PDA

View Full Version : Hemoroidi

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

Danijel.M5
31.08.2011., 13:03
isao sam u ponediljak vanka,vratia san se doma u 6 ujutro primjetia san da san dobija hemeroide,u principu imam ih vec dosta vremena ali kako dodu tako i odu,ne brinem se puno ,ali me zanima sad sljedece jucer je bia velicine otprilike debljine nekih 3 mm a duzine 6-7mmsad je upola manji,jeli ja mogu ic na more?jucer sam bia stavlja kremu obicnu soleu a jutros sam do sad vec2 puta prosao guzu s vlznim baby maramicama od aloe vere i kamilice?jeli ja to mogu s tim vlaznm maramicama tu i tamo pric?i jeli mogu na more?naadam se da ce vec do sutra nestat,ne boli me ali osjetim prisustvo njega zaboli jedino kad ga dotaknem :/

Lesli Eldridž
31.08.2011., 20:48
isao sam u ponediljak vanka,vratia san se doma u 6 ujutro primjetia san da san dobija hemeroide,u principu imam ih vec dosta vremena ali kako dodu tako i odu,ne brinem se puno ,ali me zanima sad sljedece jucer je bia velicine otprilike debljine nekih 3 mm a duzine 6-7mmsad je upola manji,jeli ja mogu ic na more?jucer sam bia stavlja kremu obicnu soleu a jutros sam do sad vec2 puta prosao guzu s vlznim baby maramicama od aloe vere i kamilice?jeli ja to mogu s tim vlaznm maramicama tu i tamo pric?i jeli mogu na more?naadam se da ce vec do sutra nestat,ne boli me ali osjetim prisustvo njega zaboli jedino kad ga dotaknem :/Možeš ti normalno na more, ali pazi na hemoroide. Pazi šta jedeš, nemoj ljuto i začinjeno, stolica ne smije biti tvrda... I kupi kremu za hemoroide. Pročitaj stare postove, ono što sam ja koristio je super...

Danijel.M5
02.09.2011., 10:37
pazim cak i kako sidim i koliko sidim,evo proslo je 3 dana ja ga jos uvijek imam,koristia sam prvi dan solea kremu,drugi dan maramice od aloe vere i kamilice jucer san koristia baby puder za guzu i osjetljivu kozu i jos uvijek je to,danas necu koristit nista da vidim ishod.pazim sta jedem nekidan sam jea paprike i sendvic za dorucak kasnije posljepodne pizzu,jucer sam jea brzole i krumpire nista zacinjeno i ljuto,jeli mi iko moze nesto pametnije rec?jeli bolje da koristim jednu od tih gore stvari(kremu,maramice ili puder)ili da nista ne koristim.kupia bi ja tu kremu ali slab san trenutno s novcima.

maxsung
02.09.2011., 12:04
A za more imas love??

Pizzu izbjegavaj u sirokom luku,i slicnu fast food hranu...

S obzirom da ih imas ne bus ih se rijesio,mozes samo prehranom i kretanjem napravit prevenciju da se ne zakomplicira jace.
Alkohol crno vini zestice nisu dobro dosle.Juhe i cuspajzi su zakon uz puno voca(ne banana) ..

Danijel.M5
02.09.2011., 13:05
Za more mi ne treba novac jer zivim u Splitu,pa more imam besplatno. U redu pizzu i ostalo cu izbjegavat.A reci mi u vezi koristenja one kreme Solee ,pudera i vlaznih maramica od aloe vere i kamilice dali da to koristim ili sta? Neznam ali mi je od sride postalo to jos osjetljivije na dodir pa mi dode da ne stavljam nista na to,a jos veci problem mi ja mislin stvara to sta sam prehladen pa stalno kasljem,jeli i to moze bit?Alkohol necu konzumirat,a voce naravno .

Danijel.M5
02.09.2011., 13:06
Sto se tice setanja nastojim sto vise iako kad sam doma samo sjedim ali ka dodem van iz kuce samo setam!

Lesli Eldridž
02.09.2011., 17:49
Za more mi ne treba novac jer zivim u Splitu,pa more imam besplatno. U redu pizzu i ostalo cu izbjegavat.A reci mi u vezi koristenja one kreme Solee ,pudera i vlaznih maramica od aloe vere i kamilice dali da to koristim ili sta? Neznam ali mi je od sride postalo to jos osjetljivije na dodir pa mi dode da ne stavljam nista na to,a jos veci problem mi ja mislin stvara to sta sam prehladen pa stalno kasljem,jeli i to moze bit?Alkohol necu konzumirat,a voce naravno .Vidiš da ti ništa ne pomaže to što radiš. Soleu zaboravi, nema efekta. Kupi Faktu, Lidoproct, Doloproct ili nešto slično i probaj sa tim. Šta će ti vlažne maramice. Moraš se prati nakon defekacije. Higijena se podrazumijeva i najvažniji je faktor. Nikako ne razumijem kako ljudi mogu nakon velike nužde samo se obrisati. To se mora oprati, naročito kad imaš hemoroide. Ako ti je teško prati na dodir (ne vjerujem da je tako strašno) onda fino u kupatilo i istuširaj bolno mjesto pa poslije tretiraj nekom od krema protiv hemoroida. I napokon najbolje ti je da odeš liječniku specijalisti da to pogleda...

Danijel.M5
02.09.2011., 20:41
pa neznam jeli mi pomaze ili ne jer nisan ni jednu od tih 3 stvari koristia 2 dana za redom ili vise puta u danu vec svaki put nesto od toga,pa neznam jeli djeluje ja mislin da je postalo radi toga osjetljivije,pa sam sad odlucia nista ne stavljat jucer sam zadnji put stavia onaj baby puder i to je to sad cu pricekat do ponediljka pa ako mi bude gore idem kod svoje doktorice a ako mi se stanje bar malo popravi onda necu ic. koliko treba vremena da se povuce?da nestane? i imam osjecaj dok citam to da si zivcan,smiri se,nekako skroz ljuto zvucis,tko kaze da neperem se dolje poslin velike nuzde?samo je bit u tome sta je postalo bice od toga svega sta san stavlja jos osjetljivije pa cu pricekat ponedjeljak i vidit oce bit sta bolje.

Danijel.M5
02.09.2011., 21:33
sutra budem otisao kupit faktu kremu ne da mi se cekat,jeli mi treba recept za to?

Lesli Eldridž
02.09.2011., 22:52
sutra budem otisao kupit faktu kremu ne da mi se cekat,jeli mi treba recept za to?Ma nisam ljut, odakle ti to? Ne treba ti recept za Faktu. Faktu ti ima jednu manu, nema kortizola, a to je protiv bolova. Probaj, u blažim slučajevima bi trebalo da pomogne. Kada se meni zakompliciralo nije pomagalo nikako, a tebi možda i hoće. Glede brisanja vlažnim maramicama-nemoj to raditi. Radije peri to više puta dnevno, zbog znoja i da malo osvježiš bolno mjesto. Znači obavezno peri. Sretno...

Danijel.M5
02.09.2011., 23:15
Ma nisam ljut, odakle ti to? Ne treba ti recept za Faktu. Faktu ti ima jednu manu, nema kortizola, a to je protiv bolova. Probaj, u blažim slučajevima bi trebalo da pomogne. Kada se meni zakompliciralo nije pomagalo nikako, a tebi možda i hoće. Glede brisanja vlažnim maramicama-nemoj to raditi. Radije peri to više puta dnevno, zbog znoja i da malo osvježiš bolno mjesto. Znači obavezno peri. Sretno...

A imao sam dojam da si ljut citajuci tvoj post! A reci mi ovo koliko se krece cijena fakte?I sta mi je bolje Fakta ili Dolokain?I koja je cijena Dolokoina?Ako znas mozda?Ocu i hvala ti na savjetima,sutra to kupim nadam se da cu vec neka poboljsanja osijecat do ponedjeljka.Jeli imaju upute kako se to stavlja?Cua sam da Fakta ima i neki nastavak ,ocu li ja stavlja Faktu odnosno Dolokain unutra ili vanka?Hvala!

Lesli Eldridž
02.09.2011., 23:36
Ma ne znam sitnica je to vjerujem. Doloprokt je bolji, ja sam tim gelom mazao (vršio digitalnu masažu nakon stavljanja u unutrašnjost sa nastavkom)nakon operacije. Doloproct je baš protiv bolova. Probaj naći Lidoproct. To ti proizvodi Bosnalijek i valjda je jedini lijek koji oni znaju dobro napraviti. Moguće je da se u Hrvatskoj proizvodi kao generički lijek pod nekim sličnim nazivom. Strašno je dobra krema jer bukvalno utrne tkivo kad se natracka. Bijele je boje i ne prlja odjeću kao ostali. Pazi se da ne uništiš odjeću ako uzmeš nešto drugo. Znači kad staviš, onda fino ne razdvajaj guzove i pazi kako sjediš da se ne rastvore pa da se sve obriše:D

maxsung
02.09.2011., 23:38
35kn je faktu.i nisam siguran dal ide bez recepta.cepice vise ne mozes kupit bez recepta,tak mi rekla zenska u ljekarni

Lesli Eldridž
02.09.2011., 23:43
35kn je faktu.i nisam siguran dal ide bez recepta.cepice vise ne mozes kupit bez recepta,tak mi rekla zenska u ljekarniA jebiga ja kad sam imao hemoroide moglo je barem kod nas. Jest, sad se sjećam da su sve kreme negdje oko 10-15 maraka.

Danijel.M5
03.09.2011., 13:02
evo ga kupia san faktu mast,lesli to sta si govoria protiv bolova mene to ne boli nista jedino malo na dodir ali evo danas na dodir nista ne boli,sad sam nanio i unutra faktu a malo sam i na vanjski hemeroid nania i malo ''istrlja'' sad cemo vidit ,za 3 ure idem na more,pa cu navecer opet nanit sutra se nadam nekojem pomaku,hvala vam ljudi na pomoci!inace faktu mast za sve kojima treba kosta 37,91kn u apoteci!

hrvoje dr.
03.09.2011., 16:40
evo ga kupia san faktu mast,lesli to sta si govoria protiv bolova mene to ne boli nista jedino malo na dodir ali evo danas na dodir nista ne boli,sad sam nanio i unutra faktu a malo sam i na vanjski hemeroid nania i malo ''istrlja'' sad cemo vidit ,za 3 ure idem na more,pa cu navecer opet nanit sutra se nadam nekojem pomaku,hvala vam ljudi na pomoci!inace faktu mast za sve kojima treba kosta 37,91kn u apoteci!
Inače Faktu mast ide na recept. Možete probati razne pripravke ako vam Faktu nepomogne npr.Hemopropin,Doloproct na rp.,Dolokain....Lidoproct nije registriran u RH.

Lesli Eldridž
03.09.2011., 18:50
Inače Faktu mast ide na recept. Možete probati razne pripravke ako vam Faktu nepomogne npr.Hemopropin,Doloproct na rp.,Dolokain....Lidoproct nije registriran u RH.Lidoproct za mazanje i tretiranje unutrašnjosti i Doloproct za rektalnu digitalnu masažu nakon operacije je izvrsna kombinacija. Pa ako nema u Hrvatskoj Lidoprocta, samo preko granice u svakoj apoteci se za par maraka kupi Lidoproct bez recepta. Lidoproct je dobar jer umrtvljuje tkivo i zaista djeluje anestetički i antiinflamatorno. Moje tople preporuke za sve koji boluju od rektalnih i hemoroidalnih problema...

hrvoje dr.
03.09.2011., 18:57
Lidoproct za mazanje i tretiranje unutrašnjosti i Doloproct za rektalnu digitalnu masažu nakon operacije je izvrsna kombinacija. Pa ako nema u Hrvatskoj Lidoprocta, samo preko granice u svakoj apoteci se za par maraka kupi Lidoproct bez recepta. Lidoproct je dobar jer umrtvljuje tkivo i zaista djeluje anestetički i antiinflamatorno. Moje tople preporuke za sve koji boluju od rektalnih i hemoroidalnih problema...
Pročitao sam uputu Lidoprocta,u RH je zamjena Doloproct.

Lesli Eldridž
03.09.2011., 19:03
Pročitao sam uputu Lidoprocta,u RH je zamjena Doloproct.EDIT Doloproct je znači isto što i Lidoproct- Ima i Lidokain koji je gel i on djeluje kratkotrajno. Moćan je brzo djeluje, ali kratkotrajno, dok je Lidoproct klasika za hemoroide, vjerovatno najbolja krema ikada napravjena za te stvari. Stvarno sam svašta probao, ali Lidoproct je najbolji. Zato perporučujem iz prve ruke.

hrvoje dr.
03.09.2011., 19:12
EDIT Doloproct je znači isto što i Lidoproct- Ima i Lidokain koji je gel i on djeluje kratkotrajno. Moćan je brzo djeluje, ali kratkotrajno, dok je Lidoproct klasika za hemoroide, vjerovatno najbolja krema ikada napravjena za te stvari. Stvarno sam svašta probao, ali Lidoproct je najbolji. Zato perporučujem iz prve ruke.

To je Dolokain npr.,Iskustva nekih mojih pacijenata sa Doloprotectom su prilično pozitivna,tako da vam svakako vjerujem što se tiće toga (a,neki su stvarno svašta probali.)

Lesli Eldridž
03.09.2011., 19:18
To je Dolokain npr.,Iskustva nekih mojih pacijenata sa Doloprotectom su prilično pozitivna,tako da vam svakako vjerujem što se tiće toga (a,neki su stvarno svašta probali.)Ma da Dolokain, samo kad sam editovao nisam napisao kako treba već napravio kombinaciju. Pisao sam već o tome imam jerovatno najgroznije iskustvo ovdje na forumu pa ako nekoga interesuje koje sam lijekove koristio i kako je sve tekolo nakomn operacije može to naći. Dolokain za masažu, a Lidoproct za postoperativno mazanje.

Lesli Eldridž
03.09.2011., 19:25
Jebemu kako se brzo zaboravlja. Sad sam već počeo zaboravljatiimena lijekova, kao da hemoroide nisam nikada ni imao. Znači, operacija je spas...

Danijel.M5
03.09.2011., 20:42
Faktu mast sam dobio bez recepta samo sam usao u apoteku i rekao sto mi treba i to je to,sad stvarno neznam ,jeli mi moze neko reci koliko vremena treba da se oporavin od tih hemeroida ako sam danas u podne nanio?oce do ponediljka bit sve po starom ili jos dulje vremena?

maxsung
04.09.2011., 00:18
Splasnut ce kroz tjedan dva tri,al ce se vratit kad tad kad budes neuredno zivio,puno sjedio itd....

Nema toga koji ih se na ovom forumu rijesio mazanjem mastima zauvijek!

Keiichi
04.09.2011., 06:29
Nikako ne razumijem kako ljudi mogu nakon velike nužde samo se obrisati. To se mora oprati, naročito kad imaš hemoroide.

Vjeruj kad radis 12h i nemas tus na raspolaganju i vlazne maramice dobro pomognu barem dok s posla ne dojdes do tusa kak spada :D

Anyway mene uhvati tu i tamo zavisi ak mi se omakne da sjednem na hladnu klupu/stolicu vani :/ hemopropin mi pomogne al drugi dan me tako anus svrbi da bi ga ribacom cetkom cesa :D

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Lesli Eldridž
04.09.2011., 09:13
Vjeruj kad radis 12h i nemas tus na raspolaganju i vlazne maramice dobro pomognu barem dok s posla ne dojdes do tusa kak spada :D

Anyway mene uhvati tu i tamo zavisi ak mi se omakne da sjednem na hladnu klupu/stolicu vani :/ hemopropin mi pomogne al drugi dan me tako anus svrbi da bi ga ribacom cetkom cesa :D

Sent from my HTC Desire using TapatalkDa, sjećam se da je nakon eskalacije problema, kad se upale hemoroidi, bilo problema sa svrbežom kada počinje da prolazi. Tačno dođe čovjeku da oriba to.:D Ali dok ne boli dobro je...

Danijel.M5
04.09.2011., 10:17
Splasnut ce kroz tjedan dva tri,al ce se vratit kad tad kad budes neuredno zivio,puno sjedio itd....

Nema toga koji ih se na ovom forumu rijesio mazanjem mastima zauvijek!

Puno sjedim iovako ionako,sad sam maturant sljedece godine idem na fakultet,uvik cu pretjerano sidit,da se u ucionicama moze stat na nogama ja bi sta ali jebiga nemoze se,dodem doma iz skole ucenje vjezbanje crtanje u autocadu(graditeljsko geodetska sam skola crtanje i stajanje za kompjuterom cili dan je moj posao)tako da definitivno mi je vec zacrtano u zivotu da cu puno sjedit,ali ipak ovisi koliko kolicinski tebi znaci puno sjedit ,to je nekima ura vrimena nekima je 5 sati nekima je 10 sati,zavisi.

Lesli Eldridž
04.09.2011., 12:10
Puno sjedim iovako ionako,sad sam maturant sljedece godine idem na fakultet,uvik cu pretjerano sidit,da se u ucionicama moze stat na nogama ja bi sta ali jebiga nemoze se,dodem doma iz skole ucenje vjezbanje crtanje u autocadu(graditeljsko geodetska sam skola crtanje i stajanje za kompjuterom cili dan je moj posao)tako da definitivno mi je vec zacrtano u zivotu da cu puno sjedit,ali ipak ovisi koliko kolicinski tebi znaci puno sjedit ,to je nekima ura vrimena nekima je 5 sati nekima je 10 sati,zavisi.Auuu, tako mlad, a već hemoroidi...:rolleyes: Nema veze sjedenje, od toga se ne dobijaju hemoroidi. Morat ćeš ti malo zdravije živit i hranit se. To je tek početak, a da ne bi bilo problema u budućnosti u dogledno vrijeme uradiš operaciju koja nije invazivna i riješiš ih se zauvijek. Da ljudi znaju kako je to lagana operacija svi bi odmah u početku to uradili i zauvijek se riješili problema...

Danijel.M5
04.09.2011., 14:17
Auuu, tako mlad, a već hemoroidi...:rolleyes: Nema veze sjedenje, od toga se ne dobijaju hemoroidi. Morat ćeš ti malo zdravije živit i hranit se. To je tek početak, a da ne bi bilo problema u budućnosti u dogledno vrijeme uradiš operaciju koja nije invazivna i riješiš ih se zauvijek. Da ljudi znaju kako je to lagana operacija svi bi odmah u početku to uradili i zauvijek se riješili problema...

neman srice u zivotu izgleda,operacija o tom potom,nego mi reci jeli ja moran ovu faktu stavljat izvana ili iznutra,i cisto informativo pocea san je stavljat prije 24 sata otprilike i jos uvik nikakvo poboljsanje iskreno ovo je prvi put da mi je ovako,hemeroide sam imao i prije samo bi npr dosli u ponediljak a u utorak maximalno sridu vec bi nestali i sad se vec pomalo brinem jer ove hemeroide iman vec od utorka a sad je nedjelja :/

Lesli Eldridž
04.09.2011., 15:30
neman srice u zivotu izgleda,operacija o tom potom,nego mi reci jeli ja moran ovu faktu stavljat izvana ili iznutra,i cisto informativo pocea san je stavljat prije 24 sata otprilike i jos uvik nikakvo poboljsanje iskreno ovo je prvi put da mi je ovako,hemeroide sam imao i prije samo bi npr dosli u ponediljak a u utorak maximalno sridu vec bi nestali i sad se vec pomalo brinem jer ove hemeroide iman vec od utorka a sad je nedjelja :/Ubaci malo i unutra, ima onaj fini nastavak sa rupicama sastrane pa će se dobro nanijeti. Još je to kod tebe početna faza ali ja ti ipak savjetujem da kad mogneš odeš dobrom liječniku da to pogleda. Nove metode su jako efikasne i kad se sprže vene u unutrašnjosti koje napajaju sa krvi hemoroide sve je riješeno. I nemoj sjediti dugo na WC šolji...

Danijel.M5
06.09.2011., 00:31
evo koristim s onim nastavkom faktu malo je neugodno i neprijatno mi je to radit ali evo ...inace me zanima sljedece dosada san vec potrosia vise od pola fakte,zanima me sljedece ja je koristim s nastavkom izvadim je iz sebe i u toj cjevcici jos ostane masti i meni je to svaki put bas zao bacat kad perem kroz vodu.svaki put skidam cjevcicu i perem je temeljito i uvik gledam koliko ja zapravo te masti bacam,i nikako je nemogu vratit unutra ,zanima me jeli postoji neko rijesenje ?jer zao mi je stvarno da to tako nestaje,vise je otislo u lavandin nego u pomaganje protiv hemeroida jer mi se cini ne higijenski da tu cjevcicu ne perem nakon svakog puta ,pa me zanima jeli ima neko savjet?

vegga
07.09.2011., 16:23
Pozdrav narode,
eto mene opet..

Obecala sam se javit nakon pregleda kod doktora. Totalno sam razocarana.

Nalaz je ovakav...
fisura duzine 3 mm jos uvijek prisutna, sirine 1mm, hemici 1 stupanj..
Mazati sa nevenovom masti...

Pitala ja doktora pa dobro vise, jel se moze ta fisura rijesit operativno, dosta mi je svega, muci me vec dugo.. On na to ..pa ne...to ce samo zarast ili nece zarast.. Mazite nevenovom masti...kontrola za 6 mjeseci. Uzivajte, kupajte se.. Ahahha hahah ha!!!!!!:mad:
Naravno, nakon pregleda, pogorsalo mi se..
Popucalo i ono malo sto je zaraslo..
I danas skoljka puna krvi..
Ma bas mi je krasno..
Dosta mi je svega..:visi:

jel te još muči fisura, dal je pomogla nevenova mast ili si operirala

ambivalent
10.09.2011., 13:17
Trebam li, da bih dobila kremu, ići kod proktologa ili mi ju može prepisati liječnik opće prakse? I koja je najjeftinija verzija? Naime, nisam pri parama, a plaćam dodatno zdravstveno.. Prilično sam dobrog zdravlja općenito.. i ne dao bog većeg zla :)

Lesli Eldridž
10.09.2011., 16:27
Liječnik opšte prakse ti može dati recept...

ambivalent
10.09.2011., 17:55
Hvala! Nabavila Hemopropin bez recepta, pa ak to ne upali, liječniku..

vegga
11.09.2011., 13:29
Inače Faktu mast ide na recept. Možete probati razne pripravke ako vam Faktu nepomogne npr.Hemopropin,Doloproct na rp.,Dolokain....Lidoproct nije registriran u RH.

Hrvoje, dobila sam preporuku da te pitam za savjet, ukratko kako i gdje rješiti najbolje i najbezbolnije 2 plitke analne fisure koje me zezaju vec 8 mjseci, dal da pokusam sa nitroglicerinskom masti iako kazu da moze izazvati jake glavobolje...dakle, masti, analna dilatacija u Zg ili klasični rez u Rijeci u bolnici gdje zapravo i živim....ne znam jel si dr opće prakse ili kirurg ali uputili me tebi pa pomagaj, molim te....hvala unaprijed

hrvoje dr.
11.09.2011., 15:44
Hrvoje, dobila sam preporuku da te pitam za savjet, ukratko kako i gdje rješiti najbolje i najbezbolnije 2 plitke analne fisure koje me zezaju vec 8 mjseci, dal da pokusam sa nitroglicerinskom masti iako kazu da moze izazvati jake glavobolje...dakle, masti, analna dilatacija u Zg ili klasični rez u Rijeci u bolnici gdje zapravo i živim....ne znam jel si dr opće prakse ili kirurg ali uputili me tebi pa pomagaj, molim te....hvala unaprijed
Ja sam vam internist.Pošto problem prerzistira 8mj. najbolje bi bilo učiniti analnu dilataciju,ako nemate kontraindikacija npr.kronične tj.godinama ili ako je fisura zapuštena. Zahvat traje 5-15min,bez nekih komplikacija,prilićno bezbolan,radi se ambulantno. Lijep pozdrav.

vegga
11.09.2011., 16:39
Ja sam vam internist.Pošto problem prerzistira 8mj. najbolje bi bilo učiniti analnu dilataciju,ako nemate kontraindikacija npr.kronične tj.godinama ili ako je fisura zapuštena. Zahvat traje 5-15min,bez nekih komplikacija,prilićno bezbolan,radi se ambulantno. Lijep pozdrav.

hvala, pa sad ne znam, piše da je kronična, ja sam prvi put osjetila lani i to se smirilo u 2 mj, sad nakon god.dana se vratilo i traje 8 mj, nisu neki strasni bolovi ali peče.. ne znam što bi značilo zapuštena? ja mažem, radim kupke u kamilici, dijeta...zašto analnu dilataciju ne rade u bolnicama a tako jednostavan zahvat? jel istina da može doći do kompl. odnosno inkontinencije stolice...malo me strah a s druge strane prava operacija vise boli..teška odluka..nisam mislila da je fisura tako velik problem , mislila sam da su gori hemereoidi koje također imam ali za sad miruju....hvala još jednom:confused:

hrvoje dr.
11.09.2011., 16:50
hvala, pa sad ne znam, piše da je kronična, ja sam prvi put osjetila lani i to se smirilo u 2 mj, sad nakon god.dana se vratilo i traje 8 mj, nisu neki strasni bolovi ali peče.. ne znam što bi značilo zapuštena? ja mažem, radim kupke u kamilici, dijeta...zašto analnu dilataciju ne rade u bolnicama a tako jednostavan zahvat? jel istina da može doći do kompl. odnosno inkontinencije stolice...malo me strah a s druge strane prava operacija vise boli..teška odluka..nisam mislila da je fisura tako velik problem , mislila sam da su gori hemereoidi koje također imam ali za sad miruju....hvala još jednom:confused:
Fisura je malo gori problem od hemeroida.značilo zapuštena?Da neradite to što radite,i stanje fisure.jel istina da može doći do kompl. odnosno inkontinencije stolice...To većinom izazivaju sami pacijenti. Vama treba dobar pregled i savjet proktologa. Lijep pozdrav.

dreamland
11.09.2011., 18:46
Fisura je malo gori problem od hemeroida.značilo zapuštena?Da neradite to što radite,i stanje fisure.jel istina da može doći do kompl. odnosno inkontinencije stolice...To većinom izazivaju sami pacijenti. Vama treba dobar pregled i savjet proktologa. Lijep pozdrav.

Mislim da veggu muči to što svaki proktolog kad daje savjet zastupa svoju metodu i govori protiv drugih, a nama pacijentima je teško odlučiti kad nismo u tim vodama.

hrvoje dr.
11.09.2011., 18:49
Mislim da veggu muči to što svaki proktolog kad daje savjet zastupa svoju metodu i govori protiv drugih, a nama pacijentima je teško odlučiti kad nismo u tim vodama.
Istina je to što kažete,zato treba naći jednog dobro kirurga kojem možete vjerovati i njemu se "prepustiti u ruke".

vegga
11.09.2011., 20:45
Istina je to što kažete,zato treba naći jednog dobro kirurga kojem možete vjerovati i njemu se "prepustiti u ruke".

eto Dream, ti si pametno postupila i sve je iza tebe...sad počinju ozbiljni razgovori sa kirurzima, sjecas je kad sam ti rekla da mi jedan sa Rebra rekao da ne operiram,nego nitrogl. mast al ne mogu ja trpit više...odluka mora pasti.....

hvala Hrvoje , hvala Dream ...javim ti se u inbox čim nesto saznam

dreamland
11.09.2011., 22:35
eto Dream, ti si pametno postupila i sve je iza tebe...sad počinju ozbiljni razgovori sa kirurzima, sjecas je kad sam ti rekla da mi jedan sa Rebra rekao da ne operiram,nego nitrogl. mast al ne mogu ja trpit više...odluka mora pasti.....

hvala Hrvoje , hvala Dream ...javim ti se u inbox čim nesto saznam

Ma znam, tako je i meni bilo, ali eto, vjerujem da sam imala i nešto sreće u svemu tome.
Nažalost, ni najbolji kirurg na svijetu ti ne može garantirati da će sve proći savršeno, to je rizik kojeg moramo prihvatiti.

Po onome što si mi poslala ja bih imala povjerenje u riječke kirurge, naravno, tvoj kirurg ti mora i osobno sjesti.
Osloni se malo i na intuiciju, kirurg ti mora uliti povjerenje, barem sam ja na temelju toga donijela odluku.

Javi se obavezno, i naravno, sretno u svemu tome! :mig:

leptirkolibri
19.09.2011., 08:39
Evo javljam se i ja da imam pretpostavljam vanjske hemeroide. Citajuci zadnjih par stranica neki od uzroka su nepravilna prehrana, zatvor i alkohol. Imam problema sa stolicom vec duze vrijeme, odnosno problema sa zatvorom, nisam imao stolicu nekad i po par dana. U zadnje vrijeme da potaknem metabolizam sam poceo redovno trenirat, pazit na prehranu te i tako i tako ne pijem alkohol, uz to sam kupio neki caj za probavu u kuci zelelnog caja i stvarno imam sad redovitu probavu. I sad u subotu sam osjetio kao neki pritisak u predjelu cmara i na opip osjecam 2 kvrzice koje su pomalo bolne.
Problem je sto sam tek poceo radit i moram 8 sati sjedit na poslu jer nemam drugu opciju, sto mi preporucujete. Dal trebam otic doktoru ili samo da kupim Faktu mast i da mazem.

ambivalent
19.09.2011., 14:35
Što mislite o ovome: Gavez (http://www.zdravljeizprirode.hr/tema.php?id=22)
Koristila sam paralelno Hemopropin i gavezovu domaću mast i bolje mi je. Gavez je dobra zamjena za nevenovu mast, pretpostavljam, a dobra je inače za sve rane.

hrvoje dr.
19.09.2011., 16:21
Evo javljam se i ja da imam pretpostavljam vanjske hemeroide. Citajuci zadnjih par stranica neki od uzroka su nepravilna prehrana, zatvor i alkohol. Imam problema sa stolicom vec duze vrijeme, odnosno problema sa zatvorom, nisam imao stolicu nekad i po par dana. U zadnje vrijeme da potaknem metabolizam sam poceo redovno trenirat, pazit na prehranu te i tako i tako ne pijem alkohol, uz to sam kupio neki caj za probavu u kuci zelelnog caja i stvarno imam sad redovitu probavu. I sad u subotu sam osjetio kao neki pritisak u predjelu cmara i na opip osjecam 2 kvrzice koje su pomalo bolne.
Problem je sto sam tek poceo radit i moram 8 sati sjedit na poslu jer nemam drugu opciju, sto mi preporucujete. Dal trebam otic doktoru ili samo da kupim Faktu mast i da mazem.
Možete mazati Hemopropinom 1-2 tjedna,pa ako tegobe ne prođu/ublaže se javite se svom liječniku.

rođo
19.09.2011., 17:41
Što mislite o ovome: Gavez (http://www.zdravljeizprirode.hr/tema.php?id=22)
Koristila sam paralelno Hemopropin i gavezovu domaću mast i bolje mi je. Gavez je dobra zamjena za nevenovu mast, pretpostavljam, a dobra je inače za sve rane.

Koju kremu na bazi gaveza si koristila i gdje se može nabaviti?:)

stef1455
21.09.2011., 20:04
Imam pitanje, danas sam imao zahvat-Lateralna sfinkterotomija- išao sam na analnu dilataciju, ugl. dobio lokalnu anesteziju i oni tamo nešto meni radili...e sad mene zanima jedno, ima više načina te-Lateralna sfinkterotomija, ili postoji samo jedan? Jer kao zarežu te, znam da sam imao lokalnu anesteziju ali ne osjećam baš da su me kao rezali! Samo sam osjetio da su mu nešto gurnuli u anus!

vegga
21.09.2011., 20:39
Imam pitanje, danas sam imao zahvat-Lateralna sfinkterotomija- išao sam na analnu dilataciju, ugl. dobio lokalnu anesteziju i oni tamo nešto meni radili...e sad mene zanima jedno, ima više načina te-Lateralna sfinkterotomija, ili postoji samo jedan? Jer kao zarežu te, znam da sam imao lokalnu anesteziju ali ne osjećam baš da su me kao rezali! Samo sam osjetio da su mu nešto gurnuli u anus!

onda si radio samo analnu dilataciju...gdje si radio i kako se sad osjecas? mene tek slijedi ali vjerojatno ovo prvo lateralna..

vegga
21.09.2011., 20:40
i jel te sta bolilo?

Tomek100
21.09.2011., 21:08
Je li netko bio na operaciji u zagrebačkoj bolnici Merkur, metodom HAL RAR?
Koliko je dug oporavak nakon ovakvog suvremenog zahvata?

stef1455
22.09.2011., 09:43
poliklinika lastrić, boli lokalna anestezija, jer je to osjetljivo područje a tebe pikaju uokrug. poslije niš ne osjetiš. dan poslije, nisam bio na wcu ali za sad samo peče i moraš paziti kak sjediš :D

dreamland
22.09.2011., 18:35
Je li netko bio na operaciji u zagrebačkoj bolnici Merkur, metodom HAL RAR?
Koliko je dug oporavak nakon ovakvog suvremenog zahvata?

Što se tiče samog zahvata, imaš jako puno friških informacija, pa bi ti bilo dobro da si daš vremena i pročitaš barem zadnjih desetak stranica, jer ćeš na taj način dobiti uvid u pravo stanje stvari.
Zahvat nije težak i oporavak traje oko 10 dana, ja bih rekla i manje, no ovo je onako okvirno.

pidzamica
25.09.2011., 13:38
Imala sam par zahvata uklanjanja polipa s debelog crijeva. Ponovno imam problem, međutim liječnik ovaj puta ne zna je li to novi polip ili trombozirani hemeroid. Pušteno je tako do daljnjega. Kako utvrditi razliku?

RtwoP
25.09.2011., 22:37
evo i mene medju vas vesele :504:

Od 14.09 do 22.09.2011 stolica vodena (proljev) svaki dan jednom na dan (najcesce ujutro)...

nisam mislio da je nešto zbog ceg se trebam brinuti jer imam cudnu probavu. 22.09 se stolica popravila i bila sasvim normalna. otišao van... napio se sa društvom,

(petak) 23.09 buđenje i češkanje po guzi jer ..hm...nešto i nije kako bi trebalo biti iza pa naniže. =/

i tako otkrivam da imam hemeroid na guzi (anusu) ....:503:... , ne da me oblio hladan znoj nego sam skoro poceo plakat od muke kad sam shvatio da to i boli i da svrbi i da je naotecena cjela jedna strana mojeg malog nevinog šupčića.

prvi put se susrecem sa ovakvom situacijom... da vam iskreno kažem nemam hrabrosti ni pogledat kako to izgleda, al po slikama koje sam vidio i opipu rekao bi da je to to (hemeroid). po osjetu mi se cini da su mi 3/4 jedne strane anusa naotecene i jedna točka boli najviše od svih.

Ne mogu to imati do kraja života niti si mogu priuštiti smanjenu fizicku aktivnost mjesec dana ili dva (kolko je vec potrebno da naoteklina splasne..ili da se hemeroid povuce (kako to vec ide).

Obzirom da sam vodio neprimjeren nacin života (sa puno zezanja i alkoholiziranja vikendima) shvacam da je to imalo sigurno utjecaja.

zanima me dal se to može povući da se više ne vrati (ovo me najviše zanima)? dal mogu i dalje cugat sa ekipom vikendom ? (da znam....pravi sam mulac) , dal je dosta ako mažem kantarionovim uljem i nevenovom masti? jel bi trebao to i unutra namazat ili samo po površini?

Inace imam 24 godine i nikad do sad nisam imao nikakvih problema sa hemeroidima (dal sam imao unutarnje nemam pojma)

maxsung
26.09.2011., 09:18
Znaci 1 stupanj unutrasnjih kod mene.
U principu mi ne stvaraju vece probleme krvi nema,ali mi se znaju upalit nekoliko puta godinje i to tad boli i najcesce svrbi.
Kad dode do upale misic anusa mi se stisne i jedva obavljam stolicu, koja postaje uza i to traje par dana.Nakon toga opet sve normalno.
Mlad sam volim i ja pojest malo rostilja koju pivu popit i slicno,vidim da mi to bas ne pase.
Bio nekoliko puta kod proktologa,koji rekao regulirati stolicu da bude mekanija,kretat se i ne pit nista,a pod staklenim zvonom nemrem zivit,i mazat faktu masti po potrebi.

Vidim da dosat ljudi spomenie nekakvu dilataciju,u kojem slucaju se to radi?

Jel ima jos tko slucaj sa stolicom ko kod mene?

hrvoje dr.
27.09.2011., 10:23
evo i mene medju vas vesele :504:

Od 14.09 do 22.09.2011 stolica vodena (proljev) svaki dan jednom na dan (najcesce ujutro)...

nisam mislio da je nešto zbog ceg se trebam brinuti jer imam cudnu probavu. 22.09 se stolica popravila i bila sasvim normalna. otišao van... napio se sa društvom,

(petak) 23.09 buđenje i češkanje po guzi jer ..hm...nešto i nije kako bi trebalo biti iza pa naniže. =/

i tako otkrivam da imam hemeroid na guzi (anusu) ....:503:... , ne da me oblio hladan znoj nego sam skoro poceo plakat od muke kad sam shvatio da to i boli i da svrbi i da je naotecena cjela jedna strana mojeg malog nevinog šupčića.

prvi put se susrecem sa ovakvom situacijom... da vam iskreno kažem nemam hrabrosti ni pogledat kako to izgleda, al po slikama koje sam vidio i opipu rekao bi da je to to (hemeroid). po osjetu mi se cini da su mi 3/4 jedne strane anusa naotecene i jedna točka boli najviše od svih.

Ne mogu to imati do kraja života niti si mogu priuštiti smanjenu fizicku aktivnost mjesec dana ili dva (kolko je vec potrebno da naoteklina splasne..ili da se hemeroid povuce (kako to vec ide).

Obzirom da sam vodio neprimjeren nacin života (sa puno zezanja i alkoholiziranja vikendima) shvacam da je to imalo sigurno utjecaja.

zanima me dal se to može povući da se više ne vrati (ovo me najviše zanima)? dal mogu i dalje cugat sa ekipom vikendom ? (da znam....pravi sam mulac) , dal je dosta ako mažem kantarionovim uljem i nevenovom masti? jel bi trebao to i unutra namazat ili samo po površini?

Inace imam 24 godine i nikad do sad nisam imao nikakvih problema sa hemeroidima (dal sam imao unutarnje nemam pojma)
Trebate se javiti proktologu.
zanima me dal se to može povući da se više ne vrati (ovo me najviše zanima)?Može,ali i nemora.
jel bi trebao to i unutra namazat ili samo po površini? Nevenova mast ili Hemopropin i unutra i po površini.

Curt
28.09.2011., 02:11
Evo, čitao sam jako puno postova ovdje i vidio kakve sve ljudi imaju probleme i odlučio i moj problem postaviti ovdje, jer je možda neko imao nešto slično.
Ja npr. imam hemeroide jako dugo, negdje od rata, mislim. I prvo sam isprobavao sve masti i preparate do kojih sam mogao doći i nikad ništa nije pomagalo. Nego je bilo sve gore i gore. Bilo je i obilnog krvarenja i nesnosnih bolova, u stvari sve što ova bolest nosi sa sobom.
I prije jedno četiri godine, nakon jedne stolice jednostavno nisam mogao zaustaviti krvarenje, završio na hitnoj, i poslije ostao u bolnici tri dana. Tek drugi dan mi je stala krv (potrošio ne znam ni ja koliko Always uložaka) i tada mi rekli da to moram hitno operirati jer sam imao unutarnje i vanjske 3/4 stupnja. I npr, nisam uopće mogao koristiti kremu faktu, jer mi je inicirala novo krvarenje.
I poslije sam odradio operaciju, rekao mi doktor da je bila teška:ne zna:, pojma nisam imao šta je mislio pod tim a nisam baš imao ni hrabrosti pitati.
Uglavnom su mi i rekli da su riješili sve osim jednog malog vanjskog koji će sam istrunuti ili tako nešto (a jbg, za unutarnje nisam ni znao i uvijek kada me bolilo i kada su se upalili, imao sam bol baš na tom mjestu tog "malog" kojeg su ostavili).
I hajde, bio sretan, riješio se sranja i svega i pretrpio i onaj postoperativni oporavak koji je trajao tjedan dana, a oni koji su to imali znaju kakav je.
I eto nakon par mjeseci:503:
Ono što su rekli da će se povući i istruniti sada mi pravi opet probleme (poslije stolice ga mogu opipati i bude kao palac velik). I opet obilno krvarim, boli stalno, poslije stolice ako ne legnem pola sata, sat nema šanse preživjeti dan bez nečega protiv bolova. Kada se napijem dva dana sam na voltarenima itd...
I eto, sada me opet čeka isto: i ono čišćenje prije operacije (a meni je to bio najgori dio cijelog zahvata), pa zahvat, pa postoperativno veliko sranje, itd...
I sada se bojim svega toga, jer znam kako mi je bilo, a isto tako sam u nedoumici- šta ako ni ovaj puta ne bude sve gotovo.
I sada kada sam sve ovo napisao jednostavno ne znam da li sam htio neki savjet u vezi mog problema ili se samo isplakati ovdje.
Ispričavam se na dužini posta ali nekako nisam mogao kraće napisati o čemu se kod mene radi

dreamland
28.09.2011., 15:31
Curt, nemoj ići opet na klasični zahvat jer nije trajan i oporavak je dug, nego lijepo otiđi na dg hal rar. Ima jako puno postova o tome u zadnje vrijeme, pa preporučam čitanje.... ;)

Lesli Eldridž
28.09.2011., 20:06
Trebate se javiti proktologu.
zanima me dal se to može povući da se više ne vrati (ovo me najviše zanima)?Može,ali i nemora.
jel bi trebao to i unutra namazat ili samo po površini? Nevenova mast ili Hemopropin i unutra i po površini.To ti samo treba da se odredi koji je stepen. Sve su to početne muke i ništa nije alarmantno, ali ako ste liječnik onda i sami to znate mnogo bolje nego ja. Proći će još nekoliko godina dok se situacija ne pogorša i eskalira. Ustvari bit će to sve češće, kad situacija postane neizdrživa jadnik će sam tržiti da ide na operaciju. Kako ste i rekli, treba naći dobrog hirurga i zauvijek se riješiti napasti...:)

Lesli Eldridž
28.09.2011., 20:13
Evo, čitao sam jako puno postova ovdje i vidio kakve sve ljudi imaju probleme i odlučio i moj problem postaviti ovdje, jer je možda neko imao nešto slično.
Ja npr. imam hemeroide jako dugo, negdje od rata, mislim. I prvo sam isprobavao sve masti i preparate do kojih sam mogao doći i nikad ništa nije pomagalo. Nego je bilo sve gore i gore. Bilo je i obilnog krvarenja i nesnosnih bolova, u stvari sve što ova bolest nosi sa sobom.
I prije jedno četiri godine, nakon jedne stolice jednostavno nisam mogao zaustaviti krvarenje, završio na hitnoj, i poslije ostao u bolnici tri dana. Tek drugi dan mi je stala krv (potrošio ne znam ni ja koliko Always uložaka) i tada mi rekli da to moram hitno operirati jer sam imao unutarnje i vanjske 3/4 stupnja. I npr, nisam uopće mogao koristiti kremu faktu, jer mi je inicirala novo krvarenje.
I poslije sam odradio operaciju, rekao mi doktor da je bila teška:ne zna:, pojma nisam imao šta je mislio pod tim a nisam baš imao ni hrabrosti pitati.
Uglavnom su mi i rekli da su riješili sve osim jednog malog vanjskog koji će sam istrunuti ili tako nešto (a jbg, za unutarnje nisam ni znao i uvijek kada me bolilo i kada su se upalili, imao sam bol baš na tom mjestu tog "malog" kojeg su ostavili).
I hajde, bio sretan, riješio se sranja i svega i pretrpio i onaj postoperativni oporavak koji je trajao tjedan dana, a oni koji su to imali znaju kakav je.
I eto nakon par mjeseci:503:
Ono što su rekli da će se povući i istruniti sada mi pravi opet probleme (poslije stolice ga mogu opipati i bude kao palac velik). I opet obilno krvarim, boli stalno, poslije stolice ako ne legnem pola sata, sat nema šanse preživjeti dan bez nečega protiv bolova. Kada se napijem dva dana sam na voltarenima itd...
I eto, sada me opet čeka isto: i ono čišćenje prije operacije (a meni je to bio najgori dio cijelog zahvata), pa zahvat, pa postoperativno veliko sranje, itd...
I sada se bojim svega toga, jer znam kako mi je bilo, a isto tako sam u nedoumici- šta ako ni ovaj puta ne bude sve gotovo.
I sada kada sam sve ovo napisao jednostavno ne znam da li sam htio neki savjet u vezi mog problema ili se samo isplakati ovdje.
Ispričavam se na dužini posta ali nekako nisam mogao kraće napisati o čemu se kod mene radiHajde potraži moje postove od marta pa nadalje. Tu sam sve opisao i mislim da će i ostalima pomoći. Idi odmah liječniku jer situaciju samo kompliciraš. Nemoj se bojati, ustvari ja nakon svega više se ničega, ama baš ničega ne bojim. Klasični zahvat je loša varijanta. Dao sam i dosta savjeta, sve kako mi je liječnik i njegov tim govorio, sve sam potanko napisao, pa onda moj život i postoperativni period. Da si u mome gradu (Sarajevu) preporučio bih ti da ideš kod ovoga koji je mene i mnoge druge spasio. Bez straha, to se mora operisati, to je strašno šta proživljavaš. Nakon pravilno izvedene operacije, život opet počinje. Ali baš, pravi kvalitetni život... Sretno...:mig:

Curt
29.09.2011., 00:36
Hvala puno Lesli i Dreamland što ste me uputili. Evo sada krećem sa čitanjem cijele teme i vjerujem da ću nakon svih informacija koje tu mogu naći vrlo brzo odlučiti se za rješavanje problema.

Amor inmortal
29.09.2011., 11:39
Molim vas za mišljenje o mom problemu! Ovdje vas ima puno koji se godinama borite s tim pa sigurno znate više od mene..
Prije neka 3 mjeseca sam prvi puta primjetila krv nakon stolice (ne svijetlocrvene boje, nego baš crvene) i to mi se dogodilo samo jednom ili dva puta.
Nakon toga, do sada, nisam imala tih problema. I sada, zadnja 2-3 puta nakon vršenja nužde (a obično idem na wc prije spavanja) primjetila sam krv opet.. i što me najviše muči, ujutro kad se ustanem i odem obaviti malu nuždu, na papiru primjetim krv sa područja anusa :confused:
Ali to onda ne krvari dalje tijekom dana, već samo ujutro nakon buđenja primjetim malo krvi (isto žarko crvene boje).

Je li se vama dogodilo nešto takvo? I jesu li to hemoroidi ili nešto drugo? :confused:

Lesli Eldridž
29.09.2011., 20:11
Kako ćemo znati. Vjerovatno jesu hemoroidi, ali idi liječniku za svaki slučaj. Ako te malo i boli onda jesu hemoroidi...

hrvoje dr.
30.09.2011., 20:44
Molim vas za mišljenje o mom problemu! Ovdje vas ima puno koji se godinama borite s tim pa sigurno znate više od mene..
Prije neka 3 mjeseca sam prvi puta primjetila krv nakon stolice (ne svijetlocrvene boje, nego baš crvene) i to mi se dogodilo samo jednom ili dva puta.
Nakon toga, do sada, nisam imala tih problema. I sada, zadnja 2-3 puta nakon vršenja nužde (a obično idem na wc prije spavanja) primjetila sam krv opet.. i što me najviše muči, ujutro kad se ustanem i odem obaviti malu nuždu, na papiru primjetim krv sa područja anusa :confused:
Ali to onda ne krvari dalje tijekom dana, već samo ujutro nakon buđenja primjetim malo krvi (isto žarko crvene boje).

Je li se vama dogodilo nešto takvo? I jesu li to hemoroidi ili nešto drugo? :confused:
Trebate javiti liječniku,mogu,ali i nemoraju biti hemeroidi,može biti pucanje kožice nakon nužde i slično.

artist*angie*
05.10.2011., 21:45
Što treba napraviti ako se na vanjskom hemoroidu napravi mala rupica iz koje cijelo vrijeme izlazi krv u većim količinama?

dreamland
05.10.2011., 21:53
Što treba napraviti ako se na vanjskom hemoroidu napravi mala rupica iz koje cijelo vrijeme izlazi krv u većim količinama?

Otići doktoru? :)

Ne znam, vjerojatno je puknuo i sad će sva krv iz njega iscuriti, ništa opasno po život, ali mora da je neugodno i da boli, stoga bi bilo jako dobro da posjetiš liječnika.

artist*angie*
05.10.2011., 21:58
Otići doktoru? :)

Ne znam, vjerojatno je puknuo i sad će sva krv iz njega iscuriti, ništa opasno po život, ali mora da je neugodno i da boli, stoga bi bilo jako dobro da posjetiš liječnika.

Ništa me ne boli, samo me malo plaši što zna u nekom trenutku izaći veća količina krvi pa moram stalno nositi uložak :confused: Koristim Faktu mast 3 dana i više me ne boli ( nema svrbeža i neugodne boli) samo krvarenje.

dreamland
05.10.2011., 22:04
A gle, nikad nije dobro kad se jako krvari, meni je upravo krvarenje probudilo paniku (i hvala Bogu na tome!), zbog čega sam i odlučila otići doktoru.
Fakat te ne želim strašiti, to se užaaasno rijetko događa, ali zbog hemoroida se može iskrvariti, svašta se može zakomplicirati.

Vjerojatno nije ništa strašno, ali ja bih na tvom mjestu otišla doktoru i riješila se svake sumnje.

artist*angie*
05.10.2011., 22:13
A gle, nikad nije dobro kad se jako krvari, meni je upravo krvarenje probudilo paniku (i hvala Bogu na tome!), zbog čega sam i odlučila otići doktoru.
Fakat te ne želim strašiti, to se užaaasno rijetko događa, ali zbog hemoroida se može iskrvariti, svašta se može zakomplicirati.

Vjerojatno nije ništa strašno, ali ja bih na tvom mjestu otišla doktoru i riješila se svake sumnje.

Primjetila sam da ide krv samo kad mi je taj dio pod pritiskom (recimo dok sjedim u nekim pozicijama). To mi je jučer krenulo, a kod doktora mogu otići tek u petak.
Dali te mogu pitati šta ti je doktor rekao i kakva bude procedura kad odeš na pregled?

dreamland
05.10.2011., 22:26
Primjetila sam da ide krv samo kad mi je taj dio pod pritiskom (recimo dok sjedim u nekim pozicijama). To mi je jučer krenulo, a kod doktora mogu otići tek u petak.
Dali te mogu pitati šta ti je doktor rekao i kakva bude procedura kad odeš na pregled?

Onda otiđi u petak, bar da dobiješ pravu dijagnozu.
Meni se to sve zakompliciralo jako, možeš pročitati u mojim prvim postovima ovdje. Doktor mi je rekao drugačiju dijagnozu od one koju sam si ja postavila temeljem mog iščitavanja internetskih sadržaja, pa sam bila malo šokirana.

Procedura?
Prvo malo porazgovaraš s doktorom, onda on obavi pregled, pa ti bude malo neugodno jer je pregled.... neugodan (ne boli), pa opet malo popričaš s njim i onda ti kaže pravo stanje stvari i propiše eventualno lijekove ili kreme.
Sve u svemu ništa strašno, jedino malo neugodno ako si sramežljivija, ali na to zaboraviš čim izađeš iz ordinacije. I lakše ti je jer znaš što ti je.
Sretno! :)

artist*angie*
05.10.2011., 22:34
Onda otiđi u petak, bar da dobiješ pravu dijagnozu.
Meni se to sve zakompliciralo jako, možeš pročitati u mojim prvim postovima ovdje. Doktor mi je rekao drugačiju dijagnozu od one koju sam si ja postavila temeljem mog iščitavanja internetskih sadržaja, pa sam bila malo šokirana.

Procedura?
Prvo malo porazgovaraš s doktorom, onda on obavi pregled, pa ti bude malo neugodno jer je pregled.... neugodan (ne boli), pa opet malo popričaš s njim i onda ti kaže pravo stanje stvari i propiše eventualno lijekove ili kreme.
Sve u svemu ništa strašno, jedino malo neugodno ako si sramežljivija, ali na to zaboraviš čim izađeš iz ordinacije. I lakše ti je jer znaš što ti je.

Hvala ti :mig:

Matrim
17.10.2011., 14:12
U petak 14.10 sam bio na THD zahvatu kod doktora Krpana i probat ću što vjernije opisat što i kako se događalo. Sve greške u pisanju su rezultat lijekova.

Samu operaciju je obavio neki doktor koji je došao iz Izraela i navodno je jedan od najvećih stručnjaka na ovom polju (za mene tvrdi sa sam najteži slučaj koji je ikada vidio).

Ja imam probleme s hemoroidima zadnjih 20 godina, od toga jedno 13-14 godina konstantnih bolova, krvarenja i invalidnosti par sati nakon stolice svaki put bez iznimke.

Samim vizualnim pregledom doktor je ustvrdio da sam definitivno kandidat za operaciju i odmah mi dao potpunu narkozu. Operacija kkoje inače traje 10-15 minuta kod mene je trajala 35 (žena mi je skoro poludila čekajući). Doktor mi je zašio 5 hemoroida,a šestog se nije usudio dirati. Možda zašije na kontroli za 6 tjedana. NIKAKO NEMOJTE IĆI SAMI NA ZAHVAT!!!!!!! Neka je uvijek netko uz vas jer dezorjentiranost traje još 24 sata nakon zahvata(a i duže).

Lijekovi koje su mi preporučili na klinici skoro da nnisu upće djelovali (nakon 20 mg sanvala nisam oka sklopio, a nurofen sam jeo kao kikiriki) i nakon vikenda patnji i noći na hitnoj ovo su moji savjeti:

- Ketonal retard 150mg 2xdnevno zajedno s 10 mg normabela (apaurin)
- Konstantno mazati anus lidokain gelom izvana i uštrcati aplikatorom unutra (najudobniji aplikator proizvodi JGL)
- Odmah nakon stolice ili samo puštanja vjetrova vratiti prstom izašle hemoroide što dublje unutra. Poželjno je koristiti kirurške rukavice da se ne ozlijedite noktom i dobro ih namazati lidokainom. Topla kupka olakšava postupak.
- Kupite PILEX kapsule (skupe su ali vrijede svake lipe - prodaju se samo u Hrvatskoj, za sada) od 28 komada i pijte ih pola sata prije doručka. Ako vas ne smeta želucu slobodno uzmite duplu dozu ( 4 kapsule). Ja sam osjetio dramatičnu promjenu već nakon drugog uzimanja
- Od hrane jedem čokollino (keksolino, medolino i sl.) guste juhe i općenito hranu kao 6to mjesečno dijete.
- Petrolejsko ulje (jedna jušna žlica dnevno) super funkcionira, ali preporučam da se uzima ujutro, a ne na večer jer kad potjera noću može biti jako neugodno i pitanje je da li ćete stići do WC-a
- Kada idete na WC samo se opustite i čekajte da stolica sama izađe. Svako natezanje pogoršava stvar

Samo budite strpljivi jer bolovi definitivno prolaze s vremenom. Već 3 dana nakon zahvata mogu sjediti, ne previjam se od bolova i ponekad mogu kolko-tolko normalno komunicirati s okolinom (nije da mi to inače super ide.... :) )

SRETNO!!!!!!!!!!!!!!!

Slobodmo me PM-ajte ako ima pitanja. Rado ću podijelit iskustva, jer iskreno vjerujem da sve ovo vodi normalnom životu.

I da ne zaboravim -sve pohvale ekipi u poliklinici K-centar. Tretman ja kao u američkim filmovima i stvarno su ljubazni suosjećajni i profesionalni.

Matrim
17.10.2011., 15:48
- Petrolejsko ulje (jedna jušna žlica dnevno) super funkcionira, ali preporučam da se uzima ujutro, a ne na večer jer kad potjera noću

Nije Petrolejsko, nego PARAFINSKO ulje. SORRY!

Lesli Eldridž
17.10.2011., 20:09
Pa kakav je to liječnik koji ti nije sve odmah riješio. Pravilo je da se Dopplerom pronađe krvni sudovi koji hemoroide snabdijevaju krvlju i tako se prošireni hemoroidi unište. Ako je ostalo još neriješenih hemoroida nakon operacije i ako ti ispadaju opet, onda definitivno nije ispravno urađen zahvat. Sorry, ali tu ekipu koja ti je to radila treba definitivno izbjegavati. I 35 minuta nije previše vremena za operaciju, neke se rade i skoro 2 sata. Definitivno to što si napisao nije dobra reklama za tu kliniku. Žao mi je, stvarno mi te je žao, ali imat ćeš još muke dok to ponovo ne riješiš sljedećom operacijom. Sretno...

Korektorica
18.10.2011., 12:05
jel te još muči fisura, dal je pomogla nevenova mast ili si operirala

Pozdrav narode..
Naravno jos uvijek me muci...
Nakon zadnjeg pregleda doslovno sam..popiz..
Bilo mi je dosta svega. Doktora,ovih onih...
Trebala sam malo k sebi doci...ohladit glavu..skupit snage i onda opet sve iz početka..
Eto bas juce osla po uputnicu za Digestivnu (Abdominalnu) kirurgiju..
Nemam para da si platim kod privatnika niti ostale ucinkovite operacije pa idem tam di mogu.. Imam kompletan pregled..iduci tjedan..
Ne znam sta da kazem..
Nadam se boljem..
Necu dati da me cackaju ak mi ne garanitraju oporavak.. Ne zelim mesarenje..radije cu ostavit tak kak je..Dok ne skupim pare da si pošteno mogu to rijesit...
Koristila sam fisuranal sa 0.2% nitroglicerina..mal nevenove...mal neke žnj.. masti..
Krvarim i dalje..nekad po kap..nekad nist a nekad..Boze oslobodi..
Strah me pregleda..iduci tjedan..jel znam sto me ceka...
:503:

dreamland
18.10.2011., 12:14
Korektorica, neće te nitko mesariti u bolnici. Riječki kirurzi koji su jedni od boljih na tom polju također rade lateralnu sfinikterotomiju i ponekad je taj rez zaista potreban.
Kontaktiraju veggu, s njom sam jako puno pričala i žena je puno istraživala i ima podatke koji će ti biti od koristi.
Poanta svega je da ako ti je fisura kronična i ako je imaš godinama nema ti druge nego na operaciju, jer druge metode ti neće koristiti, vratit će se nakon 6 mjeseci.
Nije stvar ni u privatnicima ni u novcima. Riješi to u bolnici da se više ne mučiš, pa to nije život. :(

Korektorica
18.10.2011., 12:27
Korektorica, neće te nitko mesariti u bolnici. Riječki kirurzi koji su jedni od boljih na tom polju također rade lateralnu sfinikterotomiju i ponekad je taj rez zaista potreban.
Kontaktiraju veggu, s njom sam jako puno pričala i žena je puno istraživala i ima podatke koji će ti biti od koristi.
Poanta svega je da ako ti je fisura kronična i ako je imaš godinama nema ti druge nego na operaciju, jer druge metode ti neće koristiti, vratit će se nakon 6 mjeseci.
Nije stvar ni u privatnicima ni u novcima. Riješi to u bolnici da se više ne mučiš, pa to nije život. :(

Da to nije život..
I da ..cilj mi je to riješiti..
Ok..hvala na info..

Vidjeti cemo sta ce biti iduci tjedan...
U svakom slucaju...javim novosti..

Korektorica
18.10.2011., 12:40

Da..potvrđujem činjenicu da nitroglicerin izaziva glavobolju..
mene je to držalo dobra 2 tjedna.. A onda kasnije...mi je prestala glavobolja..
Druga stvar jest to da..nitroglic olakšava (prolaz) stolicu..
Osjetila sam ajmo to tako reci da mi zarascuje rana..al ne drzi dugo..opet nakon nekog vremena puca..
Možda malo manje krvarm ..i to je sve..ali da li je to od nitroglic ili nije..ne znam..ne mogu 100% reci...
I sta sa si na kraju odlučila..koju metodu primjeniti?
Pošto smo u istoj muci..:rofl:

vegga
21.10.2011., 17:40
ja još nisam ništa riješila..ali namjeravam..još kad bi mi netko rekao dal je obavezna rektoskopija za fisuru i da li boli, koliko traje..toga se malo bojim....ili ides na stol uspavaju te i to je to...dream , ti ces mi najbolje reci.btw...ti si vec i zaboravila sve te muke, blago tebi...

Lesli Eldridž
21.10.2011., 23:14
ja još nisam ništa riješila..ali namjeravam..još kad bi mi netko rekao dal je obavezna rektoskopija za fisuru i da li boli, koliko traje..toga se malo bojim....ili ides na stol uspavaju te i to je to...dream , ti ces mi najbolje reci.btw...ti si vec i zaboravila sve te muke, blago tebi...E vidi, ja sam imao, siguran sam u to, daleko najgore iskustvo sa hemoroidima od svih ovdje na forumu, Dobro to kod tebe nisu hemoroidi već je pukotina u pitanju, ali ako ti napišem da se poslije svega više uopšte ne bojim bilo čega onda će ti možda biti lakše. Ma kako ti se grozno činilo nakon pravog tretmana bit će ti samo bolje, nikako gore. Moraju ti dati neku vrstu anestezije, a nakon tretmana sigurno će ti biti lakše. I ovako ti je grozno, zašto to trpiti...

vegga
22.10.2011., 17:22
E vidi, ja sam imao, siguran sam u to, daleko najgore iskustvo sa hemoroidima od svih ovdje na forumu, Dobro to kod tebe nisu hemoroidi već je pukotina u pitanju, ali ako ti napišem da se poslije svega više uopšte ne bojim bilo čega onda će ti možda biti lakše. Ma kako ti se grozno činilo nakon pravog tretmana bit će ti samo bolje, nikako gore. Moraju ti dati neku vrstu anestezije, a nakon tretmana sigurno će ti biti lakše. I ovako ti je grozno, zašto to trpiti...

znam, ali reci mi dal boli rektoskopija ako je budem morala raditi, ja bi da ne moram, da me uspavaju, naprave i poslije da se patim tih par dana..

dreamland
22.10.2011., 17:40
ja još nisam ništa riješila..ali namjeravam..još kad bi mi netko rekao dal je obavezna rektoskopija za fisuru i da li boli, koliko traje..toga se malo bojim....ili ides na stol uspavaju te i to je to...dream , ti ces mi najbolje reci.btw...ti si vec i zaboravila sve te muke, blago tebi...

Vegga, znaš da sam bila kod dva liječnika i nijedan nije tražio rektoskopiju, tako da nije nužna (po meni). Mislim da je tvoje pravo i da je odbiješ ako te zatraže, međutim, koliko sam ja upoznata s time, ne bi trebalo boljeti kad se radi čisto zbog prevencije.
No, s obzirom na fisuru... ja bih rekla da nije ugodan zahvat, jer mene je boljelo i nakon običnog pregleda. Iskreno, kad se sjetim intenziteta boli koji sam tada imala, nema šanse da bih otišla na rektoskopiju PRIJE operacije, jer nakon što anestezija popusti mislim da bih se valjala po podu od bolova. Išla bih POSLIJE operacije, kad bi to sve već zacijelilo ako bi kirurg inzistirao, jer tada ne bi ništa boljelo.
To ti govorim zato jer vidim da se bojiš i strah me da ne odustaneš od operacije nakon rektoskopije. Idi kasnije na to ako treba.... ;)

Vidim da se ovdje mnogi boje (Vegga i Korektorica to posebno ide vas dvije :p, kao i sve ostale koji mi se javljaju na pm), ali vjerujte mi, skinut ćete si ogroman teret s leđa i kvaliteta života će vam se drastično podići.
Svi smo se mi ovdje bojali, pa ja sam htjela pobjeći tik prije operacije doma :D, ali ako će vas taj strah i dalje paralizirati samo ćete sebi naškoditi.
Dobro Lesli kaže, nakon ovakvog iskustva nema više straha... da mi je ne znam što sad, pravac bolnica i to na vrijeme, nema više čekanja.....
Idite na zahvat (kakav god bio) i preporodit ćete se, ne samo fizički, nego i ono najvažnije - psihički.

p.s. Nisam zaboravila te muke (čisto sumnjam da ikad i hoću), ali sad gledam stvari iz drugog kuta. Nikome od nas nije bilo lako za vrijeme samog procesa oporavka, ali jednom je i to moralo završiti. A onda si slobodan od boli i shvatiš da se sve isplatilo.

dreamland
22.10.2011., 17:44
Vegga, možeš se pokušati i tako dogovoriti.
Neka ti naprave rektoskopiju tik prije operacije kad te stave na stol i to je to.
Ali stvarno mislim da ne traže taj zahvat za fisure.

Lesli Eldridž
22.10.2011., 20:49
znam, ali reci mi dal boli rektoskopija ako je budem morala raditi, ja bi da ne moram, da me uspavaju, naprave i poslije da se patim tih par dana..Ne znam, nikada u životu rektoskopiju nisam radio. Da li ću ne znam, s obzirom na to da ću uskoro na pregled zbog polipa koji su zaostali i nisu odstranjeni prilikom operacije hemoroida. Da li će biti rektoskopija ne znam, mada sumnjam, bit će kao i do sada-rektalni pregled prstom...:ne zna:

vegga
22.10.2011., 21:35
Vegga, možeš se pokušati i tako dogovoriti.
Neka ti naprave rektoskopiju tik prije operacije kad te stave na stol i to je to.
Ali stvarno mislim da ne traže taj zahvat za fisure.

Bok, ne znam zasto se meni činilo da si ti radila rektoskopiju zbog hemeroida? Ali mene je vec tražio jedan kirurg kad sam bila na pregledu da napravim rektoskopiju, ja sam se uplasila i isla kod privatnika koji mi je napravio anoskopiju sa lokalnom anestezijom, one injekcije što su me ludilo bolile ..on je rekao da ne bi radio raktoskoiju kad fisura vec sama po sebi boli a onaj u bolnici je trazio, pregledao me digotorektalno i mene je zabolilo i onda je preporucio rektoskopiju...inače ja same se vec prošli mj.narucila na pregled kod onog dr kojeg bi htjela za operatera ali sam se nešto razbolila i otkazala ..sad se moram ponovno naručit...inače ja jako patim od zatvora, dal si i ti tada? i ima li to veze sa fisurom, stalno pijem (ali i ranije) laksative

Lesli Eldridž
22.10.2011., 21:53
Bok, ne znam zasto se meni činilo da si ti radila rektoskopiju zbog hemeroida? Ali mene je vec tražio jedan kirurg kad sam bila na pregledu da napravim rektoskopiju, ja sam se uplasila i isla kod privatnika koji mi je napravio anoskopiju sa lokalnom anestezijom, one injekcije što su me ludilo bolile ..on je rekao da ne bi radio raktoskoiju kad fisura vec sama po sebi boli a onaj u bolnici je trazio, pregledao me digotorektalno i mene je zabolilo i onda je preporucio rektoskopiju...inače ja same se vec prošli mj.narucila na pregled kod onog dr kojeg bi htjela za operatera ali sam se nešto razbolila i otkazala ..sad se moram ponovno naručit...inače ja jako patim od zatvora, dal si i ti tada? i ima li to veze sa fisurom, stalno pijem (ali i ranije) laksativeKako ne, zatvor je uzročnik fisura. Sretno...

dreamland
23.10.2011., 15:46
Bok, ne znam zasto se meni činilo da si ti radila rektoskopiju zbog hemeroida? Ali mene je vec tražio jedan kirurg kad sam bila na pregledu da napravim rektoskopiju, ja sam se uplasila i isla kod privatnika koji mi je napravio anoskopiju sa lokalnom anestezijom, one injekcije što su me ludilo bolile ..on je rekao da ne bi radio raktoskoiju kad fisura vec sama po sebi boli a onaj u bolnici je trazio, pregledao me digotorektalno i mene je zabolilo i onda je preporucio rektoskopiju...inače ja same se vec prošli mj.narucila na pregled kod onog dr kojeg bi htjela za operatera ali sam se nešto razbolila i otkazala ..sad se moram ponovno naručit...inače ja jako patim od zatvora, dal si i ti tada? i ima li to veze sa fisurom, stalno pijem (ali i ranije) laksative

Mora da si me zamijenila s nekim, nisam ti ja to radila, samo anoskopiju i to mi je bilo dosta bolno.
Pa reci onom u bolnici da ne želiš to raditi, ali da si spremna naknadno nakon operacije kad ti fisura zacijeli.
Hm, zatvor je jedan od uzročnika fisure, ali ja ga nisam imala do nje... kad mi se stvorila fisura imala sam stalno zatvor, ali to ti je dosta i psihološki uvjetovano, jer dosta ljudi s fisurom odgađa odlazak na wc zbog nesnosnih bolova, a kad odu bude još gore, začaran krug.

Laksativi ti nisu dobri za svakodnevnu upotrebu, moraš regulirati stolicu zdravom hranom.
Nažalost, sve da se i sad počneš ne znam kako zdravo hraniti ta ranica sama od sebe neće otići....

vegga
23.10.2011., 20:32
Mora da si me zamijenila s nekim, nisam ti ja to radila, samo anoskopiju i to mi je bilo dosta bolno.
Pa reci onom u bolnici da ne želiš to raditi, ali da si spremna naknadno nakon operacije kad ti fisura zacijeli.
Hm, zatvor je jedan od uzročnika fisure, ali ja ga nisam imala do nje... kad mi se stvorila fisura imala sam stalno zatvor, ali to ti je dosta i psihološki uvjetovano, jer dosta ljudi s fisurom odgađa odlazak na wc zbog nesnosnih bolova, a kad odu bude još gore, začaran krug.

Laksativi ti nisu dobri za svakodnevnu upotrebu, moraš regulirati stolicu zdravom hranom.
Nažalost, sve da se i sad počneš ne znam kako zdravo hraniti ta ranica sama od sebe neće otići....

da, pogledala sam nasu prepisku i vidjela da nisi radila, ne znam otkud mi to, nema veze ja isto necu ici ako bas ne budem morala...od zatvora patim dugo godina, a kod fisure je valjda uzi taj analni kanal pa mozda zato a kad ne idem na wc onda me više peče pa zato koristim , ne znam mozda počne piti one probiotike u kapsulama , mozda reguliraju uz prehranu ...ali i dalje mene ne boli kod stolice, bas nista, kasnije me počne peckat, nemam ja neke bolove ali dg. je kronicna ali plitka fisura odnosno dvije...uglavnom, iritantno je i želim to rješiti..a vece kukavice od mene nema, ne bojim se anestezije, to mi je najljepši dio kad me uspavaju, nego onog poslije, dal je prošlo ok i koliko ce boljeti...

Nele26
23.10.2011., 23:17
Uffff! Ovo je previše za čitanje. Vidim ima vas koji imate užasne tegobe. Suosječam sa vama.
Imam sličnih problema.
Još kao mali imao sam problema sa stolicom. Danas nemam tolike,ali imam problema sa anusom. Imam bolove koji znaju trajati i do pola sata. Imao sam ih i poslije spolnog odnosa. Danas me peče poslije svake stolice,imam kao neku ranicu na pregibu između analnog kanala i mošnja koja me isto peče. Kada se perem samo sa vodom-pecka,analni otvor me užasno svrbi. Probao sam mnoge kreme i masti(trenutno koristim Hemeroprotect)ali bezuspješno. Pročitao sam negdje da CANDIDA uzrokuje ove tegobe,pa trenutno radim terapiju od Sode Bikarbone(u tabletama). Što mislite o svemu ovome!?
Hvala!

Poslano sa iPhone 4 koristeći Tapatalk

dreamland
23.10.2011., 23:43
Uffff! Ovo je previše za čitanje. Vidim ima vas koji imate užasne tegobe. Suosječam sa vama.
Imam sličnih problema.
Još kao mali imao sam problema sa stolicom. Danas nemam tolike,ali imam problema sa anusom. Imam bolove koji znaju trajati i do pola sata. Imao sam ih i poslije spolnog odnosa. Danas me peče poslije svake stolice,imam kao neku ranicu na pregibu između analnog kanala i mošnja koja me isto peče. Kada se perem samo sa vodom-pecka,analni otvor me užasno svrbi. Probao sam mnoge kreme i masti(trenutno koristim Hemeroprotect)ali bezuspješno. Pročitao sam negdje da CANDIDA uzrokuje ove tegobe,pa trenutno radim terapiju od Sode Bikarbone(u tabletama). Što mislite o svemu ovome!?
Hvala!

Poslano sa iPhone 4 koristeći Tapatalk

To ti je garant fisura! Upiši u tražilicu na ovom threadu taj pojam i naići ćeš na brojne postove o tom stanju.
Moraš liječniku na pregled da bi ti dao pravu dijagnozu i terapiju, a do tad koristi Pavlovićevu kremu (imaš za kupiti u ljekarnama) da te bar ne svrbi.
Fisuru ćeš morati riješiti nekim zahvatom (pročitaj sve postove na forumu da se malo informiraš) jer sama otići neće.

Korektorica
24.10.2011., 13:09
Pozdrav narode...
Eto obavila pregled..

Ovako je to bilo..
Prvo..Čekala sam tri sata da dodjem na red.
Drugo...Zajedno ulaze muški i ženski..u istu prostoriju..dijeli ih samo ona plahta.. Toliko o EU standardima.
ITD. ... Pregled je trajao..svega minutu..i za sveukupno 3 minute bila sam vani u čekaonici...
Doktor nije bio ni malo raspoložen da mu objasnim što je i kako poslijedi i u kakvoj sam situaciji..
.. Započela sam pričati što i kako i tu je i ostalo...jer gospon doktor sam da mi nije rekao.."aj naguzi se..pa da vidim.." Ajd reko..mozda poslije mi nest korisno kaže..Aha...da..možes si misliti..
Razumijem , ok, bila je gužva..ali takav način..
Saga se nastavlja..
Vi imate tvrdu stolicu..regulacije stolice i to je to..
Pa mislim si.. Danas ni jučer nisam imala stolicu..jer od stresa i ostalog cijeli metabolizam, probavi tok i sve ostalo mi je stalo..i ako sam imala sta za izbacit nije islo..i sasušilo se..
..
Kažem ja njemu jedva jednu recenicu...od silne njegove žurbe ..
"Ja se patim već tri godine s tim .."
On meni.." Hocete da vam napravim rez (misleci na onaj zahvat sto je imala i dreamlend, da nisam citala na forumu i da cura to nije objasnila, skuzila bi ga--NE) i izlažem nepotrebnim komplikacijama.."
"Ja ne znam sta vise i kako..zato sam tu da mi objasnite i pomognete.."( mislim si..idiote jedan..da znam sta mi je ciniti vec bi to uradila, umjesto da mi pomognes tu se doslovno deres na mene i pravis me budalom).
I tako da je ostalo na tome..
Regulacija stolice i faktu mast..na nalazu.

Naci cu izlaz iz ove situacije otom potom..Sa ovim nesposobnim, arogantnim i bahatim tvorevima ne želim imati više posla.
I takvima da se ja dam u ruke..Ma pujj!!

dreamland
24.10.2011., 15:16
Korektorice, ovo je strašno, svaka čast svim dobrim doktorima, ali ovakav način je nehuman i bezobrazan. I više je nego očito da su mu pacijenti samo brojevi.
Ne znam što bih rekla... ja bih vjerojatno izjurila van iz ambulante isti čas.
I dobro kažeš, NI SLUČAJNO ići doktoru u kojeg se nema povjernja i koji ti ne paše.

Zaboravila sam odakle si, ali daj se raspitaj okolo i neka ti netko preporuči dobrog kirurga. Fakat mi nije jasno, kakav je to način reći pacijentu neka se i dalje maže kremama ako ZNA da to stanje neće proći samo od sebe i ako zna da se pacijent godinama s tim muči! Odvratno!
Njegov je posao da liječi, a ne da šalje doma bolesne ljude i bahato se razbacuje stručnim terminima.

Ispričavam se na off topicu, ali znam kako je teško uopće skupiti hrabrost i otići doktoru i prepustiti mu se u ruke i onda da te nešto ovako dočeka. Pa i moj pas dobiva bolji tretman kod veterinara. :mad:

p.s. Ja ne znam je li ovo točno, ali meni je jedan doktor rekao da ni slučajno s faktu na fisuru (to sam i ja stavljala), a obojica su mi preporučili običnu kremu za bebe i ništa agresivno.

vegga
24.10.2011., 16:17
Pozdrav narode...
Eto obavila pregled..

Ovako je to bilo..
Prvo..Čekala sam tri sata da dodjem na red.
Drugo...Zajedno ulaze muški i ženski..u istu prostoriju..dijeli ih samo ona plahta.. Toliko o EU standardima.
ITD. ... Pregled je trajao..svega minutu..i za sveukupno 3 minute bila sam vani u čekaonici...
Doktor nije bio ni malo raspoložen da mu objasnim što je i kako poslijedi i u kakvoj sam situaciji..
.. Započela sam pričati što i kako i tu je i ostalo...jer gospon doktor sam da mi nije rekao.."aj naguzi se..pa da vidim.." Ajd reko..mozda poslije mi nest korisno kaže..Aha...da..možes si misliti..
Razumijem , ok, bila je gužva..ali takav način..
Saga se nastavlja..
Vi imate tvrdu stolicu..regulacije stolice i to je to..
Pa mislim si.. Danas ni jučer nisam imala stolicu..jer od stresa i ostalog cijeli metabolizam, probavi tok i sve ostalo mi je stalo..i ako sam imala sta za izbacit nije islo..i sasušilo se..
..
Kažem ja njemu jedva jednu recenicu...od silne njegove žurbe ..
"Ja se patim već tri godine s tim .."
On meni.." Hocete da vam napravim rez (misleci na onaj zahvat sto je imala i dreamlend, da nisam citala na forumu i da cura to nije objasnila, skuzila bi ga--NE) i izlažem nepotrebnim komplikacijama.."
"Ja ne znam sta vise i kako..zato sam tu da mi objasnite i pomognete.."( mislim si..idiote jedan..da znam sta mi je ciniti vec bi to uradila, umjesto da mi pomognes tu se doslovno deres na mene i pravis me budalom).
I tako da je ostalo na tome..
Regulacija stolice i faktu mast..na nalazu.

Naci cu izlaz iz ove situacije otom potom..Sa ovim nesposobnim, arogantnim i bahatim tvorevima ne želim imati više posla.
I takvima da se ja dam u ruke..Ma pujj!!

ajme grozno, a ja se taman spremam naručit, slabo mi je, pa daj reci gdje je to bilo, koja bolnica i koji dr da ljudi znaju, jesi ti iz Zg ili iz Ri...i meni je jedan sa Rebra sa kojim sam telefonom pričala rekao nek koristim nitroglicerinsku mast a nek ne operiram zbog komplikacija( ja sam inače iz Ri ali sam se čula telefonom jer je radio privatno kod nekog/ jel ti bar dao dg. i koja je točno? meni su rekli sa kremama tipa dječja mast, drugi je rekao Faktu i ostale za hemeroide, meni malo olakša hemeroprotect ali rado bi kupila nitroglicerinsku ali mi nisi napisala gdje si je kupila i tko ti je preporucio?

Korektorica
24.10.2011., 16:18
Korektorice, ovo je strašno, svaka čast svim dobrim doktorima, ali ovakav način je nehuman i bezobrazan. I više je nego očito da su mu pacijenti samo brojevi.
Ne znam što bih rekla... ja bih vjerojatno izjurila van iz ambulante isti čas.
I dobro kažeš, NI SLUČAJNO ići doktoru u kojeg se nema povjernja i koji ti ne paše.

Zaboravila sam odakle si, ali daj se raspitaj okolo i neka ti netko preporuči dobrog kirurga. Fakat mi nije jasno, kakav je to način reći pacijentu neka se i dalje maže kremama ako ZNA da to stanje neće proći samo od sebe i ako zna da se pacijent godinama s tim muči! Odvratno!
Njegov je posao da liječi, a ne da šalje doma bolesne ljude i bahato se razbacuje stručnim terminima.

Ispričavam se na off topicu, ali znam kako je teško uopće skupiti hrabrost i otići doktoru i prepustiti mu se u ruke i onda da te nešto ovako dočeka. Pa i moj pas dobiva bolji tretman kod veterinara. :mad:

p.s. Ja ne znam je li ovo točno, ali meni je jedan doktor rekao da ni slučajno s faktu na fisuru (to sam i ja stavljala), a obojica su mi preporučili običnu kremu za bebe i ništa agresivno.

Nehumano je blaga riječ za ovo što danas proživi... Promatrajuci druge, dobro prolaze samo oni sa kuvertom ili poklonima sa strane.. Cast iznimkama na obje strane!!
To sam i ja cula..faktu na fisuru...zlo..pa o cemu on to onda..?!?!
... I sta sad da radim..?! Pogotovo kad im se misljenja razilaze..Jedan govori jedno, drugi drugo..Katastrofa!!
.. Po svemu sudeci..morati cu se uputit do ZG-a.
Skupit pare i otici ako nista drugo po drugo misljenje..
Blago onima koji nabasaju na dobre doktore....jer kud si sav jadan..jos i s njima muku imas..Najsretniji su oni koji ne moraju kod doktora..

Korektorica
24.10.2011., 16:35
ajme grozno, a ja se taman spremam naručit, slabo mi je, pa daj reci gdje je to bilo, koja bolnica i koji dr da ljudi znaju, jesi ti iz Zg ili iz Ri...i meni je jedan sa Rebra sa kojim sam telefonom pričala rekao nek koristim nitroglicerinsku mast a nek ne operiram zbog komplikacija( ja sam inače iz Ri ali sam se čula telefonom jer je radio privatno kod nekog/ jel ti bar dao dg. i koja je točno? meni su rekli sa kremama tipa dječja mast, drugi je rekao Faktu i ostale za hemeroide, meni malo olakša hemeroprotect ali rado bi kupila nitroglicerinsku ali mi nisi napisala gdje si je kupila i tko ti je preporucio?

Nitroglicerin sam kupila u Beogradu ...Ljekarna Ivancic i sinovi..fisuranal..cijena cca 70kn ..jer ga samo tamo ima..koliko ja znam. Ne mozes to od njih naruciti jer se mora drzati u hladnom tijekom transporta. Ja obicno kupim par limenki hladnog soka..pa stavim mast u vrecicu sa limenkama. Ili si zaledi bocu vode .. najbolje nazovi ljekarnu..imas na netu njihovu stranicu i sve.. Oni prave od 0.4% nitroglicerina.. ako se ne varam..Tako da sam ja uzimala jacu od propisane..
Rok trajanja te masti je 2 mjeseca...
Receno mi je da ima to samo u Njemackoj....no to tamo vise ne prave..niti prodaju po ljekarnama.. Bila..provjereno.
Nema niti u Bosni. Ako ces u Hrvatskoj kupovat, tj. ljekarne to narucuju iz vana..cijena cca 1200kn..

vegga
24.10.2011., 17:04
Nitroglicerin sam kupila u Beogradu ...Ljekarna Ivancic i sinovi..fisuranal..cijena cca 70kn ..jer ga samo tamo ima..koliko ja znam. Ne mozes to od njih naruciti jer se mora drzati u hladnom tijekom transporta. Ja obicno kupim par limenki hladnog soka..pa stavim mast u vrecicu sa limenkama. Ili si zaledi bocu vode .. najbolje nazovi ljekarnu..imas na netu njihovu stranicu i sve.. Oni prave od 0.4% nitroglicerina.. ako se ne varam..Tako da sam ja uzimala jacu od propisane..
Rok trajanja te masti je 2 mjeseca...
Receno mi je da ima to samo u Njemackoj....no to tamo vise ne prave..niti prodaju po ljekarnama.. Bila..provjereno.
Nema niti u Bosni. Ako ces u Hrvatskoj kupovat, tj. ljekarne to narucuju iz vana..cijena cca 1200kn..

Ja sam saznala za apoteku u Zg na Dolcu i nazvala, imaju je za 60 kn, nisu mi spominjali transport u hladnom al cu ih jos jednom nazvati, rekli su samo da mi mogu poslati , mislim da ima 0.2 % nitr., jel si kupovala i mazala na svoju ruku ili ti je neki dr. preporučio nakon pregleda? Jesi ti iz Zg? Ako da, pogledaj u toj ljekarni..i šta si na kreju odlučila?:confused:

dreamland
24.10.2011., 19:04
Nehumano je blaga riječ za ovo što danas proživi... Promatrajuci druge, dobro prolaze samo oni sa kuvertom ili poklonima sa strane.. Cast iznimkama na obje strane!!
To sam i ja cula..faktu na fisuru...zlo..pa o cemu on to onda..?!?!
... I sta sad da radim..?! Pogotovo kad im se misljenja razilaze..Jedan govori jedno, drugi drugo..Katastrofa!!
.. Po svemu sudeci..morati cu se uputit do ZG-a.
Skupit pare i otici ako nista drugo po drugo misljenje..
Blago onima koji nabasaju na dobre doktore....jer kud si sav jadan..jos i s njima muku imas..Najsretniji su oni koji ne moraju kod doktora..

Čuj, ja nisam nosila ni poklone ni kuverte, pa sam bila oduševljena strpljenjem i odnosom prema meni. Nisu ti svi korumpirani, ja nekako mislim da je najbolja usmena predaja, dosta toga se sazna.

A gle, da ipak odeš u Zg u Merkur? Ne trebaju ti pare, a dobit ćeš dijagnozu. Ne moraš ti mom dr.-u otići, odi Kocmanu, bila je jedna cura s foruma i dala je lijep izvještaj o njemu.
Ono što se mene jako dojmilo je da dok sam bila u Merkuru (samo dva puta) pacijenti (uglavnom starije žene i par muškaraca) su jako hvalili doktore, a to je nešto što vrlo, vrlo rijetko slušam u čekaonici.

Što se tiče razilaženja u mišljenjima... uvijek će se oni razilaziti, ali odaberi onoga koji ti se svidi, za kojeg ćeš osjetiti da ti se obraća kao prema ljudskom biću, a ne objektu.
Ne znam kako nazvati to, prisutno je tu nešto intuicije i onog dobrog feelinga. Ja sam se kod svog dr.-a osjetila sigurnom i u pravim rukama, nije bitno koji će to dr. biti za tebe, samo da ga pronađeš što prije....

Što se tiče faktu... ja je ne bi stavljala... jedi juhice, voće, povrće, žitarice i uopće jako laganu hranu.... ne znam što bih ti drugo rekla.... :(

Linea Exclusive
24.10.2011., 20:48
Evo i mene, još vas čitam.:)
Inače, i dalje imam problema sa stolicom, i dalje je neredovita i tvrda. Pazim što jedem (opet sam na antikandida dijeti), pijem puno vode, ali ništa.:504:

Inače, krvna slika mi se oporavila, dobila 5-6 kg u skoro 6 mjeseci kako sam izišla iz bolnice. Mislim da sam napokon došla k sebi, osjećam se normalno.
I skroz sam potisnula tu epizodu s hem.:D

dreamland
24.10.2011., 21:34
Linea, baš mi je drago da ti je bolje! :)
Ne znam jesi li pokušala, ali meni su što se tiče tvrde stolice jako pomogli orašasti plodovi... :ne zna:

Korektorica
24.10.2011., 22:07
Čuj, ja nisam nosila ni poklone ni kuverte, pa sam bila oduševljena strpljenjem i odnosom prema meni. Nisu ti svi korumpirani, ja nekako mislim da je najbolja usmena predaja, dosta toga se sazna.

A gle, da ipak odeš u Zg u Merkur? Ne trebaju ti pare, a dobit ćeš dijagnozu. Ne moraš ti mom dr.-u otići, odi Kocmanu, bila je jedna cura s foruma i dala je lijep izvještaj o njemu.
Ono što se mene jako dojmilo je da dok sam bila u Merkuru (samo dva puta) pacijenti (uglavnom starije žene i par muškaraca) su jako hvalili doktore, a to je nešto što vrlo, vrlo rijetko slušam u čekaonici.

Što se tiče razilaženja u mišljenjima... uvijek će se oni razilaziti, ali odaberi onoga koji ti se svidi, za kojeg ćeš osjetiti da ti se obraća kao prema ljudskom biću, a ne objektu.
Ne znam kako nazvati to, prisutno je tu nešto intuicije i onog dobrog feelinga. Ja sam se kod svog dr.-a osjetila sigurnom i u pravim rukama, nije bitno koji će to dr. biti za tebe, samo da ga pronađeš što prije....

Što se tiče faktu... ja je ne bi stavljala... jedi juhice, voće, povrće, žitarice i uopće jako laganu hranu.... ne znam što bih ti drugo rekla.... :(

Jos jednom zahvaljujem na informacijama i savjetima..
Skupiti pare.. za prijevoz..za drugo ni nemam..hehehe :)

Korektorica
24.10.2011., 22:13
Ja sam saznala za apoteku u Zg na Dolcu i nazvala, imaju je za 60 kn, nisu mi spominjali transport u hladnom al cu ih jos jednom nazvati, rekli su samo da mi mogu poslati , mislim da ima 0.2 % nitr., jel si kupovala i mazala na svoju ruku ili ti je neki dr. preporučio nakon pregleda? Jesi ti iz Zg? Ako da, pogledaj u toj ljekarni..i šta si na kreju odlučila?:confused:

Nisam znala da imaju u Zg-u na Dolcu te masti..
To bi bilo super..

:)

Linea Exclusive
24.10.2011., 22:15
Dreamland, koji orašasti - bademi, orasi, indijski oraščići? Ove zadnje obožavam, jela sam ih cijelo vrijeme lani dok sam bila na dijeti, ali su preskupi.:D
Probat ću i s njima, hvala.

Ne znam jesam li napisala, bila sam na kolonoskopiji u 7. mj., nalaz uredan ("tanka, duga i zapetljana crijeva"). Tako da je izgleda sve ono bilo zbilja samo pegula.:503: :)

vegga
24.10.2011., 22:29
Dreamland, koji orašasti - bademi, orasi, indijski oraščići? Ove zadnje obožavam, jela sam ih cijelo vrijeme lani dok sam bila na dijeti, ali su preskupi.:D

Ne znam jesam li napisala, bila sam na kolonoskopiji u 7. mj., nalaz uredan ("tanka, duga i zapetljana crijeva"). Tako da je izgleda sve ono bilo zbilja samo pegula.:503: :)

te boljela kolonoskopija? jer ja sam je radila pod narkozom a isto mi je rekao da imam jako zavojita crijeva i da bi me bolilo na živo

dreamland
24.10.2011., 23:38

Ja ti stalno kombiniram, svaki dan pojedem šalicu npr. oraha, lješnjaka, kikirikija, ili pistacija i moram priznati da mi je dosta pomoglo. A sad su došli i kesteni. :D
Povrće baš i ne volim i ne jedem ga kak spada, ali zato mi je mrkva svaki dan na meniju. Tamanim i jabuke dosta i pijem čaj od mente (kažu da je jako dobar za probavu).
To su neke moje male preinake u prehrani koje sam uvela nakon onog divnog iskustva... mogla bih se i puno zdravije hraniti, ali i ovako sam primijetila neke pomake...

Linea Exclusive
25.10.2011., 08:13
te boljela kolonoskopija? jer ja sam je radila pod narkozom a isto mi je rekao da imam jako zavojita crijeva i da bi me bolilo na živo

Isto kao i ti: radila sam je pod općom anestezijom, rekli mi dr. da super da sam tražila to, jer bi me jako boljelo na živo, zbog zapetljanih crijeva. Ovako mi je to bilo skroz lagano iskustvo.

Dreamland, jedem puno povrća, pijem puno vode, zelenog čaja, ali i dalje su lijena.:mad: Od toga naravno imam i fobiju da će mi se vratit hem. :Paranoik: :D

dreamland
25.10.2011., 12:28
Dreamland, jedem puno povrća, pijem puno vode, zelenog čaja, ali i dalje su lijena.:mad: Od toga naravno imam i fobiju da će mi se vratit hem. :Paranoik: :D

Mene uopće nije strah da će se hemoroidi vratiti jer sve da se to i desi (npr. u trudnoći) odmah se podvrgavam ponovno dg hal raru.
Ali imam ogroooomnu fobiju da će mi se fisura vratiti, što me užasava jer nikad više ne želim iskusiti tu bol, pa sam ponekad opsjednuta probavom. :rolleyes:

Mislim da se ne bi trebala brinuti oko hemoroida jer koliko sam ja shvatila ako operacija nije uspjela oni se vrate odmah, nakon mjesec/dva, a mi smo već daleko dogurale. :D

vegga
25.10.2011., 18:16
Mene uopće nije strah da će se hemoroidi vratiti jer sve da se to i desi (npr. u trudnoći) odmah se podvrgavam ponovno dg hal raru.
Ali imam ogroooomnu fobiju da će mi se fisura vratiti, što me užasava jer nikad više ne želim iskusiti tu bol, pa sam ponekad opsjednuta probavom. :rolleyes:

Mislim da se ne bi trebala brinuti oko hemoroida jer koliko sam ja shvatila ako operacija nije uspjela oni se vrate odmah, nakon mjesec/dva, a mi smo već daleko dogurale. :D

Ma neeee Dream, nece ti se vratiti..ne brini se....sad korektorica i ja imamo problem, ovaj dr ju je ubio u pojam a ja se danas narucila, ne znam kad jer sam preko neta a vec sam dva puta otkazala, vjeruj mi da se bojim i na pregled ici a kamoli u bolnicu...još ako mi bude ovako nešto rekao ili rekao da moram na rektoskoipiju...a te skopije do jedne mrzim, napravila sam dva puta gastroskopiju, bila sam jako prestrasena a kad je bilo gotovo jako sam bila ponosna na sebe i svima pričala kako to niš ne boli i stvarno nije al moju frendicu nisam uvjerila i išla je pod narkozom...a sad vjeruj mi kad je prošlo par god od toga ni ja ne bi išla, zaboravila sam kako je i opet me strah...

Linea Exclusive
25.10.2011., 18:27
a te skopije do jedne mrzim, napravila sam dva puta gastroskopiju, bila sam jako prestrasena a kad je bilo gotovo jako sam bila ponosna na sebe i svima pričala kako to niš ne boli i stvarno nije al moju frendicu nisam uvjerila i išla je pod narkozom...a sad vjeruj mi kad je prošlo par god od toga ni ja ne bi išla, zaboravila sam kako je i opet me strah...

Ako se dobro sjećam, meni su radili rektoskopiju (do sigme doduše) nekoliko puta kad sam završila u bolnici, ne sjećam se da je bilo neko traumatično iskustvo.:ne zna:
Nemojte se bojati, sve se to preživi, a bolovi ili npr. krvarenje iz čista mira od kojeg kolabiraš (što se meni dogodilo) su puno gori. Samo hrabro.

chimpa29
12.11.2011., 15:39
Znam da je pitanje glupo, al nisam sigurna imam li hemeroide. Nakon obavljanja nužde, skoro svaki puta na toaletnom papiru zamjetim crvenu mrljicu, al ništa da bi sad kapljalo il krvarilo, samo krvava mrljica. Malo me ponekad možda peče prilikom obavljanja nužde, ali to je to. Znači nikakvih drugih simptoma nemam, tipa da me strašno boli il da se nešto vidi. Jesu li tu u pitanju unutarnji hemeroidi?

I da, prilikom analnog seksa ponekad mi paše a ponekad kad mi ga stavi me jako peče pa mora izvadit.

hrvoje dr.
12.11.2011., 15:44
Znam da je pitanje glupo, al nisam sigurna imam li hemeroide. Nakon obavljanja nužde, skoro svaki puta na toaletnom papiru zamjetim crvenu mrljicu, al ništa da bi sad kapljalo il krvarilo, samo krvava mrljica. Malo me ponekad možda peče prilikom obavljanja nužde, ali to je to. Znači nikakvih drugih simptoma nemam, tipa da me strašno boli il da se nešto vidi. Jesu li tu u pitanju unutarnji hemeroidi?

I da, prilikom analnog seksa ponekad mi paše, a ponekad kad mi ga stavi me jako peče pa mora izvadit.
MOgu biti i hemeroidi,ali prije će biti oštećenje kožice oko anusa.

chimpa29
12.11.2011., 17:03
Hvala na brzom odgovoru, ako je u pitanju oštećenje kožice što mogu napravit da to "izliječim"?

hrvoje dr.
12.11.2011., 17:28
Hvala na brzom odgovoru, ako je u pitanju oštećenje kožice što mogu napravit da to "izliječim"?
Ovo isto vrijedi i da imate hemeroide recimo možete mazati sa Nevenovom mastču,Pavlovićeva mast itd.

klaudijaa
13.11.2011., 10:22
ljudi hellppp mii....mojaa mama ima problemaa s hemroidima već 17godina od kad je mene rodila.naime sad zadnji puta kd su joj se pojavilii to jee užasnoo.mazala je vim i svačim ali ništaaa.išla jee doktoru privatniku međutim on joj jee dao potpunu djetu i portalak sirup što ju je iscjedilo i jako je smršala.kako ljudi svašta šričaju i razne lijekove znaju sve je isprobala ali ništa.na kraju je ošla doktoru ii rekao joj jee da to što ona ima da su to hemroidi napravili a oni to zovuFICTURES da je to kao tromboza i to suži crijevo i doolazi do pucanja,kaže doktor boli kao da nožom režeš,i da see to smiri kako se približava noć ali izutra kad se ide na wc to se ponovo aktivira.ona je odmah morala na operaciju,operaciju je imala prije 18dana,ali je to nju uvjek pomalo bolilo,ali išlo je koliko toliko naprijed,međutim u zadnjih 5dana opet imaa neizdržive bolove nakon pražnjenja crijeva.konstantno plače,kaže bolovi su za poludit.ljudi dajte savjet ako znate ikakav lijek.hvala unaprijed i molim što brži odgovor.

hrvoje dr.
13.11.2011., 16:50
ljudi hellppp mii....mojaa mama ima problemaa s hemroidima već 17godina od kad je mene rodila.naime sad zadnji puta kd su joj se pojavilii to jee užasnoo.mazala je vim i svačim ali ništaaa.išla jee doktoru privatniku međutim on joj jee dao potpunu djetu i portalak sirup što ju je iscjedilo i jako je smršala.kako ljudi svašta šričaju i razne lijekove znaju sve je isprobala ali ništa.na kraju je ošla doktoru ii rekao joj jee da to što ona ima da su to hemroidi napravili a oni to zovuFICTURES da je to kao tromboza i to suži crijevo i doolazi do pucanja,kaže doktor boli kao da nožom režeš,i da see to smiri kako se približava noć ali izutra kad se ide na wc to se ponovo aktivira.ona je odmah morala na operaciju,operaciju je imala prije 18dana,ali je to nju uvjek pomalo bolilo,ali išlo je koliko toliko naprijed,međutim u zadnjih 5dana opet imaa neizdržive bolove nakon pražnjenja crijeva.konstantno plače,kaže bolovi su za poludit.ljudi dajte savjet ako znate ikakav lijek.hvala unaprijed i molim što brži odgovor.
1.Treba se javiti proktologu,a nebi bilo loše učiniti prema preporuci GE i rektosigmoidoskopiju radi dubljeg uvida.

MaxWax
19.11.2011., 19:32
Ey, pa šljaka -nisam se nadao .PROČITAJTE OVO NEĆE VAM BITI ŽAO .

Ljudi moji evo da vam se javim malo sa mojim iskustvima nakon što sam zadnjih 2 mjeseca ja pratio vaša .Danas mi je 10 ti dan da sam OPERIRAO hemeroidalne jastučiće (uklonio sam sva tri) po metodi Milligan - Morgen . Ja naime nisam baš imao klasične hemeroide ali se to manifestiralo na sličan način.Počelo je prošle zime kad sam na snowboardu pao na guzicu ( ne na trticu )i gotovo pao u nesvjest od boli. Valjda mi je od pada puklo nešto i drugo jutro sam na Wc-u primjetio da mi je nešto natečeno predstavljalo problem , na što su moji prijatelji rekli da su to hemeroidi i da je to normalno i neka samo to vratim nazad .Ugl. od onda mi se situacija uopće nije popravljala iako sam pio i Pilex i mazao sa raznim mastima i pio pro biotike
( koji su mi samo poremetili stolicu i ne bih ih nikome preporučio).
Ja nisam uopće krvario niti me je to boljelo ali sam stalno imao osjećaj da moram ići na Wc i taj nelagodan osjećaj mi je užasno smetao pa sam to odlučio ukloniti operativnim putem pa što bude.Obavio sam pregled na kojem mi je rečeno da to nije za operaciju i da 70% ljudi ima gore stanje od mene.Ipak sam čvrsto odlučio da se toga želim riješiti i to sam obavio u Kliničkom bolničkom centru Rijeka od strane fenomenalnog dr BAČIĆA i pod budnom paskom izvanrednog anesteziologa dr REINIĆ BORISA koji se potrudio da izbjegnem psihičke predoperativne traume .Moram ovim putem pohvaliti i cijelo osoblje i sve sestre na čelu sa sestrom Jadrankom sa digestivne 2 koje zaista vrlo brižno obavljaju svoj posao.Ovo sve pišem iz razloga jer sam vrlo sretan i zadovoljan sa cijelom situacijom i zaista bi svakome preporučio da ako imaju probleme sa hemeroidima i ako su sve probali i nema pomaka na bolje neka se ne boje operacije jer i ja sam se jadno osjećao dok nisam krenuo na sve to i onda se lijepo prepustiš njima i oni se o svemu pobrinu .
Postoje metode i za one koji se strašno boje . U ovoj fazi ne žalim nimalo nego sam sretan jer je to daleko iza mene i kad čujem ljude koji se sa tom problematikom muče godinama a ne mogu se odlučiti na operaciju jednostavno ne mogu vjerovati da su spremni toliko trpjeti .Jedini problem
koji sam imao je taj da nisam mogao mokriti nakon operacije pa sam dobio urinarni kateter ,i stolica predstavlja malo problem pa nakon nje boli .To je sve trajalo 2-3 dana ali bolovi od same operacije su zaista vrlo podnošljivi.
Što se tiče krvarenja valjda sam srećković i to je minimalno .Vjerujem da je za to sve najviše zaslužna ekipa Bačić - Reinić. U sljedećem postu ću možda malo ići u detalje ili ako nekog nešto zanima nek slobodno pita .

MaxWax
20.11.2011., 20:25
Ljudi bok , imam malo vremena pa ću opisati kako sam doživio bolnicu.
Prijavio sam se ujutro na odjel gdje sam vidio doktora koji me bacio u dilemu
pitanjem - znači ipak si se odlučio ?Pa 90 % ljudi na odjelu ima veće probleme od tebe a niko nije došao to operirati .Priznajem malo me je bacio u razmišljanje
ali sam čvrsto odlučio da ću to napraviti i onda je rekao da ako sam tako odlučio onda ćemo to i napraviti.Nakon operacije mi je priznao da je tek za vrijeme operacije vidio da je trebalo operirati.Dakle došao sam na odjel ,dobio krevetac i zajednički ormar za stvari, presvukao se i čekao raspored .Napravili su mi sve preglede ;krv ,tlak ,EKG temperatura i stotinu pitanja -dal ovo ili ono.
Na kraju molim potpis i da dobio sam u obje ruke iglice za lijekove i infuziju. Za te iglice sam uvijek osjećao gađenje .Čim sam to sve obavio istog časa sam se osjetio bolesnim -nevjerovatno ,pa prije samo sat vremena sam došao zdrav kao dren a sad se osjećam kao jedan od onih brojnih oko mene većinom starijih ljudi od 60 tak godina.To je PSIHOLOGIJA .Sto se tiče čišćenja ,samo sam dan prije dobio dva ćepića za guzu , i to sam obavio kod kuće.NIsam bio baš previše preplašen što je i mene malo začudilo ,uostalom doktor mi je rekao ;na tebi je samo da dođeš a za ostalo ćemo se mi pobrinuti.I na moje zadovoljstvo i jesu.
Oko 14 i 30 došla je sestra i rekla idemo na brijanje u 15 ste na programu.
Otišli smo u jednu ambulantu na odjelu u kojoj je bilo vrlo živo -sve žensko osoblje .Sljedeće što sam čuo bilo je popnite se na stol i naprčite se.Molim kako ....."ajde,ajde čuo si ",i tako je i bilo uostalom nikoga tamo nije ni briga za moju guzicu ,nagledaju se one i gorih stvari.To smo obavili i usput sam dobio pola male plave čarobne tabletice.Pet minuta kasnije omotali su mi obje noge do iznad koljena radi tromboze -ako sam dobro shvatio ,i to ostaje 24 sata zamotano.Nakon toga su došli po mene i odveli me do predoperativne sale ,i tu ja već zapravo nisam znao za sebe -čarobna tabletica.U fragmentima se sjećam da su mi dali epiduralnu anesteziju i mali kateter koji je uboden u kičmu da mi sljedećih dana mogu dozirati lijekove protiv bolova .
Operacija je trajala oko sat vremena i ja sam je cijelu prespavao jer se za to pobrinuo anesteziolog -hvala dr Reinić.Vraćen sam u sobu i opet se sjećam samo nekih djelova nakon operacije .Navečer problemi sa mokrenjem.Tog bi problema žene bile pošteđene.Nisam se mogao opustiti jer me dosta boljelo ali ni približno koliko sam očekivao.Dobio sam kateter u miška što nije baš prošlo bez ozljede .Noć sam proveo svakako jer je boljelo na svaki pokret,ali sam uspio i odspavati malo .Drugo jutro lagana temperatura,lagani bolovi i kasnije
vađenje katetera - podnošljivo .Međutim popodne opet problemi sa mokrenjem zbog ranice u mišku od dana prije .I opet stavljaju kateter ovaj put puno bolnije nego prošli put ali je lijepo kad se olakšaš.Bilo je krvavo-uh.
Mirna noć i drugo jutro uobičajena vizita i posjet doktora .Nema temperature ,lagani bolovi - ne mogu vjerovati.To popodne napuštam bolnicu a i jučer sam hodao kao da mi ništa nije .Kod kuće obavljam bolno mokrenje i ta bol bogami traje još i danas , ne isto bolno ali bolno.Sutradan prva stolica i to je ono čega se treba bojati jer je zaista jedva podnošljivo.Nije bilo krvi jedva malo.Svaka sljedeća stolica je manje bolna .To traje 10 tak dana ali se da podnest bez beda .Svaki se dan primjećuje napredak na bolje .Doktor je rekao da tegobe traju 14 dana .Ja već sjedim i nemam nekih problema .
To je to ljudi oslobodite se straha da bi te se oslobodili tlake ,isplati se .
E da i ovo je važno ;2% ljudi nakon operacije ne mogu zadržavati vjetrove i mekanu stolicu ,ja srećom ne spadam u tih 2% to mi je i doktor rekao da ako mi on to radi -nemam brige .DR BAČIĆU svaka čast.Nakon operacije po Milligan-Morgan sistemu nema povrata hemića ,a moj prijatelj je u Zagrebu napravio po Digi rar ili hal i u 20 godina je već 4 puta išao ponovo na tretman
pa vi razmislite .Ovo vam je živa istina .Pozdrav svima !!!:top:

El Gato Félix
21.11.2011., 22:11
COCO CHANEL 23, post Vam je prebačen na temu Krv u stolici/krvarenje iz analnog otvora (http://www.forum.hr/showthread.php?t=143180&page=14). Kliknite na link.

vegga
22.11.2011., 19:09
Ljudi bok , imam malo vremena pa ću opisati kako sam doživio bolnicu...........

drago mi je da je sve prošlo u redu a još više što si pohvalio dr Bačića kod kojeg ja planiram operirati analnu fisuru, jučer sam trebala ic kod njega na pregled al sam odustala jer mi malo bolje u zadnje vrijeme ali u svakom slučaju kad zagusti idem kod njega....da li je simpatičan u pristupu, odnosno da li ti sve objasni sta pitas i koje pretrage ti napravio prije ioperacije, rektoskopija?

MaxWax
22.11.2011., 22:32
drago mi je da je sve prošlo u redu a još više što si pohvalio dr Bačića kod kojeg ja planiram operirati analnu fisuru, jučer sam trebala ic kod njega na pregled al sam odustala jer mi malo bolje u zadnje vrijeme ali u svakom slučaju kad zagusti idem kod njega....da li je simpatičan u pristupu, odnosno da li ti sve objasni sta pitas i koje pretrage ti napravio prije ioperacije, rektoskopija?

Čovjek je zakon , najprije te pusti da ti sam kažeš što te muči i sve te sasluša bez prekidanja.Nisam radio nikakvu rektoskopiju ni ništa nego klasika -lezi na bok i prstenac.Ali bez bolova vrlo podnošljivo s obzirom na neugodnost pregleda.Ako odeš kod njega ,u dobrim si rukama.

vegga
24.11.2011., 18:47
Čovjek je zakon , najprije te pusti da ti sam kažeš što te muči i sve te sasluša bez prekidanja.Nisam radio nikakvu rektoskopiju ni ništa nego klasika -lezi na bok i prstenac.Ali bez bolova vrlo podnošljivo s obzirom na neugodnost pregleda.Ako odeš kod njega ,u dobrim si rukama.

hvala ti, svakako kod njega, vec sam dobila preporuku od jednog drugog doktora.ali kazem, trenutno stanje bolje pa se ne zurim, ova analna fisura je malo drugaciji zahvat...joj sta mi drago da ne trazi rektoskopiju:s

MaxWax
24.11.2011., 19:19
hvala ti, svakako kod njega, vec sam dobila preporuku od jednog drugog doktora.ali kazem, trenutno stanje bolje pa se ne zurim, ova analna fisura je malo drugaciji zahvat...joj sta mi drago da ne trazi rektoskopiju:s

Nisam ja rekao da on ne traži rektoskopiju , nego meni nije radio nikakvu ...skopiju . Ali s obzirom da nemamo isti problem kod tebe je moguć i neki drugi
pregled . Čuj nemoj se bojati ,ja sam se bojao i pregleda a kad sam ga obavio rekao sam p..... dim (sorry).Tako ti je sa svime samo nemoj sama sebe lagati da ti je dobro itd a ustvari nije i onda na kraju moraš ići jer je problem postao prevelik da bi ga mogla zaobilaziti.Napravi klik u glavi i čvrsto se odluči rješit se problema jer si nakon toga "slobodna ".Čim kreneš u realizaciju mozak ti se prilagodi na novonastalu situaciju i pomaže sam sebi da što bezbolnije to riješi.
Malo filozofiram ali stvarno je tako.Najgore je trovati se sa strahovima i sam sebe strašiti do besvjesti.Kreneš i znaš da će se oni pobrinuti za tebe jer su školovani da to rješavaju.:kava:

Kajkavac
25.11.2011., 22:59
Javljam se nakon duljeg vremena. Imao sam dugo problema s hemoroidima i tamo negdje u 7.mjesecu sam već odlučio otići na operaciju DG HAL RAR. Moji su problemi bili takvi da sam dosta često krvario. Hemoroidi su povremeno izlazili van, ali su se vraćali natrag unutra. Bolove nisam jake imao, samo povremeno. Dakle, vrlo vjerojatno imam hemoroide III. stupnja. I onda sam temeljito promijenio navike oko jela i vršenja velike nužde. Probao sam kreme i čajeve. Međutim, situacija mi se normalizirala tek kada sam sredio stolicu. Svako jutro odmah čim ustanem uzmem veliku šalicu one smjese žitarica (muesli) i dodam vode. Stavim u mikrovalnu i ostavim da se ohladi i da žitarice nabubre i omeknu. Dodam još malo vode. I to jedem svaki dan. Moram reći da mi se situacija poboljšala. Nemam problema s krvarenjem niti me boli. Hemoroidi nisu nestali jer niti ne mogu, ali mi ne izlaze van, ne krvare niti me bole. Ne kažem da je prehrana ljekovita nego s takvom prehranom imam redovitu stolicu i to uvijek na večer prije spavanja. Stolica je taman kakva mora biti, niti mekana niti pretvrda. Usavršio sam i tehniku obavljanja velike nužde. Obavim to lagano bez i najmanjeg naprezanja. Nema više sjedenja na školjci dulje od 30-60 sekundi. Eto, to bi bilo to. Možda nekom pomogne. Ali, to je za blaže slučajeve i dobro za prevenciju. Kada bih se opet vratio starom režimu prehrane (preskakanje doručka, premalo vlakana), sve bi se vratilo na staro. Ovi muesli s vodom nisu ukusni, ali se može pojesti. Treba paziti ako nekome smeta za želudac. Uglavnom, meni se s time i s dosta povrća stolica tako ustalila (svakodnevno i najbolje konzistencije) i za sada nema problema.

roary24
26.11.2011., 20:56
bok ljudi novi sam ovdje pa bi me zanimalo iskustva s dg hal metodom ako je netko bio ja imam unutarnje drugog stupnja vec 4 god

MaxWax
27.11.2011., 09:00
bok ljudi novi sam ovdje pa bi me zanimalo iskustva s dg hal metodom ako je netko bio ja imam unutarnje drugog stupnja vec 4 god

Ja ti samo mogu reći ,a to sam i napisao neki dan da je moj prijatelj po toj metodi obavio operaciju i da su mu se u 20 godina 4 puta vraćali .Isto tako je i neka cura na forumu napisala da su joj se vratili nakon mjesec ili dva .Ta metoda je lakša za podnest jer ti ne režu ništa ali se u puno slučajeva vraćaju -jbg. :504:.

Lesli Eldridž
27.11.2011., 09:16
Ja ti samo mogu reći ,a to sam i napisao neki dan da je moj prijatelj po toj metodi obavio operaciju i da su mu se u 20 godina 4 puta vraćali .Isto tako je i neka cura na forumu napisala da su joj se vratili nakon mjesec ili dva .Ta metoda je lakša za podnest jer ti ne režu ništa ali se u puno slučajeva vraćaju -jbg. :504:.Hajde ne trkeljaj gluposti, to je jedina trajna metoda. Da ljudi znaju kako je to efikasno (u 100% slučajeva) ne bi više ni sekunde čekali da se ZAUVIJEK riješe proširenih hemoroida. Taj tvoj navodni prijatelj nije ni mogao imati dg hal rar metodu prije 20 godina jer se ona tada još nije ni radila. Kada se ispravno uradi onda je ok, a ta metoda praktično ne ostavlja mogućnost greške hirurgu. Da ponovim još jednom: ne trkeljaj i ne navodi čovjeka na krivi trag o neuspješnosti dg hal rar metode kod tvog prijatelja jer se ta metoda nije primjenjivala prije 20 godina. U Hrvatskoj pogotovo. Kraj, ende, the end.

Lesli Eldridž
27.11.2011., 09:24
Ja ti samo mogu reći ,a to sam i napisao neki dan da je moj prijatelj po toj metodi obavio operaciju i da su mu se u 20 godina 4 puta vraćali .Isto tako je i neka cura na forumu napisala da su joj se vratili nakon mjesec ili dva .Ta metoda je lakša za podnest jer ti ne režu ništa ali se u puno slučajeva vraćaju -jbg. :504:.Dokaz da lažeš:

M. Scheyer, E. Antoneietti, G. Rollinger, H. Mall, S. Arnold
Doppler-guides hemorrhoidal artery ligation.
Excerpta Medica – The American Journal of Surgery, 2006
Background: In 1995, Morinaga reported a new technique for the treatment of hemorrhoids, hemorrhoidal artery ligation (HAL), which uses a specially designed proctoscope coupled with a Doppler transducer for identification and ligation of hemorrhoidal arteries.

Znači metoda je predstavljena u stručnom časopisu 1995, a zadnjih godina se intenzivno primjenjuje.

MaxWax
27.11.2011., 11:35
Dokaz da lažeš:

M. Scheyer, E. Antoneietti, G. Rollinger, H. Mall, S. Arnold
Doppler-guides hemorrhoidal artery ligation.
Excerpta Medica – The American Journal of Surgery, 2006
Background: In 1995, Morinaga reported a new technique for the treatment of hemorrhoids, hemorrhoidal artery ligation (HAL), which uses a specially designed proctoscope coupled with a Doppler transducer for identification and ligation of hemorrhoidal arteries.

Znači metoda je predstavljena u stručnom časopisu 1995, a zadnjih godina se intenzivno primjenjuje.

Uopće mi nije namjera bila niti trkeljati niti lagati a ti pojma nemaš o tome dočim govoriš da se po Digi rar ilil hal metodi ne vraćaju .Do ovog teksta sam imao o tebi bolje mišljenje ,a ti si ustvari seljo.

Sashica
27.11.2011., 12:07
Molim da međusobno argumentirano raspravljate bez vrijeđanja. Hvala.

MaxWax
27.11.2011., 15:15

Pročitaj što je napisao "zzzKomarac" na stranici 97 ..

Lesli Eldridž
27.11.2011., 17:47
Pročitaj što je napisao "zzzKomarac" na stranici 97 ..Pogledaj post #1928 by Lesli Eldridž. Treba pogoditi pravi krvni sud. Sve zavisi isključivo od stručnosti i ispraksiranosti liječnika. Ja još nisam čuo da se to nekome vratilo. A razgovarao sam sa prof.dr. i sigurno nema šanse da se jave ponovo isti problemi. Čovjek ima 3 ili u nekim slučajevima i 4 vene. To treba sve srediti da se ne javlja na preostalim krvnim sudovima koji nisu obrađeni. Kako se to radi? Dopplerom...:kava:

dreamland
27.11.2011., 23:48
Lesli je u pravu, previše krivih informacija se znalo naći na ovom forumu, pa da bi se samo tako prešutjeli pogrešni zaključci. To nikome ne pomaže.
Nitko ne misli ništa loše, ali tvoj prijatelj nije nikako mogao ići na dg hal rar prije 20 godina, da ne govorim o tome da se u Hrvatskoj ta metoda tek nedavno počela koristiti i koristi je samo PAR liječnika.

Jedino s čim se ne slažem je da je metoda svaki put uspješna, pročitala sam dosta članaka o tome i uspješnost metode je 95%, ako zapadneš u onih 5% metodu moraš ponoviti, ALI nakon toga si siguran.
Jednoj forumašici je dr. rekao da joj ne može jamčiti da joj se neće vratiti hemoroidi nakon trudnoće, ali da bi to trebalo biti to. Dakle, ništa nije APSOLUTNO sigurno, pogotovo ne kad raspravljamo o ljudskom tijelu.

I najbolji kirurzi griješe, no dobro, tu sam subjektivna jer meni je moj dr. bio najbolji i nisam nikad imala takav ljubazan tretman, pa slobodno zaobiđete ovo. :D

Komarac nije imao sreće. Ili je nešto pošlo po krivu, ne znam. Ali ako već navodiš JEDNOG čovjeka kojem su se nakon te metode vratili hemoroidi, zašto preskačeš nas ostale koji smo super zadovoljni?
Činjenica je da ima više zadovoljnih ljudi nego onih drugih. I nemojte okolo širiti neprovjerene informacije, ipak se radi o zdravlju. :rolleyes:

Edit: Možda bi bilo dobro da se jave ovi ljudi kojima su se hemeroidi vratili pa da kažu što im je dr. rekao, zašto se to desilo i kakav je daljnji postupak.

Lesli Eldridž
30.11.2011., 19:07
Eh evo informacija iz prve ruke. Kod mene je sve ok. Polipi se nisu vratili. Inače od hemoroida se mogu dobiti polipi (ova vrsta koju sam ja fasovao). obično ih bude 12-18 i kada se (obično nenadano) otkriju onda se i oni odmah odstrane. Ne moraju se svi odstraniti nego najveći i oni najkritičniji. I mali se obično povuku. Operativna metoda je jedino rješenje. Ova DG HAL RAR metoda se koristi obično u kombinaciji sa nekom drugom kada se radi o komplikacijama sa prolapsom. I svi lijekovi, kreme, mazalice, čajevi,... su samo simptomatsko "liječenje". Operacija uviijek pomaže. E postoji i onih 3% nesretnika kojima operacija DG HAL RAR ne uspijeva. To su uvijek teška stanja kada se sve zakomplicira i tada je pored pacijenta i liječnik u neprilici. Tada hemoroidalna bolest postaje teškoća i skoro pa nepoznanica i znanstvenicima i jako se teško rješava. Ima tu još nekih dodatnih faktora koje ja kao laik ne poznajem, a čak i rijetki liječnici to znaju. Zato pamet u glavu-kada se jave prvi simptomi hemoroida treba odmah liječniku otići da se to sredi u početnom stadiju i tada nema fule. Ali ljudi obično dođu u uznapredovaloj fazi bolesti kada se radi o trećem ili četvrtom stupnju (obično kod prolapsa i u četvrtom stupnju) To je vrlo nezahvalno i za liječnika jer postoje komplikacije. Eto i ja sam došao sa polipima, ali srećom sve je ispalo OK. Puno sreće ostalima i savjet je da obavezno odete dobrom liječniku koji će to srediti kako treba.

roary24
30.11.2011., 21:20
ok ljudi hvala na odg ali opet covjek ne zna sta bi bio sam u bolnici oni rade samo klasicnu metodu i kad ih pitas kako se rijesit toga samo kazu dijetna ishrana to nije za operaciju jos a s druge strane ima toliko tih metoda da ni sam covjek ne zna za sta bi se odlucio tj sta je najbolje pa zato opet molim da se jave ljudi koji su to prosli da podijele iskustva ja trenutno proucavam ovu dg hal ili pph metode pa ako netko ima kakvih korisnih informacija bio bih zahvalan

dreamland
01.12.2011., 00:37
roary24

Upiši u tražilicu ovdje na forumu dg hal rar metoda i naići ćeš na brojne postove o toj temi, a sve vrlo friško i nedavno.
Osim dg hal rar metode dobra je i THD metoda, ali za nju moraš biti dobar kandidat.
U Zagrebu u KB Merkur rade dg hal rar metodu, inače se ide privatno.

Sretno! ;)

grenzer
01.12.2011., 17:45
bok ljudi,

osjetim u zadnje vrijeme da veliku nuždu obavljam malo teže, analni otvor mi se jako skupio i kad napipam osjetim pod prstom kao neke otekline (to su valjda krvne žile), nekad s vremena na vrijeme koristim Hemeroprotect kremu, al pošto ju nisam u mogućnosti stalno koristiti 2 put dnevno i ne pomaže mi.
ima li neke instant metode za lakše slučajeve?
poput nekih pilula ili tako nešto.. :ne zna:
(da napomenem <25g)

Lesli Eldridž
01.12.2011., 18:34
ok ljudi hvala na odg ali opet covjek ne zna sta bi bio sam u bolnici oni rade samo klasicnu metodu i kad ih pitas kako se rijesit toga samo kazu dijetna ishrana to nije za operaciju jos a s druge strane ima toliko tih metoda da ni sam covjek ne zna za sta bi se odlucio tj sta je najbolje pa zato opet molim da se jave ljudi koji su to prosli da podijele iskustva ja trenutno proucavam ovu dg hal ili pph metode pa ako netko ima kakvih korisnih informacija bio bih zahvalanNema ti šta da proučavaš-odeš kod dobrog hirurga koji je ZAISTA dobar i prepustiš se u njegove ruke. On će najbolje znati šta treba činiti.

bok ljudi,

osjetim u zadnje vrijeme da veliku nuždu obavljam malo teže, analni otvor mi se jako skupio i kad napipam osjetim pod prstom kao neke otekline (to su valjda krvne žile), nekad s vremena na vrijeme koristim Hemeroprotect kremu, al pošto ju nisam u mogućnosti stalno koristiti 2 put dnevno i ne pomaže mi.
(da napomenem <25g)Operativna metoda je jedino rješenje. Ova DG HAL RAR metoda se koristi obično u kombinaciji sa nekom drugom kada se radi o komplikacijama sa prolapsom. I svi lijekovi, kreme, mazalice, čajevi,... su samo simptomatsko "liječenje". Operacija uvijek pomaže.

hrvoje dr.
01.12.2011., 19:48
bok ljudi,

(da napomenem <25g)
Javite se svom liječniku,koje će vas vjerojatno uputiti proktologu.
Važno je da vam netko to pogleda i da se navrijeme počne liječiti.

danzo
02.12.2011., 11:06
Pozdrav,

Prije tri dana probudio sam se sa neugodnim bolovima u analnom otvoru, otisao sam na wc i opipao mali cvoric, neugodno mi je kada sjedim, te mogu sjediti samo na mekanim jastucima i sl..Nasao sam ovdje na forumu razlicite price od ljudi sa slicnim simptomima peckana i sl., no cini mi se da takoder imam hemeroide kao vecina samo sto niti u jednoj situaciji mi stolica nije krvava. Kupio sam kremu protiv hemerodia i mazem se njome vec dva dana i nisam siguran da se povlaci kako sam ocekivao no ima malog ucinka...znali netko mozda da li je u pitanju nesto drugo ili ?? Unaprijed hvala :)

Lesli Eldridž
02.12.2011., 17:15
Maži nekom kremom koja dobro djeluje na te simptome. Koju ćeš izabrati ne znamo, ali ima ovdje dosta postova sa prporukama krema i probaj. Iz svog iskustva ti mogu preporuliti Xiloproct ili Faktu (mada Faktu ne djeluje uvijek i kod svakoga). A najbolje je da odeš liječniku pa će ti on dati recept za neku kremu. I da, zaboravio sam da napišem da su to hemoroidi.

kirsti
03.12.2011., 16:56
Molim nekog da mi preporuči dobru privatnu ordinaciju u Zg u kojoj se rade proktološki pregledi i zahvati DG HAL RAR metodom.
Najviše mi mi začilo da čujem od nekog tko je imao dobro iskustvo sa određenim liječnikom i određenom klinikom.

Hvala

dreamland
03.12.2011., 20:47
Molim nekog da mi preporuči dobru privatnu ordinaciju u Zg u kojoj se rade proktološki pregledi i zahvati DG HAL RAR metodom.
Najviše mi mi začilo da čujem od nekog tko je imao dobro iskustvo sa određenim liječnikom i određenom klinikom.

Hvala

Poliklinika Leptir, dr. Ivanović. :)
Pročitajte si moje prve postove, sve sam u detalje opisala.

No, nekima se nakon tretmana kod dr. Ivanovića stanje vratilo. Eh sad, mislim da je jednak broj zadovoljnih i nezadovoljnih. Odnos prema pacijentu bih ocijenila s najvećom mogućom ocjenom, a bome i sve ostalo.
Drugi možda imaju i drugačija iskustva, pa ako žele neka podijele, uvijek je dobro čuti više mišljenja. Ja iz svog iskustva mogu samo hvaliti na sva zvona... :ne zna:

Možda netko može i preporučiti nekog drugog.

daca2
04.12.2011., 19:58
Pozzz svima, ja sam poslije trudnoće strašno imala problema s hemeroidima, koristila sve kreme, ali najviše mi je pomagala Faktu , dok nisam otkrila Veneton kapsule, od tad čim osjetim simptome popijem turu Venetona i oni se povuku!
Eto to je moje iskustvo!:)

mala1893
05.12.2011., 19:47
žene može pomoć?
sutra idem na gumi ligaturu,a dobila sam menstruaciju...da li postoji rizik ako odem ili se zahvat može normalno obaviti (naravno uz tampon)?

grenzer
05.12.2011., 19:56
mislim da ću prvo probat ove najbezbolnije metode, prvo sa kapsulama veneton pa onda ostalo.. :rolleyes:

madmaxcro
06.12.2011., 21:03
Javljam se nakon duljeg vremena. Imao sam dugo problema s hemoroidima i tamo negdje u 7.mjesecu sam već odlučio otići na operaciju DG HAL RAR. Moji su problemi bili takvi da sam dosta često krvario. Hemoroidi su povremeno izlazili van, ali su se vraćali natrag unutra. Bolove nisam jake imao, samo povremeno. Dakle, vrlo vjerojatno imam hemoroide III. stupnja. I onda sam temeljito promijenio navike oko jela i vršenja velike nužde. Probao sam kreme i čajeve. Međutim, situacija mi se normalizirala tek kada sam sredio stolicu. Svako jutro odmah čim ustanem uzmem veliku šalicu one smjese žitarica (muesli) i dodam vode. Stavim u mikrovalnu i ostavim da se ohladi i da žitarice nabubre i omeknu. Dodam još malo vode. I to jedem svaki dan. Moram reći da mi se situacija poboljšala. Nemam problema s krvarenjem niti me boli. Hemoroidi nisu nestali jer niti ne mogu, ali mi ne izlaze van, ne krvare niti me bole. Ne kažem da je prehrana ljekovita nego s takvom prehranom imam redovitu stolicu i to uvijek na večer prije spavanja. Stolica je taman kakva mora biti, niti mekana niti pretvrda. Usavršio sam i tehniku obavljanja velike nužde. Obavim to lagano bez i najmanjeg naprezanja. Nema više sjedenja na školjci dulje od 30-60 sekundi. Eto, to bi bilo to. Možda nekom pomogne. Ali, to je za blaže slučajeve i dobro za prevenciju. Kada bih se opet vratio starom režimu prehrane (preskakanje doručka, premalo vlakana), sve bi se vratilo na staro. Ovi muesli s vodom nisu ukusni, ali se može pojesti. Treba paziti ako nekome smeta za želudac. Uglavnom, meni se s time i s dosta povrća stolica tako ustalila (svakodnevno i najbolje konzistencije) i za sada nema problema.

Još tome treba dodati da se mora piti dosta tekućine, jer previše žitarica može dovesti do totalnog zatvora stolice. Ja pijem puno čaja i to kombinaciju mente, matičnjaka i valerijane. A ujutro jedem zobene pahuljice sa bananom, jer mi mlijeko strašno smeta...:)

marta-
08.12.2011., 22:09
evo da ja opet malo uletim na ovu temu....ja sam se mučila s hemoroidima 11 godina....unutarnjim...zadnje 3,4 god je bilo baš koma...bez kreme ni ne pomišljaj otići na put 2 dana...
kod doktora sam bila odma, na prvi znak, prvi put prije 11 godina...i tako još nekoliko puta u par navrata...
ali liječnici obično kažu, koristi faktu (ili neku drugu mast) i biti će privremeno ok...kao, to još nisu hemoroidi za operaciju...dakle, ni ne žele vas operirati ako nemate bar 3. stupnja hemoroide...
lani u ovo doba, došla sam u bolnicu zbog užasno jakih bolova koje jednostavno više nisam mogla trpiti...rekla sam im jasno i glasno da se želim operirati...
već sam bila dobila i 2 polipa na 2 hemoroida...
dobila sam savjet za doktora koji je najbolji u tome i kod njega se naručila na OP...Milligen_Morgan....obična klasična, i najbitnije UČINKOVITA....
već sam 10 mj mirna, nema ih...potpuni oporavak je trajao oko 2 ipo mjeseca...
ali ono što je iznenadilo doktora je to da je stvarno hemoroida unutra bilo puno...više nego su mislili...
evo, sada sam i pri kraju trudnoće i čak ih ni sada nema...toga sam se malo bojala...da ne izlete u trudnoći taman sada kad sam ih se napokon riješila...

malaxxx
10.12.2011., 18:21
Bok svima...ako mi netko moze pomoci...radi se o mome ocu i brinem se jako zbog njega jer vec nekoliko godina ima problema s hemeroidima,zna jako krvariti,propusti mu i na hlace i non stop se zali kako ga boli ali je covijek jednostavno jako tvrdoglav i opcenito ne zeli nizasto ici doktoru,mada sam ga bezbroj puta molila...
samo ako mi mozete reci dali je to opasno ako se ne lijeci...
hvala

hrvoje dr.
10.12.2011., 18:28
Bok svima...ako mi netko moze pomoci...radi se o mome ocu i brinem se jako zbog njega jer vec nekoliko godina ima problema s hemeroidima,zna jako krvariti,propusti mu i na hlace i non stop se zali kako ga boli ali je covijek jednostavno jako tvrdoglav i opcenito ne zeli nizasto ici doktoru,mada sam ga bezbroj puta molila...
samo ako mi mozete reci dali je to opasno ako se ne lijeci...
hvala
1.POd prvo bi se trebao javiti dr.,da se utvrditi da li se radi o hemeroidima,ili o nečem drugom
2.DOB?
3.Postoji mogućnost infekcije područja.
4.Imali još kakvih gastro problema?

malaxxx
10.12.2011., 18:55
1.POd prvo bi se trebao javiti dr.,da se utvrditi da li se radi o hemeroidima,ili o nečem drugom
2.DOB?
3.Postoji mogućnost infekcije područja.
4.Imali još kakvih gastro problema?

znam da bi trebo doktoru,probat cu porazgovarati ponovo s njim...
ima 52 godine,a zna cesto i povracati te ima proljev isto tako cesto...

hrvoje dr.
10.12.2011., 18:59
znam da bi trebo doktoru,probat cu porazgovarati ponovo s njim...
ima 52 godine,a zna cesto i povracati te ima proljev isto tako cesto...
Ovo svakako zahtjeva detaljniju gastro obradu,poglavito endoskopiju donjeg i gornjeg GI sustava.

malaxxx
10.12.2011., 19:31
Ovo svakako zahtjeva detaljniju gastro obradu,poglavito endoskopiju donjeg i gornjeg GI sustava.

hvala puno na odgovoru

hrvoje dr.
10.12.2011., 19:38
hvala puno na odgovoru
Nema na čemu i drugi put.

hguy
15.12.2011., 20:27
pozz, evo novi sam ovdje, registrirao sam se samo zbog problema s kojim se suočavam zadnjih nekoliko dana, a po svemu sudeći su hemoroidi :(

post je malo duži, jer se nakupilo svega što moram reći :)

naime, sve je počelo još prije nekih 2 god mislim. ispod leđa, znači skroz dolje nisko, između 2 guza mi se pojavila neka kvržica. nisam ju primjetio dok nije počela krvariti, tek kad sam uočio trag krvi na boksericama, tek onda sam skužio da se pojavila ta kvržica. i tako malo krvari po par dana i onda se smiri i skroz se smanji i ne krvari i ne boli ništa. primjetio sam da se pojavi, odnosno nabubri nakon što dugo sjedim. i onda opet krvari, i to tako ide periodički, jednom u mjesec-dva, kako kad... znao sam šta su hemoroidi, ali pošto sam ja mlad, nisam mislio da ih mogu dobiti tako mlad. pa sam se malo informirao o hemićima i tako to, pa sam već kao živio u uvjerenju da imam hemoroide. pošto postoje vanjski i unutarnji, ovaj moj je onda valjda vanjski. i tako se s tim vučem eto valjda zadnje 2 godine

ali, prije nekih dva tjedna se dogodilo sljedeće. valjda cijeli dan sam proveo sjedeći. jer mi je takva "struka", doduše još studiram, ali računarstvo, pa jel, podrazumjeva se da se većina vremena provodi pred računalom. jer moramo puno programirati, i blabla sve što ide uz to. eh, da, cijeli dan sam sijedio, ali naravno ustanem tu i tamo, odem jesti, wc i sve ostalo, i tako sam navečer od nekih 6-7 popodne do 1-2 ujutro sijedio cijelo vrijeme u komadu. i rekoh dosta je za danas, idem spavat, i u tom trenu kako sam htio ustat sa stolice osjetim bol u području anusa. nije toliko nesnosna, ali je bol. odmah sam se malo uplašio. ajde nije valjda ništa strašno, rekoh sebi i legnem u krevet, ali je ta bol još uvijek bila tu. i ništa, tako sam ja i zaspao s time. budim se sljedeće jutro, ustajem se i idem kao sjest na krevet, kad ono ja ne mogu sjedit normalno. boli za popi*dit i još me tera na wc. odem na wc i obavljam nuždu, ali nikad da obavim do kraja. stalno osjećam kao da je ostalo malo govance koje neće da ispane. napreži se ovako, napreži onako, ali ono ostaje. rekoh odma sam sebi, gotovo je, ovo su pravi hemoroidi. ali nigdje nije bilo krvi. samo taj osjećaj da nisi obavio nuždu do kraja. znao sam i po 4-5 puta dnevno ići na wc jer me stalno tera, ali kad sjednem, ništa ne izlazi van, samo osjećam to govance, sad već hemoroid, valjda :D sljedećih tjedan dana sam sjedio minimalno. većinu vremena sam sjedio na krevetu, na mekanom, da me manje boli i da vršim manji pritisak na dole. i tako nakon 3-4 dana od prve pojave boli, bol je nestala i mogao normalno sjediti i obavljati nuždu.

sve dok nisam prije 4 dana, skoro cijeli dan opet sjedio za računalom. i ista stvar, u trenutku kad sam se ustajao sa stolice uhvatila me bol. i opet sve isto, kad sam na wc-u, imam osjećaj kao da nisam obavio nuždu do kraja, i sve je to ok, dok danas ujutro nisam primjetio krv na wc papiru. tak tad sam se jako uplašio. nikad do sad nije bilo krvi, ali ovaj put je bilo onako dosta. i ništa, tako je prošao dan i vidim večeras opet tragove krvi ali na boksericama. sad me već malo više strah

eh, što sad? nisam nikome rekao za ovo, jer općenito, ovo je neugodna tema, a i k tome, ja sam još kao premlad za ove probleme, pa mi je još više neugodno...

šta da radim? kako da se izliječim. prvo ako je moguće bez dokrora, proktologa ili koga ti ja znam. znači samo kreme, masti, tablete, štogod :/
što sve preporučate?

hvala!

hrvoje dr.
16.12.2011., 11:15
...
eh, što sad? nisam nikome rekao za ovo, jer općenito, ovo je neugodna tema, a i k tome, ja sam još kao premlad za ove probleme, pa mi je još više neugodno...

šta da radim? kako da se izliječim. prvo ako je moguće bez dokrora, proktologa ili koga ti ja znam. znači samo kreme, masti, tablete, štogod :/
što sve preporučate?

hvala!
Vrlo vjerojatno ste opstipirani,isto vj. imate hemeroide.
Možete u ljekarni potražiti neku mast ili slićno npr. Hemopropin itd.
Važno je slijedeće regulirati prehranu
piti najmanje 2,5L vode na dan
higijena analnog područja
više se kretati
redovitim obavljanjem nužde(najbolje poslije doručka)a ne trčati na posao/školu
I pregled dr. da se ipak jesuli to hemeroidi i imali kakvih komplikacija u rektumu.

gugolina
16.12.2011., 16:12
Molim pomoć i savjet.

U 35. tjednu sam trudnoće i kod anusa mi se pojavila bolna otečena kvržica veličine lješnjaka. Stolica mi je meka i kvržica me ne boli prilikom obavljanja velike nužde i ne krvari. Ali me inače jako boli tako da sam uglavnom u ležećem položaju. Inače se uglavnom dosta zdravo hranim.

Jesu li to hemoroidi?
Je li moguće da su nastali zbog pritiska što ga radi beba? Ako su nastali zbog toga, mogu li se nadati da će mi pomoći kakve masti (hemopropin) ili ulja (hemo-ex).
Je li bolje da ležim ili da se krećem?

Hvala!

Lesli Eldridž
16.12.2011., 17:57
Molim pomoć i savjet.

U 35. tjednu sam trudnoće i kod anusa mi se pojavila bolna otečena kvržica veličine lješnjaka. Stolica mi je meka i kvržica me ne boli prilikom obavljanja velike nužde i ne krvari. Ali me inače jako boli tako da sam uglavnom u ležećem položaju. Inače se uglavnom dosta zdravo hranim.

Jesu li to hemoroidi?
Je li moguće da su nastali zbog pritiska što ga radi beba? Ako su nastali zbog toga, mogu li se nadati da će mi pomoći kakve masti (hemopropin) ili ulja (hemo-ex).
Je li bolje da ležim ili da se krećem?

Hvala!Moguće je da se hemoroidi pojave u trudnoći. Pritisak ploda onemogućava normalnu cirkulaciju i hemoroidi se prošire...

škodilac
18.12.2011., 01:20
evo i mene već hvata panika, imam 3 vanjska hemoroida koji se povremeno ja bi rekla upale i popucaju krvare, po opisima 4 stupanj veliki šiljasti 1-3 cm nikako da odem k liječniku stalno mislim proći će. Zanima me kakve sve opasnosti ili već što mogu navući s njima a dobila sam ih u porodu prije 21 god. hvala

Lesli Eldridž
18.12.2011., 09:20
evo i mene već hvata panika, imam 3 vanjska hemoroida koji se povremeno ja bi rekla upale i popucaju krvare, po opisima 4 stupanj veliki šiljasti 1-3 cm nikako da odem k liječniku stalno mislim proći će. Zanima me kakve sve opasnosti ili već što mogu navući s njima a dobila sam ih u porodu prije 21 god. hvalaObavezno idi liječniku jer se sami neće povući. Ukoliko su stalno vani onda su najvjerovatnije 4. stepen. Ova tema je ogromna, ima dosta postova gdje se svašta može pročitati. I ja sam patio sa hemoroidima 20-tak godina i navukao sam bio polipe. A polipi nisu dobra stvar, znaju da budu i zločudni. Vrati se malo natrag i pročitaj i moja iskustva. Grozno, ne bih poželio to bilo kome. Ako si spremna na operaciju (a to ti je jedino rješenje u tvome stadiju) onda se ne boj ništa. Nađeš dobrog hirurga, prepustiš mu se potpuno i riješiš se problema zauvijek. Postoperativni period je dug i neugodan, ali i to je lakše nego se tako patiti decenijama. Sretno, kako god odlučiš...:)

madmaxcro
18.12.2011., 11:43
evo i mene već hvata panika, imam 3 vanjska hemoroida koji se povremeno ja bi rekla upale i popucaju krvare, po opisima 4 stupanj veliki šiljasti 1-3 cm nikako da odem k liječniku stalno mislim proći će. Zanima me kakve sve opasnosti ili već što mogu navući s njima a dobila sam ih u porodu prije 21 god. hvala

Što prije odi specijalistu na pregled. Pazi samo kod koga ideš. Ja sam imao neugodnih iskustava sa jednim poznatim specijalistom u okolici Osijeka. Ako hemeroidi nisu 4. stupnja, moj ti je savjet da ih ne diraš nego da iz temelja promijenih prehrambene navike... sretno.

kirsti
19.12.2011., 21:28
dobila sam savjet za doktora koji je najbolji u tome i kod njega se naručila na OP...Milligen_Morgan....obična klasična, i najbitnije UČINKOVITA....
već sam 10 mj mirna, nema ih...potpuni oporavak je trajao oko 2 ipo mjeseca...
ali ono što je iznenadilo doktora je to da je stvarno hemoroida unutra bilo puno...više nego su mislili...
evo, sada sam i pri kraju trudnoće i čak ih ni sada nema...toga sam se malo bojala...da ne izlete u trudnoći taman sada kad sam ih se napokon riješila...

Možeš li molim te napisati ime liječnika koji te operirao. Preporuka bi mi puno značila. Može i na PP.
Hvala

gugolina
20.12.2011., 14:39
Evo javljam da mi je pomoglo ulje kantariona. Mislim da ću ga uzeti sa sobom u bolnicu za vrijeme nakon poroda!

kirsti
21.12.2011., 22:44
Ima li netko iskustva sa poliklinikom Arithera koja se reklamira ovdje na forumu ?
Vidim da su cijene dosta visoke, no zanima me kakva su iskustva i rezultati.

Hiperion
23.12.2011., 23:28
Za one koji koriste Pilex, ima na e-bayu puno jeftiniji Pilex indijske kompanije Himalaya (http://www.himalayahealthcare.com/products/medicinalrange.htm), također na čisto biljnoj bazi i s više biljaka.

Može se kupiti i na:
http://www.favorfinesse.com/hhpilex.shtml
uz besplatnu poštarinu.

zgibbb
24.12.2011., 00:14
taj indijski Pilex nema veze s pravim proizvodom (koliko para, toliko muzike u ovom slučaju vrijedi)

Lesli Eldridž
24.12.2011., 10:46
taj indijski Pilex nema veze s pravim proizvodom (koliko para, toliko muzike u ovom slučaju vrijedi)To ne pomaže. Provjereno...

kolumbo
28.12.2011., 15:58
Čitajući postove , odlučih pomoći savjetom.Prijateljica mi je imala hemeroide dugo godina uz sve popratne pojave. I onda je slućajno čula za travara Sadikovića. Otišla tamo , dobila čaj i pila nekih 15-tak dana (trebalo je mjesec...čini mi se). Hemeroidi su joj nestali !! I prestala je ranije .....do danas nema problema.
Bilo bi dobro ako netko ima sličnih spoznaja da objavi, sve moguće kremice su skoro bez efekta a operacija se ipak može izbjeći. Pozdrav i sretno :-)

Lesli Eldridž
28.12.2011., 18:22
Čitajući postove , odlučih pomoći savjetom.Prijateljica mi je imala hemeroide dugo godina uz sve popratne pojave. I onda je slućajno čula za travara Sadikovića. Otišla tamo , dobila čaj i pila nekih 15-tak dana (trebalo je mjesec...čini mi se). Hemeroidi su joj nestali !! I prestala je ranije .....do danas nema problema.
Bilo bi dobro ako netko ima sličnih spoznaja da objavi, sve moguće kremice su skoro bez efekta a operacija se ipak može izbjeći. Pozdrav i sretno :-)Prvo to je nadriljekarstvo jer hemoroidi NE MOGU da nestanu sami od sebe, ali istina je da se ne moraju i operisati odmah. Iako gotovo 80% stanovništva ima problema sa hemoroidima blaži oblici se ne moraju operisati, a samo DG HAL RAR metoda može da trajno odstrani proširene hemoroide. A taj Dr Sadiković jeste bio liječnik, ali se bavio nadriljekarstvom i prodavao je pilulice koje su kao liječile sve bolesti. E sad obrati pažnju na ono BIO. Naime umro je prije 5 godina, pa eto da se zna da sumnjam u to što tvrdiš i što si čuo. A pouzdano znam da svojim nadriljekarstvom nije nikome pomogao. Eto da se i dalje zna, jer nadriljekarstvo u srazu sa znanošću kod ozbiljnih ljudi nema šanse. Ko krene sa "liječenjem" nadriljekarstvom završi sa težim komplikacijama i ne treba se u to upuštati. Ima brate hirurga koji to fino i trajno rješavaju...

Excalibur!
28.12.2011., 18:40
Interesantno kako ljudi pokapaju ljude...

Lesli Eldridž
28.12.2011., 18:57
Je li to na moj račun? Pa prijatelju u široj familiji je bilo nekih bolesti koje su pokušane da se riješe kod tog šarlatana. I nikome nije pomogao. Doduše nije ni odmogao, ali pomogao nije sigurno. Za hemoroide sam najveći expert na forumu (nažalost :(), ali srećom sam ih se riješio. Pouzdano znam da se ne mogu izliječiti konzervativnim metodama, nego samo zaliječiti-oni uvijek ostaju naši pratioci. Osim ako se na kraju pacijent ne odluči na DG HAL RAR metodu...:kava:

dUbO
29.12.2011., 04:24
Pouzdano znam da se ne mogu izliječiti konzervativnim metodama, nego samo zaliječiti-oni uvijek ostaju naši pratioci. Osim ako se na kraju pacijent ne odluči na DG HAL RAR metodu...:kava:

Ovo je ipak 100% točno, sva nadri čuda i nestajanja travama, kremama i sl. su LAŽ. Treba to povremeno naglasiti, barem da lakovjerni ljudi ne bacaju pare i ostaju razočarani i povrijeđeni. I bez lijepe svotice. I oni razvikani su diskutabilni, Pilex - meni djeluje koliko i Bronhi...

kolumbo
30.12.2011., 11:27
Prvo to je nadriljekarstvo jer hemoroidi NE MOGU da nestanu sami od sebe, ali istina je da se ne moraju i operisati odmah. Iako gotovo 80% stanovništva ima problema sa hemoroidima blaži oblici se ne moraju operisati, a samo DG HAL RAR metoda može da trajno odstrani proširene hemoroide. A taj Dr Sadiković jeste bio liječnik, ali se bavio nadriljekarstvom i prodavao je pilulice koje su kao liječile sve bolesti. E sad obrati pažnju na ono BIO. Naime umro je prije 5 godina, pa eto da se zna da sumnjam u to što tvrdiš i što si čuo. A pouzdano znam da svojim nadriljekarstvom nije nikome pomogao. Eto da se i dalje zna, jer nadriljekarstvo u srazu sa znanošću kod ozbiljnih ljudi nema šanse. Ko krene sa "liječenjem" nadriljekarstvom završi sa težim komplikacijama i ne treba se u to upuštati. Ima brate hirurga koji to fino i trajno rješavaju...

Komentar je toliko stereotipan da sam jedva smogao snage odgovoriti. Istina, ima raznih "liječnika" koji zarađuju ne dajući lijek.No ovakvim načinom razmišljanja medicina i "pravi" liječnici se ne bi makli od metode puštanja krvi kao najbolje metode izlječenja.Stoga ako neke biljke mogu pomoći ne treba glumiti inkvizitora i na prvu reagirati ograničenim razmišljanjem.Ja sam samo iznio ČINJENICE.Uz ogradu ....nisam osobno pregledao prijateljicu ali joj vjerujem.Što ćeš reći kolega ako za 20 god metoda kemoterapije bude proglašena barbarskom? (kao nekad puštanje krvi !!). Sretna vam Nova :-)

kolumbo
30.12.2011., 11:30
Inače SADIKOVIĆ (otac ) je umro ali sin je liječnik po struci...radi , a uz to je naslijedio VELIKO znanje o liječenju travama od oca i koliko znam od djeda.Malo progooglajte i sve će biti jasnije.

Lesli Eldridž
30.12.2011., 14:50
Komentar je toliko stereotipan da sam jedva smogao snage odgovoriti. Istina, ima raznih "liječnika" koji zarađuju ne dajući lijek.No ovakvim načinom razmišljanja medicina i "pravi" liječnici se ne bi makli od metode puštanja krvi kao najbolje metode izlječenja.Stoga ako neke biljke mogu pomoći ne treba glumiti inkvizitora i na prvu reagirati ograničenim razmišljanjem.Ja sam samo iznio ČINJENICE.Uz ogradu ....nisam osobno pregledao prijateljicu ali joj vjerujem.Što ćeš reći kolega ako za 20 god metoda kemoterapije bude proglašena barbarskom? (kao nekad puštanje krvi !!). Sretna vam Nova :-)To što ti misliš da je znanost je ustvari kvaziznanost odnosno najbliže je alhemiji. Svi znanstveni rezultati i istraživanja kažu da nema izliječenja od proširenih hemoroida bez hirurške intevencije. Koliko vrsta intervencija ima progooglaj sam, a ima i ovdje na temi, ljudi su iznijeli svoja iskustva. Inače proširene vene se obavezno liječe hirurškom intevencijom kada eskalira problem. Jesi li ikada vidio da se neko riješio proširenih vena mazanjem istih travama ili preparatima od trava? Nisi. Tvoj odgovor je toliko stereotipan da i ja jedva da sam se nakanio da ti odgovorim.:durica I ja što pišem pišem o onome u šta sam siguran i što sam nažalost sam iskusio. I želim da ljudima pomognem, a ne da ih uljuljkavam i dajem im lažnu nadu. I prenosim i priče liječnika i znanstvenika. Ništa više i ništa manje. O hemoterapiji neću da ti odgovaram, zalutao si tim na ovoj temi, ali i tu si profulio. U zdravlje...:kava::)

Lesli Eldridž
30.12.2011., 14:52
Inače SADIKOVIĆ (otac ) je umro ali sin je liječnik po struci...radi , a uz to je naslijedio VELIKO znanje o liječenju travama od oca i koliko znam od djeda.Malo progooglajte i sve će biti jasnije.A ja ću ponoviti da od tog šarlatana niko u mojoj familiji, a i šire koga poznajem nije imao koristi. Eto da se zna. Alhemija u srazu sa znanošću nema nikakve šanse, a situacija se samo zakomplicira. :kava:

navigator1
30.12.2011., 15:09
Za ozdravljenje od hemoroida vec vise decenija spravljam pripravak od bilja. Uza sve dozvole koje moram imati pred nesto vise od godinu dana pripravak sam uspio registrirati na trzistu EU. Prema tome ili pisite argumentirano ili ne upisujte upise tipa da alternativa nema zakonskog uporiste ili ucinka naspram zvanicnoj medicini.

Lesli Eldridž
30.12.2011., 15:22
Za ozdravljenje od hemoroida vec vise decenija spravljam pripravak od bilja. Uza sve dozvole koje moram imati pred nesto vise od godinu dana pripravak sam uspio registrirati na trzistu EU. Prema tome ili pisite argumentirano ili ne upisujte upise tipa da alternativa nema zakonskog uporiste ili ucinka naspram zvanicnoj medicini.E vidiš ja ti ne vjerujem. U mom gradu postoji jedna žena koja kao uspješno spravlja preparate protiv hemoroida. Znam za tipa koji je išao kod nje kada su mu se vratili hemoroidi nakon klasične operacije. I to stalno pije da regulira stolicu, trenutno mu malo pomogne, ali se napast stalno opet vraća u sve gorem obliku. Kada god osjeti probleme on ode po taj napitak, ali ništa. Opet se vraćaju. Razgovarao sam preko telefona sa tom ženom. Priča joj je bila da treba sa mnom da razgovara "u živo" da stekne opći utisak o meni, ko sam, kakav sam, pa će prema mojoj individualnosti i osobnosti spraviti napitak za mene. I sva je bila teatralna da sam se počeo smijati nakon razgovora. :lol:Toliko o "čudesnim" travama. Može se regulirati stolica i malo se olakšati paćeniku, ali hemoroidi se NE MOGU liječiti na taj način. Eto toliko od mene u prepisci s tobom...

hrvoje dr.
30.12.2011., 15:36
Za ozdravljenje od hemoroida vec vise decenija spravljam pripravak od bilja. Uza sve dozvole koje moram imati pred nesto vise od godinu dana pripravak sam uspio registrirati na trzistu EU. Prema tome ili pisite argumentirano ili ne upisujte upise tipa da alternativa nema zakonskog uporiste ili ucinka naspram zvanicnoj medicini.
Ovo je podforum Zdravlja,takve stvari pišite po Alternativi.
Pročitajte pravilo br. 8 podforuma Zdravlje.

leeloo27
30.12.2011., 16:39
Ljudi ajd vi fino raspravu o travarima, biljkama i sličnome preselite na pdf Alternativa. Ovdje ćemo se ipak držati stvari koje prepisuju doktori i koje se prodaju po ljekarnama.

Lesli Eldridž
30.12.2011., 16:43
Za sve koje muče hemoroidi ja iz osobnog iskustva preporučujem Lidoproct. Zaista pomaže, a i nakon operacije sam koristio istu po receptu hirurga koji me je operirao.
EDIT: Važno je napomenuti da ako se aplicira nije tako strašno masna i ne prlje rublje i pantalone kao neke druge, što je veoma važno ako se izlazi iz kuće i ide na posao i općenito kada se hoda van kuće...

Tomek100
05.01.2012., 13:00
Zna li netko može li protruzija diskova kralježnice L3-L4, L4-L5 i L5-S1 uzrokovati probleme s hemoroidima?

Lesli Eldridž
05.01.2012., 15:29
Zna li netko može li protruzija diskova kralježnice L3-L4, L4-L5 i L5-S1 uzrokovati probleme s hemoroidima?Čisto sumnjam da to može imati veze sa proširenjem hemoroida i sa cirkulacijom hemoroidalnih vena...:ne zna:

colin
05.01.2012., 17:43
Ovo ti je gotovo sigurno analna fisura! Ona je vrlo često praćena visokom temperaturom i velikim bolovima. I sam spominješ ranicu. Nikakvi lijekovi ti tu neće pomoći, to se mora sanirati. Inače, fisure se ŠIRE i zato su opasne i iz njih mogu nastati puuuno gadnije stvari, npr. fistula. Progooglaj si malo. Kažeš da si išao doktoru, ali jesi li išao proktologu? Ako ti to nitko nije pregledao napamet te liječe. Idi specijalisti.

I da, fisura je gotovo uvijek praćena tzv. hemoroidom stražarem koji se nalazi u blizini fisure, pa ljudi misle da ih boli zbog hemoroida. Ranica se nekad vrlo teško vidi i zato su tu doktori.

pisao sam nesto o svojim tegobama koje su me snasle u svibnju mjesecu prosle godine, slicno stanje mi se ponovilo za vrijeme Bozica, te sam nakon blagdana potrazio pomoc kod specijaliste...
dr.opce prakse me je uputila na digestivnu kirurgiju, promio me je kirurg i napravio digitorektalni pregled... te me uputio dalje na pregled kod gastroenterologa, u nalazu ni rijeci o fisuri?? i da to moje stanje nije za kirurgiju, vec naglasava stanje sluznice i upalne promjene itd, itd.., da ne govorim da sam se skoro izvrnuo za vrijeme pregleda,,,
tako da sam sada malo zbunjen, da li su "proktolozi" - kirurzi? jer sam ja sada opet nigdje, moj gastroenterolog nista konkretno ne moze izcitati iz nalaza i opet ce zatraziti kontrolu kod proktologa kad se upalno stanje smiri, a vjerujte, nije mi do "guzenja" svakih mjesec dana" lab: leukociti 16,7 CRP 80

hvala unaprijed

hrvoje dr.
05.01.2012., 18:20
pisao sam nesto o svojim tegobama koje su me snasle u svibnju mjesecu prosle godine, slicno stanje mi se ponovilo za vrijeme Bozica, te sam nakon blagdana potrazio pomoc kod specijaliste...
dr.opce prakse me je uputila na digestivnu kirurgiju, promio me je kirurg i napravio digitorektalni pregled... te me uputio dalje na pregled kod gastroenterologa, u nalazu ni rijeci o fisuri?? i da to moje stanje nije za kirurgiju, vec naglasava stanje sluznice i upalne promjene itd, itd.., da ne govorim da sam se skoro izvrnuo za vrijeme pregleda,,,
tako da sam sada malo zbunjen, da li su "proktolozi" - kirurzi? jer sam ja sada opet nigdje, moj gastroenterolog nista konkretno ne moze izcitati iz nalaza i opet ce zatraziti kontrolu kod proktologa kad se upalno stanje smiri, a vjerujte, nije mi do "guzenja" svakih mjesec dana" lab: leukociti 16,7 CRP 80

hvala unaprijed
Nema tu što GE raditi,neka kirurzi,počnu više raditi kako spada a ne samo slati internistima,jer kao nije to njihov problem,bože sačuvaj postopracijske skrbi.
Dakle javiti se proktologu.

Sandstorm
06.01.2012., 16:59
Prošle godine sam imao problem sa analnom fisurom o čemu sam več nešto tada pisao. Nakon otprilike 3 mjeseca mučenja i svakodnevnog krvarenja zbog čega sam postao slabokrvan, fisura se vjerojatno sama od sebe povukla. Jedini problem koji je još ostao je fibrom čuvar, odnosno malena duguljasta kvržica koja je na ulazu u anus. Ono što me zanima je da li postoji neki lijek ili mast od koje to može nestati ili je jedino rješenje kirurško odstranjivanje. Ako je potrebno rezanje toga, može li se odmah drugi dan na posao ili treba bolovanje? Inače, ta me kvržica ne boli ali bi ipak rađe da je nema.

pepe31
06.01.2012., 20:05
Trudna sam 27 tjedana, ponekad sam imala problema s krvarenjem kod stolice (prije trudnoće) te povremeno i vanjski upaljeni hemeroid koji sam nakon mazanja Rekto akut kremom povukao nakon 2 dana. Pojavljivlo se svakih par mjesei, ponekad češće, osobito kod stresnih situacija. Stolica mi je redovita i normalna. Sada već tri dana ležim u krevetu, bolovi su užasni, a vanjski hemeroid je veličine Rusije (no, dobro, oraha). Mazala sam Rekto akut kremom, kantariolom, čajem od hrastove kore, mijenjala toplo-hladne obloge, obloge od kamilice i kremu Hemopip plus na bazi matične mliječi i propolisa, i toplu kupku. I dalje me boli, danas popodne sam plakala od bolova. Ne pomaže ništa, sve je gore. Pošto sam trudnica ne smijem koristiti sve, ali probat ću još Faktu kremu. Inače, mami je proktolog u Sloveniji dao neki plastični tuljac koji se stavi u frižider i tako hladan namaže kremom za hemoroide i gurne u anus i drži 5 minuta tri puta dnevno. Piše na njemu sapimed dilatan. Nisam našla na natu ništa o tome na hrvatskom, samo ovu stranicu http://www.petroneonline.com/scripts/eCom/ProdottiCategoria.aspx?MAR=6225, ima li tko kakvog iskustva? Ja sam probala jednom, osjećaj je užasan pored tolkog hema ali ako pomaže ću ustrajat, samo da ova agonija staneeeeee!

Lesli Eldridž
06.01.2012., 21:17
Trudna sam 27 tjedana, ponekad sam imala problema s krvarenjem kod stolice (prije trudnoće) te povremeno i vanjski upaljeni hemeroid koji sam nakon mazanja Rekto akut kremom povukao nakon 2 dana. Pojavljivlo se svakih par mjesei, ponekad češće, osobito kod stresnih situacija. Stolica mi je redovita i normalna. Sada već tri dana ležim u krevetu, bolovi su užasni, a vanjski hemeroid je veličine Rusije (no, dobro, oraha). Mazala sam Rekto akut kremom, kantariolom, čajem od hrastove kore, mijenjala toplo-hladne obloge, obloge od kamilice i kremu Hemopip plus na bazi matične mliječi i propolisa, i toplu kupku. I dalje me boli, danas popodne sam plakala od bolova. Ne pomaže ništa, sve je gore. Pošto sam trudnica ne smijem koristiti sve, ali probat ću još Faktu kremu. Inače, mami je proktolog u Sloveniji dao neki plastični tuljac koji se stavi u frižider i tako hladan namaže kremom za hemoroide i gurne u anus i drži 5 minuta tri puta dnevno. Piše na njemu sapimed dilatan. Nisam našla na natu ništa o tome na hrvatskom, samo ovu stranicu http://www.petroneonline.com/scripts/eCom/ProdottiCategoria.aspx?MAR=6225, ima li tko kakvog iskustva? Ja sam probala jednom, osjećaj je užasan pored tolkog hema ali ako pomaže ću ustrajat, samo da ova agonija staneeeeee!Odakle pišeš? Koliko sam ja mogao pročitati u novinama u ordinaciji ovog ljekara koji je mene operisao, napisao je da se mora dobro procijeniti šta raditi kad se hemoroidi pojave u trudnoči. Operacija se izvodi tek poslije poroda, a vrijeme se tempira kada se procijeni koliko je dijete ojačalo da može majka na operaciju. To ćeš morati operacijom riješiti uvjeren sam u to. E sad šta će liječnici uraditi da ti malo olakšaju život u trudnoči ne znam. Ima ovaj hrvoje dr, možda on zna. Znači zavisi i od tebe i od djeteta nakon poroda kada će se odlučiti na operaciju, ukoliko je potrebna naravno. Idi liječniku. I želim ti olakšanje i sreću. Najvažnije je da trudnoća prođe kako treba, a kasnije ćeš lakše sve podnijeti. Sretno...:)

b.ana
07.01.2012., 15:28
molim savjet... sigurno se netko na ovoj temi našao sa ovim problemom,ali ne stignem sve pročitati,pa molim za razumijevanje,naime moj problem s hemeroidima traje već 10-ak godina i uvijek sam ih nekako uspjela kroz par dana ublažiti raznim metodama,ali ovo sad je prestrašno,naime rodila sam prije dva mjeseca i znala sam da ću opet prolaziti agoniju,ali nisam znala da će to biti ovako grozno..svjesna sam da mi je operacija jedino riješenje,ali pošto dojim,ta opcija ne dolazi u obzir,pa me zanima dal postoji kakvo privremeno rješenje... nikad do sad mi nisu krvarili i svaki odlazak na wc je gori od poroda... ovaj put su uz vanjske i unutarnji i stalno su upaljeni,ne pomažu ni kreme ni oblozi... htjela sam kupiti pilex,ali su mu rekli da ih ne smijem dok dojim...

Lesli Eldridž
07.01.2012., 15:49
Mora ti to liječnik pogledati. Nemam sad pri ruci uputstvo za Lidoproct, ali to je meni preporučeno nakon operacije. Da li je dozvoljeno za trudnice i u kojim količinama ne znam, ali ta krema GARANTOVANO pomaže i bolno tkivo bukvalno utrne. I postoji i Doloproct gel, ali ne znam smiješ li to koristiti jer nisam liječnik. Vjerujem da možeš, ali ponavljam to ti MORA liječnik pogledati. Stvarno mi je žao, znam kako to boli.:( Sretno...:)

hrvoje dr.
07.01.2012., 18:47
molim savjet... sigurno se netko na ovoj temi našao sa ovim problemom,ali ne stignem sve pročitati,pa molim za razumijevanje,naime moj problem s hemeroidima traje već 10-ak godina i uvijek sam ih nekako uspjela kroz par dana ublažiti raznim metodama,ali ovo sad je prestrašno,naime rodila sam prije dva mjeseca i znala sam da ću opet prolaziti agoniju,ali nisam znala da će to biti ovako grozno..svjesna sam da mi je operacija jedino riješenje,ali pošto dojim,ta opcija ne dolazi u obzir,pa me zanima dal postoji kakvo privremeno rješenje... nikad do sad mi nisu krvarili i svaki odlazak na wc je gori od poroda... ovaj put su uz vanjske i unutarnji i stalno su upaljeni,ne pomažu ni kreme ni oblozi... htjela sam kupiti pilex,ali su mu rekli da ih ne smijem dok dojim...
Nemojte ništa na svoju ruku uzimati,a pogotovo pilex i slične gluposti !!! Javite se vašem dr. Možete probati Hemopropin.

Mora ti to liječnik pogledati. Nemam sad pri ruci uputstvo za Lidoproct, ali to je meni preporučeno nakon operacije. Da li je dozvoljeno za trudnice i u kojim količinama ne znam, ali ta krema GARANTOVANO pomaže i bolno tkivo bukvalno utrne. I postoji i Doloproct gel, ali ne znam smiješ li to koristiti jer nisam liječnik. Vjerujem da možeš, ali ponavljam to ti MORA liječnik pogledati. Stvarno mi je žao, znam kako to boli.:( Sretno...:)
NEmože. Vidjeti uputu o lijeku!!!

dreamland
08.01.2012., 14:42

hvala unaprijed

Ne znam što da ti kažem. Sve što sam ti bila napisala je meni rekao liječnik, posebno ovo za temperaturu. Bila sam kod dva liječnika, ista priča.
Doduše, i meni su rekli da imam jako osjetljivu sluznicu, ali fisura se također vidjela. Možda zaista imaš drugu dijagnozu.
Liječnik kod kojeg sam bila je i opći kirurg, nemam pojma jesu li svi proktolozi istodobno i kirurzi. :ne zna:
Promijeni proktologa, mene je to spasilo. Jedan mi je prodavao praznu priču, drugi me izliječio.
Ako sam nešto naučila iz ove priče to je da UVIJEK tražim više mišljenja, nekome je neki dr. super, drugome je noćna mora.
A čuj, nikome od nas nije bilo do ''guzenja'' svako malo, ali kad boli ideš da to riješiš... :D

Lesli Eldridž
08.01.2012., 20:00
Može se dobiti temperatura od hemoroida i od upalnih procesa bilo gdje na tijelu. Pisao sam o tome. Samo ovi opšte prakse su neznalice nisu reagovali na moju priču o upali grla i temperaturi. Dala mi samo antibiotike. Ja kad sam rekao da me grlo boli i da sam imao temperaturu, hirurgu koji me je operisao (prof.dr.) čovjek se trznuo i pogledao mi ždrijelo. Bilo je suho sve. Morao sam i na infuziju. Tako da treba otići kod pravog čovjeka za te stvari. A to je hirurg, kakav gastroenterolog. To treba hitno riješiti...

dreamland
08.01.2012., 20:38
Istina je to što kažeš. Temperatura može biti posljedica puno toga. Ali koliko ja znam specifična oštra bol je tipična baš za fisuru... bolilo me u različitim vremenskim periodima i jedno i drugo (i hemoroidi i fisura), ali fisura je nešto posebno... kao da te netko dolje reže žiletom neprekidno. I sve to od jedne male ranice. Ne znam baš dobro objasniti, boli jedno i drugo, ali bol je jednostavno drugačija. :ne zna:
Ja pretpostavljam da sam izgledala očajno i izmučeno jer mene su svi pitali imam li temperaturu (uključujući dr. opće prakse) i svi troje su se primili za glavu što sam toliko čekala. Nikad više neću odgađati posjet liječniku... :rolleyes:

Marlea
08.01.2012., 23:29
Stara godina mi je završila s jednim anibiotikom (Klavobel bid), a nova počela s drugim. Ponovo su mi se aktivirali sinusi koje sam operirala prije nekoliko godina. Sad sam još par dana na Makcinu. Da uz sve skupa bude interesantnije u petak sam nakon stolice na papiru primjetila par kapljica svježe krvi. Stolica je taj dan bila tvrđa, ali ne nešto posebno. Inače imam uredne stolice, sjednem, obavim i bok. Naravno da sam se u petak preplašila. Nakon nekog vremena ponovo sam se išla pogledati da li ima što, i bilo je. U subotu je sve bio OK, no danas ponovo. Stolica normalna.
E, sad da li je to zbog tih antibiotika :ne zna:. Naime, od Makcina me sve dolje svrbilo pa i anus. Ginekolog mi je dao vaginalete i kremu od kojih mi je puno bolje. No sad me brine ta krv. Imam neki nelagodni osjećaj+ lagano peckanje. Zbog Makcina pijem i probiotik jer mi je dr. rekla da je česta nuspojava proljev (što sami pročitala na uputstvu). Da li ja nisam reagirala u tom smislu ili mi je pomogao probiotik ne znam. Ja dolje ništa ne pipam, ali je osjetljiviji taj dio. Da li to može biti posljedica tih antibiotika? Ili bi to mogla biti početna faza hemeroida? Znam da je ovako i na ovaj način teško/nemoguće dati ispravnu dijagnozu, ali ...

Lesli Eldridž
09.01.2012., 16:13
Stara godina mi je završila s jednim anibiotikom (Klavobel bid), a nova počela s drugim. Ponovo su mi se aktivirali sinusi koje sam operirala prije nekoliko godina. Sad sam još par dana na Makcinu. Da uz sve skupa bude interesantnije u petak sam nakon stolice na papiru primjetila par kapljica svježe krvi. Stolica je taj dan bila tvrđa, ali ne nešto posebno. Inače imam uredne stolice, sjednem, obavim i bok. Naravno da sam se u petak preplašila. Nakon nekog vremena ponovo sam se išla pogledati da li ima što, i bilo je. U subotu je sve bio OK, no danas ponovo. Stolica normalna.
E, sad da li je to zbog tih antibiotika :ne zna:. Naime, od Makcina me sve dolje svrbilo pa i anus. Ginekolog mi je dao vaginalete i kremu od kojih mi je puno bolje. No sad me brine ta krv. Imam neki nelagodni osjećaj+ lagano peckanje. Zbog Makcina pijem i probiotik jer mi je dr. rekla da je česta nuspojava proljev (što sami pročitala na uputstvu). Da li ja nisam reagirala u tom smislu ili mi je pomogao probiotik ne znam. Ja dolje ništa ne pipam, ali je osjetljiviji taj dio. Da li to može biti posljedica tih antibiotika? Ili bi to mogla biti početna faza hemeroida? Znam da je ovako i na ovaj način teško/nemoguće dati ispravnu dijagnozu, ali ...
Mogu to biti hemoroidi, čak vjerujem i da jesu, zato što te je kasnije i svrbilo. A sad, koliko ja znam preosjetljivst mogu i antibiotici da uzrokuju, a i proljev. Ja vjerujem da su zbog proljeva iritirani i hemoroidi. Prati malo to, pa ako bude potrebno idi liječniku i zbog toga kad se smiri ta upala sinusa. Nije loše to pregledati doj je vrijeme i u početnom stadiju, a dobar liječnik će već znati naći lijeka tome.:kava:

Ne znam što da ti kažem. Sve što sam ti bila napisala je meni rekao liječnik, posebno ovo za temperaturu. Bila sam kod dva liječnika, ista priča.
Doduše, i meni su rekli da imam jako osjetljivu sluznicu, ali fisura se također vidjela. Možda zaista imaš drugu dijagnozu.
Liječnik kod kojeg sam bila je i opći kirurg, nemam pojma jesu li svi proktolozi istodobno i kirurzi. :ne zna:
Promijeni proktologa, mene je to spasilo. Jedan mi je prodavao praznu priču, drugi me izliječio.
Ako sam nešto naučila iz ove priče to je da UVIJEK tražim više mišljenja, nekome je neki dr. super, drugome je noćna mora.
A čuj, nikome od nas nije bilo do ''guzenja'' svako malo, ali kad boli ideš da to riješiš... :D
Mogu i hemoroidi boliti to nije normalno. Tjednima kao de te režu. To su najgori bolovi koje čovjek može da ima. Vrištao sam danima. Nisam spavao. I na kraju operisao. I poslije je lakše bilo. Sada više nema nikakvih tragova da sam ikada imao hemoroide. Profesor je napravio savršen posao i zahvalan sam mu na tome...:s

hrvoje dr.
09.01.2012., 16:53
Krv nije od ABT,uz probiotik koji uzimate možete anus namazati neutralnim kremama (npr. Nevenova mast,Pavlovićeva itd.) Svrbež anusa može biti od ABT.

pepe31
09.01.2012., 20:46

U potpunosti te razumijem i suosjećam. Zvala sam svog ginekologa jer imam iste probleme a trudnica sam, rekao je nek izmjenjujem toplo-hladne obloge i da mogu koristiti sve kreme osim onih s kortikosteroidima. Meni je najbolje ležati na boku s hladnim oblogom, te povremeno namazat Faktu kremom. Svako jutro popijem 1,5 dl jogurta s 3 žličice uditnjenih lanenih sjemenki da barem omekša stolicu pa da nije toliko dugotrajna agonija wc-a. Topla kupka donosi olakšanje ali samo kad si u njoj, kasnije je još gore pa je izbjegavaj. I u mom prošlom postu sam pisala o neobičnom i neugodnom pripomoćku ali mislim da i on donekle pomaže jer djeluje kao hladni oboh iznutra a i proširi crijevo pa je stolici olakšan izlaz. Vjerujem da će ti se povući i da nećeš morat na operaciju. Sretno!

Marlea
09.01.2012., 22:33
Krv nije od ABT,uz probiotik koji uzimate možete anus namazati neutralnim kremama (npr. Nevenova mast,Pavlovićeva itd.) Svrbež anusa može biti od ABT.

Hvala!!!

Svakako mislim pratiti što se događa, pa ako se stvar ne smiri nekoliko dana po prestanku uzimanja antibiotika, javiti ću se svojoj dr.

colin
10.01.2012., 10:52
slazem se sa tobom, moram zatraziti vise misljenja, mene je primio kirurg (opce kirurgije), mozda su ga omeli moji nalazi od ulceroznog kolitisa od kojeg bolujem 10g.,
pa nije isao za tim da bi se moglo raditi o fisuri?
inace vec sam 6 dana na klavocinu, a mislim da cu zatraziti jos jedan paket?
krvarenja su jos samo u kapima, temp. svaki drugi, treci dan navecer do 37,2..,
ali jos su prisutni bolovi pri hodanju, tako da nakon kraceg vremena pocnem sepati na lijevu nogu,
lijecim se konzervativno, pranje nakon svake stolice, hemopropin mast, puno kompota i tekucine, te laneno sjeme koje se predhodno moci u vodi 12h..
hvala svima na savjetima i potpori posebno dreamland :grli:
p.s.
najgore sto mi nitko nije dao "napisao" dijagnozu, nego evo tebi decko klavocin pa ti uzivaj ... :504:
ja si uz vasu pomoc i pomoc googla pokusavam pomoci koliko mogu,
svima Lijep pozdrav

Lesli Eldridž
10.01.2012., 15:29
slazem se sa tobom, moram zatraziti vise misljenja, mene je primio kirurg (opce kirurgije), mozda su ga omeli moji nalazi od ulceroznog kolitisa od kojeg bolujem 10g.,
ali jos su prisutni bolovi pri hodanju, tako da nakon kraceg vremena pocnem sepati na lijevu nogu,
lijecim se konzervativno, pranje nakon svake stolice, hemopropin mast, puno kompota i tekucine, te laneno sjeme koje se predhodno moci u vodi 12h..
p.s.
najgore sto mi nitko nije dao "napisao" dijagnozu, nego evo tebi decko klavocin pa ti uzivaj ... :504:
svima Lijep pozdravTraži ti pouzdanijeg liječnika. Ne možeš se liječiti ako nemaš dijagnozu. WTF kakvi su to liječnici koji samo onako "od oka" propišu antibiotike, pa onda šta Bog da---:confused: To nisu dobri liječnici. Idi na pregled kod drugog, stanje ti se može zakomplicirati. Pusti ti liječničku "dijagnozu" gdje morašs am sebi preko Googla tražiti pravu dijagnozu. To nije dobro. Sretno...

dreamland
10.01.2012., 20:33
p.s.
svima Lijep pozdrav

Nema na čemu... :)
Ne znam kako bi ga tvoja druga dijagnoza mogla omesti kad se fisura odmah vidi, ne treba ništa dirati.
Sve ovo što radiš je pozitivno i može samo pomoći (konzervativno liječenje), ali molim te pronađi što prije dobrog liječnika, nemoj čekati i misliti da će ti biti bolje kad tad.
Ima nas tu na forumu koji smo isto tako mislili, kao to su samo hemoroidi, nije to ništa strašno, a na kraju smo prošli kroz prave muke zbog takvog razmišljanja.

Sretno i želim ti da što prije ozdraviš! :)

Lesli Eldridž
10.01.2012., 22:46
@colin: prijatelju ja sam već i dosadio sa svojim pisanjem ovdje i sam sebi, vidim da imam najviše postova, ali fakat želim da pomognem koliko mogu. Davao sam savjete iz svoga groznog iskustva i na kraju se sve dobro završilo. Ono što ću još jednom napisati je da je najvažnije da sveki forumaš shvati da je neophodno otići liječniku. I ja sam to izbjegavao, nisam vjerovao, većina i sada ne vjeruju, ali hemoroidi i fisure se tako mogu iskomplicirati da se može umrijeti k'o od šale od toga. I to u najgorim mukama. Ja sam molio Boga da umrem istog trena, kakve sam bolove trpio. Ali nije lako ni umrijeti, šta sve čovjek može istrpiti jer misli da mora. A bogami NE MORA. Idi prijatelju liječniku, ali dobrom liječniku. Meni je cijenjena forumašica možda i život spasila. Vjerovatno bi ja za par dana otišao liječniku, ali sam ipak skratio muke koliko-toliko. Ova upozorenja shvati ozbiljno, forum je super, može se pokupiti finih stvari dobiti savjeta, ali najvažniji je da ipak odeš liječniku. E kad to uradiš, pa ako ti kasnije bude potreban savjet dat ćemo ti ga koliko znamo. Ali ti moraš liječniku. E sad u nekoj perspektivi ako bude potrebna tebi ili bilo kome operacija, ima nas nekoliko koji smo to prošli, pa da ne bi se brinuo i za svaku sitnicu uspaničeno zvao liječnika, dat ćemo ti savjete, ako to znamo i možemo. Znači idi odmah liječniku i znat ćeš na čemu si. Ovo ovako je sve napamet dijagnoza. Niti smo liječnici niti mi to znamo kako oni znaju, ali svoja iskustva ćemo svi podijeliti da bi drugima bilo lakše. Eto sretno i tebi i svim ostalima...:)

kawavulcan
11.01.2012., 10:58
pozzz...po owom swemu procitanom ne nalazim swoj problem pa molim za pomoc do odlaska ljekaru..skuzio sam da je u pitanju unutarnji hemoroid koji se spusta ka dole prilikom pritiska..medjutim nemam nikakwih drugih problema krw bolowi swrab ..nish pa ...

hrvoje dr.
11.01.2012., 16:20
p.s.
svima Lijep pozdrav
Odlično,zbilja krasno, vi tek sada navodite da bolujete od upalne bolesti crijeva tj. UC-a.
Perianalna manifestacija/komplikacija osnovne bolesti(UC) je rijeđa,za razliku od mb. Chron.
Dakle kod vas se radi o intestinalnoj komplikaciji UC. Prije svega potrebno je osnovnu bolesti izregulirati,a ne samo liječiti njezine komplikacije.

Francesca
12.01.2012., 23:46
U potpunosti te razumijem i suosjećam. Zvala sam svog ginekologa jer imam iste probleme a trudnica sam, rekao je nek izmjenjujem toplo-hladne obloge i da mogu koristiti sve kreme osim onih s kortikosteroidima. Meni je najbolje ležati na boku s hladnim oblogom, te povremeno namazat Faktu kremom. Svako jutro popijem 1,5 dl jogurta s 3 žličice uditnjenih lanenih sjemenki da barem omekša stolicu pa da nije toliko dugotrajna agonija wc-a. Topla kupka donosi olakšanje ali samo kad si u njoj, kasnije je još gore pa je izbjegavaj. I u mom prošlom postu sam pisala o neobičnom i neugodnom pripomoćku ali mislim da i on donekle pomaže jer djeluje kao hladni oboh iznutra a i proširi crijevo pa je stolici olakšan izlaz. Vjerujem da će ti se povući i da nećeš morat na operaciju. Sretno!

I ja sam trudnica i luda sam vec tjedan dana
Kaj je najgore imam svaki dan urednu fino mekanu stolicu i nemam pri praznjenju nikakvih tegoba, cak ni sat dva nakon stolice a onda krece pecenje za poludit
Prvo sam mazala hemopropinom a od subote faktu kremom i iznutra i izvana i to nista ne pomaze
5-6 sati akon wc se pocne smirivati i ujutro kao da nista nije bilo, sve do nove stolice predvecer
Luda sam vise :503:

Francesca
14.01.2012., 20:24
I ja sam trudnica i luda sam vec tjedan dana
Kaj je najgore imam svaki dan urednu fino mekanu stolicu i nemam pri praznjenju nikakvih tegoba, cak ni sat dva nakon stolice a onda krece pecenje za poludit
Prvo sam mazala hemopropinom a od subote faktu kremom i iznutra i izvana i to nista ne pomaze
5-6 sati akon wc se pocne smirivati i ujutro kao da nista nije bilo, sve do nove stolice predvecer
Luda sam vise :503:

Vidim nitko nista pa da ja nekome pomognem - spasile su me maramice za hemeroide i mast Proktal :s

Bila boja
16.01.2012., 12:11
Moja mama (69 godina) ima velikih problema sa unutarnjim hemoroidima pa me zanima da li imate iskustva sa Pilex mast?

Lesli Eldridž
16.01.2012., 20:04
Meni to nije nikako pomoglo. Ama baš nikako, ali to je već bilo kad sam bio zreo za operaciju. Ranije to nisam koristio, i sumnjam da pomaže...

anonimna123
17.01.2012., 08:59
vec duze vrijeme imam problema sa time. isprobala sam nekoliko krema, ali nema pomaka. jednostavno sam luda vise i neda mi se vise isprobavat sa kremama i kremicama. neznam od kud da krenem. :503:

Lesli Eldridž
17.01.2012., 12:50
Probaj Lidoproct. A da odeš liječniku...?:mig:

Daisy28
18.01.2012., 10:55
Meni to nije nikako pomoglo. Ama baš nikako, ali to je već bilo kad sam bio zreo za operaciju. Ranije to nisam koristio, i sumnjam da pomaže...

Kojeg stupnja su ti bili hemeroidi? To za operativno liječenje - III ili IV stupanj zar ne?

Da li se hemeroidi prvog stupnja mogu izliječiti konzervativno tj. jel se mogu povući ako se sredi prehrana i koriste preparati za ublažavanje simptoma?

Lesli Eldridž
18.01.2012., 20:00
Kojeg stupnja su ti bili hemeroidi? To za operativno liječenje - III ili IV stupanj zar ne?

Da li se hemeroidi prvog stupnja mogu izliječiti konzervativno tj. jel se mogu povući ako se sredi prehrana i koriste preparati za ublažavanje simptoma?Kod mene su bili najteži slučaj, znači 4. Prvi i drugi se mogu povući, pa i treći donekle, ali četvrti nikako i onda je operativna metoda neizbježna-kad tad. E prvi stupanj nije kritičan. Kažu da gotovo 80% ljudi nekad u životu imaju problema sa hemoroidalnim šuljevima. Ako je prvi stupanj onda to nije kritično i može se konzervativno djelovati na njih, ali se NE MOGU izliječiti već zaliječiti. Ko je discipliniran i ima pravilnu ishranu i sređen život na tome i ostaje, ali ako se vrate, onda oni sa godinama progresivno napreduju. Kada ljudi reagiraju na način da odu liječniku, obično je već kasno i dođe se do četvrtog stupnja i operacija rekonstrukcije analnog dijela je neophodna. Često se dešavaju i komplikacije. Jedna od njih je da se nakon dugo, dugo vremena dobiju i polipi. A polipi su zajebani jer mogu biti i zločudnog karaktera (obično to nisu, ali sa povećavanjem tih TUMORA moguće je i da postanu zločudni). E ja sam dobro prošao jer su bili dobročudni. E ako se i ne odstrane svi, mali se čak mogu i povuči. Velike je obavezno odstraniti zbog velikog potencijala da postanu zločudni i tada vode u rak debelog crijeva. Dug je put do toga, ali ipak treba na vrijeme reagirati. Najvažnije je znati da se prvi stupanj hemoroida na tome može i zaustaviti ili eventualno mogu doći do drugog stupnja. Sa takvim hemoroidima se još i da živjeti i većina ljudi proživi život bez nekih strašnih komplikacija. Važno je napomenuti da se konzervativnim metodama odnosno mazanjem kremama NE MOGU izliječiti hemoroidi,već samo zaliječiti, a za potpuno izliječenje je savršena DG HAL RAR metoda kada se uništavaju krvni sudovi koji napajaju hemoroide. To je konačno rješenje i metoda nije tako invazivna. U početnom stadiju gotovo da i nema postoperativnih poteškoća i poslije par dana sve je gotovo. Zato jeste najbolje odmah ih srediti DG HAL RAR metodom i nema više brige, nema komplikacija. Ali to gotovo niko ne radi, već kako i napisah kad problemi eskaliraju i kad život postane gotovo nemoguć, pa i kad život dođe u pitanje zbog komplikacija, onda kuku-lele svi idemo liječniku. A da sam samo to znao i da sam ranije otišao... Doduše kako sam ja dvije decenije patio od hemoroida tada (prije 20 godina) nije ni bila u primjeni ova metoda. Zato svakome preporučujem DG HAL RAR metodu još na početku, jer prema riječima stručnjaka u startu se zaobiđu komplikacije. Danas sam ja novi čovjek. Sjedim, hodam, radim, vozim u komadu i po 800 km, odnosno u autu u komadu presjedim više od 1200 km (18 sati vožnje) i nemam nikakvih posljedica i problema.

Excalibur!
18.01.2012., 20:06
Kako se određuju stupnjevi?

Lesli Eldridž
18.01.2012., 20:19
Hmmm, to će hrvoje bolje objasniti, ali čitao sam o tome, a i profesor mi je pričao o tome nakon operacije kada sam se osovio na noge, a on sjeo u divnu kožnu garnituru u apartmanu u kojem sam nakon operacije boravio. Znači prvi stepen je da se samo malo osjete vani. Valjda se dobro sjećam. Drugi stepen je isto to samo malo izraženije. I jedni i drugi se mogu sami vratiti nakon što prođe upala. Treći stepen se izgleda već ne vraća, ali moguće je da ga hirurg vrati ubacivanjem unutra, ali ako se dobro sjećam ne uvijek. Četvrti stepen je već za operacije i ne može se vratiti ništa unutra. Čekaj da provjerim da malo progooglam...

@Excalibur evo našao sam i bio sam u pravu:
Sama hemoroidalna bolest nije kod svih ljudi jednaka. U pravilu su smetnje vezane uz opseg prolapsa unutrašnjih hemoroida. S obzirom na prolaps, imamo četiri stadija oboljenja. Kod prvog stadija hemoroidalni čvorovi su nešto uvećani, ali ne prolabiraju. Oni, međutim, mogu krvariti. Kod drugog stadija oboljenja hemoroidalni čvorovi prolabiraju kada se bolesnik napreže, kao npr. prilikom defekacije. Tada su hemoroidi vidljivi izvana. Po prestanku naprezanja, povuku se u analni kanal. Treći stadij hemoroidalne bolesti karakterizira prolaps koji je dugotrajan. Ponekad je potrebna manualna repozicija. Ipak se u većini slučajeva povlače tijekom spavanja. Zato bi bolesnicima bilo preporučljivo obavljanje nužde u večernjim satima. Hemoroidi četvrtog stupnja predstavljaju terminalnu fazu oboljenja. Čvorovi su stalno prolabirani zbog izrazitog venskog zastoja. Ne mogu se manualno reponirati, a vrlo se često zakompliciraju krvarenjem, uklještenjem i upalom.

Na ovome mjestu treba naglasiti da su unutrašnji hemoroidi najčešći razlog krvarenja iz analnog kanala. Krvarenje je simptom i drugih oboljenja anorektuma, i benignih, i malignih. Svakog bolesnika trebalo bi po krvarenju podvrgnuti proktološkom pregledu (digitorektalni pregled, rektosigmoidoskopija), a ako je stariji od 45 godina, i irigografiji, odnosno kolonoskopiji.http://www.zzjzpgz.hr/nzl/6/hemoroidi.htm

colin
23.01.2012., 11:21
Poštovani,
opet ja, izgleda da se kod mene radi o analnoj fistuli, ima li tko iskustva i preporuku za kirurge u Zagrebu,
ima li tko iskustva sa Dr. Lastrićem ili sa Dr. Fila.. unaprijed zahvaljujem

Poladva
23.01.2012., 13:40
Pozdrav
Koliko traje oporavak nakon operacije fistule i hemeroida? Pročitao sam ovdje zadnih 20 strana, vidim da ima različitih tehnika, svaka klinika hvali svoju kao najbolju, slijedeći dan si kao radno sposoban, blabla.... a sa druge strane imam par poznanika koji su bili na operaciji (ne znam kojom tehnikom) i trpili i do mjesec dana nesnosne bolove. Dakle, molim one koji su to obavili da opišu svoja iskustva nakon operacije

Lesli Eldridž
23.01.2012., 19:05
Pozdrav
Koliko traje oporavak nakon operacije fistule i hemeroida? Pročitao sam ovdje zadnih 20 strana, vidim da ima različitih tehnika, svaka klinika hvali svoju kao najbolju, slijedeći dan si kao radno sposoban, blabla.... a sa druge strane imam par poznanika koji su bili na operaciji (ne znam kojom tehnikom) i trpili i do mjesec dana nesnosne bolove. Dakle, molim one koji su to obavili da opišu svoja iskustva nakon operacije

Hajde nađi moje stare postove od marta, aprila i maja, pa do juna. Znači tamo sam sve opisao. Uglavnom nisam mogao sjediti 45 dana. Najlakše ćeš naći ako tražiš moje ime na onom ukupnom broju svih nas koji smo se javljali. Onda klikneš na Lesli Eldridž odnosno na broj koji označava koliko imam postova. Imaš sve postove na ovoj temi. Pa čitaj kako je sve bilo...:)

sway
24.01.2012., 21:29
Molim vas preporuku za proktologa! bila sam u poliklinici sunca ali bih htjela čuti i dr mišljenje a ne znam kojem doc da se obratim!?! :ne zna:
hvala!

dreamland
24.01.2012., 21:36
Molim vas preporuku za proktologa! bila sam u poliklinici sunca ali bih htjela čuti i dr mišljenje a ne znam kojem doc da se obratim!?! :ne zna:
hvala!

Dr. Ivanović i dr. Kocman iz KB Merkur. :)

colin
26.01.2012., 18:36
Poštovani,
opet ja, izgleda da se kod mene radi o analnoj fistuli, ima li tko iskustva i preporuku za kirurge u Zagrebu,
ima li tko iskustva sa Dr. Lastrićem ili sa Dr. Fila.. unaprijed zahvaljujem

spoznaja da sam dobio fistule vise me je nego sokirala, (prist sa male dvije rupice kao od igle)
preko hitnog prijema opet sam zaprimljen na kirurgiju, jedina sreca u nesreci je ta da se perianalni apsces sam otvorio pa nije bilo potrebe za kirurskim zahvatom...jos kako je to on malo pogurao prstom, sada "tece kao slap"

TH - kupke u blagoj otopini hipermangana 2X dnevno, kntrola kod digestivnog kirurga

Svima lijep pozdrav

p.s.
Ima li tko savjet kako dalje i sto me ocekuje?

maarko111
03.02.2012., 16:19
imam unutarnje hemoroide već par godina. od problema sam do sada imao ponekad krvarenje i pečenje prilikom nužde. u zadnje vrijeme (pola godine) se nepravilno hranim i uglavnom imam tvrde stolice, a i sjedim na wc po pola sata i više. jučer nakon nužde sam osjetio bol kod anusa ali nisam obraćao pažnju. danas me isto boljelo pa sam pogledao- i fak. vidim sa strane anusa da mi je hemoroid iskočio i da me to boli. probao sam ga vratiti unutra ali nejde. bol nije jaka ali je neugodna i sve se bojim što će biti kad me stisne. nisam bio kod doktora, pogledala mi je teta(medicinska sestra) i rekla da ne izgleda kao da je skroz iskočio jer je na samom izlazu (rubu anusa) i da to nije ništa strašno jer i njoj svako malo iskoči???
tako da sada mažem sa faktu i ne krećem se kao što mi je i rekla.
ALI- čitam po netu da kad unutarnji izađu van da moram na operaciju?
pa me zanima dal ima mogučćnost da se zaliječi(bar vrati unutra) ako promjenim prehranu ili počnem koristiti neke lijekove( nisam prakticirao ništa od toga jer nisam ni imao većih tegoba osim krvarenja koja uglavnom nisu bolna).
molim iskusnije za savjet

petra1304
03.02.2012., 19:05
Evo da i ja napisem nesto na ovu temu! Imala sam velikih problem sa hem, prolapsom, krvarenjima i ostalim stvarima koje idu uz hem! Prije 2 dana sam se operirala u bolnici Merkur kod dr.Ivanovica! Mogu reci sve najbolje o njemu i osoblju bolnice! Bolovi su prvi dan bili uzasni, ali sam primala injekcije tako da sada 2 dan nakon operacije sam ok! Cak sam dan nakon operacije odmah otputovala iz zg za split (ne bih nikom preporucila, ali eto jesam)! Prvu stolicu nisam imala, tako da o tome nemam sta reci! Ako kome trebaju ikakve info, pitajte! Lijepi pozdrav

maarko111
04.02.2012., 16:34
nitko nezna dal je to hitno za operaciju ili mogi probat neku alternativu?

hrvoje dr.
04.02.2012., 16:44
nitko nezna dal je to hitno za operaciju ili mogi probat neku alternativu?
Odakle da znam sa daljine?
No najvjerojatnije nije.
Mazati sa Faktu,piti puno tekućine eventualno uzeti Dulcolax ili Portalak ako je stolica baš jako tvrda.
Javiti se svom liječniku.

SHAMANN
04.02.2012., 17:28
Ima li netko iskustva sa poliklinikom Arithera koja se reklamira ovdje na forumu ?
Vidim da su cijene dosta visoke, no zanima me kakva su iskustva i rezultati.

draga Kirsti,evo ja sam bila sad u utorak u Aritheri na D-hal&RAR zahvatu,koji by the way košta 10.000 kn,s tim da napomenem da sam prošle godine u roku 4mj. bila na tri klasične operacije hemića po Morgan-Milligan metodi (to ti govori sve o stanju u kojem sam bila) i ne želim te uplašiti,ali za te novce mislim da se ponašaju malo neodgovorno prema pacijentima-lako za mene koja sam prošla već tri op. pa znam već napamet kako se ponašati prije i poslije op. ali za nekoga tko ide prvi puta i uplašen je...nitko ti ništa neće objasniti ako sam ne pitaš,a ja sam danas pisala mail svom operateru jer sam jako nezadovoljna kako mi izgleda rektum čija je sluznica inače bila sva ispala van i obećali su mi to riješiti,a izgleda isto kao prije.da ne spominjem da ni nakon 5 dana nemam stolicu a isprobala sam sve što su mi dozvolili(ricinusovo ulje,suhe šljive...)čak sam mu napisla da uopće nemam osjećaj da sam bila na op.da nema bolova.vjerojatno sam isfrustrirana i očajna nakon toliko muke,ali moj savjet svima je,na koji god zahvat se odlučili-DOBRO SE INFORMIRAJTE I PITAJTE LJUDE KOJI SU TO PROŠLI KAKO IM JE.svjesna sam da za ništa danas nema garancije,ali svejedno....pozdrav svima

maarko111
04.02.2012., 17:49
Odakle da znam sa daljine?
No najvjerojatnije nije.
Mazati sa Faktu,piti puno tekućine eventualno uzeti Dulcolax ili Portalak ako je stolica baš jako tvrda.
Javiti se svom liječniku.

hvala na odgovoru. znam da je glupo tako nešto pitati preko foruma i ići ću doktoru idući tjedan. ja imam dijagnozu unutarnjih hemoroida, ponekad su znali boljeti, peči itd. ali nikad prije mi nije izašao van pa nisam niti nešto guglao prije. a sad kad guglam svugdje piše da je to 4. faza i da nema druge osim operacije pa sam se malo preplašio. mirujem jučer i danas cijeli dan i mažem se sa faktu i zanima me da li se može to povući unutra( ne sad meni, znam da nitko ne vidi moje stanje, nego me zanima općenito). malo se bojim operacije, ali još više je gadno što u ponedjeljak počinjem raditi nakon dugog traženja posla i sumnjam da si mnogu priuštiti bolovanje(a kolko čitam o operacijama oporavak je duži).

hrvoje dr.
04.02.2012., 18:12
hvala na odgovoru. znam da je glupo tako nešto pitati preko foruma i ići ću doktoru idući tjedan. ja imam dijagnozu unutarnjih hemoroida, ponekad su znali boljeti, peči itd. ali nikad prije mi nije izašao van pa nisam niti nešto guglao prije. a sad kad guglam svugdje piše da je to 4. faza i da nema druge osim operacije pa sam se malo preplašio. mirujem jučer i danas cijeli dan i mažem se sa faktu i zanima me da li se može to povući unutra( ne sad meni, znam da nitko ne vidi moje stanje, nego me zanima općenito). malo se bojim operacije, ali još više je gadno što u ponedjeljak počinjem raditi nakon dugog traženja posla i sumnjam da si mnogu priuštiti bolovanje(a kolko čitam o operacijama oporavak je duži).
Ha gledajte svojim stilom života si sami pogoršavate već ono što sami znate (navodite da otprije imate dg.,,te da se nepravilno hranite i imate tvrde stolice)
A jeli se "vratio unutra" ili i dalje" viri"

maarko111
04.02.2012., 18:34
Ha gledajte svojim stilom života si sami pogoršavate već ono što sami znate (navodite da otprije imate dg.,,te da se nepravilno hranite i imate tvrde stolice)

nije se vratio unutra,provjerio sam prije par sati. to me je počelo boljeti prekjučer nakon obavljanja nužde, jučer ujutro sam pogledao i mirovao. danas isto mirujem i boli me nešto manje. bol koju navodim nije nešto jako, više kao neugodni osjećaj koji ovisi o mojim pokretima i položaju tijela. kada mirujem, ne boli

Daisy28
04.02.2012., 18:35
Ne znam kome je uopce taj Faktu pomogao. Marko, kupi Prokten mast i Detralex tablete. Piju se 2x1 ili cak i 3 dnevno. Ne ide na recept, mozes kupiti u slobodnoj prodaji. Ali definitvno odi kod proktologa.

maarko111
04.02.2012., 18:38

ovo za stil života ste u pravu, nisam imao nekih većih tegoba unatrag godinu dana, osim povremenih tragova krvi pa sam nažalost zanemario

Lesli Eldridž
04.02.2012., 20:11
draga Kirsti,evo ja sam bila sad u utorak u Aritheri na D-hal&RAR zahvatu,koji by the way košta 10.000 kn,s tim da napomenem da sam prošle godine u roku 4mj. bila na tri klasične operacije hemića po Morgan-Milligan metodi (to ti govori sve o stanju u kojem sam bila) i ne želim te uplašiti,ali za te novce mislim da se ponašaju malo neodgovorno prema pacijentima-lako za mene koja sam prošla već tri op. pa znam već napamet kako se ponašati prije i poslije op. ali za nekoga tko ide prvi puta i uplašen je...nitko ti ništa neće objasniti ako sam ne pitaš,a ja sam danas pisala mail svom operateru jer sam jako nezadovoljna kako mi izgleda rektum čija je sluznica inače bila sva ispala van i obećali su mi to riješiti,a izgleda isto kao prije.da ne spominjem da ni nakon 5 dana nemam stolicu a isprobala sam sve što su mi dozvolili(ricinusovo ulje,suhe šljive...)čak sam mu napisla da uopće nemam osjećaj da sam bila na op.da nema bolova.vjerojatno sam isfrustrirana i očajna nakon toliko muke,ali moj savjet svima je,na koji god zahvat se odlučili-DOBRO SE INFORMIRAJTE I PITAJTE LJUDE KOJI SU TO PROŠLI KAKO IM JE.svjesna sam da za ništa danas nema garancije,ali svejedno....pozdrav svima
Auuu, šta je to?:eek: Kako je moguće da je ispalo vani? To onda nije operacija urađena kako treba... Nelogično mi je to što pišeš da nema bolova, kao da nisi bila na operaciji.:confused: Ja sam bio na operaciji prije skoro 11mjeseci i sve je super. Više nikada nije bilo problema. Ali postoperativni period nakon potpune rekontrukcije analne oblasti je bio težak i dugačak-nema sjedenja 45 dana. To da po Milligan-Morganu ne uspijeva jasno mi je. To je lošija metoda kod koje se stalno vraćaju hemoroidi...

dreamland
05.02.2012., 15:03
Evo da i ja napisem nesto na ovu temu! Imala sam velikih problem sa hem, prolapsom, krvarenjima i ostalim stvarima koje idu uz hem! Prije 2 dana sam se operirala u bolnici Merkur kod dr.Ivanovica! Mogu reci sve najbolje o njemu i osoblju bolnice! Bolovi su prvi dan bili uzasni, ali sam primala injekcije tako da sada 2 dan nakon operacije sam ok! Cak sam dan nakon operacije odmah otputovala iz zg za split (ne bih nikom preporucila, ali eto jesam)! Prvu stolicu nisam imala, tako da o tome nemam sta reci! Ako kome trebaju ikakve info, pitajte! Lijepi pozdrav

Super! Baš mi je drago da si zadovoljna s dr. Ivanovićem i osobljem gore! :)
Možda samo da još kažeš koliko dugo si čekala na red na operaciju, jer dosta ljudi to zanima (pitaju me preko privatnih poruka), a ja ne znam. Prošle godine se čekalo otprilike dva mjeseca.

Ovo zaista zvuči loše. :(
U Leptiru dg hal rar košta 8 000 kn, s tim da dr. obavlja i po dva zahvata odjednom po cijeni jednog, osoblje je toliko ljubazno i brižno da je to za ne povjerovati i stvarno te maze i paze čitavo vrijeme, a dr. I u detalje objasni sve što ga se pita i više i još je svima na raspologanju tijekom oporavka (ako ga se treba).
Dakle, ako ste iz Zagreba, mislim da je najbolji izbor KB Merkur (dr. Ivanović i dr. Kocman) ili poliklinika Leptir (dr. Ivanović).
I još jednom, koristite intuiciju na prvom razgovoru s liječnikom, ako vam ne sjedne i ako izađete iz ordinacije, a da se osjećate loše i ustrašeno, bježite, to nije dr. za vas, to govorim iz osobnog iskustva.
I idite ako treba i na sto pregleda, sve dok ne pronađete liječnika koji vam ulijeva povjerenje i koji se trudi da vam sve objasni, hvala Bogu, ima i takvih. :top:

SHAMANN, ja bih na tvom mjestu otišla makar na pregled kod drugog liječnika, jer ako ti je ovaj nešto zeznuo, vjeruj mi da su velike šanse da ti to nikad ne prizna, može te dugo zavlačiti.
Nažalost, bilo je i takvih priča na forumu. :(

anonimna123
06.02.2012., 13:11
sada su vec naporni postali ti hemeroidi. mazala sam sa Faktu mast i sa Protect kremom, ali nista. prilikom stolice, primjetim krv, svrbe. kaj sad? doktoru? proktologu?

hrvoje dr.
06.02.2012., 15:14
nije se vratio unutra,provjerio sam prije par sati. to me je počelo boljeti prekjučer nakon obavljanja nužde, jučer ujutro sam pogledao i mirovao. danas isto mirujem i boli me nešto manje. bol koju navodim nije nešto jako, više kao neugodni osjećaj koji ovisi o mojim pokretima i položaju tijela. kada mirujem, ne boli
Treba vidjeti situaciju,najbolje kod proktologa.

sada su vec naporni postali ti hemeroidi. mazala sam sa Faktu mast i sa Protect kremom, ali nista. prilikom stolice, primjetim krv, svrbe. kaj sad? doktoru? proktologu?
Da,kod proktologa.

anonimna123
06.02.2012., 16:32
Treba vidjeti situaciju,najbolje kod proktologa.

Da,kod proktologa.

operacija? :(

lepihari
06.02.2012., 18:26
Znate li ko je najbolji hirurg u Zagrebu koji radi operaciju hemeroida najmodernijim nacinom, DG-HAL zahvat?

Daisy28
06.02.2012., 18:42
operacija? :(

Prvo i najvaznije pitanje: kako se hranis? Prvo treba sredit prehranu. Druga stvar - higijena podrucja. To ti pise na temi, samo treba malo si dat truda i prelistat.
Taj Faktu je pravo smece. Uzmi Prokten mast. Kupi detralex tablete. Al definitvno otici kod proktologa. Hemeroidi 3 i 4tog stupnja su za operaciju. Nemoj se plasit pregleda.

Lesli Eldridž
06.02.2012., 18:50
sada su vec naporni postali ti hemeroidi. mazala sam sa Faktu mast i sa Protect kremom, ali nista. prilikom stolice, primjetim krv, svrbe. kaj sad? doktoru? proktologu?Uzmi Lidoproct. I otiđi liječniku obavezno. Higijena se podrazumijeva, ali pozitivno je što te ne bole već svrbe...

Daisy28
11.02.2012., 09:34
mene zanima jel netko bio na sklerozaciji i kakva su mu iskustva? I kakva je to kemijska tvar koju ti ubrizgaju?

petra1304
21.02.2012., 23:52
imam unutarnje hemoroide već par godina. od problema sam do sada imao ponekad krvarenje i pečenje prilikom nužde. u zadnje vrijeme (pola godine) se nepravilno hranim i uglavnom imam tvrde stolice, a i sjedim na wc po pola sata i više. jučer nakon nužde sam osjetio bol kod anusa ali nisam obraćao pažnju. danas me isto boljelo pa sam pogledao- i fak. vidim sa strane anusa da mi je hemoroid iskočio i da me to boli. probao sam ga vratiti unutra ali nejde. bol nije jaka ali je neugodna i sve se bojim što će biti kad me stisne. nisam bio kod doktora, pogledala mi je teta(medicinska sestra) i rekla da ne izgleda kao da je skroz iskočio jer je na samom izlazu (rubu anusa) i da to nije ništa strašno jer i njoj svako malo iskoči???
tako da sada mažem sa faktu i ne krećem se kao što mi je i rekla.
ALI- čitam po netu da kad unutarnji izađu van da moram na operaciju?
pa me zanima dal ima mogučćnost da se zaliječi(bar vrati unutra) ako promjenim prehranu ili počnem koristiti neke lijekove( nisam prakticirao ništa od toga jer nisam ni imao većih tegoba osim krvarenja koja uglavnom nisu bolna).
molim iskusnije za savjet

Jedini pametan savijet koji ti netko na forumu moze dati je da odes na pregled! Pregled je vise nelagodan u smislu neugodnog polozaja i slicno, nego bolan! Cak i kad su ti hem upaljeni nema boli! Oporavak od operacije nije dug! Ja sam nakon tjedan dana bila dobro, nakon 2 tjedna mozes na posao!

petra1304
21.02.2012., 23:57

Ja sam prosla sa svim tim muku! Masti su jednokratna pomoc, ublazit ce ti simptome ali nece ukloniti hem! Higijena- ja sam se prala nakon svakog odlaska na wc uz tusiranje 2 puta dnevno! Krvarila sam ko iz kabla! Odu kirurgu na rektoskopiju! Nije ti to nista strasno! Mislim da nema vece panicarke od mene! Kad ti kazem da nije strasno, uistinu nije! Malo je nelagodno jer se radi o takvom mjestu, ali... Prezivis sram od 10 sek koliko traje pregled!

petra1304
22.02.2012., 00:02
Uglavnom, na pregledu sam bila sredinom 12 mjesca, u Splitu sam napravila sve potrebne nalaze, faksiala ih u bolnicu Merkur i dobila datum 31.01! Taj dan dodjes u bolnicu, dobijes pripremu za operaciju, sestre ti objasne kako i kada uzet ve sto ti daju i odes doma! Sutradan si na operaciji, tu noc prespavas u bolnici i ujutro ides doma! Najteze od svega je mislim priprema za operaciju! Bolovi nakon operacije su bili jaci! Ali u bolnici dobijes injekcije svako 5 sati, tj kad je zatrazis! Ako trebate jos koju info, pitajte!

Lesli Eldridž
22.02.2012., 17:29
Jedini pametan savijet koji ti netko na forumu moze dati je da odes na pregled! Pregled je vise nelagodan u smislu neugodnog polozaja i slicno, nego bolan! Cak i kad su ti hem upaljeni nema boli! Oporavak od operacije nije dug! Ja sam nakon tjedan dana bila dobro, nakon 2 tjedna mozes na posao!To da ne boli kad su upaljeni nije baš tačno. Kad je upaljeno ne može se ni dohvatiti, a ne pregledati. I baš da je nakon dvije sedmice sve gotovo isto ne mora da bude tačno. To je kod lakših slučajeva...

petra1304
22.02.2012., 18:32
To da ne boli kad su upaljeni nije baš tačno. Kad je upaljeno ne može se ni dohvatiti, a ne pregledati. I baš da je nakon dvije sedmice sve gotovo isto ne mora da bude tačno. To je kod lakših slučajeva...

Ja sam isla na rektoskopiju 2 puta sa upaljenim hem i oba puta su mi prije rektoskopije ujutro prokrvarili! Ali svi smo individualni! A to sto govoris za operaciju hal rat metodom nije tocno! Kolega mi je jutro nakon operacije sam vozio iz zagreba za split i 5 dan nakon operacije je bio na poslu! Ja sam osobno bila pod injekcijama dan i pol! Nakon toga vise nije bilo nikakvih bolova! Ne znam sto smatras laksim slucajem, ali ja sam operirala hem u 3. stupnju! Pa sada... Svi su ljudi drugaciji, drugaciji je i stupanj boli i sama bolest!

Lesli Eldridž
22.02.2012., 18:56
Ja sam isla na rektoskopiju 2 puta sa upaljenim hem i oba puta su mi prije rektoskopije ujutro prokrvarili! Ali svi smo individualni! A to sto govoris za operaciju hal rat metodom nije tocno! Kolega mi je jutro nakon operacije sam vozio iz zagreba za split i 5 dan nakon operacije je bio na poslu! Ja sam osobno bila pod injekcijama dan i pol! Nakon toga vise nije bilo nikakvih bolova! Ne znam sto smatras laksim slucajem, ali ja sam operirala hem u 3. stupnju! Pa sada... Svi su ljudi drugaciji, drugaciji je i stupanj boli i sama bolest!Hajd' se vrati malo unazad pa vidi šta sam sve napisao. Sama DG HAL RAR metoda operacije je bezbolna (kada su hemoroidi u početnom stadiju) Čak i treći stepen nije tako strašan, jer se mogu vratiti. Ali četvrti stepen je obavezan za operaciju i to hirurškom starom metodom. Rekonstrukcija anusa nije nimalo bezazlena i bezbolna stvar. Ako je sve u početnoj fazi onda praktično i nemaš oporavka. A glede vožnje, gle jedan je prije mene imao jednako tešku operaciju. Došao tip autom iz daleka. I nakon operacije sjeo u auto. Ovi u bolnici se krstili kad su vidjeli šta radi. A ja nisam smio sjediti 6 sedmica nakon operacije 4. stepena. Ne možeš tek tako napisati da je to tako jednostavno kao u tvome slučaju i slučaju tvoga prijatelja, pa ti sad vidi...

petra1304
22.02.2012., 19:21
Hajd' se vrati malo unazad pa vidi šta sam sve napisao. Sama DG HAL RAR metoda operacije je bezbolna (kada su hemoroidi u početnom stadiju) Čak i treći stepen nije tako strašan, jer se mogu vratiti. Ali četvrti stepen je obavezan za operaciju i to hirurškom starom metodom. Rekonstrukcija anusa nije nimalo bezazlena i bezbolna stvar. Ako je sve u početnoj fazi onda praktično i nemaš oporavka. A glede vožnje, gle jedan je prije mene imao jednako tešku operaciju. Došao tip autom iz daleka. I nakon operacije sjeo u auto. Ovi u bolnici se krstili kad su vidjeli šta radi. A ja nisam smio sjediti 6 sedmica nakon operacije 4. stepena. Ne možeš tek tako napisati da je to tako jednostavno kao u tvome slučaju i slučaju tvoga prijatelja, pa ti sad vidi...

Ma cekaj malo... Prvo se nisam dosla ovdje prepucavati s tobom, umanjivati bol koja ide sa ovim, niti hrabro ublazavati taj cijeli postupak jer sam se i sama bojala i bolilo me, ali tvrdim da se ljudi nemaju cega bojati! Ne kuzim zasto toliko strasis ljude koji su sami od sebe pod stresom od same bolesti! 2 dana boli i par tjedana oporavka su manja muka od svakodnevne boli upaljenih hem i sokova kad vidis svaki dan wc skoljku punu krvi. A drugo, vidim da si operiran starom metodom! Ja govorim o hal rar metodi koja je naravno puno laksa!
Citajuci sve postove po forumu, nisam jednostavno vise znala sto ocekivati! Svak ima svoju pricu i svoje iskustvo! Prema tome...

Lesli Eldridž
22.02.2012., 19:34
Ma cekaj malo... Prvo se nisam dosla ovdje prepucavati s tobom, umanjivati bol koja ide sa ovim, niti hrabro ublazavati taj cijeli postupak jer sam se i sama bojala i bolilo me, ali tvrdim da se ljudi nemaju cega bojati! Ne kuzim zasto toliko strasis ljude koji su sami od sebe pod stresom od same bolesti! 2 dana boli i par tjedana oporavka su manja muka od svakodnevne boli upaljenih hem i sokova kad vidis svaki dan wc skoljku punu krvi. A drugo, vidim da si operiran starom metodom! Ja govorim o hal rar metodi koja je naravno puno laksa!
Citajuci sve postove po forumu, nisam jednostavno vise znala sto ocekivati! Svak ima svoju pricu i svoje iskustvo! Prema tome...Ma kakvo bona prepucavanje, samo tvrdim da nisi čitala moje postove. Sve sam objasnio, kako i zašto. Ja sam operisan DG HAL RAR metodom uz rekonstrukciju anusa hirurškim putem jer se radilo o 4. stepenu. Nikako ne strašim ljude, n puta sam napisao da treba odmah ići liječniku i sve riješti DG HAL RAR metodom. Znači kada se radi o početnom stadiju nema nikakvih problema. Pa meni je profesor pričao za tipa koji je operisan u početnom stadiju DG HAL RAR metodom koja nije invazivna. I nakon 4 dana čovjek igrao nogomet. E ako se zaglavi kao ja kad ljudi obično dođu u najgorem stadiju onda ne treba očekivati brz oporavak. Ali sve je lakše nego trpiti. Naglašavam da su muke nakon operacije puno, puno manje od muka prije operacije. E sad kako će ko proči stvar je slučaja i odgovornosti za vlastito zdravlje. Uglavnom da rezimiram-svaka rekonstrukcija analne oblasti je izuzetno bolna i teška, a DG HAL RAR je najbolja metoda, naročito u početnom stadiju kada nema puno posla za hirurga da radi klasičnom metodom. Znači kod mene je bila kombinacija...

petra1304
22.02.2012., 20:42
Slazem se da je tvoja situacija neusporediva sa mojom! I stvarno mi je zao zbog svega sto si prosao!

anonimna123
23.02.2012., 19:00
bila ja kod doktora i dobila taj gel i cepice, a najbolja vijest - nije nista opasnoga, samo ako je imao tko iskustva sa ovim gelom. koliko se to puta nanosi dan?

Daisy28
23.02.2012., 19:07
bila ja kod doktora i dobila taj gel i cepice, a najbolja vijest - nije nista opasnoga, samo ako je imao tko iskustva sa ovim gelom. koliko se to puta nanosi dan?

Koji gel i koji cepici? Mislim, ima tih proizvoda kolko hoces.