View Full Version : Maturalac
stranice :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
Blue Dreams
13.05.2007., 21:44
:rofl: ti to ozbiljno?
Da, hvala.
Nema veze što kažem svojima, ne će mi dati više od 1000 kuna. I moji iz razreda će nositi od 100 eura do 1000 kuna.
Novac za ekskurziju je moj, to jest, moja stipendija koja ide za ekskurziju. Džeparac je: 400 kuna od bake, 350 kn od tete i možda ću ponijeti što mi je ostane od stipendije da imam ~ 1000 kn. Tako da... ja nemam više para :(
Šteta što idete krajem 6. mjseseca pa se ne da zaradit para dotad.
Možda da odneseš knjige u antikvarijat. Je da nećeš dobit škrinju zlatnika, ali bi ti te pare mogle značit.
kitty b
14.05.2007., 16:40
ah vidi zgodne teme...
mi smo, pred koju godinu je to bilo, išli francuska-nizozemska 8 dana. bilo je malo više od 4000kn. i to do verone prvo na ručak, pa u lyonu prespavali u nekom užasnom motelu bogu iza nogu, pa u parizu bili 3 dana u četvrti st. denis..
a onda smo krenuli busom kroz belgiju i završili u amsterdamu...išli tamo u tvornicu dijamanata i trebali u tvornicu sira (neš ti sir..) al je nas par pobjeglo na buvljak i tetoviranje i kaznili nas.
na drugi maturalac smo išli u prag, hotel 4 zvjezdice na 3 ili 4 dana za 1500kn. ono, ovaj veći je bio početkom 4. razreda a ovaj drugi u 5. mjesecu. baš kul. s tim da smo inzistirali da u češkoj ne želimo nikakva razgledavanja i sličnih gluposti...
Ljudi imam pitanje..ako prvo neam pojma kak sam opće našao ovaj prastari forum al nije u tome stvar...problem je u tome kaj mi ponestaje dobrih ideja kako na maturalac u Grčku prošvercat neke stvari...hm,mislim da je očito kaj se misli švercat..;)))dakle,trebo bi pod hitno neki dobar savjet,po mogućnosti iz osobnog poz iskustva,al čim prije...matur je za mjesec dana.........
Ljudi imam pitanje..ako prvo neam pojma kak sam opće našao ovaj prastari forum al nije u tome stvar...problem je u tome kaj mi ponestaje dobrih ideja kako na maturalac u Grčku prošvercat neke stvari...hm,mislim da je očito kaj se misli švercat..;)))dakle,trebo bi pod hitno neki dobar savjet,po mogućnosti iz osobnog poz iskustva,al čim prije...matur je za mjesec dana.........
U grčku ili iz grčke:rofl:
Ma možeš kako oćeš, rijetko se detaljno pregledavaju ti autzobusi/brodovi/avioni s eksurzijama. Većinom ti ekipa samo udre pečat u putovnicu, a na nekim granicama ni to.
jedino pazi ako misliš na d.... nemoj se s tin zajebavat jer znaju dat pasu da pronjuši, a pas je jako pametnija beštija:mig:
Uglavnon može se, al oprez kod ilegale, da ne bi bilo....
Mali Plavi
30.07.2007., 23:42
E jebale vas ekskurzije i maturalci....
A ja sa svojn budalastim i nesložnim šimijama rat vodija da idemo na maturalac, na kraju nas tribalo 13 od 32 samo ić, i na koncu sve otkazali...:E
Sad vam svima zavidin da ste išli :flop:
@bReJn
Znaš što te čeka ako ti peso nanjuši? :cerekić:
Nadam se i da shvaćaš da nećeš samo sebe zajebati nego će cijela grupa imati probleme, pitaj Boga koliko će ih zadržati na granici, i pitaj Boga kako će se onda profesori i vodiči ponašati prema njima kad dođu u Grčku :mig:
Presitna si ti ribica da bi znao kako bez problema to prenijeti - bilo da se radi unutar države, bilo da se radi van nje.
mumificirani
30.07.2007., 23:56
idemo 28.8. Loret de mar. Idemo busom vraćamo se avionom. oko 3700 kuna uplaćeno. oko 200€ za džeparac. to je otprilike to. za polazak si moram uzet šteku duwana. i ono... shto ja znam =D... ima ko kakve prijedloge di da idem i to sve xD?
edit: jel još ko ide ovaj termin i to?
idemo 30.8 u loret na 8 dana..tamo idemo avionom a vracamo se busom(malo sjeban raspored)..sve je doslo 3300kn..djeparac ovisi o dobroti mojih staraca:D..i tak:D..nadam se da cemo se ljepo zabaviti:D..
mumificirani
31.07.2007., 09:48
ti gore izgleda da ćemo se sinjat xD... mi idemo na devet ako se ja dobro sjećam...
tamo idemo avionom a vracamo se busom(malo sjeban raspored)
:nono: Bolja opcija nego obrnuto. Doć ćete odmorni tamo i moć odma krenit lumpovat. Put doma ćeš ionako prespavat.
Lord Constantius
31.07.2007., 12:40
:nono: Bolja opcija nego obrnuto. Doć ćete odmorni tamo i moć odma krenit lumpovat. Put doma ćeš ionako prespavat.
:top: Pravo i istinito zbori. Bolje vam je tako...
margica
31.07.2007., 12:50
Ja idem 14.9 u Grčku 9 dana. Idemo brodom tamo i nazad. 4000i nesto kuna...
Agencija VIP.
Jedva cekam....
:top: Pravo i istinito zbori. Bolje vam je tako...
a dobro ovisi kako se na to gleda:D..meni je nekak bolja opcija slag na kraju..odn da prvo putujemo busom, prodjemo sve te izlete po putu i onda dodjemo u loret i tam se zabavimo i onda riknuti brzo smo doma..a ovak tih 4 dana busa morat cemo pazit sta pijemo i sve to da nebi bilo nezeljenih stvari u busu:D..a dobro kako god bilo zabavit cemo se i to je glavno:top:
Barbi:)
31.07.2007., 14:58
23.8.španjolska :cerek:
mumificirani
01.08.2007., 12:15
potpisujem. ja idem busom vraćam se avionom i glupo mi je. btw jedno pitanje
jel mogu odnit šteku duhana iz HR u španjolsku ^^? malo mi ne idu ti carinski postupci
01.08.2007., 13:06
jel mogu odnit šteku duhana iz HR u španjolsku ^^? malo mi ne idu ti carinski postupci
e i mene to zanima... :zubo:
:confused:
wicked-girl
01.08.2007., 23:45
bila prosle godine u Amsterdamu i bilo je prejebeno, stajalo je oko 3 500 kn.
al fakat super iskustvo za pamcenje:D
Aaron McLoughlin
02.08.2007., 15:28
bila prosle godine u Amsterdamu i bilo je prejebeno, stajalo je oko 3 500 kn.
al fakat super iskustvo za pamcenje:D
Jeste upsjeli prošvercat neke lake droge , pepers i tako za nazad ?
no idea
02.08.2007., 16:49
Nas po povratku nisu uopće pregledavali tako da se može...ali nemojte se zajebavati s tim, mi nismo ništa nosili nazad jer nas je trta bilo....vjerojatno smo sreće imali tako da se nemojte dovoditi u neugodne situacije :mig:
Poppers smo doduše donijeli :)
outaspace
06.08.2007., 15:04
idemo 28.8. Loret de mar. Idemo busom vraćamo se avionom. oko 3700 kuna uplaćeno. oko 200€ za džeparac. to je otprilike to. za polazak si moram uzet šteku duwana. i ono... shto ja znam =D... ima ko kakve prijedloge di da idem i to sve xD?
edit: jel još ko ide ovaj termin i to?
:cerek: :cerek: :cerek:
ah...lloret....bili smo tamo prošle godine.
svakako otići u tropic's - hrvati imaju bespla upad
hollywood - malo šminkersko, ali valja.
colosos - niš posebno, dobra glazba
londoner - najbolji klub, poslije tropic'sa
tražili smo bar jamajka...ali bezuspješno
pazi na stvari, nemoj hodat s bocom alkohola ulicama, cugu kupuj u trgovini, ne vani jer je preskupo, ako ne znaš plivati, nemoj ulazit u more :)
Ja odo 2.9. u Prag... Oko 3000kn mislim i oko 300€ džeparca... Valjda bu dosta...
I da, nemojte ništa šverat kad odlazite iz HR... Nikakve trave i bonkase, najebaćete na granici ko sivi, dobit ćete žig u putovnicu i moš se slikat... Da ne govorim da imaju pravo jednostavno okrenut cijeli bus nazad u HR... Govorim jer je poznanik tako najebo :) Sve kaj trebate, ima i na odredištu :top:
Općenito, ne vidim svrhu švercanja osim nekog preseravanja... Bar je travu lako nabavit gdje god očeš...
ev_obsessed
07.08.2007., 01:09
Idem i ja u Prag, 3.9.:D
Al' smo najebali, jer sam cuo da ako radis i najmanju buku u hotelu su te u stanju izbacit'.
Zato mi idemo u jeftini hotel :zubo: A i puca mi K, sam da ima krevet za odspavat 2 dana po nekoliko sati :D
ev_obsessed
07.08.2007., 01:21
Trava bu se za ostalo pobrinula?:Slin:
Yup, lako ju je tamo naci, bratic radi u Pragu.
Preko koje agencije idete?
coma black!
07.08.2007., 01:25
Idem i ja u Prag, 3.9.:D
Al' smo najebali, jer sam cuo da ako radis i najmanju buku u hotelu su te u stanju izbacit'.
ma mislim da vas neće izbacit, al će vam kaznu naplatit
ev_obsessed
07.08.2007., 01:28
ma mislim da vas neće izbacit, al će vam kaznu naplatit
Nama su to pricali profesori koji su tamo vec bili.:confused:
A i bolje da nas izbace, nego da im platim.:rolleyes:
no idea
07.08.2007., 01:31
Ae, nemojte raditi preveliki nered po sobi....znam da su nama na kraju naplatili ručnike i jastuke koji su falili :D
Možda čak i zavjesu koja je bila progorena čikom, nisam siguran :misli:
coma black!
07.08.2007., 01:35
Nama su to pricali profesori koji su tamo vec bili.:confused:
A i bolje da <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=nas&v=56">nas</a> izbace, nego da im platim.:rolleyes:
dosta su osjetljivi na buku, nama su stalno slali nekog tipa da nas stiša, a na kraju nam došla policija i nalipila kaznu, al nije bilo ništa previše...
ev_obsessed
07.08.2007., 01:46
Ma to su vas strpali u hotele s 4 zvjezdice?
Nas ce stavit' u neke trecerazredne hotele di se nema sto sjebat'. Nadam se kad su vec takve cjepidlake.:rolleyes:
Trava bu se za ostalo pobrinula?:Slin:
Yup, lako ju je tamo naci, bratic radi u Pragu.
Preko koje agencije idete?
Hmmmm... :zubo: Ček... Briem da je Petros. Ti?
ev_obsessed
07.08.2007., 01:49
Isto.
Well, vjerojatno se tamo vidjamo.:D
Well... Jel idemo u istu školu? :zubo: Možda sam ja datum fulo... Ja sam stš, ti?
ev_obsessed
07.08.2007., 01:51
Well... Jel idemo u istu školu? :zubo: Možda sam ja datum fulo... Ja sam stš, ti?
To ne moze bit' isto kao i deveta, jel?:zubo:
Briem da ne :zubo: Ništa, vidimo se :D Kolko treba imate u razredu? Podjeli nešto... :D Nama je pederbal već 4. godinu, ni jedne trebe :rofl: Ko zna kaj čehinje spikaju :zubo:
ev_obsessed
07.08.2007., 01:56
Ima ih petnaestak kod nas, ali ide jos jedan razred...necete ostat' zakinuti
Uh kul... :cerek: Vidimo se :zubo: :top:
Trava? :zubo:
Kako? Gdje?
I ja idem 25.8. na maturalno putovanje.
Nego, mene zanima kako se najviše isplati s telefonima u Pragu? Bitno mi je to znat...da li se isplati kupit neku karticu za govornicu, zvat iz hotela (ako bude tel u sobama jer sam čula da se prozori ne mogu otvarat) ili preko roaminga :visi: ?
Kako? Gdje?
Najlakše, pitaš konobara :zubo:
Roming ti je dost skup... Ja ne bi na to išao... Za kartice ne znam. Preživit će nekoliko dana bez staraca :top:
Najlakše, pitaš konobara :zubo:
Roming ti je dost skup... Ja ne bi na to išao... Za kartice ne znam. Preživit će nekoliko dana bez staraca :top:
Aha...konobara kažeš...
Dakle, ne isplati se riskirat na granici i nosit ništa odavdje...
Pa da...preživjet ću bez roditelja nekoliko dana, da :rofl:
Nego, čega se treba bojat u Pragu? Ima kakvih zamki u koje treba pazit da se ne upadne? :D
outaspace
07.08.2007., 12:23
:cerek: ah....i u pragu bijah :cerek:
najsmiješnija mi je šema s podzemnom. em je karta prejeftina, em nikad nismo naišli na kondora, em nikad nismo ni kupovali kartu...haha
paziš na to da kad prolaziš praškim ulicama noću da te neki crnjo ne odvuče u disko, a kasnije ni ne izađeš iz njega. općenito se kloni crnaca (nisam rasist, ali oni su u pragu opasni i nepoželjni u vašoj blizini, iako izgledaju simpa)
imaš pun k...pubova i pivnica. zaviri u jednu ;)
ali najjači disko je onaj kod karlovog mosta..više ni ne znam kak se zove - karlove lazny...tako nešto. ima 4 kata i ima svega što god ti treba ;)
ah..ta 3 dana...:cerek:
najsmiješnija mi je šema s podzemnom. em je karta prejeftina, em nikad nismo naišli na kondora, em nikad nismo ni kupovali kartu...haha
paziš na to da kad prolaziš praškim ulicama noću da te neki crnjo ne odvuče u disko, a kasnije ni ne izađeš iz njega. općenito se kloni crnaca (nisam rasist, ali oni su u pragu opasni i nepoželjni u vašoj blizini, iako izgledaju simpa)
ali najjači disko je onaj kod karlovog mosta..više ni ne znam kak se zove - karlove lazny...tako nešto. ima 4 kata i ima svega što god ti treba ;)
potpisujem sve :D doslovno sve :D
Dakle, crnaca se moram pazit...
U taj disko idu svi, čini mi se...
Kako je s taksi prijevozom po noći?
ma lako za taksi, imam iskustva sa ženskom koja vozi i kroz crveno i nije čula za kočnicu....je*ote ne želim više nikada s njom u auto :amen:
disko je prava stvar, kada oderu domaće :headbang:
kaneshiro
07.08.2007., 12:44
Aha...konobara kažeš...
Dakle, ne isplati se riskirat na granici i nosit ništa odavdje...
Nego, čega se treba bojat u Pragu? Ima kakvih zamki u koje treba pazit da se ne upadne? :D
Prije svega treba se pazit mjenjačnica jer tečajevi su lopovski.
"Crnje" nisu nikakva posebna opasnost. Uvaljuju stalno nešto no to je to. Ionako ih ima samo na vaclavske namesti.
Spomenuti disko je za turiste :bljak: Najjači disko? To kao maturanti obiđu njih 20 pa znaju koji je najbolji?
Kontrole u javnom prijevozu nisu baš rijetke. Kazna je 130 kn, pa tko voli nek izvoli.
Je li skup taksi?
ne sjećam se koliko je koštalo, ali smo se svi iznenadili kako je jeftino...to je ostalo u sjećanju, uz prolazak kroz crveno :D
Ae, nemojte raditi preveliki nered po sobi....znam da su nama na kraju naplatili ručnike i jastuke koji su falili :D
Možda čak i zavjesu koja je bila progorena čikom, nisam siguran :misli:
nama su profesori stalno govorili da moramo paziti što radimo i sl. , i da će nam na kraju sve naplatiti...
ali sve su to samo priče....
mi smo nekoliko kreveta slomili i sl., nitko ništa nije rekao niti naplatio...
kaneshiro
07.08.2007., 12:46
Je li skup taksi?
Šta je kome skupo je relativno no:
http://www.aaa.radiotaxi.cz/en/index.php?id=21
:)
no idea
07.08.2007., 13:05
ali sve su to samo priče....
Nisu, mi smo skupljali pare pred hotelom :zubo:
ma lako za taksi, imam iskustva sa ženskom koja vozi i kroz crveno i nije čula za kočnicu....je*ote ne želim više nikada s njom u auto :amen:
Po onom što sam čuo od frendova, svi taksisti tamo su takvi, nenormalni totalno :D
Nisu, mi smo skupljali pare pred hotelom :zubo:
sigurno je bilo napeto :D
Po onom što sam čuo od frendova, svi taksisti tamo su takvi, nenormalni totalno :D
hehe nadam se :misli: :D
Perko-Serko
07.08.2007., 14:38
Za mene je maturalac koji košta preko 3000 kn, čista perverzija... pa to je debilizam... u Grčku na 5 dana odem za 2 soma... i još spavam u hotelu, idem super vlakom... kaj sad... da platim 4500 kn za put u Španjolsku, pa idući dan čim se ustanem jurim u Portugal, pa idući dan brzo u Grčku, mislim.... najbolje je na 5 dana u Grčku 2500-3000 kn...
Rekao sam "oni" :D
I da, nikako nosit iz HR ništa :zubo:
I još da, ne kupuj od Turaka niš :zubo: To mi frend reko :D
Mene su iznenadili. Mi čak ni nismo pravili nered kad bi nam došli. Ako vide da ste sami u sobi (bez profesora i vodiča) zapišu prijavu, ako je tu netko od starijih samo odu :rolleyes:
Nas su dobro isplašili s uličnim lopovima :D Na kraju nikog nije pokralo, ali sam viđala po gradu, posebno po Karlovom mostu turiste otvorenih i praznih ruksaka.
Kad sam već spomenula krađe - čula od onih koji su išli u Grčku ove godine - masovno su ih krali na brodu i sobarice u hotelu.
Je li skup taksi?
Cijena se svodi na cjenkanje. Mi bi se uglavnom vozili po 3-4 za 300-400 kč. Zalomilo se koji put i za 250.
Jednom nas je odvezlo u krivi hotel (lijepo sam mu rekla hotel Step, i on nekoliko puta za mnom ponovio Step) pa tražio više od dogovorenog. Ove moje su htjele platit, meni vrag nije dao mira pa sam mu dala onoliko koliko smo se na početku i dogovorili :o
Još nešto... mi bi busom došli do centra grada i onda se iskrcali. Jednom nam je tako došao policajac, nešto mlio na češkom, nije dao da se s njim pokuša dogovoriti na engleskom, htio putovnice... uglavnom cirkus. Po cestama voze neovisno o pješačkim prijelazima. Čudni su ljudi. Nekako tvrdi, neraspoloženi za razgovor i kompromis. Glupo je generalizirati, ali samo velim da vas ne bi iznenadilo da vam ne pomognu oni koji bi to trebali.
Mene su iznenadili. Mi čak ni nismo pravili nered kad bi nam došli. Ako vide da ste sami u sobi (bez profesora i vodiča) zapišu prijavu, ako je tu netko od starijih samo odu :rolleyes:
Dakle, najsigurnije je da pijem s njima? :rofl:
Dakle, najsigurnije je da pijem s njima? :rofl:
Pa je :D
e ja odo 3.9 u prag...7 dana uf:zivili:
10.08.2007., 12:14
jel dosta 200-250 eura za španjolsku?? :eek:
Po onome što sam čula od RL ljudi koji su tamo bili, nije :o
Ali to ne znači da tebi neće biti dosta ;)
El Rodeo
10.08.2007., 17:11
Kako? Gdje?
Neznam sta ce to profesorici... :D
Ali ako zelis recimo ucenike uputiti onda nek pitaju turistickog vodica koji bi trebao znati za par birceve di se moze doci u doticaj sa travom...
Od ekipe koja se dere na ulici i prima te za ruka i ima glupe ulete tipa " I smoke joint" i slicno se ne isplati kupovati...
Dobit ce origano i zemlju... :rofl:
Prag ipak nije zemlja za napusavat se reci klincima nek se radje napiju i nek nejdu kod kurvi zato sto ce ostati bez novcanika i tako... :D
Aaron McLoughlin
10.08.2007., 18:12
Imam filing da je to svugdje tako ...
Jbt , svaki put uletim u taxi , a ovaj krene relly vozit...
Mislim , ne u pragu , ovdje kod nas :o
Luđaci totalni , gume krešte u zavoju , standarno vrijeme busa smanji 3 puta , mog starog 2 puta :eek:
Prag ipak nije zemlja
No shit! :rofl: :D
outaspace
10.08.2007., 18:51
ovisi.
ako misliš kupovat i trošit pare na sranja i neke poklone i pit u kafovima i diskoklubovima, onda baš i ne...
puno ljudi je nosilo 200 eura za 10 dana i bilo im je dovoljno. još je nekima i ostalo
El Rodeo
10.08.2007., 21:44
No shit! :rofl: :D
Ceska opcenito nije za napusavanje... :zubo:
blondie_girl
10.08.2007., 21:50
ovisi.
ako misliš kupovat i trošit pare na sranja i neke poklone i pit u kafovima i diskoklubovima, onda baš i ne...
puno ljudi je nosilo 200 eura za 10 dana i bilo im je dovoljno. još je nekima i ostalo
200 eura je definitivno premalo, mislim moze vam biti dosta ali na knap... bolje uzet vise pa vratit... mi smo isli na maturalac u italiju i samo sam na zivot potrosila skoro 300 eura, a nismo nit van bas navecer smjeli ici... a gdje je tek shopping... ugl. bolje je uzet vise pa vratit, za svaki slucaj...:)
El Rodeo
10.08.2007., 21:53
sta ti jedes i pijes da si samo na to potrosila 300 eura? :rolleyes:
blondie_girl
10.08.2007., 21:57
sta ti jedes i pijes da si samo na to potrosila 300 eura? :rolleyes:
ma ni meni nije jasno na sta sam potrosila tolke novce... a valjda na slatkise, mc', na vodu, cugu i tak... :rolleyes:
nisam sparala, al moglo se i sa manje novaca prezivjet, al bolje je nosit vise pa vratit...
Neznam sta ce to profesorici... :D
Pa da upozna neprijatelja :D
11.08.2007., 12:56
Po onome što sam čula od RL ljudi koji su tamo bili, nije :o
Ali to ne znači da tebi neće biti dosta ;)
:tuzni: :tuzni: :tuzni:
ali sve zivo nam je placeno... cak i ulaznica za disco... ne mislim obavljat nikakve šopinge, eventualno pokoji poklon, malo pit i to je to :zubo:
ah :(
hej!
ja idem u prag 22.8.
Boravit ćemo u hotelu Bridge 3.
Ima još koga ko će bit tamo?
By the way kakvo je vrijeme u Pragu krajem 8 mjeseca?Koliko čujem trebat će nam toplija odjeća(što mi se uopće ne sviđa).
By the way kakvo je vrijeme u Pragu krajem 8 mjeseca?Koliko čujem trebat će nam toplija odjeća(što mi se uopće ne sviđa).
Prošle godine je bilo užasno loše. Mislim da je inače tamo takvo vrijeme jer su oni po dućanima tad dobili zimsku odjeću i zimske jakne.
Ja sam se zafrkala jer nisam nosila đempere. Imala sam 3-4 majice dugih rukava i toliko 3/4 rukava, sako i jeans jaknu, ali je stvar u tome što je vrijeme bilo takvo da smo istovremeno imali nekoliko majica na sebi :D I to nije bila garancija da nam neće biti hladno ;) U kratkim rukavima smo bili jedino u disku. Pošto bi se tamo toliko uznojili da se to kasnije cijedilo, doslovno, ponijela bi si neku majicu na špaline (bretele) za presvuć se pri odlasku jer bi se smrzla bez donje majice samo s dugim rukavima.
Tamo sam si kupila zimsku jaknu jer mi je bilo prehladno u majicama i spasila sam se :D Ponesi nešto deblje od jeans jakne. Nama stvarno nije bilo dovoljno obući majicu na špaline, majicu kratkih rukava, 3/4, majicu dugih rukava i onda još jednu dugu majicu ili jeans jaknu.
Nama je dosta cura nosilo jedan par tenisica i ostalo otvorene cipelice. Neke su navečer po kiši išle van u sandalama. Uglavnom, nas su uhvatile i kiše. Sva sreća pa sam nosila 2 para tenisica.
:tuzni: :tuzni: :tuzni:
ali sve zivo nam je placeno... cak i ulaznica za disco... ne mislim obavljat nikakve šopinge, eventualno pokoji poklon, malo pit i to je to :zubo:
ah :(
E ne znam što je ovima bilo uključeno u cijenu.
Ručkovi su vam plaćeni?
super_sonic
11.08.2007., 17:23
idemo u grčku na 11 dana,sad početkom 9...jedva čekam :cerek:
Kako? Gdje?
Di oćeš, dok ideš gradom (centrom) ekipa te nudi:)
Nego, mene zanima kako se najviše isplati s telefonima u Pragu? Bitno mi je to znat...da li se isplati kupit neku karticu za govornicu, zvat iz hotela (ako bude tel u sobama jer sam čula da se prozori ne mogu otvarat) ili preko roaminga :visi: ?
Telefon ? Neznan baš, mobitel je još naipslativiji. Govornice su strahota, 5 € ode u nekoliko sek.
Kako je s taksi prijevozom po noći?
osnovno pravilo -. nemoj vozit na taksimetar:D
Pogodi se s njima. Dakle iden do tu i tu, može li toliko i toliko.
Uvik ponudiš za 50 manje jer će oni povećat:D
Mi smo se znali vraćat i po 200 kruna na 4,5 osoba, a to te onda ispadne oko 50-ak kruna šta je pak oko 12 kn:D
12.08.2007., 18:53
E ne znam što je ovima bilo uključeno u cijenu.
Ručkovi su vam plaćeni?
sve nam je plaćeno... prijevoz, hrana, smještaj, ulaznice za sve kamo ćemo ići...
suspicious mind
12.08.2007., 23:13
200 eura je definitivno premalo, mislim moze vam biti dosta ali na knap... bolje uzet vise pa vratit... mi smo isli na maturalac u italiju i samo sam na zivot potrosila skoro 300 eura, a nismo nit van bas navecer smjeli ici... a gdje je tek shopping... ugl. bolje je uzet vise pa vratit, za svaki slucaj...:)
i ja sam tak potrosila na život,pa cuga,i to:rolleyes: di je jos shopping:cerek: :cerek: :cerek: ma ponesite kolko vam daju strarci,nagovorite ih:top:
FatalERROR
12.08.2007., 23:17
hej!
ja idem u prag 22.8.
Boravit ćemo u hotelu Bridge 3.
Ima još koga ko će bit tamo?
Ja idem 23.8 :) neam blage u koji hotel
zidane21
13.08.2007., 00:25
idem na maturalac za jedno 2 dvije godine
volio bih ići u prag no budući da sam u nekoj freakin'n nerdy gimnaziji prije bih rekao da ćemo ić u španjolsku ili grčku...
prag danas bez kise i bit ce oko 32 stupnjeva :zubo:
disko karlovy lazne jedno veliko :bljak:
Perko-Serko
15.08.2007., 13:34
Pa ja bi rađe u Španjolsku ili Grčku, a ne u PRAG!!!
Pa ja bi rađe u Španjolsku ili Grčku, a ne u PRAG!!!
to se slazem :top: ja bi jamajku :zubo:
Ma Grčka gori cijela, sad mi je drago da idemo u Prag :zubo:
Da ne kažem da bi nam bilo jebeno i da idemo u Babinu Gredu jer je ekipa super :top:
Još malo :cheer: :cheer: :D
Perko-Serko
17.08.2007., 18:20
to se slazem ja bi jamajku
hehehe, jebiga, i ja bi... ali... tko bi dao.... hehehehe
sonja_vk
18.08.2007., 15:24
Ja idem 23. u Lloret de Mar u hotel Gran Casino Royal...jel bio ko tamo? Kolko novaca je dovoljno ponijeti za 9 dana ako nemam namjeru skoro ništa piti? Kakve su cijene pića, hrane, mislim, jel skupo, nije? Capuccino, kolko je otprilike?
margica
19.08.2007., 11:40
Ja sam u Grckoj 14.9.
Spremanje je vec punom parom i ne mogu docekati... Nabrijana sam cila!!!!
Ima jos ko ko ide u Grčku u to vrime?
suncokretka
19.08.2007., 19:01
Ja idem 23. u Lloret de Mar u hotel Gran Casino Royal...jel bio ko tamo? Kolko novaca je dovoljno ponijeti za 9 dana ako nemam namjeru skoro ništa piti? Kakve su cijene pića, hrane, mislim, jel skupo, nije? Capuccino, kolko je otprilike?
ja idem 24-og isto u Lloret de Mar ali ne znam koji hotel.
odakle si?
petraaaa1989
21.08.2007., 14:20
jel ide itko u italiju ili je moja raska jedini "lumen" koji nas tjera tamo????
sonja_vk
21.08.2007., 14:31
Iz Vinkovaca sam. Ti?
super_sonic
21.08.2007., 14:49
jel ide itko u italiju ili je moja raska jedini "lumen" koji nas tjera tamo????
kaj fali italiji? bit će vam super ;)
El Rodeo
21.08.2007., 15:00
kaj fali italiji? bit će vam super ;)
slobodno si pripalite cigaretu... :D
evo ja sam iz du.. i mi idemo 27.8.
ide li ko tada, da mi idemo u prag.. neki top hotel praha ili hotel duo..
uglavnom nevažno hotel??
ide ko??
hej ljudi evo sonja-vk i ja smo iz istog razreda i kao što vidite idemo 23.8 u španjolsku pa eto ako ide još ko a vidim neka cura se javila, pa ne znam svi se javite...ludo je znat da još neke škole idu kad i mi...pusa
super_sonic
21.08.2007., 22:54
ide moj buraz 24. ..1.ekonomska,zg :)
Perko-Serko
22.08.2007., 18:43
Kaj je sada tako popularno ići u Prag??????
suncokretka
22.08.2007., 20:11
hej ljudi evo sonja-vk i ja smo iz istog razreda i kao što vidite idemo 23.8 u španjolsku pa eto ako ide još ko a vidim neka cura se javila, pa ne znam svi se javite...ludo je znat da još neke škole idu kad i mi...pusa
idemo mi 24.8.(gospić) i ide gotovo cijela ličko-senjska županija(otočac,senj,gračac,korenica..koliko znam) c'ya ;)
Veritaserum
22.08.2007., 20:25
Kaj je sada tako popularno ići u Prag??????
da si bio u pragu s ekipom znal bi zakaj:zivili: :headbang: :tulum: :Sex: :amen:
super_sonic
22.08.2007., 20:32
joj,jedva čekam taj 29.8. i grčku!! 11 dana!! :cerek: :cerek: i onda još krajem 9.idemo s dramskom još jednom... :cool: u zadnje vrijeme samo o tome pričamo,točnije zadnjih par mjeseci :zubo:
jedva čekam večeras deset sati da krenem...španjolska...napokon
Blago vam se svima :( Nemate pojma kako će vam bit prelijepo, predivno..... Šmrc, da mi je opet to proživjet, definitivnih sedam najboljih dana u životu.
Španjolska, that is. A bila sam jako protiv. :)
zašto si bila protiv španjolske šta nije ti se dalo ići...
mi idemo večeras u deset i tako ludnica...lijepo sam se spakirala i super mi
zašto si bila protiv španjolske šta nije ti se dalo ići...
mi idemo večeras u deset i tako ludnica...lijepo sam se spakirala i super mi
Ma ja sam htjela vidjet Amsterdam, Prag... Činilo mi se da je Španjolska preslična nama, pa ovo, pa ono... Ali bome sad bi opet! Nevjerojatno prelijepa zemlja, srdačni ljudi....
Perko-Serko
23.08.2007., 16:58
Super je i Španjolska i Amsterdam i Grčka, ali Prag... ne znam kaj je tu posebno?
super_sonic
23.08.2007., 17:20
pa jesi bio na svim tim mjestima?? kako znaš da je tamo dobro,a u pragu nije? ja sam od jako puno ljudi čula da je prag super,evo ekipa iz 7.je nedavno bila na maturalcu baš tamo,i bilo im je predobro.
Perko-Serko
23.08.2007., 18:05
Evo, reći ću ti na PM...
Prag nevalja ? Zašto ?
Leglo kriminala ?
Skup ?
Nema se šta vidit ?
Eh, ne mogu reć da san se naputova po svitu, al bija san u par mista i Prag je definitivno na vrhu:mig:
ps. Meni ne moraš slat PM;)
Perko-Serko
23.08.2007., 18:12
Hehehe, OK... pa nisam vrijeđao... nego, eto, meni se ne sviđa...
I ja isto mislim da je Prag poseban, i da ga itekako treba vidjeti... Pogotovo da je zakon za maturalce :)
Hehehe, OK... pa nisam vrijeđao... nego, eto, meni se ne sviđa...
Jesan ja rekao da si ti vrijeđao ?:D
Ja samo kažen koje su meni kategoriej bitne. A bitno mi je da se osjećam sigurno. Bitno mi je da bude jeftino, jer ipak smo svi mi još dica bez prihoda, bitno mi je da bude relativno blizu. te na kraju, nešto šta meni niej bitno, al eto nekima je - da se ima šta vidit.
I prag zadovoljava te kriterije. E sad, ne kažem ja da drugi gradovi nevaljaju. Ja san ionako tip osobe kojem je bitnije tko ide, nego gdje se ide, tako da bi meni osobno valjala i Španjolska. To šta bi potrošija 100€ više je drugi par postola:D
Jesan ja rekao da si ti vrijeđao ?:D
Ja samo kažen koje su meni kategoriej bitne. A bitno mi je da se osjećam sigurno. Bitno mi je da bude jeftino, jer ipak smo svi mi još dica bez prihoda, bitno mi je da bude relativno blizu. te na kraju, nešto šta meni niej bitno, al eto nekima je - da se ima šta vidit.
I prag zadovoljava te kriterije. E sad, ne kažem ja da drugi gradovi nevaljaju. Ja san ionako tip osobe kojem je bitnije tko ide, nego gdje se ide, tako da bi meni osobno valjala i Španjolska. To šta bi potrošija 100€ više je drugi par postola:D
Hm, da. Meni su tih 100eura bili jedan od razloga zasto sam dizala buru da sta idemo u Spanjolsku, na kraju mi je bilo toliko lijepo da mi ih nije zao. A jebiga, nije me ubilo 100eura manje u novcaniku...
Sto se tice sigurnosti - nas je vodic cijelo jebeno vrijeme strasio pricajuci price o kojekakvim dzeparima, koji svakodnevno napadaju. Pa nas je htio natjerat da skinemo sesire koje smo dobili na aerodromu i na kojima se nesto spominjala rijec "turist". Pa da nikog nista ne pitamo, pa da ovo, pa da ono... Na kraju smo mi obgrlili te torbe i bili stalno u strahu, a jedino na sto smo naisli su nevjerojatna ljubaznost domacina i konstantan osmijeh na licima.
Aaron McLoughlin
23.08.2007., 22:47
Ide ko u amsterdam sad? tj. sutra , tj. preksutra , valjda ...
Jebote nemam pojma kad krećemo
Uglavnom , ide ko?
Perko-Serko
24.08.2007., 10:40
Amsterdam mi se čini super, tamo bi htio ići...
super_sonic
26.08.2007., 18:41
možda nam otkažu maturalac u grčkoj zbog požara..neeeeeeeee :cry:
nama su otkazali grcku....:(
blondie_girl
26.08.2007., 21:46
nama su otkazali grcku....:(
a sta su vam odgodili maturalac il idete nekam drugo???
Ajde, sve je izgorilo ne bi imali šta ni vidit:zubo:
a sta su vam odgodili maturalac il idete nekam drugo???
Prije par godina ili koliko već kad su bile neke poplave ili nešto u Češkoj, onda su ekipi iz škole Prag zamijenili Italijom ;)
super_sonic
26.08.2007., 23:58
i nama otkazaše grčku...ah :flop:
blondie_girl
27.08.2007., 01:13
Prije par godina ili koliko već kad su bile neke poplave ili nešto u Češkoj, onda su ekipi iz škole Prag zamijenili Italijom ;)
mi smo bili u italiji.... i nije bas nesto... nisu nas bas pustali van.... mi nismo ni htjeli ic tam.... al nas je ravnateljica natjerala.... kao inace bi prepolovila razred.... jer smo htjeli u spanjolsku, a mi se zadnji odlucili.... al vazno da smo bili svi skupa....:)
Mene zanima, sad ako ćete ići negdje drugdje, idete li po vlastitom izboru ili gdje vas agencija pošalje ili ovisi o agenciji? Ne sjećam se koja šema je bila s ovima koje sam spomenula.
super_sonic
27.08.2007., 10:17
sad ne znam hoćemo li ići negdje drugdje ili u grčku kad se ovo smiri,ali nitko ne želi negdje drugdje! :) a u suprotnom slučaju,mogli bislmo birati..valjda..
nama je agencija rekla da sad traze neku alternativu pa ako i kad nadu ce nam javiti...ali uglavnom termin se pomice za par tjedana najmanje....
super_sonic
27.08.2007., 13:38
da,tako će valjda biti i nama..kad nađu slobodan termin :rolleyes: koja si škola?
Blond_Fairy
27.08.2007., 13:44
Baš mi je žao zbog vašeg maturalca.
Čula sam na vijestima da otkazuju maturalce školama koje su trebale ići u Grčku. Koje su sve škole iz Zagreba trebale ići u Grčku? Ima ih puno?
Lostie89
27.08.2007., 13:47
Ja bih trebala ići u Grčku za 2 dana, al' za sad nisam čula niti me itko obavijestio da je maturalac otkazan. :D
Blond_Fairy
27.08.2007., 13:52
Ja bih trebala ići u Grčku za 2 dana, al' za sad nisam čula niti me itko obavijestio da je maturalac otkazan. :D
A koja si škola? Jesi u Zagrebu? Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo građane da ne idu u Grčku, a posebno ne na maturalce, jer je tamo proglašeno izvanredno stanje (zbog požara).
super_sonic
27.08.2007., 13:56
klasična,deseta se ovih dana vraća,ruđer,brijem tesla,za ostale ne znam.
Lostie89
27.08.2007., 13:57
A koja si škola? Jesi u Zagrebu? Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo građane da ne idu u Grčku, a posebno ne na maturalce, jer je tamo proglašeno izvanredno stanje (zbog požara).
Dubrovnik.
Blond_Fairy
27.08.2007., 14:02
Ne znam, samo sam tako čula na vijestima. Držim vam svima fige -- da se požari pod hitno smire, pa da odete u Grčku ili da vam nađu što bolju alternativu.
Lostie89
27.08.2007., 14:05
Samo ja ne bih htjela u Grčku više - zadimljenost i tak...... Baš ne bih imala što vidjet.
za 15 sati cu bit u avionu za spanjolsku:D...juhu:D..
Perko-Serko
30.08.2007., 09:07
Ajd sretno... javi kako je bilo u Španjolskoj!!
ja idem sad na maturalac, prvo idemo tjedan dana u skolu i onda na maturalac u češku - prag! :)
rock_girl
30.08.2007., 10:46
Jel bio tko na azurnoj obali? kak mu bilo? kolko je platio? etc
Perko-Serko
30.08.2007., 13:21
Jel bio tko na azurnoj obali? kak mu bilo? kolko je platio? etc
Joj... tamo mora da je ludo!!!!
ja bi tamo... najrađe tamo!!!!:cerek:
Vratili se danas. Beč, Prag, Budimpešta.
Savršeno. Sve. Od polaska do povratka.
:cerek:
Perko-Serko
31.08.2007., 20:00
Koja si ti gimnazija? Koliko si platila?
margica
01.09.2007., 01:10
Ja idem u Grčku 14.09. Grafička, Split. Jel ide jos tko???? :D
super_sonic
01.09.2007., 01:14
nama nisu još rekli točan datum,al negdje krajem devetog se ide..
kvragu i ta odgađanja,sad ću do maturalca potrošit sav džeparac :rofl:
Perko-Serko
02.09.2007., 12:13
Nisam platila ništa.
Nisi niš platila? ideš besplatno?:cool:
..PaN@mA°)
02.09.2007., 12:20
ja idem sad na maturalac, prvo idemo tjedan dana u skolu i onda na maturalac u češku - prag! :)
Ja sam pošlu školsku godinu (2.raz.) išla na ekskurziju u Prag na 3 dana! Bilo je savršeno! Grad je stvarno prekrasan (meni jedan od najljepših koje sam posjetila). Hotel nam je bio katastofa (Twin Opatov)... Hrana podnošljiva! Noćni život je ludnica. Mi smo išli u neki disco na 5 katova (zaboravila sam kako se zove). Na svakom katu je neki drugi glazbeni stil. Čini mi se da je upad bio 120 ČK (to ti je 30 kn)! Pivo je užasnooo jeftino. Sve je puno napaljenih talijana i poljakinja. Nigdje nismo vidjeli ni jednog čeha. U svakom slučaju bilo je supeeer! Šteta što je trajalo tako kratko. No vi ćete tamo biti barem 10 dana... Dobar provod!
hej ljudi evo ja se vratila s maturalca iz španjolske iz lloret de mara bilo je savršeno zabava je najbolja sad sam tužna jako jer bih htjela nazad...ne možete ni zamisliti kako je super bilo...
Perko-Serko
02.09.2007., 18:01
koliko si dugo bila?
padmé_amidala
02.09.2007., 18:08
Ja sam Čula da Miočani idu dosta u Grčku...ja bih htjela ić ili u Nizozemsku ili u š
Španjolsku :) no mjesto nije tolko važno ko ekipa :)
Nisi niš platila? ideš besplatno?:cool:
Tako je :cool:
eo ja se prije 2 dana iz španjolske vratila. meni baš i nije bilo toliko bajno jer sam već prvi dan maturalca na brodu strgala nogu! :trio:
al s obzirom na to još je dobro i ispalo.. :zubo:
evo ja se prije 3 dana vratila iz španjolske.bila sam na maturalcu od 23. do 30.mogu vam reć da je bilo preprepresavršeno!!!!!bila sam u lloretu gdje se definitivno možeš pošteno izludirat tih par dana...sve bih dala da se mogu vratit.mi smo išli busom i tamo i natrag i nije bilo tolko loše jer je to bilo jedino mjesto gdje sam spavala.jedino sam osjećala posljedice na svom vratu ali i to s vremenom prođe...u španjolskoj se dečki doslovno nude i možete ih nanizat kolko god hoćete u jednoj noći-ne govorim iz vlastitog iskustva jer mi to nije padalo na pamet...uglavnom ne mogu nać niti jednu negativnu stranu..hrana je čudna ali nije tolko loša...cijene-nije uopće tolko skupo kolko su nam govorili da će bit...uglavnom nas su tolko isprepadali da smo JAKO pazili na svoje stvari ali pretjerali su skroz...ne kradu baš tolko...vi koji tek idete na maturalac definitvno izaberite lloret jer nećete nikako pogriješiti...e da mi se vratit...:frajer: :Pivo: :raspa: :cerek: :kiss:
El Rodeo
03.09.2007., 01:16
Vratili se danas. Beč, Prag, Budimpešta.
Savršeno. Sve. Od polaska do povratka.
:cerek:
Znaci nikoga nisu pokrale kurve, niko se nije izgubio, niko nije dobio origano umjesto trave...
Onda je bilo dosadno... :D
Znaci nikoga nisu pokrale kurve, niko se nije izgubio, niko nije dobio origano umjesto trave...
Onda je bilo dosadno... :D
Nije, vjeruj mi ;)
pionir_pula
03.09.2007., 23:03
Hotel nam je bio katastofa (Twin Opatov)...
Ne znam di si prije odsjedala, ali Twin Opatov je hotel cijena=kvaliteta.
Opatov je OK. samo što negdje između 15 i 20 kata ima veeeeliku crtu jer se jadni neboder malo nagnuo i puknuo.:rofl: :rofl:
Bez zezancije Opatov je OK.
A šta očekujete vi za ovakve novce ?
5 zvjezdica ? Wireless ? Solarij ?
Dajte, koliko para, toliko i muzike. Meni osobno i više nego ok
Inače nisan bija u Opatovu, tj. bija san al nismo tu odsjeli, nego u nekakvom Ipsu ako se ne varam:D (davno je bilo)
Mi smo bili u Luni. I kažu da je renovirana u odnosu na lani :rofl:
Enivej, za tu cijenu je bilo sasvim ok.
Hranu ne uključujem u "ok" :D
06.09.2007., 22:09
23.-30.8.
francuska(nica) -hotel kyriad i španjolska(lloret de mar)-hotel florida
+ smo obisli arles,barcelonu,grasse,veneciju itd.
bilo oodlično :cerek:
super_sonic
06.09.2007., 22:11
hoću ići na maturalac :mad:
06.09.2007., 22:14
hoću ići na maturalac :mad:
u čemu je problem? :zubo:
super_sonic
06.09.2007., 22:18
u vatri :E ma trebali smo u grčku pa su nam odgodili..tko zna kad nakraju idemo :rolleyes:
06.09.2007., 22:20
u vatri :E ma trebali smo u grčku pa su nam odgodili..tko zna kad nakraju idemo :rolleyes:
a buuu, pa ići ćete :)
evo kod mene malo slika... :zubo:
http://sexshrunk.blog.hr/
super_sonic
06.09.2007., 22:26
ma samo ti dodaji sol na ranu :zubo:
ajme predobro.. i moj buraz je bio u španjolskoj u to vrijeme
06.09.2007., 22:37
ma da? možda sam ga i upoznala, :zubo:
odaklee?
super_sonic
06.09.2007., 23:18
zg,ekonomska :) rekao mi je da je bilo puno šk na brodu,jedno bar desetak..
07.09.2007., 00:14
mi nismo uopce isli brodom.lol
vec busom... i tamo i natrag :zubo:
budale :zubo: trebali smo avionom... ah
23.-30.8.
francuska(nica) -hotel kyriad i španjolska(lloret de mar)-hotel florida
+ smo obisli arles,barcelonu,grasse,veneciju itd.
bilo oodlično :cerek:
Sve isto samo drugi hotel u lloretu i nismo bili u veneciji...odakle si ti?otočac pretpostavljam
08.09.2007., 11:49
Sve isto samo drugi hotel u lloretu i nismo bili u veneciji...odakle si ti?otočac pretpostavljam
da :D
Plemeniti dabar
08.09.2007., 11:56
u vatri ma trebali smo u grčku pa su nam odgodili..tko zna kad nakraju idemo
hehe u istoj smo situaciji:zubo:
trebali smo 28.8 ići, al idemo 21.9.:zubo: barem u školi ebudemo hehe...
super_sonic
08.09.2007., 13:44
i mi smo trebali negdje 28.,29. .. a sad su nam rekli da idemo krajem devetog,ne znamo datum.koja si šk,otkud?
Lostie89
08.09.2007., 14:29
Tko ide 23. u Grčku?
ja da. znam da idemo sa nekom školom iz splita. :)
lake of fire
08.09.2007., 14:42
Espana 23-30.8
Lloret - hotel florida, Nica - des nemam pojma kaj(neki užas hotel), al pol toga nismo pogledali jer smo bili u stisci s vremenom i uvijek smo kasnili jer vozači nisu znali po Španjolskoj...
08.09.2007., 15:03
Espana 23-30.8
Lloret - hotel florida, Nica - des nemam pojma kaj(neki užas hotel), al pol toga nismo pogledali jer smo bili u stisci s vremenom i uvijek smo kasnili jer vozači nisu znali po Španjolskoj...
wooow bili smo u istom hotelu :zubo:
koji broj sobe? :zubo:
Danas se vratih iz Praga, bio u Opatovu, ali mi i Twin Opatov nije bio stran jerbo smo se petljali s švabicama :D
Meni je Opatov bio odličan. Twin je "nešto" lošiji...
Eh da mogu opet sve iz početka :zubo:
ej anči 17 odakle si ti...ja evo iz vk...i ja sam bila 23 u španjolskoj u lloret de mar u hotelu gran casino royal...meni je bilo pre pre super samo šteta što baš i nismo imali puno vremena jer smo obilazili al bilo je predobro nemam riječi...
ma daj i naši su vozači bili užasni...nemaju pojma ja izludila a još kad smo bili u barceloni kad su trebali doć po nas luđaci se izgubili al dobro....
08.09.2007., 22:04
ma daj i naši su vozači bili užasni...nemaju pojma ja izludila a još kad smo bili u barceloni kad su trebali doć po nas luđaci se izgubili al dobro....
:rofl:
naši vozači i 'vodilica' su sve znali ko da žive tamo. :cerek:
ej anči 17 odakle si ti...ja evo iz vk...i ja sam bila 23 u španjolskoj u lloret de mar u hotelu gran casino royal...meni je bilo pre pre super samo šteta što baš i nismo imali puno vremena jer smo obilazili al bilo je predobro nemam riječi...
ej ja sam iz zaprešića.mi smo u lloretu bili u hotelu gran garbi.nije bio loš.ma meni je bilo presavršeno.da se bar mogu vratit
09.09.2007., 14:01
ej ja sam iz zaprešića.mi smo u lloretu bili u hotelu gran garbi.nije bio loš.ma meni je bilo presavršeno.da se bar mogu vratit
bili ste s gospićanima u hotelu?
bili ste s gospićanima u hotelu?
aha jesmo zašto?
09.09.2007., 14:24
aha jesmo zašto?
pa tako, pitam :D
Plemeniti dabar
11.09.2007., 14:28
i mi smo trebali negdje 28.,29. .. a sad su nam rekli da idemo krajem devetog,ne znamo datum.koja si šk,otkud?
Gimnazija, Varaždin:)
Jel možda itko zna koja je to škola iz zagreba bilo u češkoj od 24. do 30.8. ili negdje oko tog datuma?
el ninjo
13.09.2007., 22:27
bilo ih je sigurno puno... pa u tom razdoblju je pol hrvatske tamo, a iz zagreba sigurno najviše... ja znam da je moj razred bio u pragu od 30.8. do 4.9, IV. gimnazija, ak ti to kaj pomaže
super_sonic
13.09.2007., 22:51
a bokte,prvo smo trebali u grčku 29.8.,onda 29.9.,a sad nam kažu 6.10. :rofl: ma najbolje da uopće ne idemo .. :rolleyes:
bilo ih je sigurno puno... pa u tom razdoblju je pol hrvatske tamo, a iz zagreba sigurno najviše... ja znam da je moj razred bio u pragu od 30.8. do 4.9, IV. gimnazija, ak ti to kaj pomaže
Aha hvala ali treba mi tjedan prije...zašto ti nisi išao?
demarkis
18.09.2007., 19:01
Počeli smo s prikupljanjima ponuda za maturalno putovanje pa me zanimaju vaši dojmovi s maturalca u Češku, tj. Prag. Što je toliko privlačno u Pragu. Svi tvrde da to nije pivo. što još ima? A negativna iskustva? Ima li ih?
Lapsus perpetuus
18.09.2007., 19:48
Ja bijah u Pragu(ne na maturalcu već na običnom izletu u 2. srednje na 4,5 dana). Naprosto ODLIČNO! Prag je kao grad strašno privlačan i lijep,ako te imalo zanima povijest i znamenitosti. U slobodne vrijeme,kada se predviđaju izlasci (znači navečer) možete odzujati u neku od pivnica ili diskoteta i zabavit se. To smo barem mi radili. Ako odete,nećete požaliti. Lijep grad. Jako,jako lijep. ;)
18.09.2007., 20:07
to ti je grad za penziće :rofl:
ajte vi radije u Španjolsku :cerek:
marko_tmc
18.09.2007., 20:17
Nebi se baš složio s tobom Prag ima jako dobar noćni život, a to je važno svakom maturantu
A za rasliku od Šapnjolske puno je bliže te putovanje kraće traje, pa se maturalac time iznimno pridužava.
El Rodeo
18.09.2007., 21:55
:rolleyes:
Prag uz Berlin i Amsterdam ima najjaci nocni zivot... :p
bubica31
18.09.2007., 22:11
Prag je predobar.....al stvarno.... nudi sve kaj jedan srednjoškolac treba.... i full je jeftino.... :)
ali,opet...društvo je najbitnije....bez dobrog društva Prag ti ne bude zanimljiv.... a ako je društvo dobro, ne znam kaj ti može pokvariti maturalac u tom gradu.... nama je bilo nezaboravno,ludo....
i zato,PRAG :s :s :s :s :s
tommek13
18.09.2007., 22:53
definitivno najbolji omjer cijena i zabave..
dečko i ja bili u pragu, al ne na maturalcu
obišli sve kaj je zanimljivo, a stvarno toga ima, jeli fino i pili fino
on pifu ja becherovku :D
vozili se njihovim tramvajima, a i taksi nije skup ako nađeš neki u pokretu
čak smo nakupovali i neku opremu za kompove :rofl:
navečer završili u striptiz baru, no nedaju nikakvu tehniku unutra nosit da ne bi valjda uslikali zečice
bilo je jako odlično i da mogu išla bih ponovo, prije nego u španjolsku
dost je jeftino tam, ako nejdete baš na vaslavckim namestima po restoranima
našli i njihov trgovački centar, pa bili svaki dan tamo
child_in_time
18.09.2007., 23:40
Najbolje pivo, najjača trava, najveći disko u ovom dijelu europe (navodno), jeftino, puno ljudi (18 katova hotel) iz cijele Europe, prekrasan grad, svi te razumiju, nije daleko (nije baš ugodno se vozit dugo po vrućini jer smo mi išli krajem lipnja)...
Blondy-ri
19.09.2007., 00:03
Ja sam bila u Pragu na maturalcu i nemam ništa za zamjeriti :D
Jeftin je, ima puno Hrvata pa te svi upute di trebaš ako i zalutaš. Noćni život je odličan. Grad kao grad je jako lijep, baš ima svašta za vidjet. Jedino im je hrana :bljak:
Mada, gdje god da odeš na maturalac, ako ti je ekipa dobra - bit će ti super bilo di.
mi smo jeli u nekom kompleksu, kaj u podrumu ima šoping dućan tipa konzum, u prizemlju kockarnicu i restač, a na katu robnu kuću
nemrem se sjetiti kak se zove, ali je bilo jako fino, sve vrste jela kao i kod nas, mi uzeli za dvoje neki gulaš turbo ljut u kruhu, sa salatom, sokom, kavom i 2L pife za 90kn što je jako pristojna cijena ;)
i tam smo jeli svaki dan
hotel je bio malo dalje, mislim da smo se vozili šesticom do predzadnje stanice
bio je neki crveni sa puno katova, tako da prozore nismo mogli otvorit, niti izać na balkon, vjerujem da se boje da mlađarija pijana ne poskaće dolje :)
sjetih se, hotel rhea
evo mali podsjetnik za sve koji su bili
http://img216.imageshack.us/img216/3533/p8040057tm2.th.jpg (http://img216.imageshack.us/img216/3533/p8040057tm2.jpg)
definitivno najbolji omjer cijena i zabave..
Točno :top:
Mada, gdje god da odeš na maturalac, ako ti je ekipa dobra - bit će ti super bilo di.
Da :) A kad se već može birati, zašto onda ne uzeti najjeftiniju varijantu koja je i što se razgledavanja tiče jako lijepa :)
evo mali podsjetnik za sve koji su bili
http://img216.imageshack.us/img216/3533/p8040057tm2.th.jpg (http://img216.imageshack.us/img216/3533/p8040057tm2.jpg)
Ajme, nemoj mi to radit :D Sad mi je baš toplo oko srca. I nostalgično. I otišla bi tamo s jednom osobom koja je isto tamo bila na ekskurziji. Aaaaa :cerek:
minakoaino
23.09.2007., 12:16
Mi smo sad 3.r. i namjerava se na maturalac ići za vrijeme proljetnih praznika...
Glavni kandidati su naravno, Prag... I Amsterdam - za kojeg je čak veći dio razreda, ali čisto sumnjam da će nam starci dopustiti :rofl:
demarkis
24.09.2007., 20:38
Mi smo sad 3.r. i namjerava se na maturalac ići za vrijeme proljetnih praznika...
Glavni kandidati su naravno, Prag... I Amsterdam - za kojeg je čak veći dio razreda, ali čisto sumnjam da će nam starci dopustiti :rofl:
Da je kod nas barem tako. Mi smo skupili love za pravi maturalac u zemlje Beneluxa i još bi nam za džeparac ostalo. Roditelji se slažu, samo se raski baš ne ide. No problem je taj da nas je za sada samo 11 za tu varijantu. Još moramo pridobiti 4 učenika da ne bi išli u Prag. Postoji i varijanta da sada idemo u zemlje beneluxa a u 4.razredu na 3 dana u Prag. da barem bude tako. nemam ništa protiv praga, ali nekako mi s ene ide...
čiko_miko
26.09.2007., 16:26
ma znaju par riječi i onda se prave važni i pametni. to su teške sirovine - idem ja navečer ulicom sa frendom, okrenem se i njega nema odjednom -- a ono ga uhvatio izbacivač i - UBACIO unutra, jer tamo kad prolaziš ulicom gomila nekih kretena dijeli ti prospekte disko klubova i pokušava te ugurat u svaki, nakon petnaest min skupiš toliko letaka da možeš i sam dijeliti:rolleyes:
ja sam bila sad ovo ljeto i upoznali smo se s izbacivačima iz Hollywooda (disko), i pričali s njima normalno na hrvatski. Ovaj jedan je baš ih Hrvatske došao iz Istre i već četiri godine radi tamo u lloretu.
čiko_miko
26.09.2007., 16:32
nisi spomenula da smo imali sudar na autocesti u Italiji..ma vozači su bili loši ali je zato vodič Piki bio legenda...jea...pozdrav...:p
Prag :cerek:
Ovi moji bi ove godine u Grčku ili u Amsterdam :(
Sheena the Punk
26.09.2007., 17:37
Mi još nismo otišli, a još nam nisu ni termin odredili, tj. potvrdili. Hm.. Grčka, naravno.
super_sonic
26.09.2007., 20:52
sheena,najsvježije informacije...
vjerojatno ne idemo 6.,nego nekoliko dana kasnije,,ah,nećemo nikad!!
lake of fire
26.09.2007., 21:41
wooow bili smo u istom hotelu :zubo:
koji broj sobe? :zubo:
405...vi ste bili na 5 katu kaj ne?jer su dečki iz mog razreda bili an 5 katu i mislim da su bile neke cure iz Like, pa pretpostavih da ste tov i, il su mi se lončići pomotali :zubo:
26.09.2007., 22:20
405...vi ste bili na 5 katu kaj ne?jer su dečki iz mog razreda bili an 5 katu i mislim da su bile neke cure iz Like, pa pretpostavih da ste tov i, il su mi se lončići pomotali :zubo:
jesmoo na 5 katu :o :D
lake of fire
04.10.2007., 21:32
jesmoo na 5 katu :o :D
onda ste to vi bile...mislim tvoja škola...kuuuul...ovo je fora:mig:
nas nije htio vodit razrednik jer smo bili stoka :lol: :lol: :lol: zato je i frend sad za 10 dana idemo o vlastitom aranzmanu,budimpesta,amsterdam,pariz,i spanjolska, cca 12 dana,sve :top: :top: :top:
mi smo se prošli tjedan vratili iz Grčke i bilo nam je prejebeno :)))
imali smo izrazito naporan raspored kaj se razgledavanja tiče, ali je ipak bilo super. Grčka je prekrasna. A brod.... jooj brod:cerek:
super_sonic
05.10.2007., 15:24
mi idemo isto u grčku..za točno tjedan dana,jedva čekam :D
Jezreel
05.10.2007., 15:54
u.. grčka je super, i ja sam bila.. i da, na brodu je najbolje!! :)
Šta ima tako dobro na tom brodu?
Jezreel
07.10.2007., 11:08
pa na samom brodu ništa. brod ko brod.. :) ali svi koji su išli na maturalac brodom su rekli da im je na brodu bilo najbolje.
stvar je u tome da si na brodu tih 22 sata slobodan i možeš raditi što hoćeš. Dok je tempo u Grčkoj ubitačan. Bar je bio nama. Npr. jedan smo dan krenuli u 7.30, a vratili se u 23.30. Taj smo dan išli u Atenu, Sunion, vozili se ohoho sati i tak... Van smo išli tek oko 1 dok smo se najeli i spremili... i tak opet drugi dan
Lostie89
08.10.2007., 23:59
Da, na brodu je bilo savršeno! Disco je fenomenalan!
Sama Atena mi se nije svidjela... Jest da ima nekih lijepih dijelova, ali većina Atene je šporka. Sve okolo nje je super.
Čula sam priče ljudi koji su se prije par dana vratili iz grčke.Isto kažu da je na brodu bilo najbolje.A općenito što se priča tiče i nisam toliko fascinirana.Čini mi se da je bilo bolje nama u španjolskoj.hehe :mig: :D :cerek:
Evo ovako da vas ja nesto pitam.
Naime nasa raska si je nesto zabrijala da bi mogli ici u zemlje beneluxa na maturalac. Na pocetku vecina razreda nije bila za tu opciju ali nekako ih je raska uspjela nagovoriti da bi isli tamo i najvjerojatnije cemo sad tamo ici za maturalac.
E da i da napomenem mi smo se dvojili onda izmedu zemalja beneluxa i grcke ali raska veli da nas ona u grcku ne vodi jer je to balkan i nemas kaj za vidit wtf. I da su dolje samo lopovi, naravno popizdio sam.
Ja bi rade u grcku jer fakat mi se neda ici od muzeja do muzeja gore u beneluxu a upravo tako si je raska nesto zamislila da bi izgledao nas maturalac mislim koma . Osobno mislim da bi nam ljepse bilo u grckoj i vise bi se zabavili nego u benelxu pa zar i nije zabava smisao maturalca :ne zna:
Znaci nije jos sve gotovo jer ako se ipak vecina razreda odluci za grcku ici cemo u grcku jer raska tu onda nemoze nista pa bi vas ja pitao sto mislite gdje bi bolje bilo za ici i gdje su cijene pristupacnije(mislim alkohola) te gdje cemo se bolje zabaviti.
Naravno mozete i podijeliti svoja iskustva ako ste bili u grckoj ili beneluxu :top:
Poserem se na maturalac s hrpom muzeja :s
@ lupac
aj u nizozemsku tamo je sve legalno.........
I ja to kazem ali kad mene niko ne slusa svi su si zabrijali kak ce im biti super i neznam sta a u biti nemaju pojma da ce nam biti za kurac jer nam je raska jako stroga i nece nam nist dati da radimo sto se njoj ne svida. Znaci maturalac ce nam se sastojati od muzeja i razgledavanja :rigo:
Ja fakat ne kuzim koji je kufer ovima mojima iz razreda svi se sad nabrijajvaju na te muzeje a tocno znam da ce njima prvima ti muzeji ici na ku... i da ce zaliti sto nisu isli u grcku jer mi u beneluxu uopce nemamo isplanirane neke izlaske van a da sami idemo to mislim da nema sanse pored nase raske :flop: pogotovo di je droga legalna.
a dapak idemo u grcku bilo bi nam prejebeno putovali bi brodom do grcke na kojem ima fakat sve sto pozelis od disca do casina a i u grckoj pa nam fakat bilo bolje bar sto se zabave tice ali ne moji iz razreda se zele valjda kulturno uzdici i biti civilizirani. Jebote kodaimaju 50 a ne 17 godina
Da, jebo muzeje, bojkotirajte :D Kad se moglo, samo smo prošetali u muzejima od ulaza do izlaza, nismo niš gledali...
U muzej možeš otić kad god očeš kasnije, ali se više nikad nečeš okupt sa cijelom ekipom iz razreda i otić negdje tako na put i zajebavat se, tako da to treba maksimalno iskoristit.
Emo§ion:D
17.10.2007., 18:34
Pa onda možeš pit,ljubit,drogirat se i sl. i u Pušćoj Bistri:rolleyes:
Mi smo se prije par tjedana vratili iz Barce i bilo je fenomenalno!
Baš je bilo super!
Preko dana smo "bauljali" po Barci razgledali akvarij,ZOO,Picassa, Dalija,stadion,hodali po restačima(Paella fuuj!),a po noći tulumarili u Olympic villageu gdje je sklop disko klubova do rano ujutro..Spavali 0h(vodili se za onom:"Spavat ćeš kad umreš":zubo: ),ajde lažem pri povratku u deželu iz Barce brodom do Genove svi smo,neki ko ja drogirani draminama,a neki od čistog umora, spavali po 12,13 sati taman dok nismo pristali u Genovu i to je to!
Sve vidjeli,a opet i pili,zabavljali se i tako.
Glupe su mi izjave da maturalac služi samo za pijančevanje kad znam da pravi "alkos" može spojit ugodno s korisnim,a i za opijanje ne moraš ići van Hrvatske,tako da..:raspa::top:
Pa onda možeš pit,ljubit,drogirat se i sl. i u Pušćoj Bistri :rolleyes:
Glupe su mi izjave da maturalac služi samo za pijančevanje kad znam da pravi "alkos" može spojit ugodno s korisnim,a i za opijanje ne moraš ići van Hrvatske,tako da..:raspa::top:
Nije upće stvar u pijančevanju, to stvarno možeš di god očeš sa 2 litre tuduma. Ali kad češ opet bit s tom ekipom na tom mjestu? Nikad. Kad češ opet imat priliku ići u taj muzej? Kad god imaš para... Lakše je skupit pare nego ekipu, muzej neće nigdje pobjeć, ekipa hoće. Na maturalcu muzeji i ostala razgledavanja trebaju biti stavljeni na izbor, pa nek se ujutro zapiše onaj tko želi ići, a ne da se tegli 30 ljudi koji umorni idu prek qrca tamo samo zato jer moraju :top:
Emo§ion:D
17.10.2007., 19:07
Nije upće stvar u pijančevanju, to stvarno možeš di god očeš sa 2 litre tuduma. Ali kad češ opet bit s tom ekipom na tom mjestu? Nikad. Kad češ opet imat priliku ići u taj muzej? Kad god imaš para... Lakše je skupit pare nego ekipu, muzej neće nigdje pobjeć, ekipa hoće. Na maturalcu muzeji i ostala razgledavanja trebaju biti stavljeni na izbor, pa nek se ujutro zapiše onaj tko želi ići, a ne da se tegli 30 ljudi koji umorni idu prek qrca tamo samo zato jer moraju :top:
Ako je prava ekipa neće nigdje pobjeći taman slavili u ne znam kakvoj da ne kažem vukojebini:zubo:..Na podebljano sam i mislila,tako je bilo i kod nas..
Pa onda možeš pit,ljubit,drogirat se i sl. i u Pušćoj Bistri:rolleyes:
Mi smo se prije par tjedana vratili iz Barce i bilo je fenomenalno!
Baš je bilo super!
Ne kazem ja da bi nam bio glavni cilj opijanje i drogiranje, naravno da to mozes raditi i u Puscoj Bistri ali osobno smatram da bi nam bio bolji nocni provod u grckoj gdje zabava traje do jutro i plus jos bi vidli puno toga od anticke Grcke kaj mene ful zanima a ne neki jebeni muzeji i neki Picasso kaj mu ne kuzim niti jednu sliku. A u zemljama Beneluxa mislim da nocni provod mozemo zaboraviti jer pise u vodicu da ulaz u disko je zabranjen osobama maldim od 21.
I dobro je Zeleni rekao muzeji nikud nece pobjeci njih uvijek ima vremena za vidit ali ekipa je sad i nikad vise.
Uostalom kad neko prepricava maturalacpa niko ne prica kak im je bilo dobro u muzeju i kak su vidjeli tam neke slike nego svi pricaju o zajebanciji i opijanju :s
...iwana...
17.10.2007., 19:37
...slazem se....mi smo bili 8 dana u Tunisu....avion tamo i natrag....8 dana zajebancije, uzivanja, partyanja itd.... Sahara, voznja na devama ma neopisivo....nismo imali ni jedan naporan izlet ni razgledavanje....jer smo si sami sredjivali maturalac i raska je napravila ama bas sve po nasoj volji....tako da smo tih 8 dana samo partyali....isuse...nezaboravno.....da mi je vratiti se....
U pragu 2.300 kn smo platili, bilo je predobro, rado bi opet išao!
Atena:cerek:
divan grad... ja bi ponovo, a tek omonija:Slin:
Atena:cerek:
divan grad... ja bi ponovo, a tek omonija:Slin:
Daj onda malo vise pricaj kak ti je bilo u Grckoj tak da mogu onda svojima i zbilja dokazati da ce nam u grckoj biti puno bolje :top:
Zeus4ever
21.10.2007., 19:02
Više ni sam ne znam kome da se obratim ali ja bi trebao kao organizirati Maturalno putovanje za Tehničku Školu Bjelovar. Dečki bi išli u Španbjolsku ili Češku.
Cjenovno gledano Češka je bolji izbor, ali opet Španjolska je Španjolska.
Razgledavao sam i razgledavam po googleu turističke agencije i svi su užasno skupi. Ja bi neki site ili agenciju gdje bi mogao jeftino i pošteno proći za putovanje u Češku.
Naravno možete mi reći i svoja iskustva tamo, sve će se to njima prezentirati.
Razred je od 32 muška tak da bi trebalo biti jako utjecajno predstavljanje.
Uglavnom Češka, neki prijedlog gdje da pitam, itd. po mogućnosti da je agencija u Bjelovaru xD ( dobro ajd to i nije važno)
Hvala unaprijed. :top:
Ispričavam se ako nije razumljiv post ali žurim se, pitanja slobodno mi uputite i svaka je pomoć poželjna.
evo ovako ako stvarno želite zabavu ja vam predlažem španjolsku točnije lloret.jer to ti je fakat mjesto SAMO za zabavu.naravno da ćete imat još i razgledavanja uz to ali to ti neće biti tipa stalnog obilažnja raznih muzeja.a eto ako ti je između grčke i beneluxa onda ti predlažem grčku jer ako ne možete u disco onda vam je fakat sranje.to ti je skoro pa najbolji dio maturalca.uz dobru ekipu naravno :Pivo: :D :raspa:
bidasoa
21.10.2007., 19:41
a gle, nije ti ni spanjolska tako skupa. mi smo isle ove godine i platili mislim 3200 kn.a i spanjolska, tj cuga tamo je jako jeftina, negdje u rangu s ceskom.
a za samu organizaciju odes u agencije i trazis da ti naprave okvirno plan putovanja i naravno cijenu. u bjelovaru imas adriaticu (preporucujem!!:) ), blagec i molnar. samo odi tamo reci sto hoces.
sretno s organizacijom :top:
..PaN@mA°)
22.10.2007., 15:28
Pa odeš u jednu od agencija za putovanju u Bjelovaru i pitaš da ti daju ponude koje imaju za maturalce (tako smo mi). Mi ćemo najvjerovatnije ići u Nizozemsku. Prošle godine smo bili u Prag... Nešto pre,pre,predobro! Preporučam vam da idete tamo u svakom slučaju. Španjolska mi je skroz isfurana. Pretpostavljam da vam je važno da je noćni život ludnica... S čim nećete pogriješiti ako odete u Prag. Cuga je tako jeftina... Možeš se napiti k'o stoka za 25 kuna. Imaš za kupiti pivo koje košta 30lipa. Disco klubovi su im zakon! Mi smo bili u jednom na 5 katova (tamo većinom idu svi kada idu na ekskurziju u Prag). Na svakom katu puštaju različite vrste glazbe. Atmosfera je odlična. Muški su malo naporni (ali to vas ionako ne zanima kada ste svi muški)! ... U svakom slučaju mislim da vam je Prag bolja opcija (još se i manje putuje nego do Španjolske - pa vam ostane više vremena za zabavu)!
Crimson Petal
22.10.2007., 15:40
U svakom slučaju mislim da vam je Prag bolja opcija
slazem se. kakva spanjolska :kava:, idite u prag! :lux:
super_sonic
23.10.2007., 07:31
evo,ja se prije sat vremena vratila iz grčke :D
bilo nam je super,sad sam umorna pa neću previše pisat,al ako vas nešto zanima,pitajte pa ću odg.kad se naspavam,negdje za 15 h... :kava:
zadnjih 11 dana spavali smo max 3-4 sata dnevno,hehe :p
ovako,grčka nije pretjerano lijepa zemlja,odmah da raščistimo :ne zna:
ni atena nam se nije svidjela,no tamo smo bili samo pola dana(trgovi sintagma i omonija,plaka,akropola i nacionalni arheološki muzej),no ono što smo vidjeli u centru je ružno-prljavo,zgrade kao da su nabacane bez reda,previše trafika,cigića,neljubazni ljudi...
buduć da sam iz klasične,obišli smo cijelu zemlju i sve moguće lokalitete,prevrnuli svaki kamenčić :rolleyes: ne znam,nekako sam očekivala više,sve to kamenje,stupovlje i keramičke vaze me nije me previše impresioniralo ...
najbolje nam je bilo u delfima(disko :cerek: :cerek: ) i na kreti.
no, bez obzira na visoke cijene i ovo gore,nama je bilo fakat odlično :zubo:
evo,ja se prije sat vremena vratila iz grčke :D
bilo nam je super,sad sam umorna pa neću previše pisat,al ako vas nešto zanima,pitajte pa ću odg.kad se naspavam,negdje za 15 h... :kava:
zadnjih 11 dana spavali smo max 3-4 sata dnevno,hehe :p
ovako,grčka nije pretjerano lijepa zemlja,odmah da raščistimo :ne zna:
ni atena nam se nije svidjela,no tamo smo bili samo pola dana(trgovi sintagma i omonija,plaka,akropola i nacionalni arheološki muzej),no ono što smo vidjeli u centru je ružno-prljavo,zgrade kao da su nabacane bez reda,previše trafika,cigića,neljubazni ljudi...
buduć da sam iz klasične,obišli smo cijelu zemlju i sve moguće lokalitete,prevrnuli svaki kamenčić :rolleyes: ne znam,nekako sam očekivala više,sve to kamenje,stupovlje i keramičke vaze me nije me previše impresioniralo ...
najbolje nam je bilo u delfima(disko :cerek: :cerek: ) i na kreti.
no, bez obzira na visoke cijene i ovo gore,nama je bilo fakat odlično :zubo:
Ajde pricaj sto je bilo pa da znam sto me ceka(bar se nadam) :klopa:
super_sonic
24.10.2007., 22:10
pa pitaj šta te zanima,no... samo daj :top:
Stella.
24.10.2007., 22:25
nocni zivot,cjene? :D
nocni zivot,cjene? :D
pa da to uglavnom :zubo:
E da i pricaj kak je bilo na brodu :top: ma uglavnom pricaj o svemu lijepome :mig:
super_sonic
25.10.2007., 12:41
e sad ne znam gdje ćete vi spavat(čuj mene,spavat,to ziher nećete :zubo: ),ali ako idete u delfe,obavezno odite u jedan disko čije ime ne znam,ali brijem da je jedini ili jedan od 2 tak da ne možete pogriješiti.tamo nam je bilo fenomenalno :D
ako idete u tolo,preporučam opijanje na plaži ili u sobama jer je upad u jedini disko,gorillu,8 eurA a bezveze je.jednog frenda je vlasnik napao nožem,dakle pouka glasi:platite :lol: no,preko puta gorille imate jedan bar gdje se pušta dobra mjuza,to je ok.na kreti ima dobrih diskača,ali opet je najbolje pit na plaži+noćno kupanje :top: u kalambaki je disko neki mali i bezvezan,u agios nikolaiosu odite na plažu jer nema night lifea.u ostalim mjestima nismo bili navečer pa ne znam kako je...ali ne brinite,ako je ekipa dobra i ako pijete(moja preporuka:njihova piča,ouzo i metaxu,nemojte miješati nego poslije eksanja čašu vode),svagdje će vam bit preludo !! ako pijete absint,ne pretjerujte.za cure je super malibu+cola i vodka+sok od jabuke ili grejpa.e da,ako platite ulaznicu za bilo koji disko,jedno piće je besplatno.
jooj,brod je fenomenalan :s pretpostavljam da ćete ić minoan linesom...
od ancone do grčke luke igoumenitse vozi se 22 sata.spavat (nećete) u četverokrevetnim kabinama s wc-om i tuževima,na brodu je ogroman salon,par dućana s odjećom(benneton,lacoste..),hranom,suvenirima,djut ić s kozmetikom i parfemima,kino,disko(ima light show jako dobar!),casino,bazen mali,restoran,ma sve...samo što se maaalo ljulja,posenbo kad je nevrijeme kao što je nama bilo,pa će malo osjetljiviji bljuvat :D meni to npr ne smeta pa sam po najvećoj buri trčala i skakala po palubi :p
što se cijena tiče-grčka je dosta skupa,pa si ponesite barem 400 eura za 11 dana...nama je to bilo taman,zadnji dan nitko iz raz nije imao više od par eura u džepu :kava: a ako mislite kupovat parfeme u djutiću ili odjeću u ateni,trebat će vam i više...
grčka je puna suvenirnica i tih gluposti,pa je jako teško ne pretjerati s kupovinom.govorim iz vlastitog iskustva..tu komboloi(grčka nacionalna igračkica),tamo kipić zeusa,keramička vaza...i odu sve pare...sve se to ne čini skupo,po euro i pol,dva,tri ,ali kad malo razmisliš,na taj način ti svaki dan na gluposti ode bar 50 kn.e da,svagdje se barem pokušajte cijenkati,to će vam sigurno i vodič reći.negdje nam nisu dali,ali na tim štandovima,i s hranom i suvenirima,probajte.
iznenadilo me to što je voda prilično jeftina,50 centi za pola litre,kao kod nas.inače,preporučuje se uvijek kupovati bocu vode,ne piti iz pipa u cijeloj zemlji.njihovi specijaliteti su gyros(slično kababu,ali uz to je i pomfrit),svima je super,iako mastan,hehe...oko 3 eura dođe.onda souvlaki,ražnjići od svinjskog mesa...grčka je puna pekarnica,iako bi se one prije mogle nazvati slastičarnicama-skoro da nema peciva u njima,sve je puno keksića i slatkiša...
u dućanima je kinder bueno malo jeftiniji,sve ostalo je skuplje nego kod nas,npr bake rolls je 2,20 eura... i tako je otprilike sa svime.nemojte se iznenaditi ako u dućanima bude jako malo vama poznatih stvari-police su pune njihovih marki,od internacionalnih ćete naići na,hm,7 days,bake rolls,digestive kekse,kinder,orbit,kolu i tak to... nemojte se vozit taksijem,nemojte izgubit putovnicu i bit će sve ok....:)
monique_7
25.10.2007., 14:57
koje agencije imaju povoljne cijene, a da je smještaj i sve ok?
zanima me iskljucivo ove manje poznate, da mi ne kazete general, atlas i sl.
Stella.
25.10.2007., 18:11
Mi smo trazili po tim nekim agencijama koje organiziraju maturalce i Grcka je bila negdje oko 3 800,najskuplja os svih ponudenih zemlja(Spanjolska,Prag,Tunis skoro duplo jeftinije),cak je jeftijinije Francuska-London. :ne zna:
S tim da ak vas se slozi da idete preko 40 nes je jeftinije,a ak vas je 20 ili ispod brijem skuplje. :ne zna:
A kaj je bilo s razgledavanjem u Grckoj?
Inace Grcka mi je prekrasna,al sve to je prilicno skupo,a ak se ide u 9 mjesecu noci zivot nije bas ne znam sta,iako meni recimo odlazak u disko,njegova velicina interijer i to nisu najvazniji. :D
monique_7
25.10.2007., 21:04
Mi smo trazili po tim nekim agencijama koje organiziraju maturalce i Grcka je bila negdje oko 3 800,najskuplja os svih ponudenih zemlja(Spanjolska,Prag,Tunis skoro duplo jeftinije),cak je jeftijinije Francuska-London. :ne zna:
S tim da ak vas se slozi da idete preko 40 nes je jeftinije,a ak vas je 20 ili ispod brijem skuplje. :ne zna:
A kaj je bilo s razgledavanjem u Grckoj?
Inace Grcka mi je prekrasna,al sve to je prilicno skupo,a ak se ide u 9 mjesecu noci zivot nije bas ne znam sta,iako meni recimo odlazak u disko,njegova velicina interijer i to nisu najvazniji. :D
najvaznije nisi reko, ime agencije... :rolleyes:
Stella.
25.10.2007., 22:29
rekla,i nebih znala ovo sam pisala općenito :rolleyes:
e sad ne znam gdje ćete vi spavat(čuj mene,spavat,to ziher nećete :zubo: ),ali ako idete u delfe,obavezno odite u jedan disko čije ime ne znam,ali brijem da je jedini ili jedan od 2 tak da ne možete pogriješiti.tamo nam je bilo fenomenalno
ako idete u tolo,preporučam opijanje na plaži ili u sobama jer je upad u jedini disko,gorillu,8 eurA a bezveze je.jednog frenda je vlasnik napao nožem,dakle pouka glasi:platite :lol: no,preko puta gorille imate jedan bar gdje se pušta dobra mjuza,to je ok.na kreti ima dobrih diskača,ali opet je najbolje pit na plaži+noćno kupanje :top: u kalambaki je disko neki mali i bezvezan,u agios nikolaiosu odite na plažu jer nema night lifea.u ostalim mjestima nismo bili navečer pa ne znam kako je...ali ne brinite,ako je ekipa dobra i ako pijete(moja preporuka:njihova piča,ouzo i metaxu,nemojte miješati nego poslije eksanja čašu vode),svagdje će vam bit preludo !! ako pijete absint,ne pretjerujte.za cure je super malibu+cola i vodka+sok od jabuke ili grejpa.e da,ako platite ulaznicu za bilo koji disko,jedno piće je besplatno.
jooj,brod je fenomenalan :s pretpostavljam da ćete ić minoan linesom...
od ancone do grčke luke igoumenitse vozi se 22 sata.spavat (nećete) u četverokrevetnim kabinama s wc-om i tuževima,na brodu je ogroman salon,par dućana s odjećom(benneton,lacoste..),hranom,suvenirima,djut ić s kozmetikom i parfemima,kino,disko(ima light show jako dobar!),casino,bazen mali,restoran,ma sve...samo što se maaalo ljulja,posenbo kad je nevrijeme kao što je nama bilo,pa će malo osjetljiviji bljuvat :D meni to npr ne smeta pa sam po najvećoj buri trčala i skakala po palubi :p
što se cijena tiče-grčka je dosta skupa,pa si ponesite barem 400 eura za 11 dana...nama je to bilo taman,zadnji dan nitko iz raz nije imao više od par eura u džepu :kava: a ako mislite kupovat parfeme u djutiću ili odjeću u ateni,trebat će vam i više...
grčka je puna suvenirnica i tih gluposti,pa je jako teško ne pretjerati s kupovinom.govorim iz vlastitog iskustva..tu komboloi(grčka nacionalna igračkica),tamo kipić zeusa,keramička vaza...i odu sve pare...sve se to ne čini skupo,po euro i pol,dva,tri ,ali kad malo razmisliš,na taj način ti svaki dan na gluposti ode bar 50 kn.e da,svagdje se barem pokušajte cijenkati,to će vam sigurno i vodič reći.negdje nam nisu dali,ali na tim štandovima,i s hranom i suvenirima,probajte.
iznenadilo me to što je voda prilično jeftina,50 centi za pola litre,kao kod nas.inače,preporučuje se uvijek kupovati bocu vode,ne piti iz pipa u cijeloj zemlji.njihovi specijaliteti su gyros(slično kababu,ali uz to je i pomfrit),svima je super,iako mastan,hehe...oko 3 eura dođe.onda souvlaki,ražnjići od svinjskog mesa...grčka je puna pekarnica,iako bi se one prije mogle nazvati slastičarnicama-skoro da nema peciva u njima,sve je puno keksića i slatkiša...
u dućanima je kinder bueno malo jeftiniji,sve ostalo je skuplje nego kod nas,npr bake rolls je 2,20 eura... i tako je otprilike sa svime.nemojte se iznenaditi ako u dućanima bude jako malo vama poznatih stvari-police su pune njihovih marki,od internacionalnih ćete naići na,hm,7 days,bake rolls,digestive kekse,kinder,orbit,kolu i tak to... nemojte se vozit taksijem,nemojte izgubit putovnicu i bit će sve ok....:)
Hvala na detaljnom opisu :top:
I ak bi mi samo jos mogla reci jel na brodu skupo mislim pijaca i tak neke sitnice i jel se tamo uopce moze kupiti alkohol?
super_sonic
25.10.2007., 23:49
a nemaš baš puno alkohola na brodu,cijene su otprilike iste kao u dućanima,ali bolej kupi tamo jer je veći izbor :top:
meni je bilo skupo... Heineken od 0.6 l je bio 6 eura, martini isto 6 eura, hmmm pola lite ouza u shopu 10 eura...
Radijator
27.10.2007., 17:44
ja ću sljedeće godine u amsterdam ići na maturalac, ima da se upušim ko zver XD
sonja_vk
16.11.2007., 21:56
Ja predlažem Lloret...bilo je fantastično. Prvu večer smo išli u Hollywood, al' nije mi se baš svidio, ostale večeri smo bili u Tropicsu..e da mi je vratiti se...presavršeno. Jest da smo imali sranja...npr. lančani sudar u Italiji, ukradeni su mi novci, al' kad sad na kraju sve pogledam...ja bio opet. Barcelona je najljepši grad koji sam ikada vidjela, a dosta sam vidjela, Lloret je isto jako lijep, plaža super, more super, Italija i Francuska isto. Padova i Cannes su prelijepi gradovi, jedino što u Padovi baš nema ljudi. Kad smo mi bili, grad je bio prazan, sve zatvoreno...oko 1, 2 popodne je bilo. Ma nešto posebno je bio taj maturalac...sigurno ću se vratiti tamo...eto...
Fadolf's wife
16.11.2007., 22:44
Ja sam bila u Francuskoj (Monte Carlo, Nica, Cannes) i Španjolskoj (Calella-Barcelona), bilo nam je super, ali malo naporno zbog Francuske. Previše vožnje busom. Inače bilo je super, ponovila bih samo ovaj put avionom:) i bez Francuske... Tamo ljudi ne znaju engleski i užasno su neuljudni. Nas su istjerali iz kafica jer smo pola sata pile istu cugu???
Ja sam išla u Grčku, prenaporno, super ekipa, ali prenaporan put.
Ne idite sa Speranzom, nas su samo vozali, svakih malo su nam nešto mjenjali u programu.
Prije nego što odaberete bilo koji put uzmite kartu i gledajte koliko ćete morati sjediti u busu jer vam to na ni jednom prospektu ne piše.
GRČKA-(prije 2 godine)- Brod,Ouzo i opet Ouzo!! Nama nije bilo prenaporno! Valjda smo bili neka nabudna generacija koja je voljela i pogledati koju znamenitost. Istina, nije lako na +40 hodati po akropolama i sličnom "kamenju" ali vrijedi vidjeti..Sve skupa smo bili 8 dana, s time da smo 4 dana proveli u Ateni... ma savršeno! Cijena je koliko se sjecam bila oko 3,500 kn... manje-više!
matrix08
30.11.2007., 22:56
Evo ja sam bio u Grckoj ove godine u 6. mj. Sve u svemu bilo je ODLICNO. No evo kako je to sve prolazilo. Kako to obicno ide prije nekog putovanja popili smo "malo" prije samog polaska koji je bio u 4 ujutro (e da isli smo s adriaticom). Putovanje do Ancone, ukrcaj na brod (Minoan Lines). Jebena voznja brodom do Patre (jebena u smislu predobra - savjetujem da se opskrbite picem tj. pivom jer obicna stella 0.25 na brodu dodje oko 4 eura, disco predobar, hrana isto skupa - oko 12 eura porcija raznjica). Na brodu vam se najbolje zavuc u sobu gdje slijedi zajebancija ili lutat po palubi i razgledat cijeli brod. Nakon dolaska u Patru isli smo do Delfa. Hotel bas nije bio nesto. E da u Grckoj cuvajte stvari. Ovaj jedan moj frend je u Delfima na balkonu ostavio tenisice i zamislite nestale su. Bas cudno, jbt sve je puno lopova. Al dobro. Bolja strana je bio Tolo. 1. noc opijanje na plazi (ko je bio zna za pivo Mythos=1 euro 0.5 boca, a ima i Heinekena=mislim da 1.2 eura limenka 0.3), i tak sve iz dana u dan. E da hotel se zvao Flisvos ili tak nesto slicno. Uglavnom pokusajte sve vise uzivat premda ima dosta putovanja svaki dan (jedan dan Atena, drugi neko jebeno kazaliste, pa Mikena...). Cim vise alkohola i to je to. Ak ce mi se dat mozda stavim koje slike ako tko hoce.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.