View Full Version : Trčanje - od rekreacije do maratona
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
kaj, vozika se na trci? a bas sam jucer gleda ostranice ultre zg-vukovar (http://www.udhos-zagreb.hr/maraton_pages/3_ultra_maraton1.htm), koja starta 20.9. po cetvrti put. vidim da je Jelavic i tamo aktivan. ne kuzim te igrace koji se sjednu u auto sam da bi pisalo da su "pretrcali" neki komad ceste :confused: prestrasno
m-freak
08.09.2005., 09:09
ta vožnja je za mene šljam-šljamova!
možda sam već to spomeenuo negdje na forumu.Zg-Čazma 2001/2..više se ne sjećam.
Završih tu trku i bio sam 4. u kategoriji.osim samog završetka trke poredak mi ne znači ništa.
ne bi to bio problem da 1.og u kategoriji nisam vidio, pretičući ga,kako već umire na 10.km čazme, a s trećim sam razgovarao na 50.km kada je sjedio kraj ceste i rekao da mu je tu kraj. Dolazim ja na cilj, a ovaj uredno otuširan. Nisam nikakve primjedbe imao do momenta kada se uredno odazvao na proglašenju i primio nagradu za 3.mjesto...
ni prvog ni drugog ni trćeg nikada nisam sreo ni na jednoj trci...
A te godine je najbolji izvjesni a.v. koji se uredno iskrcao iz auta na očigled svih ,500m pred ciljem, i naravno ušao u poredak,čak dobio i nagradu.
Zg-Čazma ima dobar marketing i svaka ima čast, ali trebalo bi im objasniti da "doping kontrola" ne znači papir nalijepljen na muški WC u svlačioni u čazmi....na tim vratima bi trebalo pisati "Muški WC".
Doping kontrolor dolazi iz HOO-a i treba platiti oko 300 eura (ili badava pod supervizijom nekog iz sportske federacije na svjetskom nivou-dakle u ovom slučaju IAAF- može činiti bilo tko) .a troškovi slanja uzoraka u Koeln, najbliži referentni centar nama...
Ne kažem da je vani na trkama "sve čisto", al ovako niskointelingentni pokušaji varanja (svi gore naVEDENI) vrijeđaju i ono malo pameti što posjedujemo.
eto sad se izventilirah za dobrojutro pa mogu mirno nastaviti dan.
ugodan dan svima
goredolje
08.09.2005., 14:06
Ma sad kad si se iznervirao bar imas dobar razlog da odradis trening :)
Zanimljivo je cuti tu i tamo kako se to zivi u svijetu "klasnih" hrvatskih trkaca :)
elizabeth
11.09.2005., 21:55
ok, jasno mi je da su ovdje sve profi trkači (bar ja imam takav dojam ;) ) no pitam se, da li je tko od vas sa ovoga topica danas trčao T. Foxa na Jarunu ?! :)
evo, ja jesam i baš mi je drago .. (pisala bi i dulje o tome al` moram u krevet jer me današnje sunce totalno iscrpilo)
do tipkanja :w
:nono:
victory_5
12.09.2005., 12:18
m-freak kaže:
hoću reć da i Jelavić voli oktanske sportove tj.vožnju automobilom tokom trke...
100km del passatore...
Dobar dan svima ovdje :)
Citam vase postove i ne mogu vjerovati...
Igrom slucaja sam na godisnjem ove godine upoznala nekog Ivana Jelavića i njegovog trenera Vukasa. Posto ne zivim u Hrvatskoj, nisam nista o njima znala, osim sto su mi oni pricali o svojim uspjesima.
Cula sam da nije istrčao ovogodišnju dionicu do Knina na proslavi Oluje, valjda jer nije imao pratnju na četiri točka uz sebe!?
A koliko znam ide u Atenu ove godine, da li su i tamo moguci trikovi kao ubacivanje oktanskih sportova.
Cudan je zivot. Naveo me na ove stranice, da saznam sto se dogadja "iza kulisa" :flop:
Hvala vam svima na informacijama, pogotovo: Moki, Blandoni i naravno M-freak-u
Sretno vam dečki (i cure) i ne dajte se "vozati"...
Super ste :top:
a jel itko od sudaca na tim trkama reagirao kad su trkaci prijavljivali ove vozace? ja jos nisam cuo da bi neki bio barem diskvalificiran. kak je to sve jako jadno
Zmijica
12.09.2005., 13:09
elizabeth kaže:
ok, jasno mi je da su ovdje sve profi trkači (bar ja imam takav dojam ;) ) no pitam se, da li je tko od vas sa ovoga topica danas trčao T. Foxa na Jarunu ?! :)
Ja :) s dva frenda.
Bilo je jebeno vruce :(
Vise sam vode polijevala po sebi nego u sebe, sam da mi glava ne prokuha.
Osim toga - superica! Bas volim tu atmosferu na T. Foxu - hrpu ljudi koja opusteno trci.
seti kaže:
a jel itko od sudaca na tim trkama reagirao kad su trkaci prijavljivali ove vozace? ja jos nisam cuo da bi neki bio barem diskvalificiran. kak je to sve jako jadno
ja sam prošle godine u Jaski vidio kak je tipa pokupio auto... mislim, pokupio, jel :D
splitki punto prošao kraj mene, pa malo čekao naprijed, pa opet prošao i opet čekao... 3. put je prošao s tipom kojeg sam ostavio nešto ranije.. vidio ga kasnije u cilju...
možda je čovjek pukao na trci pa je jednostavno IMAO SRECU kaj mu je frend s autom u blizini, a mozda su u šumi... :D
jad i bijeda....
elizabeth kaže:
evo, ja jesam i baš mi je drago .. (pisala bi i dulje o tome al` moram u krevet jer me današnje sunce totalno iscrpilo)
do tipkanja :w
nisam, lijecim virozu.. ali zgodna priredba...
i btw, nema ovdje profesionalaca, samo onih s malo vise staza i km u nogama...
-Shevchenko-
12.09.2005., 14:34
siljo kaže:
nisam, lijecim virozu..
čime?
m-freak
12.09.2005., 18:11
victory_5 kaže:
Dobar dan svima ovdje :)
Citam vase postove i ne mogu vjerovati...
Igrom slucaja sam na godisnjem ove godine upoznala nekog Ivana Jelavića i njegovog trenera Vukasa. Posto ne zivim u Hrvatskoj, nisam nista o njima znala, osim sto su mi oni pricali o svojim uspjesima.
O Bože, nesretna li si!!
od ono malo trkača u Hrvatskoj ti sretneš baš one "prave"...
Mislim Vukas-Legenda je ....nemam riječi.
Zapravo ja mu ni ne zamjeram na njegovim slabostima jer mislim da je to bolest.
Uglavnom, neka ti netko drugi ispriča.
:flop:
Blandona
12.09.2005., 22:01
seti kaže:
Sad ces rec da sam duhovit al eto,moram,svojedobno je Vukas organizirao trku Knin-Biograd na kojoj je kao pobjedio Golo i time pokrao Jelavica.Jelavic je podivljao,Vukas mu nije dao na mikrofon,rekao nesto kao:uskuhala kamenjarska krv tralala...
Nedugo nakon toga,Jelavic ultramaratonac a trener mu Vukas?!Masala sto bi rekli muslimani.
Lijep pozdrav victory_5 uz komentar:Atena,mos mislit!
-Shevchenko- kaže:
čime?
"lijecim" ... sladoledom i netreniranjem... malo vise C vitamina...
ma samo cekam da prođe...
Blandona
12.09.2005., 22:05
Elizabeth i drugi koji ste trcali T Foxa,hvala.
Ove podvale navele su me da i ja prijavim jednu:
8. mjesec o. g., trka na 15 km od Murtera do Tisnog i nazad, a za djecu na 2,5 km do Betine i nazad.
Za velike ne znam, ali čujte što su napravili klincima:
Nakon prvog km u vodstvu dvojica 11-12 g. (kasnije čujem nijemci ili austrijanci), 20ak m iza mali zagrepčan i još 50ak m iza četvrti (kasnije kažu - domaći).
«Sudac» na okretištu nevidljiv je za prvu trojicu koji promašuju stazu i odlaze prema Tisnom. Nailazi 4. i «sudac» ga doziva da se okrene oko njega, a publika uspijeva dozvati i okrenuti (nakon 100tinjak m) malog zagrepčana. Mali nijemci su čuli dovikivanje, ali su to razumjeli kao podršku i produžili krivo.
I tako Domaći ni kriv ni dužan pobjeđuje, drugoplasirani bi plakao od muke, a što tek stranci misle o organizatoru ...
Na upućene primjedbe organizatori odgovaraju: «Pa mi smo im rekli di se tribaju okrenit!» ;)
Jako dobro. :rolleyes:
Nije valjda S.V. bio i tamo?
Blandona
13.09.2005., 10:20
Hepek,sjedi pet,sto bi rekao moj ucitelj.U Murteru je Kurkutu,tzv.organizatoru,mentor Vukas.Svojedobno su trcali tada reprezentativci Dinjar i Pedisic.Znajuci da su puno bolji od Vukasa policija ih je dovela do jedne tocke i naglo nabila gas,oni nastavili za prasinom od automobila,daleko iza njih Vukas koji je znao gdje treba okrenuti,okrenuo.Ova dvojica otisla"tamo negdje" i.....Kasnije Kurkut uvrijedjen na prigovore a Dinjar htio tuci Vukasa jer mu je ovaj bahato rekao nesto u stilu:Nisam ti ja kriv sto si se izgubio!?Jadna majko,jadnih li svatova,sto kaze nas narod!E,da,opce je poznato da je i Vukas bio policajac.
:zubo: mrak! moram upoznati te likove, da ih se pazim ako ih sretnem na trci, mogao bih na neke cavle nagaziti inace. i oni slove za neke face na lokalnoj razini, organiziraju cak neke trke? :D:horor:
Blandona kaže:
Hepek,sjedi pet,sto bi rekao moj ucitelj.U Murteru je Kurkutu,tzv.organizatoru,mentor Vukas.Svojedobno su trcali tada reprezentativci Dinjar i Pedisic.Znajuci da su puno bolji od Vukasa policija ih je dovela do jedne tocke i naglo nabila gas,oni nastavili za prasinom od automobila,daleko iza njih Vukas koji je znao gdje treba okrenuti,okrenuo.Ova dvojica otisla"tamo negdje" i.....Kasnije Kurkut uvrijedjen na prigovore a Dinjar htio tuci Vukasa jer mu je ovaj bahato rekao nesto u stilu:Nisam ti ja kriv sto si se izgubio!?Jadna majko,jadnih li svatova,sto kaze nas narod!E,da,opce je poznato da je i Vukas bio policajac.
Ima toga još:
- Neznam koja je godina bila, negdje oko '97. Polumaraton na Pašmanu, organizator Vukas, priča ista. Trku vode Hajat Aljević i još jedan (Stanić ili Prešnjak). Ispred njih policijski auto, na trećem mjestu Vukas. Negdje kad se sišlo s glavne ceste i ušlo baš u mjesto Pašman, policija se odveze u "svom smjeru" i odvuče prvu dvojicu, a Vukas pobijedi.
- Godina 2002, trka Starigrad - Veliko Rujno, priča slična. Netko je traku koja je označavala smjer prebacio u krivi smjer, pa je 5-6 prvoplasiranih zalutalo po velebitskim brdima, a Vukas pobijedio jer nije pratio traku, koju je njegov pomoćnik u toku trke preusmjerio. Zalutali su mnogi na toj trci.
- Godina 2002, trka, mislim Pristeg-Stankovci, organizator Vukas, pobjednik Vukas. Pošto mu se valjda nije dalo označiti stazu, svi trče u grupi do 2 km prije cilja i onda zajednički finiš. Međutim, Joso Perica je znao stazu (jer je iz Stankovaca) pa otišao naprijed i došao na cilj prvi. Vukas ga je diskvalificirao i sebe proglasio pobjednikom. O tom čovjeku bi se trebala snimiti nova Top-lista nadrealista!
Moke kaže:
Ima toga još:
- Neznam koja je godina bila, negdje oko '97. Polumaraton na Pašmanu, organizator Vukas, priča ista.
O tom čovjeku bi se trebala snimiti nova Top-lista nadrealista!
prošlo ljeto sam ovdje na forumu pitao za pašman polumaraton pa mi je mislim Shev rekao da bjezim od toga...
dalo bi se na tom V tipu magistrirati iz psihologije... i to cijeli jedan tim...
Zemljanin
13.09.2005., 12:05
Imate li vi sto konkretno protiv g. Vukasa - maratonca i neimara - ili samo navodite spletove nesretnih okolnosti koje su se nekim cudom povoljno rasplele po njega:zubo:
Blandona
13.09.2005., 12:12
Ma mismo samo jalnuski diletanti i stoka sitnog zuba.A Vukas je legenda Biogradskog sporta i Hrvatske atletike!Citiram jedan naslov u Slobodnoj Dalmaciji.On je godinama vec prosjecno jednom mjesecno u novinama ili na lokalnoj televiziji.Novinari vole takve tipove jer se oko njih dize prasina.A i zakuske znaju biti primamljive pa ti sutra napisi nesto protiv osobe koja te hrani!Tudjim novcem naravno.
victory_5
13.09.2005., 12:36
Uh... sta cu ja kod vas svega saznati...
Dobri ste... :top:
...ali zar se mozete vi koji toliko toga znate, pokrenuti neki protest, da sve izadje na vidjelo, jer izgleda da je stvarno polako vrijeme da i ostali vide sto se radi.
Ako se odlucite na to, zelim vam svu srecu na putu ka otkrivanju istine :top:
Victory
Bok!
Početnik sam u trčanju, imam 27 g.,do sada sam trčao rijetko, čisto rekreativno. Uvijek sam mogao neprekidno istrčati 30 min 5-6 km.
Sad sam odlučio češće trčati (3x tjedno). Međutim, nakon nekih 15-20 dana javila mi se bol u koljenu (pretpostavljam da sam naletio u neku rupu), inače trčim ili po nasipu ili po nogometnom igralištu u kvartu. Koliko vremena bi trebao sad odmoriti?
Koje tenisice za trčanje preporučujete? Vidim da ovdje na forumu ima puno iskusnih ljudi koji bi mogli pomoći savjetima stoga se i javljam. Hvala
pozdrav
:(
>> pauziraj dok ne prestane bol :D <<
to je najuniverzalniji savjet kad su ozljede u pitanju
ja ponekad trcim i uz bol, ako je mala i ako osjetim da nije rijec o necem strasnom, ali onda ne forsam ko inace, nego skroz polako.
kolko se ja sjecam svojih pocetaka tada sam najvise i bio izlozen ozljedama, zbog prenaglog povecanja mjesecne (i tjedne, dnevne) kilometraze. malo odmori, smanji pa nakon lakseg tjedna opet povecaj, malo. al ovo je mozda za Mokea, kako bi trebali izgledati poceci, koliko povecavati kilometrazu
-Shevchenko-
13.09.2005., 17:19
Nemoj pauzirat. Probaj vozit bicikl, ako boli -nemoj. Onda probaj malo plivat.
Uglavnom, nemoj se sasušit, keep movin!
:)
Blandona
13.09.2005., 20:29
ico zg kaže:
Bok!
Početnik sam u trčanju, imam 27 g.,do sada sam trčao rijetko, čisto rekreativno. Uvijek sam mogao neprekidno istrčati 30 min 5-6 km.
Sad sam odlučio češće trčati (3x tjedno). Međutim, nakon nekih 15-20 dana javila mi se bol u koljenu (pretpostavljam da sam naletio u neku rupu), inače trčim ili po nasipu ili po nogometnom igralištu u kvartu. Koliko vremena bi trebao sad odmoriti?
Koje tenisice za trčanje preporučujete? Vidim da ovdje na forumu ima puno iskusnih ljudi koji bi mogli pomoći savjetima stoga se i javljam. Hvala
pozdrav
:(
Ako ides trcati,dobro se zagrij prethodno pa zatim istegni,pogotovo vezu izmedju casice i potkoljenice i to tako da u stojecem stavu savijes nogu u koljenu,uhvatis stopalo rukom i povlacis prema gore.Ukoliko te boli nakon zagrijavanja-ODMARAJ!
Ledi tri puta na dan dok koza ne pocrveni.Ako zelis,pitaj dalje.Sretno.
Zemljanin
14.09.2005., 13:49
Drugovi i drugarice trkaci!
Imao bih i ja pitanje o ozljedama... doduse nesto banalnijim, ali ipak...
Imate li problema sa podlivima na vrhovima prstiju i pucaju li vam nokti? Imao sam kojekakvih "normalnijih" ozljeda - od problema sa patelama do Ahilove tetive... ali u zadnje vrijeme (cca 8 mjeseci) - "redovito" mi pucaju nokti - i to u 3 para razlicitih tenisica!??
Ima li ikakav nacin da se to sprijeci - i kao sto upitah - ima li tko slicnih problema i kako ih rjesava? I da - te gluposti su mi se dogadjale i u razgazenim tenisicama, ali i u novima??
Pozdrav
Blandona
14.09.2005., 15:06
[QUOTE]Zemljanin kaže:
[B]Drugovi i drugarice trkaci!
Imate li problema sa podlivima na vrhovima prstiju i pucaju li vam nokti?
__________________________________________________ _
Zemljanine,nosi carape koje nemaju ili imaju sto nevidljiviji rub preko prstiju.Uz to,nemoj jako vezati obucu.Izbjegavaj nizbrdicu dok ti to ne prodje!
Zemljanin
14.09.2005., 15:47
Blandona kaže:
[QUOTE]Zemljanin kaže:
[B]Drugovi i drugarice trkaci!
Imate li problema sa podlivima na vrhovima prstiju i pucaju li vam nokti?
__________________________________________________ _
Zemljanine,nosi carape koje nemaju ili imaju sto nevidljiviji rub preko prstiju.Uz to,nemoj jako vezati obucu.Izbjegavaj nizbrdicu dok ti to ne prodje!
Hvala, Blandona!
Meni je jedino cudno sto ja doista nista nisam promijenio niti u rezimu trcanja, niti sto se tice obuce i carapa (dobro, carape ipak mijenjam :D ), ni u rezimu ishrane, a i sve vrijeme trcim na ravnom - na asfaltiranoj trkackoj stazi...
Ne znam je li bitno pomenuti da mi je prvi problem s noktima bio u zimi i da doista nisam siguran je li se to mozda dogodilo i kao posljedica promrzavanja?
Inace, vodit cu racuna o svemu sto si navela, a doista si znam pojako zavezati znirance...
Jos 1X hvala i pozdrav:w
Zemljanin kaže:
Hvala, Blandona!
Meni je jedino cudno sto ja doista nista nisam promijenio niti u rezimu trcanja, niti sto se tice obuce i carapa (dobro, carape ipak mijenjam :D ), ni u rezimu ishrane, a i sve vrijeme trcim na ravnom - na asfaltiranoj trkackoj stazi...
Ne znam je li bitno pomenuti da mi je prvi problem s noktima bio u zimi i da doista nisam siguran je li se to mozda dogodilo i kao posljedica promrzavanja?
Inace, vodit cu racuna o svemu sto si navela, a doista si znam pojako zavezati znirance...
Jos 1X hvala i pozdrav:w
Možda su u pitanju i sportske gljivice... ne mora, ali i može imati veze s trčanjem (kao i s bilo kojim sportom). U određenom stadiju gljivice pređu s kože i počnu napadati nokte. Teško ih se riješiti, nužno obraćanje liječniku-dermatologu jer je potrebno gutati i neku kemiju, pobacati sve stare čarape, cipele... 100 čuda!
Ako je to...
Zemljanin
14.09.2005., 17:09
Moke kaže:
Možda su u pitanju i sportske gljivice... ne mora, ali i može imati veze s trčanjem (kao i s bilo kojim sportom). U određenom stadiju gljivice pređu s kože i počnu napadati nokte. Teško ih se riješiti, nužno obraćanje liječniku-dermatologu jer je potrebno gutati i neku kemiju, pobacati sve stare čarape, cipele... 100 čuda!
Ako je to...
Hvala, Moke!
Hmmm, ne znam... mozda bi mogao i biti u pravu, ali mi opet nije jasno da mi napada iskljucivo dva nokta... palac (bukvalno je tri puta napukao - ali poprecki... jednom i u korijenu) i onaj mali - i to na istoj nozi... a podlive imam na objema nogama...
Mislim da su fungiji da bi se prije nokti ljustili nego da pucaju? Ili ne mora biti? Btw, i nisam imao nikakvih "kemijskih" iliti dermatoloskih problema s kozom?!
Pozdrav
Zemljanin kaže:
Hvala, Moke!
Hmmm, ne znam... mozda bi mogao i biti u pravu, ali mi opet nije jasno da mi napada iskljucivo dva nokta... palac (bukvalno je tri puta napukao - ali poprecki... jednom i u korijenu) i onaj mali - i to na istoj nozi... a podlive imam na objema nogama...
Mislim da su fungiji da bi se prije nokti ljustili nego da pucaju? Ili ne mora biti? Btw, i nisam imao nikakvih "kemijskih" iliti dermatoloskih problema s kozom?!
Pozdrav
Onda vjerojatno nije. Može biti manjak (uvijek je u pitanju neki manjak ili višak) nekog vitamina ili minerala koji daje noktima elastičnost. Ipak bih se raspitao na pravom mjestu, jer je manjak prouzročio malu(?) štetu a može biti upozorenje pred neku veću.
U svakom slučaju, sumnjam da je zbog trčanja ili tenisica...
Zemljanin
14.09.2005., 17:41
Svejedno hvala vam na pomoci (mozda sam zaboravio pripomenuti da bi me svaki ozbiljniji nutricionista dao stirjeljati za primjer - naime jedem vise nego minimalne kolicine voca - nikako da steknem naviku)... ovime zatvaram svoj bolnicki karton, ali cu biti slobodan zagnjaviti vas ponovo kada se (a sigurno hoce) - pojavi nesto zbog cega cu vas trebati konzultirati:D
Zivi mi bili i puno kilometara pretrcali:w
opet sam postao tratincica... :D pokupio neku virozu, mozda je i jača prehlada.. počelo sa bolnim grlom pa malo začepljen nos i nakon 3-4 dana ostao samo suhi kašalj... tu i tamo nešto iskašljem... nije tragedija... danas trcao prvi put nakon 5-6 dana i nije bilo loše, možda se samo malo vise umorio, ali i tempo je bio jaci...
mjesecima se guštam kako cu si otrcati varazdin i loviti osobni.. e sad, moke, blandona, m-freak/ironije, da ste na mom mjestu bi li trcali? znam da bi mi lijecnik opce prakse rekao da ni u ludilu ne trcim jos 15 dana, ali to su samo doktori :D
mislim, idem ako se kašalj ne pogorša, ali me zanima vase mišljenje...
siljo kaže:
opet sam postao tratincica... :D pokupio neku virozu, mozda je i jača prehlada.. počelo sa bolnim grlom pa malo začepljen nos i nakon 3-4 dana ostao samo suhi kašalj... tu i tamo nešto iskašljem... nije tragedija... danas trcao prvi put nakon 5-6 dana i nije bilo loše, možda se samo malo vise umorio, ali i tempo je bio jaci...
mjesecima se guštam kako cu si otrcati varazdin i loviti osobni.. e sad, moke, blandona, m-freak/ironije, da ste na mom mjestu bi li trcali? znam da bi mi lijecnik opce prakse rekao da ni u ludilu ne trcim jos 15 dana, ali to su samo doktori :D
Dva povijesna primjera (jedan manje, drugi više):
1. Prije 5-6 godina sam imao jednu od najboljih, možda i najbolju, zimu. Pun kufer km, dosta u dionicama, puno dugačkih treninga etc. Jedva sam čekao prvu trku (1. kolo kros-lige). Ujutro na taj dan dobijem temperaturu i popizdim. No, ipak odlučim da ću otrčati. I bi tako... Otrčim odlično, osobni rekord itd... No, kad sam došao doma, počeli su problemi, koji su potrajali skoro cijelu godinu. Bolest mi se vraćala 7 puta, svaka 3 tjedna, završilo je s bronhitisom i sjebanim glasnicama. Umjesto najbolje, imao sam najgoru sezonu (do ove...).
2. Emil Zatopek se par dana prije olimpijade 1952. razbolio. Doktor mu je zabranio nastup i odlazak na igre. No, Zatopek se sam liječio čajevima i ipak otišao na olimpijadu. A tamo se desilo nešto što se više nikada neće desiti: zlato na 5km, na 10km i na maratonu (prvi put ga trčao).
Bez želje da uspoređujem sebe i Zatopeka, zaključujem da je teško biti pametan. Tj. pametno bi bilo ostati doma, ali pametno je ponekad i biti lud. Pa ti budi sad pametan!
Hm, nisam ti baš pomogao...
m-freak
14.09.2005., 21:55
siljo kaže:
Suhi kašalj je znak da nije bilo nikakve bakterijske upale , nego virusna...no to može biti primjer tzv. atipične upale pluća(koje prebolimo i nekoliko puta na godinu)
Sto bi zahtijevalo samo malo duzi odmor.
pitanja su 2: (što reče i Moke):
1. da li ti Vž neće još više naškoditi
2.da li ćeš u toj rekovalescentnoj (vi'd kao lijepa riječ, faza oporavka) moći ići svoj osobni-sjeti se Blanke Vlašić, isto takva virozica, a veliki utjecaj na rezultat
Ja bih (uz tešku muku) odogdio rekord za Starek.Ziher je ziher!!
A u Vž dođi, sjedni, popij nešto.uživaj u atmosferi i još više se nabrijavaj.
:W
frančesko
14.09.2005., 22:02
Koji je ovo kuac? Efing MATRIX! Svi ste doktori odjednom! Sviđa mi se Blandonin plastično-fantastični opis najuobičajenije vježbe istezanja! Dok ti koza ne pocrveni? Kak znaš da frajer drži koze, jeb'o te?!? Zemljanine, tvoja dijagnoza je jasna: UMIREŠ! A u ostavci ti je mozak!
Blandona
14.09.2005., 23:25
Šiljo ako imaš temperaturu ne trči!
Frančesko,kupi,posudi ili ukradi par pornića i ostavi pametne ljude da se bave onim o čemu ti nemaš pojma.Sad očekujem nešto neuobičajeno.Što reko M.Dolenec:Budali je sinula ideja,pauza u gluposti!
Zemljanin
15.09.2005., 07:20
frančesko kaže:
Zemljanine, tvoja dijagnoza je jasna: UMIREŠ! A u ostavci ti je mozak!
Da umirem - znam... od rodjenja... svi mi... hmmm da...
A da ti pokusas naci donatora mozga... ali nemoj birati - uopce nemoj birati!?
frančesko kaže:
Koji je ovo kuac? Efing MATRIX! Svi ste doktori odjednom! Sviđa mi se Blandonin plastično-fantastični opis najuobičajenije vježbe istezanja! Dok ti koza ne pocrveni? Kak znaš da frajer drži koze, jeb'o te?!? Zemljanine, tvoja dijagnoza je jasna: UMIREŠ! A u ostavci ti je mozak!
hej fraMčesko... :W
wes craven
15.09.2005., 11:06
Nešto čitam vaše postove o tenisicama... Ja imam 7-8 godina stare adidas tenisice. Svojevremeno najjeftinije u dućanu, prilično razgažene,uložak nikad ravnomjerno rasporedjen, Iz Tajlanda. Desna noga mi, kako se ono kaže, jako pronira. I odlučio sam da ih neću mjenjat dok se ne raspadnu ili dok me ne počne nešto bolit. A kad budem kupovao nove, kupit ću opet adidas iz Tajlanda isti broj... Razlog je jednostavan. Ništa me nikad ne boli, nokti mi ne otpadaju, nemam gljivice. Taman posla da sad kupim neke fancy pa da me odjednom sve počne zatezat... Btw, trčim 30tak kilometara tjedno otprilike pola godine a ovaj tjedan će biti i 50tak - sve zahvaljujući motivaciji dobijenoj ovom temom na forumu. Zarazio me vaš entuzijazam.
-Shevchenko-
15.09.2005., 11:13
wes craven kaže:
Nešto čitam vaše postove o tenisicama... Ja imam 7-8 godina stare adidas tenisice. Svojevremeno najjeftinije u dućanu, prilično razgažene,uložak nikad ravnomjerno rasporedjen, Iz Tajlanda. Desna noga mi, kako se ono kaže, jako pronira. I odlučio sam da ih neću mjenjat dok se ne raspadnu ili dok me ne počne nešto bolit. A kad budem kupovao nove, kupit ću opet adidas iz Tajlanda isti broj... Razlog je jednostavan. Ništa me nikad ne boli, nokti mi ne otpadaju, nemam gljivice. Taman posla da sad kupim neke fancy pa da me odjednom sve počne zatezat... Btw, trčim 30tak kilometara tjedno otprilike pola godine a ovaj tjedan će biti i 50tak - sve zahvaljujući motivaciji dobijenoj ovom temom na forumu. Zarazio me vaš entuzijazam.
:O :O :O :O :O
si ti lud? 7-8 godina? o majko... pod hitno po nove!
sjebat ćeš si svaki tetivu i košćicu!
po nove iz ovih stopa!
:D "...dok me ne pocne nesto boljeti"
a zasto lijeciti kad mozes sprijeciti? ako su im djonovi potroseni onak na peti sa strane pa ti stopalo rotira prema van definitivno ces zaraditi neku ozljedu, a to ti ne treba
slazem se da trebas kupiti nove za trcanje, iz ovih stopa
wes craven
15.09.2005., 12:13
a zasto lijeciti kad mozes sprijeciti? Moja logika je da će me prvo početi nešto malo bolit, pa da ima vremena za reagirat. Tj ne mogu se odmah dosta zeznut. A nove patike su novi rizik. Osim toga, ne trčim skoro nikad brzo. No cijenim vaše mišljenje, pošto definitivno imate više iskustva.
Schevchenko, da su žensko, pitao bi te hoćeš mi lijepit nokte kad otpadnu u novim patikam. Ovako ništa. Ma kupit ću si neke za iduću sezonu.
Blandona
15.09.2005., 20:39
wes craven kaže:
Moja logika je da će me prvo početi nešto malo bolit, pa da ima vremena za reagirat. Tj ne mogu se odmah dosta zeznut. A nove patike su novi rizik. Osim toga, ne trčim skoro nikad brzo. No cijenim vaše mišljenje, pošto definitivno imate više iskustva.
Schevchenko, da su žensko, pitao bi te hoćeš mi lijepit nokte kad otpadnu u novim patikam. Ovako ništa. Ma kupit ću si neke za iduću sezonu. Ne mora znacit da ce doc polako a i ako dodje lagano,obicno se to skuplja mjesecima i traje dugo.I nikad ne znas kad ce.
da ne spominjemo da nikad nije zgodan trenutak otici do nekog udaljenog ducana koji ima omiljene tene, pa se to stalno odgadja a trci se uvijek kad padne na pamet. i cesto bude, kad zaboli, "ma proci ce". ideja je da se ne ponavljaju tudje greske. kad sam ja pocinjao sa maratonom nisam imao nikog za pitati niti forum za procitati iskustva drugih. pa sam slijedio istu logiku naseg novog citaoca. i isprobao sve ozljede nogu. i bespotrebno se mucio sa pauzama i ponovnim vracanjima u kondu. a nokti mi nikad nisu otpali zbog novih tenisica (mislim kakve bi to bile onda da mi trgaju nokte ?) nego od silnih kilometara, narocito nizbrdica kad mi tuku prsti u vrh tenisice, ili na ultrama kad mi stopalo nabubri za broj vece
goredolje
16.09.2005., 13:15
wes craven kaže:
Moja logika je da će me prvo početi nešto malo bolit, pa da ima vremena za reagirat. Tj ne mogu se odmah dosta zeznut.
Logika ti kriva. Neko ti vec rece da kad zaboli nikad ne znas kad ce proci.
Inace ja sam prije "novih" tenisica stare koristio jedno 4 godine ful fulova i nisam nis kuzio. U to doba me od trcanja nije nista bolilo osim sto sam znao imati jake upale donjih dijelova listova (dobro, dobro i dvije ozljede iliotibijalne).
No ipak sam kupio nove.
Igrom slucaja trebalo je jedan treningic odraditi u starima. Kad sam ih ponovo obukao shvatio sam da je to kao da trcim bos :(
wes craven
16.09.2005., 13:23
Igrom slucaja trebalo je jedan treningic odraditi u starima. Kad sam ih ponovo obukao shvatio sam da je to kao da trcim bos znaci kad si nabavim nove, odmah cu trcat brze, vise... Hala na savjetima.
wes craven kaže:
znaci kad si nabavim nove, odmah cu trcat brze, vise... Hala na savjetima.
ne, odmah ces trcat udobnije i neces šorat tijelo sou kold mikrostresom koji te moze tako nacet da ces za koju godinu prognozirat promjenu vremena i bez kristalne kugle...
samo promijeni tenisice :)
Što se tiče ultramaratona od Zagreba do Vukovara mogu reći da je to zaista poseban doživljaj koji još nisam doživio ni na jednoj drugoj utrci. Stvarno nešto fantastično. Dakle ukratko, prvi dan smo trčali do Ivanić Grada 53 km s time da smo do Sesveta išli svi zajedno laganim tempom. Bilo nas je 16 ukupno. Prvi je dan bio najlakši i svi smo ga uspješno odradili. Odmah smo imali proglašenje, klopu i spavanje nažalost gdje drugdje nego u j*** đačkom domu...sve je jasno...razulareni klinci, prekratki kreveti, četverokrevetne sobe i sve kaj ide s tim...i otrovna voda pa smo svi dehidrirali jer u dućanu nema za kupiti flaširane...i nije bilo večere pa smo bili gladni...ali dobro, sve ostalo je bilo super. Prije spavanja opća razmjena andola, polar ice-a, deep shita i sličnih gluposti i naravno psihičko nabrijavanje za sutra.
Drugi dan je bilo Ivanić Grad - Novska, 73 km. Osobno mi se čini da mi je to bila najkvalitetnija trka u životu i svakako jedna od najdražih. I opet se potvrdio onaj ultramaratonski fenomen da se zadnjih pet kilometara poludi...stvarno nevjerojatno! Najveći nedostatak je što nema nikakvih staza sa strane nego cijelo vrijeme trčimo po asfaltu. Okrijepne stanice su jako dobro postavljene, otprilike svaka tri kilometra. Dečki iz HOS-a i suci su stalno cirkulirali naprijed - natrag, pitali nas trebamo li što, policija je regulirala promet, u svakom slučaju izvrsno organizirano. A što se tiče voženja trkača (bilo je komentara prije) mislim da nije bilo nikakve šanse da bi se netko vozio! Suci su jedno 5-6 puta zapisivali brojeve a auti organizatora su stalno kružili i čini mi se nevjerojatnim tako nešto. Spornog Jelavića nije bilo ali bez obzira teško bi prošlo švercanje uz takvu kontrolu.
Poslije trke smo išli u neko prenoćište, naravno isto četverokrevetne sobe, bez jastuka, pa hrkanje cijelu noć i takve sitnice, al dobro kaj se može. Kljukanje mioflexima, ibuprofenima, andolima, vitaminčinama, pa deep freeze, bivacyn... ali može li to pomoći kod takvih dužina? Teško.
Treći dan, Novska - Slavonski Brod, 102 km. Za mene i posljednji, pretrčao sam simbolički 50 metara i to je bilo to. Nažalost ozljede čine svoje..evo što mi se dogodilo: jako sam nabio stopalo zbog silnog asfalta i sad mogu stati jedino na prste desne noge, palac na nozi uopće ne osjećam, imam dva žulja, upaljene i naotečene tetive prednjih tibijalnih mišića, bicepsa femorisa i iliotibijalnih traktusa, jaku bol u oba koljena isto zbog nabijanja, naotečeni desni gležanj i bol u križima. I jako mi je teško zbog odustajanja, otpalo nas je troje, nadam se da će svi ostali uspješno doći do cilja. Mislim da je glavni razlog svemu stare istrošene tenisice, nažalost nemam previše iskustva u opremi za ultramaratone. Koliko sam vidio, dva favorita su svaki dan mijenjali tenisice i to dosta teške, kaže da imaju 800 grama...
Još jednom svaka pohvala za trku i jedva čekam slijedeću godinu!
tko su ta dva favorita? flajs, lanjski pobjednik i ko jos? nesto mi je pricao da stize neki Rus koji je rasturio Cazmu, jel to taj drugi? nigdje nisam nasao rezultate ili izvjestaje sa trke, na udhos webu nema nista, ako znas da negdje ima javi
seti kaže:
tko su ta dva favorita? flajs, lanjski pobjednik i ko jos? nesto mi je pricao da stize neki Rus koji je rasturio Cazmu, jel to taj drugi? nigdje nisam nasao rezultate ili izvjestaje sa trke, na udhos webu nema nista, ako znas da negdje ima javi
Favoriti su Flajs i Rakipović. Trebali su doći dva Poljaka i Nijemac ali su se predomislili tako da su samo domaći maratonci nastupili.
Što se rezultata tiče:
1. dan :
1) Habuš 4:08
2) Flajs 4:08
3) Ja 4:10
4) Rakipović 4:16
5) Stanić 4:20
6) Džomba
7) Cindori
8) Škevin
9) Aničić
10) Štrbac
11) Dokuš
12) Dmitrašinović
13) Krofl
14) Hodak
15) Kovač
16 i 17) neki dečki iz Imotskog, ne sjećam se prezimena
Za drugu polovicu nisam najsigurniji u poretku, prvih 8 štima.
2. dan:
1) Flajs 5:28
2) Ja 5:36
3) Rakipović 6:18
4) Habuš 6:20
5) Cindori
6) Džomba
7) Štrbac
8) Škevin
9) Dokuš
10) Hodak
11) Kovač
12) Krofl
13) Onaj iz Imotskog
Odustali: Stanić, Aničić, Dmitrašinović i taj iz Imotskog (Mario neki).
frančesko
25.09.2005., 11:18
I kaj sad? Nakon što si odustao - kurčina! Nema više apdejtanja?!?
frančesko kaže:
I kaj sad? Nakon što si odustao - kurčina! Nema više apdejtanja?!?
Ne nego ne znam poredak za 3. do 5. dan. Znam jedino ukupno da je Flajs prvi, Rakipović drugi a Džomba treći. Bravo Džomba, svaka čast!
Blandona
26.09.2005., 18:06
http://www.hrv.hr/newportal/vijesti/vijest.php?clanak=9405
Evo,koga zanima više o tom ultramaratonu.
Brzy kaže:
Nažalost ozljede čine svoje..evo što mi se dogodilo: jako sam nabio stopalo zbog silnog asfalta i sad mogu stati jedino na prste desne noge, palac na nozi uopće ne osjećam, imam dva žulja, upaljene i naotečene tetive prednjih tibijalnih mišića, bicepsa femorisa i iliotibijalnih traktusa, jaku bol u oba koljena isto zbog nabijanja, naotečeni desni gležanj i bol u križima...
i jedva čekam slijedeću godinu!
I tko kaže da trčanje nije mazohizam?
Jel zna netko kakvog dobrog ortopeda privatnika a da nije preskup?
Ovo kaj rade naše bolnice je jad i sramota. Danas se hoću naručiti za običan pregled kod ortopeda na Šalati i kaže da dođem u veljači 2006. Jel oni to rade budale od nas ili šta?
Zovem bolnicu Merkur - u prosincu. Zovem Sveti Duh - u prosincu.
Ne bi se čudio da dođe čovjek sa infarktom i da ga naruče za tri mjeseca.
Treba mi netko pregledati noge jer bol ni malo ne prestaje.
Brzy kaže:
Jel zna netko kakvog dobrog ortopeda privatnika a da nije preskup?
Ovo kaj rade naše bolnice je jad i sramota. Danas se hoću naručiti za običan pregled kod ortopeda na Šalati i kaže da dođem u veljači 2006. Jel oni to rade budale od nas ili šta?
Zovem bolnicu Merkur - u prosincu. Zovem Sveti Duh - u prosincu.
Ne bi se čudio da dođe čovjek sa infarktom i da ga naruče za tri mjeseca.
Treba mi netko pregledati noge jer bol ni malo ne prestaje.
Dobrog i jeftinog? To je isto ko da pitaš jel' ti neko može namjestiti Shakiru... za 50 kuna.
U bolnicu si se trebo naručit onog dana kad si odlučio trčati Zagreb-Vukovar. Sad bi bio na redu...
emiliano
29.09.2005., 07:55
Pozdrav cijeloj ekipi !
tek sam nedavno otkrio ovaj forum, ali se nisam htio javljati dok
nisam sve pročitao!
Sve je super !
Evo jednog pitanja : imam problema sa bolovima u križima, koji su
najgori nakon odrađene dužine .
Ima li neko sličnih problema/iskustva s tim? Osim onog uobičajenog ( izbjegavati tvrde podloge, nabaviti dobre tenisice i sl.)
emiliano kaže:
Pozdrav cijeloj ekipi !
tek sam nedavno otkrio ovaj forum, ali se nisam htio javljati dok
nisam sve pročitao!
Sve je super !
Evo jednog pitanja : imam problema sa bolovima u križima, koji su
najgori nakon odrađene dužine .
Ima li neko sličnih problema/iskustva s tim? Osim onog uobičajenog ( izbjegavati tvrde podloge, nabaviti dobre tenisice i sl.)
vjerojatno bi pomogli kvalitetni ulošci u dobrim tenisicama... posjeti ortopeda, po mogucnosti sportskog....
-Shevchenko-
29.09.2005., 10:47
Moke kaže:
U bolnicu si se trebo naručit onog dana kad si odlučio trčati Zagreb-Vukovar. Sad bi bio na redu...
uffff........
-Shevchenko-
29.09.2005., 10:48
Moke kaže:
I tko kaže da trčanje nije mazohizam?
Trčanje nije mazohizam, oni koji trče su mazohisti ;)
very special
29.09.2005., 10:52
Moke kaže:
Dobrog i jeftinog? To je isto ko da pitaš jel' ti neko može namjestiti Shakiru... za 50 kuna.
Koja pomoć, nevjerojatno. :rolleyes:
Blandona
29.09.2005., 11:15
Emiliano,ojačaj trbušne i mišiće donjeg dijela leđa.
emiliano
29.09.2005., 13:09
siljo kaže:
vjerojatno bi pomogli kvalitetni ulošci u dobrim tenisicama... posjeti ortopeda, po mogucnosti sportskog....
da, to se spremam već dugo, pa nikako ...
emiliano
29.09.2005., 13:14
Blandona kaže:
da, da, znam, radim neke vježbe, koje sam naučio na fizikalnoj,
ali ne baš redovito, nemam baš puno slobodnog vremena, a radije ga iskoristim za trčanje.
Ipak hvala, svi tupe vježbe, vježbe, valjda je to jedino ...
emiliano
29.09.2005., 13:51
Blandona kaže:
pa, nešto vježbam, ali ne da mi se baš redovito, jer ono malo slobodnog vremena rađe trčim, da, trebalo bi više vježbati ...
emiliano
29.09.2005., 13:54
:eek:
Uuuups !
Mislio sam da onaj prvi odgovor Blandoni nije "prošao"
very special kaže:
Koja pomoć, nevjerojatno. :rolleyes:
Brzog sam dvije godine savjetovao (da ne velim trenirao), međutim, za razliku od trkačkog talenta, nema nikakvog talenta za slušanje...
U njegovoj kranjoj fazi artroze kukova gotovo da nebi uopće smio više trčati (to mu svi doktori kažu, "al' ko ih jebe") ili bi barem morao biti krajnje restriktivan, što sam mu i savjetovao... U zadnja dva mjeseca trčao je jedine tri trke koje nije smio trčati ("Staza 19", "Sljemenski maraton", "Žumberak") zato jer imaju najgore nizbrdice od svih hrvatskih trka i pritisak na njegove potrošene i izglodane kukove je stravičan. I sa svake odlazio šepajući... Na kraju je to sve začinio ultramaratonom na koji nije smio ni pomisliti. Najbolja stvar u cijeloj priči je da Brzy studira medicinu i sve mu je jasnije nego tebi i meni skupa na kvadrat.
Pa ako mu već nisam pomogao dobronamjernim savjetima jer mu očito ne sjedaju, možda mogu dobronamjernim uvredama, ako ništa više, ono barem da ga spriječim da sljedeće godine ponovo juriša na Vukovar...
No, ajde pomogni mu ti, nađi mu jeftinog i dobrog ortopeda... Ili će se tvoj dobronamjerni angažman i dalje svoditi na cinične komentare drugih cinika.
-Shevchenko- kaže:
Trčanje nije mazohizam, oni koji trče su mazohisti ;)
Dubokoumno...:zvrko:
Našalost s ortopedima je katastrofalna situacija. Odi kod fizijatra, na Sv. Duhu se ne čeka uopće dugo. Dr. Dubravčić ti je OK, makar ćeš dobiti možda jezikove juhe.
Moke kaže:
Brzog sam dvije godine savjetovao (da ne velim trenirao), međutim, za razliku od trkačkog talenta, nema nikakvog talenta za slušanje...
U njegovoj kranjoj fazi artroze kukova gotovo da nebi uopće smio više trčati (to mu svi doktori kažu, "al' ko ih jebe") ili bi barem morao biti krajnje restriktivan, što sam mu i savjetovao... U zadnja dva mjeseca trčao je jedine tri trke koje nije smio trčati ("Staza 19", "Sljemenski maraton", "Žumberak") zato jer imaju najgore nizbrdice od svih hrvatskih trka i pritisak na njegove potrošene i izglodane kukove je stravičan. I sa svake odlazio šepajući... Na kraju je to sve začinio ultramaratonom na koji nije smio ni pomisliti. Najbolja stvar u cijeloj priči je da Brzy studira medicinu i sve mu je jasnije nego tebi i meni skupa na kvadrat.
Pa ako mu već nisam pomogao dobronamjernim savjetima jer mu očito ne sjedaju, možda mogu dobronamjernim uvredama, ako ništa više, ono barem da ga spriječim da sljedeće godine ponovo juriša na Vukovar...
Mogu li nešto reći u svoju obranu?
Na ultramaraton sam se odlučio radi grčeva i bolova u području jetre, zbog čega još od Gorice ne mogu završiti nijednu trku a da pet puta ne stanem. Stvar je u brzini, ne mogu raditi ništa brzo jer me onda love grčevi. Zato mi je sad jedino realno bilo trčati nešto dugačko i sporo, a to je upravo ultramaraton.
Stazu 19 i Divlje svinje nisam šepao nego stajao zbog grčeva, a Žumberak sam trčao s 39 temperaturom, dakle ništa zbog kukova.
A mene manje muče kukovi dok trčim nego dok pauziram.
Dakle ne vidim ni jedan razlog zašto bih slušao doktore koji nemaju pojma.
Eto npr. bio sam kod jednog privatnika danas, kaže da mi se artroza proširila i na koljena. Nek ide artroza u p.m. što se mene tiče, ja trčim do invalidskih kolica ako treba... pa i u njima.
Daj ne budi divlji i napravi što sam ti rekla, jebeš doktore i njihova mišljenja, naravno da ćeš trčati i dalje.
Ja ti se bavim baš koljenima, to se da srediti.
Za grčeve probaj izotonik + magnezij + aspirin.
Blandona
30.09.2005., 21:53
Brzy,jel te zanima kako se osjeca netko ko je cetrdesetak puta operiran?Ako nastavis ovako,znat ces kako mi je!
lahor kaže:
Daj ne budi divlji i napravi što sam ti rekla, jebeš doktore i njihova mišljenja, naravno da ćeš trčati i dalje.
Ja ti se bavim baš koljenima, to se da srediti.
Za grčeve probaj izotonik + magnezij + aspirin.
Kak misliš baviš se koljenima? Jesi završila medicinu ili ti to nešto alternativno?
Pretpostavljam ovo drugo - probao sam ja i s raznim biljnim mastima od travara ali niš od toga, to samo lijepo zvuči ali nažalost ne djeluje...
A za grčeve - ne vjerujem da bi to pomoglo, pisalo mi je u nalazu nekakve displazije jetre, uvećena slezena, Gilbertov sindrom i kaj ja znam kaj još... to su sve njihove izmišljotine. Mislim da za te grčeve treba samo ojačati trbušnjake i da je to onda to. To mi je reklo dosta ljudi samo nikako da se prisilim na vježbanje, pogotovo sad dok pauziram.
alternativa postoji, ako ne budeš mogao trčati. daljinsko plivanje. maraton je maraton, ne? :) mene ce vjerojatno davno slomljene, a odnedavno opet aktualne, kosti u stopalu uskoro poslati u penziju kaj se trcanja tice pa se vec vidim u tim vodama. vidi mi se da i tebe ceka slicna sudbina, s obzirom na popis boljki kojim bi i Jeremiju zadivio :zubo:
Jebiga, doktori su toliko glupi da nisu u stanju izliječiti jednu običnu hipohondriju...
Brzy kaže:
Kak misliš baviš se koljenima? Jesi završila medicinu ili ti to nešto alternativno?
Pretpostavljam ovo drugo - probao sam ja i s raznim biljnim mastima od travara ali niš od toga, to samo lijepo zvuči ali nažalost ne djeluje...
A za grčeve - ne vjerujem da bi to pomoglo, pisalo mi je u nalazu nekakve displazije jetre, uvećena slezena, Gilbertov sindrom i kaj ja znam kaj još... to su sve njihove izmišljotine. Mislim da za te grčeve treba samo ojačati trbušnjake i da je to onda to. To mi je reklo dosta ljudi samo nikako da se prisilim na vježbanje, pogotovo sad dok pauziram.
Bavim se rehabilitacijom mišićno-koštanog sustava, konkretno najviše koljena. Viši fizioterapeut.
No, nije bitno gdje, ipak mi je stalo do diskrecije.
lahor kaže:
Bavim se rehabilitacijom mišićno-koštanog sustava, konkretno najviše koljena. Viši fizioterapeut.
No, nije bitno gdje, ipak mi je stalo do diskrecije.
Onda sigurno znaš gdje se ne čeka dugo... reko mi je da moram na fizikalnu za kukove, koljena i stopala... iako mislim da je to drek, to dobro zvuči ali ništa ne koristi..bio sam već na brdo tih magneta, lasera i sličnih gluposti i tak nije niš pomoglo nego je prošlo samo od sebe.
Na Sv. Duhu se ne čeka dugo, već sam ti napisala. I možeš dobiti relativno (ali relativno) profesionalnu uslugu (za razliku od ostatka fizikalnih prek hzzo-a u zagrebu koje su šaka jada i klimakteričnih baka).
Magneti, laseri i strujice su goli k. To je moje osobno mišljenje.
emiliano
04.10.2005., 10:48
Pozdrav svima !
Evo vam jedne vruće teme, da malo, zaboravimo na ozljede o kojima se u zadnje vrijeme puno piše.
Puno se pisalo na ovom forumu o tome kako, koliko, što trenirati
pa je nekako prevladalo mišljenje da kiliometara nikad previše
( Moke ), koliko vidim, većina vas trči svaki, ili skoro svaki dan,
neki i po 100, 150 ili više tjedno :eek:
Uglavnom, prevladava zaključak da je 99% uspjeha (rezultata)
rad (trening) a 1% sve ostalo (Tjel.predispozicije odnosno, nekad
smo govorili talent).
Nije li taj "talent" možda ipak malo podcijenjen ?
Evo vam jedan primjer :
Moj frednd je u životu istrčao samo jedan polumaraton i postigao
rezultat 1:25:sitno ! Trčao je u kupaćim gaćicama i pamučnoj
majici jer nije trkač.
Ali to nije sve :
- prije toga najveća istrčana dužina u komadu mu je bila 14 km.
- u tom momentu imao je 45 godina
- nije baš neka "figura" ima cca 175 cm, i kad je u top formi ( valjda je tada bio), 73 kg.
- staza nije bila ravna, a bogami mnogi kažu da nije ni lagana.
Je li to normalno ?
:confused:
emiliano kaže:
Je li to normalno ?
:confused:
to je pitanje za modru lastu? :D
nisi napisao da li se covjek bavio nekim drugim sportom... bicikl, plivanje, nogomet... šah... u svakom slucaju, brzo...
Brzy kaže:
Mogu li nešto reći u svoju obranu?
Zato mi je sad jedino realno bilo trčati nešto dugačko i sporo, a to je upravo ultramaraton.
uh brzy, naletio sam ti na blog i ne cini mi se da si na Vukovar trcao sporo... barem ne drugi dio prve etape... hold your horses....
lahor kaže:
Pa što onda preporučuješ? Ako odem tamo vjerojatno će me poslati baš na to.
Pa taj dio otrpiš (ili se dogovoriš da se to preskoči), to je ionako manji dio terapije, a pokazat će ti neke vježbe od kojih bi moglo biti koristi.
emiliano
05.10.2005., 09:41
siljo kaže:
to je pitanje za modru lastu? :D
nisi napisao da li se covjek bavio nekim drugim sportom... bicikl, plivanje, nogomet... šah... u svakom slucaju, brzo...
Zašto za modru lastu ?
Pa, ne znam za šah, ali bavio se pomalo svačim, ronjenjem,
malim nogometom, ali ono, subotom s ekipom, pa poslije pivica.
Inače te godine je bio zagrizao za triatlon, ali ponavljam,
njegovi tipični treninzi su bili tipa : otrči 3 km do teretane,
ubije se tamo, i onda otrči nazad .
:w
Shadowfax
05.10.2005., 12:19
lahor kaže:
Viš,a mene je struja spasila. :misli:
zg maraton, nedjelja, ide jos netko? ja cu na 42 pa kud puklo
ispricavam se ako sam offtopic :rofl:
Blandona
05.10.2005., 23:06
Ekipa,tko je trenirao,trenirao je,zadnja dva dana pred maraton odmorite.Nista izgubiti necete a biti cete svjezi.
Blandona
05.10.2005., 23:07
Dodatak:ako idete polumaraton ili10 km,onda dan prije odmor.
seti kaže:
ispricavam se ako sam offtopic :rofl:
dobar! :D
ja idem, ali još ne znam na kol'ko... trcao bi sad u zagrebu i 2 tjedna kasnije u ljubljani... 21-42 ili 42-21.... vidjet cu jos, po inspiraciji...
nego, kako funkcioniraju prijave? može se prijaviti u subotu na trgu ili samo TELEFONSKI u ZAS-u?
vjerujem da moze i samo direktno se pojaviti na Trgu, tak sam jedne godine samo usetao u hotel Operu bez prethodne najave. ali mislim da organizatoru pomaze ako se nazove prije, barem njihovim zivcima, mozda se pitaju jel bu ko dosao. ja sam se prijavio telefonski jer sam htio pitati i za trasu, buduci nesto ne stima sa kartom na webu ZASa. nije mi zao kaj je Jarun ispao jer me tam svaki put gadno propuhalo, samo mi je malo zao za breg prema Mihaljevcu. ali dobro je i ovak, Trg-Dubrava-Trg-Crnomerec -Trg pa tako jos jednom za 42, barem cemo se malo (5 puta) sminkati po Trgu, mozda nas ovaj put neko bude cak i bodrio, dobar je to potez za podizanje interesa gradjana.
rado se sjecam uvijek one Robijeve nocne desetke po strogom centru, samo na njoj je postojala publika u pravom smislu rijeci (najvise na Cvjetnom trgu) i to je bilo jako poticajno za trkace. ja bi se u svakom prolazu prek Cvjetnog i Trga zaletio ko divlji pa onda iza ugla u Praskoj ispustio dusu. u svakom prolazu ljudi bi rekli vau gle ovog pa taj ih sve siba za puni krug, a onda bi se pitali pa kak sam uvijek na istom mjestu kad tak jurim :zubo:
-Shevchenko-
06.10.2005., 08:11
Blandona kaže:
Ekipa,tko je trenirao,trenirao je,zadnja dva dana pred maraton odmorite.Nista izgubiti necete a biti cete svjezi.
Pa i zadnja dva tjedna je kasno... Što se napravilo - napravilo.
Iako znam jednog luđaka koji par dana prije čazme trči dužinu te iste i na kraju ima jako dobar rezultat. To me uvijek patilo, kako, zašto..
Tko zna, možda bi imao bolji rezultat da je odmarao..
m-freak
06.10.2005., 09:46
Brzy kaže:
Pa što onda preporučuješ? Ako odem tamo vjerojatno će me poslati baš na to.
ja ti preporučujem da učiš histu, da dobiš 5 ,postaneš demos, kasnije znanstveni novak, docent i profesor i da posvetiš život izučavanju hondrocita i njihovoj regeneraciji.
jerbo artroza prestati neće, zasad se hrskavica sama od sebe ne regenerira,a još nisu smislili način kak da ju regeneriraju.
Janica i njezino presađivanje hrskavice je realnost, no to su manja oštećenja i ispod ima hrskavice na koju se može presaditi nova.
kod artroze je gola kost.
daj se malo posveti faksu i šire od zadanih tema i seminara ttrenutačnih.pročitaj malo o fizikalnoj terapiji,ortopediji i ostalome što čini tvoju trenutačnuživotnu okupaciju.
uostalom na putu si da postaneš doktor...
kritiziraš medicinu(i to je ok dok su kritike konstruktivne),al nije problem samo u medicini , nego u tvom neprihvaćanju realnog stanja.
imaš artrozu.
doktori kažu da ne bi smio uopće trčati, s druge strane ti želiš trčati ko da si zdrav ko dren.
istina je negdje u sredini.
al treba sjest, ohladiti se i razmisliti.
A)koje mi je stanje?
B) što DA radim da se poboljša, a što NE da se ne pogorša?
C) i raditi na tome.
što se stuje magnetića i ostalog tiče..dijelim mišljenje da je to goli k...zapravo samo trenutno ukloni bol,ali ne mijenja na stvari.
vježbice, gimnastika, i kinezioterapija pomažu kao i znanost tipa biomehanike, genetike,ergonomije..
medicinar si i trkač. razumiješ obje populacije pa se založi da u budućnosti ispraviš ono što misliš da nije dobro u odnosu struke prema sportskim ozljedama.
imaš idealnu priliku.
pozdrav
dobro te isamarao nas doktor, a brzy?
fakat nemas ispriku ako se unistavas a trebao bi bas ti dobro razumjeti sto si radis. osim ako si mazohist i tezis nastupu na paraolimpijadi u recimo maratonu u kolicima onda ok
-Shevchenko-
06.10.2005., 09:59
A šta ga svi pilite? Pustite čovjeka, ne može ga nitko promijeniti, takav je i gotovo.
m-freak, odlično! samo da ne bude bisere...... .......
inače pokrenuta je www.adventure-sport.net. pogledaj, ako već nisi :-)
Blandona
06.10.2005., 11:56
siljo kaže:
dobar! :D
ja idem, ali još ne znam na kol'ko... trcao bi sad u zagrebu i 2 tjedna kasnije u ljubljani... 21-42 ili 42-21.... vidjet cu jos, po inspiraciji...
nego, kako funkcioniraju prijave? može se prijaviti u subotu na trgu ili samo TELEFONSKI u ZAS-u?
Ako zelis trcati u Zagrebu i Ljubljani,tada ti svakako preporucujem 21 u Zagrebu pa ako bas zelis 42 u Ljubljani,mada bih ja isao 21 oba puta jer bi trebalo apstinirati od trke onoliko dana koliko je bilo kilometara u prethodnoj.Sretno.
m-freak
06.10.2005., 14:05
pavla kaže:
m-freak, odlično! samo da ne bude bisere...... .......
inače pokrenuta je www.adventure-sport.net. pogledaj, ako već nisi :-)
vidio sam,vidio! izvrstan je i napokon nešto pravo u CRO
jel trebaju nekog za pisati ovakvog profila...?
@brzy
samo ti dobro želim komentarom,a opet ti želim da nastaviš s onim što voliš..
@seti:sjedi 1! i ti ulaziš pod komentare za brzog:)))))
emiliano
06.10.2005., 14:11
[B]vidio sam,vidio! izvrstan je i napokon nešto pravo u CRO
jel trebaju nekog za pisati ovakvog profila...?
Zar nisi ti napisao ono o vodi ?
m-freak! zezaš? tvoj članak je već tamo. pametan i poučan...:-)))
m-freak kaže:
@seti:sjedi 1! i ti ulaziš pod komentare za brzog : )))))
:o ja imam samo strgane metatarzalne kosti u stopalu, ni blizu ovom Jeremiji :o
m-freak
06.10.2005., 20:40
o vodi..jesam.
m-freak
06.10.2005., 20:41
o vodi..jesam.
zapravo nikad nisam dobio feedback(osim od prijatelja) o tome kaj pisem.
dal to uopće nekog zanima, dal netko čita,...:confused:
m-freak
06.10.2005., 21:21
aaaa..!! tek sad vidim da je tamo moj txt iz Maratonca prenesen...
Blandona kaže:
Ako zelis trcati u Zagrebu i Ljubljani,tada ti svakako preporucujem 21 u Zagrebu pa ako bas zelis 42 u Ljubljani,mada bih ja isao 21 oba puta jer bi trebalo apstinirati od trke onoliko dana koliko je bilo kilometara u prethodnoj.Sretno.
tnx, mislim da ce biti 21-42... malo je nezgodno što planiram jurnuti po osobni na 21... 42 cu lagano, da zavrsim jer bi mi trebao biti prvi...
seti kaže:
ja sam se prijavio telefonski jer sam htio pitati i za trasu, buduci nesto ne stima sa kartom na webu ZASa.
hm, ne kuzim kuda se spušta s trga u smjeru črnomerca? praška, teslina, hnk, klaićeva, trg francuske r pa na ilicu? malo nejasno...
zamisli da se trci u subotu prije podne kad je so called "špica... maraton bi postao pustolovna utrka...
Miles Naismith
07.10.2005., 11:03
m-freak kaže:
o vodi..jesam.
Imam jednog poznanika koji priča kako je na Velebitskom trekingu (ne ove godine) morao spašava žensku koja je kao piće ponjela isključivo isostar (?ili neki spomenuti izotonički napitak). U glavnom nakon nekoliko sati je počela povračat i nije mogla dalje.
Možda su im koncentracije tih minerala ipak prevelike - odnosno prilagođene nekim kračim deficitima i manjim količinama. A ako uzmeš nekoliko litara opet uđeš u neki disbalans:confused:
Baš me zanimaju iskustva ako netko ima.
emiliano
07.10.2005., 11:24
m-freak kaže:
o vodi..jesam.
Ja čitam sve što ima veze sa trčanjem, pa tako i tvoje. ( I članke
i ono sa blog-a). Meni je sve zanimljivo, i stručni članci, i obične
priče trkača i rekreativaca sa treninga i slično.
Fora mi je kad čitam nečiji osvrt na trku na kojoj sam i sam bio
( npr. ono tvoje iz Umaga ) pa usporedim sa svojim viđenjem.
Jedino, sad sam malo u dilemi : ja sam usvojio naviku da se stalno pomalo "tankam" običnom vodom, a na treningu pogotovo .
E, sad, da li tako gubim neke elektrolite ili minerale, je li to uopće
korisno, i da li bi trebalo se tankati rexidromixom ( bljak!).
:bljak:
m-freak
07.10.2005., 11:55
Miles Naismith kaže:
Imam jednog poznanika koji priča kako je na Velebitskom trekingu (ne ove godine) morao spašava žensku koja je kao piće ponjela isključivo isostar (?ili neki spomenuti izotonički napitak). U glavnom nakon nekoliko sati je počela povračat i nije mogla dalje.
Možda su im koncentracije tih minerala ipak prevelike - odnosno prilagođene nekim kračim deficitima i manjim količinama. A ako uzmeš nekoliko litara opet uđeš u neki disbalans:confused:
Baš me zanimaju iskustva ako netko ima.
premalo je to informacija da bi se reklo dal je od Isostara povraćala...
možda je pojela nešto drugo, možda je od napora , možda je krivo smiksala,ako je bila neka mješavina,...tko zna.
al sam čuo da je ove godine puno ljudi povraćalo na Velebitu jer su pili iz nekog zagađenog izvora.
istina je da nemreš dovijeka piti izotonike..
meni se na ironmanu nakon 150km bica zgadio rehidromix i iako sam bio žedan nisam mogao više to piti....pa sam na trčanju kombinirao Colu i običnu vodu i mineralnu...
ono kaj mi se čini da ljudi često idu na takve duge trke jer mogu i znaju mentalno,al bez obzira što nisu vrhunski sportaši (ne mojte krivo shvatiti) imaju vrhunske napore koji zahtijevaju vrhunsku logistiku u vidu preehrane i pića..načina uzimanja.
a to se često zanemaruje.
pitajte pobjednika Velebita koliko mu je promjena načina pijenja pridonijela na vremenu u odnosu na neke druge trke...
znam jednog tipa planinara koji mi je izjavio da mu je najbolja za gašenje žeđi crna hladna kava...možda poslijepodne nakon ručka, ali ne na dugotrajni aerobni napor...
: :bljak:
m-freak
07.10.2005., 11:59
tokom trke je važno piti izotonikae i prije ili poslije trke
al ovako u svakodnevnom životu tijelo ima vremena da uskaldi unos vode i elektrolita iz hrane.
naravno ako se normalno hraniš. tj. ne držiš dijete
:zivili:
Miles Naismith
08.10.2005., 18:14
ipak sam se prijavio na polumaraton .. a to mi je prvi..
bas me zanima kako ce ic.
bravo Vorkosigane! ajmo ekipa, ne trci se doma po centru grada svaki dan, treba barem na peticu ici! ja cu se provesti ko bos po trnju, otprilike ko na svom prvom maratonu '99 al bas me briga, idem
seti kaže:
ajmo ekipa, ne trci se doma po centru grada svaki dan, treba barem na peticu ici!
je, ja sam dovukao 2 frenda na 5aka... :)
bit ce zanimljivo maksimirskom do dubrave pa dio do crnomerca... nadam se da nece biti zaostalih navijaca sa vecerasnje tekme putem :D
m-freak kaže:
ja ti preporučujem da učiš histu, da dobiš 5 ,postaneš demos, kasnije znanstveni novak, docent i profesor i da posvetiš život izučavanju hondrocita i njihovoj regeneraciji.
jerbo artroza prestati neće, zasad se hrskavica sama od sebe ne regenerira,a još nisu smislili način kak da ju regeneriraju.
daj se malo posveti faksu i šire od zadanih tema i seminara ttrenutačnih.pročitaj malo o fizikalnoj terapiji,ortopediji i ostalome što čini tvoju trenutačnuživotnu okupaciju.
pozdrav
:top:
Ima tri mala problemčića:
1) Zašto je Vukičević strgao kosti beaglovima, i zašto se već godinama busa u prsa kako je na pragu da otkrije način kako regenerirati hrskavicu, a nitko o tome još ništa ne zna ??!
2) Vrlo rado bih čitao o fizikalnoj terapiji, ortopediji i sličnom da ne moram naučiti 900 strana histologije u 5 tjedana :bang:
3) Upravo je trčanje moja životna okupacija, jer bez njega ne funkcioniram nikako. Ova dva tjedna živim ko biljka, bez volje za bilo kaj. Fali mi endorfina, u apstinencijskoj sam krizi... imaš kakve injekcije endorfina kod sebe u bolnici da mi pošalješ? ;)
Sretno sutra svima koji idete na maraton ili nešto kraće! Pozdravite mi novu stazu, ja ne gibam iz kuće - ne bih mogao podnijeti samo gledati, bojim se da ne napravim kakvu glupost ;)
Miles Naismith
09.10.2005., 15:02
Pretrcao sam:D
2 sata al sta se moze. Najvise mi je bilo bad kad me na jedno 3 km pred ciljem pretekla jedna stara teta .. a o mlađim ali dobro popunjenim damama da i ne govorim...
Blandona
09.10.2005., 17:10
Cestitam.Bolji si od tisuca onih koji su se smjeskali sa strane ili ostali doma.
Miles Naismith kaže:
Pretrcao sam:D
2 sata al sta se moze. Najvise mi je bilo bad kad me na jedno 3 km pred ciljem pretekla jedna stara teta .. a o mlađim ali dobro popunjenim damama da i ne govorim...
bravo, bravo!
i ja sam odradio ono što sam si zacrtao... pa i malo brže... još da odradim trku za 2 tjedna i s ovom godinom sam zadovoljan :)
siljo kaže:
bravo, bravo!
i ja sam odradio ono što sam si zacrtao... pa i malo brže... još da odradim trku za 2 tjedna i s ovom godinom sam zadovoljan :)
ajd nacrtaj i nama sta si to odradio :)
nadam se da je bar jos netko sa topica bio na 42, na 21 sam vidio m-freaka, very special i shevchenka, a i Frančeskovu dragu :mig:
moke, ti si trcao ili se spancirao okolo u trapericama, nisam te skuzio na stazi? ja sam na finjaka laganini istrcao 42 za 3:32, onak osrednje vrijeme (iako meni sluzbeno najbolje dosad :o, bio sam nekad puno brzi ali nikad spojio kondu sa maratonom) ali covjeka veseli jer se uopce nisam namucio i hodao sam bez problema poslije dok su se neki spustali po stengama na rikverc. jako sam sretan da je moj eksperiment bez duzinskih treninga ovak fino i bezbolno (i bez posljedica) prosao, daje mi nadu...
seti kaže:
ajd nacrtaj i nama sta si to odradio :)
nadam se da je bar jos netko sa topica bio na 42, na 21 sam vidio m-freaka, very special i shevchenka, a i Frančeskovu dragu :mig:
htio ispod 1:40, isao 1:39:12... nije neka svemirska brzina, ali covjeka veseli :)
tebe sam vidio na okretištima (mislim da si to bio ti) pomislio mahnut, ali imao bi upitnik iznad glave pa nisam...
VS i shevchenko odradili trening? VS sa slusalicama na usima... khm... :D
-Shevchenko-
09.10.2005., 21:29
Jesmo, malo smo trčkarali, smetali jurilicama :D
Nego Moke, što se dogodilo s tvojom V.? :zbunjen:
dok Moke ne da strucnu analizu evo jednog citata, V. je u Podrumu rekla: "Pogodila sam Zidčinu! Ne obicni zid nego Kineski!" :D
A dobar mi je bio stari Habuš, pita ga V kolko je išao (to svi pitaju sve nakon trke) a on ce njoj: "Onolko srce kolko si ti zelis u zivotu" i odmah je znala u minutu kolko :zubo:
a oni tipovi na prijavama me bas svaki put zamijene sa imenjakom iz Osijeka koji je '56 godiste, pa kaj ja tak staro izgledam? i jos im NAPOMENEM svaki put da sam '73, pa za poludit.
seti kaže:
dok Moke ne da strucnu analizu evo jednog citata, V. je u Podrumu rekla: "Pogodila sam Zidčinu! Ne obicni zid nego Kineski!" :D
A dobar mi je bio stari Habuš, pita ga V kolko je išao (to svi pitaju sve nakon trke) a on ce njoj: "Onolko srce kolko si ti zelis u zivotu" i odmah je znala u minutu kolko :zubo:
a oni tipovi na prijavama me bas svaki put zamijene sa imenjakom iz Osijeka koji je '56 godiste, pa kaj ja tak staro izgledam? i jos im NAPOMENEM svaki put da sam '73, pa za poludit.
hm, ako je V prek zida isla kol'ko je isla, pa nije tolko loše... zapravo ovisi di je naletila....
ok, ne znam koje su joj mogucnosti, ali ok...
btw, kaj je Delta na ciljnoj listi? prosvijetlite me please...
pretpostavljam da nije razlika netto-brutto vrijeme...
siljo kaže:
btw, kaj je Delta na ciljnoj listi? prosvijetlite me please...
pretpostavljam da nije razlika netto-brutto vrijeme...
zaostatak za onim prije tebe :D
pa nije tak tesko ;)
goredolje
10.10.2005., 12:16
Heh i ja sam bio, nakon dugo vremena i sasvim zadovoljan sam s 1:43:15 :D
Sad mogu krenut u nove pobjede :)
goredolje kaže:
ma gle ti njega... suti, skriva se, sve ga boli, nikad vise nece trcati i onda se ovako pojavi... :D
znaci dolazis na stareka... mozemo lovice :D
m-freak
10.10.2005., 16:39
Brzy kaže:
Ima tri mala problemčića:
1) Zašto je Vukičević strgao kosti beaglovima, i zašto se već godinama busa u prsa kako je na pragu da otkrije način kako regenerirati hrskavicu, a nitko o tome još ništa ne zna ??!
2) Vrlo rado bih čitao o fizikalnoj terapiji, ortopediji i sličnom da ne moram naučiti 900 strana histologije u 5 tjedana :bang:
3) Upravo je trčanje moja životna okupacija, jer bez njega ne funkcioniram nikako. Ova dva tjedna živim ko biljka, bez volje za bilo kaj. Fali mi endorfina, u apstinencijskoj sam krizi... imaš kakve injekcije endorfina kod sebe u bolnici da mi pošalješ? ;)
Sretno sutra svima koji idete na maraton ili nešto kraće! Pozdravite mi novu stazu, ja ne gibam iz kuće - ne bih mogao podnijeti samo gledati, bojim se da ne napravim kakvu glupost ;)
ad 1.)Vuki je "samo" poklonio beaglove. činjenica ( ma kako kruta bila) je da se lijekovi moraju na nekome probati. pošto još nismo našli drugi put, radi se na životinjama. I one Voltarene kojima si kratiš muke je prije toga sigurno uzimao kakav mišić ili štakorčić pa dobio čir na želucu od kojeg je iskrvario i umro, pa su ssmanjili dozu da bi ti danas uzimao nešto protiv boli i mogao trčati.
Vuki istinabog puno priča,ali znaš i sam da za istraživanje treba puno vremena...
ad 2.) imaš opravdanje za nečitanje fizikalne
ad 3.) kad sam imao ozlijeđeno stopalo počeo sam plivati..endorfina ko u priči, čak sam i zanemario trčanje nakratko iako sam bio zdrav...odi ut/čet na Daničićevu od 630-730 ujutro i nedjeljom od 11-15
. za 2 mjeseca dođe 100kn karta ( program "Sport za sve",a imaš i trenera Zdravka...
da savladaš osnove tehnike..i onda plivaš i kliziš i ne da ti se iz bazena...sa plivanja bih izlazio tako gladan da bi mi zubi škrgutali...
-Shevchenko-
11.10.2005., 14:09
siljo kaže:
ma gle ti njega... suti, skriva se, sve ga boli, nikad vise nece trcati i onda se ovako pojavi...
ma kažem ti ja, gad i pol...
goredolje
12.10.2005., 16:07
A ko bi drugi nasjeo :lol:
Nisam bio, ali bila mi je majka na 5 km. Ako nastavi u tom ritmu mozda dodje i na Plitvice sljedece godine :)
Inace zna li tko jel' to bilo bas 5 km ili nesto manje?
Mom bratu je ispalo prebrzo vrijeme, a nije varao :)
-Shevchenko-
12.10.2005., 16:10
goredolje kaže:
A ko bi drugi nasjeo :lol:
Nisam bio, ali bila mi je majka na 5 km. Ako nastavi u tom ritmu mozda dodje i na Plitvice sljedece godine :)
Inace zna li tko jel' to bilo bas 5 km ili nesto manje?
Mom bratu je ispalo prebrzo vrijeme, a nije varao :)
Koliko je išao?
Blandona
12.10.2005., 20:51
Goredolje spominje peticu na Zg. maratonu.Neće biti 5 km jer je mala Belovićka išla 17.22 a to je i za nju prebrzo.
Nema 5, ja sam mjerio stazu.
Prvo sam prije dva mjeseca dok sam biciklom radio konture nove staze maratona izmjerio gdje bi otprilike bila okretišta maratona a usput gdje bi bio i okret na 2,5km. Nakon toga je došao Poljak i na osnovu kontura smo točno izmjerili i odredili stazu i pomaknuli okret na Dubravi za nekih 300-tinjak metara (onaj na Črnomercu je bio fiksni). S obzirom da certifikat vrijedi samo za maraton, o petici nije bilo ni zbora, pa je ostalo prvobitno okretište. Da se ozbiljnije razmišljalo o petici išao bih točno naći sredinu između drugog i trećeg kilometra, ali nije. Ostalo je okretište "kod zgrade zrakoplovstva" i to je uzeto zdravo za gotovo. Greške u dužini kod staza koje imaju poluokret imaju dvostruku težinu, pa fulavanje od 100 metara znači ustvari pogrešku od 200 metara. 200 metara na pet kilometara je 4%, i to bi bilo kao da maraton ima 40,5 km, a na 5% malo preko 40km.
Mislim da ovaj petak ima između 4750 i 4800 metara. Vremenski je brži ovisno o tempu trčanja, ali ako se doda 4% (4800), onda je mala Valentina trebala ići oko 18:17, ako se doda 5% (4750) onda je trebala ići 18:27, što je već objektivno (i dobro). Meni je rekla da je trčala 17:35.
emiliano
13.10.2005., 07:24
goredolje kaže:
Dakle šala ha ?
A ja sam baš gledao ciljnu listu, i vidim, nitko nije išao točno toliko, pa sam mislio da je to vrijeme sa tvoje štoperice! :)
ja sam mjerio po frendu koji ima vrlo ujednacene rezultate i ispalo je da mu je ravno minuta viska (19 izmjereno umjesto uobicajenih 20) pa smo i kontali da je staza oko 5% kraca :D
jos jednom pohvale traserima za onaj U zavoj na Trgu, tak to i treba biti i nadam se da je istina ono kaj su najavljivaci vikali, da ovakva staza ostaje za slijedece godine :top: puno puno bolje nego se mucit po Selskoj i Horvacanskoj uz prolazece aute i gutanje ispusnih plinova
a i psiholoski je dobro imati kraci krug za kraj, ovih 8km nakon Trga prema Č. i nazad nego da je obratno, 13km Trg-Dubrava-Trg. ja sam fino osjetio razliku
goredolje
13.10.2005., 12:39
Brat je isao 18:33 (sad ne izmisljam :) ) a vecer prije rekao je da misli neki sareni ritam odrzavati brzo sporo, no poslje je odlucio samo brzo. Mjerio je po karti no nije se sjecao gdje tocno je bilo okretanje i zakljucio da je staza valjda pol km kraca. Prenijet cu mu mokeove informacije (znao sam ja da on mora znati ;) )
Inace brat je dodao da na cilju nije bila bas dostupna okrjepa i zakljucio da valjda nisu znali kako sprijeciti obicne prolaznike da to popiju pa su je onda dali u nekon podrumu ili gdje vec...
-Shevchenko-
14.10.2005., 12:21
Moke kaže:
Nema 5, ja sam mjerio stazu.
Prvo sam prije dva mjeseca dok sam biciklom radio konture nove staze maratona izmjerio gdje bi otprilike bila okretišta maratona a usput gdje bi bio i okret na 2,5km. Nakon toga je došao Poljak i na osnovu kontura smo točno izmjerili i odredili stazu i pomaknuli okret na Dubravi za nekih 300-tinjak metara (onaj na Črnomercu je bio fiksni). S obzirom da certifikat vrijedi samo za maraton, o petici nije bilo ni zbora, pa je ostalo prvobitno okretište. Da se ozbiljnije razmišljalo o petici išao bih točno naći sredinu između drugog i trećeg kilometra, ali nije. Ostalo je okretište "kod zgrade zrakoplovstva" i to je uzeto zdravo za gotovo. Greške u dužini kod staza koje imaju poluokret imaju dvostruku težinu, pa fulavanje od 100 metara znači ustvari pogrešku od 200 metara. 200 metara na pet kilometara je 4%, i to bi bilo kao da maraton ima 40,5 km, a na 5% malo preko 40km.
Mislim da ovaj petak ima između 4750 i 4800 metara. Vremenski je brži ovisno o tempu trčanja, ali ako se doda 4% (4800), onda je mala Valentina trebala ići oko 18:17, ako se doda 5% (4750) onda je trebala ići 18:27, što je već objektivno (i dobro). Meni je rekla da je trčala 17:35.
E, a da li u obzir kod tih mjerenja uzimate i kraćenje zavoja, ceste itd...?
-Shevchenko-
14.10.2005., 12:34
Inače, da pitam Mokea, kako objašnjava fenomen "Lovrec".
Išao je 3:0X. Pazite, to je čovjek koji je DAN prije bio na Duatlonu (1:04) i sat vrmeena nakon duatlona, odjurio je na orijentaciju.
On TRČI 30-40km tjedno. AKO i toliko. I dobio je ljude koji rade nemjerljivo više kilometara od njega i "samo" trče. Konkretno, Filipčića, Veroniku, Kroga... I još nešto, koliko znam, Veroniki je to bila trka za koju se dugo spremala.
PLUS, skoro je jadničak dobio i Trošićku, a nije bio daleko i od Tome K. koji je prekaljen maratonac.
Jel on genijalac i medicinsko čudo ili su ostali loši i krivo treniraju, ili, ili, ili..
Ajde Blandona i Moke, baš me zanima vaše mišljenje.
Inače, Ivezić, trener TK Zrinskog, mi je dao nekakva objašnjenja, pa me zanimaju vaša. Naravno i drugi se mogu uključiti u razglabanje.
Miles Naismith
14.10.2005., 12:38
svidio mi se jedan post sa onim programima trčanja u odredjenim zonama pulsa .. pa sam skocio do polarovog site-a a tamo svega vraga, moras doktorirat. Htio bi kupit nesto sto može prebacit podatke na pc .. a opet ne bas da moram bakrotirati (uostalom i ne trcim bas puno vise od 150km mjesecno a sad po zimi ako ne uspijem naci neko drustvo i to bi se moglo preselit na neke stepere i sobne bisikle u fitness dvorani)
Ukratko .. sto kupit?:confused:
-Shevchenko-
14.10.2005., 12:41
Miles Naismith kaže:
svidio mi se jedan post sa onim programima trčanja u odredjenim zonama pulsa .. pa sam skocio do polarovog site-a a tamo svega vraga, moras doktorirat. Htio bi kupit nesto sto može prebacit podatke na pc .. a opet ne bas da moram bakrotirati (uostalom i ne trcim bas puno vise od 150km mjesecno a sad po zimi ako ne uspijem naci neko drustvo i to bi se moglo preselit na neke stepere i sobne bisikle u fitness dvorani)
Ukratko .. sto kupit?:confused:
vidi sigmine pulsmetre. oni su jeftiniji i da se spojit na pc... ne znam koji model a... snaći ćeš se.
sigma sport
goredolje
14.10.2005., 12:48
Lovec ili Lovrec?
Pa laicki od mene, stvar je u njegovoj glavi ocito. Covjek zna kako u datom trenutku od svog tjela izvuci maksimum.
Ne broji se samo vrijeme utroseno na trcanje, vec i vrijeme utroseno na razmisljanje i osvjescivanje onoga sto osjecamo u tjelu. A i genetika je faktor koji uvijek dolazi u obzir...
-Shevchenko-
14.10.2005., 12:52
goredolje kaže:
Lovec ili Lovrec?
Pa laicki od mene, stvar je u njegovoj glavi ocito. Covjek zna kako u datom trenutku od svog tjela izvuci maksimum.
Ne broji se samo vrijeme utroseno na trcanje, vec i vrijeme utroseno na razmisljanje i osvjescivanje onoga sto osjecamo u tjelu. A i genetika je faktor koji uvijek dolazi u obzir...
Gledaj, dalaj lama ima najjaču glavu na svijetu a ne trči tako brzo :D
Da bi došao do tri sata na maratonu, neki ljudi žive za to. Kužiš? POsvete sve tome a on NAKON 2 trke u 24h dođe i to napravi. I još nešto, nije on više tako ni mlad.
-Shevchenko- kaže:
Gledaj, dalaj lama ima najjaču glavu na svijetu a ne trči tako brzo :D
Da bi došao do tri sata na maratonu, neki ljudi žive za to. Kužiš? POsvete sve tome a on NAKON 2 trke u 24h dođe i to napravi. I još nešto, nije on više tako ni mlad.
Doping?
Miles Naismith
14.10.2005., 12:59
Ako mu ide tako dobro onda sigurno radi onako kako njegovom tijelu treba. Osim toga, sigurno je i genetika u pitanju, nisu svi ljudi isti kas gledas bilo koje parametre.
Usput .. jel se ti sigma sport uređaji mogu negdje u Zagrebu vidit?
-Shevchenko-
14.10.2005., 13:01
Kesten kaže:
Doping?
Ma kakav doping... Na njegovoj razini je to nepotrebno i bez efekta. I nema on novaca za to. On čak ne uzima obične mulitivitamine i minerale, ni fit-aktiv, ma ništa...
-Shevchenko-
14.10.2005., 13:02
Miles Naismith kaže:
Ako mu ide tako dobro onda sigurno radi onako kako njegovom tijelu treba. Osim toga, sigurno je i genetika u pitanju, nisu svi ljudi isti kas gledas bilo koje parametre.
Usput .. jel se ti sigma sport uređaji mogu negdje u Zagrebu vidit?
Lovrec je jako lijepo građen - to stoji.
Imaš i ciklo centru u maksimiru... Imaju web ali ne znam adresu. Uglavnom po tim bic. trgovinama.
Blandona
14.10.2005., 13:17
Seva,ne bih o metodama treninga da nekoga ne uvrijedim.Covjek od 46 godina na Bostonskom maratonu ide 2.11 !!A mi tu oko tri sata nesto....Genetika plus malo pameti.
-Shevchenko-
14.10.2005., 13:21
Blandona kaže:
Seva,ne bih o metodama treninga da nekoga ne uvrijedim.Covjek od 46 godina na Bostonskom maratonu ide 2.11 !!A mi tu oko tri sata nesto....Genetika plus malo pameti.
Koga bi uvrijedio???
Znači metoda treninga je ključ?
-Shevchenko- kaže:
Inače, da pitam Mokea, kako objašnjava fenomen "Lovrec".
Išao je 3:0X. Pazite, to je čovjek koji je DAN prije bio na Duatlonu (1:04) i sat vrmeena nakon duatlona, odjurio je na orijentaciju.
On TRČI 30-40km tjedno. AKO i toliko. I dobio je ljude koji rade nemjerljivo više kilometara od njega i "samo" trče. Konkretno, Filipčića, Veroniku, Kroga... I još nešto, koliko znam, Veroniki je to bila trka za koju se dugo spremala.
PLUS, skoro je jadničak dobio i Trošićku, a nije bio daleko i od Tome K. koji je prekaljen maratonac.
Jel on genijalac i medicinsko čudo ili su ostali loši i krivo treniraju, ili, ili, ili..
Ajde Blandona i Moke, baš me zanima vaše mišljenje.
Inače, Ivezić, trener TK Zrinskog, mi je dao nekakva objašnjenja, pa me zanimaju vaša. Naravno i drugi se mogu uključiti u razglabanje.
Prvo, ne postoji fenomen Lovrec, po meni...
To što on radi nije ništa posebno, možda jeste za nas ovdje, ali mi smo mala zajednica. Možda trči 30-40km tjedno i to je 3-4 sata, mada ja mislim da ima više (jer samo u trkama ima toliko), ali on ima još koji sat plivanja, još sate i sate bicikla i još orijentacije. A traje zoliko dugo upravo zato što ima više disciplina, nije otišao u ono što trkači vole zvati - fahidiotizam.
Blandona ti je rekao sve, 3 sata nije ništa posebno, jer 74-godišnjak iz Kanade ide 2:53.
Filipčić se zapustio u treningu i dobio kilograme...
Veronika... ipak ne znaš... nije trka za koju se dugo spremala, već prva jača trka nakon povratka od ozljede i bolesti. Falilo joj je vremena za pravu pripremu, to će doći na godinu. Inače, po meni je otrčala dobro, plan je bio trčati petice između 21:30 i 22:00. Prvih 7 petica je odradila kako treba, a zadnju za 24 minute, pala je 2 minute, što je po meni OK, s obzirom da su uvjeti bili loši zbog vlage i drugi su padali još i više. Planirali smo 3:05, da smo probali ići na 3:00 ili ispod (petice 21:00), možda bi napravila bolju zalihu, prije bi pukla i imala veću štetu. Ovako je šteta minimalna i proces povratka se može nastaviti bezbolno.
Krog ipak ima preko 50 godina i u redu je da ga dobije neko 7-8 godina mlađi.
Tome K. prekaljeni maratonac? Dobra ti je fora...
To što si napisao da je skoro dobio Trošićku ustvari je isto da si napisao da je - izgubio od nje. A Trošićka nema ni 30/40km tjedno, i nitko ove godine nije istrčao više trka na maksimalnom intenzitetu od nje.
Da zaključimo, niti je genijalac, niti je medicinsko čudo, samo oni koje je dobio treniraju lošije, a one koji su ga dobili treniraju bolje. Ali, to je tako općenito rečeno, jer u igri je, osim treninga, još hiljadu drugih elemenata (masa, godine, spol, biomehanika, staž, kumulativ, genetika, sklonost, vušugla, krvna slika, želudac, omjer brzih i sporih vlakana, brzina oporavka, brzina, prehrana, dodaci, povijest bolesti, jetra, gustoća kostiju, sposobnost skladištenja glikogena i sposobnost vađenja glikona iz skladišta, sposobnost trčanja na 2, na 2,5 i 3 milimola mliječne kiseline u krvi i još barem toliko koje ja neznam i još barem dva puta toliko koje još uvijek nitko ne zna), pa kad ih čovjek nije svjestan onda stvari objašnjava "nekim čudom".
Lovrec samo dobro dozira stvari, tijekom godina nije dobio kile, ima ogroman kumulativ i tu je priči otprilike kraj. Jer trčati 4:20 po kilometru u tim godinama je potpuno normalna stvar, dovoljno je pogledati ciljnu listu nekog masovnijeg maratona...
Pravi fenomen je po meni Parip, koji je stariji još dvije godine i koji drži 3:20 po kilometru...
emiliano
14.10.2005., 14:20
[QUOTE]-Shevchenko- kaže:
[B]Inače, da pitam Mokea, kako objašnjava fenomen "Lovrec".
Njegove trke su njegov trening. On napravi više km. po trkama
nego na treningu. Mislim da i trke ( bar neke ) planira kao trening.
Inače, da se spremi za 1-2 trke u sezoni, sigurno bi mogao i
puno bolje. :top:
Miles Naismith
16.10.2005., 10:15
.. do sad najvise dopalo sto se tice uredjaja ja trening
Garmin Forerunner 301
Garmin 301 (https://www.sparco.com/cgi-bin/wfind2?spn=P12520)
Sve radi osim sto ne trci umjesto mene:D Moze preko nekog
http://www.trainingpeaks.com/garmin/ prebacit rutu na Google Earth (koja je i sama po sebi super - jedino je Zagreb prekriven oblakom u jedno 3/4 površine)
Bas me zanima sto se vama cini
-Shevchenko-
16.10.2005., 11:16
Miles Naismith kaže:
Garmin Forerunner 301
Sve radi osim sto ne trci umjesto mene:D Moze preko nekog
http://www.trainingpeaks.com/garmin/ prebacit rutu na Google Earth (koja je i sama po sebi super - jedino je Zagreb prekriven oblakom u jedno 3/4 površine)
Bas me zanima sto se vama cini
Imam ti ja ortofoto zagreba. 1px=5m.
Miles Naismith kaže:
Garmin Forerunner 301
Imam. vrlo sam zadavoljan, osim problema sa pulsmetrom, koji je neobjašnjiv. u proteklih šest mjeseci korištenja dva puta mi se dogodilo da po nekoliko dana ima mušice (čitaj ne očitava tj očitava abnormalni puls). svašta sam pokušavao (nošenje naopako, pranje tekućim sapunom, slinjenje... ) ali ništa nije uspjelo. jednostavno jedan dan staviš i opet sve radi savršeno slijedečih ???. Inače od navedeneg training peaksa, puno ti je bolji MotionBased Agent. najveći je dio besplatan, a analizira sve i svašta te isto može prebacivati u google earth.
emiliano
18.10.2005., 11:54
Hej , Moke, kakav je to maraton bio u Carpiu ? Di je to?
Kakvi su to rezultati, šta ste bili turistički, ili je neka jebena staza ?
-Shevchenko-
18.10.2005., 11:58
emiliano kaže:
90% njegovih trka je trening. Get' used to it.
Koji je to Moke? 8.? 7.?
emiliano kaže:
Maraton ko maraton, ništa posebno, osim što se dobiju na cilju zlatne medalje (18karatne). Male jesu, tanke jesu, al su od zlata, treba imati i takvu u kolekciji, jer je za onu olimpijsku sad već kasno...
Rezultati ko rezultati, ništa posebno... ako malo pogledaš listu vidićeš da smo Miljenka i ja imali isto vrijeme (i isti prolaz). Napisao sam joj prije tri mjeseca program jer je htjela otrčati svoj prvi maraton, a sad sam je i pratio da budem siguran da će ga završit.
Nije mojih 90% trka u treningu. Sistem je sljedeći: kratke kros-lige četvrtkom skoro uvijek do daske (kolkotolko održavam brzinu), jednom mjesečno polumaraton do daske a maratone više uopće ne trčim do daske (nisam u stanju ići ispod 3, a sve preko je ionako zaku rac, pa mi je svejedno išo 3:30, 4:00 ili 5:00). Sve ostale trke trčim s 80% snage ili manje, zavisno o društvu u kojem se nađem. Takav sisitem mi je omogućio da već 10 godina za redom trčim po 70-ak trka godišnje i da se ne povrijedim, fizički i mentalno. I to se zove umjetnost!
Inače, ovo je bio moj 6. maraton ove godine i 71. ukupno. Planiram za rujan 2008, na 20-godišnjicu svog trčanja završiti stoti.
Blandona
19.10.2005., 01:06
Ekipa,za dan dva cu lansirati website na kojem ce biti moji clanci o trcanju i ponuda da pomognem oko plana treninga,ishrani,zdravlja,razbijanja monotonije,slusanja signala koje salje tijelo(premorenost......)itd...Bas me zanimaju reakcije.
Miles Naismith
19.10.2005., 08:24
jako me zanima. Nadam se da ces davat savjet i onima koji nisu bas vrhunski trkaci:)
Blandona kaže:
Ekipa,za dan dva cu lansirati website na kojem ce biti moji clanci o trcanju i ponuda da pomognem oko plana treninga,ishrani,zdravlja,razbijanja monotonije,slusanja signala koje salje tijelo(premorenost......)itd...Bas me zanimaju reakcije.
SUPER :top:
-Shevchenko-
19.10.2005., 08:53
Blandona kaže:
Arathorn
19.10.2005., 09:01
Blandona kaže:
Čekam s nestrpljenjem. :)
emiliano
19.10.2005., 09:29
Blandona kaže:
Blandona
19.10.2005., 10:32
Miles Naismith kaže:
jako me zanima. Nadam se da ces davat savjet i onima koji nisu bas vrhunski trkaci:)
Samo vama jer ovi "vrhunski"kao znaju sve pa se njima nema sto reci.
emiliano
19.10.2005., 11:00
:w
Hej, za one koji ne znaju (nisam vidio nigdje raspis)...
u nedjelju (23.10.2005.) je zgodna trka u Puli, Dan Uljanika,
23. po redu.
8 km. potpuno ravno, kroz brodogradilište i grad, 2 kruga,
bude puno ljudi, i gužva, nikad ne trčiš sam, idealno za
početnike.
Osim toga startnina samo 15 Kn, a dobiješ lijepu majicu i
odličan ručak ( u menzi brodogradilišta ) čak i VINO !
Ako vam nije predaleko ( start u 11:30, prijave do 10:30 )
jedino se ne smije zakasnit. Frend i ja smo došli lani u 11:05
a kao tolerirale su se prijave do 11:00 i nisu nam dali broj, iako
je sve još bilo tamo, i brojevi i čipovi i nema gužve:flop:
Miles Naismith
19.10.2005., 16:00
Blandona kaže:
Samo vama jer ovi "vrhunski"kao znaju sve pa se njima nema sto reci.
Napravi neku tabelu u stilu - svak napise kad ode/misli ic/ na trening /poslje eventualno upise sta je odradio/ pa se ljudi mogu malo i srest osim trka:) (to bi moralo bit dobro za motiviranje)
Zemljanin
19.10.2005., 19:14
Blandona kaže:
:s
Vec su sada reakcije ultra-pozitivne;) :top:
Sretno...:)
Moke, jesi danas na nasipu? hoce li biti koji primjerak Maratonca?
Blandona, cekamo link :)
i, kad ce taj web, Blandona? nadam se da ces pokriti i dio o vaznosti i nacinima istezanja kao prevenciji ozljeda, to je moja rak-rana, ne da mi se :o
Blandona
20.10.2005., 11:39
seti kaže:
i, kad ce taj web, Blandona? nadam se da ces pokriti i dio o vaznosti i nacinima istezanja kao prevenciji ozljeda, to je moja rak-rana, ne da mi se :o
Stari,ako ti se ne da,neće ti savjet pomoći.Istezati se moraš da produžiš mišić jer tako produžen bolje prima krv i s time kisik i bolje se steže što znači bolji pokret tijela.Uz to,tu su i tetive i ligamenti koje treba istezati da ostanu ili postanu gibljivi,znači spremni podnijeti opterećenja i shock demping(kako sam pametaaan!)tj.udarce o podlogu.Istezati se do tri sekunde po pokretu prije te do 12 sekundi po pokretu nakon treninga/trke.
Moj web master je picajzla i hoće da to ispadne cool a i glazbenik je pa zaruži navečer i eto...Još malo strpljenja.
-Shevchenko-
20.10.2005., 11:46
Blandona kaže:
pametaaan!)tj.udarce o podlogu.Istezati se do tri sekunde po pokretu prije te do 12 sekundi po pokretu nakon treninga/trke.
Isteže se sat vrmena nakon trke. Nikako ne naposredno nakon!
Jer kakve koristi? Mišići su još topli i efekt je zanemariv.
Streching treba raditi kao zaseban trening a ne ga upražnjavati kao, eto, istrčao sam, odradio sam trening pa ajmo se sad istegnit -wrong.
Inače, sam stretching za trkače i nije baš učinkovit. Slobodno me napadnite, ja iza sebe imam činjenice i dokaze :D
Evo i par tekstova o stretchingu:
-Contrary to popular belief, stretching before a workout does not appear to decrease the occurrence of injury. The risk of injury seems to be about equal for those who stretch and those who do not stretch before exercise.
-Greater flexibility may impair performance in sports that that do not require a high degree of flexibility such as running. Runners with less flexibility are actually more efficient at running (Jones 2002).
Seti, evo ti link za stretching, imaš opisane sve vrste stretchinga sa refernacam, itd...
http://www.cmcrossroads.com/bradapp/docs/rec/stretching/stretching_4.html#SEC28
[QUOTE]-Shevchenko- kaže:
Inače, sam stretching za trkače i nije baš učinkovit. Slobodno me napadnite, ja iza sebe imam činjenice i dokaze :D
ne bih se nikako sporio oko navedenog, ali ne mogu a ne reći slijedeće - kad se istežem nakon trčanja drugi dan nema muskulfibera, a kad se ne istežem ima. that's it
Blandona
20.10.2005., 12:35
Seva,nisam napisao ODMAH nakon treninga.Istezanje nakon treninga se ne radi zbog gibljivosti nego da pospješiš oporavak tj. razgradnju mliječne kiseline i još kojekakvih nusprodukata.Naravno da se dugoprugaš neće istezati koliko npr.preponaš ili motkaš.Svatko treba naći optimum za sebe.Napiši u tražilicu AI strech pa čitaj.
-Shevchenko-
20.10.2005., 12:48
Kranjo kaže:
ne bih se nikako sporio oko navedenog, ali ne mogu a ne reći slijedeće - kad se istežem nakon trčanja drugi dan nema muskulfibera, a kad se ne istežem ima. that's it [/B]
kao prvo, znaš li ti što je MF? Nemoj ga mjesšati sa zatezanjem i umorom u nogama..
drugo, nema teorije da MF ovisi o stretchingu. nema šanse. čak, ako se statički istežeš navući ćeš MF.
MF nakon treninga ti ovisi o tome kakv si trening napravio i 50% o tome kako si ga ZAVRŠIO. Znači treća faza sportskog treninga...
Blandona
20.10.2005., 12:59
Hm!
-Shevchenko- kaže:
kao prvo, znaš li ti što je MF? Nemoj ga mjesšati sa zatezanjem i umorom u nogama..
drugo, nema teorije da MF ovisi o stretchingu. nema šanse. čak, ako se statički istežeš navući ćeš MF.
MF nakon treninga ti ovisi o tome kakv si trening napravio i 50% o tome kako si ga ZAVRŠIO. Znači treća faza sportskog treninga...
sorry, sorry, posipam se pepelom. Kad se istegnem nakon trcanja drugi dan nema zatezanja u misicima. do sada sam to kao laik zvao muskulfiberom. hvala. ;)
Blandona kaže:
Seva,nisam napisao ODMAH nakon treninga.Istezanje nakon treninga se ne radi zbog gibljivosti nego da pospješiš oporavak tj. razgradnju mliječne kiseline i još kojekakvih nusprodukata.Naravno da se dugoprugaš neće istezati koliko npr.preponaš ili motkaš.Svatko treba naći optimum za sebe.Napiši u tražilicu AI strech pa čitaj. :klap:
-Shevchenko-
20.10.2005., 14:46
Blandona kaže:
Seva,nisam napisao ODMAH nakon treninga.
Baš zato sam i odgovorio...
-Shevchenko-
20.10.2005., 14:47
pavla kaže:
:klap:
A tko si pak ti?
Blandona
20.10.2005., 17:52
-Shevchenko- kaže:
Baš zato sam i odgovorio...
Sad tek ne razumijem ili bolje rečeno,razumijem ,ali ne smijem reći
što.
blandona, misliš li o tome kako su dvije stvari beskonačne, samo za jednu nismo sigurni;)
Blandona
20.10.2005., 18:51
Da,znanstvenici su u zadnje vrijeme zaključili da svemir nije nužno beskonačan.
Miles Naismith
20.10.2005., 19:51
ima li rezultata cross lige (na nasipu) na nekoj web adresi?
bio sam danas - siri krug ali vrlo sporo
-Shevchenko-
20.10.2005., 20:32
Blandona kaže:
Sad tek ne razumijem ili bolje rečeno,razumijem ,ali ne smijem reći
što.
Zašto ne bi rekao? Zato što bi me uvrijedio?
Blandona i Pavla imate PM tamo se dopisujte.
Ne znam što ti nije jasno? Govorio si o strečingu nakon treninga. Nisi rekao kad a ja sam rekao da se ne isteže ODMAH nakon treninga i tu je priča gotova. Zar ne? Čemu sad ove kvazi "mi smo stariji i pametniji - sve smo prošli - imamo 100 godina iskustva - pričamo u šiframa - itd..."...
I da, iskustvo može biti JAKO LOŠA I OTUPLJUJUĆA STVAR.
Znaš, i ti i ta pavla (tko god to bio) držite se malo s visoka, nije ni lijepo a ni fair prema nama ostalima.
Vodila se rasprava o strečingu i ako nemate više ništa reći na tu temu ne zaspamavajte topic.
-Shevchenko- kaže:
Ne znam što ti nije jasno? Govorio si o strečing nakon treninga. Nisi rekao kad a ja sam rekao da se ne isteže ODMAH nakon treninga i tu je priča gotova.
Po toj logici si mogao reći i da se ne isteže 6 sati nakon treninga
-Shevchenko- kaže:
Znaš, i ti i ta pavla (tko god to bio) držite se malo s visoka, nije ni lijepo a ni fair prema nama ostalima.
Vodila se rasprava o strečingu i ako nemate više ništa reći na tu temu ne zaspamavajte topic.
dochim se ti uopce ne drzis s visoka kad mene peres za MF. a o zaspamavanju, to mi je od nekud poznato.:flop:
-Shevchenko-
20.10.2005., 20:42
Kranjo kaže:
Po toj logici si mogao reći i da se ne isteže 6 sati nakon treninga
dochim se ti uopce ne drzis s visoka kad mene peres za MF. a o zaspamavanju, to mi je od nekud poznato.:flop:
Ja sam rekao da se isteže sat vremena nakon trening i nikako NEPOSREDNO kao što neki rade. Ulete u cilj i ajmo istezanje. I to još statičko. To se tako ne radi.
MF, nisam te oprao nego sam ti ukazao na grešku tj. na 2 različita pojma koja si očito brkao, uostaom i sam si rekao da nisi znao što je MF. Zar ne?
-Shevchenko-
20.10.2005., 20:43
Miles Naismith kaže:
ima li rezultata cross lige (na nasipu) na nekoj web adresi?
bio sam danas - siri krug ali vrlo sporo
http://veteran.z-as.hr/
pa lijevo - kros liga...
m-freak
21.10.2005., 10:15
-Shevchenko- kaže:
uff, opet ti se moram zamjerit ti Ukrajinče jedan.
znaš one spravice Compexove na koje se na trkama obično šanse imaju priključiti samo oni koji dođu prvi na cilj, dok mi ostali budemo sretni ako ima vode na cilju?
e, vidiš , te spravice eliminiraju faktor muskulfibera u nogama.
Jer "muskulfiber" nije samo laktat,nego i cijeli niz patofizioloških mehanizama u nogama.
Compex i slične naprave se stave na određeni mišić pa se on stimulira zasebno pomoću struje i radi sam ,ali rade sada gotovo sva vlakna, stežući se i opuštajući.
Jer tokom trčanja ne rade sva vlakna ,svih mišića podjednako, već to ovisi o stilu, trčanja.
istezanje inače nije pasivni proces tj. relaksacija mišićni stanica zahtijeva energiju.
Najbolji dokaz je tzv. "mrtvačka ukočenost" kada čovjek umre pa jedno vrijeme je totalno zakočen.
jer prestankom života nema više stvaranja energije (ATP-a) i mišićne stanice su zakočene u onom položaju koji je bio u trenutku smrti.
s vremenom dolazi do raspadanja tkiva pa tako i te veze koje drže mišiće zakočenima, popuštaju...
hoću reći da sve to skupa(muskulfiber) nije jednostrano orijentiran proces, već neistezanje i laktati i nenadoknada proteina i ugljikohidrata poslije aktivnosti (čitajte u novom Maratoncu) uzima svoj danak.
Pa što misliš zašto postoji cijela ergela zanstvenika, nutricionista, trenera iza vrhunskih sportaša.
Dok naši nedaju para za sve to , drugi ih pretiču.
Eto vidiš što si učinio...prešao sam od fizikalne medicine na sudsku medicinu.
-Shevchenko-
21.10.2005., 10:24
Compex jako cijenim. To je VRHUNSKA sprava i nema tog istezanja, pokreta kojeg mi sami možemo simulirati/odraditi nakon treninga/trke a da bude tako učinkovit. Činjenica je da se ljudi ne znaju istezat i da koriste krivu (ili bolje rečeno, jedinu koju znaju) vrstu strečinga u krivo vrijeme. O tom se priča. Jer gledaj, pogledaj na trkama koliko njih se pravilno razgiba prije trke, bit će ti sve jasno.
naravno da je prehrana nakon treninga pa ajmo reći 20% treninga. bez pretjerivanja. nažalost, kod nas ljudi žive u zabludi i bježe od proteina a oni su esencijalni za oporavak.
BTW šta je bilo u subotu?
-Shevchenko-
21.10.2005., 10:24
nemoj sad ono gore krivo shvatit, samo pitam da li si išao do daske ili si bio, eto tako, da odradiš?
Bok drustvo,
unosim si u garmina plan pripreme za maraton sa http://www.utrke.com/puls.htm i naišao sam na problem kod dionica. naime autor navodi npr:
Dionice 5x1000m
oporavci 2 min
16-17 km
ne kontam, da li se
a) ponavlja 5x1000 sa pauzama dok se otkucaji ne spuste ispod cca 60% i tako tri puta da se postigne 16-17kmsa pauzama od 2min između, ili
b) trčiš 1000 pa pauza 2 min i tako 5 puta, a ostatak otrčiš u zoni 2 prije ili poslije dionica, ili
c) nešto treče
Zahvaljujem
Blandona
21.10.2005., 19:35
Kranjo,tisuce ides 16 do 17 km na sat sa dvije min odmora,usput preporucujem,hodanje ili lagano trckaranje a ne stati ili sjesti.
Blandona kaže:
Kranjo,tisuce ides 16 do 17 km na sat sa dvije min odmora,usput preporucujem,hodanje ili lagano trckaranje a ne stati ili sjesti.
Nije mi baš logično, jer što bi onda bilo:
0:25 - druga zona
1:25 - treća zona
24-25 km
Blandona
21.10.2005., 20:11
Možeš li mi to prenijeti cjelovito na private?
Blandona
21.10.2005., 21:30
Fanfare,vatromet,konfete.......www.treningzasvakog a.com
Miles Naismith
22.10.2005., 16:10
prijavio sam se :) . Bas me zamima kako bi se moglo meni pomoc
Blandona
22.10.2005., 19:43
Miles,nadam se da ces biti zadovoljan odgovorom.Usput,poceo sam danas uciti kako se prebacuju dokumenti na web.Stavio sam maloprije samostalno novi tekst.Yeah!Nisam los kao trener ali za komjuter sam babun.
bok ljudi!
zna li netko koliko ima od rampe kod vodoprivrede u prečkom do mosta slobode?
hvala unaprijed
ico zg kaže:
bok ljudi!
zna li netko koliko ima od rampe kod vodoprivrede u prečkom do mosta slobode?
hvala unaprijed
nasip kod vodoprivrede pa do bazena mladosti ima 3920m, do rampe kod sidra 4800m, do mosta slobode 6900m...
uzmi par desetaka metara tolerancije, ovo sam mjerio preko Google Earth-a... oko jaruna pokazuje tocno, tu sam mogao malo fulati..
Moke je negdje pisao o udaljenostima između i oko mostova na nasipu...
... ili kako sam otrcao prvi maraton :)
so, svratio danas do ljubljane... stigao sat i sitno prije starta, probio se nekako kroz guzvu i pokupio startni broj... presvukao se, otisao u startni blok i skuzio da su mi gelovi ostali u ruksaku... a ruksak sece okolo na leđima moje cure...
start je bio u 11, vrijeme više sunčano nego oblačno, temperatura se kasnije digla mislim do nekih 20 stupnjeva... prvih 7-8 km se trci u pravoj guzvi, čak mi je sat pokazivao i puls iako mi je remen bio u zagrebu... dobar domet...
ideja je bila da prvih 21 idem tempom 5:25, a kasnije po inspiraciji... na kraju je prvi krug bio po cca 5:17, nisam jos izracunao... sve je bilo odlicno do 18. km, a onda poceli bolovi u lijevom stopalu... trajali kakav km i netragom nestali... prolaz kroz ciljnu ravninu nakon prvog kruga, elipa urla, meni sve nekako toplo oko srca.. :)
krece 22. km i osjetim da me nesto malo šora... nakon 24. opet sve 5 i tako do 28-29 kada postaje malo tesko.. iza 30. km iznenada iz grmlja iskočili grčevi i držali me do kraja tako da sam morao usporiti i povremeno masirati kvadre... neki 7-8 km sam cak zapocinjao minutom hoda, a ostatak trcao... nakon 39 osmijeh na licei laganini do kraja...
u glavi sve bistro, NIKAKVE psihicke krize, samo nesretni grcevi zadnjih 11-12 km... ciljao 3:45, na kraju isao 4:02... ja zadovoljan... a vi? :)
ajd sorry kaj sam udavio dugackim postom, ali covjeka veseli... bilo bi jos, ali sam umoran... btw, organizacija odlicna... mozda o tome nekom drugom prilikom..
ajd.. :D
cestitke! svaka cast
evo danas sam isao s bikeom mjeriti ovu dionicu i ispalo mi je 7280 metara :rolleyes:
a brijem da mi je točan.
ma nije toliko bitno, glavno da se trenira . .
ico zg kaže:
cestitke! svaka cast
evo danas sam isao s bikeom mjeriti ovu dionicu i ispalo mi je 7280 metara :rolleyes:
a brijem da mi je točan.
ma nije toliko bitno, glavno da se trenira . .
hm, ne znam... google mi pokazuje oko jaruna tocno.. po nasipu ima dosta zavoja pa ne vucem dugacke pravce... mozda je stvar u zaokruzivanju... nevermind :)
emiliano
24.10.2005., 07:42
[QUOTE]siljo kaže:
[B]... ili kako sam otrcao prvi maraton :)
Čestitam !
Kako si se pripremao za to ? Kolika ti je bila najveća dužina prije
maratona, kada si je istrčao i kojim tempom ?
emiliano kaže:
[QUOTE]siljo kaže:
[B]... ili kako sam otrcao prvi maraton :)
Čestitam !
Kako si se pripremao za to ? Kolika ti je bila najveća dužina prije
maratona, kada si je istrčao i kojim tempom ?
pa nazalost, u zadnje vrijeme se nisam bas nesto pripremao... zadnju poštenu duzinu sam trcao prije mjesec i pol, mozda i malo vise... tada sam u razmaku od 14 dana 2 puta trcao 30km... tempo je bio 5:20-5:25...
prije 2 tjedna sam za mene brzo trcao polumaraton u zagrebu i to je to... između normalna trckaranja...
mozda ovih dana napisem tjedne kilometraze za zadnjih 5-6 tjedana pa da mi kazete kako sam glup :) :)
m-freak
24.10.2005., 11:33
-Shevchenko- kaže:
nemoj sad ono gore krivo shvatit, samo pitam da li si išao do daske ili si bio, eto tako, da odradiš?
to je bilo do daske s obzirom na trenutnu formu.
doduše ,sigurno sam popušio minutu na drugoj tranziciji skidajući sprinterice...to mui je bilo prvi put na duatlonu da vozim u sprintericama.
-Shevchenko-
24.10.2005., 11:37
siljo kaže:
pa nazalost, u zadnje vrijeme se nisam bas nesto pripremao... zadnju poštenu duzinu sam trcao prije mjesec i pol, mozda i malo vise... tada sam u razmaku od 14 dana 2 puta trcao 30km... tempo je bio 5:20-5:25...
prije 2 tjedna sam za mene brzo trcao polumaraton u zagrebu i to je to... između normalna trckaranja...
mozda ovih dana napisem tjedne kilometraze za zadnjih 5-6 tjedana pa da mi kazete kako sam glup :) :)
Napiši sve unazad 3 mjeseca...
bok društvo,
zanima me koji su prvi maratoni u blizini zg početkom slijedeće godine.
hvala
-Shevchenko- kaže:
Napiši sve unazad 3 mjeseca...
recimo da sam u zadnja 3 tjedna prije trke napravio svega 90-ak km... ukljucujuci zg polumaraton...
i što se cuje kad siljo padne u vodu? GLUP! :D
-Shevchenko-
24.10.2005., 13:02
Kranjo kaže:
bok društvo,
hvala
splitski, negdje sredinom drugog mjeseca...
Kranjo kaže:
bok društvo,
hvala
split bi trebao biti krajem 2. mjeseca...
trcim u kontinuitetu nekih 2 mjeseca, s tim da je bilo faza gdje sam mozda samo jednom tjedno trcao, kad sam imao ozljedu koljena ili zbog lošeg vremena.
inace nastojim 3x tjedno (30-40 min.)
u subotu sam istrcao nekih 14, mozda 14.5 km u 1:30 h, imao sam osjecaj da sam mogao jos trcati ali nisam htio forsirati jer nikad nisam toliko dugo trcao.
dosad, prije toga sam jednom istrčao 10km za 58 min.
koliko bih morao najmanje istrčati za polumaraton?
kako se pripremati?
moram napomenuti da sam cisto rekreativno krenuo u trčanje, a sad mi se počela po glavi vrzmati ideja da istrčim maraton.
molim Vas za savjet!
ico zg kaže:
koliko bih morao najmanje istrčati za polumaraton?
kako se pripremati?
moram napomenuti da sam cisto rekreativno krenuo u trčanje, a sad mi se počela po glavi vrzmati ideja da istrčim maraton.
molim Vas za savjet!
pogledaj nekoliko postova ranije i naci ces link http://www.treningzasvakoga.com/ ... blandona ce ti vjerujem rado opmoci...
emiliano
25.10.2005., 11:20
siljo kaže:
recimo da sam u zadnja 3 tjedna prije trke napravio svega 90-ak km... ukljucujuci zg polumaraton...
i što se cuje kad siljo padne u vodu? GLUP! :D
Bogami, dobro si ti to odradio obzirom na malu kilometražu !
Ja sam, za svoj prvi i do sada na žalost jedini maraton, išao cijelu
zimu, svaki 2.tjedan po nekoliko km. više. Počeo sam u 10. mj.
sa 14-15, pa sve do 42 do tri tjedna prije maratona. Ali samo
lagano. Cilj mi je bilo samo istrčati (bez hodanja). Između dužina
sam radio 2-3 treninga po 6-7 km tjedno. Ono malo dionice, malo
brda. Sve je išlo glatko do dužina negdje oko 33 km. Tu sam jedno
tri puta zaglavio, i jedva došo doma. (Ja naime dužine radim tako
da krenem od kuće, i recimo nakon 1,5 h. okrenem nazad. Onda sam shvatio da moram nešto pojesti. (Eh.. iz dupeta u glavu)
I prvi maraton ko bog. 3:50:00 točno po 5:30/km od prvog do
zadnjeg. Bio negdje 180. od 430 s tim da sam preko 100 ljudi
"očistio" nakon 25. Bilo je super, i ako mi leđa dopuste na proljeće
idem opet !:top:
Blandona
25.10.2005., 11:27
Ljudi,javljajte se radi plana treninga.Iskustva,znanja i volje imam.Ustediti cete sebi ozljede i frustracije od odustajanja ili glavinjanja po stazi.
-Shevchenko-
25.10.2005., 11:30
Blandona kaže:
Ljudi,javljajte se radi plana treninga.Iskustva,znanja i volje imam.Ustediti cete sebi ozljede i frustracije od odustajanja ili glavinjanja po stazi.
Cijena? :D
Blandona
25.10.2005., 13:35
50 kuna za 4 tjedna.Ne zanima me lova,to sam stavio samo zato da mi se ne javljate iz dosade ili vica.
goredolje
25.10.2005., 14:41
siljo kaže:
... ili kako sam otrcao prvi maraton :)
:s :five:
Samo pisi, s gustom sam citao, evo pojest cu tanjur graha u tvoje zdravlje. Hik! :)
-Shevchenko-
25.10.2005., 14:44
goredolje kaže:
Samo pisi, s gustom sam citao, evo pojest cu tanjur graha u tvoje zdravlje. Hik! :)
Nego jel ti krećeš ove godine s trčanjem?
Evo, blandona se nudi za pomoć, javi mu se...
goredolje
26.10.2005., 13:22
- prekprekjucer sam na trim stazi kod Akvarijusa otrcao 3 kruga po spravama :)
- prije 7 dana sam imao samoubilacko igranje badmintona i proslo je bolje nego sto sam ocekivao.
- vise kad budem znao vise :)
goredolje kaže:
dobar grah, daleko se cuje :D
nego gd, trim staza je odmad do nasipa... napravi koji korak po mekanom... malo po malo...
Miles Naismith
31.10.2005., 15:38
jel ima cross liga ovaj cetvrtak ili je nasip gotov?
emiliano
08.11.2005., 12:30
Hej, trkači, forumaši, nešto ste se uspavali ?
počele lige valjda, ili što ?
Ako slučajno neko nezna, i u Rijeci ima zimska liga !
U prvom kolu se pojavila jedna cura, veslačica, koju sam viđao
na treninzima, i činilo mi se da je brza. A sad sam se uvjerio.
Da uvjerio, oborila me s nogu .
Ne znam kakva bi bila na dužim stazama, ali na ovakvoj se
može nositi sa hrvatskom elitom. A nikad nisam prije čuo za
nju :eek:
goredolje
08.11.2005., 14:35
Moze li se ta liga naci na webu?
-Shevchenko-
08.11.2005., 14:38
goredolje kaže:
vidi ga, voajerčina.... samo bi lurkao.
neko reci ti nama kakvo je stanje s tvojim organima? hoćeš uskoro na trk?
Blandona
08.11.2005., 14:41
goredolje kaže:
Utrke.com desno pogledaj pod 20.10-og
Blandona
08.11.2005., 16:43
E,jos nesto,na mom webu sam stavio koristan tekst pod Novosti.
emiliano
09.11.2005., 07:12
goredolje kaže:
Može, naravno : na www.rival.hr
a i na izvrsnom novom portalu adventure-sport je u subotu
navečer izašla reportaža sa slikom i rezultatima, a sad je već
vjerojatno u arhivi, pod cestovno trčanje.
goredolje
09.11.2005., 14:08
-Shevchenko- kaže:
neko reci ti nama kakvo je stanje s tvojim organima? hoćeš uskoro na trk?
Mozak radi dobro, ali on nazalost ne trci. Bio sam na jednom badmintonu i sve je dobro proslo, a onda sam nepotrebno hodao previse u sandalama i sad me opet zeza lijevo koljeno, no sveukupno daje nadu.
Sinoc sam odvozio malo bicikl, a dolje imao samo kratke biciklisticke:cool:
E, da. Na badmintonu sam malkice ozljedio desno rame. Smetalo mi je kod zgibova, no zarast ce :)
-Shevchenko-
09.11.2005., 14:14
goredolje kaže:
Mozak radi dobro, ali on nazalost ne trci. Bio sam na jednom badmintonu i sve je dobro proslo, a onda sam nepotrebno hodao previse u sandalama i sad me opet zeza lijevo koljeno, no sveukupno daje nadu.
Sinoc sam odvozio malo bicikl, a dolje imao samo kratke biciklisticke:cool:
E, da. Na badmintonu sam malkice ozljedio desno rame. Smetalo mi je kod zgibova, no zarast ce :)
g. Jeremija :D
goredolje
10.11.2005., 14:39
:lol:
emiliano
14.11.2005., 07:49
Da čujem ko je od forumaša bio na Stareku ?
zasto je ova tema stala? evo ja bio na Stareku, a i jos barem dvoje, ovi nasi golupcici sa teme. trcah bijedno za nekadasnju formu, ali opet dobro za trenutnu. 1:30, s tim da su me u finishu prestigli svi koji su htjeli - mrzim lose finishe! malo sam se ispuhao na 18.km-u, prerano krenuo pojacavati. ali lijepa trka, puno puno ljudi, dolaze li nam to bolji dani?
slijedeca je Novogodisnja 7.1.2006., 10km po Centru, drago mi je da se ta tradicija obnovila nakon pauze. idem, ko jos dodje?
emiliano kaže:
Da čujem ko je od forumaša bio na Stareku ?
bio... trcao laganije uz frenda kojem je to bio prvi polumaraton...
emiliano
23.11.2005., 07:43
seti kaže:
zasto je ova tema stala? evo ja bio na Stareku, a i jos barem dvoje, ovi nasi golupcici sa teme. trcah bijedno za nekadasnju formu, ali opet dobro za trenutnu. 1:30, s tim da su me u finishu prestigli svi koji su htjeli - mrzim lose finishe! malo sam se ispuhao na 18.km-u, prerano krenuo pojacavati. ali lijepa trka, puno puno ljudi, dolaze li nam to bolji dani?
slijedeca je Novogodisnja 7.1.2006., 10km po Centru, drago mi je da se ta tradicija obnovila nakon pauze. idem, ko jos dodje?
I ja se čudim zašto je stala. Ja ove godine nisam išao na Starek
jer sam u lošoj formi, a na Starek se ide po rezultat. No, kad sam
poslije vidio koliko vas je bilo, bilo mi je žao. Bio sam lani po onoj
buretini, bilo jedno 100 ljudi manje, pa sam mislio da trka stagnira. Drago mi je da nije tako. Ali ipak, ako je startnina stvarno bila 70 KN (čemu to?) onda je za nas sa mora sve to skupa preskupo ...:flop:
Elysium
23.11.2005., 10:18
nego, -Shevchenko-, prijatelju rane mladosti..
da sad ne koristim pm-ove, nit mobitele, nit telefone..
mjeseci su otišli nepovratno.
pa da ne ode još koji..
ovaj tjedan, vidimo se?
heXoLyte
25.11.2005., 10:56
Eto otvorio se pored rivala novi ironman klub rijeka pa navratite, ima zanimljivih stvari...ima i forum. aloha!
http://ironmoon.blog.hr/http://ironmoon.blog.hr/slike/logo.jpg
-Shevchenko-
02.12.2005., 13:23
Šta je ovo oglasna ploča?
I ne, nema zanimljivih stvari, hrpa gluposti.
emiliano
02.12.2005., 13:35
-Shevchenko- kaže:
A jesi vidio forum ??
:lol: :lol: :lol:
Blandona
02.12.2005., 17:01
-Shevchenko- kaže:
Iz pocetka si mi bio simpatican,no to je bilo davno.Skini se s neta i uhvati se fizickog posla,to ce ti ici puno bolje.Manje ces ljudi maltretirati svojim glupostima.
-Shevchenko-
02.12.2005., 19:37
Blandona kaže:
Iz pocetka si mi bio simpatican,no to je bilo davno.Skini se s neta i uhvati se fizickog posla,to ce ti ici puno bolje.Manje ces ljudi maltretirati svojim glupostima.
Jesi bio na forumu?
Fizičkog posla? Začudio bi se koliko ga radim.
Kako to da ti nemaš pametnijeg?
-Shevchenko-
02.12.2005., 19:38
emiliano kaže:
A jesi vidio forum ??
:lol: :lol: :lol:
Jesam, mrak je :D
deep forest
04.12.2005., 21:43
PozdraF društvo!
Već dugo vas pratim
:W a došlo je i vrijeme da priupitam za savjet.
Trčanje mi nikad nije bio primaran sport, čak više na tjelesnom sam uvijek mrzila trčanje i izbjegavala ga koliko je bilo moguće. Kao što to biva, nikad ne reci nikad i došlo je vrijeme da me ono potpuno obuzelo.
Ovo je moj četvrti pokušaj povratka trčanju. Što mi se dešava?
Kratko rečeno, pretjerano krenem i uvijek me snađe neka ozljeda, pa mjeseci pauze. Prvi put me dugo mučio skočni zglob, pa su počeli problemi s leđima. U proljeće ove godine, nakon pauze od skoro godinu dana, uspjela sam trčati 4 mjeseca. Nit sam trčala puno, nit sam naglo povečavala duljinu, ali kad su me počela boljeti leđa prekinula sam.
Sad trčim već tri tjedna. Krenula sam opet polako s ciljem da se nečim bavim, održavam u kondiciji i naravno bolje osjećam. I što se desi, malo sam se jučer zanjela i opalila 6km. Danas malo osjećam posljedice pretjerivanja i lažem samu sebe da ću se primiriti :D
Stvarno bi htjela otrčati neku utrku, toliko me je zarazilo. :top:
Ali, kako biti disciplinirana? :rolleyes:
Blandona
04.12.2005., 23:22
Deep forest posalji mi svoje podatke na web stranice pa cemo zajedno valjda nesto iskemijati.
deep forest
05.12.2005., 21:34
Blandona kaže:
Deep forest posalji mi svoje podatke na web stranice pa cemo zajedno valjda nesto iskemijati.
Poslano! :top:
Bila sam već na tvojoj stranici. :)
U subotu prvi puta namjeravam trcat od tunela do puntjarke po cesti. :D :D Da li je bolje trceci ici gore ili dole?. :D :D :D
Blandona
07.12.2005., 16:46
Pretpostavljam da nisi u vrhunskom stanju.Svakako je zdravije ici gore jer trcanje nizbrdo djeluje negativno na zglobove i donji dio kraljeznice pogotovo na asfaltu.
Blandona kaže:
Pretpostavljam da nisi u vrhunskom stanju.Svakako je zdravije ici gore jer trcanje nizbrdo djeluje negativno na zglobove i donji dio kraljeznice pogotovo na asfaltu.
nisam baš u vrhunskom,al samo u jako dobrom. :mirko: :D
Super onda,znaci gore lagano trceci,a dolje fino pješke. :cool:
Hvala Blandona :top:
Koliko ima do gore, koji tempo planiraš? Koliko inaće trčiš po ravnom (najduži dan i tjedno)? Ajde napisi malo ak ti se da.
Kranjo kaže:
Koliko ima do gore, koji tempo planiraš? Koliko inaće trčiš po ravnom (najduži dan i tjedno)? Ajde napisi malo ak ti se da.
1. Nemam pojma :zubo:
2. Laganini
3. 7 km (krug oko jaruna)
4. 2 puta tjedno (ljeti i na proljece svaki dan) :D
Alocer kaže:
1. Nemam pojma :zubo:
2. Laganini
3. 7 km (krug oko jaruna)
4. 2 puta tjedno (ljeti i na proljece svaki dan) :D
e kompa, svaka ti dala. nadam se izvjestaju po povratku.
elizabeth
09.12.2005., 09:48
poštovanje rekreativci i maratonci,
odmah na početku, isprike zbog "spamanja" ali moram se "požaliti",
zadnje trčanje sam odtrčala 28.10.2005. .. onda su me zeznuli s pomjeranjem sata i od tada patim, čeznem, venem .... ubiijam se 6 do 10 sati tjedno na aerobicu ali to nije TO
jedva čekam proljeće ... počet ću opet po Jarunu a čim mi vrate onaj "ukradeni" sat - vraćam se na moju brdovitu stazu
pa, možda jednog dana i do polumaratona stignem ... do tada, sve Vas lijepo pozdravljam !
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.