View Full Version : Rovinj
Crow Jane
25.07.2003., 09:58
Jel ima netko slučajno da zna nekog tko iznajmljuje apartmane tamo? Prosim fino!
Gledala sam malo na webu, ali htjela bih i iskustva Forumaša. Prvi put idem tamo, pa me zanima kak je, di ima dobrih plaža i tak to... ;) :cool:
Baš si zapela za Rovinj ili može i malo sjevernije, recimo Poreč?
Crow Jane
25.07.2003., 10:39
Pa može i to. :cool:
U Poreču, Plava Laguna, imaš krasne apartmane Bellevue...prilično su skupi, ali isplati se svaki cent....novouredjeni, intimni, mir i tišina...
Ponavljam, dosta skupo, ali jako lijepo uredjen okoliš, apartmani čisti, uredni...
magdalena99
25.07.2003., 12:58
sto se plaza tice porec (umag, novigrad) mozes prekriziti odmah, dok je s rovinjom nesto bolja situacija, medjutim, ovisi o tome sto preferiras.
uglavnom, ocekuj guzvu.
sto se smjestaja tice, tu ne bi trebala imati problema, barem tamo apartmana ima u obilju.
Crow Jane
25.07.2003., 13:07
Ja bi neku mirnu uvalicu....:o :cool:
magdalena99
25.07.2003., 13:13
Crow Jane kaže:
Ja bi neku mirnu uvalicu....:o :cool:
u rovinju tesko. sjevernije od rovinja jos manje.
odvezi se autom u raski kanal ili na rt kamenjak.
Crow Jane
25.07.2003., 15:12
magdalena99 kaže:
:s Budem. ;)
E da...problem plaža je veeeeelik.
Na Plavoj laguni su plaže loše, ima bazena, ali vjerujem da vama s kontinenta :D to i nije neki gušt...vi bi vjerojatno malo soli na koži htjeli osjetit.
Bilo ti je nedavno na HTnet-u puno informacija o svakakvim plažama, pa je spomenuta i neka Kopakabana blizu Rovinja, navodno malo ljudi zna za nju...probaj negdje to iskopat, Jamnice :D
Karakala
25.07.2003., 17:33
Ma imaš u Rovinju i divljih plaža.
Veštar, pa produžiš makadamom. :)
Osamljene plaže. Svi u toplesu ili goli, ali nije bed ako si i obučen. :)
U Poreču također predivnih plaža ima, samo treba znat.
Červar je dosta pust i sl.
Zelena i Plava laguna su dosta krcate plaže ali i vrlo lijepo uredjene.
Istra je najlipša. :)
Sto se tiče noćnog života.... :) Rovinj ima Monvi (ponovno otvoreni kompleks s cocktaila barovima, kaficima, dva diska, meksički restoran&night club...), Poreč ima disca poput Intera, Margerite, Lanterne... Te nekoliko popularnih kafica.
Trenutno je Monvi in za cijelu Istru. :)
Karakala
25.07.2003., 17:33
Apsolutno najljepše plaže u Hrvatskoj ima Rabac.
To treba barem jedan dan odvojiti za posjetiti. :top:
Crow Jane
25.07.2003., 17:35
E osamljene baš i bi...mrzim plaže pune Poljaka, sam bog da se odmorim :D
Nego, kaj, mene ti ne zanimaju ti coctail barovi i takve "špica" furke, :rolleyes: nego klubovi i bircevi s alternativa mjuzom ;)
Urpanus
25.07.2003., 17:46
Crow Jane kaže:
...nego klubovi i bircevi s alternativa mjuzom ;)
Nisam bio već dvije godine u Rovinju , pa se možda varam , ali koliko se sjećam tako nešto ne postoji.
A kad sam zadnji put bio ni Monvi nije radio pa je noćni život trajao negdje do crtanog filma prije dnevnika.
Meni se svidio neki kafić odmah ispod crkve , nemam pojma kako se zove , ali baš neka čudna , mračna atmosfera (istina i ja sam bio pjan ko letva pa je bilo još mračnije :zivili: )
Što se plaža tiče , bio sam na jednoj zbilja osamljenoj. Ima mala šetnjica do nje , ali bilo je super mjesto. Ispod dva bora , nigdje nikoga u blizini ... mo`š šta te volja. :grli:
Ne znam kako se zove , ali pretpostavljam da je to ovo o čemu Karakala govori.
Urpanus
25.07.2003., 17:52
BTW , Jano , pa Pula ti je iz Rovinja blizu , koliko znam noću se iz Rovinja svi tamo sele.
I ne boj se Poljaka ... tamo je talijanska okupacija :D
Crow Jane
25.07.2003., 19:08
Urpanus kaže:
Nisam bio već dvije godine u Rovinju , pa se možda varam , ali koliko se sjećam tako nešto ne postoji.
A kad sam zadnji put bio ni Monvi nije radio pa je noćni život trajao negdje do crtanog filma prije dnevnika.
Čini mi se da je tak u svakom malom mjestašcu. ;)
Ma računali smo na Pulu, no ko će cugat i vozit? :angeleye: :D
Karakala
25.07.2003., 19:27
Naprotiv, varate se. :) :)
Ne sele se iz Rovinja ovo ljeto u Pulu, nego iz Pule u Rovinj.
U Puli se nema kamo ići.
Može se ići u Medulin, ali to više nije Pula. :)
U Puli postoje alternativa barovi i sl. :) ali rade samo preko zime. Bude super... :)
Btw, Monvi ima i jedan kafic Magnus, u kojem se pusta stariji rock i sl.; bude odlicna atmosfera uz kvalitetnu mjuzu. Vazno je za tebe Jane :), sto bude i starije ekipe. Pretpostavljam da si starija. Hehehehehe. :) Mislim od 30 nadalje.
I da, u Rovinju, u samom starom gradu ima par kafića s nevjerovatnom atmosferom, ali za zaljubljene. Sjedi se na kamenima uz more, stol je veći kamen a osvjetljava svijeća. Imaju super dobre koktele no malo su skuplji. Ali ipak popiti koktel na takvom mjestu kraj mora uz voljenu osobu... Vrijedi.
Slična stvar postoji i u Poreču, kraj samog mora smješteno je 20 ležaljki, odovjenih jedna od druge, tj. postavljenih dvije zajedno, osvijtljenje bakljom. Jako lijepo, šank je smiješten malo unutra sav od drva.
U Puli zaista baš nema puno zabave preko ljeta.
Preporučam da promijenite ambijent ako Vam Rovinj nije dosta; Poreč, Rabac.
Novigrad, i sl. manji gradovi imaju par kafica za napit se. :)
Karakala
25.07.2003., 19:30
Da, ako ste drugi vikend ovdje. :)
2.8 Mislim da to pada.
Znači ne ovaj nego drugi. :)
Idite na Rabac Summer festival.
To je jedan party, na kojem imate jedno 5-6 različitih vrsta glazbe.
Neki tzv. floorovi su smješteni na bazenu, neki na plaži, neki na terasi hotela i sl.
Super za rasplesati se i zabaviti, a i biti će puno puno ljudi. :)
Crow Jane
25.07.2003., 20:15
Super, jesmo drugi vikend! Hvala na informacijama! :s
I imam 28 god. :cool: :D ;)
Karakala
25.07.2003., 20:27
Onda si jos koka koja je u prometu! :top: :B
magdalena99 kaže:
Rt Kamenjak je jako daleko od Rovinja da bi se tamo išlo samo na kupanje svaki dan, a isto i raški kanal. Kamenjak je predivan, ali doći do tamo....svaki dan iz Rovinja...gnjavaža. Predlažem da onda iznajmiš nešto u Premenaturi, pa ti je do kamenjaka vrlo blizu:)
Karakala ima pravo, ekipa iz Pule ide u Rovinj vanka. Bili smo neku večer, ono riva krcata i u dva ujutro, ma milina, poslije smo išli u Monvi u Magnus na karaoke...ma bilo je za deset, najbolja pevaljka je bila jedna Lucija iz Zg., žena ima takav glas i pjevačke sposobnosti da čaše pucaju, Lucija ako si negdje u điru - svaka čast, digla si ekipu na noge:top: :W
Crow Jane
27.07.2003., 11:46
Idem u Monvi na koncert ADF, pa se vidimo tam, ko bude. :D
Sandra October
27.07.2003., 14:49
rovinj po mom izboru:) :
a) smještaj: angelo d'oro
b) restoran: blu u boriku (pod obavezno:)), ima još jedan dobar ispod crkve, novi, ubij me zaboravih ime...
c) kupanje: otočići u okolici
d) night life: ovaj kakoseonozove koktel bar o kojem karakala priča, na stijenama, lagana ambijentalna muzika....predivna easy atmosfera
plaže: jano ako su plaže preduvjet: pravac rabac :)
poreč: ni za boga:horor:
Karakala
27.07.2003., 22:27
Bravo Sandra.
Ali može se naći i u Poreču lipih plaža.
Jučer je u Monviu bilo odlično! :D
Karakala
27.07.2003., 22:28
Karakala kaže:
Bravo Sandra.
Ali može se naći i u Poreču lipih plaža.
Jučer je u Monviu bilo odlično! :D :tulum:
magdalena99
28.07.2003., 07:11
Paw kaže:
Rt Kamenjak je jako daleko od Rovinja da bi se tamo išlo samo na kupanje svaki dan, a isto i raški kanal. Kamenjak je predivan, ali doći do tamo....svaki dan iz Rovinja...gnjavaža. Predlažem da onda iznajmiš nešto u Premenaturi, pa ti je do kamenjaka vrlo blizu:)
pa nije bas tako jako jako daleko.
u svakom slucaju blize je rovinju nego rabac, gdje je i puno veca guzva.
magdalena99
28.07.2003., 07:12
Sandra October kaže:
poreč: ni za boga:horor:
uh, fakat je porec horror cisti.
:flop:
Crow Jane
28.07.2003., 09:21
Ajde onda - Kamenjak je najbliži kojem gradu?
Jer ionaku neću biti cijelo vrijeme u Rovinju. :cool:
magdalena99
28.07.2003., 09:25
Crow Jane kaže:
Ajde onda - Kamenjak je najbliži kojem gradu?
Jer ionaku neću biti cijelo vrijeme u Rovinju. :cool:
puli
Karakala
28.07.2003., 13:41
Možeš i se i u Dugu uvalu zaletit. Čisto more, stijene i odmah se skače u more, 3 metra dubine. :) Super. :)
Nema puno ljudi.
Crow Jane
28.07.2003., 13:54
magdalena99 kaže:
puli
Kewl! :D
Hvala svima na odgovorima. :s
Crow Jane
28.07.2003., 13:55
Karakala kaže:
Čisto more, stijene i odmah se skače u more, 3 metra dubine. :) Super. :)
Nema puno ljudi.
E ovakve su mi plaže najbolje!! :s
Ne volim one di moraš mic po mic ulazit po kamenju i ježincima :eek:
magdalena99 kaže:
sto se plaza tice porec (umag, novigrad) mozes prekriziti odmah
A zakaj pričaš ak ne znaš? :eek: :bang:
magdalena99
28.07.2003., 22:16
Crow Jane kaže:
E ovakve su mi plaže najbolje!! :s
Ne volim one di moraš mic po mic ulazit po kamenju i ježincima :eek:
e, onda pravac rt i to na sam kraj. i duga uvala, netko gore rece. to je takodjer jako lijepo mjesto.
kao sto rekoh, ne bih ti preporucila porec i ovo gore, zaista samo za izbjegavati.
:)
magdalena99 kaže:
kao sto rekoh, ne bih ti preporucila porec i ovo gore, zaista samo za izbjegavati.
Opet ti bauljaš, a izgleda da baš i nisi najbolje upućena!:confused:
magdalena99
28.07.2003., 22:34
Tila kaže:
Opet ti bauljaš, a izgleda da baš i nisi najbolje upućena!:confused:
a sto si se ti bas na mene zakacila???
svasta.
:rolleyes:
uostalom, neka cura ode tam, pa nek si pogleda.
Ne razumijem kako misliš nije daleko???:confused: Svaki dan iz Rovinja na rt Kamenjak na more, to je samo za extra optimiste. Pa znaš ti koliko se po bijelom putu moraš samo voziti od Premanture do rt-a, ono cesta je boli glava, a onda iz Premanture do obilaznice (Pula), pa se iz Pule iskobeljati preko mosta kada semafori nikada ne rade, a pandura ni na vidiku, pa Veli Vrh, pa Rovinj...ma ne gine ti dva sata vožnje samo u jednom pravcu. I sada na more iz Rovinja za Pulu svaki dan, ma daj:rolleyes:
magdalena99
29.07.2003., 07:20
Paw kaže:
Ne razumijem kako misliš nije daleko???:confused: Svaki dan iz Rovinja na rt Kamenjak na more, to je samo za extra optimiste. Pa znaš ti koliko se po bijelom putu moraš samo voziti od Premanture do rt-a, ono cesta je boli glava, a onda iz Premanture do obilaznice (Pula), pa se iz Pule iskobeljati preko mosta kada semafori nikada ne rade, a pandura ni na vidiku, pa Veli Vrh, pa Rovinj...ma ne gine ti dva sata vožnje samo u jednom pravcu. I sada na more iz Rovinja za Pulu svaki dan, ma daj:rolleyes:
ja ne razumijem kako si ti izracunala dva sata, kad za dva sata prijedjes citavu istru uzduz i poprijeko.
ne znam sto si to sve nabrojala od zemljopisnih pojmova, ali mislim da si debelo debelo pretjerala.
kada ja odem na neko sasvim novo mjesto, obidjem sve sto je u radijusu od barem 50 km, sto god mi se preporuci, ja nastojim vidjeti, jer nikada ne znam hocu li uskoro navracati u taj kraj. posebno se to odnosi na plaze, nikada ili vrlo rijetko odlazim svaki dan na isto mjesto, jer zelim vidjeti sto vise.
sto ce cura uciniti i kuda ce otici, to je njezina stvar. ja sam joj samo preporucila ono sto mislim da je vrijedno vidjeti i zbog cega mislim da ce vrijedno malo napatiti (15 do 20 minuta) po bijeloj cesti. uostalom, gdje si ti vidjela da se do osamljenih plaza (kakve je trazila, pise gore) sa cistim morem i bez guzve dolazi po asfaltiranoj auto cesti po mogucnosti sa tri vozne trake???
uostalom, kao da je do duge uvale blize?? :confused:
magdalena, govorim o uvjetima na cesti usred turističke sezone. Inače zimi se iz Pule u Rovinj može stići za dvadesetak minuta, a po ljeti ti treba najmanje četrdeset i pet. Vidim da nisi iz Pule, pa ti treba malo više dok se snađeš.:D
Tko je govorio o Dugoj Uvali?:confused:
A ako te interesira, do D.U. je asfalt maltene do mora, daj ne laprdaj, a postoje i "divlje" plaže do kojih se dolazi makadamom, npr. Pužar i ostale.:D
magdalena99
29.07.2003., 10:37
Paw kaže:
a po ljeti ti treba najmanje četrdeset i pet:D
aha, a onda od pule do rta sat i 15 minuta? :D
djevojko, ako ti nesto nije jasno, procitaj moj post jos jednom.
uostalom i sama si u kontradikciji, jer si napisala da do divljih plaza u dugoj uvali vodi makadam. a to je upravo ono o cemu ja govorim-gdjegod je asfalt, tamo je guzva. samo izreceno na drugi nacin. ako to ne mozes shvatiti, pa ono...nisam ti ja kriva.
magdalena99 kaže:
aha, a onda od pule do rta sat i 15 minuta? :D
djevojko, ako ti nesto nije jasno, procitaj moj post jos jednom.
uostalom i sama si u kontradikciji, jer si napisala da do divljih plaza u dugoj uvali vodi makadam. a to je upravo ono o cemu ja govorim-gdjegod je asfalt, tamo je guzva. samo izreceno na drugi nacin. ako to ne mozes shvatiti, pa ono...nisam ti ja kriva.
pa ne bih se ja uhvatila baš za sat i 15 min., računam tu gužvu u prometu i zato sam ti navela točke zbog kojih je prohodnost u jeku tur. sezone vrlo loša, rekla bih ipak da ti do rta iz Rovinja treba max. dva sata.
Ma čekaj malo, o kakvoj kontradikciji ti pričaš, pa makadamom ti treba dvaput duže nego asfaltom (naravno ako voliš uništavati auto i voziti brzo), a makadam do divljih plaža u D.U. je stravično loš tako da je nama ovaj vikend iz Pule do "divlje" plaže u D.U. trebalo sat i pol.
Zanima me koliko bi ti vozila iz Rovinja do D.U.:D - cijeli dan:D
Ma znaš ovo ti ispada isto kao da ja tebi objašnjavam područje gdje ti živiš i učim te pameti. Govorim ti realno, a sad ti kako hočeš. Željela sam ipak prije svega reći (što sam u jednom svom postu gore i rekla) da je prevelika gnjavaža svaki dan voziti od Rovinja do Pule i natrag samo zbog plaže. U redu je kao što ti kažeš u jednom svom postu da kraj u kojem ljetuješ prošvrljaš uzbrdo i nizbrdo, izvidiš svaki dobar kutak plaža itd., ali isto tako mislim da je OK i realno reći koja je opcija bolja. To ti je isto kao što su nama jedne godine u agenciji rekli kada smo se spremali ići na skijanje da nam je skijalište blizu, a mi se svaki dan vozili sat vremena do skijališta, a žena se klela da je samo deset minuta:rolleyes: Od sedam dana, skijali smo samo četiri, ma bio nam je pun kufer vožnje, utovara-istovara skija, poledice na cesti od koje mi se još manta u glavi itd.
Ne znam zašto se tako pališ, govorim ovo u najboljoj namjeri svima koji ljetuju ovog ljeta u Istri/Puli.
:W
magdalena99
29.07.2003., 20:34
Paw kaže:
pa ne bih se ja uhvatila baš za sat i 15 min., računam tu gužvu u prometu i zato sam ti navela točke zbog kojih je prohodnost u jeku tur. sezone vrlo loša, rekla bih ipak da ti do rta iz Rovinja treba max. dva sata.
Ma čekaj malo, o kakvoj kontradikciji ti pričaš, pa makadamom ti treba dvaput duže nego asfaltom (naravno ako voliš uništavati auto i voziti brzo), a makadam do divljih plaža u D.U. je stravično loš tako da je nama ovaj vikend iz Pule do "divlje" plaže u D.U. trebalo sat i pol.
Zanima me koliko bi ti vozila iz Rovinja do D.U.:D - cijeli dan:D
Ma znaš ovo ti ispada isto kao da ja tebi objašnjavam područje gdje ti živiš i učim te pameti. Govorim ti realno, a sad ti kako hočeš. Željela sam ipak prije svega reći (što sam u jednom svom postu gore i rekla) da je prevelika gnjavaža svaki dan voziti od Rovinja do Pule i natrag samo zbog plaže. U redu je kao što ti kažeš u jednom svom postu da kraj u kojem ljetuješ prošvrljaš uzbrdo i nizbrdo, izvidiš svaki dobar kutak plaža itd., ali isto tako mislim da je OK i realno reći koja je opcija bolja. To ti je isto kao što su nama jedne godine u agenciji rekli kada smo se spremali ići na skijanje da nam je skijalište blizu, a mi se svaki dan vozili sat vremena do skijališta, a žena se klela da je samo deset minuta:rolleyes: Od sedam dana, skijali smo samo četiri, ma bio nam je pun kufer vožnje, utovara-istovara skija, poledice na cesti od koje mi se još manta u glavi itd.
Ne znam zašto se tako pališ, govorim ovo u najboljoj namjeri svima koji ljetuju ovog ljeta u Istri/Puli.
prije svega, ne palim se, sto je vidljivo iz mojih postova jer nemam se razloga paliti.
drago mi je da si malo ublazila stavove (i cak se slozila s nekim mojim) jer bila bi steta da cura dodje skroz u rovinj, a onda ne otide ne samo na kamenjak vec svuda gdje su joj ljudi napisali i preporucili.
fakat mi nije jasno sto je u tome tako strasno?? iz tvoje reakcije reklo bi se da se za tu avanturu s kamenjakom u najmanju ruku treba oboruzati gojzericama i pancirnom kosuljom.
ne ucim nikog pameti, samo tvrdim da joj nece trebati dva sata, kao sto ti kazes. jedino ukoliko se bas citava italija i slovenija ne stusti u istru bas tog dana.
jest, losa je cesta ali nije to bas takav bauk.
imam osjecaj da si mi pola toga stavila u usta i sada imam posla samo oko demantiranja, a to nije ni najmanje konstruktivno i nikog ne zanima.
tako da se uopce necu truditi oko price o dugoj uvali i makadama jer me zamara to beskonacno prepucavanje o tome tko je sto rekao i u kojem kontekstu.
uglavnom, sve joj pise, pa sad, na njoj je da se odluci sto ce i kako ce. ona najbolje zna sto zeli.
Karakala
29.07.2003., 20:35
Bravo Paw.
Potpisujem sve. :top:
Karakala kaže:
Bravo Paw.
Potpisujem sve. :top:
Hvala Karakala:s
Ajd barem ti kužiš o čemu meljem cijelo vrijeme:)
Karakala
30.07.2003., 00:56
Nema se tu ča kužit.
Ako san iz Istre to je normalno. :)
Mislin, ono... kao da ja gren objašnjavat nekom iz Požege neštu u njegovom gradu i kuda će stić i koliko mu triba. :rolleyes: :bonk: :amen:
Crow Jane
30.07.2003., 08:29
:D Ništ sad ja nisam skužila kak se dođe do plaže :D
Ali dobro, bum nekak. Ako neko od vas vidi srebrni ford ka kak besciljno luta, znali bute ko je. :D
magdalena99
30.07.2003., 08:41
Crow Jane kaže:
sve ti je jako dobro oznaceno od samog ulaza u grad.
samo prati putokaze za selo premanturu, a onda kad si tamo za kamenjak pitaj prvog na kog naidjes. ulaz se placa, jer je to nekakav zasticeno podrucje ili tako nesto (endemsko bilje, orhideje itd.)
od rovinja do duge uvale ... to bi isto tako bilo dobro da pitas svoje domacine, jer koliko se sjecam, malo je zapetljano.
ide se kroz unutrasnjost istre, ako me sjecanje ne vara. ne znam tocno mjesta, morala bih pronaci kakvu auto kartu da vidim tocno. zivopisno je, taj kraj izgleda kao da je vrijeme stalo negdje u ranim osamdesetim.
pazi da ne zalutas.
no, ovdje ima ljudi koji tamo zive, pa nek ti objasne sami. vjerojatno postoji i kraci put.
magdalena99
30.07.2003., 08:53
Karakala kaže:
Nema se tu ča kužit.
Ako san iz Istre to je normalno. :)
Mislin, ono... kao da ja gren objašnjavat nekom iz Požege neštu u njegovom gradu i kuda će stić i koliko mu triba. :rolleyes: :bonk: :amen:
pa kad si vec tako gostoljubiv, zasto ne objasnis curi kako ce iz rovinja najlakse stici do rapca, duge uvale i kamenjaka?
to bi bilo konstruktivno, umjesto lupanja po glavi :)
magdalena99
30.07.2003., 09:07
Crow Jane kaže:
Ali dobro, bum nekak. Ako neko od vas vidi srebrni ford ka kak besciljno luta, znali bute ko je. :D
a za rabac ne bih znala, stvarno. tamo sam boravila kod prijatelja a guzva je na plazi bila neopisiva. no, uskoro smo pobjegli na cres, tako da je to bila samo usputna stanica. da sam trazila, vjerojatno bih bila nasla nesto po svom ukusu.
no, kao sto rekoh ima ovdje i konstruktivnih...:)
Crow Jane
10.08.2003., 15:42
Eh, evo me :D
Kupali se na Kamenjaku - išli iz Pule i našli odprve :D :D
Genijalno i hvala svima na preporukama. :s
Septembar
04.09.2003., 12:43
i gdje si jos bila?
jesi nasla one kafice uz more u rovinju?
si bila u onoj piceriji pod crkvom?
gdje si se u rovinju kupala?
cj, ja i ti se pratimo, ali obilazimo :p
ti si prosle god bila u vodicama a ove u rovinju
a ja obrnuto :)
Ovaj kafić uz more na stijenama se zove Valentino, cijene su smiješne ali, ok, atmosfera je stvarno posebna.
Pizzerija pod crkvom - hm, ne znam da li je to ista ona na koju ja mislim - onako je nekako zgodno starinski uređena, ali pizza nije ništa posebno.
Ima jedan jako lijepo uređen mali restorančić, enoteka .... nešto, isto jako fora izgleda ali hrana nije neko čudo.
Ja u Rovinju nisam nikad bila po ljetu pa uopće ne znam gdje se može kupati.
Zimske Radosti
06.07.2005., 13:21
dobro, a je li taj Rovinj uistinu nešto posebno lijepo, ili se to samo priča???
Septembar kaže:
i gdje si jos bila?
jesi nasla one kafice uz more u rovinju?
si bila u onoj piceriji pod crkvom?
gdje si se u rovinju kupala?
cj, ja i ti se pratimo, ali obilazimo :p
ti si prosle god bila u vodicama a ove u rovinju
a ja obrnuto :)
u kojoj pizzeriji? da sergio? je tamo je najbolja pizza... :klopa:
btw, imam ja apartmane isobe u Rovinju..
Zimske Radosti kaže:
je lijep je za poludit! :cerek: nego imam jednu sliku rovinja al sam :bonk: pa je neznam stavit....:(
Balkanijan Pig
06.07.2005., 16:45
Ja u porecu al ljepsi mi je Rovinj pa ti vidi ;)
I lakse se nadje malo izoliranijih plaza ako se zna di trazit ;)
U Porecu ih je nekad bilo na cervaru ali su sve raskrcili i nije vise to.
markorazdor
18.07.2006., 13:41
Rovinj je jako lijep (možda jer tamo živim;) ) ali mu kronično fali sadržaja - nešto di se možeš jeftino i pravo zajebavat.
- plaže krcate ali se uvijek nađe koje mjestašce (najbolje da se skompaš sa lokalnom ekipom pa sa barčicom na otočiće)
- lokali skupi i bezlični (osim Buzza za koji sam vezan iz egzistencijalnih razloga)
- gosti sve sami stranci, šminkeri, gejevi (nemam ništa protiv) starci, djeca, obitelji.... ako se u tim kategorijama nalaziš dobro nam došao
Sve u svemu ako si provod znaš stvorit sam od sebe a treba ti samo "scenografija" onda je Rovinj pravo mjesto. Ako ne....:)
evo steškim zakašnjenjem ja iz splita potvrđujem da smo se od Pule do safari bara na kamenjaku drndali više od ure
meni je, ako smijem rec, grozan.
meni je, ako smijem rec, grozan.
... i meni... :top:
Ingrein
18.07.2006., 21:24
meni je prelijep.
planiram uzet više vremena za drugi put da obiđem sve one otoke i ostala čudesa. dalmacija mi je goli k prema istri. (osim zadra)
kako sam banula u rovinj totalno neplanirano i sa poimanjem grada preko 'pozdrava iz rovinja', predobro sam se iznenadila. onaj pogled sa zidića na vrhu kod eufemije, ne znam jel ljepše noću ili po danu. pa ona šetnica i one terasice na stijenama gdje se ekipa kupa. ma frrrr...milina.
i rovinj je fenomenalna baza za bauljat po istri.
nego da, di je taj monvi? i ak bi neko apdejtao bircuze po rovinju...
ne volim launđ i te ostale gej spike. dakle?
meni je prelijep.
planiram uzet više vremena za drugi put da obiđem sve one otoke i ostala čudesa. dalmacija mi je goli k prema istri. (osim zadra)
daj ne pricaj gluposti.
Ingrein
18.07.2006., 21:26
al si brza
Putnik92
19.07.2006., 10:45
Rovinjska fešta :top: :top: :top:
markorazdor
19.07.2006., 11:01
nego da, di je taj monvi? i ak bi neko apdejtao bircuze po rovinju...
ne volim launđ i te ostale gej spike. dakle?
Buzz, čirkolo (ex novo ali ga tako nitko ne zove), Artemis, Rocksy, Club, Sax.... to ti je to - ostalo narodnjaci, launđ kurci palci itd.
Monvi ti je petnaest minuta hoda od centra prema Škarabi (ili Edenu), krcat do boli i bučan za popizdit. Cuga je skupa, mjuza je loša.
Ingrein
19.07.2006., 11:21
tenk ju marko!
lijepo bum si ja to zapisala. ak mi se posloži horoskop eto mene brzo natrag.
pušimo ronhil
Rovinj je OK ali Dubrovnik, ako nisi bio dođi. Preporuka za tebe (http://www.bulic.wikispaces.com/) i preporuči prijateljima.
MOŽDA SE VIDIMO. Kad direktno rezerviraš onda je povoljnje.
strawberry20
19.06.2008., 16:42
Ove godine idem prvi put s prijateljicama u Rovinj pa me zanimaju vaši dojmovi; izlasci, najbolje plaže za kupanje, po mogućnosti pokoji beach-party... :)
Imaš na drugoj strani temu Rovinj i Baška na Krku, pogledaj, možda ti pomogne.
miss l on the road
16.09.2008., 21:22
ima li netko neku preporuku za iznajmljivanje sobe u rovinju? treba mi za 3 dana, za jednu osobu, ništa fensi, tek tolko da je krevet i da se imam di oprati? poželjno da je u gradu.
na netu većinom nude apartmane i dvokrevetne sobe za koje moraš platiti cijenu za dvije osobe, a to mi je puno.
LORDLORD
15.07.2010., 15:50
moze li neki update ?
kako je sada u monviju i Rovinju ?
thx
bal.balthazar
18.07.2010., 01:55
hajde stvarno, može li neko da postavi informacije iz ove sezone? :)
LORDLORD
24.07.2010., 13:26
Monvi centar rovinj, ...
ima li netko pozitivnih misljenja planiram uskoro otici do Rovinja pa do Monvija
da li se isplati ?
THx
chiara20
26.07.2010., 01:04
planiram slj tjedan do rovinja, odnosno u borik i zanima me kolko vremenski ima do centra, da li ću umrijet od hodanja ili nije bed?
i kolko ima do poreča?
Rovinj je OK ali Dubrovnik, ako nisi bio dođi. Preporuka za tebe (http://www.bulic.wikispaces.com/) i preporuči prijateljima.
MOŽDA SE VIDIMO. Kad direktno rezerviraš onda je povoljnje.
Dubrovnik je lijep, ali je Bogu iza nogu, i domace stanovnistvo nije ljubazno niti pitomo za razliku od nas Istrijana. Osim toga drugi je mentalitet, u Istri je venecijsko-talijanski, u Dubrovniku balkanski.
MateaLac
23.12.2010., 00:37
Evo vam update... Monvi je srednja žalost, često dolazi do incidenata, tučnjava i sl., koncertne karte su skupe, cuga je poskupila, nije ništa renovirano kako treba.. To govorim za ljetnu sezonu 2010. Ali gdje ćemo drugdje? U gradu su i dalje aktualni kafići Art, Key, Cinema, Roxy, Buzz...
sandra555
24.12.2010., 22:08
Jel bio tko u hotelu Adriatic u Rovinju? Išla bi na vikend u 1. mjesecu tamo pa me zanima.
histria
26.12.2010., 15:06
Pa hotel je u samom centru sa pogledom na središnji trg i luku u gradu. Mislim da je to zapravo prvi hotel u gradu. Nije neki high class hotel i ljudi se u njemu ne zadrzavaju dugo. Uglavnom ga koriste poslovni ljudi koji žele ostati u gradu na tek nekoliko dana. Inaće je ok, unutra je obnovljen i sasvim je pristojan.
sandra555
26.12.2010., 15:11
Pa hotel je u samom centru sa pogledom na središnji trg i luku u gradu. Mislim da je to zapravo prvi hotel u gradu. Nije neki high class hotel i ljudi se u njemu ne zadrzavaju dugo. Uglavnom ga koriste poslovni ljudi koji žele ostati u gradu na tek nekoliko dana. Inaće je ok, unutra je obnovljen i sasvim je pristojan.
Hvala!
Provela bi tamo samo jednu noć s doručkom, muž, dijete i ja, a radi se o onom vikendu za tri kralja. Rezervirala sam, a činio mi se bolji izbor od ostalih hotela jer je u centru, pa valjda mogu u kratko vrijeme više obići po gradu jer budući da nije ljeto ne treba mi hotel na plaži i smatrala sam da je hotel u centru bolji izbor za jednu noć.
nasmijanonebo
26.12.2010., 15:23
hotel Park ti je dobar, ima i unutrasnji bazen:top:. Hrana je dobra.
Ako uzmes sobu s pogledom na more, odanle ces imati fenomenalan pogled na stari grad Rovinj:s. Do starog grada imas max 10 min laganog hoda (uzela sam u obzir da imas malo dijete, pa po njegovom ritmu brzina hoda)
S druge strane hotela ti je jako blizu predivnog park sume Zlatni rt:cerek:
http://www.uniline.hr/modules/Accommodation/ObjectDetails/photoGalery1.php?oid=21207010438373169#myGallery-picture(11)
sandra555
26.12.2010., 15:52
hotel Park ti je dobar, ima i unutrasnji bazen:top:. Hrana je dobra.
Ako uzmes sobu s pogledom na more, odanle ces imati fenomenalan pogled na stari grad Rovinj:s. Do starog grada imas max 10 min laganog hoda (uzela sam u obzir da imas malo dijete, pa po njegovom ritmu brzina hoda)
S druge strane hotela ti je jako blizu predivnog park sume Zlatni rt:cerek:
http://www.uniline.hr/modules/Accommodation/ObjectDetails/photoGalery1.php?oid=21207010438373169#myGallery-picture(11)
Hvala, ali Park nema slobodnih soba u mom terminu (6. na 7. 1.)
drazen-gt
06.01.2011., 23:43
Za novu godinu sam bio tamo (Monvi centar) i vidim da je sve zapusteno.
Jel se radi šta na tome?
Bok...imate li kakvih preporuka za povoljan smještaj u Rovinju može poruka na pm :cerek:
LORDLORD
02.04.2011., 23:24
Spring Break Europe 2011 ove godine u ROvinju ali stranica na njemackom a izgleda da niti jedna agencija ne nudi neki aranzman ....
Spring Break Europe 2011 ove godine u ROvinju ali stranica na njemackom a izgleda da niti jedna agencija ne nudi neki aranzman ....
Probaj pitati u Uniline (http://www.uniline.hr/hrvatska/?gclid=CNqT34jpgqgCFZBkfAodExZ_qQ), mislim da je lani smještaj išao preko njih. I u Maistri (http://www.maistra.hr/Ponuda/Posebna_ponuda?year=2011&yearActive=yes&month=3&newsId=202), kod njih se to ionako odvija i imaju aranžmane na svojim stranicama.
On aciD
04.04.2011., 14:18
nista preko agencije, sve ide online preko njihove stranice
http://www.springbreakeurope.at/2011/index.php?show=home11
Bok...imate li kakvih preporuka za povoljan smještaj u Rovinju može poruka na pm :cerek:
za oko 35 eura dnevno max.... :ne zna:
mangata
26.04.2011., 16:22
za oko 35 eura dnevno max.... :ne zna:
Imali si hotel Rovinj, dok ga nisu srušili. Sad za tu cijenu gađaj ili privatni smještaj ili Poreč. Nabijem na onu stvar i Rovinjce, umislili se.
GoRaNsB
03.05.2011., 02:44
Ja sam lutao dugo po netu, sigurno 10 dana da nađem koliko-toliko povoljan smeštaj u Rovinju u 8. mesecu. Našao sam na kraju sasvim solidu dvokrevetnu sobu za 30 e dnevno blizu centra, a nekih 800m od plaže.. čekem još da se potvrdi rezervacija. Ako nekog interesuje ima apartmana za dvoje oko 50eura pa vam mogu poslati privatnu poruku sa onim što sam ja našao. Ima takođe i nekih soba koje sam našao za 35-45 e.
Ova koju sam ja našao za sebe i devojku je bila 32, ali su nam spustili cenu jer ostajemo duže, pa nam je sad 30 e.
Pošto dolazim prvi put, interesuje me da li ima nekih autobusa koji voze po mestu makar do nekih okolnih plaža koje su na 4-5km. Čuo sam da postoje i biciklovi koji se iznajmljuju, pa ako neko zna koja je cena tih biciklova mogao bi da napiše.
Unapred hvala
P.S. Ja vam mogu poslati slike i snimke nekih plaža koje sam izGoogle-ao...
Već dve godine nameravam ići u Rovinj pa sam se sad tek aktivirao da stvarno odem. Koliko sam ja video iz snimaka i slika grad je prelep. Kad se vratim napisaću vam i utiske.
nasmijanonebo
03.05.2011., 09:29
nemas buseva koji voze do plaza ali ima buseva koji voze do obliznnjih gradova (porec, pula itd).
u biti ti je najljepse biciklima istrazivat isve te plaze jer je taj kraj idealan za biciklizam:s
najljepse su ti plaze juznije od centra Rovinja :cerek:
ima i skrivenijih plaza za koje rijetko tko zna.
Coco_Nut
03.05.2011., 10:49
Prije je bio autobus koji je vozio preko bolnice do kampa Monsene, danas Amarina, pa se s njim usput moglo i do kampa/plaže Porton Biondi i naselja Borik.
A bio je i bus koji je vozio do turističkog naselja Villas Rubin (čini mi se da se tako zvalo) i kampa Polari.
Nisam siguran voze li još uvijek.
On aciD
03.05.2011., 11:28
Prije je bio autobus koji je vozio preko bolnice do kampa Monsene, danas Amarina, pa se s njim usput moglo i do kampa/plaže Porton Biondi i naselja Borik.
A bio je i bus koji je vozio do turističkog naselja Villas Rubin (čini mi se da se tako zvalo) i kampa Polari.
Nisam siguran voze li još uvijek.
vozi i dalje da
možeš busom i do valalte a i veštra :mig:
GoRaNsB
03.05.2011., 11:50
Hvala na informacijama. Skužio sam da su južnije lepe plaže. Mi smo našli smeštaj u blizini starog grada i ova plaža nam je naj bliža http://www.youtube.com/watch?v=vNrhELhG9QQ&NR=1
kao i plaža Monte. Planiramo obići i Poreč i Pulu, ali i plaže po Rovinju, a od našeg smeštaja do recimo plaže Cuvi ima oko 3-4km pa nam i nije baš gušt pešačenje po suncu do tih plaža, zato sam i pitao za neke buseve, taksije ili bicikle.
Planiramo takođe i u Motovun na jedan dan, tj. odemo ujutru, a uveče se vratimo, pošto dolazimo 25.07. a tad počinje filmski festival.... Kakva je veza Rovinj-Motovun?
nasmijanonebo
03.05.2011., 12:28
porton biondi je sjevernije od rovinja..ta strana prema limskom kanalu.
svakako onda bicikle uzmite, predaleko je pjesaciti do juznijih plaza..ali evo ima bus do veštra a onda lako odveštra pjesacite na jos neke juznije plaze.
biciklom imate ravninu, nema uspona i silazenja pa mogu i oni koji nemaju kondicije, plus ima i hlada na tim stazama:mig:
GoRaNsB
03.05.2011., 12:49
Hvala na informacijama. Ne bi nas ni pešačenje do južnih plaža sprečilo da ih obiđemo, mislim svakako ćemo prvih dana preći Rovinj da ga upoznamo, a posle se možemo i busom voziti :), mada je i vožnja bicikla pored mora nešto što svakako moramo probati. Hvala vam još jednom. Sad treba dočekati samo da prođe još dva i po meseca i dođe datum polaska.
nasmijanonebo
03.05.2011., 13:07
od centra rovinja do prvih juznih plaza nije daleko:mig:, to se moze i pjeske..obavezno vidjeti i Zlatni rt :top: (park suma, uz plaze)
GoRaNsB
03.05.2011., 13:25
toliko sam gledao na google earthu da već znam i koja plaža je gde :)... naravno da ćemo i zlatni rt obići. 12 dana smo tamo tako da ćemo sve lepo stići da obiđemo :)
Fuerteventura
03.05.2011., 14:07
Ne zaboravite buc'nuti na Crvenu Otoku :top:
nasmijanonebo
03.05.2011., 14:36
toliko sam gledao na google earthu da već znam i koja plaža je gde :)... naravno da ćemo i zlatni rt obići. 12 dana smo tamo tako da ćemo sve lepo stići da obiđemo :)
sto se tice izleta na motovun- prije je bus iz rovinja do pazina stajao i kod motovuna. ne znam kako je sad.
inace, busom mozete na jednodnevni izlet do pule, dp poreca..mozete i turist.brodom do limskog kanala, do brijuna..ti turist.brodovi nisu bas jeftini, a do brijuna mozete tak da odete do fazane pa na brod do tamo ali ni sam ulaz na brijune nije jeftin u sezoni.
GoRaNsB
03.05.2011., 15:33
Hvala za informacije. Do Motovuna se nadam da će biti prevoza jer je u to vreme filmski festival, do Pule ćemo svakako ići, do Trsta isto, za Poreč ćemo videti i za Brijune. Kad dođemo, vidimo kako se kreću cenu, lepo rasporedimo pare i vidimo gde ćemo sve ići. Čim se vratim napisaću vam detaljni izveštaj propraćen fotografijama... možda me inspiriše Istra i Rovinj pa napišem i knjigu :)
nasmijanonebo
03.05.2011., 15:45
inace pises knjige/putopise ili?
steta ne vidjeti i porec kad ste vec tamo, jer je porec blizu rovinja (mislim oko 30 km) a stari grad je lijep, a tek eufrazijeva bazilika..bus rovinj-porec ide vise puta dnevno (lokalni bus, nije skupa karta)-odete ujutro, vratite se popodne ili predvecer)..
GoRaNsB
03.05.2011., 16:59
pa pišem prozu, poeziju i aforizme. Siguran sam da ću biti inspirisan za poeziju, jer su me i slike i snimci inspirisali :)
nasmijanonebo
03.05.2011., 17:02
onda ces tamo sigurno naci inspiraciju:cerek:
GoRaNsB
03.05.2011., 21:59
Još na sve to sa devojkom idem, a čuo sam da je grad jako romantičan :)
Inače našao sam smeštaj za 15e po osobi, soba 30 evra. Imamo kupatilo, terasu, frižider i tv... od plaže je 800 od starog grada isto tako, pa sad ne znam kako se tu kreću cene, da li sam prošao jeftino ili sam mogao naći i jeftinije. Smeštaj je solidan, ništa nabrijano, uredno i čisto.
nasmijanonebo
04.05.2011., 09:37
rovinj je jedan od najskupljih ljetovalista, tako da si dobro prosao sa cijenom. doduse, jest malo daleko od mora ali ok je, 800 m = 10 min hoda, a zdravo je pjesaciti:top: (ja sam znala biti jos dalje smjestena, ali kako volim hodati, to mi nikad nije palo tesko).
i da, grad je jako lijep :cerek: (od istarskih gradica na moru mi je R. najljepsi)
GoRaNsB
04.05.2011., 23:04
Do mora je 500, a do plaže 800, al kako sam video, sve je nešto od 400 pa naviše. Našao sam još jedan smeštaj jako blizu mora, ali je centar na 4000 km... Ma biće nam tu super. :)))))))))))
Do mora je 500, a do plaže 800, al kako sam video, sve je nešto od 400 pa naviše. Našao sam još jedan smeštaj jako blizu mora, ali je centar na 4000 km... Ma biće nam tu super. :)))))))))))
To je zato što se radi o 8.mj., i spremi se na gužve :mig:
Bicikle ti je najpovoljnije iznajmiti na velikom parkiralištu Valdibora, pitaj na kućici gdje naplaćuju parkiranje. To ti iznajmljuje gradsko komunalno poduzeće, ne agencija, i usput ti je kad ideš od Porton Biondija prema gradu.
Za plaže možeš vidjeti i sjevernije, trebale bi ti biti bliže, od Borika prema Monseni (sada Amarin) isto nije loše, samo nemoj ići sjevernije od Amarina :mig:
Coco_Nut
07.05.2011., 17:30
Za plaže možeš vidjeti i sjevernije, trebale bi ti biti bliže, od Borika prema Monseni (sada Amarin) isto nije loše, samo nemoj ići sjevernije od Amarina :mig:
Pa i to je rovinjska znamenitost :D Svake se godine o toj plaži piše po novinama, a oni izletnički brodovi za Lim samo što se ne nasuču koliko blizu plove kako bi turisti imali što bolji pogled :rofl:
nasmijanonebo
09.05.2011., 09:47
lijepo recite covjeku o cem se radi o tim plazama sjeverno od amarina:D
(hint: fkk)
Coco_Nut
09.05.2011., 10:29
lijepo recite covjeku o cem se radi o tim plazama sjeverno od amarina:D
(hint: fkk)
možda bolje "hard core fkk" :mig:
GoRaNsB
09.05.2011., 18:26
Našao smeštaj, još da nadjem prevoz, a ostalo je još 2 i po meseca, što je dovoljno da se sazna sve :D a i gazdarica je okej, pa će mi ona reći ako već vi nećete :D
ekspert
29.07.2011., 16:58
Smijem li se usuditi sredinom 8. mjeseca doći u Rovinj bez rezerviranog smještaja, pa se nadati da ću nešto naći (pod nešto mislim sobu za 2 osobe, negdje u gradu)?
Smijem li se usuditi sredinom 8. mjeseca doći u Rovinj bez rezerviranog smještaja, pa se nadati da ću nešto naći (pod nešto mislim sobu za 2 osobe, negdje u gradu)?
Hodaš gradom i vrebaš app/rum/cimer natpise, nađe se itekako. A cijena bi trebala biti niža na licu mjesta kada se pogađaš :top: nego preko neta/tur agencija.
tražim povoljan smještaj u Rovinju u razdoblju od 09.09.pa do 16.09. otprilike,da je bliže centru,za tri osobe pa ako ko ima nešto takvo nek se javi na pm:)
dzagoda
01.03.2012., 23:39
Postovanje,
Dolazim u Rovinj sa troje male dece. Cula sam da je plaza kod hotela Eden dobra za decu, da ima dosta plicaka i sljunka. Postoji li jos neka gde bih mogla da ih vodim, obzirom da dolazimo kolima?
Osim ovoga, ima li nekih sadrzaja za decu u samom mestu? Mozda neki park za decu sa toboganima i slicno?
U kojim prodavnicama u Rovinju je najpovoljnija kupovina osnovnih namirnica? Mleko, hleb, flasirana voda...?
Unapred hvala svim raspolozenim da mi odgovore!
Veliki pozdrav! :)
Postovanje,
Dolazim u Rovinj sa troje male dece. Cula sam da je plaza kod hotela Eden dobra za decu, da ima dosta plicaka i sljunka. Postoji li jos neka gde bih mogla da ih vodim, obzirom da dolazimo kolima?
Osim ovoga, ima li nekih sadrzaja za decu u samom mestu? Mozda neki park za decu sa toboganima i slicno?
U kojim prodavnicama u Rovinju je najpovoljnija kupovina osnovnih namirnica? Mleko, hleb, flasirana voda...?
Ima jedan park za djecu kod trznice,odmah uz obalu.
Kruh mlijeko i ostale osnovne namirnice ce se uvijek naci u Konzumu, a ima i Valalta,i jos par sitnih trgovina,a ima naravno i ostalih velikih lanaca. Skup je Rovinj odmah da kazem, a plaze su katastrofa.
Postovanje,
Sve zavisi kad dolazite, ako nije u špici sezone, imat ćeš dosta izbora, ako je u špici, svugdje će biti gužva. Plaže nakon hotela Eden su jako lijepe, samo što ta uvala ljeti bude puna jahti, pa nije baš nešto, ali ako produžiš još malo i dođeš na drugu stranu (prema Crvenom otoku), onda je već bolje. I sve to ti je u park-šumi, tako da hlada ne fali.
Južno imaš plažu Kuvi koja nije nešto, ali je dio prema TN Villas Rubin ok za djecu, šljunak, hrpa druge djece. Sjeverno je plaža Borik (ideš prema Monseni-Amarinu i skreneš lijevo kod Konzuma), pogled na stari grad, šljunak, hrpa djece.
Što se dječjih igrališta tiče, imaš ih na više mjesta, imaš ljuljačke na samoj granici Kuva i Villas Rubina, na Boriku je mislim skroz na sjevernom rubu nešto malo veće, oko hotela Eden mislim da nema ničega, u gradu je jedno malo veće kod tržnice. I onda ima po gradskim naseljima (ne svima, to zavisi gdje ćete biti smješteni).
Obično bude i lunapark na parkiralištu kod nogometnog igrališta, ali s troje djece ima da bankrotiraš.
Što se trgovina tiče, imaš Konzum posvuda, Plodine, Lidl i Mercator na južnom ulazu u grad i Valaltu kod tvornice Mirna u gradu. Mislim da su ti Plodine s najvećim izborom, a cijene su tu negdje, nešto je jeftinije u jednom, nešto u drugom, prosjek tu negdje, kao i u drugim mjestima.
Alexandr
05.11.2012., 10:08
Postovanje, mozda tko zna gdje mogu kupiti u Rovinju dobro domace vino po povoljnoi cijeni?
Maremonti
05.11.2012., 11:01
Probaj pa kupuj, vinari Damir Dobravac blizu restorana Perla i Bosket, ima i apartmane, Vivoda blizu Elektre i Janja Modrusan kod rukometnog igralista. Grota na trznici, ali ovi tri su mi bolji. Bolji je i Rino Suran, ne znam di je, ima ih jos, guglaj malo Antonja Rovinjsko selo, to je lokalna smotra.
Alexandr
05.11.2012., 13:43
Hvala!
jim rogers12345
27.11.2012., 21:31
Sve zavisi kad dolazite, ako nije u špici sezone, imat ćeš dosta izbora, ako je u špici, svugdje će biti gužva. Plaže nakon hotela Eden su jako lijepe, samo što ta uvala ljeti bude puna jahti, pa nije baš nešto, ali ako produžiš još malo i dođeš na drugu stranu (prema Crvenom otoku), onda je već bolje. I sve to ti je u park-šumi, tako da hlada ne fali.
Južno imaš plažu Kuvi koja nije nešto, ali je dio prema TN Villas Rubin ok za djecu, šljunak, hrpa druge djece. Sjeverno je plaža Borik (ideš prema Monseni-Amarinu i skreneš lijevo kod Konzuma), pogled na stari grad, šljunak, hrpa djece.
Što se dječjih igrališta tiče, imaš ih na više mjesta, imaš ljuljačke na samoj granici Kuva i Villas Rubina, na Boriku je mislim skroz na sjevernom rubu nešto malo veće, oko hotela Eden mislim da nema ničega, u gradu je jedno malo veće kod tržnice. I onda ima po gradskim naseljima (ne svima, to zavisi gdje ćete biti smješteni).
Obično bude i lunapark na parkiralištu kod nogometnog igrališta, ali s troje djece ima da bankrotiraš.
Što se trgovina tiče, imaš Konzum posvuda, Plodine, Lidl i Mercator na južnom ulazu u grad i Valaltu kod tvornice Mirna u gradu. Mislim da su ti Plodine s najvećim izborom, a cijene su tu negdje, nešto je jeftinije u jednom, nešto u drugom, prosjek tu negdje, kao i u drugim mjestima.
Ja bi sa djecom zaobisao taj lunapark jer mi je onako malo bljak, inace svi misle da rovinj nema dobre plaže i stalno ćeš čuti dalmatince kako pljuju po Istarskim plažama, meni je Rovinj što se mene tiče stalno bio Ok što se tiče kupanja. Inače iako Rovinj nije baš kao Poreč u smislu hotela tj. ponude nije ni loš tj. Hoteli u Rovinju (http://www.parisbigblog.com/hoteli-rovinj-najveci-vodic-za-sve-hotele-u-rovinju/) su isto raznovrsni i ima ih masu uglavnom su Maistrini i dosta dobro kategorizirani.
pozdrav,
zanima me ima li negdje u rovinju kakva igraonica zatvorenog tipa za djecu?
ili nešto slično tome?
gdje ima kakav park za djecu u blizini hotela Park ili cijelog kompleksa hotela Eden, Lone i onaj treći izgrađeni.....?
gledala sam na stranicama grada Rovinja ali nisam baš ništa pronašla....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.