View Full Version : Bol u uhu (otalgija) / bol u predjelu uha
ma ja sam
27.07.2003., 12:23
Ovakvo je stanje nakon par tjedana kupali smo se frendovi i ja u bazenu i vjerovatno mi je usla voda u uho i puho je vjetar, te me nakon par dana pocelo bolit uho. oso sam kod doktora a on mi je dao neke kapi od kojih me nije prestalo boljet, nego me jos sve vise i jace boljelo. ponovo sam posjetio doktora koji mi je zatim dao antibiotik Sumamed te me od njega uskoro prestalo boljeti. No sada prije par dana ponovo me polako pocinje boljeti i bojim se da ce me ponovo uhvatiti velika bol, nisam isao doktoru. Vjerujem da mi se valjda obnovilo od propuha na poslu. Mama mi je dala neki babski lijek (neka biljka koja raste na krovovima) kao da to trebam cijedit u uho i da ce prestati boljeti sigurno, no nevjerujem. Neki mi savjetuju da idem na ispiranje uha, no stvarno neznam. Ako imate kakav savjet molim vas da mi pomognete.
Ne odugovlači s timne jer se možeš gadno zeznut nego odmah odi specijalisti!!!
Ps
I dok ne odeš specijalisti kapaj si ono što ti je mama dala. Meni je pomoglo...
ma ja sam
28.07.2003., 11:13
otiso sam specijalistu i on mi je prvo stavio hidrogen neki, pa mi je zatim procistio uho s toplom vodom. prestalo me boliti ali neznam dali sam jos na jutarnjoj tableti. dao mi je hidrogen da kapam u uho. ljudi dali ce mi to pomoci??????:confused: :confused: :confused: :s :s :s
A kažeš da te prestalo boliti nakon uporabe Sumameda. Ako je tako, može biti da je postojala neka infekcija koju je taj antibiotik na kratko uklonuo. Vjerovatno nisi pio antibiotik kako ti je doktor rekao pa se infekcija vratila ako je uopće postojala. Kod terapije antibioticima jako je bitno da se piju točno kako je propisano i dovoljno dugo, inače imamo samo kontraefekt. U jednu ruku bakterije se ponovno množe, a u drugu, postaju rezistentne na antibiotik.
Trebao bi otići otorinolaringologu da on pogleda ako postoji infekcija srednjeg uha. Infekcija srednjeg uha je jako opasna jer bakterije mogu između ostalog uzrokovati i meningitis.
A ako nemas infekciju onda je bol vjerovatno uzrokovana propuhom. Kloni se propuha.
ako si imo upalu uha, moze ti neko vrijeme ostati vrlo osjetljivo, pa se upala moze vracati, zato se sad malo pazi propuha, i sl.
ja sam prije nekoliko godina u zgb zaradila jaku upalu, i sad mi se nekad dogodi da me to uho strecne
ali otorinolaringolog kaze sve ok, samo se nekad inhalirati i zacepit usi i usta i naprviti ono kao da u usima pucne
Ja sam isto koristila hidrogen kod upale uha. On je antiseptik.
Koristila sam i antibiotik, Klavocin. Kod mene je kapanje uha trajalo neka dva tjedna.
A nevjerovatno je da se klavocin izdaje za svaku infekciju vezanu za uho, grlo, nos...ili su naši doktori zakržljali ili im je tako jednostavnije. Propišu lijek koji je penicilinaza rezistentan i šta ih briga, ne mogu faliti, o kojoj god bakteriji se radilo. :)
blondie_30
30.07.2003., 11:18
Idijot kaže:
A nevjerovatno je da se klavocin izdaje za svaku infekciju vezanu za uho, grlo, nos...ili su naši doktori zakržljali ili im je tako jednostavnije...
:D ma mislim da je razlog to kaj je jeftin... iako moj doc. preferira amoxil (kojeg je meni prepisao kad sma imala mononukleozu;a pise unutra da se ne smije davati kod mononukleoze) - but (!) u to vrijeme je amoxil kostao 16 kn; a sumamed npr. 250 kn ;) :rolleyes:
Ne znam, ne kuzim se u antibiotike, ali ja skoro uvijek dobijem Klavocin. Jel to lose?
blondie, normalno da ne dobijes Sumamed kao prvu liniju obrane...On je ipak za ozbiljnije stvari, nema smisla da se masovno daje jer to samo vodi rezistenciji bakterija.
blondie_30
30.07.2003., 14:28
lahor kaže:
blondie, normalno da ne dobijes Sumamed kao prvu liniju obrane...
ovisi o cemu se radi, zasto ne; ja sam sumamed tako i tako navela samo kao primjer; btw. mog doktora vecina pacjenata a i tete u obliznjoj apoteci zovu "dr. amoxil" :D
Dobro, to je vec simptomaticno....U biti amoxil je vrlo slican klavocinu, koliko ja znam.
blondie_30
30.07.2003., 14:36
lahor kaže:
Dobro, to je vec simptomaticno....U biti amoxil je vrlo slican klavocinu, koliko ja znam.
je; amoksil je zapravo klavocin + amoksicilin (but; kod npr. mononukleoze (koja se lako zamjeni sa "obicnom" upalom grla)klavocin nece napraviti nista lose ali amoxil hoce)
Pojma nemam...ima neka fora sa tom klavulonskom kiselinom. Bude na Idijot objasnio :)
Ja antibiotike nisam pila 7 godina pa se zaista ne sjecam uputstva i objasnjenja.
lahor kaže:
blondie, normalno da ne dobijes Sumamed kao prvu liniju obrane...
Vidish a ja sam pristalica "udarnih" tretmana, narochito za osobe koje nisu bolezhljive - ako za upalu grla koja me redovno napadne negdje u prosincu dobijem Sumamed, prodje za par dana i cijelu sam zimu mirna.
Ajde objasnit ću, da malo prospem svog znanja. :)
Ovako...antibiotici djeluju na četiri djela bakterijske stanice, na staničnu stijenku, na staničnu membranu, na sintezu proteina i na sintezu DNA.
Amoksicilin spada u skupinu aminopenicilina a svi penicilini djeluju na sintezu stanične stijenke bakterija tako da inhibiraju njezinu sintezu. Pošto bakterija više nema staničnu stijenku postaje osjetljiva na utjecaje našeg sustava i ugiba.
I sada, bakterije imaju plazmide i mogućnost mutiranja. Tako su neke bakterije postale sposobne stvoriti enzim penicilinazu koja inhibira djelovanje svih penicilina i tako oni postaju nedjelotvorni.
Klavulinska kiselina pak inhibira taj enzim(penicilinazu) pa onda amoksicilin(ili zaštićeno ime Amoxil) može ponovo radit svoju zadaću, inhibirati sintezu stanične stijenke bakterije.
A amoksicilin i klavulinska kiselina zajedno čine lijek Klavocin.
Valjda vam je sada barem malo jasnije zašto nevalja pretjerivati sa uporabom antibiotika. Bakterije postaju rezistentne brže nego što farmaceutske tvrtke uspijevaju producirati nove antibiotike.
Luv2Bounce
30.07.2003., 21:27
joj, uhobolja je definitivno medju najgorim bolim uopce!!
ima jedan domaci lijek za prvu ruku... kad sam imala nekih 10-11 godina sam dobila upalu uha i pocelo me navecer boljeti. baka, da bi mi ublazila bol, je napravila sljedece. zagrije se maslinovo ulje, i onda se vatica namoci u ulje i to se stavi u uho... malo po malo se to drzi unutra, "tapka", kak da kazem... onak, ulje da bude NE VRELO nego toplo zato se mora JAKO PAZIT da se ne stavi vatica ODMAH u uho, neg se malo saceka da se to jos malo ohladi... i ublazilo je bol na neko vrijeme. ali ipak smo u 3 ujutro isle na hitnu, jer me uzas bolilo... posto je to bilo davno, ne sjecam se detalja ali mislim da sam neki sirup bila dobila... uf, ne ponovilo se nikad vise. od tada ful pazim pri propuhu, u moru, itd.
Cuvarkuca - tu dosta pomaze. Biljka koja raste uglavnom na krovovima a da se uzgajat i u tegli.
Ukapati u uho nekolko kapi iz lista cuvarkuce... smiruje i hladi upalu uha.:)
ma ja sam
02.08.2003., 10:36
evo pa da se i ja javim. jos mi nije proslo. bio kod doktora, reko doktor upala vanjskog uha, dobio kapi,sada ne boli, ja sretan!!!
i najveci problem u svemu tome jest da sam ja alergican na penicilin!
dakle, inace imam oduvijek alergiju na pelud i svako proljece ista pjesma: peludna hunjavica, kihanje, upala sinusa...ove godine zateklo me nepripremljenu, uglavnom isla sam neki dan brat sparoge, peluda ko u prici, drugi dan pocela sam kihat ko blesava, sva sam se zacepila, sad me vec drugi dan rastura glava, a posebno me boli lijevo uho i cini mi se sinusi...nocas nisam mogla spavati od bolova, samo sam zavijala...sta mi je? sta da radim? doktor mi radi tek popodne...
(uzela sam claritine...da uzmem odmah i neki antibiotik?)
undercover
02.05.2005., 10:15
imas vjerojatno upalu sinusa
otidji do doktora po antibiotike, ali ih nemoj pit na svoju ruku
stavi si obavezno kapi u nos i u uho i probaj se inhalirat
atlantis
02.05.2005., 12:07
flixonase i inhaliraj ako vech ne mozesh s ronjenjem rijesiti to ...
E sad, mozda zvuci glupo, ali ja ti ne bih savjetovala antibiotik dok ne vidis sto je... mogu biti i gljivice koje obozavaju antibiotike..Srecno, i nadam se da si bila kod lijecnika pa da je ovaj savjet nepotreban .
MilkyWay
02.05.2005., 19:23
Ako te boli uho, onda je vjerojatno neka upala. Upala uha zna tako bolit da imaš osjećaj ko da ti netko pilom hoće otpilit pola glave. Samo analgetik, a ako trebaju antibiotici to prepusti svojem lječniku. On mora vidjeti koje si antibiotike eventualno uzimala u zadnje vrijeme i u skladu s tim propisati terapiju. Takva terapija se ne odabire nasumce i bezveze.
Natch kaže:
...nocas nisam mogla spavati od bolova, samo sam zavijala...sta mi je? sta da radim?
Ako primjetiš uz zavijanje i dlakavost, vrijeme je da se zapitaš tko to radi vukodlaka od tebe. :zubo:
evo lijevo se malo smirilo, al sad je pocelo desno zajebavat...jel moguce da je to od alergije??
Natch kaže:
evo lijevo se malo smirilo, al sad je pocelo desno zajebavat...jel moguce da je to od alergije??
Nemoguće! Uši ne bole od alergije baš kao što ne boli ni srce ni zub. Problem oko boli u ušima često je posljedica prebivanja na propuhu ili ronjenje na velikim dubinama, dakle ako si duboko zamišljena može doći do boli.:D :D
MilkyWay
03.05.2005., 08:45
I još nisi bila kod doktora? Upala srednjeg uha, garant.
Tihi-vz
04.09.2007., 16:41
help!
boli me uho od jučer popodne.
nisam bila na propuhu, nisam se s ničim ubola u uho, nisam sklona upalama.
boli me kad podignem glas, ili kad nešto glasno čujem, a boli me cijeli unutarnji dio uha (probala sa štapićem za uši očistit, ali boli).
šta da radim?
nephthys
04.09.2007., 16:58
kao prvo, kad te boli uho (pogotovo ako te boli na glasne zvukove), ne gurat štapiće nutra!
nema veze što nisi bila na propuhu, i ja sam tako nekako pokupila upalu uha. lijepo se zaleti kod doktora, da ti on to malčice pogleda, pa dobiješ kapi najvjerojatnije.
i ne guraj više strane predmete u uho!;)
btw, jesi bila na glasnom tulumu u zadnjih par dana? ili koncertu?
jel živiš u kvartu koji ima one male zelene skakavce?
Ako da, odmah doktoru, odmah!
Tihi-vz
04.09.2007., 18:31
nisam bila nigdi vani na glasnom, ja sam kućni tip osobe...
kakve veze imaju zeleni skakavci s bilo čim?
imaju, imaju, kad dobiješ gnojnu upalu, teško oštećen bubnjić i jedva ti ostane sluh na jedno uho zbog toga što je mali zeleni skakavac odlučio da je tvoje uho savršeno dobro mjesto z aumrijeti, sa svojim nogicama zakvačenim za tvoj bubnjić ;)
Tiha jeza! A koje su to bube?
http://www.forum.hr/showthread.php?t=247875&highlight=skakavci
pricalo se i prije o njima, probat cu pronac sliku negdje :confused:
Tihi-vz
04.09.2007., 19:14
nije skakavac, živim u centru grada...
a ima neko neki savjet iz kućne apoteke...?
Ivanicapeca
04.09.2007., 19:30
nije skakavac, živim u centru grada...
a ima neko neki savjet iz kućne apoteke...?
Ajde nemoj sama uho liječiti. To je jako osjetljivi organ koji nekim babljim liječenjem možeš oštetiti a onda je kasno. Odi kod dr, ako treba i na hitnu. Jedino što možeš da ti olakša patnju dok ne dođeš do dr. je popiti neki analgetik.
Tihi-vz
04.09.2007., 20:04
ne boli mene cijelo vrijeme, nego samo na glasne zvukove.
sutra imam ispit koji traje cijeli dan, pa mi treba neki privremeni fix problema...
da držim toplu gazu na uhu?
nephthys
04.09.2007., 20:21
odi na hitnu, dat će ti i više nego privremen fix. a neće ti se dogodit da ti sutra za ispitom uho naraste i počne iz njega nicat grah...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=247875&highlight=skakavci
pricalo se i prije o njima, probat cu pronac sliku negdje :confused:
ajme, pa to su oni mali zeleni gadovi....počinje me biti strah:zubo:
da ne radim iznova temu, samo se nadovezem na topic.
primjetio sam zadebljanje lijevog uha ... ne onog izvana :zubo: nego unutrasnjeg dijela kada sam čistio štapićem.
malo je spooky situacija, imam dojam ko da će mi se cijelo uho zatvoriti. nemam nikakve bolove sve dok ne poćnem čeprkat po tome, a teško se suzdržati :zubo:
any ideas sto bi to bilo, i mozda rjesilo problem do iduceg tjedna tako da si ustedim posjet doktoru ?
Tihi-vz
08.09.2007., 10:24
samo da se javim, rješila sam problem...
imala sam doma garasone kapi za oči/uši, i rekla sama sebi: tko ne riskira...
jučer navečer kapnula sam JEDNU kap toga u uho, a već me fakat jako boljelo, i probudim se danas ujutro, a boli nema!!!
pročeprkam štapićem, vrisnem, a boli nema!!!
uštedjela 30kn za doktoricu koja bi mi vjerojatno prepisala isto to...
i sad nakon skoro tjedan dana, hvala bogu, ne boli više... :s :s :s
(što nisam prije to napravila...)
što se tiče zadebljanja u uhu, ne brini, to je samo potkožni prištić... malo boli, ali će proći za tjedan dana max...
ako ne prođe, onda doktoru...
i neće ti se začepit uho!
da ne radim iznova temu, samo se nadovezem na topic.
primjetio sam zadebljanje lijevog uha ... ne onog izvana :zubo: nego unutrasnjeg dijela kada sam čistio štapićem.
malo je spooky situacija, imam dojam ko da će mi se cijelo uho zatvoriti. nemam nikakve bolove sve dok ne poćnem čeprkat po tome, a teško se suzdržati :zubo:
any ideas sto bi to bilo, i mozda rjesilo problem do iduceg tjedna tako da si ustedim posjet doktoru ?
A jeli promjenilo boju?
da mogu vidjeti u uho odgovorio bi ti na to pitanje :)
pretpostavljam da nije. jucer prije spavanja sam primjetio manje bolove, mislim da bi mogla biti infekcija, a strah me nećeg goreg. to je valjda zbog priče o skakavcima :zubo:
Ivanicapeca
08.09.2007., 13:49
samo da se javim, rješila sam problem...
imala sam doma garasone kapi za oči/uši, i rekla sama sebi: tko ne riskira...
A šta bi da je ispalo obrnuto?:rolleyes:
Vjerojatno bi došla plakati na forum kako su se stvari zakomplicirale i nešto u stilu: "Ljudi nemojte se nikad sami liječiti".
Smatraj da si imala više sreće nego pameti. Žalosno je da smatraš uštedu od 30 kn financijskim dobitkom, iako se radi o tvome zdravlju:flop: Uho zaista nije organ za vježbanje samopraktične medicine:o
Misliš da si sad izlječenja ili samo zalječena?:confused:
Tihi-vz
08.09.2007., 14:07
gle, meni je drago da sam riješila problem, a kapi sam upotrijebila nakon što sam pročitala za šta su točno i nakon što sam na internetu pronašla sve nepoznate riječi s papirića koji dođe uz lijek...
da je bilo gore, otišla bi doktorici, ali meni ta bol nije bila neizdrživa, i javljala se samo povremeno ili na dodir.
da za svaku bol idem doktoru potrošila bih brdo love, koju trenutno baš i nemam. za većinu boljki čekam da same prođu ili koristim bakine savjete.
a smatram da ima ljudi koji su u puno goroj situaciji i kojima liječnik treba više nego meni.
i da sam nešto pogoršala, ne bih tražila savjet na forumu, a također, došla sam tražiti ovdje savjete koji uključuju nešto više od rečenice: idi doktoru, jer toliko i sama znam.
samo sam željela pitati ima li sličnih iskustava i kako su ljudi to sami rješavali...
Ivanicapeca
08.09.2007., 14:18
gle, meni je drago da sam riješila problem, a kapi sam upotrijebila nakon što sam pročitala za šta su točno i nakon što sam na internetu pronašla sve nepoznate riječi s papirića koji dođe uz lijek...
da je bilo gore, otišla bi doktorici, ali meni ta bol nije bila neizdrživa, i javljala se samo povremeno ili na dodir.
da za svaku bol idem doktoru potrošila bih brdo love, koju trenutno baš i nemam. za većinu boljki čekam da same prođu ili koristim bakine savjete.
a smatram da ima ljudi koji su u puno goroj situaciji i kojima liječnik treba više nego meni.
i da sam nešto pogoršala, ne bih tražila savjet na forumu, a također, došla sam tražiti ovdje savjete koji uključuju nešto više od rečenice: idi doktoru, jer toliko i sama znam.
samo sam željela pitati ima li sličnih iskustava i kako su ljudi to sami rješavali...
Gle, kratko i jasno, krivo si postupila:o
Ajde sad pročitaj ovaj svoj kvotani tekst pa još jednom razmisli.
Meni se osobno digla kosa na glavi kod a kapi sam upotrijebila nakon što sam pročitala za šta su točno i nakon što sam na internetu pronašla sve nepoznate riječi s papirića koji dođe uz lijek.... Pa jesi li ti neke medicinske struke da možeš znati što ti je zapravo? Pa to ti ni doktor ne može reći bez pretraga. Nisi uopće svjesna da ako si ukapaš nešto krivo možeš izgubiti sluh, oštetiti centar za ravnotežu i svašta nešta još.Jesi provjerila rok trajanja na kapima? Takve kapi kad se otvore mogu se koristiti 90 dana od otvaranja. Jesi to bila zadnje bubina na uho prije 90 dana? Pa daj se nemoj igrat doktora i onda prodavati spiku kako ima ljudi kojima je doktor potrebniji. Kod dr. se ide kad imaš zdravstvenih problema, ovih ili onih. I daj molim te, od 30 kn nećeš propasti. Ako imaš za Internet imaš i za taj glupi pregled.
Nemoj se začuditi ako ti stvar opet bukne, jer ne znaš što je zapravo bio uzrok. Ti si samo riješila posljedicu tj. bol i sad briješ kako si ok.
I da, na forum zdravlje se ne dolazi po savjet liječnika, već po razmjenu iskustva i kad ti netko kaže da odeš kod liječnika, valjda ima neka svoja iskustva po tom pitanju. Druga stvar je što se to tebi ne sviđa, jer moraš potrošiti 30 kn.
Vidi, sve što ti pišem je u dobroj namjeri, ali iskreno, tvoje zdravlje-tvoj problem, samo budi svjesna svih posljedica i rizika. Vidiš, to "baš me briga, budem se sama izliječila" je jedna odlika nezrelog i neodgovornog ponašanja prema sebi i vlastitom zdravlju. Razmisli malo o tome.
Sretno
Tihi-vz
08.09.2007., 14:22
ne da mi se prepirat...
radilo se o samo jednoj jedinoj kapi garasone kapljica koju sam nakon toga lagano obrisala sa štapićem, jer ne volim kad imam vodu u uhu.
hvala bogu, prošlo je i neda mi se više o tome razmišljat.
Ivanicapeca
08.09.2007., 14:36
hvala bogu, prošlo je i neda mi se više o tome razmišljat.
Vrlo zrelo i odgovorno, nema šta:flop:
coma black!
01.08.2008., 02:51
POMOĆ!!!!POMOĆ!!!POMOĆ!!!!!:(:(
Ovako, bila sam u gradu i odjednom mi se zaletila nekakva buba u uho, nisam vidila koja jer je bio mrak:(..osjetila sam da se miče unutra, očito nekakva krilata jer se osjetilo kao nekakvo zujanje( o bože UBIT ĆU SE:eek::(:(:()
u jednom trenu sam osjetila kao da je ispala, al' je bio mrak pa nisam vidila, i sad sam sva u histeriji i na rubu suza...imam paničan strah od svih vrsta buba, a sad još spoznaja da je neka bila(i ako je još:() u meni...ajme meni!!!!!!
od tog trena je više nisam osjetila pa postoji vjerojatnost da je stvarno ispala, al' me uhvatila panika i sad nema šanse da zaspim, dok ne znam jel stvarno ispala...
što da radim?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
nemojte se smijati:moli:
coma black!
01.08.2008., 12:32
...
false alert!:lol:
dobro je, pobigla je....:lol::lol::lol:
zadar15
28.08.2008., 19:01
Danas na plaži sam nespretno upao u more i odjednom me vrlo jako desno uho zaboljelo. Bol se smanjila nakon 5 minuta. Sad me samo mrvicu boli. Zvukovi mi malo šume u desnom uhu. Kad začepim nos i usta i probam puhati kroz desno uho mi prolazi škripeći zvuk. Pretpostavljam da mi je bubnjić pukao, ali sad neznam da li ce bubnjić sam zarasti ili ću morati na nekakvu operaciju ili nešto. Zanima me da li je itko imao slicnih iskustava?
cmooka..!!
29.08.2008., 00:46
hm..nagla promjena tlaka u uhu,zato je i doslo do nezgodne boli.ovako je tesko rec dal je bubnjic puknuo ili ne,najbolje otic do dr.-a da to pogleda.vjerojatno ce ti dati neke sumece kapi da to brze prodje i da ne dodje do jos neke vece infekcije.ako je i bubnjic kojim slucajem puknuo sam se zarasti,ne ide se na nikakvu operaciju zbog toga,samo ces trebati dobro paziti na to uho dok ne zaraste.
hpivanna
31.08.2008., 18:07
evo imam i ja pitanje u vezi uha. ma već me prije par tjedana počelo lijevo uho boliti.boli jedan dan pa drugi nista, pa opet za tjedan dana. znaci ako je upala trebalo bi boliti stalno a ne svaki tjedan jedanput.
ima li neko ideju sto bi to trebalo biti?i je li moguće da je to samo infekcija uha?:(
da je bibnjic puknuo, bila bi to nesnosna bol. uostalom, kod svih ovakvih slucajeva morate obavezno doktoru!
hpivanna, sa uhom se nije za zezati - ako uho boli, moze biti samo upala. hitno doktoru.
krimtim33
23.03.2009., 10:41
Evo, sam naslov govori o ćemu je riječ.
Veliki sam ljubitelj glazbe. Stalno je slušam. Najviše je slušam kad idem u školu. Do škole mi je autobusom nekih 20 min (uključujući i čekanje). Uvijek kad idem u školu, slušalice obavezno moraju biti u ušima.
E sad, kako muziku slušam stalno, počeo sam osječati neku laganu bol u uhu. To i nije prejaka bol (nešto slično kao kod upale uha, zaboli me par sekundi i prestane). Ne slušam je previše glasno (najjaće je 30, ja slušam na 14-18). Slušam žešču muziku (metal, hard rock...)
Sad ne znam je li mi ta bol u uhu posljedica stalnog slušanja muzike ili nešto drugo.:ne zna: Možda je ta bol posljedica razvoja u pubertetu?? Imam 16 godina.
Što vi kažete?? Je li netko imao sličnih problema?:confused:
Lunatec
29.03.2009., 11:15
Pozdrav!
Neznam da li se ovdje motaju liječnici al kako vidim iz postova da ljudi imaju kojekakvih iskustava s osobnim problemima...pa eto da postavim pitanje jer više neznam kome se obratiti.
Dakle, već nekoliko godina povremeno mi se javlja bol u lijevom uhu. Bol se pojavi odjednom, postepeno se pojača i nakon nekog vremena prestane, radi se o periodu od dan, dva, tri...nekad i tjedan s povremenim bolovima. Nakon toga mir koji ponekad potraje tjedan dana a neked čak i dva mjeseca.
Bio sam x puta kod liječnika opće prakse koji mi je ispirao uho, pregledao i rekao da nevidi ništa. Međutim, ništa se ne promjeni. Bio sam i kod specijaliste, otorinolaringologa, ista priča. Nevidi ništa što bi moglo biti uzrok toj boli. Istina, rekao mi je nakon mjerenja da imam tinitus al da to nema veze s boli.
Ni liječnik oće prakse niti specijalist nisu mi dali nikakve odgovore. Bio sam i na snimanju čeljusti(RTG)...Jedan umnjak(donji lijevi) raste pod 90 stupnjeva. Zubar kaže da je to uzrok, vjerojatno. Odlazim na polikliniku da se naručim za operaciju umnjaka...Tamo zubar kaže da to nije sigurno uzrok jer nema nikakvih upala nigdje u čeljusti a i umnjak iako je pod 90 ne dodiruje korjen susjednog zuba....Čudno je ti to što kad god očistim uho bol se vrlo brzo počne pojavljivati za razliku kad ga nečistim...Stoga sam odustao od čišćenja i bilo kakvog čeprkanja po uhu. Kada se bol pojavi ako legnem na bok na to uho...bol prestane gotovo trenutno...tj. očigledno se radi o nekakvom mehaničkom kontaktu unutar uha koji izaziva bol. Nevjerojatno mi je da ličenici ništa nevidi niti bilo kakav zaključak ne donose. Nisam na propuhu, pazim, ne ronim, neslušam glazbu s slušalicama, nekrećem se po bučnim mjestima....Jednostavno pojma nemam više što, ako opet 99 put odem kod liječnika opće prakse, on će mi isprati, uho jer je "masno" od nećišćenja i reći da je to od toga bez obzira na moja objašnjavanja da nećistim uho upravo zbog bolova koji se inteziviraju kada je čisto.
Isprobao sam kojekakve kapi. Tablete za bolove nedjeluju, barem ove klasične(kafetin, analgin i još neki, nesjećam se naziva)
Eto, ako je netko imao slična iskustva ili ima kakvu ideju zahvaljujem unaprijed.
goranbo
29.08.2009., 05:03
Ovak, misli da me prije otprilike prije mjesec dana počelo boljeti desno uho, i to najcesce ujutro tj nakon ustajanja. Prije mozda 7-10 dana me je boljelo i tokom dana, a sad me evo vec boli dva dana.
Dakle, uho baš negdje kod bubnjica valjda (na istom ja mislim mjestu gdje bolji kad imas upalu uha, malo se toga sjecam jer sam dva puta kao klinac imao).
Ali ovaj je bol mnogo manje, i kad stisnem uho na odredjeni nacin se jace osjeti... Jel to neka blaga upala uha?
Onda jos jedna "zanimljivost", povezana s ovim. Jos prije jedno 15 godina sam bio na nekkavom ljetovanju gdje se pilo mnogo vina - tad me je prvi put zabolilo (ali nije to neka bol, nego vise neki neugodan osjet), s desne strane grla, bas u nekom cosku otprilike nekoliko centimetara iznad kljucne kosti. Dakle prakticki gdje se vrat spaja s trupom, s prednje desne strane.
I sad osjecam da su mi ta dva mjesta povezana, tajosjet - u desnom uhu i to na dnu vrata... Kaj to znaci??
Trenutno pjme dosta gaziranih pica i nekak imam feeling da bi mi ovo na grlu moglo biti iritacija od toga... ali na uhu?
Za uho imam feeling da sam jedan put spavo na nekom tvrdom lezaju bez jastuka pa sam ga "zalezao", i da me odtad boli, ali to bi trebalo vec prestati...
I kako je to dvoje povezano?
Znam da bi vjerojatno trebao ici doktoru (iako totalno nemam vremena trenutno), medjutim doktor ce me sigurno uputiti na specijalisticki pregled koji se ceka tko zna kolko, a ja za par dana idem na tri mjeseca u Indiju...
Budem tamo probao nesto ako mi se nastavi...
Super64
29.08.2009., 05:07
Upala Uha
goranbo
29.08.2009., 05:19
Upala Uha
Otkud znas?
Pa kaj, tak blaga? (znam da sam imao jednom ko skroz mali i jendom u prva cetiri razreda, tad je boljelo da je bilo neizdrzivo, nisam znao kud bi sa sobom, najgori bol ikad... Nadam se da nece i sad postati takvo :D).
Kak se to nabrzinu lijeci? moze li s tabletama antibioticima i moze li mi lijecnik opce prakse to dijagnosticirati i prepisati tablete?? (Znam da sam prije išao na injekcije...)
Da, izgleda da je zbilja upalka uha, kad malo bolje promislim, al ono razvija se vec mjesec dana prakticki pa nisam to povezao, jer je u dva prijasnja iskustva bila dosla naglo. Dammit
goranbo
29.08.2009., 05:22
Hm, pocinje me lagano probadati u stvari, nadam se da cu sutra tj danas uspjet uhvatit doktora Arapina ili njegovu zamjenu ak je još na godišnjem
goranbo
29.08.2009., 14:58
Bio kod doktora, pogledao je i rekao da ima upale uha, prepisao mi je kapi (s antibiotikom valjda neke) OPERIL, da kapam ttri puta po dvije kapi dnevno, i da dodjem u ponedjeljak ili utorak (jer u srijedu putujem) na nekkavo ciscenje da vidi kajje, iako zasad nista ne curi.
Jel ima ko iskustva s tim kapima, kak one djeluju, i kako ih je najbolje kapati?
Mislim, nikad nisam tak net kapao u uho, jel to onda treba uc skroz duboko u uho ili kaj? Uho upija tu tekucinu?
PS: Sad vidim na njima da pise da su to kapi za nos - jesus :D - za odrasle. Nadam se da t nije za nekkavo odstopavanje jer mnei nije nista zastopano. Al ajde, vjerojanto doktor zna sto radi :D
goranbo
29.08.2009., 18:56
Haha, izgleda da sam ja idiot. Doktor mi je dao te operil kapi, bla bla bla, i rek mi je kapat dvije kapi tri puta dnevno. Ja si kontam u uho hebi ga, vidim na njima pise kapi za nos. OK, kapi za nos, mislim si doktor valjda zna (ucinilo mi se da je rekao u uho, ali nos nije spominjao...) I sad mi vrag ne da mira i gledam malo na netu (pokusao sam dobit doktora ali iskljucen mu je mobitel), izgleda da sam se totalno zajebo, nakapo sam si jedanput te kapi u uho a ne u nos.
Sam ne znam kaj mi je uopce davo te kapi za nos kad mi uopce nije zacepljen nos i ne osjecam nikakvo zacepljenje u usima... Jest da malo smram, alki smrcam ja skoro stalno, nije mi zacepljen nos.
hebem ti doktore i njihove komunikacijske vještine. Ovaj mi je sipmatican, ali masa njih ko da su veterinari a ne doktori, nikaj ti ne govore (a evo sad nije da se bio zurio, nije bilo ni guzve ni icega). Da sam komicar sigurno bi napravio bar dva skeča na tu temu. :rolleyes:
Područje srednjeg uha ( počinje odmah iza bubnjića ) tkz. Eustahijevom tubom povezano je sa nosnom šupljinom. Na taj način osigurava se ventilacija srednjeg uha i što je još važnije izjednačavanje tlaka u srednjem uhu sa onim vanjskim.
Uslijed nekog patološkog procesa ( upala srednjeg uha kao najvjerojatnije kod tebe...) ta tuba se zatvori i srednje uho nema komunikacije sa nosnom šupljinom. To znači da recimo produkti upale u uhu nemaju naprosta kamo i isteći + u srednjem uhu se stvara podtlak + kad se gleda bubnjić izvana vidi se nestanak tkz trokutastog refleksa...A to sve ima za rezultat čak i značajne bolove...Ako se ovo stanje ne liječi postoji mogućnost perforacije bubnjića ponekad i širenja upale na okolne strukture.
Kapanjem kapi u nos nastoji se otvoriti Eustahijevu tubu i omogućiti drenažu sadržaja uha u nasofarinks kao i ponovnu pneumatizaciju odnosno ventilaciju...
goranbo
29.08.2009., 19:31
Da, nasao sam o tome na netu, samo kaj ja nemam znacajne bolove, a mislim da nemam ni temperaturu. (i malo je cudno i ne bas dobro sto je sve pocelo mozda cak prije mjesec dana)
Vidjet ce se vec kroz par dana, nadam se da na putu (a sam put ce trajat vise od dva dana... od polaska do stizanja na odrediste) nece doci do eskalacije jer cu crknut. Sad je bas zahladnilo pa sam si fin stavio vunenu kapu na glavu jer sam cu da je bolje uho od upalom utopliti. I nakapao sam kapi sad u nos umjesto u uho :zubo:
.... I nakapao sam kapi sad u nos umjesto u uho :zubo:
:D....
eee...ček, ček...taman htio postat odgovor kadli uočim da ideš putovati neđe. Jel letiš negdje možda? Jebgasad...nisam siguran kako se put avionom reflektira na ovakvu akutnu patologiju....:misli:....
goranbo
29.08.2009., 20:19
:D....
eee...ček, ček...taman htio postat odgovor kadli uočim da ideš putovati neđe. Jel letiš negdje možda? Jebgasad...nisam siguran kako se put avionom reflektira na ovakvu akutnu patologiju....:misli:....
Eh da, letim, mozda i vise od deset sati, nisam ziher, do Bombaja, u srijedu.
Ja ovak ko laik kad razmisljam, mozda bi to moglo i pomoci, a?
Ne znam, razocaro sam se sad malo u ovog doktora, a kartu svako necu i ne mogu otkazivcat, tj put.
goranbo
29.08.2009., 20:30
DObro da si mi to spomenuo, povaj doktor zna da idem u Indiju i nije nista komentirao.
Evo ja sam nasoa nesto na slovenskom sajtu Odgovor: Spoštovana! Omenjena operacija in diagnoza obolenja ušesa všega sina ne daje veliko upanja za bistveno izboljšanje sluha z ev. ponovno operacijo. Več o tem bi vam lahko povedal le pregled pri zdravniku, ki ga je operiral.. Glede poleta z avionom pa je pomembna prehodnost tub: sin naj pihne v zatisnjen nos in če bo začutil rahel pritisk v ušesih to pomeni da sta tubi (ki prezračujeta srednji ušesi) prehodni in tako z letenjem nebi smelo biti težav. Tudi če mu skozi desno uho 'piha', kar pomeni, da je v bobniču perforacija, ni zadržkov za letenje. Če pa pritiska v ušesu (predvsem v operiranem) ne more izenačiti je letenje lahko problem. Tako teoretično. Natačno pa vam bi bilo mogoče odgovoriti le po ORL pregledu. Preberite si še odgovor 'izenačevanje pritiska v ušesih' pod ORL-uho. LP, dr. Fajdiga
Sad sam probo malo zacepiti nos i puhati (nisam htio jako), i nije velika razlika izmedju lijevog i desnog (upaljenog) uha. Izgleda da je upaljenost skroz mala i da zacepljenost nije velika, ne znam.
Zapravo u desnom muhu ko da osjetim nesto da se mice, ko da osjecam zastopanost... Mislim da se to bude ossatopalo skroz kroz par dana...
Jer ovaj slovenac veli da je za putovanje aviona bitna prohodnost tih cjevcica (tub)
sin naj pihne v zatisnjen nos in če bo začutil rahel pritisk v ušesih to pomeni da sta tubi (ki prezračujeta srednji ušesi) prehodni in tako z letenjem nebi smelo biti težav.
To sam probao. Znaci, ako osjetim lagani pritisak u uhu, kad tako puhnem, znaci da je OK? OSjetim pritisak na oba uha! (na tom desnom jos osjetim kao se nesto malo zbiva, ko da se nesto mice) Izgleda da ipak nije zastopana ta eustahijeva (da ne govorim da me danas uho uopce ne boli, skroz malo me je u jednom trenu samo, i bas ga moram jako cimati na jednom mjetu da bi osjetio malo da je skaklja, bolucka.
Eh, taman se poveselim, a onda procitam pomnije ovo sto stoji malo dalje
Tudi če mu skozi desno uho 'piha', kar pomeni, da je v bobniču perforacija, ni zadržkov za letenje. Če pa pritiska v ušesu (predvsem v operiranem) ne more izenačiti je letenje lahko problem. Tako teoretično.
Ne znam, meni mislim ne piri kroz uho. Valjda bi doktor vidio s onim aparaticem da je perforacija bubnjica...
Sad bas eksperimentiram s tim (al ne zelim pretjerat) i mislim da mi se i u lijevom i u desnom tkalk normalno izjednacava...)
alerim1409
29.08.2009., 20:35
meni se isto to dešava ali samo na desno uho. ono, bol me totalno stepe, par sekunda boli i prestane.
goranbo
29.08.2009., 20:38
meni se isto to dešava ali samo na desno uho. ono, bol me totalno stepe, par sekunda boli i prestane.
Meni sada (za razliku od ond akad sam bio mali i imao neizdrzive bolove, ceste napade) uopce nije, I tih par sekundi kad me malo probode uopce nije jak bol. A danas mi je to doslo samo jednom na sekundu.
Sad nosim vunenu kapu na glavi da uhu bude toplije, tj skino sam je, ... evo SAD je nosim. :D Spavat cu s njom isto.
@alerim, a kad radfis ovaj test, jel osjecas pritisak u tom uhu... zo bi znacilo da eustahijeva cijev nije zacepljena. Ne znam kaj to sve onda naci, da je to neka poluupala, blaga upala??
Iscrpljen sam u zadnje vrijeme (a tom nece doci kraj jos par dana) i pao mi je imunitet pa je to zbog toga sigurno. Ako ikako mozes, odmori se i malo miruj, to ti je najbolji lijek...
da, kažem nisam najsigurniji kako se bolesno uho ponaša pod promjena tlakova uslijed letenja....kak rekoh...jebga, neznam:ne zna:...No pokušaj se svakako raspitati kod ORL doktora o tom detalju da ne bi morali zbog tebe spuštat aviona recimo u nekoj pripizdini jer ti glava puca od bolova ( crni scenarij )...
goranbo
29.08.2009., 21:11
da, kažem nisam najsigurniji kako se bolesno uho ponaša pod promjena tlakova uslijed letenja....kak rekoh...jebga, neznam:ne zna:...No pokušaj se svakako raspitati kod ORL doktora o tom detalju da ne bi morali zbog tebe spuštat aviona recimo u nekoj pripizdini jer ti glava puca od bolova ( crni scenarij )...
Pa evo ovaj doktor Sovenac kojeg sam gore citiro valjda zna, posjetit cu jos svog lijecnika opce kako mi je i rekao, u ponedjeljak ili utorak, (na pregled i nekakvo ciscenje, ako bude potrebe, tak je nest reko), i probat cu se raspitat kod Otoginkolaloga.
Pa evo ovaj doktor Sovenac kojeg sam gore citiro valjda zna, posjetit cu jos svog lijecnika opce kako mi je i rekao, u ponedjeljak ili utorak, (na pregled i nekakvo ciscenje, ako bude potrebe, tak je nest reko), i probat cu se raspitat kod Otoginkolaloga.
e stvarno si legenda, baš sam se nasmijala kad si Operil stavio u uho:) Ali to pokazuje stvarnu sliku kako naši doktori funkcioniraju. Hrpa napuhanih i bahatih šupljaka, koji ništa ne govore, a ako što pitaš pogledaju te ko da si upravo sletio s Planete majmuna.
ovako, da imaš perforaciju bubnjića dr. bi to vidio i rekao ti(valjda). same kapi Operil su dobra stvar za prohodnost eustahijeve cijevi, al ne liječe upalu kad ova nastane. No popričaj ti još malo s tim tvojim docom prije nego pođeš letit.
mada nebi trebalo biti problema.
goranbo
29.08.2009., 23:56
Tnx svima na odgovorima (ako jos ima netko kakvih saznanja, slobodno :D )
e stvarno si legenda, baš sam se nasmijala kad si Operil stavio u uho:) Ali to pokazuje stvarnu sliku kako naši doktori funkcioniraju. Hrpa napuhanih i bahatih šupljaka, koji ništa ne govore, a ako što pitaš pogledaju te ko da si upravo sletio s Planete majmuna.
ovako, da imaš perforaciju bubnjića dr. bi to vidio i rekao ti(valjda). same kapi Operil su dobra stvar za prohodnost eustahijeve cijevi, al ne liječe upalu kad ova nastane. No popričaj ti još malo s tim tvojim docom prije nego pođeš letit.
mada nebi trebalo biti problema.
Ma mislim da nece bit problema jer sam radio onaj test s zacepljenim nosom i cini mi se sve OK. :D (a i ako pukne bubnjic ili tak nest, nece bit prvi bunjic koji je puko :zubo: )
javit cu se svakao jos svom doku da zirne u uho i da sestra ispere po potrebi.
A sto se tice lijecnika, stvarno, za smijat/plakat je na kakve sam situacije znao naici. Ja bi procijenio da je 50 % ovakvih a 50 % onakvih. Dakle, naletio sam na slucajeve kada sam pitao doktoricu nesto u vezi necega sto mi je dijagnosticirano na ocnom pregledu, nesto u vezi daltonizma i tak, i pitam je, ona suti, pitam je jos jednom, mislim da me nije cula, ona opet suti ko da mene ni nema. I sta ces, ja odo :D Makar mislim da sam usput nesto jos reko, ne sjecam se, ne bas preljubazno.
Jednom na Rebru, isto kod okulista, prelazio s leca na naocale. Ovaj mi ocita nizu dioptriju nego sto sam imao na lecama. Ja mu kazem, doktore, pa jel moguce da se dioptrija smanjila (kratkovidnost, ja bio star oko 25 god, ja pomislio da se stvarno pocela smanjivat) . On kaze, nedvosmisleno, "nije, to je nemoguce". Ja ga pitam, pa kako, ali ova dioptrija koju ste sad ocitali je niza nego one koja je bila na lecama. On ostaje pri svom, veli, kratko, jasno i odrjesito: "nemoguce". (jebo lud zbunjenog). I uglavnom ja zavrsio sa staklima nize dioptrije nego sto mi je trebala...
I to nakon sto sam ceko na tom rebru ko idiot tko zna kolko.
A ima i sestara svakkavih da ne govorim (dobro na jedan slucaj sam samo naisao u zadnje vrijeme, pretjerujem, OK su), kad sam nedavno vodio baku kod ortopeda u BJ jedna mi je posebno digla zivac, da ne opisujem sada cekaonica je doslovno ko kokosinjac (da ne govorim da bi se s malko invencije moglo rijesit da ljudi malo lakse cekaju u njoj, buduci da su na dio malobrojnih stolica za cekanje nabili neki stari medicinski lezaj - uzas ). Ta mi je zbog neke totalne nebuloze htjela nekkavu bukcivu ocitavat tamo u cekaonici, govorio sam baki kao nesto preglasno pred vratima, sto doktor kao nije smio cut :paf: , nesto povezano s njihovom totalno neorganiziranom birokracijom, tj baka totalno nije bila sigurna jel bila kod ortopeda u Bjelovaru ili nije, i kao sestra je meni ucinila (mos mislit) uslugu sto me upisala kod ovoga, i sad ja js isitujem baku jels e sjeca da je bila ili kaj, itak, zbrkano malo. Al se uglavnom ponasala ko da smo maloumni i sa stavom ko ono, u seoskoj nekoj ordinaciji prije 30-50 godina, kad dodje seljak kojem je doktor bog, i nosi mu pile i tak :D
Najbitnija stvar je kod lijecnika da ne komuniciraju s pacijentima i ko da, jako velik broj njih, ne osjecaju ni najmanju potrebu da kmuniciraju. Bas ko da veterinar postupa sa zivotinjom (makar veterinar bar vlasniku kaze kaj je sa zivotinjom tak da opet nije isto.) Nist ne objasne, nisu spremni na pitanje odgovorit. u najgorim slucajevim, kakvih isto imam mnogo nista ni ne kazu, kazu samo, ajde sad tu (nista da kazu sta su nasli, kakvo je stanje, nalaz, ovo ono)
Eyecandy
30.08.2009., 12:01
Ti mi vučeš malo na hipohondra ili kaj?
Začepljeno uho. Uf! To me stalno muči. Ljeti se pogoršava zbog raznih propuha kojima sam izložena.
Let aviJonom to gadno pogoršava. :horor:
Kad sam svojevremeno sletila u Španjolsku, imala sam osjećaj da mi je cijela glava uronjena u kantu s vodom. Grrrr ....:mad:
goranbo
30.08.2009., 15:42
Je, na hipohondra koji ide doktoru svake prijestupne i mjesec dana (ako i tad) nakon sto ga nesto pocne bolit... Al jesam malo u zadnje vrijeme paranoican glede zdravlja.
Nemam ja zacepljeno uho nego nekakvu upalu uha. Dobro da si me podsjetilasad na to, da si nakapam kapi za nos u nos.
A ti si nabij u uho onaj tuljac od voska i zapali, bit ce dobar prizor, a vjerojatno ce i odstopat uho. :D
A daj mi reci, je li te to mucilo samo pri polijetanju i slijetanju aviona, il tokom citavog leta?
femmelatin
30.08.2009., 21:23
A sto se tice lijecnika, stvarno, za smijat/plakat je na kakve sam situacije znao naici. Ja bi procijenio da je 50 % ovakvih a 50 % onakvih.
A kao da je njima lako s pacijentima od kojih su mnogi isto takvi da ne znaš jel bi se smijao ili plakao na njihove gluposti. Npr ti, koji znaš da putuješ i puštaš mjesec dana da te nešto boli i NE ideš doktoru, a sad si kao nešto razočaran?
I umjesto da ideš doktoru očekuješ dijagnozu preko foruma, meni je to...:eek:
Ako nemaš bolove nego neugodan osjećaj da ti je u uhu voda, onda imaš virusnu upalu. Špricaj si kapi u nos jer to pomaže da se riješiš vode u glavi :D Jako boli kad se ta voda zagadi bakterijama i nastane bakterijska upala. Onda dobiješ temperaturu i antibiotike. Ne pitaj me kako znam :tri tjedna virusne na +30 ovo ljeto: :zubo:
goranbo
30.08.2009., 21:34
A kao da je njima lako s pacijentima od kojih su mnogi isto takvi da ne znaš jel bi se smijao ili plakao na njihove gluposti. Npr ti, koji znaš da putuješ i puštaš mjesec dana da te nešto boli i NE ideš doktoru, a sad si kao nešto razočaran?I umjesto da ideš doktoru očekuješ dijagnozu preko foruma, meni je to...:eek:
Je, najbolje da su doktori ljubazni i komunikativni i samo s pacijentima koji su im po ćefu :s
da, znam da putujem i znam da je tam di putujem bolje medicinska skrb nego ovdje, da sam znao da je upala uha naravno da bi otisao, vec sam napisao sta sam mislio, nije me bolilo stalno, itd itd., nisma ja doktor da to znam, i ako ja ogrijesim u jeooj emdicinskoj stvari (za koju nisam nit bi trebao bit strucan), doktor se treba kretenski ponasat i ne objasnit nista? Uostalom tzasto bi se tu objasnjavao...
Lagano odskakutaj odakle si doskakutala s tim glupim neargumentiranim komentarima. Samo se nadam da ti nisi buduca doktorica (zbog suosjecanja buducim pacijentima)
PS:I umjesto da ideš doktoru očekuješ dijagnozu preko foruma, meni je to...:eek: I da si citala vidjela bi da sam jedna dan nesto napisao uvecer, a sutra otisao doktoru :visi: (kojii je dakle pogledao uho i prepisao kapi rekavsi "kapaj tri puta po dvije kapi, i da su te kapi antibiotik :rolleyes: )
PPS: da liječnici pristupačniji i više pocijentima objašnjavaju (izgleda da su vrlo rijetki oni koji shvacaju da je to bitno i primjereno) ne bi toliko ljudi na forumima trazili savjete jedni od drugih, pitali sta znaci to i to itd.
putovao sam dva sata avionom sa dosta jakom upalom uha (uho me strašno bolilo na sam dodir ušne školjke)...
uglavnom - preživio sam :D
goranbo
30.08.2009., 21:38
Ako nemaš bolove nego neugodan osjećaj da ti je u uhu voda, onda imaš virusnu upalu. Špricaj si kapi u nos jer to pomaže da se riješiš vode u glavi :D Jako boli kad se ta voda zagadi bakterijama i nastane bakterijska upala. Onda dobiješ temperaturu i antibiotike. Ne pitaj me kako znam :tri tjedna virusne na +30 ovo ljeto: :zubo:
Ja to nisam nikad imao otkad sam bio mali (tad je hebeno bolilo, najgori bol ikad)
Moguce da je virusna (ali nemma neugodan osjecaj da je u uhu voda, mozda tek vrlo slabe naznake tog osjecaha), mislim da mi je to doslo zbog isrcpljenosti i smanjenog imuniteta, a inace sam dosta otporan na sve i svasta, brzo se oporavim.
Stavljam si naravno te kapi i mislim da ce se popravit, nije skroz zacepljena ta Eustahijeva cijev izgleda ni bila, al izgleda da malo jest. Sad me nista ne boli, moram primit onu srednju hrskavicu i dobro dobro cimat da bi nekaj osjetio.
goranbo
30.08.2009., 21:42
putovao sam dva sata avionom sa dosta jakom upalom uha (uho me strašno bolilo na sam dodir ušne školjke)...
uglavnom - preživio sam :D
A kak ti je bilo? Jel ti najkriticnije bilo samo pri polijetanju i slijetanju ili stalno?
ma više se ni ne sjećam, znam da je bol bila dosta jaka, ali mislim da samo polijetanje i slijetanje te vožnja u avionu nisu značajnije utjecali na bol...
btw. sad lijepo prije spavanja uzmi 3 češnja češnjaka (bijelog luka) koji je prirodni antibiotik, vjerojatno će pomoći
Je, najbolje da su doktori ljubazni i komunikativni i samo s pacijentima koji su im po ćefu :s
PPS: da su liječnici pristupačniji i više pocijentima objašnjavaju (izgleda da su vrlo rijetki oni koji shvacaju da je to bitno i primjereno) ne bi toliko ljudi na forumima trazili savjete jedni od drugih, pitali sta znaci to i to itd.
Totalno i apsolutno se slažem s tobom.:top:
goranbo
31.08.2009., 23:55
Totalno i apsolutno se slažem s tobom.:top:
Da ne govorim (iako ne zelim sad da ispadne ko da bacam drvlje i kamenje n asvog doktora jer mi je Ok) sta bi bilo da me je doktor jos prije 20-ak dana (kad sam nesto bezveze zbog skroz desete stvari bio kod njega) pitao recimo kako sam, tad je mene vec bilo malo boluckjati uho (mislio sam da sam ga zalezao), ali sam mu zaboravio to reci i nije mi to bilo bitnmo. Da me je pitao, mogao sam mu reci to, vjerojatno bih, i upala je mogla biti davno prije sanirana. Dakle ta komunikacija nije nest bezveze, sporedno, nego je i jako bitna. Blago onima ciji doktori to kuze i koji u ovom navrat-nanos zdravstvenom sustavu nisu postali, ne znam kako da se izrazim, tolko letargicni i sjebani da su prestali komunicirat s pacijentima uslijed svih pritisaka i stresova (prevelim broj pacjenata, losi uvjet itd).
Eyecandy
02.09.2009., 20:27
.... Dobro da si me podsjetilasad na to, da si nakapam kapi za nos u nos.
A ti si nabij u uho onaj tuljac od voska i zapali, bit ce dobar prizor, a vjerojatno ce i odstopat uho. :D
A daj mi reci, je li te to mucilo samo pri polijetanju i slijetanju aviona, il tokom citavog leta?
Da, kapi idu u nos, meni je doktorica objasnila i zašto, jer da imam zrakoprazni prostor u glavi.:lol:
Tuljac sam si turila već nekoliko puta.:mig: I uopće nije loše, a sama se nisam mogla vidjet' pa me baš briga.:kava:
To me mučilo tijekom leta, a najgore je bilo kad smo sletili, imala sam osjećaj da sam letila svemirom, pa sam, eto, sletila barem na Mars. Koji ima onak', više vodenu atmosferu.:zubo:
pan osvježi dan
15.01.2010., 13:29
Prije godinu i pol sam prvi put putovala avionom. 10 minuta prije slijetanja u njemacku,pojavili su se bolovi u uhu,čeljusti i zubima(imam potpuno zdrave zube) i začepile su mi se uši. Kad sam sišla sa aviona i malo hodala,nije boljelo vise ali je onako pucketalo svaki put kad bih progutala slinu ili bilo što progutala. To pucketanje traje i dan danas,jednostavno sam se bila naviknula na to i priznajem,bila lijena da odem doktoru,nisam tome pridavala neku važnost.Međutim, u zadnje vrijeme kud god da idem s autom,bila to obicna mala brda ili velika,mene odmah boli uho desno i to je nepodnosljivo,nije bol kao bol vec pritisak. Sada me cesto boli desno uho samo od sebe tj imam taj pritisak,npr kad lezim na njemu i slicno.Iduci tjedan sam narucena kod doktora pa može mi netko reci kako pregled uha izgleda i što mogu očekivati,što bi to moglo biti,jer se užasno bojim
Ma ništa strašno, prvo ideš na poregled koji ti traje minutu, a ako bude potrebno, liječnik će odlučiti za daljnje pretrage kao npr. ispitivanje sluha ili na otomikroskop. Ne boj se, to ti je kratko i bezbolno. ;)
pan osvježi dan
15.01.2010., 22:11
joooj puno hvala,sad mi je malo lakše =)
Nema na čemu. Javi kad to obaviš :)
zdenka27
18.01.2010., 18:14
Što je otomikroskop i kada se koristi?
Nakon preboljene upale srednjeg uha, vratila se bol. Liječnik opće prakse, nakon pregleda, me uputio na ORL.
Specijalist me uputio na ispitivanje sluha i ravnoteže. Još čekam taj nalaz, a bol se pojačala i češće se javlja.
Što bi to moglo biti? Vrtoglavice s mučninama još i mogu povezati s ravnotežeom, ali zašto me boli ako nije upala?
Otomikroskop se koristi za dijagnosticiranje bolesti vanjskog i srednjeg uha, ali također se koristi u otokirurgiji. Ovaj problem o kojem si pisala, moglo bi lako biti neadekvatno izlječena upala srednjeg uha. Ako osjećaš toliko jaku vrtoglavicu i bol nakon toliko dugo vremena, draga moja to je velika vjerojatnost da se neki upalni proces još uvijek odvija i ne bih se čudila da ti je prešlo u kroničnu upalu srednjeg uha. Niti slučajno više s tim odugovlačiti, što prije kod specijaliste posavjetovati se i neka ne ostane terapija samo na Betaserc lijeku (lijek koji se daje kod vrtoglavice). To se mora temeljito liječiti. Kod kojeg specijaliste si bila? Pitam jer ove probleme isključivo rješava otorinac - audiolog i nikoji više!
zdenka27
19.01.2010., 13:21
Na ORL me pregladao liječnik i on ( kao i obiteljski) misli da upale više nema.
Ne bih ja otezala, ali još čekam nalaz pa mi se čini bezveze ponovo se javiti mojoj liječnici.
Na radnom mjestu jučer sam poludjela jer me imalo glasnija priča ( a radim u prosvjeti) toliko smeta da se samo hvatam za glavu.
Pitam se kako ću izdržati današnji dan, a od nalaza ni traga ni glasa.
Piggy, hvala ti na odgovorima!
Tamara boroš i AUS tenisačica Alicia Molik su skoro zbog upale srednjeg uha napustile sport!
Na ORL me pregladao liječnik i on ( kao i obiteljski) misli da upale više nema.
Ne bih ja otezala, ali još čekam nalaz pa mi se čini bezveze ponovo se javiti mojoj liječnici.
Na radnom mjestu jučer sam poludjela jer me imalo glasnija priča ( a radim u prosvjeti) toliko smeta da se samo hvatam za glavu.
Pitam se kako ću izdržati današnji dan, a od nalaza ni traga ni glasa.
Piggy, hvala ti na odgovorima!
Nema na čemu! :) Ali toplo ti preporučujem da nađeš nekog ok audiologa tko će ti planirati terapiju, jer ovako nema smisla. Opći otorinac i obiteljski liječnik ne posjeduju adekvatno znanje o uhu. Govorim ti iz vlastitog iskustva. Ako ti triba preporuka, slobodno se javi.
zdenka27
19.01.2010., 16:16
Piggy, i meni se učinilo da baš i ne znaju što treba poduzeti.
Evo mene potjerali s posla! Vidjeli ljudi da se stalno (nesvjesno) hvatam za uho, a i ljuljam se.
Ustvari, prilično mi je dobro dok nema buke i mirujem. Jest da me boli malo jedno, malo drugo uho, ali ja sam prilično izdržljiva na bol. Međutim, čim se krećem - zanosi me i javi se mučnina.
Hvala ti što nudiš preporuku, ali ja sam iz Osijeka i ne znam ima li takvih stručnjaka ovdje.
Sačekat ću sutrašnji dan, ako ni tada ne stignu nalazi idem kukati svojoj liječnici. Možda ona bude imala kakav prijedlog.
Ne mogu vjerovati! Stanujem par metara od bolnice, a nalaze čekam kao da trebaju stići s drugog kraja svijeta.
I to su nalazi koje liječnik samo treba komentirati i potpisati.
zdenka27
19.01.2010., 16:17
Evo mene potjerali s posla! Vidjeli ljudi da se stalno (nesvjesno) hvatam za uho, a i ljuljam se.
Ustvari, prilično mi je dobro dok nema buke i mirujem. Jest da me boli malo jedno, malo drugo uho, ali ja sam prilično izdržljiva na bol. Međutim, čim se krećem - zanosi me i javi se mučnina.
Hvala ti što nudiš preporuku, ali ja sam iz Osijeka i ne znam ima li takvih stručnjaka ovdje.
Sačekat ću sutrašnji dan, ako ni tada ne stignu nalazi idem kukati svojoj liječnici. Možda ona bude imala kakav prijedlog.
Ne mogu vjerovati! Stanujem par metara od bolnice, a nalaze čekam kao da trebaju stići s drugog kraja svijeta.
zdenka27
19.01.2010., 16:24
zdenka27
19.01.2010., 16:25
Ha, ha ... Oprostite na triplicaranom postu! Zbunio me server.
Zdenka, ne znam za to kakvi su stručnjaci u Osijeku, ali znam da ima par dobrih audiologa u Zg u Vinogradskoj i ima jedna fantastična likarica u St. Inače u Hr ima vrlo malo audiologa, pogotovo stručnih koji znaju svoj posao. Znaš da ti kod kronične upale uha i nije toliko bol jaka, ali zato se i ne prepoznaje na vrijeme nego kad sve ode kvragu,a tom su krivi oni koji na vrijeme interveniraju ili ne vide upalni proces. Pliz, kad dobiješ nalaze obavezno javi. I čuvaj svoje zdravlje! ;)
zdenka27
20.01.2010., 11:22
Evo sam dobila vražje nalaze! Ispitivali su mi sluh i ravnotežu i , po njima, je sve u redu. Zaključak: "th s ORL strane za sada nije potrebna".
A mene bole oba uha, zanosim se kod hoda i odmah mi se jave i mučnine, podrigivanje. Nekoliko puta odjutros sam se testirala - kad sjedim samo boli, kad se krećem...već sam napisala.
E sad se pitam što će moja liječnica opće prakse reći na to ( i malo se pribojavam da će slegnuti ramenima i nikom ništa)!
Neće ti nažalost ništa reći, nego na tebi je da pitaš za putni nalog u Zg kod audiologa u Vinogradsku.
Počevši od traljavosti sa nalazima pa nadalje ovo je strašno, dok se ne izboriš sama za sebe, ništa od toga! :(
Evo sam dobila vražje nalaze! Ispitivali su mi sluh i ravnotežu i , po njima, je sve u redu. Zaključak: "th s ORL strane za sada nije potrebna".
A mene bole oba uha, zanosim se kod hoda i odmah mi se jave i mučnine, podrigivanje. Nekoliko puta odjutros sam se testirala - kad sjedim samo boli, kad se krećem...već sam napisala.
E sad se pitam što će moja liječnica opće prakse reći na to ( i malo se pribojavam da će slegnuti ramenima i nikom ništa)!
ponekad zna biti problem u vratnoj kralježnici, u biti s uhom sve u redu, a problem radi vratna karalježnica (ravnoteža i sl.)
zdenka27
20.01.2010., 19:48
Piggy, Medeni...hvala na komentarima!
Gotovo sam sigurna da nije u pitanju vratna kralježnica. Ili je uho ili nešto ne štima s mojom glavom ( ne mislim psihički).
Danas me uhvatila malodušnost pa nisam ni otišla svojoj liječnici, ali valjda ću sutra.
Ako baš bude trebalo, inzistirat ću na uputnici za Zg. Ne žurim s tim, iako znam da nije pametno odlagati, jer imam i drugih bolesti koje se kontroliraju. Prilično sam zauzeta posjetama liječnicima, a ne želim na bolovanje jer mi posao godi.
Reci mi Zdenka jesi li u djetinstvu imala česte upale srednjeg uha?
zdenka27
21.01.2010., 08:48
Ovo mi je bila prva upala srednjeg uha u životu.
Nešto prije toga sam imala "upalu zvukovoda" kako je to nazvala liječnica kod koje sam bila ( nije moja već zamjena).
A i takvih "običnih upala" sam imala svega nekoliko i uvijek je prošlo bez problema uz antibiotike.
Misliš na upalu zvukovoda? Koliko je već prošlo od te upale srednjeg uha?
zdenka27
22.01.2010., 11:18
Pa ne znam točno, otprilike 2 mjeseca.
Pitanje je koliko je to pravilno izlječeno. Ipak bih ti u svakom slučaju savjetovala da tražiš drugo mišljenje. Što piše u nalazima audiograma i timpanograma?
nephthys
19.02.2010., 14:29
Već dulje vrijeme, usudila bih se reći i dulje od godinu dana, mene konstantno boli desno uho. Imam osjećaj kao da je neki pritisak unutra, kao da je začepljeno, ali bolno. Bila sam kod doktorice, dobivala kapi, ništa. Ona tvrdi da ne vidi nikakvu upalu. Nos mi nije začepljen i kapi za nos mi nisu pomagale. Dr također kaže da se to može događati od vratne kralježnice, s kojom ja i imam problema, kao i s bolovima u desnom ramenu (uzročnik: ja mršava s velikim grudima, pa vuku).
Eh sad, dok je to bilo povezano, a bilo je- da se bol u uhu javlja u otprilike isto vrijeme kao i bol u ramenu- oke. Ali već dulje vrijeme nije bilo boli u ramenu, a uho boli i boli. Konstantno. Od jutra do mraka, svaki dan. Nos mi curka kak je ovo glupo vrijeme i kad ga pušem situacija još gora. Ko da će mi bubnjić eksplodirat.
Više ozbiljno ne znam što da napravim. Otorinolaringolog? Provela sam pol prošle godine po bolnicama, sad opet idem na rezuckanja i pretrage i naprosto mi je pun kufer čekanja, uputnica i slijeganja ramenima, uvjeravanja mene da me ništa nigdje ne boli, da umišljam itd. Posebno s obzirom da je doktorica zaključila da je to normalno. Shvatite me da želim bar neko vrijeme izbjeći ako mogu nepoznate odjele u relativno nepoznatim bolnicama.
Nit ne znam gdje otići kod otorinolaringologa.
Savjet? Nešto?
Ovak.Moze teoretski biti puno stvari ali bez pretraga napamet se ništa ne može reći.Definitivno treba(ako nisi) obaviti pretrage na ORL-u da se vidi da li je problem sa uhom(očito nije vanjsko uho koje doktorica kod pregleda vidi do bubnjića).Znači pregled uho,grlo,nos,timpanogram(da se vidi funkcija Eustachijeve tube),itd.To je osnova bez koje se ne može reći ništa konkretno.Teoretski bol u području uha(ne znam jel te boli u samom uhu,ispred uha,iza ,kuda se širi bol...) može biti problematika od strane područja specijaliste otorinolaringologa,stomatologa ili neurologa(npr.neuralgija pojedinih živaca,bol iz čeljusnog zgloba itd.)Ne znam da li su rađene ikakave imaging tehnike.(rtg,CT ,MRI..?)Sve u svemu očito dugo traje i treba tražiti uzrok tome ako smeta svakodnevnim aktivnostima i radi probleme.
nephthys
21.02.2010., 08:06
hvala na odgovoru :)
nisu nikakve pretrage rađene uopće, jer, kak sam rekla- doktorica je zaključila da je to tak.
radi se o boli iznutra, koja se ne širi nego probada.
zubar, kažeš? i ja sam si tako nešto mislila. budem prvo k njoj, pa onda na ostalo.
da li je moguće da me boli desno uho ako na lijevoj strani raste umnjak? znam da nije logično, ali sada već pogađam. desnim umnjak je izvađen (davnih dana, davno prije problema s uhom)
hvala još jednom :)
Ne bih rekao da je zbog lijevog umnjaka(prilično sam siguran).Kak i sama veliš kreni od zubara pa nadalje.Javi kak je prošlo.Sretno!
nephthys
21.02.2010., 19:37
erm, sada sam upravo pričala sa starom na mob i palo mi je nešto na pamet- može li to biti od mobitela? jer desno uho je moje mobitel-uho, a na mobitelu sam godinama dosta vremena provodila. znam da mobitel zagrijava, da li može zbog lokaliziranog zagrijavanja doći do nekih problema? da li je uopće vrijedno spomena? :ne zna:
Pa što se tiče efekta elektromagnetskih valova i EM polja koliko znam ništa nije konkretno dokazano u svijetu na zdravlje čovjeka, a pogotovo ne bi špekulirao i smatrao to primarnim i najvažnijim uzrokom problema koji imaš.Postoji algoritam po kojem se radi dijagnostika,uvijek se ide od najvjerojatnijih i najčešćih uzroka problema prema onim rijeđim i manje vjerojatnim.Znači standardno.Moj ti je savjet da ipak smanjiš razgovor na mobitel mada mislim da to nije uzrok problema(ali efekt od mobitela ukoliko ga toliko rabiš, znači eventualno neki drugi efekt,primjerice na sluh što je dokazano koliko znam,na nekoj razini može biti).
nephthys
23.02.2010., 09:06
ma znam da nije zračenje u pitanju, nego me zagrijavanje brine, jer sam imala mob koji se jako grijao dok sam pričala, pa zato.
smanjujemo!
idem danas doktorici pa ću primijenit tehnike bullyinga za uputnice :D
Hvala! :)
megatronman
24.02.2010., 20:09
Mislim da je problem u refleksiji uslijed malformacija vratne kralježnice. Jednostavan rendgen vratne kralježnice pokazat će što je sa njom. trebat ćeš raditi vježbe za vratnu kralježnicu. sumnjam da je mobitel; bez obzira na aparat; uzrok tegoba.
moon girl
15.04.2010., 21:35
Hej.
Znate, mene bole uha. Oba. Jako, jako, jako. Onak, imam nekad osjećaj kao da će mi iscuriti voda iz njih (žao mi je, ne znam se bolje izraziti). Stvarno mi se neda doktoru. A od njih me cijela glava buba i sinusi i sve:(
Ima nešto s čim bih to mogla sama liječiti? Bila bih zahvalna. Umirem:(
Hej.
Znate, mene bole uha. Oba. Jako, jako, jako. Onak, imam nekad osjećaj kao da će mi iscuriti voda iz njih (žao mi je, ne znam se bolje izraziti). Stvarno mi se neda doktoru. A od njih me cijela glava buba i sinusi i sve:(
Ima nešto s čim bih to mogla sama liječiti? Bila bih zahvalna. Umirem:(
Jao....štaš sad :rolleyes:
Pih...sutra kod doktora :kava:
moon girl
15.04.2010., 21:48
:S tebi je zabavno, meni ne:(
milka_18
15.04.2010., 22:43
idi doktoru.
vjerovatno imaš upalu i trebaš antibiotik.
nemoj se zezati.
prijateljica je tak zanemarila pa joj je zahvatila upala centar za ravnotežu.
dakle, nemoj da ti bude lijeno, znaš šta ti je činiti.
A noćas uzmi malo maslinovog ulja, malo ga stopli. Napravi od vate male tamponiće, umoči u ulje i stavi u uši.
Iskustvo pokazalo da djeluje.
Ako nemaš maslinovo, može i obično.
milla karolina
16.04.2010., 14:19
Doktoru odmah...nemoj se zezati s uhom....
moon girl
16.04.2010., 17:25
A bila kod doktora=). Nije me pojela (jako). Od sinusa sam dobila upalu uha. I sad moram i sinuse i uha liječiti.:(
Georgia_6
17.04.2010., 13:48
inače nemaš kaj tražiti na forumu ako dobiš tako nešto upalno , pogotovo na glavi !! od obične upale uha koja postane kronična možeš imat kobne posljedice, čak i sluh gubiti... tako da s time se ne zezaj ni pod razno.
anita j
18.04.2010., 18:37
eeee, sad da ti ja kažem!
nedjelja je danas, mene u utorak počelo bolit desno uho, u srijedu otišla doktoru, dobila antibiotike i kapi, do subote sam trpila strašne bolove, pucala bih si u glavu:horor:
moraš doktoru, to je jako ozbiljno, iako si već otišla, ali sa ušima nema zajebavanja, možeš imati ozbiljne posljedice!!
Mohamed
23.05.2010., 16:03
you will be ok soon isa :)
Jučer nakon treninga (plivao dva sata u moru) . Voda nije bila hladna ni ništa, počelo me lijevo uho boliti. Neznam dal je to signal za upalu uha ili što , inače nisam bio ni na propuhu ni nigdje, temperature nemam osim što me uho boli, kada nešto grizem pogotovo osjetim.
Imate ideje što bi moglo biti
Jučer nakon treninga (plivao dva sata u moru) . Voda nije bila hladna ni ništa, počelo me lijevo uho boliti. Neznam dal je to signal za upalu uha ili što , inače nisam bio ni na propuhu ni nigdje, temperature nemam osim što me uho boli, kada nešto grizem pogotovo osjetim.
Imate ideje što bi moglo biti
upala uha.
Ako si ronio u vodi moguće da ti je lakša barotrauma, zna se desiti posebno ak si prehlađen malo pa ti je Eustahijeva tuba začepljena...
Malo sam prehlađen, nos mi je začepljen i stavio sam čepić za uho tamo gdje me boli i zasada je OK. Upala uha nije jer nemam temperaturu iako pomalo sumnjam na plivačko uho
manchild
18.06.2010., 23:13
imam problem ja budala danas čekao da opali u podne top na Griču i nažalost toliko je jako opalio da mi je zvonilo sve u ušima, a u desnom uhu sam satima čuo šum i sad me užasno cuka (boli) glava iznad tog desnog uha. jel netko zna o čem se radi?
Možda ti je bubnjić pukao ako si bio preblizu idi na pregled pa će se vidjeti...
manchild
19.06.2010., 13:51
hvala
exitmusic
19.06.2010., 13:59
Malo sam prehlađen, nos mi je začepljen i stavio sam čepić za uho tamo gdje me boli i zasada je OK. Upala uha nije jer nemam temperaturu iako pomalo sumnjam na plivačko uho
odi doktoru čim čim prije, tim tim bolje:D, vjeruj mi :kava:
ta bol se zna proširiti na vilicu i onda postaje nesnosna. može biti upala uha, možda ti se širi s grla...dobit ćeš kapi i antibiotik u najgorem slučaju.
otiđi otorinolaringologu i to mu ispričaj, pa će ti on napraviti pretrage i vidjeti je li s tvojim uhima sve u redu.
NoNameZg
01.09.2012., 23:15
pozdrav svima koji ovo čitaju, situacija je ovakva, imam 16 godina, i u utorak (28.8.) sam igrao nogometnu utakmicu i bilo je dosta zima jer je taj dan bila niska temperatura a ja sam bio sav u kratkoj opremi, i znači danas par dana poslje sam primjetio bol u grlu, lagano kasljanje, šmrcanje u nosu, začepljena uha, mislio sam obična prehlada, krenuo sam cuclat nekakve tabletice za grlo i danas me grlo više ne boli točnije duplo manje me boli skoro pa ga ni ne osjetim, ali me zato muči lijevo uho, imam bol u lijevom uhu, znači imam kao neki osjećaj da na lijevo uho slabije čujem nego na desno... ima li netko nekakvo pametno rješenje, slobodno bi mi dobrodošlo, jer je u ponedjeljak škola! :) hvala svima i pozdrav!
manchild
03.09.2012., 01:09
pozdrav svima koji ovo čitaju, situacija je ovakva, imam 16 godina, i u utorak (28.8.) sam igrao nogometnu utakmicu i bilo je dosta zima jer je taj dan bila niska temperatura a ja sam bio sav u kratkoj opremi, i znači danas par dana poslje sam primjetio bol u grlu, lagano kasljanje, šmrcanje u nosu, začepljena uha, mislio sam obična prehlada, krenuo sam cuclat nekakve tabletice za grlo i danas me grlo više ne boli točnije duplo manje me boli skoro pa ga ni ne osjetim, ali me zato muči lijevo uho, imam bol u lijevom uhu, znači imam kao neki osjećaj da na lijevo uho slabije čujem nego na desno... ima li netko nekakvo pametno rješenje, slobodno bi mi dobrodošlo, jer je u ponedjeljak škola! :) hvala svima i pozdrav!
odi doktoru da pogleda to uho!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.