View Full Version : Tekući puderi #1
Ali znas sta, ja sa foreverom i mac sculpt korektorom dobijem stvarno super pokrivanje, a ta cijela kamuflaza se na licu ne vidi jako.:s:s
Ljudi koji me svakodnevno vidjaju sa sminkom i bez nje bas mi kazu da se s tom kombinacijom uopce ne kuzi kakvo mi je lice zapravo :brukica:, a opet da se ne primjeti koliko zbuke imam na licu. :zubo:
molim te mozes mi rec koju ti nijansu korektora tog od maca imas,ima ih previse,pa ne znam koji bi meni odgovarao,npr meni od chanela odgovara 20clair,...
ja sam svjetlije puti
nc 15 - najsvjetlija nijansa za zuckasti podton.:mig:
Sponza ri
31.01.2010., 23:34
a jesi koristila nude? :) zanima me prekrivanje jer mi je čudno da u nekim recenzijama kažu da je prekrivanje visokog stupnja :ne zna:
nisam. al da kupujem novi puder, njega bi uzela :o
Ma je on tezak, ali nema mi druge... Znas za moje "nezgode" pred ogledalom, s teme ceprkanja po licu.. :o:mama:
Iako, meni ne cepi pore, hvala bogu.:s
A sisley mi je jos uvijek nedostizan. Uz sve ostale potrepstine, malo mi je ipak preskup.:tuzni:
i meni je skup, pogotovo jos kao studentici. al uspjela sam ga malo jeftinije na netu kupit. al mislim da ce mi dugo trajat i zicat cu losiju polovicu da da pola za sljedecu bocicu :raspa: :zubo:
ma vidjet cu, ja volim pudere pa mozda mi pukne pa kupim nude ili neki drugi, moram ja jos svasta isprobat, mlada sam :zubo:
innocence. definitivno. preporucam nanosenje kistom, puno ljepsi efekt :top:
a jel oni bolje prekriva od pro ili mat lumier
Sponza ri
31.01.2010., 23:35
a jel oni bolje prekriva od pro ili mat lumier
nope. oba navedena bolje prekrivaju.
ja volim pudere pa mozda mi pukne pa kupim nude ili neki drugi, moram ja jos svasta isprobat, mlada sam :zubo:
Oooo, i ja ih volim...:cerek::cerek::cerek:
Imam doma takav arsenal pudera i korektora da pola skrivam po ormaricima od mm-a, frendova, slucajnih gostiju..:brukica:
Bilo je perioda da sam tjedno kupovala barem jedan. Sad sam stala na loptu, ali zaliha je ostala...:zubo:
nc 15 - najsvjetlija nijansa za zuckasti podton.:mig:
meni odgovara od max factora 07ivory,pa onda mislis da mi ej ovaj nc15 ok, njega trenutno imam,al ovoga od maca vise dode,i cijena je tu negdi
Sponza ri
31.01.2010., 23:40
hihi, i ja ih imam dosta :o
al dosade mi brzo ako nisu wow, ma dosade i ako su wow :zubo:
nope. oba navedena bolje prekrivaju.
hmmmm,jesi mislila da pro i mat lumier bolje prekrivaju od ovog od chanela i forever od diora
@ mardar
Ne bih ti ga znala usporediti s mf, nisam ga koristila.:ne zna:
Najbitnije ti je da znas podton. Ako si svjetla mislim da s 15 i 20 ne mozes fulati. Jedino je pitanje jesi li nc ili nw.
Sponza ri
31.01.2010., 23:47
hmmmm,jesi mislila da pro i mat lumier bolje prekrivaju od ovog od chanela i forever od diora
pro i mat prekrivaju bolje od innocencea.
za dior ne vjerujem, tj. ne sjecam se jer sam i pro i mat imala davno.
ali u svakom slucaju, forever :top: prekriva.
taj puder ce ti dobro pokriti, ali ce ti napraviti jos vecu stetu licu. zaobidji u sirokom krugu... :mig:
misliš?? :mama:
zašto je toliko loš taj lumier puder?? ja baš trebam jače prekrivanje...
evo zadnji put pitam više sam i sebi dojadila :bonk: kad se nisam odlučila, koji onda da probam a da je iz DM-a i da dobro prekrije rumeno lice i akne ?? :moli:
esperanza0905
01.02.2010., 09:00
ma da...inače imam forever, spominjala sam negdje gore, nisam imala nikakvih nuspojava :ne zna: koristim ga ljeti jer mi je nijansa pretamna za zimu i tad mi je koža najmasnija, jedino mi zato nije odgovarao jer se sjajim od njega. A ovu zimu mi je za čudo isto dosta masna pa bih se priklonila nekom malo više mat...zato tlačim za nude :D obzirom da mi je lice sada trenutno takvo da mi je potrebna i visoka pokrivna moć :rolleyes:
Čudno da je tebi forever tako djelovao, ali čisti dokaz da je svaka koža individualna :mig:
a double wear u odnosu na forever, itko??? čitala sam dosta o njemu i ovdje po forumu i po netu, ali bi mi trebala komparacija sa forever jer mi je on :s
forever/nude pa i nije bas da sam vidila neku ocitu razliku, al :ne znam zasto: odlucila sam se za forever... kao da je trajniji... ak je nekom izazvao pristeve ne znaci da ce i nekom drugom.
evo lista po jacini prekrivanja:
1. Double wear je definitivno najpostojaniji- full cover.
2. Colourstay-full cover.
meni su osobno najbolja ova dva gore, ne koristim ih svaki dan,al za bilo koju prigodu su savrseni
3. Forever ima maaalo slabije prekrivanje, a nemam osjecaja zategnutosti.(dok se gore kod ova dva osijeca nakon 8h)- full/medium cover.-za svaki dan
4. Clinique Superfit- medium cover.-za svaki dan, malo daje dewy efekt zbog sitnih sjajnih cestica
5. Sisley Phyto Teint Eclat - med.cover. ne svida mi se, daje totalno mat efekt, bore se jako isticu
Kupujem Forever pa cu vidjeti stanje nakon mjesec dana koristenja...
http://schmink-tipps.net/schmierblock/files/2009/06/alverde-camouflage1.jpg
mislim da je 30 kn.. to ti je inače prirodna kozmetika...
i naravno jel nešto mora ić preko ovog....
mene ovo i nije baš dobro :ne zna:
kad ga koristim za podočnjake samo ih učini još više plavima, uvlači se u borice i jako isušuje kožu. nemam akne, ali imam malo crvenila i pokoju mrljicu, to recimo solidno prekrije, ali mi također isušuje kožu i nakon nekog vremena se baš vidi na kojim mjestima sam ga stavljala. sve u svemu loše uloženih 30kn :flop:
Andjelcic
01.02.2010., 09:03
meni je superfit jako slabo prekrivao, doduse tad mi je lice bilo u puno gorem stanju, ali taj puder mi se nikako nije svidio. i kao da se nije upijao u kozu... sve u svemu, ne preporucam.
slatkish
01.02.2010., 09:37
ja sam isprobala svoj novi ysl teint majeur luxurious foundation, naručen s jagodice po onoj super cijeni od nešto manje od 200 kn.
dakle, nanošenje predivno, kao neka fina baršunasta krema, ne vidi se na licu, predivno izjednači ten, miris jako fin, blag, prekrivanje srednje, otprilike kao givenchy photo p., nijansa 4 savršena, prilagodi se tenu skroz, postojanost dobra. sve u svemu jako fin puder, zadovoljna sam:cerek:
Cure kakv su puderi od Deborah i Bourjois ???? dali bi bili dobri za mene , za jače prekrivanje, za akne i koji ???
bubibuuu
01.02.2010., 09:45
innocence. definitivno. preporucam nanosenje kistom, puno ljepsi efekt :top:
kupujem ga. :o al ću morat malo u neku parf. da isprobam prvo nijanse...
gledala sam malo po ebay-u...da li je moguće da su svi oriđiđi?!
kupujem ga. :o al ću morat malo u neku parf. da isprobam prvo nijanse...
gledala sam malo po ebay-u...da li je moguće da su svi oriđiđi?!
innocence ti je light verzija koliko sam ja uspjela skužit, kad sam kupovala chanelov puder sve sam ih isprobala i najbolji mi je bio pro lumiere, najbolje prekriva...s njim u kategoriji mi je bio i dior forever, pa sam stavila na jednu polovicu lica njega a na drugu pro lumiere...i bolji je bio pro lumiere pa sam kupila njega, i opet ću za sjedeće ljeto...
hoću reći, žena mi je odma rekla da ne teint inoccence jer mi neće baš prekrit kao pro
btw jutros mi je stigao onaj guerlain iz kuwaita :rofl:
sve u najboljem redu :top: za 13 dana stigao, dok iz usa još nije jedna krema koju sam kupila prije njega :o
isprobala sam ga samo malo na bradi i čini se ok, boja pogođena, fino miriše i tekstura dobra, baš ono što mi treba momentalno, kasnije ću ga stavit na cijelo lice pa da vidimo kako prekriva!
sve u najboljem redu :top: za 13 dana stigao, dok iz usa još nije jedna krema koju sam kupila prije njega :o
isprobala sam ga samo malo na bradi i čini se ok, boja pogođena, fino miriše i tekstura dobra, baš ono što mi treba momentalno, kasnije ću ga stavit na cijelo lice pa da vidimo kako prekriva!
& ja sam ga naručila :rofl:, nadam se da sam pogodila nijansu.
Javi dojmove kad ga isprobaš na licu :moli:.
forever/nude pa i nije bas da sam vidila neku ocitu razliku, al :ne znam zasto: odlucila sam se za forever... kao da je trajniji... ak je nekom izazvao pristeve ne znaci da ce i nekom drugom.
evo lista po jacini prekrivanja:
1. Double wear je definitivno najpostojaniji- full cover.
2. Colourstay-full cover.
meni su osobno najbolja ova dva gore, ne koristim ih svaki dan,al za bilo koju prigodu su savrseni
3. Forever ima maaalo slabije prekrivanje, a nemam osjecaja zategnutosti.(dok se gore kod ova dva osijeca nakon 8h)- full/medium cover.-za svaki dan
4. Clinique Superfit- medium cover.-za svaki dan, malo daje dewy efekt zbog sitnih sjajnih cestica
5. Sisley Phyto Teint Eclat - med.cover. ne svida mi se, daje totalno mat efekt, bore se jako isticu
Kupujem Forever pa cu vidjeti stanje nakon mjesec dana koristenja...
Hvala na ovom detaljnom izvještaju :)
Bilo bi najbolje da uzmem testere u posudicu u nekoj parfumeriji, je li u Douglasu u Ilici ulijevaju u posudicu na molbu i je li ih mogu tamo kupiti? Ne znam kakve su tamo cure po tom pitanju, nisam nikad tako uzimala tester jer mi je bad :rolleyes: Ili moram u Sephoru?
S lijeva na desno:
* 3 - Opal
* 4 - Sand
* 5 - Peach
** realnija je boja na ruci
http://i47.tinypic.com/ftpjrq.jpg
http://i48.tinypic.com/zsojmp.jpg
bubibuuu
01.02.2010., 13:45
innocence ti je light verzija koliko sam ja uspjela skužit, kad sam kupovala chanelov puder sve sam ih isprobala i najbolji mi je bio pro lumiere, najbolje prekriva...s njim u kategoriji mi je bio i dior forever, pa sam stavila na jednu polovicu lica njega a na drugu pro lumiere...i bolji je bio pro lumiere pa sam kupila njega, i opet ću za sjedeće ljeto...
hoću reći, žena mi je odma rekla da ne teint inoccence jer mi neće baš prekrit kao pro
sad stvarno neznam šta ću.
:o
valjda će onda i moj brzo... naručila sam 21.1., šipano mi je 24.
receptisvijeta
01.02.2010., 13:49
Moze cure jedan savjet....koristim vec dugo vichy puder i relativno sam zadovoljna,jucer provala kod prije chanel pro lumiere i djeluje mi fenomenalno. I cijena je...dodje oko 320 kn, ali eto nasla sam na ebayu malo povoljnije. Da li se to isplati kupit? Imali tko negativna iskustva sa ovim puderom da se odgovorim od nauma :)
sad stvarno neznam šta ću.
:o
sorry ako sam te zbunila...
meni je baš sjeo dobro taj pro lumiere, i boja i tekstura i sve, stvarno je pro...najbolje namaži na pola lica jedan a na pola drugi pa prošetaj i nakon 10 minuta kad se fiksiraju vidi koji ti je bolji, neznam šta drugo :cerek:
@receptisvijeta kako si ga uspila nać jeftinije na ebayu, ja ga vrebam stalno i nikako naletit :bonk:
@bejo meni ga je šipala odmah sutradan! ostavila sam joj + feedback :rofl:
aj cure helpajte mi , za neki puder iz DM-a da nije preskup, jako prekrivanje za moje akne :( savjeti ??
aj cure helpajte mi , za neki puder iz DM-a da nije preskup, jako prekrivanje za moje akne :( savjeti ??
nećeš vjerovat, meni je bio skroz dobar onaj neki njihov Cover od 40 kn....baš za problematičnu kožu...ali mi ga se neda više koristit, dosadilo...i bio mi ok lorealov true match
esperanza0905
01.02.2010., 14:32
Hvala na ovom detaljnom izvještaju :)
Bilo bi najbolje da uzmem testere u posudicu u nekoj parfumeriji, je li u Douglasu u Ilici ulijevaju u posudicu na molbu i je li ih mogu tamo kupiti? Ne znam kakve su tamo cure po tom pitanju, nisam nikad tako uzimala tester jer mi je bad :rolleyes: Ili moram u Sephoru?
ja se direktno uvijek natrackam tamo kod njih pa testiram...
inace ti moraju uliti malo na test
nećeš vjerovat, meni je bio skroz dobar onaj neki njihov Cover od 40 kn....baš za problematičnu kožu...ali mi ga se neda više koristit, dosadilo...i bio mi ok lorealov true match
jel znaš točan naziv koji je ?????
A ovaj lorealov to mi se čini baš da je onako lagan, da nije za prekrivanje
jel znaš točan naziv koji je ?????
A ovaj lorealov to mi se čini baš da je onako lagan, da nije za prekrivanje
zove se baš cover, nekakva plava tuba, tamo di su im kreme za lice stoji...
a loreal se meni isto činio lagan iz prve ali super prekrije! koristila sam ga doduše ljeti...
Estee Lauder
01.02.2010., 15:05
Reci mi ima li baš velike razlike između double wear i colourestay-a , da se isplati imati oba, a i spf nije znatno veći kod EL. Čitala sam da su jako slična ta dva pudera. Željela bih probati taj EL, pa da znam što mogu očekivati, jer imam colourestay.:)
Mirella
01.02.2010., 15:23
S lijeva na desno:
* 3 - Opal
* 4 - Sand
* 5 - Peach
** realnija je boja na ruci
http://i47.tinypic.com/ftpjrq.jpg
http://i48.tinypic.com/zsojmp.jpg
Hvala ti na swatchevima. :)
Vrlo čudno, na ruci su mi sva 3 žuta, a u teglici je ovaj Sand koji bi u biti trebao biti najžući, izgleda rozast. :ne zna:
Lost_in_Wonderland
01.02.2010., 16:46
zove se baš cover, nekakva plava tuba, tamo di su im kreme za lice stoji...
a loreal se meni isto činio lagan iz prve ali super prekrije! koristila sam ga doduše ljeti...
to je manhattan cover...reklab ih...i toplo preporučam da ga zaboraviš jer je totalni otrov za problematičnu kožu!
radije uloži više para u puder a manje u nešto drugo od dekorativne kozmetike.
@ mardar
Ne bih ti ga znala usporediti s mf, nisam ga koristila.:ne zna:
Najbitnije ti je da znas podton. Ako si svjetla mislim da s 15 i 20 ne mozes fulati. Jedino je pitanje jesi li nc ili nw.
e sad taj podton me zbunjuje,od maxfactora meni treba ivory,od chanela mi treba 20clair puder,a od clinique mi je odlicna ivory 04,sad koji cu taj korektor uzet,imam svijetlu put,a rumene obraze,al mi ni skroz rozo ne odgovara:cerek:
to je manhattan cover...reklab ih...i toplo preporučam da ga zaboraviš jer je totalni otrov za problematičnu kožu!
radije uloži više para u puder a manje u nešto drugo od dekorativne kozmetike.
da, i ja se slažem da se ne smije štedit na puderu ali cura pita za jeftiniji puder u dm-u, eto, ja sam prije koristila taj i bio mi je OK, dok recimo revlon colorstay koji je duplo skuplji užas živi, oprištavila od njega, od tog covera bar nisam nikad oprištavila...
Daisy_24
01.02.2010., 18:11
imam jedno pitanjce....
kupila bih si tekući puder koji jako dobro prekriva crvenilo lica tj obraza....
imam normalnu kožu lica bez prštića...
probala sam chanel mat, boja mi je 30, ima netko tu boju pa da je otkupim? ak je ne koristi? pala sam na dupe kad sam vidla da je puder preko 300 kuna.
pa ak ima netko, moze i manja kolicina, ionak mi je bitno vise da ga probam...
thnx
daisy za tak nesto to treba dobar korektor. puder nece bash totalka prekrit crvenilo. meni je i dalje najbolji od laure mercier, ne znam dal operiras preko neta, a od domacih mi se revlonov cini full coverage
probala sam chanel mat, boja mi je 30, ima netko tu boju pa da je otkupim? ak je ne koristi? pala sam na dupe kad sam vidla da je puder preko 300 kuna.
pa ak ima netko, moze i manja kolicina, ionak mi je bitno vise da ga probam...
thnx
odustala sam nakon x godina od šanela. nešto su prominili jer sam bila njihov fan - ali bome sad preskupo za ono što nude. ne drži im puder par sati ni slučajno. :E
a vjerujem da si u pravu, ja sam zapravo vise nego zadovoljna s laurom mercier, po meni najbolje pudere i najbolje bolje imaju. ali 48 dolara je 7 grama pudera. pa trazim nesto kao alternativu. vidla sam da pixi koristi mnogo mat lumiere, a ima istu kozu kao ja, suhu i osjetljivu, pa sam mislila probati. ovo kaj sam probala u irisu cini mi se ok, testera naravno nemaju, zena me cudno pogledala kad sam je pitala za tester, jebate koda sam trazila besplatan puder, tak se ponasala.
ne znam, probala sam sve, ali sve dostupne i one manje nedostupne marke i mičem se od šanela. daleko su već godinu, dvi od savršenstva, a ja stvarno teško minjam marke kad su mi zadovoljavajuće.
točka na k je bio upravo mat lumiere i imam suhu kožu. :D :D
Nikad više.
imam jedno pitanjce....
kupila bih si tekući puder koji jako dobro prekriva crvenilo lica tj obraza....
imam normalnu kožu lica bez prštića...
isti slucaj i u mene,ssamo jos zna ponekad i koji pristic nastat,i za to crvenilo ti treba crvena podloga za lice,a ne korektor,jer ce ti korektor zeleni previse obraze isusit,ja cu sebi uzet pro lumier oc chanela jer mi super sve prekrije
ja sad na sebi imam pro lumiere, natrackala sam se na njihovom standu, samo što mi je žena i fiksirala sa puderom u prahu, a to baš i nisam htjela...al sam žurila na neki meeting, pa sam htjela biti u što boljem izdanju :cerek: :bonk:
naravno, sad mi je teško prosuditi kakav je puder, imam masniju kožu i prilično me zateže trenutno. Isprva mi se činio savršen, ali po meni prekriva jednako dobro kao forever, samo što je forever lakši na koži :) pro lumiere mi je dobar što se nisam zamastila ni usjajila, al nemam pojma sad jel to od fiksiranja s ovim u prahu, al mi se čini pretežak na koži, što u principu i je :ne zna: i naravno, nisam ni pitala koju nijansu su mi stavljali, al to je pogođeno :rofl:
sutra se idem natrackat s nude, preksutra sa doublewear, možda krajem tjedna budem znala konačnu odluku :D
e sad taj podton me zbunjuje,od maxfactora meni treba ivory,od chanela mi treba 20clair puder,a od clinique mi je odlicna ivory 04,sad koji cu taj korektor uzet,imam svijetlu put,a rumene obraze,al mi ni skroz rozo ne odgovara:cerek:
Mozda si neutralni podton.:ne zna:
Iako mislim da ivory uglavnom baza na rozo, ili...? :misli:
Jednom kad tocno utvrdis jesi li zuta ili roza :zubo:, nijanse ti kod maca nisu problem. Kao sto rekoh, ako uvijek uzimas najsvjetliju nijansu pudera, onda je to kod maca 15, a iduca po redu je 20. Razlika u nijansi nije velika, ali u podtonu je.:mig:
Jednom kad tocno utvrdis jesi li zuta ili roza :zubo:, nijanse ti kod maca nisu problem. Kao sto rekoh, ako uvijek uzimas najsvjetliju nijansu pudera, onda je to kod maca 15, a iduca po redu je 20. Razlika u nijansi nije velika, ali u podtonu je.:mig:
ok,onda koji je zuti a koji rozi podton,mislim u njihovim siframa pa cu vidit koji cu,ali mislim prije rozi jer ovaj od maxfactora baca za rozo,jel ima mozda netko jos da mi pomogne sta da odaberem
ivanea1
01.02.2010., 22:01
i onda po tebi je bolje uzet chanelov puder od intervene,ja bih uzela pro lumier,clair 20,jer sam plavusa,... i treba mi neki koji odlicno prekriva,a za njeg znam da je savrsenstvo od pudera,kakve su mu cijene u austriji jel znas,jel jeftiniji neg u nas:cerek:
Ako ti treba jače prekrivanje, onda 100% ti je bolji Chanel od Intervene-a. Nisam probala pro lumiere, al pošto mi je mat lum. pri kraju, budem sad malo istraživala po parfumerijama (mrzim to, al kako drugačije kupiti puder)
Nemam ti pojma kolike su cijene vani, jer sve kupujem u Zg, lijena sam za drugo :)
ok,onda koji je zuti a koji rozi podton,mislim u njihovim siframa pa cu vidit koji cu,ali mislim prije rozi jer ovaj od maxfactora baca za rozo,jel ima mozda netko jos da mi pomogne sta da odaberem
nc je zuti podton
nw je rozi podton
Dobro prouci svoje pudere i korektore pa odluci! :mig:
Jel ko probao Deborah puder , jučer sam našla u DM-u , za suhu kožu, bio je 81 kn sad je neka akcija i 50kn je... jel oni pokrivaju dobro??
Elektra
02.02.2010., 10:03
ne znam, probala sam sve, ali sve dostupne i one manje nedostupne marke i mičem se od šanela. daleko su već godinu, dvi od savršenstva, a ja stvarno teško minjam marke kad su mi zadovoljavajuće.
točka na k je bio upravo mat lumiere i imam suhu kožu. :D :D
Nikad više.
Mat Lumiere nije za suhu kožu, barem ga ja nikad takvoj koži ne bih preporučila. :confused: Idealan je za mješovitu/masnu. Ja imam mješovitu i zaista je čudo od pudera kako fino matira. :cerek: Šteta samo lošeg izbora nijansi kod nas. :(
Elektra
02.02.2010., 10:04
Jel ko probao Deborah puder , jučer sam našla u DM-u , za suhu kožu, bio je 81 kn sad je neka akcija i 50kn je... jel oni pokrivaju dobro??
Uzmi neku posudicu i pitaj da ti malo testera stave unutra da isprobaš doma na licu pa ga nosi dok si doma da vidiš kako se ponaša. To ti je jedini način da ustanoviš ako ti paše. :)
Elektra
02.02.2010., 10:09
Ivory nijanse su za osobe sa žutim podtonom (barem bi trebale biti).
A ako si koristila Chanel 020 clair nijansu i ako ti je nijansa savršeno odgovarala, onda si definitivno žuta tako da kod MAC-a gledaj NC nijanse (NC15 ili NC20). :)
Mat Lumiere nije za suhu kožu, barem ga ja nikad takvoj koži ne bih preporučila. :confused: Idealan je za mješovitu/masnu. Ja imam mješovitu i zaista je čudo od pudera kako fino matira. :cerek: Šteta samo lošeg izbora nijansi kod nas. :(
a kupujem pudere kako meni odgovaraju na faci - a ne što piše. uglavnom, iako sam šanel fan, jednostavno sam ih prestala koristit. :ne zna:
Uzmi neku posudicu i pitaj da ti malo testera stave unutra da isprobaš doma na licu pa ga nosi dok si doma da vidiš kako se ponaša. To ti je jedini način da ustanoviš ako ti paše. :)
meni je ovo uvijek jakoooo neugodno pitati. a ako već pitam, onda pitam samo u jednoj parfumeriji i to stokam prvo kroz vrata da vidim jel radi ta jedna teta koja je skroz na mjestu - ako radi, onda krećem u akciju :lol: znam da sam blesava... ali ajde, barem mi sestre budu uvijek sretne kad se rješavam krivih nijansi pudera i onih koji ne odgovaraju mojoj koži :zubo:
Elektra
02.02.2010., 10:21
meni je ovo uvijek jakoooo neugodno pitati. a ako već pitam, onda pitam samo u jednoj parfumeriji i to stokam prvo kroz vrata da vidim jel radi ta jedna teta koja je skroz na mjestu - ako radi, onda krećem u akciju :lol: znam da sam blesava... ali ajde, barem mi sestre budu uvijek sretne kad se rješavam krivih nijansi pudera :zubo:
A je, i meni je neugodno, ali bez da probam puder na licu kako spada i to doma - ne kupujem nijedan. :o
Mrzim kad moram nešto isprobavati na ruci (ta praksa mi je posebno debilna). Pa nijedan proizvod ne nosim na ruci, već na licu i moje je pravo da kao kupac isprobam proizvod kako spada. :kava: :D
Andjelcic
02.02.2010., 10:24
zar ti nisi pricala da imas akne? zasto onda gledas pudere za suhu kožu, ti će ti samo sranje napraviti...
A je, i meni je neugodno, ali bez da probam puder na licu kako spada i to doma - ne kupujem nijedan. :o
Mrzim kad moram nešto isprobavati na ruci (ta praksa mi je posebno debilna). Pa nijedan proizvod ne nosim na ruci, već na licu i moje je pravo da kao kupac isprobam proizvod kako spada. :kava: :D
razumijem što želiš reći, ali toliko mi bude neugodno da si ne mogu pomoći. zato mi je super kad na ebayu naletim na male testere (5ml) pa mogu na miru doma isprobati jel mi odgovara.
ajde, bar znam da nisam jedina čudakinja kojoj je neugodno. naime, prijateljice bez problema uđu u parfumeriju, ponesu bočicu i zatraže malo pudera za doma dok se ja crvenim kao paradajz kad dozrije u ljeto :D
a s tim isprobavanjem na ruku bi mi ista logika bila: kad dobijem hidratantnu kremicu za lice ne vidim zašto ju ne bih isprobala na stopalima? i još kad mi stavi puder na ruku, razmaže ga i onda kaže: da, ovo je vaša savršeno pogođena nijansa ?!?
Andjelčić zato što su mi obrazi suhi ko barut , al turbo suhi, akne imam na bradi i čelu.
Elektra, pitala ja jučer tetu u DM-u jel mogu dobit testera (nisam imala posudicu), kaže ona nemože da mogu tu probat, možda da ponesem posudicu drugi puta , jer tamo mi se ne isplati probavat zbog onih svjetala
Elektra, pitala ja jučer tetu u DM-u jel mogu dobit testera (nisam imala posudicu), kaže ona nemože da mogu tu probat, možda da ponesem posudicu drugi puta , jer tamo mi se ne isplati probavat zbog onih svjetala
ili dođi u dm bez pudera, nanesi ga na jedan dio lica i odi van na svjetlo pogledati kako to izgleda :)
Vespers
02.02.2010., 10:46
ali toliko mi bude neugodno da si ne mogu pomoći.
Same here :ne zna: Ne mogu i bok. Samo kod određene tete u Fendiju :)
Elektra
02.02.2010., 11:01
Andjelčić zato što su mi obrazi suhi ko barut , al turbo suhi, akne imam na bradi i čelu.
Koju kremu koristiš za lice? Ako su ti obrazu suhi kao barut, kupi si onaj Vichyjev mineralni balzam, to je jako dobra stvar za vas suhokošce :top:
Što se isprobavanja tiče, uzmi pusudicu drugi put i zamoli samo da ti malo stavi unutra da možeš isprobati doma kao čovjek. :) Tamo se zaista ne isplati isprobavati baš zbog tog lošeg osvjetljenja.
ili dođi u dm bez pudera, nanesi ga na jedan dio lica i odi van na svjetlo pogledati kako to izgleda :)
To je ok, ali opet, ne znaš kako će se puder na koži ponašati kroz 3-4 sata recimo, a to možeš jedino doma isprobat kako spada. :ne zna:
To je ok, ali opet, ne znaš kako će se puder na koži ponašati kroz 3-4 sata recimo, a to možeš jedino doma isprobat kako spada. :ne zna:
istina... ali tete u dm-u znaju biti prilično čudne. neki dan sam kupila nivein tekući puder tamo i isprobavam nijansu na prijelazu s lica na vrat, izvadim ogledalo i približim se vratima da vidim jel mi odgovara, i dolazi ženska (usput, nekoliko godina mlađa od mene, jedva bih joj 18 dala) i govori: gospodična, ovo vam nije besplatno šminkanje. odgovorim joj da moram probati nijansu da vidim jel mi odgovara, a ona meni na to: pa probajte na ruku. :rofl::rofl::rofl: još ćemo početi na ruci/dlanu testirati žitarice, epilator, kremu za stopala, cipele, skije i sve ostalo što se naravno testira na ruci :lol: :lol:
Andjelcic
02.02.2010., 12:17
mozda da probas iskombinirati 2 pudera - posebno za suhe dijelove, a posebno za problematicne? nemoj se zezati i na akne stavljati pudere za suhu kozu, koji su najcesce puni ulja i dodatno ce ti pogorsati stanje...
još ćemo početi na ruci/dlanu testirati žitarice, epilator, kremu za stopala, cipele, skije i sve ostalo što se naravno testira na ruci :lol: :lol:
hahaha, good point :top::zubo:
ma još da i 2 pudera stavljam pa kud bi stigla... trebam baš nešto što mogu stavit i na obraze koji su suhi i na bradu i čelo di su akne :((( joooj e popiizdipis ću dobit od pronalaska pudera :eek:
Starleta
02.02.2010., 13:39
tebi obrazi vjerojatno nisu suhi već dehidrirani, a to je bitna razlika
dehidriranoj koži nedostaje vlage/vode, a suhoj koži nedostaje i masnoće...
zato su kreme i puderi za suhu kožu dosta masni, a to nikako ne odgovara masnoj koži...
cure često tako pogriješe u procjeni svoje kože i onda neodgovarajućom njegom naprave još veći problem!
kakav bi onda puder trebala tražit ? :misli:
Starleta
02.02.2010., 13:52
Hidratantni, oil free!
hvala ti.... probat ću naći neki. Koji mi ti preporučaš ako smijem zamolit za savjet?? nešto iz dm-a
što se guerlana tiče, ok je...lagan puder, stvarno ko da ga nemaš a dosta dobro prekriva, zadovoljna sam, hvala mirella :kiss:
ali stvarno, ta svjetla u parfumeriji, užas! došla sam u irisa sa njim na licu i izgledala ko da skoro pa nemam puder :eek: doma i nije baš tako, ne znam...uglavnom, probala sam dior nude, koji je malo hidratantniji od forevera jer navodno ima silikon koji prepoznaje mjesta na koži koja treba hidratizirat, kao prilagodi se skroz licu...jel ga ima koja od vas? kakav vam je?
Mirella
02.02.2010., 14:41
)
Krivo ! :azdaja: Nismo tako učile ! :lol::rofl: Se sjećaš oznaka za Shiseido puder gdje je I ispred broja oznaka za Ivory (roza podton), N ispred broja za Neutral i O ispred broja znači Ochre ( žuti podton) ?
Ivory su nijanse za osobe rozog podtona kože i obično su dosta svijetle. Elektra to je tvoja nijansa. :mig:
I da opet ponovim jer vidim da svako malo netko si ne zna odrediti podton tena:
da bi najlakše ustanovile kojeg podtona vam je koža, pogledajte si na danjem svijetlu zapešće ruke s unutarnje strane. Ako su vam žile plave onda ste roza podton, ako su vam žile zelene onda ste žuti podton,a ako su vam žile i zelene i plave onda ste neutralni podton.
E sad kad to odredite, dalje je već puno lakše odrediti ton kože, jeste li svijetle, srednje ili tamne.
Meni je sad najsigurnije utvrditi podton pudera kojeg biram na način da odaberem 3 komada istog pudera, nijanse jedna do druge kapnem na zapešće i onda ih promotrim bez ikakvog trljanja. točno se može utvrditi koja vuče na rozo, koja na žuto, koja je neutralna. To je puno teže utvrditi kad se promatra samo jedna nijansa.
Mirella
02.02.2010., 14:43
što se guerlana tiče, ok je...lagan puder, stvarno ko da ga nemaš a dosta dobro prekriva, zadovoljna sam, hvala mirella :kiss:
Joj nema na čemu, meni je uvijek zadovoljstvo nekome pomoći. :cerek:
Krivo ! :azdaja: Nismo tako učile ! :lol::rofl: Se sjećaš oznaka za Shiseido puder gdje je I ispred broja oznaka za Ivory (roza podton), N ispred broja za Neutral i O ispred broja znači Ochre ( žuti podton) ?
Ivory su nijanse za osobe rozog podtona kože i obično su dosta svijetle. Elektra to je tvoja nijansa. :mig:
da bi najlakše ustanovile kojeg podtona vam je koža, pogledajte si na danjem svijetlu zapešće ruke s unutarnje strane. Ako su vam žile plave onda ste roza podton, ako su vam žile zelene onda ste žuti podton,a ako su vam žile i zelene i plave onda ste neutralni podton.
E sad kad to odredite, dalje je već puno lakše odrediti ton kože, jeste li svijetle, srednje ili tamne.
Meni je sad najsigurnije utvrditi podton pudera kojeg biram na način da odaberem 3 komada istog pudera, nijanse jedna do druge kapnem na zapešće i onda ih promotrim bez ikakvog trljanja. točno se može utvrditi koja vuče na rozo, koja na žuto, koja je neutralna. To je puno teže utvrditi kad se promatra samo jedna nijansa.
heheh zato sam ja grintala za mary kay- uh žut li je ovaj puder, mamicu mu njegovu, a ja neutralna...njihove su oznake koliko se sjećam zadnja znamenka 2 žuti, 4 rozi a 0 neutralni...ja ubola 2, nisam pooojma imala o podtonovima :brukica:
Elektra
02.02.2010., 16:04
Meni te oznake apsolutno ništa ne znače kad meni Ivory nijanse jesu žute (na meni, jel'). :ne zna: Ili ja krivo vidim, ali meni te nijanse zaista ne odgovaraju. :misli:
Recimo, LaurEss podloge sve sa Ivory nazivom su za osobe sa žutim/neutralnim podtonom. I to se baš skuži na slikama, tako da ni ne trebam čitati šta piše - vidim da su žute. :confused:
Možda si neutralna ipak :zubo:
Ja sam dugo brijala da sam žuta a u biti sam neutralna ;) i trebalo mi je par godina - al bar više ne biram krive nijanse ;)
Elektra
02.02.2010., 16:11
Ma nisam ja ni neutralna ni žuta već vidljivo roza :D
Zato uopće ne kužim te neke oznake. Ispada da svaka firma fura svoju politiku. :confused:
Elektra
02.02.2010., 16:13
Evo, tu se vidi razlika i kužim po nijansama koja je neutralna, roza i žuta, ali ja nisam isprobala Shiseido podloge no znam da ono što sam gledala od Ivory nijansi da je jednostavno bilo žuto :ne zna:
http://farm4.static.flickr.com/3081/3374428179_732673a4fd_o.jpg
marija82
02.02.2010., 16:17
ja što sam starija sve mi se više čini da sam neutralna. baš primjećujem da mi žute nijanse nekako počinju odskakat od lica. :ne zna: sad sam baš uzela revlonov colorstay nijansu 150 buff, baš je neutralna. prva slijedeća 150 je bila žuća i uočavala mi se na koži.
Vespers
02.02.2010., 17:14
Evo, tu se vidi razlika i kužim po nijansama koja je neutralna, roza i žuta, ali ja nisam isprobala Shiseido podloge no znam da ono što sam gledala od Ivory nijansi da je jednostavno bilo žuto :ne zna:
Kad ovako na tir pogledam ovu sliku, odmah bez puno odlučivanja znam da je za mene nijansa BF20, ali mogla bi mi pristajat i O20.
@Marija: kako misliš da si uzela 150 buff koja je neutralna i prva sljedeća 150 je bila žuća?! Ne razumijem. zar postoje dvije 150-tke? Ja imam 150 buff i meni je lagano žutkasta, ali ni blizu kao Chanel ML 020. Što ti misliš? ;)
Elektra
02.02.2010., 17:24
E da, sad sam gledala onak Oriflame T-balance puder i imam nijansu Natural Ivory, ona mi odgovara :D iako, nisam ga dugo koristila, budem ga sutra ujutro isprobavala malo da vidim kako izgleda. :o
E da, sad sam gledala onak Oriflame T-balance puder i imam nijansu Natural Ivory, ona mi odgovara :D iako, nisam ga dugo koristila, budem ga sutra ujutro isprobavala malo da vidim kako izgleda. :o
I ja imam taj Oriflameov i ta nijansa nije žuta, više je neutralno-roskasta, a takav je i moj ten. :D Dugo godina sam koristila Cliniqueov Superbalanced tekući, nijansu Ivory, koja također nije žuta.
Krivo.:mig:
Ivory - rozi podton.
Beige - zuti podton.
Ovo vrijedi kod mnogih proizvodjaca pudera, barem onih koje sam ja isprobala, a isprobala sam ih na tone.:mig:
Ivory su nijanse za osobe rozog podtona kože i obično su dosta svijetle.
Tako je!:top:
Vespers
02.02.2010., 19:00
I meni se čini da su ivory rozaste, tako mi barem uvijek djeluju.
Jel može netko kometirat nijansu alabaster kod clinique pudera, ovaj novi, even better spf15
Vespers
02.02.2010., 19:02
Kad ovako na tir pogledam ovu sliku, odmah bez puno odlučivanja znam da je za mene nijansa BF20, ali mogla bi mi pristajat i O20.
Ne ne, ipak O20. :top:
marija82
02.02.2010., 19:47
@Marija: kako misliš da si uzela 150 buff koja je neutralna i prva sljedeća 150 je bila žuća?! Ne razumijem. zar postoje dvije 150-tke? Ja imam 150 buff i meni je lagano žutkasta, ali ni blizu kao Chanel ML 020. Što ti misliš? ;)
sorry, krivo sam napisala, mislila sam da je prva slijedeća 180. :bonk:
onda sta ja od maca da uzmem,ocu uzet taj korektor,imam rumeno lice,pogotovo obrazi,i treunutno od clinique imam ivory 04 nijansu,a meni je od chanela dobar clair 20,koji cu ton maca,help
Lilivanili
02.02.2010., 20:24
ja sam isprobala svoj novi ysl teint majeur luxurious foundation, naručen s jagodice po onoj super cijeni od nešto manje od 200 kn.
dakle, nanošenje predivno, kao neka fina baršunasta krema, ne vidi se na licu, predivno izjednači ten, miris jako fin, blag, prekrivanje srednje, otprilike kao givenchy photo p., nijansa 4 savršena, prilagodi se tenu skroz, postojanost dobra. sve u svemu jako fin puder, zadovoljna sam:cerek:
Da, stvarno jako fin puder. Meni možda malo prejak miris, nanosi se krasno, klizi po koži, ugodan, ni ne osjeti se, nema težine, prekrivanje otprilike kao Givenchy Photoperfection, možda čak i bolje.
U svakom slučaju ako ga usporedim sa ovim Givenchy bolje sjedne na lice, meni se PhotoP. zasjaji dosta brzo (ali to je takav puder), dok ovom YSL treba puno više.
Nijansa 2 meni djeluje malo žućkasto i iako je tamna u posudici, na licu je svijetla.:)
Prvi put kad sam ga stavila sam mislila da sam fulala nijansu (činio mi se žut), ali nakon nanošenja jako se brzo stopio sa kožom i prilagodio. Nevjerojatno.
Uglavnom, jako sam zadovoljna. :s
*soul*mate*
02.02.2010., 21:17
Dianna - probaj Loreal Infaillible - meni je bio dobar. Ima ga u dmu, mislim da je do 90kn. Dugo traje i meni nije pogoršavao stanje kože dok sam ga koristila :top: iako sam zeznula nijansu pa ga još uvijek imam doma, stoji bezveze...
No opet, pa valjda imaš neku ljekarnu tu gdje jesi? nisi u nekoj zabiti pa da ju nemaš. Probaj uzet t leclerc (čula sam da je to dobra stvar) ili coverderm...
Također dobar puder (za baš iznimno prekrivanje) je meni bio vichy dermablend (samo ga nemoj previše stavljat jer ćeš izgledat ožbukano)
ancatdubh
02.02.2010., 21:52
ja bi jedino izdvojila BF20 kao zuti podton..:confused:..jel jos koji? i sad sam kopala po netu pa sam zakljucila da sam rozi podton,a mislila sam da sam zuti...i nisam znala da i neke tamnoputije zene i smedjokose mogu spadat u rozi podton:confused: ja mislila da samo plavuse:confused:
dali vam se cini da max factor puderi vise naginju zutom podtonu a lorealovi rozom?
ivanea1
02.02.2010., 22:02
Isprobala sam danas Forever i stvarno je super puder. Bio mi je na licu nekih 4 sata i odlično se držao, a pokrivanje je :s :s :s. Malo me muči nijansa, pa ću još ću isprobati EL Doublewear i onda vidjeti koji je bolji.
a cure, što je sa breskvastim podtonom, guglala sam, piše da kao neutralni ide na sve? :ne zna:
Soul mate baš sam prekjučer gledala u DM-u taj Lorealov infallible i baš mi se nije činio da je za prekrivanje, ne znam , probala sam ga samo na ruku :rolleyes:
strah me uzet pa da mi ne paše, trebam baš malo teži puder
Starleta
03.02.2010., 09:37
dianna, ja ih ti rado nešto preporučila, ali stvarno dugo nisam kupila puder u dm-u:ne zna:
samo nemoj uzeti neki preteški jer bi mogao isušiti dio kože koja je i onako jako isušena:)
Bolje kombiniraj neki lakši puder sa korektorom!
Gle, napisale smo ti hrpu preporuka, a na tebi je da odlucis hoces li dati vise novca za kvalitetniji puder s jacim prekrivanjem, ili ces riskirati s jeftinijim. Trebas krenuti u dm, apoteku, limoni, whatever, pokupiti testere i isprobati.:kava:
Za svaki puder koji ti je preporucen imas zamjerku i ispitujes dalje.:confused:
Starleta hvala :grli: al neznam stvarno, kad sam ograničena samo na taj DM, i da, zaboravila sam imamo u Mercatoru Iris, al tamo nema izbora baš... jedino da odem u drugi grad :rolleyes:
iako bi ja bolje uzela jače prekrivanje pa bi onda stavila više hidratantne kreme na suhe dijelove tj.na obraze , samo ne znam KOJI :misli: kad cure kažu ne deborah, max factor znam da ne smijem, Lorealov ne znam kakav je ,al ne čini se baš da prekriva .....tak da sam ostala na nuli opet :(
dobro frupy , sorry ,nisam ništa loše mislila.... Odgovara mi puder do 200kn
Elektra
03.02.2010., 09:42
Starleta hvala :grli: al neznam stvarno, kad sam ograničena samo na taj DM, i da, zaboravila sam imamo u Mercatoru Iris, al tamo nema izbora baš... jedino da odem u drugi grad :rolleyes:
A imaš ljekarnu? Pogledaj Vichy ili Avene pudere. :ne zna:
Elektra
03.02.2010., 09:43
ja bi jedino izdvojila BF20 kao zuti podton..:confused:..jel jos koji? i sad sam kopala po netu pa sam zakljucila da sam rozi podton,a mislila sam da sam zuti...i nisam znala da i neke tamnoputije zene i smedjokose mogu spadat u rozi podton:confused: ja mislila da samo plavuse:confused:
dali vam se cini da max factor puderi vise naginju zutom podtonu a lorealovi rozom?
Baš se skuži kako su ovi sa O ispred brojke puno žući od ovih pidera sa slovom I ispred brojke. :)
Baš sam htjela reći, otići ću u ljekarnu i taj Vichy probati???? koji točno od vichya??? i koji od avena je dobar??
I hvalile ste od Chanela Mat lumiere, možda da i taj probam??? kažete da dobro pokriva
piromankaaa
03.02.2010., 10:00
Baš sam htjela reći, otići ću u ljekarnu i taj Vichy probati???? koji točno od vichya??? i koji od avena je dobar??
meni si iskreno već pomalo naporna, želiš puder al ne prihvačaš ni jedan prijedlog i ni jedan savjet koji si dobila... a imaš ih 100 nabrojanih :rolleyes: .... put pod noge u dm, ljekarnu i gledaj testere :rolleyes: kad već neide ovako....:kava:....
iako bi ja bolje uzela jače prekrivanje pa bi onda stavila više hidratantne kreme na suhe dijelove tj.na obraze , samo ne znam KOJI :misli: kad cure kažu ne deborah, max factor znam da ne smijem, Lorealov ne znam kakav je ,al ne čini se baš da prekriva .....tak da sam ostala na nuli opet :(
lorealov true match ti dobro prekriva...a nije žbukast
nego, opet osvrt na guerlan...jučer sam ga po buri imala i obrazi mi ispucali, sve me peklo kad sam ga navečer skinula i namazala lice, to mi se nikada još nije desilo :confused: valjda je ipak prelagan, možda bih trebala ipak bar dok je bura stavljat neki malo ''žbukastiji''
i da, malo mi se previše sjaji, na čelu uglavnom...u stvari on se odmah u startu ne fiksira nego ostane baš vlažan, valjda zato jer je za suhu kožu
I hvalile ste od Chanela Mat lumiere, možda da i taj probam??? kažete da dobro pokriva
taj ti je 300 kn...odluči se koliko para možeš dat prvo, pa onda kakav puder ti treba prema tipu kože, koja jačina prekrivanja...ne paše svakom isto...i naravno da ćeš morat otić i probat to sve na sebi inače ćeš fulat
piromankaaa
03.02.2010., 10:06
ok, ne pitam više..sorry
ma slobodno ti pitaš... al nemoj odmah odbacit prijedlog.... odi vidi i probaj.... možeš užicat i testere za doma.... pa vidjet par dana kak će ti pasat.... znam da nije lako nać puder ili ispljunut 200 kn za njega pa još fulat...
ali ne možeš izabrat puder samo na temelju naših prijedloga... svakom nešto drugo paše... nekome će jedan bit prepresavršen, drugome napravit akne, treča se bu otopila, sjajila, desetu bude osušio :lol: ....
Vespers
03.02.2010., 10:08
Ja sam suzila izbor: Clinique even better - EA Intervene - Dior Forever. Drugi mjesec krećem u lov!
btw nema nitko koju riječ za dior nude ? :tuzni:
Lake ups, učinilo mi se da je taj chanelov 136 kn , zeznila sam se onda...
Piromanka ma ne odbacujem ja nijedan prijedlog, već čitam,pitam i onda gledam što bi mogla probati od svega toga.... eto probat ću vichy, avene i u dm-u Loreal Infaillable .... tenks ;)
Elektra
03.02.2010., 10:19
Vichy i Avene puderi su ti do 130kn čini mi se.
Mirella
03.02.2010., 10:28
a cure, što je sa breskvastim podtonom, guglala sam, piše da kao neutralni ide na sve? :ne zna:
ja zbilja ne znak kaj si ti guglala jer breskvasti podton ne postoji. Postoje samo ona tri koja smo već spominjali.
I ne razumijem što ti to znači da neutralni ide na sve ? :confused:
Soul mate baš sam prekjučer gledala u DM-u taj Lorealov infallible i baš mi se nije činio da je za prekrivanje, ne znam , probala sam ga samo na ruku :rolleyes:
On dosta dobro prekriva, i izvrstan je za suhu kožu. I ima dobre nijanse ;)
To mi je definitivno najbolji puder iz dm-a. :top:
(btw, ja nisam baš mjerodavna za prekrivanje, ali znam da ovaj bolje prekriva i od YSL-a i Givenchya i Intervena...)
vichyevka
03.02.2010., 10:33
pohvaljujem nove vichyeve pudere.:s
probala sam oba: i za suhu i za normalnu kozu i stvarno ne znam koji mi je bolji :cerek::cerek:
stvarno mi se cini da su im nijanse bolje i puno normalnije od onih prije. prije sam ih morala mijesati a sad mi njihova 23 je izvrsna :)
vichy za normalnu kozu ima sasvim solidno prekrivanje, postojan je i iznenadilo me da ne ostaje ni na robi ni na mararmicama(brisala sam nos i mararmica je bila cista).
vichy za suhu kozu je gusci od ovog za normalnu kozu, malo se teze razmazuje ali i malo bolje prekriva.
u svako slucaju vichy za normalnu kozu mi jako slici givchyevom a ovaj za suhu kozu je malo tezi ali stvarno jako dobar.
cijena oba pudera je 134kn. mislim da je to sasvim pristoja cijena za ovo sto nudi.
:cheer: za vichy pudere
nego, jesu li napokon dobili testere?
ja sam ti vec rekla,kako ces i sta ces,i ja sam kupovala jeftinije i novce bacala,jedan mjesec puder,drugi korektor dobar,evo hvale mac korektor i ja cu ga uzet,ili za te flekice uzmi od pupe korektor zeleni,imas ga u iris,probaj od clinique even better,oni su ti dermatoloski ispitani i lagani za kozu,dodi sa posudicom i nek ti malo izlije,kupis u apoteci,taj ti je puder oko 260kn,a na netu oko 150,a chanel pro lumier ja ti jamcim da sve prekriva,ali ispod svakog moras opet malo korektora,i za flekice je odlican zeleni korektor al ga ne smijes na obraze stavljat jer ce ti ih isusit,...
pro lumier je 320kn,ali vrijedi,.....
probala sam oba: i za suhu i za normalnu kozu i stvarno ne znam koji mi je bolji :cerek::cerek:
stvarno mi se cini da su im nijanse bolje i puno normalnije od onih prije. prije sam ih morala mijesati a sad mi njihova 23 je izvrsna :)
vichy za normalnu kozu ima sasvim solidno prekrivanje, postojan je i iznenadilo me da ne ostaje ni na robi ni na mararmicama(brisala sam nos i mararmica je bila cista).
vichy za suhu kozu je gusci od ovog za normalnu kozu, malo se teze razmazuje ali i malo bolje prekriva.
u svako slucaju vichy za normalnu kozu mi jako slici givchyevom a ovaj za suhu kozu je malo tezi ali stvarno jako dobar.
cijena oba pudera je 134kn. mislim da je to sasvim pristoja cijena za ovo sto nudi.
nakon ovoga posta, idem u ljekarnu po oba testera , čini se super ovako... a i cijena nije strašna....
e sad,opet na mukama, suhi ili za norm.kožu? koji bi meni pasao, obrazi suhi a na čelu i bradi akne :misli:
eo još to pitam i više ne :zubo:
vichyevka
03.02.2010., 10:49
nakon ovoga posta, idem u ljekarnu po oba testera , čini se super ovako... a i cijena nije strašna....
e sad,opet na mukama, suhi ili za norm.kožu? koji bi meni pasao, obrazi suhi a na čelu i bradi akne :misli:
eo još to pitam i više ne :zubo:
a gle ako imas dobru kremu onda bi ti mozda odgovarao ovaj za normalnu kozu:)
ja ima ekstremno suho lice, ali kako je sad u dobroj fazi onda mi je ovaj za normalnu kozu bio sasvim ok. a akne ti ionako nijedan puder osim nekog ultra teskog nece prekrit tako da...
tako daaa...?? za normalnu???? i ja imam suhu ,i rekla bi dehidriranu kožu
Mirella
03.02.2010., 10:51
nego, opet osvrt na guerlan...jučer sam ga po buri imala i obrazi mi ispucali, sve me peklo kad sam ga navečer skinula i namazala lice, to mi se nikada još nije desilo :confused: valjda je ipak prelagan, možda bih trebala ipak bar dok je bura stavljat neki malo ''žbukastiji''
i da, malo mi se previše sjaji, na čelu uglavnom...u stvari on se odmah u startu ne fiksira nego ostane baš vlažan, valjda zato jer je za suhu kožu
Pa ja mislim da ti nisu od pudera obrazi popucali , nego je kremaza lice koju koristiš preslaba. kakvu kremu koristiš ? sada zimi nije dovoljno hidratizirati kožu, treba i nečeg hranjivog u njoj, pogotovo ako imaš suhu kožu.
vichyevka
03.02.2010., 10:54
tako da mislim da mroas probati oba pudera i sama odlucit koji ti je bolji :mig:
Mirella
03.02.2010., 10:56
Dianna po ovome kako opisuješ svoju kožu ja bih rekla da imaš mješovitu dehidriranu kožu i mislim da bi prvo trebala investirati u dobru kremu da si kožu dovedeš u red,a potom i u dobar puder.
Suha koža nema akni, samo osjećaj zategnutosti,a normalna koža je divna, tak da se ne možeš svrstati u te dvije kategorije, no ipak postoji mogućnost da će ti sada po zimi odgovarati ovaj Vichy za normalnu kožu, no s prvim toplijim danima sjajit ćeš se od njega.
vichyevka
03.02.2010., 10:59
Dianna po ovome kako opisuješ svoju kožu ja bih rekla da imaš mješovitu dehidriranu kožu i mislim da bi prvo trebala investirati u dobru kremu da si kožu dovedeš u red,a potom i u dobar puder.
Suha koža nema akni, samo osjećaj zategnutosti,a normalna koža je divna, tak da se ne možeš svrstati u te dvije kategorije, no ipak postoji mogućnost da će ti sada po zimi odgovarati ovaj Vichy za normalnu kožu, no s prvim toplijim danima sjajit ćeš se od njega.
vjerovatno si mirella u pravu...;)
a vec se bezbroj puta ponovilo da je osnovna stvar krema :)
znaci: prvo krema a onda uzim testere oba pudera, isprobaj i odluci koji ti je bolji:)
okej, tako ću onda napravit. Koju kremu preporučate??? koristila sam dosad Rosal Clearface, za ovaj puder trebam sigurno jaču
kikibela
03.02.2010., 11:02
malo offtopicharim ali ako imaš suhu i dehidriranu kožu za zimsko vrijeme kakvo je sada (a potrajat će barem još mjesec i pol) traži u apoteci testere Nuxe aroma vaillance. Spas za suhu kožu baš za zimu!!!! kad kožu dovedeš u red bit će lakše naći i puder, ja imam isto suhu kožu i sad po zimi koristim Clinique moisture make up (tubica) sto i nešto kuna a traje jako dugo.
vichyevka
03.02.2010., 11:08
okej, tako ću onda napravit. Koju kremu preporučate??? koristila sam dosad Rosal Clearface, za ovaj puder trebam sigurno jaču
bejb ne trebas ZA puder jacu kremu nego za svoje lice ;)
a ja ti imam jako suhu kozu tako da ti ne znam pomoc, ali mislim da je mirella tu omanji strucnjak :)
edit: ako pitas za shu kozu meni je jako dobra lerbolario krema(jako je masna), dobra mi je nuxe creme fraiche za suhu kozu ali mi je ovu zimu lice spasila straletina kuhinja :cerek:
aj Mirela pomagaj onda ;)
Starleta
03.02.2010., 11:20
Mirella ti je već napisala, ti nemaš suhu kožu!!!
Imaš dehidriranu, masnu kožu i nemoj to brkati jer ćeš si kupiti krivu kremu i napraviti katastrofu na koži!
Kao što je vichy napisala ona koristi kreme koje su masne jer ima suhu kožu, a zamisli kako bi to bila dobra podloga za tvoju masnu kožu i razvoj akni:eek:
Sponza ri
03.02.2010., 11:20
jeeeej :)
bas cu ici probat :)
Sponza ri
03.02.2010., 11:21
preparativna je kat iznad dekorativne :raspa: :kava:
Pa ja mislim da ti nisu od pudera obrazi popucali , nego je kremaza lice koju koristiš preslaba. kakvu kremu koristiš ? sada zimi nije dovoljno hidratizirati kožu, treba i nečeg hranjivog u njoj, pogotovo ako imaš suhu kožu.
hm, nikad mi se to nije desilo do sada, sa drugim puderima (koristim uvijek teže zbog prekrivanja) ovo mi je vjerovatno prvi light puder a natrackala sam ispod njega iste kreme ko i prijašnjih dana, ne znam
ali bura u dalmaciji je zeznuta stvar definitivno, probija do kosti :D
inače koristim effaclar duo trenutno, ali morat ću izbjegavat za ove suhe djelove i na njih stavit nešto za suhu (za prvu pomoć poslužila neka dječja protiv vjetra :rofl: ) a effaclar na aknaste djelove, dobra je to krema ko podloga puderu jer zagladi malo površinu i stvori neki film...
sorryte na offu :no:
ej jesi li i prije koristila vichy aera teint,jel možeš usporediti nijanse malo,jesi li i prije koristila nijansu 23? ja i dalje nemogu naći testere a treba mi novi puder pod hitno,koristila sam nijansu 12 zimi,a 23 na proljeće al u biti su mi obje ok,jer baš i ne tamnim:) hvala :cerek:
vichyevka
03.02.2010., 13:38
ej jesi li i prije koristila vichy aera teint,jel možeš usporediti nijanse malo,jesi li i prije koristila nijansu 23? ja i dalje nemogu naći testere a treba mi novi puder pod hitno,koristila sam nijansu 12 zimi,a 23 na proljeće al u biti su mi obje ok,jer baš i ne tamnim:) hvala :cerek:
koristila sam i prije njihove pudere :) njihova prijasnja 23 i ova sad mi nemaju puno veze jedna s drugom. ona prije mi je bila pretamna a ova sad mi je taman :)
prije sam 23 mijesala s bb kremom pa bi mi bila svjetlija. a svjetlije od 23 nisam htjela kupit jer doma nemam bas tamnih pudera da bih izbalansirala boju :)
ja i dalje nemogu naći testere
ni ja :confused: baš sam se vratila iz ljekarne u jurišićevoj (bila sami prije 2 tjedna) i još uvijek nemaju testere :ne zna:
vichyevka
03.02.2010., 13:43
ni ja :confused: baš sam se vratila iz ljekarne u jurišićevoj (bila sami prije 2 tjedna) i još uvijek nemaju testere :ne zna:
ja sam ih dobila tako da to stvarno ne bih znala.:ne zna:
koristila sam i prije njihove pudere :) njihova prijasnja 23 i ova sad mi nemaju puno veze jedna s drugom. ona prije mi je bila pretamna a ova sad mi je taman :)
prije sam 23 mijesala s bb kremom pa bi mi bila svjetlija. a svjetlije od 23 nisam htjela kupit jer doma nemam bas tamnih pudera da bih izbalansirala boju :)
da,onda bi mi 23 mogla biti taman za zimu,samo me još zanima jel i dalje žućkastog podtona ili vuče na rozo sada? ako ti je ostalno nešto pudera mogla bi nam nekakav swatch staviti :cerek:
šteta šta tih testera nema,ma makar u ljekarni da vidim uživo nijansu prije kupnje!
ja zbilja ne znak kaj si ti guglala jer breskvasti podton ne postoji. Postoje samo ona tri koja smo već spominjali.
I ne razumijem što ti to znači da neutralni ide na sve ? :confused:
guglala sam o podtonovima, otvorila 500 razliučitih stranica o toj temi i naravno nemam nijedan link koji vodi na to :D. Ugl, koliko sam shvatila po većini onog napisanog, na neutralni podton idu i oni rozi i oni žuti puderi i dosta puta mi se provuklo to peach undertone, nisam to vidjela samo na jednom linku :mig:
pa evo pitam, jer ni sama nemam pojma, ne mogu skužit ni koje su mi boje vene, kamoli išta drugo :rofl:
ja sam ih dobila tako da to stvarno ne bih znala.:ne zna:
to sam i mislila :tuzni:
ma stvarno mi više idu na živce s tim neimanjem testera :mad: mogla sam naručiti clinique koji bi mi do sad već došao :o
Starleta
03.02.2010., 16:42
guglala sam o podtonovima, otvorila 500 razliučitih stranica o toj temi i naravno nemam nijedan link koji vodi na to :D. Ugl, koliko sam shvatila po većini onog napisanog, na neutralni podton idu i oni rozi i oni žuti puderi i dosta puta mi se provuklo to peach undertone, nisam to vidjela samo na jednom linku :mig:
pa evo pitam, jer ni sama nemam pojma, ne mogu skužit ni koje su mi boje vene, kamoli išta drugo :rofl:
Nisam baš sigurna da neutralni ide na sve:o
kad bi svima odgovaralo neutralno uopće ne bi bilo podtonova:ne zna:
jeeeej :)
bas cu ici probat :)
I ja, i ja!! :lux::lux:
Jest da mi ne treba novi puder, ali moram se uvjeriti kakav je. :brukica:
Ne mozemo slijepo vjerovati samo u ono sto procitamo na forumu. :zubo:
Sponza ri
03.02.2010., 18:51
I ja, i ja!! :lux::lux:
Jest da mi ne treba novi puder, ali moram se uvjeriti kakav je. :brukica:
Ne mozemo slijepo vjerovati samo u ono sto procitamo na forumu. :zubo:
poslala sam dragoga da mi ode kupit nijansu 23 :facepalm: :brukica:
da, to je i meni logično, al sam naletila na neke stranice i forume gdje su vizažisti isticali upravo to da su neutralne nijanse za sve :ne zna:
nemam pojma...
e, i vezano za peach undertone, to bi navodno bio revlon cs, nijansa nude :ne zna: jedan od, barem, tako vidjeh...
Ajde, pa stavi koju sličicu i javi kakav ti je :mig:
I ja sam sve bliže kupnji:rofl:
vichyevka
03.02.2010., 20:02
:) e blago se njemu :zubo:
Koliko sam ja skužila, cura nije ni napisala da neutralni ide na sve, nego da je neutralni podton zahvalan, jer na njega ide većina nijansi, a to potvrđujem jer sam ja neutralni podton. :)
Sponza, pls javi kakav je puderić :cerek:
Mirella
03.02.2010., 20:09
da, to je i meni logično, al sam naletila na neke stranice i forume gdje su vizažisti isticali upravo to da su neutralne nijanse za sve :ne zna:
nemam pojma...
e, i vezano za peach undertone, to bi navodno bio revlon cs, nijansa nude :ne zna: jedan od, barem, tako vidjeh...
Da jesu za sve ak želiš izgledati bolesno. :D
Naime tu praksu imaju prodavačice i vizažistice po parfumerijama, koje me uporno filaju sa roza il neutralnim puderima kao da "neutraliziraju moje žutilo kože ",a ja s time na licu izgledam super bolesno.
Stvarno ne znam otkud im takva ideja i tko ih tako uči. http://www.pic4ever.com/images/251.gif
Ak sam žuta, nek me puste da i dalje budem žuta, sa žutim puderom moje lice izgleda zdravije i ljepše.
A ovo za breskvasti ton kože je ista stvar kao i maslinasti ton, mislim WTF ? Kaj sam breskvica il maslinica, breskva može biti žuta il roza,a maslina zelena il crna. :confused:
Starleta
03.02.2010., 20:13
breskvica :rofl::rofl:
da, ja isto ne kužim žene sa tim uvaljivanjem krivih podtonova:ne zna:
najbolje je kad ti se puder na licu ne vidi, a to mže samo onaj koji je u boji tvog tena:cerek:
Starleta
03.02.2010., 20:15
Koliko sam ja skužila, cura nije ni napisala da neutralni ide na sve, nego da je neutralni podton zahvalan, jer na njega ide većina nijansi, a to potvrđujem jer sam ja neutralni podton. :)
da, skužila sam poslije, nisam pažljivo čitala:o
ali opet, na neutralni ton ne idu žute ili roze već neutralne nijanse!
Sponza ri
03.02.2010., 20:27
:) e blago se njemu :zubo:
Sponza, pls javi kakav je puderić :cerek:
nema, tj.ima, popodne su dosli al ih jos nisu na policu stavili :rolleyes:
ah, musko pa ne zna :D ja bi se ziher doma vratila s puderom :raspa: :kava:
nista, pricekat cu do sutra, najbolje da sama odem :)
ivanea1
03.02.2010., 20:42
btw nema nitko koju riječ za dior nude ? :tuzni:
Jako loše prekriva. Ja ga kupila i prodala :ne zna:
meni je l'oreal infallible baš super prekrivao :ne zna:
nisam ga već dugo imala,ali kad sam ga imala bio mi je super,
a inače imam mješovitu dehidriranu kožu
baš sam si sad zaplanirala da ću ga sutra opet uzeti
Vespers
03.02.2010., 21:40
Skoro sam pokleknula danas i ubrala Vichy, e jeste me navukle. Gledam neku nijansu Opal ili tako nekako; predobra je. Ne znam broj. Naravno, nemaju testere. Probala malo razmaljat teksturu po ruci čist da skužim kako se razmazuje.....awwww :cerek: Love @ first touch! Mislim da ću pokleknut. :)
Da jesu za sve ak želiš izgledati bolesno. :D
Naime tu praksu imaju prodavačice i vizažistice po parfumerijama, koje me uporno filaju sa roza il neutralnim puderima kao da "neutraliziraju moje žutilo kože ",a ja s time na licu izgledam super bolesno.
Stvarno ne znam otkud im takva ideja i tko ih tako uči. http://www.pic4ever.com/images/251.gif
Ak sam žuta, nek me puste da i dalje budem žuta, sa žutim puderom moje lice izgleda zdravije i ljepše.
A ovo za breskvasti ton kože je ista stvar kao i maslinasti ton, mislim WTF ? Kaj sam breskvica il maslinica, breskva može biti žuta il roza,a maslina zelena il crna. :confused:
e, da, dobro si me sjetila, spominjala se i maslina :rofl:
ma ja više ne znam, imam zelene vene, bar mi se tako čini, al s nekim žutim puderima stvarno izgledam baš bolesno (pro lumiere npr. - mislila sam da mi je pogođena nijansa, al nažalost vidjela sam se na svjetlu, koma), s drugima pak super (ck koji se više ni ne proizvodi) :ne zna:
ovaj CS nude (koji me uništio:rolleyes:) mi čak i ne stoji toliko loše, al mi je najljepše ikad sjeo neutralni 030 dior forever, al to je bilo preko ljeta na finu preplanulu put, pa mi je možda jednostavno tako djelovalo... izgubila sam se pomalo, više ni sama ne znam što da tražim, pa sam mislila ići na te neutralne. Baš me muče ti podtonovi :misli:
sad si mi opet dala za mislit :azdaja:
Mirella
03.02.2010., 22:08
Vikky neka te to ne obeshrabri što si s nekim žutim puderom izgledala loše, mislim ako si sigurna da su ti vene zelene tj. da si žuti podton. Naime možda je bila jednostavno kriva nijansa, neki puderi imaju bolje prilagođavanje tvojoj boji kože npr. Givenchy Photo Perfection. Ja recimo kod Kaneba koji se prodaje kod nas ne mogu sebi naći nijansu za žuti ten, reklo bi se to je azijatska marka pa valjda imaju žute pudere, al nemaju, barem ono što se kod nas prodaje.
Sponza, ovako na blef??:eek:
Nisi vidjela uzivo tu nijansu..?
:rofl:
nema, tj.ima, popodne su dosli al ih jos nisu na policu stavili
ah, musko pa ne zna :D ja bi se ziher doma vratila s puderom :raspa:
nista, pricekat cu do sutra, najbolje da sama odem.
:lol:
Idi sama! Sigurno je sigurno.:mig:
Skocit cu i ja sutra pronjuskati.:o
A jel ima nijansa svjetlija od 23? Njihov normateint imam najsvjetliji 15 i super mi je ta nijansa. 23 mi zvuci tamno.:ne zna:
Gamzati
04.02.2010., 00:14
Skoro sam pokleknula danas i ubrala Vichy, e jeste me navukle. Gledam neku nijansu Opal ili tako nekako; predobra je. Ne znam broj. Naravno, nemaju testere. Probala malo razmaljat teksturu po ruci čist da skužim kako se razmazuje.....awwww :cerek: Love @ first touch! Mislim da ću pokleknut. :)
Kakva je nijansa? Pliz, reci da nije žuta, pliz... :moli: :zubo:
Sponza ri
04.02.2010., 01:01
Sponza, ovako na blef??:eek:
Nisi vidjela uzivo tu nijansu..?
:lol:
Idi sama! Sigurno je sigurno.:mig:
Skocit cu i ja sutra pronjuskati.: o
A jel ima nijansa svjetlija od 23? Njihov normateint imam najsvjetliji 15 i super mi je ta nijansa. 23 mi zvuci tamno.:ne zna :
nope :o al rekla vichy da je dobra nijansa :facepalm: :zubo:
sad bas trazim papiric gdje sam mu napisala nijansu.. i napisah 12. zaletjeh se s 23 jer ju je vichy spomenula :zvrko:
12 imam aera teint za suhu kozu, i zericu mi je taman zimi, tako da mislim da bi ovaj pure iste nijanse trebao biti ok :ne zna:
mozda bolje da ja to sama odem pogledat i kupit :o
Vespers
04.02.2010., 07:27
Kakva je nijansa? Pliz, reci da nije žuta, pliz... :moli: :zubo:
Ma ja bi rekla da je baš neutralna. Roza nije definitivno. Ali nek iskusnije progovore, ja baš nisam na "ti" s tim tonovima.
Jako loše prekriva. Ja ga kupila i prodala :ne zna:
hvala. ionako sam odustala od svih ''modnih'' pudera. možda ćete mislit sad svašta ali naletila sam na jednu jako ljubaznu prodavčicu koja mi je nakon što sam joj rekla što mi se desilo od teškog pudera (oprištavila) rekla da nipošto ne uzimam puder tipa forever, prolumiere, photogenic lummesence itd. jer da je to sve teška kemija i da ja to ne smijem koristit nego da uzmem clinique even better jer je navodno baš za te namjene, i da bi mi ga i dermatolog savjetovao. zvučala mi je dosta uvjerljivo tj prodala mi je priču ali briga me, dala mi je za doma malo da probam i vidim , ako bude dobar kupujem :D
e da, što se vichya novog tiče, krajem idućeg tjedna dolaze predstavnici promovirat ga pa će bit testera i svega ostalog! nešto sam čula da su nove nijanse drugačije, mislim da je rekla ''ako ste bili 24 trebali bi sad uzet 35'' nemojte me uzet za riječ oko broja ali uglavnom nije isto!
Vespers
04.02.2010., 09:44
Još oko tih Vichy nijansi; u dvije ljekarne su me jučer uvjeravale da su nijanse iste kao i "stari" Aeria Teint, a ja njima "ma nisu, čitala sam na Ineternetu da nisu" :rofl: što ih je potpuno šokiralo. Mislim, jasno je meni da se jednom mr.ph. živo fućka za žute, roze i neutralne tonove. Zato imamo Kozmetiku :cerek:
Čekam da dobra duša stavi swatcheve :moli:
vichyevka
04.02.2010., 09:48
Ma ja bi rekla da je baš neutralna. Roza nije definitivno. Ali nek iskusnije progovore, ja baš nisam na "ti" s tim tonovima.
ne, ta nijansa nije zuta ali je svijetla i meni koja korsitim sisley 2 je taman.:)
mozda bolje da ja to sama odem pogledat i kupit
Hm, ovaj....da... mozda bolje da to sama obavis. :o
I ja cu, ako stignem.
Pobogu, sta cu s tolikim puderima?? :ne zna::facepalm:
ancatdubh
04.02.2010., 11:58
Baš se skuži kako su ovi sa O ispred brojke puno žući od ovih pidera sa slovom I ispred brojke. :)
pa ja bas i ne kuzim,prije bi rekla da je to broj a ne slovo,mislim da nema veze sa slovima al ok,ako to explicitno pise onda je lose oznaceno..:ne zna:
savjet,jel onda mislite da chanel pro lumier clair20nije za rozi podton,on meni uopce nije los na licu,dapace,odlican mi je,evo bas gledam sliku gdje ga imam na licu,mislila sam ga kupit
Ja sam danas bila u ljekarni, nema testera, ni malih ni velikih :tuzni: i imali su samo za suhu kožu, pa sam ih morala uvjeravat da postoje i za normalnu/mješovitu, ali onda su mi počeli gurat staru verziju :rofl:
Mirella
04.02.2010., 16:47
pa ja bas i ne kuzim,prije bi rekla da je to broj a ne slovo,mislim da nema veze sa slovima al ok,ako to explicitno pise onda je lose oznaceno..:ne zna:
Za one koji ne vjeruju da su to slova, evo ovdje se lako može provjeriti samo treba označiti nijansu http://www.sca.shiseido.com/index.cfm?select=catalog/index.cfm?product=399
madeira
04.02.2010., 16:58
Tekući Nude je moje najnovije otkriće
na neutralni ton ne idu žute ili roze već neutralne nijanse!
Istina, al ja sam po venama (imam zelene i plave) neutralni podton, al mi super pašu i roskasti puderi...
Lost_in_Wonderland
04.02.2010., 18:40
Djevojke koje korsitite clinique even better tekući puder, zanima me kako ste zadovoljne sa teksturom?da li je težak na licu? čitala sam na nekim recenzijama da ga dosta starijih žena koristi,koje već imaju bore...ali i žene ,djevojke sa različitim kožim stanjima od masne kože do akni...zanima me da li imate osjećaj maske?treba li puno kreme staviti ispod njega? i ono najbitnije što me zanima...dosta njih se tužilo da su im tonovi puno tamniji nego kod drugih pudera?
Djevojke koje korsitite clinique even better tekući puder, zanima me kako ste zadovoljne sa teksturom?da li je težak na licu? čitala sam na nekim recenzijama da ga dosta starijih žena koristi,koje već imaju bore...ali i žene ,djevojke sa različitim kožim stanjima od masne kože do akni...zanima me da li imate osjećaj maske?treba li puno kreme staviti ispod njega? i ono najbitnije što me zanima...dosta njih se tužilo da su im tonovi puno tamniji nego kod drugih pudera?
evo baš ga imam na sebi, trenutno je na probi :rofl:
dobro prekriva a nije težak, ko da ništa nemam na licu :s
tekstura mu je odlična a ipak se fiksira, ne sjaji niti malo...eto ti je sve što mogu reći za jedan dan nošenja ali mislim da ću ga kupit jer mi je važno radi problematičnog tena ne zatvarati pore, navodno njega i dermatolozi savjetuju
e da, ja sam inače ugl. natural beige, ona klasična nijansa a on mi je br. 5, neutral, super mi pristaje!
Lost_in_Wonderland
04.02.2010., 18:58
evo baš ga imam na sebi, trenutno je na probi :rofl:
dobro prekriva a nije težak, ko da ništa nemam na licu :s
tekstura mu je odlična a ipak se fiksira, ne sjaji niti malo...eto ti je sve što mogu reći za jedan dan nošenja ali mislim da ću ga kupit jer mi je važno radi problematičnog tena ne zatvarati pore, navodno njega i dermatolozi savjetuju
e da, ja sam inače ugl. natural beige, ona klasična nijansa a on mi je br. 5, neutral, super mi pristaje!
tu sam i ja negdje oko netural...no uzeti ću testeriće za svaki slučaj ako mi ih udjele...:cerek:
nije ti težak u ove zimske dane...onako da ti stegne lice?
ja imam mješovitu kožu ali mi u ovim zimskim danima na određenim djelovima zna biti poprilično suha pa ne bi da me baš stegne pa da mi se rade borice kojih još ni nemam...
ma kakvi, ništa ne steže! i meni se užasno osušila koža ovu zimu i to sam baš naglasila, plus ne smijem ništa teško radi akni a opet mi mora prekrit...i žena mi je predložila ovaj :top:
u svakom slučaju najbolje je probat, nema šanse više da kupim na sljepo, tj da probam puder na ruci...
ma kakvi, ništa ne steže! i meni se užasno osušila koža ovu zimu i to sam baš naglasila, plus ne smijem ništa teško radi akni a opet mi mora prekrit...i žena mi je predložila ovaj :top:
u svakom slučaju najbolje je probat, nema šanse više da kupim na sljepo, tj da probam puder na ruci...
i ja imam mjesovitu kozu,ali crvene obraze,jako osjetljive,i mislila sam uzet taj puder da probam da vidim kako prekriva,i koliko je postojan na kozi,pls javi dojmove,ja trenutno ima supermoustin od clinique,i imam srece sta je i even better ista nijansas kao i ovaj,ivory,pa znam koju nijansu cu uzet,ovaj mi ima ulj,pa mi nije dobar za toplije dane:cerek:
Vespers
04.02.2010., 21:06
e da,ja sam inače ugl. natural beige, ona klasična nijansa a on mi je br. 5, neutral, super mi pristaje!
Možeš li malo opisati tu nijansu br. 5 neutral? Hvala!!!
p.s. Jel bila Sponza po viši? :nestrpljiva: :D
uzela jutros infallible:cerek::cerek:
obožavam taj puder,ne znam zakaj sam ga ikad prestala koristiti...
i nakon napornog 1,5 satnog vježbanja stoji na licu...:cerek:
Cure, ja danas obišla ljekarne u potrazi za testerom vichy pudera....iiiiiiiiiiiiii... NEMA ni u jednoj, kaže teta da ne pamti kad su zadnji put poslali testere ikakve....prestali su slati :mama:
Jel se može na vichyevoj stranici tražit da oni pošalju testere kući??? jel se šta to plaća??
Sponzaaaaaaaa!!!
Hocemo recenziju!
Fala bogu, ja danas nisam stigla po taj puder, a i upitno je hocu li sutra stici. Mozda preko vikenda malo popusti taj moj opsesivno-kompulzivni nagon za kupovinom novog pudera. :brukica:
:foundation addict: :facepalm:
Sponza ri
04.02.2010., 23:10
jesam. testera nije bilo :mad:
nisam uzela, cekat cu testere :mig:
Sponza ri
04.02.2010., 23:12
Sponzaaaaaaaa!!!
Hocemo recenziju!
Fala bogu, ja danas nisam stigla po taj puder, a i upitno je hocu li sutra stici. Mozda preko vikenda malo popusti taj moj opsesivno-kompulzivni nagon za kupovinom novog pudera. :brukica:
:foundation addict: :facepalm:
ma i ja se mogu pokrit preko glave :facepalm:
totalno mi ne treba, a totalno ga hocu :brukica:
:lol::lol::lol:
Koja telepatija!
Ajde, dobro je. Mozda ga ni ti sutra vise neces zeljeti.:o
Cure, ja danas obišla ljekarne u potrazi za testerom vichy pudera....iiiiiiiiiiiiii... NEMA ni u jednoj, kaže teta da ne pamti kad su zadnji put poslali testere ikakve....prestali su slati :mama:
Jel se može na vichyevoj stranici tražit da oni pošalju testere kući??? jel se šta to plaća??
da samu sebe kvotam :zubo:
Upravo sam švrljala po njihovoj stranici i nigdje ne pišu testeri ni ništa :confused::confused: jel zna netko kako doći do testera???
totalno mi ne treba, a totalno ga hocu :brukica:
Ovo mi je zivotni lajtmotiv.:s U svemu. :o
Jel ti mogu ukrasti tu predivnu recenicu i staviti je u potpis?:rofl:
Sponza ri
04.02.2010., 23:25
Ovo mi je zivotni lajtmotiv.:s U svemu. :o
Jel ti mogu ukrasti tu predivnu recenicu i staviti je u potpis?:rofl:
narafno :o
Sponza ri
04.02.2010., 23:37
Done. :cerek:
:D
doduse, svasta mi pada na pamet dok ga citam ne mislivsi na pudere :rofl: :p
no necemo biti off :D
pisemo si sutra recenzije :rofl:
Zato i kazem: ZIVOTNI lajtmotiv. :s
Lijepo izgleda. :raspa:
No, vratimo se temi :zubo: - nestrpljivo cu cekati recenziju...
da samu sebe kvotam :zubo:
Upravo sam švrljala po njihovoj stranici i nigdje ne pišu testeri ni ništa :confused::confused: jel zna netko kako doći do vichy testera???
help ?:rolleyes:
Vespers
05.02.2010., 07:42
help ?:rolleyes:
Ja se psihički spremam s malom posudicom (od CS testera za mineral blush) otić umolit par kapi, al me trta, one babe me uvijek ružno gledaju, još me i poznaju, demit.
U ponedjeljak ću obavezno otić pogledat Clinique Even Better iz bliza.
O zašto sam došla na ovu temu, majkumu?! :s
zalim sta sam na mnogim temama na forumu,jer samo novci odose iz depa
savjet,jel onda mislite da chanel pro lumier clair20nije za rozi podton,on meni uopce nije los na licu,dapace,odlican mi je,evo bas gledam sliku gdje ga imam na licu,mislila sam ga kupit
ima tko za dati savjet
majchy_m
05.02.2010., 09:49
evo da i ja stavim svoju recenziju
guerlain parure aqua - fino hidratizira ,prekriva umjereno ,fino ujednaci ten , medjutim na mojoj kozi ne traje bas dugo nekak mi nije postojan , dok guerlain parure extreme ima iste te karakteristike , i jako dugo traje ali nedostatak mu je sto mi se nakon 6h nosenja pocinje perurtati koza izmedju obrva , ne kopam po licu niti nista
najzahvalniji mi je bio ysl perfect touch radiant brush ... s njim nije bilo nikakvih problema ,osim te cetkice, nisam znala kak da je operem pa sam je brisala sa vlaznom maramicom, svake pohvale za taj puder
sad bi jos htjela isprobat chanel pro lumier i EL double wear
koza mi je normalno ,zimi jedino malo suha i ne zahtjeva neku extra posebnu njegu
Mirella
05.02.2010., 10:44
Majchy_m i moja je koža takva. Ista stvar mi je bial s Guerlain Parure Aqua, nakon 2-3 sata kao da ga nisam ni stavila, nestao. Parure Extreme me zatezao, mada je postojan, al sam se bojala da bi mi isušio lice.
Ako ćeš već isprobavati EL Doubleweare onda uzmi ovu novu Light verziju, mislim da bi ti se sa starom verzijom moglo dogoditi isto kao s Parure Extreme, isušivanje kože.
Probaj Elizabeth Arden Intervene puder, to je savršenstvo od pudera za naš tip kože,a ako želiš uložiti više novaca onda Sysley Phyto Teint Eclat. I Givenchy Photo Perfection je isto dobar,ali ova prva dva su savršeni.
evo da i ja stavim svoju recenziju
guerlain parure aqua - fino hidratizira ,prekriva umjereno ,fino na mujednaci ten , medjutim ojoj kozi ne traje bas dugo nekak mi nije postojan , dok guerlain parure extreme ima iste te karakteristike , i jako dugo traje ali nedostatak mu je sto mi se nakon 6h nosenja pocinje perurtati koza izmedju obrva , ne kopam po licu niti nista
najzahvalniji mi je bio ysl perfect touch radiant brush ... s njim nije bilo nikakvih problema ,osim te cetkice, nisam znala kak da je operem pa sam je brisala sa vlaznom maramicom, svake pohvale za taj puder
sad bi jos htjela isprobat chanel pro lumier i EL double wear
koza mi je normalno ,zimi jedino malo suha i ne zahtjeva neku extra posebnu njegu
ista je stvar i da starim guerlainom fleur de teint! nakon par sati ko da se otopi i počme se sjajit dosta...ne fiksira se ko neki drugi puderi! takav je jednostavno, hidratantan, ne moš sve dobit valjda
pisala sam za testere od vichija, krajem idućeg tjedna dolaze po apotekama predstavnici pa će bit! :top:
pa baš je neutralna, niti je žuta niti roza...ono baš normalna boja...evo stavit ću sliku al ne vidi se baš najbolje...
ja koristim od svih pudera uvijek tu neku srednju nijansu, natural beige, oko broja 4-5, kako koji puder...
http://i48.tinypic.com/2090qyp.jpg
Vespers
05.02.2010., 12:45
pa baš je neutralna, niti je žuta niti roza...ono baš normalna boja...evo stavit ću sliku al ne vidi se baš najbolje...
ja koristim od svih pudera uvijek tu neku srednju nijansu, natural beige, oko broja 4-5, kako koji puder...
http://i48.tinypic.com/2090qyp.jpg
Imam feeling da bi mi bila maaaalo tamna. Možda neka nijansa svjetlija. Čekirat ću nijansu "alabaster"; ta mi je ispala odgovarajuća po njihovom on line testu :)
Puno ti hvala na sličici, srce si :kiss:
np ;)
ma najbolje ti je probat u parfumeriji, slika nikad nije ko u živo... ima naravno i broj 4, malo svjetliji od ovog, možda bi tebi taj bolje odgovarao...mene je zbunilo to što se pisalo da clinique ima čudne nijanse ali koliko sam ja vidila normalne su, ko i svi drugi puderi :ne zna:
na njihovoj stranici skroz drugačija boja na slici nego na mojoj...moj izgleda crvenkast... možda zato jer je u posudi, nije razmazan na koži :ne zna:
http://www.clinique.com/templates/products/spp/index.tmpl?ngextredir=1&CATEGORY_ID=CATEGORY4900&PRODUCT_ID=PROD14754#
Vespers
05.02.2010., 13:03
na njihovoj stranici skroz drugačija boja na slici nego na mojoj...moj izgleda crvenkast... možda zato jer je u posudi, nije razmazan na koži :ne zna:
http://www.clinique.com/templates/products/spp/index.tmpl?ngextredir=1&CATEGORY_ID=CATEGORY4900&PRODUCT_ID=PROD14754#
Ali probaj filter stavit jer su tonovi podijeljeni po raznim "nivoima".
Jel ovo "tvoj" neutral?
Nikkaragva
05.02.2010., 15:03
Preporuka za cure koje traze puder za suhu, ili jako suhu kozu, svakako neka probaju CLINIQUE Supermoisture.
Odlican puder, hidratantan toliko da imam osjecaj da prije njega ne trebam stavit kremu. Dolazi u tubici (:top:) od 30ml, ima poprilicno povoljnu cijenu, ne znam koliko je kod nas, ali vjerojatno se da nac jeftinije preko neta (ja sam ga platila $16).
Prekrivanje je rekla bih srednje, a postojanost solidna (ali meni inace skoro pa svaki puder sklizne sa lica, pa nisam mjerodavna), ali najveca prednost mu je efekt koji daje licu, zdravi sjaj, buduci da ima sitni zlatni shimmer, daje lagani efekt iluminatora. :cerek::cerek:
Ja imam boju 65 Neutral, srednje svijetlog sam tena, za nijansu mi je tamna, bit ce bolja za ljeto. U tubici izgleda zuckasto, ali kad se nanese stopi se s tenom, ali ne bih rekla da je totalno neutralna, vise neutralno-zuckasta bojica.
Uglavnom, svaka preporuka :top::top:
Ali probaj filter stavit jer su tonovi podijeljeni po raznim "nivoima".
Jel ovo "tvoj" neutral?
kad kliknem na link otvori mi neki narančasti :rofl:
moj je taj neutral, u drugom redu, jedini je neutral...ili u kategoriji skin tone pod ''moderately fair'', drugi po redu
Preporuka za cure koje traze puder za suhu, ili jako suhu kozu, svakako neka probaju CLINIQUE Supermoisture.
Odlican puder, hidratantan toliko da imam osjecaj da prije njega ne trebam stavit kremu. Dolazi u tubici (:top:) od 30ml, ima poprilicno povoljnu cijenu, ne znam koliko je kod nas, ali vjerojatno se da nac jeftinije preko neta (ja sam ga platila $16).
Prekrivanje je rekla bih srednje, a postojanost solidna (ali meni inace skoro pa svaki puder sklizne sa lica, pa nisam mjerodavna), ali najveca prednost mu je efekt koji daje licu, zdravi sjaj, buduci da ima sitni zlatni shimmer, daje lagani efekt iluminatora. :cerek::cerek:
Ja imam boju 65 Neutral, srednje svijetlog sam tena, za nijansu mi je tamna, bit ce bolja za ljeto. U tubici izgleda zuckasto, ali kad se nanese stopi se s tenom, ali ne bih rekla da je totalno neutralna, vise neutralno-zuckasta bojica.
Uglavnom, svaka preporuka :top::top:
Meni je isto bio dobar, ali su mi smetale te sitne šljokice, ivory nijansu sam imala, tu u dućanima je oko 260, onda nisam znala još kupovati preko neta:rofl:
even better je inače ravno 300 kn!
Može biti da je onda i ovaj sada 300, uvijek dižu te cijene
Nego, dali je netko probao Mary Kay pudere, tu i tamo naletim na njih na e-bayu, ali neznam kakvi su.:ne zna:
Onda bi se troumila između vichyja novog, tog mary kay, ako netko ima riječi hvale i dior airflash -to mi je tako dobar puder, ali je skoro 400kn, a na netu nema jeftinije (ili ja ne mogu naći)
majchy_m
05.02.2010., 15:22
Mirella budem probala ,hvala ti na preporuci , valjda ce udjelit koji tester u parfumeriji XD
Može biti da je onda i ovaj sada 300, uvijek dižu te cijene
Nego, dali je netko probao Mary Kay pudere, tu i tamo naletim na njih na e-bayu, ali neznam kakvi su.:ne zna:
Onda bi se troumila između vichyja novog, tog mary kay, ako netko ima riječi hvale i dior airflash -to mi je tako dobar puder, ali je skoro 400kn, a na netu nema jeftinije (ili ja ne mogu naći)
probala sam ja mary kay puder, dobar je ali nisam znala za podtonove pa sam uzela žuti :( također sam uzela za normal to oily skin jer nisam znala da ima i za suhu...rozi čep-oily, sivi čep-dry skin. podtonovi su im zadnja znamenka, 0-neutral, 2-žuti, 4-rozi. valjda sam dobro napisala
e da, imaju medim i full coverage! moj je bio medium ali dobro prekriva
edit: evo ovdje je super opisano, da sam bar ovo imala prije :rofl: http://reviews.ebay.com/How-to-choose-the-right-Mary-Kay-foundation-shade_W0QQugidZ10000000008237228
Vespers
05.02.2010., 15:39
Sranje. :flop:
Trazila sam danas vichy puder i jos ga nema u najboljoj apoteci u cijelom gradu! :confused::ne zna:
A mozda je i bolje tako...:o
probala sam ja mary kay puder, dobar je ali nisam znala za podtonove pa sam uzela žuti :( također sam uzela za normal to oily skin jer nisam znala da ima i za suhu...rozi čep-oily, sivi čep-dry skin. podtonovi su im zadnja znamenka, 0-neutral, 2-žuti, 4-rozi. valjda sam dobro napisala
e da, imaju medim i full coverage! moj je bio medium ali dobro prekriva
edit: evo ovdje je super opisano, da sam bar ovo imala prije :rofl: http://reviews.ebay.com/How-to-choose-the-right-Mary-Kay-foundation-shade_W0QQugidZ10000000008237228
Hvala ti :top:
200 bi mi trebao biti dobar, razmislit ću još, ne dođu puno, pa ću vjerojatno isprobat :mig:
Lost_in_Wonderland
05.02.2010., 19:15
Sranje. :flop:
Uf...ako mi ovaj puder bude zaista odgovarao neće mi biti nimalo žao dati tih 300 kn...kad se samo sjetim koliko sam novaca potrošenih na pudere u zadnjih par godina gotovo bacila u smeće.:(
Vespers
05.02.2010., 21:30
Uf...ako mi ovaj puder bude zaista odgovarao neće mi biti nimalo žao dati tih 300 kn...kad se samo sjetim koliko sam novaca potrošenih na pudere u zadnjih par godina gotovo bacila u smeće.:(
Heh, pričaj mi o tome, tješim se samo da sam ih proslijedila dragim osobama, i time nehotice izazvala kod jedne navikakavnje na Vitalumiere :rofl:
Sad mi psuje sve po spisku! :lol:
charlizeos
05.02.2010., 21:54
ja uvijek imam najviše dva pudera jer mi je glupo gomilati ih, čim jedan ne koristim bar mjesec dana, prodam, jer sigurno mi nešto kod njega ne odgovara ili sam našla neki drugi za kupiti
.:Gala:.
06.02.2010., 03:52
Evo ja sam ovih dana uzela clinique superfit makeup puder... mogu rec da sam zadovoljna jer nisam trazila jako prekrivanje..totalno je lagan i matira lice..pise da je za masnu kozu...mada je moja blize suhoj zadovoljna sam :)
I stvarno je tekuc da ne moze vise od toga..svaki put zaboravim da je kao voda pa mi iscuri :lol:
erm, smijem nešto primjetiti? :misli: ispravite me ako sam u krivu :D
čitajući vaše recenzije na clinique pudere čini mi se da su oni svi više manje isti, bez obzira na naziv. srednje prekrivanje, blago matiranje, prirodan izgled. ne znam jesam li u krivu al svi više manje komentiraju isto bez obzira na tip kože. eto :)
erm, smijem nešto primjetiti? :misli: ispravite me ako sam u krivu :D
čitajući vaše recenzije na clinique pudere čini mi se da su oni svi više manje isti, bez obzira na naziv. srednje prekrivanje, blago matiranje, prirodan izgled. ne znam jesam li u krivu al svi više manje komentiraju isto bez obzira na tip kože. eto :)
pa da, u biti to je sve jedan te isti puder kako sam ja shvatila samo što izbace svake godine novi, kao malo poboljšani...on je klinički puder pa valjda mora bit takav :ne zna:
taj zadnji even better je kao za sve probleme i za sve tipove, ono ko univerzalni
Mirella
06.02.2010., 23:12
Danas sam u MUlleru vidjela da Lancome Photogenic Lumessence dođe 370 kn, opet su poskupjeli :eek:
charlizeos
06.02.2010., 23:20
sva sreća postoji net i online shopovi
http://hr.strawberrynet.com/makeup/lancome/?LineId=8832#8832
prebacila sam u dolare, a opet pokazuje u eurima, u dolarima je još jeftinije 45$
anything but angel
07.02.2010., 16:00
jel probala koja od vas ovaj novi vichy aera teint pure fluid? jako me zanima, mineralni je i nema parabena, spf 20, zvuči dobro za dnevni puder. muče me jedino njihove loše nijanse :o pretpostavljam da su iste kao i kod ostalih vichy pudera, imala sam običan aera teint u jedinoj nijansi koja mi je donekle pasala: opal, no i ona mi je bila pretamna i preneutralna, ja volim žute pudere :o
i da, cure koje koristite intervene, ako mi paše chanel 020, koji bi mi trebao intervene? sjećam se da mi je neka od vas davnije još rekla da je toj chanelovoj najsličnija intervenova 03 soft sand, no nigdje na netu ne nalazim za kupit tu nijansu, pa bi možda kupila 02 soft shell :ne zna: strh me jel mi ovo "shell" u nazivu nekako zvuči da je nijansa roskasta (ne pitajte me zašto :facepalm:). ima li koja od vas možda koju od tih nijansi da mi napravi swatch? :moli: :moli: :moli:
Danas sam u MUlleru vidjela da Lancome Photogenic Lumessence dođe 370 kn, opet su poskupjeli :eek:
Mirella, ti ga koristiš ? Meni te nijanse sve nekak tamno izgledaju...koju ti koristiš?
Po sastavu mi se čini fantasticni puder..baš me zanima..
bila sam neki dan u martimexu i žena mi je rekla da su poskupjeli njihovi "najpopularniji" proizvodi, tj. oni koji se najviše prodaju - puderi, maskare i sjajila. mislim da je u martimexu taj puder 380kn :mad:
DreamStickle
07.02.2010., 17:51
Imam mješovitu, ali prilično osjetljivu kožu. Ten mi je jako, jako svijetal, uglavnom moram najsvijetliji puder uzeti. Koristila sam Max Factor 'colour adapt', super je, ali nakon sat vremena, nema ga nikako, kao da se nisam našminkala nikako.
Ima li netko preporuku?
stavila sam swatcheve pudera, evo ovdje link ako nekog zanima (nedostaju dva koja su mi kod dečka, stavit ću i njih kad ih pokupim)
http://forum.hr/showpost.php?p=24939239&postcount=41
Elektra
07.02.2010., 18:35
Imala sam namjeru krenuti u potragu za nekim puderom, ali jučer sam stavila Oriflame T-balance puder u nijansi Natural Ivory i zaista me oduševio :cerek: Jednom sam ga koristila, i kako koristim inače mineralnu podlogu odustala sam od tekućeg pudera, ali ovog ću se svakako držati. :O Uskoro ću ostati bez svoje mineralne podloge i neću kupovati novu tako da ću se prebaciti na ovaj T-balance puder. :top:
Šteta samo što taj puder nije više dostupan u Oriflame katalogu, ali sva sreća pa sam si kupila 3 komada :zubo:
DreamStickle
07.02.2010., 18:51
Imala sam namjeru krenuti u potragu za nekim puderom, ali jučer sam stavila Oriflame T-balance puder u nijansi Natural Ivory i zaista me oduševio :cerek: Jednom sam ga koristila, i kako koristim inače mineralnu podlogu odustala sam od tekućeg pudera, ali ovog ću se svakako držati. :O Uskoro ću ostati bez svoje mineralne podloge i neću kupovati novu tako da ću se prebaciti na ovaj T-balance puder. :top:
Šteta samo što taj puder nije više dostupan u Oriflame katalogu, ali sva sreća pa sam si kupila 3 komada :zubo:
Nisam čula za te mineralne podloge... :brukica:
Na kojem to principu djeluje? :D
super_maca
07.02.2010., 20:21
jel probala koja od vas ovaj novi vichy aera teint pure fluid? jako me zanima, mineralni je i nema parabena, spf 20, zvuči dobro za dnevni puder. muče me jedino njihove loše nijanse :o pretpostavljam da su iste kao i kod ostalih vichy pudera, imala sam običan aera teint u jedinoj nijansi koja mi je donekle pasala: opal, no i ona mi je bila pretamna i preneutralna, ja volim žute pudere :o
meni je zena u ljekarni rekla da je to potpuno isti puder, samo u drugoj ambalaži. :ne zna: steta...
Sponza ri
07.02.2010., 20:28
meni je zena u ljekarni rekla da je to potpuno isti puder, samo u drugoj ambalaži. :ne zna: steta...
neinformirane li prodavacice :kava:
Mirella
07.02.2010., 21:52
i da, cure koje koristite intervene, ako mi paše chanel 020, koji bi mi trebao intervene? sjećam se da mi je neka od vas davnije još rekla da je toj chanelovoj najsličnija intervenova 03 soft sand, no nigdje na netu ne nalazim za kupit tu nijansu, pa bi možda kupila 02 soft shell :ne zna: strh me jel mi ovo "shell" u nazivu nekako zvuči da je nijansa roskasta (ne pitajte me zašto :facepalm:). ima li koja od vas možda koju od tih nijansi da mi napravi swatch? :moli: :moli: :moli:
Nijansa Intervenea 03 se zove Soft Sunbeige i ona je za žuti podton,a 02 Soft Shell je za neutralni podton. Ja sma zimi koristila nijansu 03,a ljeti 09.
Mirella, ti ga koristiš ? Meni te nijanse sve nekak tamno izgledaju...koju ti koristiš?
Po sastavu mi se čini fantasticni puder..baš me zanima..
ne koristim ja taj Lancome photogenic lumessence nego moja kuma i jako joj je dobar, ja sma probala nijansu 03 Beige diaphane i mislim da bi ti mogla odgovarati ta nijansa, nešto je između neutralne i žute i nije za jako sviejtli ten, nego onak više srednji kao što je tvoj. :mig:
http://forum.hr/showpost.php?p=24863852&postcount=10361
nijanse su promijenjene ali su ostali isti nazivi, još nema testera u ljekarnama :(
Freakette
08.02.2010., 00:41
curke, trebala bi neki dobar matirajući puder (al ne DM i to, već od onih koji se kupuju u parfumerijama, jer mi od ovih pristupačnijih koža poludi), al da nije neka ekstremna cijena, pa ako mi imate za preporučit neki koji za svoju cijenu zadovoljava uvjete, pliz pomagajte :)
madeira
08.02.2010., 11:36
Dior Nude - nešto više od 300kn, u usporedbi sa Sisleyjem je jeftin!
Kad već spominjem Sisley - dobila sam tester tonirane kreme - zbilja je super, tekstura i izgled za 5, samo što najsvjetlija nijasna je meni prilično pretamna. Boja od Nude 010 mi je taman! Imala sam namjeru kupili Phyto teint ali ako je i kod njega najsvjetila nijansa ista kao i kod te tonirane kreme onda ništa.
Joj, te prodavačice u ljekarnama, stare živčane babe, kao da one više razlikuje sve te pudere
bila sam neki dan u martimexu i žena mi je rekla da su poskupjeli njihovi "najpopularniji" proizvodi, tj. oni koji se najviše prodaju - puderi, maskare i sjajila. mislim da je u martimexu taj puder 380kn :mad:
u douglasu isto, 380 kn...
bila sam ga stavila u uži izbor, odgovarala mi nijansa 04 (natural beige ili medium beige, ne sjećam se više) ali znam da sam ga na jagodi vidila za 45$
edit: vidim stigao ti guerlain, ista nijansa :D
i kakav ti je? meni je iz dana u dan sve bolji moram priznat :top:
anything but angel
08.02.2010., 12:05
ne može biti isti puder jer ovaj novi nema parabena i rađen je na osnovi minerala, dok stari nije.
ajde baš me zanimaju kakve su nijanse, kad kažete da su promijenjene, molim boga da budu žuće :moli: :moli: :D
u douglasu isto, 380 kn...
bila sam ga stavila u uži izbor, odgovarala mi nijansa 04 (natural beige ili medium beige, ne sjećam se više) ali znam da sam ga na jagodi vidila za 45$
edit: vidim stigao ti guerlain, ista nijansa :D
i kakav ti je? meni je iz dana u dan sve bolji moram priznat :top:
nisam ga još stigla ni isprobati :cerek:
nijansu sam fulala, kad ga isprobam ću odlučiti hoće li na prodaju, ili ću ga smiksati s nekim drugim puderom (uzela sam 540 beige naturel i ide previše na narančasto)
nisam ga još stigla ni isprobati :cerek:
nijansu sam fulala, kad ga isprobam ću odlučiti hoće li na prodaju, ili ću ga smiksati s nekim drugim puderom (uzela sam 540 beige naturel i ide previše na narančasto)
i ja sam uzela tu boju, prvo sam je isprobala u parfumeriji...meni super pristaje, u stvari meni svaka srednja bež pristaje :)
super_maca
08.02.2010., 15:31
ne može biti isti puder jer ovaj novi nema parabena i rađen je na osnovi minerala, dok stari nije.
super onda...a ja blesava povjerovala zeni :bonk: jos me lagano i ismijala :mad: ...na netu bas i nisam nasla nesto o njemu. javite kad isprobate...kakav je u odnosu na stari. :)
Pumpkin Noodle
08.02.2010., 17:55
Želim taj puder još otkad sam ga vidjela u Elle-u! :mama: :mama:
Pričam o Vichy pure :p
I ja molim boga da budu žutkaste nijanse :raspa:
I jaaaaa! :moli::moli::moli:
ivanea1
08.02.2010., 20:30
Jel ima neko ko je žuti podton EL Doublewear i koju nijansu?
I jaaaaa! :moli::moli::moli:
Bože molim te ne slušaj ih, nek budu neutralne :moli: :moli: :zubo:
Cure ja nikako nemogu doći do tog testera Vichy aerateint pure pudera, nema uopće kod nas u ljekarnama.... kak da ga nabaviiiimmm ?? :moli:
SocialButterfly
09.02.2010., 08:50
Bože molim te ne slušaj ih, nek budu neutralne :moli: :moli: :zubo:
Potpis :zubo: Di ćete žuće od onog kakve su bile :o
SocialButterfly
09.02.2010., 08:51
Cure ja nikako nemogu doći do tog testera Vichy aerateint pure pudera, nema uopće kod nas u ljekarnama.... kak da ga nabaviiiimmm ?? :moli:
Mislim da su cure napisale da ih/ga još nema, strpi se malo.
Potpis :zubo: Di ćete žuće od onog kakve su bile :o
Meni su sve bile preroze...:ne zna::(
Ma samo nek vec jednom dodju testeri... Ne znam sta se ceka.
Maslina
09.02.2010., 09:55
Zatražim pomoć od žene u Limoniju oko izbora nijanse i pogledam je, a ona fulala dobre dvije nijanse, na tamnije :rofl:
Skoro sam joj rekla.
Ne mogu naći dobar puder. Imam nevjerojatno žuto lice. Svi su mi prerozi :(
Mirella
09.02.2010., 10:15
Maslina,a jesi li svijetlog ili srednjeg tena i koji tip kože imaš ? I koliko si spremna potrošiti love na puder ?
Naime ja mislim da ti u parfumeriji uporno nude roze pudere kao da se neutralizira tvoja žuta koža, jer su ih tako učili. No žutih pudera vjeruj mi ima je ri sama takve koristim.
madeira
09.02.2010., 10:40
Maslina, T. LeClerc Mate Foundation prva nijasna je žuta, ali onako pošteno žuta, 300 kn u ljekarnama
ivanea1
09.02.2010., 11:55
Maslina,a jesi li svijetlog ili srednjeg tena i koji tip kože imaš ? I koliko si spremna potrošiti love na puder ?
Naime ja mislim da ti u parfumeriji uporno nude roze pudere kao da se neutralizira tvoja žuta koža, jer su ih tako učili. No žutih pudera vjeruj mi ima je ri sama takve koristim.
Meni isto uporno guraju te roze pudere, al ovaj put ih odlučno odbijam :D
Koliko ja vidim žute nijanse ima samo Chanell, nešto malo Dior i Lancome, sve drugo po našim parfumerijama je pretežno rozo :ne zna:
Čije ti pudere koristiš žutih nijansi?
Mirella
09.02.2010., 12:46
Ja trenutno koristim Givenchy Photo Perfection br. 05 Perfect Praline, a imala sam i Elizabeth Arden Intervene 03 Soft Sunbeige, dok u proljeće i ljeto čim dobijem malo bojice koristim Sisley Phyto Teint Eclat 2+ Sand ili EA Intervene 09 Soft Wheat.
Inače imam normalnu, zimi normalnu do suhu kožu, žuti podton.
U Chanelu si nisam našla nit odgovarajuću teksturu nit boju za svoj ten, Kanebo puder je bio divan, ali nije bilo odgovarajuće nijanse za mene, isto tako ni kod Helene Rubinstein nisma našla odgovarajuću nijansu.
Guerlain Parure Aqua i Extreme imaju žutu nijansu za mene, ne sjećam se više točno broja, al se sjećam da je bilo nešto s 3 :D, no nažalost nisu mi odgovarali teksturom.
Shiseido puderi imaju nijanse za žutu kožu i te nijanse počinju sa slovom O uz koji je pridružen broj 20,40,60.
Tako da se može naći dobrih pudera za žutu kožu,al ne treba za to tražiti savjet prodavačice jer će pokušati uvaliti roza il neutralni puder uz uvjeravanje da je to najbolje za nas. :rolleyes:
Pink Sheep
09.02.2010., 14:52
I stvarno je tekuc da ne moze vise od toga..svaki put zaboravim da je kao voda pa mi iscuri :lol:
I ja sam ga nekidan uzela. Toliko je "pretekući" da sam išla provjeravati jel mu istekao rok :D
mijauuu
09.02.2010., 15:05
Imam jako masnu kožu i 28 g. Trenutno koristim Dior Nude 023. Puder nije loš ali osjećam da bi mogla naći bolji za mene :). Po ljeti sam koristila Shiseido Dual Balancing Foundation, koji mi je super puder, ali nijansa B40 malo prenarančasta za mene... Imate li kakvu ideju što bi mi moglo odgovarati po nijansama i nešto za masnu kožu? ne volim preteške pudere jer imam kožu koja voli reagirati pod tonom šminke. Kad sam kupovala Nude, isprobavala sam Chanel i Givenchy, ali to je nekako prežuto bilo za mene i nijedna nijansa mi nije odgovarala. Inače dobijem slom živaca kad moram u parfumeriju i obično to završi tako da brzo izletim van, pa ako u tih par minuta pogodim bar približno nijansu, ja presretna :). Hvala dobrim dušama na preporukama!
zrnce soli
09.02.2010., 15:31
Molim pomoć, cure!
Imam suhu kožu, čitala sam malo vaše postove, ali nisam uspjela shvatit koji bi sve puderi došli u obzir pa vas molim ako mi koja može objasnit i preporučit koji puder odabrati. Sama nijansa nije tako bitna jer nisam sigurna koje mi je boje koža (tudum za kozmetiku, priznajem), isprobat ću na licu mjesta. Samo koji proizvođači i koji njihovi puderi te di se kod nas mogu kupit. Cijena nije bitna, važnije da mi koža ne pati.
Puno vam hvala!
Mirella
09.02.2010., 15:36
Mijauuu kupovina pudera je cijela nauka i isto teško pada i nama koje uživamo satima biti u parfumeriji. Zašto ? E pa zato što sve želimo od prve pogoditi strukturu pudera, pa onda i nijansu koja će nas učiniti ljepšima. A to ide jako teško većini jer prvo treba 100 % utvrditi kakvu kožu imamo,a potom kakav završni izgled želimo (mat ili natural), koliko pokrivanje želimo, da li puder treba imati SPF ili ne i najgore od svega izbor prave nijanse.
kad dođeš do ovog zadnjeg stadija,a to je izbor nijanse, već si na konju što bi se reklo. :D
ja ti predlažem Estee lauder Double matte puder, on je baš za masnu kožu i naravno bez uljni je. što se tiče nijanse to ti ja ne mogu reći jer te ne poznajem, niti znam jesi li roza , neutralni ili žuti podton tena. O tome kako prepoznati podton svog tena imaš na zadnjih 5 pet stranica sigurno napisano.
Mirella
09.02.2010., 15:40
Molim pomoć, cure!
Imam suhu kožu, čitala sam malo vaše postove, ali nisam uspjela shvatit koji bi sve puderi došli u obzir pa vas molim ako mi koja može objasnit i preporučit koji puder odabrati. Sama nijansa nije tako bitna jer nisam sigurna koje mi je boje koža (tudum za kozmetiku, priznajem), isprobat ću na licu mjesta. Samo koji proizvođači i koji njihovi puderi te di se kod nas mogu kupit. Cijena nije bitna, važnije da mi koža ne pati.
Puno vam hvala!
jao, na zadnjih 10 stranica ima barem 5 puta napisano koji su puderi za suhu kožu.
Dakle Guerlain Fleur de Teint al ga rijetko ima za kupiti, potom Elizabeth Arden Intervene (drže ga Limoni, Muller), Givenchy Photo Perfection, Guerlain Parure Aqua (meni osobno nije baš bio dobar)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.