View Full Version : Tekući puderi #1
mala_zg23
23.04.2010., 17:34
na kraju ću ipak uzeti 108 i nadati se da neće biti pretamna . i šteka mi pay pal a imam novaca....ljuta sam
nina2007
23.04.2010., 18:42
od colorstaya imam natural beige ali mi nakon nekog vremena postane previše rozi a nadam se da ovaj ima žuti podton. nisam mogla točno odrediti koju nijansu da uzmem. naručila sam preko ebaya i oko 27 funti je sa dostavom.
natural beige je roskasti podton, vidi se u tablici koju je modest mouse post-ala prije stranu-dvije.
Ja od CS-a imam Buff i savršeno mi paše (najsvijetlija, žućkasti podton) a ova Clarins Everlasting 103-ica mi je isto ok iako nije baš žućkasta kao Buff od CS-a
mala_zg23
23.04.2010., 19:00
a jesi probala možda 105 ili 107?
lolipopp
23.04.2010., 19:30
& ja imam grozno iskustvo s tim puderom. Sva sam se operutala :(.
i koji sada koristiš? :cerek:
tasha0705
23.04.2010., 21:22
ajde, pomoć! L'oreal Infallible ili True match? Koji bolje prekriva, ne sjaji se, ...???
novabbb
23.04.2010., 21:44
natural beige je roskasti podton, vidi se u tablici koju je modest mouse post-ala prije stranu-dvije.
Ja od CS-a imam Buff i savršeno mi paše (najsvijetlija, žućkasti podton) a ova Clarins Everlasting 103-ica mi je isto ok iako nije baš žućkasta kao Buff od CS-a
Ja sam uzela 108, a razmišljala sam između njega i 107. 108 mi je sada idealan jer vuče na žuto, a 107 više na rozo. Prije njega koristila sam CS Buff, pa sam čak pomišljala i na ovaj 103, ali pošto mi je Buff ipak bio mrvicu presvijetao ovaj 103 mi se činio još svjetliji.
Što se tiče onog što sam napisala o aknama, nisam te mislila uspaničiti samo sam napisala ono šta sam na MUA-i pročitala. Koristim ga tjedam dana i sasvim sam zadovoljna.
padmé_amidala
23.04.2010., 21:49
ajde, pomoć! L'oreal Infallible ili True match? Koji bolje prekriva, ne sjaji se, ...???
ne znam jel si umisljam al meni se infalible cini nekak rjedji laksi, onak ko da slabije drzi...ja uvijek koristim true match, od njeg se nikad ne osipam il neš tak :) i svi koji ga imaju uvijek mu ostanu vjerni :)
lolipopp
23.04.2010., 22:13
kakvi su ovi??
http://www.beautyswapshop.co.uk/Portals/0/Dream-Satin-Liquid_groot.jpg
http://www.maybelline.com/images/products/thumbNails/704MOUS_xl.jpg
tasha0705
23.04.2010., 22:23
danas sam isprobala Dream satin Maybelline, jer je na nekoj akciji u BIPi, ali, to je meni samo neka uljasta vodica, tek oboja pore na koži. Prelagan, ne pokriva.
lolipopp
23.04.2010., 22:33
koji puder za ovakvu boju tena?? http://frappelattes.com/wp-content/uploads/2009/03/leighton-meester-makeup.jpg
ja imam mješovitu,pomalo masnjikavu kožu,i true match mi nikak ne odgovara,iako je on namjenjen za moj tip kože...prerijedak mi je,ne prekriva nikak, suhe djelove mi naglasi,a one masne još više zamasti...infallible me predivno ujednači,puno bolje prekriva,koža ima onaj zdravi sjaj(dakle nije ful mat,nego polumat),malo je gušći od true matcha,i meni puuuno draži:top:
trenutno koristim mary kay za masnu kožu i maybelline affinitone i onak prosječni su puderčići,za nekog sa lijepim tenom bi bili ok,al kod mene tak tak,valjda sam previše opteretila samu sebe kad želim imat prekrasan ten a to kod proširenih pora teško dobit,još mi šminkersko umjeće nije jača strana da istaknem pluseve a sakrim minuse,i ugl teško je nać pravi puder
mala_zg23
24.04.2010., 09:18
Ja sam uzela 108, a razmišljala sam između njega i 107. 108 mi je sada idealan jer vuče na žuto, a 107 više na rozo. Prije njega koristila sam CS Buff, pa sam čak pomišljala i na ovaj 103, ali pošto mi je Buff ipak bio mrvicu presvijetao ovaj 103 mi se činio još svjetliji.
Što se tiče onog što sam napisala o aknama, nisam te mislila uspaničiti samo sam napisala ono šta sam na MUA-i pročitala. Koristim ga tjedam dana i sasvim sam zadovoljna.
da i ja sam vidjela da može uzrokovati akne. jel 108 jako taman ? teško mi je odrediti boju preko njihove stranice i ja sam mislila uzeti ipak umjesto 105 108. jel prekriva pore? tj. da ih ne ističe?
evo ja još par dojmova o interveneu :)
čini mi se da nije baš za moju suhu kožu, na bradi mi je ostao onako praškast iako sam dva puta hidratizirala kožu prije nego sam ga stavila...i mooožda mi je ipak malo presvijetao (02) pa me nekako previše pobijeli...ali stvarno je postojan, fiksira se i stoji na licu satima... možda bi mi ljeti bio dobar jer tada nisam toliko suha ali ova nijansa teško da će mi odgovarat, hm hm
Lake, ako će u prodaju-prva sam u redu :raspa: :zubo:. lollipopp Dior Nude, Givenchy Photo perfexion & EL DWL, taj Maybelline sam kupila davno kad mi je puder koji sam koristila bio pri kraju pa da se nađe... Završio je u smeću nakon par dana :flop:.
Lake, kakav je tvoj podton? Kak ti paše nijansa 02?
novabbb
24.04.2010., 12:18
da i ja sam vidjela da može uzrokovati akne. jel 108 jako taman ? teško mi je odrediti boju preko njihove stranice i ja sam mislila uzeti ipak umjesto 105 108. jel prekriva pore? tj. da ih ne ističe?
108 nije taman,obzirom da sam prije njega koristila CS Buff koji je jako svjetao, ovaj mi nije puno tamniji a za moju put je puno prirodniji 107 mi je bio tamniji, 105 nisam probala. Pore ne ističe, možda mi malo istakne isušene dijelove lica,a i to na početku poslije kad lice malo pusti masnoću bude O.K.
mala_zg23
24.04.2010., 12:22
to mi je najvažnije da ne ističe pore tj. da se ne uvuče u njih. hvala ti puno:)
Lake, ako će u prodaju-prva sam u redu :raspa: :zubo:. l
imam te u vidu :top: :mig:
Lake, kakav je tvoj podton? Kak ti paše nijansa 02?
ja sam neutralna skroz...a nijansa mi je malko presvijetla, ma kao može proći sa rumenilom al nije to to...jer ja sam inače natural/neutral/medium beige...kad bi oksidirao nakon 2 sata kao većina mojih pudera bio bi mi ok al ovaj je baš postojan, kako ga staviš tako ostane!
Jel probao tko tekući puder Futurist Estee Lauder?
Elektra
24.04.2010., 20:21
Ja stvarno imam osjećaj da sam dobila neki mućak s Jagode kad je Intervene u pitanju. :o Ok, nanijela sam ga u 8 ujutro pa nije da očekujem da bude postojan 24h u komadu :zubo: ali mi je baš čudno da mi se T zona od njega zasjaji, što inače nije slučaj. :confused: Lijepo izgleda na licu, jako prirodno, neprimjetno, srednje prekriva, ali Oriflame T-balance mi je ipak bolji jer mu je tekstura gušća i čini mi se kako je postojaniji i im bolju moć prekrivanja.
Ne znam, isprobavat ću ga još par dana pa ću vidjeti. :ne zna:
Ma meni Oriflame i to onaj kaj smo zalihe kupovale sad najbolji :zubo: , a Bourjois healty je isto tu u rangu ali nije toliko gust,laganiji je :mig:, još volim kaj piše da ima tog voća nutra odmah sam sva happy :cerek: :lol:
Starleta
24.04.2010., 22:44
Ja stvarno imam osjećaj da sam dobila neki mućak s Jagode kad je Intervene u pitanju. :o Ok, nanijela sam ga u 8 ujutro pa nije da očekujem da bude postojan 24h u komadu :zubo: ali mi je baš čudno da mi se T zona od njega zasjaji, što inače nije slučaj. :confused: Lijepo izgleda na licu, jako prirodno, neprimjetno, srednje prekriva, ali Oriflame T-balance mi je ipak bolji jer mu je tekstura gušća i čini mi se kako je postojaniji i im bolju moć prekrivanja.
Ja sam tako mislila kad sam kupila sa cheapsa, nije da sam se zasjajila
ali nije mi bio tako savršen kao šo svi opisuju!:ne zna:
Pa sam ga naručila sad i sa jagodice i jednostavno to nije puder za mene!
Malo me lice zateže od njega, nije mi ugodan na licu i ne drži definitivno cijeli dan, a ja nemam masnu kožu!
Givenchy photo mi je puno, puno bolji! :top::top:
Imam isti proble:ne zna:
Chanel mi je sad mnogo bolji, i sto se tice prekrivanja a i postojanosti, osim nijanse tu je interevene bolji.
ma ni meni nevalja uopće, ističe mi suhoću, užas...jučer sam ga stavila i onda sam morala preko stavit guerlaina da spasim stvar...jednostavno mi lice izgleda suho i blijedo s njim a niti ne prekriva nešto plus me pecka lice prvih par minuta...
marija82
25.04.2010., 11:30
ajoj cure, baš mi je žao da vam intervene ne valja baš. :( a valjda je to sve individualno. :ne zna: ako koja bude htjela prodavat svoj, tu sam. :zubo: (osim mints koja je prva po redu :rofl:). meni je taj puder super. :s možda je vama koža jednostavno više suha ili dehidrirana nego meni pa vam ističe suhe dijelove. :ne zna:
madeira
25.04.2010., 12:10
I ja imam dojam da neke stvari s jagode nisu onako dobre kao iz parfumerije
ajoj cure, baš mi je žao da vam intervene ne valja baš. :( a valjda je to sve individualno. :ne zna: ako koja bude htjela prodavat svoj, tu sam. :zubo: (osim mints koja je prva po redu :rofl:). meni je taj puder super. :s možda je vama koža jednostavno više suha ili dehidrirana nego meni pa vam ističe suhe dijelove. :ne zna:
ko zna, možda stvarno to nije isti puder, meni je HK uvijek sumnjiv...kako može puder od 300+kn koštat 100 kn kod njih plus poštarina? po kojoj logici? puder je Engleske firme a proizvodi se u Italiji- niđe veze sa HK :ne zna:
a možda mi stvarno ne odgovara, kao i revlon CS kojeg dosta cura hvali a meni je horor...a ovaj mu je dosta sličan tako da nije ni čudo što mi ne odgovara...samo bih volila isprobati ga kod nas, čisto me zanima...jel ga ima još u parfumerijama uopće?
charlizeos
25.04.2010., 12:25
intervene ima u mulleru
Elektra
25.04.2010., 13:30
I ja imam dojam da neke stvari s jagode nisu onako dobre kao iz parfumerije
Ma ja sam to napisala u zajebanciji jer ga svi hvale :zubo: ali vidim da nije očito svima dobar. :) Sigurna sam ja da je puder takav kakvog sam dobila, ali eto, probala sam bolje pa mi on nije baš toliko fantastičan. :) (naručivala sam dosta toga s Jagode i sve je bilo ok, čisto da napomenem)
Osobno, ne vrijedi više od 100kn. :o
I da, ja nemam problema sa suhom kožom i zaista mi ništa ne ističe, lijepo se stopi sa tenom i sve, ali ne kužim zašto se zasjajim od njega? :confused: Taj slučaj još nisam imala s nijednim puderom pa me to malo čudi. Ne znam, čini mi se kako je za moj ukus ipak prelagan ali koristit ću ga jer mi se čini ok za ovo vrijeme, no vidjet ćemo kakav će bit kad malo zatopli. :)
Elektra
25.04.2010., 13:33
ko zna, možda stvarno to nije isti puder, meni je HK uvijek sumnjiv...kako može puder od 300+kn koštat 100 kn kod njih plus poštarina? po kojoj logici? puder je Engleske firme a proizvodi se u Italiji- niđe veze sa HK :ne zna:
a možda mi stvarno ne odgovara, kao i revlon CS kojeg dosta cura hvali a meni je horor...a ovaj mu je dosta sličan tako da nije ni čudo što mi ne odgovara...samo bih volila isprobati ga kod nas, čisto me zanima...jel ga ima još u parfumerijama uopće?
Kad si se dotakla ovoga, ne znam za parfumerije, ali za ostalu robu široke potrošnje je i više nego poznato da se za nas ne proizvodi najkvalitetnije tj. mi smo tzv. B tržište :zubo:
Ja šampone za kosu, paste i sl. sve kupujem u Italiji i jednostavno mi je kvalitetnije nego ta ista marka kupljena kod nas. I prašak, i omekšivač. :o Možda će neki reć da nema u tome istine, ali po mojem iskustvu - itekako ima. :o
pa Ariel je javno priznao da nama ne prodaje istu kvalitetu kao u EU, dok nije bilo Mullera kod nas...vjerujem da je tako i sa drugim stvarima..ali si mislim da Jagodica ipak prodaje originale, imala je ranije problema s time pa si mislim da je ok sada :)
vichyevka
25.04.2010., 15:00
ma ni meni nevalja uopće, ističe mi suhoću, užas...jučer sam ga stavila i onda sam morala preko stavit guerlaina da spasim stvar...jednostavno mi lice izgleda suho i blijedo s njim a niti ne prekriva nešto plus me pecka lice prvih par minuta...
koji guerlain puder? nadam se da nije parure jer on jako isusuje. ja imam izrazito suhu kozu i iako mi je parure super kad ga koristim tjedan dana redovito, isusi mi kozu jako. tako da ga ja uvijek mijesam s nekim hidratantnijim puderom :)
Ma ja sam to napisala u zajebanciji jer ga svi hvale ali vidim da nije očito svima dobar. :) Sigurna sam ja da je puder takav kakvog sam dobila, ali eto, probala sam bolje pa mi on nije baš toliko fantastičan. (naručivala sam dosta toga s Jagode i sve je bilo ok, čisto da napomenem)
Osobno, ne vrijedi više od 100kn.
I da, ja nemam problema sa suhom kožom i zaista mi ništa ne ističe, lijepo se stopi sa tenom i sve, ali ne kužim zašto se zasjajim od njega? :confused: Taj slučaj još nisam imala s nijednim puderom pa me to malo čudi. Ne znam, čini mi se kako je za moj ukus ipak prelagan ali koristit ću ga jer mi se čini ok za ovo vrijeme, no vidjet ćemo kakav će bit kad malo zatopli. :)
ovo gore sve potpisujem, meni je ovaj puder u rangu sa revlonom, samo lošije prekriva :ne zna:
što se sjaja tiče, mene totalno zamatira, sasuši, tek nakon cijelog dana se zasjaji tj valjda počme topiti :ne zna:
Kad si se dotakla ovoga, ne znam za parfumerije, ali za ostalu robu široke potrošnje je i više nego poznato da se za nas ne proizvodi najkvalitetnije tj. mi smo tzv. B tržište :zubo:
Ja šampone za kosu, paste i sl. sve kupujem u Italiji i jednostavno mi je kvalitetnije nego ta ista marka kupljena kod nas. I prašak, i omekšivač. :o Možda će neki reć da nema u tome istine, ali po mojem iskustvu - itekako ima. :o
to si definitivno u pravu, sve što kod nas dolazi je proizvedeno u mađarskoj/poljskoj, od pelena, preko deterđenata do nutelle koja nema veze sa onom njemačkom do ariela kupljenog u njemačkoj od kojeg cjela kuća miriše kroz zatvorenu kesu...
koji guerlain puder? nadam se da nije parure jer on jako isusuje. ja imam izrazito suhu kozu i iako mi je parure super kad ga koristim tjedan dana redovito, isusi mi kozu jako. tako da ga ja uvijek mijesam s nekim hidratantnijim puderom :)
ovaj koji ja koristim je fleur de teint sa ekstraktom ruže ali se valjda više ne proizvodi a njegov nasljednik je aqua parure koliko znam, mislim da imaju samo dva parure-a, možda ti imaš taj drugi koji je namjenjen za masnu kožu :confused:
marija82
25.04.2010., 18:06
meni je sve s jagode dosad bilo isto ko i kod nas kupljeno. :ne zna: to s razlikama u cijeni sam se i ja pitala, razlika u puderu je stvarno velika, al ne zaboravite da je većina cura ovdje kupila intervene za 18 dolara, a njegova regularna cijena na jagodi je 35$. to i nije baš tako malo ako se jagoda gleda, tamo je prosjek cijena pudera 35-40$. naši jednostavno strašno nabijaju cijene, to je činjenica.
Crazy_Beautiful
25.04.2010., 19:02
max factor lasting performance :s
odlican je !
Samo sam htjela podsjetiti da ni meni intervene nije odgovarao. Ja sam u mulleru dobila u posudicu za tri dana i isticao mi suhe dijelove, tako da mislim da se ne radi o posebnoj lošijoj verziji s jagodice. Kada su sve curke naručivale s jagodice htjela sam jednostavno isprobati, ali mi nije odgovarao. Izgleda da više odgovara onima sa normalnom ili masnijom kožom
@Lake I ja sam probala revlon CS ali mi isto nije ništa posebno, bolji mi je MF lasting performance :ne zna: Guerlain parure aqua je fin, ali mi nestane s lica za dva sata. Zadnji koji sam probala je Collistar silk effect supermoisturizing i baš mi je fin, iako ne prekriva jako, ali je baš za nas sa suhom kožom. Što je najvažnije nije mi izazvao nikakve gadosti po licu za razliku od cliniqua koji je za osjetljivu kožu.:top:
@Lake I ja sam probala revlon CS ali mi isto nije ništa posebno, bolji mi je MF lasting performance :ne zna: Guerlain parure aqua je fin, ali mi nestane s lica za dva sata. Zadnji koji sam probala je Collistar silk effect supermoisturizing i baš mi je fin, iako ne prekriva jako, ali je baš za nas sa suhom kožom. Što je najvažnije nije mi izazvao nikakve gadosti po licu za razliku od cliniqua koji je za osjetljivu kožu.:top:
MF sam koristila godinama, bio mi je stvarno super! ali i on mi je sad pretežak...a vidim i ostale smo slične pudere imale, collistar imam i nije mi baš jer je ovaj moj za normalnu do masnu kožu a clinique even better mi je jako tamnio i topio se brzo...evo guerlain mi je zasad stvarno najbolji...i probala sam nivein extreme resist i baš me bio oduševio, sutra ga kupujem!
i probala sam nivein extreme resist i baš me bio oduševio, sutra ga kupujem!
Zbog čega te tako oduševio?
lidija84
26.04.2010., 08:57
Ja također spadam u onu grupu koja za Intervene ima samo riječi pohvale!
Imam mješovitu kožu skloniju aknama i ovaj puder mi je fantastičan! Nadam se da ga se moja koža neće zasititi tako brzo...
Meni je odlično što nije gust i ne vidi se na licu jako a opet mi dobro prekriva. Najgore mi je kad nanesem malo pudera a on se vidi na kilometre... :rolleyes:
Zbog čega te tako oduševio?
jer je hidratantan, tekstura mu je stvarno super, ko krema je...i lagan je i ne tamni niti malo, čak nekako lijepo posvijetli lice, čini mi se da ima neki slični efekt kao photo perfection od givenchya, jer sam vidila da ima one sićušne šljokice u sebi...jedino što ne prekriva baš ona kritična mjesta ali to samo kasnije dotaknem korektorom i super! :top: i da, nijansa mi super paše, beige!
Ako netko ima Intervene viška, rado bi ga udomila za neku pristojnu cijenu. Svijetla sam sa žutim podtonom :)
Torresita
26.04.2010., 10:11
jer je hidratantan, tekstura mu je stvarno super, ko krema je...i lagan je i ne tamni niti malo, čak nekako lijepo posvijetli lice, čini mi se da ima neki slični efekt kao photo perfection od givenchya, jer sam vidila da ima one sićušne šljokice u sebi...jedino što ne prekriva baš ona kritična mjesta ali to samo kasnije dotaknem korektorom i super! :top: i da, nijansa mi super paše, beige!
Meni je također odličan, ali nijansa 02 Nude. Još bih nadodala da se ne sjajim od njega i da prekrasno miriše :cerek:
zmijica_kssss
26.04.2010., 10:14
Jel netko koristio shiseido dual balancing? dojmovi?
Ja si baš mislim nabaviti taj shiseido; još ga moram isprobati, ali čitala sam ocjene na netu i cure su zadovoljne.
*soul*mate*
26.04.2010., 13:08
Nakon što sam si raskopala par prištića na bradi i jedan na čelu ni Colorstay nije bio dovoljan :facepalm: pa sam uzela mamin Ideal Finish od Nivee.
Ajme, što je dobar! Prekrivanje čak i jače nego kod Revlona. Stavila sam ga samo mjestimično i utapkala malo. Zaustavio je i curenje 'vode' iz prištića :s (lice se ljuštilo tamo gdje se prišt osušio, pa sam ja otkinula taj dio kože :facepalm: al očito nije bilo dovoljno zaraslo)
Nažalost nisam skužila kak bi se ponašao cijeli dan na koži, jer je nijansa dvaput tamnija od moje, al eto čisto informativno da znate.
I pitanje - za kakvu je kožu Lasting Performance od MF?
Ma meni ne istice nista osim sto se zasjajim i bas mi se to ne svidja, a ne desava se s drugim puderima, inace stvarno predivno se stopi s facom.
Ja također spadam u onu grupu koja za Intervene ima samo riječi pohvale!
Imam mješovitu kožu skloniju aknama i ovaj puder mi je fantastičan! Nadam se da ga se moja koža neće zasititi tako brzo...
Meni je odlično što nije gust i ne vidi se na licu jako a opet mi dobro prekriva. Najgore mi je kad nanesem malo pudera a on se vidi na kilometre... :rolleyes:
eto dokaza da smo svi drugačiji i da nam svima pašu različite stvari :)
evo ja prodajem svoj intervene nijansa 02 soft shell jer mi stvarno ne paše pa ako koja od vas hoće neka se javi slobodno, neću stavljat na burzu još :)
Meni je također odličan, ali nijansa 02 Nude. Još bih nadodala da se ne sjajim od njega i da prekrasno miriše :cerek:
evo stvarno još nisam našla negativan komentar na taj puderić :cerek:
nisam stigla jutros do DM-a ali popodne je moj :top:
Mirella
26.04.2010., 15:21
Lake meni se čini da ti imaš stvarno jako suhu kožu kad ti Intervene ne dogovara i ističe ti suhe dijelove lica. Kaj koristiš od preprataivne kozmetike ?
Guerlain fleur de teint je po meni teži puder od Intervenea i on je baš za suhu kožu, a Intervene je all skin types puder.
Lake meni se čini da ti imaš stvarno jako suhu kožu kad ti Intervene ne dogovara i ističe ti suhe dijelove lica. Kaj koristiš od preprataivne kozmetike ?
Guerlain fleur de teint je po meni teži puder od Intervenea i on je baš za suhu kožu, a Intervene je all skin types puder.
joj da, ja ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, nije mi prije tako suha i osjetljiva bila, promislila sam otići u dermatologa čak...a koristim svašta od dekorative, dobar mi je cliniqueov DDML trenutno, trebala bi mi neka noćna možda malo masnija...stavim nekad excipial u lipolosion sa ureom, nekad A dermu pa čak i aloa vera gel...imam effaclar duo samo za akne kad se pojave, to samo nanesem na njih jer isušuje jako...ispričavam se na off-u
edit: da, guerlain je možda teži od intervenea ali intervene me doslovno zateže dok mi guerlain djeluje ko krema, baš mi bude super koža od njega...a treba mi i kakvo takvo prekrivanje...
Vespers
26.04.2010., 19:31
Ma, meni je Intervene the puder :s
novabbb
26.04.2010., 20:49
joj da, ja ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, nije mi prije tako suha i osjetljiva bila, promislila sam otići u dermatologa čak...a koristim svašta od dekorative, dobar mi je cliniqueov DDML trenutno, trebala bi mi neka noćna možda malo masnija...stavim nekad excipial u lipolosion sa ureom, nekad A dermu pa čak i aloa vera gel...imam effaclar duo samo za akne kad se pojave, to samo nanesem na njih jer isušuje jako...ispričavam se na off-u
edit: da, guerlain je možda teži od intervenea ali intervene me doslovno zateže dok mi guerlain djeluje ko krema, baš mi bude super koža od njega...a treba mi i kakvo takvo prekrivanje...
A da probaš intervene bez DDML, možda ti je problem u toj kombinaciji.
Mirella
26.04.2010., 22:02
Lake , meni je taj Clinique DDML bio grozan za lice imala sam utisak da me isušuje. Ja sam zaključila da je on jednostavno preslab za suhu kožu, mogao bi proći samo ljeti preko dana.
DDML je podloga za kremu a ne krema, u tome je cijeli problem ;)
Zato ti je lice i suho ;)
Znači, prvo DDML pusti da se upije, kremu pa puder...
ma da, u pravu ste sve za DDML ali stavila sam ja pravu masnu kremu ispod intervenea i svejedno mi nije bilo kako treba...praškasto izgleda, skroz loše...DDML stavljam ispod guerlaina jer mi je dovoljno, bude ok...znam ja da je DDML losion a ne krema...a kremom se trackam kad god stignem, bar 3x dnevno...ali prije mi koža nije bila ovako suha tako da definitivno moram pojačat malo trackanje
cure mozete li mi pomocu u usporedbi DW i DWL...koliko i da li uopce DWL prekriva manje od DW....i kakva su ta dva u usporedbi s INTERVENE...planiram kupnju pudera, imam mjesovitu kozu, imala sam DW i super mi je bio, al mi se cini nekak pretezak sad za ovo toplije vrijeme sta ide, ma da mi je za prekrivanje zakon samo da je malo laksi....ima li uopce neki takav da super prekriva, a da nije pretezak...hvala puno curke
zmijica_kssss
27.04.2010., 12:14
ma da, u pravu ste sve za DDML ali stavila sam ja pravu masnu kremu ispod intervenea i svejedno mi nije bilo kako treba...praškasto izgleda, skroz loše...DDML stavljam ispod guerlaina jer mi je dovoljno, bude ok...znam ja da je DDML losion a ne krema...a kremom se trackam kad god stignem, bar 3x dnevno...ali prije mi koža nije bila ovako suha tako da definitivno moram pojačat malo trackanje
Meni je super cijela kolekcija od Marie Galland system Dermatoloque. kaj god da stavim korektor/puder lice mi je okey...inace imam problema s tenom sad je:top:
Lara 21
27.04.2010., 13:02
cure mozete li mi pomocu u usporedbi DW i DWL...koliko i da li uopce DWL prekriva manje od DW....i kakva su ta dva u usporedbi s INTERVENE...planiram kupnju pudera, imam mjesovitu kozu, imala sam DW i super mi je bio, al mi se cini nekak pretezak sad za ovo toplije vrijeme sta ide, ma da mi je za prekrivanje zakon samo da je malo laksi....ima li uopce neki takav da super prekriva, a da je pretezak...hvala puno curke
Ja sam dugo vremena koristila DW i DW light i mogu reći da mi je light puuuno bolji, iako volim bolje prekrivanje (ne treba mi, ali valjda stvar navike).
Light je bolje teksture, bolje se razmazuje i ne zabetonira facu a i dalje odlično prekriva. Za proljeće/ljeto je idealan izbor. Ne skida se, ne ostaje na odijeći, mobitelu i slično..
Umjesto DW klasičnog mi je puno bolji revlon ColorStay.
Sada bih htijela nešto drugo za promjenu, ali ne znam što. Nešto slično dw light, ali ne znam da li da uzmem novi Clarins ili pak Dior nude.. ili možda revlon Photoready ili kak se već zove onaj novi.
Andjelcic
27.04.2010., 15:20
cure mozete li mi pomocu u usporedbi DW i DWL...koliko i da li uopce DWL prekriva manje od DW....i kakva su ta dva u usporedbi s INTERVENE...planiram kupnju pudera, imam mjesovitu kozu, imala sam DW i super mi je bio, al mi se cini nekak pretezak sad za ovo toplije vrijeme sta ide, ma da mi je za prekrivanje zakon samo da je malo laksi....ima li uopce neki takav da super prekriva, a da nije pretezak...hvala puno curke
imala sam sva tri, i dw i dwl su klasu iznad intervenea.
ako hoces malo laksi onda definitivno dwl, stvarno jako lijepo pokriva za light puder, ugodan je na kozi, i dugotrajan. u odnosu na dw ima puno bolje pakiranje.
*soul*mate*
27.04.2010., 17:01
Jel može review nekog ko je koristio MF lasting performance? :moli:
imala sam sva tri, i dw i dwl su klasu iznad intervenea.
ako hoces malo laksi onda definitivno dwl, stvarno jako lijepo pokriva za light puder, ugodan je na kozi, i dugotrajan. u odnosu na dw ima puno bolje pakiranje.
curke puno hvala...i jos jedno pitanje da li su boje iste kao i kod DW
Bubamaraaaa
27.04.2010., 18:54
Da i ja napisem par rijeci o Intervene.
Dakle, narucila sam 02 nijansu s Jagodice kad je bila akcija.
Ovako u bocici mi se cinilo da mi je nijansa mrvicu pretamna, ali kad sam nanijela na lice i razmazala totalna suprotnost, cak mi se cini da je i mrvicu presvijetla. Kada se potpuno razmaze lijepo se stopi s tenom, nema prelaza prema vratu. Nanosim je e.l.f. kistom za tekuci puder. Treba mi jedna pumpica za cijelo lice, tako da mislim da mi se ne ce prebrzo trositi.
Moja koza je mjesovita sa susim dijelovima oko usta i malo na obrazima. Tu nemam primjedbi za puder, ne naglasi mi suhe dijelove niti se brzo zasjajim u T zoni, cak sporije u odnosu na mnoge druge pudere koje sam imala. Ne klizne brzo s lice. Prekrivanje mu i nije bas nesto, svaki pristic se vidi i s puderom, tu se treba staviti i korektor prije/poslije. Sve u svemu puder je stvarno dobar, ali ne mogu reci da je nesto wow i posebno, meni to sve napravi i moj Maybelline koji je znacajno jeftiniji. Vise mi se svidio od Clarinsovog Lisse minute, taj mi brze sklizne s lica.
Mirella
27.04.2010., 19:24
Lake nije ni moglo biti dobro na licu, ako ne koristiš redovito kremu preko DDML-a. To što si jednom preko njega stavila kremu i onda puder, nije dovoljno da se lice hidratizira. trebalo bi ti barem tjedan do dva pojačani režim njege da se lice hidratizira,a onda će ti svaki puder bolje stajati ne samo Guerlain Fleur de teint.
Crazy_Beautiful
27.04.2010., 19:34
ja ga imam trenutno , meni je odlican ! imam mjesovitu kozu sa susim dijelovima na obrazima. i ne naglasi mi suhe dijelove izgleda mi prirodno na licu , samo ako budes birala boju ako si svetle puti kao ja Natural Beige 106 bi bio dobar ... ja sam probala Pastelle mislim 102 i izgleda narandzasto ..
dobro prekriva i meni traje do jedno 6 - 7 sati na licu :mig:
Lara 21
27.04.2010., 20:25
curke puno hvala...i jos jedno pitanje da li su boje iste kao i kod DW
Nemam pojma nažalost. Ne sjećam se koja mi je nijansa bio klasični dw.
Lake nije ni moglo biti dobro na licu, ako ne koristiš redovito kremu preko DDML-a. To što si jednom preko njega stavila kremu i onda puder, nije dovoljno da se lice hidratizira. trebalo bi ti barem tjedan do dva pojačani režim njege da se lice hidratizira,a onda će ti svaki puder bolje stajati ne samo Guerlain Fleur de teint.
mirella,molim te moze li pojasnjenje sta je DDML,jer ja imam dehidrirano lice,i vichy serum mi nije pomogao:(
EDIT:nasla sam,koliko je on dobar za dehidriranu kozu,nisam imala pojma da o clinique pricate:)
lidija84
28.04.2010., 07:52
ja ga imam trenutno , meni je odlican ! imam mjesovitu kozu sa susim dijelovima na obrazima. i ne naglasi mi suhe dijelove izgleda mi prirodno na licu , samo ako budes birala boju ako si svetle puti kao ja Natural Beige 106 bi bio dobar ... ja sam probala Pastelle mislim 102 i izgleda narandzasto ..
dobro prekriva i meni traje do jedno 6 - 7 sati na licu :mig:
Samo da nadodam, meni je on isto dobar ali nije mi postojan kao npr.intervene. Brzo klizne s lica. Druga stvar, ja imam mješovitu kožu prema masnoj i ubrzo se počnem sjajit ko jajce pa obavezno moram imati puder u prahu/kamenu pri ruci za matiranje.
Dakle, meni je dobar samo za kraće prilike tipa kava ili dučan tj.sve što obavljam u kraćem roku a ne trebam puno šminke.
jel ja neznam objasnit ili šta :confused:
rekoh direktno prije pudera, ko podlogu stavljam DDML a inače svaki dan koristim i kremu i to jako masnu koju koriste ljudi sa atopijskim dermatitisom (A derma i Excipial U lipolotion) i to bar 3 x dnevno, ali to ne stavljam netom prije pudera (jer na što bi to ličilo) nego ujutro čim se dignem i navečer prije spavanja obavezno, nekad i sredinom dana...jednom sam stavila ovu masnu prije intervenea ali svejedno taj intervene me zamatira i izgledam bolesno(jer mi je i presvijetao) , koža blijeda i bez sjaja skroz...iza nosa i brada suho...
Dobila sam tester Clinique Even Better tekućeg. Treći dan ga testiram & puder mi je odličan :s. Namijenjen je normalnoj do mješovitoj koži & ima SPF 15. Tekstura je super, nije pregust & jako se lijepo razmazuje-stvarno ga treba malo za cijelo lice. Prekrivanje odlično :top:, ali nije kao maska & nije težak. Finish pa hm rekla bih polumat, stvarno prelijepo lice izgleda :cerek:. Jedini problem je to što sam dobila 03 Ivory & to mi je zbilja tamno, nisam imala pojma da sam baš toliko svijetla. A pitanje je koje uopće nijanse drže kod nas...
ameLLia
28.04.2010., 09:44
mints taj puder oksidira i tamni nenormalno. na prethodnoj stranici se jos jedna cura zalila na to.
mislim da je nemoguce pronaci nijansu koja ce ti odgovarati cijeli dan
Baš sad tražim post... Šteta. Meni se čini da nije oksidirao na licu kao što mi se zna dogoditi s drugim puderima-jednostavno mi je izgledao pretamno već u startu :(, a ni podton mi ne odgovara.
zmijica_kssss
28.04.2010., 09:56
Mirella Shiseido dual balancing si probala? Ja bi da mi ti kazes kakav je no offense ostale curke...:kava:
Mirella
28.04.2010., 10:26
Zmijica ja osobno nisam probala Shiseido Dual balancing jer nije za moju kožu, nego za mješovitu. No znam da naša Jojo Ungh ga je bila jako hvalila, a ja njoj vjerujem. I ima ga tu jedna moja kolegica s posla koja ima mješovitu kožu i kaže da joj je jako dobar, postojan na licu. najbolje bi bilo kad bi mogla dobiti tester da si ga isprobaš, po svemu što sma čitala mislim da bi mogao biti jako dobar izbor za mješovitu kožu. :mig:
Lake ja mislim da ti imaš problema s tom osnovnom njegom lica, po svemu što si napisala koža ti ej jako isušena,a još povrh svega dobivaš akne. Ove kreme koje koristiš za atopičnu kožu, zar nisu to kreme za tijelo,a ne za lice ?
ja nekako mislim da ti uopće nemaš prirodno suhu kožu, nego mješovitu koja je jako dehidrirana. Suha koža rijetko kada ima akne,a ako se i dogode onda je to zbog hormonalnih utjecaja, npr. policistični jajnici i slično.
I nije rijetko slučaj da si žene s mješovitom kožom dodatno isuše lice pogotovo kad tretiraju akne sredstvima koja jako isušuju. ja bih ti savjetovala da nastaviš koristiti DDML i da si preko njega mažeš Elizabeth Arden Visible Difference kremu ima je na netu jeftino za kupiti. ne znam što koristiš za skidanje šminke, al nemoj slučajno koristiti one gelove il sapune za skidanje to dodatno isušuje, nego si nabavi neko mlijeko za skidanje šminke za normalnu kožu i onda nakon toga prebriši lice s bezalkoholnim tonikom, npr. Matis tonik od lipe je takav i fantastičan je, još i smiruje upaljenu kožu. I namaži se s kremama samo ujutro i navečer odnosno i kad skineš šminku, puder ovaj Guerlainov stalno koristi na licu, nemoj sad puno eksperimentirati i mijenjati. Pogotovo to stalno eksperimentiranje s kremama i puderima šteti koži, ništa neće dati super učinak preko noći, treba koži vremena da se oporavi. jednom tjedno si napravi piling, nakon njega stavi si masku za hidrataciju kože. ja bih to napravila na tvom mjestu, pa ako ni to ne pomaže, potražila pomoć dobrog dermatologa :cerek:
zmijica_kssss
28.04.2010., 10:35
Zmijica ja osobno nisam probala Shiseido Dual balancing jer nije za moju kožu, nego za mješovitu. No znam da naša Jojo Ungh ga je bila jako hvalila, a ja njoj vjerujem. I ima ga tu jedna moja kolegica s posla koja ima mješovitu kožu i kaže da joj je jako dobar, postojan na licu. najbolje bi bilo kad bi mogla dobiti tester da si ga isprobaš, po svemu što sma čitala mislim da bi mogao biti jako dobar izbor za mješovitu kožu. :mig:
Lake ja mislim da ti imaš problema s tom osnovnom njegom lica, po svemu što si napisala koža ti ej jako isušena,a još povrh svega dobivaš akne. Ove kreme koje koristiš za atopičnu kožu, zar nisu to kreme za tijelo,a ne za lice ?
ja nekako mislim da ti uopće nemaš prirodno suhu kožu, nego mješovitu koja je jako dehidrirana. Suha koža rijetko kada ima akne,a ako se i dogode onda je to zbog hormonalnih utjecaja, npr. policistični jajnici i slično.
I nije rijetko slučaj da si žene s mješovitom kožom dodatno isuše lice pogotovo kad tretiraju akne sredstvima koja jako isušuju. ja bih ti savjetovala da nastaviš koristiti DDML i da si preko njega mažeš Elizabeth Arden Visible Difference kremu ima je na netu jeftino za kupiti. ne znam što koristiš za skidanje šminke, al nemoj slučajno koristiti one gelove il sapune za skidanje to dodatno isušuje, nego si nabavi neko mlijeko za skidanje šminke za normalnu kožu i onda nakon toga prebriši lice s bezalkoholnim tonikom, npr. Matis tonik od lipe je takav i fantastičan je, još i smiruje upaljenu kožu. I namaži se s kremama samo ujutro i navečer odnosno i kad skineš šminku, puder ovaj Guerlainov stalno koristi na licu, nemoj sad puno eksperimentirati i mijenjati. Pogotovo to stalno eksperimentiranje s kremama i puderima šteti koži, ništa neće dati super učinak preko noći, treba koži vremena da se oporavi. jednom tjedno si napravi piling, nakon njega stavi si masku za hidrataciju kože. ja bih to napravila na tvom mjestu, pa ako ni to ne pomaže, potražila pomoć dobrog dermatologa :cerek:
Ma dvoumim se izmedu toga i onog vodenastog sisley, jer znas da ja volim ove kaj se lako razmazuju...givenchy PP stoji u ormaru jednom se napudrala za svadbu...Ako netko želi kupiti neka mi se javi...
ameLLia
28.04.2010., 10:55
zmijice koju nijansu imas givenchy pp
u većini stvari si u pravu i skroz se slažem s tobom i tvojim savjetima...i zbilja, prije poroda sam imala problema sa aknama i mješovitu kožu, koristila kreme i pudere za mješovitu kožu itd. ali nakon poroda mi se čini da se hormonalni status mjenja dosta tj da koža postane nekako suha, beživotna, mlohava i to na cijelom tijelu, ne samo na licu...a akne koje sam nedavno imala su bile posljedica upale zuba izgleda...kad se zub smirio sve se povuklo (kuc-kuc)
pogledat ću za ovu kremu ako kažeš da je dobra, vjerujem ti :cerek:
i držat ću se guerlaina definitivno! odličan je puder, to mi je najbolja preporuka ikad od ikog! :s
Baš sad tražim post... Šteta. Meni se čini da nije oksidirao na licu kao što mi se zna dogoditi s drugim puderima-jednostavno mi je izgledao pretamno već u startu :(, a ni podton mi ne odgovara.
ja sam imala na probi taj puder samo br. 5 (neutral) i u početku bude super ali nakon 2 sata stvarno potamni i otopi se...nije me se dojmio
mala_zg23
28.04.2010., 12:50
jel zna netko gdje pronać swatcheve clarinsovog everlastinga? tražim ali nisam ništa uspjela pronać
MorianNoxa
28.04.2010., 16:28
Stigla meni interevene jedinica.
:mirko:
Nakon dva mjeseca (fala jagodo) al stigla ziva, zdrava i tamna.
Pa sam je pomijesala sa bijelom illamasquom i konacni rezultat je pravi nocni full coverage puder.
U principu mi jako jako rijetko treba tako nesto, al zatrebat ce kad tad pa sam bas happy sto ga nakon ovoliko cekanja ipak mogu koristiti!
:D
Just a Girl
29.04.2010., 11:31
sve sto ste pisale, vezano uz njegu lica, prebaceno je na temu Savjeti za njegu lica (http://www.forum.hr/showthread.php?t=310208).
TheEmpress
29.04.2010., 12:05
Dečkova mama je kupila Alverde Anti-ageing tekući puder pa mi je dala da ga isprobam.
Malo se čudno razmazuje, ali se da ravnomjerno nanjeti. Prekrivanje mu nije baš neko, ja bih rekla da je više ko tonirana krema, slabo prekriva, više je za ujednačavanje tena, jako lagan na koži. Jako je ugodnog mirisa. Ova najsvjetlija nijansa mi je izgledala dosta žuto, ali kad se nanese na kožu, nije uopće žuta, baš se lijepo prilagodi licu.
Sve u svemu, ako netko treba lagani tekući puder sad za ljeto, a ne treba puno prekrivanja, preporuka. Ja sam ga fiksirala Alverde puderom u prahu i cijeli dan mi je izdržao.
Postadoh i ja ponosna vlasnica Intervenea:cerek:, zahvaljujući preporukama s ovog topica.
Međutim nije mi jasno zašto naručujete sa jagodice jer sam ga ja kupila tu (http://www.feelunique.com/p/Elizabeth-Arden-Intervene-Foundation-SPF-15-30ml) i čini mi se jeftiniji a došao za 9 dana (naručila u utorak došao u srijedu).
Na Jagodi je bio 18 dolara što je puuuuuuuno jeftiniji od ovoga ;)
pa je:D, meni se učinilo 30 eurića da piše, jeli to bila neka akcija?
pa je:D, meni se učinilo 30 eurića da piše, jeli to bila neka akcija?
je,akcija,inace je 36$ na jogodici
mala_zg23
29.04.2010., 15:16
Postadoh i ja ponosna vlasnica Intervenea:cerek:, zahvaljujući preporukama s ovog topica.
Međutim nije mi jasno zašto naručujete sa jagodice jer sam ga ja kupila tu (http://www.feelunique.com/p/Elizabeth-Arden-Intervene-Foundation-SPF-15-30ml) i čini mi se jeftiniji a došao za 9 dana (naručila u utorak došao u srijedu).
a koliko je dostava? joj da sam znala:( jučer sam kupila everlasting za 27 funti sa dostavom:kava:
Dostava besplatna. Ma ja nisam puno niti tražila, nije mi se dalo, to mi je google izbacio valjda među prvima:ne zna:.
tobleronica
29.04.2010., 15:27
Ej zdravo! :D
Ovdje ima i previše stranica za pročitati a htjela sam da pitam za iskustva sa puderom koji sam danas kupila. Ranije sam koristila i tekući i kameni iz Avona (ColorTrend) i kamenim puderom sam PREzadovoljna a i tečnim samo što njega preferiram ukoliko imam problema sa licem jer je to ustvari podloga i kameni puder se doslovno zalijepi za njega. Međutim, sada mi je to previše teško. Tako da sam danas kupila tekući puder S-he stylezone. Na tubi piše i "seidenmatt make - up" ( 04 sand - boja). Do sada nisam koristila njihovu kozmetiku pa bi me zanimalo ako netko jeste ovaj puder imao.
Stavila sam ga odmah i mogu reći da mi se sviđa ali još uvijek ne znam da li će izdržati 6-8h na licu koje se na T zoni masti. Miris je ugodan samo što se i on nekako zalijepi za kožu, teško ga razmazati, mora se što prije. A ono što mi se pak nije svidjelo - kada sam se umivala, kada je došao u kontakt sa vodom, sve je bilo bijelo i kremasto. :S I onda se mislim, kako će biti sada kada je toplije vani.
nina2007
29.04.2010., 16:39
ček, umivala si se preko pudera? a zašto? :misli:
YAp, i svima je tek nedavno došao :)
mala_zg23
29.04.2010., 17:18
Dostava besplatna. Ma ja nisam puno niti tražila, nije mi se dalo, to mi je google izbacio valjda među prvima:ne zna:.
super sad ću znat za idući put gdje prvo tražiti :cerek:
madeira
29.04.2010., 17:57
U nedoumici sam. Prco mi je Nude bio super, pa sam kupila Photo Perfexion, i jučar sam onako bezveze opet stavila Nude pa mi je sad Nude bolji od Photo, a činilo mi se obrnuto.
Zbilja je teško dešifrirati koji je puder bolji
tobleronica
29.04.2010., 21:08
ček, umivala si se preko pudera? a zašto? :misli:
Hahahaha, nasmija me. :rofl::rofl:
Ma ne, nego imam jako osjetljivu kožu pa sam odmah (čim sam ušla u kuću) skinula šminku koju sam imala (pošto sam bila u kupovini) i stavila novi puder da isprobam i sačekala 30-ak min da vidim kako mi odgovara (jer ću sutra provesti 6h sa njim na licu) i odmah sam se umila da mogu namazati drugim kremama. I kada je došao u kontakt sa vodom, sve je bilo bijelo (ne od gela za umivanje nego se vidi da je baš od pudera :rolleyes:). Pa se pitam, hoće li biti i po čelu, iznad usana ili na nosu sada kada je sunce jače.
(a nisam si mogla priuštiti taj luxuz da s njim provedem 6h kod kuće radeći svašta da provjerim kako je kada je temp. visoka, joj)
U nedoumici sam. Prco mi je Nude bio super, pa sam kupila Photo Perfexion, i jučar sam onako bezveze opet stavila Nude pa mi je sad Nude bolji od Photo, a činilo mi se obrnuto.
Zbilja je teško dešifrirati koji je puder bolji
Meni Nude nije odgovarao, kao da mi nije bio dovoljno hidratantan :ne zna:
Da li je PP hidratantniji?
Kakvu kožu inače imaš? Moja je suha dosta i htjela bi puder koji mi osvježi lice, ne znam kako da to kažem. Da je finish-luminous .
madeira
30.04.2010., 12:51
Imam masnu kožu i neznam koji mi je bolji. Nude je možda više mat od PP i jače prekriva. PP mi je više kao malo jača tonirana krema, a i jednog i drugog stavim jednu pumpicu
Jel ima netko da ima CS Buff i EA Intervene 02 pa da ih swatcha jedan pokraj drugog?
anchy87
30.04.2010., 22:54
evo swatcha... mislim da je prilično vjerodostojan. na slici se vidi da je buff žući, dok je intervene neutralno-roskast :mig:
http://img683.imageshack.us/img683/9543/usporedba.jpg
i evo sad iskustva,koji je bolji intervene ili CS
edit: sisley puder koji je dobar za mjesovitu kozu,i koja nijasna za rozi podton,slicna intervene 02
Desert_rose
01.05.2010., 08:36
cure moje, jucer sam isla snimit intervene i teta mi je rekla da ja to nikako ne bih smjela niti gledat, jer je to za starije od 35 :eek: pa niste vi valjda sve ovdje starije od 35? :D
mislim on i el dwl su mi u uzem izboru :)
ja imam 19.... da ga se okanim?? :D
cure moje, jucer sam isla snimit intervene i teta mi je rekla da ja to nikako ne bih smjela niti gledat, jer je to za starije od 35 :eek: pa niste vi valjda sve ovdje starije od 35? :D
pa mislim da je u stvari općenito EA kozmetika za zrele žene...
btw, nisam znala da je intervene 02 roza podton :confused: pa nije ni čudo onda što mi ne odgovara...ja mislila da je neutralan :ne zna:
ok mozda za kreme,ali puder mislim da nema veze,jos ti da lijepi efekt na licu,meni je odlican a imam 23god,nece mi biti nista od pudera,uostalom ja sebi gledam od EA hidrantantnu kremu
mala_zg23
01.05.2010., 11:39
ja kupila everlasting i photo ready i još samo da stignu i imam super zalihu za ljeto:)
Ja sam se osula od jednog dana nošenja Photo Readyja :rolleyes: Ne sad da sam bradavičasta svinja, ali u zadnje vrijeme stvarno nemam problema s prištićima, čak ni u pms-u, i onda stavim ovo jedan dan i tri prijkana se pojave. Već su sanirana, bez brige :mirko:
Enivej, je li tko od vas imao i Pro Lumiere i Mat Lumiere da mi napravi usporedbu? Kupila bi jedan od ta dva, za Mat znam da mi je odličan ali mami me Pro jer svjetluca :o Kako prekriva, mogu li ga koristiti ako imam mješovitu do masnu kožu (ne zasjajim se gotovo nikad, čak se nisam ni od Photo Readyja iako ima te šljoke), kako se drži na licu...?
Ja sam se osula od jednog dana nošenja Photo Readyja :rolleyes: Ne sad da sam bradavičasta svinja, ali u zadnje vrijeme stvarno nemam problema s prištićima, čak ni u pms-u, i onda stavim ovo jedan dan i tri prijkana se pojave. Već su sanirana, bez brige :mirko:
Enivej, je li tko od vas imao i Pro Lumiere i Mat Lumiere da mi napravi usporedbu? Kupila bi jedan od ta dva, za Mat znam da mi je odličan ali mami me Pro jer svjetluca :o Kako prekriva, mogu li ga koristiti ako imam mješovitu do masnu kožu (ne zasjajim se gotovo nikad, čak se nisam ni od Photo Readyja iako ima te šljoke), kako se drži na licu...?
ja imam pro lumier i zadovoljna sam,malo se zasjajim,ali moram stavit puder u prahu ili kamenu,malo korektora,i odlican je,meni s problematicnom kozom,a ako imas cist ten onda ce i tebi bit
Iju kak si brza :D Hvala ti! Ja uvijek i tak stavim preko pudera u prahu, to mi je normalno, a i korektor mi je pod normalno :D Nemam problematično lice ali imam pore proširene i to mi jako ide na kuki :( I nos mi je trenutno crven od alergije, to ni HR extreme ne može pokrit, nevjerojatno :rofl:
Jel ti se skine preko dana?
ja ga fiksiram,i onda stoji,ali mi je koza trenutno dehidrirana i kupi mi se po licu,al sve u svemu je ok
Amyicha
01.05.2010., 15:35
ja koristim tekući puder i super je. volim svoj tekući puder od esencea je. ma zakon je. i uvijek taj kupujem. prezadovoljna sam. ima i prekrasan miris. kud ćeš bolje :D
nina2007
01.05.2010., 19:23
što se tiče Pro Lumiere-a, potpisujem mardar...ne skine se ako ga se lijepo fiksira (ispod primer, i preko malo loose powdera), meni jedan od najdražih pudera.
Mat Lumiere nažalost nisam probala pa ne mogu usporedit
Mirella
01.05.2010., 20:12
i evo sad iskustva,koji je bolji intervene ili CS
edit: sisley puder koji je dobar za mjesovitu kozu,i koja nijasna za rozi podton,slicna intervene 02
Sisley Phyto Teint Eclat je za sve tipove kože, a ima i neki s krastavcima mislim da se zove transmat i taj je baš za masnu kožu. od nijanse mislim da je 1 nijansa za roza podton, al nisam 100 % sigurna jer ju nisam osobno pogledala. I intervene 02 nije za roza podton, nego za neutralni. :mig:
ma jel, a jel možda piše na njemu da je za starije od 35 godina. Ne ne piše, to su te prodavačice profurale teoriju da je za zrelu kožu zbog Biodermina koji sadrži u sebi, al on samo poljepšava kožu, da izgleda blistavije i ništa drugo ne radi pa ne vidim razloga zašto ti to ne bi koristila. Ak ćeš te priučene prodavačice pitati za savjet, nećeš daleko dogurati. Svaka čast izuzecima , ima sjajnih prodavačica koje s efakat kuže u kozmetiku, ali te su jako rijetke.
pa mislim da je u stvari općenito EA kozmetika za zrele žene...
btw, nisam znala da je intervene 02 roza podton :confused: pa nije ni čudo onda što mi ne odgovara...ja mislila da je neutralan :ne zna:
Jok, krivo misliš, EA ima linije kozmetike i za mlađu i za zreliju kožu, ali to je preparativa,a mi sad govorimo ovdje o dekorativi. I kao što već gore napisah nije Intervene 02 za roza podton.
ženske ne pazite na satu, ja ću vas :azdaja:
:cerek:
Mirella
01.05.2010., 20:16
Iju kak si brza :D Hvala ti! Ja uvijek i tak stavim preko pudera u prahu, to mi je normalno, a i korektor mi je pod normalno :D Nemam problematično lice ali imam pore proširene i to mi jako ide na kuki :( I nos mi je trenutno crven od alergije, to ni HR extreme ne može pokrit, nevjerojatno :rofl:
Jel ti se skine preko dana?
malu ću offtopic, oprostite - Durgice jesi li ti probala koristiti onu liniju Idealist od Estee Lauder, ima tamo neki Pore Minimizer nešto koji je jako dobar za sužavanje pora. :mig:
Sisley Phyto Teint Eclat je za sve tipove kože, a ima i neki s krastavcima mislim da se zove transmat i taj je baš za masnu kožu. od nijanse mislim da je 1 nijansa za roza podton, al nisam 100 % sigurna jer ju nisam osobno pogledala. I intervene 02 nije za roza podton, nego za neutralni. :mig:
ma jel, a jel možda piše na njemu da je za starije od 35 godina. Ne ne piše, to su te prodavačice profurale teoriju da je za zrelu kožu zbog Biodermina koji sadrži u sebi, al on samo poljepšava kožu, da izgleda blistavije i ništa drugo ne radi pa ne vidim razloga zašto ti to ne bi koristila. Ak ćeš te priučene prodavačice pitati za savjet, nećeš daleko dogurati. Svaka čast izuzecima , ima sjajnih prodavačica koje s efakat kuže u kozmetiku, ali te su jako rijetke.
Jok, krivo misliš, EA ima linije kozmetike i za mlađu i za zreliju kožu, ali to je preparativa,a mi sad govorimo ovdje o dekorativi. I kao što već gore napisah nije Intervene 02 za roza podton.
ženske ne pazite na satu, ja ću vas :azdaja:
:cerek:
ja sam mislila da je intervene broj 02 za neutralni do rozi podton,ja sam rozi,i meni je odlican,a i vecini s forumu:confused:
Mirella
01.05.2010., 20:22
Mardar istina je da on može biti i za roza podton, al je ipak to više neutralna boja i zato odgovara većini cura koje su neutralnog podtona. ja sam to napisala jer je intervene 01 baš čisto za roza podton, tak da jednostavno ne dođe do zabune. :mig:
Meni je on na ovoj slici skoro pa isti ko Buff, uopće ne kužim tu razliku neutralno-žućkasto:ne zna:
A taman kad sam mislila da sam savladala cijelu tu priču o podtonovima:rolleyes:
Mirella
01.05.2010., 20:53
pa i meni se na toj slici čini Intervene 02 žući od CS Buffa, ali možda je i do monitora :ne zna:
Je, meni su skoro identični:ne zna:
Mirella
01.05.2010., 21:01
pa meni je CS Buff mrvu svijetliji, a Intervene 02 mrvu tamniji i žući od Buffa, al u stvarnosti je neutralan :D
ja sam kupila mat lumiere, odusevljena sam, uopce nije full coverage kak se govori za njega, vise srednje, odnosno mozes sama napraviti jace ili slabije prikrivanje s njim. stoji cijeli dan na licu uz primer i loose powder, iako imam suhu kozu odlicno mi sjeda, bash je lagan, koza mi dise. i boje su im divne. uglavnom - prezadovoljna. najbolji tekuci puder koji sam ikad imala.
madeira
02.05.2010., 08:53
e sad si me namamila s Chanelom. Koju boju imaš? Meni bi odgovaralo nešto tamnije od Photo Perfexion 5, tj. srednje tamno žuto.
e sad si me namamila s Chanelom. Koju boju imaš? Meni bi odgovaralo nešto tamnije od Photo Perfexion 5, tj. srednje tamno žuto.
broj 40beige gledaj,jer je sad i ljeto:)
ja ga fiksiram,i onda stoji,ali mi je koza trenutno dehidrirana i kupi mi se po licu,al sve u svemu je ok
što se tiče Pro Lumiere-a, potpisujem mardar...ne skine se ako ga se lijepo fiksira (ispod primer, i preko malo loose powdera), meni jedan od najdražih pudera.
Mat Lumiere nažalost nisam probala pa ne mogu usporedit
Hvala, cure! Mislim da ću ga uzet :o
malu ću offtopic, oprostite - Durgice jesi li ti probala koristiti onu liniju Idealist od Estee Lauder, ima tamo neki Pore Minimizer nešto koji je jako dobar za sužavanje pora. :mig:
Imala sam Cliniqueov Pore Minimizer, šta ja znam... meni to baš ne ulijeva povjerenje, imam osjećaj da mi guši kožu, ne mogu objasnit :o. A koristila sam i Idealist, ono neš kao piling, ne znam kak se zove točno, Skura mi poklonila :cerek:, ostavlja kožu superglatkom, ali niš ne radi porama :ne zna:
ja sam kupila mat lumiere, odusevljena sam, uopce nije full coverage kak se govori za njega, vise srednje, odnosno mozes sama napraviti jace ili slabije prikrivanje s njim. stoji cijeli dan na licu uz primer i loose powder, iako imam suhu kozu odlicno mi sjeda, bash je lagan, koza mi dise. i boje su im divne. uglavnom - prezadovoljna. najbolji tekuci puder koji sam ikad imala.
Pretpostavljam da si ovo meni pisala, hvala, ali ML imam, više me zanimala usporedba s PL :)
Elektra
02.05.2010., 12:27
Mardar istina je da on može biti i za roza podton, al je ipak to više neutralna boja i zato odgovara većini cura koje su neutralnog podtona. ja sam to napisala jer je intervene 01 baš čisto za roza podton, tak da jednostavno ne dođe do zabune. :mig:
Definitivno je neutralan, to se pogotovo vidi kad ga usporedim sa Oriflame T-balance Natural Ivory nijansom. :)
No, bez obzira na to što je neutralan, jako se lijepo prilagodi mom tenu. :top:
rose123
02.05.2010., 13:48
trebam preporuku za puder za normalnu do suhu kožu, neutralne svijetle nijanse (znači da ne vuče na žuto, narančasto ili rozo)!!!
paše li Sisley Phyto teint eclat za normalnu do suhu kožu?
a kanebo liquid finish?
rose123
02.05.2010., 14:01
Lake, ja isto imam suhu kožu... ostavi se aloa vere, to je smrt za suhu kožu. probaj kao podlogu za puder staviti Avene kremu (Extremely rich compensating cream) ili nešto blažu varijantu od La roche-posay (Nutritic, 5% biolipides)
Monica.
02.05.2010., 17:48
Lake, ja isto imam suhu kožu... ostavi se aloa vere, to je smrt za suhu kožu. probaj kao podlogu za puder staviti Avene kremu (Extremely rich compensating cream) ili nešto blažu varijantu od La roche-posay (Nutritic, 5% biolipides)
I ja imam totalno suhu kožu i nasla sam odličan puder od Cliniqua-
Supermoisture Makeup :top:
http://www.clinique.com/templates/products/spp/index.tmpl?ngextredir=1&CATEGORY_ID=CATEGORY4900&PRODUCT_ID=PROD12045
I ja imam totalno suhu kožu i nasla sam odličan puder od Cliniqua-
Supermoisture Makeup :top:
http://www.clinique.com/templates/products/spp/index.tmpl?ngextredir=1&CATEGORY_ID=CATEGORY4900&PRODUCT_ID=PROD12045
ja sam ga imala,odlican je,ali nije za lake,jer ona ima mjesovitu kozu kao i ja,a taj puder ima ulja u sebi
rose123
03.05.2010., 08:14
monica i mardar, pliz malo više detalja o tom puderu... kakvo je prekrivanje, nijanse, da li je postojan, peruta li se koža od njega?...
charlizeos
03.05.2010., 08:15
supermoisture je odličan puder za suhu kožu, ne peruta se koža, fino drži na licu, jedino ima male sjajne čestice, ali meni one odgovaraju, meni je nijansa 04 ivory taman, ali ja sam dosta svijetla
monica i mardar, pliz malo više detalja o tom puderu... kakvo je prekrivanje, nijanse, da li je postojan, peruta li se koža od njega?...
meni opcenito ne odgovara clinique jer nema za moj podton pa mi ruzno djeluje na licu,a ovaj puder je ok,lijepo prekrije samo ima ulje u sebi i moj je isao na prodaju jer nisam znala kad sam ga kupila,tako da trebate pazit,on je za suhu kozu:ne zna:
Monica.
03.05.2010., 10:22
supermoisture je odličan puder za suhu kožu, ne peruta se koža, fino drži na licu, jedino ima male sjajne čestice, ali meni one odgovaraju, meni je nijansa 04 ivory taman, ali ja sam dosta svijetla
Meni je baš super i zbog tih čestica, lice ti izgleda totalno svježe.:cerek: postojan je, nikad mi se ne peruta koža, a prije je, jedino mi je malo nezahvalo govoriti koliko prekriva nedostatke, jer ja imam prilično dobar ten, ali sve u svemu meni je odličan, e da koristim nijansu 10 beige, ima nekih 4-5 nijansi, bar mislim.:top:
koje su cliniquove nijanse za neutralan podton, tamnije nijanse? i ako netko može usporediti superbalanced i supermoisture. hvala :)
ma da, zateže jako, to sam par puta stavila da mi se primiri crvenilo od kopanja po licu :brukica: sad je sve ok, bogu hvala pa mi ni ne treba više...
meni opcenito ne odgovara clinique jer nema za moj podton pa mi ruzno djeluje na licu,a ovaj puder je ok,lijepo prekrije samo ima ulje u sebi i moj je isao na prodaju jer nisam znala kad sam ga kupila,tako da trebate pazit,on je za suhu kozu:ne zna:
meni je even better bio 05 super ali nakon dva sata se otopio i potamnio ali to je zato što nije kemija, on je klinički puder kojeg i dermatolozi preporučuju tako da ni meni ne odgovara, 2 sata je ipak premalo :D
i da, ne želim ništa sa uljem, taman sam se akni rješila :eek:
ali svejedno pucam na proizvode za zrelu/suhu/osjetljivu kožu jer mi se čini da sam došla u tu fazu
rose123
03.05.2010., 18:43
evo kupila sam puder (htjela sam sisley, ali imala sam bon od martimex-a, a oni ne drže njihovu kozmetiku :confused:), tako da sam se morala zadovoljiti sa lancome photogenic lumessence. nijansa 01 i s obzirom da je bilo jako na brzinu nemam pojma hoće li mi odgovarati.
Lake, koliko imaš godina s obzirom da "pucaš" na pudere za zrelu kožu?? :)
Ja kupila Pro Lumiere, svim curama hvala na savjetima! Čini mi se da još bolje prekriva nego ML i namjeravam ga probat bez pudera u prahu jer mi se čini da daje divan dewy look :love:
Rose, dame se to ne pita :D
šalim se, napunila sam 30 i stvarno sam skužila da mi se koža totalno, ali totalno promjenila! baš je postala zrela!
čini mi se da ću i ja kupit Pro lumiere opet, čisto da iskoristim popust kad ga već imam :ne zna:
Ja kupila Pro Lumiere, svim curama hvala na savjetima! Čini mi se da još bolje prekriva nego ML i namjeravam ga probat bez pudera u prahu jer mi se čini da daje divan dewy look :love:
Cure, Pro Lumiere je Chanel?
Durga, kakav je točno? Prekriva, što je sa sjajom i jel ističe pore?
Cure, Pro Lumiere je Chanel?
Durga, kakav je točno? Prekriva, što je sa sjajom i jel ističe pore?
meni i istice pore,i skuplja se u njima,i sjajim se bez pudera u prahu ili kamena, a prekrivanje je ok,uz korektor
Je, Chanel je :)
Meni ne ističe pore ali nimalo :D Niti mi se skuplja, a fino se sjaji, ali onako, zdravo, kak puca sa sela :cerek::D a ne masno. I kolegica mi je danas rekla da izgledam jako svježe :hekla:
Inače imam naviku (ne znam zašto, nije to baš normalno) kad dođem s posla dobro pregledat kako sve stoji i izgleda prije nego skinem šminku, danas sam to radila puno pozornije obzirom na novi puder :D - nije se skupio, odlično prekriva (bolje nego Mat Lumiere) i sve u svemu, jako sam zadovoljna.
I da, nisam imala primer a ni puder u prahu (inače koristim Estee Lauder u prahu) baš da vidim kako se ponaša u gerilskim :D uvjetima i od mene palac gore, višekratno :top:
Anna xD
04.05.2010., 23:10
imam mješovitu kožu, zna mi se zamastit t-zona kaj me živcira užasno
ten mi je svijetli i ne znam da uzmem MF second skin ili L'oreal true match? probao netko? :)
ili imate možda za preporučiti neki ali do 100 kn ne više, a i ten mi je u redu tako da bi mi trebalo neko srednje prekrivanje
Ima li ikog tko je koristio ColorStay i Healthy Mix pa da ih može usporediti?
dark_star
05.05.2010., 20:10
brzo, brzo...:p probao netko lancome silky mat? znate li cijenu možda?
mislim da su lancome puderi 350-400kn sad... onaj color adapt (kako se već točno zove) mislim da je 395kn, ostali su malo jeftiniji
dark_star
05.05.2010., 22:59
meni se čak čini da sam vidjela cijenu 450 za ovaj :eek: - to se već približilo sisleyu ako je tako
ako netko zna, nek javi:mig: puder se čini:top:
meni se čak čini da sam vidjela cijenu 450 za ovaj :eek: - to se već približilo sisleyu ako je tako
ako netko zna, nek javi:mig: puder se čini:top:
znam da je photogenic lummesence 380 kn u douglasu a sisley je 580 kn, njega sam gledala jučer i čini mi se super...
a da, gledala sam nedavno na jagodi su lancome puderi oko 200 kn pa provjeri
mala_zg23
06.05.2010., 09:09
meni je stigao danas everlasting i navečer ima probu:) pa javim dojmove
Tussaud
06.05.2010., 12:28
Ja sam kupila vichyev za masnu kožu, i što se tiče teksture odličan je, ali promašila sam nijansu malo... i to kad sma probavala bilo super ali ispalo da je tamniji. Jesu inače svi vicheyvi puderi malo 'narandžasti' ili se meni čini?
Plavooka25
06.05.2010., 15:49
Ima li ikog tko je koristio ColorStay i Healthy Mix pa da ih može usporediti?
Ja sam koristila oba. CS obožavam ali sam za ljeto već dugo tražila idealnu zamjenu i našla HM. Oduševljena sam tim puderom, već sam negdje pisala. Prekrasno miriše, puno je mekaniji i mnogo ga je lakše nanjeti nego CS, matira ali koža opet ima neki prirodan sjaj nije totalno mat mat kao kod CS-a. Na licu se takođe ne primjeti tako kao CS, nego se nekako upije i stopi s kožom.
Što se trajnosti tiče, oba jednako dugo ostaju na licu - meni oko 7 sati prije nego što se T zona počne prosijavati.
Koristim i Chanel Mat Lumiere i rekla bih da je HM laganija i prirodnija verzija i njega i CS-a. Sve preporuke :top:
Mirella, ti si naručivala YSL luxurious foundation za svekrvu, zar ne? Dvoumim se između 6ice i 8ice za ljeto, a ne mogu nigdje naći swatch na netu pa sad ne znam koji naručiti (trenutno koristim 4, ali već sam lagano potamnila pa mi treba tamniji). Jel mi možeš usporediti 6icu koju si naručivala s npr. chanelovim puderima, tj. YSL-ova 6ica bi odgovarala kojem broju chanela? Hvala :mig:
Ja ga imam nekih tj. dana i super mi je. Uzela sam nijansu 010 to je najsvjetlija i dobra mi je. Platila sa ga 336 kn. u sephori u zg. Imam mješovitu kožu i čelo, nos i brada mi se brzo zasjaje ako ne stavim puder u prahu. Mislim da ima i boljih pudera za tu lovu.......:ne zna:
madeira
06.05.2010., 18:46
Ja općenito nisam zadovoljna s Lancomom, boje su im katastrofa, cijene pretjerane, u ostatku svijeta od 40 do 50$, a postojanost loša.
Jedino što s puderom od Lancoma lice izgleda tako mekano.
...
Ajme, hvala. :cerek:
Ovo je samo učvrstilo moju odluku.
Ja sam si nakon dugotrajnog isprobavanja našla odličan puder za ljeto,vichyev aera teint pure za mješovitu kožu! Inače koristim varijantu za suhu kožu ,al mi se koža sada dosta masti pa mi je ovo odlična laganija varijanta. Isprobala sam nedavno givenchy photo,novi clarins everlasting i double wear light i baš sam bila razočarana,jer za tu cijenu sam baš očekivala neki vau efekt. Nakraju uzela vichy bez probe i stvarno sam zadovoljna,mislim da je za tih 120kn jako dobar puder :)
zmijica_kssss
07.05.2010., 09:47
mozda ne smijem tu napisati,pardon, ali ako netko zeli Givenchy PP neka mi se javi.Ona Vanilla nijansa...
duchessa
07.05.2010., 11:43
Cijena je oko 330 kn, mislim 332kn :mig:
Meni je puder super, pogotovo sad za ljeto :)., lagan i dgotrajan..i ne uvlači se pore..moje masno čelo nije nikad bolje izgledalo :cerek:
Jedino ,a to sam i čitala na Netu i primjetila na sebi, nijansa koju staviš nakon nekog vremena se čini tamnija na licu..stoga oprez sa nijansama :kiss:
mala_zg23
07.05.2010., 12:02
samo da javim da sam trenutno oduševljena everlastingom. ne uvlači se u pore super izgleda na koži ne treba ga puno super prekriva ma sve naj ( bar za sada):)
mory222
07.05.2010., 12:13
Ja sam kupila vichyev za masnu kožu, i što se tiče teksture odličan je, ali promašila sam nijansu malo... i to kad sma probavala bilo super ali ispalo da je tamniji. Jesu inače svi vicheyvi puderi malo 'narandžasti' ili se meni čini?
Ne znam, ja imam Normateint najsvjetliji broj 15 i ne vuče na narančasto....
meni i istice pore,i skuplja se u njima,i sjajim se bez pudera u prahu ili kamena, a prekrivanje je ok,uz korektor
Je, Chanel je :)
Meni ne ističe pore ali nimalo :D Niti mi se skuplja, a fino se sjaji, ali onako, zdravo, kak puca sa sela :cerek::D a ne masno. I kolegica mi je danas rekla da izgledam jako svježe :hekla:
Inače imam naviku (ne znam zašto, nije to baš normalno) kad dođem s posla dobro pregledat kako sve stoji i izgleda prije nego skinem šminku, danas sam to radila puno pozornije obzirom na novi puder :D - nije se skupio, odlično prekriva (bolje nego Mat Lumiere) i sve u svemu, jako sam zadovoljna.
I da, nisam imala primer a ni puder u prahu (inače koristim Estee Lauder u prahu) baš da vidim kako se ponaša u gerilskim :D uvjetima i od mene palac gore, višekratno :top:
Hvala vam puno!
Sad sam u još većoj dilemi.
Dakle, trebam puder koji ne ističe pore (imam ih na obrazima), koji dobro prekriva (flekice) i od kojeg se neću sjajiti. Imate kakav prijedlog?
Nisam isprobala puno pudera, trenutno koristim Vichyev Dermablend jer mi dobro prekriva flekice, ali sjajim se nenormalno. Još na njega nanesem puder u kamenu. Možda je problem i u lošem puderu u kamenu. Trebam li zapravo koristiti neki puder iznad tekućeg pudera?
Ne znam, ja imam Normateint najsvjetliji broj 15 i ne vuče na narančasto....
Ove najsvijetlije nijanse ne vuku, ali ove tamnije da, mama mi ima Normateint 25 nude, i strašno je narančast, samo to na njenom licu nekako legne lijepo i ne skuži se, a kad ja stvaim grozno izgleda
Hvala vam puno!
Sad sam u još većoj dilemi.
Dakle, trebam puder koji ne ističe pore (imam ih na obrazima), koji dobro prekriva (flekice) i od kojeg se neću sjajiti. Imate kakav prijedlog?
Nisam isprobala puno pudera, trenutno koristim Vichyev Dermablend jer mi dobro prekriva flekice, ali sjajim se nenormalno. Još na njega nanesem puder u kamenu. Možda je problem i u lošem puderu u kamenu. Trebam li zapravo koristiti neki puder iznad tekućeg pudera?
Ako se sjajiš, mislim da ti Pro Lumiere nije najbolji izbor :( Od nekog Vichyja koji sam koristila davno, mislim Normaderm :misli: or something sam se i ja sjajila ko disko kugla, užas Božji, ono kad prođeš prstom a sve ti ostane maščoba, užas :horor:
Ako si u prilici, isprobaj Mat Lumiere, možda bi ti on bio bolji? Od njega nemam nikakav sjaj, ni onaj prirodni, zdravi.
A da pokušaš s Revlonom Colorstay za mješovitu kožu? Znam da se neki žale da im je uzrokovao akne, meni ništa, ali je stvarno živi beton :D
Crazy_Beautiful
07.05.2010., 19:05
A da pokušaš s Revlonom Colorstay za mješovitu kožu? Znam da se neki žale da im je uzrokovao akne, meni ništa, ali je stvarno živi beton :D
ni meni nije uzrokovao akne , ali da je zivi beton jeste :D :D hehe nema boljeg pudera :top:
SocialButterfly
07.05.2010., 22:00
Cure može pomoć? :moli: Koji brand bi mogao imati svijetle pudere neutralnih ili rozih podtonova? Za usporedbu, najsvijetliji Vichy Aera Teint mi je puno pretaman i žut, Givenchy PP 4 mi je isto taman i žut...
Cure može pomoć? :moli: Koji brand bi mogao imati svijetle pudere neutralnih ili rozih podtonova? Za usporedbu, najsvijetliji Vichy Aera Teint mi je puno pretaman i žut, Givenchy PP 4 mi je isto taman i žut...
intervene:)
charlizeos
08.05.2010., 10:18
intervene 02 je neutralan
Evo ja isprobala 03 Intervene, ajme meni je ta boja koma...Prenarančast, stavila mi ga je teta na vrat, ko velika narančasta fleka :( A svjetlije nemaju... To je to, odustajem od Intervena, bogme sam si lijepu lovu uštedila:mig:
nina2007
08.05.2010., 11:10
m@non, super onda odustajem i ja :D
jer ako se ne varam ti i ja imamo slične nijanse puti (revlon CS Buff) jel da?
charlizeos
08.05.2010., 11:25
a meni je opet 03 bolji od 02, ovaj mi je malo presvijetal, ali kod mene u mulleru nije bilo testera 02, pa sam ga na slijepo naručila, ali može proći
blushing flower
08.05.2010., 11:37
ja sam isprobavala silky mat-superljubazna teta u douglasu mi je bez traženja ulila u neku improviziranu posudicu:cerek: i fin je na faci ali boja se stvarno promjeni, tak da ga nisam uzela (nasvijetliji)-malo bolje prekriva od mog perfectly real clinique-a ali opet ovaj drugi daje sjaj licu što mi se više sviđa, mislim da je nešto zdraviji i kvalitetniji, ali lancome je nešto dugotrajniji. ak koga zanima:top:
Ima li netko prijedlog za tekuci puder koji DOBRO prekriva kapilarice, a namijenjen je suhoj kozi?
rose123
08.05.2010., 12:39
ja sam kupila photogenic lumessence i košta je 370kn, vjerojatno je takva cijena i ovog
jel netko vidio ovu boju chanela u nas,jel moguce da je to za rozi podton,samo mi cudno djeluje
http://www.strawberrynet.com/makeup/chanel/vitalumiere-fluide-makeup---22/49018/#DETAIL
i ovaj pro lumier
http://www.strawberrynet.com/makeup/chanel/pro-lumiere-makeup-spf-15---no-/49363/#DETAIL
jasmine
09.05.2010., 01:10
Ima li netko prijedlog za tekuci puder koji DOBRO prekriva kapilarice, a namijenjen je suhoj kozi?
maria galland krem puder u teglici za sve tipove ože. hidratantan a daje lagani mat učinak da se nesjaji lice.teglica od 20ml je 260kn u ljkarnama. ja ga koristim i preprezadovoljna sam. :s:s:s
m@non, super onda odustajem i ja :D
jer ako se ne varam ti i ja imamo slične nijanse puti (revlon CS Buff) jel da?
Je, buff sam. U trgovini na njihovom svjetlu mi je nijansa bila ok ali kad sam izašla na dnevno svjetlo koma. Razmišljam da uzmem Bourjois HM nijansa Vanilla za ljeto, malo je lakši puder od CS. Njihov 53 mi je pretaman.
ja sam jučer kupila sisley phyto teint eclat br 2 :cerek: a kako ide ljeto a nijansa 2+ mi je sada pretamna onda sam kupila i sisley bronzer u dvije nijanse s kojim ću se malko potamnit, eto tako sam riješila sve probleme narednih nekoliko mjeseci , nadam se :)
nina2007
09.05.2010., 13:30
meni je buff baš dobro sjela nijansa (mrrrvicu mi je možda tamnija od face ali ja sam ionako svijetla&blijeda da bih, da stavim nijansu koja mi je baš ista ko prirodna, izgledala kao da sam glavu uvaljala u brašno :rolleyes:)...i isto sam mislila uzet healthy mix (koristim taj korektor već) samo u 51-ici...znači ipak si ti mrvu tamnija m@non
Inače meni je camouflage concealer paleta otkriće - počela sam ju koristit ima par dana i skužih da kad time pokrijem kritična područja (podočnjake, crvenilo i ova 3-4 prištića/akne što li su već..) da mi skoro ni ne treba puder :eek: :eek:
tako da sad mislim uzet neki dooosta laganiji puder, i to ga neću stalno nositi jer stvarno nema potrebe kad prikrijem neke sitnice zbog kojih sam se dosad bespotrebno betonirala :ne zna: :bonk:
Zanima me: jel ima tko make up forever camouflage paletu (dojmovi?, jel vrijedi tih novaca?), ja imam sad neku jeftinu bezze a kad vidim da taj proizvod toliko pomaže, htjela bih uložit radije u dobar concealer palette - pa me zanima koje su dobre? može i na pp odg. ako sam off topic :o
meni je buff baš dobro sjela nijansa (mrrrvicu mi je možda tamnija od face ali ja sam ionako svijetla&blijeda da bih, da stavim nijansu koja mi je baš ista ko prirodna, izgledala kao da sam glavu uvaljala u brašno :rolleyes:)...i isto sam mislila uzet healthy mix (koristim taj korektor već) samo u 51-ici...znači ipak si ti mrvu tamnija m@non
Inače meni je camouflage concealer paleta otkriće - počela sam ju koristit ima par dana i skužih da kad time pokrijem kritična područja (podočnjake, crvenilo i ova 3-4 prištića/akne što li su već..) da mi skoro ni ne treba puder :eek: :eek:
tako da sad mislim uzet neki dooosta laganiji puder, i to ga neću stalno nositi jer stvarno nema potrebe kad prikrijem neke sitnice zbog kojih sam se dosad bespotrebno betonirala :ne zna: :bonk:
Zanima me: jel ima tko make up forever camouflage paletu (dojmovi?, jel vrijedi tih novaca?), ja imam sad neku jeftinu bezze a kad vidim da taj proizvod toliko pomaže, htjela bih uložit radije u dobar concealer palette - pa me zanima koje su dobre? može i na pp odg. ako sam off topic :o
nina,molim te koja je to paleta,koju imas,ja saebi imam najmeru kupit MUFE sad u austriji za 2tjedna,i mislim da je odlicna,imam jedan video na u tude,i ne mogu vjerovat da je tako dobra,ako zelsi javi se na pm,i mogu ti je i kupit:)
i BUFF jel to broj180,on mi je ok,ja mislila kupit revlon za ljeto ali 220,i koji broj healty mix ti koristis,pacu sebi lakse onda usporedit,hvala
mozes mi i na pm odgovorit
TheEmpress
09.05.2010., 14:39
Evo, neke cure su pitale za razliku izmeu Pro Lumiere, Mat Lumiere i Vita Lumiere pudera, pa stavljam tu i na Chanel temu video u kojem objašnjava razliku. Na početku videa. :)
http://www.youtube.com/watch?v=vY2AjcZVpIE
nina,molim te koja je to paleta,koju imas,ja saebi imam najmeru kupit MUFE sad u austriji za 2tjedna,i mislim da je odlicna,imam jedan video na u tude,i ne mogu vjerovat da je tako dobra,ako zelsi javi se na pm,i mogu ti je i kupit:)
i BUFF jel to broj180,on mi je ok,ja mislila kupit revlon za ljeto ali 220,i koji broj healty mix ti koristis,pacu sebi lakse onda usporedit,hvala
mozes mi i na pm odgovorit
Kod Revlona, 150 buff, 180 sand/beige, 220 natural beige:mig:
Ja imam 180 sad (na kraju je skroz), a probala 220, (koji sam dobila od divne forumasice ,
hvala sidora :kiss: )
mala razlika :kava:
Kod Revlona, 150 buff, 180 sand/beige, 220 natural beige:mig:
Ja imam 180 sad (na kraju je skroz), a probala 220, (koji sam dobila od divne forumasice ,
hvala sidora :kiss: )
mala razlika :kava:
ja sam sad u irisa stavljala 180 i 220 na rku,i mala je razlika,ja bi 220uzela sad za ljeto,a 150 nisam gledala,draga sjupa cemo narucit,jel moze:ne zna::)
ja sam sad u irisa stavljala 180 i 220 na rku,i mala je razlika,ja bi 220uzela sad za ljeto,a 150 nisam gledala,draga sjupa cemo narucit,jel moze:ne zna::)
Može :mig:..ja rado uživam u kozmetici na milijun načina:cerek:
I kad za drugog naručim, ko dijete se veselim :D
Jel tebi treba baš prekrivanje? Kakav ti je photoready za ljeto?
još ima sjaj u sebi..predobro za ljeto :s i za kave na rivi :zubo:
Može :mig:..ja rado uživam u kozmetici na milijun načina:cerek:
I kad za drugog naručim, ko dijete se veselim :D
Jel tebi treba baš prekrivanje? Kakav ti je photoready za ljeto?
još ima sjaj u sebi..predobro za ljeto :s i za kave na rivi :zubo:
ja i ocu revlon za masnu kozu da mi ubije sjaj,a photoready je za sve tipove koze,ko i moj pro lumier koji mi nije za ljeto,ja imam mjesovitu kozu,trebas sta testera,oticu u keruma uzicat,a irisa ne volim,glupo me gledaju
Ako se sjajiš, mislim da ti Pro Lumiere nije najbolji izbor :( Od nekog Vichyja koji sam koristila davno, mislim Normaderm :misli: or something sam se i ja sjajila ko disko kugla, užas Božji, ono kad prođeš prstom a sve ti ostane maščoba, užas :horor:
Ako si u prilici, isprobaj Mat Lumiere, možda bi ti on bio bolji? Od njega nemam nikakav sjaj, ni onaj prirodni, zdravi.
Uzela sam si Mat Lumiere, danas sam ga isprobala i vidim da će mi trebati i korektor jer mi ne prekriva baš sve flekice i onda naravno puder u prahu/kamenu (moram proučiti i tu temu da vidim što cure preporučuju). Ti koristiš Estee Lauder u prahu, kakav je taj? I gdje kupujete Estee Lauder, u kojim trgovinama? U Os ne mogu naći. Jel koristiš i primer?
Davno sam probala Colorstay, ni on mi nije sve prekrivao.
Možda ja pretjerujem, htjela bih imati ujednačen ten, ali to je kod mene teško postići. Ono što ne želim je izgledati zacementirano, a možda drugima to upravo tako izgleda.
ja i ocu revlon za masnu kozu da mi ubije sjaj,a photoready je za sve tipove koze,ko i moj pro lumier koji mi nije za ljeto,ja imam mjesovitu kozu,trebas sta testera,oticu u keruma uzicat,a irisa ne volim,glupo me gledaju
Ok, onda colorstay :mig:
Ako šta nabaviš za masnu kožu, i moja je kombinirana/masna..pucaj na pp:grli:
Sve se mi volimo fino šminkati:s:s
edit: meni je colorstay za oily skin predobar, lice uravnotezeno, prekriva odlicno,
ne sjaji se, i nema akni od njega:top:
TheEmpress
09.05.2010., 15:55
Uzela sam si Mat Lumiere, danas sam ga isprobala i vidim da će mi trebati i korektor jer mi ne prekriva baš sve flekice i onda naravno puder u prahu/kamenu (moram proučiti i tu temu da vidim što cure preporučuju). Ti koristiš Estee Lauder u prahu, kakav je taj? I gdje kupujete Estee Lauder, u kojim trgovinama? U Os ne mogu naći. Jel koristiš i primer?
Možda ja pretjerujem, htjela bih imati ujednačen ten, ali to je kod mene teško postići. Ono što ne želim je izgledati zacementirano, a možda drugima to upravo tako izgleda.
Bogte, ti fakat onda hoćeš jako,jako prekrivanje, jel svi ti Lumiere puderi imaju dosta jako prekrivanje, kolko je meni poznato.
nina2007
09.05.2010., 16:09
mardar, već si dobila odgovor....buff je 150 - dakle ti si znatno tamnije od mene, ne možemo se uspoređivati po nijansi. A za MUFE paletu sam htjela prvo čut koju dobru iz prve ruke, ako netko već koristi, jer nisam sad trenutno pri lovi pa se ne bih zalićala....ova koju sad koristim je Catrice (stavila je baš zekica sliku na RMUL maloprije) full jeftilen ali mi je okej čak (za razliku od npr E.L.F. koju sam bila uzela prije tjedan-dva i bezveze mi je ta njihova paleta bila :flop: )
a ovo potpisujem:
meni je colorstay za oily skin predobar, lice uravnotezeno, prekriva odlicno,
ne sjaji se, i nema akni od njega:top:
Rijetko koristim primer, uglavnom kod izlazaka kad imam više vremena za spremanje, ujutro za posao i ne baš. Imam Smashboxov, zagladi kožu no ne mogu reći da napravi neš revolucionarno po pitanju zadržavanja pudera na licu :ne zna:
EL u prahu sam kupila u USA, tj. jedna cura je kupila za mene i poslala mi. Al ne pretjerujem s njim, pogotovo sad kad imam Pro Lumiere, jer želim da mi se vidi taj "glow" :D.
Korektor koristim Helena Rubinstein Extreme Concealer, možda je u tome caka, možda bi trebala jači korektor? Jer ovaj je stvarno savršen, pokriva apsolutno SVE, ako sam u žurbi, samo njega utapkam na kritična mjesta i i'm ready to go :D Jedina mana mu je cijena, kod nas košta 320 kn (možda sad i skuplje), ali traje jako dugo i stvarno se isplati. Znam da na Jagodici zna biti i Magic, isto HR, a cure i njega hvale.
Empress, Mat Lumiere prekriva ali ni blizu recimo ko CS ;) pa čak ni Pro Lumiere. Ali meni su i jedan i drugi savršeni (Chanel, ne CS, on mi je užasan, zgadio mi se :zubo:)
sisley je savršenstvo, jednom rječju! jednostavno savršen! imaš puder a nema ga, ne vidi se!!i odlično mi prekriva i dugotrajan je, ma to je the puder, vrijedi svake lipe!! :s
Je, nema ti kod nas 51, samo imaju korektor te boje. I meni bi trebao 51, ali se moram zadovoljiti s 52:ne zna: I nadam se da će mi vrat potamniti pa se neće kužiti. Meni je najveći problem labuđi vrat:rofl::rofl::rofl: Bijeeeeeel do bola. Lice i potamni koliko toliko, ali vrat nikad....
madeira
10.05.2010., 13:28
Probaj dior Nude, ima svih boja:top:
nina2007
10.05.2010., 13:59
Je, nema ti kod nas 51, samo imaju korektor te boje. I meni bi trebao 51, ali se moram zadovoljiti s 52:ne zna: I nadam se da će mi vrat potamniti pa se neće kužiti
poslala sam ti pp maloprije...ima na ebayu, ja sam upravo naručila 2 pa ću najvjerojatnije jednog stavit u prodaju jer što će mi dva
iako ne volim baš kupovat napamet, ovo mi se (kao i CS buff za koju sam se isto preko monitora odlučila) baš čini super nijansa (za mene) :s
nego, evo jedan dobar swatch Bourjois healthy mix i 10h sleep effect, samo par najsvijetlijih nijansi
http://i44.tinypic.com/w6w1le.jpg
Vidi se kako je 10h sleep effect malo više narančast/roskast a ovaj 51 HM je baš žućkast/neutralan
novabbb
10.05.2010., 20:54
sisley je savršenstvo, jednom rječju! jednostavno savršen! imaš puder a nema ga, ne vidi se!!i odlično mi prekriva i dugotrajan je, ma to je the puder, vrijedi svake lipe!! :s
meni nije ništa prekrivao, koristila sam ga ljeti pa mi je bio OK jel mi tada i nema baš šta za prekrivat, ali mi sigurno ne vrijedi 580 kuna
meni nije ništa prekrivao, koristila sam ga ljeti pa mi je bio OK jel mi tada i nema baš šta za prekrivat, ali mi sigurno ne vrijedi 580 kuna
meni sasvim dobro prekriva s tim da stavim na kritična mjesta (U zona u mom slučaju) još jednu turu :rofl: baš sam ga i uzela za ljeto jer je lagan i super matira tj ne zasjaji se :s i da, ja sam ga uzela na 30% popusta pa me izašao oko 400 kn :cerek:
meni sasvim dobro prekriva s tim da stavim na kritična mjesta (U zona u mom slučaju) još jednu turu :rofl: baš sam ga i uzela za ljeto jer je lagan i super matira tj ne zasjaji se :s i da, ja sam ga uzela na 30% popusta pa me izašao oko 400 kn :cerek:
nego, ne mogu vjerovat da nema SPF?!:confused:
madeira
11.05.2010., 11:21
Lake, kakvu kožu imaš
Lake, kakvu kožu imaš
ajoj, svakakvu! šaroliku, izmučenu tretmanima za akne uglavnom...sad sam na terapiji kod dermatologa pa je to sve pod kontrolom, recimo da je sad sve ok, normalna koža, nema akni, bar ne na površini i topi mi se guerlain ultra mat otkako je zatoplilo...sisley ništa! kako izađem vani tako se i vratim doma nakon par sati! sve mi ga žao bude skidat! :s
baš sam oduševljena, napokon
jedino me muči ovaj spf kojeg nema izgleda :ne zna:
Sponza ri
11.05.2010., 17:04
ima spf 15
lidija84
11.05.2010., 17:48
Dajte me prosvijetlite napokon jer sam fakat zbunjena! :confused:
Intervene 02 soft shell koji je to zapravo podton na kraju?
U tri različita posta je roz, žut i neutralan. Obzirom da se ja ne kužim :brukica: molim neka mi netko tko se kuži odgovori.
Thx! :)
muukigirl
11.05.2010., 17:59
oni koji se kuže su napisali da je neutralan (Mirella, Elektra) i ja se toga držim.. ;)
lidija84
11.05.2010., 18:30
oni koji se kuže su napisali da je neutralan (Mirella, Elektra) i ja se toga držim.. ;)
I meni se činilo ali bolje povjeriti nego mozgat bezveze...
cure jel koja probala loreal visible lift puder?? ja probala tester i odusevio me! i sad se mislim kupit ga ali me brine cinjenica da je za stariju kozu.....:ne zna: sta mi vi predlazete,dal da uzmem?
Elektra
11.05.2010., 20:54
Dajte me prosvijetlite napokon jer sam fakat zbunjena! :confused:
Intervene 02 soft shell koji je to zapravo podton na kraju?
U tri različita posta je roz, žut i neutralan. Obzirom da se ja ne kužim :brukica: molim neka mi netko tko se kuži odgovori.
Thx! :)
Da, neutralan je. :)
novabbb
11.05.2010., 22:29
Ja sa uzela Shisheido dual balancing za ljeto, ne znam šta mi je bilo, pročitala sam milijun recenzija i na kraju uzela ovaj o kojem nisam ništa pročitala i još skroz fulala nijansu. Tražila sam neki lagani za ljeto a odabrala neku nijansu koja je previše roza i već mi je sad svjetla, a za ljeto ...
ima spf 15
kako to da nigdje ne piše :ne zna: valjda je to njima pod normalno da ima, ko će ga znat
Sponza ri
12.05.2010., 16:14
ni ja nisam nasla. mirella mi je tako rekla. i vichy.
Tekući puder mi je još od pošle godine, Alverde-ov na pumpicu, neki anti-age,
koji je više kao malo gušća tonirana krema, nanosim ga i razmazujem prstima.
Dobar je i lagan.
rose123
12.05.2010., 18:29
to je definitivno moj slijedeći puder. ovaj lancome koji sam kupila je fin na koži, ali užasno ne postojan. skine mi se za 2-3h (a imam suhu kožu koja se ne masti i ne znojim se baš).... ironično :-/
Što je to događa sa cijenama :zvrko:, danas pogledala Photo perfexion & sad je skoro 300kn, a bio je 265kn... No vrhunac je Dior Nude, sa 323kn na 390kn :eek:, šlagiralo me.
charlizeos
12.05.2010., 19:30
jel to u našim parfumerijama?
Hana020
12.05.2010., 19:34
280kn je sada photo perfection u irisu.
Curke - trebam preporuku za puder...:s
Dakle neutralan sam podton, svijetla. Koža lica je mješovita ali dehidrirana tako da mi u pravilu bolje "sjedaju" puderi za suhu kožu ali probala bi i druge :mig:
Htjela bi jače prikrivanje. Cijena u principu i nije bitna jer ja tekući puder imam u pravilu po godinu i pol tako da mi se i onaj skuplji isplati višestruko :ne zna:
Iskreno ne znam više od kus da krenem :ne zna:
Korektor za podočnjake koristim HR Magic u boji 01 :mig:
Mopsly, a koje si sve pudere probala?
Od težih pudera padaju mi na pamet MAC (Studio Fix Fluid, Studio Sculpt), Chanel (Mat Lumiere, Pro Lumiere, Double Perfection), EL (Double Wear), Clarins (Everlasting), Dior (Forever)... Jedino mi nije jasan ovaj dio da ti bolje sjedaju puderi za suhu kožu, a ti imaš mješovitu - naime, puderi za suhu kožu često u sebi imaju neka ulja koja na kraju samo još više zasjaje one dijelove lica koji su masni (npr. clinique supermoisture je za suhu kožu, a ja koja imam mješovitu dehidriranu se s njim sjajim kao božićno drvce :zubo:)
Što se tiče dehidriranosti - moja koža je također dehidrirana i korištenjem težih pudera dobila sam to da mi je koža još više dehidrirana i onda mi se počela crveniti, perutati itd. tako da već mjesecima ispravljam štetu koju sam si napravila.
edit: da ne bi bilo zabune, pudere koje sam navela kao "teže" ja smatram težim puderima, ali znam da su neke curke komentirale kako im Mat lumiere nije uopće težak puder tako da je to prilično subjektivno :ne zna:
Elektra
12.05.2010., 21:21
Što je to događa sa cijenama :zvrko:, danas pogledala Photo perfexion & sad je skoro 300kn, a bio je 265kn... No vrhunac je Dior Nude, sa 323kn na 390kn :eek:, šlagiralo me.
:eek:
Bogme, baš žele da naručujemo online, jel'? :raspa: :D
i ja imam mješovitu dehidriranu kožu,i meni neki puderi za suhu kožu odgovaraju:mig:
Što se tiče cijena kod nas: htjela sam uzeti onaj dior u kamenu što je Sponza kupila nedavno preko ebaya - 390kn u Douglasu :eek: a onda sam htjela uzeti ovaj YSL-ov koji trenutno koristim, ali mi je pri kraju - on je također cca. 400kn (393kn, tako nešto). Doista mi ne pada na pamet dati toliko love, kad na ebayu mogu proći duplo jeftinije
i ja imam mješovitu dehidriranu kožu,i meni neki puderi za suhu kožu odgovaraju:mig:
Odgovaraju i meni neki, ali generalno mi bolje odgovaraju oni za mješovitu kožu. Isto mi je i s kremama - kreme mi nikako ne odgovaraju za suhu kožu jer moja koža nije suha već dehidrirana.
charlizeos
12.05.2010., 21:38
imam sve tekuće pudere svijetle boje, a sada sam već potamnila i presvijetli su po ljeti ionako ne koristim tekuće zbog vrućina, a sada u prijelaznom razdoblju stavljam mineralni u prahu, imam neki tester everyday minerals i baš mi je super, nijansa taman, čudi me da mi ne isušuje lice jer imam suhu kožu, baš mi je odličan, morat ću si naručiti full size
rose123
12.05.2010., 23:49
ja sam si mislila uzeti neku toniranu kremu za ljeto (mislila sam Dior?), ne da mi se kupovati još jedan puder radi ta 2-3 mjeseca koja ću biti malo tamnija...
Sponza ri
13.05.2010., 01:54
. No vrhunac je Dior Nude, sa 323kn na 390kn :eek:, šlagiralo me.
zezas?? :eek:
Jedino mi nije jasan ovaj dio da ti bolje sjedaju puderi za suhu kožu, a ti imaš mješovitu - naime, puderi za suhu kožu često u sebi imaju neka ulja koja na kraju samo još više zasjaje one dijelove lica koji su masni (npr. clinique supermoisture je za suhu kožu, a ja koja imam mješovitu dehidriranu se s njim sjajim kao božićno drvce :zubo:)
Meni uopće ne smeta da se sjajim :D - gore mi je kad se ističu ti dehidrirani dijelovi :ne zna:
Hvala Bejo - zapisala sam sve pa ću ih isprobati i odlučiti se :mig:
Meni uopće ne smeta da se sjajim :D - gore mi je kad se ističu ti dehidrirani dijelovi :ne zna:
nnč :mig:
Hana020
13.05.2010., 10:35
moraš si kožu dobro nahranit, inače će ti puderi samo pogoršavat stvar.. sisley puderi su meni ok, ali znam da su skupi.. ako ti se dijelovi kože perutaju na njih probaj staviti hidratantnu neku kremu ili čak melem prije nego što staviš puder, tako će ti se taj dio kože nahraniti, a puder neće napraviti ono ružno perutanje..
ja također nisam htjela kupovat sada tamniji puder zato što dolazi ljeto nego sam uzela puder u kamenu tj bronzer u dvije nijanse (svjetlija za lice i tamnija za obraze) i baš mi je to pogodak, jer me malko potamni plus matira, napokon se ne vratim doma sva sjajna i rastopljena :s plus izgledam lijepo osunčano :rofl:
moraš si kožu dobro nahranit, inače će ti puderi samo pogoršavat stvar.. sisley puderi su meni ok, ali znam da su skupi.. ako ti se dijelovi kože perutaju na njih probaj staviti hidratantnu neku kremu ili čak melem prije nego što staviš puder, tako će ti se taj dio kože nahraniti, a puder neće napraviti ono ružno perutanje..
Hranim ja nju dovoljno ali eto - jednostavno u nekim periodima nema pomoći - da stavim melem (koji inače upotrebljavam za usnice i laktove :mig:) oprištavila bi se u roku keks :ne zna:
Mislim da nema gore kombinacije kože od mješovite a dehidrirane :flop:
Sljedeći tjedan krećem u pohod isprobavanja pudera pa ćemo vidjeti - to mi je gore nego traperice pronaći :rofl:
novabbb
13.05.2010., 21:14
Mopsly, a koje si sve pudere probala?
Od težih pudera padaju mi na pamet MAC (Studio Fix Fluid, Studio Sculpt), Chanel (Mat Lumiere, Pro Lumiere, Double Perfection), EL (Double Wear), Clarins (Everlasting), Dior (Forever)... Jedino mi nije jasan ovaj dio da ti bolje sjedaju puderi za suhu kožu, a ti imaš mješovitu - naime, puderi za suhu kožu često u sebi imaju neka ulja koja na kraju samo još više zasjaje one dijelove lica koji su masni (npr. clinique supermoisture je za suhu kožu, a ja koja imam mješovitu dehidriranu se s njim sjajim kao božićno drvce :zubo:)
Što se tiče dehidriranosti - moja koža je također dehidrirana i korištenjem težih pudera dobila sam to da mi je koža još više dehidrirana i onda mi se počela crveniti, perutati itd. tako da već mjesecima ispravljam štetu koju sam si napravila.
edit: da ne bi bilo zabune, pudere koje sam navela kao "teže" ja smatram težim puderima, ali znam da su neke curke komentirale kako im Mat lumiere nije uopće težak puder tako da je to prilično subjektivno :ne zna:
I koji ti je najbolji?
I koji ti je najbolji?
Nijedan, svi su mi preteški :lol:
MAC studio fix fluid dobro prekriva, ne sjajim se jako s njim. Sa Chanelom se puno više zasjajim, najbolji od ovih koje sam navela mi je bio Double perfection.
Odličan je i Kanebov puder (prodala sam ga prije koji tjedan ovdje na forumu), on mi je definitivno najbolji od svih koje sam probala, ali sam potpuno zaboravila na njega :bonk: Mopsly, obrati pozornost na njega, ali čini mi se da je nešto više od 600kn kod nas :rolleyes:
http://www.sensai-cosmetics.com/detail/index.php?lang=en&id=cpf002
EL Double wear mi je bio užasan, za njega mogu samo reći: žbuka. Clarins i Dior nisam probala ova dva koja sam navela, ali znam da su oni za jače prekrivanje.
dark_star
13.05.2010., 21:42
Cijena je oko 330 kn, mislim 332kn :mig:
Meni je puder super, pogotovo sad za ljeto :)., lagan i dgotrajan..i ne uvlači se pore..moje masno čelo nije nikad bolje izgledalo :cerek:
Jedino ,a to sam i čitala na Netu i primjetila na sebi, nijansa koju staviš nakon nekog vremena se čini tamnija na licu..stoga oprez sa nijansama :kiss:
hvala:). primjetila sam to da boje oksidiraju nedugo nakon nanošenja.
moja jedina zamjerka tom puderu je alkohol visoko pri sastojcima. iako je totalno lagan, svilenkast, prozračan, ma divota jedna, preko toga ipak nisam mogla prijeći:(
Da li je koja od vas probala Jane Iredale Liquid Minerals?
Baš gledam malo po blogovima i hvale jako taj puder
Jel ga ima gdje kod nas i po kojoj cijeni jel tko zna?
Nekako mi se čini da sam pročitala da se može kupiti u Floresu ali moguće da sam zabrijala :D
Da li je koja od vas probala Jane Iredale Liquid Minerals?
Baš gledam malo po blogovima i hvale jako taj puder
Jel ga ima gdje kod nas i po kojoj cijeni jel tko zna?
Nekako mi se čini da sam pročitala da se može kupiti u Floresu ali moguće da sam zabrijala :D
Nisam probala, ali pisalo je prije nekoliko mjeseci da Jane Iredale drži Flores. Evo link na zastupnika za Hrvatsku pa možda najbolje da pitaš njih: http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Centar/Dalmatinska-10/Ljepota-njega-zdravlje/dipomed-promet :mig:
A što se tiče cijena, pisala je jedna curka o njima pa si pogledaj:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=139589&page=15
charlizeos
14.05.2010., 13:07
ja baš neki dan čitala o njemu, i htjela tu pitati, pa sam zaboravila
Koliko sam skužila cijena je oko 400 kuna ali nije to ni puno ako je stvarno tako dobar :ne zna:
Joj da se barem javi neka cura koja ga ima :s
muukigirl
14.05.2010., 18:21
šminkali su me s njim, imala testere, ali bilo mi je previše novaca za nešto što inače ne koristim (zahvalan ten).. ;)
kuma (dermatologica) mi priča kako ga sad preporučuje svim klijenticama s problematičnim tenom (jer ne pogoršava loše stanje) koje su na nekoj vrsti terapije kod nje i da nitko nije nezadovoljan.. :)
madeira
15.05.2010., 10:36
Onda nam se bolje isplati kupiti Nude na jagodi kad ih potrošimo.
Tamo je 49$, svi imamo -10% to je 44,1$x6 koliko je dolar skoro je 260 kn i čak da platimo carinu, tu je negdje, ali malo tko plati carinu
ivuschka
15.05.2010., 15:51
pa da i ja pohvalim EL Double wear :s
imam jedinicu, pogodila nijansu ( što je nevjerojatno za mene )
postojan full ( s tim sam najviše zadovoljna - inače stavljam hidratantnu i smashbox primer prije njega ), ne pojavljuju mi se ljuskice nakon određenog vremena ( pomalo suha koža na bradi i obrazima ).
i dobro pokriva. dapače pokriva odlično. ja imam ožiljke od akni tako da meni rupe ne može ništa riješiti ali što se tiče nijansiranja kože i prekrivanja crvenila odličan je :s a opet nije težak :top:
ivuschka
15.05.2010., 21:54
sad sam skužila da nisam ziher jel to broj jedan :rofl:
ne mogu nigdje na kutiji naći koja je nijansa piše samo intensity 1.0 :misli:
girly, helpaj :rofl:
Andjelcic
15.05.2010., 22:06
sad sam skužila da nisam ziher jel to broj jedan :rofl:
ne mogu nigdje na kutiji naći koja je nijansa piše samo intensity 1.0 :misli:
girly, helpaj :rofl:je, to je broj 1 :mig:
ivuschka
15.05.2010., 23:45
je, to je broj 1 :mig:
u onda super :) hvala ;)
zbunila me jagodica :zubo:
SocialButterfly
16.05.2010., 16:12
Nude nije 400kn, frendica ga neki dan kupovala i platila oko 330-340 :)
Hi, samo obavijest da Jane imate u Floresu 100% :)
I puderi su mrak, posebno za problematične kože, iako morate se malo potruditi oko prvog 'rukovanja' tj ako niste imale praksu sa mineralnim podlogama.
Inace sve pohvale :top:
Avon_Lady
17.05.2010., 13:50
kakvi su ovi??
http://www.beautyswapshop.co.uk/Portals/0/Dream-Satin-Liquid_groot.jpg
http://www.maybelline.com/images/products/thumbNails/704MOUS_xl.jpg
ovaj drugi super prekriva...ali izaziva pristice na licu
Brinettaa
17.05.2010., 17:54
što više gledam izbor EL pudera,sve sam neodlucnija :D
imam suhu kozu,nemam neki problematican ten.
trazim puder tekuci,koji nije masan,ali da je hidratantan.
Imam vec dvije kreme u boji,tako da bi volila da i dobro prekriva.
ima svijetli ten,sa zuckastom podlogom.
koji da uzmem:
*maximun cover -znam da je to za najbolje prekrivanje,ali necu ga koristiti svaki dan pa Very Happy
*double wear-za njega sma cula najvise pohvala
*nutritious vita-mineral
u izboru mi je jos i Collistar -silk effect supermoisturizing
? ?
novabbb
17.05.2010., 19:37
Hi, samo obavijest da Jane imate u Floresu 100% :)
I puderi su mrak, posebno za problematične kože, iako morate se malo potruditi oko prvog 'rukovanja' tj ako niste imale praksu sa mineralnim podlogama.
Inace sve pohvale :top:
Kako si odabrala nijansu? Meni je prodavačica rekla da dođem kad bude vizažistica tamo jer da je jako teško odrediti dobru nijansu.
zekica21
18.05.2010., 00:23
cure koliko ste ono rekle da košta chanel pro lumier u ZG?
danas sam na jedvite jade se uvukla u neku parfumeriju jer sam skužila da radi cura koju znam iz viđenja,
i kaže da dođe 310kn. nije imala 030 za probu pa sam nijansu probavala od mat lumiera koji mi se nije ni malo svidio
(iako nisam ga baš mogla koristiti da kažem neki sud, ali na prvu slabo pokriva, i pore mi užasno izgledaju s njime..)
od pro sam malo stavila na ruku 045 koja mi je tamna, ali sam išla vidjeti kako pokriva i kakva mu je tekstura, i on je dosta gušći..
cure koliko ste ono rekle da košta chanel pro lumier u ZG?
danas sam na jedvite jade se uvukla u neku parfumeriju jer sam skužila da radi cura koju znam iz viđenja,
i kaže da dođe 310kn. nije imala 030 za probu pa sam nijansu probavala od mat lumiera koji mi se nije ni malo svidio
(iako nisam ga baš mogla koristiti da kažem neki sud, ali na prvu slabo pokriva, i pore mi užasno izgledaju s njime..)
od pro sam malo stavila na ruku 045 koja mi je tamna, ali sam išla vidjeti kako pokriva i kakva mu je tekstura, i on je dosta gušći..
da, ja sam ga isto platila tako nešto, malo iznad 300...
i isto sam uzela nijansu 030, taman pogođena :cerek: i meni dosta bolje prekriva od mat lumiera
zekica21
18.05.2010., 15:16
tnx. Jer mi se učinilo da sam negdje pročitala da su u Zg skočile mu cijene a ne mogu nać gdje i koliko..
znači tebi je dobar? :) koji si koristila puder prije? i u čemu ti je sad taj bolji?
(da opet ne dam pare za nešto što sam mogla kupiti 5puta jeftinije, a ne tako slabije kvalitete..)
mala angie
18.05.2010., 17:52
tnx. Jer mi se učinilo da sam negdje pročitala da su u Zg skočile mu cijene a ne mogu nać gdje i koliko..
znači tebi je dobar? :) koji si koristila puder prije? i u čemu ti je sad taj bolji?
(da opet ne dam pare za nešto što sam mogla kupiti 5puta jeftinije, a ne tako slabije kvalitete..)
tebi će bit 030 presvijetlo. ja imam Mat lumiere 030 sad kad dobijem malo boje, a ti si za barem 2 nijanse tamnija od mene.:o
btw, ja ti ga mogu u Duty-u kupit jeftinije za nekih 50-tak kn.:mig:
e, taj mat lumiere sam bila samo probala par puta i zasjajila sam se abnormalno od njega nakon samo 2 sata. prije ovog sam imala dior forever - isto odličan ali se i od njega brzo zasjajim, revlon CS - taj mi je totalni beton, katastrofa. Pro lumiere mi je stvarno savršen, odlično prekriva, postojanost odlična i ne zasjajim se ni približno brzo kao od navedenih :) daje neki predivni dewey efekt, žao mi je uopće staviti neki puder u prahu ili kamenu poviše njega :D
Dosta je težak, ali ja ga obožavam i koristim svakodnevno :cerek:
zekica21
19.05.2010., 14:23
tebi će bit 030 presvijetlo. ja imam Mat lumiere 030 sad kad dobijem malo boje, a ti si za barem 2 nijanse tamnija od mene.:o
btw, ja ti ga mogu u Duty-u kupit jeftinije za nekih 50-tak kn.:mig:
ali kad sam stavila 04nešto mi je bilo tamno i vidjelo se..
baš sam išla probavat danas i na vilici jer sam do sad uvijek fulavala iz sljedećeg razloga: stvar je da sam ja u licu tamnija, ali mi je vrat i sve ostalo dosta svijetlo (zbog kose, i zato što se ne sunčam ljeti valjda..) :rofl:
mrzim tražiti puder :mad: odustajem..
ima li mi uopće smisla sad kad dolazi ljeto i kad mijenjam boju tena ko gušter uzimat takve pudere.. :thinking:
ali kad sam stavila 04nešto mi je bilo tamno i vidjelo se..
baš sam išla probavat danas i na vilici jer sam do sad uvijek fulavala iz sljedećeg razloga: stvar je da sam ja u licu tamnija, ali mi je vrat i sve ostalo dosta svijetlo (zbog kose, i zato što se ne sunčam ljeti valjda..) :rofl:
mrzim tražiti puder :mad: odustajem..
ima li mi uopće smisla sad kad dolazi ljeto i kad mijenjam boju tena ko gušter uzimat takve pudere.. :thinking:
inače sam daleko od nekog stručnjaka za nijanse, ali ako ti išta pomaže ja sam nešto između fair i medium, neutralni podton i ova mi je stvarno super sjela, odlično se prilagodi. probavala sam i 40 (isto u nedostatku nijanse 30), ali mi je bila daleko pretamna, možda bi tebi trebala neka nijansa između :ne zna: al takva baš i ne postoji...
zekica21
19.05.2010., 15:47
ne znam..ja imam osjećaj da mi više paše ta svjetlija nego ova tamnija..(imaš moju sliku negdje na RMUL-u)
ali tko će me znat više :lol: bolje da ja stojim postrance od pudera..:o
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.