PDA

View Full Version : Tema o psihofarmacima

stranice : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

vigilanty
29.05.2009., 19:25
Pravi učinak AD-a je morfološka promijena mozga - potiče stvaranje novih veza među neuronima (koje se u depresiji gube, neki se dijelovi mozga doslovno 'smanjuju'). Zato je potrebno duže uzimanje, ponekad i po 5 godina... Ako se ne uzima dovoljno dugo, simptomi se mogu vratiti (jer se oštećeni dijelovi nisu dovoljno 'povećali').

Isto tako, to je ujedno i razlog zašto im treba 3-4 tjedna (u prosijeku) da se osjeti njihovo djelovanje - potrebno je da se razviju prve nove neuronske veze.

Inače, neurotransmitere povisi odmah po uzimanju lijeka, ali je pitanje da li oni imaju gdje djelovati da poluče doboljan učinak. Zato su navedene neuroplastične promijene i redovno uzimanje terapije bitni.

galeb41
29.05.2009., 20:27
uzimala sam zoloft dva mjeseca.imala sam nesanicu i prekinula s zoloftom.sad treći dan uzimam svako veče jednu tabletu fevarin i bolje spavam.

duxi9
29.05.2009., 21:32
Meni je psih. isto prepisao lijek Halea (genericki sertralinum,isto kao zoloft).
Samo sam se malo iznenadio kada mi je rekla da cu ga morati piti najmanje godinu dana...da je to kao minimum.Po tome ispada da cu go mozda morati piti i 3 godine :confused: . Pa onda cu sigurno vec biti navučen ! Mislim....nekako mi to zvuči loše.:(
Jel tko od vas pije 100mg na dan ? Ja moram prvo tjedan dana 50mg ujutro i nakon toga još jednu i poslijepodne.Tek mi je drugi dan da ga uzimam i negativne nuspojave su : blaga ošamućenost,suha usta,teško se koncentriram i nekako mi teže pričati,i stalno mi čeljust,tj. donja vilica nekako kao ukočena:ne zna:.Jel ima tko neke od ovih navedenih nuspojava?
N

Ja pijem Zoloft , godinu i pol ali 50 mg na dan .
Sječam se da sam na početku pila (tjedan dana )samo pola tabletice , radi blažih neuspojava.
Malo mi se čini prevelika doza za početak odma 50 mg,hmm, neznam.
Gledaj što se tiče toga koliko češ morati piti ad, to ti ovisi o tebi , trebao bi se najmanje 6 mj. , osječati onak odlično da bi mogao prekinuti sa ad om .
Ja sam sad dobila terapiju na još 6 mj. , a poslije toga se nadam da ne budem više trebala , ali to se samo nadam, vidjet ćemo:ne zna:

Miligram
30.05.2009., 12:01
Uzimam ga neka dva-tri mjeseca. Imala sam jedno dva tjedna probavne smetnje, nesanicu imam praktički oduvijek, tako da ne znam da li je to nuspojava. Osjećam se nešto bolje u smislu da nemam više kriza koje traju i po mjesec dana. Ali većinu vremena se osjećam tupo, radim stvari automatski, funkcionalna sam, živi se.

Ja nisam prije imao nesanicu ali otkako sam ga počeo piti je imam i teško zaspem,uz to imam uvijek neke lude snove što je prije bio rijedak slučaj.
Razumijem te u potpunosti što se tiće tupog osijećaja...i meni je tako...kao da sam pijan i kao što veliš radim nekako stvari automatski bez neke volje.

Miligram
30.05.2009., 12:11
Sječam se da sam na početku pila (tjedan dana )samo pola tabletice , radi blažih neuspojava.
Gledaj što se tiče toga koliko češ morati piti ad, to ti ovisi o tebi , trebao bi se najmanje 6 mj. , osječati onak odlično da bi mogao prekinuti sa ad om .
Ja sam sad dobila terapiju na još 6 mj. , a poslije toga se nadam da ne budem više trebala , ali to se samo nadam, vidjet ćemo:ne zna:

Drago mi je čuti da ima netko više iskustva s tim lijekom jer nekad sam stvarno htio odustati jer se stalno čudno osijećam..kao da ne stojim čvrsto na zemlji kao neki astronaut.:rolleyes: Što se tiće doze...neznam niti ja ali isto tako to ovisi o masi čovijeka,ti sigurno imaš manje kila i slabije si građe.Zanima me nakon koliko si vremena osjetila ono prvo "raspoloženje"...što te želim pitati jest nakon koliko vremena su prestale nuspojave i ti se počela bolje osijećati ? I da li si eto nakon tih godinu i pol postala ovisna o lijeku ?

Miligram
30.05.2009., 12:21
Pravi učinak AD-a je morfološka promijena mozga - potiče stvaranje novih veza među neuronima (koje se u depresiji gube, neki se dijelovi mozga doslovno 'smanjuju'). Zato je potrebno duže uzimanje, ponekad i po 5 godina... Ako se ne uzima dovoljno dugo, simptomi se mogu vratiti (jer se oštećeni dijelovi nisu dovoljno 'povećali').

Isto tako, to je ujedno i razlog zašto im treba 3-4 tjedna (u prosijeku) da se osjeti njihovo djelovanje - potrebno je da se razviju prve nove neuronske veze.

Inače, neurotransmitere povisi odmah po uzimanju lijeka, ali je pitanje da li oni imaju gdje djelovati da poluče doboljan učinak. Zato su navedene neuroplastične promijene i redovno uzimanje terapije bitni.

Znači li to ujedno da kada se stvore novi neuroni nakon godina uzimanja da se ne treba onda piti ad ? Više se ne vraća depresija ? Meni je psihijatrica rekla ako se ne budem držao terapije da ću najvjerojatnije postati kronično depresivan cijeli život-šta to točno znači,kronično depresivan ?Vidim da ovdje nitko ne spominje alkohol.....meni je rečeno da ne smijem piti alkohol uz zoloft.
Pa nije valjda da nemogu popiti jedno pivo ??? godinu dana bez ijednog piva:eek:

rejoflajt
30.05.2009., 12:40
Znači li to ujedno da kada se stvore novi neuroni nakon godina uzimanja da se ne treba onda piti ad ? Više se ne vraća depresija ? Meni je psihijatrica rekla ako se ne budem držao terapije da ću najvjerojatnije postati kronično depresivan cijeli život-šta to točno znači,kronično depresivan ?Vidim da ovdje nitko ne spominje alkohol.....meni je rečeno da ne smijem piti alkohol uz zoloft.
Pa nije valjda da nemogu popiti jedno pivo ??? godinu dana bez ijednog piva:eek:

ja sam 12 g. bez alkohola. popila samo par onih cool bezalkoholnih koji ipak imaju neki mali postotak alk. u sebi.
pila zolju oko 5 g. samo vam moram reći-NE navečer jer taj AD razbuđuje, daje energiju, vjetar u leđa.
meni je jako puno pomogao. PA se smanjili bar za 80%, imala sam ipak nekakvu volju koje se sve više povećavala. ali ljudi dragi, tu MORAJU biti psihoterapije od 45 min 1xtjedno minimalno. što se doze tiče, pila sam 100 mg ujutro i to je to.

rejoflajt
30.05.2009., 12:42

dukić, doziranje mora ići četvrtina tbl 2 dana, pola tbl 2 dana i tek onda na cijelu tbl.

Melpina
30.05.2009., 18:02
pila sam prije zoloft, al kad sam išla vadit krv, onda sam imala jetrene probleme, pa sam prestala pit.

Miligram
31.05.2009., 12:54
Čitao sam na netu da je moguća pojava tzv. "chemical inbalance" ? Jel netko upoznat s time ??

NataliVinc
02.06.2009., 00:19
hello,
ja imam anksioznost s depresijom. lijecim se seroksatom i helexom vec par godina tj. tri puta sam pocinjala i prestajala. seroksat izvrsno podnosim i doktrica je rekla da je kao stvoren za mene, a helex 0,25 koristim po potrebi i to samo kada sam na pocetku tretmana. vrlo brzo on meni vise ne treba, valjda seroxat počinje djelovati. meni je najgore kada mi je javi relaps tj. nakon super lijecenja i gotovo izlijecenja kada se doktorica i ja dogovaramo da prestajemo terapiju, ja dozivim aksioznost od neke totalne gluposti tipa zabrijem da imam bolesnu stitanjacu prenerazim se i ops! ravno u anksioznost iz koje se ne mogu ispetljati valjda postenih mjesec dan uz terapiju jer joj valjda toliko treba da pocne djelovati. kod mene je bed što se to zbilja vidi na kilometar jer kada mene spopane anksa smanji mi se apetit i izgubim koju kilu, podocnjaci i slično, onda se ne bi druzila s prijateljima jer mi je frka da mi nece postati lose pred njima. tada se trudim svim silama jesti pošteno ma koliko mi grlo bilo stegnuto i imati ok facu na poslu tj. izdržati dan.
trenutno sam na terapiji 3 puta tjedno po pola seroksata, a buduci da sam opet u relapsu doktorica mi je rekla da se vrati na svaki dan po pola seroksata i helex po potrebi. ovaj tjedan i prosli mi je jako tesko jer je tek pocelo, a to razdoblje je bljak. nadam se da cu se uskoro stabilizirati i funkcionirati noramalno i biti svoja. zanimljiva, pozitivna (na neki nacin), maštati o dalekim putovanjima i slicno. trenutno ne mogu nista od navedenog jer mi je glavni cilj dana - posteno pojesti, ne izgubiti ni kg, normalno razgovarati s ljudima (da nista ne skuze), kvalitetno spavati itd.:)
p.s. pozitivna stvar u ovoj priči je da mi je danas puno lakse nego kada sam prvi puta dozivjela anksioznost jer tada nisam znala s cim imam posla, kako reagiram kada me stane prati, kako izlazim iz krize, koliko mi treba i sl. muku svoju sada jako dobro poznajem samo sto je jos uvijek ne mogu savladati bez pomoci. ocito jos uvijek nisam dovoljno jaka. :ne zna:

NataliVinc
02.06.2009., 00:38
evo ja pijem seroxat tjedan dana po pol tablete 20mg ujutro, sad bi trebo krenit sa cjelom, zasad se ne osjecam nista bolje, naprotiv osjecam nekoliko nuspojava, jos vecu zamucenost u glavi, povremeno titranje kapaka, proljev, pa reko sad kad krenem na cijelu tabletu hoce mi se te nuspojave jos povecat ili sta :rolleyes:

meni je i isto od seroksata ispočetka bilo lose. treba i do 3 puna tjedna da "propradi", ali kada profunkcionira osjecat ces se kao da si se vratio u zivot i ponovno dises punim plucima.

Miligram
06.06.2009., 17:06
Jel netko ima iskustva sa zyprexom ? Koji je antidepresiv jači,zoloft ili zyprexa ?

Giko
06.06.2009., 18:56
Jel netko ima iskustva sa zyprexom ? Koji je antidepresiv jači,zoloft ili zyprexa ?

Kao prvo Zyprexa nije antidepresiv nego antipsihotik, i mislim (nemoj me hvatat za rijec) da je jaca od Zolofta.

rejoflajt
07.06.2009., 12:24

"...Olanzapine (Zyprexa, Zyprexa Zydis, Zalasta, Zolafren, Olzapin, Rexapin or in combination with fluoxetine Symbyax) is an atypical antipsychotic, approved by the FDA for the treatment of: schizophrenia on September 6, 1996;[1] depressive episodes associated with bipolar disorder, as part of the Symbyax formulation, on December 24, 2003;[2] acute manic episodes and maintenance treatment in bipolar disorder on January 14, 2004.[3] As part of Symbax for treatment resistant depression March 23, 2009.[4] Off-label uses are listed below.
The olanzapine formulations are manufactured and marketed by the pharmaceutical company Eli Lilly and Company, whose patent for olanzapine proper expires in 2011...." (wikipedia)

a što se tiče zolofta, ja sam ga pila 5 godina, on je AD i ne možeš uspoređivati jačinu između dvije različite vrste lijeka, prvi je antipsihotik, drugi AD.http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/1/kek1276.gif

vinkovcanka
08.06.2009., 23:21
Ja patim od paničnih napada.. i doktorica mi je dala fevarin.. zanima me dali deblja, jel imam problema s tim! prije 3 godine sam skinula 14 kg i nebih ih željela natrag!!! :) puno pozdrava!

normall
08.06.2009., 23:35
sam fevarin "ne deblja", hrana deblja. :D

pazi da ne jedeš više no što sad jedeš i nećeš se udebljati.

vinkovcanka
09.06.2009., 10:16
dali uopće pomažu u spriječavanju paničnih napada?

Dvojba
09.06.2009., 14:06
dali uopće pomažu u spriječavanju paničnih napada?

Fevarin, kao i većina ostalih antidepresiva, vrlo su učinkoviti kod paničnih napadaja. Ali trebaš biti strpljiva, jer AD ne djeluje odmah čim ga popiješ. Treba oko 3 tjedna da počnu djelovati na neurotransmitere u mozgu. U početku se javljaju simptomi poput pospanosti, zijevanja, mučnine, gubitka apaetita, vrtoglavice i sl. Nakon vremena privikavanja, to se sve povlaći.
Mene je Cipralex spasio od paničnih napadaja.

Miligram
12.06.2009., 10:32
Mnogi od vas pišu kako antidepresivi "prorade" tek nakon 2-3 tjedna...ja pijem zoloft već mjesec dana i ne osijećam neko poboljšanje,naprotiv meni je nekako gore i to sam primjetio kada sam jedan dan slucajno zaboravio popiti tabletu ujutro tako da sam taj dan ju popio tek oko 2h poslijepodne i to jutro sam bio nekako bistriji,bez straha i anksioznosti,drhtanja ruku,suhih usta,i vilica mi nije bila onak ukočena kao što inače bude kada popijem tabletu.E sad ,u čemu je fora ??:confused: Ja se počinjem dvoumiti da li da nastavim to piti ili ne, ali se i bojim naglo prestati jer sam čitao da se mogu javljati apstinencijski simptomi...sustezanje,tremor,itd.Ima li tko sličnih iskustava ?

rejoflajt
12.06.2009., 11:01
Mnogi od vas pišu kako antidepresivi "prorade" tek nakon 2-3 tjedna...ja pijem zoloft već mjesec dana i ne osijećam neko poboljšanje,naprotiv meni je nekako gore i to sam primjetio kada sam jedan dan slucajno zaboravio popiti tabletu ujutro tako da sam taj dan ju popio tek oko 2h poslijepodne i to jutro sam bio nekako bistriji,bez straha i anksioznosti,drhtanja ruku,suhih usta,i vilica mi nije bila onak ukočena kao što inače bude kada popijem tabletu.E sad ,u čemu je fora ??:confused: Ja se počinjem dvoumiti da li da nastavim to piti ili ne, ali se i bojim naglo prestati jer sam čitao da se mogu javljati apstinencijski simptomi...sustezanje,tremor,itd.Ima li tko sličnih iskustava ?

[FONT="Century Gothic"]gle, to moraš reći psihiću. nemoj na svoju ruku. inače kad se prekida,smanjuješ na 1/4, zatim na jednu trećinu 2-3 dana, pa jedan dan ništa, tek onda novi AD. ali sve u dogovoru s drhttp://www.nekretnine365.com/nekretn...listingID=5971

lamija
12.06.2009., 18:54
meni fevarin nije nimalo pasao,3 mjeseca sam ga pila bez ikakvog ucinka,a sad pijem vec mjesec dana citalon i puno bolje se osjecam!!!

vigilanty
12.06.2009., 19:32

Svi mi imamo drugačiji metabolizam, od moždanog do onog na periferiji u ostatku tijela. Svi reagiramo drugačije.
Ponekad je potrebno i do 6 tjedana.
Svako ukidanje ili promijena lijeka treba se raditi pod liječničkim nadzorom. :rofl:

tel50
12.06.2009., 19:39
za mjesanje zolofta i alkohola, nisam primijetila nista.
a xanax i alkohol NAJISKRENIJE NE PREPORUCAM!!!

normall
13.06.2009., 12:27
za mjesanje zolofta i alkohola, nisam primijetila nista.
a xanax i alkohol NAJISKRENIJE NE PREPORUCAM!!!

nisi puno pila, no, antidepresivi su kod alkoholičara opasnija kombinacija, (pucaju na slične neurotransmitere), zato ni jedan psihijatar koji drži do sebe, neće alkoholičaru propisati AD (osim, ako je na liječenju u apstinencijskoj fazi ) već, manje količine anksiolitika uz strog nadzor.

xanax kod alkoholičara (ne govorim o dipsomaniji i povremenim cugerima) uglavnom u manjim količinama, ne izaziva veće kognitivne poremećaje.

voliljude
14.06.2009., 03:57
Boze mi ti oprosti sta ovaj pise... em nezna na sta alkohol puca, i da li uopste puca na nesto odredjeno, em blage veze nema o transmiterima, em kao zna sta znaci "kognitivni" a sta "kognitivni poremecaj"... aj da te cujemo, sta znaci "kognitivno"? Sta je kognicija?

Kaze "probao je travu 2 puta i nije nista posebno ga uradila" on u jednom postu; pa nece ni da uradi ona prvi put, a drugi put neki put isto tako nece da uradi, uglavnom, on tvrdi da ga je uradila i prvi i drugi put, i da nije bilo nista posebno... ustvari to tvrdi jer je cuo kako ona radi, ali nije cuo kako prvih puta nece... pa veruje pricama vise nego sebi.

Prestani da se bavis "psihifarmakologijom".

Treba ukinuti ovakve teme zbog likova kao ovaj normal. Spustalice (stvari koje "spustaju" ili od kojih su ti zenice male) i alkohol nikako ne kombinirati. Pogotovo ne xanax-e, renax-e i dr.. Svi imamo donekle razlicit (i jos vise: slican) metabolizam, ali svako od nasih srca moze da ima trajne posledice i mora da ih ima kada se kombinuju spustalice i alkohol. Ako ti nesto uspori ili ubrza rad srca, ne pij alkohol uz to. Alkohol uopste ne treba piti, to je tradicijonalisticko sranje koje nikome u zivotu nista nikad ni u cemu nije pomoglo,a odmoglo je porodicama i nacijama, i svima onima koji prastaju 'agresivnima kad se napiju' jer misle da je agresivnost zbog alkohola.

Sta sam ja sve zbog glupih ljudi (po meni je svaki konzument alkohola glupan) koji piju alkohol doziveo, pocevsi od malih nogu da dozivljavam te gluposti... i nikad jednu pametnu od pijanog coveka cuo. Koji kurac ce ljudima to... Ja sam u mojoj kuci zabranio 1. da se dodje pijan 2. da se pije (alkohola ima, kada se neko posece ili nesto tako pa da se ispere, jer ne volim da stavljam jod i hidrogen) Drogirani ljudi mogu da dodju, za njih sam siguran da nece ako kazu nesto glupo ili agresivno uzeti da pravdaju to "pa izvini pijo sam".

maher18
14.06.2009., 09:35
mala ispravka, između ostalog. etanol 70% jest relativno dobro sredstvo za dezinfekciju, no ipoak je jodna tinktura i h2o2 daleko efikasniji, poprilično denaturira proteine, usput skida i nekrotičn sloj epitela. komparirano s tim, etanol je kamilica. osim toga - peče, maku mu milenu, peeečeeee, znam od djetinjstva, kada mi je muterica lijevala rakijetinu na zguljena koljena (da, da, bila sam zločesta curica!). ako hoćeš baš dobro sredstvo za čišćenje vanjskih rana, uzmi octenisept ili hibisept, djeluju i na hiv.

normall
14.06.2009., 10:23
Boze mi ti oprosti sta ovaj pise............................................

:D

sediporedmene smiri se, jopet ćeš dobiti ban. :rofl:

cvitamikula
14.06.2009., 10:33

ja pijem i zoloft i zyprex-u radi OKP-a.neznan šta bi ti rekla.meni ni jedan ni drugi nisu fizički smetali.meni je nažalost največa nus pojava kako sad kod zolofta i zyprex-e tako i kod seroxata i cipralexa ta potreba za hranom.:ne zna:

Miligram
14.06.2009., 11:28
ja pijem i zoloft i zyprex-u radi OKP-a.neznan šta bi ti rekla.meni ni jedan ni drugi nisu fizički smetali.meni je nažalost največa nus pojava kako sad kod zolofta i zyprex-e tako i kod seroxata i cipralexa ta potreba za hranom.:ne zna:

zoloft u kombinaciji sa zyprexom ! Mora da je to betoniranje mozga! A koliko dugo ih uzimaš ? Prijatelj uzima isto kao ti zyprexu a prije toga je i citalon i mislim seroxat i isto kaže da stalno ima potrebu da jede dok kod mene sa zoloftom nije tako...nekako je suprotno...neda mi se jesti ( piše cak da je kod zolofta moguca anoreksija).Kad citam koliko ovdje ljudi dugo piju ad ...netko je napisao 5 godina,meni to nekako zvuči predugo.....:eek:

tel50
14.06.2009., 11:31
ja govorim iz svog iskustva. sa zoloftom mi nista nije bilo. dok sa xanaxom- prvo trenutno osjecaj srece, i onda nagla, nagla depresija..

cvitamikula
15.06.2009., 03:02
zoloft u kombinaciji sa zyprexom ! Mora da je to betoniranje mozga! A koliko dugo ih uzimaš ? Prijatelj uzima isto kao ti zyprexu a prije toga je i citalon i mislim seroxat i isto kaže da stalno ima potrebu da jede dok kod mene sa zoloftom nije tako...nekako je suprotno...neda mi se jesti ( piše cak da je kod zolofta moguca anoreksija).Kad citam koliko ovdje ljudi dugo piju ad ...netko je napisao 5 godina,meni to nekako zvuči predugo.....:eek:

kombinaciju zoloft-zyprexa-sulpirid uzimam šest miseci.ja AD pijen već sigurno 5-6 godina i sve skupa kad pogledan nisu mi nešto posebno dobra donili.od kada sam na ljekovima kao da ne udišem život punim plućima.mislin da su tu dosta krivi i doktori-psihijatri.ja ovih pustih godina nisan bila na poštenoj psihoterapiji.razoćarana sam.

rejoflajt
16.06.2009., 20:46
ja govorim iz svog iskustva. sa zoloftom mi nista nije bilo. dok sa xanaxom- prvo trenutno osjecaj srece, i onda nagla, nagla depresija..

jel ti tražiš osjećaj sreće od tbl?!http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/renouchka.gif

rejoflajt
16.06.2009., 20:48
j [QUOTE]sa zoloftom mi nista nije bilo. zoloft je dizalica, daje vjetar u leđa i nikako ga ne uzimati osim ujutro.

tel50
17.06.2009., 09:32
iskreno, neznam sto trazim. zaborav.

Miligram
17.06.2009., 10:05
[QUOTE=tel50;21060768]j zoloft je dizalica, daje vjetar u leđa i nikako ga ne uzimati osim ujutro.

kakva dizalica? Pa nije to ex ! Kod mene je suprotno.

Miligram
17.06.2009., 10:08
kombinaciju zoloft-zyprexa-sulpirid uzimam šest miseci.ja AD pijen već sigurno 5-6 godina i sve skupa kad pogledan nisu mi nešto posebno dobra donili.od kada sam na ljekovima kao da ne udišem život punim plućima.mislin da su tu dosta krivi i doktori-psihijatri.ja ovih pustih godina nisan bila na poštenoj psihoterapiji.razoćarana sam.

Jako je bitna psihoterapija,razgovor sa stručnom osobom koji traje do sat vremena - zato ja idem kod privatnog psihijatra,vjeruj mi isplati se taj novac !

cvitamikula
17.06.2009., 10:59
Jako je bitna psihoterapija,razgovor sa stručnom osobom koji traje do sat vremena - zato ja idem kod privatnog psihijatra,vjeruj mi isplati se taj novac !

išla sam i ja na KB terapiju radi OKP-a godinu dana privatno i uložila sve što sam imala.sad bi trebala na psihoterapiju ali iskreno više nemam novaca. a zamoliti roditelje da mi pomognu nema teorije jer oni to ne razumu.:(

kaktus-car
17.06.2009., 11:06
lijekovi debljaju i time narušavaju zdravlje, kvare krvnu sliku (leponex) i smanjuju libido, a kad se skine s nekih lijekova (zyprexa) uništen je san

jebe se psihijatru kad ih on ne pije pa ih propisuje ko bombone

tel50
17.06.2009., 14:17
zoloft ne deblja. ipravo suprotno. nemres jest. ni nis.
ja sad bez problema kombiniram anafranil s alkoholom. nista mi nije.

cvitamikula
17.06.2009., 19:08
[QUOTE=tel50;21083297]zoloft ne deblja. ipravo suprotno. nemres jest. ni nis.
ja sad bez problema kombiniram anafranil s alkoholom. nista mi nije.[/QUOTE

naprotiv ja muku mućim sa kilogramima i pijem upravo zoloft.nema tu pravila.

cvitamikula
17.06.2009., 19:19
lijekovi debljaju i time narušavaju zdravlje, kvare krvnu sliku (leponex) i smanjuju libido, a kad se skine s nekih lijekova (zyprexa) uništen je san

jebe se psihijatru kad ih on ne pije pa ih propisuje ko bombone

slažem se s tobom.uzimala san i cipralex i seroxat, sad zoloft, sulpirid i stalno sam imala potrebu trpat u sebe hranu.a zyprexa koju isto pijen mi remeti san.lakše im je dati nam ljekove i za pet min reći doviđenja nego se malo potrudit i popričat.

tel50
17.06.2009., 19:51
ok, valjda na tebe drugacie djeluje.

Miligram
18.06.2009., 09:51
dobro si reko kaktus care,jebe se njima .Zato sam ja otišao kod privatnog...naravno ne mislim tamo stalno ići pa da mi iscijedi novčanik :kava:
Stvarno su svakakve nuspojave i različite kod svakih,kod nekih zoloft deblja a kod nekih ne. Kod mene isto ne deblja,tj. ne traži da stalno jedem....tako je bilo pogotovo na početku dok sada nije tako.Mene samo ubija to zijevanje od zolofta...vilica me boli od tolikog zijevanja ! :rofl:

tel50
18.06.2009., 10:31
da, i ja sam isto crkavala od zijevanja. a s anafranilom mi je jos puuuno gore. probudim se ujutro, i kao da nisam ni spavala. mrtva umorna od jutra..

ruza79
18.06.2009., 19:30
ima li ko iskustva sa ovim ljekom nakon koliko vremen počinje djelovat,koje su nuspojave...moja je dijagnoza famozna f60.3-borderline,molim vas ako ko ima ikakva iskustva nek mi kaže?

cvitamikula
18.06.2009., 19:45
ginekologu umre dite pri porodu.on mora odgovarat.šta je normalno!a kada je ikoji psihijatar odgovarao za svog pacijenta.oni pripisuju tablete i to je to.čas jedne čas druge.a kada pacijent napravi samoubojstvo-ups!

tel50
18.06.2009., 20:11
da, uvijek mogu nesto smuljat ! covjece kao da smo pokusni kunici. na nama se ispituju razlicitiu lijekovi. ne?
ali, ukoliko nesto bude, neko sranje, onda se uvijek moze reci da lijek nije djelovao kako je trebao, da je pacijent bio takav i takav, da ovo, ono.

lavica 5
18.06.2009., 21:08
prije 2 godine pila sam fevarin i helex.lani sam prekinila piti svojom voljom.prije mjesec dana počela sam imati ponovo panične strahove.psihijatar mi je prepisao nešto novo.cipralex 10 mg i eglonyl forte 1/4 tablete ujutro i 1/4 tablete u podne.strah me počet pit zbog nuspojava i navikavanja na to.jeli netko pio tu terapiju?

vigilanty
18.06.2009., 21:12
Nema potreba za tolikim strahom, sve dok je pod kontrolom psihijatra. Više problema si 'navlačiš' ne uzimanjem terapije, ja bih rekla.

vigilanty
18.06.2009., 21:17
ginekologu umre dite pri porodu.on mora odgovarat.šta je normalno!a kada je ikoji psihijatar odgovarao za svog pacijenta.oni pripisuju tablete i to je to.čas jedne čas druge.a kada pacijent napravi samoubojstvo-ups!

To dijete umre u bolnici. Tako je i samoubojstvo problem kad je u zdr. ustanovi. Nisu psihijatri odgovorni za to šta svatko, kao slobodan građanin, radi u svoje slobodno vrijeme, kad ga ne može nadzirati. A neki se ubijaju baš za inat, da naude okolini - naravno da to ne treba povlađivati.

Miligram
19.06.2009., 11:18
prije 2 godine pila sam fevarin i helex.lani sam prekinila piti svojom voljom.prije mjesec dana počela sam imati ponovo panične strahove.psihijatar mi je prepisao nešto novo.cipralex 10 mg i eglonyl forte 1/4 tablete ujutro i 1/4 tablete u podne.strah me počet pit zbog nuspojava i navikavanja na to.jeli netko pio tu terapiju?

Neznam zašto opet počinješ sa drugom terapijom kad si s onom prvom prekinila,tako se samo vrtiš u krug.Probaj promijeniti neke životne navike,način života pa ti možda uopće ne bude trebao nikakav lijek.Ja sve više razmiljšam o tome...ne želim biti na tim antidepresivima cijeli život!

normall
19.06.2009., 12:06
ovdje imate dosta kvalitetno objašnjenje kako, zašto koji antidepresiv itd...

klikni na ----> :) (http://hrcak.srce.hr/file/31017)

kismo
23.06.2009., 13:11
Može pitanjce. Pila sam mjesec dana Cipralex 10 mg, pa mi je dr. promijenila terapiju u Fevarin budući loše spavam a on kao djeluje sedativno i pije se navecer.
Veli da ne bi kao trebalo biti nuspojava, jer sam vec pila mjesec dana Cipralex pa mi se razizina serotonina vec digla. Ali evo ja pijem Fevarin vec tjedan dana, od toga prva 4 dana pola, a zadnja 3 dana cijelu tabletu i imam mučnine, pomalo glavobolju, slabost.
Jel moguce da su to ipak nuspojave Fevarina?

rejoflajt
23.06.2009., 16:15
Može pitanjce. Pila sam mjesec dana Cipralex 10 mg, pa mi je dr. promijenila terapiju u Fevarin budući loše spavam a on kao djeluje sedativno i pije se navecer.
Veli da ne bi kao trebalo biti nuspojava, jer sam vec pila mjesec dana Cipralex pa mi se razizina serotonina vec digla. Ali evo ja pijem Fevarin vec tjedan dana, od toga prva 4 dana pola, a zadnja 3 dana cijelu tabletu i imam mučnine, pomalo glavobolju, slabost.
Jel moguce da su to ipak nuspojave Fevarina?
moguće

više ovdje (http://www.health-care-information.org/drugs/Fevarin.html)

rejoflajt
23.06.2009., 16:19
ovdje imate dosta kvalitetno objašnjenje kako, zašto koji antidepresiv itd...

klikni na ----> :) (http://hrcak.srce.hr/file/31017)

ovdje je super tekst i dr. jakovljević je "ime" na tom području, preporučam i ostalima da pročitajuhttp://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/bastet35.gif

kismo
26.06.2009., 10:35
Bok!

Ima li tko iskustva s Fevarinom? Znam da je bila posebna tema, ali nema bas puno informacija.Ja jos uvijek nisam pocela bolje spavato od njega, a drugi dan sam umorna, jer uzimam i tablete za spavanje, a boli me glava. Ne znam da li od njih ili ludog vremena. Pijem sad 2 tjedna. Prije toga mjesec dana Cipralex?
Također ima li tko iskustva s Lorsilanom za spavanje?

rejoflajt
26.06.2009., 15:43
Bok!

Ima li tko iskustva s Fevarinom? Znam da je bila posebna tema, ali nema bas puno informacija.Ja jos uvijek nisam pocela bolje spavato od njega, a drugi dan sam umorna, jer uzimam i tablete za spavanje, a boli me glava. Ne znam da li od njih ili ludog vremena. Pijem sad 2 tjedna. Prije toga mjesec dana Cipralex?
Također ima li tko iskustva s Lorsilanom za spavanje?

ja uzimam 6 i pol mjeseci. ne mogu ti dati kvalitetne info jer trenutno prolazim kroz jako stresno razdoblje, egzistencijalna pitanja. ne znam kako bih funkcionirala bez njega, ne pada mi na pamet da to pokušam saznati. sada isto pijem više xanaxa kojeg sam se u početku s fevarinom riješila. tako da...valjda će se naći još netko tko ga troši da ti opiše svoja iskustva...a vrijeme je jako teško, o tom nemamo što diskutirati..

Melpina
26.06.2009., 16:30
Pozdrav!

pijem antidepresive i antipsihotike od 14 godine, sad mi je 19 i mislim da je sad baš pravo vrijeme da ih prestanem pit. jer se osjecam puno bolje i nisam više tako jako depresivna kao prije.

nisam još popricala o tome sa psihijatrom, ali ocu kad odem iduci put kod njega. znam da mi on može dat najbolji savjet, ali zanima me općenito mišljenje osoba koje su pili takve tablete i onda prestali...

zanima me vaše mišljenje?jel ima kojih nuspojeva nakon šta prestaneš pit takve tablete?isplati li se?mogu li se onda simptomi ponovo vratit??

hvala!

samonesto
26.06.2009., 16:38
aaaaa :mad::mad: tu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=307225) ti je tema za pitanja o lijekovima i daj nemoj za svako je.. pitanje otvarat novu temu!! nista osobno. il mozda je. ne znam, al svaka treca tema je tvoja. i nitko nista.

Melpina
26.06.2009., 16:42
ne vidim šta piše, može mi netko drugi suptilniji dat savjet. :ne zna:

p.s: molim vas, možete savjetovat, al ako ce te vrijeđat onda rađe ništa ne pišite.

hvala!

koza nora
26.06.2009., 16:47
moze li se ova tema spojiti s temom o psihofarmacima? tamo pise i o odvikavanju. prva preporuka je - nista na svoju ruku nego u dogovoru s lijecnikom!

Melpina
26.06.2009., 16:49
moze li se ova tema spojiti s temom o psihofarmacima? tamo pise i o odvikavanju. prva preporuka je - nista na svoju ruku nego u dogovoru s lijecnikom!

slažem se!

samo reci mi di je ta tema o psihofarmacima?da je znam nac..

koza nora
26.06.2009., 17:00
postoji trazilica a i samonesto ti je vec linkala. no evo, da se ne mucis http://www.forum.hr/showthread.php?t=307225

Melpina
26.06.2009., 17:06
uvik zaboravim na tražilicu.

tenks!

rejoflajt
26.06.2009., 19:56
stranica za nas

http://www.psihijatrija.hr/

tel50
27.06.2009., 16:50
evo, zanima me da li ima netko iskustva s anafranilom?
ja to vec pijem mjesec i pol, al samo mi se jos vise spava, nemogu zaspat, ali kad zaspim , onda je to jako dugo, i budim se mrtva umorna, tresu mi se ruke, i opcenito neka drhtavica me hvata. sad mi je psihijatrica povecala dozu, tako da pijem 2 ujutro, 2 popodne, i 1 navecer<>

novipočetak
27.06.2009., 20:35
Koliko je sigurno pijenje lijekova danas uopće?!
Evo, dovoljno je znati u zadnjih godinu-dvije, od slučajnog "overdosea" ili letalne kombinacije lijekova, umrli su: Dino, A.N.Smith, njen sin, H.Leadger, Jacko....etc?!Možda su neki slučajevi ekstremni,ali ljudi...menei to liči na nesvjesno ili nenamjerno ubijanje ili ruski rulet:eek:?!
Jeli ta farmakologija dovoljno pouzdana( bar koliko ja želim vjerovat), pitam se....pitam:rolleyes::flop:

Engelchen00012
27.06.2009., 20:39
Ma daj covjece. Pa tu se radi o velikim kolicinama lijekova, kao i o njihovom mijesanju, posebno s alkoholom.
Smiri zivce.:)

novipočetak
27.06.2009., 20:48
da, to i ja volim vjerovat...pio je, navodno xanaxe, zoloft i još par analgetika, ali opet...brrr-uz nadzor liječnika, kako se piše...ma, svejedno ti kad ne piješ ništa i ne treba ti, al' mene brine jer ih uzimam dulje vrijeme, zbog anxio-depr. poremećaja, a sad ispada moram bit dodatno živčana i zbog lijekova:eek: ironije...

Engelchen00012
27.06.2009., 20:53
da, to i ja volim vjerovat...pio je, navodno xanaxe, zoloft i još par analgetika, ali opet...brrr-uz nadzor liječnika, kako se piše...ma, svejedno ti kad ne piješ ništa i ne treba ti, al' mene brine jer ih uzimam dulje vrijeme, zbog anxio-depr. poremećaja, a sad ispada moram bit dodatno živčana i zbog lijekova:eek: ironije...

Ako ce te utjesiti, ja sam pila xanax i to kad bih navecer izasla, s alkoholom! Naravno, tocno sam znala koliko smijem. I evo, ziva sam.

Ma morala bih stvarno pretjerati s jednim ili s drugim, da bih se dovela u zivotnu opasnost...a moja je doza bila jedan od 0.5 i 3-4 Jägera!:zubo:

Plavi kaputić
27.06.2009., 20:57
Pa on je vjerovatno uzimao ogromne količine lijekova, a doktor mu je sve prepisivao jer ga je baš brigalo, ovaj ga je plaćao!
Lijekovi da, ali u razumnim količinama!

novipočetak
27.06.2009., 21:00
prošla sam ja i tu fazu :zubo:
ali, otkako sam na antidepresivu, ima jedno cca 8 god, raznoraznih sam ih mijenjala i to upravo zbog sumanutih sajdefekata( a, bilo ih je bogaremi svakojakih, fuj! )...odatle mi manija, nije ništa neosnovano, pričam iz iskustva...možda se treba prebacit na heroin, vidi stonese, živi i i čili i u 70-ima :ZUBO:

novipočetak
27.06.2009., 21:02
a, još kad vas "truju" raznoraznim štivima o štetnosti lijekova i farmaceutskom lobiju(Trudeaou-om ili nekako), heheh...znatiželja ubija mačku.

Engelchen00012
27.06.2009., 21:04
prošla sam ja i tu fazu :zubo:
ali, otkako sam na antidepresivu, ima jedno cca 8 god, raznoraznih sam ih mijenjala i to upravo zbog sumanutih sajdefekata( a, bilo ih je bogaremi svakojakih, fuj! )...odatle mi manija, nije ništa neosnovano, pričam iz iskustva...možda se treba prebacit na heroin, vidi stonese, živi i i čili i u 70-ima :ZUBO:

Ja sam jos mlada. Ima vremena za heroin!:cheer:
A i sto kad ovo prestane djelovati. Morat cu trazit nesto jace!:rofl:

novipočetak
27.06.2009., 21:04
Pa on je vjerovatno uzimao ogromne količine lijekova, a doktor mu je sve prepisivao jer ga je baš brigalo, ovaj ga je plaćao!
Lijekovi da, ali u razumnim količinama!

istinabog, njegov se dr. netom prije povukao u mirovinu pa bi se dalo naslutit svašta:kava:

novipočetak
27.06.2009., 21:07
Ja sam jos mlada. Ima vremena za heroin!:cheer:
A i sto kad ovo prestane djelovati. Morat cu trazit nesto jace!:rofl:

moja preporuka ti je "ne se zaj.... s tim, grdo je to, mene nitko nije upozorio dovoljno jasno i glasno:p
iskreno, sad bi se bacila na gospinu travu i li valerijanu, tak' nešt...al'bojim se da bi djelovalo ko cedevita na mene:confused::mad:

Engelchen00012
27.06.2009., 21:08
istinabog, njegov se dr. netom prije povukao u mirovinu pa bi se dalo naslutit svašta:kava:

A 100% mu je dao sto god je trazio. Uopce ne sumnjam u to.:kava:
Kao da su mu bile dovoljne normalne kolicine.

Engelchen00012
27.06.2009., 21:10
moja preporuka ti je "ne se zaj.... s tim, grdo je to, mene nitko nije upozorio dovoljno jasno i glasno:p
iskreno, sad bi se bacila na gospinu travu i li valerijanu, tak' nešt...al'bojim se da bi djelovalo ko cedevita na mene:confused::mad:

Ali ja sam vec vise od 5 godina na tome!:D
Ma kakva gospina trava. Ne moze meni ni Gospa vise pomoci!:lol::rofl:

vigilanty
27.06.2009., 21:13
Koliko je sigurno pijenje lijekova danas uopće?!
Evo, dovoljno je znati u zadnjih godinu-dvije, od slučajnog "overdosea" ili letalne kombinacije lijekova, umrli su: Dino, A.N.Smith, njen sin, H.Leadger, Jacko....etc?!Možda su neki slučajevi ekstremni,ali ljudi...menei to liči na nesvjesno ili nenamjerno ubijanje ili ruski rulet:eek:?!
Jeli ta farmakologija dovoljno pouzdana( bar koliko ja želim vjerovat), pitam se....pitam:rolleyes::flop:

Pod paskom liječnika je sigurno.
A ovi primjeri su sve samo ne slučajni. Mislim, to je samo PR, jer su umrli od nečeg "sramotnijeg".

novipočetak
27.06.2009., 21:21
tješim se i sama time...jer, svi su bili "na rubu", al' se crv sumnje uvuče...šit!
zvučim pomalo opsjednuto, ali kad čitaš nuspojave, nije da ti baš bude sigurno oko mozga :)...jer, šta bi plašili raju nepotrebnim placebom, issse...ja sam teži slučaj, očito :zubo:

novipočetak
27.06.2009., 21:26
ja, pila kraće vrijeme, budili me glupi simptomi, da ne pišem nadugo...ugl, lijek je malo starije generacije, time i toksičniji pa i više nuspojava-riječi mog dr.- doslovno.
mijenjaj u dogovoru s dr.
dosta individualno reagiramo na njih,meni da-tebi ne i sl., konzultiraj se...drž'se ;)

piskavac
27.06.2009., 21:58
ja to vec pijem mjesec i pol, al samo mi se jos vise spava, nemogu zaspat, ali kad zaspim , onda je to jako dugo, i budim se mrtva umorna, tresu mi se ruke, i opcenito neka drhtavica me hvata. sad mi je psihijatrica povecala dozu, tako da pijem 2 ujutro, 2 popodne, i 1 navecer<>

Je li ona normalna?

tel50
27.06.2009., 22:03
zasto mislis da li je ona normalna?

piskavac
27.06.2009., 22:12
Meni je jedna stvar u vezi antidepresiva čudna, a to je ako ako oni stalno sprječavaju pohranu serotonina, znači da se serotonin puno troši u tijelu. Ako se puno troši, kako ga se može nadoknaditi s obzirom da jedemo shit hranu.

piskavac
27.06.2009., 22:13
zasto mislis da li je ona normalna?

Pa ono, zlo ti je od anafranyla, a ona ti još poveća dozu.

tel50
27.06.2009., 22:35
pa gle, onda je psihijatar, vljda zna zena. rekla je da mi je premala doza, da ce mi sad biti bolje.
milsim, j+++ se njoj sto ce meni jetra stradat.

piskavac
27.06.2009., 22:46
Ma daj covjece. Pa tu se radi o velikim kolicinama lijekova, kao i o njihovom mijesanju, posebno s alkoholom.
Smiri zivce.:)

A da bi smirlia živce, popij lijekić.

koza nora
28.06.2009., 00:19
Je li ona normalna?
kolko ja sad citam na uputstvima to je normalno doziranje...:ne zna:

pocne se od manjeg pa se povecava a ne odjednom puno jer bi bio sok za organizam.

Martian7
28.06.2009., 00:41
Pa ono, zlo ti je od anafranyla, a ona ti još poveća dozu.
Meni to isto ne djeluje logično.

Engelchen00012
28.06.2009., 00:45

Kako ne? Klin se klinom izbija!:lol::rofl:

piskavac
28.06.2009., 00:59

Mene ne zanima doziranje unutar dozvoljenih granica. Jer ako ti tijelo nešto ne podnosi, onda se ne ide na veće doze i bok.

Druga je stvar njena eventualna procjena da si toliko u gaboli da jednostavno moraš toliko lijekova pit, a koliko vidim po tvojim postovima nisi baš u tolikoj gaboli da moraš biti pod masivnom terapijom psihofarmacima. Jer bi u tom slučaju ionako za tebe bilo bolje da te smjesti na psihijatrijski odjel.

tel50
28.06.2009., 13:03
ono sto ja mislim je da meni te tablete nece pomoci, jer nije problem u manjku lucenja serotonina, vec u gledistu svijeta. mislim da mi jedino intenzivna psihoterapija moze pomoci.

nikopsyho
28.06.2009., 13:21
Kao prvo Zyprexa nije antidepresiv nego antipsihotik, i mislim (nemoj me hvatat za rijec) da je jaca od Zolofta.

da da točno Zyprexa je antisihotik puno bolji od Rispolepta iako je po mojem mišljenju haldol najjači. Za Zoloft ne znam. :ne zna:

nikopsyho
28.06.2009., 13:24

da imam ja anafranil je dosta dobar ali cypralex je puno napredniji antidepresiv nove generacije
idiotski je pomišljati da je sve to placebo što svi vi i mislite kad nije ali ne morate se uvjeravati sami mogu vam ja sve reći :top::kava:

Miligram
28.06.2009., 13:47
Ovako jel mi mozete odgovoriti ko je su tablete bolje ,Sanval ili Cerson ?Jel ih pije tko ? Pitam ovo jer mi vec dosta ne spavanja i buđenja u 5 ujutro (bez obzira osao spavat u 9 ili 1 ujutro) i jos se budim po noci od tog zolofta.
Neki prijatelji su mi isto rekli da je kod njih isto taj problem sa spavanjem,e sad...Sanval sam bio 2 puta probao ali samo me glava zaboli i kao da nista nisam ni popio...odem surfati po netu ili radim nesto.:confused:

vigilanty
28.06.2009., 14:26
I Sanval i Cerson su za probleme kod usnivanja (zaspivanja), a ne za buđenje tijekom noći. Za to je bolji Praxiten.

vigilanty
28.06.2009., 14:33
Meni je jedna stvar u vezi antidepresiva čudna, a to je ako ako oni stalno sprječavaju pohranu serotonina, znači da se serotonin puno troši u tijelu. Ako se puno troši, kako ga se može nadoknaditi s obzirom da jedemo shit hranu.

Sprječavaju ponovnu pohranu serotonina (nakon lučenja u sinaptičku pukotinu i svoga djelovanja, ponovno se pohranjuje nazad), time jednostavno dulje djeluje na receptore u sinaptičkoj pukotini. Ne rasipa se nekontrolirano i nepovratno.
Jako sam pojednostavila, ali da bude jasno.

vigilanty
28.06.2009., 15:25
Nuspojave oni zakonski moraju navest', i one koje se događaju u slučaju 1:1000. Moraju se ograditi. Ne znači da sve navedene nuspojave vrebaju tik iza ugla.

novipočetak
28.06.2009., 16:46
znam to, ali eto...ispada da je to sve pomalo lutrija, pogotovo kod kombinirane terapije, tipa 2-3 lijeka...nezzz

tel50
28.06.2009., 22:28
kaj mi moze bit ak uz anafranil pijem alkohol?

Martian7
28.06.2009., 23:32
Ništa dobro. Vjerojatno ti upravo alkohol pogoršava nuspojave antidepresiva i ujedno umanjuje djelovanje ADa jer je alkohol depresor CNSa.

Zna li tvoja psihijatrica da uz Anafranil konzumiraš alkohol ili joj se ni to ne usuđuješ reći?

Znam da ti nije nimalo lako zbog obiteljske situacije, ali nemoj si još više otežavati ovakvim autodestruktivnim ponašanjem, molim te.

tel50
29.06.2009., 08:29
je, rekla sam joj to. makar mi je bilo taaako jako neugodno, ali jesam.
stvar je u tome sto si ja zelim nauditi... :-(

Miligram
29.06.2009., 13:07

Ja ponekad popijem pivo,2 uz ad. I jedino je to sto se nemogu napiti...ali vec sad ima skoro 3 mj. kako uzimam ad i ne pije mi se vise alkohol,sve ide na bolje...skoro su sve nuspojave nestale osim problema sa spavanjem,čak se želja za sexom povećala :)

g4gfact0r
29.06.2009., 17:28
za koju svrhu se sve zloupotrebaljvaju beta blokeri.

pobjesneli_max
29.06.2009., 17:46
ZANIMA ME JELI KO PIJE JEDAN I DRUGI LIJEK I JELI STVARA KOJE PROBLEME,TREBA BI POČET PIT FEVARIN ALI IMAN SVREMENA NA VRIJEME ARITMIJE I PIJEM CONCOR ZBOG TOGA PA ME ZANIMA DA LI U KOMBINACIJI FEVARIN MOŽE PROUZROČITI ARITMIJE ILI IH POJAČATI??

schranzer
30.06.2009., 17:57
Bolujem vec duze vrijeme od depresije,u par navrata sam bio lijecen na psihijatriji i terapija koju sam dobivao mi nije pomogla bilo mi je jos gore.Kad sam zadnji put izasao sa psihijatrije mi je jedan prijatelj ponudio isto jedne tablete za depresiju-subotex od 2mg,i od toga mi je dobro ali kad prestanem budem dosta zivcan i sve me boli,dali netko ima preporuku za neke tablete koje slicno djeluju ali bez nuspojava.

Hvala unaprijed

ragdoll
30.06.2009., 19:05
Zna li tvoja psihijatrica da uz Anafranil konzumiraš alkohol ili joj se ni to ne usuđuješ reći?

koliko alkohola se ne smije? pivo dnevno je ok ili?

tel50
30.06.2009., 20:15
pa ja puno pijem, recimo, pa mi nis nije. zasad.

Martian7
30.06.2009., 22:38
pa ja puno pijem, recimo, pa mi nis nije. zasad. Ništa ti nije, kažeš? A prepoznaješ li možda ovo:
ja to vec pijem mjesec i pol, al samo mi se jos vise spava, nemogu zaspat, ali kad zaspim , onda je to jako dugo, i budim se mrtva umorna, tresu mi se ruke, i opcenito neka drhtavica me hvata.
Meni se (onako laički) čini da bi ovo moglo biti jako povezano s konzumiranjem većih količina alkohola skupa s Anafranilom.

mikimiki
01.07.2009., 10:11
konačno profunkcionirao taj CIPRALEX :s
nakon tri mjeseca
i doze 2,5 tablete par dana
sad smanjila na 2 tablete:p

Miligram
01.07.2009., 14:04
Bolujem vec duze vrijeme od depresije,u par navrata sam bio lijecen na psihijatriji i terapija koju sam dobivao mi nije pomogla bilo mi je jos gore.Kad sam zadnji put izasao sa psihijatrije mi je jedan prijatelj ponudio isto jedne tablete za depresiju-subotex od 2mg,i od toga mi je dobro ali kad prestanem budem dosta zivcan i sve me boli,dali netko ima preporuku za neke tablete koje slicno djeluju ali bez nuspojava.

Hvala unaprijed

Schranzeru ja se samo čudim odkud tebi subotex za depresiju:confused: jer znam i imam kolege koji piju subotex zbog odvikavanja od heroina.Stvarno te ne kužim...

Miligram
01.07.2009., 14:08
Ništa ti nije, kažeš? A prepoznaješ li možda ovo:

Meni se (onako laički) čini da bi ovo moglo biti jako povezano s konzumiranjem većih količina alkohola skupa s Anafranilom.

I ja isto znam sa drustvom često izaći pa se dosta popije i nista mi nije.Nemam niti jedan od ovih simptoma koje si ti gore navela jedino mogu zaspati normalno...a ne kao svaki dan se vrtim i do 2 h u krevetu pa tek onda zaspem.

Miligram
01.07.2009., 14:14
ono sto ja mislim je da meni te tablete nece pomoci, jer nije problem u manjku lucenja serotonina, vec u gledistu svijeta. mislim da mi jedino intenzivna psihoterapija moze pomoci.

Svatko gleda na svijet na svoj način.E sad,po definiciji šta je normalno (a to je ono što je opće prihvaćeno od strane društva) ispada da bi ti trebala imati pogled na svijet kao većina.Po tome ispada ako drustvo nametne stav da je dobro skakati sa zgrade onda ispada i da je to normalno :lol:
Uglavnom tu se da sada puno raspravljat...ali mislim da te razumijem jer ni ja nisam sterotipan i drugačiji sam od "većine" jer jednostavno drugaćije gledam na neke stvari.E sad tko je lud ? Ta većina ili ti to je pitanje....

vigilanty
01.07.2009., 21:55
Normalan psihički profil je idealno-tipska konstrukcija - znači da se niti ne očekuje da u praksi postoji tako strogo određen, više ima edukativnu težinu i određuje nekakvu 'crtu sredine'. Ali većina jeste unutar intervala. I to je dovoljno, ne mora se biti u istoj točci. To bi bilo iluzorno.

vigilanty
01.07.2009., 22:07

Hvala unaprijed

Da, znam - odlazak liječniku! Nije rijetkost da AD ne djeluju od prve, ali se onda lijek promijeni i slijedeci moze sasvim fino djelovati, ima široka paleta lijekova. Nije potrebno niti pametno tražiti paušalna rješenja - ustvari, to uopće nisu rješenja. :nono: Dugoročno sigurno ne. Sorry.
Subutex je zamjenska terapija za heroinske ovisnike. Vjerojatno ti djeluje 'spuštajuće', a anksiozan si, pa ti se čini da dobro djeluje. Ali je apsolutno neprimjerena. Samo si navlačiš nove probleme i onda će stvarno biti teško. :mudri:
Odi liječniku bez dvoumljenja! :amen:

_Hikikomori_
01.07.2009., 22:10
Pitanjce: već pola godine konzumiram promijenjenu terapiju: nakon višegodišnje kombinacije Zolofta i Xanaxa, radi zloupotrebe alkohola određeni su mi (ipak) Tegretol i Rivotril, koji itekako doprinose sustezanju od dotične, za mene pogubne supstance i stabiliziraju raspoloženje, ali u globalu sam depresivnija no prije (možda zato jer se Tegrić bori prvenstveno s manijom, iako su kod mene depra-epizode puno jače i duže, izraženije i dominantnije).
Koliko je opasno da se vratim na Zoloft (uz ovo dvoje), pogotovo zato što on, osim što me super diže, zna dovesti i do suicidalnih raspoloženja?
Pitala sam psihića, on reko može, ko iz topa. :confused:

Uz trenutnu terapiju sam aljkavija i omamljenija, a radna efektivnost mi je minimalizirana. (Uz zoloft sam imala više postignuća te se nisam toliko analizirala :D, a i socijalno sam bila manje ustrašena )

Može li se nuspojava Zolofta (spomenuta mračna i beznadežna stanja kao oponent munjevito visokofunkcionalnoj euforiji) ublažiti rivotrilom?

Ima li itko iskustvo s ovakvim kombinacijama?

tel50
01.07.2009., 22:20
imam i ja pitanje- da li se mogu zbog anafranila pojacano znojiti? to mi NIKAD prije nije bio problem (znojenje).

ragdoll
04.07.2009., 14:15
imam i ja pitanje- da li se mogu zbog anafranila pojacano znojiti? to mi NIKAD prije nije bio problem (znojenje).

ne znam ti, ali ja sama sebi čudno mirišim od coaxila.
našla sam i odgovor u uputama - zabranjeno pijenje alkohola tijekom terapije. :D
ponekad bi trebala i pročitati nešto što piše na papiriću. :rolleyes:
ajde, što se mora nije teško.

prošla sam 4 mjeseca! dobro se osjećam. :lux:

Miligram
05.07.2009., 18:02
Ja imam nesanicu od tog zolofta da je to strašno ali sinoc sam popio jedan xanax sr od 1mg i napokon sam spavao onako duboko ! :p:top:

rejoflajt
05.07.2009., 22:27
Ja imam nesanicu od tog zolofta da je to strašno ali sinoc sam popio jedan xanax sr od 1mg i napokon sam spavao onako duboko ! :p:top:

zoloft samo ujutro!!!

mikimiki
06.07.2009., 10:06
djeluje konačno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trebalo mi je skoro 3 mjeseca da profunkcionira:p

Miligram
06.07.2009., 12:31
zoloft samo ujutro!!!

Pa nemogu protiv terapije koju mi je pripisala psihijatrica.Jedna ujutro ,jedna poslijepodne :ne zna:

rejoflajt
06.07.2009., 18:08
Pa nemogu protiv terapije koju mi je pripisala psihijatrica.Jedna ujutro ,jedna poslijepodne :ne zna:

reci psihiću da ne možeš spavati.

ajanko14
11.07.2009., 12:10
Danas mi je šesti dan da pijem Cipralex. Osjećam se grozno i imam osjećaj da više nemogu podnositi ove nuspojave. Imam ih sve glavobolja, treskavica, nesanica, znojenje, ukočena vilica... znam da bi sve to trebalo proći ali meni se čini nemoguće da će to jednom prestati. Za dva tjedna trebam i na more a ne znam kako u ovakvom stanju.
Uhvati me užas od ovog stanja pa plaćem...užas..kada će ovo prestati...

Miligram
14.07.2009., 23:04
Napokon nova terapija.Zamijenio Fevarin sa zoloftom i odmah prvi dan se osijećam bolje,tj. neeeeema onih glupih nuspojava kao kod zolofta :)
nekako mi je "lakši" od zolofta mada vidim ovdje su neki napisali da je fevarin jak ad. Rejoflajt - i ja sam bio ovisan o xanaxu...trebalo mi oko pola godine da se skinem sa njega,tako da uz ad ne pijem nista drugo dok drugi svi uz ad piju neki anksiolitik,no sta je tu je.

normall
15.07.2009., 11:04
Jel antidepresivi uistinu pomazu??Pijem fevarin mjesec i po dana i nista ne osjecam,nikakav pomak. Prvih mjesec dana sam pila po 50 mg,a sad po 100mg. Za vas koji pijete ad : nakon koliko vremena ste poceli osjecat djelovanje lijeka ?

vjerojatno ti fevarin ne odgovara.

reci to svom psihijatru pa će ti vjerojatno promijeniti lijek.

nije uvijek sve u mijenjanju (povećavanju) doza.

lamija
15.07.2009., 16:24
vec sam tri vrste ad isprobala...i odustajem od tableta.,nis mi nije bolje od njih,helex pp i to je to

rejoflajt
15.07.2009., 17:01
vec sam tri vrste ad isprobala...i odustajem od tableta.,nis mi nije bolje od njih,helex pp i to je to
koliko dugo si pila pojedini AD?

lamija
15.07.2009., 22:19
dovoljno dugo da znam da ne djeluje,prvi god,drugi tri mj.,treci isto tri.......blago vama na ciji mozak to djeluje,meni ne. helex me jedino umiri,a to mi je potrebno,jer sam cesto anksiozna

rejoflajt
15.07.2009., 23:20
dovoljno dugo da znam da ne djeluje,prvi god,drugi tri mj.,treci isto tri.......blago vama na ciji mozak to djeluje,meni ne. helex me jedino umiri,a to mi je potrebno,jer sam cesto anksiozna

a ne ideš na psihoterapije?http://www.pic4ever.com/images/164.gif

zeusxl
16.07.2009., 09:12
Dali uzimate cipralex? Ako da skrećem vam pozornost na jednu činjenicu. Postoji lijek citalon, koji neki daju kao zamjenu za cipralex. Citalon se ne doplaćuje. Cipralex se doplaćuje oko 50 kn po kutiji. To vam nije isti lijek. Citalon ima generičko ime(citalopram). Cipralex(escitalopram). Dakle vidite da postoji razlika između ta dva lijeka.
Što se tiče učinkovitosti mogu reći da sam malo škrtario, pa sam uzimao citalon. Simptomi anksioznosti i PA su se pojačali. Sad sam opet na cipralexu i osjećam se bolje.:top:

fra_dinko
16.07.2009., 11:32
Htio bih napraviti temu za sve one koji znaju više o antipsihoticima i oni koji ih konzumiraju.
Naime, ja se već više od pola godine liječim jer sam svojednobno od silnog stresa i depresije navukao psihozu - akutni prolazni psihotični poremećaj F23. Prvo nisam spavao par dana, bio malo u deliriju, pa u paranoji, pa su mi se pomiješala osjetila, pa sam počeo halucinirati, imati iluzije i na kraju završio kod psihića.
Terapija mi je Moditen i Normabel.
Prva 3 mjeseca terapije sam kompletno bio usporen, smanjenih mogućnosti i u nekom čudnom stanju gdje sam osjećao samo tupavost, nemotiviranost i smanjenu želju za bilo čim. Zatim su uslijedila 3 mjeseca depresije i sad nakon više od pola godine se napokon osjećam dobro.
Zanima me da li ću morati piti lijekove cijeli život i da li se ovakav poremećaj uspješno da izliječiti? Da li postoji šansa za recidiv? Meni je trebalo puno vremena da se pomirim s tim da sam sebi priznam bolest i sad kad sam prihvatio terapiju i držim se uputa liječnika osjećam se dobro.
Jedno vrijeme sam pušio marihuanu s lijekovima, ali shvatio sam da sam od nje depresivan. Stoga sam prestao i sad mi je bolje. Ako netko ima slična iskustva i ako je netko konzumira antipsihotike nek' se pridruži... Zanimaju me mišljenja.
Pogotovo me zanima na koji način antipsihotici postižu ponovnu ravnotežu dopamina u tijelu. I kako se s njih skida?

neeena
16.07.2009., 20:51
Postoji lijek citalon, koji neki daju kao zamjenu za cipralex. Citalon se ne doplaćuje. Cipralex se doplaćuje oko 50 kn po kutiji. To vam nije isti lijek. Citalon ima generičko ime(citalopram). Cipralex(escitalopram):top:

Kemijska razlika; Escitalopram je aktivni izomer citaloprama.
Proizvođać tvrdi da je djelotvornost escitaloprama veća od citaloprama. Klinički je to i dokazanao. Ali djelotvornost nije toliko veća da se opravdaju visoke cijene.
Zbog toga se samo uzima veća doza citaloprama.
Isto ko kad si kupuješ andol u apoteci umjesto pet puta skupljeg aspirina (čije je i generičko ime isto). U principu plaćaš "ime".

Opčenito, moje je stručno:D mišlljenje da su najdjelotvorniji antidepresivi iz skupine Dualnih inhibitora povratnog unosa serotonina i noradrenalina, predstavnik im je VENLAFAKSIN jer su dokazane mnogobrojne prednosti pred SIPPS.
Mene moja darling psihijatrica lijeći citalonom (prije cipraleksom), valjda ona zna najbolje:ne zna:, pa molim vas ak neko ima iskustva s DIPPSN nek se javi :kava:

neeena
16.07.2009., 21:08
Pogotovo me zanima na koji način antipsihotici postižu ponovnu ravnotežu dopamina u tijelu. I kako se s njih skida?

Mozak je sastavljen od milijardi živčanih stanica, međusobno odjeljenih uskim prostorom- sinapsom. Sinapsu premoščuju neurotransmitori (kemijske tvari- DOPAMIN, serotonin, noradrenalin...), oslobađaju se iz završetaka živčanih stanica , prolaze sinaptičku pukotinu i vežu se za receptore susjednih živčanih stnica.
Na taj način neurotransmitori prenose impulse.
U depresiji dolazi do poremečaja prijenosa impulsa i tu antidepresivi, (ovisi koje je djelovanje lijek-receptor(ali u principu;)) djeluju na taj način da blokiraju (inhibiraju) pohranu određenog/određenih neurotransmitora i povećavaju njihovu koncentraciju u sinptičkoj pukotini.

Ak te još kaj zanima, reci:kava:

firestarter_17
16.07.2009., 23:08
Mene zanima kako izgleda skidanje s cipralexa? Ja sam još daleko od toga, ali interesira me jel netko ovdje ima iskustva s tim, jel se vraćaju stari simptomi? Koliko bi ga uopće dugo trebalo piti, godinu dana?

rejoflajt
17.07.2009., 12:46
Mene zanima kako izgleda skidanje s cipralexa? Ja sam još daleko od toga, ali interesira me jel netko ovdje ima iskustva s tim, jel se vraćaju stari simptomi? Koliko bi ga uopće dugo trebalo piti, godinu dana?

ja ne pijem cipru, nek to netko drugi napiše. ali sam na svoju ruku bez psihića ti nije baš pametno. i u najvećem broju slučajeva, ljudi koji su se samoinicijativno skinuli s nekog AD, za neko vrijeme ih je opet tresnula depra, tako da su opet bili na početku. dobro razmisli želiš li si to.

neeena
17.07.2009., 14:00

"Skidanje" s cipralexa (i večine antidepresiva) je takvo da se kroz par tjedana postepeno smanjuje doza lijeka. U slučaju naglog prekida liječenja se javljaju blaži simptomi (vrtoglavica, tjeskoba, mučnina...).
Trajanje liječenja je ovisno o stanju bolesnika, to određuje psihijatar. Kod nekih ljudi, nažalost, može potrajati i doživotno (mislim da je to moj slučaj :().
Nemoj sam prekidati terapiju, to ti govorim iz vlastitog iskustva, jer se epizode vračaju u još strašnijem obliku.
Ja sam samoinicijativno prekinula terapiju nakon što mi je bilo bolje, jer kao ja ću to snagom volje :lol:, pa mi se za otprilike dva mjeseca sve vratilo i bilo je neopisivo neizdrživo.
Ja pijem antidepresive sada oko 6 god, cipralex, tj citalon sada.
i niš mi ne fali, funkcioniram super.

firestarter_17
17.07.2009., 14:10
Hvala na odgovorima ali ne znam zašto se pomislili da bih samoinicijativno prekinuo terapiju, ne pada mi na pamet takvo nešto nego me jednostavno zanimalo upravo ono što sam i pitao. Inače, pijem cipralex oko 2 i pol mjeseca i osjećam se jako dobro...

neeena
17.07.2009., 14:17
Hvala na odgovorima ali ne znam zašto se pomislili da bih samoinicijativno prekinuo terapiju

Samo sam te htjela upozoriti na vrijeme da ti ne padne na pamet takva glupost ko meni. Dobronamjerno :)

firestarter_17
17.07.2009., 14:21
Ma nema problema, hvala ti :)

Čata
17.07.2009., 17:51
Dragi kolege..par mjeseci sam pila Sonaliu ali nisam osjecala poboljsanje..i danas sam se isla potuziti lijecnici koja mi je propisala Zoloft,ali sam tek sada primjetila da je isto na bazi -sertalinuma- kao i Sonalia.. jedina razlika je sto je Zoloft od 50 mg, a ono je bilo od 25 mg.. Eh sad, je li ja imam debila za lijecnicu ili bi mi to moglo pomoci.. Sto mi preporucate ako mi lijecenje Zoloftom ne uspije.. Decko mi pije Prozac, a ovaj frend mi savjetuje Fevarin.. Inace mi je ova ljecnica od k.. Osim savjeta da promijenim lijecnicu :) .. mozete li mi savjetovati sto je bolje, jer usprkos svemu moram piti i Apaurine (sto je odmah znak da mi ne djeluje kako treba).. so please help me.. :confused::mama:

X007
17.07.2009., 19:57
ma ti "lijekovi" su cisti otrov, samo se debljas od tog, a farmaceuti i psihijatri zaradjuju milijune. psihijatrija nikad nije nikog izljecila, ljudi se sami oporave.

X007
17.07.2009., 20:01
http://video.google.com/videoplay?docid=-30073771927921128&ei=BLxgSvnOE4jC2wLp6cgd&q=psychiatry+

pogledajte ovaj dokumentarac o psihijatriji

neeena
17.07.2009., 21:11
ma ti "lijekovi" su cisti otrov, samo se debljas od tog, a farmaceuti i psihijatri zaradjuju milijune. psihijatrija nikad nije nikog izljecila, ljudi se sami oporave.

nisu baš skroz čisti otrov...
i alkohol je otrov, i cigarete, i masna hrana...

nisam se zdebljala u 6 godina ni g, i dalje imam 56 kg

naravno da zarađuju, farmaceuti puno više od psihijatara, al to tak funkcionira.

ja se ne školujem već 7 god i ulažem sve od sebe u razvoj takvih i sličnih
lijekova i istraživanje psihičkih i fizičkih bolesti za bezveze nego da nekome pomognem a isto se i nadam da će mi neko taj trud platiti!

Ironično je da ja obolim od teške depresije i panike kad znam da su sve to pizdarije, poznajem cijeli metabolizam te bolesti i svjesna sam potpuno da je to izmišljeno u mojoj glavi pa si nisam uspjela sama pomoći (čitaj; oporaviti se) bez pomoći psihijatra i lijekova!

Mislim da ti nemaš pojma o čemu se ovdje radi i što ljudi prolaze zbog depresije. Svaka čast rijetkima koji uspiju, ali stvar je u tome da osoba u teškom depresivnom stanju nije sposobna praktički disati, kamo li obavljati svakodnevne životne potrebe a još manje razmišljati o samoizlječenju.
Pogledaj statistike samoubojstva ljudi u (nelječenim i lječenim) depresivnim stanjima. A to nisu ljudi slabog karaktera ili s nekom manom, to uglavnom su kompletne, izgrađene i uspješne osobe koje je život zajebo.

X007
17.07.2009., 21:48
ja sam imao depresiju dali su mi fevarin, pio sam ga 5 mjeseci i nije mi ništa pomogao, prestao sam ga pit a depresija je kasnije prošla sama od sebe

filter
17.07.2009., 23:41
ma ti si fenomen!:s
bravo!
reci ti svima sta ih ide i kako si ti izlijecio depresiju medom i iso. sportom.

neeena
17.07.2009., 23:51
ja sam imao depresiju dali su mi fevarin, pio sam ga 5 mjeseci i nije mi ništa pomogao, prestao sam ga pit a depresija je kasnije prošla sama od sebe

Drago mi je zbog tebe, ali to je stvarno rijedak slučaj.
Ja sam isto tako prestala pit AD pa sam napravila sranje, nadam se da tvoja depresivna epizoda nije bila toliko ozbiljna i da ti se simptomi neće vratiti.

Samo ti želim skrenuti pozornost na to da je depresija stvarno jako teška bolest, stručnjaci se slažu da je to nagore stanje s kojim se čovjek može suočiti i da to ne možeš uzimati olako i ljudima koji prolaze kroz to reći tek tako da su lijekovi i psihijatri sranje jer je to većini (uključujući mene) "svjetlost na kraju tunela"

Glede toga što ti fevarin nije pomogao; Ad se "isprobavaju" dok se ne nađe odgovarajući, neznam zašto ti je tvoj psihijatar prvo dao fevarin, obično se počinje sa drugim SIPPS AD, zoloft ili cipralex npr.

neeena
18.07.2009., 00:20
Dragi kolege..par mjeseci sam pila Sonaliu ali nisam osjecala poboljsanje..i danas sam se isla potuziti lijecnici koja mi je propisala Zoloft,ali sam tek sada primjetila da je isto na bazi -sertalinuma- kao i Sonalia.. jedina razlika je sto je Zoloft od 50 mg, a ono je bilo od 25 mg.. Eh sad, je li ja imam debila za lijecnicu ili bi mi to moglo pomoci.. Sto mi preporucate ako mi lijecenje Zoloftom ne uspije.. Decko mi pije Prozac, a ovaj frend mi savjetuje Fevarin.. Inace mi je ova ljecnica od k.. Osim savjeta da promijenim lijecnicu :) .. mozete li mi savjetovati sto je bolje, jer usprkos svemu moram piti i Apaurine (sto je odmah znak da mi ne djeluje kako treba).. so please help me.. :confused::mama:

Najvjerojatnije si u pravu i tvoja je liječnica debil (baj d vej, jel to psihijatar ili opća?)
Oba su lijeka ista, i kad je vidjela da Sonalia ne djeluje trebala ti je dati drugu vrstu AD kao što je i uobičajeno.
Glede apaurina, uobičajeno je da se na početku lječenja uzimaju sedativi pa se oko tog ne brini.

lamija
18.07.2009., 00:48
vis,ja sam pila prvo citalon,pa fevarin,pa cipralex i od niceg mi nije bilo bolje,i sad mi se vise neda isprobavat,a moram jer ovak ne ide vise:( jedino je helex zakon,al je zajeb jer je to isto jedna vrsta droge i znam da mi nije pametno s tim srljat,,,,,al jedino mi je od njega bolje

neeena
18.07.2009., 01:19
vis,ja sam pila prvo citalon,pa fevarin,pa cipralex i od niceg mi nije bilo bolje,i sad mi se vise neda isprobavat,a moram jer ovak ne ide vise:( jedino je helex zakon,al je zajeb jer je to isto jedna vrsta droge i znam da mi nije pametno s tim srljat,,,,,al jedino mi je od njega bolje

A gle, citalon i cipralex su praktički jedno te isto. Svakak isprobavaj i dalje dok ne pogodiš lijek, nije to samo kod tebe slučaj. To je i najgori dio u liječenju, pronalazak prave terapije, dalje je sve lakše.
Helex te samo smiruje i zatomljava simptome depresije dok AD ne počne djelovati. Probaj ga uzimati čim kraće ili s prekidima (uz podršku psihijatra naravno) jer je lako steći ovisnost. Ali se i relativno lako odviknuti ako ga ne piješ dugo (ja sam ga pila oko 6 mj. i samo sam prestala i niš mi ni bilo).

Sretno u potrazi za pravom "tableticom sreće":cerek:

lamija
18.07.2009., 01:30
ma znas,izgubis volju za tim trazenjem,,,i prestanes vjerovat da ti ista moze pomoci. hvala na savjetu. nada umire posljednja

lamija
18.07.2009., 01:33
a helex uzimam na dan po 0.25,...a nekad prije spavanja i do 0.75 mg al to je rjedje....
panicni napadi su faking najgori ujutro,,,noc je nekako laksa

rejoflajt
18.07.2009., 01:50
ma ti si fenomen!:s
bravo!
reci ti svima sta ih ide i kako si ti izlijecio depresiju medom i iso. sportom.

bravo!http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/1/a-aron-.gif

rejoflajt
18.07.2009., 01:53
inače, fevarin je jaki AD i obično se daje ljudima da ne "dignu" ruku na sebe, reče meni dr, a i piše u uputama.http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/1/a-girl-like-me.gif

lamija
18.07.2009., 02:05
pa sad ja ne znam ko je tu lud,meni ga dr prepisala,i nista od njega bolje,niiiiiista.....a u biti koliko sam skuzila to i nije bas ad za panicne poremecaje,,i kazem ja njoj,meni ni bolje od njega,,aha,evo tebi cipralex,,,,pa opet nistaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!1 jebemti takvu farmakologiju,,,,,,,a psihoterapije,,,,pa nemam volje za tim,,,nemam jer sam sjebaaaana

rejoflajt
18.07.2009., 02:38
pa sad ja ne znam ko je tu lud,meni ga dr prepisala,i nista od njega bolje,niiiiiista.....a u biti koliko sam skuzila to i nije bas ad za panicne poremecaje,,i kazem ja njoj,meni ni bolje od njega,,aha,evo tebi cipralex,,,,pa opet nistaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!1 jebemti takvu farmakologiju,,,,,,,a psihoterapije,,,,pa nemam volje za tim,,,nemam jer sam sjebaaaana

a kaj da ti velim-pt su ključne, lijekovi samo štake, iako ja imam urođenu, nasljeđenu od mame, depru pa moram piti ad doživotno.ali, evo, sada, nakon 5,5 godina pt, polako ćemo ih prorijeđivati na 2x mjesečno jer mi je dr rekla da sam toliko odradila i poboljšala puno stvari, obrazaca ponašanja da više nije potrebno dolaziti 1x tjedno.juhu!voila!

X007
18.07.2009., 08:15
Drago mi je zbog tebe, ali to je stvarno rijedak slučaj.
Ja sam isto tako prestala pit AD pa sam napravila sranje, nadam se da tvoja depresivna epizoda nije bila toliko ozbiljna i da ti se simptomi neće vratiti.

Samo ti želim skrenuti pozornost na to da je depresija stvarno jako teška bolest, stručnjaci se slažu da je to nagore stanje s kojim se čovjek može suočiti i da to ne možeš uzimati olako i ljudima koji prolaze kroz to reći tek tako da su lijekovi i psihijatri sranje jer je to većini (uključujući mene) "svjetlost na kraju tunela"

Glede toga što ti fevarin nije pomogao; Ad se "isprobavaju" dok se ne nađe odgovarajući, neznam zašto ti je tvoj psihijatar prvo dao fevarin, obično se počinje sa drugim SIPPS AD, zoloft ili cipralex npr.

pa dao mi je fevarin jer sam bio suicidalan, i bio sam takav nakon sto sam ga pio 5 mjeseci, još sam mjesec dana pio cipralex i opet sam imao misli o samoubojstvu a to me je prošlo nakon godinu dana kad sam se počeo bavit sportom, smršavio 20kg, našao posao, curu...uglavnom psihijatar mi nije ništa pomogao, a plaćao sam 300 kuna sat, jedino što mi je rekao zaposli se i bavi sportom, a to mi je mogao bilo tko drugi reći. imam frenda kojeg su prisilno zatvorili u jankomir na 30 dana jer se posvađao sa starcima i potukao sa starim. pa di to ima, trebali su ga odvest u policiju a ne u ludnicu.

zeusxl
18.07.2009., 10:03
Kemijska razlika; Escitalopram je aktivni izomer citaloprama.
Proizvođać tvrdi da je djelotvornost escitaloprama veća od citaloprama. Klinički je to i dokazanao. Ali djelotvornost nije toliko veća da se opravdaju visoke cijene.
Zbog toga se samo uzima veća doza citaloprama.
Isto ko kad si kupuješ andol u apoteci umjesto pet puta skupljeg aspirina (čije je i generičko ime isto). U principu plaćaš "ime".

Opčenito, moje je stručno:D mišlljenje da su najdjelotvorniji antidepresivi iz skupine Dualnih inhibitora povratnog unosa serotonina i noradrenalina, predstavnik im je VENLAFAKSIN jer su dokazane mnogobrojne prednosti pred SIPPS.
Mene moja darling psihijatrica lijeći citalonom (prije cipraleksom), valjda ona zna najbolje:ne zna:, pa molim vas ak neko ima iskustva s DIPPSN nek se javi :kava:
S ovim se nebi složio. Nisam farmakolog ni psihijatar, ali postoji razlika. I meni bi bilo jeftinije da pijem citalon. Pio sa 40 mg dnevno, pa sam bio anksiozan i imao češće PA. :eek: Od kad sam ponovno prešao na cipralex osjećam se puno bolje.:top:A cipralex uzimam jednom od 10 mg.:)

zeusxl
18.07.2009., 10:08
"Skidanje" s cipralexa (i večine antidepresiva) je takvo da se kroz par tjedana postepeno smanjuje doza lijeka. U slučaju naglog prekida liječenja se javljaju blaži simptomi (vrtoglavica, tjeskoba, mučnina...).
Trajanje liječenja je ovisno o stanju bolesnika, to određuje psihijatar. Kod nekih ljudi, nažalost, može potrajati i doživotno (mislim da je to moj slučaj :().
Nemoj sam prekidati terapiju, to ti govorim iz vlastitog iskustva, jer se epizode vračaju u još strašnijem obliku.
Ja sam samoinicijativno prekinula terapiju nakon što mi je bilo bolje, jer kao ja ću to snagom volje :lol:, pa mi se za otprilike dva mjeseca sve vratilo i bilo je neopisivo neizdrživo.
Ja pijem antidepresive sada oko 6 god, cipralex, tj citalon sada.
i niš mi ne fali, funkcioniram super.
Nisu to baš blagi simptomi. Nagli prekid uzimanja AD dovodi do reebound fenomena. To znači da će simptomi depresije, anksioznosti i PA biti 10 puta jači.:top:

zeusxl
18.07.2009., 10:18
pa dao mi je fevarin jer sam bio suicidalan, i bio sam takav nakon sto sam ga pio 5 mjeseci, još sam mjesec dana pio cipralex i opet sam imao misli o samoubojstvu a to me je prošlo nakon godinu dana kad sam se počeo bavit sportom, smršavio 20kg, našao posao, curu...uglavnom psihijatar mi nije ništa pomogao, a plaćao sam 300 kuna sat, jedino što mi je rekao zaposli se i bavi sportom, a to mi je mogao bilo tko drugi reći. imam frenda kojeg su prisilno zatvorili u jankomir na 30 dana jer se posvađao sa starcima i potukao sa starim. pa di to ima, trebali su ga odvest u policiju a ne u ludnicu.
To je ono što ja stalno govorim. Rekreacija,cura,seks,uspješni recept za borbu protiv depresije.

Vilenica
18.07.2009., 12:15
Pio sa 40 mg dnevno, pa sam bio anksiozan i imao češće PA. :eek: Od kad sam ponovno prešao na cipralex osjećam se puno bolje.:top:A cipralex uzimam jednom od 10 mg.:)

zeus, kako bi bilo da drugim ljudima više ne preporučuješ seks kao lijek protiv depresije i ostalih psih problema? sad sam izbrisala još jedan takav tvoj post.

očito je da ni tebi seks nije pomogao da se sasvim riješiš tableta.

neeena
18.07.2009., 12:23
Nisu to baš blagi simptomi. Nagli prekid uzimanja AD dovodi do reebound fenomena. To znači da će simptomi depresije, anksioznosti i PA biti 10 puta jači.:top:

Nisam ovo što pišem izmislila, dosta dobro poznajem zbog struke ovo područje.
Tim više što sam sama u k...u. I želim s ljudima podijeliti vlastita iskustva i znanje (Al se ograđujem od toga da sam neki vrhunski stručnjak i da je to sve tak kak ja velim jer se najviše bavim influencama i rakom)
Reebound se javlja kad se prestanu uzimati AD a bolest nije izlječena, znači bez odobrenja psihijatra. Nakon nekog vremena se javljaju grozne i puno jače depresivne epizode (depresija, anksioznost i panika) i to sam iskusila na vlastitoj koži, par mjeseci nakon prekida (samoinicijativnog)
Ali mislim da je pitanje bilo koji su simptomi, fizički, kod naglog prekida a to su ovi koje sam navela, koji nikako nisu strašni u usporedbi sa samom depresijom. I traju oko 7 dana.

A glede citalon- cipralex; provedena su istraživanja na nekoliko tisuća ljudi; zdravih i bolesnih, uključujući placebo pa je podatak relevantan jer sam ga citirala iz uglednog znanstvenog časopisa.
Nebi taj podatak ni navela da nije stvar u tome da sam ja sa cipralexa prešla na citalon i ne osjećam nikakve promjene ni nuspojave ko što nije ni skoro 90% ljudi iz navedenog istraživanja.
Jer da mi nije oke sigurno bi uzimala cipralex.

neeena
18.07.2009., 12:48
pa dao mi je fevarin jer sam bio suicidalan, i bio sam takav nakon sto sam ga pio 5 mjeseci

Đizzzzzz!!!!
Majko mila, pa fakat mi se više neda.
Dal neko pročita onaj fakin papirić priložen u kkutijici s tabletama???
Samo trebaš znat sparit 30ak slova abecede.
Suicidalnost= simptom depresije.
Povećan na početku uzimanja antidepresiva- potreban liječnički nadzor.
AD- piti najmanje 6 mjeseci.

I opet; jako mi je drago zbog tebe!!!

Ja se sexam 2-3 puta dnevno, što s dečkom, što sama!
Svaki dan sam u teretani sat vremena minimalno!
Imam jako puno prijatelja i ljudi za razgovore i opijanje!
Uz magisterij radim i imam fakin hobi!
Dan mi je ispunjen od 0-48!
Kaj oš još???

I nemogu se rješit jebene depre i panike bez jebenih ljekova i jebenog psihijatra!!!
Kao ni većina ljudi ovdje.

A mogli bi svi mi probat odjebat lijekove i doktore i uzet porniče i orbitrek??
Onak, grupno.

bezsmisla
18.07.2009., 12:49
Kupila sam apaurine u ljekarni prije dva dana, trazila sam normabel a nije mi ga htjela dati bez recepta...zanima me zasto sam ovaj lijek dobila bez recepta a ovaj ne, iako su normabel i apaurin jedan te isti lijek?? Zahvaljujem

neeena
18.07.2009., 13:00
Kupila sam apaurine u ljekarni prije dva dana, trazila sam normabel a nije mi ga htjela dati bez recepta...zanima me zasto sam ovaj lijek dobila bez recepta a ovaj ne, iako su normabel i apaurin jedan te isti lijek?? Zahvaljujem

A gle, ni jedan ni drugi se ne izdaju bez recepta pa je to očito dobra volja gospođe za šankom.:)

neeena
18.07.2009., 13:15
ma znas,izgubis volju za tim trazenjem,,,i prestanes vjerovat da ti ista moze pomoci. hvala na savjetu. nada umire posljednja

Vjeruj mi, znam da ti nije lako jer sam prošla isto što i ti. I puno drugih ljudi.
Ne može se to opisati riječima.

Ali drži se, bit će ti bolje i vjerujem da će ti skoro biti cijela ova situacija pomalo smješna :top:

zeusxl
18.07.2009., 13:22
zeus, kako bi bilo da drugim ljudima više ne preporučuješ seks kao lijek protiv depresije i ostalih psih problema? sad sam izbrisala još jedan takav tvoj post.

očito je da ni tebi seks nije pomogao da se sasvim riješiš tableta.

Oni koji me poznaju, kao Rejica znaju da se zafrkavam.:):mig:
Pričama o sexu razbijam napetost.:) Koja je btw stalno prisutna. :mig:
Što se samog sexa tiče, draga mi je otišla u Zg. Bila je kod mene 3 tjedna. Bilo je super.:mig::)

zeusxl
18.07.2009., 13:32
Tim više što sam sama u k...u. I želim s ljudima podijeliti vlastita iskustva i znanje (Al se ograđujem od toga da sam neki vrhunski stručnjak i da je to sve tak kak ja velim jer se najviše bavim influencama i rakom)
Reebound se javlja kad se prestanu uzimati AD a bolest nije izlječena, znači bez odobrenja psihijatra. Nakon nekog vremena se javljaju grozne i puno jače depresivne epizode (depresija, anksioznost i panika) i to sam iskusila na vlastitoj koži, par mjeseci nakon prekida (samoinicijativnog)
Ali mislim da je pitanje bilo koji su simptomi, fizički, kod naglog prekida a to su ovi koje sam navela, koji nikako nisu strašni u usporedbi sa samom depresijom. I traju oko 7 dana.

A glede citalon- cipralex; provedena su istraživanja na nekoliko tisuća ljudi; zdravih i bolesnih, uključujući placebo pa je podatak relevantan jer sam ga citirala iz uglednog znanstvenog časopisa.
Nebi taj podatak ni navela da nije stvar u tome da sam ja sa cipralexa prešla na citalon i ne osjećam nikakve promjene ni nuspojave ko što nije ni skoro 90% ljudi iz navedenog istraživanja.

Znaš i sama da razne farmaceutske kompanije rade istraživanja za svoje potrebe.
Tako je svojevremeno New England Journal of Medicine objavio neku studiju kojom je Avandiu(lijek koji se daje kod diabetesa) proglasio rizičnim za oboljele od kardiovaskularnih bolesti.
To je čisti nonsens, jer su kod diabetičara oštećene krvne žile. Većina pacijenata su kardiopati(srčani bolesnici).FDA koja je vrlo rigorozna, nije zabranila upotrebu spomenutog lijeka.
U praksi nisam imao ni jedan smrtni slučaj koji je nastao upotrebom avandije.
Studije su jedno, a praksa je sasvim drugo.
Medicina nije matematika. Pa tako ako je tebi učinkovitost citalona jednaka cipralexu, meni nije.

zeusxl
18.07.2009., 13:43

Firestarter 17. 16.07. u 23.08.

Vidiš da je pitanje bilo dali se vraćaju psihički simptomi. Nitko nije spominjao fizičke simptome.:mig:

X007
18.07.2009., 13:56
Đizzzzzz!!!!
Majko mila, pa fakat mi se više neda.
Dal neko pročita onaj fakin papirić priložen u kkutijici s tabletama???
Samo trebaš znat sparit 30ak slova abecede.
Suicidalnost= simptom depresije.
Povećan na početku uzimanja antidepresiva- potreban liječnički nadzor.
AD- piti najmanje 6 mjeseci.

I opet; jako mi je drago zbog tebe!!!

Kaj oš još???

I nemogu se rješit jebene depre i panike bez jebenih ljekova i jebenog psihijatra!!!

A mogli bi svi mi probat odjebat lijekove i doktore i uzet porniče i orbitrek??
Onak, grupno.

A onda stvarno ne znam šta da ti kažem, ne kužim zašto si u depresiji kad imaš sve u životu. Ako tebi pomažu tablete ok, meni ne trebaju...

3-2-1
18.07.2009., 14:08
Otac mi pije zoloft i misar SR, već 18 dana i to je prvi put da koristi tablete iako je (shvaćam sad kad vrtim film unazad 20 godina) već do sada imao kraće periode depresije, bezvoljnosti... kulminiralo je prije 2 mjeseca sa želučanom neurozom i samovoljno je otišao psihijatru.

Iako otac kaže da mu tablete ne pomažu, gledajući sa strane mislim da mu zoloft dosta pomaže, jer nema više želučanih problema, nije depresivan, bezvoljan, vratija mu se apetit, ima volje radit kučanske poslove ...
međutim, ne može spavati. čak je prva dva dana po uzimanju tableta dugo spavao, ali nakon toga nikako (znaći zadnjih 16 dana).

pošto mi je prijateljica psiholog i ima nekakvog iskustva u tom području, kaže da treba vremena da tablete počmu djelovat, treba bit strpljiv itd., međutim jako je teško to objasniti nekome tko ima takvih problema.

nakon koliko bi se trebali vidjeti učinci misara?

da li se gore navedene tablete mogu mješati s vitaminomB?

Kako se mi iz obitelji trebamo postaviti, jer nekad djeluje neutješno?

jeli preporučate nekakve čajeve koji mogu malo pripomoć situaciji, npr. gospina trava?

Naša obitelj do sad nije imala nikava iskustva s tim stanjem, pa smo možda činili i greše, govoreći mu da je to sve "u glavi", da ide među ljude, na posao, a poslje smo shvatili da je to greška da ga ne treba silit na ništa.

unaprijed se zahvaljujem!

neeena
18.07.2009., 14:09
Znaš i sama da razne farmaceutske kompanije rade istraživanja za svoje potrebe.
Tako je svojevremeno New England Journal of Medicine objavio neku studiju kojom je Avandiu(lijek koji se daje kod diabetesa) proglasio rizičnim za oboljele od kardiovaskularnih bolesti.
To je čisti nonsens, jer su kod diabetičara oštećene krvne žile. Većina pacijenata su kardiopati(srčani bolesnici).FDA koja je vrlo rigorozna, nije zabranila upotrebu spomenutog lijeka.
U praksi nisam imao ni jedan smrtni slučaj koji je nastao upotrebom avandije.
Studije su jedno, a praksa je sasvim drugo.
Medicina nije matematika. Pa tako ako je tebi učinkovitost citalona jednaka cipralexu, meni nije.

Ja nis nigdje spomenula da je učinkovitost jednaka ili da su to isti lijekovi, već da učinkovitost nije toliko veća da bi se opravdali visoki troškovi.
I to samo radi tog jer ja uzimam spomenutu terapiju.
Isključivo iz razloga da nekom dam savjet a ne da se ovdje prepirem s nekim.

I jako sam dobro upoznata sa politikom farmaceutskih kompanija i politikom FDA koja mi se gadi.

zeusxl
18.07.2009., 14:17
Ja nis nigdje spomenula da je učinkovitost jednaka ili da su to isti lijekovi, već da učinkovitost nije toliko veća da bi se opravdali visoki troškovi.
I to samo radi tog jer ja uzimam spomenutu terapiju.
Isključivo iz razloga da nekom dam savjet a ne da se ovdje prepirem s nekim.

I jako sam dobro upoznata sa politikom farmaceutskih kompanija i politikom FDA koja mi se gadi.

Pa to je ono o čemu ja pišem. Ja sam uzimao prvo cipralex,pa citalon, sad sam opet na cipralexu.
Tebi je djelovanje tih dvaju lijekova jednako,meni nije.
Ne možemo davati generalne savjete. Netkome jedan AD bolje djeluje, drugome drugi. Kad bi svi reagirali jednako, nebi onda uopće bili potrebni ti svi AD. :mig:
Ne svađam se, samo nastojim ljudima objasniti neke stvari. Ponavljam, medicina nije matematika.
Inače bi svi pili apaurine i nebi nam trebali drugi lijekovi.:):mig:

neeena
18.07.2009., 14:29
Firestarter 17. 16.07. u 23.08.

Vidiš da je pitanje bilo dali se vraćaju psihički simptomi. Nitko nije spominjao fizičke simptome.:mig:

Ako je osoba izlječena od depresije i nema više potrebe za AD onda se simptomi depresije ne vračaju. Firestarteru sam objasnila kak se skida s cipraleksa i što se dešava ako skidanje nije postepeno i koji se simptomi javljaju pri skidanju. Te sam mu objasnila koliko traje lječenje.

Povratak depreivnih epizoda (psihičkih simptoma) je vezan uz prestanak uzimanja ad ukoliko osoba nije izlječena.
I to isto tako govorim iz vlastiitog iskustva.

I mislim da nisam niš krivo rekla. Ili sam glupa pa ne kužim.:ne zna:

I opet; stvarno nisam tu došla se prepirati oko pizdarija nego, nadam se, nekome pomoći i dati savjet.:kava:

neeena
18.07.2009., 14:32
A onda stvarno ne znam šta da ti kažem, ne kužim zašto si u depresiji kad imaš sve u životu. Ako tebi pomažu tablete ok, meni ne trebaju...

E da kužim zašto sam u depresiji onda bi imala otprilike sve u životu.

Jako mi je drago zbog tebe.

koza nora
18.07.2009., 16:53
ja kuzim pa mi svejedno to kuzenje nis ne pomaze :zubo:

rejoflajt
18.07.2009., 17:12
Otac mi pije zoloft i misar SR, već 18 dana i to je prvi put da koristi tablete iako je (shvaćam sad kad vrtim film unazad 20 godina) već do sada imao kraće periode depresije, bezvoljnosti... kulminiralo je prije 2 mjeseca sa želučanom neurozom i samovoljno je otišao psihijatru.

Iako otac kaže da mu tablete ne pomažu, gledajući sa strane mislim da mu zoloft dosta pomaže, jer nema više želučanih problema, nije depresivan, bezvoljan, vratija mu se apetit, ima volje radit kučanske poslove ...
međutim, ne može spavati. čak je prva dva dana po uzimanju tableta dugo spavao, ali nakon toga nikako (znaći zadnjih 16 dana).

pošto mi je prijateljica psiholog i ima nekakvog iskustva u tom području, kaže da treba vremena da tablete počmu djelovat, treba bit strpljiv itd., međutim jako je teško to objasniti nekome tko ima takvih problema.

nakon koliko bi se trebali vidjeti učinci misara?
misar je anksiolitik koji smiruje nakon otprilike 20 minuta, obično se daje neki anksiolitik uz antidepresiv da se ublaže moguće nuspojave. ali se možeš lako navući na njih.
da li se gore navedene tablete mogu mješati s vitaminomB? mislim da vitamini ne smetaju,nego pojačavaju i ubrzavaju djelovanje antidepresiva.

Kako se mi iz obitelji trebamo postaviti, jer nekad djeluje neutješno?
kako ste se inače postavljali? je li mu smetala ili pomagala vaša pažnja? ja sam, recimo, tip koji u takvim stvarima nije trpio nikoga pored sebe već mi je trebao potpuni mir, ali sam to rekla mužu pa se lakše onda sa mnom nosio.
jeli preporučate nekakve čajeve koji mogu malo pripomoć situaciji, npr. gospina trava?
mislim da sam negdje pročitala da to ne smiješ uzimati uz AD, pitajte dr, za smirenje ima misar.

Naša obitelj do sad nije imala nikava iskustva s tim stanjem, pa smo možda činili i greše, govoreći mu da je to sve "u glavi", da ide među ljude, na posao, a poslje smo shvatili da je to greška da ga ne treba silit na ništa.

unaprijed se zahvaljujem!
upravo tako, to samo odmaže, ja sam bila svjesna svega, ali se nisam mogla pomaknuti i ako bi me muž tjerao na neku aktivnost, obično sam se otresla na njega. treba ga pustiti da sam, svojim tempom, ako mu dođe volja, napravi nešto. i sama si rekla da je počeo raditi po kući ili sl. samo mu dajte do znanja:"mi smo uz tebe, ako što trebaš, samo nam reci."sretno!!!

rejoflajt
18.07.2009., 17:22
Đizzzzzz!!!!

Kaj oš još???

ne znam, ali meni se iz ovog tvog posta čini da nemaš nikakve simptome depre, naprosto "nemaš vremena za nju ni za pa", nemaš ih gdje utrpati u tvoj 48-satni schedule!http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/aldeen.gif ako se varam, sorry.

neeena
18.07.2009., 17:33
ne znam, ali meni se iz ovog tvog posta čini da nemaš nikakve simptome depre, naprosto "nemaš vremena za nju ni za pa", nemaš ih gdje utrpati u tvoj 48-satni schedule!http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/aldeen.gif ako se varam, sorry.

Draga rejo, nakon što skoro 7 godina pijem ad presretna sam što nemam simptome depre, pa imam otprilike 1-2 put mjesećno u blažem obliku nego prije.

Ne kužim kaj ti sad ovaj post znači, dečku objašnjavam kak se nisam mogla izlječit od depre bez lijekova i psihijatra jer tvrdi da se depresija može izlječiti seksom, vježbama i obavezama. Samo mu pokušavam objasniti da to kod većine ljudi ne funkcionira.:confused:

rejoflajt
18.07.2009., 17:40
Draga rejo, nakon što skoro 7 godina pijem ad presretna sam što nemam simptome depre, pa imam otprilike 1-2 put mjesećno u blažem obliku nego prije.

Ne kužim kaj ti sad ovaj post znači, dečku objašnjavam kak se nisam mogla izlječit od depre bez lijekova i psihijatra jer tvrdi da se depresija može izlječiti seksom, vježbama i obavezama. Samo mu pokušavam objasniti da to kod većine ljudi ne funkcionira.:confused:

žao mi je, očito sam fulala. jesi mijenjala AD? ideš na pt? ako da, koliko često?

neeena
18.07.2009., 17:53
žao mi je, očito sam fulala. jesi mijenjala AD? ideš na pt? ako da, koliko često?

Nije bed.

Na početku sam uzimala zoloft i helex, kad mi je bilo bolje odlučila sam se samoizlječiti pa mi je bilo još gore.
Nastavila sam sa cipralexom, zamjenila ga citalonom i to mi je sadašnja terapija uz rivotril protiv pa (za koje sam skužila da se pojavljuju ugl. u PMS-u).
Sada idem rijetko na pt, otprilike svaka 2- 3 mjeseca jer se osječam relativno dobro. Ali moja psihijatrica mi ništa ne govori o pekidu lječenja i mislim da sam ja doživotan slučaj.:(

Da nema ad i pt vjerojatno bi bila 2 m ispod zemlje umjesto ovdje gdje sam sada.
Želim samo objasniti ljudima s istim problemom da ad i pt nisu nikakav bed i da čovijek može normalno funkcionirati uz depru koja je sveprisutan problem i za koji ima rješenja.

rejoflajt
18.07.2009., 17:56
Nije bed.

Na početku sam uzimala zoloft i helex, kad mi je bilo bolje odlučila sam se samoizlječiti pa mi je bilo još gore.
Nastavila sam sa cipralexom, zamjenila ga citalonom i to mi je sadašnja terapija uz rivotril protiv pa (za koje sam skužila da se pojavljuju ugl. u PMS-u).
Sada idem rijetko na pt, otprilike svaka 2- 3 mjeseca jer se osječam relativno dobro. Ali moja psihijatrica mi ništa ne govori o pekidu lječenja i mislim da sam ja doživotan slučaj.:(

Da nema ad i pt vjerojatno bi bila 2 m ispod zemlje umjesto ovdje gdje sam sada.
Želim samo objasniti ljudima s istim problemom da ad i pt nisu nikakav bed i da čovijek može normalno funkcionirati uz depru koja je sveprisutan problem i za koji ima rješenja.

ne mora značiti da ćeš morati piti stalno ad. jesu terapije 45 min ili samo par minuta? kako to izgleda, ako ti nije bed, opiši malo...

zdrafko mamich
18.07.2009., 20:18
Ima li tko da je postao aseksualan od tableta? ko da su pojele taj dio u mozgu za doživljaj seksualnosti. gotovo se više i ne sječam kako je to osjetiti privlačnost :( zna li tko što može pomoći da se ublaže ti simptomi tableta?

zeusxl
18.07.2009., 20:29
Na žalost nuspojava AD je smanjenje libida.:(
Zato ja curama pričam o sexu. Nastojim unjeti malo antistresne terapije. :mig:

Miligram
19.07.2009., 11:44
Na žalost nuspojava AD je smanjenje libida.:(
Zato ja curama pričam o sexu. Nastojim unjeti malo antistresne terapije. :mig:

Hm...jeste da smanjuje sexualni nagon ali ja pijem ad već 3mj. i nije nekaj strašno :)

znashtikosam
19.07.2009., 12:31
Dali uzimate cipralex? Ako da skrećem vam pozornost na jednu činjenicu. Postoji lijek citalon, koji neki daju kao zamjenu za cipralex. Citalon se ne doplaćuje. Cipralex se doplaćuje oko 50 kn po kutiji. To vam nije isti lijek. Citalon ima generičko ime(citalopram). Cipralex(escitalopram). Dakle vidite da postoji razlika između ta dva lijeka.
Što se tiče učinkovitosti mogu reći da sam malo škrtario, pa sam uzimao citalon. Simptomi anksioznosti i PA su se pojačali. Sad sam opet na cipralexu i osjećam se bolje.:top:

Zeuse,pijem ja citalon (nisam u prilici mnogo trošiti jer sam student kojeg još uvijek uzdržava roditelj),a pila sam cipralex i odlično mi je sjeo. Prestala sam ga piti iz čiste bahatosti (to je dok smo još bili u malo povoljnijoj financijskoj situaciji). Citalon sam počela piti prije tri dana i od prvog dana mi je zlo nakon što ga popijem. Ubije mi apetit i malo što mogu zadržati u želudcu.

Zanima me ima li još tko takvih iskustava s citalonom?

zeusxl
19.07.2009., 13:09
Zeuse,pijem ja citalon (nisam u prilici mnogo trošiti jer sam student kojeg još uvijek uzdržava roditelj),a pila sam cipralex i odlično mi je sjeo. Prestala sam ga piti iz čiste bahatosti (to je dok smo još bili u malo povoljnijoj financijskoj situaciji). Citalon sam počela piti prije tri dana i od prvog dana mi je zlo nakon što ga popijem. Ubije mi apetit i malo što mogu zadržati u želudcu.

Zanima me ima li još tko takvih iskustava s citalonom?
Mučnina je nuspojava i cipralexa i citalona. Zato, ako dugo nisi uzimala spomenute lijekove, trebaš početi uzimati male doze. Kreni sa 1/4 tbl, pa postepeno povećavaj dozu.

znashtikosam
19.07.2009., 13:46
Mučnina je nuspojava i cipralexa i citalona. Zato, ako dugo nisi uzimala spomenute lijekove, trebaš početi uzimati male doze. Kreni sa 1/4 tbl, pa postepeno povećavaj dozu.

Hvala!
A smijem li te još nešto pitati?
Ovako,ja trenutno imam velikih problema s promjenama raspoloženja i trebalo bi mi nešto što će mi kratkoročno pomoći. Poznato je da ciprić počne djelovati tek nakon mjesec dana,ponekad i više.
A psihijatar se vraća tek šestog kolovoza.A dotle tko živ-tko mrtav. :o

rejoflajt
19.07.2009., 14:48
Hvala!
A smijem li te još nešto pitati?
Ovako,ja trenutno imam velikih problema s promjenama raspoloženja i trebalo bi mi nešto što će mi kratkoročno pomoći. Poznato je da ciprić počne djelovati tek nakon mjesec dana,ponekad i više.
A psihijatar se vraća tek šestog kolovoza.A dotle tko živ-tko mrtav. :o

to ti ne smije nitko savjetovati, nazovi na mob dr ili odi kod opće prakse.

rejoflajt
19.07.2009., 14:52
ili odi nekom drugom psihiću koji nije trenutno na g.o.ovo je predugo za čekati.http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/delphewen.gif

znashtikosam
19.07.2009., 15:01
ili odi nekom drugom psihiću koji nije trenutno na g.o.ovo je predugo za čekati.http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/delphewen.gif

Jelde? Pa i ja sam to rekla.Pogotovo zbog toga što se ne vidjesmo još od petnaestog šestog (naime,na godišnjem je :rolleyes: )
Hvala,poslušat ću savjet,već imam jednu psihijatricu u vidu. :)

cane_spalato
19.07.2009., 16:03
Pozdrav ljudovi!

Interesira me koji je od dva navedena ljeka bolji za liječenje anksioznosti i koje su glavne razlike između njih?

Hvala

Ariane
19.07.2009., 16:15
Pozdrav ljudovi!

Interesira me koji je od dva navedena ljeka bolji za liječenje anksioznosti i koje su glavne razlike između njih?

Hvala

Koliko ja znam, Xanax se koristi za liječenje težih oblika anksioznih poremećaja od Lexaurina.
Koji je bolji, zavisi od dijagnoze.

Za više informacija o razlikama morat ćeš pričekati nekog kemičara, psihijatra ili konzumenta :ne zna:

annonimus
19.07.2009., 16:22
nemoj pit nijedno ni drugo jer stvaraju ovisnost. bolje pij pivo

rejoflajt
19.07.2009., 16:42
Lexaurin je bromazepam, i spada u grupu benzodiazepina. U manjim količinama daje se za smanjenje duševne napetosti, nemira ili tjeskobe, i u manjim dozama ne utječe na motoričku aktivnost. Kod većih doza djeluje sedativno.
Isto kad se tjeskoba i napetost javljaju vezano za akoholni apstinencijski sindrom.
Depresivnim i psihotičnim bolesnicima bromazepam se ne smije davati kao samostalni lijek.
Inače, nitko ti ga neće dati bez recepta.

wikipedia-http://en.wikipedia.org/wiki/Bromazepam
"..Bromazepam (marketed under several brand names, including Lexotan, Brazepam, Bromaze, and Lectopam)[1] is a benzodiazepine derivative drug, developed in the 1970s.[2][3] It has mainly anxiolytic and at higher doses also sedative, hypnotic and skeletal muscle relaxant properties."

wikipedia-http://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam

Alprazolam, also known under the trade names Xanax, Xanor and Niravam, is a short-acting drug of the benzodiazepine class used to treat moderate to severe anxiety disorders, panic attacks, and is used as an adjunctive treatment for anxiety associated with moderate depression. It is also available in an extended-release form, Xanax XR, both of which are now available in generic form. Alprazolam possesses anxiolytic, sedative, hypnotic, anticonvulsant, and muscle relaxant properties.

Xanax (Generic)
Xanax (Alprazolam) is used to treat anxiety disorders and panic attacks. Alprazolam is in a class of medications called benzodiazepines. It works by decreasing abnormal excitement in the brain.
Uses

http://www.us-pharm.com/xanax.php?aid=lqr

Xanax is a tranquilizer used in the short-term relief of symptoms of anxiety or the treatment of anxiety disorders. It is sometimes prescribed for treatment of alcohol withdrawal, fear of open spaces and strangers, depression, irritable bowel syndrome and premenstrual syndrome.
How to take

Follow the directions for using this medicine provided by your doctor. Xanax may be taken with or without food. If stomach upset occurs, take with food to reduce stomach irritation. Avoid eating grapefruit or drinking grapefruit juice while you are being treated with Xanax.
Side effects

Side effects, that may go away during treatment, include excessive daytime drowsiness, unusual weakness, dizziness, lightheadedness, headache, clumsiness, or unsteadiness. If they continue or are bothersome, check with your doctor. If you notice other effects not listed above, contact your doctor, nurse, or pharmacist.
Precaution

Do not exceed the recommended dose or take this medicine for longer than prescribed. Exceeding the recommended dose or taking this medicine for longer than prescribed may be habit-forming. This medicine may cause drowsiness or dizziness. Do not drive, operate machinery, or do anything else that could be dangerous until you know how you react to this medicine. This medicine will add to the effects of other medicines and alcohol. Ask your pharmacist if you have questions about which medicines can cause drowsiness. For women: this medicine has been shown to cause harm to the human fetus. If you plan on becoming pregnant, discuss with your doctor the benefits and risks of using this medicine during pregnancy. This medicine is excreted in breast milk. Do not breast-feed while taking this medicine. Tell your doctor or pharmacist if you have any medical conditions. Some medical conditions may interact with Xanax: if you have glaucoma or a predisposition for glaucoma, liver problems, lung problems or chronic obstructive pulmonary disease (COPD), muscle problems, depression, suicidal tendencies, a blood disorder known as porphyria, or a history of substance abuse or dependence.
Drug interactions

Some medicines may interact with Xanax. Tell your health care provider if you are taking any other medicines, especially any of the following: Rifampin or St. John's wort because the effectiveness of Xanax may be decreased; Azole antifungals (eg, itraconazole, ketoconazole), cimetidine, clozapine, delavirdine, fluvoxamine, HIV protease inhibitors (eg, ritonavir), fluoxetine, macrolides and ketolides (eg, erythromycin, azithromycin), nefazodone, omeprazole, propoxyphene, sodium oxybate (GHB), or valproic acid because side effects such as increased sedation or heart problems may occur; Clozapine, hydantoins (eg, phenytoin), or valproic acid because the actions and side effects of these medicines may be increased. This may not be a complete list of all interactions that may occur. Ask your health care provider if Xanax may interact with other medicines that you take. Check with your health care provider before you start, stop, or change the dose of any medicine.
Missed dose

If you miss a dose of this medicine and you are using it regularly, take it as soon as possible. If you do not remember until later, skip the missed dose and go back to your regular dosing schedule. Do not take 2 doses at once.
Storage

Store at room temperature between 59 and 86 degrees F (15-30 degrees C) away from light and moisture. Keep this and all medications out of the reach of children.

neeena
19.07.2009., 21:35
ne mora značiti da ćeš morati piti stalno ad. jesu terapije 45 min ili samo par minuta? kako to izgleda, ako ti nije bed, opiši malo...

Moje terapije nekad traju sat vremena a nekad 15ak min.
To su suportivne terapije (tak piše) a pristup je takav da mi ona nekako iz podsvjesti iskopa moje probleme.
Izvana sam olfo čvrsta i staložena ali kad dođem na terapiju uglavnom isplačem pola života.
Zapalimo cigaretu (uz to da mi svaki put napomene štetnost :))
Zna postavit pravo pitanje na koje ja nađem odgovor i iznenadim sama sebe.
Većinu vremena ja pričam a ona me potiće na to.
Izvukla je iz moje podsvjesti nevjerojatne stvari i ono čega sam se najviše bojala a to je da je vjerojatno prvenstveno problem u mojoj majci a iza nje slijedi obiteljska situacija sa svojom sklonošću alkoholu.
Zbog onoga što sam proživljavala bila sam sigurna da nisam normalna i da ionako od te strahote neću ni poživjet duže od godine dana. Mislila sam da sam nepotrebna i beskorisna i da nikad neće bit ništa od mene.
Uz stalne terapije i AD sam upisala faks, diplomirala, skoro ću magistrirat, uspjela sam stvoriti stabilnu vezu i drugačije gledam na sve što me prije opterečivalo.
Kad je depresija i panika počela billa sam još dijete,
Na početku mi se teško bilo otvoriti i samo sam šutjela (iako sam sam zatražila pomoć- na hitnoj, u noći sam vrištala da želim psihijatra jer umirem od toga što nisam normalna) ali sad, iako je malo smješno, jedva čekam sljedeću terapiju.

Ak te još kaj zanima, samo pitaj.
dal ti ideš na pt i kak kod tebe to funkcionira?

neeena
19.07.2009., 21:58
Pozdrav ljudovi!

Interesira me koji je od dva navedena ljeka bolji za liječenje anksioznosti i koje su glavne razlike između njih? Hvala

Lexaurin je bromazepam a Xanax alprazolam. Oba lijeka spadaju u skupinu benzodiazepina. Razlikuju se u aktivnoj supstanci.
Oba su anksiolitici pa se oba primjenjuju u liječenju anksioznosti i djeluju umirujuće.
Xanax se obično daje "težim" bolesnicima i osim što djeluje anksiolitički služi i kao prevencija (ili lijek) paničnim napadajima.

Tvoj doktor ili psihijatar će odrediti koji lijek ti trebaš uzimati. Nemoj ih uzimati na svoju ruku jer izazivaju ovisnost.

neeena
19.07.2009., 22:00
sad vidim da je ti je odgovor već postan.
Al od viška glava ne boli :D

cane_spalato
19.07.2009., 22:50
Lexaurin je bromazepam a Xanax alprazolam. Oba lijeka spadaju u skupinu benzodiazepina. Razlikuju se u aktivnoj supstanci.
Oba su anksiolitici pa se oba primjenjuju u liječenju anksioznosti i djeluju umirujuće.
Xanax se obično daje "težim" bolesnicima i osim što djeluje anksiolitički služi i kao prevencija (ili lijek) paničnim napadajima.

Tvoj doktor ili psihijatar će odrediti koji lijek ti trebaš uzimati. Nemoj ih uzimati na svoju ruku jer izazivaju ovisnost.

Da ali mi je psihijatar daje lexaurin od 1.5mg (najmanju) po potrebi a drugi također "eminentni" stručnjak mi daje 3 puta dnevno po 0.5mg xanaxa (srednja doza) :confused:

Trenutno sam u dosta kriznom razdoblju pa ću se sutra posavjetovat sa nekim od dr....

Inace jedno vrijeme sam konstantno uzimao oba lijeka u večim količinama i nakon naglog prekida uzimanja nisam ima nikakvih problema sa apstinencijskom krizom....

Nije za pohvalit se al eto kad sam već iskren.

Također pijem cipralex 2 puta dnevno po 10mg konstantno.

Diagnoza f41.2 ali kod ovog prvog shrinka

Trenutno se nalazim u dosta kriznoj situaciji pa neznam šta da radim....

rejoflajt
19.07.2009., 23:03
Moje terapije nekad traju sat vremena a nekad 15ak min.
To su suportivne terapije support samo znači uz "podršku", pomoć pt.
Izvana sam olfo čvrsta i staložena ali kad dođem na terapiju uglavnom isplačem pola života. jel vidiš koliko su korisne!
Zapalimo cigaretu (uz to da mi svaki put napomene štetnost :))
Zna postavit pravo pitanje na koje ja nađem odgovor i iznenadim sama sebe.
Većinu vremena ja pričam a ona me potiće na to.sve na mjestu. isto kod mene.
Izvukla je iz moje podsvjesti nevjerojatne stvari i ono čega sam se najviše bojala a to je da je vjerojatno prvenstveno problem u mojoj majci a iza nje slijedi obiteljska situacija sa svojom sklonošću alkoholu.
Zbog onoga što sam proživljavala bila sam sigurna da nisam normalna i da ionako od te strahote neću ni poživjet duže od godine dana. Mislila sam da sam nepotrebna i beskorisna i da nikad neće bit ništa od mene.
Uz stalne terapije i AD sam upisala faks, diplomirala, skoro ću magistrirat, uspjela sam stvoriti stabilnu vezu i drugačije gledam na sve što me prije opterečivalo.
Kad je depresija i panika počela billa sam još dijete,
Na početku mi se teško bilo otvoriti i samo sam šutjela (iako sam sam zatražila pomoć- na hitnoj, u noći sam vrištala da želim psihijatra jer umirem od toga što nisam normalna) ali sad, iako je malo smješno, jedva čekam sljedeću terapiju.

Ak te još kaj zanima, samo pitaj.
dal ti ideš na pt i kak kod tebe to funkcionira?

ma nemam ti kaj dodati, tako su otprilike izgledale i moje pt, 1xtjedno, uvijek 45 min, ona mi je pomogla da upoznam bolje sebe, da skinem roditelje, kako to ona kaže, s trona, tako da mi sad njihovo mišljenje o mojim odlukama nije važno.

a što se početaka tiče, nisam bila u stanju govoriti. dolazila sam joj s isprintanim pismima. sad smo ustvari, pri kraju pt, rekla je da sam jako napredovala, puno napravila i da smatra da nakon 5,5 godina mogu 2xmjesečno dolaziti jer se već polako oslanjam na sebe što i jest krajnji cilj terapije- odrasti, emocionalno prihvatiti.
ali problem je što sam od mame genetski naslijedila, opet, kako ona kaže, "pravu urođenu depru" i morat ću piti AD doživotno. (by the way, to nisam mami rekla niti ću ikad jer bi ju ubilo, a meni ne bi donijelo satisfakciju).

da još nešto spomenem, prije tih 5,5 godina privatne pt, išla sam oko 7g. "neprivatno" u vinogradsku gdje mi je žena nanjela više štete nego koristi. u biti se ponašalo kao psiholog tipa: a zašto ne biste ovako, onako...dijelila savjete...što se na pt gotovo pa nikad ne radi jer ako ga ti nećeš moći ispuniti krivit ćeš dr, a i sebe i još će ti više samopouzdanje pasti. nije ona bila zlonamjerna, ali je radila krivo i vidiš koliko sam godina potrošila-iako efektivno, možda pola od toga jer su prvo bile pt svaka 2 tjedna, pa je to doguralo do 1x u 3mjeseca. voila, neeena.
od lijekova počela sa prozacom i xanaxima, kod privatne dobila zoloft koji mi je jako pomogao, a zatim mi se vratila gadna depresivna epizoda, a i trebalo me skinuti sa xanaxa o kojima sam postala psihički i fizički ovisna,tako da mi je propisala mi je AD fevarin. uspjela sam xanaxe dovesti do 2 ili 1 komada, ima dana kad nijednog ne uzmem, a pila sam ih 12 godina! znači, fevarin pijem oko pola godine. zaboravila sam da pijem (senilnost, hm, lijekovi sprže koješta u mozgu, grrr) i stabilizator raspoloženja- lamictal jer sam imala u jednom danu puno oscilacija sad up, pa onda down. uf, što sam se raspisala!

http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/ta_ptite_fleur.gif

neeena
19.07.2009., 23:12
Da ali mi je psihijatar daje lexaurin od 1.5mg (najmanju) po potrebi a drugi također "eminentni" stručnjak mi daje 3 puta dnevno po 0.5mg xanaxa (srednja doza) :confused:

Trenutno sam u dosta kriznom razdoblju pa ću se sutra posavjetovat sa nekim od dr....

Inace jedno vrijeme sam konstantno uzimao oba lijeka u večim količinama i nakon naglog prekida uzimanja nisam ima nikakvih problema sa apstinencijskom krizom....

Nije za pohvalit se al eto kad sam već iskren.

Također pijem cipralex 2 puta dnevno po 10mg konstantno.

Diagnoza f41.2 ali kod ovog prvog shrinka

Trenutno se nalazim u dosta kriznoj situaciji pa neznam šta da radim....

Poznate su mi takve situacije, i meni je bilo tako na početku.
Imamo otprilike istu dijagnozu.

Mogu ti samo reći da svakak otiđi sutra kod dr i objasni mu situaciju, vjerojatno će ti povećati dozu ili možda promjeniti lijek.

Sretno:top:

neeena
19.07.2009., 23:34
ma nemam ti kaj dodati, tako su otprilike izgledale i moje pt, 1xtjedno, uvijek 45 min, ona mi je pomogla da upoznam bolje sebe, da skinem roditelje, kako to ona kaže, s trona, tako da mi sad njihovo mišljenje o mojim odlukama nije važno.

a što se početaka tiče, nisam bila u stanju govoriti. dolazila sam joj s isprintanim pismima. sad smo ustvari, pri kraju pt, rekla je da sam jako napredovala, puno napravila i da smatra da nakon 5,5 godina mogu 2xmjesečno dolaziti jer se već polako oslanjam na sebe što i jest krajnji cilj terapije- odrasti, emocionalno prihvatiti.
ali problem je što sam od mame genetski naslijedila, opet, kako ona kaže, "pravu urođenu depru" i morat ću piti AD doživotno. (by the way, to nisam mami rekla niti ću ikad jer bi ju ubilo, a meni ne bi donijelo satisfakciju).

da još nešto spomenem, prije tih 5,5 godina privatne pt, išla sam oko 7g. "neprivatno" u vinogradsku gdje mi je žena nanjela više štete nego koristi. u biti se ponašalo kao psiholog tipa: a zašto ne biste ovako, onako...dijelila savjete...što se na pt gotovo pa nikad ne radi jer ako ga ti nećeš moći ispuniti krivit ćeš dr, a i sebe i još će ti više samopouzdanje pasti. nije ona bila zlonamjerna, ali je radila krivo i vidiš koliko sam godina potrošila-iako efektivno, možda pola od toga jer su prvo bile pt svaka 2 tjedna, pa je to doguralo do 1x u 3mjeseca. voila, neeena.
od lijekova počela sa prozacom i xanaxima, kod privatne dobila zoloft koji mi je jako pomogao, a zatim mi se vratila gadna depresivna epizoda, a i trebalo me skinuti sa xanaxa o kojima sam postala psihički i fizički ovisna,tako da mi je propisala mi je AD fevarin. uspjela sam xanaxe dovesti do 2 ili 1 komada, ima dana kad nijednog ne uzmem, a pila sam ih 12 godina! znači, fevarin pijem oko pola godine. zaboravila sam da pijem (senilnost, hm, lijekovi sprže koješta u mozgu, grrr) i stabilizator raspoloženja- lamictal jer sam imala u jednom danu puno oscilacija sad up, pa onda down. uf, što sam se raspisala!

http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/ta_ptite_fleur.gif

Rasplakala sam se dok ovo čitam jer vidim kolko tog treba proći da postaneš kolo tolko funkcionalan.
Al 12 god muke! Svaka čast!!:top::top::top:
Od te depresije stvarno nema niš gore, izmučilo me to ko ništa.
Ja bez svoje priručne apoteke ne izlazim do dučana.
Da, kad spominješ mamu u tak lijepom svjetlu, kod mene je situacija skroz obrnuta, ne je... ju ni pol posto moja depra ni moji odlasci psihijatru ni niš. Nažalost, misli samo na sebe. Al sam uvijek imala podršku od svoje drage prijateljice.
Uz anksioznu depresiju s paničnim atakama mi je naknadno dijagnosticirana i fobija od kardiovaskularnog incidenta i smrti:D
Mene je isto tak jedan ugledni psihijatar "prek veze" gadno zaribao kad me me je nakon god. dana skinuo s ad, povratak depresije je bio prestrašan. Vratila sam se tadašnjoj i sadašnjoj psihijatrici.

A u vezi doživotne terapije, ako je i meni suđena, mislim da mi nije to nikakav bed samo da ostanem u normali. Jedino čega se malo bojim je trudnoća jer skoro bi htjela djecu a neznam ništa kak to sve skupa funkcionira (lijekovi i trudnoča).

rejoflajt
20.07.2009., 00:32
A u vezi doživotne terapije, ako je i meni suđena, mislim da mi nije to nikakav bed samo da ostanem u normali. Jedino čega se malo bojim je trudnoća jer skoro bi htjela djecu a neznam ništa kak to sve skupa funkcionira (lijekovi i trudnoča).

razgovarala ja i o tome s dr, kaže da se trudnice tada stavljaju na prozac koji je navodno najmanje štetan za bebu. dakle, mogućnost POSTOJI!

p.s. majka mi je nenamjerno nanijela štetu, ali je otac zakazao, samo kritike
nikad ohrabrenja...ali to sve, znaš i sama, proizlazi i iz njihovog odgajanja od strane njihovih roditelja...ma tu bi se dalo raspravljati, ali čemu...

koza nora
20.07.2009., 02:18
al kako znas da je depra nasljedna, kak se to skuzi?

global2008
20.07.2009., 06:26
sestra 50+, pije cca tri mjeseci 2mg risset(prije tri mj. smanjena sa 4mg) i jednu tabletu fevarina (mg=?) +tablete za tlak cilazil,osim jutarnjeg umora dugog budjenja i usporenosti iako je spavala 8-9 sati kao nus pojavu ima trzanje u nogama. u prvim mjesecima pijenja navedenog po preporuci lijecnika pila je i tabletu protiv tih trzanja (antiparkisonik), bilo je nesto bolje ali i sam joj je doktor rekao da to pije po potrebi ?? , a trzanje je konstantno.kakva su vasa iskustva , moram navesti da je prije ove kombinacije ljekova pila neku kombinaciju navodno starijih ljekova kad je prije godinu dana lezala na psihijatriji i nije pomagalo pa se preslo na skuplji riset za koji je dobila odobrenje ministarstva zdrastva,(tegobe i lijecenje antipsihoticima i antidepresivima traje cca godinu i pol) trenutno funkcionira zadovoljavajuce , istina duga koncentracija na jednu radnju je nemoguca , mislim na citanje knjige duze od pol sata, film duzi od sat ipol. svaki savjet iz vlastitog iskustva ili vasih poznatih ce dobro doc kao i preporuke.
mjesecno odlazi kod svog psihijatra i ti su odlasci uglavnom vezani kod njega da bi obnovio pijenje postojece terapije. tako da nema nista od psiho terapije a i sama kaze da joj to ne treba, kakva su vam iskustva,unaprijed hvala

rejoflajt
20.07.2009., 10:18
al kako znas da je depra nasljedna, kak se to skuzi?

dr skužila kroz pt.

neeena
20.07.2009., 14:02
sestra 50+, pije cca tri mjeseci 2mg risset(prije tri mj. smanjena sa 4mg) i jednu tabletu fevarina (mg=?) +tablete za tlak cilazil,osim jutarnjeg umora dugog budjenja i usporenosti iako je spavala 8-9 sati kao nus pojavu ima trzanje u nogama. u prvim mjesecima pijenja navedenog po preporuci lijecnika pila je i tabletu protiv tih trzanja (antiparkisonik), bilo je nesto bolje ali i sam joj je doktor rekao da to pije po potrebi ?? , a trzanje je konstantno.kakva su vasa iskustva , moram navesti da je prije ove kombinacije ljekova pila neku kombinaciju navodno starijih ljekova kad je prije godinu dana lezala na psihijatriji i nije pomagalo pa se preslo na skuplji riset za koji je dobila odobrenje ministarstva zdrastva,(tegobe i lijecenje antipsihoticima i antidepresivima traje cca godinu i pol) trenutno funkcionira zadovoljavajuce , istina duga koncentracija na jednu radnju je nemoguca , mislim na citanje knjige duze od pol sata, film duzi od sat ipol. svaki savjet iz vlastitog iskustva ili vasih poznatih ce dobro doc kao i preporuke.
mjesecno odlazi kod svog psihijatra i ti su odlasci uglavnom vezani kod njega da bi obnovio pijenje postojece terapije. tako da nema nista od psiho terapije a i sama kaze da joj to ne treba, kakva su vam iskustva,unaprijed hvala

Kolko je meni poznato, Risset se koristi u liječenju shizofrene psihoze, trzanje je nuspojava ovoga lijeka.
Obzirom da nije navedena dijagnoza, pretpostavljam da se radi shizofrenoj depresiji.
Ja nemam iskustva s ovime ali ti iz svog primjera mogu reći (anksiozna depreija s panikom) da je i meni dugo trebalo (više od 2 god lijekova i pt) da postignem zadovoljavajuću razinu koncentracije.
Ugl, nek ti o ovome više ispriča neko ko ima osobnog iskustva u ovakvom slučaju ili prekopaj malo po ostalim temama, možda nađeš sličan slučaj.
Pozz

neeena
20.07.2009., 14:06
razgovarala ja i o tome s dr, kaže da se trudnice tada stavljaju na prozac koji je navodno najmanje štetan za bebu. dakle, mogućnost POSTOJI!

Baš mi je to drago čut, moram i sama malo istražiti ovo. Al treba proć promjenu lijeka:rolleyes:

[/COLOR]
p.s. majka mi je nenamjerno nanijela štetu, ali je otac zakazao, samo kritike
nikad ohrabrenja...ali to sve, znaš i sama, proizlazi i iz njihovog odgajanja od strane njihovih roditelja...ma tu bi se dalo raspravljati, ali čemu...[/QUOTE]

O kako bi se dalo...
Za moju madre bi trebalo otvorit poseban podforum:D

ragdoll
20.07.2009., 23:47
nemoj pit nijedno ni drugo jer stvaraju ovisnost. bolje pij pivo

mani se ovakvim komentara. i alkohol stvara ovisnost. :mig:

zeusxl
20.07.2009., 23:50

Nisam baš imao iskustva sa pacijentima na risetu ili rispoleptu. To je noviji lijek. Mogu reći da su trzajevi koji se javljaju mogući od prijašnje terapije. Od moditena npr. Ali s druge strane je vjerojatno uzimala akineton, da se to smanji.
Potrebno je vremena da rispolept počinje djelovati. Rispolept se daje kod kroničnih oblika schisophrenie i to kod pacijenata, kod kojih druga terapija nije dala rezultata.
To je samo prijelaz prema novom lijeku, kojeg će sigurno kasnije početi uzimati.
Radi se o rispolept consti. Lijek se daje u ampulama putem intramuskularne injekcije.Pacijent dolazi kod svog doktora svaka 3 tjedna i dobije injekciju.
Ono što je nekad bio moditen depo, sada je rispolept consta. Samo puno bolji i sa malo nuspojava.
Jedan moj pacijent se je na takvu terapiju jako poboljšao. Počeo je i raditi. Kod drugog se isto stanje popravlja.:top:

fra_dinko
21.07.2009., 10:28
Što se može dogoditi ako se prekine terapija antipsihotikom (moditen) nakon 7 mjeseci nakon dijagnoze prolazni akutni psihotični poremećaj? Da li antipsihotik stvara ovisnost? Da li ima simptoma kod prekida terapije? Kod kljukanja ovim lijekom ne mogu se naspavati dovoljno, osjećam tupavost svih osjetila, čeljust mi se zna grčiti, osobnost mi se promijenila, nema više uzbuđenja u životu... Uglavnom osjećam se ko biljka, a želim ponovo živjeti čist. Ima netko stručan?

Martian7
21.07.2009., 11:33
Što se može dogoditi ako se prekine terapija antipsihotikom (moditen) nakon 7 mjeseci nakon dijagnoze prolazni akutni psihotični poremećaj? Da li antipsihotik stvara ovisnost? Da li ima simptoma kod prekida terapije? Kod kljukanja ovim lijekom ne mogu se naspavati dovoljno, osjećam tupavost svih osjetila, čeljust mi se zna grčiti, osobnost mi se promijenila, nema više uzbuđenja u životu... Uglavnom osjećam se ko biljka, a želim ponovo živjeti čist. Ima netko stručan?
Opasno je prekinuti s uzimanjem antipsihotika jer postoji jako velika vjerojatnost da ponovno dođe do psihotične epizode.

global2008
23.07.2009., 04:00
Nisam baš imao iskustva sa pacijentima na risetu ili rispoleptu. To je noviji lijek. Mogu reći da su trzajevi koji se javljaju mogući od prijašnje terapije. Od moditena npr. Ali s druge strane je vjerojatno uzimala akineton, da se to smanji.
Potrebno je vremena da rispolept počinje djelovati. Rispolept se daje kod kroničnih oblika schisophrenie i to kod pacijenata, kod kojih druga terapija nije dala rezultata.
To je samo prijelaz prema novom lijeku, kojeg će sigurno kasnije početi uzimati.
Radi se o rispolept consti. Lijek se daje u ampulama putem intramuskularne injekcije.Pacijent dolazi kod svog doktora svaka 3 tjedna i dobije injekciju.
Ono što je nekad bio moditen depo, sada je rispolept consta. Samo puno bolji i sa malo nuspojava.
Jedan moj pacijent se je na takvu terapiju jako poboljšao. Počeo je i raditi. Kod drugog se isto stanje popravlja.:top:

ako sam dobro razumio ona bi sa ovog risseta trebala prijeci na inekcije, znaci ova terapije nebi isla na smanjenje i prestanak uzimanja tih medikamenata nego je ova terapija prijelaz na injekcije, mislim da joj doktor nista o tome nije govorio, a vezano za smanjivanje trzaja da rijec je o akinetonu nisam se mogao sjetiti ali nije bio davao nekih rezultata pa joj je receno da uzima po potrebi, jos jedno pitanje dali znate iz iskustva nakon koliko vremena od pocetka uzimanja risseta se prelazi na injekcije te uz inekcije i dalje pije fevarin, pozz.

global2008
23.07.2009., 04:12
Kolko je meni poznato, Risset se koristi u liječenju shizofrene psihoze, trzanje je nuspojava ovoga lijeka.
Obzirom da nije navedena dijagnoza, pretpostavljam da se radi shizofrenoj depresiji.
Ja nemam iskustva s ovime ali ti iz svog primjera mogu reći (anksiozna depreija s panikom) da je i meni dugo trebalo (više od 2 god lijekova i pt) da postignem zadovoljavajuću razinu koncentracije.
Ugl, nek ti o ovome više ispriča neko ko ima osobnog iskustva u ovakvom slučaju ili prekopaj malo po ostalim temama, možda nađeš sličan slučaj.
Pozz

mislim da je njoj bila ista dijagnoza+gusenja tlakovi itd. ali kad je prvi put zavrsila u bolnici davali su joj moditen naime cuo sam da su joj to davali jos neke druge lijekove koji nisu dali rezultata samo neke nus pojave, tako da je sad na ovoj terapiji cca 6mj. i mislim da stvar ide na bolje, znaci prema tvom slucaju buduci da si cekala 2g. rezultate jos je rano govorit o zaljecenju u ovom slucaju,pozz

zeusxl
23.07.2009., 09:36
ako sam dobro razumio ona bi sa ovog risseta trebala prijeci na inekcije, znaci ova terapije nebi isla na smanjenje i prestanak uzimanja tih medikamenata nego je ova terapija prijelaz na injekcije, mislim da joj doktor nista o tome nije govorio, a vezano za smanjivanje trzaja da rijec je o akinetonu nisam se mogao sjetiti ali nije bio davao nekih rezultata pa joj je receno da uzima po potrebi, jos jedno pitanje dali znate iz iskustva nakon koliko vremena od pocetka uzimanja risseta se prelazi na injekcije te uz inekcije i dalje pije fevarin, pozz.

Fevarin je AD. Risset je antipsihotik. Čudna neka kombinacija. Pogotovo što navodiš da je bila na moditenu.
Moditen i risset se daju kod kroničnih oblika schisophrenie. Nije mi jasno zašto onda uzima i fevarin.:ne zna:
Nema nekog pravila kad se sa tableta prelazi na injekcije. Neki pacijenti uzimaju jedno i drugo. Sve ovisi o reakciji pacijenta na spomenutu terapiju.
Još nešto. Ne postoji schisophrena depresija. Ili je depresija ili schisophrenia.

zeusxl
23.07.2009., 09:41
Pozz
Ne postoji diagnoza shizophrene depresije.To su dvije potpuno različite bolesti.:mig:

rejoflajt
23.07.2009., 19:45

baci pogled malo na F dijagnoze...

neeena
25.07.2009., 01:10
Ne postoji diagnoza shizophrene depresije.To su dvije potpuno različite bolesti.:mig:

Znam da su to različite bolesti.
Nisam znala točan naziv al znam da postoje slučajevi depresije i shizorenije u kompletu a ovo sam zaključila zbog navedenih lijekova.

Nisam psihijatar pa neznam sve te efove i točne nazive prihičkih bolesti al evo ti link za ovak neš;
http://bs.wikipedia.org/wiki/Postshizofrena_depresija

kiss:mig:

medicus@zg
25.07.2009., 14:02
nemoš tak doć i reć zoloft je super (bio meni pa će onda sigurno i tebi bit!).
ako i znaš neki slučaj da je bio super - iz osobnog iskustva, maminog , bakinog , tatinog.....šta ja znam...ne mora bit da je "super" za sve.
meni recimo nije bio super, možda neće ni njoj.
svako je od nas različit organizam.

(no hard fellings)

meni je zoloft dobar, cipraleks mi je nered stvarao! :p

Miligram
27.07.2009., 11:34
To je ono što ja stalno govorim. Rekreacija,cura,seks,uspješni recept za borbu protiv depresije.

Vjerujem da je to najuspješniji recept samo mislim da je najteže naći curu:(

Miligram
27.07.2009., 11:39
Ja sam prvo počeo sa zoloftom koji mi nikako nije pasao tako da mi je promijenjena terapija i sada pijem fevarin koji je jako dobar i stvarno mi pomaže no postoji jedan problem i to me zabrinjava pa ponekad se zapitam...naime radi se o sexualnoj nezainteresiranosti i impotenciji.

fra_dinko
27.07.2009., 12:31
Ja sam prvo počeo sa zoloftom koji mi nikako nije pasao tako da mi je promijenjena terapija i sada pijem fevarin koji je jako dobar i stvarno mi pomaže no postoji jedan problem i to me zabrinjava pa ponekad se zapitam...naime radi se o sexualnoj nezainteresiranosti i impotenciji.

seksualna nezainteresiranost... poznato. samo sam ja na AP... :kava:

zeusxl
27.07.2009., 22:52
Znam da su to različite bolesti.
Nisam znala točan naziv al znam da postoje slučajevi depresije i shizorenije u kompletu a ovo sam zaključila zbog navedenih lijekova.

Nisam psihijatar pa neznam sve te efove i točne nazive prihičkih bolesti al evo ti link za ovak neš;
http://bs.wikipedia.org/wiki/Postshizofrena_depresijakiss:mig:

Ovdje se spominje depresija koja je posljedica schisophrenie ili nastaje kao nuspojava tijekom liječenja antipsihoticima što može biti.
Nisam na to mislio. Normalno da su ljudi depresivni kad saznaju od čega boluju.
:mig:

maher18
28.07.2009., 09:57
Ovdje se spominje depresija koja je posljedica schisophrenie ili nastaje kao nuspojava tijekom liječenja antipsihoticima što može biti.
Nisam na to mislio. Normalno da su ljudi depresivni kad saznaju od čega boluju.
:mig:

prvo i prvo: po ne znam koji put: shizophrenia. ako ti je teško, onda napiši bar ispravno. ma, znam da ti je teško:rofl:

drugo: kod sch (opet jedan nepravilan izraz, ali uobičajen) se javljaju i tkzv. negativni simptomi, u koje spadaju i depresivne epizode, ionako su kod te bolesti česte izmene raspoloženja, premda se ne mogu svrstati u neki određeni entitet, ili md kliničku sliku. zbog toga se daju i dopunski lijekovi, npr antidepresivi, anksiolitici, hipnotici, i sl. depresija nije nuspojava antipsihotika, jer oni suprimiraju djelomično i emotivnu sferu. često se zanemaruje mogućnost da postoji i depresivni sindrom, jer su simptomi sch značajniji i manifestniji. risset i rispolept su isti lijek, samo drugi proizvođač, ne filozofirati i komentirati je li koji šrink dao dobro ili nije, to prepustiti njemu koji zna situaciju.

maher18
28.07.2009., 10:00

česta nuspojava fluvoksamina (fevarin). probaj s luxetom (sertralin). rezultati na pacijentima su odlični. nema frke sa seksom.

flexx
28.07.2009., 10:11
vi niste normalni...drogirate se dobrovoljno sa tim otrovima koji prave kemijsku lobotomiju mozga, otupljuju vas i izazivaju nuspojave

pogledajte ovaj film

http://www.megavideo.com/?d=DHM44A08

ili ovaj

http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493

fra_dinko
28.07.2009., 12:52
da, ti lijekovi su govno. ja više ne mogu funkcionirati normalno s mojim AP. kao da sam blokiran doživljeti bilo kakvo uzbuđenje ili nisam u mogućnosti zainteresirati se za nešto. osjećam se ko biljka već 7 mjeseci... a i stalno sam umoran i depresivan od toga, nemam nikakvih emocija i nemotiviran sam za bilo što. pogotovo seks - nula bodova. kad ne uzimam, osjećam se normalno... no propisana mi je terapija i što bih trebao? jedva izdržavam, no što da radim? znam da je taj lijek govno i to osjećam na vlastitoj koži, ali što je alternativa? vjerojatno prekinuti s tim sranjem...

Miligram
29.07.2009., 11:48
česta nuspojava fluvoksamina (fevarin). probaj s luxetom (sertralin). rezultati na pacijentima su odlični. nema frke sa seksom.

Bio sam prvo na toj luxeti :rofl: i bilo mi je puno gore nego na fevarinu,kod fevarina je sve ok i dobro mi je osim tog sexa...

maher18
29.07.2009., 13:42
Bio sam prvo na toj luxeti :rofl: i bilo mi je puno gore nego na fevarinu,kod fevarina je sve ok i dobro mi je osim tog sexa...

čudno, onda si izuzetak:rofl:

piskavac
29.07.2009., 14:00
Imam jedno malo off topic pitanje, ali je svejedno povezano sa psihom i kemijom.

Može li mi tko dati link do kakvog malo opširnijeg članka o tome što točno rade neurotransmiteri serotonin, dopamin i acetilkolin. Otišao sam na wikipediju, ali nešto nisam baš zadovoljan objašnjenjima. Stjećem dojam da serotonin služi da čovjek bude smiren, duboko zadovoljan, vedar cool, dok dopamin služi da čovjek jednostavno - poludi. Sad, naravno da ja ne vjerujem da je to tako jer priroda ne stavlja u nas nikakvu tvar zbog koje bi smo poludjeli. Osim možda, a i to samo možda kod šizofreničara gdje navodno dolazi do samozatrovanja mozga supstancom sličnom kao LSD. Ali to je već - psihijatrija. Uglavnom, ako tko zna, nek mi javi. Gledao sam i na nekom site-u na hrvatskom koji je baš posvećen lijekovima, al se ne mogu sjetiti imena, ni tamo nisam udovoljio svojoj znatiželji.

maher18
29.07.2009., 14:13
za početak: obični udžbenik iz psihijatrije. pa onda neurobiokemija, preporučam i neki zgodan anatomski atlas cns-a. napiši: neurotransmiteri, možda najdeš kaj. ili naprosto odi u kakvu znanstvenu knjižaru, ili knjićžnicu i prolistaj

šatro gospon
29.07.2009., 15:30
vi niste normalni...drogirate se dobrovoljno sa tim otrovima koji prave kemijsku lobotomiju mozga, otupljuju vas i izazivaju nuspojave

pogledajte ovaj film

http://www.megavideo.com/?d=DHM44A08

ili ovaj

http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493

neki bez te lobotomije ne bi bili zivi ili bi bili institucionizirani....

piskavac
29.07.2009., 16:54
ili naprosto odi u kakvu znanstvenu knjižaru, ili knjićžnicu i prolistaj

U mome selu nema znanstvene knjižare. Već samo jedna mala knjižara i papirnica. a i ona bi mogla zatvoriti vrata kad prođe deveti mjesec.

zeusxl
30.07.2009., 12:00
Terapiju ipak prepusti pametnijima od sebe. Naprimjer psihijatrima.:D

zeusxl
30.07.2009., 12:03

Nemoj slušati savjete drugih forumaša. Medicina nije matematika. Nismo svi isti. Svatko drugačije reagira na AD.:top:

zeusxl
30.07.2009., 12:11
prvo i prvo: po ne znam koji put: shizophrenia. ako ti je teško, onda napiši bar ispravno. ma, znam da ti je teško:rofl:

drugo: kod sch (opet jedan nepravilan izraz, ali uobičajen) se javljaju i tkzv. negativni simptomi, u koje spadaju i depresivne epizode, ionako su kod te bolesti česte izmene raspoloženja, premda se ne mogu svrstati u neki određeni entitet, ili md kliničku sliku. zbog toga se daju i dopunski lijekovi, npr antidepresivi, anksiolitici, hipnotici, i sl. depresija nije nuspojava antipsihotika, jer oni suprimiraju djelomično i emotivnu sferu. često se zanemaruje mogućnost da postoji i depresivni sindrom, jer su simptomi sch značajniji i manifestniji. risset i rispolept su isti lijek, samo drugi proizvođač, ne filozofirati i komentirati je li koji šrink dao dobro ili nije, to prepustiti njemu koji zna situaciju.

Znam ja da se ti baš ne razumiješ u medicinu i psihijatriju.:rofl:
Treba malo čitati o antipsihoticima, prije nego što daješ ovakve nebulozne izjave.
Evo ti još jednom link od rejice pa si pročitaj. To je pisano laički. Nadam se da ćeš razumjeti.:D

piskavac
30.07.2009., 15:20
ali što je alternativa? vjerojatno prekinuti s tim sranjem...

Bojim se da si upravo ti sam jedina osoba koja zna ispravan odgovor. Ja bih ako se već radi o privremenoj psihotičnoj epizodi, a ne o dijagnosticiranoj šizofreniji vjerojatno prekinuo uzimanje AP-a. Ali ne bi htio da ti se nešto desi jer si poslušao moj savjet. Jedini koji može znati što je najbolje si ti sam.

fra_dinko
30.07.2009., 15:58
Postižem totalno čudna stanja svijesti kad prekinem s AP. Jedan dan sam naelektriziran i pun energije pa ne mogu spavati, drugi dan sam iscrpljen...Vjerojatno treba postepeno skidati se s toga.

maher18
30.07.2009., 23:52
Znam ja da se ti baš ne razumiješ u medicinu i psihijatriju.:rofl:
Treba malo čitati o antipsihoticima, prije nego što daješ ovakve nebulozne izjave.
Evo ti još jednom link od rejice pa si pročitaj. To je pisano laički. Nadam se da ćeš razumjeti.:D

dijete moje, medicina se ne uči iz wikipedije!

piskavac
31.07.2009., 17:03
Postoje neki lijekovi koji napola djeluju kao antidepresivi i napola kao antipsihotici. Vjerojatno je moguće da netko ispoljava i šizofreniju i depresiju, ali se onda zacjelo radi o šizofreniji kao osnovnom entitetu.

Kao što mogu postojati i osobe koje ispoljavaju i šizofreniju i maniju.

Roza Smota
31.07.2009., 18:31
Postižem totalno čudna stanja svijesti kad prekinem s AP. Jedan dan sam naelektriziran i pun energije pa ne mogu spavati, drugi dan sam iscrpljen...Vjerojatno treba postepeno skidati se s toga.
dinko, ako ti sadasnje terapija ne odgovara slobodno se javi svom psihijatru i objasni o cemu se radi. postoje noviji antipsihotici od flufenazina (moditena), s puno manje nuspojava. nemoj samovoljno prekidat terapiju, to povećava šansu nove epizode bolesti, što ti sigurno ne treba. psihijatar i ti zajedno možete pronaći odgovarajući lijek i dozu. to se danas zbilja može. sretno!

global2008
01.08.2009., 03:04
Fevarin je AD. Risset je antipsihotik. Čudna neka kombinacija. Pogotovo što navodiš da je bila na moditenu.
Moditen i risset se daju kod kroničnih oblika schisophrenie. Nije mi jasno zašto onda uzima i fevarin.:ne zna:
Nema nekog pravila kad se sa tableta prelazi na injekcije. Neki pacijenti uzimaju jedno i drugo. Sve ovisi o reakciji pacijenta na spomenutu terapiju.
Još nešto. Ne postoji schisophrena depresija. Ili je depresija ili schisophrenia.

znaci po tvom saznanju fevarin i risset nebi smjeli ili trebali ici zajedno , dali znas mozda zasto i kakve su nus pojave u takvoj kombinaciji, isto me tako interesira dali je netko uzimao takvu kombinaciju kao terapiju preporucenu od psihijatra i kakva su vam iskustva ako ovo sta navodim nije izoliran slucaj, pozz

Miligram
02.08.2009., 14:03
Ljudi tablete pomažu ali isto toliko i ne valjaju jer dok jedno liječiš drugo štetiš..a ja ne misliim početi piti viagru sa 30god jer sam uzimao 5 god fevarin!:mad::

vigilanty
02.08.2009., 16:08
Sve je cost-benfit...

zeusxl
03.08.2009., 09:59
znaci po tvom saznanju fevarin i risset nebi smjeli ili trebali ici zajedno , dali znas mozda zasto i kakve su nus pojave u takvoj kombinaciji, isto me tako interesira dali je netko uzimao takvu kombinaciju kao terapiju preporucenu od psihijatra i kakva su vam iskustva ako ovo sta navodim nije izoliran slucaj, pozz

Fevarin je Ad koji spada u inhibitore ponovne pohrane serotonina. Risset(risperidon) je antipsihotik s visokim afinitetom za serotoninergijske 5HT2 receptore. Dakle kao posljedica uzimanja obiju lijekova može doći do serotoninskog sindroma.
Serotoninski sindrom se očituje:znojenje,rigidnost,grčenje mišića,nestabilnost, konfuzije, iritabilnosti ili ekstremne agitiranosti.

Miligram
03.08.2009., 13:09
Pročitao sam uputstva oba dva lijeka ali pošto se baš ne razumijem u taj farmaceutski jezik ovdje pitam : da li se smije uzimat fevarin i tramadol zajedno ? koje su posljedice ?

CantCme
03.08.2009., 14:54
Pročitao sam uputstva oba dva lijeka ali pošto se baš ne razumijem u taj farmaceutski jezik ovdje pitam : da li se smije uzimat fevarin i tramadol zajedno ? koje su posljedice ?

najbolje da ne uzimaš ništa.
šta će ti to?

rejoflajt
03.08.2009., 16:24
najbolje da ne uzimaš ništa.
šta će ti to?

nije mi jasno zašto ne pitaš psihića koji ti je to propisao?!http://imagesforum.doctissimo.fr/images/perso/pascale124.gif

neeena
03.08.2009., 17:48

Fevarin je antidepresiv a Tramadol za smirenje. Tramadol će te umiriti i vjerojatno ćeš ga prestati uzimati nakon nekog vremena (po prep. psih afkors).
Kombinacija AD i AP je uobičajena, i možeš ih uzimati ( ak ti je psih tak reko)