PDA

View Full Version : Maturalac

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

malamrvicaa
21.03.2012., 19:19
i ja sam tad bila :D, koji hotel?

flamingo.. :D ti?

shotman
21.03.2012., 19:23
ja sam isto bio od 30.8 do 6.9 :zubo:

malamrvicaa
21.03.2012., 19:27
ee pa morali smo bit zajedno.. odakle ste vi? :D

BetweenWorlds
21.03.2012., 19:28
flamingo.. :D ti?

je li taj prije Hollywooda?

OT:hawai

ja sam isto bio od 30.8 do 6.9 :zubo:

ohoooo,ima nas :lux:

odakle ste?:)

malamrvicaa
21.03.2012., 19:31

nee.. taj ti je skroz blizu plaze.. :D preko puta colossosa.. :D

hercegovina :D ti?

BetweenWorlds
21.03.2012., 19:35
nee.. taj ti je skroz blizu plaze.. :D preko puta colossosa.. :D

hercegovina :D ti?

Dalmacija :)

Aaaaaaa,kako ja nisam naletila na hercegovce :(
biće ste vi bili jedini tamo :),jesi upoznala kog iz Dalmacije?
frend mi je govoria da su upoznali neke hercegovke

malamrvicaa
21.03.2012., 19:37
Dalmacija :)

Aaaaaaa,kako ja nisam naletila na hercegovce :(
biće ste vi bili jedini tamo :),jesi upoznala kog iz Dalmacije?
frend mi je govoria da su upoznali neke hercegovke

aa jesam jednog lipog antu.. :D samo njega.. :D

BetweenWorlds
21.03.2012., 19:39
aa jesam jednog lipog antu.. :D samo njega.. :D

Hahahaahah,jesi sigurna da se zove Ante? :cerek:

malamrvicaa
21.03.2012., 19:46
Hahahaahah,jesi sigurna da se zove Ante? :cerek:

jesam.. :D zastoo?? :D

valjda nas nece moderatori opominjat.. xD ajd pm.. :D

miss_illusion
21.03.2012., 20:06
Vidim da vecina vas ide ili je islo u Spanjolsku, Grcku. Ja idem u Prag, odnosno relacija Bec-Budimpesta-Prag nekih cca tjedan dana. Jel ima netko da je vec bio tamo, kako ste se proveli?
I da, ako netko ide krajem 8. neka se javi, mozda se sretnemo :D

shotman
21.03.2012., 21:14

ZG :D

BetweenWorlds
21.03.2012., 21:18
ZG :D

upoznali smo neke zagrepcane :D

shotman
21.03.2012., 21:25
upoznali smo neke zagrepcane :D

a u kojem ste hotelu bili??? :kokice:

Imran
21.03.2012., 21:27
Mi smo bili u Spanjolskoj,Lloret de Mar-Barcelona,predivno je bilo :) Lloret je stvarno prekrasan,imaju stvarno odlicne pizze :DD odmah kraj hotela,to je spasavalo jer je hrana bila ocajna,jedino sto sam iz hotela jela je bio pomfrit i pizza tu i tamo. E da i cokoladni puding s cokoladnim mrvicama! najbolje :D Najvise me tamo iznenadilo to sto je grad bas ziv od 0-24, 7 dana tjedno. Uvijek kad bi izasla na balkon ljudi prolaze (cak i u 5 ujutro) pricaju,deru se,cijeli grad je ziv iako je 5 ujutro i sredina tjedna. Mi smo isli sa F toursom i imali smo 2 party-a bas organizirnih od njih,pa je bila domaca muzika. Zastitari su ugl. hrvati i srbi,tako da smo se i s njima sprijateljili,super su,ali moras postovati njihova pravila,koja su nekad i prestroga bila :/ npr. u discu Hollywood imas kauce i ti tamo moras lijepo i pristojno sjedit, znaci nema izlezavanja ili da sjedis na nekom..nema pusenja,ako slucajno alkohol pokusas unijeti unutra odmah to primjete i zastitar ti bukivcu ocita. Zastitari se stalno po discu krecu s metlama,brisu stolove,kupe boce tako da disco je cisci od hotela bio.
Meni je najbolja noc bila na viteskom turniru. Pogotovo jer sam vec par dana prije toga gladovala i onda kad nakon toga vam posluze cijelu manju kokos,prekrasan osicaj. I tamo imate kao 4 viteza koji se natjecu i jedan vitez je za vasu ekipu (razred) i onda navijate za njega. Jos pogotovo imate vino (koje je podosta jako) i nakon 2,3 case navijanje stvarno postane zestoko :D i onda poslije toga,imate flamenco show i mi smo imali neki manji organizirani bas za nas party. Mi smo samo po tekili tukli i onako dok ti ta cura ulijeva ispred tebe ti govoris: jos,jos,jos (na spanjolskom) i starno dosta ulije i stvarno bude show :D i da svaki izlazak je obavezno zavrsavao nocnim kupanjem,predivna plaza,predivan osjecaj u odjeci se baciti u more,predivno kad si pijan,ma sve :)
Ja sam potrosila oko 100 eura,najvise ce vam trebati za vodu,hranu i poklone normalno. I da, ponesite dosta hrane, to ce vam puno vise trebati nego pun kufer fensi odjece ;)
Issa ti, kao da samog sebe čitam, osim ako izuzmem noćno kupanje u odijelu.

BetweenWorlds
21.03.2012., 22:27
a u kojem ste hotelu bili??? :kokice:

hawai :cerek:,vi?

shotman
21.03.2012., 23:40
capri :D

BetweenWorlds
22.03.2012., 01:52
capri :D

hahaaha,tu smo negdi bili u blizini :D

Ramona Wolf
23.03.2012., 21:54
Jesi vidila onog visokog sta sa usisavačom hoda po hollywoodu u odijelu i slusalicama?Nama je svaku vecer on bia,ma kraljina :D
I ne znam zasto vam nisu dali,ali mi smo bez problema sjedili na kaucima nisu nista upozoravali,ni kad se sjedilo na nekom i slicno,samo kad bi isprid na ogradi sidili onda su nam govorili da se primistimo uvik :D
Kojeg ste vi datuma isli?

hahah da :D a bilo je stvarno svakvih zastitara,neki su stvarno odlicini bili,dok drugi preozbiljno shvacaju svoj posao.
bili smo od 26.8-do 3 ili 4.9,vi isto tu negdje?u hotelu flamingo? :)

BetweenWorlds
31.03.2012., 00:29
hahah da :D a bilo je stvarno svakvih zastitara,neki su stvarno odlicini bili,dok drugi preozbiljno shvacaju svoj posao.
bili smo od 26.8-do 3 ili 4.9,vi isto tu negdje?u hotelu flamingo? :)

isto ka i vi,hotel hawai :D

luka249
01.04.2012., 14:26
Gdje ste ostaqvljali novce, putovnice i to jer sam cuo da u spanjolskoj kradu ko ludi pogotovo sobarice ?

shotman
01.04.2012., 14:31
Gdje ste ostaqvljali novce, putovnice i to jer sam cuo da u spanjolskoj kradu ko ludi pogotovo sobarice ?

Putovnice i 30 eura smo dali profesorici koja je u sobi imala sef. A lovu sakrij na više mjesta po malo.

luka249
01.04.2012., 14:47
Putovnice i 30 eura smo dali profesorici koja je u sobi imala sef. A lovu sakrij na više mjesta po malo.

A gdje ste mobitel,fotice i to stavljali ?

borntobewinner
01.04.2012., 17:10

Mi smo u Pragu imali sef u svakoj sobi, al nisam se prečesto služila njim, volim da su mi stvari na oku :zubo:
Ne mogu se samo sjetit jesmo li putovnice ostavili na recepciji hotela ili ne :misli:

BetweenWorlds
01.04.2012., 23:06

fotic u ruksaku,ako ga ne nosim onda u sobi ostane,mobitel uz mene uvik,osim kad smo isli u disco,tad sam ga ostavljala u pretincu od kofera

shotman
02.04.2012., 00:24

ja sam to nosio u dzepu, a ne u ruksaku, jer onda u slučaju pokušaja krađe osjetim pa me se krade :D

Stajl17
26.04.2012., 20:43
Evo ovako trebamo ici na maturalac 23.6 u Rimini dali ima netko iskustva s Riminiem dali je bio netko kako je bilo kakve su cijene i ostalo :mig:

dboss
05.05.2012., 16:55
Kako vam je bilo u španjolskoj? Put,izlasci,cijene,hrana, lopovi?!

sanjcho_mo
12.05.2012., 22:45
Evo ovako trebamo ici na maturalac 23.6 u Rimini dali ima netko iskustva s Riminiem dali je bio netko kako je bilo kakve su cijene i ostalo :mig:

Ja sam bila prije neke 2 godine... Tu smo odsjeli, ali svaki dan smo putovali u gradove okolo. Plaže su im super, prostrane, mi smo bili baš na kraju sezone pa su bile poprilično prazne. Za cijene ti baš ne znam, nismo puno trošili tu, znam da im je alkohol bio poprilično skup :rofl:.. Bili smo u nekoj diskoteci 2 večeri, ima više katova, jedan je bio rezerviran za nas, onako, nije mi baš nešto posebna kad vidim u kakvim je diskotekama bila naša generacija u Španjolskoj ili Češkoj. Ali bez obzira na to bio je dobar dj, imali smo popust na alkohol neki tako da je atmosfera bila super...

THISthat
12.06.2012., 00:46
Mi idemo ovaj tjedan u Pariz - Amsterdam. Ima ko kakvih iskustava? :)

GitaFem
13.06.2012., 18:17
Kakve su sobe na maturalcu u španjolskoj ? Koliko kreveta?

Nuria Monfort
13.06.2012., 19:19
Kakve su sobe na maturalcu u španjolskoj ? Koliko kreveta?

Mi ćemo bit u Lloretu u hotelu Florida park. Rekla nam je razrednica da su sobe trokrevetne i četverokrevetne.

Što se tiče putovnica i tako toga, rekla je raska da će ona sve putovnice pospremiti u sef što je i najbolje jer me stvarno strah da mi netko ne čopi putovnicu. :zubo:

Idemo sljedeću srijedu! :eek: :lux:

Još uvijek ne mogu vjerovati kako je to brzo došlo. :cerek: :D

DZG Zagreb
17.06.2012., 17:23
Evo ovak zanima me jel ima neko da ove godine ide u Prag.

DZG Zagreb
17.06.2012., 18:42
LJudi pisite tko ide ove godine na maturalac koja ste skola! :)

DZG Zagreb
18.06.2012., 09:20
Evo posto je stara tema jako stara tamo sam uspio procitati iskustva ljudi koji su na maturalcu bili prije 10-ak godina.Zanima me neko sa svjezim iskustvom ili ovi koji krecu tek ove godine.Btw NAS razred ide u Beč-Prag

Nuria Monfort
18.06.2012., 13:01
Iz mog grada ekonomska ide u Prag, ako se ne varam. Ne znam gdje će još ići osim Praga. Vjerojatno Beč i možda Budimpešta. :ne zna:

žiži313
20.06.2012., 21:25
mi idemo u petak, 22.6. u Prag :)

Llayah
21.06.2012., 02:10
Nas su pitali hoćemo li u tu tvornicu parfema, ali odbili smo pa ćemo imati više slobodnog vremena. :zubo: Ovo ostalo je više manje slično kao i kod nas. :)
Veselim se Dalíjevom muzeju, flamencu, Barceloni i Monte Carlu, ma... svemu! :cheer:

Mi idemo iz Genove brodom, a vraćamo se kasnije busem preko južne Francuske (spavamo u Nici). :)

Dalijev muzej :cerek:
I ja sam imala sličnu rutu, savršeno nešto,uživat ćeš :mig:

DZG Zagreb
21.06.2012., 13:21
Mi idemo u prag 22.08.

Icaros22
21.06.2012., 17:45
Ala će te se spržit.

Valjakica
21.06.2012., 19:59
Evo našeg :)
http://thumbnails44.imagebam.com/14420/c0dc5b144197280.jpg (http://www.imagebam.com/image/c0dc5b144197280)

Orange7
22.06.2012., 12:52
Eto, mi ćemo na maturalac u Grčku :D
žao mi samo što nećemo u Prag, jer tamo svakako vrijedi otić, bila sam prije godinu dana i to je nezaboravno

Mr Dupin
23.06.2012., 00:44
e ljudi trebam hitno broj ili kontakt ili nešto od one službe što vam u pragu donosi pivo po noći, idem tamo za 5 dana
tenks unaprijed

žiži313
29.06.2012., 15:29
i jel bio neko u Pragu u hotelu Top? bio je pun hotel dece iz varaždina i bjelovara i ne znam otkud sve ne :)
uglavnom, bilo je predobro i tko god ide u Prag, sigurno će se zabaviti :)

evomene
30.06.2012., 01:31
Mi smo bilo prošle godine u Pragu i također je bilo predobro. Hotel smo dijelili s Nijemcima, Nizozemcima, Turcima i Poljacima i zajedno s njima se zabavljali do zore u predvorju hotela.

awesome43
30.06.2012., 23:00
Mi smo bili prošle godine na maturalcu u Krakowu i Pragu.. Kraj 8.mjeseca te početak 9.-og. Odsjeli smo u hotelu Albion. Al' je bila špica.. U Pragu je bilo sve zakon, hrana odlična ali prevruće :D

Krakow? UŽAS. Hrana - bože me sačuvaj. Hotel? Neki sjeban hahaha.. zaboravio sam kako se zove..

Treba se ići na Kosovo na maturalac :D

Doctor_X
04.07.2012., 01:19
Moj razred ide 14-15.7. u Češku.Odsjedat cemo u hotelu Albion...idemo preko agencije Marvis.

@awesome prepricaj mi svoja iskustva :D

ima jos tko da ide tog datuma?

Tinnok
08.07.2012., 23:06
Vidim da vecina vas ide ili je islo u Spanjolsku, Grcku. Ja idem u Prag, odnosno relacija Bec-Budimpesta-Prag nekih cca tjedan dana. Jel ima netko da je vec bio tamo, kako ste se proveli?
I da, ako netko ide krajem 8. neka se javi, mozda se sretnemo :D

Prošlo ljeto išla sam s razredom u Prag. Najbolja zabava, ljudi, imaš što vidjeti i nikad ti nije dosadno. Definitivno ćemo ponovno navratiti...uskoro. hah. Uglavnom, naša ruta bila je Budimpešta-Bratislava-Prag-Beč.

Budimpešta - jako lijep grad, ima se što vidjeti, od lijepih pročelja do savršenog pogleda s vidikovca. Zadržali smo se u gradu jedno cijelo popodne, većinom smo šetali po Váci utca, tamo imate i H&M, Zaru...ma gro tih dućana s robom, a da ne nabrajam rastorana (koji, ruku na srce, i nisu nešt al aj...), suvenirnica, jewelry dućana i sl. Iako, barem meni, one njihove forinte su totalno zbunjujuće. Ono Cezar salata u restoranu 1500 forinti :confused: haha. Imate i mjenjačnice, mislim da smo mi baš u toj ulici Váci utca i promijenili iz eura. No, nemojte tamo baš puno trošit, čuvajte radije za Prag. I da, znaju vam bit dočekuše, recimo vidi se da izlazite hrpa vas iz busa, turisti, i samo vam dođu koje kakvi likovi s kutijicama u kojima je kakti Iphone ili nekakav popularni gadget, i to prodaju za jeftine pare. Naravno, nemojte nasjedat, prevarit će vas.

Bratislava - sladak, relativno mali, pristupačan grad. Ne znam, ali osobno mi je ok za jednodnevan izlet ili tako nešto. Haha. Stvarno se sve u jedno popodne tamo može vidjeti. Tamo su euri, tako da ne brinite oko toga. Tamo sam se najviše suvenira nakupovala - ono lančići 1euro, magneti za frižider isto, neke figurice svega par eura... onak, uzmeš tolko toga a zapravo za malu lovu. Ljudi su ljubazni...

Prag !!!!! - od kud početi... bili smo 5 dana samo u Pragu, i svih 5 je bilo posebno na svoj način. Meni možda omiljeno kad zalutaš u ulice, malo dalje od samog centra i naletiš na restoran neki i onda još upoznaš naše ljude jer Hrvat vodi taj restoran hahah, pa smo dobile (frendica i ja smo išle) free cugu. Uglavnom, grad je ko stvoren za šetnju, no naravno imaju i svoj metro koji je užasno jednostavan za snaći se. I da, kupujte si karte za metro - jedna je mislim 8 kruna, stvarno ništa naspram kazne koja je oko 50ak, 60ak eura. Kontrole ima, tako da ono, kupujte karte. Ja sam bila malo "pustolovna" pa sam otišla na sam kraj Praga, do kraja znači metroom, do Černy most, i tamo sam zapravo vidjela onu drugu stranu Praga - nitko, ali baš niiiitko nije imao pojma engleski, što me stvarno začudilo, sami shopping centri na veliko, tipa ko Getro kod nas i to, i zgrade i sve prljavo... ne osjećaš se baš ugodno. Tako da, držite se centra grada, i eventualno posjetite Letňany, najveći shopping centar. Cijela linija metroa vozi za tamo, tako da ne možete fulat. To me dovodi do sljedeće teme koja će se svidjet curama, a to je shopping. Nažalost, mene nije ništa impresioniralo. Sve je isto kao u Hrvatskoj pa čak i cijene. Tako ako ste računali na neku uštedu novaca, i nećete nešto uštedit. Roba kao takva mi je stvarno bezveze, kad sam ušla u recimo Palladium ja ni jedan dučan nisam mogla nać gdje bi si ajde nešto stvarno lijepo kupila. Sve sameeeeee krpe. Na kraju sam kupila torbu, i neke dvije majice, niš posebno. Ne znam, ali čini mi se da je kod nas ponuda puno bolja, a cijene, tak i tak iste. A sad moja omiljena tema, i svaki put kad nekom pričam o Pragu nahvalim Karlovy Lazne - legendarni klub na pet katova koji jednostavno morate posjetit. Tamo je odlična ekipa, turista ko u priči hahaha, a naravno, ima i naših. Samo da napomenem da je upad mislim negdje 110 kruna. Stvarno se ne sjećam točno, ali znam da se naplačuje, tako da i za to si čuvajte. Mi smo išli svaku noć tamo - znači 5 puta za redom i svaki put po stotinjak kruna samo za upad - which makes 30ak naših kuna + cuga je ono ko i kod nas. Ja sam pila RedBull koji košta 80 kruna, odnosno naših malo više od 20 kuna. Voda je mislim 50 kruna. E sad katovi, mislim, vidjet ćete i sami. Osobno mi je u sjećanju najdraži podrum jer je tamo bilo najzgodnijih likova, bar kad sam ja bila, glazba je uglavnom house - Guetta i ostale kuruze.. (btw. pazite na zid ciglasti, jer ono, zna se u zanosu strasti desit da se malo okrznete po leđima i dobijete ogrebotine...koje, ruku na srce, ni dan danas nisu nestale :rofl: ). Onda drugi kat je mislim neka 80-e furka. Ne znam, nisam tamo bila jer što sam čula po stepenicama mi je zvučilo ko neki plesnjak... E mislim da je na trećem katu bila trance, techno glazba, inače moja omiljena, i tamo je bilo predobro. Iako je bilo malo ljudi, tek nekih desetak njih (naravno, kad se ekipa jedino znala zabavit uz poznate ritmove Rihanne i ostalih...). Četvrti je kat na kojem je najviše ljudi - tu je ono mix, house, dance, r'n'b... Peti je chill out, dosta njih napušeno... nisam bila, ne bi znala detalje. Sve u svemu, odličan klub, ne isplati vam se dolazit prije dvanaest jer nikog nema, dođite poslije dvanaest jer tad stvarno ima ekipe, kažem uglavnom stranaca, od Argentinaca, Britanaca, Nizozemaca...
Još neki dojmovi općenito... bili smo i na Križikovim fontanama. Ljudi, to je ok prvih 3, 4 minute, al dalje je zamorno i dosadno. To je više za parove jerbo se stalno pušta nešto tipa "Unbreak my heart" i sl. Ne znam, pogledajte si videe, sigurno ima na YT-u pa ćete steći dojam.
Mjenjačnice - mi smo mijenjali iz eura u krune tamo kod Musteka mislim. Kod nekih Arapina... u samom je centru, blizu nekog internet caffea. E da, internet caffei, preporučam (sad normalno, nemojte svi navalit, jer nećete stat, imaju samo 4 računala) u ulici Štěpánská, ima jedan internet caffe, stvarno nikog nije bilo, imaš svoj mir i jeftin. Kolko se sjećam nekih 15, 20min na netu i to sam platila 20kruna, a to vam je oko 5 kuna. I ono, u samom je centru faktični, samo valja malo po sporednim ulicama ići i uvijek nađete nešto.
I da, pazite na stvari, čak i u hotelu!!! Zna se desiti da ostavite neke stvari recimo na krevetu, onda kad vam spremačica dođe namjerno vam to sakrije pod krevet računajući valjda da vi to nećete nać... I kad idete jesti na doručak, isto, ako nosite nešto, uvijek imajte na oku. Doslovce u roku 3 sekunde vam ukradu torbu.
Eto, ovo je šta mi je sad palo na pamet.. ako imate pitanja pitajte.

Beč - e jbg. imali smo nezgodu prije samog puta u Beč, tako da smo na kraju krenuli tek kasno popodne, tamo stigli navečer i uopće nismo izašli iz busa. No prema onome što sam vidjela i iz busa - čini se kao prekrasan grad.

sthmore
09.07.2012., 15:39
Mi idemo u Prag drugi tjedan škole. A ne znam. Svi govore kak je lijep grad i to, al ja bi rađe u španjolsku. :(

Nadam se da ce nam bit super...

CroRipke
18.07.2012., 13:02
idemo u prag od 19.08. do 26.08. :cerek:

subsonikđou
24.07.2012., 21:12
Ljudi, ovak ja sljedeće godine idem i već kreću polemike oko odredišta pa ak ima tko da je bio na Malti u zadnjih par godina?

tweedysboo
28.07.2012., 08:22
22. 8. - 2. 9. LONDON :)))

Ginny_Black13
28.07.2012., 19:18
Ajme London, ja bi tamo. :)

Mi idemo 23.8. u Španjolsku (Calella)
Ima ko kakvih friških iskustva iz Calelle?

Nuria Monfort
29.07.2012., 00:38
Mi smo bili u Španjolskoj, samo što smo spavali u Lloretu. Ah, što reći, predobro :cerek:

Barcelona me oduševila :love:

JacksonKingV
02.08.2012., 00:22
Mi smo bili u Španjolskoj, samo što smo spavali u Lloretu. Ah, što reći, predobro :cerek:

Barcelona me oduševila :love:

Why hello, ja idem 28. u Španjolsku (Lloret-Barca). Koliko novaca je dosta? (Trosit cu nesto na suvenire, cugat i jest normalno). Kakav je Lloret? Pričaj malo :D

daviddegea1
02.08.2012., 00:37
Jel ide neko na relaciju Bec-Prag-Budimpesta u razdoblju od 12.8 do 20.8 :) :p

Mark777
02.08.2012., 01:42
Jel znate di na maturalce obicno ide 13. gimnazija? I na kolko maturalaca obicno ides u 4 god? 1,2?

heky14
02.08.2012., 19:18
Berlin-Prag start 27.8! ide jos tko tu rutu?

Nuria Monfort
02.08.2012., 19:29
Why hello, ja idem 28. u Španjolsku (Lloret-Barca). Koliko novaca je dosta? (Trosit cu nesto na suvenire, cugat i jest normalno). Kakav je Lloret? Pričaj malo : D

Pa evo ovako.

Ne znam kako vi idete, ali mi smo išli brodom iz Genove do Barce, a kasnije smo se busom vraćali i spavali u Cannesu.

Uglavnom, brod je bio presmiješan i pun Arapa jer je finalna destinacija bio Maroko. Svi smo očekivali da će brod biti u malo boljem stanju, ali nije bio. Prljava paluba i tako. Kabine su bile... pa okej, recimo.
Imao je kao neki disko pa smo tamo nagovorili zaposlenike da puste naše CD-e. Mislim da je to prvi put da sam vidla Arape da plešu na Bižuteriju. :lol: Ako je nekome muka na brodu, obavezno uzmite one tablete Dramin. Uspavat će vas. :zubo:

Barca je predobra. Kažem, mene je stvarno oduševila. Sjajna atmosfera. Sve je puno ljudi i onih slatkih balkona. Baš ima neki poseban ugođaj. :cerek: Na Rambli pazite stvari jer ima užasno puno ljudi i uopće ne skužiš kad netko hoda iza tebe i džepari te. :zubo: Ne znam hoćete li ići na Camp Nou, vjerojatno hoćete. Nama je ulaznica bila 20€ i rijetki su išli unutra. Mi ostali smo pili pivu u kafiću ispred stadiona. :D

Lloret je bio okej. Nemojte previše očekivati da vas ne razočara. Meni je taj koncept diska inače bezveze i nisu nešto. Platili smo 10€ za pet dana u disku i kasnije nam je svima bilo žao što smo dali tih 10€, ali eto... ne plače se prolivenim mlijekom. :kava: Uglavnom, ako ste pametni, kupite cugu i pijte po sobama. I ne preskačite s balkona na balkon jer ćete završiti u novinama kao mi :rofl: Ne zezam se, netko nas je uslikao i poslali su to lokalnim novinama. Raska je pošizila. Plaža u Lloretu vam nije nešto. Očekivala sam da će Sredozemno more biti ne znam ni ja kakvo, ali nema vam do Jadrana. :zubo:

Hrana u hotelu je bila predobra. Mislila sam da ću se vratiti doma nekoliko kila teža, ali ipak nisam. Sad ne znam u kojem ste vi hotelu. Naš je bio Florida Park i stvarno je sve bilo super.
Imala sam 180€ i nisam sve potrošila s tim da sam kupovala i suvenire i cugu i tako. I hranu u Francuskoj (tipa sendvič i to). A opet, nekima ni 300€ nije bilo dosta tako stvarno ne znam što bih ti rekla. Mislim da je nekih 200€ čisto okej i da čak nećeš uspjeti sve potrošiti.

Eto, ukratko. Ako te još nešto zanima slobodni pitaj ili pošalji poruku u inbox. :mig:

JacksonKingV
02.08.2012., 22:08
Pa evo ovako.

Ne znam kako vi idete, ali mi smo išli brodom iz Genove do Barce, a kasnije smo se busom vraćali i spavali u Cannesu.

Uglavnom, brod je bio presmiješan i pun Arapa jer je finalna destinacija bio Maroko. Svi smo očekivali da će brod biti u malo boljem stanju, ali nije bio. Prljava paluba i tako. Kabine su bile... pa okej, recimo.
Imao je kao neki disko pa smo tamo nagovorili zaposlenike da puste naše CD-e. Mislim da je to prvi put da sam vidla Arape da plešu na Bižuteriju. Ako je nekome muka na brodu, obavezno uzmite one tablete Dramin. Uspavat će vas. :zubo:

Barca je predobra. Kažem, mene je stvarno oduševila. Sjajna atmosfera. Sve je puno ljudi i onih slatkih balkona. Baš ima neki poseban ugođaj. :cerek: Na Rambli pazite stvari jer ima užasno puno ljudi i uopće ne skužiš kad netko hoda iza tebe i džepari te. :zubo: Ne znam hoćete li ići na Camp Nou, vjerojatno hoćete. Nama je ulaznica bila 20€ i rijetki su išli unutra. Mi ostali smo pili pivu u kafiću ispred stadiona. :D

Lloret je bio okej. Nemojte previše očekivati da vas ne razočara. Meni je taj koncept diska inače bezveze i nisu nešto. Platili smo 10€ za pet dana u disku i kasnije nam je svima bilo žao što smo dali tih 10€, ali eto... ne plače se prolivenim mlijekom. :kava: Uglavnom, ako ste pametni, kupite cugu i pijte po sobama. I ne preskačite s balkona na balkon jer ćete završiti u novinama kao mi :rofl: Ne zezam se, netko nas je uslikao i poslali su to lokalnim novinama. Raska je pošizila. Plaža u Lloretu vam nije nešto. Očekivala sam da će Sredozemno more biti ne znam ni ja kakvo, ali nema vam do Jadrana. :zubo:

Hrana u hotelu je bila predobra. Mislila sam da ću se vratiti doma nekoliko kila teža, ali ipak nisam. Sad ne znam u kojem ste vi hotelu. Naš je bio Florida Park i stvarno je sve bilo super.
Imala sam 180€ i nisam sve potrošila s tim da sam kupovala i suvenire i cugu i tako. I hranu u Francuskoj (tipa sendvič i to). A opet, nekima ni 300€ nije bilo dosta tako stvarno ne znam što bih ti rekla. Mislim da je nekih 200€ čisto okej i da čak nećeš uspjeti sve potrošiti.

Eto, ukratko. Ako te još nešto zanima slobodni pitaj ili pošalji poruku u inbox. :mig:

Bas si fino opsirno opisala sve, super, puno ti hvala. I mislio sam nositi oko 200€ +-, bit će dosta ne trošim ovak i onak puno. Neznam u kojem ćemo hotelu bit, par ljudi mi je reklo da je hrana u Španjolskoj koma al' i par (uključujući i tebe) veli da im je bila super. Ma dobro, ja sve papam i ne žalim se puno :D

Što se tiče kupovanja cuge to sam i mislio, fino kupit i u sobi lokat. Inače prezirem diskače iz dna duše, vjerojatno cu uć i izać odma lol. Mi isto imamo tu neku kartu za klubove kakti.

Idemo s avionom tam i vraćamo se s busom. Prvi put se vozim s avionom negdje, prednost je kaj ćemo doći tamo odmorni.

Kaj se tiče obleke, kakvo je vrijeme tam? Ko kod nas tu pretpostavlja, vruće i to? Netreba furat niš posebno?

Kakve su cijene alkohola u dućanima otprilike? :D

Nuria Monfort
03.08.2012., 15:47
Bas si fino opsirno opisala sve, super, puno ti hvala. I mislio sam nositi oko 200€ +-, bit će dosta ne trošim ovak i onak puno. Neznam u kojem ćemo hotelu bit, par ljudi mi je reklo da je hrana u Španjolskoj koma al' i par (uključujući i tebe) veli da im je bila super. Ma dobro, ja sve papam i ne žalim se puno :D

Što se tiče kupovanja cuge to sam i mislio, fino kupit i u sobi lokat. Inače prezirem diskače iz dna duše, vjerojatno cu uć i izać odma lol. Mi isto imamo tu neku kartu za klubove kakti.

Idemo s avionom tam i vraćamo se s busom. Prvi put se vozim s avionom negdje, prednost je kaj ćemo doći tamo odmorni.

Kaj se tiče obleke, kakvo je vrijeme tam? Ko kod nas tu pretpostavlja, vruće i to? Netreba furat niš posebno?

Kakve su cijene alkohola u dućanima otprilike? :D

Što se tiče hrane, kod nas se nitko nije žalio. Imali smo švedski stol i mogao si jesti koliko hoćeš. Kažem ti, svi smo mislili da ćemo se vratiti doma nekoliko kila teži, ali valjda se istopilo to zbog puno hodanja i tako. :zubo:

Mi kartu za disko nismo imali, već je raska dobila kao ponudu da za 10€ imamo 5 noći u disku pa nam je to rekla i onda smo dali novce. Uglavnom, ako još niste kupili ulaznice (odnosno, ako nisu uračunate u cijenu), nemojte ih niti kupovati. Ne isplati ti se baciti 10€ za 15 min koliko ćeš biti unutra (kao recimo ja :rofl:).

Kad smo mi bili tamo (a bili smo krajem lipnja), bilo je poprilično vruće. Vrućina, sparina i tako to. Kiše nije bilo. Mislim da je i sad slično, možda nekoliko stupnjeva +/-, ali uzmi si za svaki slučaj neku trenirku ili tako nešto jer zna biti dosta vjetrovito pa ako vam se poklopi neka kiša + vjetar... neće biti ugodno. :zubo:

A sad alkohol... to mi je malo u magli. :rofl: Sjećam se da smo kupovali neku votku po 9€. Vina su jeftinija.
Ako ćete ići na flamenco show, dobit ćete (vjerojatno) besplatnu sangriju i šampanjac kao što smo i mi. Probajte se ne ubiti od toga. Sangrija je varljiva. :cerek: Piješ, piješ i misliš si kako je kao sokić, a onda te lupi i pod stolom si. :rofl:

Gdje ćete spavati na povratku?

JacksonKingV
03.08.2012., 17:39
Što se tiče hrane, kod nas se nitko nije žalio. Imali smo švedski stol i mogao si jesti koliko hoćeš. Kažem ti, svi smo mislili da ćemo se vratiti doma nekoliko kila teži, ali valjda se istopilo to zbog puno hodanja i tako. :zubo:

Mi kartu za disko nismo imali, već je raska dobila kao ponudu da za 10€ imamo 5 noći u disku pa nam je to rekla i onda smo dali novce. Uglavnom, ako još niste kupili ulaznice (odnosno, ako nisu uračunate u cijenu), nemojte ih niti kupovati. Ne isplati ti se baciti 10€ za 15 min koliko ćeš biti unutra (kao recimo ja :rofl:).

Kad smo mi bili tamo (a bili smo krajem lipnja), bilo je poprilično vruće. Vrućina, sparina i tako to. Kiše nije bilo. Mislim da je i sad slično, možda nekoliko stupnjeva +/-, ali uzmi si za svaki slučaj neku trenirku ili tako nešto jer zna biti dosta vjetrovito pa ako vam se poklopi neka kiša + vjetar... neće biti ugodno. :zubo:

A sad alkohol... to mi je malo u magli. :rofl: Sjećam se da smo kupovali neku votku po 9€. Vina su jeftinija.
Ako ćete ići na flamenco show, dobit ćete (vjerojatno) besplatnu sangriju i šampanjac kao što smo i mi. Probajte se ne ubiti od toga. Sangrija je varljiva. :cerek: Piješ, piješ i misliš si kako je kao sokić, a onda te lupi i pod stolom si. :rofl:

Gdje ćete spavati na povratku?

Da da idemo na taj flamencho show ;D Na povratku posjećujemo Azursku Obalu i tamo ćemo prespavati. Not bad.

Nuria Monfort
03.08.2012., 18:40
Da da idemo na taj flamencho show ;D Na povratku posjećujemo Azursku Obalu i tamo ćemo prespavati. Not bad.

Meni je flamenco bio genijalan. Baš poseban doživljaj, ali i zanima me njihova kultura pa možda zato... u svakom slučaju, neće vas ostaviti ravnodušnima. Poslije flamenca smo čagali sa Španjolcima i digli sve na noge. :rofl: :cerek:

Btw. da samo znate kakva je razlika između hotela u Lloretu i u, primjerice, Cannesu. :eek: U Lloretu 3*, a u Cannesu 2*, a razlika je ogromna. :D

JacksonKingV
03.08.2012., 19:03
Meni je flamenco bio genijalan. Baš poseban doživljaj, ali i zanima me njihova kultura pa možda zato... u svakom slučaju, neće vas ostaviti ravnodušnima. Poslije flamenca smo čagali sa Španjolcima i digli sve na noge. :rofl: :cerek:

Btw. da samo znate kakva je razlika između hotela u Lloretu i u, primjerice, Cannesu. :eek: U Lloretu 3*, a u Cannesu 2*, a razlika je ogromna. :D

Je mene zanima kakav ce bit flamenco, ovo s Sangrijom posebno :DD
A vjerujem, nego sad sam se sjetio u kakvom su stanju hoteli? Mislim da idemo u isti hotel ko i vi al nisam sto posto ziher, kaj ono standard frizider kupaona prozor xd.

Nego, tek sam ti sad skuzio sig, Sia je zakon ;D Inace sam guy koji ne oslusa uopce takvu ziku al eto ona mi je jebena ;D

Nuria Monfort
03.08.2012., 19:14
Je mene zanima kakav ce bit flamenco, ovo s Sangrijom posebno :DD
A vjerujem, nego sad sam se sjetio u kakvom su stanju hoteli? Mislim da idemo u isti hotel ko i vi al nisam sto posto ziher, kaj ono standard frizider kupaona prozor xd.

Nego, tek sam ti sad skuzio sig, Sia je zakon ;D Inace sam guy koji ne oslusa uopce takvu ziku al eto ona mi je jebena ;D

Imam fotke hotela u Lloretu i hotela u Cannesu pa usporedi. :D

Ovaj u Lloretu je malo skromniji, ali nije nimalo loš. :)

http://i.imgur.com/aQu7y.jpg

http://i.imgur.com/tOXEs.jpg

http://i.imgur.com/OfgMz.jpg

http://i.imgur.com/299yt.jpg

Toliko o tome da su cure urednije. :rofl: Ostatak slika ću u drugi post da ne bude prenatrpano.

Nuria Monfort
03.08.2012., 19:15
http://i.imgur.com/96dV4.jpg

http://i.imgur.com/2HjBO.jpg

http://i.imgur.com/5ilFv.jpg

Ovo su fotke iz Cannesa, a ono prije je Lloret. :mig:

P.S. Ne slušam baš puno Siu, ali super mi je ta pjesma. :cerek:

JacksonKingV
04.08.2012., 02:08
http://i.imgur.com/96dV4.jpg

http://i.imgur.com/2HjBO.jpg

http://i.imgur.com/5ilFv.jpg

Ovo su fotke iz Cannesa, a ono prije je Lloret. :mig:

P.S. Ne slušam baš puno Siu, ali super mi je ta pjesma. :cerek:

Woah! Lijepo obadva hotela izgledaju, ovaj U cannesu malcice bolje po meni. Al ziher niste prljavije od nas XD Fala ti puno na svemu, bas si opsirna i ove slike su zakon :)
Valjda ce mi bit ok na maturalcu, samo jos ~25 dana ;D

dajanaa
04.08.2012., 02:40
ja sam kao i većina išla u Španjolsku
svi su očelivali nešto spektakularno,ali na kraju u Hrvatsku došli razočarani.
Uglavnom sve isto kao što je napisano "gore" :)

dajanaa
04.08.2012., 02:45
Jel znate di na maturalce obicno ide 13. gimnazija? I na kolko maturalaca obicno ides u 4 god? 1,2?

nisam iz 13-te.ali za maturalac se općenito dogovaraju razredi međusobno(tako je bilo kod nas)
-maturalac je u 4 razredu tj. krajem kolovoza ili početkom rujna prije početka nastave 4 razreda,a ostalo su dvodnevni/trodnevni...izleti

dajanaa
04.08.2012., 02:47
Jel ide neko na relaciju Bec-Prag-Budimpesta u razdoblju od 12.8 do 20.8 :) :p

pripremi se na sate provedene u busu
frendica je bila prošle godine,pola maturalca u busu :(

Cobs
04.08.2012., 03:26
pripremi se na sate provedene u busu
frendica je bila prošle godine,pola maturalca u busu :(

Glupost... pa uspoređeno s bilo kojom drugom destinacijom se putuje puno kraće. Jedino je ajmo reć prednost ak se ide na neku destinaciju brodom zbog komfora ( nekima baš i ne ), ali opet se putuje duže nego po ovoj relaciji.

Razlika je jedino kaj si na ovoj relaciji ( Beč - Prag - Budimpešta ) u gradovima ( i to dost velikim ) pa se profesori baš ne ufaju pustit vas same da šećete po gradu neg uglavnom di god se ide, ide se s busom i to je razlika. Ak ti je hotel recimo u centru onda te ne vozika po gradu busom pa imaš malo veću slobodu. Mi smo u Budimpešti i Pragu bili u predgrađima i do centra nam je trebalo sat vremena gradskim prijevozom s presjedanjima tak da smo busom bili puno brži, jedini je problem kaj si ograničen na bus, a onda i na dogovoreno vrijeme polaska. U Beču su nam otkazali hotel u centru i onda smo završili u neokm brdu iznad Beča u šumi u nekom hotelu koji je bio starinskog stila i nije bilo nikog osim nas ( 2 razreda ). I bilo nam je super, a kaj će ti više ak si s dobrim društvom. Isto imam osjećaj da bi bilo bolje da smo malo produljili boravak po destinacijama, al ko to ne misli nakon maturalca? :D

A i na putovanju osim opijanja koje je prioritet imaš kaj i za vidjet ak te to zanima

adastram
04.08.2012., 07:59
Ljudi, ovak ja sljedeće godine idem i već kreću polemike oko odredišta pa ak ima tko da je bio na Malti u zadnjih par godina?
Nama je jedna od opcija bila Malta ali se odustalo jer je bilo preskupo, inače znam da u dosta klubova ne puštaju visoke ljude, ne znam zašto :ne zna:
Mi idemo 10 dana, Venecija-Barcelona-Madrid :cheer:

Nuria Monfort
04.08.2012., 13:46
Woah! Lijepo obadva hotela izgledaju, ovaj U cannesu malcice bolje po meni. Al ziher niste prljavije od nas XD Fala ti puno na svemu, bas si opsirna i ove slike su zakon :)
Valjda ce mi bit ok na maturalcu, samo jos ~25 dana ;D

Da da, ovaj u Cannesu je bio puno bolji. Čak smo i LCD imali :D, ali i u Lloretu je bio okej. Sve je bilo čisto i uredno.

Ma bit će okej, ništa ne brini. Samo uživaj i to je to. I nemoj biti konstantno pijan, šteta je ne doživjeti Barcelonu i Španjolsku općenito. :p

Sretan vam put. :)

mjau mjau
04.08.2012., 19:36
Bil sam u Parizu. :o

JacksonKingV
05.08.2012., 02:09
Da da, ovaj u Cannesu je bio puno bolji. Čak smo i LCD imali :D, ali i u Lloretu je bio okej. Sve je bilo čisto i uredno.

Ma bit će okej, ništa ne brini. Samo uživaj i to je to. I nemoj biti konstantno pijan, šteta je ne doživjeti Barcelonu i Španjolsku općenito. :p

Sretan vam put. :)

Ma nisam ni mislio bit konstanto pijan, jedanput u zivotu idem tam, moram nes zapamtit (: Fala ti!

adastram
07.08.2012., 11:25
Koliko ste novaca nosili s obzirom koliko ste dana išli?
Koliko ste potrošili na hranu koliko na ostali šoping i sl?
U pitanju je Barca - Madrid :)

subsonikđou
07.08.2012., 12:42
Nama je jedna od opcija bila Malta ali se odustalo jer je bilo preskupo, inače znam da u dosta klubova ne puštaju visoke ljude, ne znam zašto :ne zna:
Mi idemo 10 dana, Venecija-Barcelona-Madrid :cheer:

Hahah to još nisam čuo. Znači definitivno to treba proučit ako ćemo tamo ić. :eek:

valjda me neće trebat smanjivat putem :rofl:

adastram
07.08.2012., 13:05
Mi smo dugo razmatrali tu opciju, sviđala nam se jer se može obići za 3 dana i kontamo ostatak ćemo sve četri u zrak i buć u Plavu lagunu...:mig:
Ipak smo joj rekli ne jer je cijena malte 5-6 dana jednaka 10dnevnoj već spomenutoj ekskurziji za koju smo se odlučili, čitala sam neke cijene: voda-1,5-2 eura, hamburger 4,5-5,5... ovo s visokim ljudima ti je informacija iz prve ruke, lik cca 200cm bio tamo s ekipom i nisu im dali ući u klub, nezz je li tako za sve ali svakako provjeri...
Kažu da je prevelika gužva, da je još ok poć tamo u listopadu ali u sred sezone :503:
Onako full turistička destinacija, navodno nešto kao Lioret de mar, nemaš puno za vidit i doživit ali lijepe plaže, uvale i noćni život.

subsonikđou
07.08.2012., 17:01
Mi smo dugo razmatrali tu opciju, sviđala nam se jer se može obići za 3 dana i kontamo ostatak ćemo sve četri u zrak i buć u Plavu lagunu...:mig:
Ipak smo joj rekli ne jer je cijena malte 5-6 dana jednaka 10dnevnoj već spomenutoj ekskurziji za koju smo se odlučili, čitala sam neke cijene: voda-1,5-2 eura, hamburger 4,5-5,5... ovo s visokim ljudima ti je informacija iz prve ruke, lik cca 200cm bio tamo s ekipom i nisu im dali ući u klub, nezz je li tako za sve ali svakako provjeri...
Kažu da je prevelika gužva, da je još ok poć tamo u listopadu ali u sred sezone :503:
Onako full turistička destinacija, navodno nešto kao Lioret de mar, nemaš puno za vidit i doživit ali lijepe plaže, uvale i noćni život.
to je veliki plus, i meni je to palo napamet jer nemaš tamo kaj puno vidjet.

skupo je, a ne znam što će na kraju bit', al bit ce ili španjolska ili malta.

+ je i to što se nejde nikamo autobusom nego samo avion i brod :D dok do španjolske ima 2 dana jahanja u autobusu u povratku ili putu tamo. :503:

adastram
07.08.2012., 21:58
Mi idemo busom do Venecije, kruzerom Venecija-Barca, busom Barca-Madrid i avionom doma :D

subsonikđou
08.08.2012., 14:01
Mi idemo busom do Venecije, kruzerom Venecija-Barca, busom Barca-Madrid i avionom doma :D

hebemu! da je bar nama tak dogodine :p

adastram
12.08.2012., 10:27
hebemu! da je bar nama tak dogodine :p
Javim ti kako je bilo i agenciju i naziv ponude pa ako vam bude ok tražite i idite :D
Koje će još škole zadnji tjedan kolovoza bit negdje Barca-Madrid???
:w

stalker2
13.08.2012., 03:35
Idel ko u Grčku? i ako ide kojeg datuma ide?

subsonikđou
13.08.2012., 09:44
Javim ti kako je bilo i agenciju i naziv ponude pa ako vam bude ok tražite i idite :D
Koje će još škole zadnji tjedan kolovoza bit negdje Barca-Madrid???
:w

že-mo.

Lucijanka.

Rok
13.08.2012., 13:34
Idel ko u Grčku? i ako ide kojeg datuma ide?

Idem ja, 27.8.

Americano2803
15.08.2012., 12:55
Mi idemo u Amsterdam :) koliki je obicno broj kreveta u sobama? U hotelima, hostelima ili pansionima?

adastram
15.08.2012., 13:00
Mi idemo u Amsterdam :) koliki je obicno broj kreveta u sobama? U hotelima, hostelima ili pansionima?

to ti nema veze s destinacijom,nego o svakom hotelu pojedinačno, to ti piše u vaucheru ili na jednom od 2456478 papira koje dobijete...
mi u jednom hotelu imamo 2 i 3-krevetne, u drugom i 2 i 3 i 4-krevetne

miss_illusion
18.08.2012., 00:20
Ide netko u Prag uskoro? :D Beč - Bratislava - Prag - 21.8.
Vi koji ste bili, kako vam je bilo, koliko ste novaca nosili sa sobom?

miss_illusion
18.08.2012., 00:27
Mi idemo u prag 22.08.

Mi idemo 21.8. s tim da ne idemo odmah tamo nego prvo u Beč i Bratislavu, tek onda dolazimo u Prag. :)

adastram
18.08.2012., 00:32
Nisam bila na ekskurziji nego na običnom putovanju Bratislava-Beč... Bratislava nije lijep grad u smislu da imaš nešto vidit, ali ima 20 šoping centara :lux: i bilo je dobrih mjesta za izlazak! :D Cijene normalne!
Beč me,malo je reć oduševio! Prekrasna arhitektura, sve uređeno, lijepo za oko gdje god se okreneš, jako ugodan ambijent,ali zadržali smo se samo jedno popodne pa ti ne znam više reć...
Ugl, Beć je No.1 mjesta koje ću obavezno posjetit, mene je oduševio!:cerek:

ultras1983
18.08.2012., 13:37
Ide li ko na ekskurziju u Prag krajem 8.-og mjeseca? Mi idemo 30.08. .....ŠIBENIK

adastram
18.08.2012., 13:39
Ide li ko na ekskurziju u Prag krajem 8.-og mjeseca? Mi idemo 30.08. .....ŠIBENIK
Ide Ekonomska Dubrovnik :)

EDIT: Zapravo idu 4.9.,sad sam provjerila...

ultras1983
18.08.2012., 14:19
Ide Ekonomska Dubrovnik :)
Odlicno...btw iz Šibenika idu Tehnička škola i Turistička škola.

miss_illusion
18.08.2012., 14:44
Nisam bila na ekskurziji nego na običnom putovanju Bratislava-Beč... Bratislava nije lijep grad u smislu da imaš nešto vidit, ali ima 20 šoping centara :lux: i bilo je dobrih mjesta za izlazak! :D Cijene normalne!
Beč me,malo je reć oduševio! Prekrasna arhitektura, sve uređeno, lijepo za oko gdje god se okreneš, jako ugodan ambijent,ali zadržali smo se samo jedno popodne pa ti ne znam više reć...
Ugl, Beć je No.1 mjesta koje ću obavezno posjetit, mene je oduševio!:cerek:

Hvala ti na info. :) Guglala sam malo Bec i stvarno mi se svida na slikama, mogu misliti kako je onda uzivo. Jedva cekam silovati fotic. :D

SamoZestoko
18.08.2012., 14:47
za 11 dana se ide u Cesku.. :) joj Boze pomozi nam :)

adastram
18.08.2012., 14:51
Rekli su mi za Lucijanku, ali ko još ide u Španjolskuuu?
Nemoguće da je samo ta jedna škola... mi idemo 24.8.:D

EDIT: za sve koji idu u Prag http://srednja.hr/index.php/novosti/rubrike/svijet/2307-gdje-na-maturalac-prag
Have fun!

ultras1983
18.08.2012., 17:18
za 11 dana se ide u Cesku.. :) joj Boze pomozi nam :)

Koja skola?:)

SamoZestoko
18.08.2012., 17:22
Sesvete :)

Ginny_Black13
18.08.2012., 18:23

Ide zabočka gimnazija. 23. 8. krećemo :)

adastram
18.08.2012., 18:25
Ide zabočka gimnazija. 23. 8. krećemo :)
Super! Ide kompletna Gimnazija Dbk, 6 razreda :D

mali-zeko
19.08.2012., 19:20

EDIT: za sve koji idu u Prag http://srednja.hr/index.php/novosti/rubrike/svijet/2307-gdje-na-maturalac-prag
Have fun!

Koja si skola?ide opca split

adastram
19.08.2012., 19:21
Napisala sam u prethodnom postu :mig:
Gimnazija Dubrovnik

Tufina
19.08.2012., 19:30

Je, brate, ali idemo u 3 ture, odnosno 4 jer jezičarke idu s klasičnom, a c razred sam. :P

Ginny_Black13
19.08.2012., 23:57

U kojem ćete gradu biti - Barca, Lloret, Calella...?

adastram
20.08.2012., 07:53

Barca, Lloret, Madrid...

versace2861
20.08.2012., 09:00
Tesla, Zagreb ide u prag 22.8 ( za par dana, da da). Sve mi se cini da se necemo skidati sa Absinth-a. Vidimo se cujemo se, ajte bok.

subsonikđou
20.08.2012., 11:27
Tesla, Zagreb ide u prag 22.8 ( za par dana, da da). Sve mi se cini da se necemo skidati sa Absinth-a. Vidimo se cujemo se, ajte bok.

Ruđer također.

Tufina
20.08.2012., 12:27
Cijela Hrvatska u Španjolsku, wooo!
Čini mi se da su nam u F-Toursa rekli da ćemo imat organizirana disca s drugim ekipama iz Hrvatske...?

Ana0212
20.08.2012., 12:36
Vi koji idete u Španjolsku, kolko eura nosite? :D Kaj mislite, jel dosta 160 €?

Idemo u Monaco, Nicu, Azurnu obalu, Barcu, Lloret de mar i Veronu, 28.8. :jumping:

Tufina
20.08.2012., 12:40
160€ će ti bit taman dosta za pokrit jelo i piće svaki dan, ja bi rekla... osim ako imate sve obroke već plaćene.

adastram
20.08.2012., 12:50
Ovisi koliko dana ideš... ja za cca 9 dana nosim 4500kn, znači 600eura, s time mislim pokrit hranu, piće, izlaske i neki šoping... vjerujem da će mi ostat dosta para,ali nek se nađe :p
Nosim u kešu 300 eura, ostalo mi je na kartici...

Tufina
20.08.2012., 12:52
Ja ću nosit 350-400, ne mislim nikakav šoping radit. Za ovo drugo mi dosta. :D

adastram
20.08.2012., 12:55
Ja ću nosit 350-400, ne mislim nikakav šoping radit. Za ovo drugo mi dosta. :D
Da, to je pristojna svota za ekskurziju :)
Ja svakako moram malo obnovit garderobu, pa bolje tamo nego u našem gradu :mig:

Tufina
20.08.2012., 13:00
Port Aventura cijeli dan aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :cerek::cerek:

adastram
20.08.2012., 13:07
http://www.portaventura.co.uk/aquatic-park
:jumping: :tulum: :lux:

Tufina
20.08.2012., 13:12
http://www.portaventura.co.uk/aquatic-park
:jumping: :tulum: :lux:

Oću to doživit, ostalo me ne interesira :D:D:D

adastram
20.08.2012., 13:14
Za sve koji idu u ŠPANJOLSKU :http://www.srednja.hr/index.php/novosti/rubrike/hrvatska/2317-gdje-na-maturalac-spanjolska

Tufina
20.08.2012., 13:18
Za sve koji idu u ŠPANJOLSKU :http://www.srednja.hr/index.php/novosti/rubrike/hrvatska/2317-gdje-na-maturalac-spanjolska

Pogledaj što za Lloret piše ahahahah xD

adastram
20.08.2012., 13:19
Pogledaj što za Lloret piše ahahahah xD
Hahahah, vidila sam, već vidim facu muškog dijela razreda :rofl::Slin:

Tufina
20.08.2012., 13:25
i ja već vidim ta vesela lica naših kršnih mladića :rofl:

mali-zeko
20.08.2012., 13:28

mi u lloretu spavamo.kako idete busom ili?

mali-zeko
20.08.2012., 13:29
Cijela Hrvatska u Španjolsku, wooo!
Čini mi se da su nam u F-Toursa rekli da ćemo imat organizirana disca s drugim ekipama iz Hrvatske...?

alaaa to bi bilo predobro!

Ginny_Black13
20.08.2012., 14:21
mi u lloretu spavamo.kako idete busom ili?

A nije fer, svi spavaju u Lloretu, jedino mi u Calelli :503:
U jednom smjeru idemo brodom, u drugom busom.

A kaj se tiće love, nosim sa sobom kojih 300 eura +500 kn na kartici za svaki slučaj. Mislim da će mi to biti dovoljno.

Štreberica
20.08.2012., 14:31
A nije fer, svi spavaju u Lloretu, jedino mi u Calelli
Calella je divna (plaža, klubovi, dućani...) - ima reputaciju mirnijeg mjesta nego Lloret, ali ne vjerujem da vam može u tih nekoliko dana dosaditi. I bit će sigurno sasvim dovoljno hrvatskih maturalaca tamo da se nećete osjećati kao jedini Hrvati (a valjda i bolje da se ne osjećate kao da se niste ni makli iz Hrvatske :D ).

adastram
20.08.2012., 15:02
Ginny... koja si škola i kad idete?

Ginny_Black13
20.08.2012., 16:07
Gimnazija Zabok. Idemo 23.

subsonikđou
20.08.2012., 22:08
Ljudi očekujem iscrpne izvještaje kad se vratite.

ultras1983
20.08.2012., 23:00
Aloo svi u Španjolsku iduu...daj ide li ko u Češku kraj ovog mjeseca...disteee:D:D

Ana0212
21.08.2012., 12:19
aaa vidim da svi nosit cca 300 € i više. Mi smo tamo 6 dana i imamo samo neke obroke, a ostalo si sami kupujemo. Iako ne brine mene toliko hrana, snaći ću se za to, meni treba za cugu i izlaske para :D

PallorMall
21.08.2012., 18:13
Aloo svi u Španjolsku iduu...daj ide li ko u Češku kraj ovog mjeseca...disteee:D:D

evo meee...ja idem 23.

LanaFabregas
21.08.2012., 21:07
evo i mene 27. :D nahvalili ste Prag, tako da jedva čekam :D

ultras1983
21.08.2012., 21:34
evo i mene 27. :D nahvalili ste Prag, tako da jedva čekam :D

Koja ste vi skola......mi idemo 30.08......ŠIBENIK...već san napisa haha ali nitko nema bas da ide u to vrijeme osim neki iz Sesveta ako se dobro sjecam :D

Tufina
22.08.2012., 14:32
Zna li ko govore li ljudi engleskog u Španjolskoj?

U Pragu vam slabo govore engleski, ali apsolutno sve se možete na hrvatski sporazumit i vi ćete njih bez problema skontat :D

adastram
22.08.2012., 16:09
Može li netko saznat kad i gdje ide 13.gimnazija Zg? :p

Nonaa
22.08.2012., 17:40
Idem sutra na maturalac,Beč-Prag-Krakow na 8 dana,kolko mi treba para otprilike i kakve su tamo cijene?

subsonikđou
22.08.2012., 23:10
Idem sutra na maturalac,Beč-Prag-Krakow na 8 dana,kolko mi treba para otprilike i kakve su tamo cijene?

baš vrijeme za raspitat se. :lol:

adastram
22.08.2012., 23:16
Koliko znam u Pragu i Krakowu su normalne, Beč je nešto skuplji...
Koliko ćeš nosit? Hm...ovisi koliko vam je toga uračunato u cijenu, koliko možeš pojest i popit, koliko misliš izlazit, misliš li ić u šoping itd...:p

BetweenWorlds
22.08.2012., 23:27
Zna li ko govore li ljudi engleskog u Španjolskoj?

U Pragu vam slabo govore engleski, ali apsolutno sve se možete na hrvatski sporazumit i vi ćete njih bez problema skontat :D

Koji budu vikali za tobom hrvat,hrvat ili srbija,ti znaju :kava:

Nonaa
23.08.2012., 17:58
Hahahah,a ono mogla sam i prije pitat,al nije ni sad nesto kasno :)
Imamo dorucak i veceru,a sto se tice šopinga ne planiram nesto posebno,starci su mi dali 160eura to bi trebalo biti dosta :D

subsonikđou
23.08.2012., 23:02
Hahahah,a ono mogla sam i prije pitat,al nije ni sad nesto kasno :)
Imamo dorucak i veceru,a sto se tice šopinga ne planiram nesto posebno,starci su mi dali 160eura to bi trebalo biti dosta :D

ako znaš s lovom, i više nego dosta. ako ne znaš, ni 500 te nebi zadovoljilo.

pas-garo
24.08.2012., 11:35
Mi idemo 26.8. u Španjolsku. Prvo idemo busom, a na povratku brodom iz Barce u Civitavecchiu. Spavamo u centru barcelone i imat ćemo privatan koncert Connecta (valjda će to imati svi razredi koji putuju Collegium agencijom). Znate možda nekoga tko ima takav plan puta? Dosta ih ide sa Collegiumom, ali spavaju u Lloretu.
Plaćamo 4900kn.

LanaFabregas
25.08.2012., 14:38
Koja ste vi skola......mi idemo 30.08......ŠIBENIK...već san napisa haha ali nitko nema bas da ide u to vrijeme osim neki iz Sesveta ako se dobro sjecam :D

Ekonomska Požega :P

VelvetDiamond
25.08.2012., 23:37
Pozdrav!

Ubrzo iden na ekskurziju u Španjolsku i sve što je preostalo je odbrojavati dane! :D
Međutin, muči me jedino sigurnost love i fotoaparata. Nosit ću karticu sa lovon i nešto u kešu, a fotoaparat mi je očev dosta skup pa pojma neman di ću sa svin tin..pogotovo navečer kad budemo išli u disko :ne zna:
Help! :l

Alice_05
26.08.2012., 15:01
Pozdrav!

Ubrzo iden na ekskurziju u Španjolsku i sve što je preostalo je odbrojavati dane! :D
Međutin, muči me jedino sigurnost love i fotoaparata. Nosit ću karticu sa lovon i nešto u kešu, a fotoaparat mi je očev dosta skup pa pojma neman di ću sa svin tin..pogotovo navečer kad budemo išli u disko :ne zna:
Help! :l

Najbolje je uvijek sve nositi sa sobom, nikad ne ostavljati u hotelu; znam iz frendičinog iskustva. Pazi na torbicu u kojoj ćeš to sve nosit ko na oko u glavi i bit će dobro.
Ne znam za disko, ali ja sam i u disko sve nosila. Pazila sam. :ne zna:

adastram
01.09.2012., 22:57
Bok forumašiiii!!!
Prije 3 sata sam stigla s ekskurzije pa da podijelim svoje dojmove dok su još svježi na radost svih onih koji će ići U Španjolsku

Ako netko ima pitanja ili odgovor na post neka klikne "post reply", a ne quote, da ne zauzimamo puno mjesta

Agencija: F tours
Naziv ponude: Madrid 3
Trajanje: 9 dana
Cijena: 5065kn

1.dan - Krenuli popodne busom do Verone, noćna vožnja.:driver:

2.dan - Verona, Genova
Verona je lijepa, obiđete Romea i Juliju, simpa turistički gradić.:romeo:
Genova je najblaže rečeno katastrofa. Lučki grad bez čistog kantuna, čudni ljudi, mješano stanovništvo, ma očaj očaj očaj, a skupa ko vrag. Jedva sam se čekala ukrcati na brod. A dok smo se ukrcali izvozali su nas uzduž i poprijeko kroz luku jer su neorganizirani, i usput su izludili našeg vodiča (Ivan Elek) za kojeg imamo samo riječi hvale.
Brod je Majestic Od Genove do Barce nam je trebalo 18
h. Sobe su puno manje nego na slikama na internetu, cca 3x2 m četverokrevetna, ali stvarno su odlične i nekim čudom stane sve uključujući i kupaonicu i 4 kufera iako smo mogli birat hoćemo li nosit cijele kufere ili odvojit u neki ruksak što nam treba na brodu. Osoblje je jako ljubazno, hrana također dobra jedino što su s nama bili putnici za sj. Afriku,koji sami po sebi nisu problem, al nekako su drukčiji i fizički i kulturno i imaju dosta djece koja se prilično slobodno ponašaju na brodu, i malo vas čudno gledaju...doduše i mi njih ali sve u svemu dio na brodu je bio dobar!

3. i 4. dan - Barcelona, Lloret de Mar
Barcelona me je,malo je reći, o d u š e v i l a! Lijep, čist, na moru, ljudi super (nakon Genove ko melem na ranu). Što se tiče krađe stvari pazila sam jednako kao što pazim kad idem u bilo koji naš grad, dakle paziš kad si u većoj gužvi (npr.Rambla) kad si kraj onih što prose itd... Na Nou Camp nismo išli jer je ulaz 20eura, fontana Magica je divnaaa!!! Što se tiče hrane preporučam KFC, i cijene su isto kao u našim gradovima ljeti, malo veće ali prihvatljive.
Lloret je čisto turistički orjentiran, hotel do hotela. Mi smo bili U Salvamaru*** koji ne izgleda ovako idilično kao na netu, pogotovo me uhvati smijeh kad vidim švedski stol :lol: Hotel je lijep, svaka soba ima balkon, uredno je, hrana tako-tako, recepcioneri malo divlji.
Imali smo kartu za disco Hollywood uz koji dobijete bon za pivo ili sangriju (nešto kao vino). Bilo nam je fora prvu noć,ali dosadi stalno jedna te ista muzika i skupo je užasno i security su im bs, ne smijete stat okolo ni ispred diska nego ili unutra ili na skale udaljene 50-ak metara gdje opet stoji security. Tamo smo sreli maturante iz Delnica, Sl.Broda, Osijeka, Splita, Zagreba...:p Odmah do njega imate kafić (mislim da je Casa nova ili tako nešto) gdje je jeftinije i nitko vam ništa ne brani, i lijepo si sami stvorite štimung!
Flamenco show je odličan, ljudi se stvarno potrude, imate šampanjac i grickalice na stolu, na kraju plesači izaberu par ljudi iz publike i zaplešu s njima. :D

5.dan - Port Aventura
Ulaznica nam je bila uključena u cijenu, inače iznosi 36eura. Ogroman je i ne stignete ga cijelog obići. 5.dan vam je želudac već u "ajme majko" stanju, pa bi bilo bolje da smo išli prije, nitko ne povraće na samoj spravi ali kad siđete s onih najgorih i kad vas prođe šok može vam naudit. Sprave na vodi preporučam!!! Jedina mana parka je što se čeka od min 15 pa čak i do sat ipo za doć na red, tako smo mi u 6 sati stigle na 4. Dobili smo i bon za ručak tamo.
Navečer smo u Lloretu imali CroParty (Dubrovnik,Split,Neum,Čitluk,Mostar i Čapljina hahahaha) tako da bez bloka pjesama a la "kamen,krš i maslina" nije moglo proći. Mogli smo stat do 5ipo i bilo je super :zivili: Jedino što su DJ-u malo loši prijelazi, i malo je previše upeglo s Thompsonom,Škorom i tim borbenim al dobro je sve u svemu...

6.dan - Put iz Lloreta u Madrid, 8 sati vožnje, prilika za nadoknadit neprospavanu noć

7. i 8. dan - Madrid
Lijep,čist...ma super je Madrid, tamo smo imali dosta vremena za shoping, problem je što nitko ne govori engleski, kao ni u Barci:rolleyes: Preporučam nabavit plan grada jer nije pregledan kao Barca. Bili smo u hotelu Santos Praga**** Nije loš,ali kad vidite ovu 4.zvjezdicu očekujete više, pogotovo što se hrane tiče!
Išli smo i u gradić blizu, Toledo. Lijep, čist, utvrđen, malen a ima sve, ne propustite ga!
E sad dolazimo do detalja u našem programu. Naime, za Lloret piše "noćni izlazak", a za Madrid "večernji izlazak". U diskoteke ne puštaju ispod 18, gledaju osobne i jedva, na lijepe oči ili jer se čovjek sažalio jer smo toliko odjeba skupile u toj ulici a sredile se za +5 pusti nas jedan lik u disco (ne znam kako se zove, ali je nasuprot dicsa Mona Lise). Nije bilo loše, opet ljigavi talijani i neki stranci, svaki koji je bio dobar ispostavilo se da je španjolac tako da sam bez teksta što se tiče njih :Slin:

9.dan - Posjet Santiago Bernabeu, ulaz 12eura,ali lijepo je stvarno i preporučam da uđete! Vraćali smo se avionom, madridski duty free je totalno razočaranje i uopće nije jeftin:rolleyes:

Sve u svemu jaaaako lijepo i opet bi, pogotovo u Barcu :jumping:

Bayleaf :P
10.09.2012., 19:01
Došla sam prije tj dana ali malo i da ja svoje dojmove podijelim.

bus-avion
Agencija: Speranza
Cijena: 4000 kn
Trajanje: 7 dana
Posijećena mjesta: Monaco, Nica, Cannes, Figueres, Lloret de mar, Barcelona, Montserat, Girona...
Noćenja: 1.dan hotel u Nici, svi ostali dani hotel u Lloretu.

1. dan
Krenuli smo busom u ponoć do Monaca, Nice... itd
Sve je bilo predivno, Francuska, Monte Carlo, ma neviđeno nešto :)
Sasmo što je bilo jako sunce, a svi smo bili izmoreni. Na večer smo došli u hotel u Nici (Etap), po 3 nas je bilo u sobama, loš je bio hotel neki. mali prozor, jadna kupaona a za televizor nas sve ionako nije bilo briga mada je bio tamo. I na večer smo ostali u hotelu i tako,

2. dan digli smo se oko 6-7, busom krenuli u 8 u Cannes, obišli ga i Nicu, bila je subota i velika gužva na autocesti. Došli smo u Lloret de mar u 7 navečer u hotel Casino royal. Hrana u njemu je bila super, švedski stol. Imali smo doručak-ručak(lunch paket)-večeru, bazen, sobe s po 4 ljudi, balkončić, tv bez daljinskog.

3.dan kolko me sjećanje služi išli smo u barcelonu, obišla sam je pola, osobito centar i tako, 5 sati je mala grupica nas pješačila s profesorima dok su drugi bili u kafićima. pričala sam na španjolskom i tako :D
predivno je bilo, svuda po gradu se mogu kupit svježe ocijeđeni sokići, voće.

4., 5. dan svašta smo obišli. toliko je bilo toga da se i ne sjećam više koji je tan bilo što.
6. dan smo išli u Gironu. Putovali smo da tamo sat vremena, vidli neku crkvicu i dali nam sat vremena slobodno što smo mi proveli na kavi. tako da je bilo izgubljeno popodne.

7. dan smo se ustali spremili stvari do 10, ostavili sve u busu, doručkovali u hotelu, šetali lloretom. u 13 ručali pa šetali bili u hotelu i tako, i u 16 smo krenuli na aerodrom u Gironu, i u Zagreb avionom stigli u 20:15.

Imali smo u cijeni Hollywood, i Colossos. Besplatno prvo piće, svaki dan sam išla u Colossos. Tamo nam je svima bilo naj. Na cro party nam se nije dalo ići, red je bio predugačak a to imamo u zg. Jedan crnac je govorio srpski, ispred Hollywooda je čuvar isto srbin, domaći znaju isto puno naših riječi, i trude nam se ugoditi što više mogu. Išli smo na koktele, noćno kupanje, jedan dan smo cijeli proveli na plaži samo kupajući se (more je predivno). Sve radi do kasno, gladni u 3 ujutro odosmo na hamburgere. Upoznala sam puno ljudi.Bili smo na fontanama, posjetili razne muzeje i sve, ne da mi se sad pisati što smo sve vidjeli od znamenitosti. Skupila sam besplatnih ruža na maturalcu, stalno dijele cvijeće kao po 1 euro i na kraju nam daju besplatno. Kupila sam dosta suvenira, popila sangrije. Otišla sam sa 350 eura, potrošila 150. Išli smo po dućanima, ali sve stvari (Zara, Bershkam H&M...i slični dućani) su isti ko kod nas sa istim cijenama i bilo mi je glupo kupovati neke stvari koje mogu i ovdje. Flamenco je bio odličan, šampanjac i sangrija na stolovima i grickalice, muzika i ljudi plešu, btw ja sam bila među onima koji su plesali na pozornici :)

Glavni dojam: nezaboravno, neponovljivo, i vjerojatno ću ga uvijek pamtiti. desile su nam se razne stvari, smiješni događaji, svađali smo se, mirili, pa nakon pola sata ponašali ko da ništa nije bilo, zbližili se svi, imamo i nove parove u razredu, sve je bilo na nekoj novoj razini... samo što smo se ovaj tj vratili u neku stvarnost. ne ponašaju se svi više isto, ali duh maturalca se i dalje osjeća. :cheer:

subsonikđou
11.09.2012., 18:56
Tunis? :ne zna:

adastram
11.09.2012., 20:39
Baš lijepo :D
Vidiš, nama nisu dali nego samo u Hollywood:rolleyes:
I uopće se nismo kupali, nisamo imali kad zbog pretrpanog rasporeda, al živimo na moru pa ajde:rolleyes:
I nismo skoro ništa posjetili nego jedan muzej u Madridu, sve je bio kao: "možete posjetit o svom trošku kad budete imali slobodno" a slobodnog vremena je bilo malo pa nismo ništa, jedino smo pošli na Santiago i to o svom trošku (12eura), trebali smo i na Camp Nou ali je tamo bilo 20 pa smo se odlučili za Santiago:rolleyes:
Ali sve u svemu maturalac je maturalac i preporučam ga pa makar u Tunguziju:p

Beatrix_00
12.09.2012., 01:15
Došla sam prije tj dana ali malo i da ja svoje dojmove podijelim.

bus-avion
Agencija: Speranza
Cijena: 4000 kn
Trajanje: 7 dana
Posijećena mjesta: Monaco, Nica, Cannes, Figueres, Lloret de mar, Barcelona, Montserat, Girona...
Noćenja: 1.dan hotel u Nici, svi ostali dani hotel u Lloretu.

1. dan
Krenuli smo busom u ponoć do Monaca, Nice... itd
Sve je bilo predivno, Francuska, Monte Carlo, ma neviđeno nešto :)
Sasmo što je bilo jako sunce, a svi smo bili izmoreni. Na večer smo došli u hotel u Nici (Etap), po 3 nas je bilo u sobama, loš je bio hotel neki. mali prozor, jadna kupaona a za televizor nas sve ionako nije bilo briga mada je bio tamo. I na večer smo ostali u hotelu i tako,

2. dan digli smo se oko 6-7, busom krenuli u 8 u Cannes, obišli ga i Nicu, bila je subota i velika gužva na autocesti. Došli smo u Lloret de mar u 7 navečer u hotel Casino royal. Hrana u njemu je bila super, švedski stol. Imali smo doručak-ručak(lunch paket)-večeru, bazen, sobe s po 4 ljudi, balkončić, tv bez daljinskog.

3.dan kolko me sjećanje služi išli smo u barcelonu, obišla sam je pola, osobito centar i tako, 5 sati je mala grupica nas pješačila s profesorima dok su drugi bili u kafićima. pričala sam na španjolskom i tako :D
predivno je bilo, svuda po gradu se mogu kupit svježe ocijeđeni sokići, voće.

4., 5. dan svašta smo obišli. toliko je bilo toga da se i ne sjećam više koji je tan bilo što.
6. dan smo išli u Gironu. Putovali smo da tamo sat vremena, vidli neku crkvicu i dali nam sat vremena slobodno što smo mi proveli na kavi. tako da je bilo izgubljeno popodne.

7. dan smo se ustali spremili stvari do 10, ostavili sve u busu, doručkovali u hotelu, šetali lloretom. u 13 ručali pa šetali bili u hotelu i tako, i u 16 smo krenuli na aerodrom u Gironu, i u Zagreb avionom stigli u 20:15.

Imali smo u cijeni Hollywood, i Colossos. Besplatno prvo piće, svaki dan sam išla u Colossos. Tamo nam je svima bilo naj. Na cro party nam se nije dalo ići, red je bio predugačak a to imamo u zg. Jedan crnac je govorio srpski, ispred Hollywooda je čuvar isto srbin, domaći znaju isto puno naših riječi, i trude nam se ugoditi što više mogu. Išli smo na koktele, noćno kupanje, jedan dan smo cijeli proveli na plaži samo kupajući se (more je predivno). Sve radi do kasno, gladni u 3 ujutro odosmo na hamburgere. Upoznala sam puno ljudi.Bili smo na fontanama, posjetili razne muzeje i sve, ne da mi se sad pisati što smo sve vidjeli od znamenitosti. Skupila sam besplatnih ruža na maturalcu, stalno dijele cvijeće kao po 1 euro i na kraju nam daju besplatno. Kupila sam dosta suvenira, popila sangrije. Otišla sam sa 350 eura, potrošila 150. Išli smo po dućanima, ali sve stvari (Zara, Bershkam H&M...i slični dućani) su isti ko kod nas sa istim cijenama i bilo mi je glupo kupovati neke stvari koje mogu i ovdje. Flamenco je bio odličan, šampanjac i sangrija na stolovima i grickalice, muzika i ljudi plešu, btw ja sam bila među onima koji su plesali na pozornici :)

Glavni dojam: nezaboravno, neponovljivo, i vjerojatno ću ga uvijek pamtiti. desile su nam se razne stvari, smiješni događaji, svađali smo se, mirili, pa nakon pola sata ponašali ko da ništa nije bilo, zbližili se svi, imamo i nove parove u razredu, sve je bilo na nekoj novoj razini... samo što smo se ovaj tj vratili u neku stvarnost. ne ponašaju se svi više isto, ali duh maturalca se i dalje osjeća. :cheer:

Bili smo u isto vrijeme u istom hotelu na maturalcu...:D

Ana0212
13.09.2012., 13:07
Bila u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji, 7 dana, i imam same rječi hvale :cerek:

U Lloretu su ljudi super i prijateljski raspoloženi, i fakat ih puno zna pokoju hrvatsku riječ. Fora je kad dođeš u neki dućan i prodavač čuje da si iz hrvatske pa ti odma smanji cjenu za 5 € :D. I zapravo opće nije skupo kako se priča da je... Otišla sam sa 160, a vratila se sa 40ak €. A jela sam i pila non stop.
Cuga im je u dućanima ful jeftina... Litru votke smo platili samo 5€. Fakat se ne isplati kupovat cugu u klubovima... sangria 4€, tequila 5€,... strašno. Dali smo 20 € da bi imali upad svaki dan u Hollywood i Universe, al žao mi je tih eura... Fora je dva, tri dana ić u disco, al poslje tog ti se fakat više neda, a i tad već upoznaš neke strance :cerek: pa rađe ideš s njima pit navečer na plažu nego u disco.
Imali smo fakat natrpan raspored što se tiče razgledavanja, al smo nagovorili vodiča da nam da jedan slobodan dan, i taj dan smo proveli na plaži. Plaža je prekrasna, pješćana, more je jako valovito. Sve je oke dok se držiš za onu nekakvu špagu u vodi inače letiš na sve strane i izribaš se sav. (Kad dođete u hotel, NEMOJTE SUŠITI RUČNIKE/KUPAČE NA BALKONU. kazna 150€ ako to policija vidi. Mi nismo platili kaznu jer smo na vrjeme maknuli, ali nam je zato vjetar odnio pola stvari na krov zgrade preko puta..:( )
Fasciniralo me to kaj u Španjolskoj i Francuskoj nemaš za kupit cigarete u dučanima ko kod nas, nego samo i isključivo u tobacco shopovima. U Španjolskoj su pljuge oko 4 €, al zato u Francuskoj nema jeftinijih od 5.50! Lucky strike sam platila 6 € :eek: al pljuge se ni ne isplati kupovat, ako te nije sram žicat pitaš nekog domačeg za cigaretu, nitko te neće odbit.
U Lloretu ima jedan bar, zove se 502 i nalazi se pored glavne ulice, i to je najbolji bar ikada :cerek: nemreš ga fulati, jer ispred njega stoji lik i dere se TEKILA VAN JURO! VAN JURO! Sve žestice su 1 €! Ekipa predobra, pošto je mali bar svi se sprijatelje u roku 5 minuta, tamo sam i upoznala najviše ljudi, a i najvise se napila. (Tip: ako se želite ubiti, al doslovno ne znat za sebe za samo 1 €, naručite after shock. Ime sve govori.)
Razočarala sam se u Barceloni jer nisam vidjela kurve :( baš sam ih htjela vidjet haha.
Oću Burger King u Hrvatskoj!! Savršeno je. Ima ponudu istu ko megić, al razlika je u tom kaj Burger King fakat stavlja pravo meso u sendviče i preefino je. I jeftinije. (2 big burgera (isto ko big mac) + velika cola = 4 € i neš sitno)
Ni Starbucks nije loš, al nisam znala kaj naručujem pa je to bio problem. gledala sam kaj mi ljepo izgleda na slici, jer naziv nisam znala kaj znaci :zubo:

Jedina loša stvar kaj mi se dogodila na maturalcu je bilo kad sam vidjela ubojstvo u glavnoj ulici u Lloretu, u 11 navečer. :eek: :mama:

adastram
13.09.2012., 14:14
Mene je isto taj Hollywood razočarao, dosadi... a nisu nam dali nigdje drugo :(
Kurve sam vidila u Madridu, u 3 popodne:lol:
I da, 6 bočica vode od 0,5l smo platile 1 euro u Lloretu, i alkohol je bio jeftin nego smo imale od doma pa nismo tamo kupovale
Ubojstvo???:eek:

Bayleaf :P
15.09.2012., 15:04
Bili smo u isto vrijeme u istom hotelu na maturalcu...:D

Možda smo se i vidli slučajno nebi me čudilo.

Upoznala sam i neke ljude iz drugih škola, kasno na večer u hodniku i tako, i dečke neke iz slavonije u liftu u večernjim satima haha. Al sjećam se nekih sa 5-7 kata na gore. Ja ću samo reći da sam bila na drugom katu da ne odajem previše informacija :lol:

A soba do moje su predzadnji dan došli neki zgodni hercegovci.
Iz Lucijanke su došli znam kad i mi isti dan. :)

Al skrivanje od čuvara kad je išo po krovu s lampicom il kad nas je na hodniku naganjo da budemo tiši. Neki su bacali voće u bazen i stvari drugima na balkone. Ma ludnica :rofl:

Nama su se ispred hotela u Nici svađale kurve za mjesto. I onda je prošla policija dvije skočile u grmlje ostale bježe. i u Lloretu sam vidla 2 transića.

Dubrovčanin
10.11.2012., 09:42
Ja sam prešao iz četverogodišnje u treći razred trogodišnje strukovne škole. Dogodine ću upisati četvrtu godinu. Naime, ovi iz mog razreda u novoj školi već su bili na ekskurziji. Nisam mogao ići jer sam se tek upisao. Pitao sam postoji li ikakva mogućnost uključiti se u ekskurziju dogodine, kako ne bih bio zakinut jer mi nije bila pružena prilika za ekskurziju. Rečeno je (ravnateljica, razrednica) da će vidjeti, da nije nemoguće. Ukoliko se ne budem mogao uključiti, ne bih htio ostati zakinut pa bih pošao sam u Barcelonu (nagovorio roditelje platiti). Je li velika razlika u cijeni ići sam ili s razredom?

pollq
16.11.2012., 22:15
Dakle dosli je vrijeme da mi u razredu odredimo di se ide na maturalac i ja se dvoumim za sto da dam glas. U pitanju si Barcelona Nica Caleglua i Pariz Amsterdam. Mozete mi reci za sto bi se vi odlucili i sto smatrate boljim izborom?

Americano2803
17.11.2012., 11:10
Definitivno Pariz-Amsterdam! Amsterdam ti je doživljaj života i definitivno moraš otići tamo, takvo nešto se samo jednom doživi. :cerek:

adastram
17.11.2012., 16:51
Dakle dosli je vrijeme da mi u razredu odredimo di se ide na maturalac i ja se dvoumim za sto da dam glas. U pitanju si Barcelona Nica Caleglua i Pariz Amsterdam. Mozete mi reci za sto bi se vi odlucili i sto smatrate boljim izborom?
Mi smo išli u Barcu (napisala sam poduži post kako je bilo na prethodnoj str), iako je Amsterdam bila jedna od opcija, ali nam je bio dosta skuplji i navodno je u njih dobna granica 21 za dosta stvari...
Svakako se dobro informirajte prije nego odlučite i sretno!:)

sesvečan
18.11.2012., 04:58
issati koje pušenje marketinga s tim Amsterdamom :facepalm:

ionako 95% stvari koje se tamo nude i koje želite raditi su zabranjene za maloljetnike, a za punoljetne su preskupe :)

odite u Španjolsku i boli vas kita :)

Hopery
21.11.2012., 14:31
odite u Španjolsku i boli vas kita :)

Slažem se. Sa Španjolskom ne možete pogriješiti. :rofl:

Nuria Monfort
25.11.2012., 20:19
Vratila bih se u Španjolsku istog časa da mogu. :cerek: :cry:

Hopery
25.11.2012., 22:17
Vratila bih se u Španjolsku istog časa da mogu. :cerek: :cry:

I ja, i jaaa! :( Mislim da bi trebali započeti tradiciju umjesto 5., 10., i ne znam koje godišnjice mature - organizirati godišnjice maturalnih putovanja. :trio: :jumping: :zivili:

Matoje
26.11.2012., 21:29
zamolio bih nekoga tko je bio na malti da mi opširno opiše kako je bilo, šta sve ima i sve ostalo vezano za maturalac na maltu :)

Rakkatakka
27.11.2012., 06:50
Je l' bio itko u Istanbulu ili samo mi idemo? :zubo:

zvjezdicaM
09.01.2013., 17:23
ide neko u španjolsku (barcelona-lloret) ove godine od 22.8. ili sličan termin?

Athena7
10.01.2013., 04:55
ide neko u španjolsku (barcelona-lloret) ove godine od 22.8. ili sličan termin?

Koliko ja znam mi idemo točno 22.8., ali ruta uključuje Madrid. :mig:

inazuma
10.01.2013., 09:23
Jel mi možete reći preko kojih agencija idete?

Athena7
10.01.2013., 16:03

F-tours :D

zvjezdicaM
10.01.2013., 17:14

app tours

idemo u rim, brodom do barcelona (tam smo 2 dana), pa 3 dana lloret, na povratku azurna obala, verona i gardaland (22.8. - 1.9.)

DSQ
12.01.2013., 15:25
Mi idemo 25.8., a agencija je Collegium.

Dubrovčanin
24.01.2013., 16:02
Koje je (naj)bolje odredište za nedruštvenog čovjeka kojeg ne zanimaju disko ni kupovanje nego samo razgledavanje (znamenitosti)? Barcelona ili Prag (ili neko treće)? Je li skuplje ići sam ili na maturalno putovanje? Meni je svejedno (nisam društven) išao sam, s drugarima iz škole ili s nekim trećim.

MAG3
24.01.2013., 17:41
Može netko reći par riječi o Pragu?

Maky993
24.01.2013., 17:59
Koje je (naj)bolje odredište za nedruštvenog čovjeka kojeg ne zanimaju disko ni kupovanje nego samo razgledavanje (znamenitosti)? Barcelona ili Prag (ili neko treće)? Je li skuplje ići sam ili na maturalno putovanje? Meni je svejedno (nisam društven) išao sam, s drugarima iz škole ili s nekim trećim.

Barcelona i okolica definitivno. Sam (ili u paru :p) možeš otići dosta povoljno upikneš li neku posebnu ponudu alá megapopust, crno jaje itd.

Fashion Barbie
25.01.2013., 08:09

Ukoliko te ne zanima disko i sve ostalo što dolazi s maturalcom, preporučam da odeš sam na putovanje. Prag je dakako jeftinija opcija (Barcelona ima skuplje aranžmane zbog avionskih karata), a mislim da definitivno i tamo imaš što vidjeti. Ukoliko je tvoj odabir Barcelona, onda je bolje otići sa razredom jer će cijene samih aranžmana biti jeftinije za grupna putovanja. No, razredi obično završe u Lloret de Maru u kojem definitivno nemaš što za vidjeti :zubo:

Cruces
25.01.2013., 16:12
Mi bi sad trebali odlučiti destinaciju gdje ćemo ići za maturalac.Ja jesam ovako dosta droštven ali mene cuga koja teče u potocima i trava uopće ne privlače.Moja ekipa iz razreda je takva da im je bitno samo da loču što više,svaki tjedan to sad do trećeg razreda slušati kako su ih u subotu nosili kući i nije baš zanimljivo jel.Ali meni ekipa nije u razredu,nisam s nikim uspio naći zajednički jezik,meni su moji pravi prijatelji u mom mjestu,iako ne idemo u isti razred.A sad sam otkrio da bih mogao biti jedini iz razreda koji ne ide,što mislite jeli to glupo malo?Meni se stvarno ne ide jer već znam kako će to otprilike izgledati.

neutrinoo
26.01.2013., 01:19
Mi bi sad trebali odlučiti destinaciju gdje ćemo ići za maturalac.Ja jesam ovako dosta droštven ali mene cuga koja teče u potocima i trava uopće ne privlače.Moja ekipa iz razreda je takva da im je bitno samo da loču što više,svaki tjedan to sad do trećeg razreda slušati kako su ih u subotu nosili kući i nije baš zanimljivo jel.Ali meni ekipa nije u razredu,nisam s nikim uspio naći zajednički jezik,meni su moji pravi prijatelji u mom mjestu,iako ne idemo u isti razred.A sad sam otkrio da bih mogao biti jedini iz razreda koji ne ide,što mislite jeli to glupo malo?Meni se stvarno ne ide jer već znam kako će to otprilike izgledati.

A pazi,ti bi trebo najbolje znat koliko ti se ide,a koliko nejde,zbog cega itd...naveo si dosta toga,a pritom kolko sam dobio neki dojam uopce nemas volje ic,pa onda nemoj ic.
Maturalac je brutala ako imas ekipu jer onda kad se sve to poveze..ekipa+destinacija ovo ono dobis jebenicu,al ak ti je tak ekipa i nisu za tebe nemoj ic,kaj ces tam onda osim ak nisi solo brijac,pa volis hedonizam,malo posjetit drugu zemlju,kulturu,uzivat tam u hrani,popit koju pivu i tak solo uzivat...

Ja krajem 8.og mjeseca idem u Calellu,Spanjolska...dosta sam dobrih dojmova pokupio odavde pa imam potrebu i ja pomoc malo...u vezi Praga.
Rezime: Kaj se Praga tice to je fakat kaos od grada,onako starisnki grad nesto tipa gornji grad samo tako cijeli Prag,kaj se tice estetskog dojma i ljepote meni je Prag duboko u srcu urezan + jos hrpetina povjesti samog grada,fakat je fascinantan taj Prag...
Ljudi ima gro,i to odsvuda,a kaj se tice lokalne ekipe,ljudi su pre pristojni kaj te sokira malo jer to nisi naviko kod nas pogotovo ne tu u Zagrebu...
A sad ono kaj vas najvise zanima... cuge jebote u izobilju,otic u Prag a ne zapit se ko krava je grijeh brijem,od pive koja je po meni najjaca u europi (a proso sam fakat gro gradova) do zestica tipa taj famozni apsinth s kojim se fakat treba pazit,jer je fin tj. nije toliko jak za postotak koji ima,pa se lako zajebes i zavrsis sa glavom u wcu ko moj frend... hrana je booolest,od njihovih poznatih gulasa do kaj vam god srce pozeli,a tu su naravno i mcdonald i ta sranja brze hrane kaj vam je u Pragu glupo kupovat uz sve moguce lokalne delikatese hrane...
Neeeeema onog kad udes u birc pa te pitaju 18,to kod nnjih ne postoji..bircevi tj. pivnice su na sbvakom koraku,a najpoznatiji je u Fleku,prejako,takvih se stavri drzite i rokajte do jutra.
Za one koji oce nekaj vise ima i discova tipa najveci Karlovi Lazne na 5 katova brijem...
Onda kaj jos...aha da droga---> ima je posvud i bez beda mozete kupiti na ulici od lokalnih dilera,najbolje da kupujete od crnaca,a ne od kojekakvih kosookih i kurčeva palčeva..ma zapravo najbolje je uc u neki ducan di se prodaju bongovi,pljuge,duhan,sjemenke cibe i tak to pa unutra pitat,makar ja iskreno tamo u 5 dana nisam ni takno nista kontra pive i apsintha jer nisam ni imo potrebe kolko im je ta piva jebena stvar,pogotovo za one koji nemogu bez nje...eto ukratko
zivjeli!

neutrinoo
26.01.2013., 01:28
i da,jos nekaj... cijene su jako pristupacne,jedna kuna je 0.3 ceske krune...a pive su vam u bircevima oko 30-30 kruna znaci oko 10kn pol litre...a u malim ducanima tj. vise kioscima kod kineza imate pive po 15kn pol litre,a imate i po pol litre za 7kn...tak da sam treba trazit i nac...sjecam se mi smo usli kod kineza i cjelu policu pivi potegli i stavili mu na blagajnu,oci su mu ispale...brijem da je bilo jedno 26 litara najmanje za oko 350 kn...tak da samo jako!

Cruces
26.01.2013., 16:39
A ma sad sam tek vidio,zaboravio sam napomenuti da se ide u španjolsku,i glavna fora im je to jer se tamo može lokati do mile volje i nabavljati drogu iza svakog diska.Mislim wtf,ako ti je sa 18 godina to jedini prioritet :bang:
I ja volim popiti s društvom svojim,i pušim jebiga šta ću sad.Ali travu,drogu,to neće nikad kročiti u moj organizam.I predlagao sam Prag(vjerovatno bi i išao jer mi je to bolja destinacija osobno),i odmah su me svi napali da je Prag sranje,da u Španjolskoj ima više za izlazit itd....Ma reko ja gonite se.....

sesvečan
27.01.2013., 01:42
realno, ako je dobra ekipa, svejedno vam je, taman da idete na Antartiku :ne zna: a sad, diskači, izlasci, ovoono, pa nije da je sad nešto ekstra u usporedbi s našima :ne zna:

s druge strane, u Španjolskoj ipak ima dosta toga za vidjeti, i nije toliko skupo putovanje s obzirom na ponuđeno :ne zna:

Cruces
27.01.2013., 09:57
realno, ako je dobra ekipa, svejedno vam je, taman da idete na Antartiku :ne zna: a sad, diskači, izlasci, ovoono, pa nije da je sad nešto ekstra u usporedbi s našima :ne zna:

s druge strane, u Španjolskoj ipak ima dosta toga za vidjeti, i nije toliko skupo putovanje s obzirom na ponuđeno :ne zna:

Ma daleko od toga da Španjolska nije lijepa,ali ekipa iz razreda se složila da 7 dana budu samo na relaciji Lloret de Mar-Hotel samo kako bi što više pili itd....
I to je to što bi ja vidio od Španjolske,put bi došao oko 5000 kn.
Ma ustvari,ja vas pilam sa mojim problemima,kao da vi možete odlučiti umjesto mene :D

neutrinoo
27.01.2013., 21:38
Gle prioritet ljudi koji idu na maturalac je sigurno cuganje il drogiranje,malo tko ce ic radi grada i razgledavanja (nitko mogu slobodno rec).
A tocno to,moras sam odlucit... ak te to dosta muci bi-nebi najbolju ti je odluku napravit tak da bez puno razmisljanja i filozofiranja unutar 5 sekundi odlucis jel oces il ne,tog se drzi i bok.

sesvečan
29.01.2013., 00:19
mislim ne znam, mi smo po danu razgledavali (ili bili na plaži), preko noći cugali i sasvim nam je dobro bilo :ne zna:

dobro, jedino je malo problem razgledavati na temperaturi od +30 Celzija i pod teškim mamurlukom, al jbg, jednom si tamo (vjerojatno) :)

Adi137
29.01.2013., 20:46
mi smo bili prošle godine u lloret de maru/barceloni i bilo nam je hebeno :D bili smo kraj 5. poč 6. mjeseca sveukupno 8 dana. prva 2 dana kao 'razgledavali' sam grad, onda otišli u barcelonu(uspjeli smo si svi nabavit čak karte za tekmu) i ostatak imali slobodno jer imamo legendarne profesore hahah što se tiče birceva i svega ostalog, carsko je. na povratku smo otišli u cannes, obišli grad kratko i kući :D preporučam španjolsku
mi smo se smijali prošloj generaciji koja je išla u amsterdam. mislili da će biti dobro na kraju se dosađivali jer je pol toga tamo zabranjeno za maloljetnike hehe

Fashion Barbie
31.01.2013., 09:33
Ja nisam bila na maturalcu (kao i pola mog razreda) i uopće mi nije žao toliko godina poslije (2007. sam maturirala) :D Ukoliko se s razredom ne slažeš, ne želiš s njima provesti vrijeme i opijati se, bolje da na maturalac ne odeš jer svi znaju kako je samo razgledavanje u zadnjem planu. Život je pred tobom i stigneš vidjeti sva ta mjesta u osobnom aranžmanu. 5000 kn je zaista puno za par dana opijanja u društvu koje ti ne paše. Lloret de Mar (bila sam tamo prije maturalca kao klinka s 9, 10 god) je zaista bezveze mjesto (i prilično prljavo :zubo:). Nemaš što vidjeti, sve se svodi na par disko klubova koji su puni ljudi s Balkana (oni također budu na maturalcu). Eto, krajnja odluka je na tebi, ali ako već sad ne želiš ići, bolje je da uštediš 5000 kn i organiziraš si (nakon što maturiraš, a prije faksa) neko putovanje koje će biti po tvom guštu i gdje nećeš baciti pare u vjetar. Razred danas vidiš, sutra ne i nek te ne zamara što oni misle :D

Cruces
02.02.2013., 00:18
Ja nisam bila na maturalcu (kao i pola mog razreda) i uopće mi nije žao toliko godina poslije (2007. sam maturirala) :D Ukoliko se s razredom ne slažeš, ne želiš s njima provesti vrijeme i opijati se, bolje da na maturalac ne odeš jer svi znaju kako je samo razgledavanje u zadnjem planu. Život je pred tobom i stigneš vidjeti sva ta mjesta u osobnom aranžmanu. 5000 kn je zaista puno za par dana opijanja u društvu koje ti ne paše. Lloret de Mar (bila sam tamo prije maturalca kao klinka s 9, 10 god) je zaista bezveze mjesto (i prilično prljavo :zubo:). Nemaš što vidjeti, sve se svodi na par disko klubova koji su puni ljudi s Balkana (oni također budu na maturalcu). Eto, krajnja odluka je na tebi, ali ako već sad ne želiš ići, bolje je da uštediš 5000 kn i organiziraš si (nakon što maturiraš, a prije faksa) neko putovanje koje će biti po tvom guštu i gdje nećeš baciti pare u vjetar. Razred danas vidiš, sutra ne i nek te ne zamara što oni misle :D

:top:
Sve ovo si jako dobro rekla,sve :D
Ma ionako sam već odlučio da ne idem,bilo je već glasovanje i možete pretpostaviti šta su odabrali -_-
Na kraju se ispostavlja da sve više ljudi odustaje,kako iz mog tako i iz drugih razreda.
A uvijek mogu otići sa svojim prijateljima negdje i sljedećih godina ako se poželim(čovječe tek mi je 17,bit će još vremena za putovanja).
Za opijanje ne trebam ići u lloret de mar,dovoljno mi je dogovoriti se preko tjedna s frendovima,kupit cugu i u obližnju šumu ili na plažu piti,a to je dosta često tako da... :zubo:

Fashion Barbie
06.02.2013., 09:20
Drago mi je da si odlučio onako kako je najbolje za tebe :)

Lady Anne
18.02.2013., 22:42
mislim ne znam, mi smo po danu razgledavali (ili bili na plaži), preko noći cugali i sasvim nam je dobro bilo :ne zna:

dobro, jedino je malo problem razgledavati na temperaturi od +30 Celzija i pod teškim mamurlukom, al jbg, jednom si tamo (vjerojatno) :)

Zvuči kao moj maturalac u Grčkoj. :D
Po noći cugali, po danu mamurni razgledavali i kupali se.
Svaki put kad smo sjeli u bus, zaspali smo iste sekunde. :rofl:

Ružavjetrova
21.02.2013., 23:10
Moj razred ide krajem osmog mjeseca u njemačku :mig:
Problem je što ja nisam baš na "ti" sa svojim razredom, pogotovo s muškim dijelom i neznam s kim ću uopće spavat u sobi jer s nikim nisam nešto posebno dobar, a jako mi se ide.
Da li bi vi na mom mjestu išli (ja sam još uvijek u velikoj dilemi)? :ne zna:

Fashion Barbie
22.02.2013., 07:51
Mislim da je potpuno svejedno s kim ćeš spavati (možda završiš s nekim iz drugog razreda ako vas je neparan broj). Ne zamaraj se s takvim razmišljanjima i odi na maturalac (ako već želiš jako ići). Kasnije bi ti bilo smiješno da zbog takve gluposti nisi otišao :zubo:

Hopery
22.02.2013., 11:19
Mislim da je potpuno svejedno s kim ćeš spavati (možda završiš s nekim iz drugog razreda ako vas je neparan broj). Ne zamaraj se s takvim razmišljanjima i odi na maturalac (ako već želiš jako ići). Kasnije bi ti bilo smiješno da zbog takve gluposti nisi otišao :zubo:

Slažem se. Ako jako želiš ići, idi, nemoj da te netko/nešta spriječi u tome. Ja sam bila u sličnoj dilemi i na kraju sam odlučila ići. Na maturalcu se uvijek bez problema nađe društvo. :zubo: Mogu samo reći da bi žalila cijeli život da nisam otišla. :mig:

Ružavjetrova
22.02.2013., 11:36

Ide samo naš razred.
Mislim, meni je moj razred dobar, tj. oni su skroz normalni i baš su sad u 3.razredu prestajale postojat one grupice, složni smo, samo što ja jednostavno s nikim nisam našao zajednički jezik :ne zna:

Fashion Barbie
22.02.2013., 11:56
Ide samo naš razred.
Mislim, meni je moj razred dobar, tj. oni su skroz normalni i baš su sad u 3.razredu prestajale postojat one grupice, složni smo, samo što ja jednostavno s nikim nisam našao zajednički jezik :ne zna:

Mogu te shvatiti jer više manje svi tako razmišljaju u srednjoj školi. Tad mi je bilo bitno s kim ću sjediti u razredu, s kim ću sjediti na nekom izletu u busu i sl. Danas mi je to simpatično dječje zamaranje s glupostima i kažem da ti zbog toga ne vrijedi nešto propustiti. Tu je jedan forumaš tražio savjet oko odlaska na maturalac. On ne osjeća uopće potrebu za tim da ide i nije dobar s razredom. Njemu sam savjetovala da ne ide. No, ti imaš želju za odlaskom na maturalac, vjerujem da ćete se tamo svi više povezati i zabavljati i neće uopće biti važno tko i gdje spava. Eto, moj savjet ti je da odeš kad već imaš želju :)

Lady Anne
22.02.2013., 22:02
Moj razred ide krajem osmog mjeseca u njemačku :mig:
Problem je što ja nisam baš na "ti" sa svojim razredom, pogotovo s muškim dijelom i neznam s kim ću uopće spavat u sobi jer s nikim nisam nešto posebno dobar, a jako mi se ide.
Da li bi vi na mom mjestu išli (ja sam još uvijek u velikoj dilemi)? :ne zna:

Idi samo, maturalac će te zbližiti s ljudima iz razreda. Pogotovo ako kažeš da su prestale postojati grupice.
Moje sadašnje društvo (a uskoro ću napuniti 21) se formiralo baš na maturalcu, bili smo nerazdvojni cijeli 4. razred.
Sada se manje vidimo jer smo na različitim fakultetima, ali i dalje smo si super.:)

Ljiljuška
22.02.2013., 22:10
Ruža vjetrova i ja ti preporučam da ideš na maturalac jer ak ti je glavni problem s kim ćeš bit u sobi onda problema ni nemaš jer na maturalcu najmanje vremena provedeš u sobi i uglavnom su si na maturalcu svi sa svima dobri (bar je tak kod mene bilo). Prvi dan sam se zakačila s ekipom s kojom sam si dobra, završila u sobi s curom s kojom sam u 3 godine 5 riječi progovorila i bilo mi je super jer sam se na kraju zabavljala i družila s cijelim razredom i svaku večer je nas 30 kolektivno imalo zajedničko zagrijavanje za izlazak i uglavnom smo skupa svi izlazili, a u školi se inače ne podnosimo. Na maturalcu ti se sve gluposti zaboravljaju jer se nikom neda svađat i ignorirat tih neponovljivih tjedan dana u životu.

skupljac
26.02.2013., 20:39
Bok ekipa! Ja u 8. mjesecu idem na maturalac na 7 dana na maltu.
Problem je u tome sto mi puno ljudi iz razreda ide jako na zivce, a oni s kojima sam dobar se druze sa tim drugima u skoli i znam da ce se druzit i na maturalcu.
Drugi problem je sto nisam ljubitelj disko klubova a ni alkohola bas jako.
Kao i 99% maturalaca i nas ce se svesti iskljucivo na to dvoje.
Zapravo nikad nisam bio u pravom klubu nego sam na moru par puta u nekom otvorenom disku. I znam da mi plesanje nikako nije islo a kamoli uletavanje na nacin da pocnem plesat sa curom. Jel se u klubovima uvijek plese ili se samo sjedi i cuga? Kako je na maturalcima obicno? Predpostavljam da nitko nemoze cjelu noc plesat jer bi krepao.
Nisam nikakav antisocijalan cudak, nego jednostavno me privlace druge stvari kao npr. sport i glazba.
Vec sam platio akontaciju i ne mogu odustat osim ako ne zelim bacit 1000kn.
A idem samo iz razloga sto ide cjeli razred i ne zelim da ispadnem luzer.

Dajte molim vas recite sto mislite hocu li se uspjet uklopit u taj dzir partijanja?

Hopery
26.02.2013., 22:02
Bok ekipa! Ja u 8. mjesecu idem na maturalac na 7 dana na maltu.
Problem je u tome sto mi puno ljudi iz razreda ide jako na zivce, a oni s kojima sam dobar se druze sa tim drugima u skoli i znam da ce se druzit i na maturalcu.
Drugi problem je sto nisam ljubitelj disko klubova a ni alkohola bas jako.
Kao i 99% maturalaca i nas ce se svesti iskljucivo na to dvoje.
Zapravo nikad nisam bio u pravom klubu nego sam na moru par puta u nekom otvorenom disku. I znam da mi plesanje nikako nije islo a kamoli uletavanje na nacin da pocnem plesat sa curom. Jel se u klubovima uvijek plese ili se samo sjedi i cuga? Kako je na maturalcima obicno? Predpostavljam da nitko nemoze cjelu noc plesat jer bi krepao.
Nisam nikakav antisocijalan cudak, nego jednostavno me privlace druge stvari kao npr. sport i glazba.
Vec sam platio akontaciju i ne mogu odustat osim ako ne zelim bacit 1000kn.
A idem samo iz razloga sto ide cjeli razred i ne zelim da ispadnem luzer.

Dajte molim vas recite sto mislite hocu li se uspjet uklopit u taj dzir partijanja?

Imala sam iste probleme kao i ti prije odlaska na maturalac (također sam razmišljala da odustanem, a već sam jedan dio bila uplatila), ali na kraju se ispostavilo da sam se nepotrebno brinula.

Naći ćeš sigurno još nekoliko pojedinaca koje ne zanimaju pretjerano klubovi i opijanje, te s njima možeš lijepo i kvalitetno provoditi vrijeme u razgledavanju (vjerujem da se u Malti može svašta lijepo vidjeti :mig:), šetanju po plažama, upoznavanju novih ljudi. Uopće se nemoj brinuti, kao što je netko već rekao, na maturalcu svi zaborave na svađe i probleme i na kraju uvijek bude odlično. Isto tako, tvoje nepoznavanje plesa te ne treba zabrinjavati iz razloga da na maturalcu rijetko tko zaista pleše, a pripitih cura će, vjerujem, biti na bacanje, tako da zaista nitko neće primjećivati tvoje plesne sposobnosti. :zubo: Naš razred je i inače dosta složan, tako da smo i plesali i cugali svaku večer, a kada nam je bilo dosta klubova, otišli smo na noćno kupanje. U svakom slučaju, idi na maturalac, vjerujem da nećeš požaliti. :mig: