View Full Version : Tekući puderi #1
Jump-Jump
02.03.2007., 07:32
patagonija,
kad probaš futurista,javi nam dojmove. mene jako zanima. izgleda mi dobar. samo ne znam razlike tipa najsvijetliji. trebalo bi isprobat. izgleda imaš iskustva-koji korektor koristiš?
dobar tekući puder mi je chanel vitalumiere 10,a najbolji dior pure light 100.
Oba imala, oba odlična, parzne flašice stoje na polici, no treba naglasiti da su oni dosta lagani i najbolje pašu za ne problematičan ten!!
foxylady
02.03.2007., 10:52
curke mozete napisat nesto vise o dior pure light??? cijena, hidratantan, iluminira i sl???? tnx... :kiss:
curke mozete napisat nesto vise o dior pure light??? cijena, hidratantan, iluminira i sl???? tnx... :kiss:
pa imas na makeupalleyu ful puno opisa :)
i pogledaj ovaj link
http://forums.vogue.com.au/showthread.php?t=239076
Doria22
02.03.2007., 11:59
Eto opet cu vas morat zamolit za pomoc :)...
Dakle ovako,duze vremena sam koristila max factorov puder hiper smooth,koji je svojom bojom kao napravljen za moj ten...ali ne proizvode ga vise :mad: pa sam mu kao kupila neku zamjenu,ali neznam ni sama....
Boja je bila ivory,jer mi je kozmeticarka na probnom sminkanju rekla kako zuckastom tenu odlicno pristaju te blago ruzicaste nijanse jer osvjezavaju lice...
E sad ja imam pitanjce....uopce mi to prije nije palo na pamet,al jesu li sve nijanse ivory otprilike slicne? Mislim od nekih drugih proizvodjaca? Nermogu vjerovat da mi to nije palo na pamet prije....:rolleyes:
Vidjela sam u apoteci vichy-jeve pudere,pa se pitam imaju li oni to tako po tim bojama ili kako....joooooooooooooooooj....ajd mozda mi se posreci pa se javi neko ko je informiran ;)
foxylady
02.03.2007., 12:01
tnx lilu :kiss:
foxylady
02.03.2007., 12:11
cek, jel to ovo cudo??
http://img254.imageshack.us/img254/6512/yslperfecttouchrj1.jpg
mislim da ne bih znala baratat s tim :confused: ima jako lijepe kritike i recenzije, ponajvise jer kontrolira sjaj - sto meni bas i nije prioritet jer nemam takvih problema... :)
Ava Adore
02.03.2007., 12:16
Ja mogu nositi sve 3, a to je fakat rijetkost u mom slučaju i nema s nijednom drugom markom šanse :zubo:Pato postala si kraljica topica :s :cerek: Da ne koristim samo ovaj svoj Vichy pitala bih te za savjet :rofl:
Btw znaš da još uvijek imam onaj što si mi dala? :eek: :cerek: Eto ti mog šminkanja :D
Patagonija:ceka: :D da cujem strasni sud:zubo:
cek, jel to ovo cudo??
mislim da ne bih znala baratat s tim :confused: ima jako lijepe kritike i recenzije, ponajvise jer kontrolira sjaj - sto meni bas i nije prioritet jer nemam takvih problema... :)
meni isto za sjaj ne treba.. al i za ostalo ima dobre kritike :confused:
i tek sad vidim to kak se barata ja na to ne obracam paznju, di bi dosla da jos i to gledam u recenzijama :zubo: al to je lose ne moze se prstima bar po slici ovoj :flop:
ja idem danas po testere i probat pa ti javim kako je šta, al ja sam skroz cudna i više ne kuzim dal pretjerujem oko svoje npr. flekave brade il je ona fakat flekava, totalno sam makeup virgin
ali mislim da ti Chanel TI nikako nece biti dobar za suhu kozu, bar koliko sam ovo procitala..!
foxylady
02.03.2007., 12:44
znaci onda dior ili ysl. neam pojma, ja sam ti bolesna na te zlatne ambalazice! hihihi... kontam da ce past ysl... aj javi mi. moja koza je u principu normalna al nekad znam dobit "suhe lisajeve" tak da mi t.i. onda ne bih bio dobar.
ma ja skuzila one stalno spominju cetkicu, prvo sam mislila da je u prahu - al gledam ne zvuci mi bas kao takav. i ukucam da vidim slikicu, kad ono to...
javim mi obavezno. nas dvije nismo normalne :kiss:
javim mi obavezno. nas dvije nismo normalne :kiss:
ma nemoj tako, to je samo blaga opsesija :rofl:
anything but angel
02.03.2007., 12:50
Upute za YSL:
Application tips
1- Turn the brush to the « ON » position.
2- Gently press the tube to release a small amount of product on your hand.
3- Then close the tube to the “OFF” position.
3- Dip the brush into the foundation and sweep lightly all over your face.
jesus koja komplikacija! :s a ja mislila da to izlazi puder kroz cetkicu kao kod highlightera, a ono ga prvo triba istisnut na ruku, pa onda kistom, pa bočica u OFF i ON položaju - majke ti, triba magisterij za našminkati se! :zubo:
e za sve tipove kože je!hidratantan, ima neki baby complex za kožu kao bebina (moš si mislit!) :rolleyes:
al dobro, kad zaobiđemo cijelu proceduru korištenja, ne čini se loš... jel zna tko kolika mu je cijena?
evo ovo je o YSL-u :zubo:
Prozračan je, nije težak. Lagano zateže kožu, super miriši. Čak i kad ga skineš koža je drukčija, zaglađenija. Košta oko 290 kn.
foxylady
02.03.2007., 13:00
eh da, i za radiant touch imas upute za koristenje. ja kad sam to vidjela skoro pala u nesvijest (smotus po prirodi ;) ) no, jednostavno je u principu - vise oni to naseru. najbitnija stvar je da ga cistis s vodom jednom tjedno i obrises ga onda rucnikom - osusis jel... :)
:eek: :eek: ne proizvodi se više?? otkad??
strangelove
02.03.2007., 13:56
kako ga ne proizvode? čudno..
nego, ako ti se sviđao hypersmooth, onda slobodno nastavi sa colour adaptom..
a što se nijansi tiče i raznih kompanija, moram priznati da sam imala "zanimljivih" iskustva, i to baš sa ivory bojicom
cure, ja bi puder, da koza izgleda zdravo i kao da ga nema, zuckasta sam i jako svijetla, osjetljive koze koja se malo zamasti na celu i nosu.
da vas cujem:hekla:
Uh, sva si kao i ja! Bit će red da poslušamo konačno Andjelčić i pokušamo sa avene! :)
ljubimteucelo
02.03.2007., 14:06
cek, jel to ovo cudo??
kontrolira sjaj? :klopa: :zubo:
kako ga ne proizvode? čudno..
nego, ako ti se sviđao hypersmooth, onda slobodno nastavi sa colour adaptom..
a što se nijansi tiče i raznih kompanija, moram priznati da sam imala "zanimljivih" iskustva, i to baš sa ivory bojicom
Colour adapt je, u odnosu na hyper smooth presuh, pregust...ostavlja mi prašnjasto lice, probala sam ga jednom i nikad više! Bolja zamjena je MF last performance!!
Eto opet cu vas morat zamolit za pomoc :)...
Dakle ovako,duze vremena sam koristila max factorov puder hiper smooth,koji je svojom bojom kao napravljen za moj ten...ali ne proizvode ga vise :mad: pa sam mu kao kupila neku zamjenu,ali neznam ni sama....
Boja je bila ivory,jer mi je kozmeticarka na probnom sminkanju rekla kako zuckastom tenu odlicno pristaju te blago ruzicaste nijanse jer osvjezavaju lice...
E sad ja imam pitanjce....uopce mi to prije nije palo na pamet,al jesu li sve nijanse ivory otprilike slicne? Mislim od nekih drugih proizvodjaca? Nermogu vjerovat da mi to nije palo na pamet prije....:rolleyes:
Vidjela sam u apoteci vichy-jeve pudere,pa se pitam imaju li oni to tako po tim bojama ili kako....joooooooooooooooooj....ajd mozda mi se posreci pa se javi neko ko je informiran ;)
To je meni najbolji puder! Prvi glas mi je da ga ne proizvode više; otkud ti to?! Inače, dobra zamjena ti je MF last performance i Collistar. Ja isto uvijek uzimam ivory i u pašu mi. Ako nema takve oznake, uzimam natural.;)
Andjelcic
02.03.2007., 14:36
Uh, sva si kao i ja! Bit će red da poslušamo konačno Andjelčić i pokušamo sa avene! :)
imas testere pa probaj prije nego sto kupis
Foxy prestani više kritizirat svoje ten... savršen ti je :cerek:
joooj jab onaj od Diora... al tko će to potrošiti :tuzni: nedavno sam kupila Avene jer mi je od Vichy istekao rok trajanja... a bočica je bila skoro pa puna :tuzni:
strangelove
02.03.2007., 16:11
e, jebiga.. svakom svoje, :zubo:
i sunce mu tekuću, nit je gust a bome ni suh.. šuta dupe shiseido puderima.. moje mišljenje.
Doria22, probaj neke testere prije nabavit, ako ne uspiješ, poslije uvijek možeš doći na forum i "urlat" :cerek:
Andjelcic
02.03.2007., 16:53
i sunce mu tekuću, nit je gust a bome ni suh.. šuta dupe shiseido puderima.. moje mišljenje.
colour adapt? pa kak nije gust ni suh, mozda ti imas neki za trziste eu :zubo:
koma mi je taj puder, jedan od najlosijih koje sam probala.
strangelove
02.03.2007., 16:54
:o
neam pojma, stara.. moj je kupljen u belgiji.
foxylady
02.03.2007., 16:56
kontrolira sjaj? :klopa: :zubo:
da, kontrolira sjaj - masni nepozeljni. a opet daje ti prekrasni sjaj - iluminira. do odredene granice, da lijepo izgleda. razumijes? zato u biti dobiva najbolje kritike, jedini je takav. :cerek:
da, kontrolira sjaj - masni nepozeljni. a opet daje ti prekrasni sjaj - iluminira. do odredene granice, da lijepo izgleda. razumijes? zato u biti dobiva najbolje kritike, jedini je takav. :cerek:
meni su i inače njihovi puder savršensvo, baš e veseli šta ću sad potrošit bourjois i opet si priuštit vichy :cerek: :cerek:
Andjelcic
02.03.2007., 16:59
:o
neam pojma, stara.. moj je kupljen u belgiji.
sad mi je sve jasno :cool:
plave oči
02.03.2007., 17:46
Kanebov iluminator dodje oko 240 kn i ima 3 ili 4 nijanse.
Sada bih trebala pomoć za puder.Odlučila sam kupiti ovaj EL Double Wear ali ga nema u St ni za lijek. imaju samo nijanse 5 i 6 i nisu ga već skoro mjesec dana dobivali( navodno neki problem sa dobavljačem).Koža mi je normalna sa masnijom T-zonom tako da bih nešto da mi se ne zasjaji brzo, da super pokriva,da nije lagan i da se dobro drži. Prijedlozi????
Samo ne Lancome Teint idole ultra jer sam ga već imala a sad bi nešto drugo jer ja ne mogu mirovati sa jednim puderom, volim svaki put kupiti nešto novo( šta uvik i nije najbolja odluka)
Patagonija ako nije tajna jeli nam možeš odati taj tvoj koktel od 4 pudera?????
foxylady
02.03.2007., 18:32
malo off topic, ne da mi se pokretat stara tema o iluminatorima. a znam da vas ovdje ima zainteresiranih za kupnjun istih ;) kad sam kupovala svoj ysl, zenska mi je rekla da ih prodaju 20 kom dnevno i da ih koriste svjetski visazisti i sve mankenke i poznati. ja mislim se u sebi - ma mos mislit :rolleyes: ne moras mi prodavat te vase fore, kupit cu ga svakako, kad sam make up freak :zubo: :rolleyes:
i evo dokaza da nije lagala, backstage/emanuel ungaro/supermodel jessica stam
http://img410.imageshack.us/img410/9346/ysl1111sg4.jpg
anything but angel
02.03.2007., 18:58
ma da, pa vjerujem i ja da je to istina. ja sam to cak procitala na vise mjesta. defintivno je YSL najprodavanjiji higlighter... ja sam ga bas mislila kupiti nekidan po prvi put, ali su mi neke cure rekle da je odlican za prikrivanje pristica i nedostataka, kao i za podocnjake, ali da dosta isusuje podrucje oko ociju pa da nije primjeren ako mi je koza na tom mjestu suha. i stvarno meni je podrucje oko okica strasno osjetljivo, posebno ga njegujem jos od puberteta (jer sam genetski sklona podocnjacima i tako), al sam usprkos toj njezi vec pocela dobivati sitne, sitne borice pa mi ne treba jos nesto sto ce mi to jos dodatno isusiti. tako da sam odmah nakon te informacije morala odustati od kupnje istog te su mi cure na forumu preporucile kanebov jer kazu da je njezniji i finiji od YSL sto se tice prekrivanja podocnjaka... :( jesi ti foxy mozda probala ili koristila kanebov?
http://img410.imageshack.us/img410/9346/ysl1111sg4.jpg
jao, koji divan nered ovdje vlada :cerek: :zubo:
To je meni najbolji puder! Prvi glas mi je da ga ne proizvode više; otkud ti to?! Inače, dobra zamjena ti je MF last performance i Collistar. Ja isto uvijek uzimam ivory i u pašu mi. Ako nema takve oznake, uzimam natural.;)
ja sam lasting performance koristila i nije mi tolko dobar ko hypersmooth, ovaj je bio baš lagan al je dobro pokrivao. lasting performance mi je nekako 'teži' za lice. :tuzni: šteta...
kupila kanebov:s ne isusuje i prekriva savrseno.preporucila mi ga je vizazistica koja me sminkala za vjencanje
duchessa
02.03.2007., 19:47
Ja sam svaki dan sve zadovoljnija sa Chanelovim puderom (Double Perfection)
---sve pohvale, dobro prekriva, ful prirodne nijanse, postojan
probao netko ono shiseidovo cudo od pudera u bijeloj kutijici, jedan prekriva, drugi osvjetljava:)?
foxylady
02.03.2007., 19:52
ma da, pa vjerujem i ja da je to istina. ja sam to cak procitala na vise mjesta. defintivno je YSL najprodavanjiji higlighter... ja sam ga bas mislila kupiti nekidan po prvi put, ali su mi neke cure rekle da je odlican za prikrivanje pristica i nedostataka, kao i za podocnjake, ali da dosta isusuje podrucje oko ociju pa da nije primjeren ako mi je koza na tom mjestu suha. i stvarno meni je podrucje oko okica strasno osjetljivo, posebno ga njegujem jos od puberteta (jer sam genetski sklona podocnjacima i tako), al sam usprkos toj njezi vec pocela dobivati sitne, sitne borice pa mi ne treba jos nesto sto ce mi to jos dodatno isusiti. tako da sam odmah nakon te informacije morala odustati od kupnje istog te su mi cure na forumu preporucile kanebov jer kazu da je njezniji i finiji od YSL sto se tice prekrivanja podocnjaka... :( jesi ti foxy mozda probala ili koristila kanebov?
nisam, nikad nisam od njih nis koristila. prvo - ne znam gdje bih nabavila to uopce... i drugo, neke stvari su ima stvarno preskupe, vjeruje da su i dobre. al mlijeko za ciscenje 800 kn i sl. no, cini mi se da im je higlighter prihvatljive cijene, ha??
i ja imam genetski podocnjake, nekad mi budu toliko izrazeni (tamni - nemam vrecice - bogu hvala) pa ih razmisljam esteski uklonit ;) :rolleyes:
eh da, meni se ne isusi podrucje ispd oka - podocnjak :rofl: vec ako ga stavim u unutrasnj kut oka. bila sam dobila ogromnu okomitu suhu crtu, al ne boru, vec onak debelu suhu. samo sam ju vise hidratizirala i uklonila bez problema...
foxylady
02.03.2007., 19:56
kupila kanebov:s ne isusuje i prekriva savrseno.preporucila mi ga je vizazistica koja me sminkala za vjencanje
cijena pliz? :s
eh da, gdje si to kupila!?!
PATAGONIJA pure light(prazna mi bočica) ili eclat satin? plus argument.
Oba imala, oba odlična, parzne flašice stoje na polici, no treba naglasiti da su oni dosta lagani i najbolje pašu za ne problematičan ten!!
jesi li probala dior eclat satin?
31 euro, limoni, btc ,ljubljana
anything but angel
02.03.2007., 20:43
mislim da je cijena kanebovog highlightera skoro pa ista kao i od YSL - tu su negdje, 200 i nesto kuna... a vjeruj mi ni ja ne kupujem mlijeko za ciscenje i ostalu preparativu u skupim parfumerijama - ne pada mi na pamet.. ja to trosim kao luda, nekad mi je skupo dati 50 kn, a kamoli 800!!! :eek: no chance! sto se toga tice sam vjerna dm-u.. cak ni dekorativnu kozmetiku sve do nedavno nisam kupovala u limoniju, irisu itd. vec isljucivo u dm-u - nisam si mogla priustiti... ali skuzila sam da sam svejedno potrosila nenormalnu svotu novaca jer meni ni jedan puder, korektor i maskara od loreala, mf i ostalih dm marki ne odgovara pa mi samo skupljaju prasinu u kupaonici, a ja ih samo gomilam... stoga sam odlucila uloziti u kvalitetan puder, higlighter i maskaru (tipa chanel, dior, kanebo, collistar itd.) jer su to osnove dobrog make-upa, a ovo ostalo, rumenila, sjajila, sjenila to se sve da naci i u dm-u, za to jos uvijek ne namjeravam davati vise od 100kn...:)
mala cHrna
02.03.2007., 21:28
Ja sam svaki dan sve zadovoljnija sa Chanelovim puderom (Double Perfection)
---sve pohvale, dobro prekriva, ful prirodne nijanse, postojan
ovaj puder je izum stoljeća :cerek: ne bi ga mijenjala za ništa! nijanse su stvarno prirodne, jedini puder koji odgovara mojoj puti... i svako njegovo nanošenje mi je praznik.... i'm in love, obožavam ga.
foxylady
02.03.2007., 21:30
ja sam recimo nekad davno davala za sjenila oko tristo kuna. lancome je bio u pitanju... imam ih i dan dans... ne znam da li jos valjaju uopce - ni ne koristim ih, naravno. ali to su uvijek bile visenamjenske stvari. tipa - iluminator u prahu/sjenilo/puder za tijelo = sve u jednom... sad gotovo ni ne kupujem sjenila, uvijek dobijem na poklon od nekog. a imam vise paleta i sl. koristim one zemljane boje i zlatno sjenilo od oriflejma - nema boljeg od tog :top:
ja ti sad presla na 100% prirodnu preparativu za njegu lica. tako da me to dosta i kosta, al opet ne previse... zadnje sto sam kupila je tonik za lice od bugarske ruze - 130 kn al imas 200 ml, rok valjanosti mu je kratak. i tak, svako bazno ulje mi je oko 100 kn - al bar znam sta stavljam na lice.
EDIT : anything but angel, gdje kod nas ima za kupit kanebov iluminator? ima u irisu mozda?
anything but angel
02.03.2007., 21:57
EDIT : anything but angel, gdje kod nas ima za kupit kanebov iluminator? ima u irisu mozda?
mislim da kanebo ima samo u limoniju - u zadarskom irisu te marke nema, a ne znam kako je kod tebe...
e usput, to sto trosis i nije toliko skupo ako ti odgovara i ako si zadovoljna, a uostalom - prirodno je... ja imam tu srecu da mi nivea i loeral kremice, tonici, mlijeka itd. odgovaraju, iako si i ja u zadnje vrijeme mislim smiksati neku mjesavinu ulja za nocnu njegu (merlina mi je preporucila :cerek: ).. malo je off topic ali whatever! :zubo:
ovaj puder je izum stoljeća :cerek: ne bi ga mijenjala za ništa! nijanse su stvarno prirodne, jedini puder koji odgovara mojoj puti... i svako njegovo nanošenje mi je praznik.... i'm in love, obožavam ga.
kakvu kozu imas?:)
anything but angel
02.03.2007., 22:00
@ dutchessa & mala cHrna:
ej koji tip koze imate?! ja se dvoumim izmedju double perfectiona i pro lumiera?! jer namjeravam taj puder skupi puder koji sad kupim koristit za izlaske i onako za dane kad pozelim extra zabljesnuti, pa bi htjela ono da je postojan, da lagano iluminira i da je lice jednostavno flawless! :cerek:
a za dan cu ostati vjerna vichy aera teintu (iako mozda probam avene kad ga vec cure toliko hvale)...
mala cHrna
02.03.2007., 23:34
imam dosta suhu kožu, ali odgovara i meni i frendici koja ima mješovitu tak da mi se čini da odgovara svakom tipu. stvar je u tome što imam puno pigmentacija i nepravilnosti za pokrit a on to savršeno prekriva. i ne isušuje mi kožu, što je jako bitno. frendici sjaj izbija na t - zoni, ali kad ima taj puder - sjaju ni traga! traje cijeli dan, ne skida se s odjećom, savršeno prijanja uz kožu, supeeer :cheer:
al nemojte me ubit ak ga probate pa vam ne paše...i da, košta 250 kn, ali meni traje 2 i pol mjeseca s tim da se većinom šminkam 2 put dnevno. tak da se stvarno isplati.
anything but angel
02.03.2007., 23:43
imam dosta suhu kožu, ali odgovara i meni i frendici koja ima mješovitu tak da mi se čini da odgovara svakom tipu. stvar je u tome što imam puno pigmentacija i nepravilnosti za pokrit a on to savršeno prekriva. i ne isušuje mi kožu, što je jako bitno. frendici sjaj izbija na t - zoni, ali kad ima taj puder - sjaju ni traga! traje cijeli dan, ne skida se s odjećom, savršeno prijanja uz kožu, supeeer :cheer:
al nemojte me ubit ak ga probate pa vam ne paše...i da, košta 250 kn, ali meni traje 2 i pol mjeseca s tim da se većinom šminkam 2 put dnevno. tak da se stvarno isplati.
joj, zvuči diiivnoooo! :raspa: sve mi se više čini da ću ipak njega... al tako sam je***** neodlučna... nema mi druge nego u parfumeriju, probat oba dva i odlučit na licu mista... al double perfection zvuči super... e samo još nešto, jel mu bočica s pumpicom ili ...?
http://www.reviewcentre.com/reviews97557.html
nije na pumpicu, imas i kriticki osvrt na dnu stranice:)
mala cHrna
02.03.2007., 23:55
Ak si neodlučna, najbolje da odeš u parfumeriju i vidiš, možda nijanse presude. I ak ga kupiš, odi na Chanelovu stranicu i pogledaj filmić o nanošenju - nije neka mudrost al od kad ga na taj način nanosim, izgleda još bolje, a i bolje kontroliraš trošenje :cerek:
Nema pumpicu neg je obična bočica s rupicom na vrhu :D
anything but angel
03.03.2007., 00:16
Thanks!!! :kiss:
da li je netko probao kanebov ili chanelov puder koji se moze nanositi suh i s vlaznom spuzvicom :zubo: nemam bolji opis
SaraTroroga
03.03.2007., 00:42
Meni je taj Chanelov bio jedan od najgorih pudera koji sam imala...eno ga,jos mi skuplja prasinu,zao mi da ga bacim,a ne znam ni sto ga cuvam...
inace nemam masnu kozu,mesovita mi je..al od njega bih se za pola sata toliko sjajila ko da sam se uljem namazala :E
ja sad imam teint idole i zadovoljna sam,al neki dan sam videla da je kod nas stigao EL double wear...pa mi sad vrag ne da mira :zubo:
anything but angel
03.03.2007., 01:36
al EL double wear ima sve neke roskaste podnijanse, a meni trebaju krem/žućkaste... :tuzni: a i meni se čini da bi mi super pasao po teksturi... :rolleyes:
Andjelcic
03.03.2007., 11:04
al EL double wear ima sve neke roskaste podnijanse, a meni trebaju krem/žućkaste... :tuzni:
double wear imas za ruzicasti, zuti i neutralni podton koze (to su ti ona slova kod broja nijanse, npr. N oznacava nijansu koja je prilagodjena neutralnom podtonu). pogledaj na sajtu i onda potrazi u parfumeriji da li ga prodaju.
anything but angel
03.03.2007., 13:08
double wear imas za ruzicasti, zuti i neutralni podton koze (to su ti ona slova kod broja nijanse, npr. N oznacava nijansu koja je prilagodjena neutralnom podtonu). pogledaj na sajtu i onda potrazi u parfumeriji da li ga prodaju.
ma znam ja to, al što mi to vridi kad ga ima u zadru kupit jedino u limoniju, a oni imaju samo 4, 5 nijansi, ne narucuju druge, a najsvetlija fresco, a meni ona ne pase - na netu ima mali miljun nijansi... tako da ništa od mog double weara... :mad:
mariposa78
03.03.2007., 14:18
Ja koristim Vichy Aera Teint i isto sam jedna od nezadovoljnih (uopce se ne upije, lice mi se totalno sjaji od njega). Inace, imam masno-mjesovitu dehidriranu kozu. Taj puder mogu koristiti jedino ako preko toga stavim u kamenu - Clinique Stay-Matte Pressed Powder.
Kad sam imala problematicnu kozu bila sam probala onaj antisepticki Manhattan Clearface u kamenu i to je bilo katastrofa, kao da sam imala krec na licu.
Izgleda da cu sada probati taj Chanelov Double Perfection ili EL Double Wear, kad ih vec svi hvale... samo strah me da dobro ne odaberem nijansu, jer u vecini slucava zeznem.
Inace, jedan savjet za sve vas koje muce sjenila koja se brisu i skupljaju u kapcima (meni se to konstantno dogadjalo): koristite Collistar sjenila! Savrsena su, stoje cijeli dan cak i na mojoj masnoj kozi (na podlozi, naravno), super su boje, lagano sjaje...
anything but angel
03.03.2007., 14:27
Ja koristim Vichy Aera Teint i isto sam jedna od nezadovoljnih (uopce se ne upije, lice mi se totalno sjaji od njega). Inace, imam masno-mjesovitu dehidriranu kozu. Taj puder mogu koristiti jedino ako preko toga stavim u kamenu - Clinique Stay-Matte Pressed Powder.
hej, kakav ti je taj Clinique puder u kamenu? jel dobar? koliko para? e i jesi probala još koji puder u kamenu da si s njim bila zadovoljna... ono htjela bi kupiti jedan laganiji (više prozirniji) da matiram t-zonu kad nakon tekućeg, a i jedan malo gušći, s boljom snagom prekrivanja za dan (jer danju često uopće ne stavim tekući...)... any ideas?!
kraljica007
03.03.2007., 15:06
Neznam dali sam pogodila mjesto za ovu temu.. ako nisam... sry...
Dakle zanima me... Dali koristite pudere? Ako da, koje? Koji su vam ok, koji nisu? kolko ste spremne izdvojiti za njega?
Ja planiram kupiti ovoga...
http://img88.imageshack.us/img88/6625/6839dd379be51fed415440cjx0.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=6839dd379be51fed415440cjx0.jpg)
Ima li ga koja?
Ako da, jeste li zadovoljne s njime?
Tnx na odgovorima,,,, :)
Ja koristim Vichy Aera Teint i isto sam jedna od nezadovoljnih (uopce se ne upije, lice mi se totalno sjaji od njega). Inace, imam masno-mjesovitu dehidriranu kozu.
ko da sam ja pisala :top:
i imam isto takvu kožu pa se od vichyjevog odmah zasjajim a neda mi se žbukat to onda s puderom u kamenu još.
meni su još od najbolje tonirane kreme, i to niveina :cerek:
RAMBO IZ ZAGORE
03.03.2007., 15:10
Dakle zanima me... Dali koristite pudere? Ako da, koje? Koji su vam ok, koji nisu? kolko ste spremne izdvojiti za njega?
http://img88.imageshack.us/img88/6625/6839dd379be51fed415440cjx0.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=6839dd379be51fed415440cjx0.jpg)
Ima li ga koja?
jel to ona pitura što van prekrije (baren triba prekrit sve bore i prišteve) a poslije 12 sati se sjajite od nje (to mi bivša ženska pričala).
DA VAS PITAN LIPE MOJE - a što se piturate? Pa lipše ste bez tih ratničkih boja?!
ima na kozmetici tema o puderima, pa pogledaj.
ne koristim.
jedamput sam ga stavila, na probi za neku svadbu, i tako sam se sva osula da mi ne pada na pamet vise eksperimentirati.
anything but angel
03.03.2007., 15:53
ko da sam ja pisala :top:
i imam isto takvu kožu pa se od vichyjevog odmah zasjajim a neda mi se žbukat to onda s puderom u kamenu još.
meni su još od najbolje tonirane kreme, i to niveina :cerek:
ja sam koristila jedino niveinu toniranu kremu i to u srednjoj školi, al mi je bila nekako previše masna i gusta - ne toliko tekuća... al to je bilo onda, ne znam da li su promijenili formulu...? al ja nakon tekućeg uvijek moram staviti i malo onog u kamenu (bez obzira na marku tekućeg) jer mi inače šminka nije postojana i uvijek se određeni djelovi počnu sjajiti, a i nekako mi je lice ljepljivo samo s tekućim... stoga danju radije stavim samo onaj u kamenu, a navečer kompletan make-up...no sve ovisi o prilici i raspoloženju u kojem je moja koža taj dan...
kraljica007
03.03.2007., 16:26
jel ko koristi ovaj http://img88.imageshack.us/img88/6625/6839dd379be51fed415440cjx0.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=6839dd379be51fed415440cjx0.jpg) ?
Dal je ok?
ja inace imam dosta suhu kozu i trebam neki puder.. znam se onak zacrvenit (meni to uzas...)
nevolim kad izgledam umjetno zbog pudera.. i onak.. suho lice... bljak...
jel mi moze netko nekaj preporucit? a da nije pretjerano skupo... hvala... :top:
Crimson Petal
03.03.2007., 16:39
Probala sam tester od ovog novog vichyevog pudera i nije mi baš nešto dobar
ja sam isto dobila tester i danas sam ga isprobala, meni se svidja.
Crimson Petal
03.03.2007., 16:44
Dal je ok?
ne. :zubo: jedini efekt kojeg postignes s tim puderom je da se sjajis k'o... stajaznam... k'o da ides na novogodisnji tulum... :zubo:
anything but angel
03.03.2007., 16:47
jel ko koristi ovaj http://img88.imageshack.us/img88/6625/6839dd379be51fed415440cjx0.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=6839dd379be51fed415440cjx0.jpg) ?
Dal je ok?
ja inace imam dosta suhu kozu i trebam neki puder.. znam se onak zacrvenit (meni to uzas...)
nevolim kad izgledam umjetno zbog pudera.. i onak.. suho lice... bljak...
jel mi moze netko nekaj preporucit? a da nije pretjerano skupo... hvala... :top:
ovaj ti je nivein, po mom mišljenju, više za večernje izlaske i lito kad si onako lipo tamna, a ne baš za svaki dan... ne znam jesi li ga probala, ali pun je jako vidljivih sjajnih čestica pa bi ga ja koristila samo na određenim djelovima lica da ih istaknem, a i njegova sposobnost prikrivanja ti je jako slaba...
preporučam ti vichy aera teint za suhu kožu (110kn u ljekarnama) ili avenov (123 kn u ljekarnama) - ja avenov nisam probala, ali ga cure na forumu jako hvale... od ovih dm varijanti, stvarno ne znam što bi izdvojila jer je izbor stvarno velik, a i cijene su slične (od nekih 70 do 110 kn), pa bi ti najpametnije bilo da odeš i na miru sve isprobaš... iako, mislim da ti MF colour adapt i maybelline mouse ne bi pasali jer su više za mješovitu/masnu kožu, a nivea ima dosta dobar izbor pa pogledaj još neke osim ovog.
al, ako ti je koža suha i sklona crvenilu možda je bolje da kupiš neki od ovih u ljekarni jer oni imaju više sastojaka za njegu kože, a ovi iz dm-a služe prvenstveno za "kamuflažu" nedostataka i znaju dosta iziritirati suhu kožu ako se koriste svaki dan (tako bar kažu moje frendice jer ja imam mješovitu kožu pa ne bi znala)..
:)
majchy_m
03.03.2007., 16:59
i ja sam se osula....u biti ja dobijem osip na svu niveinu kozmetiku....al stvarno na svu
Patagonija
03.03.2007., 17:01
btw, u zd limoniju mi je zenska rekla da nemaju clair trenutno, da joj se cini da ga cak nisu ni imali... jel to moguce? jesi ti tu nijansu kupila u nekoj parfumeriji kod nas ili si narucila preko neta? morat cu ici vidjeti u iris...
Za Pro Lumiere pitaš?
Njihov imam Opaline, tražila sam Limpide, ali ga nisu imali (tad još nisam znala da mi je Clair najbolja), pa sam uzela Opaline, tako da ti ne znam... Pogledaj na sajt, mislim da mora postojati..
Patagonija
03.03.2007., 17:06
patagonija,
kad probaš futurista,javi nam dojmove. mene jako zanima. izgleda mi dobar. samo ne znam razlike tipa najsvijetliji. trebalo bi isprobat. izgleda imaš iskustva-koji korektor koristiš?
dobar tekući puder mi je chanel vitalumiere 10,a najbolji dior pure light 100.
Javim, ali nije mi na vrhu popisa, jer znam da nemaju nijansu koja mi treba :( Sve vuku na rozo, što meni ne odgovara...
Korektor imam Effacernes od Lancome-a, ali ga jako rijetko koristim, uglavnom mi korektor ne treba... tak da se u njih ne kužim baš :D (Iako je ovaj koji imam dosta nahvaljen na mekupalley.com)
I meni su Vitalumiere i Pure Light super :)
anything but angel
03.03.2007., 17:13
Za Pro Lumiere pitaš?
Njihov imam Opaline, tražila sam Limpide, ali ga nisu imali (tad još nisam znala da mi je Clair najbolja), pa sam uzela Opaline, tako da ti ne znam... Pogledaj na sajt, mislim da mora postojati..
ma postoji garant, al ovi naši debili naruče 4 nijanse i slikaj se ako tu ne nalaziš onu za sebe... :rofl:
Patagonija
03.03.2007., 17:24
patagonija, šta znas o YSL perfect touch i koliko je pogodan za moj tip koze itd:) si ga probala..?
Znam da je ta inovacija/četkica u principu neupotrebljiva :D (Za svaki tekući puder si možeš kupiti četku pa ga tako aplicirati... neki vizažisti preferiraju s njom, neki s prstima...)
Nisam ga još probala... opet zato što sam stekla dojam da nije idealan za moju suhu kožu :D
(A i iskustvo YSL-ovog Eclat De Soie me malo odbilo, mislim, to je divan puder, za žene s normalnom kožom, ali mojoj suhoj je jaaako naglašavao suhe dijelove... Koristim ga samo kad mi je koža predobro nahranjena i u kombinaciji sa jakom dnevnom kremom. Tad izgleda divno :))
Patagonija
03.03.2007., 17:35
Pato postala si kraljica topica :s :cerek: Da ne koristim samo ovaj svoj Vichy pitala bih te za savjet :rofl:
Btw znaš da još uvijek imam onaj što si mi dala? :eek: :cerek: Eto ti mog šminkanja :D
Da, kraljica topika o puderima, mom ponosu nema kraja :lol:
Koji? Onaj Versace? Ta mi je boja bila loša, ne znam niš pametno o njemu :D
A ti si fakat jedna od rijetkih prokletnica kojoj ne treba puder :azdaja: :cerek:
Patagonija
03.03.2007., 17:41
Patagonija:ceka: :D da cujem strasni sud:zubo:
Koža koja se malo zamasti na čelu i nosu (moja nije takva, kak da znam onda? :zubo: ) i prirodan, lagani, jako svijetli puder?
Joooj, dam ti ja svoj Givenchy-ev Sublimine, možda on... :D
Jer ako ti se masti, onda mislim da moji obljubljeni Vitalumiere i Pure Light, iz te kategorije, otpadaju...
Kolko se masti, to je kombinirana ili normalna/na masnu koža?
Meni je taj Chanelov bio jedan od najgorih pudera koji sam imala...eno ga,jos mi skuplja prasinu,zao mi da ga bacim,a ne znam ni sto ga cuvam...
inace nemam masnu kozu,mesovita mi je..al od njega bih se za pola sata toliko sjajila ko da sam se uljem namazala :E
ja sad imam teint idole i zadovoljna sam,al neki dan sam videla da je kod nas stigao EL double wear...pa mi sad vrag ne da mira :zubo:
Ma, znaš između ostalog i na osnovu tvojih postova kupila sam Lacomov Teint Idole Ultra, i nisam požalila..:)
Poslije sam otkrila EL Double Wear i on je još bolji..:top:
Stoga ti ga toplo preporućam..:cerek:
Patagonija
03.03.2007., 18:20
Patagonija ako nije tajna jeli nam možeš odati taj tvoj koktel od 4 pudera?????
Hahaha :D
Mogu: (Kako su mi se Tinchi i Ava smijale ljetos u Dubrovniku dok sam to miješala :rofl: ) - 2 različite nijanse Clinique-ovog Dewy Smooth-a od kojih mi je jedna presvijetla, a druga pretamna (s tim da Clinique inače ima sve nijanse na rozo, što meni s mojim žutim podtonom ne paše, pa ga moram 'ubiti' sa nekom toplom nijansom) + (tu uskače) YSL - Eclat De Soie br. 7 (izrazito žuta, meni savršena nijansa, koja onda razbije to 'rozilo' ovog Dewy Smooth-a), a sam ovaj YSL mi nije dovoljno hidratantan, ali onda se to sa Dewy Smooth-om savršeno poklopi, jer je Dewy Smooth jedan jači/teži, dosta hidratantan/''mastan'' puder, dok je YSL puno laganiji i manje hidratantan (pa mi njih dva stvore savršenu teksturu) + na kraju, Diorlift Anti-Fatigue, br 100.
Ovaj zadnji nije toliko bitan, mislim da bi i bez njega to bilo približno tome što tražim..
Poanta je u tome da sam si iskombinirala jačinu koju hoću (a koja mi je kod Dewy Smooth-a, sve i da imaju moju boju, mrvicu too much), razinu hidratacije/''masnoće'' koja treba mom tipu kože, zatim, samim time dijelom i verziju finisha koju želim (da je dewy/radiant, a ne skroz mat) i boju koja mi odgovara :cerek: :D
Zapravo je jako jednostavno, ako znaš kakav je koji, što tebi treba i što želiš... i ako ti se da :D sve si možeš smješati :D
S tim da, naravno, ne pašu svi sa svima, to moraš isprobati :zubo:
A i ovog Dewy Smooth-a više nema u Hrv. :rolleyes: tak da ću morati neš novo izumiti :D
U svakom slučaju, vidiš da je sve to užasno custom-made, odnosno prilagođeno mojoj koži i mojim preferencijama, tak da će teško netko drugi imati koristi od konkretne formule :D
Patagonija
03.03.2007., 18:31
PATAGONIJA pure light(prazna mi bočica) ili eclat satin? plus argument.
Pa, ne znam što želiš/trebaš, niti što ti se sviđa :zubo:
Pure Light je jaaako lagan (to znaš) i ono što je meni kod njega super je taj izraziti dewy/radiant finiš, onaj super zdravi luminous ten :zubo:
Razlika od Eclat Satin-a je u tome što ovaj ima manje tih iluminirajućih čestica, (i manje je ''mastan'' pa će pasati i drugim tipovima kože), a dosta bolje prekriva od Pure Lighta (PL je slabo, a ovaj srednje prekrivanje), to ti je to, ukratko :)
topic bi se trebao zvati Pitaj Patagoniju
:rofl:
imam pitanje - jel suha koza znaci da se ljušti, ima neka kruta na opip područja..... - moja nema, samo brzo upija ulja i kreme masne i hidratantne kreme...... ali nema na opip nikad suha podrucja, pa cak ni kad ne stavim kremu po 2-3 tjedna (da, da, ubijte me, al nisam navikla :zubo:) ???
pitanje br 2:
koza mi se jako sporo obnavlja, recimo onaj najgornji sloj kad bude krastica pa otpadne se ne obnovi po 6 mjeseci :eek: od najmanjih prištica....... jel naslucujes dal bi to moglo bit od dehidratacije ili manjka masti ??? :zubo:
Patagonija
03.03.2007., 18:36
ej koji tip koze imate?! ja se dvoumim izmedju double perfectiona i pro lumiera?!
U pravilu, ako ti je masna koža onda Double Perfection, a ako ti je suha onda Pro Lumiere :)
Patagonija
03.03.2007., 18:40
To je samo deklarativno :D
U stvarnosti, barem meni (sa izrazito žutim podtonom), njihova niti jedna ne paše... Kao ni Clinique-ova, sve su mi 'preroze/preneprirodne :(
Andjelcic
03.03.2007., 18:50
To je samo deklarativno :D
U stvarnosti, barem meni (sa izrazito žutim podtonom), njihova niti jedna ne paše... Kao ni Clinique-ova, sve su mi 'preroze/preneprirodne :(
a meni je fresco bas maaalo prezut, makar kod njega pise N :zubo:
Patagonija
03.03.2007., 18:54
topic bi se trebao zvati Pitaj Patagoniju
:rofl:
Neeeee :eek: Odbijam biti odgovorna!!!!! :D :D
I stalno ponavljam kolko je to sve užasno individualno :mama: :zubo:
A ovo drugo što pitaš, i meni je isto još uvijek razlika između suhe i dehidrirane kože pomalo misterija :D Mada ja znam da je moja suha :zubo:
Ali, ovako je nedavno jedna forumašica opisala razliku:
Suha koza je nesto prirodno, tj. nesto sto je dio nas i protiv toga se jedino mozemo boriti kozmetikom, pravilnom njegom. Znaci suha koza je kad je izbliza pogledas i malo zategnes vidis okomite borice kao male crte. Kod normalne koze te borice izgledaju vise kao mrezica, dok se kod suhe vise naziru okomite crtice. Drugi ekstremniji znak je da se koza ljusti i peruta. Suha koza je nesto sto sto covjek oduvjek ili ima ili nema (osim u ranoj mladosti) tako da ako ti se tako nesto "upravo pojavilo" najvjerojatnije je dehidracija osim ukoliko imas preko 40 onda je to suha koza koja je normalna pojava u toj dobi.
Dehidrirana koza je nesto privremeno sto je nastalo usljed vanjskih faktora (sunce, duzi boravak u klimatiziranim prostorima npr. avionu) posljedica uzimanja ljekova sa diuretskim djelovanjem, posljedica neuzimanja dovoljno tekucine, moze takodjer biti posljedica trudnoce ili dojenja, nepravilne ishrane (previse slanoga) Manifestira se tako da osjecas zategnutost, tj. kao da ti je koza pretijesna, moze biti i lagano crvena cak mozes osjecati lagano peckanje i svrbez. Sve ovisi sto ti je dehidraciju izazvalo. U slucaju dehidracije peeling nikako nije preporucljiv, barem ne odmah. Kozu najprije treba smiriti, navlaziti i nahraniti, a tek onda nakon nekog vremena skinuti taj "mrtvi" sloj.
pipita5
03.03.2007., 18:57
Ja koristim Vichy Aera Teint i isto sam jedna od nezadovoljnih (uopce se ne upije, lice mi se totalno sjaji od njega). Inace, imam masno-mjesovitu kozu.
TU JE GREŠKA! Vichy Aera Teint je za SUHU kožu!!!
Inače, ja ga koristim i preeezadovoljna sam! Osim suhe kože,imam dosta problema i sa aknama-sve mi pokrije!!!
Tak da nemam potrebu za drugim!
Probala sam i novi Vichy Normateint = nije mi dobar, a taj je za MASNU kožu..
Također sam probala i tester Nivea beaute Flash Energy - nije mi dobar....a i boju sam uzela pretamnu valjda...
pozz:cerek:
Patagonija
03.03.2007., 18:57
a meni je fresco bas maaalo prezut, makar kod njega pise N :zubo:
Onda imaš izrazito rozi podton, predmnijevam :D
A ovo drugo što pitaš, i meni je isto još uvijek razlika između suhe i dehidrirane kože pomalo misterija :D Mada ja znam da je moja suha :zubo:
hvala dr. Patagonija, vidim vi se i stručnom literaturom koristite i citirate druge stručnjake :s :s :rofl:
Ava Adore
03.03.2007., 18:58
Koji? Onaj Versace? Ta mi je boja bila loša, ne znam niš pametno o njemu :D
A ti si fakat jedna od rijetkih prokletnica kojoj ne treba puder :azdaja: :cerek:Je Versace, da tebi je to pretamno tak mi izgleda... Ili je neki drugi problem bio? :misli: :D
Je, baš. Uslikam ti se prije i poslije i mailam ti slike odmah :D
Ono, kao da me nisi vidjela milijun puta ujutro nakon buđenja 10cm od sebe :rofl:
ja ne znam koja je vrsta pudera bila, ali mislim da su niveini medju boljima.
Ava Adore
03.03.2007., 18:59
Tema Sve o puderima sigurno ne govori o puderima ha?
Andjelcic
03.03.2007., 19:00
Onda imaš izrazito rozi podton, predmnijevam :D
ali taj je najsvjetliji a da se moze naci kod nas. necu ja valjda morati uskoro poceti mijesati vise pudera... :eek: :zubo:
anything but angel
03.03.2007., 19:08
Inače, ja ga koristim i preeezadovoljna sam! Osim suhe kože,imam dosta problema i sa aknama-sve mi pokrije!!!
Tak da nemam potrebu za drugim!
Probala sam i novi Vichy Normateint = nije mi dobar, a taj je za MASNU kožu..
Također sam probala i tester Nivea beaute Flash Energy - nije mi dobar....a i boju sam uzela pretamnu valjda...
pozz:cerek:
vichy aera teint ima verziju za normalnu/mješovitu kožu (u staklenoj bočici) i za suhu kožu (u tubici)... nije samo za suhu...
kraljica007
03.03.2007., 19:10
ovaj ti je nivein, po mom mišljenju, više za večernje izlaske i lito kad si onako lipo tamna, a ne baš za svaki dan... ne znam jesi li ga probala, ali pun je jako vidljivih sjajnih čestica pa bi ga ja koristila samo na određenim djelovima lica da ih istaknem, a i njegova sposobnost prikrivanja ti je jako slaba...
preporučam ti vichy aera teint za suhu kožu (110kn u ljekarnama) ili avenov (123 kn u ljekarnama) - ja avenov nisam probala, ali ga cure na forumu jako hvale... od ovih dm varijanti, stvarno ne znam što bi izdvojila jer je izbor stvarno velik, a i cijene su slične (od nekih 70 do 110 kn), pa bi ti najpametnije bilo da odeš i na miru sve isprobaš... iako, mislim da ti MF colour adapt i maybelline mouse ne bi pasali jer su više za mješovitu/masnu kožu, a nivea ima dosta dobar izbor pa pogledaj još neke osim ovog.
al, ako ti je koža suha i sklona crvenilu možda je bolje da kupiš neki od ovih u ljekarni jer oni imaju više sastojaka za njegu kože, a ovi iz dm-a služe prvenstveno za "kamuflažu" nedostataka i znaju dosta iziritirati suhu kožu ako se koriste svaki dan (tako bar kažu moje frendice jer ja imam mješovitu kožu pa ne bi znala)..
:)
pa neznam... zapela sam za njega zato jer sam probala hrpe drugih pudera i od svakih sam izgledala kao hrapava ploča. uzas. pa sam misla da taj nebi takvi dojam ostavio... al ono neznam... ima ih previse na trzistu.. stvarno ono... neznam koju bi marku, pa nijansu pogodit je ko dobit na lotu...
ne, krijem, nova sam u svijetu pudera :D zato sam i potrazila savijet..
a zelim ga ne zato kaj sve zene stavljaju puder nego da ujednačim ten jer se znam zarumenit... pa onda mi je lijepo kad imam puder... i prirodno rumenilo.. lol...
e i gdi da ga isprobam.. na ruci.. na faci.. ? :confused:
Ava Adore
03.03.2007., 19:11
E a jel netko probao Normateint od Vichy-a?
mariposa78
03.03.2007., 19:12
Moj Aera Teint je bas taj za mjestovitu-normalnu kozu (u staklenoj bocici, made in france), al ocito je moja koza premasna za to.:flop:
anything but angel
03.03.2007., 19:18
Moj Aera Teint je bas taj za mjestovitu-normalnu kozu (u staklenoj bocici, made in france), al ocito je moja koza premasna za to.:flop:
da, vjerojatno... ne može svakom sve pasati... tough luck!
dobila sam jednom odlican puder, swissological :s :s , bila jako zadovoljna..... umjeren u svemu, ni pretezak ni prelagan, nijansa ni preroza, ni prezuta, ne masti, ne isusuje.....ma odlican. inace, imam mjesovitu kozu.
ako netko zna gdje ga mogu nabaviti i cijenu, otprilike, svaka informacija je dobrodosla. :top: nisam ga vidjala po drogerijama...
anything but angel
03.03.2007., 19:23
pa neznam... zapela sam za njega zato jer sam probala hrpe drugih pudera i od svakih sam izgledala kao hrapava ploča. uzas. pa sam misla da taj nebi takvi dojam ostavio... al ono neznam... ima ih previse na trzistu.. stvarno ono... neznam koju bi marku, pa nijansu pogodit je ko dobit na lotu...
ne, krijem, nova sam u svijetu pudera :D zato sam i potrazila savijet..
a zelim ga ne zato kaj sve zene stavljaju puder nego da ujednačim ten jer se znam zarumenit... pa onda mi je lijepo kad imam puder... i prirodno rumenilo.. lol...
e i gdi da ga isprobam.. na ruci.. na faci.. ? :confused:
najbolje ti je isprobati ga na čeljusnoj kosti - izmedju lica i vrata i svakako provjerit kako izgleda na prirodnoj svjetlosti jer one njihove lampe u parfumerijama zavaravaju... lipo nanesi malo na to misto, pa se približi prozoru ili izlogu da na boljem svjetlu vidiš kako ti paše... u pravilu, ako ti je ten roskasti odluči se za krem/žućkaste tonove, a ako ti je prirodno žućkasti onda za roze tonove... budući da si ti sklona crvenilu vjerojatno ti treba neki žućkasti ton...i pametno ti je uzeti za pola tona/ton svjetliji puder od tvog tena tako da izgleda prirodnije tj. stopi se s licem... možda da probaš onaj nivein ideal finish, kažu da je jako dobar i da lice izgleda skroz prirodno... ja ga nisam probala, al vridi pokušati...:) probala sam nivein Stay Real i jako je dobar - lagan, razmaziv, samo ne prekriva previše - više onako lagano poljepšava ten, al je uz upotrebu korektora sasvim ok...
Patagonija
03.03.2007., 19:24
Je Versace, da tebi je to pretamno tak mi izgleda... Ili je neki drugi problem bio? :misli: :D
Pa da, i pretaman mi je bio, a ni tekstura me nije posebno oduševila :zubo: :D I više je onako, mat bio..
Ono, kao da me nisi vidjela milijun puta ujutro nakon buđenja 10cm od sebe :rofl: Jesam :cerek: Kravo savršena :cerek:
:zubo:
Patagonija
03.03.2007., 19:27
ali taj je najsvjetliji a da se moze naci kod nas. necu ja valjda morati uskoro poceti mijesati vise pudera... :eek: :zubo:
Probaj sljedeću nijansu... ako imaš izrazito rozi podton, onda je ta firma ko stvorena za tebe :mad: :D
mariposa78
03.03.2007., 19:27
hej, kakav ti je taj Clinique puder u kamenu? jel dobar? koliko para? e i jesi probala još koji puder u kamenu da si s njim bila zadovoljna... ono htjela bi kupiti jedan laganiji (više prozirniji) da matiram t-zonu kad nakon tekućeg, a i jedan malo gušći, s boljom snagom prekrivanja za dan (jer danju često uopće ne stavim tekući...)... any ideas?!
Dobar je Stay-Matte Pressed Powder od Cliniquea. Zadovoljna sam. Ja taj koristim citavu godinu. Svjetliju nijansu za zimu, a tamniju za ljeto. U principu nikad nisam bas sasvim tocno pogodila nijansu pudera u kamenu za moje lice, a taj Clinique je nekako najblizi mojoj nijansi lica od svih koje sam koristila. Po mojem misljenju nije jako lagan, dosta dobro prekriva. Prije sam ga stalno nosila i sve super, a sada po danu ipak vise ne stavljam puder (dosadilo mi je i shvatila sam da moje lice bez pudera i nije tako lose :)!), samo navecer kad izadjem i slicno, i tada sam zadovoljna s tim Cliniqueom.
E da prije njega sam koristila Loreal Translucide puder u kamenu, ali taj mi nista nije prikrivao, bez veze. Ostale bas nisam zapamtila. Osim jednog Chanel Universelle Compact u kamenu, ali taj mi je bio tako jako presvjetle nijanse (a, mislila sam da je to nemoguce da pronadjem puder svijetlije nijanse od moje koze :)). Inace je bio dobar, lagano je prekrivao... Nadam se da sam ti barem malo pomogla ;)
Andjelcic
03.03.2007., 19:32
Probaj sljedeću nijansu... ako imaš izrazito rozi podton, onda je ta firma ko stvorena za tebe :mad: :D
koju sljedecu? mislim da nemam bas "izrazito rozi podton" :rofl:
anything but angel
03.03.2007., 19:32
Dobar je Stay-Matte Pressed Powder od Cliniquea. Zadovoljna sam. Ja taj koristim citavu godinu. Svjetliju nijansu za zimu, a tamniju za ljeto. U principu nikad nisam bas sasvim tocno pogodila nijansu pudera u kamenu za moje lice, a taj Clinique je nekako najblizi mojoj nijansi lica od svih koje sam koristila. Po mojem misljenju nije jako lagan, dosta dobro prekriva. Prije sam ga stalno nosila i sve super, a sada po danu ipak vise ne stavljam puder (dosadilo mi je i shvatila sam da moje lice bez pudera i nije tako lose :)!), samo navecer kad izadjem i slicno, i tada sam zadovoljna s tim Cliniqueom.
E da prije njega sam koristila Loreal Translucide puder u kamenu, ali taj mi nista nije prikrivao, bez veze. Ostale bas nisam zapamtila. Osim jednog Chanel Universelle Compact u kamenu, ali taj mi je bio tako jako presvjetle nijanse (a, mislila sam da je to nemoguce da pronadjem puder svijetlije nijanse od moje koze :)). Inace je bio dobar, lagano je prekrivao... Nadam se da sam ti barem malo pomogla ;)
Thanks! :kiss:
mariposa78
03.03.2007., 19:34
dobila sam jednom odlican puder, swissological :s :s , bila jako zadovoljna..... umjeren u svemu, ni pretezak ni prelagan, nijansa ni preroza, ni prezuta, ne masti, ne isusuje.....ma odlican. inace, imam mjesovitu kozu.
ako netko zna gdje ga mogu nabaviti i cijenu, otprilike, svaka informacija je dobrodosla. :top: nisam ga vidjala po drogerijama...
Sto se tice swissological, iako je off topic ja sam jednom dobila tester kremu za lice od njih, krema je bila za masnu kozu. Kad sam otvorila, razocarala se jer je bila skroz guste teksture, jedva sam stavila na lice jer sam mislila da cu cijediti mast s lica nakon nje... ali, eto da probam... kad ono, najbolja krema ikad!!!!!! Da stvarno, GDJE se mogu kupiti swissological proizvodi??
Patagonija
03.03.2007., 19:37
koju sljedecu? mislim da nemam bas "izrazito rozi podton" :rofl:
Jesi sigurna?? :mig:
Ni ja nisam mislila da imam izrazito žuti :zubo:
A ne znam koja je sljedeća, ''rozu'' E. Lauder nisam baš puno istraživala :zubo:
je li moguce da nitko nije probao swissological?? :eek: :D :D
Patagonija
03.03.2007., 19:39
hvala dr. Patagonija, vidim vi se i stručnom literaturom koristite i citirate druge stručnjake :s :s :rofl:
Odferpisat ću s ovog topika :rofl: :rofl:
kraljica007
03.03.2007., 19:46
najbolje ti je isprobati ga na čeljusnoj kosti - izmedju lica i vrata i svakako provjerit kako izgleda na prirodnoj svjetlosti jer one njihove lampe u parfumerijama zavaravaju... lipo nanesi malo na to misto, pa se približi prozoru ili izlogu da na boljem svjetlu vidiš kako ti paše... u pravilu, ako ti je ten roskasti odluči se za krem/žućkaste tonove, a ako ti je prirodno žućkasti onda za roze tonove... budući da si ti sklona crvenilu vjerojatno ti treba neki žućkasti ton...i pametno ti je uzeti za pola tona/ton svjetliji puder od tvog tena tako da izgleda prirodnije tj. stopi se s licem... možda da probaš onaj nivein ideal finish, kažu da je jako dobar i da lice izgleda skroz prirodno... ja ga nisam probala, al vridi pokušati...:) probala sam nivein Stay Real i jako je dobar - lagan, razmaziv, samo ne prekriva previše - više onako lagano poljepšava ten, al je uz upotrebu korektora sasvim ok...
E puno puno ti hvala! U pon cu se prosetati do dm-a pa cu probati ove sta si rekla! :)
foxylady
03.03.2007., 19:54
joj patagonije, ne!!! :) :o
jos ce me i to proganjat, sad cu opet nest zabrijat. ne cu znat da li mi je prirodno suha koza ili dehidrirana. :o
Crimson Petal
03.03.2007., 19:55
Tema Sve o puderima sigurno ne govori o puderima ha?
ma, neee. :zubo: tamo pricamo o maskarama. :zubo:
kraljica007
03.03.2007., 19:56
sorry nisam vidjela.. obrišite ovo...
SaraTroroga
03.03.2007., 19:58
Ma, znaš između ostalog i na osnovu tvojih postova kupila sam Lacomov Teint Idole Ultra, i nisam požalila..:)
Poslije sam otkrila EL Double Wear i on je još bolji..:top:
Stoga ti ga toplo preporućam..:cerek:
E,super.Nego onda mi reci koji si broj od teint idole ultra koristila???
Ja imam nijansu 01...a koji imas od double wear???
Crimson Petal
03.03.2007., 20:00
vidim da ti je netko vec odgovorio da postoje 2 verzije. inace, nije lose malo se informirati prvo.
anything but angel
03.03.2007., 20:04
E puno puno ti hvala! U pon cu se prosetati do dm-a pa cu probati ove sta si rekla! :)
Good Luck! ;)
AFRODITA69
03.03.2007., 20:06
Ima li ga koja?
ja sam isprobala sve moguce koji postoje na trzistu.ali ostala sam vjerna samo njima par..revlon-boja toast i l'oreal-kolekcija hip-boja coffee.naime,ja mixam to dvoje da dobijem unikatnu nijansu koju obozavam.
Ponosna
03.03.2007., 20:21
Avene couvrance tekući puder. Dermo kozmetika za najosjetljiviju kožu. Ne izaziva reakcije, pa čak niti meni koja nisam smjela nikaj staviti na lice. Sada ga koristim radi bojčeka i zimskog crvenila. Koristiti ga i moja frendica sa ožiljcima, sve uspješno prikriva.
E,super.Nego onda mi reci koji si broj od teint idole ultra koristila???
Ja imam nijansu 01...a koji imas od double wear???
I ja imam nijansu 01 od Lancome, a od double wear 01 Fresco..
I moram ti reći da mi se na trenutak učinila tamnijom od Lancome, međutim, nije, jer se tako lijepo razmaže i ukomponira u kožu da je divota..:cerek:
Shtefitza
03.03.2007., 21:51
j
DA VAS PITAN LIPE MOJE - a što se piturate? Pa lipše ste bez tih ratničkih boja?!
Jesmo. Sve do svoje sedamnaeste godine, ljepse smo bez kozmetike. Onda nam se na tenu pocne vidjeti sve: umor, neispavanost, alkohol, cigarete, uzbudjenje, dehidracija...
Lako vama muskarcima (i lako tamnoputim zenama)...
Shtefitza
03.03.2007., 21:55
N Dali koristite pudere? Ako da, koje?
...
TEkuci puder koji svakodnevno koristim:
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=138184&catid=107415&cmbProdBrandFilter=42675&aid=280302&aparam=df5628
Puder u prahu:
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=150560&catid=107421&cmbProdBrandFilter=21449&trx=CAT-0-PCOLOR&trxp1=107421&trxp2=150560&trxp3=1&trxp4=0&btrx=BUY-CAT-0-PCOLOR
Imam jos nekoliko varijanti s kojima sam jako zadovoljna. Ali ove dvije su stvarno osnova.
SaraTroroga
03.03.2007., 21:56
Hvala ti puno na odgovoru...mislim da ce i meni onda Fresco odgovarati :kiss:
imam normalnu do suhu kozhu, da li
da si kupim chanel vitalumiere i podlogu base lumiere?
kaj vele iskusne tete?
imam MF onaj u dvije faze, ali mi se vec neko vrijeme cini da je pretezak za svaki dan... ono... cijeli dan.
pa hocu nekaj kaj ce mi bit lakse...
tnx:)
mariposa78
04.03.2007., 01:07
Evo ja se upravo vratila iz grada, prije kina sam isla u Iris hehe i nisam odoljela, naravno isla sam zbog pudera, pa sam isprobavala Chanel Double Perfection i EL Double Wear, i cine mi se super. Double Wear mi je nekako gusci i cim sam ga razmazala kao da se stopio s kozom i odmah je mat, a Chanel mi se cini prozirnastiji i ne toliko mat, ali isto nekako lijepo izgleda... mislim, ja sam sve to probala na ruci, sto znam da nije OK, ali cisto da vidim strukturu i slicno ;) . Samo jedno pitanje za vas koje ste probale ili jedan ili drugi (ili oba); koji je bolji za toplije dane? (posto takvi dani jos malo pa dolaze, a jos imam stari puder kojeg mislim potrositi)...
Patagoniaaaa:mama: :ceka: :tuzni:
ja jos cekam za puder preporuku. U medjuvremenu skupila teste Hauschke, Kaneba i ne znam ni ja cega. I Shiseidovo bijelo cudo, bas fino izgleda na licu:)
ljubimteucelo
04.03.2007., 20:41
cijenu molim, nema se novaca na bacanje :zubo:
...lolita,ja sam probala swissological...bar mislim...jel to ono od zeptera?...ako da,fenomenalno je...moja baka dobila taj neki piling uz posuđe,pa mi dala...hehe...uglavnom,ja bi to opet..i kremice isto...al di da nabavim...nemam baš love za zepter posuđe!
...ups,sad sam tek vidila da ti pričaš o puderu,al nema veze...ako neko zna di to nabavit,javite!
je li moguce da nitko nije probao swissological?? :eek: :D :D
da, to je zepterova kozmetika
imam njihovo rumenilo, puder u prahu i ruž, proizvodi su OK !
tekući puder nisam koristila, imam lancomov u pjeni koji je odličan za mješovitu i masnu kožu
Doria22
05.03.2007., 08:14
Evo da vam napokon odgovorim,hypersmooth sam koristila duze vrijeme (po preporuci jedne visazistice),cak sam bila kupila odjednom 2 pa da se nadje....(iako mi puderi jako dugo traju),ali kada sam ih potrosila ,dosla sam u limoni i odma trazila tu bocicu ali kaze meni teta da se to vise ne proizvodi...mislim se ja ova nema pojma i odem u dm,ali kada tamo ista prica,odem ja u grad u jednu parfumeriju kad imaju sve ali nemaju to sta meni treba- ne proizvodi se vise kazu.... :(
E sad hypersmooth mi je bio tako lagan,prozracan,njezan,bojom lijepo prilagodjen,njezan ma sve....i sada sam kao zamjenu uzela last performance ali bojica je ivory/beige (nije bilo samo ivory,bar ju ja nisam vidjela)...ok mi je ali nije kao onaj...
Sta se tice colour adapt i meni nekako ostavlja prasnjavo lice,imam osjecaj ko da sam stavila nesto poput brasna na lice i razmazala....ali to je zato sta imam suhu kozu pa mi treba puder koji nije tako gust...sada dakle koristim taj l.performance a sljedeci put cu bas ici po testere za taj Collistarov...
Ma mislim,kuzite kako je to sada...najgore mi je pogodit ton pudera,kada puder lijepo "legne" tek onda sve ostalo ide...
Ili ako neko u svom gradu nadje taj puder neka mi kupi pa posalje i ja placam...ako je to sad moguce,ali nevjerujem jer su mi u vise parfumerija rekli da se vise ne proizvodi...:(
ako misliš na zepter kozmetiku, sve sam dobila na poklon
ako si zainteresirana vidi prvo njihovu web stranicu
http://www.zepter.com/main.php?lang=hr, a onda se lako stupa u kontakt preko akvizitera
foxylady
05.03.2007., 21:42
cijenu molim, nema se novaca na bacanje :zubo:
ne znam tocno, ne bi trebao bit preko 300 kn. racunaj 280 - 300 kn...
mala cHrna
05.03.2007., 21:46
pomoć, pomoć trebam curice moje...
also, do sad sam koristila onaj max factorov translucent puder u prahu - on je potpuno proziran - zapravo nema nijansu tako da odgovara svakoj boji kože... što mi je super jer mi se stvarno ne da tražit nijansu pudera u prahu kad jedva nađem korektor i puder. pa me zanima jel znate ima li još neki proizvođač isti takav puder? jer max factor više ne dolazi u obzir :nono:
SaraTroroga
05.03.2007., 22:31
ima ..Clarinsov puder u prahu...jedna jedina nijansa...savrsena :cerek:
mala cHrna
05.03.2007., 22:49
ima ..Clarinsov puder u prahu...jedna jedina nijansa...savrsena :cerek:
cijena? otprilike?
SaraTroroga
05.03.2007., 23:01
Ja sam u NS i kod nas je tacno 40 evra(ima ga 30 gr)
mala cHrna
05.03.2007., 23:09
:kiss: hvala
probat ću, to mi traje 100 godina tak da stvarno nije skupo...
Doria, nazovi distributera, orvas plus u zagrebu, pa pitaj, imaju ti i svoju web stranicu ali tamo nista ne piše.
Hypersmooth, lastinh i colour adapt su tri potpuno različita pudera... i sama već jako dugo koristim hypersmooth i prezadovoljna sam jer je lagan, ima mal ali meni dovoljno prekrivanje, za razliku od lastinga, koji spada u težu, večernju šminku (i na tv-u ga koriste), težak je,ima veliku moć pokrivanja, koža pod njim ne diše i zato se ni ne preporuča za (svako)dnevnu šminku. colour adapt je fine, lagano brašnaste strukture, ima malu moć pokrivanja ali je isto lagan i nije baš za osobe sa izrazito suhom kožom.
...o bože,meni je odnosno na meni je taj mf-ov prozirni izgledao ko bronzer...a nisam baš toliko blijeda!...uglavnom,najgori puder koji sam ikad probala...
...jebiga,opet jurcam.:bonk: ..misliš na prah,a ja o kamenu...
Doria, nazovi distributera, orvas plus u zagrebu, pa pitaj, imaju ti i svoju web stranicu ali tamo nista ne piše.
Hypersmooth, lastinh i colour adapt su tri potpuno različita pudera... i sama već jako dugo koristim hypersmooth i prezadovoljna sam jer je lagan, ima mal ali meni dovoljno prekrivanje, za razliku od lastinga, koji spada u težu, večernju šminku (i na tv-u ga koriste), težak je,ima veliku moć pokrivanja, koža pod njim ne diše i zato se ni ne preporuča za (svako)dnevnu šminku. colour adapt je fine, lagano brašnaste strukture, ima malu moć pokrivanja ali je isto lagan i nije baš za osobe sa izrazito suhom kožom.
Svi su različiti, slažem se i hyper smooth je najbolji. Lasting perfomance i colour adapt su mi oba preteški, ali adapt je koma živa!
pupsy cola
06.03.2007., 20:00
l'oreal ih ima podosta..neki nestanu neki ne!ja ti rekoh za one koji ne nestanu a ti vjeruj ako oces ako ne-opet dobro
ovo je istna za loreal..brzo nestanu!!
Ovo mi tak super izgleda... otkada sam gledala onaj video na Diorovoj stranici, stalno razmišljam o tome... :zubo: zato što ja konstantno imam tamne podočnjake... čula sam da to zna stalno tako biti, ako imaš jako osvjeljivu i tanku kožu na tom podričju... tak da bi mi ovako nešto jako dobro došlo :zubo: probao već netko? :zubo:
http://img164.imageshack.us/img164/4815/04565980102ah9.jpg
ljubimteucelo
06.03.2007., 20:32
anna, i meni se to dopada :zubo:
ljubimteucelo
06.03.2007., 20:33
koji puder u prahu ili u kamenu je dobar za masnu kožu, da jaaako dugo matira? :kiss: :kiss:
mala cHrna
06.03.2007., 20:49
Ovo mi tak super izgleda... otkada sam gledala onaj video na Diorovoj stranici, stalno razmišljam o tome... :zubo: zato što ja konstantno imam tamne podočnjake... čula sam da to zna stalno tako biti, ako imaš jako osvjeljivu i tanku kožu na tom podričju... tak da bi mi ovako nešto jako dobro došlo :zubo: probao već netko? :zubo:
http://img164.imageshack.us/img164/4815/04565980102ah9.jpg
ja probala :cerek: joooooj planiram ga kupit opet... skup je, 210 kn a meni je trajao jako kratko (nekih mjesec dana) - doduše stavljala sam ga na cijelu facu (flekice, prišteki...)jer mi je ten bio katastrofa pa se vjerojatno zato brzo potrošio al sad je ten bolji pa bi ga stavljala samo na podočnjake...
anyway, jako je lagan i prozračan, a opet savršeno prekriva - dosta ljudi mi je pohvalilo lice kad sam ga nosila....
dobra investicija, sve u svemu :top:
mala cHrna
06.03.2007., 20:51
da, isto imam konstantno tamne podočnjake :mad:
imam nesto slicno od kaneba, 31 euro, ali vrijedi svakog centa:s:s:s i nakon neprospavane noci i viroze izgledam svjeze, doslovno otvori oci:cerek: preporucam
p.s. i ne isusuje kozu:cerek:
...ljubimteučelo meni je najbolji rimmelov stay matte...ne moram ništa popravljat cio dan
ljubimteucelo
06.03.2007., 21:36
...ljubimteučelo meni je najbolji rimmelov stay matte...ne moram ništa popravljat cio dan
aj fala, mačko :kiss:
ljubimteucelo
06.03.2007., 21:37
uf, ovo 'mačko' je na mene prenijela jedna starija teta :zubo: :zubo: sad san se uvatila kako to mahinalno pišem :) :)
ja probala :cerek: joooooj planiram ga kupit opet... skup je, 210 kn a meni je trajao jako kratko (nekih mjesec dana) - doduše stavljala sam ga na cijelu facu (flekice, prišteki...)jer mi je ten bio katastrofa pa se vjerojatno zato brzo potrošio al sad je ten bolji pa bi ga stavljala samo na podočnjake...
anyway, jako je lagan i prozračan, a opet savršeno prekriva - dosta ljudi mi je pohvalilo lice kad sam ga nosila....
dobra investicija, sve u svemu :top:
damn... sad čem i to morat kupit :mad: :zubo:
bdw znali netko koliki je rok trajanja diorovim tekućim puderima za lice? :zubo:
mala cHrna
06.03.2007., 21:52
damn... sad čem i to morat kupit :mad: :zubo:
jooooj žalim te, jadnaaaa :rofl:
kaj nije taj skinflash isto sto i touch eclat...
al, velite, ne isusuje kozu?
i meni su podocnjaci uglavnom tamniji pa stalno neke korektore trpam...
cap_insanio
07.03.2007., 13:47
E a jel netko probao Normateint od Vichy-a?
jesam onaj tester shto je doshao u elle:D :D bome mi je trajao 4,5 nanoshenja.
vjerujem da ima svjetlija nijansa od te shto su stavili u elle, jer je npr.za moj ten ona pretamna tj. prebraonzuta. na moju kozu malo je pregust,
pre-prekrivajuci al tako divno umiruje lice, odlichan osjecaj kad se nanese, nema ama bash nikakvog ni najmanjeg peckanja, ni kad je toplo van, nishta ne svrbi nit imash osjecaj da imash masku na licu, nema tezine. predobro se stopi s kozom, ono nije laz da ne klizi s lica:D dobro matira. ten izjednachen, mat i barshunast a ne vidi se da ima sloj pudera, mislim puder kao puder se ne vidi na licu kao tona neprirodne boje i hemikalije-ne izgleda izvjeshtacheno.
kod nas ga josh nema kupiti, al s obzirom da ide ljeto, mislim da cu ga ipak preskochiti, ljeti vrlo rijetko mogu koristiti podlogu, i kad je stavim, mora biti bash lagana (tipa max factor color adapta).
Sponza ri
07.03.2007., 18:48
jesam onaj tester shto je doshao u elle:D :D bome mi je trajao 4,5 nanoshenja.
vjerujem da ima svjetlija nijansa od te shto su stavili u elle, jer je npr.za moj ten ona pretamna tj. prebraonzuta. na moju kozu malo je pregust,
pre-prekrivajuci al tako divno umiruje lice, odlichan osjecaj kad se nanese, nema ama bash nikakvog ni najmanjeg peckanja, ni kad je toplo van, nishta ne svrbi nit imash osjecaj da imash masku na licu, nema tezine. predobro se stopi s kozom, ono nije laz da ne klizi s lica:D dobro matira. ten izjednachen, mat i barshunast a ne vidi se da ima sloj pudera, mislim puder kao puder se ne vidi na licu kao tona neprirodne boje i hemikalije-ne izgleda izvjeshtacheno.
kod nas ga josh nema kupiti, al s obzirom da ide ljeto, mislim da cu ga ipak preskochiti, ljeti vrlo rijetko mogu koristiti podlogu, i kad je stavim, mora biti bash lagana (tipa max factor color adapta).
Jesi stavila kakvu kremu ili podlogu prije normateinta?
Lali Puna
07.03.2007., 19:51
anyway, jako je lagan i prozračan, a opet savršeno prekriva
pa, nije baš lagan i prozračan, najgušći je od svih tih iluminatora, kako su mi rekle tete. ja sam dosad imala ysl tuš ekla i bourjisov iluminator i od ta dva jest dosta gušći.
trenutno imam taj skinflash, ali neću ga opet kupiti. vraćam se na bourjois, kojeg sam dva potrošila(al tuka bi probala nešto skuplje, možda je bolje :bonk:).
uglavnom, preporučam ti bourjois. dior skinflash je triput skuplji, a nije triput bolji. zapravo, meni uopće nije bolji.
jedino ak je tebi do toga da kupiš baš dior.
Lali Puna
07.03.2007., 19:52
dobila ja testera normateint i dobar mi je, ali neću ga kupiti. clinique skin smoother mi puno bolej matira. s normateintom sam se sjajila pred kraj dana. al ja imam stvarno masnu kožu.
mala cHrna
07.03.2007., 21:23
pa, nije baš lagan i prozračan, najgušći je od svih tih iluminatora, kako su mi rekle tete. ja sam dosad imala ysl tuš ekla i bourjisov iluminator i od ta dva jest dosta gušći.
trenutno imam taj skinflash, ali neću ga opet kupiti. vraćam se na bourjois, kojeg sam dva potrošila(al tuka bi probala nešto skuplje, možda je bolje :bonk:).
uglavnom, preporučam ti bourjois. dior skinflash je triput skuplji, a nije triput bolji. zapravo, meni uopće nije bolji.
jedino ak je tebi do toga da kupiš baš dior.
hehe nije mi baš do diora :zubo: nego mi je stvarno dobar. gle, ja sam ti do diora koristila max factor pan stick i u usporedbi s njim je skinflash jaaaako lagan, al mislim da ja imam svoju definiciju prozračnog a to je da ne izgledam zažbukano...
i probat ću bourjois jer ga frendica ima i isto joj je super, a dior je skup za studentski džepek...
Lali Puna
07.03.2007., 21:34
gle, ja sam ti do diora koristila max factor pan stick i u usporedbi s njim je skinflash jaaaako lagan,
naravno, kad uspoređuješ kruške i jabuke, to nisu dvie iste stvari
max factor je puder u sticku, a dior skinflash je iluminator. naravno da je lakše teksture od pan sticka.
bourjois, kažem ti, osobito ako tražiš neštp primjerenije studentskom džepu.
ja sam potrošila tri bourjoisa pa mi vrag nije dao mira pa sam kupila dior. vratit ću se bourjoisu, definitivno.
A hoće li meni netko reći koliki je rok trajanja Diorovim puderima i tom iluminatoru? :mama:
Lali Puna
07.03.2007., 22:21
A hoće li meni netko reći koliki je rok trajanja Diorovim puderima i tom iluminatoru? :mama:
gle, ako si ih kupila u zadnjih godinu dana trebala bi ti negdje na ambalaži biti kao otvorena kutijica i unutra piše BROJ M (primjerice 6M - to znači da se proizvod PREPORUČA potoršiti šest mjeseci nakon otvaranja).
budući da su neke od tih preporuka totalno nerealne(tko normalan može potrošitu veliko rumenilo u godinu dana?), ja se uvijek vodim pravilom zdravog razuma - dok ne promijeni miris, boju, teksturu ili perfomanse - koristim, a isto i tebi toplo preporučujem, umjesto da razbijaš glavu nekim rokovima trajanja.
Hvala Lali :zubo: :kiss: ali stvar je u tome što ga nisam kupila... zanima me da vidim, jer ja ga nestignem potrošiti u roku 6 mj... a sigurno je toliki rok trajanja, jer je tako i većini pudera :zubo: nešminkam se baš puno, pa skoro sve puno bacam :mad:
Lali Puna
07.03.2007., 22:39
pa nemoj ga baciti dok god ne promjeni miris, boju, teksturu il performanse. u čemu je problem?
pa nemoj ga baciti dok god ne promjeni miris, boju, teksturu il performanse. u čemu je problem?
imam jako osvjetljivu kožu i sklonu alergijama na razne konzervanse, pa me strah da nebi alergiju dobila neku :tuzni:
Lali Puna
07.03.2007., 23:08
a, čuj, vodi se zdravim razumom, to je doista najbolji savjet koji ti mogu dat. mislim, vidiš sama kak ti reagira koža. nije da ako ti netko napiše da je rok trajanja 12 mjeseci to jamči da ti nikako nećeš dobiti alergiju.
probaj pa vidi.
ili nemoj.
al to t nitko ne može reći umjesto tebe.
cap_insanio
08.03.2007., 08:01
Jesi stavila kakvu kremu ili podlogu prije normateinta?
naravno, nikad u zivotu nisam stavila bilo shta na lice bez podloge, ljeti laksha kremica, zimi malo malsnija
s obzirom da je normaletint kazem ti nekako gust, nije lagan, a moja koza suha, pod njega sam stavila nocnu antistress rosal, i nishta se nije sjajilo, a tako umiri lice da je to chudno skroz. bar moje.
jedino shto sad ide toplije vrijeme, a da je sad recimo jesen, mislim da bih ga kupila.
Lali Puna
08.03.2007., 09:44
s obzirom da je normaletint kazem ti nekako gust, nije lagan, a moja koza suha
zašto si uopće išla isprobavati normateint, koji je za masnu kožu, ako imaš suhu? :confused:
mislim, okej, bio tester u novinama pa si išla probati, ali svejedno
jel za mješovitu kožu bolji Vichy Normateint ili Avene Couvrance? koji jače prekriva?
hvala!
ne znam di da ovo napišem pa cu ovdje jer najviše ljudi čita:)
evo što je trenutno na mojoj faci : (:D)
-bademovo ulje + 2 aspirina rastopljena u vodi + krema od balee za suhu i osjetljivu kozu + limunov sok + hidratantna krema (pred koji 1 sat)......
to koristim vec par dana, i od neceg od tih sastojaka mi je koza se drasticno oporavila i nemam više ni jednu miteseru, pore su se na nosu skroz zatvorile... flekice izblijedile..čista je ko bebina..
MilaMalaPlava
08.03.2007., 11:38
-bademovo ulje + 2 aspirina rastopljena u vodi + krema od balee za suhu i osjetljivu kozu + limunov sok + hidratantna krema (pred koji 1 sat)......
to koristim vec par dana, i od neceg od tih sastojaka mi je koza se drasticno oporavila i nemam više ni jednu miteseru, pore su se na nosu skroz zatvorile... flekice izblijedile..čista je ko bebina.. ma divno :cerek:
e da, a neki put stavim i Clean&Clear, neki protiv pristeva za čišćenje, a na bijeli prištić ili korektor, ili kremu od Zinka koja dobro isušuje...:)
probajte moj koktel !
Super!!!!!
Dušu dalo da se koža nagrize, senzibilizira i alergizira : salicilat (kiselina + popriličan alergen) i limun (još malo kiseline) :zubo:
Reci, jesi li probala time očistiti kamenac u kupaonici? :E
Lali Puna
08.03.2007., 12:10
sad nam samo još objasni kakve veze to ima s puderima
sad nam samo još objasni kakve veze to ima s puderima
Nadam se da ti je jasno da ja tebi ne moram ništa objašnjavat :kiss:
evo, obrisala sam odgovor ako te to veseli i ispunjava...
cap_insanio
08.03.2007., 13:40
zašto si uopće išla isprobavati normateint, koji je za masnu kožu, ako imaš suhu? :confused:
mislim, okej, bio tester u novinama pa si išla probati, ali svejedno
:confused:
emmmmmm....-zato ?? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d050.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g050.gif
shto volim shminku i hemikalije
shto sam open minded i volim vidjeti shta ima novo
shto ne koristim cijeli zivot samo jednu stvar koja mi odgovara vec obozavam sve novo shto padne ruke probati
shto se ne shminkam da budem lijepa pred drugima vec volim kozemtiku kao proizvod, pojavu i nachin zivota
shto mi je kozmetika fetish
shto se meni tako prohtjelo
satesfied? http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/g015.gif
cap_insanio
08.03.2007., 13:49
to koristim vec par dana, i od neceg od tih sastojaka mi je koza se drasticno oporavila i nemam više ni jednu miteseru, pore su se na nosu skroz zatvorile... flekice izblijedile..čista je ko bebina..
joj lilu pa ti si srce, kakav nesebichan i koristan sharing:kiss:
ajde nam malo objasni ovaj proces, ko ti je savjetovao to, mislim jel to nechija profi preporuka (dermo, dr), da nema kakve nezeljene efekte?
kakvo lice inache imash, mjeshovito, masno, suho?mislim jel ima neka ogranichenja ko smije i ne smije koristit?
koliko chesto se to smije radit?koristish nekoliko dana zaredom?
kako rastopish te aspirine, u koliko vode, da bude kashasto il ono, techo, ne znam? jel obichni aspirin koristish il shumeci il shta?
imaju nekakvi omjeri kad te kremice mijeshash, kako to radish?
koliko kuzim da ti to koristish kao masku ili? koliko dugo drzish ako je tako?
ajde please sharuj, ovo zvuchi kao iz bajke:)
mozesh i na pm ako te mrzi ovdje, al mislim da je vishe nego korisno da to prochita shto vishe cura.
il na "kremice" topic, il "miteseri", kako ti se da...
samo objasni:)
pusica
:rofl: kuzim zasto ovo radis :lol: :lol: (and i like it :cerek: :kiss:)
ali imas na "akne cudom nestale" ukratko :) hehe... pa tam pogledaj
imas na http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemID=14129/Aspirin_Mask/Unlisted_Brand/Masks/ puno iskustava..
i p.s. nisam ja od onog napravila nikakvu kremu, nego sam stavljala za redom (opsesija :zubo:) da ne bi bilo zabune. AL mislim da je aspirin super.. no jos moram vidjeti dal ce se zadrzat ove zatvorene pore i skoro ništa mitesere jos tjednima, pa cu tek bit fascinirana :)
nebumo više offtopic :D
cap_insanio
08.03.2007., 15:10
nebumo više offtopic :D
http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p040.gif
http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif
Lali Puna
08.03.2007., 15:49
:confused:
emmmmmm....-zato ?? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d050.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g050.gif
shto volim shminku i hemikalije
shto sam open minded i volim vidjeti shta ima novo
shto ne koristim cijeli zivot samo jednu stvar koja mi odgovara vec obozavam sve novo shto padne ruke probati
shto se ne shminkam da budem lijepa pred drugima vec volim kozemtiku kao proizvod, pojavu i nachin zivota
shto mi je kozmetika fetish
shto se meni tako prohtjelo
satesfied? http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/g015.gif
ma, okej...samo me zanimalo
štajaznam, ja imam masnu kožu i kolikogod obožavala kozmetiku neću nikad isporbavat ono što mi po svemu ne bi odgovaralo(nema to veze s tim šminkam li se za druge ili mi je gušt). ne znam, nikad, pa čak i kad dobijem testere ne idem tracljati kreme za suhu kožu ili isporobavati pudere za zrelu kožu, ja to razdijelim onda
okej je biti open minded, al ja sam ipak oprezna i nekak nemam taj sklop u glavi da stavljam na lice sve što mi dođe pod ruku
maybe it's just me
dajte ljudi pomozite,trazim vec 5 dana puder,al nikako da nadjem onoliko bijel koliko mi je koza,najbolje od svega sto imam crvenilo po bradi i malo dermatitisa kod nosa pa mi tete iz parfumerija predlazu redovno tamnije nijanse.probala neki lancomov 004 i super boja ali imam suhu kozu i ne pase mi struktura,ima li ko slican problem?
Cae Fae
08.03.2007., 20:49
imam slican problem iako mi je koza masna i jako osjetljiva.
jako sam blijeda pa mi je tesko naci dobar puder.
trenutacno koristim od maybelline-a translucent-najsvjetliji koji postoji od njih.
sto se tice tekucih pudera koristim od l'oreala ivory iako ga pomijesam s potpuno bijelim tekucim-manic panic :)
inace avonov kremasti puder ivory mi je super :)
ma ja sam koristila te jeftinije i reagirala mi je koza strasno,pa sam probala vichy i kao da mi je bio opet presuh a i boja-zuta,na sunece se tocno vidi,pa sam mislila ulozit 200tinjak kuna al da valja,ne bi mi bilo zao
...imaš chanelov teint universel...ja imam br.20,a imaš i svijetliju nijansu...skroz je prirodan,meni se recimo uopće ne vide nikakvi prijelazi prema vratu,a to mi je uvijek bio problem prije...baš se fino stopi s kožom...
...e da,šta mi je najvažnije,ne vuče ni na rozo,ni na žuto,a ove skroz svijetle nijanse nisu prebijele...baš daje neki zdrav izgled...
a kolka mu je cijena?i da,moze li to pokriti crvenilo koje mi se nekad javi?hvala
...oko 250...kakvo crvenilo?...ako ti je koža jako osjetljiva onda bi bilo najbolje da isprobaš cliniqeove nijanse...njihovi puderi su isto odlični...
Tin-Tin
10.03.2007., 14:32
ja sam u životu probala jaaako puno pudera(eh ko nije) uvijek tražiš nekaj bolje...
imam suhu kožu, malo aknica i grozno bijeli ten, i uvijek mi je problem bilo naći savršenu nijansu. i već sam bila odustala od traženja naj naj pudera, a kad ono- otkrila shiseido!! naj naj brend kozmetike. koristim puder The makeup dual balancing foundation, boja- b20 natural light beige. Pokriva taman ( meni je to dosta bitno pošto imam aknica), dugo ostaje na licu i ne djeluje umjetno. PRESAVRŠEN. jedino je u kurcu kaj košta 320 kuna..:rolleyes: preporučujem ga, jer sam probala stvarno skoro sve. po ljeti koristim http://i15.tinypic.com/4h2ngk1.jpg . isto savršen..
320?! pa to ko da je od zlata.mislim 250 je skupo ali ovo je previse. gico, cliniqeove nijanse vjerovala ili ne mi ne pasu jer su mi sve pretamne. ja sam bijela kao zid,sto je najzalosnije mislim da bi mi ovaj shiseido pasao bojom,smrc
Tin-Tin
10.03.2007., 16:54
da,meni je isto preskup,ali kad sam konačno našla PRAVI,upravo sam ga potrošila, a sad neam para,ne znam kaj bum...:(
...ajme,sad sam i ja u problemu...oću to!...stasi,oba su užasno skupa,odi,probaj ih pa skupljaj pare...ja ću isto!
Consigliamo
10.03.2007., 21:37
Ima li tko kakva iskustva s novim Vichy puderom za problematičnu kožu s proširenim porama. Planiram kupiti br. 25, inače sam svjetlije puti. Probala sam svakojake pudere, od Sesleya, YSL do Manhattna i ovaj zadnji antibacterial mi je bio najbolji sve ove godine.
DOLCENERA
10.03.2007., 23:25
Jel koristio neko Artdeco tecne pudere?
joooj!u dilemi sam,a jos jedno pitanje tin-tin kolko ti je trajao?jesi probala mozda elisabeth arden?ima neka nijansa 52 ili nesto tako(uglavnom najsvjetlija)za koju kazu da je prilagodljiva,260 kuna meni je ipak bila malo tamna na licu pa sam nakon sat vremena razmisljanja odustala,mislila sam da ce me prodavacica izbacit :)
crnka79
11.03.2007., 14:03
Help.Inace se jako malo sminkam,ali trebat ce mi tekuci puder(7,mj.) i tada cu biti iskvarcana.Imam mjesovitu kozu,preko ljeta pjegice(ne smetaju mi) pa bih zeljela da se taj puder stopi s mojom kozom,tj.da nema tragova i prijelaza,sjaja,prirodni look.Koji mi predlazete?cijena nije upitna.Ista stvar je sa primerom.Vidim da hvalite Shiseido smoothin veil,ali ne bih zeljela izbljedjeno lice(jedna je cura pisala o tome).Pametnice moje,pouzdajem se u vase savjete.:kiss: :w
Tin-Tin
11.03.2007., 14:06
e, nisam probala elizabeth arden, shiseido mi je trajao 2 mjeseca, s tim da se ja svaki dan šminkam.
a po ljeti sam uzela tekući i puder u kamenu(onaj plavi shiseido puder) i trajao mi je 4 mjeseca, s tim da još imam taj puder u kamenu.
Preporučam ti ako imaš 500 kunića, kupi tekući i u kamenu ( mislim na dual balancing) i trajalo ti bude sigurno puno ( tak da ti tih 500 kuna nebude puno-ako vrijedi 4-5 mjeseca). nijansa mi je stvarno taman- nije žuta, nije rozkasta, taman lijepo bijela-ali opet ne bolesno bijela.
nadam se da si me skužila..kak ja objašnjavam-toga nema nigdi:o
mariposa78
11.03.2007., 15:41
ja sam u životu probala jaaako puno pudera(eh ko nije) uvijek tražiš nekaj bolje...
imam suhu kožu, malo aknica i grozno bijeli ten, i uvijek mi je problem bilo naći savršenu nijansu. i već sam bila odustala od traženja naj naj pudera, a kad ono- otkrila shiseido!! naj naj brend kozmetike. koristim puder The makeup dual balancing foundation, boja- b20 natural light beige
Ja sam mislila da je The makeup dual balancing foundation za masnu kozu, razmisljala sam da ga kupim, ali sad vise ne znam :confused:
nemam 500 :(pitanje je ocu li nabavit 300 a svakako idem da ga testiram. trebam prvo vidjet i oprobat njegovu kvalitetu:)
Tin-Tin
11.03.2007., 20:23
pogledaj ; http://www.shiseido.co.jp/e/themakeup/products/face/face1_1.htm
puder je za normalnu i mješovitu-ali očigledno i za suhu- ja stvarno imam jako suhu kožu...:mad:
Tin-Tin
11.03.2007., 20:23
nemam 500 :(pitanje je ocu li nabavit 300 a svakako idem da ga testiram. trebam prvo vidjet i oprobat njegovu kvalitetu:)
o.k. javi onda:top:
Ima li tko kakva iskustva s novim Vichy puderom za problematičnu kožu s proširenim porama. Planiram kupiti br. 25, inače sam svjetlije puti. Probala sam svakojake pudere, od Sesleya, YSL do Manhattna i ovaj zadnji antibacterial mi je bio najbolji sve ove godine.
mislis li na ovaj novi vichy koji na reklami curi s lica i obecava cuda?
probala, t zona mi i dalje sjajna ko spek, nije ispunio ocekivanja...
a bas sam se nadala...
ne znam, mozda mi treba neka ubitacna podloga
[QUOTE=Tin-Tin;7700300]pogledaj ; http://www.shiseido.co.jp/e/themakeup/products/face/face1_1.htm
tin,kakav je ovo na slici...ja bi baš onaj tirkizni!...jel to možda neki posebni,ljetni?
Tin-Tin
11.03.2007., 22:39
[QUOTE=Tin-Tin;7700300]pogledaj ; http://www.shiseido.co.jp/e/themakeup/products/face/face1_1.htm
tin,kakav je ovo na slici...ja bi baš onaj tirkizni!...jel to možda neki posebni,ljetni?
da, ima uv-zaštitu. dok sam ga kupila, mislila sam da mi bude trajao 2 tjedna jer je jako mala kutijica,ali eto kad ono 4 mjeseca. ima samo jedna svjetla nijansa. vodootporan je-ali to meni nije baš bitno,jer ne volim imati š od šminke na plaži, i stvarno je super!!:s to ti je više ljetni.
imaš tu nijanse i specifikacije ( haha ko da govorim o kompu):rofl: http://www.strawberrynet.com/makeup.aspx?brandid=289&goChar=S&LineId=3487#3487
Ima li tko kakva iskustva s novim Vichy puderom za problematičnu kožu s proširenim porama. Planiram kupiti br. 25, inače sam svjetlije puti.
ja sam prezadovoljna :s :s
konačno je neko izumio puder za mene. :D :D
:kiss:
25-ica baca na žuto, just for the record!
ja sam isto svjetlije puti ali sam si nekako mislila sad će sunce, proljeće, ovo ono, pa možda ipak neće bit pretamno. mislim doduše da bi bilo najbolje miješat najsvjetliju nijansu s ovom, ali eto... osim premale palete boja Normateintu zasad nemam ništa za zamjeriti. neka tako i ostane :s
inače su im testeri isključivo 25-ica pa ih drmni par u ljekarni.
buca_ljuca
12.03.2007., 15:23
Predobar je. Ja sam sebi uzela onaj najsvjetliji (15?) jer mi je ona slj. nijansa bila vec pretamna pa sam bila sva isflekana od njega.
Inace super je, istina je gotovo sve sto pise za njega, a akne tako efektno pokriva da je to cudo jedno.
Ja imam uzasno masnu kozu pa mi savrseno odgovara.
Malo je poskup ali jbg.
Ja imam normalnu kožu,sklonu prištavim reakcijama na vrućinu, znojenje, neispavanost... vishy linija mi nikako ne odgovara, puderi su mi presuhi i ne stoje lijepo na licu, kao da mi je lice od njih prašnjavo!
Skočkica
13.03.2007., 14:57
Hm..ovako..možda znate nešto što bi bilo dobro za mene..:confused:
Neki tekući puder "za dan"..htjela bi prozračan, a da opet prikriva.
Imam jaaako osjetljivu kožu, svijetlu put, par prištića.. Normalna koža sklona mašćenju na T zoni.. :s
Help girls!!:o
anything but angel
13.03.2007., 15:03
Hm..ovako..možda znate nešto što bi bilo dobro za mene..:confused:
Neki tekući puder "za dan"..htjela bi prozračan, a da opet prikriva.
Imam jaaako osjetljivu kožu, svijetlu put, par prištića.. Normalna koža sklona mašćenju na T zoni.. :s
Help girls!!:o
pretpostavljam da će ti većina cura preporučiti avene (nekih 130kn) ili vichy aera teint (110kn) pa da ih preduhitrim! :zubo: budući da ti je koža osjetljiva oni bi ti trebali biti dobar izbor jer ti nije dobro stavljati svašta po koži, a čim se mogu kupiti samo u ljekarnama to dovoljno govori... ja sam probala vichy i zadovoljna sam, avene nisam probala, ali masu se cura na forumu kune u njega, pa možda da probaš njega...:rolleyes: uglavnom, vjerojatno će ti cure dati još prijedloga, ali kad sam pročitala tvoj post na pamet su mi prvo pala ova dva...:)
Sponza ri
13.03.2007., 15:05
Ako vi dala malo vise para za puder,ja ti preporucam chanelov teint innocence :top:
Jučer sam baš gledala od Diora Pure Light... teta mi je dala da isprobam broj 100 i 200... ovaj 100 mi je svijetal, a ovaj 200 kao da mi je malicko taman :tuzni: sad ni sama neznam :mad: ali su fini i lako razmazivi :cerek:
evo slikica :zubo:
http://img238.imageshack.us/img238/8366/222is1.jpg http://img170.imageshack.us/img170/6417/333kg6.jpg
nu_tela
13.03.2007., 19:08
Kupila sam ovaj novi puder od Vichya br. 25 i super sam zadovoljna...
Kad se stavi na lice, prvi par minuta izgleda za nijansu tamniji, ali poslije posvijetli, bar meni (i prijateljici)... Moj savjet je da uzmete tester u apoteci ( u mojoj daju šakom i kapom :s ) i probate... stvarno se isplati uzeti...
:cheer: :lux: :cheer: :lux:
Sponza ri
13.03.2007., 21:30
Jučer sam baš gledala od Diora Pure Light... teta mi je dala da isprobam broj 100 i 200... ovaj 100 mi je svijetal, a ovaj 200 kao da mi je malicko taman :tuzni: sad ni sama neznam :mad: ali su fini i lako razmazivi :cerek:
http://img238.imageshack.us/img238/8366/222is1.jpg http://img170.imageshack.us/img170/6417/333kg6.jpg
Ako ti fali da upotpunis kolekciju,samo daj...:zubo: moj savjet je da kupis onaj tamniji. jos malo pa ce ljeto,sunceko pa ces dobit lijepu boju i taman ce ti odgovarat taj tamnjiji :kiss:
foxylady
13.03.2007., 21:39
a jesi ga opisala :zubo: :kiss: vise informacija zelim bejbe :kiss:
a jesi ga opisala :zubo: :kiss: vise informacija zelim bejbe :kiss:
heh pa neznam što bih još dodala... probala sam ih samo na ruku, tako da ti nešto konkretnije nebih znala reći :tuzni:
možda da opet zovnemo patagoniju? :zubo::zubo:
Ako ti fali da upotpunis kolekciju,samo daj...:zubo: moj savjet je da kupis onaj tamniji. jos malo pa ce ljeto,sunceko pa ces dobit lijepu boju i taman ce ti odgovarat taj tamnjiji :kiss:
hehe :zubo: prvo sam rekla uzet ću si samo par stvarčica... i svaki puta kad dođem tamo kupim to i ond vidim nešto novo, pa bi onda i to i tak.. baš mi je mama neki dan rekla, zar nisi rekla da ti treba samo to i to :zubo:
anything but angel
14.03.2007., 15:10
nakon puuuuno razmišljanja i konzultiranja sa vama na forumu, odlučila sam se za Chanel Double Perfection, 20 Clair... I gle čuda, dobila ga od mog najdražeg dečka za rođendan prekjučer!!! :cerek: :kiss:
:tulum: :rock: :cheer:
prvi dojmovi: puder mi je preeeeedobar!!! :top: ovo je prvi ikad tekući puder nakon kojeg uopće nemam potrebu stavljati puder u kamenu - sve tako lipo pokrije, a najbitnije i nakon nekoliko sati se ne sjajim nego izgledam baš onako, zdravo!:zubo:
i nema više naslaga pudera na licu... presretna sam!:p
eto..:)
Sponza ri
14.03.2007., 16:11
Dobar ti je taj decko... :D
No_AnGeL
14.03.2007., 17:37
Imam jedno pitanje..
Gdje mogu kupiti, osim u apoteci, Vichyjev puder Normateint?
Koliko košta?:o
anything but angel
14.03.2007., 18:32
Imam jedno pitanje..
Gdje mogu kupiti, osim u apoteci, Vichyjev puder Normateint?
Koliko košta?:o
koliko je meni poznato, vichy možeš kupiti samo u apotekama... mislim da je cijena između 120-130 kn, više nije sigurno...
anything but angel
14.03.2007., 18:32
Dobar ti je taj decko... :D
Najbolji!!! :kiss: :cerek:
Sponza ri
14.03.2007., 21:17
Najbolji!!! :kiss: :cerek:
Posudiš mi ga?:zubo:
jagodica-bobica
15.03.2007., 00:50
http://www.avon.cl/images/buying/showcase/products/large/t14_base_mate.jpg
Ne znam da li je neko vec spomenuo ali jak dobar puder iz jeftinije klase je Avon Personal Match Matte. Lice bude posve mat, nema potrebe da se stavlja bilo kakav fixator ili kameni. Meni je slucajno dosao u ruke i sad posramljeno mogu reci da je bolji od vichy aera teint. Skepticna sam prema Oriflame i avon kozmetici ali ipaki tu ponesto valja, iako je meni to žnj klasa sto se tice preparativne kozmetike ali od dekorative se nadje ponesto. Npr. od oriflamea onaj Visions korektor tanki u stiku je jako dobar. Dovoljno suv i ne skuplja se u boricama. Nije mastan da ga razmackas, vec povuces liniju ili piknes gdje trebas i samo malo utapkas prstom da ujednacis. Idealan, iako ga ima 1 g i brzo se potrosi ali mozes kupiti na kilu jer je jeftin :D
anything but angel
15.03.2007., 00:53
Posudiš mi ga?:zubo:
ma zamisli ti samo nju kako bi se ona uvenjala brže bolje...!:zubo:
je netko probao?
http://www.revlon.com/ProductCatalog/ProductDetails.aspx?CategoryID=1&SubCategoryID=4&ProductID=22
[IMG]]
Npr. od oriflamea onaj Visions korektor tanki u stiku je jako dobar. Dovoljno suv i ne skuplja se u boricama. Nije mastan da ga razmackas, vec povuces liniju ili piknes gdje trebas i samo malo utapkas prstom da ujednacis. Idealan, iako ga ima 1 g i brzo se potrosi ali mozes kupiti na kilu jer je jeftin :D
Ja ga imam već 3. stik!:top:
Koji collistarov je najlakši, za normalnu kožu i dnevno korištenje (posao)?
Znači nemastan, ne jako gust...
Sponza ri
15.03.2007., 16:03
ma zamisli ti samo nju kako bi se ona uvenjala brže bolje...!:zubo:
ma salim se. ne bih ja moga mijenjala,meni je auto kupio... :D :cerek:
kraljica007
15.03.2007., 16:34
koliko ima tog vichya? mislim, mililitara...
e i dal fakat moram imat masnu kozu za njega?
inace su mi obrazi normali, samo nos malo masniji..
probala sam ga, i odlican mi je... al svejedno pitam.. nije bas jeftin, pa zato..
u ljekarni su uzasno neljubazni :flop:
tnx
Skočkica
15.03.2007., 16:36
Cure..ima koja da je možda probala Nivein tekući puder..onaj sa svjetlucavim česticama..Energy nešto..?? Čini mi se super za ove toplije dane..baš zbog tih čestica.. :D
Sugarplum Fairy
15.03.2007., 18:16
Koji collistarov je najlakši, za normalnu kožu i dnevno korištenje (posao)?
Znači nemastan, ne jako gust...
Ja sam imala silk effect matt finish, bio je jako lagan, nije bio ni mastan ni gust.
http://www.collistar.it/ENG/H0402.asp
Na ovoj stranici je 5. po redu, a čula sam pohvale i za ovaj ispod njega.
nu_tela
15.03.2007., 18:19
koliko ima tog vichya? mislim, mililitara...
e i dal fakat moram imat masnu kozu za njega?
inace su mi obrazi normali, samo nos malo masniji..
probala sam ga, i odlican mi je... al svejedno pitam.. nije bas jeftin, pa zato..
u ljekarni su uzasno neljubazni :flop:
tnx
30 mililitara - 136 kn!
Nije samo za masnu kožu... Ja imam mješovitu (više na naginje na suhu) pa mi super odgovara...
anything but angel
16.03.2007., 15:07
ma salim se. ne bih ja moga mijenjala,meni je auto kupio... :D :cerek:
:lol: tek sad kužim tvoj nick!!! :rofl:
Sponza ri
16.03.2007., 17:28
:lol: tek sad kužim tvoj nick!!! :rofl:
:rofl: :rofl: :rofl: , :s ,:kiss:
kraljica007
16.03.2007., 18:10
kupila sam onaj vichyev normateint.
bas sam zadovoljna
da nije bilo tu savjeta na forumu sad bih se lickala s nekim s*anjem :kiss: :zubo:
e Ženske imam jedno pitanjce...
koji biste mi korekor savjetovale da kupim....kupila sam od mf-a onaj zapravo ko puder (pan stick) i jako sam nezadovoljna ostaje mi po koži kao da mi se "lista" koža i to se primjeti, tako da mi je koma...
pa namjeravam uzeti neki drugi, a najbolje da vas pitam...koji je odličan, onako lagan i odlično ostaje na koži? i kolko para?
:kokice:
jel probo ko od nivee puder ideal finish?
koji biste mi korekor savjetovale da kupim....kupila sam od mf-a onaj zapravo ko puder (pan stick) i jako sam nezadovoljna ostaje mi po koži kao da mi se "lista" koža i to se primjeti, tako da mi je koma...
pa namjeravam uzeti neki drugi, a najbolje da vas pitam...koji je odličan, onako lagan i odlično ostaje na koži? i kolko para?
da, pan stick je nekako ne.
a od MF-a imaš dobar obični korektor, mali, u sticku. nije nešto skup a dobar je, i konkretno se zabije na kožu, ne sklizne.
...odličan korektor ti je revlonov colorstay...dobro prekriva i ne briše se...
Lara 21
17.03.2007., 23:33
Bok cure!
Evo moj prvi post.
Koji puder preporučate za normalnu i pomalo dehidriranu kožu?
nu_tela
18.03.2007., 15:13
Colistar ima dobar korektor (ali ne u sticku, već tekući, pakiranje kao sjajilo).
Cijena oko 130 kn.
Colistar ima dobar korektor (ali ne u sticku, već tekući, pakiranje kao sjajilo).
Cijena oko 130 kn.
za kakav tip koze je najbolji? ako kod korektora to ide uopce tak.
priznajem donedavno mi nije nis trebalo :p pa sam idiot za to..
meni bi trebao za one najgore dane u mjesecu, inace ne, i za jako malo, malo bradica i to je uglavnom to... i to ne budu akne nego flekice...so.. neki lagan a da je vrhunski?
imam 600 kn besplatno za potrošiti u Irisu :cerek:
ljubimteucelo
18.03.2007., 15:55
imam 600 kn besplatno za potrošiti u Irisu :cerek:
:eek: :eek: kako to?? i ja bi 600 kuna :mad:
ja sam si tek nedavno napravila Irisovu karticu :zubo: očem i ja 600 kuna :mad:
:eek: :eek: kako to?? i ja bi 600 kuna :mad:
nemam ja Irisovu karticu nego American pa dobiješ bodove i onda kad skupis neke bodove mos uzet u Irisu za 300 tj. 600 kn kad skupis vise bodova :o
ljubimteucelo
18.03.2007., 16:14
karticu? kako to, čemu to služi, ima li koristi? ajde pojasni malo, annice, ovoj ludici :zubo: :kiss:
anything but angel
18.03.2007., 17:59
karticu? kako to, čemu to služi, ima li koristi? ajde pojasni malo, annice, ovoj ludici :zubo: :kiss:
ma to ti je american express kartica za plaćanje računa (kao Visa ili Diners)... ovisno o tome kolike račune radiš na njoj tokom godine dobivaš određene bodove koje onda možeš zamijeniti za neki proizvod ili popust u nekoj trgovini (ovisno o tome što nude u svojoj članskoj knjižici). al to baš i nije tako privlačno kad znaš da za tih npr. 600kn u Irisu godišnje moraš utući više od 30 000 kn na kartici!:rofl: nije ti to ništa spektakularno ili isplativo... čisto neka njihova članska politika...
Lullabye
18.03.2007., 18:26
Imaš Iris karticu, kao i u Magmi (imam ja i tu :zubo:) I ako kupiš nešto od recimo 100kn,dobiješ 5 bodova, jer ti je svakih 20kn jedan bod na kartici. Kad skupiš 100 bodova možeš ih iskoristiti kao 100kn popusta, a možeš i dalje skuplati za veći popust. Ta Iris kartica ti vrijedi za Iris parfumerije, naravno. Onda za Naf Naf,Mango,Accessorize,Palmers,Evitu Peroni,InWear,Marellu,Matinique,Cottonfield...
Imaš Iris karticu, kao i u Magmi (imam ja i tu :zubo:) I ako kupiš nešto od recimo 100kn,dobiješ 5 bodova, jer ti je svakih 20kn jedan bod na kartici. Kad skupiš 100 bodova možeš ih iskoristiti kao 100kn popusta, a možeš i dalje skuplati za veći popust. Ta Iris kartica ti vrijedi za Iris parfumerije, naravno. Onda za Naf Naf,Mango,Accessorize,Palmers,Evitu Peroni,InWear,Marellu,Matinique,Cottonfield...
upravo tako :top: :zubo:
dodala bih samo... da bodove možeš skupljati u svim tim trgovinama... ali ih možeš potrošiti samo u Irisu :zubo:
ja imam za sada 7 bodova (to mi je od laka) :zubo:
mogla mi je i prije napraviti karticu, sad bi već mogla iskoristiti popust :mad:
Lullabye
18.03.2007., 19:42
dodala bih samo... da bodove možeš skupljati u svim tim trgovinama... ali ih možeš potrošiti samo u Irisu :zubo:
Što stvarno?? :confused:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.