View Full Version : Deployment
Outcast
09.10.2006., 22:17
Vjerojatno znate što je deployment.
Izgleda da deployment određuje kakva će biti arhitektura sustava.
Kakva su vaša iskustva, pozitivna i negativna, te kakve modele deploymenta koristite?
math_baby
09.10.2006., 22:18
Vjerojatno znate što je deployment.
Izgleda da deployment određuje kakva će biti arhitektura sustava.
Kakva su vaša iskustva, pozitivna i negativna, te kakve modele deploymenta koristite?
ClickOnce (http://msdn2.microsoft.com/en-us/netframework/aa497348.aspx)
math_baby:rolleyes:
Outcast
09.10.2006., 22:25
Čuo sam za ClickOnce.
Kakva su tvoja iskustva sa tom tehnologijom i na kakvim infrastrukturama ju koristiš?
Ako se ne varam, riječ je o Intranetu, zbog code access security-a i permissiona (.NET), znači LAN.
math_baby
09.10.2006., 22:36
Čuo sam za ClickOnce.
Kakva su tvoja iskustva sa tom tehnologijom i na kakvim infrastrukturama ju koristiš?
Ako se ne varam, riječ je o Intranetu, zbog code access security-a i permissiona (.NET), znači LAN.
ne mora biti samo lan... moze biti i internet, ali onda treba paziti da se ne dira registry, na web se moze ici samo na onaj site preko kojega je stvar i dignuta, itd....
math_baby:rolleyes:
Outcast
09.10.2006., 22:46
ne mora biti samo lan... moze biti i internet, ali onda treba paziti da se ne dira registry, na web se moze ici samo na onaj site preko kojega je stvar i dignuta, itd.... Znači ti koristiš ClickOnce i smart klijente. No jesi li radila na kojem projektu sa Internet deploymentom?
Interesiraju me i druga iskustva. Npr. kakav je slučaj sa Oracleom, IBM-om, ...
eh da mi je vidjet kako bi mi clickOnce rijesio sadasnji problem u diplojmentu.
ovo je problem. Ako ukljucim POETove knjiznice windows servis se ne zeli dignut uz ispriku da se nije starto u vremenskom roku, a ako maknem POET onda se starta kako treba. %$#@$$#@#$# od petka instaliram taj ku$#c :mad:
Outcast
11.10.2006., 10:02
eh da mi je vidjet kako bi mi clickOnce rijesio sadasnji problem u diplojmentu.
ovo je problem. Ako ukljucim POETove knjiznice windows servis se ne zeli dignut uz ispriku da se nije starto u vremenskom roku, a ako maknem POET onda se starta kako treba. %$#@$$#@#$# od petka instaliram taj ku$#c ClickOnce ti je rješenje problema .NET deploymenta. Sumnjam da ti radiš s .NET-om.
Koliko sam ja skužio filozofiju, prilikom izrade aplikacije ne moraš na poseban način pisati program. Znači pišeš normalan program. Jedini problem je taj što .NET Framework provjerava nekakve dozvole, ovisno o porijeklu koda. Npr. ako kod dolazi iz Intranet zone, postoje neke restrikcije, npr. rad sa IO podsustavom i slično. Još s veće restrikcije ako kod dolazi s Internet zone. I to izgleda je osnovna prepreka učinkovitom ClickOnce deploymentu.
Sustav izgleda otprilike ovako. Postoji opcija Publish u Visual Studiu koja na određenom mjestu kreira folder iz kojeg se onda preko IIS-a ili FTP servera potežu fileovi. Ništa samo po sebi komplicirano.
Pa postoji opcija u VSu2005 da ti napravi sam napravi cijeli setup od programa, bez ikakvog .NET blablaa, i sve dllove i ine spakira u jednu setup datoteku kopju kada pokrenes sve izgleda kao normalan install.
Outcast
11.10.2006., 10:39
odiee:Pa postoji opcija u VSu2005 da ti napravi sam napravi cijeli setup od programa, bez ikakvog .NET blablaa, i sve dllove i ine spakira u jednu setup datoteku kopju kada pokrenes sve izgleda kao normalan install. Da .msi datoteka, ali problem je ako imaš sto klijenata i onda na svakog moraš instalirati ručno. Na taj posao se gubi jako mnogo vremena.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.