PDA

View Full Version : Mame, kako stignete?

stranice : [1] 2

impoSIBILA
18.12.2006., 13:50
Ne znam koliko tema spada ovdje ali pokušati ću!

Drage mame , žene , djevojke - pitam vas kako stignete uskladiti sve obveze- posao,kuća, dijete/djeca ?:rolleyes:

Mne polako hvata panika- blagdani se približavaju, čeka me generalac kuće pa to nesnosno pravljenje kolača a brdo posla mi je na ramenima!
naravno i dijete traži svoje!

Neki dan me iziritiralo kada sam ušla u kuću moje susjede - A ONO KUĆA STERILNA!!!:eek: sa poda bi se moglo jesti!!!:eek:

Ja se trudim održavati svoju kuću i nikada nije neuredno ali se tu i tamo vide ambalaže nekih proizvoda u kuhinji(mojoj susjedi bi to bilo svetogrđe:s ) a i dječija soba izgleda kao da u njoj živi dijete (kod susjede dječija soba izgleda poput apoteke:s )

sada sam se ja uhvatila te susjede ali to nije izoliran primjer. Poznajem puno žena/prijateljica koje po cijele dane love prašinu po zraku da slučajno ne bi pala na pod!:eek:

taman kada pomislim da te žene pretjeruju počinje me gristi savjest -da,mogla sam i ja još obrisati podove prije nego sam otišla na posao, ili, mogla sam još popeglati i onu hrpu stvari itd...

moja susjeda je nezaposlena žena s dvoje djece pa bi netko rekao-ajde i tako nema drugih obveza no imam prijateljice koje su doktorice, učiteljice pa opet sve to stignu(jest da u zadnje vrijeme imaju neki čudni sjaj u očima- da se smrzneš:D ).

u svakom slučaju zanima me kako vi majke ,žene i ostale uspjevate sve to skupa i zar kuća baš mora biti sterilna a da bi se smatrala urednom i čistom?

baja
18.12.2006., 14:01
u svakom slučaju zanima me kako vi majke ,žene i ostale uspjevate sve to skupa i zar kuća baš mora biti sterilna a da bi se smatrala urednom i čistom?
bila je već tema na ŽK o pretjeranom čišćenju;
imam malo dijete i kuća mi je uglavnom neuredna, čista ali zbrkana... i ne sekiram se baš oko toga, a još manje oko toga da bude sterilna - ne stremim k tome.
ipak, ponekad se osijećam isfrustrirano.. kao blesavo pseto koje juri za svojim repom....

impoSIBILA
18.12.2006., 14:13
imam malo dijete i kuća mi je uglavnom neuredna, čista ali zbrkana... i ne sekiram se baš oko toga, a još manje oko toga da bude sterilna - ne stremim k tome.
ipak, ponekad se osijećam isfrustrirano.. kao blesavo pseto koje juri za svojim repom....

tako i ja!

inače da nisam disciplinirana kuća bi mi izgledala kaotično-jednostavno nemam smisla za organizaciju prostora!

evo primjera radi kada sam živjela sa sestrom u stanu jasno se vidjelo koja je njena strana(sve uredno složeno uglancano) a ja sam npr. uvijek morala imati barem jedan kut sobe za svaštaru(gdje baciš stvari kada ne znaš gdje bi trnutno s njima:D )

najgore što njoj nikada nije predstavljalo nikakav problem kontrolirati sve to pa je imala npr. posebnu kutiju za ovo pa posebnu kutiju za ono!:rolleyes:

mene frustrira to što ja dajem stvarno sve od sebe da se bolje organiziram ali na kraju dobijem samo glavobolju pa imam potrebu riješavati se viška(stare stvari, igračke pa i posteljina predmeti i sl) pa to nosim ili u crveni križ ili podjelim okolo!

tako da ne mogu učiniti "spremačko savršenstvo" ali zato nepodnosim ni nered!!!

winnerica
18.12.2006., 14:21
Stigneš sve kaj moraš, odnosno napraviš si prioritete, a drugo taj dan ignoriraš inače nemreš dugo poživjeti :zubo:

Dorotea
18.12.2006., 14:37
...vozim se do posla oko 45 min, ujutro se budim oko 05,30 da bi napravila rucak za muza i dijete(muz mi je doma) i nekakve sitnice jos pospremiti, to je kada je mala sa muzem... a u vecini slucajeva ju cuva moja mama... kuca mi je uvijek u neredu, jedva uspjevam pocistiti.. nisam neki manijak za cistocom(hvala Bogu da nisam jer bi poludila) ali ipak mi smeta cinjenica da mi je kuca u vecini slucajeva u komi... nije to blato, nego pravi nered.. Muz mi bas nije neki cistunac i uvijek sve ostavi za sobom.. kada on cuva malu, ja se vratim doma u zivi kazin... i zato volim te vikende kada malo kuca pocne liciti na nesto. A kada vikendom negdjeodemo, onda sam cijeli tjedan opet u banani... 22.12. idem na godisnji do 08.01. i veselim se da cu ipak imati Bozic sa uredjenom kucom, ispecene kolace...
i ja isto patim kada vidim neke svoje prijatelje kojima kuca stvarno izgleda ko apoteka, ali bas uvijek.. i nemam pojma na koju foru im to uspjeva... kada dodjem sa posla doma uvijek vise volim se igrati sa malom nego cistiti i sa njom ici spavati, jer jako malo vremena provodimo skupa...
najvise me smeta taj nered, sada oko blagdana, valjda je to ostalo mi od moje mame... njezina kuca uvijek blista i uvjek je sve popeglano, a cuva moju malu i od sestre sina... valjda to dodje sa godinama...

Babanroga
18.12.2006., 14:40
[QUOTE=impoSIBILA]
no imam prijateljice koje su doktorice, učiteljice pa opet sve to stignu [QUOTE]

e te imaju tetu cistacicu!!!:zubo:

moj stan izgleda daleko od sterilnog, a iskreno ne bih ni voljela da je takav - onda nema onog ugodjaja doma... nego kao da si u apoteci ili muzeju ili kajtijaznam...
imam srece da MM i ja dijelimo poslove lapo lapo ... tak' da... stizemo!
da nije tako - neka teta bi se vjerojatno smucala dva dana u tjednu :zubo:

radje cu se igrati s djecom ili setati vani ili druziti s prijateljima nego robovati tome...

a kaj se blagdana tice - od kolacica cu raditi samo one kekse (Borni je fora mijesiti tijesto pa ce to biti i zajednicka igra ujedno)... usisat cu... pobrisati prasinu... i to je to...

mandy
18.12.2006., 15:04
Ne robujem čistoj kući i meni ne izgleda sterilna ali mi opet svi govore da je prečisto....ja dva puta tjendo usisam (to zapravo MM radi), ja operem podove i pobrišem prašinu....

Kuhinja je uvijek čista jel šta god kuham operem odma sve suđe i pospremim, spavaću sobu sredimo ujutro prije odlaska na posao (složimo posteljinu u komodu...

Kupaonu operem jednom tjedno kad imam vremena....to sam već ispraksirala i za pola sata sve gotovo..

veš peglam kad se skupi 4-5 mašina i onda uz TV mi treba sat dva da to napravim...

Kolače za blagdane neću radit (ne da mi se cijeli tjedan poslje posla još u kuhinji robovat al inače obožavam peć kolače).....kupit ću 2 kile gotovih a između Božića i Nove (jer sam na godišnjem) napravit ću kremšnite i mađaricu za najdražeg...

Kuću niš posebno neću sređivat samo zato što je Božić.....samo oprat zavjese al njih ne peglam pa mi ne oduzimaju neko vrijeme...

Nemam određeno vrijeme kad što radim...kad imam vremena napravim nešto i to se nekak izbalansira....

A vidjet ćemo kako će biti kad za 3,5 mjeseca dođe beba.....vjerojatno će je čuvat MM dok ja napravim što treba....

tonka
18.12.2006., 15:19
ja imam dvoje djece, dva psa i jednog muza :D i stan mi je cist. mogu slobodno rec da muz obavlja 10% poslova oko urednosti stana, a na meni je sve ostalo.
Djeca tocno znaju sto gdje stoji i kakva soba mora biti. Nisam azdaja, ali moraju pospremiti za sobom svoje igracke, cipele, jakne, role i sl...

prozore, sauganje i pranje podova je na meni. Muz ima tus kabinu na brizi tus kabinu, a ostale sanitarije ja.

I za sve imam vremena.. one godisnje generalne ne radim jel svakih malo malo perem prozore i drvenariju ( kad vidim packu - ocistim ju) a zavjese uopce nemam :cool:

kolace - ne pecem... za sada imam bake pa one uslacu a i bolje im ide :kiss:

Wedding
18.12.2006., 15:27
Ne robujem čistoj kući i meni ne izgleda sterilna ali mi opet svi govore da je prečisto....ja dva puta tjendo usisam (to zapravo MM radi), ja operem podove i pobrišem prašinu....

Kuhinja je uvijek čista jel šta god kuham operem odma sve suđe i pospremim, spavaću sobu sredimo ujutro prije odlaska na posao (složimo posteljinu u komodu...

Kupaonu operem jednom tjedno kad imam vremena....to sam već ispraksirala i za pola sata sve gotovo..

veš peglam kad se skupi 4-5 mašina i onda uz TV mi treba sat dva da to napravim...

Kolače za blagdane neću radit (ne da mi se cijeli tjedan poslje posla još u kuhinji robovat al inače obožavam peć kolače).....kupit ću 2 kile gotovih a između Božića i Nove (jer sam na godišnjem) napravit ću kremšnite i mađaricu za najdražeg...

Kuću niš posebno neću sređivat samo zato što je Božić.....samo oprat zavjese al njih ne peglam pa mi ne oduzimaju neko vrijeme...

Nemam određeno vrijeme kad što radim...kad imam vremena napravim nešto i to se nekak izbalansira....

A vidjet ćemo kako će biti kad za 3,5 mjeseca dođe beba.....vjerojatno će je čuvat MM dok ja napravim što treba....

Ovo su moje rijeci:s , ne mogu vjerovat ali imamo isti ritual:top:

tash@
18.12.2006., 15:29
što manje vremena imam to više toga uspijem napraviti :D
radim sto stvari odjednom jer drugačije jednostavno ne znam. Non stop sam u nekom speedu, žurim, jurim. No, kuća mi nije ni blizu apoteke :zubo:. Kuhinja izgleda prilično dobro, iako bi trebala i ona jednu generalku :rolleyes:. Važno mi je da svakodnevno 'očistim' sebe, dijete i kupaonu :zubo:, a ostalo kako stignem.
Peglam jako rijetko, imam jednu divnu ženu kojoj odnesem hrpu košulja svako malo, pa me spasi :cerek:
Kolače sam jučer počela peći. :raspa:

impoSIBILA
18.12.2006., 15:55
[QUOTE=impoSIBILA]
no imam prijateljice koje su doktorice, učiteljice pa opet sve to stignu [QUOTE]

e te imaju tetu cistacicu!!!:zubo:

moj stan izgleda daleko od sterilnog, a iskreno ne bih ni voljela da je takav - onda nema onog ugodjaja doma... nego kao da si u apoteci ili muzeju ili kajtijaznam...
imam srece da MM i ja dijelimo poslove lapo lapo ... tak' da... stizemo!
da nije tako - neka teta bi se vjerojatno smucala dva dana u tjednu :zubo:

radje cu se igrati s djecom ili setati vani ili druziti s prijateljima nego robovati tome...

a kaj se blagdana tice - od kolacica cu raditi samo one kekse (Borni je fora mijesiti tijesto pa ce to biti i zajednicka igra ujedno)... usisat cu... pobrisati prasinu... i to je to...

nemaju čistačicu da stvar bude gora!:rolleyes:

osim toga TO nije TO- kad ti netko drugi dođe čistiti po kući.:rolleyes:
probala ja...

imam ženu koja mi redovno održava poslovnice firme ali sam je samo jednom zvala kući. i nikad više!
super ona radi ali ja nemam osjećaj zadovoljstva dok se sama ne iznojim!:D

samo sada mi nije do šale- dala sam si ambiciozan cilj da sama pravim kolače)do sada sam uvijek kupovala od žena na selu) i eno pune vrećice sastojaka čekaju da se desi čudo!:D
usput- imam osjećaj da se stvari same šeću iz ormara a ja s njima ratujem!:rolleyes:

Renegade
18.12.2006., 15:56
Prvo naj se zifcirati....:zubo:

Drugo samu sebe pitaj sto zelis...cistu i urednu kucu i ukucane ili apoteku...:)

Mislim da je tajna u organiziranosti i dosljednosti i rijesavanju stvari koje ti uopce ne trebaju(dugo mi nije bilo jasno zasto skupljam one omote i kutije od cd-a i dvd-a...ispraznila ormar i policu )...posto imas dijete..onda znas da dosljednost jedino pali:D

Trece ja volim da mi je cisto, a tako i muz...dobro on je malo uvrnut, jer da se njega pita kuca bi izgledala kao apoteka ili labos..

Cetvrto mene je to isto copilo sa dolaskom djece i preplavilo, a da se nisam snasla, i dugo sam se patila kao i ti...napravila sam plan i mic po mic...nakon par mjeseci sve je bilo na svom mjestu...mislim da je neshto i u snazi volje i onome sto zelis...

Kao sto su neke cure napomenule....kupaona jednom tjedno..vec imam svoj ritam...svaki put kad netko koristi kadu ili tus ocisti iza sebe..ne sad da riba...ali neka krpica za obrisat lavabo isprat kadu ili tus...fala bogu ima onih deterdjenata sta samo pospricas i gotovo...vesh operem jednom tjedno i taj ili sljedeci dan je peglanje.sto me podsjeca..imam hrpu za opeglati ceka me vec dva dana:zubo: ..naravno ne peglam krpe rucnike i slicne stvari...zavjese sam davno zamjenila onima koje se ne peglaju...i to je bila jako zahvalana stvar jer imamo puno prozora..

Usisam kad vidim da treba:zubo: tako i za pranje podova...obicno jednom tjedno..

Prozori jednom mjesecno.....cijela kuca se cisti i sprema svakih sest mjeseci i u tome sudjeluju svi...

a sudje..to me posebno mrzi..ali sam si napravila dil...ne idem spavati bez da je oprano ili u sudjerici...

naravno u svemu tome sudjeluju i ukucani i to ti je bitna stvaka....ponashati ce se onako kako im dozvolish i naucish....moja mama je bila slucaj gdje je pljuvala po onim susjedama koje su sve imale uredno...a kod nas je bio nered...ali recimo nije dopustala da mi pomognemo ili ako jesmo nije bilo dovoljno dobro..pa se pretvarala u muchenicu koja se zrtavovala za nas...izmedju ostalog...ali bitno je da su one druge bile bolesne na cistocu.....

ako budes radila sve sama samo ces se muciti...moraju i oni malo potegnuti..ocistit iza sebe, na bacati robu svuda, vec stavit recimo korpu na neko vidljivo mjesto u stanu:D , odnjeti smece...ocistiti police...

najbitnije od svega..kad se jednom ufurash ...samo se drzis svoga plana i nema zime...:zubo: :) da je ne znam kakav nered, a gosti ti dolaze, treba ti deset minuta da pospremis vidljivo...:cool: e to je cisto i uredno...

tinaaa
18.12.2006., 15:58
Ja trenutno ne radim, pa sve poslove po kuci obavljam (redoslijed kao kod mandy)
Djecu sam ucila (a i muza isto i cesto je rat oko toga :E ) od malih nogu da za sobom moraju pospremati, tako da ja dosta manje posla imam :cerek:
Dok sam radila, kucne poslove smo dijelili (muz i ja) jer ne smatram da je to samo posao od zene tako da i muski nesto mogu uciniti kod kuce.
Nikad mi nije bilo jasno zasto zene pred Bozic i Uskrs prave generalku :confused: .Za vrijeme tih praznika se ionako ima dosta posla pa nam ne treba jos i ciscenje.

impoSIBILA
18.12.2006., 16:03
renegade-to dobro zvuči i inače jesam bila donekle organizirana- do nedavno!
sada mi se čini da se sve nešto sručilo na mene. evo danas sam radila cijeli dan po kući a sada kada se okrenem oko sebe KAOS!!!:eek:

MM mi pomaže kada stigne ali uglavnom okolokućne poslove i usisavanje(što je njegov osobni fetiš:D -drugačije si to ne mogu objasniti) ali u zadnje vrijeme su ga upregnuli u firmi pa radi od jutra do sutra!:rolleyes:

impoSIBILA
18.12.2006., 16:04
Ja trenutno ne radim, pa sve poslove po kuci obavljam (redoslijed kao kod mandy)
Djecu sam ucila (a i muza isto i cesto je rat oko toga :E ) od malih nogu da za sobom moraju pospremati, tako da ja dosta manje posla imam :cerek:
Dok sam radila, kucne poslove smo dijelili (muz i ja) jer ne smatram da je to samo posao od zene tako da i muski nesto mogu uciniti kod kuce.
Nikad mi nije bilo jasno zasto zene pred Bozic i Uskrs prave generalku :confused: .Za vrijeme tih praznika se ionako ima dosta posla pa nam ne treba jos i ciscenje.

otkako znam za sebe radili smo generalku pred sve moguće i nemoguće blagdane-po mami!:D

Renegade
18.12.2006., 16:07
Moje su barem mjesec ili dva prije bozica ili uskrsa...:zubo: ali to se vise odnosi na ciscenje stvari koje bi mi fizicki bile zahtjevne..potezenje tepiha i ormara..obrisati ili oprati tesko dostupna mjesta i slicno...provjeriti i popraviti sto treba i sto se nije stiglo i tak....osim toga ukucani sudjeluju i mi iz toga napravimo festu...:D :top:

Renegade
18.12.2006., 16:12
renegade-to dobro zvuči i inače jesam bila donekle organizirana- do nedavno!
sada mi se čini da se sve nešto sručilo na mene. evo danas sam radila cijeli dan po kući a sada kada se okrenem oko sebe KAOS!!!:eek:

MM mi pomaže kada stigne ali uglavnom okolokućne poslove i usisavanje(što je njegov osobni fetiš:D -drugačije si to ne mogu objasniti) ali u zadnje vrijeme su ga upregnuli u firmi pa radi od jutra do sutra!:rolleyes:

jedno dva mjeseca nakon rodjenja moje princeze...ja sam pala i plakala na koljenima i molila hrpu vesa da se sama opegla...:zubo: :o :D

ja imam danas samo jedan ormar robe po osobi...rijesila sam se svega..ali doslovno svega sto nisam upotrijebila u sest mjeseci...

dugo me mucila navada koju sam pokupila od moje majke...a zove se skupljanje kao hrchak...svega i svacega, kao , ono ,bude zatrebalao...ma mosh mislit..jednom stavim u ormar ili ladicu i ne izvadim nikad vishe...bilo me je bilo strah pogledati u neke ladice i ormare...:zubo:

ajd si skuhaj kavicu i sjedni si malo .....razmisli sto te stvarno muci...ni toj susjedi kojoj je sve cisto nije doslo preko noci...to su godine rada i planiranja...da ne kazem, mozda i provedba i to zeljezna, njezine volje...sto ne mora svaki put biti ni najbolja stvar....

meni je bio bed s malim djetetom sama, i tak..malo me depra vatala...muz je isto radio po cijele dane...da sam nesposobna se brinuti za sve...pa osjecaj krivnje...ako se samo bavim djetetom, nish ne stignem i slicno...

plavva
18.12.2006., 16:35
ja ne stignem, a što ne stignem kontam da ni ne moram:D
to vrijedi za generalku, peglanje i općenito sve vidove pospremanja:D

Renegade
18.12.2006., 16:40
:top:

šuš
18.12.2006., 20:26
Moja sveki (svekrva od milja) od jutra do sutra čisti (živi sama u stanu ispod) i kad je ranije dolazila kod mene padala bi u nesvjest kad bi vidila što moje troje dječice je u stanju napraviti, a ja nisam u stanju za njima srediti. Umirala sam od srama kad bi ona ušla na vrata. Igrom slučaja živjeli smo svi skupa dva mjeseca, nas dvije nismo uspjevale njen savršeno čisti stan (do tada) dovesti u red. Od tada me gleda drugim očima i čudi se i divi svakom kolaču i skuhanom jelu.
Treba smanjiti kriterije, mrzim stanove koji izgledaju kao iz novina. Ko tu uopće živi. Fuj

FFE
18.12.2006., 21:41
sami cistimo kucu, sami kuhamo, radimo svaki od nas 100%, dijete, karijera, sve je uvijek cisto i pocisceno, jer smo cistunci:D...tjesim se da ce za 5 godina biti lakse, ejr ce dijete biti samostalnije. :D a u nadi je spas. :D a kolateralna steta je da sam kronicno umorna i neispavana, a tak' volim spavati.:zubo:

ali zato ne stignem sve procitati sto bih htjela, a imam brdo literature i clanaka koje bih htjela procitati, s druge strane pustam mozak na pasu na net-u.:rolleyes:

Pero Perić
18.12.2006., 21:50
Ja ništa ne čistim i ne kuham jer ne stignem (samohrana sam mama s velikim poslovnim obavezama). Ono malo vremena šta imam provodim sa sinčićem jer on mi je važniji od stana.

Preko vikenda mi dođe sestra i ona mi očisti stan, dobije od mene džeparac za fax i svi sretni i zadovoljni. Hranu kupujem u restoranu, kolače isto kupim ili peče moja mama (a ionak ih nitko ne jede).

jupi
18.12.2006., 22:57
Nikako
i zivcana sam zbog toga
volim da je sve cakum-pakum,ali ne ide
kad netko ude u stan sve je lijepo cisto i uredno ali samo ja vidim đumbus
rintam dok bebačica spava,a trpim cviljenje bebe dok sve potrpam u razne makinje za prat ovo i ono
peglam po potrebi a moje najstarije čedo ,tinejđerica 16.godina----ah šta da van kažem,dok je nagovaram ,napravim sve(nek ona drži malu seku)pa ispada da čuva sestru cili dan (od 14.30 -do15.00)
pa kaže da je iskorištavam jer ona mora učiti(mtv) i taman joj počinje neka TRI HIL
i pala je latinski
sin 8.god. dijete skroz nesamostalno kad je mama u blizini
zakoniti privređuje +sprema magist.
i kako necu biti poluluda
ne stignem ni obrve počupat,a da ne govorim o odlasku u kupovinu bez pratnje ili nedaj bože knjigu čitat(čitam ali dnevno 3 stranice)

i nije mi lako i nije nijednoj ženi lako pa nek govori tko šta oće:mad: :mad: :mad:

7777777
19.12.2006., 07:30
Ajoj, isto tako i meni!

Onda živčanim, ljuta sam na sve oko sebe, ali s godinama čovjek nauči bar donekle se organizirati. Počela sam od toga da sve nevažne stvari, sitnice s polica npr. maknem u neku kutiju, jer samo imam posla kad hoću ispod njih obrisati prašinu. Zatim sve nevažne stvari, od odjeće nadalje koje već par godina ne upotrebljavam - poklonim. No, sada kad se bliže praznici nemoj raditi tu vrstu generalke jer ćeš se još više zakopati. Imat ćeš još više vrećica, kutija i kutijica jer ovo je npr. za na tavan, u podrum, za Crveni križ, za ovog, za onog.... Najprije napravi ono što ti je najbitnije.
Ja npr. prvo sve pospremim, igračke, robu i dr. , skinem zavjese, ometem paučinu, operem prozore, skinem prašinu, usisam.... Tako sve sobe, onda krećem u kapaonu. Imam veliku kuću, prizemlje i kat i poludit mi je. Imam osjećaj kad sve dolje sredim, pa gore, da opet mogu ispočetka. Još su tu i vanjske stepenice, dvorište (sva sreća da sam sve lišće i cvijeće pospremila ranije). Od muža nemam baš neke koristi. Velikog klinca natjeram da maksimalno pospremi svoj prostor, a malog zaposlim (2 g.) koliko je u njegovoj mogućnosti, tako da uz njega nešto mogu napraviti a njemu nije dosadno.
Znam da sam nadugačko napisala, ali nemoj se previše sekirati, kak bude bude. Ne vjerujem da imaš okorjele prljavštine, sve je to "kreativni nered" i daje onu notu da tu netko živi, a ne da smo u apoteci. Svi volimo da nam je čisto, ali ne može baš svaka stvar biti na svom mjestu.
Puno sreće ti želim u :bara:

7777777
19.12.2006., 07:58
Zaboravih spomenuti, nekad mi je bitnije pogirati se s djetetom i posvetiti se njima, nego stalno ribati...Ne osjećam zbog toga grižnju savjesti, nimalo. Ako su mi djeca sretna, i ja sam...I zdrava naravno, što želim i tebi i tvojoj obitelji. Kako je klinac, usput?

Renegade
19.12.2006., 10:05
Ma zene evo vam jedan veliki :kiss: :grli: nemojte se zivcirati...dolaze blagdani....bitno je da su djeca i obitelj dobro, zdravi i zivi...a za ostalo je lako...:)

Renegade
19.12.2006., 10:07
Nikako
i zivcana sam zbog toga
volim da je sve cakum-pakum,ali ne ide
kad netko ude u stan sve je lijepo cisto i uredno ali samo ja vidim đumbus
rintam dok bebačica spava,a trpim cviljenje bebe dok sve potrpam u razne makinje za prat ovo i ono
peglam po potrebi a moje najstarije čedo ,tinejđerica 16.godina----ah šta da van kažem,dok je nagovaram ,napravim sve(nek ona drži malu seku)pa ispada da čuva sestru cili dan (od 14.30 -do15.00)
pa kaže da je iskorištavam jer ona mora učiti(mtv) i taman joj počinje neka TRI HIL
i pala je latinski
sin 8.god. dijete skroz nesamostalno kad je mama u blizini
zakoniti privređuje +sprema magist.
i kako necu biti poluluda
ne stignem ni obrve počupat,a da ne govorim o odlasku u kupovinu bez pratnje ili nedaj bože knjigu čitat(čitam ali dnevno 3 stranice)

i nije mi lako i nije nijednoj ženi lako pa nek govori tko šta oće:mad: :mad: :mad:

:kiss: :grli:

p.s. sto se tice tinejdera....ne brini, ima nas jos:zubo: cudno je to doba...a ja sam bila tako dobra svojoj mami...:cool: :D

impoSIBILA
19.12.2006., 10:51
današnji rezultat::D

juče do ponoći pravila kolače-4 vrste!
jedan jako dobar, drugi jestiv treći li-la , četvrti za bacit!:D
što se može smatrati uspješno obavljenim zadatkom!:D

iz soba sam izbacala sve tkanine i krećem od prozora i lustera ujedno se zahvaljujem mami i tati koji su mi poklonili valjak za peglanje jer bih u protivnom definitivno odustala od današnje akcije čiščenja!:rolleyes:

Dora K
19.12.2006., 11:00

E tu si opisala mene prije poroda, sam sam ja i delala kolače i peglala zavjese. Moja kuća je trenutno KAOS teški, ali TEŠKI. srećom, uglavnom to ne stignem primjetiti :zubo:

Najvažnije mi je da speglam stvari za malu (pelene, posteljinu, robicu), skuham nekaj brzinski iole jestivo (ak malo prigori, jebeš, ko je gladan, jesti će....) za ubacit u kljun. Usisavanje? To neko drugi, jednom, za sada se još očekuje da će MM, u nadi je spas.... Kupaona mi vapi za mojom generalkom, kuhinja također (nakon mame i sveki- svaka napravila reorganizaciju po svom ćefu.... nemrem više ništa naći u kuhinji). Kolači? Odfakajte lijepo molim.... :zubo:

Ah, da! MM nemre čuvat malu. Dere mu se kao da ju kolje. Šajse! :D

mole-
19.12.2006., 14:29
Troje djece,beba,jedno u školi prvi razred i MM...Da vrištim od muke,ali eto s vremenom sam se organizirala pa je uredno,ne kao u apoteci,jer mi u svojoj kući živimo,ali relativno ćisto.Od igračaka na podu ne mogu pobjeći jer beba puže,pa spremim navećer,suđe mrzi prati,ali skužila sam da je ipak lakše kad operem poslije svakog obroka nago kad se nakupi tri tone(rekla sam MM-u da za 10 god. braka želim perilicu za suđe,dakle još samo 8,5 god. moram čekati),veš peglam jednom tjedno,a imam i jedan ormar koji od milja zovem mrijestilište u koji pobacam sav onaj veš koji smeta ili je za peglanje pa kad vidim da se vrata više nemogu otvoriti bez lavine onda to posložim i gotovo.Doduše sad ne radim neznam šta će biti kad poćnem.

RoDoLoMa
19.12.2006., 15:29
Da ste manje na internetu i forumu, imale bi više vrimena za kuću i obitelj !!!

Babanroga
19.12.2006., 19:48
E tu si opisala mene prije poroda, sam sam ja i delala kolače i peglala zavjese. Moja kuća je trenutno KAOS teški, ali TEŠKI. srećom, uglavnom to ne stignem primjetiti :zubo:

Najvažnije mi je da speglam stvari za malu (pelene, posteljinu, robicu), skuham nekaj brzinski iole jestivo (ak malo prigori, jebeš, ko je gladan, jesti će....) za ubacit u kljun. Usisavanje? To neko drugi, jednom, za sada se još očekuje da će MM, u nadi je spas.... Kupaona mi vapi za mojom generalkom, kuhinja također (nakon mame i sveki- svaka napravila reorganizaciju po svom ćefu.... nemrem više ništa naći u kuhinji). Kolači? Odfakajte lijepo molim.... :zubo:

Ah, da! MM nemre čuvat malu. Dere mu se kao da ju kolje. Šajse! :D

:rofl: - ovo za "ko je gladan"... :cerek: :rofl:

a za MM-a - mora da je stipa po skrivecki sam da je ne mora nosit' - provjeri! :zubo: :zubo:

mandy
19.12.2006., 20:52
Ovo su moje rijeci:s , ne mogu vjerovat ali imamo isti ritual:top:

Uvijek sam mislila kako me mama maltretira sa nekim poslovima, al zapravo nikad nismo radili po kući cijeli dan, svaki dan po nešto i uvijek sve čisto....al to tek sad vidim jel sam ista po tom pitanju ko ona.....:rofl:

mandy
19.12.2006., 20:53
imam ženu koja mi redovno održava poslovnice firme ali sam je samo jednom zvala kući. i nikad više!
super ona radi ali ja nemam osjećaj zadovoljstva dok se sama ne iznojim!:D

ja nemam osjećaj da je skroz čisto ni kad MM usisava, al mi smanji posao za 20 minuta pa prebolim :zubo:

mandy
19.12.2006., 21:07

I ja pekla uvijek kolače, al sad u trudnoći nema šanse da 5 dana do ponoći bauljam po kuhinji a poslje poroda još manje, smao ću MM-u napravit kremšnite jer imam stvarno lagan recept pa da ga razveselim, a ostale lijepo u pekaru i kupim....zavjese tak i tak ne peglam :zubo:

Goga_fina
19.12.2006., 21:24
Ja sam mama jednog 6 godišnjaka, i supruga prezaposlenog muža.Aha da,ja sam kućanica,ali da je sve baš uvijek tip-top,to baš nije.Uglavnom je uvijek čisto i uredno,ali nikako sterilno,pa kakva si to mama ako nemaš namrvljeno od smokija ili čipsa

barbika
20.12.2006., 09:58
imam malubebu,psa, muza i fakultet.........nezavrsen,dakle jos i ucenje imam na grabci, a inace i radim, ok sada sam na porodiljnom. U biti nastojim odrzavati red i stanu, dakle nije da svaki dan manijakalno spremam, ali trudim se da svaka stvar ide na svoje mjesto pa ako vec i nije kristalno cisto da je barem naoko uredno i da se mogu snalaziti. ne mogu funkcionirati ako je oko mene nered,to me zdere jer nered oko mene je i nered u mojoj glavi, tada ne mogu ni uciti ni normalno razmisljati.

ma mislim da je najvaznije odrzavati red, jer nema mi ni smisla napraviti generalku ako ce za dva dana biti sve po starom, bitme su navike ukucana...........

baja
20.12.2006., 10:31
ja, napokon, našla ženu za pripomoć :s veselim se k'o dijete našem prvom susretu idući tjedan
zavidim vam svima koje ste svoje obitelji naučile da održavaju red; ja imam dvogodišnjakinju, uz teške bitke učim je da pospremi igračke navečer...
a od muža sam, skoro, digla ruke... dolazi iz obitelji gdje je red malo imaginaran pojam i on jednostavno ne vidi... i znam da ne folira nego stvarno ne kuži...

traxdata
20.12.2006., 11:26
baja, tak je i kod mene što se muža tiče...svako jutro zateknem svinjac u kuhinji, jer on ide puno kasnije spavati od mene, pa si popije još par kava, pa nekaj prigrize...i naravno, ne spremi iza sebe ništa, to čeka mene ujutro..
ja pospremam dok mali spava. i baš me briga, više me ne dira nered..ja to zovem kreativni nered:D
igračke su razbacane, , ali mi je najvažnije da nije prljavo, jer skoro svaki dan čistim podove..
ali da imam više djece, ne znam kak bi...prišarafila bi muža da mi pomogne..

baja
20.12.2006., 11:55
...prišarafila bi muža da mi pomogne..
ma prišarafim ja svog... uspostavimo neki poredak...npr. njegovo je da prebriše podove nakon što ja vratim gomile stvari na njihova originalna mjesta... i onda mi on nedavno kaže da se zimi podovi ne moraju brisati svaki tjedan :confused:

koalica
20.12.2006., 16:18
JA sam inače bolesna na urednost i volim da je sve doma sterilno kako neki kažu, ali od kad imam bebicu sve se to promijenilo. Jer jednostavno ne stignem. U početku sam samo plakala je rništa ne bi stigla počistit a umorna sam bila ko pas, ali onda sam u jednom trenutku stala i zaključila da to nema smisla.........peći 5 vrsta kolača za Božić, ribati podove svaki dan, brisati prašinu svaki tjedan............ipak, bitnije mi je da sam odmorna za moju malenu. Sada jednostavno ispečem 1 vrstu kolača, operem podove jednom tjedno, skuham odjednom malo veću količinu pa zamrznem za krizne dane kad nemam vremena kuhati, bez imalo srama prihvaćam da mi gosti speglaju pelene :D U stanu vlada kreativni nered, trebalo mi je vremena da se priviknem, ali stvarno nije najbitnija stvar u životu da sve bude tip-top. Stan može biti uredan i čist i bez svakodnevnog steriliziranja. A ono malo nereda i prljavštine - jednostavno slegnem ramenima i pospremim kad imam vremena i kad nisam umorna......jako :D

koalica
20.12.2006., 16:22
baja, tak je i kod mene što se muža tiče...svako jutro zateknem svinjac u kuhinji, jer on ide puno kasnije spavati od mene, pa si popije još par kava, pa nekaj prigrize...i naravno, ne spremi iza sebe ništa, to čeka mene ujutro..
ja pospremam dok mali spava. i baš me briga, više me ne dira nered..ja to zovem kreativni nered:D
igračke su razbacane, , ali mi je najvažnije da nije prljavo, jer skoro svaki dan čistim podove..
ali da imam više djece, ne znam kak bi...prišarafila bi muža da mi pomogne..
E da, to je to. MM isto napravi svinjac, iako svaki dan ima ista zaduženja on to ne napravi ako mu ja taj dan izričito ne napomenem. Ali ako mu napomenem onda hvala bogu napravi puno toga i stvarno mi bude od velike pomoći. Posauga, stavi suđe u mašinu, promijeni posteljinu....iznese smeće.....ali najviše mi pomogne vikendom kada s malenom ode u dnevnu sobu ujutro, a mene pusti da malo odspavam. :s

Marelina
20.12.2006., 16:26
Ja sam se još nedavno preselila pa je sve puno kutija. Doduše ni inače nije kao u apoteci, kako netko reče mi u svojoj kući živimo, ali trudim se da je uredno i što mi je još važnije čisto. MM bi puno pomogao da je češće kući, ali sto obaveza ima. A igračke su po cijeloj kući, al odlučila sam da bar preko dana curica ima pravo na kreativni nered, a uvečer sve u sobu u kutiju. Onda svako dva dana moram kod nje generalku jer je premala za sortiranje.
Meni je uvijek bilo važnije da imam vremena za MM i djecu pa onda kuću. Naravno, osnovno čišćenje, roba i kuhinja moraju biti u redu.

Galileo
20.12.2006., 16:41
E da, to je to. MM isto napravi svinjac, iako svaki dan ima ista zaduženja on to ne napravi ako mu ja taj dan izričito ne napomenem. Ali ako mu napomenem onda hvala bogu napravi puno toga i stvarno mi bude od velike pomoći. Posauga, stavi suđe u mašinu, promijeni posteljinu....iznese smeće.....ali najviše mi pomogne vikendom kada s malenom ode u dnevnu sobu ujutro, a mene pusti da malo odspavam. :s
Valjda smo svi mi muški isti. :zubo: Ja obično još klincima pomognem napraviti svinjac, a onda me sustigne mrki pogled gospođe galilejke :eek: , pa da vidiš kako postanem spremačica... :zubo:
Naravno, :top: za tvog MM koji je normalan čovjek. Galilejka i ja imamo dugoročnu podjelu poslova u kućanstvu (iako mi se čini da me ipak zapada manji dio toga sad kako su klinci veći - kad su bili bebači, onda sam ja i gaze, pelene, nešto robice peglao - no tu je uvijek bilo i gratis ručnika, posteljine...).
Bez obzira na tu dugoročnu podjelu, bolja polovica me mora podsjetiti.. :zubo: Ha, tako ti je to.
Inače, divim se ženama s malom djecom koje rade (kao i moja): radite 8 sati dnevno, stignete skuhati, objesit veš... ma sve poslove... :top: Ko hobotnice ste...:zubo:

Tija
20.12.2006., 22:06
evo jedne bolesnice:cerek:

Dakle, muž, dvoje djece i već nekih mjesec dana, svekrva:zubo:
Radim do podne, kupujem spizu, vadim dijete iz vrtića i letim doma kuhati ručak. Nakon ručka starije dijete sprašim u školu a mlađe u krevet gdje joj se često i ja pridružim:o
Popodne sređujem suđe od ručka(ako mi se da) i negdje do 20:00 radimo svašta(ili smo vani ili gluvarimo po kući ili bilo što). Kuća izgleda kao da je pala bomba.
Kad djeca odu spat, oko 21:00, ja uključim Tijaturboinjekšn i brišem prašinu, usisavam, vješam robu, skupljam robu, peglam, perem, ribam itd. Svaki dan!
Ne mogu zamisliti da ne operem wc kompletno:eek: , nas četvoro tamo piša i pere se i svašta, pa mora se oprat svaki dan!
Moram usisati svaki dan, toliko smeća ima po podu da bi se tri mravojeda mogla prejest:D

I tako....danas sam napravila tri kolača, ispali su savršeno :raspa:

putnica
20.12.2006., 22:39
ti bas falis na ovom podforumu :cerek: :top: :rofl:

toffife
21.12.2006., 08:32
Troje djece, posao, supatnik vise odsutan nego prisutan (priroda posla), al kad je prisutan pomaze radije nego da mene gleda poluludu po kuci (pametnomoje)...
Ukratko, ne zelim biti rob kuce, al isto tako ne volim ni nered. Svjesna sam toga da nam kuca nemoze biti apoteka, jer dok ja jedan kraj cistim ovo dvoje mladjih cini nered na drugoj strani!! Snalazim se koliko mogu i nije mi to prioritet, vrijeme radije provedem kvalitetnije...
Sada je vrijeme blagdana i kako je djeci sada gust ukrasavati kucu ja to lukavo iskoristim pa kazem da kuca mora bit cista da bi je kitili i da bi dobili darove...;)

baja
21.12.2006., 10:35
Kad djeca odu spat, oko 21:00, ja uključim Tijaturboinjekšn i brišem prašinu, usisavam, vješam robu, skupljam robu, peglam, perem, ribam itd. Svaki dan!
ti se šališ? kad spavaš (osim one popodnevne šihte)?

alexxx
21.12.2006., 11:52
ona to u 2o minuta :raspa:

impoSIBILA
21.12.2006., 16:01
još juče sam toliko gubila živce oko te famozne "božićne generalke" da mi je moje dijete (ne mogavši više izdržati teror:D ) došlo,sasvim ozbiljno me pogledao i rekao-"Mama! nemoj biti luđakinja kad nisi luđakinja!:D :rofl: inače će ljudi svašta pomisliti"!:rofl:

generalac gotov!!!:s

magic blue
21.12.2006., 16:46
"Mama! nemoj biti luđakinja kad nisi luđakinja!:D :rofl: inače će ljudi svašta pomisliti"!:rofl:
:rofl: malac je ustvari skriveni genijalac :kiss:

Ozana
21.12.2006., 17:05
Ja ne stignem. Skoro ništa.

Djece troje, muž radi u smjenama, ja pon-pet,dodatno uključeni u rad hum. karaktera, hrpetina jako, jako dobrih kumova i frendova. Kad netko želi doći ili nas zove ili je nekom rođendan, a mi svi skupa - onda biramo. I uvijek skužimo da su nam ljudi važniji i da posao neće pobjeći nikuda. I tak se onda družimo, a nered se gomila.

Uz to, mislim da imam neki poremećaj. Onaj opsesivno-kompulzivni ili neku njegovu varijantu. Ustvari sam perfekcionista i ako nemam vremena ni mogućnosti napraviti nešta savršeno, onda se toga ni ne hvatam. Znam da je to glupo, al za sad je tako.

A kad nešta napravim, napravim to super, al zbog toga strada neko drugo područje rada.

I ovo s internetom je djelomično točno... Da sam sve vrijeme spremala kuću, umjesto da visim na forumu, ili da sam pospremala umjesto da se družim s kumovima ili sa svojom djecom...

Stvar je u tome što sam jako nesretna i jadna kad se narintam ko konj i nije mi ni do čega. Onda si mislim kak je život bez veze jer nemaš nikakvog zadovoljstva.

Jednog dana kad djeca narastu i odprhnu od kuće imat ću opet svoj savršeni red. I praznu kuću.

Ali najiskrenije se divim ženama koje su vrijedne i marljive, a nije im nestao osmjeh sa lica.

Tija
21.12.2006., 17:22
ti se šališ? kad spavaš (osim one popodnevne šihte)?

od 1 do 6:30 uz nekoliko buđenja tijekom noći:rolleyes:
Vikendom me puste do 7 a blagdanom čak do 7:30:zubo:

alexxx
21.12.2006., 17:23
da sam pospremala umjesto da se družim s kumovima ili sa svojom djecom...
bi to značilo da si luđakinja. :D

magic blue
21.12.2006., 17:28
:eek: koliko ti mjesecno trosis na kavu :D

Marelina
21.12.2006., 17:35
Tija, ti si superžena!:s Kad bi ja bar mogla tako...

Tija
21.12.2006., 19:15
Nisam ja nikakva superžena nego kronično umorna žena:zubo:
I tijelo je valjda naviklo na taj ritam šta li:confused:
Prije par dana sam imala neki event i znajući da ću doći kasno djecu sam sprašila baki uz napomenu da dolazim po njih sutradan u podne, legla sam u tri ujutro, prvo buđenje u 5, drugo u 6:20 (svako jutro mi zvoni sat u tu uru) i ponovo sam zaspala u 7 valjda. Probudila se konačno u 9 i ne mogu više spat pa da ga ubiješ:(. A spava mi se. I sad mi se spava:D
Podočnjaci su mi imidž:cerek:

impoSIBILA
21.12.2006., 20:57
Nisam ja nikakva superžena nego kronično umorna žena:zubo:
I tijelo je valjda naviklo na taj ritam šta li:confused:
Prije par dana sam imala neki event i znajući da ću doći kasno djecu sam sprašila baki uz napomenu da dolazim po njih sutradan u podne, legla sam u tri ujutro, prvo buđenje u 5, drugo u 6:20 (svako jutro mi zvoni sat u tu uru) i ponovo sam zaspala u 7 valjda. Probudila se konačno u 9 i ne mogu više spat pa da ga ubiješ:(. A spava mi se. I sad mi se spava:D
Podočnjaci su mi imidž:cerek:

COPRA JEDNA!!! :bonk: :D

ovo je za nas normalne žene a ne za tamo neke Hary Poterovske fore!:s :zubo:

Marelina
21.12.2006., 22:03
Tija kaže: Nisam ja nikakva superžena nego kronično umorna žena

Ma znam, to je bilo iz respekta, jer si tako vedra. :top: Bar meni ostavljaš takav dojam.;)

jupi
21.12.2006., 22:10
dovraga,danas sam napravila dvi vrste kolača,moram sve napravit do subote jer je taj dan moj rođ.,pa kad se ljudi sjate ,a pogotovo znaju da sam kući 100%,cijelo moje rintanje do Sretnog i blagoslovljenog Božića biva uzalud.stan bude svinjac,kolači pojedeni a ja krepana.
i onda opet sve ponovo
i ponovo i ponovo
a nemogu se nikom uvalit na Božični ručak
ili če grintat moji ili njegovi ,onda lijepo ostanemo doma,pa se ja opet ubijem od posla jer se ovi moji pokupe po crkvi i dobrim susjedima čestitati
i to mi je neki život i blagdani

Tija
21.12.2006., 22:33
aj šuti, ti imaš samo dva dana čekanja od poklona za ročkas i poklona za Božić:cerek:
nisi valjda dozvolila da se pokloni spoje u jedan?:zubo:

alexxx
21.12.2006., 22:38
tijo kad se jebeš :D

Tija
21.12.2006., 22:46
tijo kad se jebeš :D

skoro svaki dan:eek:
zamalo u ponediljak, malo je falilo i u utorak, ma za dz u sridu.....i takoto:rofl:

jupi
21.12.2006., 22:56
aj šuti, ti imaš samo dva dana čekanja od poklona za ročkas i poklona za Božić:cerek:
nisi valjda dozvolila da se pokloni spoje u jedan?:zubo:

držim ja do sebe---nema kod mene 2u1:cerek:
sutra si idem kupiti skener i nekidan sam odvela zakonitog u parfumeriju Iris (samo da vidim nešto)
baš me zanima dali je upamtio koji rimel ili oni parfem šta ga nekidan nije bilo
bit će bar nešto od toga
ali cvijeće je ono obavezno
ustvari ,ja sam tip koji uvik nešto grinta,grinta šta stalno za sve njih rintam po kući pa valjda zaslužujem nešto

7777777
22.12.2006., 07:53
Da ste manje na internetu i forumu, imale bi više vrimena za kuću i obitelj !!!

Ma vidi ti prasca muškog!:azdaja: Bolje tamo pomozi mami ili ženi prati WC ili isklofati tepih!:bara:

slatka irma
22.12.2006., 09:16
složit ću se s mnogim ženama ovdje da je vrijeme utrošeno na kontinuirano čišćenje kuće da bi izgledala ko apoteka korisnije utrošiti na igru s djecom. radim i ne vidim pola dana svoju kćerkicu, kad dođemo doma ona od đumbusa napravi još veći đumbus, ali meni je bitnije da se s njom poigram nego da letim s metlom okolo. nered spremim ujutro, a vikendom sve počistim temeljito. kuća će nas nadživjeti, a moja kćer će odrasti i ne želim zbog robovanja kućanstvu propustiti nezaboravne trenutke koji se nikad više neće ponoviti.
uostalom, ne postoji super žena

baja
22.12.2006., 10:12
ja ti se najiskrenije i najozbiljnije divim :s
ja sam bez sna ne umorna nego luda žena

traxdata
24.12.2006., 09:15
skoro svaki dan:eek:
zamalo u ponediljak, malo je falilo i u utorak, ma za dz u sridu.....i takoto:rofl:

moram se osvrnuti na ovaj post:D
važna je namjera, to ja uvijek govorim:D

s-t-i-n-g
24.12.2006., 16:05
složit ću se s mnogim ženama ovdje da je vrijeme utrošeno na kontinuirano čišćenje kuće da bi izgledala ko apoteka korisnije utrošiti na igru s djecom. radim i ne vidim pola dana svoju kćerkicu, kad dođemo doma ona od đumbusa napravi još veći đumbus, ali meni je bitnije da se s njom poigram nego da letim s metlom okolo. nered spremim ujutro, a vikendom sve počistim temeljito. kuća će nas nadživjeti, a moja kćer će odrasti i ne želim zbog robovanja kućanstvu propustiti nezaboravne trenutke koji se nikad više neće ponoviti.
uostalom, ne postoji super žena

:top: :top: :top:

lelo
29.12.2006., 00:41
Vječita nepomirljiva situacija ,stanje u kući.
Djece troje(školarci), muž radi u smjenama , ja od 8 do 16.
Radni dan mi izgleda ovako , buđenje oko 05 i 30 ev.6 ovisi šta se taj dan kuha.Lijepo skuham ručak, pa brzinski oblačanje pa jurim na posao(sva sreća klizno je radno vrijeme od 8 do 8 i 30), pa na poslu izigravam poslovnu facu, posle posla jurim doma . Ako nema gužve doma sam do 17 h i onda me dočekaju pačići sa raznim željama, i onda se posvetim njima do 21 h, i onda kreće pranje , peglanje i sl. radovi .
Stan detaljnije pospremam subotom i više ne patim što mi uvijek nije apoteka, rađe s klincima provodim vrijeme jer vrijeme leti(najstarija već ulazi u pubertet) i želim biti uz njih , da smo bliski ,da mi se povjeravaju jer vrijeme koje sada izgubim s njima nikada neću nadoknaditi.

ANABELA
02.01.2007., 10:06
da mi je netko rekao prije 5 godina kako ću mirno sjedit i gledat tepih pun smokija rekla bi da laže,ali i mama smije u miru popit kavu!!!!!!!!!!!!!žao mi je samo što mi je za taj zaključak trebalo 5 godina!

putnica
02.01.2007., 11:29
da mi je netko rekao prije 5 godina kako ću mirno sjedit i gledat tepih pun smokija rekla bi da laže,ali i mama smije u miru popit kavu!!!!!!!!!!!!!žao mi je samo što mi je za taj zaključak trebalo 5 godina!

:top: :D :D :D

tjesi se, neki se to nikad ne sjete :D

trudnjacha
03.08.2008., 13:03

e točno tako..ko pseto koje juri za svojim repom...a i kad imam vremena onda mi se tak ne daaaaaa...ufff...

Lily25
03.08.2008., 14:54
imam bebu od 2 i pol mj. skuham kad stignem, placam peglanje....

Leonee
03.08.2008., 16:07
Bogme.. Strka ne staje.. Najgore je sto vise mm I ja nemamo puno vremena za sebe, tj. za samo nas troje.. Svaki free trenutak jurim po kuci ko muha bez glave :zubo:
Pa se eto mm sjetio da nam minimalno 1x tjedno dodje teta cistilica I odrzava kucu cistom, opeglanom (:lux:) I da nam skuva rucak..a mi cemo, umjesto svako-tjednog spremanja, otic u prirodu..ili divec..
Bog ga blagoslovio :s :s
Trenutno smo u potrazi za takvom tetom.. Tj.skicamo susjedinu da ju priupitamo kako stoji sa vremenom :D

morfin@
03.08.2008., 17:58
Kad sam rodila bila mi je mama 3 tjedna i da nje nije bilo ja bih poludjela! Ja sam onda samo oko maloga , sjest nisam mogla mjesec dana zbog epiziotomije, svugdje sam vukla luftić sa sobom :rolleyes: mali je cicao (kao i sad :mad:) na max. 2 sata, mene dermatitis cijelu izludio svrbila sam se neprestano, grudi stalno naginjale upaljenju i bila sam :visi: patronažna mi skoro sve zabranila jesti i da nije bilo mame koja je prala, peglala, kuhala i čistila mislim da bih prošvikala!
Sad je situacija takva da Jakov ima 2 mjeseca, muž je na godišnjem a mi jedemo na smjenu, možda smo 3 puta jeli skupa, 2-3 puta tjedno skuham ostalo je dostava ili kupimo gotovo :brukica: dok se ja tuširam ili stavljam veš prati spava na MM-u i obrnuto, kad ja moram na wc primopredaja bebe i tako ukrug. Peglam obično oko ponoći kad zaspe i stavimo ga u kinderbet. Čistimo jedanput tjedno jer jednostavno ne stižem :bonk: Ne znam što ću kad se MM vrati na posao... Između toga kad mi je otišla mama a MM išao na godišnji do 4 sam jela samo kekse- jer to mogu utrpati u usta jednom rukom a oko mene je sve bilo poređano: daljinski, telefoni, miš, tipkovnica, voda, keksi i nisam mrdala jer princ spava na meni. Sad je još gore jer se navikao da ga jedno od nas 2 drži i stvarno ne znam kako ću, kinderbet preko dana neće ni na slici vidjet a viper mu je nužno zlo 10-ak min. (dok ja pišam i trk natrag) :ne zna::tuzni:

Zmijica
03.08.2008., 18:11
Kad je ovaj topik pokrenut, Kico je imao 10-ak dana, pa sam ga propustila...
Ovo moram iskomentirat:

:s :s :s
I tako godinama, jel?
Oke, ponavljam u sebi: spavanje je precijenjeno, spavanje je precijenjeno... :D

Nego, aj mi odaj tajnu (i druge sto pospremaju po noci) - kak ne zbudite djecu? Konkretno - usisavanje i vesmasina zbude djecu, ne?
Ja bih navecer mogla samo prasinu pobrisat, poslozit sudjericu (sto i radim), eventualno oprat kupaonu, prozore...
Citam sad i mislim si - samo?
Da svaki dan sam jedno napravim, blistala bi mi kuca.

Nema mi druge neg kavu popit sad i bacit se na posao do ponoci :D

Zmijica
03.08.2008., 18:15
Morfina, podsjetila si me - nasi dorucci ujutro: mm napravi kavu i tostove, ja se iz spavace prebacim na trosjed, posluzavnik i dorucak na krevetu.
Mali na sisi, tetra preko njega da mu ne padaju mrvice po glavi, mm me hrani i poji kavom :rofl:

mandy
03.08.2008., 19:00
Mihu mašina nikad nije zbudila..usisavač je nedavno..nje ga zbudilo dok sam boravak usisavala nego tek na kraju usisavanja hodnika...ja sve osim usisavanja radim kad zaspe..al ja sve napravim 3 dana u tjednu ostala 4 slobodna...(brisanje podova, prašine, pranje wc.a)..prozore operem jednom mjesečno, tepih isto..

Sandra October
03.08.2008., 19:06
stignem na uštrb spavanja i pomoći jedne tete. bog poživio tetu koja dolazi 2 x tjedno.. nevertheless ja imam malo opesivno kompulzivni poremećaj po pitanju čistoće :D primjerice perem pod nakon što je to teta čistilica prošla po njemu 15 puta :bonk: dok sam bila na porodiljnom je visio na meni 24/7 .. na kraju sam odustala od bitke na štetu svoje kičme i kuhala, pravila krevet, prala pod s jednom rukom :D na drugoj je bio mali princ :D.. danas (17 mj) je malo bolje.. dođem s posla oko 17 sati.. toleriram nered dok ne zaspe (8:30) i onda ide turbo pogon do 22:00 .. nakon čega palim laptop i nastavljam radit :visi: (iako i dalje dolazi teta po 2x 8 sati dnevno 2 x tjedno + jednom mjesečno na cjelovito čišćenje) :D svakoj budali njeno veselje pa i meni metla, krpa, kanta..:D

Leonee
03.08.2008., 20:58
Sandra, koliko placas tetu?

Sandra October
03.08.2008., 21:12
Sandra, koliko placas tetu?

.. 35 kn/sat .. mislim da je još uvijek da naći nekog za 25/30 kn sat al je generalno otišla gore cijena..

supher mali
03.08.2008., 21:15
kad si nistica... kako meni mater uspije i to dvi kuce

a nauci i djecu da rade sto ranije

martha
03.08.2008., 21:28
mm radi, dvoje djece, od kojih jedan 2 mjeseca, pomoć nemam sa strane, nekak uspijevam kuću držat urednu-to nikako ne znači savršeno čisto. kad uhvatim vrimena operem prozoe, drugi put super sredim banj, za koji dan kuhinju, ali odavno nije cijeli stan bio superčist. jedino ne dopuštam da je roba neopeglana, puno toga se ne pegla, doduše...

ali važnije mi je prošett s mojima, otić na plažu, navečer zagrljena s mužem odgledat 10 minuta tv nego čista kuća. ovo mi daje duševni mir, a onda puno više stignem...čak i na forum svratit....:top:

Leonee
03.08.2008., 22:06
.. 35 kn/sat .. mislim da je još uvijek da naći nekog za 25/30 kn sat al je generalno otišla gore cijena..

To je cist ok cijena.. Mislim da toliko moja baka placa zeni koju kao pozna pa je kao jeftinije.. :)

Sandra October
03.08.2008., 22:14
To je cist ok cijena.. Mislim da toliko moja baka placa zeni koju kao pozna pa je kao jeftinije.. :)

i super je teta.. ono ko mama.. zna svakakve tips&tricks po doma :)

ksenija_2
03.08.2008., 22:31
Ne stignem...ubijena sam već i nerviram se stalno. Kako god okrenem, ne stignem.... stan mi je kaos iako stalno sve spremam, čistim...a kao da ništa nisam napravila. A najgore je ono kad jedan dan izglancam nešto, a navečer sve po starom... :(

Leonee
03.08.2008., 23:01
i super je teta.. ono ko mama.. zna svakakve tips&tricks po doma :)

:D a jel bi ona (ako si u zgu) jos htjela negdje cistiti? :zubeki:

Sandra October
04.08.2008., 10:39
:D a jel bi ona (ako si u zgu) jos htjela negdje cistiti? :zubeki:

pitam ju, daj generalije tipa gdje si, koliko često i to.. (na pm :) )

Manch
04.08.2008., 14:12
U nas je ustajanje u 6, do 7 mali spava prvi put jedno pola sata, a za to vrijeme ja obavim wc i kupatilo i doručkujem i zategnem krevete i upalim veš mašinu. Nešto obavim i kad je budan, a raspoložen, stavim ga blizu sebe recimo i peglam. Svaki dan peglam pelene, ali to je 10 minuta. Vikendom čistim s mm kuću (usisavanje, prašina, wc), a kuham kad stignem, dečko voli da gleda kad šta radim po kuhinji pa i to mogu završiti s njim. Tako da mi ostane hrpa vremena da sjedim za računarom. Mislim da sve treba da na neki način izglavimo vrijeme i za sebe, recimo kad su mi izdepilirane noge, puno mi je lakše ustajati po noći:D

nyn@
05.08.2008., 13:22
ja imam sreću da moja bebe dobro spava.. pa dio toga obavim dok spava.. suđe, prašina, veš, kupaona, ormari, posao itd..
sisanje i brisanje radimo zajedno.. ona obožava usisavač.. to joj je najbolji frend.. jedino nikad posisat od nje.. :rolleyes:
a kad brišemo.. ona dobije svoju maramicu a ja uzmem svoju maramicu i mi brišemo..
može tako satima.. :rofl:
pa malo sebe, pa malo pod, pa malo ostalo, pa malo igračke i tak.. kad joj je dosta.. ode i zaboravi me čitavih 5 min.. i onda nanovo..:rofl:
a pravi posao kreće iza 22h.. pa nekad i do 3 ujutro.. :rofl:

Ins@ni@
05.08.2008., 14:47
Ja imam ženu koja živi s nama već godinama, nije udata, ona nam je kao član obitelji i ne plaćam je previše. Ona mi svaki dan čisti kuću, kuha, pričuva dijete kad je potrebno, osim preko vikenda, preko blagdana ili kada samo na godišnjem. Da nema nje ne bi se nikako snašla jer sam malo doma i pretrpana sam obavezama, a slobodno vrijeme provodim sa svojom nuklearnom obitelji na izletima i ostalim aktivnostima

happymom5
06.08.2008., 23:33
nadam se da sam i ja dobrodošla... valjda se nećete ljutiti na mene. imam 27 godina, i četvero malih vražićaka starih redo 6,5 i 5,5 curke tanja i ivana te dva muškića kiki i toni 5,5 mj i 2,5 godine.
razvodim se od bivšeg supruga već dvije godine i rastrgana sam sudovima, czss.om, odvjetnicima, dopisima žalbama i slično,troje je iz prvog braka. sad imam vanbračnog supruga i velika smo sretna obitelj. dosta uskoči oko djece, naveče oko kupanja i večere, priča za laku noć. sve nekako štima i sve je nakraju obavljeno na vrijeme ali i ja znam imat žute minute kad bi najradje sve potrpala u neki ogromni koš za smeće samo da ne moram krpom i metlom po kući. kod nas veša ko u priči i mašina vrti koji puta i tri put na dan.nemam sušilicu pa ionda samo taj dio priče oduzima dosta vremnea. ali kad se oni smire ( spavaju u 8 svi četiri) ja imam sate za sebe( nas). pospremim što treba, priredim robicu za ujutro, ako imam raspravu uhvatim se zakona.odem malo i u vrt, cvijeće i te stvari.smiruju me neke duševne zadovoljštine kao ona akcija koju sam objavila. uz par sati slanja mailova i malo ugodnog razgovora nabavila sam vrtiću klimu( i to dvije).
jedino mi je teško što su svi moji pa tako i prijatelji daleko preko 100 km. roditelje rjetko viđam,mama jedva zna kako se klinci zovu, a ni suprugovi nisu ništa bolji. dakle nemamo baš neku potporu, ali ja zato uvijek kažem-sve što smo napravili sami smo napravili a sve što smo zaje...sami smo...
eto to je ukratko,i moram reči da imam veliku želju roditi još jedno ali nismo u mogučnosti jer bi trebalo graditi a i svo četvero sam rodila na carski i peti dan doma kuhala...
i još samo -dok radim, radim smjene pa kad dođem iz noćne nije moj dan! onda svkako s njima legnem ako nisu u vrtiću, i pokušam što manje raditi po kućii
usput,a jesam dosadna!!! ako tko treba usluge pretipkavanja neka mi se javi

zarana
07.08.2008., 08:57
E, svaka ti čast, odakle ti samo energija?

Odsad šutim:no: neću više kukat...samo po kući:D

happymom5
07.08.2008., 10:21
ma nije ti to draga baš neka energija. jednostavno me život stalno gura nekuda dalje... koliko puta sam se zapitala kako ću dalje i kuda sad?
ali stalno nanovo nekek ideje, stalno nanovo neke borbe.
sad mogu sa sigurnošću reći da je razvod, koliko god željen bio, najteže razdoblje u životu. u strahu da ostaneš bez djece, pod povečalom službi i institucija,prisiljena na stalna opravdavanja.sve to donosi abnormalne količine stresa a i nervoze i iscrpljenosti i jedini zadatak je ne dopustiti da djeca to osjete. teško, ali i izvedivo. sad mi je na neki način sve to sastavni dio života, u podsvjesti stalno očekujem poštara s novim pozivom ili rješenjem, ili poziv i nenadani dolčazak centra za soc. i sad ih čekam... a boli kad vidiš koliko si se trudio, koliko radio, brinuo, fizički, psihički, materijalno, a onda postaneš meta. i nema nikakve zaštite djece i majki, vjerujte. ja ovih dana vodim bitke direktno s ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, vodstvom banke gdje sam uzela sporni (veliki) kredit koji bi ex trebao plačati, pa i sa samim predsjednikom suda.nadam se da će sve skupa imati rezultata.pa čak ako je za mene prekasno možda nekom drugome tko se nađe u ovoj situaciji. i kad tako živiš. kako ja znam reći 25 sati na dan, a 65 minuta u satu, sve ti drugo postane rutina... evo jutros npr...
moji se bude u 6, najkasnije 6.30.:eek: spremila sam ih u vrtić, vratila se s malenim doma. suprug je sad doma jer ide na op kralješnice( i to me snašlo). skuhala sam kavicu i:kava: složila doručak i nekako u hodu s malim na rukama pripremila veš za prati, onaj sinočnji objesila, suhi pospremila... mali se igro na gornjem krevetu od cura ja sam složila donji pa obrnuto. isto s kindaćima, jedan, pa drugi.:cerek:onda smo papali pa se igrali, ja usisala on gugutao.stavila ga u sjedalicu, i u kuhinju, pričala mu i pjevala on malo cendrao ali i kuhinja je capito-pospremljeno.:mig:
sad sam ga stavila leć,prebrisala kuću, za ručak ćemo povrće za juhicu a lignje kasnije( sve je u škrinji) i slobodna sam do 12 za naše igranje, pozive iz navedenih institucija, dolčaske. u međuvremenu pišem dopise za donacije na mailove tvrtki ali čini mi se da baš nema nekog odaziva.razmišljam i kako ćemo mi platiti sve ovaj mjesec,jer sad je puno teže. :ne zna:
muči me i što nemam vozački, a npr 20 km je do pedijatra, 4 do vrtića. nema šanse da to odradim pješke a kiki(mm) će dosta dugo biti off od volana. ali nema para...:(
vrtim i žute stranice i tražim sljedeću ideju za donaciju:confused:, slažem dopis koji ću slati za dodatni posao( već rekoh pretipkavanje).
povremeno sam na legalisu, ako kome zatreba moje iskustvo sa zakonom i brakorazvodnim parnicama.:top:
danas bi još trebala složit klincima ljuljačku,i možda oprat prozore, ali to ćemo ostavit za naveče...
i ja sam imala jedno djete, a kako moji nisu nikad priskakali bilo mi je koma. osjećala sam se gore nego sad.
ali ne žalim za ničim jer sad kad pogledam što sam sve stvorila, kako se borila, pa sve ostavila i ponovno stvarala i opet se borila kao nikad prije...zapravo i ima nekog smisla. kao neki game koji te baca iz nivoa u nivo i sve ti je teže a ipak se izvučeš.:)

Maya_78
07.08.2008., 10:44
svaka čast, skidam kapu :s

pink5
07.08.2008., 11:28
happymom,svaka čast,mogla bi promijeniti nick u supermom:).Mi imamo bebača od 6 mj,navečer je u krevetu najkasnije do 21,onda imam vremena sve napraviti,pošto nemamo nijednog tapeta u stanu ja svaki dan očistim parket i operem,navečer i spremam ručak za sutra,odem leći oko 1.Sutradan se s bebom probudim oko 10,11

happymom5
07.08.2008., 11:45
happymom,svaka čast,mogla bi promijeniti nick u supermom:).Mi imamo bebača od 6 mj,navečer je u krevetu najkasnije do 21,onda imam vremena sve napraviti,pošto nemamo nijednog tapeta u stanu ja svaki dan očistim parket i operem,navečer i spremam ručak za sutra,odem leći oko 1.Sutradan se s bebom probudim oko 10,11

evo obećajem, čim nekom magijom rješim taj vozački, mjenjam nick u supermom..:D
stvarno mislim da mi je to veliki nedostatak, jer još kad bi i vožnju mogla preuzeti-mrak! ali nikako da dobijem na lotu :ne zna:(možda jer ne igram?)
ko zna možda jednom kad opremim vrtić i pomognem svima kojima bi htjela pokrenem akciju za sebe...:mig:
meni je oduvijek bilo najlakše napraviti neke stvari naveče. ok, moji zaspu oko 8 ali bude se u 6... i još se nađe vremena za moje stvarčice...:)pogotovo za prvo djete smatram najboljim da se odmaraš kad i ona i ne zamaraš stupnjem čistoće stana...sve polako...nice and easy i vidjet ćeš odjednom shvatiš da je sve rutina

oraščić
25.11.2008., 02:42
Happymom,stvarno sam se nasla u tvojoj prici,moja je slicna,osim sto ih je troje.Imam toliko energije,nicije pomoci,zivim za ta mala stvorenja.Tesko mi je,placem kad zaspu,kronicno sam neispavana,ali mislim da se rezultati vide,sve sam podredila njima.Svi poznanici se cude,govore da me nikad u toj ulozi nisu mogli zamisliti,dive mi se.Odlazi m sa roditeljskog puna sebe,jer mi je dijete mrak,same pohvale.Mala ima kosu do ispod guze,nitko ne zna koliko ta njena frizurica traje,beba sisa,a ja pisem,jer me te male stvari cine sretnom.Nekom je to neki komad robe ili sl.,a meni najvise uljepsa dan kad nas ljudi zaustave i kazu svaka cast.Izgledom ne odajem da imam 3 djece,kazu da sam atraktivna,nikako im nije jasno kako uspjevam.Klinci spiclani,mala kopira mene,drustveni,pristojni...a doma krv,znoj i suze,spavam po tri sata,dokle ce ici tako ne znam,ali vrijedi,zar ne?Morala sam se malo nahvaliti,ne ljutite se!

happymom5
25.11.2008., 19:57
Naravno da vrijedi, i meni je ono zadovoljstvo uspjehom najveći poticaj za dalje.Ponekad pomislim kako sam strgana, dođe jedan od mojih malenih od mene i sve je ok... Sad i najmlađi puza, stalno jurnjava po kući. Tanja ide u školu, k sebi sam uzela i susjdinu malenu koja je s Tanjom u razredu.Dijete je samo doma, a njena mama zauzvrat vozi u vrtić i iz vrtića klince sa svojim malim. Radimo zadaće, učimo.Jedino što baš ne voilim zimu.. al i to će proći.
Spavaju svakako, većinom svi ok , al i kod nas ima loših noći... no drugo jutro jedan mali osmjeh sve popravi.. dan ide dalje. Razmišljam o poslu, ne znam kako ću radi svoje situacije.Da imam kapitala sigurno bi krenula radit od kuće, polako, samostalno.
Ma sve ima svoj tok. I tome se treba prepustiti, samo pametno kormilariti.. Uživati u svakome trenutku i znati ga cijeniti.
he he,, samo još ovo.. ja još imam kila za skidat pa mi otklrij tajnu... please.. samo, ja sam ih sve na carski...

oraščić
26.11.2008., 02:51
Draga mama,ja sam u trudnocama dobila redom ovako,9,8.5,6 kg.Ne znam zasto,nisam nikad povratila,samo mi se prva 3 mj.sve gadilo.Idealan tijek svake trudnoce,klinci idelne tezine,jest da su me na kontrolama cudno gledali.Moj je problem sto dobijem kile nakon poroda,svi govore da s dojenjem odlaze,kod mene ne.Nije to nis prestrasno,to samo ja vidim,al ipak...Dojim uvijek dugo,1.do 2 g.,2 je samo odbilo sa 6mj.,a sad mala ima 7,5 mj i cica dok pisem.Sta se tice izgleda,svi mi daju manje godina,puno manje,pa mi je super kad dodemo negdje,pa mi kazu gospodicna,ili kaj su svi vasi?Doci ce inase vrijeme,ja samo zelim pogledati jedan dobar film u miru sa muzicem.Tako malo,a tako puno,zar ne?

oraščić
26.11.2008., 03:02
Jos jedna anegdota u danu...idem na roditeljski,onak u zurbi,idem se otusirati,uzmem tus,a ono voda fu ledena,zab.ukljuciti bojler,obucem vazno novi kaput i trcim,dodem na rod.,a cijena fino visi,koji blam.Sigurno ima i kod tebe takvih zanimljivosti?p.s.kako to da si sve na carski?ja sve normalno,e,da sam barem na carski.

Rita
26.11.2008., 06:24
cure svaka vam cast. Ja se vidim dost u vasim pricama u smislu da sam sama, daleko od familije, djeca su mala(dvije curke ne bas cetvero) i muz radi po cijele dane. Strgana sam, non stop spremam a sve je uvijek u neredu i to me ubija. Happy mom, napravi akciju za vozacki, bez toga nemres, samo javi pomoci ce mo;)
MI smo si jedan dan farbali lica, i mala me svu nafarbala. Uglavnom sam trebala otic van obavit nesto i nisam se pogledala, mozete si zamislit poglede kad su me ljudi u ducanu vidli,hehe. A jedan dan je moj muz otisao van sa hrpom spangic au kosi, cure su mu frizuru radile,hehe

happymom5
26.11.2008., 07:28
Jos jedna anegdota u danu...idem na roditeljski,onak u zurbi,idem se otusirati,uzmem tus,a ono voda fu ledena,zab.ukljuciti bojler,obucem vazno novi kaput i trcim,dodem na rod.,a cijena fino visi,koji blam.Sigurno ima i kod tebe takvih zanimljivosti?p.s.kako to da si sve na carski?ja sve normalno,e,da sam barem na carski.
eh, to ti je ono.. sad bija rekla da sam barem normalno.. Prvu sam rađala 48 sati i ne otvaram se... s drugom sam išla s puknutim vodenjakom uz luđačke trudove i nakon 24 sata opet na hitni carski.A dalje, nakon dva carska ne dolazi u obzir novi porod vaginalno jer bi maternica, pošto je prerezana dva puta moglas puknuti.. Ali nije to baš kako neki misle-rodiš a ni ne znaš..
Reže se koža, mišići, maternica... sve.. i tako četiri puta.. ne možeš udahnuti a da te ne boli. i boli danima.Ponekad i kasnije osjetim kako me steže. I još nešto, izgled.. kako su mišći prerezani ne vračaju se natrag na mjesto priprodnim putem. nema onog stezanja i samopoticanja trbuha da se vrača prema unutra-sve to nekako visi preko reza.:ne zna:
Ok, ja sam dobila puuuuno kila, u prvoj trudnoći preko 30. Ali isto ne vjeruju da su svi moji.. još kad pokupim koje susjedovo... he he..
Vrijđea me pomalo to, pa kako tako mlada. Nije da e naljutim ali ima ljudi koji po godinama smatraju da mi nije vrijeme za toliko dijece.A vjerujem kako takvi nin nemaju toliko djece.Meni su oni sve, i sve bi učinila za njih.
A vozački.. jooooooooooj! Mojoj majci još danas nisam oprostila što me nije pustila polagat kad sam krenula raditi.Onda je vozački bio 1600 kn.. a sad.. koma. No neka, da je hića, i trčala bi zbog djece.Uostalom išla sam kao trudnica s njih troje i trbuhom 12 km pješke samo da obavim nešto.. pa onda valjda mora tako biti.
Male anegdote.. ja redovito odjurim raščupana u vrtić al tete već znaju... obukla sam jednom hlače od pidjame onak slatke kockaste.. jao kad sam shvatila da hodam gradom u pidjami.. koma!
Meni čak malo fali neke akcije.. ja bi se bavila nečime, radila a situacija je takva da sad ne mogu.Ona akcija s donacijama mi je bila duševna hrana, ne mogu vam opisati koliko sam bila sretna.I u vrtiću volim sudjelovati u svemu što se radi, pomoći tetama svojim rukama i maštom, znanjem... Sad smo počeli i u školi isto tako.
Samo boli me jedna stvar- ne mogu im prištiti sve što mislim da bi trebala.Željela bi da imaju svoje sobe, željela bi da imaju bake koje pitaju za njih.Moja majka samo pošalje sms-nazovi me.. tek toliko pita kako su klinci, a ni ne zna kad su rođeni:(.ali ja sam svejedno sretna, borim se s vjetrenjačama, ponekad kao da se borim protiv sudbine.
no sad, što se tiče stizanja.. kod mene je naveče strka.. klinci idu oko 7 na kupanje, a ja jurim slalom-pidjame, kreveti, večera. Kad ih izvadim iz kade.. opet jurcanje-roba za sutra, torba, ruksak, prirpeme za drugi dan.I koji puta imam osjećaj dok pozaspu koda sam stigla pješke iz sibira.. samo bi legla i zaspala.I opet me nešto nosi dalje..
Hm, ja bi još klinaca, ali kako? I ne smijem i nemogu i nemam kako...:ne zna:

happymom5
26.11.2008., 07:33
eh još nešto... kad smo negdje s klincima, a mi smo stalno s njima jer srugačije nemožemo, prije odlaska ja ih brojim! Menije to onako brzinska rutina, nekima smješna.. stanem na vrata i jsu svi na broju? jedan.dva,tri,četiri.. imate svi jakne? imate svi cipele? jesu flašice u ruksaku? imate li ruksak? .. i onda dođemo u auto a ja u šlapama ili bez jakne,torbe.. klinci se smiju ko ludi...

UMOR
26.11.2008., 08:47
eh još nešto... kad smo negdje s klincima, a mi smo stalno s njima jer srugačije nemožemo, prije odlaska ja ih brojim! Menije to onako brzinska rutina, nekima smješna.. stanem na vrata i jsu svi na broju? jedan.dva,tri,četiri.. imate svi jakne? imate svi cipele? jesu flašice u ruksaku? imate li ruksak? .. i onda dođemo u auto a ja u šlapama ili bez jakne,torbe.. klinci se smiju ko ludi...

Ovo bi moglo pod bisere :lol::rofl:.Držite se da je lako nije ali klinci koliko snage iscrpe duplo ti vrate.

happymom5
26.11.2008., 09:01
ma da.. stvarno izgleda smješno ali tete su se već u vrtiću navikle pa znaju pitat -koliko danas brojimo? jer uzmemo i susjedinog.
Jednom smo išli u zg mojima i ja onako, pošto smo čistili auto a dug put, velim im da skinu cipele.
i ja ih odnesem van u auto. krenemo mi, dođemo do vž i ja skužim, klinci bosi.. panika.. sve cipele doma!!! i niš..vraćali se natrag.. vieš mi nikad nije palo napamet.. sam nek oni mažu..
a problem je i kod doktora.. kad počne koji ima koji nema temperaturu, koji pije koji ljek, čija je koja zdravstvena..nama bi trebao jedan dan tjednu sam za nas kod dr, bar pola radnog vremena. jednom sam u šali ispalila kod doktorice: mi gotovi.. i ona veli ajde, nije bilo takl dugo(oko 45 minuta).. a ja:sad ste rješili pola čekaone ...

oraščić
27.11.2008., 00:35
Divim ti se,od srca.Ima dosta slicnosti kod nas,ja takoder volim u svemu sudjelovati,imam volje i maste,zadajem si i ono nepotrebno,takva sam,ne mogu protiv sebe.Nisam vidjela tvoju akciju prije,nazalost,ako bude nekaj sl.,ja sam na raspolaganju.Sad,o roditeljima,da ne pricam i ne ponavljam,ako te zanima str.KAD ODRASTES S RODITELJIMA KOJI TE NE VOLE,tamo sam olaksala dusu.Bebicama pozdrav.

oraščić
27.11.2008., 00:42
Slatke su takve situacije,gdje ispadamo lude....Moja curica nece nanati,pa pisem u zurbi,u intervalima.Zgodno mi je ono pitanje,sta si ti danas ucinila za sebe?Ako nije tajna,koliko imas godina?

magaly
27.11.2008., 07:13
cure svaka vam cast. Ja se vidim dost u vasim pricama u smislu da sam sama, daleko od familije, djeca su mala(dvije curke ne bas cetvero) i muz radi po cijele dane. Strgana sam, non stop spremam a sve je uvijek u neredu i to me ubija. Happy mom, napravi akciju za vozacki, bez toga nemres, samo javi pomoci ce mo;)
MI smo si jedan dan farbali lica, i mala me svu nafarbala. Uglavnom sam trebala otic van obavit nesto i nisam se pogledala, mozete si zamislit poglede kad su me ljudi u ducanu vidli,hehe. A jedan dan je moj muz otisao van sa hrpom spangic au kosi, cure su mu frizuru radile,hehe

auuuu tako i kod mene koliko god pospremala klinci sve razvuku...stalno skupljam za njima...ali bezuspješno...najviše me zivcira kad operem prozore pa mi packe osvanu na njima za 5 min....
p.s.....i ja ih imam četvero...i to dečka

happymom5
27.11.2008., 07:24
Slatke su takve situacije,gdje ispadamo lude....Moja curica nece nanati,pa pisem u zurbi,u intervalima.Zgodno mi je ono pitanje,sta si ti danas ucinila za sebe?Ako nije tajna,koliko imas godina?

ne znam jel išlo mene-27...

oraščić
27.11.2008., 16:51
Ma da,tebe,rekla si da si mlada,pa me zanimalo.Po meni bolje mladi roditelji,jer kasnije imas iskustva,al sve manje zivaca(ne mislim pritom na sebe).Danas se sve kasnije ljudi odlucuju za djecu,cekaju da im se sve poslozi,pa onda to bude i kasno.Moja generacija,poznanici,prijatelji,vecina ih jos solira,bez djece.Njih to bas i ne zabrinjava.Moja sestra je rodila dosta kasno,s 36,mali je neukrotiv,tvrdoglav,agresivan,nepristojan.......on a kaze da je znala sta je ceka,nikad nebi rodila.

happymom5
27.11.2008., 19:08
Ma gle.. rijetki su ljudi koji zaista imaju stav o tome kad je "vrijeme" za djecu.Obično me dočekaju sa hrpom komentara tipa, pa kako već, čemu si se žurila i sl. Ali samo ja znam koliko sam spremna i sretna, koliko želim , mogu i dajem od sebe.Samo ja znam kako je meni i što sam u životu stvorila, prošla, propustila.I očito, rijetki znaju koliko to vrijedi.Nažalost...
Muka mi je kad se sjetim koliko su me puta od početka razvoda, visokoškolovane socijalne radnice i pravnice pogledale s podsmjehom pa neke čak i uz komentare kako se ja lijepo zabavljam u životu. A opet drago mi je da teko misle... onda bar znam koliko su neki nezadovcoljni u životu i mogunjihove komentare usporediti sa zavisti prema- nepoznatome. Moja je sreća neizmjerna a važnost djece u mome životu neusporediva ičime.žrtva kao takva meni nije poznat pojam ja se samo trudim, doslovno guram život pred sobom. Iz sata u sat,dana u dan.. Nisam jednom bila u vrlo neugodnim situacijama zbog svoje dobi ili brojnostui obitelji, ali svaki komentar je suvišan.
Opet ponavljam.. sqamo da mi je više mogučnosti, malo više stabilnosti i mira.. da nas presatane pratiti ta neka ružna "sudbina".. i svijet će biti samo naš!

BUBEK
27.11.2008., 21:09
Mrzim ovu temu jer imam komplekse ovih super mama koje sve stignu i sve odrade sa smješkom...

rona718
27.11.2008., 21:18
Mrzim ovu temu jer imam komplekse ovih super mama koje sve stignu i sve odrade sa smješkom...

Me too! :ne zna:

BUBEK
27.11.2008., 21:32
i ja sam doma s bebom i svaki dan mi je kuhan ručak, stan redovito održavan, suđe i veš čisti. muž mi pomaže koliko može i sve uspjevamo sami. nemamo spremačice niti nam bake pomažu.
ali nakon takvog dana mrtva sam umorna :bang:a imam feeling da neke žene koje ovdje pišu puno lakše obavljalju sve to. ono...kao...kuham ručak , s lijevom nogom ljuljam bebu, s desnom rukom perem prozor a u ustima mi peruška za prašinu.
aha...i sve to s crvenim ružem na ustima i s 10 cm štiklom na onoj slobodnoj nozi (kojom ne ninam bebu). na speekerfon pričam s frendicom :hebemu: i tu i tamo škicnem na Tv da ne propustim koji redak sapunice...

ma daj... :visi:

na kojem planetu ima takvih? planet zvan forum!! :zvrko:

oraščić
28.11.2008., 00:06
Gledam na djecu,stvarno,kao na Bozje darove!Znam koliko ih ima onih koji bi dali sve sto imaju u zivotu,da dobiju taj mali dar,a jednostavno,sudbina se njima okrutno poigrala i nisu te srece,da iskuse cari roditeljstva.Sto se tice podsmijeha drugih-to su niza bica.Znam da ti nije lako,nisam prosla razvod,ali imam i ja problema.Moja i od muza obitelj,koma,jedna kompeksnija od druge,ono malo vremena sto imamo za sebe,(a skoro i da ga nemamo)trosimo na druge.Sve ove zene koje dobiju komlekse,jer misle da sve stizemo,da smo idealne,nismo,nije nitko.Ima dana kad grizem,mozda se i otresem na klince kad nisu krivi,kad bi htjela s muzem jednom popit kavu u miru.Funkcioniram dobro,puno stignem,ali ima i onih sitnica koje jednostavno NE stignem.Kad idem negdje,volim da smo svi tip-top,valjda ljudi misle da ne kuham,ne spremam,ne pisem zadace,vec da se samo uredujem,da bake pomazu.Mi smo se ocito snasle u ulogama majki.Neko gradi karijeru,neko pak ovo dr.Rekla bi da sam prava racica,obiteljski tip.E da,jos sam si i cetveronoznu ,bebu, nabavila.Veselo,zar ne?

alapača
28.11.2008., 00:39
i ja sam doma s bebom i svaki dan mi je kuhan ručak, stan redovito održavan, suđe i veš čisti. muž mi pomaže koliko može i sve uspjevamo sami. nemamo spremačice niti nam bake pomažu.
ali nakon takvog dana mrtva sam umorna :bang:a imam feeling da neke žene koje ovdje pišu puno lakše obavljalju sve to. ono...kao...kuham ručak , s lijevom nogom ljuljam bebu, s desnom rukom perem prozor a u ustima mi peruška za prašinu.
aha...i sve to s crvenim ružem na ustima i s 10 cm štiklom na onoj slobodnoj nozi (kojom ne ninam bebu). na speekerfon pričam s frendicom :hebemu: i tu i tamo škicnem na Tv da ne propustim koji redak sapunice...

:cerek:
je je, tak i ja isto, baš isto, i onda još dok beba spava onih pola sata, operem kosu, zdepiliram se i obavim s mužOm jedan nezaboravan seks.... ma šta jedan - dva! :D

oraščić
28.11.2008., 02:17
Joj,samo nemojte o sexu!!!!!!!To je jedna sitnica koju ne stignem obaviti-ha-ha!A tako mi fali moj muz!!!!!!!!

happymom5
28.11.2008., 08:04
he he.. baš ste me nasmijale.Ja isto ponekad imam osjećaj ko da imam tri para nogu i bar pet pari ruku, al eto, nekako se sve stigne. A ja se ne mogu požaliti na sex,he he... kako moji idu najksanije do 8 spavati.. još stignem sve što nisam preko dana,sve za sutra8pripremanje stvari) i naravno maženje... Moj zna šizit i reć pa kak nisi umorna? al meni svaki novi zadatak da još malo snage. ne znam...
Što se problema tiče.. ma i razvod i starci i starci od mog sadašnjeg, i posao svugdje pomalo zapinje.. ali svaki dan ima svoju rutinu i svoj novi tjek.Eh da , to je jedino što ne radim- ne držim se nekog rasporeda.. npr.. sad perem veš pa suđe pa kuhanje pa šetnja.. Napravim sve to svaki dan uz nekoliko brianja podova jer mali puže.. ali sve kako mi dođe pod ruku.Jednostavno ne želim držati se rasporeda ili pasti u kolotečinu.. meni je svaki dan-novi dan,drugačiji od drugog

happymom5
28.11.2008., 08:06
eh da i ja sam rak.. 30.06.....he he

Plavooka Sanja
28.11.2008., 22:42

ma daj... :visi:

na kojem planetu ima takvih? planet zvan forum!! :zvrko:

potpisujem boldano, a na ovo ostalo :lol::lol::lol:

Rita
28.11.2008., 23:14
Ja sinoc gostila 10 ljudi , kuhala od 4 u jutro i jos sam morala na posao par sati a muza si nisam vidla tri dana. MAla mi je preksinoc kurila i prakticki nisam uopce spavala. Pala sam s nogu u 9 i spavala do 8 drugi dan, danas nis ne radim, osim posla par sati.Jedemo ostatke od jucer i tako bar par dana. Kucu,ko je sljivi nek se sama cisti,hehe. Nokti koma, kosa (ajd otusirala se jutros;) ) cista, ajd mogu rec nije lose. Kod nas pao snijeg i jutros mi trebalo sat vremena da izadjem s moje dvije van. Te im smetaju carape, te je nesto zulja, svrbi, snjezno odjelo nije kak bi trebalo biti, te hoce ove rukavice, pa neke druge,pa ... A zima duuuuga, popizdit cu, nekad si zazelim da zivimo negdje na plazi u tropima i da su gole cijele dane, e kak bi to jednostavno i jeftino bilo,hehe

oraščić
29.11.2008., 00:49
Racice su naj(12.7),sala-mala,da se ostale mame ne uvrijede.Klinci i ja,danas po mecavi(super vrijeme,koje uzbudenje),nema ni psa na cesti,fino do soping-centra,a tamo milina,nema guzve,klinci se poigrali,mala bila idealna,cak sam i kavicu popila.E,sad ja zavidim tebi,sto se stignes i pomaziti,mi to onako usput,dok niko ne gleda.Muz mi je ,na svu ovu ludnicu,jos sada postao student,svi me zezaju,da je odabrao najbolje vrijeme,pa se jedva vidimo.Za one intimne trenutke,moramo se dog.par dana unaprijed!

oraščić
29.11.2008., 01:02
I da,ljeto ne volim,al mi je super zbog klinaca.Haljinice,japanke,kratke hlacice,mogu i bosi.....nema svih dodatnih rekvizita.Nama u soping-centru trebaju kolica samo za obleku,koju skinemo.Moram pohvaliti kikice,puno su mi od pomoci,mala je prava zenica(frendica joj je dala super nadimak-ZUZI-po ZuziJelinek)cuva bebicu,sve pripremi za prematanje,kupanje,zna koja kremica je za kaj....mali opet je mislioc,mama,jel imas benzina,jesi zakljucala kucu,upali maglenku....kak se mogu zaliti?

R & J
29.11.2008., 14:09
ne znam jel išlo mene-27...

gle ja sam isto u 27-dmoj rodila četvrto,a sad imam 32 i rodila peto :D
juhajjjjjjj :cerek:

muž i ja smo maximalno ukljućeni u sve što se tiće brige oko djece,
ima kod nas i pubertetlija ali i beba,pa ti vidi posla :s

no razgovor razgovor i puno drženja zaista rješavamo sve probleme
i mogu reći da smo jedna sretna obitelj :mig:

Keya
29.11.2008., 19:14
he he.. baš ste me nasmijale.Ja isto ponekad imam osjećaj ko da imam tri para nogu i bar pet pari ruku, al eto, nekako se sve stigne. A ja se ne mogu požaliti na sex,he he... kako moji idu najksanije do 8 spavati.. još stignem sve što nisam preko dana,sve za sutra8pripremanje stvari) i naravno maženje... Moj zna šizit i reć pa kak nisi umorna? al meni svaki novi zadatak da još malo snage. ne znam...
Što se problema tiče.. ma i razvod i starci i starci od mog sadašnjeg, i posao svugdje pomalo zapinje.. ali svaki dan ima svoju rutinu i svoj novi tjek.Eh da , to je jedino što ne radim- ne držim se nekog rasporeda.. npr.. sad perem veš pa suđe pa kuhanje pa šetnja.. Napravim sve to svaki dan uz nekoliko brianja podova jer mali puže.. ali sve kako mi dođe pod ruku.Jednostavno ne želim držati se rasporeda ili pasti u kolotečinu.. meni je svaki dan-novi dan,drugačiji od drugog

to je zato sto volis svoj posao :top:pazi, imas ljudi koji ne vole spremat po kuci i bit s djecom (evo ja sam jedna od njih), i jako lose to odradjujem a kad sam morala stalno sam bila umorna, no na poslu nikad nisam umorna, mogla bi radit i po 15 sati na dan :ne zna:

odgajat cetvero djece i brinut se o domacinstvu je velik posao a ti si profesionalka, to je to :top:, i to jos vise potvrdjuje moju teoriju da zene nisu ujedno i domacice samo zato sto imaju maternicu, nekom za to ima talenta a netko ne :ne zna:
uostalom, gdje su u svemu tome muski? da mi je vidjet njih ostat doma s djecom dok zena radi, na sta bi licili :rofl:

happymom5
29.11.2008., 19:30
Hm.. profesionalka , kažeš? he he...
Ma gle, ima nešto u tome, jednostavno, to volim..A ne mogu reći da mi , doduše novi muž ne pomaže.. danas je kuhao!
Ali meni jednosztavno uz sve fali i malo akcije.Htjela bih nešto raditi, imati posao, možda čak krenuti i pruvat.No, naravno nedostaje kapitala. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i hoću li moći pronaći posao ovdje jer se u Zg ne mogu vratiti raditi.Nažalost... Ko zna što nas još čeka. Malo me muči i što sam u relativno novoj sredini. Relativno, jer sam tu već skoro dvije godine a baš se ne snalazim.Muči me najviše što nemam vozačku, a ne mogu reć da ne bi htjela.. opet isto-nema para.No nije mi žao, sve što sam postigla, sve što sam izgubila znam da je učinjeno u dobroj namjeri.
Ponekad se zapitam kako bi izgledalo da nemam djece- ja ne znam što bi radila! ma ne mogu uopće o tome razmišljati.Ja rađe razmišljam kako bi htjela još djece ali situacija ne dopušta-nemamo više kuda s krevetićima, stanje je koma, a i moja četiri carska nisu baš neko obečanje...
Žao mi je kad osjetim ono neodobravanje od drugih .. jednostavno sam takva i to me zaboli. Isto tako sad tek znam koliko znači potpora bližnjih( u mom slučaju mm) i koliko samo lijepa riječ može olakšati život.
Eh, da.. danas sam zaboravila isključiti mob i ujutro skočila u 6 20 iz kreveta ko luda počela po kući... već je kava bila skuhana, klinci obučeni kad sam shvatila da je subota..

oraščić
01.12.2008., 01:41
Drage mame,reci cu Vam ono sto bi rekao moj muz na sve one teske dane...Sudite svoje uspjehe,po onome cega ste se odrekle,da bi to postigle!Ja sam se odrekla svega i nije mi ni na pamet palo da nekad zalim.Kako bi rekla ,happymom,-valjda sam za to stvorena!Sta se tice tvog vozackog,zaista bi ti bilo puno lakse(sjetila sam se tebe,onaj dan kad je padao snijeg)ja bez auta,ne znam kako bi...

oko_zeleno
17.09.2009., 08:53
Od kada sam počela raditi nakon što je curka navršila godinu dana, borim se sa gustim posljepodnevnim rasporedom. Dakle, od 8 do 16 sati na poslu, doma dođemo oko pola 5, pa malena jede svoju užinu, pa mi ručak, onda brže bolje peremo suđe i žurimo se da idemo ili nešto obaviti ili da svi troje odemo malo u šetnju da zajedno provedemo poslijepodne. Navečer slijedi kupanje, hranjenje, pa spavanje, a onda se muž i ja bacamo na kućanske poslove, pospremanje, pranje veša, peglanje, kuhanje ručka za drugi dan i još svašta. I kad sve to obavimo već je skoro 23 sata i onda mi možemo na zasluženi odmor. I tako svaki dan ispočetka. I onda još ponekad imam grižnju savjesti da sam s malenom mogla provesti i više vremena da nisam nekaj prčkala po kući.

Televiziju nisam gledala već mjesecima, sebe sredim tek toliko da sam uredna, a o nekakvom ekstra dotjerivanju samo sanjam, u shoping idem samo kad malenoj nešto treba i to onda brzinski obavim, u cijelom tom zgusnutom rasporedu za sebe nemam ni volje lunjati po dućanima već kupim u prvom dućanu ono kaj mi se baš svidi i kaj mi treba. I baš se osjećam nekak jadno kad vidim neke druge mame onako zrihtane, sa nalakiranim noktima, sa frizuricom....

Kako je kod vas.....

Cattleya
17.09.2009., 09:07
Kod mene je isto s tom razlikom da je mm po terenu pa smo nakon što čuvalica ode- same. I da dodam da povraća u autu, tak da u nikakav shopping centar ne idem sama što zahtjeva vožnju.
Po podne ju jedva natjeram da izađemo van, njoj se i ne ide, a kad izađemo onda joj je lijepo. I redovito ju prekasno stavljam spavati je jednostavno ne stignem ranije.
I ja vidim zrihtane mamice, speglane koje šeću dječicu, ali mene to uopće ne 'dira'. Ja sam u trapericama i tenisicama pa, ako zatreba, da se mogu valjati sa djetetom po prašini i trčati za loptom i skakati.... Meni je to važnije ovoga trenutka.

KatarinaRi
17.09.2009., 09:18
Od kada sam počela raditi nakon što je curka navršila godinu dana, borim se sa gustim posljepodnevnim rasporedom. Dakle, od 8 do 16 sati na poslu, doma dođemo oko pola 5, pa malena jede svoju užinu, pa mi ručak, onda brže bolje peremo suđe i žurimo se da idemo ili nešto obaviti ili da svi troje odemo malo u šetnju da zajedno provedemo poslijepodne. Navečer slijedi kupanje, hranjenje, pa spavanje, a onda se muž i ja bacamo na kućanske poslove, pospremanje, pranje veša, peglanje, kuhanje ručka za drugi dan i još svašta. I kad sve to obavimo već je skoro 23 sata i onda mi možemo na zasluženi odmor. I tako svaki dan ispočetka. I onda još ponekad imam grižnju savjesti da sam s malenom mogla provesti i više vremena da nisam nekaj prčkala po kući.

Televiziju nisam gledala već mjesecima, sebe sredim tek toliko da sam uredna, a o nekakvom ekstra dotjerivanju samo sanjam, u shoping idem samo kad malenoj nešto treba i to onda brzinski obavim, u cijelom tom zgusnutom rasporedu za sebe nemam ni volje lunjati po dućanima već kupim u prvom dućanu ono kaj mi se baš svidi i kaj mi treba. I baš se osjećam nekak jadno kad vidim neke druge mame onako zrihtane, sa nalakiranim noktima, sa frizuricom....

Kako je kod vas.....

Ja ti se u to doba uopće nisam penjala u stan kad bi došla sa posla...maleni su jeli 4 obroka u vrtiću tako da nije trebalo odmah kad dođemo..ravno iz auta u park dva sata i onda doma...jela sam na poslu gablec, večerali smo zajedno. Što se rihtanja tiče da ti je jako bitno našla bi vremena...ti bi kao i ja bila zrihtana, ali da se nemoraš rihtat:D....samo uživaj u njima ovo je najteže i najljepše doba.

shtefy
17.09.2009., 09:20
Welcome to the Club! :mig:

Inače, moja je skoro 4,5 i ja bih već davno imala apartman u žutoj kući da sam se ubijala održati takav raspored...

Kada dođem doma, 15,30 - 16,00 (ovisi tko podiže malu iz vrtića), kuham ručak, s tim da smo jelovnik uskladili tako da preko tjedna rijetko kad kuham nešto što se priprema duže od 20-30 minuta. Bakanalije se rezervirane za vikende. :D Srećom, mala u vrtiću ima užinu oko 14,30 i do ručka nema međuobroka (a ionako više brlja nego jede, obzirom da je u vrtiću i ručala). Poslije jela pošikam suđe u mašinu, za to vrijeme dragi kuha kavu. I do navečer odmaramo, igramo se, odemo šetati, u shopping... Preko tjedna spremam jedino ono što je iz nekog razloga baš hitno. U 20 pakujem klinku na spavanje, i mi se ubacimo u pidžame, pročešljamo programe ili iznajmimo neki napeti film...

Uglavnom, morala sam se pomiriti da mi se u stanu baš uvijek sve ne blista, ali to je mala cijena za moj duševni mir. Odmornija sam, opuštenija, bolje raspoložena, neopterećena... I svima je bolje... :mig:

shtefy
17.09.2009., 09:25
A glede rihtanja - ionako su mi traperice i patike najdraži dio odjeće.. :) Nokti su mi kratki iz praktičnih razloga, bojim se da ne ogrebem klinku kada se valjamo i glupiramo. Ofarbam se sama dok kuham nedjeljni ručak, a kod frizerke se zaletim sporadično, uglavnom kad počnem žmiriti kad prolazim pored ogledala... :D I uopće me ne diraju one svaršeno skockane, izmanikirane, sa svakom dlakom na mjestu i filmskim make-upom. Ja imam nešto vrijednije - spontanost! :top:

mandy
17.09.2009., 09:31
kuću čistimo 2 puta tjedno (MM usisa, ja operem podove i pobrišem prašinu, gotovi za pola sata), jednom tjedno očistim kupaonicu (wc školjku očistim svaki dan jer je i malac koristi)
ne kuham svaki dan ili skuham nešto brzinski ili od jednog jela složim 2 (prekjučer nam za ručak skuhala povrće i poslje tu vodu iskoristila za juhu za sutra dan), mi jedemo gablec na poslu, malac u vrtiću ili kod bake ako ga ona čuva tak da ne mora biti još i doma kuhano svaki dan...
peglam većinom čim se roba osuši (to mi je 15-20 min svaka 2-3 dana)
MM još navečer dok ja sređujem malca (pranje zubi, kupanje) pokupi igračke i kuća izgleda uredno :)

a ja se sređujem kad stignem, ne farbam se, jednom tjedno obavim peeling, sredim nokte, počupam obrve (većinom nedjeljom) i onda izgledam pristojno ostatak tjedna :)

Danchica_ZG
17.09.2009., 09:42
Od kad sam dobila dijete prioriteti su mi se skroz promjenili. A tek sad kad sam se vratila na posao.....
Ja sam osoba kojoj je stan uvijek morao biti tip top. Sa podova se moglo jesti kako su bili izglancani. Svaki vikend sam radila generalku u stanu, subotom prala veš po cijeli dan da bi ga nedjeljom mogla peglati........ Onda je došao mališa i to se sve počelo mjenjati. Više uopće ne primjećujem stvari koje su me prije živcirale - prljavi prozori, hrpetine nepopeglanog veša.......
Sad kad radim najvažnije mi je vrijeme koje provedem s njim. Pokupim ga tek u 18 h, a u 20:30 ide na spavanje. U tom periodu nema pranja, kuhanja, peglanja i sl. Samo on i ništa više.
Kad on ode na spavanje, ako ne padnem od umora nešto napravim po stanu.
Vikendom obavljam kućanske poslove samo kad on spava.
Prebrzo raste, a ja ne želim to vrijeme provoditi peglajući i nakuhavajući.

foresst
17.09.2009., 09:46
mislim da je svima nama isto, bar onima koji nemaju pomoć u kući..

mi znamo preko tjedna sređivati baš ono što se mora (kuhinja, raskrčiti dnevnu nakon što malena legne, srediti kupaonu), a detaljno čišćenje, peglanje, sređivanje vrta ostavimo za jedan dan vikenda.. nekako mi je bed da ja popodne lickam kuću, a malu ionako premalo vidim. za sada imamo praksu da čim ručamo izlazimo van i šetkamo i igramo se na plaži u parku, dok još nije mrak u 4 popodne.
a pretjerano sređivanje za izlazak s malom mi je presmiješno.. ima kod nas jedna baka koja je uvijek, ali uvijek u štiklama i ful našminkana. i onda nabada po šoderu i travi, pokušava sustići klince i .. ma mislim, nema mi to baš smisla.
ne izlazim ni ja ko klošarica, ali treba se znati i obući ovisno o prilici, a meni izlazak u park podrazumijeva ležerniju robicu. druga stvar je šetnja po špici :rofl: onda preskočim trifrtaljke za plažu i stare traperice i "sredim" se kao i svaki dan za na posao :zubo:

treba se fino organizirati.. meni je prvo vrijeme kad sam tek počela raditi, dosta vremena znalo proletiti u motanju po kući.. joj, trebalo bi ovo, trebalo bi ono.. i na kraju niš od svega. sad nekako ležernije pređem i preko nereda (bitno da je čisto), a brže se i spremimo i krenemo nekud. mene ubija polazak od pola sata. ili idemo pa svi dižemo dupe i uzimamo što nam treba za van ili se odmah usuglasimo da ne idemo nikud. ludila sam na situacije kad nekud idemo, a mm sjedi za kompom i čeka da ja spremim i sebe i malu i uzmem njoj što će joj trebati od klope, vodu, čistu pelenu, možda deblju majicu.. ono. heloooou! sredi ti nju, a ja ću stvari za nju ili obratno. a meni treba i duže za sebe, nego njemu (ipak ja nabacim malo šminkice ;))

Amrićak
17.09.2009., 10:27
Baš kao što su i mnoge rekle,svima nama je isto!!!
Tako da i ja preko tjedna čistim samo brzinski,generalke su za vikend u sate jutarnje,poslijepodnevne i večernje sve u doba kad maleni spava ili kad je vani sa tatom.
Kuham samo brzinski,vikendom kuham više,sve od predjela pa do deserta.S kuhanjem nisam toliko opterećena preko tjedna,jer maleni svaki ručak u vrtiću pojede tako da sam mirna.Još smo dugo vani,znamo pravac odmah poslije vrtića u park,na sladoled i na kavu.Šta stignem stignem,ne mislim sebe trgati niti svoje dijete zapostavljati radi blistavih prozora.Kad imam vremena blistaju se,kad nemam tu su zavjese :rofl:

Što se tiče sređivanja,unazad godinu dana radim u parfumeriji i ne moram biti kao sa modne piste niti jesam,ali mislim da bi dobila brzo otkaz (kako to već ide u našoj lijepoj državi i njenim još boljim privatnim frimama:rolleyes:) da ne držim do sebe.Tako da sam kosu jako puno skratila,i uvijek imam frizuru a ne gubim vrijeme na to.Šminkam se svakodnevno opet radi posla ali se zbog toga dižem malo ranije.Noktići su isto uvijek sređeni,i sve to radim rano ujutro hoću neću moram.Odjevena uvijek uredno,klasično,moderno.Nikakve tenisice i sportiva.To je kodeks moga posla,i ja 6 dana u tjednu ga se moram držati.A sve to nekako uspijem napraviti,kad maleni spava.Perem i ja suđe i ribam kupatilo,sa malenim igram nogomet i baca mi lišće po glavi ali zato svaki dan ili svaki drugi popravljam lak na noktima i perem kosu :rolleyes:

Lali Puna
17.09.2009., 11:03
kod mene sličan raspored, samo što sam ja loša i lijena domaćica pa nama obavljanje kućanskih poslova ni u ludilu ne traje do 23. do 21 ako zbrzamo kuhanje, do 21.30 maaaakismalno, ako je baš malo veći nered i ima više posla oko ručka. i MM i ja stvarno sve dijelimo, nije da samo ja rintam, a on zalegne pred tv (ne kažem da ostali tako, ali ja itekako kužim koliko to olakšava život)

dođemo doma između 17.30 i 18, bacimo nešto u kljun, eventualno MM strpa suđe u suđericu. do 19.30 se samo igramo s njom onda ide večera, kupanje pa spavanje. do 20 je ona u krevetu, a mi se bacamo na skupljanje/vješanje/slaganje u ormar veša (ja ne peglam uopće), kuhanje ručka za sutra (MM sjecka i guli, ja kuham), pospremanje džumbusa po stanu (igračke, veš po stolicama i kauču) i brzinsko sređivanje kuhinje poslije kuhanja.
onda ja imam vremena za peelingovat, sređivat se do mile volje, ako mi se hoće. ili samo zalegnemo na kauč i pričamo/čitamo ili si pustimo neki film il seriju. idemo spavat u ponoć, ustajemo u 7, 7.20.

ne čini mi se da mi je raspored prezgusnut. spremamo jednom tjedno, obično nedjeljom popodne, uzmemo si 2 sata MM i ja, dijete je tad obično s nekom od baka i sredimo kupaonu, kuhinju detaljnije, usisamo, operemo podove. za sad imam i odluku peglat dva puta mejsečno, ono svoje suknje, košulje, MM-ove i dorine stvari koje izgledaju ružno kad se ne popeglaju, al ne znam koliko ću to provodit.

subotom ujutro idemo na plac, na dolac, pa usput obavimo đir po gradu, dogovorimo se s nekim za kavu pa se družimo, kupimo nešto za kuću/dijete/sebe ako nam treba...

jedino što mi je žao je što stvarno malo vremena provodim s njom pa sve svoje gušte, nalaženja, kazališta, izložbe, eventualne odlaske na vježbanje moram ostavit za vikend jer ne želim otkidat od to malo vremena što imamo skupa preko tjedna eda bi ja išla vježbat...

Bubi Trubi
17.09.2009., 11:32
Naravno i kod mene ista stvar. Ništa se ne stiže, stalno se juri žuri....
Radim do 16-16.30, pa u vrtić po klinca, pa doma, nešto brzinski skuhat ili dokuhat ili podgrijat, pa u šetnju, park ili nešto obavit od kupovine. Sad nam je počela i jedna slobodna aktivnost (sport) 2 puta tjedno pa te dane poslije vrtića direktiva na sport, a onda poslije povečeramo. Te dane nema ručka, a ni na poslu, pa se nešto drugo čalabrcne.
Htjela sam reći da ja izbjegavam generalke za vikend jer su mi to predragocjeni dani koje provodimo van kuće ako je lijepo vrijeme. Ili plaže i kupanje (ljeti) ili šetnja po prirodi, uz more ili neki izlet ili....
Tako da čiščenje i sve ostalo radim radnim danima, dio i dok je klinac budan, ali uglavnom se razletim kad ode u krpe. Znam redovito skuhat za više dana, stavim frižider na hladnije i ok je. Nekakav gulaš uvijek napravim za 5 puta pa zaledim.
I da smeta mi što moj muž baš ne pomaže previše. Nikako da shvati da ću ja ranije leći ako on pomogne oko nekih sitnica. Ali evo zadnjih nekoliko dana klinac želi da ga tata stavi spavat i priča priču pa ja tu dobijem bar 20 min. A inače naravno da sam ja to radila, a mm bi si malo pogledao tel.:mad: Za popi....!!! I da, već nekoliko dana navečer izvadi suđe iz mašine dok ja nešto drugo obavljam i onda ja nastupam u kuhinji...
Naravno kad idemo van ja sam ta koja odlući što će klinac obući, spremim njega, uzmem mu voće, dugu majicu, pripremim torbu, naravno sebe uredim, nabacim šminkicu... a mm se čudi koliko mi treba (on opere zube i obuče se i to je to) a on onda još pusti npr. televiziju upaljenu, krevet nenapravljen i slično. Pa kako da mi žene ne iskidamo na živce! Blago onima kojima mužići uskaču i imaju oko koje vidi da nešto treba napravit.

alapača
17.09.2009., 11:46
ja radije pospremim u petak popodne/navečer (oduzmem to od igranja) da bismo imali cijeli vikend za luftanje (šume volimo, volimo šume, jako ih volimo :D )
voljela bih raditi od 7 do 3 a ne od 9 do 5, radije bih se dizala ranije pa došla doma do 4 nego ovako u 6, psihički iscrpljena, kad princeza zaspi ja sam za ništ :rolleyes:

lali, a tko ti pegla?

nemam pojma
17.09.2009., 11:52
Ustajem u 6.30, spremam se za posao, u 7 budim klince i spremam ih (vrtić, škola). Posao do 16. mm pokupi malu jer ranije završava (ali ranije i odlazi), ručamo i onda, po potrebi - uči se sa sinom, igramo se , šetamo, spremamo što ne može čekati do vikenda (oboje radimo sve :s), kuham za sutra, odgledamo ja i moja ćerce Večeru za 5 (ona obožava gledati sve kulinarske emisije :cerek:), onda još malo krmimo, igramo se , pa kupanje i spavanje do 21.
Budući da ja zbog bolesti, moram dovoljno spavati, ja sam najčešće do 22-22.30 u krevetu.
Subotom čistimo, nedjeljom krmimo i uživamo :cerek:

Uglavnom - manevriramo :zubo:

mel777
17.09.2009., 13:18
Isto kao i većina, buđenje oko6, malac oko 6.30, vrtić-posao, doma smo oko 17.
Onda idem van s njim, da malo trči po zraku, kuhanje večere (često prepustim mužu, koji dolazi oko 18, a mi smo vani), kupanje i spavanje za mališu oko 20.30.
Ja još radim što treba do 22.30-23 najčešće, ili se samo bavim glupostima.
Stan je nekad super sređen nekad Božemesačuvaj, ovisi o ukupnim obavezama i volji. Ja ok izgledam, ne sređujem se previše, ali osnovno mora bit ok.
U park volim izaći u trapkama i razgaženim tenisicama, jer na poslu imam dress code. Sad sam sretna što živimo u stanu a ne u kući i što nismo otišli dalje u okolicu Zg, jer u tom slučaju nemam pojma kako bi sve stigli.

HAL3
17.09.2009., 13:27
oko_zeleno, pa to je tipična roditeljska dnevnica :ne zna:
Zamisli si da si uz to još zagrizla u neki tečaj ili rekreaciju :rofl:
Kad ti se organizam privikne na taj ritam, bit će lakše :mig:

Lali Puna
17.09.2009., 13:57
lali, a tko ti pegla?

nitko :D
mi hodamo nepopeglani...tj. složim mokri veš, istresem dobro prije stavljanja na sušilo, složim odmah poslije i to je dovoljno dobro
ak netko hoće obuć nešto što baš ružno izgleda zgužvano onda se to pegla direktno prije oblačenja

Naravno kad idemo van ja sam ta koja odlući što će klinac obući, spremim njega, uzmem mu voće, dugu majicu, pripremim torbu, naravno sebe uredim, nabacim šminkicu... a mm se čudi koliko mi treba (on opere zube i obuče se i to je to) a on onda još pusti npr. televiziju upaljenu, krevet nenapravljen i slično.

da, kad muž sudjeluje u ovakvim naizgled sitnicama to jako puno vremena štedi. mi se obično podijelimo, i u jutarnjem spremanju i prije izlaska - recimo, ak se ja dohvatim oblačit i spremat dete onda MM kuha kavu i radi doručak...

ak joj ja spremam stvari za izlazak, on ju premotava i oblači i sl.

Manch
17.09.2009., 13:59
Meni je na vrh glave frke, a još plaćam čistilicu... Svaku večer kad guzonja zaspe: veš, suđe, hrana, ne znam gdje se izvuče vrijeme do 23...

moment
17.09.2009., 14:37
da, kad muž sudjeluje u ovakvim naizgled sitnicama to jako puno vremena štedi. mi se obično podijelimo, i u jutarnjem spremanju i prije izlaska - recimo, ak se ja dohvatim oblačit i spremat dete onda MM kuha kavu i radi doručak...

upm, dođe mi da se ubijem kad ovakvo nešto pročitam. u ovakvim situacijama moj stoji vani pored auta i urla da jel idemo.:(

Smart_bitch
17.09.2009., 15:18
Urlaj i ti na njega da ne idete dok ne obavi svoj dio posla.

foresst
17.09.2009., 15:20
upm, dođe mi da se ubijem kad ovakvo nešto pročitam. u ovakvim situacijama moj stoji vani pored auta i urla da jel idemo.:(
lijepo ti sredi sebe i stani isto pored auta i urlaj..
naravno, nakon što prvo lijepo kažeš da bi bili puno brži kad ne bi samo ti pakirala sve. drugi put se središ i sjedneš u auto. kad krenete, pitaš di je voda za maloga.. nema? vraćamo se kući. onda kad opet krenete, pitaš: a rezervna pelena/hrana/što već. nema? vraćamo se opet. ali, to je onaj put kad se njemu žuri ili hoće stići na vrijeme :rofl:
karikiram malo, ali tako nekako..
tako smo mi svako jutro pred posao dok ja nisam pukla. ja sređujem sebe, hranim mlu, oblačim, uzimam što treba za taj dan, a on se digne, opere zube i obuče se i onda lupka nogom i puše da opet kasnimo..
sad fino idemo pola-pola i sve 5

Bubi Trubi
17.09.2009., 17:23
kad muž sudjeluje u ovakvim naizgled sitnicama to jako puno vremena štedi. mi se obično podijelimo, i u jutarnjem spremanju i prije izlaska - recimo, ak se ja dohvatim oblačit i spremat dete onda MM kuha kavu i radi doručak...

A mm nikako da shvati koliko bi pridonio samo s takvim sitnicama!
Prava si sretnica! :cerek:

Ins@ni@
17.09.2009., 17:45
Uf, meni je užasan dnevni raspored. Radim svaki dan do 16, a redovito se oduži do 18, da ne rečem skoro svaki dan jer mi uvijek netko uleti privatno, tako da doma redovito nisam prije 19-20. Ako se dogodi neka nesreća opet treba ostat na hitnoj do pitaj boga kad. Svako treći dan noćno dežurstvo koje traže 24 sata, znači dođe se u 8 i stoji do sutri dan 8. Utorak i četvrtak samo privatno i to su jedini dani kad donekle imam život. Doma sam jako rijetko, praktički živim na poslu kao i svi ostali. Dijete sam bila prisiljena ostavit sa 7 mj doma. Imam sittericu koja mi i čisti i kuha ručak, da nemam toga ne bi ništa stigla. Partner radi do 16 i onda preuzme malog. Jedina 'prednost' mi je što često mogu uzet slobodno po tjedan-dva i više kad skupim određen broj sati. Ponekad stanem, zapitam se i shvatim da nemam ništa od života:(

moment
18.09.2009., 09:12
lijepo ti sredi sebe i stani isto pored auta i urlaj..
naravno, nakon što prvo lijepo kažeš da bi bili puno brži kad ne bi samo ti pakirala sve. drugi put se središ i sjedneš u auto. kad krenete, pitaš di je voda za maloga.. nema? vraćamo se kući. onda kad opet krenete, pitaš: a rezervna pelena/hrana/što već. nema? vraćamo se opet. ali, to je onaj put kad se njemu žuri ili hoće stići na vrijeme :rofl:

smart bitch, urlanje mi je middle name.
hm, zanimljivo, dalo bi se izvesti.:top:
matere mi , katkad s njim imam osjećaj da treniram psa a ne imam muža.
muchos grazias, da ne budemo off t.

sunny55
18.09.2009., 10:17
nama je svaki dan skoro isto,budjenje kako kad pola 9 najcesce,onda hranjenje,kad jede i kaki idemo u setnju obicno 12-1,i kad se vratimo i kupimo sve namirnice za rucak,ona zaspe a ja tada kuham za nas i za nju.

malo pospremim,ali ona je sad u fazi otvaranja ormara pa pobaca svu odjecu i cipele van 1000 puta,tako da je stalno neki nered.
neko jednom rece:imati malu bebu u kuci je kao cistiti snijeg ,a stalno snijezi,haha.
nego htjela sam vas pitati u vezi rucka,meni se ne kuha svaki dan,nekad skuham za 2 dana.koliko vama stoji jedan rucak u frizideru,da li zaledite,meni uvijek ostane ,a poslije 2 -3 dana sve bacim jer mislim da nije ok,mozda je ali ja bacim,i tako zna se desit bacim malkarone,pa ih opet spremam,a uzasnu veliku kolicinu hrane bacim,sto bas nije lijepo,pa ako imate kakav savjet u vezi ovoga:rolleyes:

nemam pojma
18.09.2009., 12:21
nego htjela sam vas pitati u vezi rucka,meni se ne kuha svaki dan,nekad skuham za 2 dana.koliko vama stoji jedan rucak u frizideru,da li zaledite,meni uvijek ostane ,a poslije 2 -3 dana sve bacim jer mislim da nije ok,mozda je ali ja bacim,i tako zna se desit bacim malkarone,pa ih opet spremam,a uzasnu veliku kolicinu hrane bacim,sto bas nije lijepo,pa ako imate kakav savjet u vezi ovoga:rolleyes:

Mi ne jedemo više od dva dana staru hranu iz frižidera...i podgrijavam samo ono što će se tada pojesti, ostatak ne vadim iz frižidera...ne podgrijavam krumpir, gljive i još neke namirnice za koje sam čula da ih ne valja podgrijavati...ako skuham previše, višak zamrznem ili ga pojede naša zvjerka (pas) :zubo:

alapača
18.09.2009., 12:38
nitko :D
mi hodamo nepopeglani...tj. složim mokri veš, istresem dobro prije stavljanja na sušilo, složim odmah poslije i to je dovoljno dobro
ak netko hoće obuć nešto što baš ružno izgleda zgužvano onda se to pegla direktno prije oblačenja

da, tak sam i ja prije nego mi se princeza uselila u život :rolleyes: a onda su mi rekli da njeno sve moram peglati, pa sam počela njeno, pa mm-u košulje, pa malo po malo sad već peglam i kuhinjske krpe :rolleyes:
uskoro ću i ručnike :D

sunny - ja skuham vikendom stvari koje se daju zalediti - bolonjez, juhu, zdinstam povrće (za u rižu ili tijesto pa uz meso...) i podijelim u porcije koje su taman za nas troje. ako je kelj u pitanju, skuham ga toliko da ga pojedemo u dva dana (ili neko drugo varivo, ali ja ne jedem druga variva :D) . uglavnom, skuhaj onoliko koliko vam treba. ili ne znaš odrediti koliko vam treba?

zoro007
18.09.2009., 13:16
kod nas je slično kao i kod mandy.
stan čistimo 2x tjedno. nije prljavo, ali nije ni sterilno. kuham obično za dva dana. peglam kad stignem, no ako je lijepo vrijeme radije odemo u šetnju nego da se zafrkavam s rubljem. ne idem na neke kozmetičke tretmane i mrzim lunjanje po trgovinama, no ako osjetim potrebu da se nasamo nađem s prijateljicom ili da učinim nešto za sebe, dragi će ostati s malom. ne moramo ni stalno visiti zajedno. to mi je što više u redu jer kad sam i ja s njima, onda doslovno visi na meni. žao mi je nekad mm-a jer prečesto inzistira na meni.

Lali Puna
18.09.2009., 13:39
da, tak sam i ja prije nego mi se princeza uselila u život :rolleyes: a onda su mi rekli da njeno sve moram peglati, pa sam počela njeno, pa mm-u košulje, pa malo po malo sad već peglam i kuhinjske krpe :rolleyes:
uskoro ću i ručnike :D

vidiš, ja sam jedna istinska mrziteljca peglanja u duši i to mi se nikad ne bi moglo dogoditi
ja sam peglala samo njezino prvih 6 mjeseci pa onda malo po malo odbacivala što peglam

sunny, pa zašto jednostavno ne skuhaš manje? dok sam bila doma, viškove hrane od ručka bi MM nosio drugi dan na posao za pojest.
mi ne jedemo smrznuto, naša vjera se protivi tome :D, a i meni je nekako lakše skuhat nešto brzinski svaki dan nego nakuhavat jedan dan pa to smrzavat

Čokolada07
18.09.2009., 14:56
Ja još ne radim pa stignem počistit i skuhat... iako ne volim biti rob kući.... vlim da mi je uredno al ne režem žile ako nije svaka stvar na svom mjestu... svaki dan malo počistim.. usisam.. suđe operem.. sve te neke sitnice.. a jednom tjedno veće spremanje...

Peglanje mrzim iz dubine duše... tako da plahte i ručnike ne peglam.. dušu dale plahte na gumicu i krep posteljina... a našu robu peglam po kategorijama.. 1 kategorija je zvrk i njegovo uvijek mora biti popeglano... 2 kategorija je muž... a ja svoje ne peglam.. kako mi nešto treba tako opeglam... ili ako njihovog nemam puno za peglat pa onda prođem peglom i nešto moje..

Na muževo pizdenje sam već oguglala.. vidi da ne reagiram.. ili mu kažem nek si napravi ako mu nešto smeta.. dok ne dođe s posla napravim nešto 5 puta.. i zvrk mi to opet uneredi.. i onda on dođe i kaže a šta nisi to mogla napravit... A JA VEĆ 5 PUTA TO NAPRAVILA... al to nitko nije vidio... zato samo ignore :D iako pomogne i on al ne onoliko koliko bi ja htjela...

astra99
18.09.2009., 15:51
kuću čistimo 2 puta tjedno (MM usisa, ja operem podove i pobrišem prašinu, gotovi za pola sata), jednom tjedno očistim kupaonicu (wc školjku očistim svaki dan jer je i malac koristi)
ne kuham svaki dan ili skuham nešto brzinski ili od jednog jela složim 2 (prekjučer nam za ručak skuhala povrće i poslje tu vodu iskoristila za juhu za sutra dan), mi jedemo gablec na poslu, malac u vrtiću ili kod bake ako ga ona čuva tak da ne mora biti još i doma kuhano svaki dan...
peglam većinom čim se roba osuši (to mi je 15-20 min svaka 2-3 dana)
MM još navečer dok ja sređujem malca (pranje zubi, kupanje) pokupi igračke i kuća izgleda uredno :)

sad sam totalno u bedu... kak stigneš opeglat mašinu veša za 15-20 minuta? Ili oprati podove i obrisati prašinu za pola sata? Pa to ne može ni robot :confused:

mandy
18.09.2009., 15:57
ne punim punu mašinu :D nekih 3-4 kg veša...svaku 2-3 stavim ručnike pa mi je to jedan dan free :)

ja imam svoj sistem i začas to napravim...dok MM usisava ja zabavljam malca, a dok ja radim svoje on zabavlja malca i začas smo gotovi..nije neka površina 60-ak m2 sveukupno za počistit

sunny55
18.09.2009., 17:10
skuham za 2 dana ,ali nekad jedemo vani pa ostane eto...nekad jedemo vani stalno neplanirano,pa ostane i vuce se po frizideru...

sunny55
18.09.2009., 17:14
vidiš, ja sam jedna istinska mrziteljca peglanja u duši i to mi se nikad ne bi moglo dogoditi
ja sam peglala samo njezino prvih 6 mjeseci pa onda malo po malo odbacivala što peglam

sunny, pa zašto jednostavno ne skuhaš manje? dok sam bila doma, viškove hrane od ručka bi MM nosio drugi dan na posao za pojest.
mi ne jedemo smrznuto, naša vjera se protivi tome :D, a i meni je nekako lakše skuhat nešto brzinski svaki dan nego nakuhavat jedan dan pa to smrzavat

ja peglam njeno,a sebi sam pocela kupovati stvari koje se ne peglaju:rolleyes:,muz mi nije zahtjevan povodom toga,nekad mora biti formalno obucen u odijelo,a mrzim najvise peglati te kosulje kojih ima tona,on fino sebi ispegla,hvala bogu da ne zahtijeva to
ali
zahtjeva svaki dan rizu,povrce,meso,supu i salatu:rolleyes:

pink5
18.09.2009., 17:37
lali,nije mi jasno kako možeš bez peglanja:ne zna:
Htjela ne htjela,moram opeglat mm-ovu odjeću i odjeću od malog. Da ne znam kako je istresem prije stavljanja na sušilo,opet je izgužvano. Mrzim peglati,a moram.
Mm ima neke košulje za posao koje su ajme majko za peglanje,njih sam spremila i ne želim ih niti vidjet. Nosi samo one koje se lijepo peglaju,hlače mu sve moram opeglati. Za malog robicu isto tako i hlače i majice,njima peglam sve osim donjeg veša.
Sva sreća pa je mm počeo peglati češće,inače bi popizdila

Što se tiče ručka,rijetko ostavim za sutra i to samo juhe,meso ili ribu. Povrće,tjesteninu,krumpir nikad ne ostavljam za sutra,ništa ne zaleđujem.
Nisam tako naviknula i bok,čak mi se i gadi kad moram pojest ručak od jučer

Aeon+
18.09.2009., 17:41
ja jedino što peglam su mm-u košulje za posao. i to dramim kad peglam jer mrzim to više od ičeg.

SummerNight
18.09.2009., 18:37
lali,nije mi jasno kako možeš bez peglanja:ne zna:
Htjela ne htjela,moram opeglat mm-ovu odjeću i odjeću od malog. Da ne znam kako je istresem prije stavljanja na sušilo,opet je izgužvano. Mrzim peglati,a moram.

Jednostavno. Treba samo usavrsiti tehniku vjesanja vesa. Kljuc je u tome da se ves mora odmah objesiti, nema ostavljanja u ves masini ni 15 minuta. I dobro stresti, onako kao toplomjer sto se trese.
Ja majice i ove stvari koje se vide stavim okretaje centrifuge na 400.
Posteljinu i rucnike na 1000.
Buduci da nista ne peglam nama nisam ni maloj od pocetka i evo ziva je i zdrava. :cerek:
Mm ne nosi kosulje bogu fala ali i da nosi, ima materjala koje je dovoljno mokre objesiti na vjesalicu.

Rucak obavezno radim vise pa zamrznem. Zamotam u mrvice 10 snicli, napravim safta za 3 puta....

sunny55
18.09.2009., 18:42
Jednostavno. Treba samo usavrsiti tehniku vjesanja vesa. Kljuc je u tome da se ves mora odmah objesiti, nema ostavljanja u ves masini ni 15 minuta. I dobro stresti, onako kao toplomjer sto se trese.
Buduci da nista ne peglam nama nisam ni maloj od pocetka i evo ziva je i zdrava. :cerek:
Mm ne nosi kosulje bogu fala ali i da nosi, ima materjala koje je dovoljno mokre objesiti na vjesalicu.

Rucak obavezno radim vise pa zamrznem. Zamotam u mrvice 10 snicli, napravim safta za 3 puta....
ja ne peglam pidzame i spavacice pa nisu zguzvane ako se odmah objes,ali ipak izgleda 100 puta ljepse kad je ispegllano.to peglam ka dme uhvati zuta minurta

sunny55
18.09.2009., 18:43
e to kod zamrzavanja mi nije jasno.napravite vise ,paodmah zaledite,ili ako ne pojedete u roku 2 dana onda ledite ili sto,i u cemu ledite,vrecicama ili....sta se sve moze lediti?

SummerNight
18.09.2009., 18:58
ja ne peglam pidzame i spavacice pa nisu zguzvane ako se odmah objes,ali ipak izgleda 100 puta ljepse kad je ispegllano.to peglam ka dme uhvati zuta minurta
Mozda prve dvije minute, dok ne sjednes u auto ili legnes na kauc. :cerek:
e to kod zamrzavanja mi nije jasno.napravite vise ,paodmah zaledite,ili ako ne pojedete u roku 2 dana onda ledite ili sto,i u cemu ledite,vrecicama ili....sta se sve moze lediti?

Ja npr zamotam u mrvice 10 purecih snicli, taj dan specem dvije a ostatak zamrznem u porcijama/paketicima. Isto tako i sir. Kad radim salsu ili bilo koji saft napravim trostruku ili cetverostruku kolicini i odmah odvojim u plasticne posudice pa zamrznem.

maserka80
18.09.2009., 21:00
muž čisti i skuplja za sobom,ja čistim i skupljam za sobom,podjednako se brinemo i za dijete i za kuču i apsolutno nisam optetečena ičim,ako je roba na sušilu muž će ju pokupiti,ako je u mašini on če je razgrnuti na sušilo a ja skupiti,ako ima suđe ko može pere,ne peglamo ama baš ništa,usisavamo kako ko može i kuča je uvijek sve na svom mjestu,a ako i nije ja rađe po ljepom danu uzmem dijete u kolica i šetam:kava:

alapača
18.09.2009., 21:37
Ja npr zamotam u mrvice 10 purecih snicli, taj dan specem dvije a ostatak zamrznem u porcijama/paketicima. Isto tako i sir. Kad radim salsu ili bilo koji saft napravim trostruku ili cetverostruku kolicini i odmah odvojim u plasticne posudice pa zamrznem.

samo u mrvice ili paniraš u brašno, jaja, mrvice?

i ja isto odmah zamrznem - bolonjez, saftove, knedle sa šljivama, tačkrle...

SummerNight
18.09.2009., 21:42
samo u mrvice ili paniraš u brašno, jaja, mrvice?

i ja isto odmah zamrznem - bolonjez, saftove, knedle sa šljivama, tačkrle...
Ma brasno jaja mrvice. Skratila sam malo. :cerek:

Ja cak i meso mljeveno zdinstam i onda ga tako zamrznem pa mogu od toga ili lazanje, ili musaku ili saft za tijesto napravit. Evo, danas sam i napravila strucu od mesa i zamrznula ju.
Uglavnom, meni je skrinja u punom pogonu. :rofl:
Puno manje vremena se potrosi kad vec radis nesto napraviti vise toga nego raditi iz pocetka.
A da ne pricam o gustu kad je rucak gotov za 15 min. :cerek:

sanja77
18.09.2009., 21:47
Ja uopće ne peglam. Imam sušilicu i kako mi je koja tura gotova tako slažem i nosim u ormar.

pink5
18.09.2009., 21:52
Mozda prve dvije minute, dok ne sjednes u auto ili legnes na kauc. :cerek:
.

a ti sjedaš u spavačici u auto:rofl:

littlessun
18.09.2009., 21:52

Probat ču s ovim stavljanjem veš odmah!meni ostane dugo i baš mi je zgužvano i moram peglat.
Dakle ti baš isti tren vadiš robu i na sušilo?
BTW mi se uhodavamo,škola,jaslice,posao,zasad štima ali bilo bi dobro da imam samo nekog 45 minuta da mi uzme bebačicu.Samo da na miru malo pospremim po kući.Pišemo domaći,kuvamo danas za sutra,više zavmrzavam šta do sad baš i nisam!

Aeon+
18.09.2009., 21:56
Ma brasno jaja mrvice. Skratila sam malo. :cerek:

Ja cak i meso mljeveno zdinstam i onda ga tako zamrznem pa mogu od toga ili lazanje, ili musaku ili saft za tijesto napravit. Evo, danas sam i napravila strucu od mesa i zamrznula ju.
Uglavnom, meni je skrinja u punom pogonu. :rofl:
Puno manje vremena se potrosi kad vec radis nesto napraviti vise toga nego raditi iz pocetka.
A da ne pricam o gustu kad je rucak gotov za 15 min. :cerek:

kako odmrzneš umake i prodinstano meso?na vatru ili dan ranije odmrzavaš pa podgriješ?

alapača
18.09.2009., 22:08
ujutro prije posla preselim iz škrinje u frižider. dok dođem doma odleđeno je. ako zaboravim, stavim direktno na vatru. još sam živa. :)

moment
18.09.2009., 22:17
a ti sjedaš u spavačici u auto:rofl:

vid nje.:D
pa ja sam potomka navažala u autu jedno 5-6 mjeseci. dan-noć. pa ne mogu izgledati kao narkomansko-polumrtva-zapuštena-zgužvana lešina kad me ustopa policija u 3 ure po ponoći.:D

Leptiric
18.09.2009., 22:17
ni ja ne peglam... samo mm-ove kosulje... :zubo:

alapača
18.09.2009., 22:29
pa kvragu i peglanje! sad kad sam se ja navukla (a cijeli me život majka moja pokušava uvjeriti da se to mora) sad mi vi kažete da se može i bez :mad:
a gdje ste bile dok sam gubila rat? :D

vid nje.:D
pa ja sam potomka navažala u autu jedno 5-6 mjeseci. dan-noć. pa ne mogu izgledati kao narkomansko-polumrtva-zapuštena-zgužvana lešina kad me ustopa policija u 3 ure po ponoći.:D

da da sve ovo drugo može, al zgužvana :eek: to ne, nikako :D

gica
18.09.2009., 22:32
...nije da obožavam peglat, al mi i nije neka frka...kad skidam robu sa sušila, odmah većinu slažem i trpam u ormar :D, a ono šta procijenim da je za peglanje skupljam na hrpu na ormarić prematalicu u našoj sobi, van pogleda:D
...kad se dovoljno skupi, čekam večer, fino si upalim neki film i peglam pred tv-om...ni ne osjetim...

zaskia
18.09.2009., 22:33
Ni ja ne peglam otkako sam rodila, bar ne odmah kad se opere...Slozim, stavim u ormar i onda peglam bas onda kad nam treba...Od malenog uvijek ispeglam sve i lijepo ispeglano i slozeno stoji u njegovom ormaricu... Zbilja mi je zao sto si mm ne moze jednostavno uzeti ispeglanu majicu s police, al sam strasno zamrzila peglanje, a to mi je nekad bio najdrazi kucanski posao...Sto se dogodilo samnom? :ne zna:

littlessun
18.09.2009., 22:40
Ni ja ne peglam otkako sam rodila, bar ne odmah kad se opere...Slozim, stavim u ormar i onda peglam bas onda kad nam treba...Od malenog uvijek ispeglam sve i lijepo ispeglano i slozeno stoji u njegovom ormaricu... Zbilja mi je zao sto si mm ne moze jednostavno uzeti ispeglanu majicu s police, al sam strasno zamrzila peglanje, a to mi je nekad bio najdrazi kucanski posao...Sto se dogodilo samnom? :ne zna:

postala si mama!:lol:

gogiva
18.09.2009., 22:50
zene moje mi smo sve za oskara iz prakticnosti dobiti ....
al ja se sada moram malo namijati jer imam jendu scenu u glavi .....

aj si zamislite svoje muzeve da rade sve sto mi......ja svojega zamislajm tako da kuha rucak i to je to za jedan dan .....a ostalo nije stigao ...i sutra bi opet kuhao rucak .....ova scena kuce u rasulu mi je presmjesna i njegovi graski znoja koji mu cure niz lice ....:lol::lol::lol::lol:

uglavnom sve ste vec napisale dobar dio onoga sto i sama radim ....ja recimo i dlaje peglam i taj mi mir i gust nece niko nikada uzeti ..ja obozavam peglati ...jest da se skupi i po 6,7 masina vesa ali kada se primim sve je gotovo u sat ili sat i pol ....naj draze mi njene majce peglati ...to je u sekundi gotovo ....

nego koliko masina vesa tjedno perete ..ja neki put i po dve dnevno ...moja je ko mladenka po par puta dnevno se presvačlci ...toliko se zalije ili zmaze da mora cisto obuci ..evo danas je u kokocinjac se zavukla i sjela u njihova govna i tako bila neko vrijeme u nutra i jos mudro sutila dok su je zvali.....
kada sam dosla doma dezinficirala sam ju koliko je smrdila ....:lol:

koliko vidim manje vise sve zamrzavate .....ja sam o tome razmisljala ali nikako da krenem odnosno da si olaksam zivot ...jos uvjek se dizem u 6 u jutro da je do pola 8 gotov rucak kada radim u jutro ....a bas bi trebala krenuti ...
pa moze se i u mikrovalnoj odmrznuti kaj ne ...nis mu nece biti ..tak i tak sve meso odmrzavam u mikrovaloj .....

i moram priznati da prozore nisam oprala vec dobrih godinu i pol dana :rolleyes::rolleyes:...planiram ovaj vikend ...valjda ....:p

gica
18.09.2009., 23:03

aj si zamislite svoje muzeve da rade sve sto mi......ja svojega zamislajm tako da kuha rucak i to je to za jedan dan .....a ostalo nije stigao ...i sutra bi opet kuhao rucak .....ova scena kuce u rasulu mi je presmjesna i njegovi graski znoja koji mu cure niz lice ....:lol::lol::lol::lol:

...ma taman posla da samo zamišljam...nema šanse da sama rintam po kući...naše obveze "po vani" su jednake pa zašto ne bi bile i u kući...ajde de, da on radi po cile dane i donosi lovu doma, a ja stojim u kući, al ako zajednički sudjelujemo u svemu zašto ne bi i u kućanskim poslovima?
...uostalom, mom mm-u puno više smeta nered i prljavština nego meni pa nek si onda i sređuje :kava:
...kod nas radi ko šta stigne, i kućaske poslove i brigu oko djece...
...evo baš nekidan dolazim doma, a već iz portuna se čuje usisavač...sva prašina pobrisana i ručak skuhan, a djeca na broju:eek:
:K mužu

pink5
18.09.2009., 23:13
uglavnom sve ste vec napisale dobar dio onoga sto i sama radim ....ja recimo i dlaje peglam i taj mi mir i gust nece niko nikada uzeti ..ja obozavam peglati ...jest da se skupi i po 6,7 masina vesa ali kada se primim sve je gotovo u sat ili sat i pol ....naj draze mi njene majce peglati ...to je u sekundi gotovo ....

nego koliko masina vesa tjedno perete ..ja neki put i po dve dnevno ...moja je ko mladenka po par puta dnevno se presvačlci ...toliko se zalije ili zmaze da mora cisto obuci ..evo danas je u kokocinjac se zavukla i sjela u njihova govna i tako bila neko vrijeme u nutra i jos mudro sutila dok su je zvali.....

ti zajebavaš za peglanje,jel tako:D.

Perem 2,3 puta tjedno jer moj ne ide u kokošinjac:lol:
Biće je čekala koku da snese jajje:rofl:

gogiva
18.09.2009., 23:14
...ma taman posla da samo zamišljam...nema šanse da sama rintam po kući...naše obveze "po vani" su jednake pa zašto ne bi bile i u kući...ajde de, da on radi po cile dane i donosi lovu doma, a ja stojim u kući, al ako zajednički sudjelujemo u svemu zašto ne bi i u kućanskim poslovima?
...uostalom, mom mm-u puno više smeta nered i prljavština nego meni pa nek si onda i sređuje :kava:
...evo baš nekidan dolazim doma, a već iz portuna se čuje usisavač...sva prašina pobrisana i ručak skuhan, a djeca na broju:eek:
:K mužu

ma sve si krivo shvatila i ubila mi car price ...:lol::lol:

ima muskih izuzetaka al opet je vecina tih koji nemogu pet poslova odjednom raditi ...i moj meni pomogne (trgnuo se prije jedno par mjeseci kada sma ja sve pustila jedno tjedan dana i kada je vido da je vrag odnio salu i da necu ne zelim i nemogu sve sama)ali njegov rucak ja moram cekati satima ...on to sve po malo i na tanane ,gusta ko veliki......nema tu brzine i da kuha rucak hvata nju prica na tel i usput se sminka ...to hocu reci...
nemaju nasu brzinu i sposobnost .....

gogiva
18.09.2009., 23:18
ti zajebavaš za peglanje,jel tako:D.

Perem 2,3 puta tjedno jer moj ne ide u kokošinjac:lol:
Biće je čekala koku da snese jajje:rofl:

cekala il ne cekala dosla sva od govana kokosijih ...ak nis drugo namijala sam se do suza ....
za peglanje ne zezam ...ja stvarno volim peglati i mogla bi to i unovciti ...:p
majke mi moje to mi je najmanji problem ...veci mi je problem ocistiti sparet svaki dan.....e to me izludjuje i ne jednom ostane usran do boli jer mi se to neda i mrsko mi je .....
e da ali i to sma ja rijesila .....
ujutro kada krenem kuhati lijepo razvucem foliju preko spareta i probusim rupe na mjestu di su ringovi ...kada sam gotova sa kuhanjem taj dan samo maknem foliju i bacim ju u smece i sutra stavim novu ...ako bas nije bilo pohanja i masti ili kipljenja cak ju ostavim za drugi dan .....
i lijepo samo obrisem krpom kuhinjskom sparet i vuala cist ko suza a da prstom nisma makla .....

pink5
18.09.2009., 23:23

ima muskih izuzetaka al opet je vecina tih koji nemogu pet poslova odjednom raditi ...i moj meni pomogne (trgnuo se prije jedno par mjeseci kada sma ja sve pustila jedno tjedan dana i kada je vido da je vrag odnio salu i da necu ne zelim i nemogu sve sama)ali njegov rucak ja moram cekati satima ...on to sve po malo i na tanane ,gusta ko veliki......nema tu brzine i da kuha rucak hvata nju prica na tel i usput se sminka ...to hocu reci...

a moj je počeo pomagati,krenemo van,ja se šminkam,on krene malog oblačiti. Obuće mu prljave hlače koje su za pranje,a danas mu je htio obuti otvorene cipele na čarape i još su mu male:rolleyes:
Načitan čovjek,ali mu očito jednostavne stvari ne idu:rofl:

Aeon+
18.09.2009., 23:25
Moj sve zivo radi I popizdila bih da moram sama. U biti ne bih,rastala bih se :o iako san odrasla gledajuci mog tatu kako godinama on I kauc poprimaju identican oblik,nisam pokupila takav nacin odgoja da mi se podrazumjeva da sisa u kuci sve radi

gogiva
18.09.2009., 23:27
a moj je počeo pomagati,krenemo van,ja se šminkam,on krene malog oblačiti. Obuće mu prljave hlače koje su za pranje,a danas mu je htio obuti otvorene cipele na čarape i još su mu male:rolleyes:

nemogu oni biti tri koraka ispred ko mi ...jednostavno to je nemoguce .....
a bome ja svog ni ne tjeram ...ak i nes je krivo napravio nis ne kazem nego diskretno ispravim i idemo dalje ...
ma neka meni njega ako za nis drugo onda za igru s njom jer tu mu nisam ni do koljena ...moj je jedno veliko dijete u dusi i to me spasava kod zabave za malu ...kada on nju uzme ja znam da cu ja baz brige cijelu kucu dovesti u red a to mi je jako velika pomoc ...

blablica
18.09.2009., 23:28

aj si zamislite svoje muzeve da rade sve sto mi......ja svojega zamislajm tako da kuha rucak i to je to za jedan dan .....a ostalo nije stigao ...i sutra bi opet kuhao rucak .....ova scena kuce u rasulu mi je presmjesna i njegovi graski znoja koji mu cure niz lice ....:lol::lol::lol:

koliko vidim manje vise sve zamrzavate .....ja sam o tome razmisljala ali nikako da krenem odnosno da si olaksam zivot ...jos uvjek se dizem u 6 u jutro da je do pola 8 gotov rucak kada radim u jutro ....a bas bi trebala krenuti ...
pa moze se i u mikrovalnoj odmrznuti kaj ne ...nis mu nece biti ..tak i tak sve meso odmrzavam u mikrovaloj .....

i moram priznati da prozore nisam oprala vec dobrih godinu i pol dana :rolleyes::rolleyes:...planiram ovaj vikend ...valjda ....:p

mom to ide bez problema, kad bi se potrefilo da ja radim a on ima slobodno, taj dan bi skuhao ručak, oprao mašinu ili dvije veša, istog posložio i pokupio onaj stari, posaugao...

i ja peglam i dalje :D i njeno i naše, i kuhinjske krpe :zubo: , evo, trebalo mi sat i pol danas. to radim jednom tjedno. isto mi nije tlaka.

skoro svaki dan perem veš. ustavri, 5 dana u tjednu perem veš, dva dana ne perem, tu negdje kad bi išla računat. ali skupi se. naše, njeno (perem odvojeno još uvijek a i skupi se za čas ), bijeli veš, posteljina, uvijek se nađe nekaj.

ne prakticiram baš zamrzavanje, ne volimo tak jest.

a na prozore poludim, mrzim ih zmazane a svaki put kad ih operem - sutradan padne kiša :o . i tako u krug.

gogiva
18.09.2009., 23:31
e cureki ovo je neka durga teme tamo na nekoj daljnoj stranici ..ajmo mi natrag na ovu kako stignemo ...:D:mig:

blablica
18.09.2009., 23:32
nemogu oni biti tri koraka ispred ko mi ...jednostavno to je nemoguce .

varaš se :mig:

Nar
18.09.2009., 23:37
ja svce peglam, osim ručnika i gaća...ja volim kad je popeglano i ravno
ja volim peglat..mene peglanje relaksira...
imamo 4 mašine tjedno, čim se osuši, ja popeglam, nikad nemam hrpu..

ručkove zamrzavam, skuham lonce graha, sarme, filovne paprike, bolonjez umake...i sve fino zamrznem i kad mi se ne kuha, uglavnom imam ručak koji treba odmrznit...

zavjese perem jednom u 3 tjedna, tako i prozore
podove perem svaki dan
kuhinju i kupaonu svaki dan

jednako tako šetam sa svojim djetetom 2 sata dnevno...

mm radi svaki dan od 7 do 6,7 popodne....kada dođe doma nije za ništa, ali uzme M i s njim napravi krug po naselju...

Aeon+
18.09.2009., 23:40

ručkove zamrzavam, skuham lonce graha, sarme, filovne paprike, bolonjez umake...i sve fino zamrznem i kad mi se ne kuha, uglavnom imam ručak koji treba odmrznit...

podove perem svaki dan

mm radi svaki dan od 7 do 6,7 popodne....kada dođe doma nije za ništa, ali uzme M i s njim napravi krug po naselju...

Nar
18.09.2009., 23:40

tako sam i ja počela prakticirat...pa se uglavnom moram vračat u sobu i preodjevat dijete....
njima to svejedno, ja smrdim, pa možeš i ti van ukakan...okupat ćemo se kada se vratimo....
strašno...
ali educiramo se kroz život, neki uče polako, neki brzo..mislim na mm-ove

Nar
18.09.2009., 23:42

a jbg, radišna žena...štaš, ne mogu se mjenjat pod stare dane...
ja sam dan pred porod vješala zavijese da mi sve bude cakum pakum:rofl::lol:

Aeon+
18.09.2009., 23:44
a jbg, radišna žena...štaš, ne mogu se mjenjat pod stare dane...
ja sam dan pred porod vješala zavijese da mi sve bude cakum pakum:rofl::lol:

ma ja sam na dan poroda cijelu kuću uglancala u komadu.nije do toga,nego kako to sve uspiješ uz maloga.ja sam sretna ak jedem i poserem se :( o čišćenju i spremanju uz njega mogu samo sanjati

larazg
18.09.2009., 23:46
kako stignem???

pa ovako.. prije 15 dana sma slomila nogu i u gipsu sam.... prije 10 dana mi umrla majka, prije 7 dana sam ju pokopala.. danas mi se je otac srušio i završio u bolnici...
pucam po šavu ali ..uvijek se nađe neka dobra duša u mom slučaju moja draga susjeda koja brine o mom cvrčku...

nadam se da će sve proći i da ću za 2 tjedna skinuti gips i da ću se ja brinuti opet o mojoj maloj od 0-24 kao dosada....

Aeon+
18.09.2009., 23:47
lara,moja sućut :(

larazg
18.09.2009., 23:48
hvala Aeon... :grli:

gica
18.09.2009., 23:50

...ajme, a kod mene ti je sve obrnuto...prvo, ja ne mogu radit više stvari odjednom...drugo, spora sam u p.m., krenem radit ručak u podne, a ispadne večera:D...treće, kad pomislim da nešto moram napravit zavrtim u glavi kako i šta i kad shvatim da me čekaju sati posla(jer sam jebeni perfekcionist wannabe i ako nešto radim moram to napravit temeljito) jednostavno odustanem:o...
...a ovaj moj je brz, ove posliće koje sam gore spomenula je obavio u neka dva sata, a meni za skuhat, obrisat prašinu i usisat treba bar duplo...i to ako djeca ćore:D

littlessun
18.09.2009., 23:51

podove perem svaki dan

jel radiš?

gogiva
18.09.2009., 23:52
tako sam i ja počela prakticirat...pa se uglavnom moram vračat u sobu i preodjevat dijete....
njima to svejedno, ja smrdim, pa možeš i ti van ukakan...okupat ćemo se kada se vratimo....
strašno...
ali educiramo se kroz život, neki uče polako, neki brzo..mislim na mm-ove

upravo to ....rekla si ono sto ja nisam usjpejla izreci ...
njima je sve to po malo i polako a mi nemamo vremena za razvlacenje .....

velika mi je pomoc to sto nakon sto odradi 12 sati d aju uzme da se meni ne mota pod nogama i da brze stignem sve napraviti nego da sada ja njemu obajsnjavam sta mora napraviti a ja sma vec sve to sama mogla obaviti ....
ovako oni odose a ja muziku do daske i razletim se uz muziku i sve je gotovo ....ali i za ovo mi je trebala godina i nesto da mu dokazem da nisam stoj koji sve moze sam ....ali uci i to je nesto ...

i drago mi je da ima neko koga peglanje umiruje .....
ja volim slozeni ves i miris pegle na njemu ...

gogiva
18.09.2009., 23:57
kako stignem???

pa ovako.. prije 15 dana sma slomila nogu i u gipsu sam.... prije 10 dana mi umrla majka, prije 7 dana sam ju pokopala.. danas mi se je otac srušio i završio u bolnici...
pucam po šavu ali ..uvijek se nađe neka dobra duša u mom slučaju moja draga susjeda koja brine o mom cvrčku...

nadam se da će sve proći i da ću za 2 tjedna skinuti gips i da ću se ja brinuti opet o mojoj maloj od 0-24 kao dosada....

lara draga moja iskrena sucut .....
tebi se ocito sve malo poklopilo i to treba izdrzati i saljem puno vibrica da sve brzo prodje~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uvjek se nadje neka dobra dusa da izdrzimo tesko razdoblje pa cak od ljudi od kojih se najmanje nadas ....
vjerujem da pucas ali tvoj cvrcak ti neda da puknes do kraja ....
jos jednom vibre za sto brz oporavak~~~~~~~~~~~~~~~~~:grli::grli:

ane_007
19.09.2009., 00:00
lara draga, iskrena sućut...jako mi je žao, baš ti se sve poklopilo odjednom...znam, nije ti lako, drži se i ljubi svoju malenu :grli:

gica
19.09.2009., 00:01
...joj, lara, jako mi je žao:(

blablica
19.09.2009., 00:01
ma ja sam na dan poroda cijelu kuću uglancala u komadu.nije do toga,nego kako to sve uspiješ uz maloga.ja sam sretna ak jedem i poserem se :( o čišćenju i spremanju uz njega mogu samo sanjati

ja svoju uključujem u sve. dok je još puzala išla bi di i ja, ko mali pesek - dok ja vadim veš iz mašine ona gleda i vadi skupa sa mnom, dok objesim ona se igra s kvačicama, dok kuham ona dobije zdjelice, kuhaču, unutra nabacam kvačice i sl. i da vidiš veselja, dok usisavam ona trči pored mene i vrišti od smijeha jer voli usisavanje :D uglavnom, uvijek je negdje oko mene, pa malo ode u dnevnu ili u sobu al se opet vrati i tak. nije više tak mala da ju moram imat na oku non-stop, može sama otić u sobu jer znam da ne može niš srušit na sebe ili past negdje, to kaj će napravit nered :cerek: - to je druga stvar. a ima i trenutaka kad zna sjest na pod u dnevnoj i čitat slikovnicu ili uzimat dvd-e s police i proučavat na miru (to izgleda tak da uzme, pogleda omot i baci sa strane pa nakon 20 min. imam nered ) .
najgori period mi je bio između puzanja i prohodavanja, kad se dizala uz namještaj i počela prohodavat, onda je stvarno padala svako malo i morala sam bit kraj nje non stop. sad se lakše diše.

Lara, iskrena sućut :grli:

BlackLotus
19.09.2009., 00:16
kako stignem...? radim kad mali spava il kad ga neko drži (dragi ili sveki dok smo u DBK)... makar to značilo da ću u ponoć vadit dasku za peglanje i peglat il prat suđe

malome robicu perem na ruke otprilike svaki drugi dan(i ko za vraga on se svaki put probudi uspred posla :zubo:) - svaki dan svježa odjeća, ručnike, tetre i bijele stvari perem u vešmašini 1-2 puta tjedno. i sve dobro ispeglam naravno.

našu robu isto guram u vreču za pranje svaki dan uredovno, bez obzira jel roba još uvijek miriše svježe(ak sam ju samo par sati negdje nosila npr). jednom u tjedan(il više) se skupi svjetlijeg veša, pa ga operem, svakih 2-3 dana perem vešmašinu crnog veša :zubo:
kak smo sad kod roditelja mog dragog i poveći dio dana znam bit sama, obično ja operem i ručnike(ovdje svi za svako tuširanje koriste novi ručnik, pa se vešmašina ručnika skupi u 2 dana), slažem ih rjeđe jer ih moja sveki pegla, isto ko i pidžame i donji veš, meni vjera zabranjuje :kava:

čim se stvari posuše idu na hrpu za peglanje i prvom prilikom kad mali pajki, ja peglam sve od reda, njegove stvari, naše majice, hlače, traperice...

ručak radi ko kak stigne, baba, sveki, svekar, dragi il ja :rofl: večeru dragi il ja jer njegovi ne večeraju (osim kad sveki uhvati inspiracija pa napravi večeru i desert još :cerek:)

ne čistim dok sam ovdje :rofl: operem svinjac u kuhinji iza kuhanja, tu i tamo usisam našu sobu i to je to :rofl:
spremat sobu moram svaki dan jer kolko god da je spremam, uvijek je u neredu :horor: sizifov posao, užas

suđe perem prek dana kak stignem i navečer prije spavanja ono kaj useremo večerom :ne zna: jedva čekam da dođem doma, pa da sam uvalim sve u suđericu svaki put :cerek:

ps: Lara, žao mi je...

salet
19.09.2009., 00:19
muž čisti i skuplja za sobom,ja čistim i skupljam za sobom,podjednako se brinemo i za dijete i za kuču i apsolutno nisam optetečena ičim,ako je roba na sušilu muž će ju pokupiti,ako je u mašini on če je razgrnuti na sušilo a ja skupiti,ako ima suđe ko može pere,ne peglamo ama baš ništa,usisavamo kako ko može i kuča je uvijek sve na svom mjestu,a ako i nije ja rađe po ljepom danu uzmem dijete u kolica i šetam:kava:

Konačno samosvjesna žena sa samosvjesnim mužem (kojeg će dični Hrvati
prozvati papučarem). Maserka drago mi je za tebe i tvog muža. Daj napiši
ženama kako je to....

blablica
19.09.2009., 00:35
ženama kako je to....

ma, samo pravi muškarac se ne ustručava obavljat kućanske poslove. ne pomagat, već ravnopravno sudjelovat. kakvi papučari. meni su ovi drugi veći papučari. šupci, usudila bih se reći.

edit. black lotus, ti isto živiš na dva djela ? :zubo:

gogiva
19.09.2009., 07:10
ja svoju uključujem u sve. dok je još puzala išla bi di i ja, ko mali pesek - dok ja vadim veš iz mašine ona gleda i vadi skupa sa mnom, dok objesim ona se igra s kvačicama, dok kuham ona dobije zdjelice, kuhaču, unutra nabacam kvačice i sl. i da vidiš veselja, dok usisavam ona trči pored mene i vrišti od smijeha jer voli usisavanje :D uglavnom, uvijek je negdje oko mene, pa malo ode u dnevnu ili u sobu al se opet vrati i tak. nije više tak mala da ju moram imat na oku non-stop, može sama otić u sobu jer znam da ne može niš srušit na sebe ili past negdje, to kaj će napravit nered :cerek: - to je druga stvar. a ima i trenutaka kad zna sjest na pod u dnevnoj i čitat slikovnicu ili uzimat dvd-e s police i proučavat na miru (to izgleda tak da uzme, pogleda omot i baci sa strane pa nakon 20 min. imam nered ) .
najgori period mi je bio između puzanja i prohodavanja, kad se dizala uz namještaj i počela prohodavat, onda je stvarno padala svako malo i morala sam bit kraj nje non stop. sad se lakše diše.

i ja svoju oduvjek u sve ukljucujem al u temeljito ciscenje ju nemogu ukljuciti kao ribanje kuaone raznim kemikalijama (samo primjer)ili dok isto tako ribam kupaonu ....sve ostalo dok peglam ili vadim iz masine ili iz perilice ona mi pomaze i dodaje ....
sto se tice ves masine nemojte nikada glavu okretati dok vam djeca stavljaju ves prati.....ja sam imala vestu velicinu S koja je zavrsila na 95 zahvaljujuci mojoj pcelici pradilici i sada je velicina XXL i mama ju vise nemoze nositi :lol::lol:...dok nisam gledala zavrsila je u masini,mm je umro od smjeha kad je vidio ....a nedavno su i njegove crne carape zavrsile na 95 ali sreca pa su stvarno 100% pamuk pa nije bilo katastrofe ....

ovo sto kazes za period prohodavanja to je i meni bilo najgore al sreca pa je trajalo samo 2 tjedna da je trazila prst i nakon toga sama svuda ...

ovo s muzevima je kod mene to da nije da nece ali mu sve moram reci ...sam se sjetio nebi to je sigurno ...nije mu u prirodi to ...ali mi je bitno to da nemoram za njim skupljati i to smo jos davnih dana rjesili ...
zato ja sada ode na posao i ostavila sma popis sto da naprave i kada dodje u 2 kuci znam da ce me sve cekati napravljeno cak i rucak....
mislim da se sve stigne ako su dvije razumne osobe u kuci ....nekad zapne jedno,nekad drugo,a nekada svi zajedno .....

gogiva
19.09.2009., 07:14
malome robicu perem na ruke otprilike svaki drugi dan(i ko za vraga on se svaki put probudi uspred posla :zubo:) - svaki dan svježa odjeća, ručnike, tetre i bijele stvari perem u vešmašini 1-2 puta tjedno. i sve dobro ispeglam naravno.

mogu pitati zasto na ruke peres ves od maloga....:confused:

nemam pojma
19.09.2009., 08:32
nema šanse da sama rintam po kući...naše obveze "po vani" su jednake pa zašto ne bi bile i u kući...ajde de, da on radi po cile dane i donosi lovu doma, a ja stojim u kući, al ako zajednički sudjelujemo u svemu zašto ne bi i u kućanskim poslovima?

ovako i kod nas :)

Lara, moja sućut :(

SummerNight
19.09.2009., 09:55
Lara, strasno! :grli: moja sucut!

Probat ču s ovim stavljanjem veš odmah!meni ostane dugo i baš mi je zgužvano i moram peglat.
Dakle ti baš isti tren vadiš robu i na sušilo?

Isti tren. Ako mi ostane u masini duze jer ona bas tad nekaj izvodi ukljucim jos jednom nas ispiranje.
I kad slijedeci put prolazim samo mrvicu pomaknem majice jer se onda ne vidi ni ona crta od susila.

kako odmrzneš umake i prodinstano meso?na vatru ili dan ranije odmrzavaš pa podgriješ?
Evo ovako:
ujutro prije posla preselim iz škrinje u frižider. dok dođem doma odleđeno je. ako zaboravim, stavim direktno na vatru. još sam živa. :)
Ili pod toplu vodu.

Inace, mm radi sve osim kuhanja. Makar i tu zna ponekad odraditi one dosadne stvari, guljenje krumpira ili sjeckanje luka. :cerek:

Ono sto je meni sad problem je da vise ne mozemo fino uzeti dva tri sata i napraviti posteno spremanje.
Ili vikendom radimo jedan po jedan dok drugi nju zabavlja pa to traje uzasno dugo ili svaki dan napravim jednu stvar (zao mi je da on nesto radi poslje posla) pa onda stan nikad zapravo nije skroz sredjen.
To mi ide na nerve.

Nar
19.09.2009., 09:55
jel radiš?

ne, još sam na porodiljnom
počinjem radit oko 1.12
meni su smjene 12, 24, 12, 48
tj. turnusi
biti će mi čupavo, ali o tome ne mogu dok ne počnem raditi

Nar
19.09.2009., 10:06

stignem..
M spava do 9, ja se obično dignem u pola 8 i dok se on ne probudi objesim veš, a onaj od sinoć pokupim...kavu popijem u hodu, odem na wc i uredim se
u 9 stavljam kuhat ručak njemu...on se budi i dan započinje, do 10h se igramo u krevetu ili na podu...tada odem u kuhinju i priredim mu ručak i stavljam ga u posudu za van..i onda idemo van(koristim svaki dan ako je vani lijepo), idemo u kupovinu, šetamo i papamo vani u parku ili sjednemo na kavu i tamo poruča...oko 12, pola 1 se vračamo doma...on se još malo igra i oko 13, pola 14 ide spavati, imam sreću što spava po 3, 5 h(ima jedno dnevno spavanje), i ja za to vrijeme obavljam sve što mogu...ne kuham više neke specijalitete ko prije, uglavnom radim variva, znači nešto što je u istom loncu....3, 5 h je dosta vremena i uglavnom obavim puno toga( od ranije navedenih stvari)
kada se probudi, opet se igramo, papa voće, i opet idemo krug oko naselja ili ako je muž došao on ga uzima i igra se s njim....
tako to funkcionira kod mene....
ne kažem da nema dana kada mi se ništa ne da....ne kažem da mi je posao prije djeteta...nekad znam sve poslat u materinu i ležim s njim na podu i bacamo loptice...nekad si dam oduška....odem s curama na kavu i istračam se, onda mi idući dani budu lakši...
vikende je mm kod kuće, uglavnom....tada spremim više, skuham bolje i odmorim se....eto

frogy
19.09.2009., 10:50
Ja malo toga stignem napraviti jer moje dijete ide spavati u 22.30 - 23.00 sata! Ne mogu ga prije uspavati, pa muku mučim s vremenom. Jako puno mi znači što su mi obje bake u blizini i stalno na raspolaganju, pa svaki dan dijete poslije vrtića ide k baki i tamo se igra sat vremena, a ja za to vrijeme odjurim doma i speglam, pobrišem, usišem i štaliveć trebam. No kudikamo bi mi bilo lakše da mali zaspi oko 8-9 sati, jer bi imala bar malo vremena za sebe. Ovako, kad on zaspi, i ja idem ravno u krpe....

Aeon+
19.09.2009., 10:51
jel ti mogu poslati i moje zlato da ga naučiš spavati? :D (ovo je bilo za Nar)

Inica
19.09.2009., 10:54
Lara, jako mi je žao...

Mi peglamo, ja košulje i zeznutije stvari, mm ostalo. Kuhamo, spremamo i čistimo oboje, briga za J. je isto jednako podjeljena, on jedino ne doji. :D

zaskia
19.09.2009., 11:52
A ja sam potaknuta ovom temom i sramotom koja me obuzela jer ne peglam skoro pola godine, bar onako kak bi trebala, sinoc i jutros ispeglala bas dosta, omanje brdo veša i sad sam si sva bitna :afro:
Jedino sto sam zakljucila da imamo prepreprevise pidžama, i mm i ja (da i njih sam ispeglala, kao nekad)

Eto jednostavno sam se morala pohvalit :raspa:

BlackLotus
19.09.2009., 12:07
mogu pitati zasto na ruke peres ves od maloga....:confused:

1.kud svi tud i mali mujo? :ne zna: rekli su mi tako :zubo:

2.ne skupi se vešmašina njegove robice u jednoj boji baš lako(ja perem bijelo sa bijelim, plavo sa plavim, zeleno sa zelenim, crveno sa crvenim, ne miješam)...

3.s našom je ne želim prat, pogotovo jer je naša puna sitnih dlaka od pesa.

4. mrlje od kakice u vešmašini ne idu dolje :ne zna:

BlackLotus
19.09.2009., 12:11
A ja sam potaknuta ovom temom i sramotom koja me obuzela jer ne peglam skoro pola godine, bar onako kak bi trebala, sinoc i jutros ispeglala bas dosta, omanje brdo veša i sad sam si sva bitna :afro:
Jedino sto sam zakljucila da imamo prepreprevise pidžama, i mm i ja (da i njih sam ispeglala, kao nekad)

Eto jednostavno sam se morala pohvalit :raspa:

:rofl: ja nisam peglala pola godine prije neg sam rodila (osim kad smo išli van), od kad Elia imam, počela sam peglat sve i isto sam si sva radišna i važna :raspa:

zaskia
19.09.2009., 12:14
:rofl: ja nisam peglala pola godine prije neg sam rodila (osim kad smo išli van), od kad Elia imam, počela sam peglat sve i isto sam si sva radišna i važna :raspa:

Kod mene bas suprotno...Dok sam bila trudna rintala samo ko budala i sve je moralo bit piko belo... :rolleyes: Doduse padala sam s nogu, al bila zadobovoljna sto je sve cisto da mos lizat po podu :D

SummerNight
19.09.2009., 12:16
1.kud svi tud i mali mujo? :ne zna: rekli su mi tako :zubo:

2.ne skupi se vešmašina njegove robice u jednoj boji baš lako(ja perem bijelo sa bijelim, plavo sa plavim, zeleno sa zelenim, crveno sa crvenim, ne miješam)...

3.s našom je ne želim prat, pogotovo jer je naša puna sitnih dlaka od pesa.

4. mrlje od kakice u vešmašini ne idu dolje :ne zna:

Imas u dm kupiti maramice koje stavis u ves masinu pa mozes prati sareno.
Ukljucis pola punjenja kad imas manje vesa.
Kakicu prije natrljas sapunom i pustis da odstoji ili poslje samo stavis na sunce.

Problemi rijeseni. :cerek:

BlackLotus
19.09.2009., 12:58
Imas u dm kupiti maramice koje stavis u ves masinu pa mozes prati sareno.
Ukljucis pola punjenja kad imas manje vesa.
Kakicu prije natrljas sapunom i pustis da odstoji ili poslje samo stavis na sunce.

Problemi rijeseni. :cerek:

Vjera mi ne dozvoljava pranje raznobojnog veša(mama mi je frik za pranje veša pa sam sve od nje pokupila), uključim pola mašine al opet neću 4 bodića prat na pola mašine, kakicu natrljam sapunom pa se opere i na ruke :rofl:

:D nije meni problem

Manch
19.09.2009., 13:49
Hajd prosvijetlite me vi koji ne peglate. Kako obučete pamučnu košulju bez peglanja? Ma bilo koja se mora peglati, inače je makar malo zgužvana. Jest da se zgužvaju čim ih obučem, ali drugačije je gužvanje koje nastane od sjedenja, a drugačije od neopeglanog veša. Moje su toliko zgužvane da ih jedva ispeglam, i opet nisu kako treba.

Nar
19.09.2009., 14:18
jel ti mogu poslati i moje zlato da ga naučiš spavati? :D (ovo je bilo za Nar)

:lol:malo ćemo oftopičarit:lol:

ha, pa čuj...ja sam njega od početka tako naučila
i nekako nam ušlo u rutinu...

navečer u 8h je ugl već u krevetiću, tada imam malo vremena za sebe...jer obično ne izdržim dugo...tj. skoljokam se u krevet...

Nar
19.09.2009., 14:32
Hajd prosvijetlite me vi koji ne peglate. Kako obučete pamučnu košulju bez peglanja? Ma bilo koja se mora peglati, inače je makar malo zgužvana. Jest da se zgužvaju čim ih obučem, ali drugačije je gužvanje koje nastane od sjedenja, a drugačije od neopeglanog veša. Moje su toliko zgužvane da ih jedva ispeglam, i opet nisu kako treba.

ni meni to nije jasno...:rolleyes:
ja kako god da je objesim i osušim, ona meni bude zgužvana...
ne mogu obući zgužvano...
recimo, moja legica kada vadi iz vešmašine sve rukama istegne rastegne i šta ja znam...i kaže da ne pegla...:confused:

al dobro, nego ima ona pegla, mislim da je jako skupa
koju valjda prisloniš na robu dok visi i pegla....tak se valjda i zavjese mogu peglat

SummerNight
19.09.2009., 18:12

Prvo, ne nosimo kosulje.
Onih par kosulje koje imamo su od materjala koji se ne guzva. Moje neke poluprozirne i njegove onak krpene.
Mokre na vjesalicu i gotovo. :cerek:

maserka80
19.09.2009., 20:22
ženama kako je to....

hahahha pa saaavršeno,nisam opterečena kučom,ne trćim doma kuhati mužu ručak(iako je uvijek manje više skuhan) ne ostavljam pola popijenu kavu da mi roba ne bi okisla i taaako...

I da, prozvan je papaučarom ooodavno (skupa smo 6 god,od toga 4 u braku),a sad odkako je došlo dijete (prije 3mj) sad je i dresiran..tako kažu
baš me briga..
meni je super

maserka80
19.09.2009., 20:31
I iskreno nikad se ne bi ni udala da sam znala da će on ženidbom dobiti ne samo ženu nego i služavku,a da ne govorim da mu ne bi ni dijete rodila jer ako se ne zna brinuti za sebe kako će za dijete. Opet ja??????
I fakat mi je nepojmljivo to da još uvijek velika večina žena obavlja ama baš sve..i to nakuhavanje,zaleđivanje..ne kužim....
znam znam da ih večina tako živi,pa i oko mene toga ima,ali mislim da je tu kriv stav žene.

Lali Puna
19.09.2009., 21:06
Jednostavno. Treba samo usavrsiti tehniku vjesanja vesa.

i sniziti kriterije
ooo, na našoj odjeći se nekad itekako vidi da nije bila pod peglom. al se to poravna po tebi malo dok nosiš, pa se manje vidi.
osobito mi nije bitno da su dorine trenirkaste hlače i pamučne majice pic mic. a to joj je 99 posto garderobe. kad joj jednom u 6 mjeseci i obučem košulju onda mi nije bed opeglat ju.

doduše, nit MM ni ja ne moramo bit formalno obučeni za posao. oboje na posao idemo u traperica,a sportskim hlačama, normalnoj, uobičajenoj nam dnevnoj odjeći. a fala bogu, tajice su IN :D

SummerNight
19.09.2009., 21:16
i sniziti kriterije
ooo, na našoj odjeći se nekad itekako vidi da nije bila pod peglom. al se to poravna po tebi malo dok nosiš, pa se manje vidi.
osobito mi nije bitno da su dorine trenirkaste hlače i pamučne majice pic mic. a to joj je 99 posto garderobe. kad joj jednom u 6 mjeseci i obučem košulju onda mi nije bed opeglat ju.

doduše, nit MM ni ja ne moramo bit formalno obučeni za posao. oboje na posao idemo u traperica,a sportskim hlačama, normalnoj, uobičajenoj nam dnevnoj odjeći. a fala bogu, tajice su IN :D

Ma ne moras snizavati kriterije, samo nosi robu na kojoj se ne vidi. :rofl: Imam jednu majicu koja se neda osusiti tako da nije zguzvana i nikad ju ne nosim. :cerek:
Osim lana, lan bi se morao zbilja peglati ali to mi ne pada na pamet kad je zguzvan cim sjednem u auto.

Lali Puna
19.09.2009., 21:26
Ma ne moras snizavati kriterije, samo nosi robu na kojoj se ne vidi. :rofl: Imam jednu majicu koja se neda osusiti tako da nije zguzvana i nikad ju ne nosim. :cerek:
Osim lana, lan bi se morao zbilja peglati ali to mi ne pada na pamet kad je zguzvan cim sjednem u auto.

ae, ne kupujem ni ja stvari koje se baš moraju peglat
(prije bih kupila, obukla jednom pa bi stajalo u ormaru i čekalo peglanje..i stajalo i stajalo i stajalo...lan? ja to ne kupujem. košulje? a-a...)
ali ima i do kriterija, majice koje su po mojim kriterijima savršeno ok za nosit bez peglanja bi mnoge žene još prošle peglom..

ja ne vadim veš odmah iz veš mašine i nekad ostane malo zgužvan i pored tehnika sušenja (osobito ak MM vješa, on to sam pohiće po sušilu, ne istrese dovoljno) ostane malo zgužvano..pamučne majice i sl., o tom pričam..niš, obučeš i poravna se po tebi malo...

lara, :grli:

MM sve radi isto što i ja i u stanju je dijete normalno obuć za izać van (baš ne bih bila u stanju cijeniti odraslu osobu koja nije sposobna djetu obuć čiste hlače i majicu :confused:), premotat ako je usrano...ma sve...

SummerNight
19.09.2009., 21:32
(prije bih kupila, obukla jednom pa bi stajalo u ormaru i čekalo peglanje..i stajalo i stajalo i stajalo...lan? ja to ne kupujem. košulje? a-a...)
ali ima i do kriterija, majice koje su po mojim kriterijima savršeno ok za nosit bez peglanja bi mnoge žene još prošle peglom..

ja ne vadim veš odmah iz veš mašine i nekad ostane malo zgužvan i pored tehnika sušenja (osobito ak MM vješa, on to sam pohiće po sušilu, ne istrese dovoljno) ostane malo zgužvano..pamučne majice i sl., o tom pričam..niš, obučeš i poravna se po tebi malo...

Ma sigurna sam da bi one i moje majice rado opeglale.
MM isto ne kuzi bas tehniku vjesanja pa pokusavam ja objesiti ili bar popraviti poslje njega da ne vidi. :lol:

Smart_bitch
19.09.2009., 21:33
Ja sam na porodiljnom i ništa ne stižem. Ono, uopće. Čak imam osjećaj da nemam ni nešto zahtjevno dijete (puj puj puj :D ), a svejedno mi vrijeme ode negdje gdje ne kontroliram ništa. Jučer sam sredila račune, financije općenito, što radim jednom mjesečno i osjećala sam se vrlo korisnom. :D Danas sam napravila baš ništa. Veš mi stoji osušen na sušilu već 4 dana, a ja ovo tipkam. Jednostavno mi se ne da. Ne znam, kad počnem raditi...stvarno ne znam na što će to ličiti.

Leonee
19.09.2009., 21:36
Lara, bas mi je zao :grli:.. Mogu samo mislit kroz sto prolazis.. :(
Kazu da nece nesreca na onoga tko ju ne moze podnjeti..
Sada mi sve ovo gore izgleda trivijalno..

lehaha
19.09.2009., 21:38
Lara iskrena sućut.

Kako stignem? Mislim da će to bit pitanje kad krenem raditi, za sada se dobro držim. ALI prvo i osnovno za muškarca koji sjedi s nogama na stolu se ne bih ni udala pa valjda krećem od toga. Meni muž ne pomaže u kući, on radi isto koliko i ja. Ok sad dok sam doma s malom ja malo više potegnem jer imam vremena, za to vrijeme on s njom paradira okolo. Većinu poslova radim dok ona spava, kad ne želi spavati tutnem ju pored sebe u ljuljalicu i perem suđe, peglam robu i njene tere da ih lakše složim, posteljinu, veš, ručnike takve stvari ne peglam, složim ih na dno hrpe u ormaru i speglaju se s vremenom dok dođu na red. Subotom mi dolazi čistilica i oliže stan, prek tjedna ja jednom protrčim sa usisavačem i krpom jer onaj mačak ima lošu naviku da se linja :cerek:. Kad mala počne puzati to ću morati raditi svako jutro :mad:, ili njega mijenjati za sfinksa. Suđe perem ja jer moj muž skupa s mačkom mrzi vodu, on da poslaže natrag u ormare. Veš perem 2 puta tjedno (di vi nađete toliki eš :ne zna:), vješamo ga ko stigne, peglam odmah kad se osuši jer mrzim kad imam više od 5-6 majica + beblje (jedan otisak pegle) za ispeglat u jednom cugu.

Kad krenem radit.... neću još razmišljati o tome.... srećom pa radim od 7.30-15, imam plan da ja dođem s posla i skuham a muž koji radi do 16 ode po malu. Njoj je to 45 min više u jaslicama a meni, s obzirom da ne trebam cukat nju naprijed natrag sat vremena za dućan i ručak. Inače bih s njom vjerojatno došla u 16,15 doma. I to sve radim račun bez krčmara jel pitanje dal bumo uspjeli neke jaslice dobiti pa makar i privatne.

I da, Summer, rekla si da buš me naučila slagati veš da se ne pegla, ja čekam :ceka:.

blablica
19.09.2009., 21:40

lara, :grli:

MM sve radi isto što i ja i u stanju je dijete normalno obuć za izać van (baš ne bih bila u stanju cijeniti odraslu osobu koja nije sposobna djetu obuć čiste hlače i majicu :confused:), premotat ako je usrano...ma sve...

jel da?
od moje frendice muž u godinu dana ni jednom nije premotao malog. jedino kaj radi je da ga pridrži na 15 minuta dok se mama otušira :rolleyes: jednom prilikom ga ja pitam jel može malog presvuć da nas dvije popričamo na terasi. e ovak me pogledao :eek::confused::eek: :lol:
šupak. fakat nemam ljepše riječi za to.

a propos peglanja, mah, ne znam, ja sam neki frik za estetiku. ja peglam i kuhinjske krpe :zubo: nemrem se oviknut toga da ga jebeš. al dobro, ja se fakat ne žalim jer mi to nije bed uopće. ono, upalim telku, mjuzu ili kaj već i ajmo...

styria
19.09.2009., 21:52
kako stignem sve?!ma stignem,mada mi nekad dode da sve posaljem u tri p...... matere (oprostite na izrazu)
taman s necim zavrsim,vec me ceka tisucu drugih stvari i kako god se prisiljavala da ih ne napravim,muce me do besvijesti.i tako iz dana u dan!

evo danas sam definitivno odlucila da vikendom vise necu kuhati,jer to ionakocijeli tjedan radim,pa cemo nesto kupiti ili naruciti i to vrijeme (kada ne kuhama) provesti kvalitetno s klincima.

vesmasina mi se vrti minimalno tri puta na dan,kad skuham rucak za cas vec moram pripremati veceru i nigdje kraja,al kad napokon legnem zaboravljam sve probleme!E blago si ga meni,a i mnogima od vas!

maserka80
19.09.2009., 21:53
peglanje?? nema toga u nas.Imamo peglu,ali uopće čak i nije na vidnom mjestu,da nam ne smeta jer se ionako ne upotrebljava,a ako se i upotrijebi to je po potrebi kad ti taj tren treba nešto opeglano,vrlo rijetko.
malac ima nekoliko košulja koje mu sada furamo,pa tko ga oblači taj i pegla.:)

Lali Puna
19.09.2009., 21:55
Ja sam na porodiljnom i ništa ne stižem. Ono, uopće. Čak imam osjećaj da nemam ni nešto zahtjevno dijete (puj puj puj :D ), a svejedno mi vrijeme ode negdje gdje ne kontroliram ništa. Jučer sam sredila račune, financije općenito, što radim jednom mjesečno i osjećala sam se vrlo korisnom. :D Danas sam napravila baš ništa. Veš mi stoji osušen na sušilu već 4 dana, a ja ovo tipkam. Jednostavno mi se ne da. Ne znam, kad počnem raditi...stvarno ne znam na što će to ličiti.

smart, sve ćeš stići kad počneš raditi!

eeee, tako te kužim! nisam ni ja ništa stigla dok sam bila na porodiljnom, sad kad sam počela raditi - kažem, najkasnije u 21.30 smo gotovi s dnevnim obavezama i haj-lajf! zašto?
zato jer nisam takav tip, ti si isti tip.

mene je porodiljni uuuužasno učmrljio. psihički, emocionalno, interesno, voljno, društveno, intelektualno...bila sam lijena k'o krava!

ja nisam neka domaćica pa da mi, recimo, smeta zmazano suđe/kuhinja/veš koji tri dana stoji na sušili...kad sam bila doma, imala sam, kao, puno vremena pa sam sve odgađala...skuham pa mi se ne da strpat suđe u suđericu nego idem visit na forum (valjda da bar neko društvo imam) pa to duđe na kraju stoji do navečer...sve sam odgađala, budem, ne da mi se,...koma..isto tako bi mi veš stajao na sušilu/zmazano suđe u sudoperu, a ja bi tipkala na forumu do iznemoglosti...ništa mi se nije dalo..jer sam općenito bila čmrljava i bezvoljna. meni treba akcija da bi bila od akcije, proodiljni me ubio u pojam po tom pitanju.

sad? sve napravim onda kad vidim da treba..ak vidim da je lavabo zmazan uzmem odmah spužvicu i pređem ga, ak negdje uočim mrvice uzmeme onaj ručni usisavač i pokupim, veš redovito vješam, skidam i slažem (a nekad su mi se skupljale hrpe i hrpe..ono, ne bi mi se dalo složit 5 ručnika i odnijet u kupaonu), uglavnom..imam puno manje vremena, a puno više toga napravim...

vidjet ćeš ;)

lehaha
19.09.2009., 22:07
E da, i kad kuham obično skuham bar za dva puta. Nemrem 30 deka mesa za nas dvoje čmrljiti tri vure na šparetu za dobar bolonjez, to je svetogrđe. Uzmem kilu pa imam za tri puta, tak isto ne znam skuhat čušpajz za jednom, ni sarmu ni filanu papriku. To puno vremena ušpara, jer s jednim ručkom ubiješ tri muhe. Meni su ubijek te tri ladice u zamrzivaču pune, kak vadim tak ponovo punim s nečim novim. A o brzinskim ručkovima (tipa meso i pomftit ili pašta sa nekim vrhnjastim umakom) ne želim ni razmišljati, tak sam s njima lijepo kile naslagala pa sad imam kaj skidati kad prestanem dojiti (trudničke skinute).

pink5
19.09.2009., 22:15

obrisala sam cijeli post u afektu napisan.

Gle,dugo mi je trebalo da dođemo do ovoga, da se on uključi u sve što i ja radim.Bilo bi pokvareno od mene kad bih rekla da ga ne cijenim jer on iz banalnih razloga mu obuće prljave hlače.
Ne gleda,on ne gleda jel odjeća prljava ili ne,računa,ako je u sobi da je čisto.
I cijenim što se trudi i što vidim da hoće.

Najlakše je reći,"čuj ja tebe ne cijenim jer ti djetetu ne možeš obući čiste hlače,a kao takvog te ne mogu voljeti"
Slijedi razvod i kraj priče,razvela sam se jer mu nije znao obući hlače.

Smart_bitch
19.09.2009., 22:18
mene je porodiljni uuuužasno učmrljio. psihički, emocionalno, interesno, voljno, društveno, intelektualno...bila sam lijena k'o krava!

Da, imam problema s ovim. :D I postajem čangrizava, jebote, idem si nakurac. Ustvari mi ništa ne fali, kad razmislim, ali mi se ništa ne radi. Doma sam - ne ide mi se nikud, imam svo vrijeme ovog svijeta - ko da ga nemam, gdje je?, imam i novaca, al mi ga se ne troši :tuzni: , stanem u svu svoju odjeću od prije, ali mi se ne oblači i ne sređuje...onak, koja mi je pička materina, ponekad se pitam. :ne zna:

Smart_bitch
19.09.2009., 22:22
Gdje sam napisala da nije u stanju obući mu čistu odjeću?

Pa ovdje :confused:

Problem je u tome,što uzme prve hlače/majicu,ne pogleda jel čisto ili prljavo.

:D :D

Daj, kaj se cimaš, opusti se. :zubo:

pink5
19.09.2009., 22:41
Da, imam problema s ovim. :D I postajem čangrizava, jebote, idem si nakurac. Ustvari mi ništa ne fali, kad razmislim, ali mi se ništa ne radi. Doma sam - ne ide mi se nikud, imam svo vrijeme ovog svijeta - ko da ga nemam, gdje je?, imam i novaca, al mi ga se ne troši :tuzni: , stanem u svu svoju odjeću od prije, ali mi se ne oblači i ne sređuje...onak, koja mi je pička materina, ponekad se pitam. :ne zna:

tuga s juga..
Proći će,a kad prođe,popizdit ćeš.
Mislim da svaka žena prođe kroz ovo i to je normalno stanje,koliko god se tebi činilo nenormalno.
Pričekaj koji mjesec,onda slijedi ludilo,bar je kod mene tako. Nikad nisam toliko voljela šopingirati ko sada,samo ćirim kroz grad da ne bi koji dobar komad odjeće vidjela u izlogu.
Počela sam nosit visoke potpetice,strava za naše višesatne šetnje,a tragikomedija kad trčim za njim.
Čak sam i puder kupila,a nikad ga nisam koristila

Mislim da me ćopila postporođajna

Što da ti kažem,to su sve čari majčinstva,mislim da na neki način prolupamo kad rodimo.
Mijenjamo se,koliko god se mi borile protiv toga,ipak se na neki način promijenimo

blablica
19.09.2009., 22:49
tuga s juga..
Proći će,a kad prođe,popizdit ćeš.
Mislim da svaka žena prođe kroz ovo i to je normalno stanje,koliko god se tebi činilo nenormalno.
Pričekaj koji mjesec,onda slijedi ludilo,bar je kod mene tako. Nikad nisam toliko voljela šopingirati ko sada,samo ćirim kroz grad da ne bi koji dobar komad odjeće vidjela u izlogu.
Počela sam nosit visoke potpetice,strava za naše višesatne šetnje,a tragikomedija kad trčim za njim.
Čak sam i puder kupila,a nikad ga nisam koristila

Mislim da me ćopila postporođajna

Što da ti kažem,to su sve čari majčinstva,mislim da na neki način prolupamo kad rodimo.
Mijenjamo se,koliko god se mi borile protiv toga,ipak se na neki način promijenimo

e da, kolko se sređujete? il da otvorim novu temu ?
neki dan mi susjeda uletila da kam idem tak zrihtana, od kud mi uz dijete vremena za rihtat se :confused: ono, wtf?

Smart_bitch
19.09.2009., 22:56
e da, kolko se sređujete? il da otvorim novu temu ?
neki dan mi susjeda uletila da kam idem tak zrihtana, od kud mi uz dijete vremena za rihtat se :confused: ono, wtf?

Ja jedva čekam da me to ulovi, jer ovo je postalo nenormalno. Prije par tjedana sam imala tri dana pregovore sama sa sobom u vezi tuširanja. :brukica:

Jer, jednostavno, bilo mi je teško s malim, navečer sam bila umoornaaaa ko isus i planovi za pedikuru, depilaciju i manikuru su bili neizvedivi. I onda, čemu tuširanje, čemu sve, ako su mi stopala zakurac, ako su mi noge isto takve, zašto, šta, tko me vidi, ma daj, ajde, odi se istuširaj, ma ne da mi se, daj me pusti na miru, jel smrdim - ne previše :zubo: dobro, odi spavaj, ali sutra ujutro moraš...

Isuse, tri dana.