View Full Version : Srna
ovako, imam srnu već više od godine dana, i sve je ok. Nije dosad imala nikakvih primjedaba. Al prije tjedan dana kada je promijenila dlaku u potpunosti, ta joj je dlaka počela opadati, i sad ima ogromne površine na tijelu bez dlake! ako netko ima slučajno ideju ili neki savjet....bolježim se sa štovanjem!
Maritta
25.10.2006., 10:53
Odi tj. zovi veterinara...tako je najbolje a ne čekati tko će i da li će ti se javiti!!
dižem staru temu...
pronašao sam jednu srnu, odbačenu vjerojatno od mame, jer je ležala na putu gdje automobili prolaze, nije mi jasno što je tu radila jer je tek stara oko tjedan dana...muška srna...
dosta je mršava, može hodati no tek par koraka pa legne...
pokušavam ju hraniti dudom, znači kupovno mlijeko malo razrijedim sa vodom, da bude mlako, i pokušavam ju hraniti, no dosta teško ide...
srna jede, ali po malo...recimo povuče par puta, i onda neće...samo drži u ustima...pa onda ja preko dude natisnem malo mlijeka u usta, onda tek to proguta i stalno tako...
sad pošto je već kod mene, pokušat ću ju odhranit, i poslje normalno pustiti u divljinu jer blizu moje kuće ima šumica i livada gdje srne pasu gotovo svaki dan, pa neće to biti problem...
ovako na izgled osim što je mršava, izgleda dobro (nema ožiljaka, ozljeda, krpelja itd), pa me zanima jel moguće da one jedu po malo svakih sat dva ili bi trebala više jesti?
malo sam ljut sam na sebe što sam uzeo ju doma, jer znam da ako čovjek dira malu srnu, mama hoće odbaciti zbog ljudskog mirisa....nisam ni sam znao jel možda mama u blizini, pa hoda sa mamom, ili ju je netko već dirao ili tko zna šta...
i nije mi jasno jer male srne su inače samo u gnijezdu gdje su se rodile, a mama ih samo posjećuje radi hranjena mlijekom...ne bi baš rekao da se rodila uz samu cestu...!??
TarraLand
24.05.2010., 08:30
Othranjivanje srne nije jednostavno. Osim što u početku odbijaju dudu što je vjerovatno kod tebe slučaj; othranjivanje traje i mjesecima za vrijeme kojeg srna raste i treba otvoreni prostor za kretanje. Izvaži je, ako je tjedan dana stara onda ima svega cca 3 kg.
Mlijeko im se NE treba razrijeđivati jer onda nije dovoljno hranjivo.
Vraćanje u prirodu zaboravi; iako srna jest divlja životinja, ona se veže za ljude i ako ju uspiješ othraniti i ipak vratiš u prirodu, brzo će nastradati. Dakle ta srna može isključivo nekome u ograđeni prostor / livadu nakon što stasa.
Bilo kojeg veterinara ne preporučam jer najčešće (čast iznimkama!) ništa pametno oni ne kažu po pitanju divljih životinja; stoga nazovi udrugu AWAP (predsjednica udruge je super veterinarka ;) ) i pitaj za daljnje savijete.
Othranjivanje srne nije jednostavno. Osim što u početku odbijaju dudu što je vjerovatno kod tebe slučaj; othranjivanje traje i mjesecima za vrijeme kojeg srna raste i treba otvoreni prostor za kretanje. Izvaži je, ako je tjedan dana stara onda ima svega cca 3 kg.
Mlijeko im se NE treba razrijeđivati jer onda nije dovoljno hranjivo.
Vraćanje u prirodu zaboravi; iako srna jest divlja životinja, ona se veže za ljude i ako ju uspiješ othraniti i ipak vratiš u prirodu, brzo će nastradati. Dakle ta srna može isključivo nekome u ograđeni prostor / livadu nakon što stasa.
Bilo kojeg veterinara ne preporučam jer najčešće (čast iznimkama!) ništa pametno oni ne kažu po pitanju divljih životinja; stoga nazovi udrugu AWAP (predsjednica udruge je super veterinarka ;) ) i pitaj za daljnje savijete.
hvala na savjetima, onda mlijeko više neću razrijeđivati,biti ću uporan i hraniti na silu - proguta ona mlijeko koje joj istisnem, a i nekad sama povuče, probat ću svakih sat vremena davati tako, bolje išta nego ništa dok ne shvati kako sama da vuče...
I ona nema sigurno 3kg, dosta je lagana, ovako bi rekao cca 2kg...
Ali je dosta visoka za razliku od drugih malih srna koje evo gledam na goglu na slikama.
TarraLand
24.05.2010., 09:59
Prošle jeseni jednim ljudima sam pokazivala kako prisiliti srnu da papa mlijeko, jer je prvih dana odbijala i postalo je kritično.
Nemam snimku srne, no prisiljavala sam na način kako se prisiljava i beba zeko http://www.youtube.com/watch?v=UytQFSAEJH0 pa nadam se da video može bar malo pomoći.
Srna je uspješno othranjena i odrasla.
Othranjena je na pravom kravljem mlijeku; jer ono kupovno je preslabo (manje masno i izmijenjeno); a i s vremenom srna sve više pije pa je jeftinije kupiti domaće mlijeko koje je i kvalitetnije.
Mislim da je bilo rečeno da je kozje najbolje; no ljudi ga nisu imali gdje nabaviti. Pretpostavljam da je i ovčje poželjno :top: no AWAP će najbolje znati.
Po kilaži: da, to je srnica zaista onda par dana stara... malo pitanje (obzirom da neznam koji je to kraj RH) da li je srna/srndač ili moguće košuta/jelen? :mig:
Prošle jeseni jednim ljudima sam pokazivala kako prisiliti srnu da papa mlijeko, jer je prvih dana odbijala i postalo je kritično.
Nemam snimku srne, no prisiljavala sam na način kako se prisiljava i beba zeko http://www.youtube.com/watch?v=UytQFSAEJH0 pa nadam se da video može bar malo pomoći.
Srna je uspješno othranjena i odrasla.
Othranjena je na pravom kravljem mlijeku; jer ono kupovno je preslabo (manje masno i izmijenjeno); a i s vremenom srna sve više pije pa je jeftinije kupiti domaće mlijeko koje je i kvalitetnije.
Mislim da je bilo rečeno da je kozje najbolje; no ljudi ga nisu imali gdje nabaviti. Pretpostavljam da je i ovčje poželjno :top: no AWAP će najbolje znati.
Po kilaži: da, to je srnica zaista onda par dana stara... malo pitanje (obzirom da neznam koji je to kraj RH) da li je srna/srndač ili moguće košuta/jelen? :mig:
To je muška srna.
S obzirom da sad ne mogu na you tube, pogledt ću tek popodne oko 18h, a do tad ćemo ovako na silu da malo popiju, da se barem nešto najedu.
Probat ću od susjeda kupiti kozje mlijeko, ima on koze.
Pregledali smo ga za krpelje, imao je samo u ušima neke male.
Stalno si mislim, možda je bolje bilo da sam ga ostavio, možda je gdje bila mama pa se uplašila, no pregledao sam sve, nisam nigdje ništa ni vidio ni čuo.
Livada je bila prazna, a u šumici nikoga.Tako da mi je sad malo bed.
Ajd u redu ako je bilo napušteno pa mu spasim život, no najgorje mi je što ga sad možda mama traži:(
Smartie
24.05.2010., 14:02
Ajde ti lijepo nazovi udrugu za zaštitu divljih životinja (gđa Inga) i posavjetuj se sa njima. Možda će ju htjeti uzeti, othraniti i pripremiti za život na slobodi kad odraste.
Tu je link na njihove stranice gdje ćeš naći i brojeve telefona.
www.awap.hr
despina00
26.05.2010., 10:37
Mi smo imali srnu prije nekoliko godina, tata ju je našao. Imala je 1800 grama, pa pitaj Boga koliko je bila stara. Uglavnom, mama je na selu kupovala mlijeko i domaće mješane čajeve (od raznih trava), skuhala čaj, prokuhala mlijeko, ohladila na sobnu temperaturu. Hranila ju je svaka 2-3 sata. Naravno, to se vrijeme s vremenom povećavalo.
Budući da "mama srna" jede travu i svo ostalo bilje, ta nam se mješavina mlijeka i čaja činila najlogičnijom i upalilo je. Veterinari su rekli da smo dobro napravili.
Kad je srna narasla, ribali smo joj mrkvu, kosili joj djetelinu (ALI PAZI, NE SMIJE BITI MOKRA jer će se srna napuhnuti i ima šanse da ugine), davali OPRANE ali osušene listove salate. Pila je vodu iz obične zdjele, s vremenom jela kukuruz itd
Uglavnom-
SRETNO!!!
Evo da se ponovno javim, dakle, trudili smo se ju naučiti na dudu, ali jako teško, dok nisam slučajno ponovno mlijeko nalio u zdjelicu, i vidi vraga, ona skužila i krenula piti.
I tako evo sad je već kod nas puna 3 tjedna, stara je već sigurno mjesec dana, i malena uživa. I na kraju nije muška srna, nego mala bambuča.:rolleyes:
Stavili smo joj gajbu u jednu prostoriju, tamo ima vode, šrota, trave, sijena, slame, svega i svačega. Gajba je otvorena kao i prostorija, tako da može nesmetano izači otraga iza van, gdje je velika livada i gdje se inače i okupljaju srne. Makar sam shvatio da baš i ne želi ići sama, nekad malo trči i vrati se nazad.
Još nisam našao životinju koja ti toliko vjerna može biti, niti me pas i mačak tako ne sljede u svakom koraku i plaču za mnom kad odem u kuću.
Preko dana ju nekad držim zatvorenu, a najviše uživa pred večer, onda ju pustimo na dvor, pa hoda sa nama, uđe u kuću, liže nam noge, hlače itd:lol:
Prava mala maza.
Samo što još uopće neće jesti travu niti išta drugo, samo mljeko,a sad trenutno jede i preko litre na dan mljeka.
Sve u svemu, predivna životinja!
S'Sungassi
15.06.2010., 09:41
Svaka ti čast na tome što si je prigrlio. To je prelijepa životinja.
Samo neka ona lijepo napreduje i raste. I razveseli nas pokojom njenom fotkom :)
i kupi neki antibiotik u prahu ili koncentrat tanina za slučaj ako dobije proljev-to nije skupo(15-30) kuna a može jako dobro doći
Vilibald
15.06.2010., 10:39
frendica je prije nekoliko tjedana našla malo lane u travi, zaljubila se, uzela ga, hrani ga.
zvala sam zoo i veta, preporuka: to je divlja životinja koju ne smije imati doma, zvati lovačko društvo, najbolje, vratiti ga gdje ga je uzela jer srna zna ostavit malo u travi pa se vrati po njega.
da koji qrac ga je išla uzimat doslovno. baš ću je pitati kako je :D
Smartie
15.06.2010., 11:44
zvala sam zoo i veta, preporuka: to je divlja životinja koju ne smije imati doma, zvati lovačko društvo, najbolje, vratiti ga gdje ga je uzela jer srna zna ostavit malo u travi pa se vrati po njega.
I u pravu su. Što ćete napraviti kad srna odraste, kad prorade nagoni, kad počne odlaziti od doma a neće imati strahove od prirodnih neprijatelja, ljudi... Ili ju namjeravate držati zatočenu cijeli život? Zato sam i dala broj od udruge koja se bavi zaštitom divljih životinja jer oni imaju program othranjivanja i puštanja takvih životinja u prirodu - tamo gdje im je i mjesto. Druga stvar ako je životinja osakaćena i nesposobna za samostalan život u prirodi.
Ljudi su stvarno sebična i nerazumna bića :rolleyes:
frendica je prije nekoliko tjedana našla malo lane u travi, zaljubila se, uzela ga, hrani ga.
Malu lanad ne treba uzimati čim ih ugledaš sklupčanu u travi.
Oni tako skriveni čekaju mamu da se vrati.
Dok su jako maleni, ne slijede majku baš u stopu i često ostaju tako čekati dok se ona hrani.
Lane koje tetura okolo ili se nalazi na mjestu na kojem mu prijeti realna opasnost (cesta, blizina naselja) svakako treba spasiti, no, lane koje leži skriveno u travi nemojte dirati, tako vam svega.
Vilibald
15.06.2010., 12:44
I u pravu su. Što ćete napraviti kad srna odraste, kad prorade nagoni, kad počne odlaziti od doma a neće imati strahove od prirodnih neprijatelja, ljudi... Ili ju namjeravate držati zatočenu cijeli život? Zato sam i dala broj od udruge koja se bavi zaštitom divljih životinja jer oni imaju program othranjivanja i puštanja takvih životinja u prirodu - tamo gdje im je i mjesto. Druga stvar ako je životinja osakaćena i nesposobna za samostalan život u prirodi.
Ljudi su stvarno sebična i nerazumna bića :rolleyes:
koji kurac mene pitaš, navela sam primjer neodgovorne kolegice s posla. ispričala mi je ljubavnu priču o napuštenom mladom lanetu koje je našla u livadi, kose livadu ljudi šta ja znam, živi na širem području zagreba, ali ja sam zvala veta, prenjela joj što su mi rekli, na što je rekla, bah, ja ću ga zadržati. šta ću joj ja, primit ju za kosu i odvuć na istu tu livadu da vrati životinju?
samo sam spomenula, naletila na temu, a ovo je bilo nedavno. ono, oprosti što bilo što pišem ovdje.
mrzim tvoj stav s visoka na svakog ko napiše nešto što nije po tvojoj volji, ti, ti i samo ti na ovom pdf. ma :rolleyes:
Oh, oh
: trkom ulijeće na temu :
Prije nego me Vili popi**kara :rofl:, moram reći da sam njen post iskoristila samo kao podlogu za iznimno pametnu :zubo: propovijed na temu kako nije pametno odmah doma nositi svaku slatku životinju koju nađete u travi.
Eto, Vili, nadam se da ćeš me ostaviti na životu ovaj put :cerek:
Vilibald
15.06.2010., 13:10
Oh, oh
: trkom ulijeće na temu :
Prije nego me Vili popi**kara :rofl:, moram reći da sam njen post iskoristila samo kao podlogu za iznimno pametnu :zubo: propovijed na temu kako nije pametno odmah doma nositi svaku slatku životinju koju nađete u travi.
Eto, Vili, nadam se da ćeš me ostaviti na životu ovaj put :cerek:
:rofl: :cerek:
malo sam nadkana, najte mi zamjerit. idem sad na zagrebački smrdljivi asfalt :visi:
zvao sam već tu udrugu,ali nemaju mjesta trenutno.
dogovorio sam se da ću još hraniti mjesec dva, dok ne nađu mjesto za nju...I meni je malo problem sa njom, jer ipak imam i vrt i dosta vočaka, koje svejedno jedu i druge srne, a mislim da bi ova još više.A opet, strah me da me netk one prijavi, makar su svi lovci koji su ju vidjeli bili sretni što se netko hoće brinuti i othraniti.
Evo neki dan je jedan čovjek dok je kosio posjekao 2 male srne, jednostavno, ne možeš ih vidjeti:flop:
Smartie
15.06.2010., 17:46
koji kurac mene pitaš, navela sam primjer neodgovorne kolegice s posla. ispričala mi je ljubavnu priču o napuštenom mladom lanetu koje je našla u livadi, kose livadu ljudi šta ja znam, živi na širem području zagreba, ali ja sam zvala veta, prenjela joj što su mi rekli, na što je rekla, bah, ja ću ga zadržati. šta ću joj ja, primit ju za kosu i odvuć na istu tu livadu da vrati životinju?
samo sam spomenula, naletila na temu, a ovo je bilo nedavno. ono, oprosti što bilo što pišem ovdje.
mrzim tvoj stav s visoka na svakog ko napiše nešto što nije po tvojoj volji, ti, ti i samo ti na ovom pdf. ma :rolleyes:
Prvo, ne pyzdi, nisam se uopće obraćala tebi kao tebi, nego općenito. Drugo... stav s visoka??? :rofl::rofl: Daj si odi zvekni maloga žufkoga da se smiriš :lol:
Smartie
15.06.2010., 17:48
:rofl: :cerek:
malo sam nadkana, najte mi zamjerit. idem sad na zagrebački smrdljivi asfalt :visi:
PMS, valunge, zahenao vrijeme ili nekaj peto? :lol::rofl:
Vilibald
16.06.2010., 13:37
PMS, valunge, zahenao vrijeme ili nekaj peto? :lol::rofl:
ništa što dobar pils i dobar :no: neće riješit, hvala :cerek:
ova je na bolovanju, nisam je mogla pitat ua srnicu, lane, beštiju.
ali ta drži ipsa na lancu za krave tako da...:ne zna::rofl:
danas dolazi jedan kolega lovac, vidjet će što ću s njom, zvao je nekog kolegu koji se bavi srnama...ima ograđenu divljinu za njih...
uf, kako će mi to teško sad biti, skroz sam se vezao za nju, i ja i žena, al opet, bolje da ide, jer em imam pse doma, em imam i vočke i vrt, a sad da idem ograđivati 5000m2, nemam para.
Stvarno ne znam što ću.
rocky119900
17.06.2010., 09:57
dižem staru temu...
pronašao sam jednu srnu, odbačenu vjerojatno od mame, jer je ležala na putu gdje automobili prolaze, nije mi jasno što je tu radila jer je tek stara oko tjedan dana...muška srna...
Lane sigurno nije bilo odbačeno! Trebao si je ostaviti tamo gdje je i bila. Nikako je ne dirati jer je majka više nikad neće prihvatiti.
Kad je već sad ovako ispalo, kontaktiraj lovačku udrugu iz tog područja. JER OVO ŠTO RADIŠ JE KRIVOLOV I MOGAO BI IMATI VELIKIH PROBLEMA!!! :top::top::top::top::top::top:
i nije mi jasno jer male srne su inače samo u gnijezdu gdje su se rodile, a mama ih samo posjećuje radi hranjena mlijekom...ne bi baš rekao da se rodila uz samu cestu...!??
Sve je moguće, možda je srna išla pored ceste s njom, netko se naglo pojavio, srna je otrčala, ali lane ostavi samo je ono nije u mogućnosti tako brzo trčati. tada lane zalegne, kasnije majka dođe po njeg. :top:
Pozdrav, vidim da je prošlo dugo od zadnjeg posta, ali evo da se požalim... Ostao sam sam danas doma i teta donese u naručju malu srnu, tjedan dana najstariju, jer joj je moja mama rekla da bi htjela srnu imati, a ona je baš naišla na nju danas... Naravno, srna nije bila napuštena već su joj mamu slučajno uplašili dok su kosili livadu... Nažalost ta teta i moja mama nisu, žao mi je što to moram reći, najbistrije, ali najviše me tata razočarao koji je izgleda radi mira u kući prihvatio to... Stvarno mi je žao srnice, ali jednostavno nemam snage svađati se sad sa starcima oko toga jer se pripremam za faks ( i to još za veterinu...) Dobra stvar je da sam gotov za 2 tjedna i htio bih da joj pomognem, ali ne znam kako, kontaktirat ću udrugu i vidjet s njima... Da ne bi pomislili da će mučit srnu, sigurno će se dobro brinut za nju, imamo veliko ograđeno imanje,puno životinja kojima je lijepo kod nas, ali srnama je mjesto u divljini i to mi smeta...
TurbulentFluid
18.05.2011., 13:20
Mi smo imali košutu, cca 4-5 dana staru su donijeli lovci mom starom (lovcu); bila je napuštena na gradilištu autoceste... kao što znaš, kad jednom "pokupi" ljudski miris, teško da će ju mama prihvatiti nazad. :(
Nema druge nego životinjicu hraniti mlijekom, ali nikako kravljim (zaradit će grozan proljev); pokušajte s kozjim ili s bebimilom. Mi smo košutu othranili s kozjim. Ne moraš ju ništa učiti; čim skuži tko su "mame" (oni koji ju hrane) ići će za njima. Pasti travu će naučiti sama, nagonski, o preživačima vjerojatno dovoljno znaš da bi znao kakvu travu smije a kakvu ne smije jesti. Srećom su preživači daleko manje kompleksne životinje od karnivora, pa neće biti zakinuta.
Mi smo košutu nakon 2 mjeseca, kad je već sama pasla i pila 5-6 l mlijeka dnevno, dali u nacionalni park i tamo je prilično dugo švrljala oko ljudi dok ju spolni nagon nije vratio među jelene. Interesantno je, međutim, da su tamo imali i srnjaka odgojenog na sličan način; no on se nije vratio u šumu samostalno, već su ga na kraju uspavali i odvezli uu drugi nacionalni park, daleko od ljudi, pošto je počeo napadati goste rogovima.. :rofl:
Smartie
19.05.2011., 13:50
Nema druge nego životinjicu hraniti mlijekom, ali nikako kravljim
Viš čudno, moji na selu su lane čiju su mamu ubili krivolovci stavili pod kravu koja je imala tele i prihvatila lane. Izrasao je u predivnog jelena koji je sam otišao kad mu je došlo vrijeme. Nikad nikakvih problema :ne zna: No slažem se da kupovno mlijeko nije najbolja opcija.
o bože, ovo više nije ni za temu kućni ljubimci:confused:
TurbulentFluid
19.05.2011., 20:25
Viš čudno, moji na selu su lane čiju su mamu ubili krivolovci stavili pod kravu koja je imala tele i prihvatila lane. Izrasao je u predivnog jelena koji je sam otišao kad mu je došlo vrijeme. Nikad nikakvih problema :ne zna: No slažem se da kupovno mlijeko nije najbolja opcija.
Apsolutno sam mislila na kupovna mlijeka :top:; prirodno kravlje mlijeko i kupovno mlijeko su valjda 99.999% različite supstance... :(
afennell
19.05.2011., 20:40
Najbolje bi bilo kozje mlijeko, barem smo mi tako othranili našeg "Bambija"!
SRETNO!
TurbulentFluid
19.05.2011., 21:03
Najbolje bi bilo kozje mlijeko, barem smo mi tako othranili našeg "Bambija"!
SRETNO!
I mi našu "Felinu"... :zubo:
E jesmo originalni :rofl:
afennell
20.05.2011., 07:55
I mi našu "Felinu"... :zubo:
E jesmo originalni :rofl:
A, štaš?
Nedavno sam upoznala škotskog ovčara Lesija i Mađarskog pulija Pulija, :)
No, da ne odemo OT...zaista kozje mlijeko (nerazrijeđeno, ofkors) je naj!
LininLjud
20.05.2011., 09:39
A, štaš?
Nedavno sam upoznala škotskog ovčara Lesija i Mađarskog pulija Pulija, :)
U zadnjih tjedan dana ja sam upoznao dva kavalira i oba se zovu, gle čuda, Čarli.
DejanaVs
09.06.2011., 20:28
Dobro vece...
Imam problem... Nasli smo malu srnu pre 3 dana, predpostavljam da je stara oko 10tak dana. U pocetku smo joj davali kravlje mleko malo je pila jer nije znala. Juce smo nabavili kozje mleko i pije bez problema ne moze da docega da joj damo. Malo pre sam primetila da je dobila proliv :( , zivahna je i jela je bez problema.
Mozete li mi pomoci sta da radim i sta da joj dam da je proliv prodje?
I jos jedno pitanje sa koliko nedelja, dana prestaje da pije mleko i pocinje da jede normalno?
afennell
09.06.2011., 22:19
Kozje mlijeko je najbolje - što se proljeva tiče, kontaktirajte veterinara...
kad počne sam jesti zrno i pasti travu, tada se smanjuje davanje mlijeka...(ne znam točno kada...)
DejanaVs
09.06.2011., 22:56
Ako pozovemo veterinara, uzece nam je(mala slatka zivotinjica), zanima me ako postoji neko resenje, a ako ne morace kod veterinara...
Janica Klošarić
13.06.2011., 04:52
Ako netko zeli udomiti (pronadenu ili svoju) srnu, mogu vas spojiti s privatnim rezervatom koji je zadnje po mojim saznanjima (cca pred dvije godine) brojio dva odrasla para i dvanaest mladih. Ljudi su nasli jednu, pa sljedece godine jelena. I kako su u mirovini, odlucili su se baviti time. Prostora imaju, ogradeno je sve u nekoliko dijelova, ljudi divni i krasni. Od nedavno imaju i divlje svinje ali kako vise ne zivim blizu, nisam ih ni vidjela jos..
afennell
13.06.2011., 08:51
Ako netko zeli udomiti (pronadenu ili svoju) srnu, mogu vas spojiti s privatnim rezervatom koji je zadnje po mojim saznanjima (cca pred dvije godine) brojio dva odrasla para i dvanaest mladih. Ljudi su nasli jednu, pa sljedece godine jelena. I kako su u mirovini, odlucili su se baviti time. Prostora imaju, ogradeno je sve u nekoliko dijelova, ljudi divni i krasni. Od nedavno imaju i divlje svinje ali kako vise ne zivim blizu, nisam ih ni vidjela jos..
Detalji...gdje se oni nalaze?...kontakt?
Janica Klošarić
13.06.2011., 09:03
Privati su ljudi, bracni par s djecom i unucima. Nisu organizacija. Broj nemam ali lako nabavim. Nalaze se u daljoj okolici Rijeke, usred duboke sume. Nisu "skupljaci" srna, ali ako nekoj zivot ovisi, vjerujem da bi ju trajno zaprimili.
afennell
13.06.2011., 09:52
Privati su ljudi, bracni par s djecom i unucima. Nisu organizacija. Broj nemam ali lako nabavim. Nalaze se u daljoj okolici Rijeke, usred duboke sume. Nisu "skupljaci" srna, ali ako nekoj zivot ovisi, vjerujem da bi ju trajno zaprimili.
Pa, eto! Nabavi broj...kontakt...često čujem za "slučajeve" gdje treba spasit neko biće ove vrste...pošalji mi na pp...da ne moram tražit po forumu...:top:
Pitanjce...netko dobije srnicu na odhranjivanje, od lovačkog društva dobije usmenu potvrdu da neće reagirati...i gdje onda sa srnicom? ona se ne može vratiti u divljinu, a ne može ni ostati u dvorištu...nije mi jasno
da li se može ishodovati kakva dozvola ili šta?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.