View Full Version : Zasto CSS??
Zasto bi se upotrebio CSS na primer za background, kad u stranici (ili table, ili cell) ima jedan background, ako nije snimljen u neki word procesor za izmjenu vise stranice odjednom?
Primer:
<style type="text/css">
body {background-color: yellow}
h1 {background-color: #00ff00}
h2 {background-color: transparent}
p {background-color: rgb(250,0,255)}
</style>
</head>
<body>
<h1>This is header 1</h1>
<h2>This is header 2</h2>
<p>This is a paragraph</p>
MilkyWay
15.10.2006., 22:27
?
no idea
15.10.2006., 22:28
Ne kuzim ni ja pitanje :confused:
Pa ima jedan background kojem si upravo definirao boju css-om, ne vidim sto tu nije jasno :confused:
Zasto bi se upotrebio CSS na primer za background, kad u stranici (ili table, ili cell) ima jedan background
zato da odvojiš izgled od sadržaja.
ako nije snimljen u neki word procesor za izmjenu vise stranice odjednom?
e tu si me izgubio
:zubo:
ocito su mi neke stvari nejasne - pa zato i takvo pitanje
kao sto sam skuzio CSS sluzi kako bi se omogucila brza promena nekoliko parametara na jednom sajtu, u protivnom koristi se obican HTML, pa onda zasto je upotreba backgrounda u CSS (<style type="text/css">), jel da moze upotrebiti se i/ili promeniti background i bez CSS??
no idea
16.10.2006., 13:34
ne.....odnosno ne po novim standardima
css sluzi za odvajanje sadrzaja od dizajna, znaci pises sadrzaj u htmlu a u css-u mu mijenjas velicinu, boju, itd..........zurim sad,dat cu ti par linkova kasnije..
Ok, znaci kad odes u Dreamweaver, selektiras table i promenis mu boju, to je po zastarelim standardima (posto je to obican HTML code)...
meni ne smeta da i tako radim site, al sreo sam negde da search engine (google,...) prilikom rangiranja uzima u obzir i CSS implementacija...
no idea
16.10.2006., 20:21
Moja preporuka je da kod (html i css) pises rucno a ne pomocu editora tipa dreamweaver........veca kontrola nad svim a i podosta ces toga nauciti ;)
jedan link za pocetak: http://www.htmldog.com/
maniche
17.10.2006., 08:04
Ok, znaci kad odes u Dreamweaver, selektiras table i promenis mu boju, to je po zastarelim standardima (posto je to obican HTML code)...
meni ne smeta da i tako radim site, al sreo sam negde da search engine (google,...) prilikom rangiranja uzima u obzir i CSS implementacija...
neznam dal uzima u obzir css implementaciju ali uzima u obzir kvalitetan,dobro organiziran site u cemu ce ti pomoci upravo css:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.