View Full Version : Podmazivanje zglobova
Frankie
09.11.2006., 11:35
Jel netko koristi preventivno nešto za podmazivanje kao npr. Hialuron Direct
http://www.dietpharm.hr/?NewsID=419 , glukosamin sulfat ii nešto treće kako bi se malo produljio rok trajanja koljenima kod svakojakih sportskih aktivnosti ? :)
Znam da im je rok trajanja večinom uvjetovan genetski ali nešto se valjda može napraviti preventivno ?
wannabenot
09.11.2006., 13:56
kondroin forte. rekla mi frendica farmaceutkinja da je to dobro za koljena :hekla:
Frankie
09.11.2006., 14:43
našao sam na dietpharmovoj stranici o kondroin forte i čini mi se OK, mislim da ću probati
thx !!!
Navodno je jako dobar Labrada Elastijoint...
brainiac
10.11.2006., 14:34
Moja preporuka je Labradin ''Elastijoint'',daleko najbolji i najkompletniji proizvod na tržištu. Relativno skup.
little wonder
13.11.2006., 15:14
Jel netko koristi preventivno nešto za podmazivanje zglobova
Špek i luk... :klopa: :zubo:
Što se tiče kondroitina i glukozamina, odnosno preparata koji ih sadrže u nekom od oblika, recimo samo da se još uvijek provode istraživanja ne bi li se dokazala njihova (bes)korisnost u procesu re/degeneracije hrskavice pa tako nemoj ništa uzimati zdravo za gotovo.
Ako se mene pita (a ne pita se, ali svejedno imam potrebu komentirati :zubo: ), mislim da to ne treba mladim ljudima koji održavaju idealnu tjelesnu težinu (tj. nisu ko tenk) i ako se ne bave aktivno nekim sportom koji iznimno opterećuje zglobove, znači ne mislim na rekreativce nego na sportaše profesionalce. Ali i dalje ostaje pitanje placebo efekta...
Kao i sve ostalo u životu, i ovo ovisi o nizu faktora jerbo smo svi posebni i imamo drugačije potrebe :cerek:, tako da nemoj ništa uzimati na svoju ruku nego se posavjetuj s liječnikom ili ljekarnikom... :D
Al kažem ti, nema do špeka... :mig:
Jel netko koristi preventivno nešto za podmazivanje?
Ja koristim Valvoline;) :cool: :D
Frankie
14.11.2006., 09:44
ja sam si na kraju kupio Hialuron Direct (150kn) http://www.dietpharm.hr/?NewsID=419 pa ću vidjeti
pozdrav
kurjoza
16.11.2006., 12:16
I, jel pomaze?
Frankie
16.11.2006., 14:10
pa nisam ja imao nekih problema nego više onako preventivno
a mislim i da je 3 dana na tome još prerano da se nešto osjeti
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.