jednu štetu odnosno koliko se praticipira u eventualno više štetnih događaja. Pa da ti je auto i bio nov u trenutku uplate kaska kako bi svoja oštećenja podvela pod jedan štetni događaj?

Joj kako volim kada osjetim bjesnocu ;) PA tko pita taj ne skita!! A ja pitam iz razloga jer je prijateljica iz Slo uplatila prosli tjedan kasko za auto star 11 godina i dogovorila se prije toga sa majstor sa lakiranjem - a nitko joj nista nije slikao!

spirou
08.08.2011., 15:33
ček ne kužim...ona je došla, uplatila kasko...nisu je slikali i onda se za 10 dana vratila sa oštećenim autom, zar ne?

jesam dobro to povata?

mislim da bi ti trebali uslikati auto...
ali,recimo..moj prijatelj je PRODUŽIO kasko na način da je samo poslao fotke svog auta..nije ga osobno dovozio

znam da je to moguće

ali, ako ti imaš 10 ogrebotina...moći ćeš popraviti samo one koje su nastali od JEDNOG događaja

ne možeš prijaviti 5 događaja odjednom

možeš, ali onda participiraš u šteti

naravno, možeš i ofarbati cijeli auto, ali onda će ti osiguranje priznati samo dio koji je bio nužan za te ogrebotine

ledomac
08.08.2011., 22:51
Joj kako volim kada osjetim bjesnocu ;) PA tko pita taj ne skita!! A ja pitam iz razloga jer je prijateljica iz Slo uplatila prosli tjedan kasko za auto star 11 godina i dogovorila se prije toga sa majstor sa lakiranjem - a nitko joj nista nije slikao!

Ma kakva bjesnoća. Samo sam iznenađen ljudskom naivnošću.Kad bi to bilo moguće svi bi to radili a osiguravajuća društva bi brzo bankrotirala. S kaskom ili bez njega problem je ćesto naplatiti i stvarnu štetu od jednog štetnog događaja.Ideja je stvarno naivna. Uplatiti ću kasko a oni će mi tada ofarbati cijelo auto koje je iskvrckano sa svih strana.Prijavljuje se štetni događaj i procjenjuje se oštećenje koje je nastalo uslijed istog i to se isplaćuje i priznaje.Kod većih udesa obvezan je i policijski zapisnik.Npr. možeš reći vozila sam unazad i udarila sam u zidić koji nisam vidjela i razbila sam branik i štop svjetlo ali ne možeš tada navesti i oštećenje haube ili nekog drugog dijela auta.

terza
08.08.2011., 23:00
ali,recimo..moj prijatelj je PRODUŽIO kasko na način da je samo poslao fotke svog auta..nije ga osobno dovozio

Ne razumijem zašto je uopće morao slati slike za produljenje kaska?

Ako si već prije imao kasko i samo ga produljuješ, nema razloga da traže ikakve slike jer se pretpostavlja da bi prijašnja oštećenja već popravio sa kaskom koji ti je do tada vrijedio.

spirou
08.08.2011., 23:27
Ne razumijem zašto je uopće morao slati slike za produljenje kaska?

Ako si već prije imao kasko i samo ga produljuješ, nema razloga da traže ikakve slike jer se pretpostavlja da bi prijašnja oštećenja već popravio sa kaskom koji ti je do tada vrijedio.

nemam pojma...znam samo da ga je slikao i slao slike da produži policu

nisam nikad imao kasko, pa se ne kužim baš u njega :ne zna:

dalmatinka101
08.08.2011., 23:34
ček ne kužim...ona je došla, uplatila kasko...nisu je slikali i onda se za 10 dana vratila sa oštećenim autom, zar ne?

jesam dobro to povata?

znam da je to moguće

ali, ako ti imaš 10 ogrebotina...moći ćeš popraviti samo one koje su nastali od JEDNOG događaja

ne možeš prijaviti 5 događaja odjednom

možeš, ali onda participiraš u šteti

naravno, možeš i ofarbati cijeli auto, ali onda će ti osiguranje priznati samo dio koji je bio nužan za te ogrebotine

Upravo tako...zato i pitam jer mi nije jasno kako kod nas to funkcionira!! Malo mi je prejednostavno sve to...onda najbolje uplatiti kasko i amen...prejednostavno!

terza
08.08.2011., 23:46
nemam pojma...znam samo da ga je slikao i slao slike da produži policu

nisam nikad imao kasko, pa se ne kužim baš u njega :ne zna:

Čudno... :D

Možda neke kuće sa kojim se nisam susretao to zahtijevaju, ali nema mi baš neke logike. No dobro, sigurno ne može ni škoditi. :D

Ico_Zg
09.08.2011., 11:29
Niti ja nisam imao takvo iskustvo, kod ugovaranja nove kasko police automobil se uredno fotka, ako se kod istog osiguranja polica samo produzuje, onda se u praksi automobil ne fotka ponovno.

terza
09.08.2011., 11:49
Niti ja nisam imao takvo iskustvo, kod ugovaranja nove kasko police automobil se uredno fotka, ako se kod istog osiguranja polica samo produzuje, onda se u praksi automobil ne fotka ponovno.

Čak ne mora biti ni kod istog osiguranja, prošle godine sam prešao sa jednim autom iz CO u Allianz i ništa me nisu pitali... Osim da im dam pare, naravno... :D

Shane M.
09.08.2011., 11:52
Čak ne mora biti ni kod istog osiguranja, prošle godine sam prešao sa jednim autom iz CO u Allianz i ništa me nisu pitali... Osim da im dam pare, naravno... :D

Moralo bi biti tako, pitam te kad ti se nedaj bože dogodi šteta, odkud će izvući slike.

terza
09.08.2011., 12:03
Moralo bi biti tako, pitam te kad ti se nedaj bože dogodi šteta, odkud će izvući slike.

Što će im slike?

Svi auti mi imaju kasko od prvog dana, da se dogodila neka šteta zašto bih čekao da pređem kod drugog osiguravatelja i onda se naplaćivao ili popravljao auto? Logično je da bih prvo popravio auto kod prvog osiguravatelja pa tek onda prešao kod drugog osiguravatelja da zadržim 50% bonusa na kasko.

Shane M.
09.08.2011., 12:35
Što će im slike?

Svi auti mi imaju kasko od prvog dana, da se dogodila neka šteta zašto bih čekao da pređem kod drugog osiguravatelja i onda se naplaćivao ili popravljao auto? Logično je da bih prvo popravio auto kod prvog osiguravatelja pa tek onda prešao kod drugog osiguravatelja da zadržim 50% bonusa na kasko.

Stoji sve šta si napisao.
Ja govorim samo da onaj ko ti je prodao osiguranje je trebao poslikati auto.
Kako da oni znaju u kakvom je stanju bio auto kad je napravljen kasko.

kerbi
09.08.2011., 12:38
Moju Cordobu osiguranu u Croatiji nitko nikad nije slikao iako su već dva puta isplatili štetu bez da bi išta pitali. Slikana je samo na procjenama (razbito staklo i otkinut retrovizor).

terza
09.08.2011., 12:44
Stoji sve šta si napisao.
Ja govorim samo da onaj ko ti je prodao osiguranje je trebao poslikati auto.
Kako da oni znaju u kakvom je stanju bio auto kad je napravljen kasko.

Pa upravo po tome što je auto imao kasko od prvog dana znaju da je u odličnom stanju - ili je bio razbijen pa popravljen na trošak kaska ili nikad nije ni taknut. Njima svejedno.

A osiguranje sam naručio telefonski, dao im podatke, uplatio preko internet bankarstva i police dobio poštom. Nikad nisam ni u poslovnicu ušao. I to kod Allianza, vrlo vjerojatno najozbiljnije kuće na našem tržištu.

Shane M.
09.08.2011., 12:57
Pa upravo po tome što je auto imao kasko od prvog dana znaju da je u odličnom stanju - ili je bio razbijen pa popravljen na trošak kaska ili nikad nije ni taknut. Njima svejedno.

A osiguranje sam naručio telefonski, dao im podatke, uplatio preko internet bankarstva i police dobio poštom. Nikad nisam ni u poslovnicu ušao. I to kod Allianza, vrlo vjerojatno najozbiljnije kuće na našem tržištu.

Ok, možda sam se krivo izrazio. Mislio sam na one koji prekidaju kasko, štete po kasku se uvijek plate, tako da u tom nije problem. Nije od krucijalne važnosti, al bi bilo bolje da postoje slike.

terza
09.08.2011., 13:05
Ok, možda sam se krivo izrazio. Mislio sam na one koji prekidaju kasko, štete po kasku se uvijek plate, tako da u tom nije problem. Nije od krucijalne važnosti, al bi bilo bolje da postoje slike.

Ok, slažemo se. :D

dmati44
21.08.2011., 10:34
Šta ako sjebem auto u nekoj pripizdini i čekam muriju 3 sata. Oni naprave uviđaj iz kojeg se vidi da je rađen 3 sata nakon nesreće a ja napušem 0,20. Može li osiguanje raditi problem pri isplati kaska s obzirom na vremensku razliku između nezgode i puhanja?

Drago_Gervais
21.08.2011., 10:49
Šta ako sjebem auto u nekoj pripizdini i čekam muriju 3 sata. Oni naprave uviđaj iz kojeg se vidi da je rađen 3 sata nakon nesreće a ja napušem 0,20. Može li osiguanje raditi problem pri isplati kaska s obzirom na vremensku razliku između nezgode i puhanja?

Mislim da ne. Nema dokaza da ti u trenutku nesreće nisi imao 0.25 promila i da ti je metabolizam jednostavno jako spor pa si nakon 3 sata imao 0.20. A što se tiče ove što je s 10 godina starim autom htjela uzeti kasko i popraviti si ogrebotine na autu - neće ići. Rijetko koje osiguranje uopće prima aute starije od 5-6 godina u kasko ako prethodne godine nisu imali kasko policu u nekom drugom osiguranju.

Andrey_81
23.08.2011., 09:48
Pozdrav!

Prije par godina sam prvi put uplatio full kasko za novi auto. Prije par mjeseci sam napravio glupost kod čišćenja prednje šajbe i na jednom mjesu dosta jako izgrebao staklo. Nikakvo poliranje ne pomaže. Već sam se lagano naviknuo na ovo, al pošto je izgrebana mrlja u vidnom polju užasno me živcira kad dođe do prelamanja svijetla (semafori, sunce...).

Frendovi mi vele da razbijem šajbu i prijavim kasko al nisam sigran jel to najbolje rješenje. Jel se mogu javit na kasko i reć u čemu se radi i zatražit promjenu stakla? Nije bitno što nije razbijena, šteta postoji. Sljedeće godine ne mislim uzimat kasko, pa me zaboli za bonus. Što mislite?

Hvala!

frenchkey
23.08.2011., 10:14
skini elektrodu sa stare svjećice i baci na šajbu sa 5-6 metara udaljenosti

Andrey_81
23.08.2011., 10:40

:lol: Znam kako bi to ispalo :top:

bencon
23.08.2011., 12:20

pretposavljam da bi se šajba pukla / rasprsnula zar ne?

ako da, na koju foru i zasto bi elektroda to napravila?

Andrey_81
23.08.2011., 16:04
pretposavljam da bi se šajba pukla / rasprsnula zar ne?

ako da, na koju foru i zasto bi elektroda to napravila?

Ne da bi pukla, već bi se totalno raspala na milijardu komadića (barem je tak bilo dok sam bio mali :D). Neznam kako ove 'moderne' šajbe reagiraju.

yedwy
23.08.2011., 17:00
Kaljene šajbe se rasprskavaju i danas, šoferšajbe su od ljepljenih staklenih ploča sa "folijom" u sredini i u pravilu se ne rasprskavaju nego samo puknu...

Inače teoretski ti možeš prijavit bilo kakvu štetu na staklu al kako ti ekipa reče, neki šiljati predmet i tres ako baš oćeš pukotinu...

bencon
23.08.2011., 18:12
cek, a na koji nacin elektroda uzrokuje prsnuce šajbe?

nije podjebavanje,fkt me zanima :D

Opaki
24.08.2011., 07:50

moram priznat i mene to zanima, kako taj trik funkcionira:top:

mukotrpak
24.08.2011., 08:29

Tvrda je.

Andrey_81
24.08.2011., 08:49
Tvrda je.

:confused: Neznam baš jel to razlog. Tvrd je i kamen pa ne razbije s takvom lakoćom...al ima veze sa kemijom:

- The ceramic from a sparkplug attracts negative electrons (Negative Static) A cars side or rear window (Tempered Glass ie safety glass) has positive electrons (Positive Static) If one were to throw a peice of sparkplug ceramic at a car window the first part of the ceramic that touches the window creates a miner spark explosion which temporarly weakens the glass to an extreme point than the rest of the weight of the ceramic breaks the glass.

http://www.youtube.com/watch?v=h_QeBqyWuDE

Ninojoj
24.08.2011., 10:46
:confused: Neznam baš jel to razlog. Tvrd je i kamen pa ne razbije s takvom lakoćom...al ima veze sa kemijom:

- The ceramic from a sparkplug attracts negative electrons (Negative Static) A cars side or rear window (Tempered Glass ie safety glass) has positive electrons (Positive Static) If one were to throw a peice of sparkplug ceramic at a car window the first part of the ceramic that touches the window creates a miner spark explosion which temporarly weakens the glass to an extreme point than the rest of the weight of the ceramic breaks the glass.

http://www.youtube.com/watch?v=h_QeBqyWuDE

hhaha, predobro

Joško
24.08.2011., 14:34
ne vjerujem da si pri pranju uspio bas toliko izgrebat sajbu da predstavlja problem pri voznji:confused: kopanje segrta po autu u servisu i lijepljenje nove sajbe meni bi bio puno veci problem:kava:

Joško
24.08.2011., 14:36
*duplic

Isabella
24.08.2011., 15:06
Prvo provjeri jel ti šoferšajba ulazi u ful kasko. Prije par godina ja sam morala uz ful kasko uplatiti još i dodatno kasko za stakla, ovo osnovno (makar se zove 'ful') mi nije pokrivalo šoferšajbu.:rolleyes:

Ico_Zg
24.08.2011., 22:27
Koje osiguranje je bilo u pitanju? Ja imam kod Croatie puno i nije potrebno uplacivati dodane kombinacije za staklo. Moguce da su te ozenili..

Andrey_81
25.08.2011., 08:57
ne vjerujem da si pri pranju uspio bas toliko izgrebat sajbu da predstavlja problem pri voznji:confused: kopanje segrta po autu u servisu i lijepljenje nove sajbe meni bi bio puno veci problem:kava:

Gle, opće me sram reć što mi se desilio i kakav sam majmun :(, bio sam podzemnoj garaži i s plafona mi je nakapao bijeli kamenac i sve mi se zacementiralo na jednom mjestu. Krenuo sam prema doma (bio je mrak) i usput se posvađao s ženom :D. Onako ljut i živčan (žena je kriva :mad:), pokušaop sam po mraku isprati mrlju, al nije išlo dolje da ga ubiješ. Onda sam (budala blesava!!!) uzeo onu spužvicu za suđe i s onim zelenim oštrim dijelom izribao tu mrlju (trebalo je malo stisnut). Uglavnom, napravio sam takvo sranje (sve zbog žene, baš mi zna dignut živac :D), da sam skoro pao u nesvijest ujutro kad je zasjalo sunce. Kad je oblačno bude OK, al ipak se vidi. I to sve na 3 godine starom nissan kaškaju. Nakon toga mi se desio isti slučaj u drugoj garaži... auto je bio totalno pun kamenca, ne samo po staklu već i po haubi i vratima. Al pametnome jednom dosta... uzeo sam par deci octa, razrijedio sa vodom i stavio u onu prskalicu i tak je fino sve otišlo s auta... kamenac se u trenu otopio. Gdje mi je ranije pamet bila (ma žena me raspizdila, uvijek su žene krive kad mi muški zahebemo :rofl:)

Eto ga. I da, nije mi baš svejedno da mi neki šegert mrcvari po šajbi (imam loše iskustvo od prije kad su mi na golfu loše zalijepili šajbu... Curila voda, ulazio zrak i šajba se mogla rukom odić...).

Andrey_81
25.08.2011., 09:03
Prvo provjeri jel ti šoferšajba ulazi u ful kasko. Prije par godina ja sam morala uz ful kasko uplatiti još i dodatno kasko za stakla, ovo osnovno (makar se zove 'ful') mi nije pokrivalo šoferšajbu.:rolleyes:

Pametan savjet. Tu bi mogo gadno zeznut.. kvrcnem si šajbu, nazovem ih da prijavim štetu i onda opet ispadnem majmun.

4season
25.08.2011., 09:51
Pametan savjet. Tu bi mogo gadno zeznut.. kvrcnem si šajbu, nazovem ih da prijavim štetu i onda opet ispadnem majmun.

samo se nemoj prije posvađat sa ženom :D

H-K
25.08.2011., 09:57

Full kasko pokriva razbijena stakla, ali se skida bonus slijedeće godine....sa dodatnoim osiguranjem stakla se bonus ne dira.

pranje stakla i grebanje nije štetni događaj po definiciji: "Štetni događaj mora biti iznenadan i neovisan o volji osiguranika." - prema tome - razbijaj!!

Andrey_81
25.08.2011., 10:28
OK, onda mi ne gine lupanje po šajbi. Kaj da sam uzmem kamen i bum? Htio bi samo da napukne onak u nekom ćošku i da mogu reć da mi frcnuo kamen s nekog kamiona. Ima neki vandal koji se kuži u razbijanje autošajbi :D

Andrey_81
25.08.2011., 10:32
samo se nemoj prije posvađat sa ženom :D

Haha...taj dan kad mi se 'slio' kamenac sam morao ženu vozit u Avenue Mall... kao, dugo nije bila u šopingu. Nek ide s frendicama, kaj mene gnjavi :D

Isabella
25.08.2011., 11:43
Full kasko pokriva razbijena stakla, ali se skida bonus slijedeće godine....sa dodatnoim osiguranjem stakla se bonus ne dira.

pranje stakla i grebanje nije štetni događaj po definiciji: "Štetni događaj mora biti iznenadan i neovisan o volji osiguranika." - prema tome - razbijaj!!

Gle, ja sam rekla da je to bilo prije nekoliko godina i znam sigurno da je bilo tako, jer sam uz uplaćen kasko morala iskeširati lovu za razbijenu šajbu. Možda se u međuvremenu nešto promijenilo, ali zato sam rekla da prvo nek pročita kaj mu piše na ugovoru.

I wonder
25.08.2011., 14:05
OK, onda mi ne gine lupanje po šajbi. Kaj da sam uzmem kamen i bum? Htio bi samo da napukne onak u nekom ćošku i da mogu reć da mi frcnuo kamen s nekog kamiona. Ima neki vandal koji se kuži u razbijanje autošajbi :D
NEMOJ s kamenom.
razbil buš šajbu, ali ode kamen i na haubu, možda ti sjebe i brisač.....još buš gorje sranje napravil:D

ako ti se da, otiđi do nekog auto otpada pa zamoli tipa da probaš skršiti neku šajbu koja je već razbijena, tek tolko da vidiš s čim to možeš i kolko sile upotrijebiti. uzmi čekić i lupaj:lol:

Andrey_81
25.08.2011., 14:16
NEMOJ s kamenom.
razbil buš šajbu, ali ode kamen i na haubu, možda ti sjebe i brisač.....još buš gorje sranje napravil:D

ako ti se da, otiđi do nekog auto otpada pa zamoli tipa da probaš skršiti neku šajbu koja je već razbijena, tek tolko da vidiš s čim to možeš i kolko sile upotrijebiti. uzmi čekić i lupaj:lol:

:D Kaj da mu velim... Striček, jel mogu par šajbi razbit? Još me bude nalupal.

frenchkey
25.08.2011., 18:06
Andrey, vidiš i meni je to kapalo, bijeli kamenac, ispod jedne terase i to po haubi.Skinuo bez po muke sa Mr Muscollo gelom za kupaonice (protiv kamenca piše da je). Nikakva oštećenja ni nagrizanje laka nisam primjetio poslije toga, a bilo je to prije 5-6 godina

I wonder
25.08.2011., 18:50
:D Kaj da mu velim... Striček, jel mogu par šajbi razbit? Još me bude nalupal.
ne, nego već strganu šajbu da još dodatno raspucaš.
kužiš?
on tam ima auta koji imaju već strgane šajbe pa ako ju ti još jednom pukneš čekićem, nikakva šteta od toga.

terza
25.08.2011., 21:44
Ako ti se ne da eksperimentirati sa kamenjem, uzmi šarafciger i potegni dublju crtu po jednom dijelu šajbe. Ili napravi srce, ako si kreativan... :) Onda samo odi u osiguranje i prijavi da ti je netko na parkingu nečime izgrebao šajbu. A nije da se to ne događa, meni je stvarno netko bio potegao crtu po sredini šajbe...

Andrey_81
25.08.2011., 23:44
Ako ti se ne da eksperimentirati sa kamenjem, uzmi šarafciger i potegni dublju crtu po jednom dijelu šajbe. Ili napravi srce, ako si kreativan... :) Onda samo odi u osiguranje i prijavi da ti je netko na parkingu nečime izgrebao šajbu. A nije da se to ne događa, meni je stvarno netko bio potegao crtu po sredini šajbe...

Il da metnem grafik erotski :lol:

leo4
26.08.2011., 09:35
Ide li zamjena šajbe pod kasko, skida li se bonus? Jedi li kontaktirao osiguranje? Ja sam uzeo daleko jeftiniju varijantu. Doplata 400 kuna kod rege i zamjena šajbe na teret osiguranja. Jučer sam („besplatnom zamjenom“) uštedio!

Andrey_81
26.08.2011., 09:52
Ide li zamjena šajbe pod kasko, skida li se bonus? Jedi li kontaktirao osiguranje? Ja sam uzeo daleko jeftiniju varijantu. Doplata 400 kuna kod rege i zamjena šajbe na teret osiguranja. Jučer sam („besplatnom zamjenom“) uštedio!

Nisam još kontaktirao osiguranje... Zato prvo provjeravam sve opcije. Prije 3 godine sam uzeo novi autu i imao sam priliku uzer full kasko (navodno pokriva sve moguće) sa bonusom od 60%, tako da mi je cijena bila OK. Sad bi htio sredit šajbu na račun kaska, a od sljedeće godine bi uzeo samo osiguranje protiv tuče (imam gadno iskustvo od prije na dva auta).

leo4
26.08.2011., 11:27
Nisam još kontaktirao osiguranje... Zato prvo provjeravam sve opcije. Prije 3 godine sam uzeo novi autu i imao sam priliku uzer full kasko (navodno pokriva sve moguće) sa bonusom od 60%, tako da mi je cijena bila OK. Sad bi htio sredit šajbu na račun kaska, a od sljedeće godine bi uzeo samo osiguranje protiv tuče (imam gadno iskustvo od prije na dva auta).

Ako ti kasko ne pokriva šajbu onda pričekaj novu regu pa uplati 400 kuna za osiguranje svih stakla (osim far i retrovizor). Naravno da će te prije poslikati. Ali kako si već pisao oštećenje se vidi na suncu. Izaberi manje sunčan dan s malo uprljanim staklima i to je to. Slika dokazuje da šajba nije „dobila“. Kada sve prođe onda „radi“ kamen ili što drugo. Do onda istražuj najpovoljniji (za dušu) način. Prijavi štetu i to je to. Zamjena o trošku osiguranja. Ista šajba kakva je i bila. Tebi je sigurno original, dakle original. Sretno!

Andrey_81
26.08.2011., 12:47
Andrey, vidiš i meni je to kapalo, bijeli kamenac, ispod jedne terase i to po haubi.Skinuo bez po muke sa Mr Muscollo gelom za kupaonice (protiv kamenca piše da je). Nikakva oštećenja ni nagrizanje laka nisam primjetio poslije toga, a bilo je to prije 5-6 godina

Moram malo više TV gledat... Da sam se bar sjetio tog Muskula :bonk:
Glava, a ne mišići :D

kupac2011
16.11.2011., 14:22
Pozdrav, imam Ranault Clia 1.2, 12/2006. Plaćam kasko u Jadransko svake godine oko 1800kn. Zanima me
1. Dali da nastavim i u 5 godinu dalje sa kaskom?
2. Navodno imam pravo jedanput prijavit nekakvu štetu bez da mi utječe na cijenu police za slijedeću godinu. Sa prednjim branikom sam zagrebao malo zid. Šteta nije velika malo boje se skinilo. Zanima me dali mogu izvuć par stotina kuna sa nekakvom nagodbom
pozdrav

Cpl. Hicks
16.11.2011., 15:02
Sve ovisi koliko držiš do auta i u kakvom je stanju. Ja plaćam na 6 godina staroj Hondi Accord kasko, skoro dupli iznos nego tvoj i dosada mi se vratilo.

Cijela strana izgrebana na parkingu, tuča i tako... A cijene dijelova za novije aute su takve da ako želiš pošteno popraviti lijepo te dođe. Crosig je maksimalno korektan i sve bez pitanja popravke ovjeravali.

Što se tiče ovoga drugo, prijavi štetu, doći će ti ponuda za pogodbom ili pokrivanjem računa popravka. Žali se komisiji za žalbe na prvu ponudu, dići će ju za neki 10-15 posto.

Ako ne misliš iksorištavati kasko, niti ti se ne isplati plaćati (hrpa ljudi tako čeka krađu i karambol i boje se aktivirati kasko zbog starha od učešća u drugoj šteti, a to osiguravajuće kući i žele).

kupac2011
16.11.2011., 15:15
Sve ovisi koliko držiš do auta i u kakvom je stanju. Ja plaćam na 6 godina staroj Hondi Accord kasko, skoro dupli iznos nego tvoj i dosada mi se vratilo.

Cijela strana izgrebana na parkingu, tuča i tako... A cijene dijelova za novije aute su takve da ako želiš pošteno popraviti lijepo te dođe. Crosig je maksimalno korektan i sve bez pitanja popravke ovjeravali.

Što se tiče ovoga drugo, prijavi štetu, doći će ti ponuda za pogodbom ili pokrivanjem računa popravka. Žali se komisiji za žalbe na prvu ponudu, dići će ju za neki 10-15 posto.

Ako ne misliš iksorištavati kasko, niti ti se ne isplati plaćati (hrpa ljudi tako čeka krađu i karambol i boje se aktivirati kasko zbog starha od učešća u drugoj šteti, a to osiguravajuće kući i žele).

Hvala. Koliko traje taj proces prijave štete, dobivanje ponude, žalba i isplata novca u konačnici?

Cpl. Hicks
16.11.2011., 17:12
Ne znam kako je u Jadranskom, no svugdje je slično.

pogledaj na kojim se lokacijama vrši izvid, odeš tamo sa ispunjenom prijavom štete i policom, pričekaš par minuta da dođe procjenitelj, poslika ti auta i ovisi o gužvi odmah da izvještaj ili par dana kasnije na kućnu adresu/fax.

Sa tim izvidom možeš otići na servis (ako ćeš popravljati) pa da oni vide treba li još nešto naknadno raditi. Ako nećeš popravljati, za 7-10 dana ti dođe doma pismo od likvidatora sa ponuđenim iznosom za nagodbu, ukoliko ne želiš da ti podmire račune servisa.

Što se tiče žalbe na ponuđeni iznos, pogledaj u uvjete osiguranja kako se radi žalba, no obično se filijali koja ti je ponudila nagodbu, odnosno nekakvoj Komisiji za prigovore, uručuje prigovor pismenim putem na koji su ti oni dužni odogvoriti u 15 dana.

Na prigovoru navedi sve što bi ti moglo ići u korist za povećanje iznosa (cijena rada je veća, dijelovi su skuplji itd.)

Ico_Zg
16.11.2011., 17:29
Pozdrav, imam Ranault Clia 1.2, 12/2006. Plaćam kasko u Jadransko svake godine oko 1800kn. Zanima me
1. Dali da nastavim i u 5 godinu dalje sa kaskom?

Ako misliš nastaviti sa kaskom promjeni osiguranje, 1800kn je previše, mene je za godinu dana stariji Clio 1.2 16v kasko ove godine koštalo 1118kn!

2. Navodno imam pravo jedanput prijavit nekakvu štetu bez da mi utječe na cijenu police za slijedeću godinu. Sa prednjim branikom sam zagrebao malo zid. Šteta nije velika malo boje se skinilo. Zanima me dali mogu izvuć par stotina kuna sa nekakvom nagodbom

Provjeri šta piše u uvjetima osiguranja ali mi se čini da kod Jadranskog nema tkz. superbonusa odnosno prijave štete bez da ne utječe na bonus.

kupac2011
16.11.2011., 17:48
Ako misliš nastaviti sa kaskom promjeni osiguranje, 1800kn je previše, mene je za godinu dana stariji Clio 1.2 16v kasko ove godine koštalo 1118 kn

Koja osiguravajuća kuća?

matko_gsi
16.11.2011., 18:04
ako vam se razbijaju šajbe uzmite rastalni keramički osigurač za struju,ima neki protureakciju da samo tako raspukne šajbu

Ico_Zg
16.11.2011., 18:16
Koja osiguravajuća kuća?

Ista ona koju je napisao Cpl. Hicks par redova gore, Croatia.

Josip4
16.11.2011., 21:55
Postavljaču teme:

Za bonus za kasko se nemoj brinuti, prijaviš štete, a sljedeće godine ideš u drugo osiguranje, a kasnije se opet možeš vratiti u isto sa onom policom od 50%.

Neko te dobro oderal, za tvoj auto kasko treba koštati cca. 1400-1500 kn. max., moraš se cijenkatim i reći da ti je drugo osiguranje dalo bolju ponudu, meni za skuplji auto prošle godine počeli sa 2500, završili na 17xx kn. a na polici je prikazano 19xx kn.

Kod osiguranja pamet u glavu, što kod osnovnog, što kod kaska, nisu cijene one sa kojima onu počinju, nego ona do koliko sam ja spreman ponuditi, a oni mogu birati, uzmi ili ostavi.

Nixon86
16.11.2011., 22:05

Pa kako tako puno? Ja sam si danas uplatio full kasko za Grande-a 2009.god. 1630 kn.

Cpl. Hicks
16.11.2011., 22:10
Gleda se cijena novoga koja se nesto umanjuje kroz godine, no rijec je o nekakvoj sitnoj "amortizaciji". Novi je bio cca 190.000kn.

Uglavnom, mislim da mi je trenutno oko 3.300kn, vjerojatno bih negdje drugdje bolje prosao, no zadovoljan sam sa uslugom.

Nixon86
16.11.2011., 22:19
Gleda se cijena novoga koja se nesto umanjuje kroz godine, no rijec je o nekakvoj sitnoj "amortizaciji". Novi je bio cca 190.000kn.

Uglavnom, mislim da mi je trenutno oko 3.300kn, vjerojatno bih negdje drugdje bolje prosao, no zadovoljan sam sa uslugom.

Aha...da... mislim da su mi rekli nekih 10% godišnje na taj iznos ili tako nešto, nego vidim da je netko napisao da za Clia 1.2 2006.god.plaća 1800 kn.Trebat će se više cijenkati!

sapere_aude
06.02.2012., 21:17
pozdrav.

imam problem sa kasko osiguranjem, možda netko može pomoći. udario sam auto frontalno u garaži (pošteno). uspio sam ga preparkirati, iako sam teško motao lijevo i desno. odmah sam otišao na osiguranje i prijavio štetu. imam kasko, auto je bio u voznom stanju i nisam bio pijan. ubrzo je došao procjenitelj kojemu sam sve objasnio i izrazio zabrinutost da vozim auto zbog mogućeg dodatnog oštećenja (iskočio je prednji blatobran, pukao je nosač akumulatora, servo je očito nastradao). rekao sam mu da bi auto odšlepao u servis, ali da sam na prijavi napisao da je u voznom stanju. on mi je savjetovao da u svakom slučaju zovem policiju. to sam i učinio, zapravo, otišao sam u pp lučko gdje su mi rekle da "oni ne vrše očevide u privatnim prostorima". kada sam pitao za alkotest, samo su se nasmijali. to je bilo gotovo 8 sati nakon nesreće (jer sam busom i tramvajem putovao do osiguranja, pa nazada doma, pa drugim autom do policije) pa sam smatrao da nema smisla ići u bolnicu vaditi krv jer ionako bi se otrijeznio nakon toliko vremena. uostalom moj punac, službenica osiguranja i procjenitelj mogu posvjedočiti da nisam bio pod utjecajem alkohola. ili barem nisam odavao takav dojam.

problem je to što osiguranje ne želi pokriti štetu od udarca jer:

1) auto nije bio pokretan
2) nisam zvao policiju

ni jedno ni drugo nije točno. za prvo imam dva svjedoka, punca i automehaničara koji mi je odšlepao auto (jer su ga obojica vozili). za drugo ne mogu dobiti potrvrdu policije jer s obzirom da nije bilo nesreće oni nemaju broj slučaja pa ne mou ni napisati da su odbili izići na očevid (???).

trebam li odvjetnika? što da radim?

Josip4
06.02.2012., 21:28
pozdrav.

imam problem sa kasko osiguranjem, možda netko može pomoći. udario sam auto frontalno u garaži (pošteno). uspio sam ga preparkirati, iako sam teško motao lijevo i desno. odmah sam otišao na osiguranje i prijavio štetu. imam kasko, auto je bio u voznom stanju i nisam bio pijan. ubrzo je došao procjenitelj kojemu sam sve objasnio i izrazio zabrinutost da vozim auto zbog mogućeg dodatnog oštećenja (iskočio je prednji blatobran, pukao je nosač akumulatora, servo je očito nastradao). rekao sam mu da bi auto odšlepao u servis, ali da sam na prijavi napisao da je u voznom stanju. on mi je savjetovao da u svakom slučaju zovem policiju. to sam i učinio, zapravo, otišao sam u pp lučko gdje su mi rekle da "oni ne vrše očevide u privatnim prostorima". kada sam pitao za alkotest, samo su se nasmijali. to je bilo gotovo 8 sati nakon nesreće (jer sam busom i tramvajem putovao do osiguranja, pa nazada doma, pa drugim autom do policije) pa sam smatrao da nema smisla ići u bolnicu vaditi krv jer ionako bi se otrijeznio nakon toliko vremena. uostalom moj punac, službenica osiguranja i procjenitelj mogu posvjedočiti da nisam bio pod utjecajem alkohola. ili barem nisam odavao takav dojam.

problem je to što osiguranje ne želi pokriti štetu od udarca jer:

1) auto nije bio pokretan
2) nisam zvao policiju

ni jedno ni drugo nije točno. za prvo imam dva svjedoka, punca i automehaničara koji mi je odšlepao auto (jer su ga obojica vozili). za drugo ne mogu dobiti potrvrdu policije jer s obzirom da nije bilo nesreće oni nemaju broj slučaja pa ne mou ni napisati da su odbili izići na očevid (???).

trebam li odvjetnika? što da radim?
O kojoj se O. kući radi?

Bez suda nećeš ništa postići, ovaj tvoj slučaj je specifičan tako da ni sam ne znam kaj bi rekao.:ne zna:

sapere_aude
06.02.2012., 21:45
O kojoj se O. kući radi?

Bez suda nećeš ništa postići, ovaj tvoj slučaj je specifičan tako da ni sam ne znam kaj bi rekao.:ne zna:

a da im pošaljem snimku na kojoj vozim auto? pa onda je valjda u voznom stanju?

Josip4
06.02.2012., 21:48
a da im pošaljem snimku na kojoj vozim auto? pa onda je valjda u voznom stanju?

Ne znam kaj da ti velim, ako se radi o Agram koncernu i sl. sve mi je jasno. O kojem se osiguranju radi?

sapere_aude
06.02.2012., 21:52
Ne znam kaj da ti velim, ako se radi o Agram koncernu i sl. sve mi je jasno. O kojem se osiguranju radi?

croatia

Josip4
06.02.2012., 21:56
croatia

Pročitaj si detaljno uvijete kaska koje si dobio sa policom, ako nikako drugačije morat ćeš preko suda. Ako je šteta veća od 10 000 kn. potreban je zapisnik, e sada jel policija ide na uviđaj u garaže ili ne to ti ne znam.:ne zna:

Joško
06.02.2012., 21:58
croatia

onda nemas problema, prema forumasima koji vecina nemaju ni vozacku croatia je najpostenija i s njom nikakvih problema:p

ne znam sto ce bit od ovoga al eto da znas za ubuduce da se policija zove za svaku sitnicu, zahebi postenje... e da, ako ih vec odmah nisi zovnuo a lupio si u zid koji te nece tuziti mogao si i sutradan otic do auta halo halo evo taman lupio auto dodjite ili jos stignes ako ti treba taj zapisnik;)

garaza je predpostavljam neka velika? trgovacki centar il slicno kad si se uspio zaletjeti da zabijes auto? i koja je to fora da ne izlaze u tom slucaju? a znaju paukom nositi aute s privatnog vlasnistva?

sapere_aude
06.02.2012., 22:04
Pročitaj si detaljno uvijete kaska koje si dobio sa policom, ako nikako drugačije morat ćeš preko suda. Ako je šteta veća od 10 000 kn. potreban je zapisnik, e sada jel policija ide na uviđaj u garaže ili ne to ti ne znam.:ne zna:

pročitao. ziher je više od cenera. ne ide, vjeruj mi.

Cpl. Hicks
06.02.2012., 22:05
onda nemas problema, prema forumasima koji vecina nemaju ni vozacku croatia je najpostenija i s njom nikakvih problema:p

Višegodišnje iskustvo sa CO, sve 5. Prijatelji i kolege također. Za ostala sam čuo i dobre i loše priče

CO, 16.000kn šteta, udaren stupić (ne pitajte), nije bila potrebna policija.

Josip4
06.02.2012., 22:06
A onda super, ja znam kako mi prošle godine u Triglavu rekli. Ja osobno da imam štetu 16 000 kn. ne bi probao pokušati bez policije, vjerojatno si imao puno sreće. Mala šteta se smatraju štete do 10 000 kn., a sve iznad su veće štete za koje je potreban POL. zapisnik. Znam dosta ljudi i sa štetama manjim od 16 000 kn i bez Pol. nisu ništa riješili. :ne zna:

sapere_aude
06.02.2012., 22:07

ne znam sto ce bit od ovoga al eto da znas za ubuduce da se policija zove za svaku sitnicu, zahebi postenje... e da, ako ih vec odmah nisi zovnuo a lupio si u zid koji te nece tuziti mogao si i sutradan otic do auta halo halo evo taman lupio auto dodjite ili jos stignes ako ti treba taj zapisnik;)

garaza je predpostavljam neka velika? trgovacki centar il slicno kad si se uspio zaletjeti da zabijes auto? i koja je to fora da ne izlaze u tom slucaju? a znaju paukom nositi aute s privatnog vlasnistva?

ajde super. bio sam prije u allianzu i s njima je sve bilo ok.

ma ok, ali zašto da ih zovem kad sam zveknuo zid, meni ništa, nije bilo drugih vozila i ljudi? i na kraju sam i otišao na policiju pa su me otfikarili.

garaža moje zgrade (155 stanova, 2 podzemne etaže).

Cpl. Hicks
07.02.2012., 00:21
A onda super, ja znam kako mi prošle godine u Triglavu rekli. Ja osobno da imam štetu 16 000 kn. ne bi probao pokušati bez policije, vjerojatno si imao puno sreće. Mala šteta se smatraju štete do 10 000 kn., a sve iznad su veće štete za koje je potreban POL. zapisnik. Znam dosta ljudi i sa štetama manjim od 16 000 kn i bez Pol. nisu ništa riješili. :ne zna:

Stari vozio u rikverc i pogodio nekakav stup. Pazite ovo: pukao branik, udubio se poklopac prtljaznika i puklo stop svjetlo. On otisao i javio mi da se malo "ocesao" s mojim autom. Nisam ni imao priliku murju zvati, no CO nikakav problem nije radilo.

Racun ovlastenog bio preko 16.000kn, da sam popravljao u svom aranzmanu bi prosao cca upola jeftinije, no nije mi se dalo zezati (morao bih se natezati oko nagodbe da mi se isplati).

Jasno, osobno bih razmislio o zvanju policije, no stari mi bas nije ostavio opcije. Vjerojatno ovisi o osig. kuci pa bolje ne riskirati.

bojanwish
07.02.2012., 00:27
Mislim da se za novce koji se daju godinama njima moze kupiti jos jedno vozilo.
Mnoge prevare se rade u vezi kaska a sve mi na kraju platimo obicni korisnici.
Npr, automobil ti procijene na 100 000 kn, prodje 5 mjeseci, tebi neko ukrade automobil i oni ti posalju dopis da je vrijednost automobila pala i oderu te za 10 000 kn...

Josip4
07.02.2012., 00:43
Stari vozio u rikverc i pogodio nekakav stup. Pazite ovo: pukao branik, udubio se poklopac prtljaznika i puklo stop svjetlo. On otisao i javio mi da se malo "ocesao" s mojim autom. Nisam ni imao priliku murju zvati, no CO nikakav problem nije radilo.

Racun ovlastenog bio preko 16.000kn, da sam popravljao u svom aranzmanu bi prosao cca upola jeftinije, no nije mi se dalo zezati (morao bih se natezati oko nagodbe da mi se isplati).

Jasno, osobno bih razmislio o zvanju policije, no stari mi bas nije ostavio opcije. Vjerojatno ovisi o osig. kuci pa bolje ne riskirati.

Gle tu se sigurno jasno vidlo da se radi o naletu stup, ša nisu zahtjevali zapisnik, CO je među boljim osiguranjima, najboljih nema, ali je među boljima, problem kod njih je samo ako se dese 2 ili više manjih šteta.

Evo nedavno sam u ZD uspio nagnuti ovaj betonski stupić

http://img851.imageshack.us/img851/170/imag0416e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/851/imag0416e.jpg/)

po povratku doma negdje prije Plitvica (gdje na D1 počnu dvije trake) krenem zaobilaziti kamion, iz kotača kamiona izleti kamen i pukne mi vjetrobran.

Ljeti me na parkingu na moru još netko potegnuo po braniku.

Prijavio sam 3 štete, a pošto se radi o malim štetama nastao je problem, znači prvu se isplaćuje 100%, od druge se odbija 30% pune premije bez bonusa (5000 kn) što bi trebalo biti 1500 kn., ali CO ima minimalnu franšizu na drugu štetu 2000 kn, a druga je iznosila 2300 kn, znači dobivam samo 300 kn od druge, treća je iznosila točno 2000 kn, i opet ništa jer se od treće štete odbija 50% pune police, tj. 2500 kn, a šteta 2250 kn.

Znači malo je zeznuto to sa više malih šteta, ali u principu je dobro ako se desi više većih šteta, dok neka osiguranja odbijaju 30% štete za drugu, 50% za treću..., što je bolja kombinacija za male štete, ali ako se druga desi od 20 000 kn, pa ti odbiju 30% (6000 kn) nije malo.

mwm
07.02.2012., 08:58
Ma objasni ti meni kako si uspio u garaži napraviti štetu uslijed koje je auto nepokretno.
Nešto u toj priči ne štima. :mig:

kerbi
07.02.2012., 09:08
Pa bogme to nije problem. Ja danas gledam u našoj službenoj garaži. Pod gladak, garaža nije grijana. I sad s kotaća auta je ostao snjeg i pretvorio se u led. Točno nakon rampe za prelaz između razina je noseći stup. Uglavnom auti lagano proklizuju baš prema njemu. I neka se netko malo jaće zaleti uz rampu nabit će se ravno na čošak tog stupa. Neka pukne kiler i auto je nepokretan.

mwm
07.02.2012., 09:35
Pa bogme to nije problem. Ja danas gledam u našoj službenoj garaži. Pod gladak, garaža nije grijana. I sad s kotaća auta je ostao snjeg i pretvorio se u led. Točno nakon rampe za prelaz između razina je noseći stup. Uglavnom auti lagano proklizuju baš prema njemu. I neka se netko malo jaće zaleti uz rampu nabit će se ravno na čošak tog stupa. Neka pukne kiler i auto je nepokretan.

... teško motao lijevo i desno....iskočio je prednji blatobran, pukao je nosač akumulatora, servo je očito nastradao...

Skjuzmajfrenč, ali ovo u garaži normalnom vožnjom ne možeš napraviti. Čovjeku je pukla letva volana, helouuu?

kerbi
07.02.2012., 12:08
A ako je maznuo u stup lijevom stranom iznad kotaća? Taman mi izgleda kad je razvalio blatobran, nosač akumulatora i sl. Dosta ti je da je kotać dobio udar u trenutku dok je servo radio u pokušaju skretanja i eto ti gornje štete. Čudo je kako se lako može uništiti auto. netreba biti ni brzina ni jak udarac ako je "precizan".

jabuka008
26.06.2012., 14:39
Htio bih malo aktivirati ovu temu o kasko osiguranju. Imam novog Focusa i uskoro mi istice prva registracija i polica kaska. Procitao sam dosta postova ali mi jos uvijek fale neke osnovne informacije na jednom mjestu tipa:
- kada aktivirati policu osnovnog osiguranja a kada kasko. Da li kasko "cuvati" za eventualnu vecu stetu ...
- dosta putujem van HR-a(Albanija, Kosovo). Kako postupiti ako mi se dogodi saobracajka npr. u Pristini, zvati njihovu policiju i moga osiguravatelja u HR za upute, napraviti alkotest (ako ga rade). Imam HAK Evropa i jos 2 godine garancije.

Josip4
26.06.2012., 19:45
Htio bih malo aktivirati ovu temu o kasko osiguranju. Imam novog Focusa i uskoro mi istice prva registracija i polica kaska. Procitao sam dosta postova ali mi jos uvijek fale neke osnovne informacije na jednom mjestu tipa:
- kada aktivirati policu osnovnog osiguranja a kada kasko. Da li kasko "cuvati" za eventualnu vecu stetu ...
- dosta putujem van HR-a(Albanija, Kosovo). Kako postupiti ako mi se dogodi saobracajka npr. u Pristini, zvati njihovu policiju i moga osiguravatelja u HR za upute, napraviti alkotest (ako ga rade). Imam HAK Evropa i jos 2 godine garancije.

Kako misliš aktivirati, uplatiti novu?

Ako je tako sve jedno ti je, jer ako uplatiš i mjesec dana prije, ta novo uplaćena polica ti vrijedi od dana isteka prve, tako da je to manje bitno.

Kako misliš čuvati, ako ti se desi šteta prijaviš, ako je neka manja koja može čekati prijaviš na dan dva prije isteka police, jer recimo ako se desi šteta u 1. mjesecu osiguranja (mala) i kasnije se desi recimo totalka dobit ćeš manje novaca, odnosno nećeš dobiti 100%, nego će ti odbiti 30% od pune police bez bonusa ili 30% od štete, što zavisi od osiguranja, nemaju sva iste uvjete .

Neka kasko osiguranja ne pokrivaju štete u zemljama poput Srbije, MNE, Albanija.

kerbi
26.06.2012., 20:47
Obično za te semlje možeš doplatiti dodatno.

jabuka008
26.06.2012., 22:56
Kako misliš aktivirati, uplatiti novu?

Ako je tako sve jedno ti je, jer ako uplatiš i mjesec dana prije, ta novo uplaćena polica ti vrijedi od dana isteka prve, tako da je to manje bitno.

Kako misliš čuvati, ako ti se desi šteta prijaviš, ako je neka manja koja može čekati prijaviš na dan dva prije isteka police, jer recimo ako se desi šteta u 1. mjesecu osiguranja (mala) i kasnije se desi recimo totalka dobit ćeš manje novaca, odnosno nećeš dobiti 100%, nego će ti odbiti 30% od pune police bez bonusa ili 30% od štete, što zavisi od osiguranja, nemaju sva iste uvjete .

Neka kasko osiguranja ne pokrivaju štete u zemljama poput Srbije, MNE, Albanija.

Pod ovim "cuvati" mislio sam postoji osnovna polica i kasko polica. Nije mi jasno kad se koja koristi. Kasko polica(koliko znam) pokriva stetu samo na vozilu a osnovna polica pored vozila pokriva stvari i putnike. Hocu pitati da li ima situacija kada ne diras kasko nego prijavis stetu na osnovnu policu.
Inace, Kasko za Kosovo je 200-tinjak kn vise kod Jadranskog.

Josip4
26.06.2012., 23:21
Pod ovim "cuvati" mislio sam postoji osnovna polica i kasko polica. Nije mi jasno kad se koja koristi. Kasko polica(koliko znam) pokriva stetu samo na vozilu a osnovna polica pored vozila pokriva stvari i putnike. Hocu pitati da li ima situacija kada ne diras kasko nego prijavis stetu na osnovnu policu.
Inace, Kasko za Kosovo je 200-tinjak kn vise kod Jadranskog.

Osnovno osiguranje (automobilska odgovornost) (AO) koristi se onda kada ti nekoga udariš, odnosno skriviš nesreću i to je obavezno osiguranje koje svaki auto mora imati ako je registriran.

Kasko osiguranje služi tome da ako ti skriviš nesreću i uništiš ili na neki način oštetiš sam svoj auto i ti si krivac za to, tada se refundiraš sa kasko police, kao i u slučaju krađe auta, vremenskih nepogoda i sl.
Kasko osiguranje nije obavezno (osim leasing) i za njega sam odlučuješ želiš li ga plaćati ili ne.

jabuka008
27.06.2012., 22:04
Osnovno osiguranje (automobilska odgovornost) (AO) koristi se onda kada ti nekoga udariš, odnosno skriviš nesreću i to je obavezno osiguranje koje svaki auto mora imati ako je registriran.

Kasko osiguranje služi tome da ako ti skriviš nesreću i uništiš ili na neki način oštetiš sam svoj auto i ti si krivac za to, tada se refundiraš sa kasko police, kao i u slučaju krađe auta, vremenskih nepogoda i sl.
Kasko osiguranje nije obavezno (osim leasing) i za njega sam odlučuješ želiš li ga plaćati ili ne.

Hvala Josipe.

Picard_047
18.07.2012., 13:22
Situacija je takva da dva dana guglam, zvao sam 5-6 osiguranja te u nekoliko njih bio i zbog različitih odgovora sam jednostavno prisiljen postaviti pitanje upravo ovdje u nadi da će netko znati točan odgovor.

Brat je prije nekih mjesec dana kupio skoro novi automobil. Naime, star je tek 8 mjeseci ima tek 3000 km pređenih a prijašnji (prvi) vlasnik je vozilo kupio u 12 mjesecu 2011 g.

Nakon kupovine je otišao u ovlašteni servis te je i tamo naveo nove podatke (o sebi) kao novom vlasniku u prometnoj te knjižici vozila, što su oni iskopirali a sve zbog garancije koja još vrijedi cca 4,4 godine ili do 100.000 km. U servisu su ga spojili na computer, kažu-nema grešaka, kilometri u redu ništa nije skidano i to je to.
Automobil je stvarno kvalitetan, dobar, i ponaša se kao da je potpuno novi jer na kraju krajeva on to pa skoro i jest.

Kako je automobil kupljen sa važećom registracijom te policom osiguranja, prije neki dan je otišao u osiguranje da bi mu izdali novi zeleni karton na njegovo ime.
Djelatnica osiguranja mu to izda i moj brat pita koliko košta kasko?
Ona mu kaže da je takav novi auto 109.000 kuna i da je to osnovica za izračun te da je svota za kasko oko 2000 kuna. Nakon toga u sistemu po važećoj polici obveznog osiguranja ona otkrije da je prošlom vlasniku isplaćeno oko 70.000 kuna zbog štete i pogledamo fotke i auto je sudjelovao u lančanom sudaru, zračni se nisu otvorili ali je bio udaren i sprijeda i straga, ne fotkama ne izgleda ništa strašno. Strašna mi djeluje ta cifra od 70.000 kuna, to je valjda procjenjena totalna šteta. Vjerojatno je lik platio kompletan popravak auta jer nitko ništa ne kuži ni u servisu a kamoli mi "obični smrtnici" i prodao ga nama... đubre
I sad ja nju pitam, ako mi uplatimo kasko, i desi se ne daj bože nesreća, dali ima kakve veze što je lik u ovoj godini već za to vozilo dobio isplatu, dali bi se isplata nama eventualne totalne štete umanjila jer je auto već bio razbijan što mi nismo znali i sasvim smo slučajno otkrili?? Ona kaže da ne, ali da idemo pitat šefa. Dođe šef i kaže da bi oni to prilikom procjene totalne štete ipak uzeli u obzir jer šteta je navedena u njihovom terminalu za to vozilo i isplaćena. Uzmemo papire i ne uplatimo kasko i odemo.

Nazovem još nekoliko kasko osiguranja i oni kažu da to nema veze kad je auto popravljen jer oni uslikaju njegovo trenutno stanje i da prilikom nedaj bože udesa oni to nebi uzeli u obzir. Ali ne vjerujem ja njima ništa, pitanje je dali bi znali za taj prvi udes jer kod nih nije polica rađena?

Sad mene zanima, dali su "štete" umrežene tj. odjeli šteta u osig. kućama?, Što bi bilo da smo mi uplatili kasko u nekoj drugoj osig. kući i doživjeli nedaj bože nesreću, dali bi oni u drugoj kući znali da je taj auto već sudjelovao u nesreći i isplatili nam manje zbog toga što je auto već bio razbijan i samim time manje vrijedi? Realno meni ne vrijedi ništa manje jer nitko ne može primjetiti da je auto razbijan.

Možda sam zakomplicirao ali vjerujem da sam sve bitne paramtere napisao na osnovu kojih ću dobit kakav takav odgovor.
Unaprijed hvala.

Henry Miller
18.07.2012., 13:29
Bolje ništa ne uplaćujte jer će vas ovi iz osiguranja izlevatiti isto kao i ovaj što vam je prodao razbijeni auto pod "skoro novi"...

qwer
18.07.2012., 13:45
Da, umreženi su preko HUO-a, bilo tko iz bilo kojeg osiguranja će tu štetu vidjeti u roku keks, ako želi. Samo ukuca šasiju i izbaci mu podatke.

I manje bi dobio jer auto doista manje vrijedi. Za neke manje štete (ogrebotine, branik, farovi...) ti vjerojatno ne bi ništa umanjili, ali ne daj bože nove totalke, bilo bi to kojih 10-15% manje.

Ovi šta kažu da ne bi umanjili te lažu samo da prodaju policu.

I da, šta ne ganjaš prijašnjeg vlasnika da ti vrati dio love, jer mislim da ovo potpada pod kazneno djelo prijevare. Ako ti se ne da zajebavat, možeš barem pokušat mu priprijetit kaznenom prijavom.
Imaš forumaša drot13 na pdf "pravo" pa ga pitaj kako to prolazi (i prolazi li) na policiji.

Paradisaea
09.08.2012., 17:44
Djelatnica osiguranja mu to izda i moj brat pita koliko košta kasko?
Ona mu kaže da je takav novi auto 109.000 kuna i da je to osnovica za izračun te da je svota za kasko oko 2000 kuna.

I ja sam se raspitivala za kasko i također su mi rekli da se premija osiguranja plaća na vrijednost novog vozila, iako je vozilo 5 godina staro i kupljeno je po tržišnoj cijeni, koja nema veze sa nabavnom vrijednošću.

Ono što mi sada nije jasno: u slučaju krađe, koju vrijednost bi oni meni isplatili? Neku njihovu, proizvoljno procijenjenu ili vrijednost novog vozila (ovo mi nema smisla)?:confused:

Ali ako bi isplatili procijenjenu sadašnju vrijednost vozila, onda nema smisla plaćanje premije na vrijednost novog vozila.

Može li mi netko tko plaća kasko na rabljeno vozilo objasniti kako to ide?

Josip4
09.08.2012., 19:10
I ja sam se raspitivala za kasko i također su mi rekli da se premija osiguranja plaća na vrijednost novog vozila, iako je vozilo 5 godina staro i kupljeno je po tržišnoj cijeni, koja nema veze sa nabavnom vrijednošću.

Ono što mi sada nije jasno: u slučaju krađe, koju vrijednost bi oni meni isplatili? Neku njihovu, proizvoljno procijenjenu ili vrijednost novog vozila (ovo mi nema smisla)?:confused:

Ali ako bi isplatili procijenjenu sadašnju vrijednost vozila, onda nema smisla plaćanje premije na vrijednost novog vozila.

Može li mi netko tko plaća kasko na rabljeno vozilo objasniti kako to ide?
Pročitaj uvijete kaska, plaćaju ti procijenjenu vrijednost (onu katalošku) vozila, cijena novog nema veze, po njoj se obračunava premija.

Moj auto je star 5 g i sad mi je polica kaska 1700 kn, a novo nabavna je bila stavljena oko 100 000 kn, a dok je bio nov, cijena je bila prema računu 116 721 kn i sa 50% sam platio 3700 kn kasko.

Armstrong
09.08.2012., 19:27
Pa hebo vas patak. Meni nije jasno kaj vi imate onda za kasko.
Kad jedan od mojih autoju bio potpuno nov, full kasko+ obvezno me ispalo skoro 20 000kn. Onda kad sam trazio da mi srede blatobrane i haubu (limarija dobila ostecenje od kamencica) onda su poceli komplicirati, pa sam to dal lakirati o vlastitom trosku u originalu.

Po meni je ispala racunica, da je bolje tu lovu orociti na odredjeno, pa ak se kaj desi je isplativije.

Inace imam i dalje kasko, al samo zbog pritiska ukucana :rofl: .

Josip4
09.08.2012., 20:16
Pa hebo vas patak. Meni nije jasno kaj vi imate onda za kasko.
Kad jedan od mojih autoju bio potpuno nov, full kasko+ obvezno me ispalo skoro 20 000kn. Onda kad sam trazio da mi srede blatobrane i haubu (limarija dobila ostecenje od kamencica) onda su poceli komplicirati, pa sam to dal lakirati o vlastitom trosku u originalu.

Po meni je ispala racunica, da je bolje tu lovu orociti na odredjeno, pa ak se kaj desi je isplativije.

Inace imam i dalje kasko, al samo zbog pritiska ukucana :rofl: .

Mora da ne kužiš biznis:D

Vjerojatno nisi imao nikad prije kasko, pa ti ženska uračunala bez bonusa..., meni zadnja počeli sa 2500 kn, pa šefica odobrila za 1700 kn jer sam slagao da mi je konkurencija dala ponudu od 1700 kn. pa dali i oni.

Glede kamnčića ja sa tim nisam imao problema, rekao sam da sam vozio oko 150 kmh po otvorenoj cesti mimoišao sam se kamionom i zbombrdirali me kamenčići.

Kasko se da puno jeftinije dobiti, dok AO ne. Frend prošle godine kupio novi 308 hdi, plaćen oko 150 tkn, on se slabo kuži i platio kasko 5000+ kn, kad mi to rekao mrak mi pao, ove godine je išao sa mnom na kasko i dobio za 3100 kn., sljedeće će oko 2500-2700 ...

Paradisaea
09.08.2012., 22:01
Kasko se da puno jeftinije dobiti, dok AO ne. Frend prošle godine kupio novi 308 hdi, plaćen oko 150 tkn, on se slabo kuži i platio kasko 5000+ kn, kad mi to rekao mrak mi pao, ove godine je išao sa mnom na kasko i dobio za 3100 kn., sljedeće će oko 2500-2700 ...

Kako? Kažeš da ti konkurencija nudi povoljnije? I to je to? :ne zna:

Josip4
09.08.2012., 23:11
Kako? Kažeš da ti konkurencija nudi povoljnije? I to je to? :ne zna:

Da. Nabrojiš bez veze neka osiguranja i kažeš da su ti oni ponudili tu i tu cijenu, a cijene kaska barem za sada nisu još rigorozna kao AO.

Glede bonusa na kasku, recimo ako si u CO osiguranju imao kasko i imao si recimo dvije prijavljene štete, sljedeće godine odeš samo u drugo osiguranja na kasko i opet imaš 50%, dok sa AO nije tako, tamo postoji baza štetnika i svugdje se vidi da ti je skinut bonus.

kerbi
09.08.2012., 23:26
Čuj, moj stari je dobio 50% na kasko samo tako što je rekao da cjela familija ima osnovno i kasko kod njih osim njega i bubnuo moje i sestrino ime. I dali mu 50% + 15% jer je član HAK-a (što debelo premašuje godišnju članarinu od 200kn) + mislim 10% za gotovinu+5% za uređaj protiv krađe (obični kodirani ključevi). I eto ti 75% cijene dolje. Usput ja toliki popust imam već godinama iako sam imao manjih šteta.

Josip4
09.08.2012., 23:35
Čuj, moj stari je dobio 50% na kasko samo tako što je rekao da cjela familija ima osnovno i kasko kod njih osim njega i bubnuo moje i sestrino ime. I dali mu 50% + 15% jer je član HAK-a (što debelo premašuje godišnju članarinu od 200kn) + mislim 10% za gotovinu+5% za uređaj protiv krađe (obični kodirani ključevi). I eto ti 75% cijene dolje. Usput ja toliki popust imam već godinama iako sam imao manjih šteta.

Upravo to, pa ako je vozilo starije od 5 g. isto ide dodatan popust, samo treba znati isprositi, oni uvijek počnu sa većom cifrom, ako ide ide...

Tako da se na kasko da drastično spustiti cijena premije.

Ico_Zg
10.08.2012., 10:52

Eh, da je uspio užicati i komercijalni popust od 20% koji nudi CO, praktički bi bio na nuli. :D

kerbi
10.08.2012., 11:02
A bilo mu neugodno dalje žicati da nebi oni morali još njemu plaćati :)

Astral07
10.08.2012., 11:18
Cito sam malo i navodno da se kasko cijena obracunava po vrijednosti automobila.

Ja imam 15god staru Nissan Primeru, koliko bi onda mene ispao kasko? Da li ga je uopce moguce uzeti?

Ako se ne varam osnovno Croatia osiguranje mi ispadne 2000kn godisnje, ako uzmem kasko onda to ne placam ili placam to + kasko? Imam 50% popusta.

kerbi
10.08.2012., 12:41
Mislim da ne daju Kasko za vozila starija od 7 godina koja ga do tada nisu imala.

Paradisaea
10.08.2012., 12:45

:rofl::rofl::rofl:

Ja sam evo jutros pokušavala, uspjela sam dobiti oko 10% popusta na jednokratnu uplatu godišnje premije, ali ništa više. :kava:

I nije neka razlika baš.

Samo sam primjetila da neka osiguranja rade full kasko bez učešća u šteti dok neka rade po principu učešća cca 10%. Taj dio ne razumijem - jer su im godišnje premije slične vrijednosti. :ne zna:

kerbi
10.08.2012., 12:53
Učešće ti znači da taj postotak štete sama plaćaš. Dakle slupaš se i imaš 10000 kn štete, oni plate 9000 a ti 1000. Po meni bezveze.

body halleck
10.08.2012., 12:55
:rofl::rofl::rofl:

Ja sam evo jutros pokušavala, uspjela sam dobiti oko 10% popusta na jednokratnu uplatu godišnje premije, ali ništa više. :kava:

I nije neka razlika baš.

Samo sam primjetila da neka osiguranja rade full kasko bez učešća u šteti dok neka rade po principu učešća cca 10%. Taj dio ne razumijem - jer su im godišnje premije slične vrijednosti. :ne zna:

Prikupi par ponuda, bar 4, i cjenjkaj se... Cijene idu dolje, ovisno o vrijednosti&starosti&postojećem bonusu i par stotina kuna dolje... Samo pregovaraj par dana, nek oni zovu tebe... Za isplatu štete (nedajbože, ali jbg, dogodi se i najboljem/-oj), bez puno pitanja, iznimno korektni su u Allianzu (osobno iskustvo), CO (iskustvo par vrlo bliskih osoba), a za ostale baš i ne znam dovoljno slučajeva za ozbiljniju procjenu... Ako već plaćam kasko, to mi je iznimno bitna stavka... Raspitaj se malo i po tom pitanju, a ne samo o cijeni koju uplaćuješ...

Target
10.08.2012., 13:07
Moje iskustvo s Jadranskim u pogledu kaska je koma. 2 tjedn sam se natezo s njima da plate štetu. Na kraju su oni platili u visini police, a ja ostatak u servisu.

Cjelokupna šteta je mogla biti plaćena jedino u nekom njihovom servisu, što nisam htio, jer je auto onda bio pod garancjimo, ali naravno, njih nije briga ništa.

Užas od osiguranja i od osoblja.

Paradisaea
10.08.2012., 13:08
Učešće ti znači da taj postotak štete sama plaćaš. Dakle slupaš se i imaš 10000 kn štete, oni plate 9000 a ti 1000. Po meni bezveze.
Znam što znači, nego ne razumijem kako mogu tražiti istu visinu premije, a unaprijed znaš da ti isplaćuju 90% i to (njihove) procijenjene vrijednosti.

Bilo bi mi logičnije da za takve pakete (sa franšizom) naplaćuju manju premiju. :ne zna:
iznimno korektni su u Allianzu (osobno iskustvo), CO (iskustvo par vrlo bliskih osoba), a za ostale baš i ne znam dovoljno slučajeva za ozbiljniju procjenu... Ako već plaćam kasko, to mi je iznimno bitna stavka... Raspitaj se malo i po tom pitanju, a ne samo o cijeni koju uplaćuješ...

Slažem se, ali to se samo možeš ovako - neformalno - raspitati. Koga god sam u osiguranju pitala, kažu da ne mogu odgovoriti koliko bi se isplatilo za npr. krađu u prvoj godini kaska, jer te su informacije navodno povjerljive radi mogućnosti manipulacije.

Josip4
10.08.2012., 13:39
Moje iskustvo s Jadranskim u pogledu kaska je koma. 2 tjedn sam se natezo s njima da plate štetu. Na kraju su oni platili u visini police, a ja ostatak u servisu.

Cjelokupna šteta je mogla biti plaćena jedino u nekom njihovom servisu, što nisam htio, jer je auto onda bio pod garancjimo, ali naravno, njih nije briga ništa.

Užas od osiguranja i od osoblja.

Zato se u jadranskom, Eurohercu... ne uzima nikakvo osiguranja, a kud onda kasko. Agram koncern je najgori glede plaćanja.

Alkemicharka
10.08.2012., 15:14
Ja sam danas u Basleru prijavila treću štetu preko kaska, ovog puta nisam ja kriva:s:D... uvijek korektni, uslužni, brzi, čak i kad je sa moje police obaveznog išla isplata štete, sve 5:top:

Ico_Zg
10.08.2012., 18:56

Ma kakva neugodnost kaj ti je, jedva čekaju da ti ponude.. ;)

Ja sam baš danas bio u poslovnici CO i zatražio ponudu za produžetak kasko police, Renault Clio, star 7 godina, novonabavna cijena 83 000kn, cijena nove police 977kn.

Sumnjam da netko nudi povoljnije, još da mi je negdje za AO užicati kakav bon za tehnički ili slično i puna šaka brade.. :D

Target
11.08.2012., 09:27
Zato se u jadranskom, Eurohercu... ne uzima nikakvo osiguranja, a kud onda kasko. Agram koncern je najgori glede plaćanja.

Naučio na teži način. :)

Dali su dobru cijenu.

Josip4
11.08.2012., 12:58
Naučio na teži način. :)

Dali su dobru cijenu.

A cijena ti je bitna (ako ti tako želiš) kod AO osiguranja, ali kasko je tvoje osiguranje i tu je jako bitno o kojem se osiguranju radi.

Nekaj si govorili da će se i AO isplaćivati kao kaskko, recimo tebe netko udari, ti se refundiraš sa svoje police, a tvoje osiguranje sa police krivca. U nekim zemljama EU već to funkcionira, ali kod nas još ne.

-annaa
12.08.2012., 20:57
Mi smo zadovoljni Jadranskim osiguranje, dvije godine šteta zaredom, naša krivica (tj. moja) i oni podmirili sve troškove.

Josip4
12.08.2012., 21:10
Mi smo zadovoljni Jadranskim osiguranje, dvije godine šteta zaredom, naša krivica (tj. moja) i oni podmirili sve troškove.

Ili je šteta bila mala ili si imao/la veliku sreću.

-annaa
12.08.2012., 21:56
Ili je šteta bila mala ili si imao/la veliku sreću.

Mi ni ne znamo na koliko je šteta bila procijenjena :ne zna:
Mada me malo brine da li ostati u Jadranskom nakon što sam ovdje pročitala sve i svašta o tom osiguranju.

Josip4
12.08.2012., 21:59
Mi ni ne znamo na koliko je šteta bila procijenjena :ne zna:
Mada me malo brine da li ostati u Jadranskom nakon što sam ovdje pročitala sve i svašta o tom osiguranju.

A gle, doba je interneta, zašto davati nekom povjerenje sa čijim je uslugama mnogo nezadovoljnjih. Imaš Triglav, Croatiu, Alkemicharka veli da je i sa baslerom dobro prošla, Alianz..., kasko je nešto što će tebi trebati, pa pamet u glavu.

Alkemicharka
12.08.2012., 22:58
A gle, doba je interneta, zašto davati nekom povjerenje sa čijim je uslugama mnogo nezadovoljnjih. Imaš Triglav, Croatiu, Alkemicharka veli da je i sa baslerom dobro prošla, Alianz..., kasko je nešto što će tebi trebati, pa pamet u glavu.

Pa ne mora biti da korektno ne isplaćuju štete preko kaska, ipak se radi o njihovim klijentima. Vjerojatno probleme sa naplatom imaju oni koje pukne netko sa njihovom policom obaveznog. Moj stari ima Jadransko i više nemam pojma ni koliko je šteta napravio preko kaska, furt si nekaj strga na autu (ti Jožek znaš zakaj:D) i sve su mu platili bez problema.

Josip4
12.08.2012., 23:11
Pa ne mora biti da korektno ne isplaćuju štete preko kaska, ipak se radi o njihovim klijentima. Vjerojatno probleme sa naplatom imaju oni koje pukne netko sa njihovom policom obaveznog. Moj stari ima Jadransko i više nemam pojma ni koliko je šteta napravio preko kaska, furt si nekaj strga na autu (ti Jožek znaš zakaj:D) i sve su mu platili bez problema.

Osobno sa njima nisam imao iskustvo, prijatelj je imao sa EH i katastrofa, ali ako je zadovoljan sa njima onda ok.

A kak mu onda ide fora sa bonusom? Ja moram mijenjati osiguranja iz razloga što prijavom svake štete gubim bonus, pa da bi opet imao 50% moram na drugo osiguranje.

Alkemicharka
12.08.2012., 23:38
Osobno sa njima nisam imao iskustvo, prijatelj je imao sa EH i katastrofa, ali ako je zadovoljan sa njima onda ok.

A kak mu onda ide fora sa bonusom? Ja moram mijenjati osiguranja iz razloga što prijavom svake štete gubim bonus, pa da bi opet imao 50% moram na drugo osiguranje.

Euroherc i Jadransko su firme i ljudi za sebe, makar su pod istom kapom. Ne znam kak ide sa bonusom, ja sam imala na Basleru tri štete i kako plaćam na 10 rata, samo mi je rata bila veća za nekih 15 kuna. Stari kaže da neće mijenjati pak Jadransko jer je sa njima super zadovoljan:ne zna:

-annaa
13.08.2012., 13:06

Sve osiguravajuće kuće su sada umrežene tako da ti ta fora s promjenom osiguranja neće proći. Ako ti je prijavljena šteta na osnovnom osiguranju nemaš više 50 %. Kasko osiguranje s tim nema nikakve veze. Imao ili ne imao štetu oni lupaju uvijek isti iznos.

Ico_Zg
13.08.2012., 14:20
Osiguranja su umrežena već dobar niz godina ali Jospi4 nije mislio na policu od autoodgovornosti nego na kasko policu.

Kod prijave štete preko kasko police obično se gubi dio bonusa koji se sačuva tako da se pređe kod konkurencije što nije moguće kod police od AO.

-annaa
13.08.2012., 14:34
Osiguranja su umrežena već dobar niz godina ali Jospi4 nije mislio na policu od autoodgovornosti nego na kasko policu.

Kod prijave štete preko kasko police obično se gubi dio bonusa koji se sačuva tako da se pređe kod konkurencije što nije moguće kod police od AO.

Kod Jadranskog se ne gubi nikakav bonus bez obzira jesi li imao ili nisi štetu.
Sad će još ispasti da hvalim Jadransko, ali to su moja iskustva :)

Ico_Zg
13.08.2012., 14:44
Bonus se ne gubi ako dvije ili više godina nije prijavljena šteta po kasko polici kod istog osiguranja, ta se obično naziva superbonus i tu opciju danas nudi većina osiguranja. Možda je i kod tebe to bio slučaj, meni je Jadransko prije par godina skidalo bonus zbog štete..

-annaa
13.08.2012., 15:04
Bonus se ne gubi ako dvije ili više godina nije prijavljena šteta po kasko polici kod istog osiguranja, ta se obično naziva superbonus i tu opciju danas nudi većina osiguranja. Možda je i kod tebe to bio slučaj, meni je Jadransko prije par godina skidalo bonus zbog štete..

Ovo nisam znala, hvala za informaciju :)

robee
13.08.2012., 18:43
U Eurohercu se ne gubi bonus bez obzira koristio prijavu stete ili ne, samo sto oni pokrivaju samo jednu stetu full, a u ostalima sudjeluje i vlasnik vozila u odredjenim postotcima. Dakle prijavim stetu, oni pokriju i sljedece godine kada pravim novu kasko policu opet imam full.

-annaa
13.08.2012., 18:45
U Eurohercu se ne gubi bonus bez obzira koristio prijavu stete ili ne, samo sto oni pokrivaju samo jednu stetu full, a u ostalima sudjeluje i vlasnik vozila u odredjenim postotcima. Dakle prijavim stetu, oni pokriju i sljedece godine kada pravim novu kasko policu opet imam full.

Tako je i u Jadranskom!

Ico_Zg
21.08.2012., 14:40
Danas prijavio štetu preko kasko zbog sitnih oštećenja od kamenčića na lijevoj strani automobila koje sam zaradio još zimus. Mislio sam ići na nagodbu pa oštećenja sanirati sa korektorom i dati ispolirati cijeli auto.

Nažalost 99% da ništa od nagodbe, znati ću za 10 dana, kaže lik da za tako male štete ne isplačuju nagodbu nego mi je opcija lakirati u servisu plohe gdje su oštećenja ili ostaviti kako je. A baš mi se ne lakira cijela lijeva strana zbog sitnih oštećenja koja su praktički ne vide sa metar udaljenosti. :504:

Kakva su iskustva sa manjim štetama i nagodbama, jel moguće u servisu bez lakiranja cijele strane sanirati te točkice?

freelife
22.08.2012., 11:13
Pa nisu oni glupi. Dakle ti bi htio zaraditi na kasku jer bi digo po nagodbi cca 7'00-800 kn a ona s ženinim lakom za nokte pokrpao rupice i dao to ispolirat za 200-300kn.

E jebga, ne funkcionira to tako.

Dakle, ako ne ponude nagodbu (a nisu glupi da za to nude nagodbu) onda imaš opciju lakirat to u ovlaštenom prema izvidu štete, ili ostaviti kak je i povuć prijavu štete.

sper
23.08.2012., 03:52
Danas prijavio štetu preko kasko zbog sitnih oštećenja od kamenčića na lijevoj strani automobila koje sam zaradio još zimus. Mislio sam ići na nagodbu pa oštećenja sanirati sa korektorom i dati ispolirati cijeli auto.

Nažalost 99% da ništa od nagodbe, znati ću za 10 dana, kaže lik da za tako male štete ne isplačuju nagodbu nego mi je opcija lakirati u servisu plohe gdje su oštećenja ili ostaviti kako je. A baš mi se ne lakira cijela lijeva strana zbog sitnih oštećenja koja su praktički ne vide sa metar udaljenosti. :504:

Kakva su iskustva sa manjim štetama i nagodbama, jel moguće u servisu bez lakiranja cijele strane sanirati te točkice?

ne lakira se citava strana, nego dio... i to moze ispast odlicno.

drukcije se to ne moze kvalitetno sanirati.