PDA

View Full Version : Ekonomski fakultet - Split

stranice : [1] 2 3 4

heheh
27.10.2006., 22:06
evo ja mislim da bi bilo u redu da se i o ovome nesto kaze, valjda ima ode neki buduci poduzetnik :D

MEP
31.10.2006., 14:36
Imaju dobru menzu, a i kafić nije loš:zubo:
I najbolje je sređen u Splitu;)

Eto:D

sweetyJ
10.02.2007., 14:55
Ej pa zavide nam svi studenti na ostalim fakultetima..a kakve tek kolege i kolegice imamo..
Samo mi se čini da nas je malo na ovom Forumu..pa bar nas ekonomista ne fali u ovoj državi
Pusa svim mojim kolegama..a i kolegicama

Discovery.v2
10.02.2007., 15:31
Ma jebeš Ekonomski u Splitu. Rijeka je masu jača. ;)

heheh
10.02.2007., 16:32
pa ne znan bas da nan zavide...
obicno kad kazes nekom da si na ekonomiji,
ide onaj pogled...ah, vidi propali slucaj...

i meni se cini da nas je malo na forumu.
ali ne bi se bas slozio za kolegice, meni i nisu bas nesto...
sve neka sminka...od njih 500, 499 ih nosi cizme, a onu jednu nazalost nikad nisan vidio:cerek:, pa di je tu osobnost...:zubo:

sweetyJ
10.02.2007., 16:40
Ma kakav propali slucaj stari moj..zaposlit ćemo se mi, ništa se ti ne sekiraj..Znaš onu: "Ko se zadnji smije, najsladje se smije" :)
Vidiš što se čizama tiče, i ja ih obožavam..e, a žensko sam, moram se sredit i biti lijepa..he he
Pusa tebi

heheh
10.02.2007., 16:50
a sta si ti na ekonomiji?

sweetyJ
10.02.2007., 16:55
Da.. a ti?

heheh
10.02.2007., 17:00
pa ja san zapoceo ovu temu...sta mislis?

i ono pitanje nije bilo jesi ti na ekonomiji, to san vec skuzio...pitanje je bilo vise konkretno...

sweetyJ
10.02.2007., 17:09
dobro, dobro.. ne znam ja, možda tebe nešto drugo vuče gori.. na Ekonomiju.. možda neka "maca u čizmama" :o
Koja si godina?

heheh
10.02.2007., 17:13
na moju zalost, malo toga me vuce na ekonomiju...
al eto trudim se bit tamo sto vise...:D
druga, ti?

sweetyJ
10.02.2007., 17:21
četvrta..opa, prešišala sam te :) Ti si znači bolonjac..i kako ti ide?

Odakle si..Split ili si se samo tako prijavia da privučeš ove željne naših zgodnih momaka..

heheh
10.02.2007., 17:31
a ja san bija siguran da ces rec prva s obzirom da si se tek registrirala ode...
a ide pomalo...

ja kad zelin privuc neku zeljnu zgodnog momka, samo joj sliku posaljem:cerek:
ali jesan, iz splita san...
a ti?

sweetyJ
10.02.2007., 17:39
Vidiš ja sam ti totalna amaterka u ovome, ali trudim se.. Ja i tehnologija smo ti ko nebo i zemlja :)

Vidim ja po tvojim podacima da si ti ipak stariji od mene.. tzv."vječni student".. šala mala
Ja sam ti isto Splićanka e :cerek:

heheh
10.02.2007., 17:49
pa ako trebas pomoc s tehnologijom, mene to ide dosta dobro...:)

a nisan bas uzoran student, al ovo mi je tek druga godina na ekonomiji...:cerek:

p.s. lijepo da je i ovaj topic ozivio...

sweetyJ
10.02.2007., 18:12
Da, makar i sa mnom- totalnom amaterkom.. Kupia mi braco neki ludilo kompić, pa dok sam ti se ja ushemila..prije sam ti imala nešto slično onima u info lab-u na fax-u..
Inače, jel se još čime baviš osim što studiraš?

heheh
10.02.2007., 18:47
a je bavim se, gubljenjem vremena...

pokusavam otkriti jel teorija s faksa izvediva u praksi...:D

sweetyJ
10.02.2007., 18:54
e da, da, baš me to na nekoga podsjeca..lipo je studirat, a da te starci financiraju..mmm :)

heheh
10.02.2007., 19:06
je nekad je bilo lipo:), al ne vise...

sad bi bilo vrime za izac malo, mozda naidje neka sa signalima:)

p.s. a di ti pijes kavu, da znan di treba ic vatat signale:p

sweetyJ
10.02.2007., 19:20
Recimo Karver, Twist Off..to su ti sad kao Top kafići, mada se tamo parovi spajaju nakon mjeseci gleduckanja, flertovanja i tako to..Tamo ti vrijedi Strpljen-Spašen..
Ne znam sad kakav si ti djir, oce li ti se to svidit..di inace pijuckas kave?

Bilobrkster
10.02.2007., 21:45
Znaš onu: "Ko se zadnji smije, najsladje se smije" :)

ima još jedna:

"Ko se zadnji smije, nije skužija bazu!!!" :rofl: :rofl: :rofl:

hereticST
10.02.2007., 21:56
evo i mene splitskog ekonomista :rofl: :rofl: Šta je, jel učite šta? :D

heheh
10.02.2007., 22:26
kao sto san i mislio ja san ti totalno drukciji djir...
u carvera oden mozda jednom godisnje, i to vise slucajno nego namjerno...
a kave pijuckam svugdi, ali kad biran oden negdi di mogu slusat dobru muziku, znaci izbacis skoru, thompsona, razne ivane, i ostatak novoestradnih umjetnika, cajke...i sad ti vidi koliko je meni tesko sist negdi popit kavu...:cerek:

najcesce kad se nadjen s prijateljima, sidnemo u prvi kafic, ali nastojim zalutati na mjesta di se koliko-toliko slusa rock, ako ne i nesto zesce...
u zadnje vrime znan otic u brava, ako ti je to imalo poznato...
i ne volim to strpljen - spasen... ne vidin kako bi moga mjesecima gleduckat neku curu, a da nista ne napravim, to san radio s 15, al dok ja gledan...odeee...pa san promijenio strategiju:cerek:

heheh
10.02.2007., 22:40
evo i mene splitskog ekonomista :rofl: :rofl: Šta je, jel učite šta? :D

bas me zanima koliko splitskih ekonomista sad uci...:D
jest da su ispiti sad, ali di je prisa:)

sweetyJ
11.02.2007., 12:06
kao sto san i mislio ja san ti totalno drukciji djir...
u carvera oden mozda jednom godisnje, i to vise slucajno nego namjerno...
a kave pijuckam svugdi, ali kad biran oden negdi di mogu slusat dobru muziku, znaci izbacis skoru, thompsona, razne ivane, i ostatak novoestradnih umjetnika, cajke...i sad ti vidi koliko je meni tesko sist negdi popit kavu...:cerek:

najcesce kad se nadjen s prijateljima, sidnemo u prvi kafic, ali nastojim zalutati na mjesta di se koliko-toliko slusa rock, ako ne i nesto zesce...
u zadnje vrime znan otic u brava, ako ti je to imalo poznato...
i ne volim to strpljen - spasen... ne vidin kako bi moga mjesecima gleduckat neku curu, a da nista ne napravim, to san radio s 15, al dok ja gledan...odeee...pa san promijenio strategiju:cerek:

E a dragi moj ne sluša ti se u Karvera cajka i Thompson i ta ekipa, a ja ti i ne volim tu komercijalu i plitke tekstove, mada stvarno ima izuzetaka, pa i Thompsonu zaluta koja pametna..
Bravo...hm, ako se ne varam to je kraj Ekonomske, i onog striptiz bara :top:
Što se tiče Rock-a sve 5 ali ja sam ti teški romantik pa ti ja uživam samo u Rock baladama, a ima ih hvala Bogu..

Ne mislim ja na gledanje mjesecima i godinama..ali imaš pravo što se tiče poduzimanja novih strategija..pa ti se kod nas žena, a virujem i kod Vas muškaraca, dogodi ono..kad ti njega više nećeš e onda ti on dođe..
:kiss:

a splicanka
12.02.2007., 00:03
ajmo ekonomisti moji, javite se na ovaj topic...dokazite da nas ima

eelaa
12.02.2007., 00:54
pa ne znan bas da nan zavide...
obicno kad kazes nekom da si na ekonomiji,
ide onaj pogled...ah, vidi propali slucaj...

i meni se cini da nas je malo na forumu.
ali ne bi se bas slozio za kolegice, meni i nisu bas nesto...
sve neka sminka...od njih 500, 499 ih nosi cizme, a onu jednu nazalost nikad nisan vidio:cerek:, pa di je tu osobnost...:zubo:

Na ovo sam jednostavno morala odgovorit!
koji kufer si ti upisiva ovaj fax kad je toliko jadan i ne samo to nego još i u svoje slobodno vrijeme se baviš faxom i otvaraš teme o njemu?!

Što se tiće onih 499 cura (a ima ih i znatno više) koje nose čizme i "nemaju osobnosti", e pa ja sam jedna od tih. Ne znam za druge, ali ja čizme nosim zato šta drugih cipela nema za kupit, a viruj mi ja sam tražila (faza patika je kod mene završila s pubertetom).
Šta bi ja sad tribala ići u Milano kupiti nešto šta nitko nema? Koliko je to jadno? A kad smo već kod toga virujem da bi se i kod tebe znalo naći stvari koje su "neosobne".
Svi mi iskazujemo osobnost na drugačiji način. Kod neki suo čzmama koje su malo drugačije od prijateljičinih, a kod nekih je to crna majica koja je jednaka kao kod prijatelja...

heheh
12.02.2007., 01:49
Na ovo sam jednostavno morala odgovorit!
koji kufer si ti upisiva ovaj fax kad je toliko jadan i ne samo to nego još i u svoje slobodno vrijeme se baviš faxom i otvaraš teme o njemu?!

Što se tiće onih 499 cura (a ima ih i znatno više) koje nose čizme i "nemaju osobnosti", e pa ja sam jedna od tih. Ne znam za druge, ali ja čizme nosim zato šta drugih cipela nema za kupit, a viruj mi ja sam tražila (faza patika je kod mene završila s pubertetom).
Šta bi ja sad tribala ići u Milano kupiti nešto šta nitko nema? Koliko je to jadno? A kad smo već kod toga virujem da bi se i kod tebe znalo naći stvari koje su "neosobne".
Svi mi iskazujemo osobnost na drugačiji način. Kod neki suo čzmama koje su malo drugačije od prijateljičinih, a kod nekih je to crna majica koja je jednaka kao kod prijatelja...

gle ovako, to sto ti nisi dovoljno pametna da skuzis sta san ja mislio rec, najvise govori o tebi, a to da ja mislin da je faks jadan uopce nije istina, i mislin da to svak moze vidit u onome sto san napisa, osim iznimki poput tebe...
al evo malo da ti pojasnim
ja san samo htio rec da ljudi nemaju bas neko misljenje o tom faksu...:D

a otvorio san temu (ima vec dosta al izgleda sad je ozivjela:)) cisto da ode ima i tema o nasem faksu, kad vec ima toliko drugih. I namjeravan napravit i forum (ako uspijen nadvladat svoju lijenost), jer koliko mi je poznato nemamo jos takvog na ekonomiji. Pokusavam nas malo modernizirat:cerek: Pa kad vec govorin mogli bi dat neki prijedlog o temama na forumu...

a sto se tice cizama, bila je jos ode jedna cura koja nosi cizme, i cak me nije ni napadala, vidis, razlika u misljenju se moze rijesit i konstruktivnim razgovorom. To da se ne moze bas nac nista osin cizama i nije bas istina, a ni cizme same po sebi, cak ni po mom misljenju, ne moraju znaciti da neka cura nema osobnost. A kod mene bi se isto valjda naslo neosobnih stvari, Ja nisan neko ko se fura na osobnost, ja san jednostavno ja, ne moran imat drukcije nesto od drugih da bih se bolje osjecao, a ono u cemu san drukciji sigurno necu mijenjat da bih bio dio stada (kako je rekao jedan lik tu s foruma), iako volin bit dio stada, ali ne bas svakog:D
Ako neka cura iskazuje osobnost cizmama koje su malo drukcije od prijateljicinih, ne mogu rec bas da mi se svidjaju takve cure...ali vjerojatno se ni ja njima ne svidjan pa niko ne gubi...:)

Unatoc tome sto se ja i ti ocito ne slazemo, lipo je da svak ima svoje misljenje, jest da si mi s ovim postom skratila vrime za spavanje sa 5 sati na 4 i 45, ali evo ti svejedno...:kiss:

p.s. i daj reci nesto o svom napredovanju na faksu, da vidimo kako napreduju cizmice-girls:)

hereticST
12.02.2007., 10:11
šta fali čizmama? Jesi ti skroz popizdija? Meni je baš sexy vidit žensku u čizmama po faksu...Aj sad reci da nije lipše doć na naš faks i vidit kako ženskice vrte guzicama cile sređene nego otić doli na FESB di nema 2 poštene ženske. E a i te čizmice-girls i uče, nisu samo za ukras, jer kad gledaš one prolaze ispite sve po redu, a samo muški padaju godinu :D Pogledaj kolko muških ima na grupama za ponavljače :D :cerek:

sweetyJ
12.02.2007., 11:35
šta fali čizmama? Jesi ti skroz popizdija? Meni je baš sexy vidit žensku u čizmama po faksu...Aj sad reci da nije lipše doć na naš faks i vidit kako ženskice vrte guzicama cile sređene nego otić doli na FESB di nema 2 poštene ženske. E a i te čizmice-girls i uče, nisu samo za ukras, jer kad gledaš one prolaze ispite sve po redu, a samo muški padaju godinu :D Pogledaj kolko muških ima na grupama za ponavljače :D :cerek:

Bravo! Čista petica! Žena je žena..a šta misliš kako prolazimo ispite..a većina ti je muških profesora, pa asistenti..malo mrdneš guzom i stvar rješena..ma šala naravno :o
Al i kolege su nam macani, ima ih ima..ma pravi finjak..pa mladi smo, još uvijek lijepi, trebamo iskoristit to..

eelaa
12.02.2007., 13:52
gle ovako, to sto ti nisi dovoljno pametna da skuzis sta san ja mislio rec, najvise govori o tebi, a to da ja mislin da je faks jadan uopce nije istina, i mislin da to svak moze vidit u onome sto san napisa, osim iznimki poput tebe...
al evo malo da ti pojasnim
ja san samo htio rec da ljudi nemaju bas neko misljenje o tom faksu...:D

a otvorio san temu (ima vec dosta al izgleda sad je ozivjela:)) cisto da ode ima i tema o nasem faksu, kad vec ima toliko drugih. I namjeravan napravit i forum (ako uspijen nadvladat svoju lijenost), jer koliko mi je poznato nemamo jos takvog na ekonomiji. Pokusavam nas malo modernizirat:cerek: Pa kad vec govorin mogli bi dat neki prijedlog o temama na forumu...

a sto se tice cizama, bila je jos ode jedna cura koja nosi cizme, i cak me nije ni napadala, vidis, razlika u misljenju se moze rijesit i konstruktivnim razgovorom. To da se ne moze bas nac nista osin cizama i nije bas istina, a ni cizme same po sebi, cak ni po mom misljenju, ne moraju znaciti da neka cura nema osobnost. A kod mene bi se isto valjda naslo neosobnih stvari, Ja nisan neko ko se fura na osobnost, ja san jednostavno ja, ne moran imat drukcije nesto od drugih da bih se bolje osjecao, a ono u cemu san drukciji sigurno necu mijenjat da bih bio dio stada (kako je rekao jedan lik tu s foruma), iako volin bit dio stada, ali ne bas svakog:D
Ako neka cura iskazuje osobnost cizmama koje su malo drukcije od prijateljicinih, ne mogu rec bas da mi se svidjaju takve cure...ali vjerojatno se ni ja njima ne svidjan pa niko ne gubi...:)

Unatoc tome sto se ja i ti ocito ne slazemo, lipo je da svak ima svoje misljenje, jest da si mi s ovim postom skratila vrime za spavanje sa 5 sati na 4 i 45, ali evo ti svejedno...:kiss:

p.s. i daj reci nesto o svom napredovanju na faksu, da vidimo kako napreduju cizmice-girls:)

Neman namjeru s tobom raspravljat o ovako benignim stvarima kao šta su čizme i ostale gluposti.
Ja možda jesam bila malo agresivija, ali ni ti se nisi suzdržava. Pritom mislim na komentare o mojoj inteligenciji ili, po tebi, nedostatku iste. Takvi komentari govore najviše o tebi.

Očito ja tebe nisam shvatila, a nisi ni ti mene. Drugačije razmišljamo ili još bolje razmišljamo o drugačijim stvarima.

I da ne zaboravim. Pitao si za napredovanje na faxu. Odslušala sam 4. godinu i sada čistim ispite do diplome. Inače, za te 4 godine fakulteta su mi trebale 4 godine studiranja.
Jeli to dovoljno precizno bilo?

POzdrav!

heheh
12.02.2007., 15:43
ma dobro, imas pravo, nema smisla da se svadjamo oko cizmica... ionako je to sve vise manje subjektivno, pa je svak sebi u pravu...
eto ispricavan se zato sta san te nazva malo manje pametnom, ali i ti si meni skratila spavanje za 15 min.:mama: pa ces mi morat oprostit (a meni je spavanje jedna od omiljenih radnji...)

Eto od sad obecavan, da cu pogledat sve cure u cizmicama koje budu vrtile guzicama:cerek:

Nego ima li ode jos netko osim mene a da nije cetvrta godina? Ja ode ispadan jako los student u ovakvom drustvu...:D

hereticST
12.02.2007., 16:37
ma dobro, imas pravo, nema smisla da se svadjamo oko cizmica... ionako je to sve vise manje subjektivno, pa je svak sebi u pravu...
eto ispricavan se zato sta san te nazva malo manje pametnom, ali i ti si meni skratila spavanje za 15 min.:mama: pa ces mi morat oprostit (a meni je spavanje jedna od omiljenih radnji...)

Eto od sad obecavan, da cu pogledat sve cure u cizmicama koje budu vrtile guzicama:cerek:

Nego ima li ode jos netko osim mene a da nije cetvrta godina? Ja ode ispadan jako los student u ovakvom drustvu...:D

Zašto obećavaš da ćeš gledat cure u čizmicama, niko ne te ne sili na to. Gay je moderno, kaj ne? :rofl: :rofl:

heheh
12.02.2007., 20:12
ma ja san obicna seljacina:cerek:

sweetyJ
12.02.2007., 20:56
Ma jeli Vi ljudi vidite kako se mi studenti ekonomije volimo.. i svađamo se i mirimo..sve u svemu jedna milina.. Ma ja Vas sve ljubim :kiss:

heheh
12.02.2007., 23:47
reka bi neko da je nama kao studentima ekonomije ipak najvaznija lova...ali neee...bitno da se mi volimo...:cerek:

hereticST
13.02.2007., 10:29
ajmo mi na kavu u fankija, jebeš forum :zubo:

sweetyJ
13.02.2007., 11:06
Pa da,amo u funkya..Mojim dragim kolegama koji su zatrpani davanjem ispita zelim da to rjese, poloze i onda lipo svi profestamo i za koju godinu diplomiramo i svi sretni i zadovoljni..

heheh
13.02.2007., 13:05
pa sad u funkija...ima i boljih mista za popit kavu...
meni isto lipse popit kavu kad mi je donese neka lipa mala crna...:cerek:

sweetyJ
13.02.2007., 13:52
Evo ja upravo stigla s kavice..ne iz funkya..ipak se ja tamo na faxu rijetko pojavim..dodjem,polozim ispit i to je to..obavim sta trebam..

hereticST
14.02.2007., 13:31
e kakva van je naša menza? meni je bolja od fesba ako stvarno misliš nešto pojist. Naša je previše cool :rofl:

*Vixo*
14.02.2007., 16:50
Molin one koji nisu na bolonjskom, a polozili su mikroekomiju da mi kazu iz cega su ucili za usmeni? Postoji li skripta, uci li se iz biljeznice...

sweetyJ
14.02.2007., 17:44
Evo ovako dragi moj kolega..Posluzi se knjigom koja ima nekih 700 stranica, to ti je kod doticnog prof. Pavica jedini ali opet ne i sigurni nacin na koji ces polozit ispit..vjeruj i ja sam pokusala skratit kroz svakakve skripte, al na kraju sam opet posegnula za knjigom..
Sritno..

M.D
18.02.2007., 15:04
[QUOTE=Mr.Ex.President;6373406]Imaju dobru menzu,

Dobra menza ?!?:eek:

Premala je

M.D
18.02.2007., 15:09
. Odslušala sam 4. godinu i sada čistim ispite do diplome. Inače, za te 4 godine fakulteta su mi trebale 4 godine studiranja.
Jeli to dovoljno precizno bilo?

POzdrav!

2 godine studiranja donijelo mi je diplomu.

A sad 4 godine, odslusala 4.....
Ako je istina, :top:

M.D
18.02.2007., 15:10
Molin one koji nisu na bolonjskom, a polozili su mikroekomiju da mi kazu iz cega su ucili za usmeni? Postoji li skripta, uci li se iz biljeznice...

Knjiga od Ivana Pavica, "mala" knjiga, moze se iznajmiti u knjiznici

eelaa
19.02.2007., 22:09
2 godine studiranja donijelo mi je diplomu.

A sad 4 godine, odslusala 4.....
Ako je istina, :top:

A šta to nebi bila istina?
Ti si na višoj?

danci
07.04.2007., 16:29
jel tesko upast na ekonomiju u splitu, jel navala i to?

heheh
08.04.2007., 16:52
ovisi jel mislis na visu ili na visoku, jel mislis placat...

koliko se dobro pripremis za prijemni, ako ides na visu, onda ti samo treba malo smisla za logiku, i upadas bez placanja...
a za visoku bi se trebala malo pripremit, ako mislis bez placanja..., a ako ces placat, trebas samo prec sitnicu od praga... a koje ocjene imas (iako ti je to najmanje bitno...)

lujito
09.04.2007., 09:10
Evo jos jedan splitski ekonomist!

danci
18.04.2007., 20:41
ovisi jel mislis na visu ili na visoku, jel mislis placat...

koliko se dobro pripremis za prijemni, ako ides na visu, onda ti samo treba malo smisla za logiku, i upadas bez placanja...
a za visoku bi se trebala malo pripremit, ako mislis bez placanja..., a ako ces placat, trebas samo prec sitnicu od praga... a koje ocjene imas (iako ti je to najmanje bitno...)

pa eto ocjene su sve skoro 5 osim matematike to mi je slabija ocjena, jel navala na prijemnom ??? upisala bi smjer turizam od koje godine je to?? ili se odmah opredjeliš

Fiffy
17.08.2007., 07:35
Evo i ja sam studentica ekonomije - 4. godinu odslušala, još par ispita i to ti je to...

P.S. I ja nosim čizme, ali različite od drugih:zubo: ... Čizme su zakon!:frajer:

nastasja_st
19.08.2007., 10:49
ne znan sta bi se tribalo nosit zimi na nula stupnjeva kad pocne pljustat kisa...
mozda one slatke plasticne slapice za uc u more?

Parah.
08.10.2007., 23:56
Ovi komentari oko istih čizmica i ostale slične nabacinaseri stereotipne rečenice, su toliko otrcane i neistinite. Na Ekonomiji se može vidjeti svašta. I točka.

Dasa Balkanac
10.10.2007., 12:36
jel moze netko od splitskih ekonomista reci nesto o profesoru vinku belaku iz osnova menadzmenta,kakav je??

tara1710
14.10.2007., 17:28
BELAK LEGENDA NAJVEĆA - KAD POČNE SVOJU PRIČU O KONJIMA I KOBILAMA! predavanja su mu zakon stvarno, ali na usmenom ti je malo zajeb, stvarno moraš uć dobro u materiju..... super je!

bigboom
15.10.2007., 01:43
Paa ja se mislin oko upisa na ekonomski u st i iman par pitanja:

1)koliko ti je potribna matematika?jeli pilaju s njom?(kuzin je bez problema al je mrrzin učit:)

2)svi govore da je previse nezaposlenih ekonomista;neču nač posa i bla bla.jel to stvarno tako?ako zavrsin u normalnom roku(4godine) bi li ima problema oko pronalaska posla??

3)ako se upisen upisat ču se po bolonji,jel to nesto zajebano ili?

4)kolika je navala na taj faks?jel se tesko upisat-iman lose ocjene (opča gimnazija)?

5)jel prijemni zajeban?ja čisti kampanjac-čudo da znan nač glagol u rečenici(vjerojatno znam ;-)

thx unaprid

gica
25.10.2007., 01:03
jel moze netko od splitskih ekonomista reci nesto o profesoru vinku belaku iz osnova menadzmenta,kakav je??

...meni je on bia iz računovodstva...divan je:cerek: ...kad se prošeće u crnom odijelu, kaputu i šeširu ima da svi sline...pravi gospon:cerek:
...mene na usmenom nije pila...sitni inventar nisan znala al cura do mene je bila iz sinja tako da su njih dvoje razvezali priču ko čiju babu zna i svi dobili dva:lux:

gica
25.10.2007., 01:07
...da, uglavnom meni je efst zasad zakon...poprilično dobro organiziran naspram ostalih...

gica
25.10.2007., 01:14
Paa ja se mislin oko upisa na ekonomski u st i iman par pitanja:

1)koliko ti je potribna matematika?jeli pilaju s njom?(kuzin je bez problema al je mrrzin učit:)

2)svi govore da je previse nezaposlenih ekonomista;neču nač posa i bla bla.jel to stvarno tako?ako zavrsin u normalnom roku(4godine) bi li ima problema oko pronalaska posla??

3)ako se upisen upisat ču se po bolonji,jel to nesto zajebano ili?

4)kolika je navala na taj faks?jel se tesko upisat-iman lose ocjene (opča gimnazija)?

5)jel prijemni zajeban?ja čisti kampanjac-čudo da znan nač glagol u rečenici(vjerojatno znam ;-)

thx unaprid

1) potribna je kako ne...sve se da rješit priko kolokvija šta toplo preporučam...puno manje ćeš se napatit...
...evo ja trenutno baš ponavljan parcijalne derivacije jer mi trebaju i za mikro 2...

2) ima nas puuuno, al već mi je dvoje ljudi koji su diplomirali prije par godina reklo da ne znaju nikoga iz svoje generacije tkoje čekao posao više od dva tri miseca...svi su danas zaposleni...

3) bolonja te tjera da učiš...nema stajanja...slično ko srednja škola...svako malo neki kolokvij...ako se želiš šta manje ispatit izlazi na sve i rješavaj sve preko kolokvija...
...zadnja dva ti ne znan odgovorit jer san to obavila na drugom faksu...

aaaa
05.11.2007., 13:00
dajte ljudi triban jedan info. !!
zna li iko kada počinju predavanja za vanredne studente 1god?tj jelije već poćela????

ćula (sistem rekla kazala) san da vanrednim godina duže traje??

pozdrav ekonomistima!!!

kockica_st
05.11.2007., 18:42
Mene idu jezici i zbog toga bi tila upisat managment u turizmu, samo me zanima, pošto se uči poslovno, koliko se u biti opširno predaju ti jezici kad ih ima 4 odjednom i s obzirom na sve druge predmete? I kolika bude razina znanja tih jezika na kraju? :ne zna:
I još nešto, meni ne ide matematika - hoću li imat velikih problema?? :confused:

Paskaneman
20.11.2007., 16:50
Pozdrav svima, evo zapocetak da se predstavim: ja sam po prvi put zašao na ovaj forum, inace sam sada na 4 godini po starom sistemu, (posljednja generacija - to je ona koja je upisivala godine bez ikakvih uvjeta, he he, ostale su mi mikro i makro sa 2 godine), smjer ekonomija i okoliš (od 5-6 iljada studenata na ovom faksu ima nas samo 15 na ovom smjeru). Nadam se da ovdi ima živih dusa koje cesto zalaze jer bi mogli jedni drugima pomoci :ne zna: :ne zna: ? Koliko imam iskustva u ove 4 godine a bojim se da ce ih biti jos najmanje 2, cini se da je na ovom fakultetu najvaznija srica i informiranost o pravim stvarima u pravom trenutku. Zato ako je netko u slicnoj situaciji imam par pitanja:

1. Koji namje krajni rok za diplomirati (cua sam da nam je produzen do kraja 2011)?
2. Jeli ima jos ko da ovdi zalazi a da je smjer ekonomija po starom sistemu?
3. Ko je najbolji da ga uzmem kao mentora za praksu?

Imam jos pitanja ali za sada je dovoljno i ovo, nisam neki streber kao sta mozete viditi pa bi tia da vlada neka ležerna atmosfera...

DoT
05.02.2008., 14:38
Samo da provjerim točnost informacije :
Jel istina da se kod upisa na financije, management i marketing piše samo test iz opće kulture i da se gleda opći prosjek i matura? Da se ne polažu prijemni iz mat., inf. i hrv.??

lollatutu
05.02.2008., 14:50
Šta ti pričaš?
Pa co nije prijamni isti za sve ?!
Idem na pripreme i kaže mi profesor da je prijamni mat,hrv, opća kultura u svim gradovima u kojima ima Ekonomski fakultet jedino prijamni nisu isti no koncept je isti?!:confused:
Normalno da moraš sve polagat!

L'orange
05.02.2008., 15:16
Samo da provjerim točnost informacije :
Jel istina da se kod upisa na financije, management i marketing piše samo test iz opće kulture i da se gleda opći prosjek i matura? Da se ne polažu prijemni iz mat., inf. i hrv.??

točno, jer to je kao stručni studij

Za preddiplomske smjerove (Poslovna ekonomija,Ekonomija i Turizam) se piše prijemni iz hrv, mat i inf.

DoT
05.02.2008., 15:45
Hvala ti ! :D

natally01
05.02.2008., 19:20
jel mi moze netko reci kakav je prijamni u splitu na ekonomiji koji predmeti jel tesko i tak to'?

Ilija18
05.02.2008., 19:48
novi forum ekonomskog fakulteta www.ekofari.darkbb.com

natally01
05.02.2008., 20:02
hey jel teško upast na ekonomiju?? kakvi su prijamni? i kada otprilike budu?? ;)

natally01
06.02.2008., 12:30
moze li mi itko odgovorit na pitanje'?:kava:

zlo
06.02.2008., 22:59
na ekonomiju u splitu je najlakše upast od svih fakulteta u lijepoj našoj, završit je isto tako
znan masu ljudi koji su jedva prolazili u trgovackoj ili skoli slicnog ranga a sad daju sve ispite na ekonomiji
pozdrav

splićanka18
15.02.2008., 10:02
ima li ode ljudi sa efst, maturantica sam i planiram upisat ovaj fax: pa me zanima jel težak(mislim ili posl.ek ili turizam), kakvi su predmeti, ima li puno matiše i srodnih predmeta....e da...šta mislite o stručnom studiju--to mi se ne čini loša ideja, samo je caka što ako želim ić dalje nakon 3 god moram polagat jednu god između:flop:

zlo
16.02.2008., 22:01
najlaksi faks ne u splitu, nego u svitu
strucni ides a ni ne znas da prolazis i polazes sve

BuBuBubiiiii
16.02.2008., 22:35

nisi u pravu nimalo
svaki fax je i težak i lagan na svoj način, a to što ljudi misle da je ekonomija najlakša su u zabludi
stručni studij je definitivno lakši od sveučilišnog ali preporučam ti da upišeš sveučilišni da se nemoraš kasnije brinuti oko polaganja razlike.
naravno ima predmeta koji nisu baš konkretno ekonomski recimo 2 matematike i 2 statistike te kvatitativne metode na 3.godini.
neki predmeti su teže prolazni ali to je do profesora čiji su kriteriji ocjenjivanja tako banalni da nemožeš povjerovat..
ja sam na 3.godini i zasad sam sve dala, ali bez muke nema nauke!!

zlo
17.02.2008., 18:05
ako davaju godine bez problema ekipa iz trgovacke koja je tamo prolazila sa 2 onda se stvarno triba zapitat
nemojte mislit da ja iman sta protiv ljudi sa ekonomije, dapace, ima lipih cura ;)

johhny_park
19.02.2008., 23:20
Friški magistar ekonomske struke
:jumping:

Paskaneman
29.02.2008., 11:20
hey jel teško upast na ekonomiju?? kakvi su prijamni? i kada otprilike budu?? ;)

ja ti za prijemni nisam uopce ucia (ekonomija mi je tek bila treci izbor) a prosa sam ga relativno sigurno - jebiga ipak sam pola prijemnog uspia prepisati, nesto na en-ten-tini i evo me sada na 4 godini po starom sistemu..

..ali nisam ti siguran kakva je situacija sa bolonjom i njenim prijemnima...kad sam ja bia, upisivali su se svi koji su prosli razredbeni prag, bez obzira na upisnu kvotu (faks izgradia novu zgradu pa triba otplatiti kredite..:zubo:)..tribaju ti mat, hrv i inf, a najkomicnije mi je bio dio sa pitanjima iz mat - nisi uopce triba imati postupak, samo si triba odabrati neki od 3-4 ponuđena odgovora :s

Paskaneman
29.02.2008., 11:32

pokrij se usima jer nemas pojma sta govoris..

...od 800 brucosa moje generacije kad smo upisali faks, njih 450 je vec nakon prve godine otpalo ili otislo po bologni jer nisu uspili dati uvjet od 4 ispita od njih 7..

:kava:

Paskaneman
29.02.2008., 11:35
novi forum ekonomskog fakulteta www.ekofari.darkbb.com

koke ovo ti je ekonomski faks u ST-u :kava:

aaaassssdddd
16.04.2008., 14:26
jel mozda netko zna kad je prijemni za upis na efst?

aaaassssdddd
16.04.2008., 14:28
odnosno kad je prvi rok,ljetni....
a kad je drugi rok,jesenski...

Rozea
16.06.2008., 20:23
Kakvi su profesori na ekonomiji u splitu?

Drle Torcida
19.06.2008., 22:05
Kakvi su profesori na ekonomiji u splitu?

kako koji. imaš debila više nego dobrih :ne zna: Ma zapravo svi su ok ako učiš, al to je već druga priča :D

st_____
23.06.2008., 15:58
ne znan jel postoji već ova tema, nisn je naša...
zanima me zna li netko nešto o prijemnom za ekonimiju u splitu,kakav je interes....jeli teško upast...

Paskaneman
25.06.2008., 10:45
jel mozda netko zna kad je prijemni za upis na efst?

odnosno kad je prvi rok,ljetni....
a kad je drugi rok,jesenski...

otiđi na: www.efst.hr - tu ti sve pise sta ti triba za upis

ime_za_forum
27.06.2008., 11:28
tia bi pitat koji je bio prag prošlih godina za upast na ekonomiju(baš smjer ekonomija), jel puno teže upast na ekonomiju nego na poslovnu ekonomiju?

-Manuela-
29.06.2008., 13:17
Molim sve studente koji su informirani da mi odgovore-
1.Je li moguće uopće više upisat vanredno
2. Šta sadrži prijemni ispit,
3. Koliko triba platit godinu
4. I što je najvažnije, koliko su obavezna predavanja?

.. Iman već jedan završen faks, al sad su sve neki novi uvjeti, pa neznan jel uopće mogu radit i studirat, znan da se prije moglo samo ići na ispite..Ovih dana ću do faksa, nisan stigla, al što se tiče predavanja, mislin da mi najbolje znaju reć sami studenti... stoga vas molim pomoć... čekam odgovore

lollatutu
29.06.2008., 14:26
Ja bi isto upisala EF u Stu.
Zanima me isto da li je moguće istodobno radit i studirat, ali me i zanima da li je moguće recimo pisat prijamni u ZGu, pa prebacit bodove Split?
S prijamnog, mislim..

finesse
01.07.2008., 16:06
oli,ljudi!ja bi upisala poslovnu ekonomiju u st pa je l ima neko da napise primjer nekih pitanja od prosle godine ili prije ako se neko sica,na prijemnom da vidim kako to izgleda,i sta sve bude na prijemnom?neka je cura tu napisala prije da se nije bas spremila za prijemni i ipak prosla?ja cu tek ucit ovaj tjedan(sto nije nimalo pametno)a prijemni mi 7.7.!valjda cu imat neke sanse??molim odg sto prije!!

BuBuBubiiiii
01.07.2008., 21:59
oli,ljudi!ja bi upisala poslovnu ekonomiju u st pa je l ima neko da napise primjer nekih pitanja od prosle godine ili prije ako se neko sica,na prijemnom da vidim kako to izgleda,i sta sve bude na prijemnom?neka je cura tu napisala prije da se nije bas spremila za prijemni i ipak prosla?ja cu tek ucit ovaj tjedan(sto nije nimalo pametno)a prijemni mi 7.7.!valjda cu imat neke sanse??molim odg sto prije!!

al nije prijemni oko 13.-og kad završi ispitni rok, ili se varam?..:confused:
meni je prije 3godine bila matematika, hrvatski i nformatika na prijemnom
nisam puno učila jer sam hrvatski uvijek znala(književnost i gramatika budu tipa kao pitanja s mature-neka najznačajnija djela, pisci, glagoli, imenice i sl..)
e matematika mi je bila malo zeznuta jer sam išla u ekonomsku(budu zadaci tipa omjeri, nejednadže, to možeš ili prepisat ili na blef)
informatike se baš ne sjećam(hardver-osnovne stvari, i program tj.softver..)
ja sam učila možda 3 dana onako pomalo čituckala i upala, a znam ljude koji su iskesali love za pripreme i nisu upali..

Uglavnom sretno!!

Drle Torcida
05.07.2008., 09:34
Molim sve studente koji su informirani da mi odgovore-
1.Je li moguće uopće više upisat vanredno
2. Šta sadrži prijemni ispit,
3. Koliko triba platit godinu
4. I što je najvažnije, koliko su obavezna predavanja?

.. Iman već jedan završen faks, al sad su sve neki novi uvjeti, pa neznan jel uopće mogu radit i studirat, znan da se prije moglo samo ići na ispite..Ovih dana ću do faksa, nisan stigla, al što se tiče predavanja, mislin da mi najbolje znaju reć sami studenti... stoga vas molim pomoć... čekam odgovore

1. nije, bolonja je to ukinila
2. matematiku, informatiku i hrvatski....Sve živo iz toga šta si ikad učila u životu. Imaš kupit neke knjige za pripreme i itd.
3. Godina je sad 5500kn + još 500-injak kuna za neke njihove pizdarije i indeks. Ali, kako kažu, izgleda da bi moglo poskupit na 7000 :ne zna:
4. Predavanja više-manje nisu obavezna, al zato sve vježbe jesu i ako propustiš 5 puta gubiš potpis. Dosta su strogi kod toga i profesori često znaju prozivat nakon sata sve sa liste da vide jel ko pobiga, ili ga je neko potpisa. Imaš npr. neke predmete, na prvoj godini (mat i statistika) kojima je uvijet za ispit položen kolokvij a ne dolasci.... Uglavnom, nije baš lako radit i studirat jer je raspored tako glup da jedan dan imaš ujutro u 10, drugi dan popodne u 4...vježbe, a sad ako imaš takav posal onda moš :D

Eto, valjda san ti pomoga :D

Ja bi isto upisala EF u Stu.
Zanima me isto da li je moguće istodobno radit i studirat, ali me i zanima da li je moguće recimo pisat prijamni u ZGu, pa prebacit bodove Split?
S prijamnog, mislim..

Ja san prebacia godinu iz zagreba u split i za to san se satra...totalno su neorganizirani, trebalo je povuć 500 veza i opet san jedva to sredia...Ovo šta ti pitaš za prijemne ne znan, al virujen da bi imala tolko posla oko toga da bi se ubila :rolleyes: Ništa ti nije ne moguće ako ih tamo pitaš, zamoliš itd. Prodekani su ok ljudi i izać će ti u susret, al nije ni njima skroz jasna ta bolonja :D

ghost
05.07.2008., 20:33
1. Je moguće je, ali traje dulje, max broj ECTS bodova u 1. god je 40, poslje kako te volja
2. prijemni je hrv (gram-knjiž. 50:50), matematika (ugl. logaritmi nejednadžbe, jednadžbe, funkcije, postotci) informatika (ugl hard soft i koje pretvaranje brojeva)
3. godina je 7350kn + 200kn razredbeni + 350 upisnina + 70kn ti banka uzme, ukupno 8000kn
4. kako koja to ćeš shvatit sam/a uglavnom ko kaže da ti moraš slušat sve šta govore. Na 1. uvodnom predavanju prošle god bilo manje od 10 ljudi

gica
09.07.2008., 20:54
...ljudi pomagajte...jel 100% sigurno da te ukoliko 2 puta padneš isti predmet po bolonji tiraju sa sveučilišnog na stručni...

lollatutu
09.07.2008., 23:22
Jebiga bila sam na EFST i prošla sam bez plaćanja, dakle upala sam.
ALi sa starcima imam deal da moram pisat prijamni u Zgu, a pošto je isti dan upis u Splitu( :tuzni: ), dogovorili smo da selim iduće godine, pa me zanima, ako budem super student jel mogu prebacit se na drugoj godini iz Zagreba u Split?:(
Molim vas odgovorite ako znate, trenutno sam u depri jer moram još godinu odlezat u Zgu:(:tuzni:

ghost
10.07.2008., 12:59
Jebiga bila sam na EFST i prošla sam bez plaćanja, dakle upala sam.
ALi sa starcima imam deal da moram pisat prijamni u Zgu, a pošto je isti dan upis u Splitu( :tuzni: ), dogovorili smo da selim iduće godine, pa me zanima, ako budem super student jel mogu prebacit se na drugoj godini iz Zagreba u Split?:(
Molim vas odgovorite ako znate, trenutno sam u depri jer moram još godinu odlezat u Zgu:(:tuzni:

Normalno da možeš, to i je čar bolonje, sve je isto, ali ne vidim razloga zaš bi išla iz zg u st, po meni je čak splitska ekonomija bolja od zagrebačke (faks je bolje organiziran). I ne vidim zašto bi ti se starci bunili ako si upala bez plaćanja i dodatno te opterećivali s još jednim prijemnim.

mjesečeva cura
10.07.2008., 14:04
ima li na ovome forumu apsolvenata splitkse ekonomije, ili je sve mlađa ekipa :)

barbie_666
10.07.2008., 17:21
jel zna iko dokad se daju papiri za dom u splitu i kako to ide? ja upala i dala bi papire al nigdi nemogu nać korisne informacije..nadam se da nisam promašila thread

BuBuBubiiiii
10.07.2008., 20:58
ima li na ovome forumu apsolvenata splitkse ekonomije, ili je sve mlađa ekipa :)

ima ima! dobro nisam apslovent, završila 3.godinu, prva generacija bolonje

ghost
11.07.2008., 00:18
Normalno da možeš, to i je čar bolonje, sve je isto, ali ne vidim razloga zaš bi išla iz zg u st, po meni je čak splitska ekonomija bolja od zagrebačke (faks je bolje organiziran). I ne vidim zašto bi ti se starci bunili ako si upala bez plaćanja i dodatno te opterećivali s još jednim prijemnim.

Ispričavam se zbog krive informacije ali prijelaz sa efzg na efst nije dosada bio moguć. Neke razlike ipak ima. A budući da je od ove godine novi dekan možda se i to promjeni. Sorry još jednom

lollatutu
11.07.2008., 10:20
Ispričavam se zbog krive informacije ali prijelaz sa efzg na efst nije dosada bio moguć. Neke razlike ipak ima. A budući da je od ove godine novi dekan možda se i to promjeni. Sorry još jednom

I šta onda ako se zelim prebacit ne mogu se prebacit nego ponovo moram pisat prijamni?:confused:

CROcodile
11.07.2008., 16:58
nisam prošao na prijemnom za stučni studij menadžment malog poduzeća, pa me zanima da li se mogu bodovi sa prijemnog prebaciti na stručni studij u opuzen i kako? i da li se nakon prve godine mogu prebaciti u split?

ghost
11.07.2008., 18:11
CROcodile
Ne ne možeš se prebaciti, ako upišeš u Opuzenu i ideš u Opuzen

lollatutu
Da nažalost je tako. Jer navodno je velika razlika između ispita pa ne možeš početi tamo gdje si stala.
Mislio sam da je bolonja prominila stanje, ali kako se pokazalo samo magarac ko ja može nešto mislit.

E ljudi moji kakve su to bitke s birokracijom, lakše je bilo i don quijotu.
Ja se recimo hoću upisat i na FESB i na EFST, ali na oba faksa mi kažu da me mogu upisati samo s originalima svjedodžbi, a original je samo jedan. I dobijem tako tajnicu prodekana sveučilišta u st-u i žena reče da mogu upisat 2 faksa, i da joj pošaljem mail s problemom i ona će ga proslijedit prodekanu. Sad sam na tankom ledu i čekam. Postoji li itko tko mi može reći šta da radim?

lollatutu
11.07.2008., 18:20
CROcodile

lollatutu
Da nažalost je tako. Jer navodno je velika razlika između ispita pa ne možeš početi tamo gdje si stala.
Mislio sam da je bolonja prominila stanje, ali kako se pokazalo samo magarac ko ja može nešto mislit.

E ljudi moji kakve su to bitke s birokracijom, lakše je bilo i don quijotu.
Ja se recimo hoću upisat i na FESB i na EFST, ali na oba faksa mi kažu da me mogu upisati samo s originalima svjedodžbi, a original je samo jedan. I dobijem tako tajnicu prodekana sveučilišta u st-u i žena reče da mogu upisat 2 faksa, i da joj pošaljem mail s problemom i ona će ga proslijedit prodekanu. Sad sam na tankom ledu i čekam. Postoji li itko tko mi može reći šta da radim?

Pa jesi ti to siguran ?:confused:
Hrpa ljudi mi je reklo da se samo treba napisati molba+razlika ispita+plaćanje godine i to je to:confused:

Pa jel uopće mogu 2 puta pisati isti prijamni:eek:
Jebo im pas..Otkad za sebe stalno se netko seljaka gori, doli, a sad kad je došla ta jebena, usrana Bologna, kurca više nitko ne zna:mad:
Koja je to logika jebote:s:s
Kako more biti isti faks,a razlicito?Ne idem mi u glavu, jebo me pas ako mi ide:mad:

ghost
11.07.2008., 18:28
Pa jesi ti to siguran ?:confused:
Hrpa ljudi mi je reklo da se samo treba napisati molba+razlika ispita+plaćanje godine i to je to:confused:

Pa jel uopće mogu 2 puta pisati isti prijamni:eek:

Možeš pisat koliko hoćeš prijemnih i nisu isti svake godine je različit.
Nazovi referadu, ali stvarno budi strpljiva i uporna jer se znaju nejavljat 021/430-744

BTW referada ti radi do 15:00 a u pon ti je upis?

lollatutu
11.07.2008., 18:30
M znam jebote, popizdila sam jedan dan prije 2 tjedna kad se babetina nije javljala 2 (!!) sata, a kad se i javila bila je napizđena ko da je ne znam šta..:mad:
A zvat ću, šta da radim drugo, dođe mi da iskočim iz koze.
Da nisam u situaciji i dogovoru kojem jesam, sutra bi se spakirala i otišla studirat u Split:(

ghost
11.07.2008., 18:38
Pa možeš se raspitat o svemu u pon kad dođeš na upis.

CROcodile
11.07.2008., 18:43
CROcodile

čekaj, a neki se prebacuju iz zagreba u split, pa mi nije jasno zašto nebi mogla ova transakcija nakon godine dana? opuzen je kao neka filijala splita

CROcodile
14.07.2008., 07:49
ghost imaš PM

CROcodile
14.07.2008., 10:43
što se tiče stručnog studija na ekonimiji, da li će se pomicati crta ako neko bude odustao, za sveučilišni studij znam da se miče crta, al neznam za stručni, jel zna neko?

ghost
14.07.2008., 11:59
što se tiče stručnog studija na ekonimiji, da li će se pomicati crta ako neko bude odustao, za sveučilišni studij znam da se miče crta, al neznam za stručni, jel zna neko?

je pomiče se crta

lučika
15.07.2008., 12:27
amoo hitnioo..do kad traju upisi??jel jos uvik traju???i wtf se tete na referadi ne javljaju..damn

ghost
15.07.2008., 16:09
amoo hitnioo..do kad traju upisi??jel jos uvik traju???i wtf se tete na referadi ne javljaju..damn

upisi su završili

kiko098
20.07.2008., 16:17
čekaj, a neki se prebacuju iz zagreba u split, pa mi nije jasno zašto nebi mogla ova transakcija nakon godine dana? opuzen je kao neka filijala splita

Ljudi, kakav opuzen ... ne dolazite .. nemojte biti ludi ...

CROcodile
21.07.2008., 15:55
jel zna neko kolko je ostalo slobodnih mjesta za jesenski rok za sveučilišne smjerove?

rose0302
02.08.2008., 15:23
nedavno sam gledala na stranicama ekonomskog fakulteta za poslovnu ekonomiju ovdje u st-u
kako na tim smjerovima se uči po 4 strana jezika( engleski, talijanski, njemački i francuski) pa me
zanima jesu li to kao izborni predmeti ili su sva četiri jezika obavezna? PLIZ ODGOVORITE !!

Paskaneman
02.08.2008., 15:25
nedavno sam gledala na stranicama ekonomskog fakulteta za poslovnu ekonomiju ovdje u st-u
kako na tim smjerovima se uči po 4 strana jezika( engleski, talijanski, njemački i francuski) pa me
zanima jesu li to kao izborni predmeti ili su sva četiri jezika obavezna? PLIZ ODGOVORITE !!

pa nije ti ovo filozofski faks - jedan je obavezan - odaberes koji oces ;)

tonia_z
05.08.2008., 12:47
jel ko zna koji su uvjeti za upis u drugu godinu..može li se prinit ispit ili 2 a da se pri tom upišu svi predmeti druge godine??tnx:confused:

rose0302
22.09.2008., 22:03
da čujem po koji komentar vas kojih studirate na ovom faksu, da li vam je teško, triba li puno učit, koliko ima predmeta u kojem semestru,kako funkcionira to s prenošenjem ispita, to sve u vezi poslovne ekonomije?
Dajte informirajte me, vjerovatno 2009 budem brucoš tu

machangua
02.10.2008., 19:31
Molim vas dali netko zna trebam li uplatiti punu cijenu skolarine, s obzirom da imam ove godine upisati samo 3 predmeta s trece godine, zar neide da se placa po broju bodova koje upisujes?
HITNO MI TREBA ODGOVOR!!!!!

Pozdrav

Rukavina
03.10.2008., 23:06
evo ovako jedno pitanje,budući da ću sljedeće godine ,nadam se upisati ekonomiju,zanima me jedna stvar ,koliko godina imamo matematiku?
Hvala unaprijed

Serafin87
29.10.2008., 15:18
ako davaju godine bez problema ekipa iz trgovacke koja je tamo prolazila sa 2 onda se stvarno triba zapitat
nemojte mislit da ja iman sta protiv ljudi sa ekonomije, dapace, ima lipih cura ;)

Pa dobro jesi li ti normalan? Vjerojatno si mislija na odjel za stručne studije smjer ekonomija jer to upisuje jedino ekipa iz trgovačke.

Ja san sad 4. godina studija. I u te svoje 4. godine upozna san 2 osobe koje su završile trgovačku 4. godišnju školu "komercijalnu" i oboje su prolazili s 5. u srednjoj. I nije baš slučaj da prolaze sad na faksu s 5. i da daju u roku.

Od 550 studenata šta je upisalo s menom prvu 177 ih je upisalo 4. godinu sveučilišnog.
Od 300 i kusur studenata šta je upisalo stručni 3. godinu ih je upisalo 100, a 4. godinu stručnog niti 70 ljudi.

Problem je šta se razumiš u ekonomiju koliko i ja u kvantnu mehaniku. Ako se već tako prolazi na ekonomiji pa šta nisi baja pa upisa ekonomiju uz taj svoj fakultet pa da završiš 2. Mislin kad je već tolika pizdarija.

Malo manje srat kad nemaš pojma...

m@rin
29.10.2008., 23:37
tu me (o)cijene,tu kupujem

Serafin87
30.10.2008., 10:47
tu me (o)cijene,tu kupujem

Kod nas nisu nikoga uvatili :D

Serafin87
08.01.2009., 15:17
Imas matematiku samo na prvoj godini i to I. semestar Matematika i II. semestar Matematika u ekonomiji

Međutim, pratit će te na svim godinama skoro u svim predmetima

ST!
08.01.2009., 15:35
jel tezak faks?
jel se tesko upisat?
i ovi jel se moze tamo zajebavat onako ? :zubo:

Serafin87
08.01.2009., 18:49
Upast i nije baš teško. Čak i na drugom roku ostane mista na turizmu i običnoj ekonomiji.

Faks nije nešto puno težak, al mora se učit i vježbat, pogotovo jer stave 5-6 kolokvija u 10 dana pa onda nema spavanja :kava:
Najbitnije je da kontinuirano radiš ideš na vježbe predavanja ti i nisu baš bitna, al opet i to ovisi o predmetu.

ST!
08.01.2009., 20:09
a sta tu bude na prijamnon?
ja san sad 4 razred gimnazije(doduse druge :zubo:) a dosad san prosa sve :s (sa 3 :D)
i kakv je tu omjer ono ocjene/prijemni

Serafin87
08.01.2009., 21:07
Ocjene 400 prijemni 600 bodova

Na prijemnom imaš matematiku, informatiku, hrvatski jezik i književnost.

Imaš na faksu u fotokopirnici "popularni Pero" primjere od prošlih godina, to će ti pomoć dosta.
Npr. informatiku ti ne bi bilo loše pogledat za pripremu knjigu s prve godine.

Sve ti je na zaokruživanje.

momyc
01.02.2009., 13:54
dakle, malo pitanja za studente turizma s EFST...

maturantica sam i već bih trebala donit odluke... u zadnje vrime uglavnom razmišljam o turizmu, zvuči mi zanimljivo i vidim se u tome u budućnosti, al pitanje je koliko mi taj faks odgovara odn. koliko JA njemu odgovaram...

prva stvar - jezici... vidim ima ih... engleski, talijanski, njemački, francuski... nisam neki ekspert u jezicima, al nisam ni propali slučaj... moj propust je to što se prije nisam trudila jer su me više zanimale druge stvari, ali mislim da bih uz malo truda i motivacije mogla to shvatit ozbiljno i savladat... talijanski i engleski učim u školi (gimnazija), ali njemački i francuski u životu nisam pričala...:confused: e sad, je li to problem i trebam li imati već neko predznanje il se na faksu kreće od nule...?

drugo, matematika... pomalo me muči jer je na prijamnom a neznam kolko ću se tu proslavit... ako uzmem pripreme i potrudim se hoće li biti dovoljno, ili su zadaci extra teški i trebam biti neki ajnštajn... :confused:

šta se hrvatskog i informatike tiče tu nemam problema pa me to ne brine...

zanima me i organizacija fakulteta, predavanja, profesori... jesu li susretljivi, postoje li konzultacije, kakav je sveukupni dojam... ?

je li dovoljno učiti po malo ali redovito i svaki dan, ili se treba satrat i gubit društveni život hehe... :rolleyes: je su li predavanja i vježbe stvarno to što trebaju biti ili je sve niš koristi tj.moramo sve sami... ? tu me zanima kvaliteta profesora... i sve ostalo...
znam sad da san vas obasula pitanjima al eto, ipak nebi htjel upisivat nasljepo...
pročitala sam na stranicama fakulteta sve što sam trebala ali draže je meni čit to od onih koji su već sve iskusili na svojoj koži..

eto, hvala vam ljudi unaprid =)

Serafin87
01.02.2009., 22:55
Nisam turizam, al sam na EFST. Uglavnom prve 2 godine su ti više manje svima iste.

Jezici se ne uče od početka. Tamo na stranici od faksa su krivo napravili popis predmeta po godinama. Kad se budeš upisivala odabrat ćeš 1. jezik, al možeš upisat i 2. strani jezik dodatno ako želiš. Većina ekipe 90% uzima samo engleski.
Inače strani jezik ti je najlakši predmet viruj mi :mig:

Matematika na prijemnom nije teška, uz malo priprema ne bi trebala bit problem. Imaš u kopirnici na faksu i primjere prijemnih ispita od prošle godine pa pitaj. Definitivno NE trebaš bit ajnštajn.

Organizacija fakulteta, najbolja u ST. Predavanja prve 2 godine će te imat uglavnom u amfiteatrima vježbe po grupama u dvoranama. Profesori i asistenti su ti pristupačni, uglavnom ćeš se obračat asistentima ako šta zapne. Svaki profesor i asistent mora tjedno održavat minimalno 1-2 sata konzultacije.

Ne tribaš gubit društveni život, al sad ovisi želiš li sve 5 i u roku onda možemo pričat i o tome. Inače morat ćeš učit, al nećeš gubit društveni život.

Predavanja su ti korisna ovisi kako iz kojeg predmeta, sama to procjeni. Ja baš i ne dolazin često. Međutim, vježbe bi ti preporučija da dolaziš jer tu ćeš najviše toga naučit. Btw obvezan je dolazak na 70%.

Lipo kad počme faks odma se uvati Osnova ekonomije, matematike, a šta se tiće informatike tu ti samo dragi Bog može pomoć :D

Ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj.

Eee imaš forum EFST-a

http://efst.forumactif.com/

momyc
02.02.2009., 14:20
eee hvala ti =)
idem malo sad proučit taj vaš forum pa ako bude još kakvih nejasnoća javim ti se =)

pink_3
20.02.2009., 15:48
Zna li tko stranice za naci skripte poslovanje tvrtki u trgovini i medjunarodne financije
hvala puno

mirna17_dgo
01.03.2009., 23:01
ja sam maturantica opće gimnazije u Osijeku i htjela bi studirat turizam na ekonomskom fax-u u splitu pa jel mi može neko reć nesto vise o tome?netko ko ima iskustva ili zna nešto?jel teško upast,jel sam fax težak i tako dalje?moolim was..thanx

mirna17_dgo
01.03.2009., 23:01
ja sam maturantica opće gimnazije u Osijeku i htjela bi studirat turizam na ekonomskom fax-u u splitu pa jel mi može neko reć nesto vise o tome?netko ko ima iskustva ili zna nešto?jel teško upast,jel sam fax težak i tako dalje?moolim was..thanx

powerslave111
02.03.2009., 03:19
Pozdrav!!
Molim vas dali znate jeli postoji mogucnost izvanrednog studiranja na efST ? I dali se polaze prijemni ispit za takav nacin studiranja? ako DA gdje mogu upisati pripreme za upis na fakultet ???

Hvala

Serafin87
02.03.2009., 16:44
Izvaredno možeš studirat samo na stručnom studiju i to samo 3. godine 4. godinu upisuješ redovno. Polažeš test inteligencije i motivacije.
Sveučilišni studij ne možeš upisat izvaredno

ST!
05.03.2009., 00:10
ok ajd mi malo objasnite kako ide te seme strucni studij i to :D
evo ovako mislin dat papire sad na Turisticki Managment i Turizam :)
koja je razlika izmedu to 2?jel se moze prijavit na oboje?
i opcenito malo pojasnite ako ko zna dobro :)

e da ;)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=170482&highlight=Split

andrea86
05.03.2009., 20:38
ma faks je super, ali naravno da bez (bar malo) truda nema ništa!

andrea86
05.03.2009., 20:42
ok ajd mi malo objasnite kako ide te seme strucni studij i to :D
evo ovako mislin dat papire sad na Turisticki Managment i Turizam :)
koja je razlika izmedu to 2?jel se moze prijavit na oboje?
i opcenito malo pojasnite ako ko zna dobro :)

e da ;)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=170482&highlight=Split

ma čekaš u 6 misec da izađe brošura u kojoj će pisat sve sta ti triba :).....prijemni nie težak-ako se pripremiš.... možeš pokušat upisat i stručni i sveučilišni ali moraš izabrat smjer- ne možeš na svaki....efst rulez :top: ps.turistički man.i turizam?????? koliko ja zann postoji manadžment malog poduzeća i turističko poslovanje (stručni):mig:

smilich
13.03.2009., 20:03
ako ima netko ko studira turizam na ekonomiji,zanima me jel teška mat u tom smjeru.kakav je zapravo taj smjer.jel se više baziraju stvari na mat il na jezicima i pravom turizmu?

Serafin87
13.03.2009., 21:45
Prve 2 godine su svima iste bez obzira koji si smjer tako i matematika

smilich
14.03.2009., 16:42
Prve 2 godine su svima iste bez obzira koji si smjer tako i matematika

aha...tnx.nego jel bude ta mat preteška.kakav je prijemni?

mirna17_dgo
14.03.2009., 20:17
moolim vas ko zna nest o smjeru turizam na efst da mi se obrati..iz Osijeka sam i stvarno bilo kakva sitnica bi mi pomogla..mislim upisat ovaj fax pa molim pomoć....hvalaaa :)

Serafin87
16.03.2009., 10:49
aha...tnx.nego jel bude ta mat preteška.kakav je prijemni?

Mislim da će od 2009/10 državna matura zamjenit prijemne.

Prijemni nije težak, al moraš učit. Hrvatski gramatiku i književnost, matematiku i informatiku. Sve je na zaokruživanje.

Matematika je li teška? Pa ako si iz gimnazije ne bi trebala imat većih problema.
Učiš limese, derivacije, integrale, matrice...

Serafin87
16.03.2009., 14:49
Evo o upisima u 2009/10 godini.

http://www.efst.hr/upisi/

Overthetop
01.04.2009., 12:42
Evo o upisima u 2009/10 godini.

http://www.efst.hr/upisi/

sta samo odemo tamo na faks i pitamo?

~Razor~
04.04.2009., 10:45
evo posto sam treca godina opce gimnazije,dogodine cu se morati odluciti koji fakultet da izaberem inace nemam nista odredeno sto me privlaci sto se tice predmeta iz skole(inace se ne zamaram knjigom i prolazim sa 4.0) no u posljednje vrijeme mislim kako bih mogao upisati ekonomski fakultete ili menadžment u Splitu pa sad me zanima koliko bih imao problema ili ne bi da iz gimnazije nastavim na ekonomski fakultet jer ipak nisam isao u ekonomsku tijekom srednje??
te jel bilo ovakvih situacija kod vas i kako su prosle?

SLAYER_19
04.04.2009., 14:28
Upast i nije baš teško. Čak i na drugom roku ostane mista na turizmu i običnoj ekonomiji.

Faks nije nešto puno težak, al mora se učit i vježbat, pogotovo jer stave 5-6 kolokvija u 10 dana pa onda nema spavanja :kava:
Najbitnije je da kontinuirano radiš ideš na vježbe predavanja ti i nisu baš bitna, al opet i to ovisi o predmetu.

na kojem turizmu ostane mista? Na višoj ili prediplomskkom?
ja milsim upisat menagment u turizmu... izgubia sam godinu za kurac jer sam upisa faksa koji mi nije nikako iša... a završia sam opću gimnaziju (sve prolazia sa 4) i maturira sa 3:lol::lol:

jel se svi predmeti polažu priko kolokvija? ima li koji da se mora izać na ispit i da neman kolokvija??? i moj savijet svima koji upisuju bilo koji faksa: UČITE REDOVITO I KONTINUIRANO; NEMOJTE SE ZAJEBAVAT I NE DOLAZIT NA PREDAVANJA I IĆ PO KAVAMA....
to sam ja radia i evo šta mi se dogodilo.. al zato sad milsim ozbiljno se uvatit (ovo kažem sad, a kad dođe 10 misec opet će bit učenje dan prije kolokvija:lol::lol::lol::lol:)

ST!
04.04.2009., 15:44
ovi sad san ubra onu semu sa mogucin bodovima :)
mislin na onaj turisticki managment,a ako ne tu onda na oni strucni studij jedan :ne zna:
sad me zanima jel ja mogu uz turisticki managment dat jos jedan preddiplomski ili ne?
i iman 170 bodova iz srednje,mozda 10 vise sad kolike su sanse onako realno za upisat se sa tin ocjenama,i koliko bodova nosi prijemni?

SLAYER_19
04.04.2009., 17:03
ovi sad san ubra onu semu sa mogucin bodovima :)
mislin na onaj turisticki managment,a ako ne tu onda na oni strucni studij jedan :ne zna:
sad me zanima jel ja mogu uz turisticki managment dat jos jedan preddiplomski ili ne?
i iman 170 bodova iz srednje,mozda 10 vise sad kolike su sanse onako realno za upisat se sa tin ocjenama,i koliko bodova nosi prijemni?

ja ću isto na turistički menagment, a ako tu ne upadnem onda ću stručni studij turističko poslovanje...
ja iman 210 bodova iz srednje, a na prijemnom se može skupit mlsim najviše 600 bodova tako da nauči dobro za to i upast ćeš sigurno...

ST!
04.04.2009., 18:28
ja ću isto na turistički menagment, a ako tu ne upadnem onda ću stručni studij turističko poslovanje...
ja iman 210 bodova iz srednje, a na prijemnom se može skupit mlsim najviše 600 bodova tako da nauči dobro za to i upast ćeš sigurno...

e fala ti prika to dvoje bas mislin i ja :D
a samo da jos pitan,jel tesko upast tu?
i jel ja mogu prijemni dat za 2 preddiplomska?
npr za turisticki managment i za poslovnu ekonomiju npr.

Paskaneman
04.04.2009., 19:41
evo posto sam treca godina opce gimnazije,dogodine cu se morati odluciti koji fakultet da izaberem inace nemam nista odredeno sto me privlaci sto se tice predmeta iz skole(inace se ne zamaram knjigom i prolazim sa 4.0) no u posljednje vrijeme mislim kako bih mogao upisati ekonomski fakultete ili menadžment u Splitu pa sad me zanima koliko bih imao problema ili ne bi da iz gimnazije nastavim na ekonomski fakultet jer ipak nisam isao u ekonomsku tijekom srednje??
te jel bilo ovakvih situacija kod vas i kako su prosle?

ja sam se upisa iz 2 jezicne i sad sam na kraju studiranja..jos 6 ispita ostalo..

ima par ispita (racunovodstvo...) u kojima ces biti u zaostatku u odnosu na srednje ekonomiste ali sve se da rijesiti repeticijama (ili velikom paznjom na predavanjima i vjezbama) ;)

ST!
05.04.2009., 13:30
ja sam se upisa iz 2 jezicne i sad sam na kraju studiranja..jos 6 ispita ostalo..

ima par ispita (racunovodstvo...) u kojima ces biti u zaostatku u odnosu na srednje ekonomiste ali sve se da rijesiti repeticijama (ili velikom paznjom na predavanjima i vjezbama) ;)

ja se nadan da cu se upisat :zubo: inace takoder 2 gimnazija :)
jel tesko upast ili ono?

Paskaneman
06.04.2009., 00:05
ja se nadan da cu se upisat :zubo: inace takoder 2 gimnazija :)
jel tesko upast ili ono?

stari volia bi ti pomoci ali nisam ti siguran kako sada stoje stvari..ja sam se upisa prije 5 godina po starom sistemu a tada su bili drugaciji kriteriji i studiji..

uglavnom prijemni nije previse tezak..sve je na zaokruzivanje a nema negativnih bodova..nije nista tesko..ja san bio 300 na listi od njih 700-800 a da se nisam niti dana pripremao za ispit..malo srica, malo znanje (a malo i prepisivanja) i upao sam iako mi ovo uopce nija bia prvi izbor..

..ali tako je bilo prije 5 godina..od tada se dosta prominilo..drzavna matura, bolonja, promjena studija..tako da ti ja mogu bar sta se tice upisa malo pomoci ;)

ako te sta zanima slobodno pitaj..mozda mogu u necemu drugome pomoci..

sta ima u dobroj staroj gimnaziji?

ST!
06.04.2009., 13:25
sta ima u dobroj staroj gimnaziji?

nista :D
sve po staroin valjda,Draskovic i Dakun cesto malo zamantani na satu,sakrivaju tople jedan za drugoga in nebi drugi uzeli dok su na malon odmoru pa ih uvale u stari papir :rofl:
Casna i dalje iz zakutka vodi skolu i moze sta oce....

nego jedno pitanje vezano uz faks,jel ja mogu dat prijemni za 2 preddiplomska npr. poslovnu ekonomiju (managment) i za turisticki managment?
ili moran birat jednoga,ako je jedan koja je preporuka ka? :D

Paskaneman
06.04.2009., 22:22
hm... :confused:

kad san ja upisivao faks onda nisi nista birao nego su svi prijavljeni pisali prijemni i tek kad bi prosao prijemni onda bi birao koji ces smjer (ako je jos ostalo mista na tom smjeru jer sto si bolje rangiran onda imas vecu mogucnost da izaberes onaj koji zelis)

mi smo imali opcije izmedu dva smjera: poslovna ekonomija i ekonomija a ta dva su se opet nakon 2 godine dijelila na marketing, management, financije, okolis, međunarodna ekonomija...tako da ti ni tu nisan od neke velike pomoci :zubo:

ali stari sve sto te zanima mozes vrlo lako saznati na faksu u referadi ili na info pultu..ja mislim da postoji i neka brosura za brucose..samo otiđi tamo i malo se raspitaj :top:

Paskaneman
06.04.2009., 22:24
nista :D
sve po staroin valjda,Draskovic i Dakun cesto malo zamantani na satu,sakrivaju tople jedan za drugoga in nebi drugi uzeli dok su na malon odmoru pa ih uvale u stari papir :rofl:
Casna i dalje iz zakutka vodi skolu i moze sta oce....

meni je babarovicka bila razrednica..ima san skifica, butiljericu, staru grubisicku i bulicku iz fizike, ilicku iz matise..

nije vrag da se melic i draskovic jos opijaju? jeli se đakunu okotilo jos koje dite..zadnje sta ja znam je na 4 komada.. :rofl:

Jumper_05
08.04.2009., 16:28
jel se mogu na faksu uzet neke skripte ili bilo šta iz čega se može učit za prijemni??????

Israel08
03.05.2009., 21:41
jel se mogu na faksu uzet neke skripte ili bilo šta iz čega se može učit za prijemni??????

Cijenjeni Jumper 05, javljam se sa zakašnjenjem na Vaš post. Sve potrebne informacije o EFST-u (Kontakt podaci, Djelatnici, Knjižnica, Pravilnici i upute, Upisi, Ispitni rok, Termini konzultacija, Studijski programi, Abecedni popis kolegija) možete pronaći na stranici www.efst.hr. U fotokopirnici fakulteta nalazi se zbirka zadataka iz hrvatskog jezika i književnosti, matematike i informatike s pripadajućim rješenjima. Sastavljena je od razredbenih ispita proteklih godina za preddiplomski sveučilišni studij, no smatram da Vam ona može pomoći jedino kao orijentir već stečenog znanja i kao provjera nakon naučenog gradiva. Literatura za prijamni ispit preddiplomskih sveučilišnih studija je gimnazijska iz već navedenih predmeta. U slučaju preddiplomskog stručnog studija test se sastoji od testa inteligenicije i testa opće kulture. Odgovorno savjetujem opsežnu pripremu za prijamni jer rezultati istraživanja rješenosti testova, provedenog od strane profesora, sugeriraju namjerno navođenje netočnih odgovora od strane uspješnijih kandidata na prijamnom ispitu u svrhu smanjenja konkurencije. Ukoliko se upišete na studij, za što vam želim mnogo sreće, pažnju posvetite radnoj etici zbog svog samopoštovanja, savjesnosti i odgovornosti te organizacije studiranja po Bolonji koja zna biti neumoljiva, te osim toga i zbog mnogih drugih razloga koji pripadaju području ekonomije o kojima ćete učiti. Nadam se da ćemo jednog dana razgovarati i o tome. Sretno!

Rukavina
18.05.2009., 13:12
Evo ovako,mene bi zanimala jedna informacija.Imam knjigu iz informatike od 60 stranica plus 600 pitanja na kraju s odgovorima.Pa me zanima da li je dovoljno naučit 600 pitanja iz informatike da budem spreman izaći na prijemni ?
I hoće li biti potpuno ta ista pitanja i odgovori na prijemnom,ako neko zna iz prijašnjiih iskustava.....eto nadan se da ćete mi pomoći!

ST!
30.05.2009., 16:51
mene zanima koliko je prag bia prosle godine? :)
i da mislin se izmedu poslovne & turistickoga pa me zanima di je lakse upast? :ne zna:
e da iz srednje iman onako prosjecnih 170 bodova :D

mirna17_dgo
15.06.2009., 10:17
ove godine namjeravam upisat efst-turizam
pa jel mi može neko nešto više reć o prijemnima?
jesu li teški,jel teško upast?
ove godine upisuju samo 90 ljudi na taj smjer,a 20 bez plaćanja pa. . .
i jel mi može netko objasnit sistem na temelju izračunavanja ocjena iz srednje
hvalaa :)

ST!
16.06.2009., 22:08
ajd bogati di ces u Split iz Osijeka meni misto uzimat :zubo:

Antenov
20.06.2009., 09:48
ove godine namjeravam upisat efst-turizam
pa jel mi može neko nešto više reć o prijemnima?
jesu li teški,jel teško upast?
ove godine upisuju samo 90 ljudi na taj smjer,a 20 bez plaćanja pa. . .
i jel mi može netko objasnit sistem na temelju izračunavanja ocjena iz srednje
hvalaa :)

Dobro ti ovi kaže zašto nama uzimaš mista :( al ti nije bliži Zagreb :D . Ali ozbiljno što se bodova tiče možeš sve vidit na stranici EFSt-a : http://www.efst.hr/content.php?k=upisi&p=8 . Možeš imat najviše 400 bodova iz uspjeha iz srednje škole plus 300 bodova koje možeš ostvarit na prijemnom ispitu (30 pitanja/zadataka, 1 pitanje/zadatak = 10 bodova) znači ukupno 700 bodova s tim da moraš imat bar pola (350 bodova) da bi prošla razredbeni prag. Inače i ja ću se ove godine probat upisat na EFST - Turizam.

Nekako je ova tema zamrla sad kad je najaktualnije :confused:, ne bi bilo loše da napišete kakav zanimljiv podatak,dobro :top: ili loše :flop: iskustvo o EFST-u i prijemnom s istoga, vi koji imate takvo iskustvo. :)

Jumper_05
20.06.2009., 17:07
Nekako je ova tema zamrla sad kad je najaktualnije :confused:, ne bi bilo loše da napišete kakav zanimljiv podatak,dobro :top: ili loše :flop: iskustvo o EFST-u i prijemnom s istoga, vi koji imate takvo iskustvo. :)[/QUOTE]

ja sam se malo raspitiva kod ljudi kojsi su na ovom faksu... milsia sam upisat menagment u turizmu, ali na kraju sam ipak odlučia upisat višu- turističko poslovanje.. nadan se da ću upast.. inaće završia sam opću ginmaziju imat ću 210 bodova iz srednje, a taj test ću valjda dobro napisat i bit među njih 100 koliko ih prima... ja sam čua da je preddiplomski dosat težak, da ima dosta matematike, a to mi nije baš jača strana i da su najgori i najretži predmeti statistika i makro i mikroekonomija.... stvarno bi bilo dobro da oni koji već idu na faks, ako ima takvih na forumu napišu malo kako je na faksu, jel teško i tako....

ST!
21.06.2009., 15:21
ja iman 210 bodova iz srednje, a na prijemnom se može skupit najviše 600 bodova tako da nauči dobro za to i upast ćeš sigurno...

Dobro ti ovi kaže zašto nama uzimaš mista :( al ti nije bliži Zagreb :D . Ali ozbiljno što se bodova tiče možeš sve vidit na stranici EFSt-a : http://www.efst.hr/content.php?k=upisi&p=8 . Možeš imat najviše 400 bodova iz uspjeha iz srednje škole plus 300 bodova koje možeš ostvarit na prijemnom ispitu (30 pitanja/zadataka, 1 pitanje/zadatak = 10 bodova) znači ukupno 700 bodova s tim da moraš imat bar pola (350 bodova) da bi prošla razredbeni prag. Inače i ja ću se ove godine probat upisat na EFST - Turizam.

Nekako je ova tema zamrla sad kad je najaktualnije :confused:, ne bi bilo loše da napišete kakav zanimljiv podatak,dobro :top: ili loše :flop: iskustvo o EFST-u i prijemnom s istoga, vi koji imate takvo iskustvo. :)

ja san takoder cua da je maksimalno 600 bodova.......

DailyProphet
21.06.2009., 15:44
pa 600 bod je max na prijemnom. mislin, iz svakog predmeta (mat, hrv, inf) po 20 pitanja od 10 bod

ST!
21.06.2009., 16:09
pa 600 bod je max na prijemnom. mislin, iz svakog predmeta (mat, hrv, inf) po 20 pitanja od 10 bod

jel znas mozda koliko triba za upisat se bodova, mislin koliko je bia prag prosle godine? :)

DailyProphet
21.06.2009., 16:51
ja san se upisala prije 2 godine i NESICAN se ni vlastitog rezultata. znan da san imala 270 na ocjene, ali neznan ni ukupno ni rezultat na prijemnom.
iskreno, kad san vidila da moran platit nisan ni gledala!

ST!
21.06.2009., 19:14
270 u jebote ja iman 170 :D
ma nista govore ljudi da je glavno rijesit 300ak bodova i da se upada :)
nego da pitan jel moguce pribacivat bodove?
npr ja iden na turisticki managment i ne upadnen ali sa bodovima ukupnim postignutim bi upa na poslovnu, sad me zanima jel to moguce? :)

DailyProphet
22.06.2009., 00:07
mislin da nije moguce....

znan jednog sta je GRESKON zaokruzia na prijavi EKONOMIJA, a tia je na POSLOVNU i nisu mu dali da se pribaci...

Antenov
23.06.2009., 21:48
ja san takoder cua da je maksimalno 600 bodova.......

Je, je istina, krivo san ja napisa/skužija :D . Jedno pitanje vridi 20 bodova a ne 10 :top:; al sad mi nije jasno dal je prag 50% prijemnog ili 50% ukupnog zbroja prijemnog i uspjeha - znači 500 bodova :ne zna:.
Ukoliko netko zna više neka i napiše nešto.

Inače ja se pripreman za prijemni sa zbirkon zadataka koju san naručija sa prijemni-ispiti.com , a u njoj ima oko 1000 zadataka koji su bili na prijemnim ispitima zadnjih godina (matematika, hrvatski (književnost i gramatika), informatika + opća kultura) čini se OK ali samo ne znan dal su to zadatci isključivo sa zagrebačkog fakulteta jer možda postoji razlika u tim zadatcima od onih u Splitu :confused: (zadatci iz matematike čine mi se vrlo zajebani tako da ću se više usredotočit na učenje hrvatskog i informatike, a iz matiše mogu i na pogađanje, ako ne buden baš zna, skupit nešto bodova) . Ali napametnije bi mi bilo da kupin skriptu zadataka s prethodnih prijemnih ispita tamo na EFST-u idući tjedan kad se buden iša prijavit.

Usput ova zbirka šta san naručija priko interneta me koštala 150 kn + 50kn poštarine u roku od 3 radna dana, eto ako koga slučajno zanima. :)

ST!
24.06.2009., 12:21
ja jos nisan pocea ucit :ne zna:
kontan da ima jos 10ak dana da Hrvatski ioanko dobro znan sa mature, da je informatika pizdarija i da mi ostaje jebena matematika :ne zna:
danas cu uzet i te neke seme sa priprema sta su moji dobili i meni OK :)

Jumper_05
24.06.2009., 21:10
nisan ni ja još počea učit.. ja i neman šta učit.. na stručnom studiju je samo opća kultura.. iman neku zbirku sa pitanjima iz opće ša ću to pročitat, a test inteligancije je sličan onome na vozačkom i to nije problem..

izravno_split
25.06.2009., 13:49
može jedno pitanje:
negdi piše da se mogu dat fotokopije na prijavi, al se onda tribaju donit originali na upisu? jel to istina?

Jumper_05
25.06.2009., 20:26
je, istina je to...... možeš predat kopije, ali kad se upisuješ na faks tribaju originali..:top:

izravno_split
25.06.2009., 20:29
a jel te kopije moraju bit ovjerene?

unaprid fala

ghost
25.06.2009., 21:22
a jel te kopije moraju bit ovjerene?

unaprid fala

Je moraju biti ovjerene

izravno_split
25.06.2009., 22:41
ajme... još ova luda škola naplaćuje po 60kn

aj hvala

ST!
28.06.2009., 13:40
sutra pocinju prijave :s
dakle da vidimo koliko ce nas di :D

..beana..
28.06.2009., 14:02
nisan ni ja još počea učit.. ja i neman šta učit.. na stručnom studiju je samo opća kultura.. iman neku zbirku sa pitanjima iz opće ša ću to pročitat, a test inteligancije je sličan onome na vozačkom i to nije problem..

opca kultura? ali nije samo test sposobnosti i motiviranosti?

zzz_zzz
28.06.2009., 18:07
Onda?tko ce se prijavit za managment malog poduzeca:mig:

..beana..
28.06.2009., 22:44
a da mi neko odg..:hekla:

ST!
28.06.2009., 22:47
Onda?tko ce se prijavit za managment malog poduzeca:mig:

ja ako ne upadnen na prediplomski :)
sad jedno vazno pitanje i molin nekog upucenog da mi odgovori :)

jel lakse upast na poslovnu ekonomiju ili na turisticki managment od prediplomskih?

triba mi pouzdano a ne na osnovu zakljucaka (odi prima vise dakle lakse je je, jer se i vise svita prijavi pa mi nista ne znaci)
jer sam ne znan jos sta bi, a ocu upast odi na jedan od ta 2 a posto nisan nesto donia iz srednje bodova (170) zanima me di mi je sigurnije da cu upast :)
isto me zanima ako ko zna od prosle godine ukupan prag, i koliko bodova je na prijemnon dovoljno za pric taj prag

..beana..
28.06.2009., 22:51
vise niko ne odg.. :(

ST!
28.06.2009., 23:05
vise niko ne odg.. :(

ti imas ovo :
Test sposobnosti i motiviranosti :ne zna:

uglavnon mislin da je na semu testa inteligencije....:)

..beana..
28.06.2009., 23:09
ti imas ovo :
Test sposobnosti i motiviranosti :ne zna:

uglavnon mislin da je na semu testa inteligencije....:)

aha hvala..a zasto je onda ovaj gori napisa test opce kulture? :mad:

zzz_zzz
29.06.2009., 01:01
sjecam se da je prosle godine bilo ovako:

Najteze je bilo upast na preddiplomski managment
zatim preddiplomski turizam
na ekonomiju nije bilo tesko upast
ovo zakljucujuem na temelju rang liste koja je bila izvjesena nakon pisanja prijemnog. Neki koji na poslovnu uopce nisu upali ili su jedva upali, bi po bodovima na ekonomiju upali bez placanja (prijemni i kriteriji su za sva 3 smjera isti samo je navala puno manja za ekonomiju nego poslovnu ekonomiju)
Sta se strucnih tice, znam da na managment malog poduzeca nije toliko tesko upast (upala mi je prija koja ima ocajne ocjene iz srednje). Ali ovdje se prosle godine nisam prijavljivao pa ti ne mogu konkretno rec kakav je bio odnos. Meni se svakako managment malog poduzeca cini puno zanimljivijim od strucnog studija turizma. A i manje si ogranicen u pronalazenju posla.

ST!
29.06.2009., 11:58
dakle znaci
od najtezega :)
1.poslovna ekonomija
2.turizam
3.obicna ekonomija

a jel se sicas mozda praga bodova? :ne zna:

DailyProphet
29.06.2009., 12:03
STRUCNI -management malog poduzeca
- turisticko poslovanje

strucni pisu test sposobnosti i motiviranosti. sanse za 'upadanje' su relativno dobre jer se dosta ljudi tu prijavi samo radi sigurnosti ako ne upadnu na neki drugi faks.

PREDDIPLOMSKI -ekonomija
-poslovna ekonomija
-turizam

svi preddiplomski pisu isti prijemni. najmanje se ljudi prijavi na ekonomiju pa je tu 'lako' upast bez placanja s bodovima koji te na poslovnoj ili turizmu ne bi oslobodili placanja jer je veca navala, a ne postoji mogucnost nakon prijemnog minjat smjer.

samo me zanima- sta vama znaci upast? uopce se moc upisat ili upisat bez placanja?

ST!
29.06.2009., 12:24
upast=upisat :D
nebitno jel sa placanjen ili ne :)
jel se ti sicas praga od proslih godina? :ne zna:

DailyProphet
29.06.2009., 12:31
ne.... vec san rekla- bilo mi je bitno da san upala jer se nigdi drugo nisan prijavila (intuicija....)! pa nisan gledala rezultat ni svoj ni drugih.

i nije ni cudno da van niko ne odgovara jer je sad ispitni rok...

ma upisat ces, nije tesko, ja nisan nista ucila. hrvatski znas s mature, informatiku po nekoj logici ili na pogadjanje, a matematiku- uvrstis ponudjene odgovore u zadatak i vidis sta ti pase!

na strucnom neznan kakav je taj test.

ST!
29.06.2009., 12:36
koliko si ti bodova donila iz srednje ako nije tajna? :)
sad ubra na prosloj strani - 270 :D

a jebiga ti si imala 100 bodova vise od mene odma u startu :mig:

DailyProphet
29.06.2009., 17:39
evo pitala san prijateljicu sica li se i kaze da san imala sve skupa oko 710, a bila san 113.-ta.

ona je bila 73 cini mi se sa oko 800 bodova.

zzz_zzz
29.06.2009., 19:34
jeli se netko danas prijavio?
Bio sam ja na minut ali nisam imao sve dokumente pa cu to sutra/prekosutra rjesit

khik@
29.06.2009., 20:18
koji uopće dokumenti tribaju, di to piše? i zna li neko može li rodni list bit stariji od 6 mj.?iden se prekosutra prijavit, a neću se sigurno vraćat ...

zzz_zzz
29.06.2009., 20:24
ako te skuze,pravit ce ti probleme ali pitanje je hoce li primjetit...

..beana..
29.06.2009., 20:28
ja sam bila danas,i pitala to za rodni list da jel ne smi bit stariji od 6 mj..rekla je da ne triba novi,nije bitno..i rekla je da je vjeorvatno lakse upast na turisticko poslovanje od strucnih jer je manje prijavljeno pristupnika..ja san isto pokupila sve ono i sutra se iden prijavit jer jos ne znam sta cu :ne zna:

..beana..
29.06.2009., 20:31
tribaju ti rodni list,domovnica,zavrsni rad i svjedodzbe sva 4 razreda. i oni ce ti dat jos neki papir da ispunis i uplatnicu..

zzz_zzz
29.06.2009., 20:33
ajde mi molim te reci koliko kosta razredbeni postupak (ona uplatnica koja se treba predat)
Ja ti savjetujem da jednostavno platis 2 puta pa se prijavis na oba studija. Na jedan ces upast sigurno:mig:

..beana..
29.06.2009., 20:37
platis 30 kn na fax-u i 200 kn u posti,banci..a ne moze se na dva strucna prijavit???

zzz_zzz
29.06.2009., 20:40
pa tko ti brani samo sta ces platit 460 kn umjesto 230

lilitić
29.06.2009., 21:15
a jel se može na dva smjera preddiplomskog prijavit? npr. i za poslovnu ekonomiju i za ekonomiju? ne može, jel da? :(

zzz_zzz
29.06.2009., 21:25
zasto ne bi moglo?
Naravno da moze. Pa nece oni sebi uskratit mogucnost da zarade jos 230 kn vise :mig: (jedino ako postoji neki meni nepoznati razlog iz kojega to nije moguce ali stvarno ne vjerujem...)

lilitić
29.06.2009., 21:40
zbog čega je onda veća navala na poslovnu? ok, ima više smjerova kasnije... al kakva je u biti razlika odma, a i nakon završetka faksa, pri zapošljavanju?

zzz_zzz
29.06.2009., 21:50
a jebate, pa ali to nije ocito , poslovna ekonomija zvuci bolje od ekonomije(sta je najzalosnije to je stvarno istina, puno ljudi se prijavi za ekonomiju kao 2. ili 3. izbor pa gledaju sta im na ekonomiji bolje zvuci)
Zatim je isto tako vazno da poslovna ekonomija ima vise veze sa praksom a ekonomija sa teorijom.
Ma sve u svemu ti je to sve isto, ali eto...

lilitić
29.06.2009., 22:02
mah, gluposti.
meni će bolje zvučat ono di upadnen :)

ST!
29.06.2009., 22:50
evo pitala san prijateljicu sica li se i kaze da san imala sve skupa oko 710, a bila san 113.-ta.
ona je bila 73 cini mi se sa oko 800 bodova.

majko moja mila :rofl: :rofl:
ovo bi mi bilo draze da nisan zna, amo rec nekon logikon znaci da je 500ti na listi ima negdi 600 bodova a meni za bit taj triba negdi 450 bodova :bang:

a jel se može na dva smjera preddiplomskog prijavit? npr. i za poslovnu ekonomiju i za ekonomiju? ne može, jel da? :(

ne moze

mirna17_dgo
29.06.2009., 23:13
ja imam iz srednje 360 bodova
jel imam šansi u prvih 20 na turizmu?
hvala

zzz_zzz
29.06.2009., 23:37
5 godina?
ja mislim tesko

zzz_zzz
29.06.2009., 23:39
majko moja mila :rofl: :rofl:
ovo bi mi bilo draze da nisan zna, amo rec nekon logikon znaci da je 500ti na listi ima negdi 600 bodova a meni za bit taj triba negdi 450 bodova :bang:

ne moze

jesi siguran da ne moze?

ST!
30.06.2009., 00:20
dupli post

ST!
30.06.2009., 00:22
hvala

ajd ne zajebaji odi sa 360 na ekonomije i to na turizmu :rofl:
nego kako 360, sta i neke dodane zasluge?

jesi siguran da ne moze?

tako mi je receno
ali ipak provjeri :)

llory
30.06.2009., 21:48
evo ovako:

zasto ne bi moglo?
Naravno da moze. Pa nece oni sebi uskratit mogucnost da zarade jos 230 kn vise :mig: (jedino ako postoji neki meni nepoznati razlog iz kojega to nije moguce ali stvarno ne vjerujem...)

ne može se, možeš se prijavit za pisat prijemni iz samo jednog smjera za preddiplomski. ako pređeš prag (50% ukupnih bodova) a ne upišeš smjer za koji si se prijavia (jer si ispod crte), možeš se prebacit na neki od druga dva, ako ima mista.
dakle, to ubiti znači prijaviš se za poslovnu, ostaneš ispod crte, prebaciš se na običnu ekomomiju ili turizam.

dakle znaci
od najtezega :)
1.poslovna ekonomija
2.turizam
3.obicna ekonomija

a jel se sicas mozda praga bodova? :ne zna:

lani je za poslovnu tribalo samo preć prag, prema prvim rezultatima prag je bia 560, al kako dosta ljudi odustane, upali su ljudi i sa 420, 430 bodova.
za turizam i običnu je ostalo i mista za drugi rok jer je manje ljudi prešlo prag nego ih se prijavilo

zbog čega je onda veća navala na poslovnu? ok, ima više smjerova kasnije... al kakva je u biti razlika odma, a i nakon završetka faksa, pri zapošljavanju?

netko je već reka, obična je više teorija, a poslovna praksa. sa poslovnom kasnije biraš smjerove management, marketing, informatički man., financijski man., računovodstvo, poduzetništvo a obična ima neke teoretske smjerove :rolleyes:
i onda se kao lakše zaposlit s poslovnom, al sad....koliko se to gleda....:ne zna:

hvala

itekako, zapravo ako bude ko lani dovoljno ti je samo prec prag i s tim bodovima upadas u prvih 20 :top:

eto, nadan se da san pomogla , sritno na prijemnom!

lilitić
30.06.2009., 22:01
a jel postoji kasnije, nakon prve ili druge godine faksa pribacit se sa poslovne na ekonomiju i obratno i kakvi su uvjeti?

kolege iz zg kažu da je puno lakše nać posa na završenom ekonomijom jer ih na godinu diplomira samo 20 dok sa PE ih diplomira 200.
kažu da ove sa ekonomije posa traži njih, odma ih ubiru ovi iz raznih banaka, ministarsatva jer su oni u biti ekonomski analitičari...

Antenov
01.07.2009., 10:51
Je li itko kupio skriptu sa zadatcima s prijemnih proteklih godina na EFST-u? I jesu li zadatci bili teški, koliko košta skripta? Sutra se iden prijavit pa sam mislio kupit.

I još nešto, da li je samo jedan strani jezik obavezan kao predmet?

ST!
01.07.2009., 11:18
znaci samo triba pric 300 bodova i unutra smo :s
o majku ti jeben ubit cu se ako to ne uspijen :bang:

Antenov
01.07.2009., 11:32
znaci samo triba pric 300 bodova i unutra smo :s
o majku ti jeben ubit cu se ako to ne uspijen :bang:

Čekaj ali ova gore nije rekla 50 % ukupnog zbroja bodova? :kava:

scharafciger
01.07.2009., 11:51
uh :p evo mene isto to zanima...jeli 50% od ukupnog broja bodova prijeđeni prag ili samo od prijemnog ispita???

Ja sam jucer prida papire za poslovnu ekonomiju i jeli to sigurno da se mogu pribacit na turizam ili obicnu ekonomiju ako na poslovnoj budem ispod crte a na ovim drugima bude slobodnih mista?

Od ocjena iz srednje imam 270 bodova i sta mislite koliko bi mi tribalo na prijemnom da upadnem?

I jos jedno pitanje: vas nekoliko je napisalo da ima ukupno 600 bodova iz prijemnog, da ima ukupno 60 pitanja po 10 bodova svaki. E sad ja sam kupia tamo na faksu te prijemne od prosle 4 godine i sad na tim papirima ima iz samo math ukupno 440 pitanja sto bi znacilo 110 po prijemnom smo iz math sto nevirujem da bi moglo bit jer se nema toliko vrimena itd...ne postoji mogucnost da ima vise od 20 pitanja iz math u prijemnom tj. vise od 60 pitanja ukupno?:rolleyes::rolleyes::confused::confused:

fala unaprid :kava:

Antenov
01.07.2009., 12:01
uh :p evo mene isto to zanima...jeli 50% od ukupnog broja bodova prijeđeni prag ili samo od prijemnog ispita???

Ja sam jucer prida papire za poslovnu ekonomiju i jeli to sigurno da se mogu pribacit na turizam ili obicnu ekonomiju ako na poslovnoj budem ispod crte a na ovim drugima bude slobodnih mista?

Od ocjena iz srednje imam 270 bodova i sta mislite koliko bi mi tribalo na prijemnom da upadnem?

I jos jedno pitanje: vas nekoliko je napisalo da ima ukupno 600 bodova iz prijemnog, da ima ukupno 60 pitanja po 10 bodova svaki. E sad ja sam kupia tamo na faksu te prijemne od prosle 4 godine i sad na tim papirima ima iz samo math ukupno 440 pitanja sto bi znacilo 110 po prijemnom smo iz math sto nevirujem da bi moglo bit jer se nema toliko vrimena itd...ne postoji mogucnost da ima vise od 20 pitanja iz math u prijemnom tj. vise od 60 pitanja ukupno?:rolleyes::rolleyes::confused::confused:

fala unaprid :kava:

Koliko si platija tu skriptu zadataka? Koliko ja znan svaki zadatak nosi 20 bodova, znači 30 pitanja puta 20 bodova = 600 bodova. A ti se ni ne trebaš brinut sa 270 bodova upast ćeš sigurno osim ako te ne zanima bez plaćanja onda bi triba dobro riješit taj prijemni. :)

scharafciger
01.07.2009., 12:40
Koliko si platija tu skriptu zadataka? Koliko ja znan svaki zadatak nosi 20 bodova, znači 30 pitanja puta 20 bodova = 600 bodova. A ti se ni ne trebaš brinut sa 270 bodova upast ćeš sigurno osim ako te ne zanima bez plaćanja onda bi triba dobro riješit taj prijemni. :)

a neznam to mi je nesto malo pitanja jer ti za ovaj prijemni ja mislim imas 3 ure za rjesit a za hrv i opcu kulturu se nemas sta mislis ( znas ne znas :) ) pa mi se to cini nekako puno vrimena za samo 30 pitanja.Mislim da je veca vjerojatnost 3x20x10....
Uglavnom tu skriptu sam platia 80 kn u toj skriptarnici pri faxu...
Ne zanima me kako cu upast samo da upadnem negdi...fala asu sad mi je lakse puno :):):)

Antenov
01.07.2009., 12:58
a neznam to mi je nesto malo pitanja jer ti za ovaj prijemni ja mislim imas 3 ure za rjesit a za hrv i opcu kulturu se nemas sta mislis ( znas ne znas :) ) pa mi se to cini nekako puno vrimena za samo 30 pitanja.Mislim da je veca vjerojatnost 3x20x10....
Uglavnom tu skriptu sam platia 80 kn u toj skriptarnici pri faxu...
Ne zanima me kako cu upast samo da upadnem negdi...fala asu sad mi je lakse puno :):):)

Koliko san ja pročita na ovom forumu i na ovih nekoliko stranica ima 30 pitanja (10 iz matematike, 10 informatike, 10 hrvatski (književnost i gramatika)) i svako pitanje nosi 20 bodova, a nema ti pitanja iz opće kulture.

Kad si se iša prijavit i jel bilo gužve? :rolleyes:

ST!
01.07.2009., 13:03
20 pitanja iz svakog predmeta po 3 predmeta = 60 pitanja X 10 bodova = 600 bodova :kava:
razredbeni prag je 300 bodova na ispitu a ako se ne pride prag ne mos uc u daljnju selekciju :kava:

scharafciger
01.07.2009., 13:29
20 pitanja iz svakog predmeta po 3 predmeta = 60 pitanja X 10 bodova = 600 bodova :kava:
razredbeni prag je 300 bodova na ispitu a ako se ne pride prag ne mos uc u daljnju selekciju :kava:

pa to bi onda znacilo da se ja nemogu upisat na faks ispod 570 bodova...a dobro tako sam i konta :)
Ali to mi je cudno da nema opce kulture jer na svim ostalim ekonomskim faksovima se polaze hrvatski, matematika i opca kultura u koju ulazi informatika i ovako neko opce znanje uglavnom zemljopisa...:kava:

Kad sam se isa prijavit bilo ja strasna guzva...po dva velika reda se cekalo samo na uplatnice za prijavu razredbenog...:mad::mad:

llory
01.07.2009., 13:34

točno tako, dakle prag je 50% od bodova s prijemnog. s time da ne triba svaki predmet bit rješen 50%, neko samo ukupno triba imat 300 bodova

hrvatski i informatiku brzo rješiš, a matematika se može malo odužit, pogotovo ako ćeš ić principom da uvrštavaš ponuđena rješenja. al u svakom slučaju imaš i previše vrimena.

ona pitanja u zbrici šta ste kupili su i od prijašnjih godina kad nije bia ovaj sistem 3x20 pitanja, nego su postojale i različine grupe testova.
sad svi pišu isto :D

i 100% se moš pribacit s poslovne na turizam ili običnu, ako pređeš prag a ne upadneš

Antenov
01.07.2009., 13:36

Odakle si to sazna jer nisan dosad čuo/pročita taj podatak?
Jesi 100% siguran?

scharafciger
01.07.2009., 13:50
Jesi 100% siguran?

evo za prag sam i ja nasa na stranici faksa a broj pitanja ti nece puno toga prominit.Jedino math ce pokrit vece podrucje ali opet ni sa 10 pitanja nebi zna sta ce ti doć a kazu da imas i previse vrimena tako da SVE JE JEDNO :rofl::rofl:

ST!
01.07.2009., 13:55
Jesi 100% siguran?

iz njihove brosure koju dobijes kad se prijavljujes ide citat

"razredbeni prag odreduje se iskljucivo prema uspjehu na testu znanja, nakon zavrsetka postupka razredbenog ispita, a utvrden je sa 300 bodova

test se pise najvise 3 stata a svaki pristupnik rijesava po 20 zadataka iz pojedinog predmeta izborom ponudenih odgovora. Uspjeh se ocjenjuje na temelju ozancenih odgovora na testu, tako da svaki tocan odgovor nosi 10 bodova, negativnih bodova nema

Kandidati koji nisu presli razredbeni prag ne ulaze u daljnji postupak selekcije"

~Razor~
01.07.2009., 14:03
kakav je turizam i turisticko poslovanje u st?
nekako me najvise to zanima i turisticki menagement

Antenov
01.07.2009., 14:56
Smiju li se koristiti formule i kalkulator za matišu?

scharafciger
01.07.2009., 16:10
Smiju li se koristiti formule i kalkulator za matišu?

e pa kad to nebi moglo ja neznam kako bi rijesia matematiku...pa ko ce sve formule pamtiti?!:bonk: a kalkulator da i ne spominjem :)

Ja imam iz informatike nekih 800 pitanja sa odgovorima sta sam kupia sa ovom skriptom za faks.
Sta mislite oce li to bit dosta za informatiku?:confused::confused:

btw to su pitanja sa zadnja 4 prijemna ispita i vecinom je isti princip...tribalo bi u ovih 20-tak zadataka sta ce bit na prijemnom od informatike bit barem 3-4 prebacivanje iz jednog sustava u drugi jer koliko vidim ode toga ima krcato....

Antenov
01.07.2009., 17:09
e pa kad to nebi moglo ja neznam kako bi rijesia matematiku...pa ko ce sve formule pamtiti?!:bonk: a kalkulator da i ne spominjem :)

Ja imam iz informatike nekih 800 pitanja sa odgovorima sta sam kupia sa ovom skriptom za faks.
Sta mislite oce li to bit dosta za informatiku?:confused::confused:

btw to su pitanja sa zadnja 4 prijemna ispita i vecinom je isti princip...tribalo bi u ovih 20-tak zadataka sta ce bit na prijemnom od informatike bit barem 3-4 prebacivanje iz jednog sustava u drugi jer koliko vidim ode toga ima krcato....

Ma i mislio san da je, ali eto ipak se ja držin one - Ko pita, taj ne skita - :D

ST!
03.07.2009., 20:09
jel ko bia do faksa vidit koliko se ljudi prijavilo i za sta?

Bruna17
03.07.2009., 21:40
ja sam se jucer popodne prijavila za preddiplomski-poslovna...mislim da ih se prije mene prijavilo negdje oko 560...sad neznam jel to sve za preddiplomski(sva tri smjera)ili za samo poslovnu :ne zna:...mislim da će bit gusto...
jesu me snervali jucer...dala im originale i nisu mi tjeli dat potvrdu da su mi tu originali, a trebalo mi za drugi fax..
samo da taj prijemni dobro prođe..ne sviđa mi se ona matka, djeluje mi teško...

scharafciger
04.07.2009., 09:15
ja sam se jucer popodne prijavila za preddiplomski-poslovna...mislim da ih se prije mene prijavilo negdje oko 560...sad neznam jel to sve za preddiplomski(sva tri smjera)ili za samo poslovnu :ne zna:...mislim da će bit gusto...
jesu me snervali jucer...dala im originale i nisu mi tjeli dat potvrdu da su mi tu originali, a trebalo mi za drugi fax..
samo da taj prijemni dobro prođe..ne sviđa mi se ona matka, djeluje mi teško...

matematika svima djeluje teze nego hrvatski i informatika.:)
Meni nije ni vazno koliko se njih prijavilo jer ionako moras prec prag da bi MOZDA upala na faks ali opet sa mojih 270 bodova mislim da ce mi samo to i bit dosta da upadnem....:top:

PS: Koliko vi ostali imate iz srednje?:confused:

tattoo55
04.07.2009., 10:07
ja imam 270 za menadžment m.p..šta misliš oće bit dosta za prić prag?

scharafciger
04.07.2009., 11:13
ja imam 270 za menadžment m.p..šta misliš oće bit dosta za prić prag?

ja mislim da bi tribalo bit....znam ih dosta koji to idu a nemaju ni 150:)

ST!
04.07.2009., 11:55
ja iman 170 :ne zna:
nije da se nesto pripreman al kontan da bi prag triba proc a onda san valjda upa :)

lana90
04.07.2009., 12:09
Ja imam 260 bodova iz srednje.nadam se da cu upast,bilo s plaćanjem il bez,svejedno samo da upadnem.predala sma papire na poslovnu i na strucni-managment.
al s obzirom da nisan nista ucila,neznan bas kako ce to sve ispast..danas cu se uvatit hrv..pisaca i malo informatike.a mat necu ni vjezbat.
inace pitanja su sva na istu shemu...iz prijamnog od prosle(kojeg znan vise manje sve) i pretprosle godine(kojeg neznam nista).
valjda nece bit tesko rjesit tih 30 zadataka:-p

tattoo55
04.07.2009., 13:46
znači ja bi mogla upast, aj javite kako je bilo u ponediljak, jer ja tek polažem u petak,valjda neke testove sposobnosti, tako da zato nemoram učit....bar nešto:)))

lana90
04.07.2009., 13:53
znači ja bi mogla upast, aj javite kako je bilo u ponediljak, jer ja tek polažem u petak,valjda neke testove sposobnosti, tako da zato nemoram učit....bar nešto:)))

polazem ja i u pon i u petak:-pp

zzz_zzz
04.07.2009., 13:54
Ma sa 260 bodova ces upast bez problema na strucni. Imas cak dobre sanse da budes bez placanja.
Sta se diplomskog tice, to ti dosta ovisi o prijemnome.

lana90
04.07.2009., 14:06
Zna ko rjesit sa prijamnog od prosle godine ova dva zadataka iz hrvatskog...ovakvi slicni ce bit sigurno i ove god..

1.Morfem /zor/,čije je značenje vidjeti, pojavljuje se u nizu alomorfnih likova kao sto su:zor /zir/ zre.U sljedeća 4 niza riječi postoji jedna riječ koja enma morfem /zor/ sa značenjem vidjeti. U kojem se nizu nalazi?

a)prozreti,proziran,pozornik
b)zrenik,uzorno,nadzornik
c)pozirati,zirkati,zazirati
d)razorati,razoran,prizor

2.Odredi broj fonetskih riječi (fonetskih blokova) u Nazorovim stihovima: Sunčeve žice idu od neba pa do zemlje / napete kao strune / golema harfa sja / Nebesa zabrujaše / I sluša zemlja sva

a)petnaest
b)jedanaest
c)trinaest
d)devet

spie
04.07.2009., 14:12
Zna ko rjesit sa prijamnog od prosle godine ova dva zadataka iz hrvatskog...ovakvi slicni ce bit sigurno i ove god..

1.Morfem /zor/,čije je značenje vidjeti, pojavljuje se u nizu alomorfnih likova kao sto su:zor /zir/ zre.U sljedeća 4 niza riječi postoji jedna riječ koja enma morfem /zor/ sa značenjem vidjeti. U kojem se nizu nalazi?

a)prozreti,proziran,pozornik
b)zrenik,uzorno,nadzornik
c)pozirati,zirkati,zazirati
d)razorati,razoran,prizor

2.Odredi broj fonetskih riječi (fonetskih blokova) u Nazorovim stihovima: Sunčeve žice idu od neba pa do zemlje / napete kao strune / golema harfa sja / Nebesa zabrujaše / I sluša zemlja sva

a)petnaest
b)jedanaest
c)trinaest
d)devet

prvi pod d, drugi neznan... meni nije jasno kako na listi pristupnika ima samo 344 ljudi??

lana90
04.07.2009., 14:13
prvi pod d, drugi neznan... meni nije jasno kako na listi pristupnika ima samo 344 ljudi??

sta su izbacili vec listu???

spie
04.07.2009., 14:17

nema ih samo toliko.... falio san http://www.efst.hr/content.php?k=upisi&p=219

spie
04.07.2009., 14:22

neznan po kojoj su ovo šemi računali bodove? jesu i tebi manje napisali?

ST!
04.07.2009., 14:26
neznan po kojoj su ovo šemi računali bodove? jesu i tebi manje napisali?

mozda si zaokruzia krivi strani jezik :ne zna:
uglavnon meni se cini da je negdi oko 900 prijavljenih :kava:

lana90
04.07.2009., 14:47
meni su smanjili 30 bodova!!!
koji im je kukac??
ima nas ko kineza...pa ko ce proc ovde..pih...:s