View Full Version : Studentski domovi u Zagrebu
sky_rider
22.07.2003., 16:51
koji biste preporucili & zasto..?
Cvjetno - jer je najbolji
prošla sam nekoć redom: Sava, Šara, Cvjetno (prije 4 godine)
Sava je u to davno doba mojih brucoških dana još bila ne-poseljačena i relativno ok, a sad mi izgleda jezivo...
BTW, šta moš birat dom ako nisi četvrta-peta godina??
Nekoć je bilo: kolko bodova, tolko muzike. Il ako imas kog rodijaka u SC-u, još bolje. Palilo je i mito. A bilo je i ljudi s potvrdom da su se borili u u HVO-u već kao petnaestogodišnjaci, a bome i mlađi. Je l još uvijek SC nakupina seljačina i praonica love il su se stvari na bolje promjenile?
Preporucila bi vise ovisi sto je tebi vazno:
Cvjetno - mirno, uglavnom je zvucao kao dom za strebere, malo ili nista tuluma, hrana tako tako ali imaju slasticarnu ;)
Sava - bucna, ziva, menze ( sve tri ) :top: ali interijer losiji. Ali tulumi
:s
Sara - mirno, NEMA MENZE ( bar je nije bilo prije 3 godine ) interijer na razini Save
Dom na Trgu hrvatskih velikana :flop:
Lascina - ima menzu i zivot.
evo web stranice (http://www.step.hr/std-info/info/zg-domovi.shtml)
na stranici mozes vidjeti izgled sobe, menze, tulumare itd.
Cvjetno je najbolji dom Imas svoju kupaonu, hrana je najbolja, ne skuplja se puno olosi. Najteze ga je dobiti, u biti, tek se moze dobiti na trecoj godini faxa. Osim ako ga ne kupis na crno.
Ja sam ove godine dobila Cvjetno, ali ne planiram tamo zivjeti jer ionako zivim s deckom. Tak da sam to pustila u promet :D
Nije jos prodano, jos uvijek njuskam trziste :D
Mislim da su cijene na crno:
500 eura Cvjetno (ako ne i vise, to tek treba ispitati)
nesto manje za Savu, vjerojatno oko 400.
Nek me netko ispravi ako sam u krivu.
Šara se ove zime obnavlja.
uvijek me zanimalos to se dogadja s ljudima koje ulove ?
Mislim na one koji bi umjesto tebe tamo stanovali.
I kakav je postotak ulovljenih ?
( jedna kolegica s faksa je imala sistem da svakog prvog dobije 100 maraka , jos uvijek se to isplatilo vise nego toj osobi B placati negdje stan )
Usput je i bilo fer ako bi ga ulovili i izletio bi , platio je tmana toliko koliko je i stanovao ( tvojih 500 € je skoro pa cifra 100 maraka mjesecno )
Ako te ulove, ti i ta osoba letite van iz doma i dobivate disciplinsku mjeru zabrane stanovanja u domu sljedece akademske godine. Nista strasno. Idealno bi bilo kad bi nasla nekoga to je i sam dobio Cvjetno, pa hoce kupiti moju polovicu sobe kako bi sam zivio u sobi.
Meni se ne isplati uzimati naplatu svaki mjesec, jer fax moram platiti odjednom, a ni knjige si ne mogu kupovati za fax na rate. Vec sam jednom napravila takvu stvar, nikad se nije dogodilo nista, a ja sam si mogla kupiti kaput i par knjiga :D
J.... ga, nikad to ne bih radila, ali stipendija ministarstva mi ne pokriva ni skolarinu, a kamoli knjige. Moram i ja od neceg poboljsati zivotni standard. Bar da neku korist imam od ocjena u ovom korumpiranoj drzavi gdje pale samo veze i mito.
(oprostite mi na izljevu zuci po forumu, imam pms i to gadan :D )
mirrorball
24.07.2003., 18:20
NikaZg kaže:
A bilo je i ljudi s potvrdom da su se borili u u HVO-u već kao petnaestogodišnjaci, a bome i mlađi.
....heheheh..."dobra stara vremena"....
..ispred mene jednom u redu bila cura (izgledala ono:s :s ) koja je dala potvrdu da je 35 dana (vidio svojim očima) bila u srpskom zarobljeništvu za vrijeme Oluje...Još i sada mi je faca one tete na šalteru pred očima:confused: :confused: :confused: :confused:
....Zavisi što tražiš od doma...Cvjetno je najbolji, Sava je :rigo: a ako ti nije predaleko od faksa traži Lašćinu - u proljeće je :top: a i cijeli dom se poznaje...nije bogzna kakav smještaj, ali je atmosfera baš OK....(ako je i dobiješ pazi se Vrdoljakovih pesa - nisu opasni ali rotvajler zna spavati na ogradi i onda iz čistog mira pasti na slučajnog prolaznika)...Što se tiče Moše (zove se Ivan Meštrović ili tak' nekako), smještaj je :flop: , ali je jedno vrijeme bio jako mlad upravitelj koji je progledavao kroz prste...
Šara je zakon, kad se sitim kantine, ožujskog po 3 kune i konobara Štefa.....................Upravo se renovira, imaće internet u svakoj sobi bla, bla, bla, malen , miran...mislim da ima i menza, stolni tenis odbojka, blizu je nogomento i košarkaško od osnovne
mirrorball
25.07.2003., 14:03
Rain Bow kaže:
...mislim da ima i menza,
...Šara ima(la) menzu:confused: ...prvi put čujem....Dobro, ja nisam tri godine bio po domovima, ali kad sam ja bio tam menze nije bilo....
nema Sara menze pa pise i na web stranici ( vidi link ) no mozda to nekome nije presudno pri odabiru doma.
Meni bi bilo.
mirrorball
26.07.2003., 17:21
Winona1 kaže:
nema Sara menze pa pise i na web stranici ( vidi link ) no mozda to nekome nije presudno pri odabiru doma.
Meni bi bilo.
...i meni isto (ali davno je to bilo)....
...sorry, link nisam vidio;) :bonk:
Dustflower
27.07.2003., 12:29
Proslu sam godinu bila na Sari i bilo mi je :top: . najbolja lokacija, sve mi je bilo blizu, nema menzu, ali Cvjetno nije daleko, ljudi su ok, nema puno buke kao na Savi, nije sterilno kao na Cvjetnom, i daleko kao na Lascini. Ove godine se preuređuje i mislim da ce, kad se otvori, biti daleko najbolji dom.
cini mi se i da je na Lascini ok (priroda, velike sobe), ali je za moj fax predaleko..
sky_rider
29.07.2003., 15:52
yel se sara obnavlja cijela il sam 1 paviljon?
znate mozd oce'l bit gotova do 1.10, ak ne - sta ce bit sa studentima koji dobiju taj dom za to vrijeme dok se obnavlja - oce trebat trazit privatni smjestaj ili ce u medjuvremenu bit smjesteni u neke druge domove..?
jel se u sari obnavlja i namjestaj (novi kreveti, ormari, kupaonice..) il se sam malo kreči i sl..?
stvarno mislite da ce sara sad bit najljepsi dom?
imam pitanje...ak se prvi puta prijavljujem za dom...pod pretpostavkom da ću ga dobit...na koju foru oni te domove dodjeljuju?...prema blizini faksa, novčanom stanju il čemu? na koju foru netko može dobit bolji a netko drugi lošiji dom? koji su kriteriji? to mi uopće nije jasno:confused:
Dustflower
31.07.2003., 23:26
Na Sari se obnavljaju sva tri paviljona i to temeljito, dakle i namjestaj. Kazu da ce biti gotovo do 1.11., ali cisto sumnjam u to :(
Kriteriji po kojima se odredjuje tko ce dobiti koji dom dosta su komplicirani, ali uglavnom su domovi rangirani po velicini, menzi i sl. pa se u skladu s tim odredjuje bodna granica. Ali ako ces vec dobiti dom uglavnom te stave tamo gdje si trazio, osim ako ne trazis cvjetno gdje se prijavi previse ljudi, pa se za cvjetno gledaju samo ocjene, a ne i oni dodatni bodovi.
mirrorball
01.08.2003., 17:04
quince kaže:
imam pitanje...ak se prvi puta prijavljujem za dom...pod pretpostavkom da ću ga dobit...na koju foru oni te domove dodjeljuju?...prema blizini faksa, novčanom stanju il čemu? na koju foru netko može dobit bolji a netko drugi lošiji dom? koji su kriteriji? to mi uopće nije jasno:confused:
....iskreno..u moje vrijeme - pred 5 - 6 godina ni meni nije bilo jasno...temeljni su kriterij ocjene, a sad....:confused:
Dustflower kaže:
Ali ako ces vec dobiti dom uglavnom te stave tamo gdje si trazio, osim ako ne trazis cvjetno gdje se prijavi previse ljudi, pa se za cvjetno gledaju samo ocjene, a ne i oni dodatni bodovi.
jesam to odmah trebala napisat u molbi koji dom hoću ili se to naknadno bira? jer je nisam ništa napisala :bonk:
a što se tiče ocjena one su mi ok...al cvjetno dobijaju stariji studenti...brucoši pretpostavljam onda nemaju šanse?:angeleye:
Dustflower
03.08.2003., 16:21
Ako si brucosica, sigurno neces dobit cvjetno. Prve dvije godine cvjetno mogu dobiti samo studenti s invaliditetom. Ako su ti ocjene ok, mislim da ces dobit savu.
Meni je tako glupo sto su rezultati za dom za brucose i 1. god tako kasno. Moras imati nesto u rezervi uvijek. A gospoda iz sc-a su na godisnjem (nemam pojma sto poslovnica za smjestaj radi cijelu godinu) :flop:
Sretno :)
kontam da mi je sava sasvim ok..:cool:
hvala :)
vidim da si savu i htjela...dakle cestitam !:)
sky_rider
12.09.2003., 19:59
ja isto dobih savu.. yea..
najveci bed mi je sto ne znam nikog muskog s kim bi se mogo skompat u sobu.. :(
kako sam ja iz zg i tu studiram nikad nisam dozivjela cari zivljenja po studentskim domovima...pa sam se na prvim godinama fakulteta stalno onuda smucala jer mi je to tak super...uvijek sam si zamisljala kako je njima cool a ja doma sa starcima...:flop:
ali ima i to svoje prednosti
po meni su najbolje zabave na savi...tamo su studenti vise opusteni i voljni posvettiit se svemu drugom nego studiju :D
sto se interijera soba tice mislim da je uz cvjetno jako dobnro i na lascini sto nisam primjetila da je itko spomenuo...dosta je mirno i ima puno zelenila sto mi je super....ima i svoju menzu....za tulumaru nisam ziher....mislim i da se tesko dobije :confused:
patko ko da sam ja pisala. I ja sam bila u Zg doma pa su mi studentski zivot i sloboda onih koji tamo zive bili izuzetno privlacni. Na srecu drustvo mi je i bilo iz domova.
Oni su opet smatrali izuzetno privlacnim imati pravu kuhinju i imati gdje doci na palacinke ili pizza orgije :D
Winona kaže:
patko ko da sam ja pisala. I ja sam bila u Zg doma pa su mi studentski zivot i sloboda onih koji tamo zive bili izuzetno privlacni. Na srecu drustvo mi je i bilo iz domova.
Oni su opet smatrali izuzetno privlacnim imati pravu kuhinju i imati gdje doci na palacinke ili pizza orgije :D
jelda da je to tak??
ak si iz zg na neki nacin zavidis onima u domu ako nisi obrnuto....nikad na zelenu granu :)
...ali kako je lijep studentski zivot...:D :lux:
sky_rider
13.09.2003., 18:13
mi moze neko rec kako funkcioniraju paviljoni na savi? mislim, jel postoji podjela na muske-zenske, il su katovi samo muski il samo zenski? moze li bit da u jednoj sobi budu 2 decke, u sobi do nje 2 cure?
El Bradbury
13.09.2003., 20:39
Prizemlje - nabildani DIFovci
prvi kat- ružne cure
drugi kat -misice i nevine
Tako da vodiš računa
(imaš i požarne ljestve vani) :top: :D
Dustflower
21.09.2003., 16:40
I ja sam na Savi ove godine, nije toliko lose kao sto sam mislila, stovise :) Malo smeta buka vikendom, ali kod mene je jos i tiho. A Winona, palacinke se mogu napraviti i u domu, i to kakve :) :D
Delboyko
29.08.2008., 17:58
zanimljive informacije....
može neko reć koliko će bit brucoša na cvjetnom od onih 1750 kreveta? Ja znam jednog :)
Allexis
30.08.2008., 17:22
ovo ti je prastara i neaktualna tema, svi postovi ovdje su, osim tvog, još iz 2003. godine...
aktualna tema o domovima ti se nalazi ovdje --> http://www.forum.hr/showthread.php?t=191087&page=97
btw. brucoši na cvjetnom --> biti ćeš jedan od rijetkih primjeraka.....+ ako očekuješ nekakvo druženje s ekipom tamo, nemoj se nadati...osim s cimerom...niti s njim, ako se radi o starijem studentu...jer tamo je većina studenata sa 3. i starijih godina + apsolventi...znači, ljudi nerapoloženi za upoznavanje brucoša, druženja i partijanja s obzirom da su oni sve to već prošli...cvjetno je miran dom, rekli bi svi štreberski jer tamo vlada mir i tišina...savršena atmosfera za učenje...za mene je bilo presterilno pa ga nikad nisam ni tražila...svoje prve 3 godine sam provela na Šari :), nakon toga otišla u stan...
Hvala ti, Alexis što si ukazala na pravu temu. Ovu ćemo onda ipak zatvoriti :mig:.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.