PDA

View Full Version : PILEĆI ŽELUDCI


milkica
28.10.2006., 11:53
Znate za kakav recept sa pilećim želudcima,osim skuhanih u juhi? Hvala.

Katrin
28.10.2006., 12:15
przeni na luku :klopa:

polly
28.10.2006., 12:27
. Zúzapörkölt
Gulaš od (pilećeg) želuca

(zúza = pileći/ptičji želudac; pörkölt = gulaš/paprikaš)

- sastojci: slika1 (http://img.tar.hu/magor/img/26417674.jpg)
(pileći želudac, svinjska mast, crveni luk, češnjak, mljevena crvena paprika, mljeveni papar, mljeveni kumin, domaći paprika koncentrat, zelena paprika, čili paprika, sol, tarana i voda)

- zúzapörkölt s pirjanom taranom: slika2 (http://img.tar.hu/magor/img/26417677.jpg), slika3 (http://img.tar.hu/magor/img/26417675.jpg)

milkica
28.10.2006., 14:08
przeni na luku :klopa:
Samo tak?Ne ide nikaj drugo? I s čim to jedeš?

Katrin
29.10.2006., 17:00
joj, ja ih obozavam tak :klopa: jedem s kruhom ili pireom. mljac :Slin:
nista drugo ne ide, poprzis luk i onda na to bacis zeluce :)

Noemi
29.10.2006., 17:52
ajme...mislim da to ni moje pirane ne bi jele:misli:

polly
29.10.2006., 18:01
ja naivna sam ih svojoj skuhala
pomirišala ih s metra, tulavo mo pogledala (onak, si ti luda, jedi si to ti) okrenula se i otišla :rofl:

Noemi
29.10.2006., 19:10
:rofl: mi smo dosli do toga da jedemo meso samo od jednog mesara. Ako covjek dobije gripu na***** sam:zubo:

hooray
02.11.2006., 11:46
Ja to volim na saft pa lijepo prelit preko pire krumpira,
samo ne kuzim kako to neko moze jesti samo sprzeno na luku tj. koliko dugo se treba to prziti jer meni treba dva sata da se skuhaju kak treba jer su inace zilavi

a saft slozim onak luk i cesnjak na ulje, gore zeluceke, malo sprzit, zalit vinom, dodat pelat i zacine (svakakve, ovisno o raspolozenju) i kuhat dok ne omeksaju (citaj dugo) i dolijevat vode ako presusi, ponekad dodam i paprike, a cula sam da je fora i poslije dodat malo vrhnja (ako neko voli kiselije) ali meni to nije tak fino

bliss
02.11.2006., 12:04
nista drugo ne ide, poprzis luk i onda na to bacis zeluce :)

Mogu se i jetrica dodat pa tak napravit saft. Ja to jedem sa žgancima.

bucek
06.11.2006., 14:26
Prvo skuhati (cca 1,5 h).Zdinstati luk,dodati kuhane želudčeke,preliti vodom,koncetrat rajčicom,sol,vegeta,biber,peršin i ako imate malo crnog vina.Dinstati još 15ak minuta i gotovo.Uz to pire krumpir!

Domenica
06.11.2006., 22:17
Ja zdinstam luk, dodam želučeke (prerezane popola), crvenu papriku i vegetu i sve zajedno dinstam oko sat vremena (dok nisu mekani), podlijevajući ih vodom. Pri kraju dodam soli i papra ako treba. Isto pire za prilog. I zelena salata s kukuruzom. Probat ću svakak ovu verziju s pelatima i vinom.

maksica6
10.11.2006., 17:36
Lijep pozdrav mozete mi objasniti sto je TARANA hvala.

polly
10.11.2006., 18:43
zamijesi se tijesto kao za rezance, ali se ne valja i reže nego riba na ribež, onaj za jabuke
imaš i gotovo za kupiti
često se zakuhava u juhu

Madame Hooch
10.11.2006., 19:47
Lijep pozdrav mozete mi objasniti sto je TARANA hvala.
idi vidi kod Magora na njegovoj top temi pod : Tarhonya

a kaj se želučeka na saft tiće :top: :top: :top: , meni su najbolji s pužićima (oni najsitniji) i onda to doma zovemo pužeki na saft:cerek:

Madame Hooch
10.11.2006., 19:48
zamijesi se tijesto kao za rezance, ali se ne valja i reže nego riba na ribež, onaj za jabuke
imaš i gotovo za kupiti
često se zakuhava u juhu
u tjestenirnicama na placu to zovu kašica

polly
10.11.2006., 19:50
u tjestenirnicama na placu to zovu kašica

ne vem
mi to zovemo tarana a koristimo samo za juhu kad nema rezanaca
začas se napravi

Madame Hooch
10.11.2006., 20:06
ne vem
mi to zovemo tarana a koristimo samo za juhu kad nema rezanaca
začas se napravi
hehehe:zubo: ali Mađari ti to koriste gdi god je kakvi saft, pa čak i ako nema safta :rofl:
moj tata je radil rizi-bizi sa tarhonyom umjesto riže :cerek:
moj favorit je bilo u jednom restaču u Fonyodu (Balaton) kad sam naručila pečenu patku sa crvenim zeljem ...i kao prilog tarhonya :cool:

ovaj domači ribanac je još i gušt za vidjet ...ali Mađari to konfekcioniraju, pa više izgleda ko male leće od tijesta , ma ludilo kaj da ti velim :rofl:

maksica6
11.11.2006., 09:38
Hvala poly na odgovoru,to ti se kod nas zove ribana kašica(na juhu) pozdrav!