View Full Version : Čime čistite dlake kućnih ljubimaca sa namještaja? Ako ih uopće čistite ;)
Imam mješanku koja se opako linja,za obleku imam onaj samoljepljivi valjak,ali baš i nije djelotvoran za kauč ... Ima ko kakav pametan savjet?
magic blue
26.10.2006., 17:37
ja imam presvlake koje bubnem u masinu :amen:
nakon godina patnje, ovo mi je najpametniji potez :D
Maggy69
26.10.2006., 17:52
i ja isto tako problem rješavam sa presvlakama..
prije sam sa usisivačem..pa s onim malima pa i sa valjcima ali ovo mi je nekako njabolje rješenje
E imala ja i dekice i navlake,ali moja vražica sve utamani u 2-3 dana...ide od kraja,nešto progrize, nešto rastrga,a onda se baci na sredinu i napravi rupetinu :rofl: , tak da pokrivači i deke, zaboravi me ti!
Enchantress
26.10.2006., 23:05
ja imam presvlake koje bubnem u masinu
I ja takođe. :) No, dlakave su već sutradan opet, pa to i nema neku preveliku svrhu. :D
Giraffe
27.10.2006., 00:02
Meni se najucinkovitijim pokazao selotejp. Onaj siroki smedji za kutije. Sve pokupi. Odljepis dio i zamotas oko koluta sa ljepljivom stranom prema gore i samo rolas.
rodul s ljepljivom trakom iz dm-a :s
Meni se najucinkovitijim pokazao selotejp. Onaj siroki smedji za kutije. Sve pokupi. Odljepis dio i zamotas oko koluta sa ljepljivom stranom prema gore i samo rolas.
Hm,nije loše. Da li se neko sjeća one četke sa teleshopa kojom kao počešljaš namještaj :zubo: i onda sam u jednom potezu povučeš sve dlake?slično je onoj četki za pse...
magic blue
27.10.2006., 10:03
E imala ja i dekice i navlake,ali moja vražica sve utamani u 2-3 dana...ide od kraja,nešto progrize, nešto rastrga,a onda se baci na sredinu i napravi rupetinu :rofl: , tak da pokrivači i deke, zaboravi me ti!
pa nemoj joj dozvolit da trga presvlake, jedan ostri NE, ako treba stresi i za siju i za par dana ce se naviknut da je "voda copora" to tamo ostavio i da tamo mora i stajati
magic blue
27.10.2006., 10:05
I ja takođe. :) No, dlakave su već sutradan opet, pa to i nema neku preveliku svrhu. :D
sad cete mi se smijat, ali ja sam si uzela slifere od stare glatke posteljine i ako se bas jako nakupi (kad krene poddlaka) malo pokupim s vlaznim dlanom i drzi mi po 2-3 tjedna bez pranja. ma i duze bi, ali ja volim kad mi fino mirisi, pa cesto guram u masinu
I ja sam šivala od šlifera navlake za trosjed, i onda samo protresem svaki dan i operemjernom tjedno, ali sad ima svoj madrac i više uopće neće na krevet (nije mi zgodno kad dođu gosti da sjede u dlakama a pogotovo mala djeca....jedino kad grmi....skoči i prije nego grom udari
One četke što je neko spomenuo su meni bile dobre. Naravno, imali smo presvlake, istresali ih i par puta dnevno, a prale bi se prema potrebi.
stavin još tamnije naočale :visi:
aaa koliko god čistim; jebga treba mi ona maska za zavarivanje da ih ne vidim.
nešto u mašinu, nešto pređem usisavačem, i selotejpima raznoraznim pokušavam ih dignut.
Ja nakon tri garniture za sjedenje napokon se spasila sa koznom!
Tocno pogodena boja psa, tako da ako koja ne sklizne, nevidi se:D
Na podu laminat i plocice, ko bi ocistio tepison:rolleyes:
Za odjecu napokon rjesenje u obliku susilice za robu koja sve do jednu dlaku skine.
ma daj?
ionako je mislim kupit, ima već od toga dosta vrimena.
sušilicu, mislim.
Enchantress
28.10.2006., 15:32
aaa koliko god čistim; jebga treba mi ona maska za zavarivanje da ih ne vidim.
Kod mene se razvila neka čudna osobina - neprimećivanja dlaka. :confused: Tek ponekad, kad beli čaršav postane skoro crn od dlaka, zapazim nešto neobično, ali do tada - dlake ne vidim. :zubo:
dlake od svojih tvoreka skidala sam s trosjeda vlaznom krpom ili jos bolje vlaznom rukom. prvo detaljno usisavanje, a onda vlaznom rukom polako sam prolazila po namjestaju i ispirala.
no, sad sam se "spasila". prvo: imaju svoju sobu u kojoj nemaju nikakvih fotelja i slično, a ostale krpice peremo u vešmašini. a drugo: kupili smo kožnu garnituru, i kako je već netko rekao - spasih se dlaka :s
ma daj?
ionako je mislim kupit, ima već od toga dosta vrimena.
sušilicu, mislim.
Nas je spasila:s
Kad se samo sjetim majica i hlaca koji su znali oprani puni dlaka cekati mjesecima da ih ocistim kako bi se mogli obuci:rolleyes:
Koliko para sam potrosila na one ljepljive trake, a koliko vremena izgubila cisteci ih.
Iz susilice ne izade ni jedna jedina dlaka na robi, a trebas viditi filter, prst debelo dlaka:D
Cak znam jaketu ili hlace onako suhe ubaciti na 10-15 min u susilicu da se dlake istresu.
Zaboravih...prednost susilice ti je i manje peglanja, omeksivac uopce vise ne koristim, roba je mekanija nego sa omeksivacom, peglam samo kosulje!
strangelove
28.10.2006., 23:44
ček, sigurne ste da se čudo od mašine neće "zaštopat"...
ih, ja ih ipak usisavam ko majmun, jer bi trebala cijelu fotelju ugurat u mašinu. :zubo:
ček, sigurne ste da se čudo od mašine neće "zaštopat"...
ih, ja ih ipak usisavam ko majmun, jer bi trebala cijelu fotelju ugurat u mašinu. :zubo:
Nemoze se zastopat, moja u vratima ima mrezicu/filter na kojem ostaju dlake, koncici...
Svaki put istrses i mirna si.
E sad ima samo jedan problem ne postoji tako velika susilica za sofu:D
pa nemoj joj dozvolit da trga presvlake, jedan ostri NE, ako treba stresi i za siju i za par dana ce se naviknut da je "voda copora" to tamo ostavio i da tamo mora i stajati
Ali kakve koristi kad ona to napravi dok smo mi na poslu :confused: , kad mi dođemo doma već je deka rastrgana :zubo: ...
Ovo sa sušilicom je supač,ali meni sušilica nema filter(perilica i sušilica su mi u jednom) pa sve ide u odvod :flop: , ovako se zaštopa , a kamoli sa dlakama...
magic blue
30.10.2006., 16:13
Ali kakve koristi kad ona to napravi dok smo mi na poslu :confused: , kad mi dođemo doma već je deka rastrgana :zubo: ...
moja kad je bila mala i trgala stvari, zatvorila sam ju u predsoblje bez pristupa bilo cemu (srecom imala sam neki remont stana, pa sam cak i tel. kablove progurala kroz kanal u plocicama) :zubo: Nakon nekog vremena je shvatila da joj je to kazna i prestala :cool:
narcotic
30.10.2006., 17:11
ideju "sušilica" predstavit ću mami čim dođe doma. :)
meni je najveći problem auto. i ko god sjedne u njega sve mu se primi na odjeću.
Ovo sa sušilicom je mrak. :eek: Nisam znala. :eek:
Ali, nemam sušilicu. :D:D
Ja zaugam, stresam, često perem. Imam, u principu, sve što ide lako u mašinu, deke, jastuke (za sjedit ili naslonit se, ali iskopa ona i one prave), pokrivače. Niš skupo i fino. :D
Stresem i prije pranja i poslije pranja mokro, ovak stresam, prekrivam sa šarenim plahtama. Mislim, mogla bih stresat do sutra, opet bi bilo dlaka.
I šizim, naravno. :rolleyes:
Ovo sa sušilicom je mrak. :eek: Nisam znala. :eek:
Ali, nemam sušilicu. :D:D
Ja zaugam, stresam, često perem. Imam, u principu, sve što ide lako u mašinu, deke, jastuke (za sjedit ili naslonit se, ali iskopa ona i one prave), pokrivače. Niš skupo i fino. :D
Stresem i prije pranja i poslije pranja mokro, ovak stresam, prekrivam sa šarenim plahtama. Mislim, mogla bih stresat do sutra, opet bi bilo dlaka.
I šizim, naravno. :rolleyes:
Ma nemaš kaj šiziti,to su samo dlakice :zubo:,možda bi mogla bijelog cucka pofarbati u crno da mi se dlake po obleki manje vide :zubo:.
A gdje bi mogla nabaviti neke prekrivače, a da nisu opako skupi?Gledala sam u Nami,ali ništa...
magic blue
31.10.2006., 11:16
stare navlake za poplune ili cak i nove u nekom velikom duckasu na akciji
Ma nemaš kaj šiziti,to su samo dlakice :zubo:,možda bi mogla bijelog cucka pofarbati u crno da mi se dlake po obleki manje vide :zubo:.
A gdje bi mogla nabaviti neke prekrivače, a da nisu opako skupi?Gledala sam u Nami,ali ništa...
To su milijuni i milijuni dlakica. :eek:
Dođe mi da ju obrijem. :mad::D:D
Ja kupim šarene plahte, to mi je najbolje, jeftine deke, one krpaste prekrivače (koji se meni čak i sviđaju) potrga dok se gnjezdi i "kopa". Ako je končasti, onda izvuče niti pa imam franđice.:D
Uglavnom, kad negdje naletim, kupim, a nađe se po velikim (a i manjim) dućanima fakat za male novce.
Od kad imam veeeliki krevet, neće bit nigdje drugdje nego tam. Đubre jedno. :mad:
Fotelje nemam pa za to niti ne tražim, imam neku smiješnu garnituru za sjedenje, ali tu su jastuci koji se normalno peru u mašini, kad se unište, kupim nove.
Marina2501
01.11.2006., 01:24
ako se radi o tepisima onda s metlom čvrsto pometem po njemu i šta bude sastrane (a bude hrpetina dlaka) to usišem, a kauče i krevete rješavam prekrivačima koje perem. I tako iznova i iznova....
me_and_myself
02.11.2006., 18:43
Imam mješanku koja se opako linja,za obleku imam onaj samoljepljivi valjak,ali baš i nije djelotvoran za kauč ... Ima ko kakav pametan savjet?
Moji psi imaju svoje kauče - kravete koji su samo njihovi, a na moje tj na one na kojima ja i gosti sjedimo - nema sanse da se popnu! Tako sam ih naucila i ne idu gore cak ni kad ja nisam doma!
A masina iz prekrivaca nece izvuc dlake, samo ce ostat u masini i jos ce ti se uvuc u robu...barem tako mislim!
Tweety*
03.11.2006., 12:47
Ja imam neki nastavak ( ili kako se već to zove) na usisavaču i onda ja to lijepo s tim pokupim.
mirelasa23
08.12.2006., 09:26
Pozdrav,
ne znam jeste li probali cistiti kauc jelenskom kozicom (onom koja se koristi za brisanje automobila), treba samo da je vlazna, i dlake se odlicno skidaju. Imam dvije macke/ jedna je bijela, pa se dlake vide. Probala sam sve, ali ovo meni jedino pomaze, a i jeftino je.
u DM ima za kupiti onaj roller - ljepljiva traka na roli. Dodje 5 kuna. Makne sve mačje dlake za sekundu.
dlake od svojih tvoreka skidala sam s trosjeda vlaznom krpom ili jos bolje vlaznom rukom. prvo detaljno usisavanje, a onda vlaznom rukom polako sam prolazila po namjestaju i ispirala.
no, sad sam se "spasila". prvo: imaju svoju sobu u kojoj nemaju nikakvih fotelja i slično, a ostale krpice peremo u vešmašini. a drugo: kupili smo kožnu garnituru, i kako je već netko rekao - spasih se dlaka :s
kozna garnitura super zvuci al sve se bojim da ja nikad necu moc imat pristojan namjestaj jer je ova moja naucena na kandzice na fotelji koja je stara.....al ipak....kak cu je sad oducit?
A masina iz prekrivaca nece izvuc dlake, samo ce ostat u masini i jos ce ti se uvuc u robu...barem tako mislim!
e vidis ...OVOG se ja najvise uzasavam i bojim:eek: :rofl:
kakva su vasa iskustva s pranjem u masini?
jel se skupe dlake fole u fliter i jel vam roba koju perete u iducem pranju puna dlaka?
Begemotica
14.05.2007., 15:52
Ne skupe se sve dlake u filter, nešto ostane i na bubnju, pa ga dobro pobrišem nakon pranja.
Taun We
14.05.2007., 16:15
kakva su vasa iskustva s pranjem u masini?
jel se skupe dlake fole u fliter i jel vam roba koju perete u iducem pranju puna dlaka?
A-a. Nikako ne u ves masinu tako.
Dlake ne odu nikamo, samo se jos jace zavuku.
Kauc i fotelje saugam i iscetkam, cesto i krevet jer mi se ne da svaki drugi dan mjenjat navlake..
Za manje stvari uzmem one ljepljive valjke, stvarno su prakticni.
A sto se tice susilice, nisam bas skuzila razliku.. Ne znam..
A cak mi se i ne cini da se micek puno linja.. ne znam.. valjda jer su mu tamne dlake.
OT:
mirkaz, imas tvorove, kak super!
:D
ja imam jednu kutiju ogromnu punu vesti, majca, trenirki koje su pune dlaka i ne mogu ih nositi, a možda sam ih obukao jednom ili dvaput
Trillian
16.05.2007., 10:47
Imam doma 4 mice i za kaučeve i fotelje se zaista pokazalo najbolje nešto što izgleda kao kefa, ali nema iglice, nego nekakav pliš za koji se dlake kelje. Slično ovome:
http://www.zteam.com/images/a0202.jpg
Taun We
16.05.2007., 20:13
Gdje si to nabavila? :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.