View Full Version : Svadbeni party na brodu
Ima li netko savjet ili ideju?? ili netko tko je imao takvo vjenčanje????:confused:
Super mi se svidja ideja. Sigurno i skupa..
Znam jednu curu koja je se udavala u Splitu pa sa brodom isli svi u Trogir na festu.. Imali su i mogucnost slaviti na brodu, ali je bilo jaaaakoooo skupo!
Sad sam se sjetila onog Partyboat-a koji ljeti uvijek plovi obalom.. Mozda njega mozete iznajmit :D
recimo da brod imam. zanima me kako je večera odrađena, ipak je to brod. Mislila sam da švedski stol ne bi bio loša ideja. cijena večere bila bi oko 160 kn za odrasle , dječica 80. još mi trebaju kolači i torta i piće!! sama bi ukrasila, koliko se može..
Doria22
12.10.2006., 15:51
E ovako ja sam vidjela takvo jedno vjencanje na brodu,nisam bila ali sam vidjela s rive,na brod su se ukrcali i otplovili nekud i za malo vise od pola sata dosli nazad i isli u salu...meni to isto tako djeluje jako simpaticna ideja...e moram ti jos dat jednu ideju koju sam vidjela ovo ljeto...
Nakon vjencanja (obreda u crkvi) mladenci su se uputili u salu jahticom(jooooooooooooooooooooj) a svatovi su isli autima naravno,sa mladencima su bili kumovi i skiper,to su iznajmili od nekoGA I SAMO IH JE TA JAHTA ODVEZLA DO SALE KOJA JE TAKODJER SMESTENA UZ OBALU ....MENI JE TO SUPER IDEJA BILA
ja bi baš party na brodu, u sali klopa a na gornjoj otvorenoj palubu, pod zvijezdama plesni podij!!!!
ja bi za veceru stavila svedski stol od nekog cateringa, mislim da je to "najlakse" za brod.. pa onda kao stojeci sve... party je, pa nije strasno..
kolace i tortu bi normalno uzela. urkas mozes sa vanjske strane stavit i kao neki malo paviljon gdje ce hrana biti postavljena....
Doria22
12.10.2006., 15:58
Pa rekla si da brod imas (ako se ne varam)...znaci samo dekoracija ti ostaje i meni,sta se tice jelovnika mislim da je svedski stol jako dobar izbor....i neznam meni je uvijek nekako zelja imati stol pun voca (odvojen od ostale hrane),ja osobno preferiram jagode jer se daju i lijepo izaranzirati...
Sta se tice dekoracije lijepo mi je vidjeli cvijece u kombinaciji sa ribarskom mrezom (to sam vidjela u cvjecarnici u gradu) i na toj mrezi su bile i morske skoljke i zvijezde jako lijepo iako ti nemogu to sada tocno rijecima docarati...a ako volis ribu mozda bi i to mogla nekako ukomponirati kada je vec festa na brodu
Doria22
12.10.2006., 16:00
Mislim budimo realni nije to vjencanje koje vidjamo svakodnevno pa uzvanici u startu znaju da trebaju ocekivati nesto "ne klasicno" tako da mozes ukrasit brod i imat jako neobican meni i nista nece izgledat cudno jer nije radjeno po nekom kalupu,hm jako mi se svidja....
baš ti hvala doria , ohrabrila si me. sad idem do kraja. čekam ponude još nekih catering-a pa ćemo vidjeti. jedino što je u božjim rukama je vrijeme. tu niš ne mogu.
dvolični blizanac
12.10.2006., 17:40
Odlična ideja, svaka čast da si se sjetila nečeg tako super!
Gledala sam ja jednom slike vjenčanja s Kornata.. predivno, predivno!
Došli su brodom na Kornate, na brodu je bio ručak, zatim u kapelici na otoku vjenčanje i onda kupanac na plaži.
Najjača slika mi je hvatanje buketa - mladenka stoji u plićaku, a iza nje se žene bacaju u vodu :D
Wedding
13.10.2006., 09:28
Znam jednu osobu koja se vjencala na brodu i to vjencanje je kostalo jako puno:zubo: ...To je bio turisticki brod, i mladenci su morali kupiti case, tanjure itd....jelo je pripremao catering, ali je zbog mjesta na brodu sve radila rodbina, koja je i ujedno robovala.
Ne zelim te bedirat ali prvo dobro vidi sve solucije i koji bi to brod bio tako da kasnije ne bi bilo nevolja, mislim da sve moze bit super ako se jako dobro isplanira i organizira:top:
alkemičarka
25.01.2007., 15:13
Zna li itko kakva je procedura kod vjenčanja na brodu? Zanima me da li su potrebni neki papiri kao za klasično vjenčanje u matičnom uredu, da li treba poslije provesti postupak priznavanja braka i sl.? Riječ je o situaciji kada se brod nalazi u međunarodnim vodama. :confused:
Gdje mogu dobiti više informacija o tome? Pomozite sa savjetima, please.
Sanja29
25.01.2007., 15:14
uf ... alkemičarka .. nazovi matični ured i pitaj jer će ti oni najbolje znati reći što učiniti ... crkveno vjenčanje ionako na brodu ne možeš učiniti znači može ti doći samo matičar ... tako je najbolje njih nazvati pa će ti oni znati reći što ti je činiti
alkemičarka
25.01.2007., 17:09
Nisam mislila na crkveno vjenčanje. Mi bi išli na krstarenje, pa bi da nas, onako usput, vjenčao kapetan broda. Stvar je u tome da želimo izbjeći sve one stvari vezane za klasično vjenčanje (raznorazne ceremonije..) i mislimo da bi ovako mogli to obavit brzo i bez gostiju.
Možda je ovo glupo pitanje, ali kako vas može vjenčati kapetan broda? :confused:
Sve to možete, i krstarit i sve, al matičar mora bit pravi,nešto se ipak ne može izbjeć:zubo:
ne mora, moze ih vjencat kapetan broda. ali onda moras vidit zakon drzave pod cijom je brod zastavom i nas zakon. sigurno ces morati provesti priznavanje braka, ali ne znam tocno sta i kako. mozda dio informacija mozes dobiti cak i na stranicama kompanija, tipa RCCL, princess, carnival i sl. jer neki od njih imaju u ponudi bas vjencanje na brodu.
slatko :cerek:
Meni ovo još uvijek nije jasno.. po čemu je kapetan broda ovlašten sklapati brakove? Pa jel mogu ja onda nekog vjenčati? ;)
Edit: nađoh na stranicama Royal Caribbeana (http://www.royalcaribbean.com/allaboutcruising/weddings/guidelines.do;jsessionid=0000KXwb2OvNJyYSYc874ig7X k5:10ktmer4a) sljedeće (Alkemičarka, imaš još par korisnih savjeta pa si pogledaj :mig:):
A government-approved marriage official performs Royal Romance ceremonies. The ship's Captain does not have the authority to perform ceremonies. The bridal couple may also provide their own Officiant to perform the ceremony, but it is their responsibility to ensure that their Officiant has the appropriate credentials.
Meni ovo još uvijek nije jasno.. po čemu je kapetan broda ovlašten sklapati brakove? Pa jel mogu ja onda nekog vjenčati? ;)
ne mozes, to je nesto po cemu kapetan moze dat posljednju pomast i sl. ne znam tocno... :o
alkemičarka
09.02.2007., 16:35
Hvala svima na savjetima. Izgleda da je to ipak jako komplicirano, pa odustajemo:flop:
Nakon svih gluposti s dvoranama, dragi i ja smo zainteresirani za slavlje na brodu.
Imate li informacija o brodovima/ jedrenjacima koji mogu primiti cca 100 - 200 ljudi?
čak zbog te ideje smo odlučili i smanjiti broj ljudi.
Napraviti gusarsko vjenčanje sa našom klopom, imamo kuhara svog. Uzvanici bi došli obučeni za na kupanje i tulum cijei dan i noć po Kvarneru.
kitty b
02.05.2007., 11:24
jedina info koju ja znam je da je to jako jako jako skupo, a tebi za 100-200 ljudi treba popriličan brodić... ali i jako lijepo. ustvari sve ovisi od kud si, di bi to vjenčanje bilo, mislim, očito gdje bi se ljudi ukrcali. ja sam čula tu kad su imali vjenčanje na brodu neki, al baš samo vjenčanje, svaća je onda došla u hotel na party. e sad nemam pojma koliko je došlo al znam da u normalnim danima oni naplaćuju na jednom "gusarskom" jedrenjaku, manjem, samo turistima oko 150kn po osobi i to u prosjeku, ovisno o turi. a imaju ih 3-4 dnevno sigurno ako ne i više.
tako da za više sati, toliko ljudi i sve, ja bi očekivala da će biti bar duplo ako ne i puno više.
__5ra__
02.05.2007., 11:30
Nakon svih gluposti s dvoranama, dragi i ja smo zainteresirani za slavlje na brodu.
Imate li informacija o brodovima/ jedrenjacima koji mogu primiti cca 100 - 200 ljudi?
čak zbog te ideje smo odlučili i smanjiti broj ljudi.
Napraviti gusarsko vjenčanje sa našom klopom, imamo kuhara svog. Uzvanici bi došli obučeni za na kupanje i tulum cijei dan i noć po Kvarneru.
Pogledaj stranice od noi due, čini mi se da oni nude tako nešto.
Cula sam nedavno da se moj bivsi uskoro zeni i da mu je mladenka nametnula svadbu na brodu..(nadam se da niste to vas dvoje ;) )
Ti boat partyiji znaju biti mrak..ne vidim zasto i svadba ne bi bila..
Prije 2 godine bila sam na onom drvenjaku sto plovi po Jadranu i tulum je bio fantastican..mrak..nikome ne smetas..
Ne, ja se ne udajem uskoro, 21.06.2008 je moj datum. I moj dragi je predložio brod.
E, taj jedrenjak bi iznajmila, ako netko ima kakav kontakt broj neka mi javi.
Novac..., isto mi je iznajmiti brod, pa imati svoga kuhara ili ići u Kristalnu, pa njihov meni. Brod mi je draži i definitivno jeftinija varijanta.
Vjenčanje u crkvi, brod čeka u luci i svi svatovi se krcaju na brod. Švedski stol, tko kad hoće jede. Svirka i ples na pdodu, kupanje na divljim plažama i tulum, tumum, tulum. kabina ima, ako netko želi odmoriti.
Kuhar kuha na brodu.
Savršeno.
sad mi je upravo dragi rekao, kako će pitait za neka ogromna dva broda u privatnom vlsništvu. Držite mi fige, ali svejedno, ako znate nekoga, javite. Hvala.
mimimimi
02.05.2007., 13:51
ma to je super ideja..samo da je lijepo vrijeme....
Lady, a ti nisi iz zagreba, tak da tesko da to mozete biti vi :)
Sto se tice ovog jedrenjaka, ne znam..probaj pronaci na netu...ziher negdje postoji kontakt za taj brod
Evo, probaj na ovoj stranici..tu imas svakakvih drvenih brodova koji se kod nas iznajmljuju..+ cijene
http://www.yacht-rent.com/lista.php?lgmenu=uk
ivana:-)
03.05.2007., 22:14
Ova ideja mi se jaaaaaaaaaaako svidja.:cerek:
Cure, sve sam bliža odluci kako će to i dosista biti na brodu. A što se tiče kiše, kad je bal nek je maskenbal... nek pada, biti će fešta i tako i onako. A tek kupanje u moru po kiši...
Eto, moram naći bijeli kupaći i to je to, samnjim si čak troškove za vjenčanicu.
Šalim se. Ali kiša mi ne smeta.
Troškovi bi mi došli višestruko manji i tulum bi bio ludnica sa svom ekipom koja dolazi.
Cure, sve sam bliža odluci kako će to i dosista biti na brodu. A što se tiče kiše, kad je bal nek je maskenbal... nek pada, biti će fešta i tako i onako. A tek kupanje u moru po kiši...
Eto, moram naći bijeli kupaći i to je to, samnjim si čak troškove za vjenčanicu.
Šalim se. Ali kiša mi ne smeta.
Troškovi bi mi došli višestruko manji i tulum bi bio ludnica sa svom ekipom koja dolazi.
Moja jedna frendica se udala na brodu i bilo je GENIJALNO!
Dajte mi napišite malo detalja, ako ste već bili na svadbi na brodu. Kakva je bila, organizacija, malo opišite gdje su se krcali, kakava glazba i dr. da mi još koja ideja padne napamet.:s
da se na nakoj temi ne nadovezujem, ima li tko ideju za vjenčanicu, odijelo,tortu, meni, dekoracije, buket u gusarskom stilu.
Nešto bi divlje i otkačeno, gusarski tulum na brodu.
__5ra__
10.05.2007., 09:11
Ja sam naletila na ovo:
http://i150.photobucket.com/albums/s120/__5ra__/pirateweddingcake.jpg http://i150.photobucket.com/albums/s120/__5ra__/piratecoat.jpg i haljina: http://i150.photobucket.com/albums/s120/__5ra__/pirateweddingdrss.jpg
Plavooka Sanja
10.05.2007., 09:12
Lady Q, a što misliš o organiziranju svadbe u Skradinu, kao Kokolina? To mi isto zvuči super, nije uobičajeno, a opet dok uspiješ napraviti sve za brod, i pitanje je hoće li sve biti kako ti želiš? :kiss:
haljina: http://i150.photobucket.com/albums/s120/__5ra__/pirateweddingdrss.jpg
Predobra haljina! :cerek:
Inace, parti na brodu nije tesko organizirat. Treba ti samo brod koji se bavi turistickim izletima preko ljeta, a takvih imas masu. Dakle, odaberi mjesto odakle bi krenula i idi tamo i pitaj. Koga? Najbolje ako nekog znas, a taj zna nekoga (tako to funkcionira u malom mistu), ali mozes pitat turisticke agencije, turisticku zajednicu.
__5ra__
10.05.2007., 10:02
Meni je ovo sa brodom super ideja, samo štoako netko želi ići kući u npr. 1, a brod je negdje na pučini? Mislim, kako ćeš omogućiti ljudima da idu kući kad žele? Ili ćete biti vezani, pa će se moći iskrcati kad god? :confused:
Brod koji sam snimila ima oko 50 ležajeva (cijenu još ne znam), ako tko bude umoran ima ispod kabine.
Svadba bi počela popodne, zalazak sunca i sl. S obzirom kako moja župa nema crkvu (nisu je još izgradili) nego malenu kapelicu, postoji i velika vjerojatnost kako bi mi župnik izašao na teren, odnosno brod. A on je super kao čovjek. Našla sam i jednu ludu vjenčanicu, nije baš "gusarska", ali bi mogla biti primjerena. Još da znam slike stavt, probati ću.
http://img523.imageshack.us/img523/4171/64663112ra9.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/4171/64663112ra9.th.jpg (http://img523.imageshack.us/my.php?image=64663112ra9.jpg)
http://img142.imageshack.us/img142/1489/bridesjul0613bbhw6.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=bridesjul0613bbhw6.jpg)
http://img209.imageshack.us/img209/7936/db11220fullpv0.th.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=db11220fullpv0.jpg)
Uspjelka sam naći nekoliko brodova do 300 -400 ljudi.
Cijena za noć i dan, cca 8 sati plovidbe 2000 €. Naravno, nije uključena hrana na kojoj oni zarađuju. Pitala sam ko fol da mi treba za neki party, nismo još htjeli odati kako je za vjenčanje, jer su to kućni prijatelji, a starci jo ne znaju.
Best Bride
21.08.2008., 17:14
Hvala svima na savjetima. Izgleda da je to ipak jako komplicirano, pa odustajemo:flop:
Steta, a tako romanticna zamisao. Ako netko ima vise info o vjenanju na brodu- napisite, mene je zainteresirala idejica..:cerek:
Vesper Lynd
21.08.2008., 17:53
Zna li itko kakva je procedura kod vjenčanja na brodu? Zanima me da li su potrebni neki papiri kao za klasično vjenčanje u matičnom uredu, da li treba poslije provesti postupak priznavanja braka i sl.? Riječ je o situaciji kada se brod nalazi u međunarodnim vodama. :confused:
Gdje mogu dobiti više informacija o tome? Pomozite sa savjetima, please.
Ako je vjencanje u HR dovoljno je samo kod maticara rezervirati termin za vjencanje na terenu i to je to!
Vesper Lynd
21.08.2008., 17:56
Aha... sad sam skuzila da ne mislimo na isto! Ja sam mislila da vi zelite iznajmit brod i sad gostima se vjencati negdje na pucini... ali ti mislis na krstarenje! E to neznam, osim sto je istina da te moze vjencat kapetan broda! On kao sluzbena osoba ima tu ovlast, isto kao i maticar!
evo... kompanija obicno ima wedding consultant i on ti sve objasni, pripremi, pomogne... vjerojatno ste vi to vec obavili negdi drugo, ali mozda nekome drugom bude korisna info...
Nessych
27.08.2008., 22:28
Možda je ovo glupo pitanje, ali kako vas može vjenčati kapetan broda? :confused:
Dok je brod na moru kapetan je bog i batina i ima razne ovlasti tipa vjenčati ljude, ovjeravati punomoći umjesto javnog bilježnika i slično jer na moru nema tih "institucija" pa kapetan kao najviši čovjek u hijerarhiji ima ovlasti da to napravi
...daj please pomozite...
Zelim vjencani party na brodu, a na netu nisam pronasla nista u sta moze stati vise od 100ljudi.
Ali to nije sve, vlasnici ne zele iznajmiti brod u sezoni kad ja zelim svoj pir u 7 mjesecu.
Poslala sam milijun mailova organizatorima vjencanja, gdje oni ne zele sudjelovati, pa mi i ne odgovore na upit ili odgovore da imaju samo organizaciju konfeta, buketa i tih gluposti, a to znam i sama.
Molim ako netko zna za neki brod ili kontakt kome se javiti, bit cu mu zahvalna.
Best Bride
10.12.2008., 16:33
Dok je brod na moru kapetan je bog i batina i ima razne ovlasti tipa vjenčati ljude, ovjeravati punomoći umjesto javnog bilježnika i slično jer na moru nema tih "institucija" pa kapetan kao najviši čovjek u hijerarhiji ima ovlasti da to napravi
Sto znaci da ti to poslije i priznaju u opcini??:ne zna:
Kapetani nekih kruzera vjenčaju ljude jer kompanije to nude u paketu. Oni naime imaju licencu nekih lijevih država u kojima su kompanije registrirane i to mogu obaviti samo ako nisu u američkim vodama. No to kasnije postane tako komplicirano da se rijetko može uistinu legalizirati. Znam pouzdano da NCL to organizira i da ljudi imaju problema. Znam pouzdano i da Cunard ne organizira jer su malo ozbiljniji i drže do reputacije i ne žele probleme s gostima. Mislim da čak i američki zakon to brani kapetanima, pa se ne upuštaju u to.
Jaranka
18.06.2009., 19:34
sorry ak otvaram staru temu,al jel ima takvih ideja...
jel iko od vas imao ili prisustvovao ovakvom vjencanju...?!
http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4795139/120960-main_Full.jpg
Francesca
18.06.2009., 21:33
pa ja bih rado prisustvovala ali još do sad nisam... ali to negdje baš mrak čini mi se :cerek:
lozinka8
19.06.2009., 12:03
moja prija je bila na jednom takvom vjencanju. mladozenja je bio obucen u mornarskom djiru, a mlada je imala neki komplet boje mora. svi su gosti dobili marame umisto konfeta i zahvalnica(u djiru gusara). obred vjencanja se odrzao na brodu. konobari su takodjer bili s majicama na prugice. gradelalo se ispred gostiju i bio je to pravi tulum zulum....slike su im bas neobicne i coooool
Bok cure, planiramo malo vjenčanje od 60 gostiju i razmišljali smo o svadbi na drvenjaku. Zanimalo bi me koja je cijena jednodnevnog najma i što ulazi u tu cijenu? Planirala sam privatno uzet catering od 3 slijeda + voće i kolači. Dali se može donosit svoje piće i hrana? Ako imate kakvih saznanja molim da mi preporučite neki brod koji bi mi odgovarao a nalazi se u Splitu ili okolici.
Hvala
zrinka123
04.09.2009., 17:02
Dajte mi napišite malo detalja, ako ste već bili na svadbi na brodu. Kakva je bila, organizacija, malo opišite gdje su se krcali, kakava glazba i dr. da mi još koja ideja padne napamet.:s
Evo ovako meni je kuma organizirala djevojacku vecer na moru i imale smo dva dana neki veliki gumenjak sa skiperom i jurile po okolnim otocima ( bilo nam je super - stime da smo mogle birati hocemo slaviti na jedrilici ili jahti ) ,,,
Ta agencija nam je sve organizirala i dala par dobrih savjeta za vjencanje - nazalost malo prekasno za mene. Oni su organizirali malo vjenjcanje na jedrilicama. Plovili su par dana te obavili ceremoniju na kornatima sa maticarom i otisi u restoran - mogu organizirati sve sta trebas ( bar tako kazu brod,maticara,restoran...) cini mi se jako ok - nazalost ja sam malo zakasnila no svidjela mi se je ideja jako.
Tako da sada imas jos jedan prijedlog ...
Poz
Ima li netko iskustva sa vjenačanjem na brodu odnosno na krstarenju? Npr, par ode na desetodnevno krstarenje Sredozemljem i vjenča ih kapetan broda? Je li to moguće? Kakva je to procedura, papirologija....? :confused:
(ako je post na krivom mjestu, molim da ga moderatorica premjesti gdje treba :) )
Premješteno na prikladniju temu. Vivy, pogledaj malo prethodne stranice :mig:
kitty03
29.01.2013., 18:43
Molim Vas pomoć!
Željeli bismo vjenčanje na brodu za 50-tak mladih ljudi, s tim da bi isplovili iz Splita put Hvara i tamo u nekoj uvali imali party. Hranu i sve ostalo bi sami organizirali, dakle treba nam SAMO brod.
Vjenčanje bi obavili dan ranije u crkvi s roditeljima i najužom obitelji pa u neki restoran, a na brod sutradan samo ekipa :)
Neznam gdje da gledam brod za najam s obzirom da planiramo ovo ljeto (datum nam nije bitan) važno da nađemo neki brod slobodan u jednu subotu tijekom ljeta i da nije pre skupo...
Ako netko ima kakvu ideju pliz help!!:mig:
Kitty, izgleda da agencija Noi Due (http://www.noidue.hr/vjencanja_na_brodovima.asp) to ima u ponudi pa ih probaj nazvati.
Nisam sigurna da neće biti preskupo :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.