PDA

View Full Version : virusi 2

krijesnica
23.07.2003., 10:19
jučer sam dobila 29 zaraženih mailova... prekjučer 12........svi su bili ganda i bugbear... prekjučer 4.... već me lagano hvata paranoja da to neko radi namjerno....kad je bugbear bio u zamahu znala sam dobiti po 1-2 zaražena maila tjedno, što mogu objasniti slučajnošću, ali ovo sada mi je ipak malo previše...
što predlažete? ima li smisla prijaviti na abuse@htnet.hr ili........?

slafko
23.07.2003., 11:18
iz vlastitog iskustva s HTom - nema nekog smisla. ako se želiš naživcirat, onda ima. :D
ali probaj, možda drukčije reagiraju na nezaštićene djevojčice maznoga glasa, pa ti nekaj i naprave.

MaxB
23.07.2003., 14:56
krijesnica kaže:
što predlažete? ima li smisla prijaviti na abuse@htnet.hr ili........?
NE! Virusi/crvi laziraju e-mail adresu s koje su poslani pa prijavljivanjem e-mail adrese neces bas nista postici - jos ces mozda nekog za*ebati.

Jedino... U headeru e-maila su zapisani neki IP-evi - mogla bi htnet eventualno pitati da li se pomocu nekog od tih IP-eva moze identificirati "posiljatelj" virusa (nisam siguran da se moze)...

krijesnica
23.07.2003., 19:53
nazvala sam hinet i rekli su da im proslijedim par zaraženih mailova....vidićemo oće li to prestati...hvala na odgovorima......:)

butters
24.07.2003., 12:42
Dok čekaš ishod, možeš pokušati sa Mail Washer-om, programom koji na serveru pregleda poruke bez skidanja na komp, pa sve zaraženo možeš da brišeš direktno sa servera. Pritom imaš opciju "Bounce" - mogućnost da MailWasher posalje povratnu poruku spošiljaocu da tvoja e-adresa ne postoji (ukoliko je slanje automatizovano, pošiljalac skoro sigurno prestaje da ti šalje poruke je njegov program najčešće podešen tako da nepostojeće adrese odmah briše sa mailing liste.
Ako te poruke neko namjerno ili slučajno šalje samo tebi, to ti neće mnogo pomoći..

hosting-za-svakog
24.07.2003., 16:44
Koliko mi je poznato svi veci provideri imaju Webmail... nazalost koliko vidim kod vas antivirus scan nije normalna stvar u ponudi providera, ja imam to pa mi mnogo manje smeca dolazi, ali ako ne, webmail je cudo.... lepo checkiras sve mailove da se obrisu i ona skines sta treba.

test
28.07.2003., 10:43
Obavezno proslijedi tehnickoj podrsci svog provajdera, abuse@htnet.hr. Ne znam kako ce raagovatil ali u svakom slucaju oni po IP i vremenu poslatog e-maila mogu da utvre da li se rade o njihovom korisniku bez obzira da li je 'skrio' svoju pravu e-mail adresu (ukoliko je njihov mogu da 'vide' ko je u vremenu kada je poslat e-mail bio na vezi sa IP adresom koju ces ti da im posaljes). Najcesce se radi o korisniku koji je vec zarazen nekim od virusa, tako da on ne salje 'namjerno' viruse drugim korisnicima mrezom. U svakom slucaju salji security-u svog provajdera ;)

krijesnica
28.07.2003., 20:53
danas sam dobila odgovor od abuse- službe...kažu mi da ne znaju zašto sam im slala tih par mailova, da MOGUĆE imam virusa koji se sam šalje dalje i da nabavim antivirus... ostala sam paf... nortona imam od 11 mj, prije sam imala sophos i uvijek su mi uredno javljali kad mi se pojavi zaraženi mail... čvrsto sam uvjerena da NEMAM virus u kompjuteru (kad šaljem kome mail nikada im ne javi da su dobili virus) i u svojim paranoičnim trenucima čak pomišljam da neki haker vježba na meni.....uglavnom, od cijele priče ništa... i nadalje dobijam zaražene mailove-danas 5 komada......

slafko
28.07.2003., 21:21
dobro da ti nisu rekli da si kupiš ISDN. :D

SETRA Samoborček
28.07.2003., 21:31
slafko kaže:
dobro da ti nisu rekli da si kupiš ISDN. :D

:jumping:

Nego krijesnice, kada si zadnji puta apdejtala virusne definicije?

hosting-za-svakog
29.07.2003., 01:09
danas sam dobila odgovor od abuse- službe...kažu mi da ne znaju zašto sam im slala tih par mailova, da MOGUĆE imam virusa koji se sam šalje dalje i da nabavim antivirus... ostala sam paf... nortona imam od 11 mj, prije sam imala sophos i uvijek su mi uredno javljali kad mi se pojavi zaraženi mail... čvrsto sam uvjerena da NEMAM virus u kompjuteru (kad šaljem kome mail nikada im ne javi da su dobili virus) i u svojim paranoičnim trenucima čak pomišljam da neki haker vježba na meni.....uglavnom, od cijele priče ništa... i nadalje dobijam zaražene mailove-danas 5 komada......
Ubaci mail filter u outlook koji ce mailove sa te [tih] adresa mailove slati pravo u deleted items, a onda podesi da ti se deleted items brisu po izlasku iz outlooka. Drzi Antivirus i ne obaziri se... od abuse niko jos koristi nije video.. ja kad god sam imao problem sam sam ga na svoje znanje i misice resavao.

krijesnica
29.07.2003., 10:01
SETRA Samoborček kaže:
:jumping:

Nego krijesnice, kada si zadnji puta apdejtala virusne definicije?

live update radim svaki-svaki drugi dan....

krijesnica
29.07.2003., 10:03
hosting-za-svakog kaže:
Ubaci mail filter u outlook

e za ovo mi treba malo više objašnjenja: kakav filter, di se to skine/nabavi....aj raspiši se malo, ali podrobno:)

MaxB
29.07.2003., 10:17
Lijepo si ti skini MailWasher (http://www.mailwasher.net/download.php) - on ti prikaze popis e-mailova s njihovim velicinama - cim vidis da je nesto vece od par desetaka kB, a nije ti poslao netko poznat (pa ako i jest poznat, subject je na engleskom ili sl.) odmah znas da je ili spam ili virus/crv, oznacis za brisanje, kliknes Process Mail i problematicni e-mailovi se obrisu izravno sa servera. MailWasher podrzava i filtre (filtre nemoj konfigurirati prema posiljatelju jer crvi/virusi promijene header - uoci rijeci iz subjecta koje se pojavljuju u vise problematicnih mailova - npr. ja sam dobio puno e-mailova koji su u subjectu sadrzavali 'application' - ili 'attach', odnosno 'attachment' - cim to vidis, odmah znas da je u pitanju neko sr*nje).

hosting-za-svakog
29.07.2003., 11:09
e za ovo mi treba malo više objašnjenja: kakav filter, di se to skine/nabavi....aj raspiši se malo, ali podrobno
Otvoris outlook -> gornji menu:
message-> rules-> mail
i podesis sta treba.

@MaxB
Nema koristi od gledanja engleskih naslova :( noviji crvi kupe naslove sa sajtova... ja sam dobio na srpskom 20ak mailova...

MaxB
29.07.2003., 18:01
hosting-za-svakog kaže:
@MaxB
Nema koristi od gledanja engleskih naslova :( noviji crvi kupe naslove sa sajtova... ja sam dobio na srpskom 20ak mailova...
Opa! Malo su ih opametili... Ja nisam dobio niti jedan takav - niti jedan u kojem bi bio tekst na nekom ex-yu jeziku. Imam srece sto moj e-mail imaju samo oni s engleskog govornog podrucja, a ovi s naseg su ipak malo upuceniji pa ne "dilaju" crve/viruse. :)

hosting-za-svakog
29.07.2003., 23:45
Danas sam dobio par mailova... kupe naslove sa naslova vesti kmoje objavljuje tanjug.

nenoXtreme
27.08.2003., 10:19
nego krijesnice, jesi ti živa i jesi uspjela kako smanjiti broj "neželjenih" mailova?

krijesnica
27.08.2003., 19:48
lijepo od tebe što pitaš-prihvatila sam gornji savjet i instalirala mail-washera...i dalje mi dolaze mailovi s virusima:nije me bilo 10-ak dana, a dočekala su me 82 zaražena maila...uglavnom, sad ih otkantam na vrijeme:)
inače, ne znam jeste li upoznati s postojanjem nekog novog virusa nakon kojeg pc jednostavno "rikne" pokoj mu duši:D frend mi je dobio jednoga neki dan, norton ga nije prepoznao čak ni uz redoviti update, a sve mu je riknulo, ne može ga uopće upaliti, navodno da je pitanje oće li mu spasiti išta od njega...

slafko
27.08.2003., 20:00
novi? bijah upoznat sa satrim virusima koji su uništavali diskove...
ovaj bi mogao bit zanimljiv da mi u firmu uljeti :D

hosting-za-svakog
28.08.2003., 03:28
sobig bas rastura sto se spama tice... i dalje ne pada ispod 200 dnevno..