View Full Version : Primavera Life
Primavera life!
Znam da se već pisalo o Primaveri, da je super kvalitetna, prirodna itd, i sad sam baš bacila oko na ulje za lice (ruža, badem).
Je li to tko probao?
Meni je koža nekako masna ali u isto vrijeme strašno isušena (krasno sam to objasnila, ne? ;) ) i baš mi se čini da bi mi pasalo to uljce. Ima li netko da ga je već probao?
Primavera life!
Znam da se već pisalo o Primaveri, da je super kvalitetna, prirodna itd, i sad sam baš bacila oko na ulje za lice (ruža, badem).
Je li to tko probao?
Meni je koža nekako masna ali u isto vrijeme strašno isušena (krasno sam to objasnila, ne? ;) ) i baš mi se čini da bi mi pasalo to uljce. Ima li netko da ga je već probao?
Bok! Jojoba ulje ti je odlično za masnu i suhu kožu, ne mora se držati u hladnjaku i ima dugi rok trajanja tako da se ne moraš brinuti da će užegnuti. Sve najbolje sam čula o ulju divlje ruže koje je također dobro za suhu i masnu kožu a doista djeluje protiv bora i ožiljaka na licu(osobno nisam probala). Primavera life ulja su dosta skupa ali doista vrijedna jer su najbolje kvalitete. Ja koristim jojoba ulje.
Hvala ti, Lela!
Sutra ću u grad po ružino ulje. Moja je koža u zadnje vrijeme totalno zmrdana i isušena i pati (a sve zbog pokušaja provođenja Hauschkine teorije o nekremanju navečer).
Nadam se da će mi biti ok. A jesi li ti koristila možda od još nekog drugog proizvođača ulja? Jer ne znam kome se može vjerovati. Ona saxa ulja po 20 kn ne uljiveju baš povjerenje u kvalitetu sirovina...
Ups... htjedoh reći da ne ulijevaju povjerenje...
mrkvich
16.11.2006., 15:49
ja koristim za prek dana jojoba ulje, a za navecer ulje psenicnih klica.spori su rezultati al koza lica mi je nekak bolja sad u ove zimske dane,osim crvenila brade grrr.
oba ulja su iz aromatice,kupila u rinfuzi,jeftinije mi je.
Nanusha
16.11.2006., 16:08
ja sam čula da je saxa okej
Hvala ti, Lela!
Sutra ću u grad po ružino ulje. Moja je koža u zadnje vrijeme totalno zmrdana i isušena i pati (a sve zbog pokušaja provođenja Hauschkine teorije o nekremanju navečer).
Nadam se da će mi biti ok. A jesi li ti koristila možda od još nekog drugog proizvođača ulja? Jer ne znam kome se može vjerovati. Ona saxa ulja po 20 kn ne uljiveju baš povjerenje u kvalitetu sirovina...
Mislim da je hidratacija navečer ok. Mojoj koži odgovara. Sve firme ti ta ulja prodaju kao prirodna itd. Međutim činjenica je da jedino primavera life nudi kvalitetna nerafinirana i hladno prešana ulja koja su najbolja za kožu i da ima sve potrebne certifikate. Nije da ih reklamiram ali ne želim da se zaletiš na svakakve proizvode pa da onda skužiš da si bezveze bacila novac. Ja sam se prije par godina počela baviti eteričnim uljima. Naivno sam kupovala eterična ulja od jedne firme koja je tvrdila da su 100 % čista a ona su bila daleko od toga. Muka mi je kad se sjetim koliko sam novca bezveze potrošila. Istraživanjem po internetu sam došla do saznanja da su primavera life proizvodi najkvalitetniji.
možda malo glupo pitanje al dosad uopce nisam kupovala ulja, di da nadem to primavera ulje, ljekarne?
možda malo glupo pitanje al dosad uopce nisam kupovala ulja, di da nadem to primavera ulje, ljekarne?
Ne znam u kojem si gradu. Ako si u Zagrebu imaš ih u dućanu bio&bio, u Rijeci u prodavaonici Botanika. Mogu se naći i u biljnim ljekarnama, negdje i u dućanima zdrave prehrane. Ulje jojobe ti dođe 100 ml 101 kn. Ulje divlje ruže 30 ml 92 kn.
Nanusha, nekom je saxa ok, ali bojim se da je to čista sintetika. Pa zna se koliko koštaju prirodna ulja. Dosta je teško reći što je prirodno, osim Primavere, jer svi tvrde da je njihovo prirodno, ali ne možeš za 20-tak kuna dobiti kvalitetno ulje.
Iako, naravno, nekom će odgovarati i saxa. Vjerojatno po sastojcima nije puno lošija od mnogih krema. Da navedem samo Niveu :flop: - samo parabeni i parfemi, ali i dalje mnogima odgovara. Meni ne.
Nanusha, nekom je saxa ok, ali bojim se da je to čista sintetika. Pa zna se koliko koštaju prirodna ulja. Dosta je teško reći što je prirodno, osim Primavere, jer svi tvrde da je njihovo prirodno, ali ne možeš za 20-tak kuna dobiti kvalitetno ulje.
Iako, naravno, nekom će odgovarati i saxa. Vjerojatno po sastojcima nije puno lošija od mnogih krema. Da navedem samo Niveu :flop: - samo parabeni i parfemi, ali i dalje mnogima odgovara. Meni ne.
Upravo tako! Kvalitetna biljna ulja su skupa, a ova jeftina su ili sintetska ulja ili rafinirana ulja koja nisu najbolja za kožu, ali nekima odgovaraju.
Nanusha
18.11.2006., 02:47
na saxinim uljima piše hladno prešano ulje npr. lješnjaka. mislite da bezočno lažu?
Nanusha
18.11.2006., 02:51
i 20 kuna koštaju ona mala pakiranja - kombinacija baznog ulja i mješavine eteričnih; 100 ml jojobe košta, kolko se sjećam, sedamdesetak kuna;
bila danas u ducanu, rekli mi da primavera ne radi u lje od divlje ruze,samo ruzino drvo i mjesavinu ruze:misli:
Nanusha
18.11.2006., 03:11
poslat ću mejl saxi da vidim kaj će mi reć
bila danas u ducanu, rekli mi da primavera ne radi u lje od divlje ruze,samo ruzino drvo i mjesavinu ruze:misli:
Kako su blentavi, nemaju ti oni pojma o ničemu. Tako se ja svaki put mučim s njima u dućanu i na kraju mi daju popis i onda ja sama zaokružim šta želim naručiti. Katastrofa! To ulje sigurno nemaju u trgovini nego ga treba naručiti pa možda je u tome problem. Naglasi im da ne tražiš eterično ulje nego bazno ulje divlje ruže. Cjenik primavera life proizvoda možeš naći na stranici biovega, evo linka http://www.biovega.hr/Portals/0/bio&bio/cjenik.pdf. I evo ti link na primavera life stranicu o tom ulju http://primaveralife.com/eng/products/product_detail.php?we_objectID=14612&showdetail=1
na saxinim uljima piše hladno prešano ulje npr. lješnjaka. mislite da bezočno lažu?
Ne znam šta da ti kažem. Jedino u šta sam sigurna jest primavera life. Ostali su sumnjivi i nije im nikakav problem lagati. Uvjerila sam se u to kada sam kupila eterična ulja jedne poznate i dobro reklamirane firme i na kraju saznala da ta ulja nisu čista nego razrijeđena a neka su bila i skuplja nego ona od primavere.
Ne znam u kojem si gradu. Ako si u Zagrebu imaš ih u dućanu bio&bio, u Rijeci u prodavaonici Botanika. Mogu se naći i u biljnim ljekarnama, negdje i u dućanima zdrave prehrane. Ulje jojobe ti dođe 100 ml 101 kn. Ulje divlje ruže 30 ml 92 kn.
thx ;)
Bok, svima, evo opet mene. Ja u petak svratila u Bio&Bio, i tete su bile fer pa su me odgovorile. Kako se ja baš ne kužim previše u ulja, ali nekako sam si mislila da bi mi pasala ona gotova mješavina, one su mi rekle da meni ne bi odgovaralo. A nije mi se dalo tamo na licu mjesta čitati iz knjige pa kombinirati. To bi ipak nekom stručnijem prepustila. Eto, tako da si ja na kraju kupih običnog Ap. Schellera.
Bok, svima, evo opet mene. Ja u petak svratila u Bio&Bio, i tete su bile fer pa su me odgovorile. Kako se ja baš ne kužim previše u ulja, ali nekako sam si mislila da bi mi pasala ona gotova mješavina, one su mi rekle da meni ne bi odgovaralo. A nije mi se dalo tamo na licu mjesta čitati iz knjige pa kombinirati. To bi ipak nekom stručnijem prepustila. Eto, tako da si ja na kraju kupih običnog Ap. Schellera.
Sheller je isto ok. Ima dosta dobre i prirodne proizvode, barem ono što sam ja kupovala.
Nanusha
20.11.2006., 23:19
šeler ima parabene
Pa Scheller bar tvrdi da nema parabena :confused:
Može biti. Jedino što sam kupovala od shellera je bila vodica za lice od ruže tako da ne bi znala sastojke drugih proizvoda.
Nanusha
21.11.2006., 09:51
Pa Scheller bar tvrdi da nema parabena :confused:kaj zbiljam? hm, sad ste me zbunile, al ja sam baš neki dan gledala u deemu sastav kreme, doma nemam jer sam bacila kutije a na posudicama ne piše - i dala bih ruku u vatru da je bilo nekih složenica s "paraben"; provjerit ću ovih dana
Provjerila, nula parabena :-)
Nanusha
28.11.2006., 13:32
e, i ja sam gledala scheller u dm-u - parabena ima dnevna krema za suhu kožu s uljem strička ili tak nekaj, i krema za ruke od nevena
Nisu samo parabeni opasni, ima i drugih tvari. Ako jedna krema sadrži parabene, znači da se ne pazi šta se stavlja u njih. Prema tome tko zna šta ima u nekoj drugoj kremi, možda ne paraben ali neki drugi toksični sastojak.
A, što ćemo? Ne kužimo se baš svi u te stvari, a odreći se kozmetikice baš i ne bi kad mi je toliki gušt. Par sam stvari naučila, pa bar pazim na te parabene i sls i peg-ove i brojkice i to izbjegavam.
A, što ćemo? Ne kužimo se baš svi u te stvari, a odreći se kozmetikice baš i ne bi kad mi je toliki gušt. Par sam stvari naučila, pa bar pazim na te parabene i sls i peg-ove i brojkice i to izbjegavam.
Ma znam, ne kužim se niti ja u sve te sastojke. Ali znam da osim parabena ima i drugih sastojaka koji su štetni. Ja sam se odrekla nezdrave kozmetike. Većinu toga sama radim, ostalo kupujem od provjerenih proizvođača. A što se tiče dekorativne kozmetike, to skoro niti ne koristim.
Merlina
29.11.2006., 22:15
Bok, ulje se točno zove PLOD DIVLJE RUŽE, koristi se uglavnom za njegu zrele kože također pomaže i kod sanacije ožiljaka. Za tvoju vrstu kože preporučila bih mješavinu baznog ulja jojobe i lješnjaka. Eterična ulja ti za početak nisu ni potrebna. Svakako izbjegavaj sve osim Primavere, barem za sada. Kvalitetna biljna i eterična ulja su i OSHADHI medjutim mislim da ih trenutno nema u maloprodaji u Zagrebu.
Tremulant
28.12.2006., 21:29
u vezi schellera - sastojke mozete provjerit (ako ih ne taje) i na njihovom site-u:
http://www.apotheker-scheller.com/
plasibou
28.12.2006., 21:39
Kvalitetna biljna i eterična ulja su i OSHADHI medjutim mislim da ih trenutno nema u maloprodaji u Zagrebu.
ja našla :)
Dajte savjet!
ne razumijem se baš u ta ulja,pa me zanima kako vi to koristite?
Prije kreme,samo ulje ili nekako treće??
Ja sam oko 30 godinica,suha-do osjetljiva koža.Sad koristim Scheller noćnu kremu i Rosal bademovu za dan (dosta je masna i gusta-skoro kao nivea).
koža mi je sklona crvenilu (nije kuperoza ali slično i samo po zimi traje).
thnx:kiss:
Bazna ulja možeš koristiti umjesto kreme za lice.
...baš bi se tila rješit par ožiljaka iz prošlosti...zapravo to su više crvene mrljice od akni...ali još uvijek mi lice nije sasvim čisto i tu i tamo mi se pojavi koji prištić...jel mogu koristit ružino ulje ili tek kad se sasvim riješim akni i prišteva?
Merlina
31.12.2006., 17:21
...baš bi se tila rješit par ožiljaka iz prošlosti...zapravo to su više crvene mrljice od akni...ali još uvijek mi lice nije sasvim čisto i tu i tamo mi se pojavi koji prištić...jel mogu koristit ružino ulje ili tek kad se sasvim riješim akni i prišteva?
Možeš koristiti ulje Plod divlje ruže ( npr. 30 ml ploda divlje ruže 15 kapi eteričnog ulja smilja ili lavande stoechas- OSHADHI) te, kombinirati sa jojobom npr. svaki drugi dan. Potrebno je dosta vremena tj. par mjeseci kako bi se lice oporavilo. Isto tako bilo bi dobro, da barem jednom tjedno radiš lagani piling (najbolje prirodni). Kožu treba hraniti i iznutra, dosta vode i žlicu do dvije kvalitetnog hladno prešanog maslinovog, ili tablete noćurka.
Merlina
31.12.2006., 17:25
Dajte savjet!
ne razumijem se baš u ta ulja,pa me zanima kako vi to koristite?
Prije kreme,samo ulje ili nekako treće??
Ja sam oko 30 godinica,suha-do osjetljiva koža.Sad koristim Scheller noćnu kremu i Rosal bademovu za dan (dosta je masna i gusta-skoro kao nivea).
koža mi je sklona crvenilu (nije kuperoza ali slično i samo po zimi traje).
thnx:kiss:
Kako već koristiš dosta masnu kremu, možeš ulje korisiti za večernju njegu. Kupi si bazno ulje jojobe ili plod divlje ruže, a možeš kombinirati i obadva i nanesi na lice prije spavanja bez kreme. Rosal, ti baš i nije za preporučiti, probaj neku sa malo više prirodnih sastojaka npr. Hauscku.
Merlina
31.12.2006., 17:26
ja našla :)
Super, napiši i drugima gdje da znaju.:top:
plasibou
31.12.2006., 17:34
u mom wellnessu ne znam jel mogu ovak javno reć :D
ak ko treba nek javi
Super, napiši i drugima gdje da znaju.:top:
www.bio-terra.net
je li itko probao onaj njihov harmony body lotion???:)
Linda Hathor
05.04.2011., 23:44
Jako sam blizu postanju ovoga na Totalno fantastičan proizvod.
http://i54.tinypic.com/2nobwn.jpg
Neroli cassis hidratantni losion za lice - hidrira, nije komedogen, nema tonu alkohola, nekako uravnotežujuće djeluje na kožu, ne masti, ne ističe suhe djelove (imam čudnu kožu). Čak i miriše nekako "prirodno", za razliku drugih marki na tu foru, koje uglavnom samo bazde na alkohol. Ne, naravno da nisam kupila u lihvarskom Bio&Bio, jer bih ju platila ohoho više, tako da, ako imate priliku ovo dograbit vani ili otkud već, nastojte, novčanik neće pretrpit havariju.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.