PDA

View Full Version : "Slaba/loša cirkulacija" [laički termin iz kojega nije moguće zaključiti ništa] - zbirna tema

gigi4you
22.12.2002., 00:26
evo opet su došli ti nesretni zimski mjeseci, a meni se smrzavaju tabani :rolleyes: pa onda malo ruke (prave ledenice) :rolleyes: .

Najneobičnije je to što meni generalno nije hladno ,ali zato mi stopala redovito postaju sante leda.

Dok su mi stopala izrazito hladana, ruke su normano tople i to tako vrti u krug.:confused: ???

Imate li kakva rješenja za ovaj neugodan problem, alternativni , akupunkturni , ........ nemojte mi samo reć da trčim svaki dan , idem već 3 mjeseca u teretanu.

rafaela
24.12.2002., 09:35
Imam isti problem. Evo i sada, dok ovo pišem, pomalo me zebu noge, a i ruke su mi uobičajeno hladne, a u sobi je toplo. Ne znam , možda je to povezano s niskim tlakom.
Zimske cipele su mi u pravili broj veće nego ljetne, pa mogu obući 2 para čarapa. Hlače obavezne.
To ti je jedini recept, dobro se obuci i pusti sve one koji će ti se možda i smijati (kao meni, npr. neke curke koje u ovo vrijeme dolaze na posao u tankim čarapama i salonkama).

magic
24.12.2002., 09:56
Nemojte misliti da je lakshe nama koji imamo obrnuti problem...:rolleyes: znojim se na +18, uvijek mi je prevruce, evo sjedim i tipkam u kratkim rukavima dok netko ne dodje onda se navratnanos oblachim da izbjegnem pitanja i podsmjehe tipa oooo, zar je pochelo :mad:

Inache kazhu mi da sam ja idealna za zimske uvjete ~ uvijek tople ruke i noge :)

ankada
24.12.2002., 11:04
Jeste probali s onim tabletama za cirkulaciju? Imaju i C vitamin u sebi. Probati , pa ako djeluje piti samo 1 mj., kada zima prodje bit ce bolje.
Kakvu obucu nosite? Nadam se da je prirodni materijal, jer u plastici se jos vise smrzava.
Mozda ima od Burgita nesto pametno za umasirati noge.
Moram doma pogledati pod recepte za poboljsanje cirkul. , pa se javim.
Masaza je jedan vid pomoci. Znam da se ne moze na poslu, ali doma, pa ce s vremenom mozda djelovati i duze.

1. Zagrijte ruke trljanjem dlana o dlan.
2. Cvrsto izmasirati stopala, gornji i donji dio.
3. Stegnutim sakama cvrsto masirati udubinu ispod noznih prstiju, a zatim kratkim udarcima prijedjite cijele tabane.

Meni je dobra Burgit krema za masazu stopala.

Marija_1963
02.01.2003., 20:13
Meni je to noćna ( i dnevna) mora - uvijek uvijek uvijek hladna stopala, i kad je vani plus 40, ja stalno nosim čarape - one bile bičve, sportske. Inače, muž mi je kupio negdje (valjda na izložbi najluđih izuma) nekakve uloške za cipele - skuhaju je 15 min, pa onda pritisneš neki štapić unutra i to se počinje kristalizirati i drži toplinu u cipelama par sati - ludnica :lux: :D
Imam i kremu za zagrijavanje stopala, ali slabo to na mene djeluje - toplo mi je pola sata i onda opet agonija.

*Deathless*
03.01.2003., 23:36
Hoću te uloške :cry: pliz..... pitaš muža di ih je kupil? jer budu mi se fakat noge zmrzle.

nusha
21.12.2003., 19:33
muku mucim sa cirkulacijom, pogotovo kad je zima - prsti na ruci mi doslovce pobijele - niti kapi krvi u njima. znalo mi se unazad tri godine dogodit da mi u jednom prstu nestane cirkulacije, ali ove zime je katastrofa - svi prsti ostanu bez krvi cim je vani brrr... jel se događa nekom nesto slicno i ima li pomoći ?

thanx
:)

lahor
21.12.2003., 21:07
Pokusaj se vise kretati. To djeluje pozitivno na cirkulaciju. Ako se to bude cesto ponavljalo, zatrazi savjet svog lijecnika.

nusha
22.12.2003., 11:03
mislim da nije do kretanja, jerbo samo non stop u pokretu. da, do doktora cu morat skocit; zanima me ima li netko sa takvim problemima i dal mu sto pomaze :confused:

shirin
23.12.2003., 23:11
Bok nusha, evo ja imam slican problem, i to godinama.

Iako mi ostatak tijela nije pothladjen, ruke tj. prsti mi totalno otkazu. Budu zuti, ljubicasti i bijeli, osjetilo opipa se izgubi, mnogo ljudi mi je znalo reci da izgleda mnogo ruzno tj. bolesno.
Nikakve rukavice ne pomazu. Da se dovedu u red treba proci neko vrijeme, mlaka, ali samo mlaka voda i 15ak min. namakanja…
Prije koju godinu taj moj problem je zabrinuo i majku, jer je cula da je to jedan od znakova anoreksije, a ja sam bas tada i bila dosta oslabila, ali naravno nije imalo veze sa tom teskom bolescu.
Uglavnom, da razuvjerim nju i da vidim da li je doista sve u redu, otisla sam kod kardiovaskularnog dr. koji je obavio sve zive pretrage i ustvrdio da je sve ok. Nije izostavio sansu da je problem sa cirkulacijom naslijedan (mojem su ocu u pocetku njegove kobne bolesti pocele otkazivati noge, ali ne na nacin da su bile pothladjene kao meni ruke), ali je naglasio da nema stosamnom razgovarati sve dok u ruci drzim taj nikotinski prutic….
Nije bas i cig. glavni krivac, jer sam upoznala djevojku sa identicnim problemom, a da nikotinksi dim nije nikada ni pomirisala, a nije bila ni anoreksicna, pa da to bude razlog…
I jos nesto, meni se todesava (rijetko ali se desi) cak i u ljetnim mjesecima. Iako mi tjelo ne podnosi vrucinu i sva se preznojim u roku od keks, moji prsti znaju otkazati…

Eto, ne znam jel ti ova prica ista znaci, ali ako pusis radi na tome da se toga sto prije okanis.
Ja nazalost to jos nisam ni pokusala.

Odi na pregled i provjeri da li je doista sve u redu. Meni to i dan danas izleda "bolesno".
pozdrav

Cruela
24.12.2003., 08:53
imam isti problem a reumatolog mi je rekao da to cak i nije bolest nego nekakav sindrom (zaboravila sam tocan naziv).samo treba grijati ruke (rukavice,mlake kupke...).kaze da to nikada ne prolazi.

lahor
24.12.2003., 19:20
Raynaudov sindrom.

fakin
25.12.2003., 00:53
topla pa hladna kupka čuda radi u ovakvim slučajevima

jurislav
30.12.2003., 14:28
nusha kaže:
muku mucim sa cirkulacijom, pogotovo kad je zima - prsti na ruci mi doslovce pobijele - niti kapi krvi u njima. znalo mi se unazad tri godine dogodit da mi u jednom prstu nestane cirkulacije, ali ove zime je katastrofa - svi prsti ostanu bez krvi cim je vani brrr... jel se događa nekom nesto slicno i ima li pomoći ?

thanx
:)

probaj vejkan

Kyra
18.10.2005., 09:02
Možda je već netko o tome pisao ali ja sad nemam vremena tražit pa ako netko nađe neka me ljubazno uputi :D

Enivej, imam užasnu cirkulaciju, pogotovo na rukama. Prsti su mi vječito ledeni, ne mogu pisati, ne mogu tipkat :eek: :D, nekad dok sam svirala klavir nisam mogla vježbat normalno nego sam stalno trčala pod toplom vodom prati ruke.

Da li netko ima neki konstruktivan savjet? :s

Ono, kako ste si pomogli ako ste imali sličan problem. :)

Kyra
18.10.2005., 15:56
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

renata_zg
18.10.2005., 16:47
Bok Kyra !
Probaj na ovoj web stranici koju sam napisala.

Sretno ! :)

renata_zg
18.10.2005., 17:38
e da, na :

www.sportmed.4t.com

sorry :)

bodul
18.10.2005., 23:04
Uclanis se na forum , izreklamiras par proizvoda ili staranica , neko povijeruje , i dok te ne izbace marketing je krenuo .
Ali meni ovo sve skupa izgleda prejeftino i naivno.

nero81
26.10.2006., 20:57
naime iamm 25 godina. tlak mi je uvijek oko 130/87 i oko 60 otkucaja kod mirovanja. cak mi u usima zna zvizdat dosta cesto ali to jako kratko traje. a zimi su mi ruke stalno hladne i cesto mi znaju nateci prsti i ta nateklost traje po tjedan dva. 2 tjedna ne mogu nishta radit od boli. doktorica mi rekla d ami cirkulacija slaba. pa mi nije jasno kako cirkulacija moze bit slaba ako mi tlak povisen malo. inace ne pushim vec vise od pola godine. zanima me da li netko ima slicnih iskustava sa cirkulacijom

gogo111
27.10.2006., 11:25
Koliko imas kilograma, kakve su ti prehrambene navike. Jesi li bio na pretragama krvi nedavno?

Da li imas neke strahove ili probleme koji te muce, puno stresa ili nesto sto ti neda da spavas... Imas li mozda "white coat syndrome"?

nero81
27.10.2006., 19:17
Koliko imas kilograma, kakve su ti prehrambene navike. Jesi li bio na pretragama krvi nedavno?

Da li imas neke strahove ili probleme koji te muce, puno stresa ili nesto sto ti neda da spavas... Imas li mozda "white coat syndrome"?

80-etak kilograma na 189cm visine. tako rec mrsav sam. nema stresa a spavam , tj spavo bi dan i noc ;) krv mi je savrsena. nego muce me te ozebline n aprstima vishe nego tlak. zakljucujem da su ozebline jer mi se samo po zimi javlja to. a n emogu mosit rukavice zbog prirode posla. da pocnem neki ginko pit za cirkulaciju??

gogo111
30.10.2006., 12:47
ne znam, po onome sto si napisao, zdravlje ti stima. Ipak, prije bilo kakvih odluka, odi doktoru i vidi sto ce reci... Nije skljucena ni psihosomatika (kao kad ides na ispit pa su ti ruke hladne a srce kuca sto na sat...)

allegra
30.10.2006., 18:16
Nero, ne znam što točno podrazumijevaš pod ozeblinama.
Ako ti na nižoj temperaturi prsti prvo pobijele, a onda vršci polave, onda je to Raynaudov sindrom.
Ovaj poremećaj može doduše nastati zbog pritiska na krvne žile u području vratne kralježnice (kod spondiloze, tzv vratnog rebra, itd), ali uglavnom kod sredovječnih ili starijih ljudi. Kod mladih je ovaj sindrom najčešće uzrokovan autoimunom bolešću, odnosno može biti prvi simptom bolesti (koji se pojavljuje i nekoliko godina prije ostalih simptoma). Slične tegobe mogu se javiti i kod Buergerove bolesti (jesi li možda pušač?), ali tada se poteškoće podjednako javljaju i na nogama.
Iapk bi se trebao ozbiljnije obratiti liječniku.

nero81
01.11.2006., 12:06
ma bio sam kod doktorice. kaze mi da je to losa cirkulacija u extremitetima (ne svim :)) i poslala me na mjerenje cirkulacije ali nisam isao jer mmi dala krivi br...
a z ate ozebline mi dala kremu. a te ozebline ionako traju tjedan dana ili 2 pa onda nestanu. cak mislim da je to zbog toga shta su mi ruke hladne a na poslu ih totalno unnisttavam. stalno se udaram o njih dizem teske stvari...

ev_obsessed
11.08.2007., 19:26
Cijeli dan si radim neku narukvicu i nikako je ne mogu napravit' da mi je taman, a ljepše mi je da je stegnuta, nego prevelika.

Sad, to vjerojatno sprječava dotok krvi u šaku, itd. pa me zanima jel' to može imat' neke trajne posljedice.

Hvala!

Igiveup
11.08.2007., 19:35
Ma ništa strašno:
1. šaka će utrnuti
2. onda će pobijeliti
3. nakon nekog vremena tkivo u njoj će početi odumirati
4. zatim će živčani završeci pulsirati
5. a onda će ti dobri doktor šaku odsjeći
:zubo:

ženska glavo, pa nećeš valjda cijeli život nosit tu narukvicu? Neće ti bit ništa ako je skineš s vremena na vrijeme. Ali ipak, nemoj pretjerivati.

ev_obsessed
11.08.2007., 19:44
Muško sam, još uvijek.:zubo:

Pa namjeravam je nosit' neko vrijeme.

Jel' bi pomoglo da je skinem dok spavam?:misli:

nisamlu
11.08.2007., 19:45
omg kakvi topici u zadnjih par dana ovde na zdravlju :rofl: :rofl: :rofl:

ev_obsessed
11.08.2007., 19:50
omg kakvi topici u zadnjih par dana ovde na zdravlju :rofl: :rofl: :rofl:

:zubo:

Ozbiljno pitam.

shljokica*
18.09.2007., 18:36
kako popraviti lošu cirkulaciju?
tablete ginko?
mogu li se one piti bez obzzira na neke druge tablete budući da su na biljnoj bazi?

*jezebel*
18.09.2007., 19:19
moze povecati rizik od krvarenja pa (nisam sigurna, najbolje pitaj lijecnika ili u apoteci) se vjerojatno ne bi trebao uzimati ako se ima problema sa grusanjem krvi (pogotovo prije operacije) ili u kombinaciji sa lijekovima koji imaju antikoagulantsko djelovanje. al' nisam sigurna, mozda je to fajn ako se uzmu dovoljno male doze. jedino je malo bed kod biljnih suplemenata sto je nekad teze odrediti pravu dozu.
nije ni preporucljivo uzimati ga u trudnoci i tijekom dojenja zbog navodnog toksicnog utjecaja na bebu, al' to nije sigurno, to sam cula negdje prije, ne znam jel' ima nekih novijih studija koje to potvrdjuju, dosta je kontroverzno to sa trudnocom, malo progooglaj. ipak, i da nema toksicni efekt, ipak ne bi trebalo zanemariti ovo s krvarenjem, pogotovo prije poroda.
na podatke o proizvodu unutar same ambalaze se ne bih pouzdala jer su biljni suplementi samo naoko bezopasni, a podaci nepotpuni i medju prirodnim proizvodima itekako ima onih snaznih sa poprilicnim kontraindikacijama, a rezultati studija su cesto kontradiktorni ili iste uopce nisu provedene kako treba.

za masazu je krasno eter.ulje ruzmarina.

phyto
18.09.2007., 19:31
kako popraviti lošu cirkulaciju?
tablete ginko?
mogu li se one piti bez obzzira na neke druge tablete budući da su na biljnoj bazi?

Ovisno koju cirkulaciju-vensku,arterijsku?Ginko se primijenjuju kod težih slučajeva oslabjele arterijske cirkulacije.Ako problem nije tako velik onda je dovoljno upotrijebiti čaj ili ekstrakt lista vinove loze (od crnog grožđa) te ekstrakt koštica crnog grožđa (proantocijanidi).Ružmarin cineol lokalno je od velike koristi.
Kod ginka je bitno koristiti isključivo registrirane biljne lijekove poput Ginko Belupa ili Bilobila.
Kod venske insuficijencije se koristi kokotac (Melilotus officinalis) i divlji kesten (Aesculus hippocastanum) te veprina (Ruscus aesculatus).Najbolji su standardizirani ekstrakti kestena i veprine.
Nadalje koriste se i rutin,hesperidin,proantocijanidi,bioflavonoidi+vit amin C-jačaju stijenke vena i prokrvljenost.
Detralex je registrirani lijek na bazi diosmina i hesperidina.

castor8
19.08.2008., 23:01
u zadnjih godinu dana mi se zna dosta cesto dogodit da mi u noci potpuno stane cirkulacija u ruci, zaspim u nekoj polubocnoj pozi, jedna ruka dolje, druga oko jastuka. to je doslovce odvratan osjecaj, jer ruku uopce ne osjecam, kako obicno bude ispod mene izvlacim ju ko da nije moja ko da je mrtva,bude hladna ko led, stavim ju na sebe i trljam dok ne 'ozivi' tj, procirkulira,bas se osjeti kako val topline ide od ramena prema dolje, to mi se nekad zna dogodit i po dva puta u jednoj noci. sumnjam da je jedini uzrok to sto je ruka pod pritiskom pa utrne, kontam da ima neki dublji razlog, to mi se prije nikad nije desavalo.

tasha*
22.01.2010., 13:54
Tražila sam po internetu, ali nigdje nisam našla ništa o ovom "problemu" (ipak sam stavila pod navodnike jer je više estetske prirode, ali zanima me sa zdravstvenog stajališta).

Moj problem je u tome da kada mi je i najmanje hladno, noge mi postanu prošarane kao nekom ljubičastom mrežom. Primijetila sam da se to većinom manifestira kod ženskih osoba. Znam da je to stvar cirkulacije u nogama i naviknuta sam živjeti sa tim osjećajem hladnoće(kad sam npr. vani). To nestane čim se zagrijem ili radim tjelovježbu, ali to nije neko rješenje.

Inače nemam nikakvih zdravstvenih problema i nepušač sam.

Da li se ta, nazovimo pojava, može riješiti?

dalj
08.01.2011., 11:05
molim ako netko ima iskustvo sa Detralex film tabletama ,da me uputi kako djeluju t.j. koliko su učinkovite .Imam problema sa lošom cirkulacijom hvala

kebuica
09.01.2011., 11:00
ja koristim Trental tablete 400 mg za cirkulaciju..po preporuci liječnika... zimi mi je jako loša, imam problema sa bugancima, i to jači stupanj:rolleyes:( a živim u Splitu, di su temperature super)... dok pijem u preporučenoj dozi-2x na dan, puno mi je bolje, prsti nisu natečeni i ne izgledaju ko opekline, ali su i dalje crvenkasti(tako je puno ljepše za vidit:D)...ali su skupe, koštaju 150 kn, a kutija je za 10 dana...

kebuica
09.01.2011., 11:01
eto, vidim da je eterično ulje ružmarina dobro za masažu, pa ga kupim.. jeli dobro ono iz DM, ili je bolje iz biljne apoteke?

trebor
09.01.2011., 13:27
ne...."loša cirkulacija" je termin bakica sa placa i ovdje na Zdravlju ne znači puno. To može svašta značiti pa tko hoe o tome neka u uvodnom postu bude puunooo precizniji.

gemk
27.10.2011., 12:36
ne...."loša cirkulacija" je termin bakica sa placa i ovdje na Zdravlju ne znači puno. To može svašta značiti pa tko hoe o tome neka u uvodnom postu bude puunooo precizniji.

jel možeš malo detaljnije objasniti. naime, upravo sam bio na oftalmološkom pregledu gdje su mi rekli da imam slabu cirkulaciju. pogledao sam simptome i to definitivno paše kao objašnjenje za moje probleme. dosad sam za svoje probleme radio neke pretrage koje su sve ispadale u redu, a nikad nisam ni ja ni doktorica to povezivali sa slabom cirkulacijom (vjerovatno jer sam uvijek dolazio zbog pojedinih problema, pa doktorica nije uspjela uloviti širu sliku).
koje pretrage bih trebao obaviti? i još više me zanima kakve su mogućnosti popravka cirkulacije. na internetu sve kaj vidim su savjetu za rekreaciju i za dodatke prehrani. a mene zanima kako mi doktor može pomoći, i dali može za slabu sirkulaciju biti neki pojedinačni uzrok.

namigusaa
17.10.2012., 23:29
Danas sve vise zastuljena i sve opasnija.Kako se izboriti s tim koje namirnice mogu pomoci ,koji vitamini .Moze li od slabe cirkulacije biti nemoc u nogama tj kada je visoka stepenica jedva se popnem ili ako cucnem jedva ustanem i to se moram pricuvati za nesto